• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5284روز قبل
ادبی هنری
سایت Amazon.com ارقام نهایی پیش‌فروش جهانی کتاب هفتم از مجموعه کتاب‌های هری پاتر با نام "هری پاتر و قدیسان مرگبار" را اعلام کرد.منبع: WinBeta.Net
این کتاب به وسیع‌ترین توزیع محصول در تاریخ آمازون تبدیل شد و رکوردهای پیشین را شکسته است. از نیمه شب 20جولای آمازون، بیش از 2.2 میلیون سفارش کتاب هفتم هری پاتر را از سراسر جهان بر روی وب سایت خود دریافت کرد که باید این تعداد کتاب به بیش از 160 کشور جهان ارسال شود. این ارقام از رکورد پیشین که متعلق به کتاب ششم هری پاتر بود، پیشی گرفته است.
در روز پرمشغله پیش از عرضه این محصول، آمازون بیش از 1.75 سفارش از این کتاب را در هر ثانیه دریافت کرد.
همچنین رویترز نیز برآورد کرده است که از زمان عرضه این کتاب در نیمه شب جمعه، 8.3 میلیون کپی از کتاب هری پاتر و قدیسان مرگبار به صورت جهانی به فروش رفته است.
در زمان عرضه این کتاب در نیمه شب 20 جولای 250 هزار طرفدار هری پاتر در یکی از فروشگاه‌های انگلیس تجمع کردند.
 منبع خبر: فاوا نیوز
پنج شنبه 4/5/1386 - 13:18
کامپیوتر و اینترنت
کمپانی اینتل در اقدامی جدید خبر کاهش قیمت پردازنده های خود را اعلام کرد. هرچند که مبلغ این کاهش بالا می باشد اما محدوده ی کمی از انواع پردازنده های این کمپانی را شامل می شود.منبع: WinBeta.Net
بیشترین کاهش قیمت مربوط به پردازنده (CPU) چهار هسته ای 2.4 گیگاهرتزی Core 2 Quad Q6600 می شود که قیمت آن 50 درصد کاهش یافته است، لازم به ذکر است قیمت کنونی این پردازنده در بازار جهانی 530 دلار است که طبق قیمت جدید به 266 دلار کاهش یافته است. همچنین، اینتل تصمیم گرفته است قیمت قدیمی این پردازنده یعنی 530 دلار را به مدل بالاتر آن یعنی 2.66 گیگاهرتزی Q6700 اختصاص دهد.
کاهش قیمت در دیگر مدل ها به شرح زیر است؛
- پردازنده اینتل مدل E4400 کاهش قیمت 15 درصد، قیمت جدید 113 دلار (قیمت بازار تهران 145.000 تومان)
- پردازنده اینتل مدل E2140 کاهش قیمت 4 درصد، قیمت جدید 71 دلار
- پردازنده اینتل مدل Celeron D 347 کاهش قیمت 30 درصد، قیمت جدید 34 دلار (قیمت بازار تهران 46.000 تومان)
- پردازنده اینتل مدل Celeron M 520 , 530 کاهش قیمت 20 درصد، قیمت جدید 86 دلار
به گفته ی یک کارشناس بازار سخت افزار، پیش بینی می شود با توجه به کاهش جهانی پردازنده های اینتل بخصوص مدل چهار هسته ای Core 2 Quad Q6600 که اکنون با قیمت 560.000 تومان در بازار تهران به فروش می رسد، بزودی شاهد افت قیمت شدید این مدل باشیم.
پنج شنبه 4/5/1386 - 13:16
اخبار
 بزرگترین همایش علمى جهان پائیز امسال در ایران برگزار مى‌شود .
به گزارش خبرگزارى آریا، در این همایش جهانى با نام «مسائل قرن 21» مهم‌ترین مسائل و پرسش‌ها در همه زمینه‌هاى علمى با حضور دانشمندان بزرگ سراسر دنیا بررسى خوهد شد .
این همایش را بنیاد پژوهش‌هاى ترویجى در دانش‌هاى بنیادین ( FOPREFUS ) با همکارى بنیاد دانشنامه «ویکى پدیا» برگزار مى‌كنند و از بین چند كشور ، ایران به عنوان میزبان نخستین دوره این همایش انتخاب شده ‌است .
براى برگزارى این همایش ، بعد از دو سال پژوهش و نظرسنجى از صاحبنظران ، 230 سؤال اساسى بشر در چهار دسته دانش‌هاى بنیادین ، دانش‌هاى كاربردى ، معماهاى پیچیده و فناورى‌هاى پیشگام درباره 23 رشته علمى و بیش از 100 گرایش مطالعاتى تهیه و گردآورى شده است .
به گفته "میثم تهرانى" دبیر همایش جهانى مسائل قرن 21 ، برخى از این سؤال‌ها قدمتى به تاریخ بشر دارند.
مسوولان برگزارکننده این همایش امیدوارند پس از برگزارى آن و با برنامه‌ریزى‌هاى مدون، بتوان با حركت جهانى به سمت رفع عمده مسائل و مشكلات بشر ، علم را به هدف اصلى‌اش كه ارتقاء سطح خردمندى بوده است، هرچه بیشتر نزدیک كرد.
پنج شنبه 4/5/1386 - 13:11
کنکور
دفترچه الكترونيكى انتخاب رشته اوايل هفته آينده بر روى سايت سازمان سنجش به نشانى www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزارى آريا، در اين دفترچه حدود 9973 رشته و 453 هزار ظرفيت ارائه شده است كه داوطلب مى‌تواند با مطالعه اين رشته‌ها آمادگى لازم را براى انتخاب رشته كسب كند.
دفترچه كاغذى انتخاب رشته به همراه برگه مخصوص حاوى رمز ورود و شماره كاربرى داوطلبان دهم و يازدهم مردادماه در همان باجه‌هاى توزيع كارت ورود به جلسه داوطلبان توزيع خواهد شد، و داوطلبان تا 20 مردادماه فرصت خواهند داشت تا نسبت به انتخاب رشته خود اقدام كنند. زمان انتخاب رشته داوطلبان امسال نسبت به سالهاى گذشته 5 برابر افزايش يافته است.
در مرحله اول حدود 900 هزار داوطلب مجاز به انتخاب رشته خواهند شد.
پنج شنبه 4/5/1386 - 13:10
کنکور
نتايج اوليه کنکور سراسري سال 86 هشتم مرداد ماه بر روي سايت سازمان سنجش قرار مي گيرد.
دکتر حسين توکلي، معاون اجرايي سازمان سنجش با يان اين مطلب اظهار داشت: بر اساس پيش بيني سازمان سنجش آموزش کشور در اعلام نتايج و انتخاب رشته نتايج اوليه کنکور سراسري سال 86 هفته آينده هشتم يا نهم مرداد ماه بر روي سايت سازمان سنجش به نشاني www.sanjesh.org قرار مي گيرد.
وي افزود: همچنين برگه مخصوص شماره پرونده، شماره رمز، شماره کاربر هر داوطلب و دفترچه هاي راهنماي انتخاب رشته کنکور 86 به همراه دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته صبح و بعد ازظهر 10 و 11 مرداد ماه توزيع مي شود و نتايج هر ساله 1 يا 2 روز قبل از انتخاب رشته به اطلاع داوطلبان مي رسد.
دکتر حسين توکلي افزود: نتيجه اوليه آزمون سراسري سال 1386 براي کليه داوطلبان گروه هاي آزمايشي علوم انساني، علوم تجربي، رياضي و فني، هنر و زبان هاي خارجي در روزهاي هشتم يا نهم مردادماه بر روي سايت سازمان سنجش به نشاني www.sanjesh.org قرار مي گيرد.
وي اظهار داشت: بر اساس برنامه زمان بندي شده برگه مخصوص شماره پرونده، شماره رمز، شماره کاربر هر داوطلب و دفترچه هاي راهنماي انتخاب رشته به همراه دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته صبح و بعد ازظهر روزهاي چهارشنبه 10 مرداد ماه و پنج شنبه 11 مرداد ماه در همان شهرستان و حوزه اي که کارت ورود به جلسه توزيع شده است، بر اساس سال تولد توزيع مي شود.
معاون سازمان سنجش افزود : داوطلبان از تاريخ 11 مرداد ماه به مدت 10 روز فرصت دارند نسبت به انتخاب رشته در کنکور سراسري 86 اقدام کنند.
وي گفت: هر داوطلب پس از دريافت شماره هاي رمز، کاربر و پرونده که منحصر به فرد است مي تواند به سايت سازمان مراجعه و با توجه به دستورالعمل با وارد کردن اين شماره ها نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
توکلي اظهار داشت: اطلاعيه سازمان سنجش در مورد تاريخ، محل و نحوه توزيع برگه و شماره ها و دفترچه راهنما انتخاب رشته و دستورالعمل انتخاب رشته در روز هاي دوشنبه اول مردادماه منتشر شده و دوشنبه هشتم مرداد ماه نيز در پيک سنجش منتشر مي شود.
معاون سازمان سنجش گفت: انتخاب رشته هاي بومي با توجه به ظرفيتي که دارند شانس قبولي داوطلب را نسبت به ساير رشته ها افزايش مي دهد.
توکلي با اشاره به اينکه سازمان سنجش به همراه برگ مخصوص حاوي شماره پرونده، شماره کاربر و شماره رمز، دفترچه راهنماي انتخاب رشته اينترنتي را در اختيار داوطلبان قرار مي دهد، افزود: در انتخاب رشته بهترين راهنما براي داوطلبان علاقه آنهاست.
وي با تاکيد بر اينکه داوطلبان با مطالعه دقيق دفترچه راهنماي سازمان سنجش نياز به مراکز مشاوره ندارند، گفت: تقدم و تاخر رشته هاي انتخابي هيچ تاثيري در قبولي داوطلبان ندارد و داوطلبان فقط بايد بر اساس ميزان علاقه خود اقدام کنند.
معاون سازمان سنجش اظهار کرد: داوطلبان بايد توجه داشته باشند که شهري را در انتخاب رشته انتخاب کنند که توانايي تحصيل در آن را دارند و از نظر معيشتي در آن دچار مشکل نمي شوند.
وي همچنين به داوطلبان توصيه کرد که قبل از انتخاب رشته اطلاعاتي درباره رشته هاي انتخابي خود کسب کنند و رشته هاي تحصيلي خود را بر اساس اطلاعات کسب شده انتخاب کنند.
* محل توزيع برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي:
محل توزيع برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي و دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته داوطلبان شرکت کننده در جلسه آزمون سراسري سال 1386 هريک از گروههاي آزمايشي علوم رياضي وفني ، علوم تجربي ، علوم انساني ، هنر و زبانهاي خارجي بر مبناي شهرستان محل اقامت فعلي داوطلبان که در فرم تقاضانامه ثبت نامي خود مشخص نموده اند ، در همان شهرستاني که کارت ورود به جلسه آزمون خود را دريافت نموده اند به شرح بندهاي 1 و 2 ذيل توزيع خواهدشد.
1 - برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي و دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته داوطلبان شرکت کننده در جلسه آزمون سراسري سال 1386، باتوجه به شهرستان محل اقامت فعلي مندرج در تقاضانامه ثبت نامي آنان ، در همان حوزه اي که کارت ورود به جلسه آزمون خود را دريافت داشته اند (بجز داوطلباني که شهرستان توزيع کارت و برگزاري آزمون آنان شهرستان تهران بوده است که بايد براساس جدول مندرج در ذيل اين اطلاعيه براي دريافت برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي اقدام کنند) در حوزه هاي سراسر کشور، براساس سال تولد آنان در صبح و بعدازظهر روزهاي چهارشنبه 86/5/10 و پنج شنبه 86/5/11 توزيع مي گردد. لذا کليه داوطلبان شرکت کننده در جلسه آزمون لازم است براي دريافت برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي و دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته خود باتوجه به بند "ب" اين اطلاعيه در روزهاي چهارشنبه 86/5/10 و پنج شنبه 86/5/11 (صبحها از ساعت 7 تا 12 و بعد از ظهرها از ساعت 14 تا 19) منحصرا باتوجه به شهرستان محل اقامت (شهرستان محل اقامت مندرج در تقاضانامه ثبت نام ) به حوزه هاي ذيربط (دقيقا همان حوزه اي که کارت ورود به جلسه آزمون خود را دريافت داشته اند) مراجعه و برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي و دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته خود را دريافت دارند.
2- برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي آزمون سراسري سال 1386 و دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته آن دسته از داوطلباني که براساس جدول شماره 1 مندرج در اطلاعيه توزيع کارت ، شهرستان توزيع کارت آنان شهرستان تهران بوده است ، دقيقا در همان دانشگاه محل توزيع کارت آنان در شهرستان تهران خواهد بود.
نحوه توزيع برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته :
نحوه توزيع برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته و دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته براي کليه داوطلبان شرکت کننده در جلسه آزمون سراسر کشور (بجز شهر تهران ) به شرح زير است:
1 -1-کليه خواهران و برادران متولد سال 1368 و سالهاي بعداز آن از ساعت 7 الي 12 روز چهارشنبه 86/5/10
1 -2-کليه خواهران و برادران متولد سال 1367 از ساعت 14 الي 19 روز چهارشنبه 86/5/10
1 -3-کليه خواهران و برادران متولد سالهاي 1365 و 1366 از ساعت 7 الي 12 روز پنج شنبه 86/5/11
1-4-کليه خواهران و برادران متولد سال 1364 و سالهاي قبل از آن از ساعت 14 الي 19 روز پنج شنبه 86/5/11
2 - کليه خواهران وبرادراني که محل اقامت فعلي آنان براساس شهرستان محل اقامت مندرج در تقاضانامه ثبت نام يکي از شهرستانهاي تهران (کد11) و شميرانات (کد15) مي باشد و شهرستان توزيع کارت و برگزاري آزمون آنان شهرستان تهران بوده است، لازم است براساس سال تولد و شماره شناسنامه و باتوجه به جدول منتشرشده در نشريه پيک سنجش در تاريخ اول مردادماه و روزنامه آفرينش در تاريخ دوم مردادماه براي دريافت برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي و دستورالعمل ورود به سايت و انتخاب رشته به حوزه هاي مربوط مراجعه نمايند.
3- هر داوطلب پس از دريافت برگ مخصوص که حاوي شماره پرونده - شماره کاربر و شماره رمز انحصاري داوطلب مي باشد، مي تواند به سايت سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس www.sanjesh.org مراجعه و بر اساس دستورالعمل مربوط قرارداده شده بر روي سايت و پس از وارد کردن شماره پرونده - شماره کاربر و شماره رمز خود، نسبت به انتخاب رشته در صورت مجاز بودن اقدام نمايد. داوطلبانيکه بر اساس مندرجات کارنامه مجاز به انتخاب رشته مي باشند ضرورت دارد با مطالعه دقيق دفترچه راهنما و دستورالعمل نحوه انتخاب رشته اينترنتي و برحسب اينکه مجاز به انتخاب رشته درچه دوره اي مي باشند نسبت به انتخاب کد رشته محل هاي تحصيلي دوره هاي روزانه، شبانه و نيمه حضوري دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي (رشته هاي متمرکز و نيمه متمرکز) مورد علاقه از گروه آزمايشي مجاز يا گروههاي آزمايشي مجاز و هم چنين دوره هاي مجاز (پيام نور، موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي و غيردولتي، مراکز تربيت معلم وابسته به وزارت آموزش و پرورش) اقدام و کد رشته محلهاي انتخابي خود را به ترتيب اولويت علاقه در فرم انتخاب رشته الکترونيکي درج نمايند.
تذکرات مهم:
به منظورفراهم آوردن تسهيلات بيشتر براي آن دسته از داوطلبان شرکت کننده در آزمون سراسري سال 1386 که به دلايلي در روزهاي چهارشنبه 86/5/10 و يا پنج شنبه 86/5/11 براي دريافت برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي خود اقدام ننموده اند ، ترتيبي اتخاذ خواهد شد که منحصرا در صبح و بعدازظهر روز جمعه 86/5/12 نيز از ساعت 7 الي 12 و از ساعت 14 الي 19 برگ مخصوص و دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي آنان در محلهاي تعيين شده مجددا توزيع گردد.
همچنين کليه دانش آموزان دوره پيش دانشگاهي به شرط قبولي و اخذ گواهينامه دوره پيش دانشگاهي حداکثر تا شهريورماه 1386حق انتخاب رشته خواهندداشت.
ضمنا از آنجاکه بر اساس ضوابط آزمون سراسري سال 1386 منحصرا آن دسته از داوطلباني که داراي مدرک پيش دانشگاهي و يا شاغل به تحصيل در دوره پيش دانشگاهي بوده اند، مجاز به ثبت نام و شرکت در آزمون بوده، بنابراين آن دسته از داوطلبان نظام جديد آموزش متوسطه که به دوره پيش دانشگاهي راه نيافته اند، مجاز به ثبت نام و شرکت در آزمون سراسري سال 1386 نبوده اند . بديهي است چنانچه در آزمون شرکت نموده و مجاز به انتخاب رشته تلقي شده باشند ، مجاز به تکميل فرم انتخاب رشته نمي باشند و درصورت تکميل فرم انتخاب رشته از گزينش نهايي حذف و برابر مقررات با آنان رفتار خواهدشد.
پنج شنبه 4/5/1386 - 13:9
آموزش و تحقيقات

‌استان کردستان بخشى از سرزمینى است که تحت حکومت مادها بود که تپه زیویه از آثار بازمانده آن دوران است.


کلمه کردستان از دوره سلجوقیان به معناى محل و سرزمین کردها متداول شده است که البته نواحى وسیع ترى از کردستان فعلى را در بر مى‌گرفته است. کردستان فعلى بدلیل حکومت خاندان اردلان تا دوره قاجاریه بنام کردستان اردلان به مرکزیت سنندج نامیده مى‌شد.ماننا یکی‌ از این‌ دولت‌های‌ مستقل‌ در جنوب‌ دریاچه‌ ارومیه‌ تا حوالی‌ سقز امروز بود. این‌ مردمان‌ پیش‌ از ورود آریایی‌ها صحرانشین‌ هم‌، دارای‌ فرهنگی‌ عالی‌ و دولتی‌ متکامل‌ بودند.
زاموآ سرزمینی‌ بود که‌ از کنار دریاچه‌ ارومیه‌ تا بخش‌های‌ علیای‌ رود «دیاله‌» امتداد داشت‌. این‌ سرزمین‌ میاندوآب‌، بانه‌، سلیمانه‌، و سنندج‌ تا زهاب‌ امروزی‌ را در بر می‌گرفت‌ و محل‌ سکونت‌ لولوبیان‌ بود. محدوده‌ای‌ در مثل‌ شهرهای‌ کنونی‌ سلیمانیه‌، سنندج‌ و زهاب‌ در اواسط‌ قرن‌ نهم‌ پیش‌ از میلاد یعنی‌ در حدود 2900 سال‌ پیش‌، «پارسوآ» و بخش‌ علیای‌ رود کرخه‌ (نزدیک‌ کرمانشاه‌) کشور «ال‌ پی‌» خوانده‌ می‌شد که‌ بعدها «الی‌ مائیدا» نامیده‌ شد.
ناحیه‌ «گامبادن‌» در جنوب‌ دیاله‌ در غرب‌ کرمانشاهان‌ قرار داشت‌ و «گوتیوم‌» که‌ سرزمین‌ گوتی‌ها یا بزرگ‌ترین‌ اقوام‌ سرزمین‌ به‌ شمار می‌رفت‌ شامل‌ سرزمین‌ فعلی‌ کردستان‌ و جنوب‌ آذربایجان‌ و بخشی‌ از کرمانشاهان‌ بود.
براساس‌ متن‌ کتیبه‌ داریوش‌ در تخت‌ جمشید و بسیتون‌، شاهنشاهی‌ و دولت‌ ماد در سال‌ 550 پیش‌ از میلاد در قلمرو دولت‌ هخامنشیان‌ قرار داشت و سرزمین‌ ماد یکی‌ از ایالت‌های‌ تابع‌ این‌ دولت‌ شد از پادشاهی‌ هخامنشی‌ یعنی‌ در دورة‌ پارت‌ها و ساسانی‌ها، ایالت‌ ماد از جمله‌ ایالات‌ کشور ایران‌ به‌ شمار می‌رفت‌ و به‌ نام‌ «ماه‌» نیز خوانده‌ می‌شد. این‌ ایالت‌ شامل‌ دو بخش‌ «ماه‌ پایین‌» یا «مادرزادی‌» و «ماه‌ بالا» یا «ماه‌ نهاوند» بود.
در روزگار پیش‌ از اسلام‌ سرزمین‌ ماد را «کردستان‌» می‌نامیدند. در متن‌ پهلوی‌ «بندهش‌» در باره‌ کوهستانی‌ سخن‌ رفته‌ است‌ که‌ از «چیچست‌» در آذربایجان‌ (حدود شمال‌ ماد) تا فارس‌ امتداد داشت‌. این‌ کوهستان‌ که‌ «اسپروژ یا اسپروچ‌» نام‌ داشت‌ در ایران‌ باستان‌ به‌ اندازه‌ای‌ معروف‌ بود که‌ تنها به‌ کاربردن‌ نام‌ «کوهستان‌» در نوشته‌ها و اسناد و کتب‌ جغرافیایی‌، معرف‌ آن‌ بود. فردوسی‌ نیز در شاهنامه‌ از همان‌ اسپروژ نام‌ برده‌ است‌:
نام‌ کوهستان‌ تا حدود قرن‌ ششم‌ هـ . ق‌ نیز به‌ کار می‌رفت‌ و منظور سرزمینی‌ بود که‌ از شمال‌ به‌ دیلمان‌ و آذربایجان‌، از غرب‌ و جنوب‌ غربی‌ به‌ سواد (عراق‌) و خوزستان‌، از جنوب‌ به‌ پارس‌ و کرمان‌ و از مشرق‌ به‌ بیابان‌ خراسان‌ و توس‌ محدود می‌شد.
از حدود قرن‌ سوم‌ هجری‌ به‌ بعد ترجمه‌ عربی‌ واژه‌ «کوهستان‌) به‌ نام‌ «الجبال‌» به‌ متون‌ جغرافیایی‌ اسلامی‌ وارد شد. سرزمین‌ جبال‌ با کوهستان‌ دارای‌ چندین‌ کوره‌ یا ناحیه‌ بود که‌ ماه‌ کوفه‌ (دینور)، ماه‌ بصره‌ (نهاوند)، همدان‌، ایفازین‌، قم‌، ماسبذان‌، مهر جانقدق‌ و.. از آن‌ دسته‌ بودند.
سرزمین‌ کوهستان‌ بخشی‌ از سرزمین‌ بزرگ‌تر بود که‌ به‌ نام‌ «بلاد پهلو یا پهلویان‌» خوانده‌ می‌شد. بلاد پهلویان‌ یا سرزمین‌ پهلو شامل‌ ری‌، اسپهان‌، همدان‌، دینور، نهاوند، مهرجانقدق‌، ماسبذان‌، قزوین‌، زنجان‌، ببروصلیلسان‌ (تالشان‌) و دیلم‌ (یلستان‌) بود. ایالت‌ ماد یا ماه‌ در بخشی‌ از سرزمین‌ «پهله‌» در ناحیه‌ کوهستان‌ (قهستان‌ یا جبال‌) واقع‌ و شامل‌ دو کوره‌ بود: ماه‌ نهاوند که‌ در قرن‌ چهارم‌ دارای‌ دو حاکم‌نشین‌ «قصبه‌ نهاوند» و «قصبه‌ بروجرد» بود، و ماه‌ دینور یا کوره‌ دینور که‌ در این‌ قرن‌ دارای‌ دو شهر عمده‌ مرکزی‌ بود؛ شهر دینور که‌ مرکز بخش‌های‌ یا رستاق‌ های‌ بالایی‌ بود حاکم‌نشین‌ کوره‌ نیز به‌ شمار می‌رفت‌ و کرمانشاهان‌ مرکز بخش‌های‌ پایینی‌ محسوب‌ می‌شد، این‌ دو ناحیه‌ را «ماهین‌» یا «ماهات‌» هم‌ می‌گفتند.
کوره‌ دینور یا ماه‌ دینور در قرون‌ اولیه‌ اسلامی‌ از شمال‌ به‌ آذربایجان‌ و رستاق‌ جوذمه‌ از کوره‌ برزه‌ و رستاق‌ سلق‌ (سه‌راه‌) در جنوب‌ کوریه‌ نریز محدود بود و تقریباً تمامی‌ سرزمین‌های‌ فعلی‌ شمالی‌ استان‌ کردستان‌ با آذربایجان‌، شمال‌ تکاب‌ و شاهین‌ تا حدود سردشت‌ و مکری‌ از مشرق‌ به‌ اسدآباد و از ولایت‌ همدان‌ از جنوب‌ به‌ ولایت‌ «ماسبذان‌» از مغرب‌ به‌ ولایت‌ همدان‌ و ولایت‌ شهر زور محدود می‌شد.
در قرن‌های‌ سوم‌ و چهارم‌ هـ . ق‌ ولایت‌ «سیسر» کوره‌ یا استان‌ دینور از شمال‌ به‌ آذربایجان‌ و از شمال‌ شرق‌ به‌ سیسر، محدود بود.
بدین‌ ترتیب‌ بخش‌های‌ بزرگی‌ از استان‌های‌ فعلی‌ کردستان‌ و کرمانشاهان‌ در محدوده‌ و قلمرو استان‌ دینور یا ماه‌ دینور قرار داشت‌.
در تقسیمات‌ عصر سلجوقی‌ و به‌ ویژه‌ در عهد حکومت‌ «طغرل‌ بیگ‌» تمامی‌ ناحیه‌ جبال‌ کوهستان‌ به ‌ عراق‌ عجم‌ نامگذاری‌ شد، زیرا خلیفه‌ عباسی‌ «اللقایم‌ بالله‌» طی‌ منشوری‌ در سال‌ 437 هـ . ق‌، از او به‌ عنوان‌ «طغرل‌ بیگ‌ سلجوقی‌» و «ملوک‌العراقین‌» نام‌ برد.
ابن‌ حوقل‌در «صوره‌ الارض‌» محدوده ‌های‌ ناحیه‌ جبال‌ را تابستان‌ گاه‌ و زمستان‌ گاه‌ کردان‌ معرفی‌ می‌کند. در زمان‌ سلطان‌ سنجر سلجوقی‌ نیز از کردستان‌ نام‌ برده‌ شد. «عطالملک‌ جوینی‌» در بیان‌ نبرد هلاکوخان‌ مغول‌ با فرقه‌ اسماعیلیه‌ در قزوین‌ و محاصره‌ قلعه‌ «میمون ‌دژ» و حمل‌ مایحتاج‌ سپاهایان‌ هولاکو از ولایت‌ تابعه‌، از ولایت‌ اکراد نام‌ می‌برد و می‌نویسد: «چون‌ نقل‌ علوفه‌ها از طرف‌ ارمن‌ تا یزد و از ولایت‌ اکراد و تا جرجان‌ بود.
به‌ نظر می‌رسد که‌ در دوره‌ ایلخانان‌ مغول‌، کردستان‌ از عراق‌ عج‌ جدا شده‌ باشد. در اوایل‌ قرن‌ هفتم‌ هجری‌ که‌ «سلیمان‌ شاه‌» پسر «پرچم‌ ایوایی‌» از ترکمانان‌ ایوه‌ بر آن‌ حکومت‌ یافت‌ نام‌ کردستان‌ در مکتوبات‌ و تواریخ‌ دیده‌ می‌شود.
حمدالله‌ مستوفی‌ در ذکر شهر و قصه‌های‌ کردستان‌ به‌ جاهایی‌ مانند «الانی‌»، «الیشتر»، «بهار»، «خفتیان‌»، «دربند تاج‌ خاتون‌»، «دربند زنگی‌»، «دزبیل‌»، «دینور»، «سلطان‌آباد چمچال‌»، «شهر زور» و کرمانشاهان‌، «کرندو خوشان‌»، کنگور، مایدشت‌، هرسین‌، وسطام‌ (طاق‌ بستان‌) و... اشاره‌ می‌کند و در توصیف‌ بهار می‌نویسد که‌ قلعه‌ای‌ است‌ و در زمان‌ سلیمان‌ شاه‌ دارالملک‌ بوده‌ است‌.
شرف‌الدین‌ بدلیسی حدود کردستان‌ را در روزگار صفوی‌ با اضافه‌نمودن‌ حدود ولایت‌ لرستان‌ یک‌ جا ذکر می‌کند و در «شرف‌نامه‌»، سرزمین‌ لرستان‌ و قوم‌ لر را با کردها و کردستان‌ یکی‌ می‌شمارد. «اولیا چلپی‌» در سیاحت‌نامه‌ از 9 ایالت‌ نام‌ می‌برد که‌ کردستان‌ را تشکیل‌ می‌دادند. این‌ ایالت‌ عبارت‌ بودند از ارض‌ روم‌، وان‌، هکاری‌، دیاربکر، جزیره‌، همادیه‌، موصل‌، شهر زور، اردلان‌ و می‌نویسد که‌ عبور از این‌ ولایات‌ هفده‌ روز وقت‌ لازم‌ دارد.
در تقسیمات‌ کشوری‌ روزگار صفویه‌، کردستان‌ ولایتی‌ است‌ که‌ از ولایت‌ کرمانشان‌ جدا و شامل‌ چهار حاکم‌نشین‌: خورخوره‌، جوانرود، اوارمان‌ و الکا، بانه‌ بود. در این‌ زمان‌ ولایت‌ گروس‌ الکاء زرین‌کمر، طقامین‌ و کلهر در شمار سازمان‌های‌ اداری‌ ایالت‌ عراق‌ عجم‌ محسوب‌ می‌شد.
با توجه‌ به‌ بررسی‌های‌ تاریخی‌، احتمالاً از اواخر دوره‌ آق‌قویونلو و ابتدای‌ دوره‌ صفوی‌ تقسیم‌بندی‌ جدیدی‌ که‌ حاکی‌ از اطلاق‌ نام‌ ایالت‌ و طوایف‌ مسلط‌ بر مناطق‌ به‌ سرزمین‌های‌ و قلمروی‌ تحت‌ استقرار آنها، معمول‌ و متداول‌ شد. کردستان‌ از این‌ نظر به‌ سه‌ ولایت‌ یا حاکم‌ نشین‌ تقسیم‌ می‌شد: ولایت‌ اردلان‌ به‌ مرکزیت‌ سنه‌ (سنندج‌)، ولایت‌ مکری‌ به‌ مرکزیت‌ ساوجبلاغ‌ (مهاباد) و ولایت‌ بابان‌ به‌ مرکزیت‌ سلیمانیه‌.
هریک‌ از این‌ ولایات‌ به‌ حوزه‌های‌ حاکم‌نشین‌ کوچک‌تری‌ که‌ تابع‌ حکومت‌ مرکزی‌ ولایت‌ بودند تقسیم‌ می‌شد. ولایت‌ اردلان‌ با کردستان‌ اردلان‌ در تقسیمات‌ کشوری‌ دوران‌ قاجار (روزگار ناصرالدین‌شاه‌) در شمار ولایات‌ مستقل‌ ایران‌ منظور شده‌ بود.
پس‌ از انقلاب‌ مشروطیت‌، براساس‌ قانون‌ مصوب‌ 14 ذیقعده‌ 1325 هـ . ق‌ در مجلس‌ شورای‌ ملی‌ بر طبق‌ قانون‌ تشکیل‌ ایالات‌ و ولایت‌ و دستورالعمل‌ آن‌، چهار ایالت‌ آذربایجان‌، کرمان‌ و بلوچستان‌، فارس‌ و خراسان‌ و نیز 23 ولایت‌ در تقسیمات‌ جدید تنفیذ شد.
کردستان‌ اردلان‌، به‌ دلیل‌ حکومت‌ خاندان‌ اردلان‌ بر آن‌، به‌ این‌ نام‌ خوانده‌ شد. طول‌ آن‌ از بوکان‌ مکری‌ تا سرحد گرمسیر زهاب‌، چهل‌ و هفت‌ فرسنگ‌ و عرض‌ آن‌ از «گریوه‌ چقان‌» متصل‌ به‌ شهر زور تا کوه‌ «آلمه‌ قلاغی‌» همدان‌، چهل‌ و دو فرسنگ‌ بود. در این‌ محدوده‌ تقریباً هزار و سیصد دهکده‌، یک‌ شهر و یک‌ قصبه‌ وجود داشت‌.
محدوده‌ فعلی‌ استان‌ کردستان‌ در روزگار صفویان‌ مشتمل‌ بر نه‌ حاکم‌نشین‌ سنه‌، گروس‌، الکا، زرین‌کمر و طغامین‌، خورخوره‌، جوانرود، اورامان‌، الکاء بانه‌، قلعه‌ زلم‌ و پلنگان‌ بود. برای‌ ایل‌های‌ بزرگ‌ حاکمی‌ جداگانه‌ تعیین‌ می‌شد.
در دوره‌ حکومت‌ ناصرالدین‌شاه‌ قاجار، ایران‌ از نظر تقسیمات‌ به‌ چهار ایالت‌ و هشت‌ ولایت‌ تقسیم‌ شد براساس‌ شیوه‌ای‌ که‌ برای‌ اداره‌ قلمروی‌ هریک‌ از ایالات‌ و ولایات‌ از دیرزمان‌ جاری‌ بود، قلمرو هریک‌ از آنها به‌ اجزای‌ کوچک‌تری‌ تقسیم‌ و در رأس‌ هرکدام‌ نماینده‌ای‌ از طرف‌ حکومت‌ با عنوان‌های‌ مختلف‌ گماشته‌ شده‌ که‌ به‌ تمشیت‌ امور حوزه‌ حکمرانی‌ خود می‌پرداخت‌.
در اولین‌ تصمیم‌گیری‌ درباره‌ تقسیمات‌ جدید کشوری‌ به‌ موجب‌ تصویب‌نامه‌ شماره‌ 1275 مورخ‌ 9/9/1316، ایران‌ به‌ شش‌ استان‌ تقسیم‌ شد؛ استان‌ غرب‌ مشتمل‌ بر شهرستان‌های‌ کردستان‌، کرمانشاهان‌، گروس‌ باوندپور (کلهر)، پشت‌ کوه‌، لرستان‌، بروجرد، همدان‌، ملایر، خرمشهر و آباده‌، خوزستان‌ و کلهکیلویه‌ بود.
به‌ فاصله‌ چند ماه‌ قانون‌ تقسیم‌بندی‌ کشور اصلاح‌ شد و ایران‌ به‌ 10 استان‌ و 46 شهرستان‌ تقسیم‌ شد. کردستان‌ کنونی‌ استان‌ پنجم‌ کشور محسوب‌ می‌شد و شامل‌ شهرهای‌ همدان‌، کرمانشاه‌، سنندج‌، مهاباد، بیجار، ملایر و... بود.
در سال‌ 1337 براساس‌ مصوبه‌ هیأت‌ وزیران‌، استان‌ کردستان‌ از استان‌ پنجم‌ مجزا و به‌ استان‌ کردستان‌ تبدیل‌ شد. شهرستان‌های‌ استان‌ در این‌ دوره‌ شامل‌ سنندج‌، گروس‌، سقز و قروه‌ بود.
استان‌ کردستان‌ بخشی‌ از سرزمینی‌ است‌ که‌ تحت‌ حکومت‌ مادها اداره‌ می‌شد. حدود تاریخی‌ سرزمین‌های‌ تابع‌ دولت‌ ماد از شمال‌ با اورارتو، از غرب‌ با آشور و از جنوب‌ غربی‌ و جنوب‌ با ایلام‌ و سومر (بابل و اکاد‌) محدود بود.
با توجه‌ به‌ وضعیت‌ اقلیمی‌ و آب‌ و هوایی‌ استان‌ کردستان‌ و بر اساس‌ متون‌ تاریخی‌ و کاوش‌های‌ باستان‌شناسی‌، بسیاری‌ از مورخین‌ معتقدند: نخستین‌ اقامتگاه‌ اقوام‌ آریایی‌ در مناطق‌ شرق‌ و غرب‌ دریاچه‌ ارومیه‌ بود، گروهی‌ در منطقه‌ شرق‌ مستقر شدند و نام‌ سرزمین‌ «آمادای‌» بر آن‌ نهادند و گروهی‌ در غرب‌ دریاچه‌ ارومیه‌ ساکن‌ شدند و آن‌ سرزمین‌ را پارسوا (پارسوما) نامیدند. گروه‌ نخستین‌، دولت‌ ماد را پدید آورد و گروه‌ دوم‌ پادشاهی‌ نیرومند هخامنشی‌ را ایجاد کرد.

پنج شنبه 4/5/1386 - 13:7
آموزش و تحقيقات

استفاده از انرژي باد براي توليد برق در جهان به كاهش انتشار ميليونها تن دي‌اكسيد كربن در هوا كمك كرده است.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس از واشنگتن، در سال ‪ ۱۵ ، ۲۰۰۶‬هزار و ‪ ۲۰۰‬مگاوات ظرفيت توربين‌هاي بادي ايجاد شد كه براي توليد انرژي پاكيزه كافي براي جبران ‪ ۴۳‬ميليون تن دي اكسيد كربن كافي است.
براساس اعلام موسسه ديده بان جهاني در واشنگتن، اين ميزان معادل دي اكسيد كربن حاصل از فعاليت ‪ ۲۳‬نيروگاه زغال سنگ در آمريكا براي توليد ‪ ۷۲۰۰‬مگاوات برق يا ‪ ۸‬ميليون خودرو است.
جانت ساوين پژوهشگر اين گروه مي‌گويد نيروي باد در آينده نقش مهمي در كاهش وابستگي به سوختهاي فسيلي و كند شدن تجمع گازهاي گلخانه‌اي در جو زمين ايفا مي‌كند.
با نصب نيروگاههاي برق جديد در سال گذشته ، ‪ ۴۳‬ميليون تن دي اكسيد كربن جايگزين شده است كه معادل بيش از ‪ ۵‬درصد رشد ساليانه انتشار اين گاز در جهان است. اگر بازار انرژي باد طي ‪ ۹‬سال آينده چهار برابر شود نيروي باد تا سال ‪ ۲۰۱۵‬به كاهش انتشار اين گاز به ميزان ‪ ۲۰‬درصد كمك خواهد كرد.
سرمايه‌گذاري در انرژي باد در سال ‪ ۲۰۰۶‬به ‪ ۲۲‬ميليون دلار رسيد.
هرچند فقط يك درصد توليد برق آمريكا از نيروي باد است ، انرژي باد در مقايسه با مجموع صنايع هسته‌اي و زغال سنگ ظرفيت بيشتري پيدا كرده است.
رشد استفاده از انرژي باد فقط در آمريكا نبوده است تلاشها در سراسر جهان ادامه دارد.
چين و آمريكا براي رهبري در صنعت باد جهاني طي سالهاي آينده رقابت مي‌كنند.

پنج شنبه 4/5/1386 - 13:5
بیماری ها
يك متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان گفت نوشيدن يك ليوان آب بعد از مصرف شيريني‌ها و مواد قندي در سلامت دندانها و جلوگيري از پوسيدگي‌هاي دنداني موثر است.
دكتر "رسول مفيد" رئيس دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در حاشيه دهمين همايش اندودانتيست‌هاي ايران در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود نوشيدن آب بعد از خوردن مواد قندي مانع از تجمع مواد ميكروبي در دهان و فضاي بين دندانها مي‌شود.
وي گفت نوشيدن يك ليوان آب پس از مصرف مواد قندي و شيريني همچنين از تشكيل اسيد ناشي از فعاليت ميكروبها در دهان كه باعث پوسيدگي‌هاي دنداني مي‌شود جلوگيري مي‌كند.
اين متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان اضافه كرد اين كار باعث پاك شدن دهان از باقي مانده‌هاي مواد قندي نيز مي‌شود و از فعاليت عوامل ميكروب زا در دهان و فضاي لاي دندانهاي جلوگيري مي‌كند و بطور كلي مانع اثرات منفي مواد قندي مي‌شود.
به گفته وي نوشيدن آب به لحاظ اينكه در هر مكان و در صورت همراه نداشتن مسواك به راحتي قابل انجام است، اهميت دارد.
وي گفت افراد بايد بلافاصله بعد از خوردن مواد قندي و شيريني جات و احساس طعم شيرين، آب بنوشند تا مواد جانبي شيريني در دهان رفع شود.
وي در ادامه گفت و گو با ايرنا گفت بهترين و ساده‌ترين كار براي ارتقاي سلامت دهان و دندان، سه نوبت مسواك زدن در طول روز است و بخصوص مسواك زدن در شب و قبل از خواب از اهميت بيشتري برخوردار است.
دكتر مفيد اضافه كرد همچنين استفاده از نخ دندان و مراجعه شش ماه يك بار به دندانپزشك نقش بسيار موثري در پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي دهان و دندان دارد كه هزينه چنداني نيز تحميل نمي‌كند.
وي به والدين توصيه كرد مسواك زدن روزانه را به كودكان خود آموزش دهند تا آنها به انجام اين كار عادت كنند و بلافاصله بعد از مصرف موادغذايي عمل مسواك زدن را انجام دهند.
دهمين همايش اندودانتيست‌هاي ايران روز پنجشنبه در دانشكده دندانپزشكي دانشگاه شهيد بهشتي با حضور بيش از ‪ ۱۵۰۰‬دندانپزشك از سراسر كشور گشايش يافت.
شعار اين همايش ايده‌هاي نوين در اندودانتيكس است كه در آن موضوعاتي همچون استفاده از ‪ ،RVG‬چگونگي كاربرد ‪ MTA‬در معالجه ريشه دندان، ايمپلنت‌هاي اندودانتيك و روش‌هاي جديد پر كردن كانال ريشه دندان مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
برگزاري كار عملي بر روي بيمار در اتاق فيلمبرداري دانشكده دندانپزشكي و پخش مستقيم آن در سالن همايش و بطور هم زمان پاسخ به سوالات شركت‌كنندگان از برنامه‌هاي جانبي اين همايش است.
اين همايش از ‪ ۱۵‬امتياز بازآموزي براي دندانپزشكان عمومي و ‪ ۹‬امتياز بازآموزي براي متخصصان دندانپزشكي برخوردار است.
‪ ۲۰۰‬مقاله به دبيرخانه همايش رسيده كه از اين بين ‪ ۱۲۰‬مقاله به صورت سخنراني و ‪ ۴۰‬مقاله به صورت پوستر در طي سه روز كنگره ارايه مي‌شود.
همچنين ‪ ۵۰‬ميزگرد علمي در طول برگزاري همايش ارايه مي‌شود كه ‪۸۰‬ استاد دندانپزشكي براي مديريت اين ميزگردها دعوت شده‌اند.
دهمين همايش اندودانتيست‌هاي ايران شنبه ششم مرداد ماه به كار خود پايان مي‌دهد.
پنج شنبه 4/5/1386 - 13:3
سياست

دکتر قالیباف از حسینی خواسته است ضمن بازنگری در چگونگی تولید محتوای برخی نشریات با بالا بردن سطح مطالب و با گستردن چتر اصولگرایی به همه طیف‏های این جبهه بزرگ نیروهای سیاسی، تمام افراد امکان استفاده و بیان نظر در مواقع مختلف را داشته باشند.

 

 

 

سیّد مجید حسینی

 

 

 با تغییر مدیر بخش مجلّات "همشهری" به زودی محصولات این مؤسّسه با تغییری ملموس تبع و نشر داده خواهند شد.

 به گزارش البرز بر اساس حکمی که محمّدباقر قالیباف شهردار تهران امضا کرده، سیّد مجید حسینی از مشاوران نزدیک او، سکّان هدایت مجموعه مجلّات همشهری را در اختیار گرفت.

ناظران، این تغییر مدیریّت در بزرگترین مؤسّسه مطبوعاتی ایران را گام جدید جبهه اصولگرایان برای ورود مؤثّر به عرصه تولید محتوای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی می‏دانند که مورد نیاز اغلب اقشار جامعه به‏ویژه جوانان است.

 

سیّد مجید حسینی با تحصیلات مرتبط سیاسی در حالی جایگزین علی قنواتی -مدیر پیشین مجموعه مجلّات همشهری- شده است که فقدان یک مجموعه غنی مکتوب از اخبار و تحلیل‏ها درباره وقایع ایران و جهان در میان نشریات کشور، کاملا" احساس می‏شود.

 

گزارش البرز حاکی است دکتر قالیباف از حسینی خواسته است ضمن بازنگری در چگونگی تولید محتوای برخی نشریّات با بالا بردن سطح مطالب و با گستردن چتر اصولگرایی به همه طیف‏های این جبهه بزرگ نیروهای سیاسی، تمام افراد امکان استفاده و بیان نظر در مواقع مختلف را داشته باشند.

 

این اقدام از آن جهت حائز اهمّیّت است که گروه‏های مختلف اصولگرا عمدتا" در نشریّات خاصّ خود به موضع‏گیری و بیان دیدگاه‏ها می‏پردازند و ظرفیّت جدید موجب بازنشر تمام وجوه تفکّر اصولگرایی در جامعه خواهد شد.

 

مؤسّسه همشهری، بزرگترین مؤسّسه مطبوعاتی در ایران است که بخش مهمّی از آن را مجلّات آن تشکیل می‏دهند. مجلّاتی چون «خردنامه»، «همشهری ماه»، «همشهری جوان»، «همشهری دیپلماتیک» و ... از جمله رسانه‏های مهمّ کشور هستند که به دلیل گستردگی آن‏ها و مخاطبانشان اهمّیّت بسزایی در فضای اطّلاع‏رسانی کشور دارند.

 

قالیباف هفته گذشته مهدی ذاکری را به عنوان مدیرعامل مؤسّسه همشهری برگزیده بود. این انتصاب از آن‏جا حائز اهمّیّت است که ذاکری از نیروهای معتدل سیاسی - اجتماعی بوده و می‏تواند به آهنگ تغییر رویکرد و صرفه‏جویی هزینه‏های همشهری سرعت ببخشد.

 

روزنامه همشهری برای صرفه‏جویی اقتصادی از یک ماه قبل، ارسال پیامک خبری خود را قطع نموده و از این به بعد تشخیص چگونگی هزینه درآمد اگهی‏های روزنامه به نظر مدیرعامل مؤسّسه منوط خواهد بود.

 

  

البرز نیوز

پنج شنبه 4/5/1386 - 12:57
آموزش و تحقيقات
محققان دریافته اند با توجه به ضرورت استفاده از صندلی مخصوص کودکان در اتومبیل،احتمال بروز مرگ ناگهانی نوزادان در مواردی که کودک در صندلی اتومبیل قرار داده شده ، بیشتر است.
به گزارش خبرنگار مهر ، محققان کانادایی دریافته اند نوزادان در حدود سن یک یا دوماهگی به شدت آسیب پذیر بوده و چنانچه در صندلی مخصوص کودک دراتومبیل ، قرار داده شوند با وجود اینکه در حالت خوابیده نیستند اما به واسطه محکم بسته شدن به صندلی امکان دارد دچار مرگ ناگهانی شوند.
محققان از سال 1991 تا 2000 ، با بررسی بیش از 500 کودک به این نتیجه رسیده اند که 17 درصد از مرگ و میر نوزادان در مواردی رخ داده که آنها را در صندلی اتومبیل قرار داده و محکم بسته اند تا مانع از افتادنشان شوند.
لازم به ذکر است ، مرگ ناگهانی نوزادان از زمان تولد و حداکثر تا 12 ماهگی، کودکان را تهدید می کند و نحوه قرار گرفتن کودک در صندلی و یا رختخواب در این امر تاثیر گذار است.
همچنین در برخی از موارد نیز نوزادان به دلیل اختلال در وضعیت تنفسی ، رنگ چهره شان کبود شده و در صورت تعلل در رسیدن به مراکز درمانی جان خود را از دست داده اند ، به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند ، والدین  کودکان زیر 5 تا 6 ماه را در صندلی مخصوص در اتومبیل قرار ندهند.
پنج شنبه 4/5/1386 - 12:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته