• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1304روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

زنان بالای ۵۰ سال که از رژیم غذایی پُر پروتئین پیروی می کنند با ریسک بالای نارسایی قلبی مواجه هستند، به خصوص اگر عمده پروتئین دریافتی آنها از گوشت باشد.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر مطالعه محققان دانشگاه براون آمریکا نشان می دهد زنان یائسه ای که بیشترین مصرف میزان پروتئین را در رژیم غذایی شان داشتند در مقایسه با زنانی که پروتئین کمی مصرف می کردند با افزایش ۶۰ درصدی ریسک نارسایی قلبی مواجه بودند.

به گفته دکتر «محمد فیراث باربر» عضو تیم تحقیق، «به نظر می رسد عمدتاً این ریسک ناشی از پروتئین حیوانی است.»

به گفته وی، زنانی که اکثر پروتئین مصرفی شان را از منابع گیاهی و سبزیجات تامین می کنند در حدود ۲۰ درصد با کاهش ریسک نارسایی قلبی مواجه هستند.

باربر در ادامه می افزاید: «هرچقدر مصرف پروتئین رژیمی بیشتر باشد، ریسک بروز نارسایی قلبی افزایش می یابد، اما افزایش مصرف پروتیئن گیاهی عاملی محافظ در مقابل نارسایی قلبی است.»

بنشن ها، مغزیجات آجیلی و حبوبات از جمله منابع غیرگوشتی پروتئین هستند.

در این مطالعه، باربر و همکارانش رژیم غذایی روزانه حدود ۱۰۴ هزار زن ۵۰ تا ۷۹ سال را از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ بررسی کردند. تیم تحقیق همچنین نمونه ادرار زنان را برای ارزیابی بیشتر میزان پروتئین مصرفی شان آنالیز کرد.

بیش از ۱۷۰۰ زن تا سال ۲۰۰۵ مبتلا به نارسایی قلبی شدند. محققان دریافتند احتمال بروز این شرایط در زنان با میزان مصرف پروتئین شان مرتبط بود.

محققان همچنین دریافتند افزایش ریسک نارسایی قلبی ناشی از رژیم غذایی پُرپروتئین حتی بعد از کنترل سن، نژاد و سایر فاکتورهای پرخطر نظیر فشارخون بالا، دیابت یا بیماری عروق قلبی کرونر وجود داشت.

به گفته محققان احتمال افزایش ریسک نارسایی قلبی بعد از مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین بالا احتمالا ناشی از اضافه وزن افراد است.

محققان همچنین پیش بینی می کنند یافته های مشابه در مورد مردان هم وجود داشته باشد. 

چهارشنبه 8/10/1395 - 16:31
سلامت و بهداشت جامعه

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: تاثیر مثبت ظروف مسی چه در بانوان و چه در مردان هیچ پایه و اساس علمی ندارد.

 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، علیرضا دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد در خصوص  نقش و تاثیر نوشیدن آب و خوردن غذا در ظروف مسی گفت: برخلاف تصور عموم افراد تاثیر مثبت ظروف مسی در تامین سلامتی دستگاه گوارش و معده هیچ مسند و مبنای علمی ندارد و این نظر برخی از طب سنتی ها بوده که در هیچ جا مطرح نشده است.


وی با تاکید بر اینکه مطلبی تحت عنوان تقویت معده و دستگاه گوارش در پزشکی نداریم، اظهار کرد: انتخاب و استفاده از الگوهای غذایی مناسب مانند مصرف سبزیجات و میوه های تازه در میان وعده و مصرف مواد غذایی سالم در وعده های اصلی به طرز چشم‌گیری از بروز بیماری های احتمالی معده پیشگیری می کند.


این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به احتمال ابتلا به بیماری ویلسون که عموم افراد شاید آن را به اسم کبد مسی بشناسند، تصریح کرد: برخی ها هم ادعا دارند که استفاده از ظروف مسی زیان آور است که در این مورد نیز هیچ مطالعه ای صورت نگرفته و ویلسون هم بیماری ارثی است که در صورت وجود فاکتور های ژنتکی آن در بدن فرد، استفاده از ظروف مسی برای وی میتوتند مشکلاتی ایجاد کند در غیر این صورت پخت و پذ در این ظروف خاصیت و حتی ضرری ندارد.

 

دلاوری همچنین با اشاره به اینکه ۸۵ درصد ایرانیان دچار هلیکو باکتر پیلوری معده هستند، اظهار داشت این بیماری هم کانلا وابسته به عوامل محیطی و نحوه تهیه و طبخ غذا است که ارتباطی به جنس ظروف مصرفی همچون مس، تفلون و یا نظایر آن ندارد و تنها درمانش هم استفاده از آنتی بیوتیکهای خاص و تجویزی همکاران گوارش و کبد است. 
چهارشنبه 8/10/1395 - 16:30
سلامت و بهداشت جامعه

مطالعات اخیر محققان نشان می دهد، خطر سکته مغزی در کمین افرادی است که سرهایشان را در سالن های آرایشگاه مورد شستشو قرار می دهند.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مرد ۴۵ ساله ای که پس از مراجعه به آرایشگاه و اصلاح دچار سکته مغزی شده  بود، در این باره می گوید: پس از مراجعه به آرایشگاه و اصلاح با سردردهای دائمی دست و پنجه نرم می کردم و پس از مراجعه به پزشک از وجود لخته های خونی در مغزم آگاه شدم.

پزشکان درباره چگونگی بروز این بیماری در این شخص می گویند : سندرومی که وی به آن مبتلا شده پس از مراجعه به سالن های زیبایی ظاهر شده و باعث ایجاد لخته های خونی در مغز می شود. این سندروم، سندرومی نادر اما خطرناک است و زمانی بروز می کند که شخص سر خود را برای شست و شو به عقب خم می کند. در سالن های زیبایی و آرایشگاه ها برای شست و شوی سر جهت کوتاه کردن مو یا رنگ کردن در ابتدا به شست و شوی موها می پردازند. به همین دلیل شخص باید سر خود را در محل روشویی که دارای شکل خاصی است و سر برای شست و شو باید به عقب خم شود، قرار دهد و قسمت پشت گردن باید کاملا روی لبه روشویی قرار گیرد.

محققان مرکز بیمارستان ملی اعصاب و جراحی اعصاب در لندن معتقدند، این سندروم زمانی بروز می کند که شخص باید برای شست و شوی موهایش، گردن خود را به سمت عقب کشانده و در نتیجه باعث پاره شدن عروق اصلی گردن و بروز لخته های خونی می شود که خون رسانی به مغز را با مشکل مواجه می کند.

محققان معتقدند تعداد افرادی که به این سندروم مبتلا می شوند بسیار محدود هستند اما این سندروم در نوع خود قابل توجه است. محققان از این سندروم با عنوان «beauty parlour syndrome» یاد می کنند که برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ میلادی توسط پزشک امریکایی با نام «Michael Weintraub» استفاده شد. این سندروم پس از مشاهده در موارد جداگانه و بین زنان ۵۴-۸۴ ساله ای شناسایی شده بود که به سالن های زیبایی مراجعه کرده بودند. 
چهارشنبه 8/10/1395 - 16:27
سلامت و بهداشت جامعه

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: برخلاف برخی صحبت های صورت گرفته از سوی برخی پزشکان و رادیوتراپیست‌ها که از سونامی سرطان در کشور خبر داده بودند، تحقیقات نشان می‌دهد سیر ابتلا به سرطان در کشور نزولی است.

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر رضا ملک‌زاده در نشست با روسا و معاونان دانشگاه‌های علوم  پزشکی غرب کشور که روز گذشته در مرکز توسعه بیمارستان طالقانی کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه توسعه سلامت بخشی از اهداف کلی توسعه پایدار است، گفت: سازمان ملل درخصوص توسعه پایدار پیشنهادهایی را مطرح کرده است که بخش سلامت آن برعهده WHO است که به امضای تمامی سران کشورها از جمله ایران رسیده است.

وی به ارائه برخی آمارها از اوضاع سلامت پرداخت و افزود: این آمارها از دو منبع به دست آمده که یکی از آنها مطالعه جهانی بار بیماری‌هاست که توسط دانشگاه واشنگتن انجام شده و دیگری مجموعه مطالعاتی برگرفته از کار تحقیقاتی 1800 پژوهشگر از 130 کشور دنیاست.

وی افزود: در این مطالعات، کشورها در خصوص رسیدن به اهداف مدنظر سازمان ملل امتیاز دهی می‌شوند و این امتیازدهی در محدود صفر تا 100 است و قطعا کشورهایی که به رتبه 100 نزدیک‌تر باشند وضعیت مطلوبی در زمینه شاخص‌ها ی سلامت دارند.

ملک‌زاده افزود: با بررسی‌های انجام شده، در مجموع این شاخص‌ها کشورهایی مانند ایسلند، سنگاپور، سوئد، آندورا امتیازهایی میان 82 تا 85 کسب کردند که بالاترین امتیاز و جایگاه قابل قبولی است.

وی تصریح کرد: در این امتیازدهی کشورهای آفریقایی با امتیاز 20 تا 25 پایین ترین امتیازات را داشتند.

معاون وزارت بهداشت با بیان اینکه آمریکا در مجموع شاخص‌ها امتیاز 75 را دارد گفت: ایران نیز امتیاز 58 را دارد و برابر با کشوری مانند ترکیه است و این درحالی است که ایران انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی را پشت سرگذاشته و همواره در دهه‌های گذشته با تحریم‌‎های بسیار شدیدی مواجه بوده است.

قد "مردان" ایرانی در نیم قرن گذشته 16 سانتی‌متر افزایش یافته است

ملک‌زاده به پیشرفت‌های ایران برای ارتقا امتیاز خود اشاره کرد و افزود: ایران پیشرفت خوبی در این زمینه داشته و بطور مثال در زمینه کاهش شیوع آلودگی در هوای داخل خانه امتیاز 100 را کسب کرده است، زیرا سوخت بسیاری از منازل از نفت به گاز تبدیل شده است.

وی افزود: همچنین در زمینه درصد انجام زایمان توسط پرسنل آموزش دیده و نیز کاهش مصرف الکل، ایران امتیاز خوبی کسب کرده است.

این مسئول با بیان اینکه تلاش ایران در زمینه افزایش قد مردان نیز امتیاز خوب 90 را داشته است، گفت: طی نیم قرن گذشته تلاش‌های صورت گرفته موجب شده قد مردان ایرانی 16 سانتی‌متر افزایش یابد که از همه کشورها این میزان افزایش قد بالاتر بوده است.

وی افزود: همچنین در زمینه کاهش مصرف سیگار و نرخ مرگ و میر زنان و کودکان، ایران امتیاز خوبی کسب کرده است. در حال حاضر میزان مرگ و میر مادران در هر صدهزار تولد زنده، از 123 مورد فوتی در سال 1990 میلادی به 25 مورد در سال 2015 رسیده است.

این مقام مسئول به افزایش امید به زندگی در کشور نیز اشاره کرد و افزود: با اقدامات موثر انجام شده طی دهه‌های گذشته امید به زندگی در مردان ایرانی 28 سال و در زنان ایرانی 32 سال افزایش پیدا کرده است.

مصرف آب "ناسالم" هنوز هم یکی از چالش‌های سلامت کشور است

ملک‌زاده خاطرنشان کرد: البته ایران در برخی موارد نیز امتیازات پایینی کسب کرده، بطوری که در زمینه تصادفات جاده‌ای امتیاز 27 و در زمینه مصرف آب ناسالم رتبه 30 را دارد. مصرف آب ناسالم یکی از چالش‌های کشور است البته این بدان معنی نیست که ما لوله کشی آب نداریم، اما از آنجا که عمده آب مصرفی از چاه‌ها تامین می شود مشکلاتی را نیز به همراه دارد.

ملک زاده تصریح کرد: در حال حاضر 20 درصد مردم رفلاکس معده دارند و 80 درصد موارد آندوسکوپی نیز به خاطر همین رفلاکس است که عمدتا به دلیل استفاده از آب چاه ایجاد می‌شود. همچنین در بحث ریزگردها و بهداشت فردی و مرگ زودرس در اثر بیماری های قلبی و عروقی و دیابت و امثالهم امتیاز خوبی نداریم.

وی افزود: در حال حاضر 10 درصد ایران‌ ها به دیابت مبتلا هستند و 25 درصد نیز در مرحله پری‌دیابت قرار دارند و تا 10 تا 15 سال آینده ممکن است 30 درصد جمعیت ایران به دیابت مبتلا شوند.

17 هزار کشته "تصادفات" مایه شرمساری است

ملک‌زاده به آمار تاسف بار تصادفات در کشور اشاره کرد وافزود: متاسفانه مرگ سالانه 17 هزار ایرانی موجب شده در این زمینه هم امتیاز خوبی نداشته باشیم.
سالانه 1500 سال عمر مفید در کشور به خاطر تصادفات از دست می رود.

وی با بیان اینکه علت اصلی تصادفات به بی احتیاطی رانندگان مربوط می‌شود، گفت: متاسفانه این آمار مایه شرمساری ما در مجامع بین‌المللی شده است و کاهش این آمار قطعا مشارکت همگانی را می‌طلبد. 

چهارشنبه 8/10/1395 - 16:26
سلامت و بهداشت جامعه
طبق نتایج یک مطالعه جدید، سبک زندگی بی تحرک موجب افزایش تاثیر عوامل محیطی تشدیدکننده علائم آسم می شود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان موسسه حفاظت از محیط زیست آمریکا دریافتند موش های ساکن و بی  تحرکی که در معرض میزان متفاوت اُزن، یک نوع آلاینده هوا، قرار داشتند در مقایسه با موش های پرتحرک تر دارای نشانه های بیشتر بیماری مزمن بودند.

موش های جوان به دو گروه تقسیم شده بودند: یک گروه دسترسی آسان به چرخ دونده داشتند (فعال) و گروه دیگر این دسترسی را نداشتند (بی تحرک و ساکن).

به مدت ۷ هفته به موش های فعال اجازه داده شد تا مطابق میل خود ورزش کنند درحالیکه در طول این مدت موش های گروه فاقد تحرک فقط در فعالیت های روزانه نظیر غذاخوردن و خوابیدن حضور داشتند.

بعد از این مدت، هر دو گروه موش ها در مقابل هوای فیلترشده یا سه میزان متفاوت غلظت اُزن به مدت ۱۰ ساعت در طول دو روز متوالی قرار گرفتند.

تیم تحقیق، تناوب و حجم تنفس و مقاومت گلوکز تمامی حیوانات را بعد از قرارگیری در مقابل هوای پاک یا اُزن اندازه گیری کردند. همچنین سلول های مایع نای در ریه ها بررسی شد.

به گفته محققان، با قرارگیری دو روزه در معرض آلاینده اُزن، تعداد سلول های سفید خون در گروه بی تحرک به شدت افزایش یافت. سطح گلوکز در هر دو گروه فعال و بی تحرک افزایش یافت اما این میزان افزایش در گروه بی تحرک به مراتب قابل توجه تر بود و مدت زمان بیشتری طول کشید تا به حالت عادی بازگشت.

این مطالعه همچنین نشان داد میزان تنفس در تمامی حیوانات بعد از قرارگیری در معرض اُزن با تاثیر منفی همراه بود. 
چهارشنبه 8/10/1395 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه
طبق گفته مسئولان هیچ گونه مجوزی برای واردات آب‌ آشامیدنی گازدار وجود ندارد و بخشی آب‌های آشامیدنی گازدار موجود در بازار از نروژ وارد شده و بخش دیگر نیز به صورت چمدانی از ارمنستان به ایران به صورت قاچاق وارد می ‌شوند.
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین، پیمان فروهر، دبیر انجمن تولیدکنندگان اب‌های معدنی و آشامیدنی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد استفاده از آب‌های گازدار خاطر نشان کرد: استفاده از آب‌های گاز دار به ذائقه مردم و نوع مصرف آن‌ها باز می‌گردد. مردم آسیای میانه از بدو تولد به جای استفاده از آب عادی، آب گازدار مصرف کرده‌اند و رژیم غذایی آن‌ها با سایرین متفاوت است بنابراین نسبت به استفاده از آب آشامیدنی عادی اظهار بی علاقگی کرده و رژیم غذایی آن‌ها آب آشامیدنی گازدار است.

وی ادامه داد: PH آب گازدار پایین بوده و باری مردمی که مستعد بیماری گوارشی هستند مصرف آن توصیه نمی‌شود؛ هرچند در مجموع نیز استفاده مادام از این نوع آب به صلاح نیست و اساسا برای مینای دندان مضر است.

فروهر با اشاره به اینکه ۱۳۰ الی ۱۴۰ واحد تولید آب بسته بندی در داخل کشور وجود دارد، اظهار کرد: تنها حدود سه تا چهار واحد تولید آن هم در تعداد پایین آب آشامیدنی گازدار تولید می‌کنند و در مجموع این محصول با توجه به اینکه چندان مورد استقبال و استفاده مردم نیست سرانه بالایی نیز در زمینه تولید ندارد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی در مورد واردات آب آشامیدنی گاز دار نیز عنوان کرد: واردات این نوع آب آشامیدنی از مبادی رسمی صورت نمی‌گیرد و طبق گفته مسئولان سازمان غذا و دارو و گمرک هیچ مجوزی برای واردات آب آشامدنی گازدار به کشور وجود ندارد. در حال حاضر نیز شاهد خرید و فورش آب‌های گازدار نروژی در در داخل هستیم. سایر آب‌های آشامیدنی گازداری نیز که در کشور وجود دارد به صورت چمدانی و در تعداد بسیار کم از ارمنستان وارد می شود.

وی در پایان با بیان اینکه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون لیتر آب بسته بندی در سال تولید می‌شود، گفت: باید عنوان کنیم که میزان تولید آب آشامیدنی گازدار در داخل به هیچ وجه قابل ملاحظه نیست. 

چهارشنبه 8/10/1395 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه
این روزها که جراحی زیبایی بیشتر از هر زمانی رواج یافته، این پرسش برای بسیاری ایجاد شده که نظر مراجع معظم در این باره چیست؟
 
 
 
 
 
 
 
 
 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مشرق، آیا عمل کردن بینی، تنها به جهت زیباسازی، حرام و گناه هست؟ این  پرسش این روزها که چنین جراحی هایی رواج یافته، در ذهن بسیاری وجود دارد؛ ولی نظر مراجع معظم تقلید در این باره چیست؟

از منظر حضرات آیات عظام، این کار به خودی خود اشکالی ندارد؛ ولی چنانچه مستلزم حرامی (مانند لمس و نگاه حرام از سوی پزشک) باشد، تنها در صورت ضرورت جایز است.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

فی نفسه اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه موجب ضرر معتد به نباشد، مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه آمیخته با حرام یا ضرر مهم دیگری نباشد، ذاتاً اشکالی ندارد؛ ولی چنانچه مستلزم حرامی باشد (مانند لمس و نظر حرام) فقط در صورت ضرورت جایز است.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):

اگر ضرر معتنابه برای بدن نداشته باشد، مانعی ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

در صورتی که عمل زیبایی در پی یک غرض عقلایی مشروع باشد، مطلقاً جایز است؛ در غیر اینصورت، اگر متوقف بر لمس و نگاه حرام از سوی پزشک، بیمار و شخص ثالث نباشد و مفسدۀ دیگری هم در پی نداشته باشد، حرام نیست.

 
 
 
 

چهارشنبه 8/10/1395 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه

هنگامی که نوزاد گریه می کند اولین چیزی که سعی می کنید با استفاده از آن او را آرام کنید پستانک است اما این وسیله بیشتر از منفعت دارای ضرر و آسیب است.

 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارشناسان به تازگی دریافتند که در دندانی و پستانک  کودکان مواد پلاستیکی سمی در اکثر برندها وجود دارد که می تواند باعث ابتلای آنها به بیماری هایی چون اوتیسم، دیابت و سرطان شود.


محققان اعتقاد دارند مواد پلاستیکی داخل دندانی و پستانک باعث اختلالات هورمونی در بدن نوزاد و ابتلای او به انواع بیماری های مزمن می شود.


متخصصان انجمن شیمی ایالات متحده با آزمایش بر روی پستانک ها و انواع دندانی ها از برندهای مختلف و مشهور جهانی در 100درصد آنها مواد پلاستیکی و شیمیایی سمی و خطرناک را کشف کرده اند که این مواد در سایر صنایع از جمله بطری های آب معدنی و ظروف یکبار مصرف به کار می رود و اکنون تلاش های جهانی برای متوقف کردن ساخت مصنوعات پلاستیکی با این مواد اولیه در حال اجرا است.

 

از جمله مواد سمی که کارشناسان در پستانک و دندانی پیدا کردند می توان BPA، BPSو BPF را نام برد که جزو مواد خطرناک برای سلامت بدن انسان طبقه بندی شده اند. 
چهارشنبه 8/10/1395 - 16:12
سلامت و بهداشت جامعه

سرطان روده بستگی زیادی به غذاهای مصرفی و عادت‌های غذایی دارد. برای آشنایی با مهمترین عادت‌های غذایی پیشگیرنده از سرطان این مطلب را بخوانید.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارشناسان به افراد توصیه می کنند برای جلوگیری از ابتلا  به سرطان روده بزرگ که یکی از مرگبارترین سرطان ها در دنیا است و سالانه باعث مرگ هزاران انسان در سراسر جهان می شود، از مواد خوراکی مفید استفاده کنند.


یکی از مفیدترین میوه ها برای سلامتی آووکادو است، این میوه سرشار از فیبر است و می تواند مانع از ایجاد پولیپ های سرطانی در دیواره روده شود، از جمله دیگر خوراکی های حاوی فیبر بالا می توان بلغور جوی دو سر، برنج قهوه ای، لوبیا و سایر غلات سبوس‌دار را نام برد.


میوه دیگر سیب زمینی شیرین است که منبع غنی از آنتی اکسیدان محسوب شده و می تواند انواع سلول های سرطانی در اعضای بدن را نابود کند. علاوه بر سیب زمینی، اسفناج، کلم بروکلی، هویج و توت فرنگی نیز حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان هستند و می توانند بدن را مقابل سرطان واکسینه کنند.


زنجبیل هم یکی دیگر از خوراکی های بسیار مفید برای سلامت دستگاه گوارش است و می تواند سلول های سرطانی روده بزرگ را از بین ببرد. علاوه بر زنجبیل، سایر ادویه ها و چاشنی ها از جمله سیر، زردچوبه، پونه و پیاز سلول های سرطانی روده را نابود می‌کنند و باعث ضدعفونی کردن فضای روده می‌شوند.


در نهایت مسر از جمله ماست، پنیر و شکلات هم دارای باکتری های زنده در خود هستند که می توانند برای حفظ سلامت روده و بهبود فرآیند گوارش مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند. کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد برای حفظ سلامت روده، سرکه سیب را در رژیم غذایی روزانه قرار دهند.

 

علاوه بر مصرف خوراکی های حاوی فیبر و نیز اجتناب از مصرف بیش از حد گوشت قرمز و خودداری از استعمال دخانیات، داشتن تحرک، مصرف مایعات فراوان، خودداری از نشستن پشت صندلی برای ساعت های طولانی هم می تواند در حفظ سلامت و جلوگیری از ابتلا به این بیماری مرگبار موثر باشد. 

چهارشنبه 8/10/1395 - 16:11
سلامت و بهداشت جامعه

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: بعضی از سالمندان مبتلا به پرکاری تیروئید، نه تنها کاهش وزن پیدا نمی‌کنند، بلکه وزن‌شان بیشتر هم می‌شود.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

‌به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، دکتر حسن گنجی‌زاده زواره، اظهار کرد: گاهی اوقات باورهای رایجی  درباره تیروئید وجود دارد که کاملا اشتباه است.

وی با بیان اینکه بیشتر بیمارانی که تیروئیدشان مشکل دارد، گواتر (بزرگی غیر طبیعی تیروئید) ندارند، اضافه کرد: در بسیاری از موارد گواتر در بیمارانی دیده می‌شود که تیروئیدشان نه کم‌کار است و نه پرکار، اما به هر حال گواتر علامت مهمی است و برای شناخت علت و درمانش باید هر چه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کرد.

گنجی‌زاده تصریح کرد: چنانچه فردی دارای تیروئید کم‌کار است، به آسانی نمی‌تواند وزن کم کند، اما اگر مشکل تیروئید در این افراد درمان شود، با نظر پزشک خود رژیم بگیرند و تحرک‌شان را بیشتر کنند، نه تنها اوضاع تیروئید آن‌ها بهتر می‌شود، بلکه اضافه وزن‌شان نیز کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه برخی افراد معتقدند چون به عارضه پرکاری تیروئید مبتلا هستند به افزایش وزن دچار نمی‌شوند، افزود: این موضوع نیز درست نیست؛ چرا که بعضی از سالمندان مبتلا به پرکاری تیروئید، نه تنها کاهش وزن پیدا نمی‌کنند، بلکه وزن‌شان بیشتر هم می‌شود.

گنجی‌زاده بیان کرد: خیلی‌ها مشکل تیروئیدشان موقتی است و طبیعتا درمان آنها کوتاه مدت است؛ به عنوان مثال بعضی خانم‌ها بعد از حاملگی دچار التهاب تیروئید می‌شوند و بعد از یک درمان موقت، حال‌شان خوب می‌شود و دیگر نیازی به مصرف دارو ندارند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید بر اینکه توده سرطانی فقط در بین ۵ تا ۱۰ درصد بیمارانی که توده‌ای در تیروئیدشان لمس می‌شود وجود دارد، اضافه کرد: این که آیا جنس آن توده، سرطانی هست یا نه، فقط پزشک با نمونه‌برداری از توده آن را تشخیص می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه برخی افراد معتقدند که بیماری‌های تیروئید مختص خانم‌های مسن است، افزود: البته احتمال بروز مشکلات تیروئید بین ۲۰ تا ۲۵ درصد در زنان بالای۶۰ سال وجود دارد، اما دلیلی نیست که مابقی بانوان از این عارضه در امان باشند.

گنجی‌زاده با تاکید براینکه بیماری‌های تیروئید در زنان بیشتر دیده می‌شود، یادآور شد: بیماری تیروئید در بانوانی که سن‌شان بالا می‌رود یا سیگار می‌کشند و مخصوصا پس از زایمان بیشتر دیده می‌شود.

وی افزود: بیشتر مشکلات تیروئید، مادرزادی است و طبیعتا احتمال این که یک مشکل تیروئیدی را بین اعضای یک خانواده ببینیم، زیاد است؛ ضمن این که اگر در منطقه‌ای دسترسی به ید کم باشد، احتمال بروز مشکلات تیروئیدی بین ساکنان آن منطقه نیز بیشتر می‌شود. مسائل اینچنینی بعضی‌ها را به این اشتباه انداخته که بیماری‌های تیروئیدی بین اعضای یک خانواده یا بین ساکنان یک منطقه، از یکی به دیگری سرایت می‌کند، اما جامعه پزشکی قاطعانه عنوان می‌کند که بیماری‌های تیروئید واگیر ندارند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم خاطرنشان کرد: برای اطمینان از سلامت، بهترین کار این است که از سن ۳۵ سالگی به بعد، هر پنج سال یک‌بار آزمایش خون بدهیم تا هورمون‌های تیروئیدمان کنترل و معلوم شود تیروئیدمان مشکلی دارد یا خیر. 
چهارشنبه 8/10/1395 - 16:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته