• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1310روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

دبیر انجمن علمی روماتولوژی ایران گفت : افرادی که دچار بیمارهای مفصلی هستند به هیچ عنوان از توالت های ایرانی استفاده نکنند چرا که این بیماران مفاصل لگن ، زانو ، مچ پا، پاها و حتی مفاصل کمر حساسی دارند و توصیه می شود به هیچ وجه روی زمین بصورت 2زانو و 4زانو ننشینند و همچنین برای سلامت مفاصل خود دور توالت های ایرانی خط قرمز بکشند .

 

 

 

 

 

 

دکتر محسن سروش دبیر انجمن علمی روماتولوژی ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد :شایع ترین  بیماری مفصلی در ایران و کشور های دیگر بیماری آرتروز شناخته شده است و کمتر کسی می داند که باید برای مشکلات آرتروز به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کرد مگر در موارد خاصی که نیاز به عمل جراحی داشته باشد مانند (تعویض مفصل زانو) اما درمان ابتدایی این بیماری باید توسط فوق تخصص روماتولوژی صورت پذیرد.

وی در ادامه بیان کرد : افراد بالای 40 سال در کشور حدود 16درصد دچار این بیماری هستند و با افزایش سن این آمار نیز افزایش میابد .آرتروز بیماری است که بیشتر به سن مربوط می‌شود و هر چه سن بالاتر می‌رود این بیماری هم شیوع اش بیشتر میگردد. معمولاً مردم زمانی برای بیماری آرتروز به متخصص مراجعه می‌کنند که دچار علامت شده باشند که شایع ترینش در کشور ما آرتروز زانو است و عمده علائم به این صورت است که وقتی فعالیتی را انجام می‌دهند درد دارند ولی وقتی استراحت می‌کنند این درد از بین می‌رود که این علائم می‌تواند زمان بعد از خواب یا نشستن‌های طولانی مدت روی زمین یا صندلی و انجام کارهای سنگین شامل ورزش‌های سنگین و فشارهای غیر عادی باشد که وقتی می‌خواهند شروع به حرکت کنند در ابتدای حرکت درد دارند ولی بتدریج که شروع به فعالیت می‌کنند کم کم درد مفاصل آرامتر می‌شود این علائم از مشخصه‌های اولیه دردهای ارتروز است.

این متخصص یکی دیگر از عواملی که در آرتروز نقش مهمی را ایفا می کند را چاقی دانست و گفت: افرادی که وزن بالایی دارند جزء افرادی هستند که به شدت در معرض آرتروز هستند و بعضی افراد به طور کلی زودتر مبتلا به آرتروز می‌شوند یعنی در سن 40 تا 50 سالگی که انتظار نداریم آرتروز پیش بیاید که اینها زمینه ژنتیک دارند.البته ضعیف بودن عضلات نیز در ابتلا به این بیماری در سنین پایین بی تاثیر نیست و افرادی که که ورزش‌های منظم انجام می‌دهند عضلات قوی تری دارند و با ورزش و حمایت عضلات از مفاصل، کمتر در معرض آرتروز در سنین پایین قرار می‌گیرند.

خبرنگار جام جم آنلاین از ارتباط این بیماری با ژنتیک پرسید و او پاسخ داد : آرتروز ممکن است جنبه ارثی داشته باشد ، بویژه آن که اگر فردی زمینه‌های مستعد‌کننده این بیماری چون چاقی، نداشتن تحرک و فعالیت‌های نامناسب فشار آورنده به مفاصل را داشته باشد در سنین جوانی مبتلا به این بیماری خواهد شد.

دبیر انجمن علمی روماتولوژی ایران در پاسخ به این سوال که آیا بیماران آرتروزی باید ورزش راکنار بگذارند گفت : خیر به هیچ وجه ، افرادی که بر این باورند بیماران آرتروزی نباید ورزش کنند کاملا در اشتباه هستند ونه تنها نباید ورزش را کنار بگذارند بلکه ورزش برای این بیماران جزئی از درمان محسوب می شود و متخصصان توصیه می کنند حتما ورزش های آبی و دوچرخه سواری را در برنامه هفتگی خود بگنجانند و فقط از ورزش های سنگینی چون وزنه برداری ، کشتی ، فوتبال ، کوه نوردی و... اجتناب کنند .

وی در ادامه تاکید کرد : بیماران آتروزی دقت داشته باشند فقط نوع ورزش کردن آنها تغییر می کند و این بدان معنی نیست که به کل ورزش را از برنامه خود حذف کنند و لازم به ذکر است بی تحرکی این بیماری را تشدید می بخشد . پیاده روی در سطوح شیب دار برای این بیماران مضر است .

سروش متذکرشد : شیوع ابتلا به این بیماری شایع در کشور در زنان و مردان تفاوت آنچنانی ندارد اما به نسبت در زنان بیشتر دیده می شود چرا که مردان عضلات قوی تر دارند و همچنین چاقی و استرس که عاملان اصلی این بیماری تلقی می شوند در زنان بیشتر است .

وی در پایان تاکید کرد : افرادی که دچار بیمارهای مفصلی هستند به هیچ عنوان از توالت های ایرانی استفاده نکنند چرا که این بیماران مفاصل لگن ، زانو ، مچ پا، پاها و حتی مفاصل کمر حساسی دارند و توصیه می شود به هیچ وجه روی زمین بصورت 2زانو و 4زانو ننشینند و همچنین برای سلامت مفاصل خود دور توالت های ایرانی خط قرمز بکشند .

بیتا نوروزی خبرنگار جام جم آنلاین 

چهارشنبه 8/10/1395 - 14:7
سلامت و بهداشت جامعه

اگر قادر به ترک سیگار نیستید، بهتر است پس از غذا خوردن چند ساعت صبر کنید و سپس سیگار بکشید زیرا نیکوتین موجود در آن با اکسیژن اضافی مورد نیاز برای گوارش پیوند تشکیل می دهد و از این رو، بدن مواد سرطان‌زای بیشتری را نسبت به حالت عادی جذب می کند.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران،‌ بسیاری از مردم در سراسر جهان عادت دارند که بلافاصله پس از  صرف وعده غذایی ناهار یا شام دراز کشیده و مشغول تماشای تلویزیون شوند. اما این عادتی ناسالم محسوب می شود و می تواند سلامت ما را تحت تاثیر قرار دهد.

بی تحرکی و لم دادن پس از صرف غذا تنها عادت بدی نیست که مردم دارند و در ادامه با چند کاری که نباید پس از غذا خوردن انجام دهید، بیشتر آشنا می شویم.

سیگار کشیدن

اگرچه مردم از مضرات سیگار کشیدن برای سلامت کلی خود آگاه هستند، اما همچنان این کار را ادامه می دهند و حتی آن را پس از صرف یک وعده غذایی انجام می دهند. اگر قادر به ترک سیگار نیستید، بهتر است پس از غذا خوردن چند ساعت صبر کنید و سپس سیگار بکشید زیرا نیکوتین موجود در آن با اکسیژن اضافی مورد نیاز برای گوارش پیوند تشکیل می دهد و از این رو، بدن مواد سرطان‌زای بیشتری را نسبت به حالت عادی جذب می کند. چندین مطالعه نشان داده اند که سیگار کشیدن پس از یک وعده غذایی می تواند معادل کشیدن 10 نخ سیگار به طور همزمان باشد. افزون بر این، این کار خطر ابتلا به سرطان های روده و ریه را افزایش می دهد.

میوه خوردن

اگر قصد دارید میوه بخورید بهترین زمان برای انجام این کار پیش از یک وعده غذایی و با معده خالی است زیرا گوارش میوه به آنزیم های متفاوتی نیاز دارد و قندهای ساده موجود در میوه به زمان بیشتری برای جذب کامل نیاز دارند. افزون بر این، هنگامی که معده خالی است، شما از تمام مواد مغذی، فیبر و قندهای ساده موجود در میوه بهره خواهید برد. در مقابل، مصرف میوه در زمانی نزدیک به یک وعده غذایی یا پس از آن می تواند به آروغ زدن، سوزش سر دل، سوء هاضمه و بسیاری ناراحتی های دیگر منجر شود.

خوابیدن

اگر بلافاصله پس از یک وعده غذایی به خواب بروید، احتمال تجربه نفخ، ناراحتی و الگوهای خواب عجیب نیز افزایش می یابد زیرا سوزش معده در طول شب را به همراه دارد. نتایج یک مطالعه نشان داد افرادی که پس از صرف غذا مدت زمان بیشتری پیش از به خواب رفتن صبر می کنند، احتمال کمتری دارد سکته مغزی را تجربه کنند. بر همین اساس، چند ساعت پیش از خواب نباید غذای سنگین بخورید.

دوش گرفتن

هرگز بلافاصله پس از صرف یک وعده غذایی دوش نگیرید زیرا جریان خون به سمت دست ها، پاها و بدن افزایش می یابد و از این رو، میزان جریان خون به سمت معده کاهش می یابد. در نتیجه، سیستم گوارش تضعیف و ناکارآمد می شود و این شرایط به درد معده منجر می شود.

چای نوشیدن

بلافاصله پس از صرف یک وعده غذایی چای ننوشید زیرا در جذب آهن اختلال ایجاد می کند. اسید تانیک موجود در چای با پروتئین و آهن پیوند تشکیل می دهد و از جذب موثر آنها توسط بدن جلوگیری می کند. کمبود آهن در بدن انسان می تواند به کم خونی یا آنمی منجر شود و از این رو، درد سینه، سردی دست ها و پاها، شکنندگی ناخن ها، بی اشتهایی، پوست رنگ پریده، خستگی شدید، ضعف و سرگیجه را موجب شود. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:41
سلامت و بهداشت جامعه

آب انار حاوی بیش از ۱۰۰ ترکیب گیاهی (فیتوکمیکال) است و همچنین میوه آن از هزاران سال پیش به دلیل خواص درمانی مورد استفاده بوده است.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، امروزه مطالعات بسیاری در مورد فوائد آب انار برای سلامتی انجام  گرفته و نشان دهنده نقش آن در کمک به پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی و کمک به باروری بوده است.

سایت هلث لاین در این مقاله به برخی از خواص آب انار طبیعی اشاره کرده که به شرح زیر است:

حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها: دانه‌های انار رنگ قرمز خود را از پلی فنول‌ها می‌گیرند. این ترکیب‌ها آنتی اکسیدان‌های قوی هستند. آب انار حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان‌هاست که نسبت به آبمیوه‌های دیگر بیشتر است.

آنتی اکسیدان‌های موجود در آب انار می‌تواند به از بین بردن رادیکال‌های آزاد، حفظ سلول‌ها از آسیب‌دیدگی و کاهش التهاب کمک کند.

حاوی ویتامین C: آب هر عدد میوه انار بیش از ۴۰ درصد نیاز روزانه فرد به ویتامین C را تامین می‌کند. ویتامین C هنگام پاستوریزه کردن ماده خوراکی تجزیه می‌شود و به همین دلیل مصرف آب انار تازه و خانگی  توصیه می‌شود.

پیشگیری از سرطان: محققان در بررسی‌های خود مشاهده کردند آب انار می‌تواند به توقف رشد سلول‌های سرطان پروستات کمک کند. با این حال به رغم انجام مطالعات متعدد در مورد تاثیر آب این میوه بر سرطان پروستات نتایج به دست آمده قطعی نیستند.

محافظ در برابر آلزایمر: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آب انار و غلظت بالای آنها، پیشرفت بیماری آلزایمر را کند کرده و از توان ذهنی و حافظه حفاظت می‌کند.

کمک به هضم غذا: آب انار التهاب روده‌ها را کاهش داده و سیتسم گوارش را تقویت می‌کند. همچنین این ماده خوراکی برای بهبود علائم بیماری کرون، کولیت زخمی و دیگر بیماری‌های روده ملتهب مفید است.

خاصیت ضد التهابی: آب انار ماده ضد التهاب قوی است که همانطور که گفته شد دلیل آن وجود سطح بالایی از آنتی اکسیدان‌ها است. آب انار همچنین می‌تواند به کاهش التهاب در تمامی اعضای بدن کمک کند و مانع از استرس اکسیداتیو می‌شود.

ضد آرتریت: فلاونول‌های موجود در آب انار می‌تواند به از بین بردن التهابِ موثر در بروز استئوآرتریت و آسیب دیدن بافت غضروفی کمک کند. به تازگی تحقیقاتی در مورد تاثیرات و فوائد این آبمیوه برای پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید، دیگر انواع آرتریت و التهاب مفصلی انجام گرفته است.

بیماری قلبی: آب انار از سالم‌ترین آبمیوه‌ها برای سلامت قلب است که علاوه بر قلب از رگ‌ها هم حفاظت می‌کند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد این آبمیوه جریان خون را بهبود داده و رگ‌ها را در برابر سفت شدن حفاظت می‌کند، اما انار در برابر داروهای کاهش کلسترول و فشار خون همچون استاتین‌ها واکنش منفی نشان می‌دهد.

کاهش فشار خون: نوشیدن روزانه آب انار به کاهش فشار خون سیستولیک کمک می‌کند. هرچند لازم است مطالعات بیشتری انجام شود تا مشخص شود آیا آب انار می‌تواند مجموع فشار خون را در طولانی مدت کاهش دهد.

ضد ویروس: آب انار می‌تواند از بیماری‌ها پیشگیری کند و با آلودگی‌ها مقابله می‌کند. همچنین بررسی‌های آزمایشگاهی حاکی از تاثیرات آنتی باکتریال و ضد ویروسی این نوشیدنی پرخاصیت است.

حاوی انواع ویتامین‌ها: علاوه بر ویتامین C و E آب انار منبع خوبی از پتاسیم، ویتامین K و اسید فولیک است.

تقویت حافظه: نوشیدن روزانه آب انار قدرت حافظه و یادگیری را تقویت می‌کند.

تاثیر در قدرت باروری: وجود آنتی اکسیدان‌ها و قابلیت تاثیرگذاری این نوشیدنی بر استرس اکسیداتیو بر تقویت قدرت باروری کمک می‌کند.

تقویت استقامت و عملکرد ورزشی: آب انار ممکن است تقویت کننده جدیدی برای عملکرد ورزشی باشد. این آبمیوه به کاهش درد و تقویت بازیابی قدرت بدنی کمک کند.

درمان دیابت: انار داروی سنتی برای درمان دیابت در خاورمیانه و هند بوده است. در حالی که اطلاعات بسیاری در مورد تاثیرات انار بر دیابت وجود ندارد اما می‌تواند به کاهش مقاومت انسولین و پایین آمدن قند خون کمک کند. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:39
سلامت و بهداشت جامعه

سرطان روده بزرگ، دومین عامل مرگ و میر بر اثر سرطان در جهان و چهارمین سرطان شایع در کشور به شمار می آید و در سال های اخیر بسیار با شیوع روز افزون این بیماری در کشور مواجه شده ایم و شاهد مرگ چندین هنرمند کشور به دلیل همین بیماری شایع بودیم در این خصوص با یک سرطان شناس به گفت و گو پرداخته ایم .

 
 
 


 
 
 
 

دکتر حسین فودازی متخصص کلینیکال آنکولوژی و عضو هیئت مدیره انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: سرطان روده بزرگ جزء چهارمین سرطان شایع در کشور محسوب می شود .معمولا دهه شیوع ابتلا به این بیماری دهه ششم و هفتم یعنی از 50 سالگی به بعد است .این سرطان قابل پیشگیری است البته اگر در مراحل ابتدایی کشف و درمان شود . عوامل زمینه‌سازمتعددی برای سرطان روده بزرگ وجود دارند که اگر عوامل را به خوبی بشناسیم و از آنها پرهیز کنیم تا حد زیادی از ابتلا به این نوع سرطان در امان خواهیم بود.

مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطان روده بزرگ که دکتر فودازی به آن اشاره می‌کند، تغییر در سبک زندگی ، رژیم های غذایی نادرست و عوامل محیطی است.حدود 10 درصد از سرطان های روده بزرگ زمینه ژنتیک دارد بنابراین اگر افراد عوامل محیطی را خوب بشناسند درصد ابتلا به این بیماری شایع کاهش میابد .همان طور که گفتیم رژیم غذایی در راس عوامل خطر قرار دارند ، رژیم غذایی پرچربی بدون فیبر و سبزیجات عامل اصلی ابتلا افراد به سرطان روده بزرگ است .

وی در ادامه بیان کرد : استفاده از غذاهای کنسرو شده ،غذاهای فراوری شده و به عبارت کلی فست فود ها درصد ابتلا را به قدر قابل توجهی افزایش می دهند، در رژیم‌های غذایی که حاوی میوه‌ها و سبزیجات و مواد غذایی فیبردار هستند، این نوع سرطان کمتر دیده می‌شود اما کسانی که در رژیم غذایی‌شان گوشت قرمز و چربی به مقدار فراوان می‌گنجانند، بیشتر از دیگران در معرض خطر این بیماری هستند. البته لازم به ذکر است فست فود ها درصد ابتلا به تمام سرطان های دستگاه گوارش را افزایش می دهند .

 

 

 

 

 

 

این سرطان شناس متذکر شد : سن، فاکتور خطر دیگر شناخته شده است ، چرا که این بیماری بیشتر در افراد بالای 50 سال مشاهده می شود هرچند با توجه به تغییر در سبک زندگی امروزی با کاهش سن مبتلایان مواجه شده ایم .مصرف سیگار و قلیان، سابقه پولیپ های روده (تومورهای خوش خیم)و سابقه خانوادگی از دیگر فاکتورهای خطر محسوب می شوند .

شیوع سرطان‌ روده بزرگ در ایران چندان با سایر کشورها تفاوت ندارد ولی مبتلایان به این بیماری در کشور سن کمتری دارند که این موضوع بازهم بر میگردد به تغییر در سبک زندگی امروزی و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب وعلاوه بر آن استفاده روز افزون سیگار و قلیان در جوانان .

این متخصص توصیه کرد : افرادی که در خانواده فردی زیر 50 سال دچار سرطان روده است حتما باید تمامی اعضای خانواده تحت نظر پزشک سالیانه معاینه شوند لذا این افراد بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان هستند . سابقه ابتلا به سرطان روده بزرگ در خانواده، بیماری‌های التهابی روده، چاقی زیاد بخصوص چاقی شکمی و استفاده از الکل، خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

فودازی اظهار کرد : افراد بسیار دقت داشته باشند با مشاهده خون در مدفوع مخصوصا مدفوع سیاه خونی حتما به متخصص مراجعه کنند چراکه مهم ترین و خطرناک ترین نشانه این سرطان وجود خون در مدفوع سیاه است علاوه برآن اگر درگیر یبوست و اسهال طولانی مدت هستید، دردهای مداوم و پراکنده شکمی یا لگنی دارید،دچار کاهش وزن ناگهانی و ضعف و خستگی مداوم هستید این علائم را نادیده نگیرید چون ممکن است سرطان روده به سراغتان آمده باشد .

به گفته او غربالگری سرطان روده امروزه بسیار حائز اهمیت است . به عبارتی باید سرطان روده بزرگ در افرادی که هنوز نشانه ای ندارند و سرطان در مراحل اولیه قرار دارد کشف شود تا بسیار راه درمان را برای بیمار آسان و قابل کنترل کند .توصیه می شود افرادی که در خانواده سابقه ابتلا به این بیماری را ندارند از سن 50 سالگی به بعد باید 10 سال یکبار کولونوسکوپی انجام دهند (کولونوسکوپ یک ابزار لوله ای شکل، منعطف و باریک است و دوربین ویدیویی کوچکی نیز به سر آن متصل است تا پزشک بتواند از آن برای تهیه تصویر یا فیلم از روده بزرگ استفاده کند) اما اگر کولونوسکوپی میسر نبود سالانه یک آزمایش خون مخفی در مدفوع نیز وجود سرطان در روده را آشکار می کند نکته ای که در این جا وجود دارد این است که افرادی که سابقه این بیماری را در خانواده دارند سن غربالگری 10 سال باید زود تر اتفاق بیافتد .

عضو انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی در پایان بیان کرد : شیوع این بیماری در آقایان به نسبتا بالاتر است و بعد از سرطان پروستات ، معده و پستان شایع ترین سرطان در کشور محسوب می شود . جراحی ، رادیوتراپی و پرتودرمانی ، شیمی درمانی درمان های مخصوص این سرطان هستند ناگفته نماند انتخاب روش درمانی به پیشرفت سرطان بستگی دارد. در مواقعی که سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود، قابل درمان است. در مقابل، هنگامی که سرطان در مراحل آخر شناسایی شود ، درمان دشوار و کاملا بعید به‌نظر می‌رسد. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:39
سلامت و بهداشت جامعه

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: قند خون بالا، رگ‌های خونی کوچک در چشم مبتلایان به دیابت را دچار آسیب می‌کند.

 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، ‌دکتر حسن گنجی‌زاده زواره ، با بیان اینکه با گذشت زمان، قند خون  بالا می‌تواند رگ‌های خونی کوچک در چشم مبتلایان به دیابت را دچار آسیب کند و به رتینوپاتی دیابتی منجر شود، افزود: همچنین قند خون بالا می‌تواند به کاتاراکت و گلوکوم در مبتلایان به دیابت منجر شود.

وی با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی باید حداقل یک بار در سال به چشم پزشک مراجعه کنند و چنانچه مشکلی باشد و زود تشخیص داده شود درمان موفق‌تر خواهد بود، اضافه کرد: پزشک، رگ‌های خونی چشم را برای مشخص شدن نشانه‌های اولیه آسیب بررسی خواهد کرد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: چنانچه قند خون در بیماران دیابتی در حد پایین و ثابت نگه داشته شود، آسیب به عروق خونی کوچک در چشم نیز کند خواهد بود و بیماران باید در سال چندین بار آزمایش خون A۱C را انجام دهید.

وی با بیان اینکه فشار خون بالا به تنهایی می‌تواند عامل بروز بیماری‌های چشمی باشد، افزود: چنانچه یک بیمار فشار خون بالا و دیابت را با هم داشته باشد، نیاز به دقت بیشتری برای کنترل فشار خون است و باید با پزشک خود برای نحوه اندازه‌گیری دقیق فشار خون مشورت بگیرید. در نظر داشته باشید که برای بسیاری از مبتلایان به دیابت، فشار خون باید کمتر از ۱۴۰/۸۰ باشد.

گنجی‌زاده ادامه داد: بیماران دیابتی باید آزمایش خون برای بررسی میزان کلسترول بد یا همان ال دی ال و کلسترول خوب یا همان اچ دی ال را انجام دهند.

وی بیان کرد: میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های بدون چربی انتخاب خوبی برای این بیماران است؛ چراکه خوب غذا خوردن سطح انسولین را در بدن آنها تنظیم می‌کند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید بر اینکه سیگار باعث بروز مشکلات عروق خون در چشم نیز می‌شود، افزود: پس نیاز است هم‌اکنون سیگار کشیدن را متوقف کنند. ورزش تاثیر زیادی بر سطح قند خون دارد و چنانچه بیماری از انسولین یا داروهای پایین آورنده قند خون استفاده می‌کند از پزشک خود سطح فعالیت بدنی که باید انجام دهد را بپرسد. همچنین سوال شود که چه نوع تمرینی برایش مناسب‌تر است. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:37
سلامت و بهداشت جامعه

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درباره تاثیرگذاری امواج ماهواره‌ای و پارازیت‌ها بر سلامت اظهار کرد: از آنجاکه اخلاق تحقیق حکم می‌کند فردی به عمد در مواجهه با یک عامل محیطی قرار داده نشود، معمولا روند انجام این تحقیقات کمی کند است.

 
 
 


 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، مهندس محسن فرهادی ، درباره مباحث مطرح در زمینه تاثیرگذاری  پارازیت‌ها و امواج ماهواره‌ای بر سلامت اظهار کرد: قطعا روی تاثیر این امواج بر انسان تحقیق انجام شده‌است، ولی زمانی که می‌خواهید نتیجه‌ای را روی سلامت انسان بررسی کنید، باید او را در یک زمان طولانی، تحت تاثیر پرتو با دوزهای مختلف قرار دهید. از آنجاکه اخلاق تحقیق حکم می‌کند فردی به عمد در مواجهه با یک عامل محیطی قرار داده نشود، معمولا روند انجام این تحقیقات کمی کند است. در عین حال باید موردی را داشته باشید که تحت پرتو قرار بگیرد و بعد سلامت او را نسبت به افراد سالم‌تر، بسنجید.

وی ادامه داد: سیاست وزارت بهداشت و مرکز سلامت محیط و کار، انجام بحث‌های پیشگیرانه و حفاظتی درباره تمام پرتوهای یونیزان و غیر یونیزان است؛ درست است که ما مطمئن نیستیم این پرتوها روی سلامت تاثیر گذار است یا خیر، ولی سیاستگذاری ما باید در همه زمینه‌ها طوری باشد که تا حد امکان میزان زمان مواجهه با پرتوها را کاهش دهیم. در جلسات هماهنگی با سازمان تنظیم مقررات رادیویی وزارت ارتباطات و دستگاه‌های مرتبط، توصیه ما استفاده از دستگاه‌های ایمن است تا جایی که خطرات کمتری برای مردم داشته باشد. در تمام اعلامات از سوی وزارت بهداشت به این وزارتخانه نیز این موضوع توصیه می‌شود.

فرهادی تصریح کرد: برای کنترل این پرتوها، مجموعه‌ای از اقدامات پیشگیرانه نیاز است و با یک اعلان خاص نمی‌شود به این بحث وارد شد. سازمان تنظیم مقررات رادیویی نیز باید جانمایی این دستگاه‌ها را طوری انجام دهد که فاصله آنها از مراکز مهم مانند بیمارستان‌ها، مدارس و ... حفظ شود. در مورد این جانمایی از وزارت بهداشت استعلام دریافت و توصیه‌های لازم ارائه می‌شود. تیم‌های کارشناسی بهداشت محیط نیز درباره سنجش امواج مختلف یونیزان و غیر یونیزان به صورت روزمره اقدام می‌کنند.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در ادامه با تاکید بر اینکه تاکنون گزارش خاصی در خصوص آسیب ناشی از این پرتوها نداشتیم، اظهار کرد: در شهرهای بزرگ وقتی استفاده از دستگاه‌های مختلف حجم بیشتری دارد، انتظار داریم پرتوها بیشتر در آنجا وجود داشته باشند. مواردی که مربوط به پرتوها به خصوص غیریونیزان می‌شود، هنوز در مجامع علمی مورد بحث است. گروهی معتقدند که آنها مضرهستند و گروهی خیر. بحث آسیب رسان بودن پرتوهای یونیزان و غیریونیزان که پارازیت‌ها نیز شامل آن می‌شوند و نیاز به سنجش پارامترهای زیادی دارد. برای مثال در مورد گوشی‌های موبایل که احتمال خطر آن نیز وجود دارد و ممکن است بسیار ضعیف نیز باشد، توصیه ما این است که زمانی که به آن نیاز داریم استفاده شود.

فرهادی با بیان اینکه اجتناب از پارازیت و امواج ماهواره‌ای در دنیای فعلی سخت است، افزود: زمان هرچه بیشتر بگذرد، تحقیقات اطمینان یک نظریه را قوی‌تر می‌کنند. حتی رادیو و تلویزیون هم آنتن گیرنده و فرستنده دارند، ممکن است ضررهای آن اثبات شود یا اینکه شواهدی بر خلاف آنچه گفته می‌شود، به دست آید. به هر ترتیب، شرط عقل حکم می کند تا جایی که ممکن است مواجهه با پرتوهای یونیزان و غیر یونیزان مانند مایکروویو، دکل‌های برق فشار قوی و ... کاهش یابد.

وی همچنین بیان کرد: در فضای رسانه‌ای تا جایی که ممکن است باید از ایجاد نگرانی‌های بی مورد پرهیز کنیم. استفاده از پرتوهای یونویزان و غیر یونیزان نیاز فعلی انسان‌ها است و نمی‌توان آنها را حذف کرد. ولی در عین حال رعایت نکات ایمنی، لازم است. برای مثال در مواردی مانند دکل‌های برق فشار قوی، کودکان نباید هرگز اطراف یا پایین آن بازی کنند. این دکل در شرایط عادی هیچ مشکلی را ایجاد نمی‌کند ولی در صورت نزدیک شدن و مواجهه طولانی خطرات زیادی دارد. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:36
سلامت و بهداشت جامعه

به گفته دبیرکل کانون‌ صنایع غذایی، وجود نوعی ویروس در دلسترهای با طعم انار و انگور که موجب اثرگذاری بر بینایی افراد می‌شود صحت ندارد و مردم می‌توانند از محصولات مورد اشاره استفاده کنند.

 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، کاوه زرگران ، در مورد اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر اطلاع‌رسانی فوری در زمینه "مصرف دلسترهایی با طعم انار و انگور که حاوی نوعی ویروس بوده و مستقیما بر روی بینایی و کاهش دید اثر می‌گذارد"، اظهار کرد: این مساله را تکذیب می‌کنیم و چنین اخباری که به صورت مشابه در مورد برخی دیگر از محصولات غذایی نیز منتشر شده بود تنها در راستای صدمه زدن به صنعت غذایی در کشور و شایعه است.

وی با اشاره به اینکه اعلام هر نوع مخاطره در مواد غذایی از جمله نوشیدنی‌ها از طرف سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو مشخص و اعلام می‌شود، گفت: مطمئن باشید نوشیدنی‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند و نشان ملی استاندارد و نیز پروانه ساخت وزارت بهداشت دارند از کیفیت لازم برخوردار هستند.

زرگران ادامه داد: کیفیت محصولات داخلی توسط سازمان‌های ذی‌صلاح بررسی می‌شود و مردم به شایعاتی که قصد آنها تخریب صنعت کشور است توجه نکنند. در مورد این دلسترها نیز باید اعلام کنم که چنین مشکلی وجود ندارد و مردم با خیال راحت استفاده کنند.

روز گذشته خبری مبنی بر خودداری مردم از مصرف دلسترهای با طعم انار و انگور در شبکه‌های مجازی منتشر شد که علت آن وجود نوعی ویروس در برخی از محصولات و اثر مستقیم بر روی بینایی و کاهش دید بود. علاوه بر این عنوان شده بود که مصرف این محصولات منجر به ترک‌خوردگی کانون چشم می‌شود و تاکنون بیش از 10 مورد به بیمارستان ارجاع داده شده است که این موضوع از سوی کانون صنایع غذایی رد شد. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:35
سلامت و بهداشت جامعه

محققان بیان کردند که خوردن مداوم گوشت نمک سودشده یا فرآوری شده مانند ژامبون و کالباس می تواند بیماری آسم را تشدید کند.

 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، محققان فرانسوی با بررسی نزدیک به ۱۰۰۰ نفر مبتلا به بیماری های تنفسی دریافتند کسانی که بیشتر گوشت فرآوری شده خوردند، نسبت به کسانی که کمتر خورده بودند، ۷۶ درصد احتمال بیشتری وجود داشت که با گذشت زمان شاهد تشدید علائم آسم شان بوده باشند.

بر طبق این گزارش، این علائم شامل مشکلات تنفسی، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس می شود.

گوشت فرآوری شده حاوی مقدار زیادی ماده شیمیایی موسوم به نیتریت است تا از خراب شدن آن جلوگیری کند. این گوشت ها با خطر بالاتر ابتلا به دیگر بیماری های مزمن از جمله سرطان، بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماری انسدادی مزمن ریوی همراه هستند.

دکتر ژن لی، محقق این مطالعه، می گوید: «این گوشت ها به تازگی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO)، به عنوان مواد سرطان زا طبقه بندی شده اند.»

با توجه به آمار WHO، ۲۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به آسم هستند. محرک های رایج عبارتند از: محرک در محیط داخلی مانند غبار و موی حیوانات خانگی؛ محرک در محیط بیرونی مانند گرد و غبار یا دود سیگار؛ و محرک شیمیایی در محل کار.

برای این مطالعه، لی و همکارانش اطلاعات بیش از ۲ هزار فرد مبتلا به آسم و بستگان نزدیک آنها را برای بیش از ۲۰ سال جمع آوری کردند. محققان در مورد مصرف گوشت فرآوری شده مانند ژامبون، سوسیس و کالباس از بیماران سوال کردند.

یافته ها نشان داد کسانی که در هفته یک بار یا کمتر گوشت فرآوری شده می خوردند، ۱۴ درصد، کسانی که در هفته یک تا چهار بار گوشت فرآوری شده می خوردند، ۲۰ درصد و کسانی که در هفته چهار وعده یا بیشتر از این نوع گوشت ها مصرف می کردند، ۲۲ درصد علائم آسم شان تشدید شده بود. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:33
سلامت و بهداشت جامعه

ویروس هپاتیت در کبد عامل بروز ابتلا به بیماری به اصطلاح زردی در بدن شده اما تنها با رعایت برخی نکات از ابتلا به این بیماری می توان پیشگیری کرد.

 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، ایالات متحده پنج نوع اصلی از هپاتیت ویروسی A، B، C، D و E بوده که از این تعداد، هپاتیت A، B و CC به ترتیب شایع ترین نوع های این بیماری شناخته شده اند.
علائم بیماری هپاتیت
هپاتیت ویروسی گاهی اوقات بدون هیچ درمانی از بین می رود اما در برخی موارد، این ویروس در بدن باقی مانده و به یک عفونت مزمن تبدیل می شود.
بر اساس گزارش موسسه ملی دیابت و دستگاه گوارش و کلیه برخی از افراد مبتلا به هپاتیت هیچ علامت ونشانه ای ندارند. علائم شایع این بیماری زردی (زرد شدن پوست و چشم ها)، درد شکم، از دست دادن اشتها، تهوع و استفراغ، اسهال و تب است.
دست هایتان را بشویید، هپاتیت A در کمین است!
برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت A حتما دست های خود را به طور کامل پس از استفاده سرویس بهداشتی حداقل به مدت 20 ثانیه و به خوبی با پاک کننده شسته و دست های خود را با یک دستمال کاغذی خشک کنید.
افراد آلوده به این ویروس بهتر است برای دیگران غذا آماده نکنند، زیرا احتمال انتقال عفونت به دیگران امکان پذیر است.
میوه و سبزی را خوب بشویید تا به هپاتیت A مبتلا نشوید
ضد عفونی کردن میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف و ضد عفونی کردن وسایل بیمار مبتلا به ویروس از ابتلا به این بیماری پیشگیری می کند.
این بیماری از طریق ویروس در آب, غذاها و شیر آلوده و خوردن صدف و گوشت نپخته ماهی انتقال می یابد. به همین دلیل افراد در سفر نکات بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.
واکسیناسیون شما را نجات می دهد
واکسیناسیون هپاتیت A , B از ابتلا به این بیماری جلوگیری می کند. واکسن هپاتیت A از سال 1990 در آمریکا به همه کودکان تزریق شد که در نتیجه آن میزان شیوع تا سال 1995 (در هر 100 هزار نفر 12 مورد) و از 1995 تا 2010 ( 1 مورد در هر 100 هزار نفر ) به میزان چشم گیری کاهش پیدا کرد.
واکسیناسیون هپاتیت B تا 95 درصد از ابتلا به این عفونت ویروسی و عواقب مزمن آن جلوگیری می کند. اگر چه هیچ واکسنی برای هپاتیت D وجود ندارد اما واکسن هپاتیت ب در پیشگیری از این هپاتیت موثر است.
مراقب این نکات باشید تا گرفتار ویروس هپاتیت B نشوید
هپاتیت از طریق مادر به جنین، رابطه جنسی، و ترشحات بدنی مانندبزاق، مدفوع، صفرا و اشک، فراورده های خونی آلوده و سوزن مشترک در افراد معتاد تزریقی منتقل می شود.
با واکسیناسیون هپاتیت B نوزادان متولد شده از مادران آلوده به این ویروس در 12 ساعت اول تولد به این بیماری مبتلا نمی شوند. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:32
سلامت و بهداشت جامعه

به تازگی نمونه نادر انتقال ویروس آنفولانزا مرغی از یک گربه به دامپزشک گزارش شده است.

 
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، یک دامپزشک که در پناهگاه حیوانات شهر نیویورک به درمان صد گربه می پرداخت به آنفلوانزای مرغی H7N22 مبتلا شد.
به گفته مقامات بهداشتی، این مورد نخستین انتقال ویروس آنفلوانزای پرندگان از گربه به انسان شناخته شده است.
یکی از مقامات بهداشتی شهر نیویورک با انتشار این خبر گفت: دامپزشک فعال در پناهگاه حیوانات در شهر نیویورک به ویروس H7N2 مبتلا شده بود. در حالی که هیچ نشانه ای از شیوع آنفولانزا در بین کارمندان وجود نداشت و او فقط با گربه ها ارتباط داشته است.
مقام ارشد بهداشتی منطقه برای جلوگیری از شیوع اپیدمی و بروز خطر اعلام هشدار کرد.
ماری باست مامور عالی رتبه وزارت بهداشت و درمان در این شهر گفت: تحقیقات ما نشان داد خطر این نوع ویروس برای سلامت انسان بسیار کم است. در روند آزمایشات ما از آلوده بودن یکی گربه ها این پناهگاه به این ویروس اطمینان حاصل کردیم و اکنون در حال گرفتن آزمایش و تست از افرادی هستیم که با این گربه در سه هفته گذشته در ارتباط بودند.
به گفته مقامات بهداشتی H7N2 نوعی آنفولانزا بوده که با نام آنفلوانزای مرغی یا پرندگان شناخته شده است.
بیش از 160 نفر از کارکنان و داوطلبان، مورد آزمایش قرار گرفتند و تنها در بین همه این افراد فقط دامپزشکی که به درمان گربه بیمار پرداخته بود به این مبتلا شده است.
به گفته مقامات بهداشتی مدتی بعد گربه مبتلا به آنفولانزای مرغی درگذشت. در این مدت این گربه در قرنطینه نگهداری می شد و هیچ یک از حیوانات پناهگاه به این ویروس آلوده نشدند.
گفتنی است؛ انتقال آنفولانزای مرغ از گربه به انسان در جهان نادر بوده و در تحقیقات علمی هنوز به طور کامل اثبات نشده و به عنوان یک راه انتقال این بیماری شناخته شده نیست. 
سه شنبه 7/10/1395 - 16:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته