• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3839
تعداد نظرات : 784
زمان آخرین مطلب : 4444روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
یكی از واژههایی كه در مبحث اینترنت زیاد با آن سر و كار دارید صفحة خانه یا صفحة اصلی میباشد. صفحة خانه دو تعریف دارد:
1- صفحة اصلی هر سایت كه از آن تمامی صفحات و قسمتهای دیگر سایت قابل دسترسی است.
2- صفحهای كه زمان اجرای اینترنت اكسپلورر به صورت خودكار نمایش داده میشود. ما در اینجا با تعریف دوم كار داریم. در نرمافزار اینترنت اكسپلورر با كلیك دكمة Home صفحة خانه ظاهر میشود. صفحة خانة مرورگرهای وب قابل تغییر است. در این كار عملی یاد میگیریم چگونه صفحة خانة مرورگر خود را تغییر دهیم.

انتخاب صفحة وبی كه میخواهید صفحة خانة جدیدتان شود


Click here to enlarge
صفحة خانة اینترنت اكسپلورر میتواند هر صفحة دلخواهی باشد، این صفحه میتواند فایلی كه روی رایانة شما ذخیره شده است یا یك صفحة وب در اینترنت باشد. حال صفحهای كه میخواهید صفحة خانة جدیدتان باشد را با اینترنت اكسپلورر باز كنید تا نمایش داده شود.

پنجرة Internet Options را باز كنید



Click here to enlarge
اگر صفحة مورد نظر شما هم اینك به حال نمایش درآمده است میتوانید پس از باز كردن منوی Tools گزینة Internet Options را انتخاب كنید.

زبانة General را كلیك كنید


Click here to enlarge
برای انتخاب صفحة خانة جدید باید ابتدا زبانة General را كلیك كنید. این كار را انجام دهید.

صفحة خانة خودتان را تغییر دهید


Click here to enlarge
در كادر مقابل Address، آدرس صفحهای كه در زمان حاضر صفحة خانة شما میباشد نشان داده شده است. برای اینكه صفحهای كه در حال نمایش در محیط اینترنت اكسپلورر میباشد صفحة خانة جدید شما شود دكمة Use Current را كلیك كنید و برای تأیید تغییراتی كه انجام دادهاید دكمة Ok را كلیك كنید.

مشاهدة صفحة خانة جدید


Click here to enlarge
هر زمانی كه مایل بودید میتوانید با یك بار كلیك كردن روی دكمة Home، صفحة خانة مرورگر خودتان را ببینید. اگر این كار عملی را به درستی انجام داده باشید با كلیك دكمة Home میبینید كه صفحة خانة شما تغییر كرده است.

* توجه *
انتخاب یك صفحة خالی به عنوان صفحة خانه


مسلماً باز كردن هر صفحهای ملزم به صرف زمان است. اگر بخواهید میتوانید یك صفحة خالی را به عنوان صفحة خانة خودتان انتخاب كنید تا در زمان، بیشتر صرفهجویی شود. برای انجام این كار در پنجرة Intenet Options زبانة General را كلیك كرده، دكمة Use Blank و سپس دكمة Ok را كلیك كنید. (در شكل مرحلة 4 همین كار عملی دكمة Use Blank دیده میشود.)

انتخاب یك فایل ذخیره شده روی رایانه به عنوان صفحة خانه


گفتیم كه میتوانید فایلی را از حافظة رایانة خود به عنوان صفحة خانـه انتخـاب كنید. البته تنها فایلهـایی قابل قبول هستند كه اینترنت اكسپلورر قابلیت نمایش آنها را داشته باشد. برای استفاده از یك فایل به عنوان صفحة خانه، فایل را باز كرده و مراحل 2 الی 5 این كار عملی را روی این فایل پیاده كنید. برای باز كردن یك فایل در اینترنت اكسپلورر منوی File را باز كنید و گزینة Open را انتخاب كنید. مسیر فایل مورد نظر را وارد كرده و دكمة Ok را كلیك كنید. میبینید كه فایل انتخاب شدة شما در اینترنت اكسپلورر به نمایش درآمده است
دوشنبه 2/8/1390 - 21:32
کامپیوتر و اینترنت
اینترنت اكسپلورر میتواند سایتهای محبوب شما را بر روی رایانة شما ذخیره كند. در صورت ذخیره شدن سایتی روی رایانه بازكردن و نمایش سایت مورد نظر بسیار سریع انجام می گیرد و مزیّت دیگر ذخیرة سایتها بر روی رایانه این است كه در صورتی كه ارتباط اینترنتی قطع باشد باز هم نمایش صفحههای وب میسّر خواهد بود.

Make available offline را كلیك كنید


Click here to enlarge
برای ذخیرة سایت مورد نظر بر روی رایانه بعد از نوشتن آدرس آن سایت در نوار آدرس و كلیك كردن دكمة Add در لیست Favorites پنجرة Add Favorites ظاهر میشود. در این مرحله شما باید گزینة Make available offline را انتخاب كنید تا یك تیك در جعبة مقابل آن ظاهر شود..

سفارشی كردن عملیات ذخیره


Click here to enlarge
دكمة Customize را كه به معنای سفارشی كردن عملیات میباشد كلیك كنید تا پنجرة Offline Favorite Wizard ظاهر شود.

ذخیره كردن صفحات دارای پیوند


Click here to enlarge
شما در این پنجره میتوانید انتخاب كنید كه صفحاتی كه با صفحة محبوب انتخاب شدة شما به هر نحوی پیوند دارند ذخیره شوند یا نه (میدانید كه در وب هر صفحهای با صفحات دیگر از طریق HyperLink های مختلف پیوند دارد). برای ذخیرة صفحات دارای پیوند، Yes را انتخاب كنید.

انتخاب اینكه صفحات دارای پیوند تا چند مرحله ذخیره شوند


Click here to enlarge
در این مرحله باید معین كنید كه میخواهید تا چند مرحله ذخیره ادامه یابد. هر چه تعداد مراحل ذخیره بیشتر باشد. زمان ذخیره بیشتر و تعداد صفحات ذخیره شده نیز بیشتر خواهد بود. نكتة مهم این است كه مرحلههای ذخیره شده با صفحات ذخیره شده تفاوت دارد. ممكن است صفحة محبوب شما با ده صفحه پیوند داشته باشد در صورتی كه به ازای Download pages مقدار 1 انتخاب شود این ده صفحه روی دیسك سخت رایانة شما نیز (10+ 1 صفحه) ذخیره میشوند ولی اگر فرض كنیم كه این ده صفحه هر كدام با 9 صفحه دیگر پیوند داشته باشند و به ازای Download pages مقدار2 را قرار بدهیم جمعاً 10 + 1 + 90 صفحه ذخیره میشود. یعنی این مقدار به طور تصاعدی ممكن است زیاد شود. پس مواظب باشید در این جعبه چه مقداری قرار میدهید. پس از انتخاب مقدار مورد نظرتان دكمة Next را كلیك كنید.

زمان ذخیرة سایت را انتخاب كنید


Click here to enlarge
شما میتوانید با ایجاد یك برنامة زمانی برای ذخیرة سایت روی رایانة خود، ذخیرة سایت را به زمان دیگری موكول كنید كه به محض رسیدن این زمان رایانه به صورت خودكار شروع به ذخیرة سایت میكند. برای انجام اینكار گزینة دوم را انتخاب كرده دكمة Next را كلیك كنید. البته قبل از تشریح روش ایجاد برنامة زمانی، بهتر است بدانید گزینة اول موجب میشود صفحات فقط به صورت دستی ذخیره شوند و گزینة دوم برای ایجاد برنامة زمانی میباشد.

تنظیم برنامة زمانی برای عمل ذخیرهسازی


Click here to enlarge
به دلیل تغییرات تدریجی اطلاعات سایتهای اینترنت و به منظور به روز رسانی اطلاعات، برنامههای زمانی برای ذخیرهسازی تعیین میشوند. ما در برنامة زمانی شكل زیر تعیین كردیم ذخیرهسازی هر روز در ساعت 7:46 شب صورت گیرد. نام این برنامة زمانی را Night Update انتخاب نمودیم. پس از تعیین برنامة زمانی مورد نظرتان دكمة Next را به منظور تأیید كلیك كنید. سپس Finish و بعد Ok را كلیك كنید تا ذخیرة اولیه آغاز گردد.

ذخیرهسازی سایت به صورت دستی


Click here to enlarge
به منظور ذخیرهسازی سایت محبوب انتخاب شدة خودتان به صورت دستی بدون در نظر گرفتن برنامة زمانی میتوانید منوی Tools را با یك بار كلیك ماوس روی عنوانTools باز كرده، گزینة Synchronize را انتخاب كنید. اگر سایت مورد نظر هنوز روی رایانة شما ذخیره نشده باشد ذخیرهسازی آغاز میشود و اگر سایت قبلاً ذخیره شده باشد سایت موجود در رایانه شما به روزرسانی میشود.
دوشنبه 2/8/1390 - 21:31
کامپیوتر و اینترنت
برای آنكه صفحهای از صفحههای وب محبوب خودتان را باز كنید، باید منوی Favorites را در نرمافزار اینترنت اكسپلورر باز كنید و در لیست روی میانبر ویژة صفحهای كه میخواهید از آن بازدید كنید، كلیك كنید. در لیست Favorites غیر از میانبرها شاخه هم میتواند وجود داشته باشد. وجود شاخهها به شما كمك میكند تا بتوانید لیست Favorites را مرتب نگه دارید.ویرایش (افزودن صفحات، تغییر متن میانبر، حذف یك عنوان از لیست،...) لیست Favorites كار سادهای است كه در این كار عملی یاد میگیرید. پس برویم سراغ كار عملی این قسمت...

لیست سایتهای محبوب خودتان را فعال كنید


Click here to enlarge
دكمة Favorites را كه در نوار ابزار اینترنت اكسپلورر است كلیك كنید تا لیست سایتهای محبوب شما ظاهر شود. (برای مشاهدة لیست Favorites لازم نیست به اینترنت وصل باشید.)

یكی از سایتهای محبوب خودتان را انتخاب كنید


Click here to enlarge
برای ورود به سایت مورد نظر خودتان میانبر مورد نظر آن را از لیست Favorites انتخاب كنید. (با یك بار كلیك كردن ماوس بر روی میانبر) اگر شما به اینترنت وصل نباشید پنجرة اتصال به اینترنت مشاهده میشود. به اینترنت وصل شوید تا صفحة وب محبوبتان به نمایش در بیاید.

افزودن صفحهای به لیست صفحات محبوب



Click here to enlarge
با كلیك كردن روی دكمة Add صفحهای كه در حال نمایش است به لیست Favorites اضافه میشود.

ذخیرة میانبر سایت محبوب Favorites در لیست



Click here to enlarge
پس از كلیك كردن روی دكمة Add پنجرة Add Favorite ظاهر میشود. در این مرحله شما میتوانید در كادر مقابل Name، نام میانبر این سایت را كه مایلید در لیست Favorites ظاهر شود، وارد كنید. اگر میخواهید میانبر مورد نظر در شاخهای غیر از Favorites قرار گیرد با انتخاب شاخة مورد نظر در قسمت Create In این كار صورت میگیرد. برای ایجاد شاخة جدید در لیست Favorites دكمة New Folder را كلیك كنید. وقتی نام و شاخة مورد نظر خودتان را انتخاب كردید برای ذخیره شدن میانبر خودتان در لیست Favorites، دكمة OK را كلیك كنید. در صورتی كه از ذخیرة میانبر سایت محبوب خود منصرف شدید، میتوانید دكمة Cancel را كلیك كنید. حال این مرحله را تمرین كنید.

حذف میانبر یك سایت از لیست Favorites


Click here to enlarge
برای حذف یك میانبر از لیست Favorites روی آن میانبر راست كلیك كنید تا منوی مربوط به آن ظاهر شود. سپس روی گزینة Delete كلیك كنید.

انتقال میانبرها از شاخه ای به زیرشاخة دیگر


Click here to enlarge
شما میتوانید میانبر را درون شاخههای مختلف لیست Favorites جابجا كنید. برای این كار كافیست روی میانبر مورد نظر كلیك كرده، بكشید و روی آیكون شاخة مورد نظر رها كنید.

* توجه*
ویرایش نام یك میانبر اینترنتی


برای تغییر نام میانبرهای اینترنتی روی آن میانبر راست كلیك كرده از منویی كه باز میشودRename را انتخاب كنید. نام جدید را تایپ كرده سپس كلید Enter را فشار دهید تا تغییر نام اعمال شود.

افزودن سریع به لیست Favorites


روش سریعتری برای افزودن میانبر یك سایت به لیست Favorites وجود دارد. برای افزودن سریع یك میانبر كافیست برچسب منوی Favorites (كه در بالای صفحه قرار دارد) را كلیك كنید تا منوی Favorites باز شود و روی گزینه Add to Favorites كلیك كنید. مزیت این روش در این است كه برای افزودن یك میانبر به لیست، فعال بودن لیست Favorites الزامی نیست.
دوشنبه 2/8/1390 - 21:30
کامپیوتر و اینترنت
شما با تغییر دادن تنظیمهای مرورگر خود میتوانید شكل ظاهری مرورگر، طریقة نمـایش اطلاعات و روش كار مرورگر خـود را به میـل خودتان سفارشی كنید. تا كنون با تعدادی از تنظیمهای مرورگر اینترنت اكسپلورر آشنا شدید (تعیین صفحة خانة جدید و حذف لیست نوار آدرس) ولی تنظیمهای بسیاری (بیش از یكصد تنظیم) هنوز وجود دارد كه شما می توانید انجام دهید. این تنظیمها باید در پنجرة Internet Options صورت گیرند. در این كار عملی با برخی از تنظیمهای دیگر اینترنت اكسپلورر آشنا میشوید.

پنجرة Internet Options را باز كنید


Click here to enlarge
منوی Tools را با یك بار كلیك روی برچسب آن باز كنید و روی گزینة Internet Options یك بار كلیك كنید.

نوع گزینههایی كه میخواهید سفارشی كنید انتخاب كنید


Click here to enlarge
تنظیمهای اینترنت اكسپلورر به گروههای General، Privacy Security، Content، Connections، Programs و Advanced گروهبندی شدهاند. هر كدام از این صفحات با دقت در بخشهای بعدی تشریح میشوند. فعلاً بخش General را كه مربوط به گزینشهای عمومی است. انتخاب كنید تا صفحة General ظاهر شود.

فایلهای موقتی را حذف كنید


Click here to enlarge
وقتی از مرورگر اینترنت اكسپلورر استفاده میكنید صفحات وبی به همراه تصاویر مربوط به آن به نمایش درمیآید. كلیة فایلهایی كه از اینترنت به رایانة شما منتقل میشوند (فایلها برای نمایش در اینترنت اكسپلورر باید به رایانة شما منتقل شوند)، در شاخهای به نام Temporary Internet Files ذخیره میشوند. این شاخه از زیرشاخههای ویندوز است. با زیاد شدن محتویات این شاخه، فایلهای آن (به همین دلیل به آنها فایلهای موقتی میگویند) به طور خودكار حذف میشوند ولی شما میتوانید آنها را به صورت دستی هم حذف كنید. برای این كار دكمة Delete Files را كلیك كنید. در این مرحله از شما پرسیده میشود كه “آیا مطمئن هستید كه میخواهید فایلهای موقتی حذف شوند یا نه؟” دكمة OK را جهت تأیید عملیات حذف، كلیك كنید.

حداكثر حافظهای كه تمایل دارید شاخة موقتی اشغال كند را معین كنید



Click here to enlarge
شما میتوانید تعیین كنید اینترنت اكسپلورر چه مقدار از فضای دیسك سخت را به شاخة Temporary Internet Files تخصیص دهد. برای این كار در صفحة General دكمة Settings را كلیك كنید تا پنجرة جدیدی با عنوان Settings ظاهر شود. با كلیك كردن و كشیدن نوار پیمایش حداكثر حافظة مورد نظر خودتان را انتخاب كنید. مقدار فضایی كه تخصیص داده میشود برحسب مگابایت جلوی نوار پیمایش نمایش داده میشود. پس از تعیین مقدار حافظة مورد نظرتان دكمة OK را برای تأیید تغییرات انجام شده كلیك كنید. در این مثال با كلیك دكمة OK وقتی ظرفیت شاخة موقت به 197 مگابایت رسید به صورت خودكار فایلهایی حذف میشوند تا این شاخه فضای بیشتری اشغال نكند.

فونت صفحه را تغییر دهید



Click here to enlarge
برای خواناتر شدن صفحات اینترنت میتوانید فونت آنها را تغییر دهید. برای انجام این كار دكمة Font را از صفحة General كلیك كرده، فونت مورد نظر خودتان را انتخاب كنید سپس دكمة Ok را كلیك كنید.

اعمال تغییرات انجام شده بر اینترنت اكسپلورر


Click here to enlarge
برای ذخیره و اعمال تغییرها و تنظیمهایی كه انجام دادهاید باید در پنجرة Internet Options دكمة Ok را كلیك كنید. بعد از برنامة اینترنت اكسپلورر خارج شوید و مجدداً آن را اجرا كنید. مشاهده میكنید كه تغییرهایی كه انجام دادهاید و گزینههایی كه سفارشی كردهاید در محیط اینترنت اكسپلورر اعمال میشوند. امتحان كنید.

* توجه*
چگونه فونتهای انتخابی خودتان را در اولویت بالاتری قرار دهید


گاهی اوقات صفحات وب به نحوی طراحی میشود تا در آن صفحه از فونت مخصوص همان صفحه استفاده شود. شما میتوانید با تنظیمهای اینترنت اكسپلورر فونتهای انتخابی خودتان را در اولویتی بالاتر نسبت به فونت انتخابی طراحان صفحة وب قرار دهید. برای اینكار در صفحة General دكمة Accessibility را كلیك كنید و بعد گزینة Ignore Font Styles Specified on web pages را انتخاب كنیـد، سپس OK را به منظور تأییـد عملیات كلیك كنید.
دوشنبه 2/8/1390 - 21:27
کامپیوتر و اینترنت
شاید با خود بگویید: «مگر لینوکس هم نیازمند آنتی ویروس است؟» البته شاید به خطر انداختن کامپیوتری که از لینوکس به عنوان سیستم عامل استفاده می کند، کمی مشکل به نظر برسد. اما به هر حال هیچ سیستم عاملی به طور کامل روئین تن نیست. همچنین اگر لینوکس دچار ویروس نشود، دلیل نمی شود که آنتی ویروس هم نداشته باشد؛ چرا که ممکن است ویروس های ویندوز، یک کامپیوتر لینوکسی را پناهگاه خود کنند و از طریق آن منتشر شوند. پس نیاز کامپیوتر های دارای لینوکس، به آنتی ویروسی که قابلیت شناسایی ویروس های مخرب را داشته باشد، ضروری به نظر می رسد.
آنتی ویروس های لینوکس به شما کمک می کنند که قبل از استفاده از درایو هایی که احتمال می رود آلوده باشند، آنها را اسکن و ویروس های احتمالی آنها را شناسایی و نابود کنید.
در این صورت اگر یک کامپیوتر ویندوزی داشته باشید یا دوستانتان از ویندوز استفاده کنند، نگران آلوده کردن ناخواسته کامپیوتر آنها با ویروس های پنهان در سیستم خود، نخواهید بود. همچنین توسط کامپیوتر لینوکسی خود، می توانید به راحتی و بدون نگرانی، هارد ها و فلش دیسک های آلوده را از ویروس های ویندوزی پاک سازی نمایید.
اغلب آنتی ویروس های طراحی شده برای لینوکس، به منظور شناسایی فایل های مشکوک که قابلیت آسیب رسانی به ویندوز را دارند، ساخته شده اند. البته این آنتی ویروس ها برای کاربران لینوکس ضروری نیستند.


‏AVAST


آنتی ویروس Avast نسخه ای مخصوص توزیع های مختلف لینوکس دارد که از رابط کاربری جذاب و مناسبی برخوردار است. تصویر نمایی از نسخه مخصوص اوبونتو را نمایش می دهد. استفاده از این آنتی ویروس بخاطر برخورداری از رابط کاربری ساده و مناسب، بسیار آسان است.
Click here to enlarge
برای دانلود نسخه مخصوص توزیع لینوکس مورد استفاده خود، به این صفحه از سایت اوست مراجعه نمایید. پس از دانلود و نصب می توانید به صفحه ثبت برنامه بروید تا نسخه مربوطه را به صورت رایگان برای یک سال ثبت نمایید. در صورتی که ثبت نام را انجام ندهید با پنجره ای شبیه زیر روبرو می شوید.
Click here to enlarge
با ثبت نامی که در سایت انجام می دهید، یک کد فعال سازی به رایگان در اختیار شما قرار می گیرد که می توانید از آن برای فعال سازی آنتی ویروس استفاده نمایید. پس از آن می توانید آنتی ویروس را برای یک سال به صورت رایگان مورد استفاده قرار دهید.


‏BitDefender


آنتی ویروس بیت دیفندر نیز یکی از نرم افزارهای ضد ویروس شناخته شده است که نسخه مخصوص لینوکس آن نیز همانند نسخه ویندوز قابلیت تشخیص ویروس های ویندوزی را دارد. با این تفاوت که نسخه لینوکس آن به رایگان در دسترس است. ظاهراً این آنتی ویروس قادر به شناسایی ویروس هایی است که سایر آنتی ویروس ها توانایی شناسایی آنها را ندارند.
Click here to enlarge
البته دانلود این نسخه به سادگی دانلود اَوَست نیست. برای دانلود آن باید به این صفحه مراجعه کنید و بر روی evaluation version کلیک نمایید. پس از آن فرمی برای شما ظاهر می شود که با پر کردن آن یک کد فعال سازی یک ماهه و سری لینک های دانلود نسخه های مختلف آنتی ویروس، مطابق شکل زیر، برای شما ظاهر می شود.
Click here to enlarge
در لیست مربوطه، نسخه مربوط به توزیع لینوکسی که استفاده می کنید را بیابید و آن را دانلود نمایید.
توجه: برای دانلود، لینک دانلود را کپی کرده و پسوند .run را نادیده بگیرید. سپس آن را در مرورگر یا نرم افزار مدیریت دانلود خود کپی کرده و شروع به دانلود کنید. برای کپی کردن لینک دانلود می توانید روی آن راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب نمایید. سپس لینک دانلود را از پنجره Properties کپی کنید.
پس از دانلود، می توانید Command Line (خط فرمان) را باز کرده و وارد پوشه ای که فایل مورد نظر را در آن دانلود کرده اید، بشوید. سپس دستور زیر را در آن وارد نمایید:
sudo ./[filename]
به جای [filename] نام کامل نسخه ای از نرم افزار که دانلود کرده اید قرار دهید. پس از نصب شما نسخه ی کاملی از بیت دیفندر را بر روی لینوکس خود نصب کرده اید و می توانید علاوه بر اسکن فایل ها و فولدر ها، آنتی ویروس را به روز رسانی نمایید. فعال سازی نرم افزار برای 30 روز انجام می شود، اما می توانید هر ماه با طی مراحل قبلی دوباره یک کد فعال سازی دریافت نمایید.


‏ClamAV


این آنتی ویروس رایگان و بازمتن نیز یکی از نرم افزارهای ضد ویروس مشهور برای لینوکس است. استفاده از آن مستلزم توانایی کار با کامندلاین است؛ اما همانطور که در تصویر مشخص است نسخه با رابط گرافیکی این نرم افزار هم در دسترس است.
Click here to enlarge
نصب این آنتی ویروس آسان است. برای نصب کافی است فایل Clamtk را بر روی سیستم خود نصب نمایید. در صورتی که کاربر اوبونتو باشید، می توانید نسخه گرافیکی آن را از لینک زیر دانلود نمایید:
صفحه دانلود ClamAV مخصوص اوبونتو
توصیه می شود اولین کاری که پس از نصب ClamAV انجام می دهید، به روز رسانی آن باشد. برای این کار می توانید دستور sudo freshclam را پس از باز کردن Terminal در آن اجرا نمایید تا عملیات به روز رسانی نرم افزار انجام شود.
سپس برای اجرای نرم افزار می توانید آن را از طریق کامندلاین اجرا کنید، یا با یافتن شاخه ای تحت عنوان Virus Scanner که در منوی Accessories است، ClamAV را اجرا نمایید. با استفاده از رابط گرافیکی نرم افزار می توانید هر پوشه ای که بخواهید را اسکن کنید. همچنین می توانید با تایپ دستور clamscan در کامندلاین عملیات اسکن را آغاز کنید.


‏AVG


با وجود اینکه آنتی ویروس AVG یکی از مشهورترین نرم افزار های ضد ویروس در ویندوز است، به نظر می رسد این آنتی ویروس از لحاظ رابط کاربری در لینوکس کمی مایوس کننده ارائه شده است. در واقع AVG در لینوکس فاقد رابط کاربری گرافیکی است و تنها با استفاده از کامند لاین اجرا شده و به اسکن سیستم می پردازد.
Click here to enlarge
این نسخه از آنتی ویروس AVG برای توزیع های گسترده ای از لینوکس تولید شده و در دسترس کاربران قرار دارد.
پس از نصب، وقتی به استفاده از آن نیاز پیدا می کنید، لازم است دستور sudo avgctl - start را برای اجرای نرم افزار در کامند لاین وارد کنید. سپس می توانید برای به روز رسانی نرم افزار، دستور sudo avgupdate و برای اسکن، از دستور avgscan استفاده نمایید.
Click here to enlarge
این آنتی ویروس ها که برای لینوکس طراحی شده اند در واقع برای شناسایی ویروس هایی که منجر به آلوده شدن کامپیوتر های ویندوزی می شوند، ساخته و ارائه شده اند.
استفاده از یکی از این نرم افزار ها برای افزایش ضریب امنیتی کامپیوتر های ویندوزی اطراف شما توصیه می شود. چرا که به هر حال ممکن است فایل هایی از کامپیوتر تان به دوستان و یا فامیل خود بدهید که در صورت آلوده بودن ممکن است برای آنها مشکل ساز شوند.
دوشنبه 2/8/1390 - 21:25
کامپیوتر و اینترنت
اینترنت اكسپلورر(IE) آدرس صفحات وب باز شده در 20 روز گذشته را در شاخة History نگهداری میكند(البته این در صورتی است كه گزینههای موجود در پنجرة Internet Options را مطابق كار عملی 2 بخش 2 این كتاب تغییر نداده باشید). در این بخش شما یاد میگیرید چگونه صفحاتی كه آدرس آنها در شاخة History ذخیره شدهاند را بدون وارد كردن دوبارة آدرس آن صفحه در نوار آدرس باز كنید.

پنجرة History را باز كنید


Click here to enlarge
دكمة History را از نوار ابزار اینترنت اكسپلـورر (از طریق كلیك كردن آن) انتخاب كنید.

مشاهدة لیست صفحات پیوندی سایتهایی كه اخیراً باز كردهاید.


Click here to enlarge
هر كدام از شاخههای موجود در پنجرة History مربوط به یكی از سایتهای وبی است كه در گذشته باز كردهاید. با یك بار
كلیك كردن روی هر كدام از شاخههای موجود در این پنجره میتوانید لیست صفحات مربوط به آن سایت را كه قبلاً بازدید شدهاند مشاهده كنید.

صفحة وب مورد نظرتان را باز كنید.


Click here to enlarge
صفحة وبی كه میخواهید باز كنید را از لیست صفحات وب زیر مجموعة شاخههای موجود در History با كلیك كردن روی عنوان آن باز كنید.

یافتن صفحهای كه اخیراً باز شده از طریق جستجو


Click here to enlarge
مرور كردن لیست History گاهی خیلی زمانگیر میتواند باشد. مخصوصاً اگر صفحات وب زیادی را در 20 روز گذشته بازكرده باشید، برای صرفه جویی در زمان میتوانید عملیات جستجو انجام دهید. برای جستجو كردن در بین صفحات History دكمة Search را كه در بالای پنجرة History است كلیك كنید.

شروع جستجو


Click here to enlarge
متنی را كه میخواهید پیدا كنید را در كادر مقابل نوشتة Search for وارد كنید و دكمة Search Now را كلیك كنید. با این كار كلیة صفحاتی كه حاوی چنین متنی باشند در پنجرة History لیست میشوند.


حذف یك صفحه یا سایت از پنجرة History


Click here to enlarge
برای حذف یك مورد از پنجرة History (اعم از صفحة وب یا یك سایت كامل) بر روی آن مورد راست كلیك كرده و گزینة Delete را كلیك كنید. البته روشی وجود دارد كه با آن میتوانید تمام محتویات پنجرة History را یكباره حذف كنید. برای این كار منوی Tools را باز كرده، گزینة Options Internet را كلیك كنید و سپس دكمة Clear History را كلیك كنید.

تعیین روش مرتبسازی محتویات پنجرة History


Click here to enlarge
معمولاً موارد لیست شده در پنجرة History بر اساس تاریخ باز شدن آن صفحه یا سایت مرتب میشوند. اگر بخواهید محتویات پنجرة History بر اساس تعداد دفعات مراجعه به آن صفحة وب یا وب سایت صورت گیرد، باید منوی View را باز كرده و گزینة By Most Visited را كلیك كنید.
دوشنبه 2/8/1390 - 21:24
کامپیوتر و اینترنت
IPSec چیست ؟ ( IP Security ) IP Security یا IPSec رشته ای از پروتکلهاست که برای ایجاد VPN مورد استفاده قرارمی گیرند. مطابق با تعریف (IETF (Internet Engineering Task Force پروتکل IPSec به این شکل تعریف می شود:

یک پروتکل امنیتی در لایه شبکه تا خدمات امنیتی رمزنگاری را تامین کند. خدماتی که به صورت منعطفی به پشتیبانی ترکیبی از تایید هویت ، جامعیت ، کنترل دسترسی و محرمانگی بپردازد.

در اکثر سناریوها مورد استفاده ،IPSec به شما امکان می دهد تا یک تونل رمزشده را بین دو شبکه خصوصی ایجاد کنید.همچنین امکان تایید هویت دو سر تونل را نیز برای شما فراهم می کند.اما IPSec تنها به ترافیک مبتنی بر IP اجازه بسته بندی و رمزنگاری می دهد و درصورتی که ترافیک غیر IP نیز در شبکه وجود داشته باشد ، باید از پروتکل دیگری مانند GRE در کنار IPSec استفاده کرد.

IPSec به استاندارد de facto در صنعت برای ساخت VPN تبدیل شده است.بسیاری از فروشندگان تجهیزات شبکه ، IPSec را پیاده سازی کرده اند و لذا امکان کار با انواع مختلف تجهیزات از شرکتهای مختلف ، IPSec را به یک انتخاب خوب برای ساخت VPN مبدل کرده است.

انواع IPSec VPN

شیوه های مختلفی برای دسته بندی IPSec VPN وجود دارد اما از نظر طراحی ، IPSec برای حل دو مسئله مورد استفاده قرار می گیرد :

1- اتصال یکپارچه دو شبکه خصوصی و ایجاد یک شبکه مجازی خصوصی

2- توسعه یک شبکه خصوصی برای دسترسی کاربران از راه دور به آن شبکه به عنوان بخشی از شبکه امن

بر همین اساس ، IPSec VPN ها را نیز می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:



1- پیاده سازی LAN-to-LAN IPSec

این عبارت معمولا برای توصیف یک تونل IPSec بین دو شبکه محلی به کار می رود. در این حالت دو شبکه محلی با کمک تونل IPSec و از طریق یک شبکه عمومی با هم ارتباط برقرار می کنند به گونه ای که کاربران هر شبکه محلی به منابع شبکه محلی دیگر، به عنوان عضوی از آن شبکه، دسترسی دارند. IPSec به شما امکان می دهد که تعریف کنید چه داده ای و چگونه باید رمزنگاری شود.


2- پیاده سازی Remote-Access Client IPSec

این نوع از VPN ها زمانی ایجاد می شوند که یک کاربر از راه دور و با استفاده از IPSec client نصب شده بر روی رایانه اش، به یک روتر IPSec یا Access server متصل می شود. معمولا این رایانه های دسترسی از راه دور به یک شبکه عمومی یا اینترنت و با کمک روش dialup یا روشهای مشابه متصل می شوند. زمانی که این رایانه به اینترنت یا شبکه عمومی متصل می شود، IPSec client موجود بر روی آن می تواند یک تونل رمز شده را بر روی شبکه عمومی ایجاد کند که مقصد آن یک دستگاه پایانی IPSec ،مانند یک روتر، که بر لبه شبکه خصوصی مورد نظر که کاربر قصد ورود به آن را دارد، باشد.

در روش اول تعداد پایانه های IPSec محدود است اما با کمک روش دوم می توان تعداد پایانه ها را به ده ها هزار رساند که برای پیاده سازی های بزرگ مناسب است.

ساختار IPSec

IPSec برای ایجاد یک بستر امن یکپارچه ، سه پروتکل را با هم ترکیب می کند :

1- پروتکل مبادله کلید اینترنتی ( Internet Key Exchange یا IKE )

این پروتکل مسئول طی کردن مشخصه های تونل IPSec بین دو طرف است. وظایف این پروتکل عبارتند از:

- طی کردن پارامترهای پروتکل

- مبادله کلیدهای عمومی

- تایید هویت هر دو طرف

- مدیریت کلیدها پس از مبادله

IKE مشکل پیاده سازی های دستی و غیر قابل تغییر IPSec را با خودکار کردن کل پردازه مبادله کلید حل می کند. این امر یکی از نیازهای حیاتی IPSecاست. IKE خود از سه پروتکل تشکیل می شود :

SKEME : مکانیزمی را برای استفاده از رمزنگاری کلید عمومی در جهت تایید هویت تامین می کند.

Oakley : مکانیزم مبتنی بر حالتی را برای رسیدن به یک کلید رمزنگاری، بین دو پایانه IPSec تامین می کند.

ISAKMP : معماری تبادل پیغام را شامل قالب بسته ها و حالت گذار تعریف می کند.

IKE به عنوان استاندارد RFC 2409 تعریف شده است. با وجودی که IKE کارایی و عملکرد خوبی را برای IPSec تامین می کند، اما بعضی کمبودها در ساختار آن باعث شده است تا پیاده سازی آن مشکل باشد، لذا سعی شده است تا تغییراتی در آن اعمال شود و استاندارد جدیدی ارائه شود که IKE v2 نام خواهد داشت.

2- پروتکل Encapsulating Security Payload یا ESP

این پروتکل امکان رمزنگاری ، تایید هویت و تامین امنیت داده را فراهم می کند.

3- پروتکل سرآیند تایید هویت (Authentication Header یا AH)

این پروتکل برای تایید هویت و تامین امنیت داده به کار می رود.
دوشنبه 2/8/1390 - 21:21
کامپیوتر و اینترنت
[h=2]
[/h]

Click here to enlarge

کسپرسکی (Kaspersky) نزد کاربران به تولید نرم افزارهای با کیفیت و توانمند مقابله با بدافزارها شناخته شده است، و از منظر فنی هم به طور معمول در رتبه بندی های نرم افزاری AV صدرنشین است. دیسک نجات یا rescue disk کسپرسکی به شما اجازه دسترسی و ورود به سیستم عامل ویندوز رایانه تان را حتی زمانی که یک بدافزار مخرب شما را از دسترسی معمول به ویندوز محروم کند می دهد، و مزیت خوبی که دارد این است: امکان دانلود برنامه به صورت رایگان. شاید شما هم به این نتیجه رسیده باشید که برخی از ویروس ها، بدتر از برخی دیگرند. به خصوص آنهایی که مانع از نصب نرم افزارهای حذف کننده خود روی رایانه می شوند! وقتی چنین اتفاق می افتد وقت آن است که به سراغ یک سی دی زنده (live CD) بروید، که معمولا در محیطی غیر از سیستم عاملی که روی سیستم خود استفاده می کنید اجرا می شود. این ویژگی خوبی است ، چرا که اگر سیستم عامل پیش فرض شما (که معمولا ویندوز است) به خطر بیافتد و به طور کامل الوده شود، نیاز به حمله و مقابله با ویروس یا بدافزار از خارج محیط ویندوز است و یک سی دی زنده این محیط را برای ما فراهم می کند.
در این مقاله قصد داریم نگاهی به دیسک نجات کسپرسکی و امکانات آن انداخته و چگونگی استفاده از آن را برایتان شرح دهیم.
شروع
قدم به قدم جلو می رویم: شما باید نرم افزار را از سایت دانلود کرده (به شکل یک فایل با فرمت .iso و به حجم ۱۹۵٫۸ مگابایت) و سپس فایل را روی یک دیسک رایت کنید. شما می توانید فایل ایزو برنامه rescue disk را در سایت رسمی Kasperky و در بخش دانلود پیدا کرده و با زدن دانلود آن را دریافت کنید. در این بخش همچنین می توانید یک ابزار برای ساختن دیسک یواس بی بوت شدنی پیدا کنید.
Click here to enlargeThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 710x260 and weights 96KB.Click here to enlarge
با این حال بهتر است همان روش رایت سی دی را انتخاب کرده و پس از اتمام دانلود فایل ایزو ،آن را روی یک دیسک رایت کرده و سپس کامپیوتر خود با استفاده از آن بوت کنید. احتمالا روی کامپیوتر خود نرم افزارهایی نصب کرده اید که قادر به رایت فایل های ایمج به فرمت ایزو باشند (مانند NERO)، اما اگر این طور نیست، یک نگاهی به این مقاله با عنوان: «بهترین جایگزین های رایگان برای برنامه رایت دیسک نرو» بیاندازید تا برنامه ای مناسب و رایگان را که مناسب کاربرد شماست پیدا کرده، دانلود و نصب کنید.
هنگامی که فایل را روی یک لوح فشرده رایت کردید، نیاز به بوت کردن رایانه با استفاده از این دیسک خواهید داشت. انجام این کار از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر متفاوت است ، اما اغلب اوقات این کار به سادگی قرار دادن دیسک خود در درایو نوری و راه اندازی مجدد کامپیوتر است. اگر متوجه شدید با این شیوه رایانه دوباره با ویندوز بوت می شود، هنگامی که کامپیوتر را ری استارت می کنید در همان صفحه سیاه اولیه و در پایین صفحه با دقت به دنبال دستور العمل مربوط به “منوی بوت” (boot menu) بگردید که با زدن یکی از کلید های صفح کلید برای چند بار می توان وارد آن شد. در اکثر رایانه های شخصی (رایانه های Dell برای مثال )، برای ورود به این منو نیاز به فشردن کلید “F8″ قبل از دیدن آرم ویندوز داردید.(در برخی هم کلید del.). وقتی که وارد منوی بوت شدید گزینه Advanced Bios Features را انتخاب و گزینه First Boot Device را به First CdROM تغییر داده و تغییرات را ذخیره کرده و خارج شوید تا رایانه دوباره ری استارت شود سپس منوی گزینه های بوت را خواهید دید؛ تبریک می گویم : سی دی کارش را شروع کرده. رابط کاربری گرافیکی را انتخاب کرده و بیایید شروع کنیم!
استفاده از اسکنر
Click here to enlarge
با گذشت چند لحظه شما یک رابط کاربری گرافیکی از برنامه را مشاهده می کنید، که عملیات خود را با نصب هارد دیسک (های) شما آغاز خواهد کرد. این پروسه ممکن است چند دقیقه ای به طول بیانجامد، بنابراین نگران نباشید. اگر کاربر محصولات کسپرسکی باشید، زمانی که دیسک بوت شود شما با یک رابط آشنای ویروس اسکن رو به رو خواهید شد :
Click here to enlarge
خوب خیلی عجله نکنید! درسته که می توانید کامپیوتر آلوده خود را با یک گلیک اسکن کرده و از لوث ویروس ها پاک کنید، اما اگر رایانه شما به شدت آلوده شده باشد که جز از طریق این دیسک راهی برای رفع آلودگی وجود نداشته باشد و حتی با نصب مجدد ویندوز آلودگی به ویروس همچنان پا بر جا باشد این احتمال وجود دارد که نرم افزارهای مخرب جدید و پیچیده اند و آنتی ویروس ها جز از طریق آپدیت خود قادر به مقابله با آن نخواهند بود. به همین دلیل ، باید ابتدا روی زبانه “به روز رسانی” (update) کلیک کنید تا پایگاه داده برنامه قبل از شروع به اسکن رایانه شما به روز رسانی شود :
Click here to enlarge
وقتی به زبانه آپدیت رفتید به پیش رفته و بر روی دکمه Get Updates یا ”دریافت به روز رسانی” برای شروع این مرحله کلیک کنید ، و خواهید دید که فرآیند به صورت درصدی آغاز می شود (برای بروز رسانی اتصال اینترنت نیاز است). این کار ممکن است چند دقیقه ای طول بکشد که بستگی به سرعت اتصال اینترنت شما دارد، اما کمی صبر و حوصله و مصرف شدن اعتبار اینترنت شما ارزشش را دارد. هنگامی که به روز رسانی به اتمام رسید بهتر است نگاهی هم به تنظیمات (settings) برنامه بیاندازید :
Click here to enlarge
در این بخش گزینه ها و امکانات خیلی زیاد و متعددی برای پیکربندی وجود ندارد ، فقط تعیین سطح امنیتی و اینکه آیا نرم افزارهای مخرب به صورت خودکار حذف شوند یا انتخاب حذف هر یک در اختیار شما باشد. پیکربندی را به سلیقه خود انجام داده و اکنون آماده اسکن هستید. اسکن بسته به مقدار اطلاعاتی که بر روی هارد دیسک خود دارید زمانی وقت می گیرد (معمولا زیاد طولانی نیست) ، پس اگر به سرعت به پایان رسید تعجب نکنید.
امکاناتی که با این برنامه بدست می آورید
Click here to enlarge
بدیهی است اصلی ترین جنبه کاربردی استفاده از سی دی نجات، قابلیت اسکن رایانه در محیطی ورای سیستم عامل ویندوز و توانایی شناسایی نرم افزارهای مخرب و حذف انهاست. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید ، این ابزار می تواند انواع مختلفی از نرم افزارهای مخرب را از کامپیوتر شما حذف کند.
اما امکانات دیگری نیز در این برنامه موجودند. برای مثال، یک ترمینال گنجانده شده که اگر می خواهید از طریق خط فرمانی (مانند داس) به کامپیوتر خود دسترسی داشته باشید از این ترمیتال می توان استفاده کرد. همچنین یک مرورگر وب بر پایه موزیلا در این برنامه تعبیه شده، که اگر می خواهید در مورد ویروس یا احتمال آلودگی فایل خاصی قبل از حذفش در وب جستجو کرده و اطلاعاتی کسب کنید می تواند مفید باشد. در نهایت شما مرورگر فایل XFE را دارید، که برای کسانی که به رابط کاربری گرافیکی ویندوز برای جستجو در فایل های رایانه خود عادت کرده اند بسیار مفید و کاربردی است.
ابزار های مشابه
این را بدانید که کسپرسکی تنها شرکت امنیتی نیست که به ارائه سی دی نجات پرداخته است: سی دی نجات بیت دیفندر یکی دیگر از ابزارهای تمیز کردن کامپیوتر شما از بدافزارهاست به ویژه هنگامی که از روش های دیگر ناامید می شوید. توصیه ما این است برای تجربه لذت بخش با رایانه خود و دوری از هرگونه دردسر های معمول آلودگی به ویروس ها و بدافزارها هر دو این برنامه ها را روی دو دیسک نجات رایت کرده و در کیف دیسک های خود نگهداری کنید تا به این ترتیب قادر باشید نه تنها رایانه خود، بلکه رایانه دوستان و اقوام را از هرگونه آلودگی ویروسی نجات داده و رضایت خود و دیگران را جلب کنید!
این را هم توجه کنید که هیچ کدام از این ابزارها جایگزین یک انتی ویروس قدرتمند که قادر به اسکن فایل های رایانه در زمان روشن بودن رایانه به صورت پشت صحنه و به دور از دید کاربر می باشد، نخواهند بود؛ بنابراین به شما پیشنهاد می دهم مقاله با عنوان « ده برنامه آنتی ویروس رایگان برتر» را مطالعه و برنامه ای که مناسب حال شماست را دانلود و روی رایانه خود نصب نمایید. همیشه از دیسک نجات کسپرسکی تنها به عنوان آخرین راه حل و آخرین تیر ترکش استفاده کنید!
در انتها به ما بگویید آیا ابزاری مانند این برای شما مفید به نظر می رسد ؟ آیا دسترسی رایگان و کاملا محترمانه به تکنولوژی ضد تروجان کسپرسکی شما را هیجان زده نکرده؟ نظرات خود را در زیر وارد نمایید!

به تقل از گویا آی تی
دوشنبه 2/8/1390 - 21:21
کامپیوتر و اینترنت
مرورگر ما پنجره ایست که از آن میتوانیم دنیای بزرگ وب را نظاره کنیم . در این دنیای بزرگ همه چیز وجود دارد . هم چیزهایی که امنیت ما را تامین میکنند و هم چیزهایی که امنیت ما را به خطر می اندازند . پس باید با استفاده از ابزارهای تامین کننده امنیت در برابر تهدیدهای ضد امنیت مقاومت کنیم .
در این مقاله باز هم به سراغ مرورگر قدرتمند گوگل کروم آمده ایم و قصد داریم تا امنیت این مرورگر را بیش از پیش کنیم . البته گوگل خود مرورگر امنیست ولی ممکن است در برابر بعضی تهدیدها ، مشابه هر برنامه کامپیوتری دیگری ضعف نشان داده و امنیت شما که مهمترین داشته شما در دنیای پهناور اینترنت است را به خطر بیاندازد . اگر قصد دارید تا با روش ها آشنا شوید ، پس با گویا آی تی همراه باشید …………
نکته : تمامی افزونه ها در سرور وبسایت گویا آی تی قرار گرفته اند و شما میتوانید به راحتی و بدون هیچ تحریمی افزونه ها مورد نظر خود را دانلود کنید .

افزونه شماره ۱ : AdBlock
یکی از افزونه مورد علاقه من ، افزونه قدرتمند AdBlock است . با استفاده از این افزونه از شر تبلیغات اینترنتی که فقط مایه خستگی چشم و کم شدن سرعت بارگذاری صفحات اینترنتی هستند ( مخصوصا با این اوضاع اینترنت کشور عزیزمان ) ، خلاص میشوید . البته این افزونه دشمنان سرسختی نیز دارد و آن هم مدیران سایت ها هستند که از طریق این تبلیغات ، برای خود کسب و کاری راه انداخته اند . علاوه بر مزاحم بودن این تبلیغات ، بعضی از آنها از سیستم شما نیز قصد جاسوسی داشته و سعی در بدست آوردن علایق شما در دنیای اینترنت را دارند و با استفاده از این کار تبلیغات را نسبت به علایق شما دسته بندی کرده و برای شما به نمایش میگذارند . پس شما باید جلوی کار این سری از تبلیغات را بگیرید .

Click here to enlarge

یکی از مزیت های این افزونه قابلیت سفارشی سازی بالای این افزونه است . یعنی شما هر طور که بخواهید میتوانید تنظیمات این افزونه را دستکاری کرده و مطابق میل خود تنظیم کنید .
ابتدا این افزونه را طبق آموزشهای قبل بنده ، در مرورگر خود نصب کنید .
پس از نصب شدن AdBlock وارد یک صفحه جدید که در آن میتوانید ۲ گزینه ساده را به سلیقه خود انتخاب کنید .
اگر گزینه اول که Show a button in the toolbar را انتخاب کنید ، آیکون این افزونه در تولبار گوگل کروم قرار خواهد گرفت . لازم به ذکر است که اگر بخواهید آیکون این افزونه را در تولبار گوگل کروم ببینید ، باید افزونه Browser Botton for AdBlock را نیز از
اینجا دریافت کرده و نصب کنید .
اگر گزینه دوم که I like the text ads on Google search results; show me thoseرا انتخاب کنید ، فقط تبلیغات متنی گوگل که در نتایج جستجوی گوگل قرار دارند برای شما نمایش داده خواهد شد .
اکنون کافیست صفحات مورد نظر خود را باز کنید تا دیگر چشمتان به چشم این تبلیغات مزاحم نیفتد .
دانلود افزونه Adblock .
———–
افزونه شماره ۲ : FlashBlock
این افزونه نیز کارش پس زدن عناصر طراحی شده توسط برنامه Flash در صفحات وب است . بعضی از سایت ها از به منظور زیبا سازی محیطشان از برنامه فلش به منظور طراحی استفاده میکنند و البته در همین حین روی سیستم شما نیز کوکی هایی را ایجاد میکنند . این کوکی ها به آن ها کمک میکند تا راحت تر بتوانند ردپای شما را پیدا کنند .
در اینجاست که افزونه FlashBlock جلوی این کار را میگیرد . البته نگران نباشید . شما میتوانید سایت هایی را که دوست دارید عناصر فلش آنها نمایش داده شود ، در لیست سفید قرار دهید .
وقتی که این افزونه را نصب میکنید ، به صورت پیشفرض تمامی سایت ها ، عناصر فلش آنها بلاک میشود . این مورد را میتوانید با نگاه کردن به قسمت سمت راست آدرس بار گوگل کروم متوجه شوید ( لوگوی Flash که روی آن خطی مشکی رنگ کشیده شده است ) .

Click here to enlarge

این علامت بدین معناست که تمامی عناصر فلش موجود در این صفحه بلاک میشوند .
شاید شما در وبسایت یوتیوب بوده و قصد استفاده کردن از برنامه Flash Player را داشته باشید . پس از باز کردن سایت یوتیوب باید روی آیکون مربوطه کلیک کرده و از بین گزینه ها موجود ، گزینه Always allow flash on this site را انتخاب کنید .

Click here to enlarge

در قسمت پایین تر از این گزینه ، سه گزینه دیگر نیز وجود دارد .
Options :
از این قسمت میتوانید به تنظیمات مربوط به این افزونه دسترسی پیدا کنید . این قسمت یکی از مهمترین بخش های این افزونه میباشد . با هم سری به این قسمت میزنیم .
در این قسمت دو سربرگ با نام های Setting و White List وجود دارد .
Settings : این بخش خود شامل سه قسمت است که با دو خط از همدیگر جدا شده اند .
بخش اول دارای دو گزینه است :
گزینه اول که Enable نام دارد ، وضعیت این افزونه را مشخص میکنید . اگر تیک کنار آن را بردارید این افزونه غیر فعال میشود .
گزینه دوم نیز که Show icon on address bar نام دارد ، نشان دهنده وضعیت آیکون این افزونه در آدرس بار میباشد .
بخش دوم مربوط به تنظیمات آیکون است که اهمیت زیاد ندارد . پس به توضیح آن نمیپردازیم .
بخش سوم نیز دارای دو گزینه است . گزینه اول که مربوط به غیر فعال کردن عناصر فلش است . ولی قسمت دوم مربوط به بلاک کردن عناصر ساخته شده با استفاده از Silver light شرکت مایکروسافت میباشد که البته زیاد در ایران جا نیفتاده است .
White List: در این قسمت لیست سفید افزونه شما قرار دارد . یعنی سایت هایی را که قصد دارید تا عناصر فلش آنها نمایش داده شود ، در این لیست قرار میگیرند . این لیست نیز قابل ویرایش است . شما میتوانید نام وبسایت هایی را به این لیست وارد و یا از آن خارج کنید .
در پایان اعمال کردن تنظیمات مورد نظرتان ، دکمه OK را بفشارید .
دانلود افزونه Flash Block .
—————
افزونه شماره ۳ : Not Script
افزونه Not Script یکی از بهترین افزونه هایی است که نه تنها در مرورگر گوگل کروم ، بلکه در مرورگرهای قدرتمند دیگری نظیر فایرفاکس نیز کاربرد دارد .
اسکریپت ها همیشه به عنوان یکی از مهمترین ابزارها برای آلوده کردن سیستم های رایانه ای به کار میروند . پس باید از اجرا شدن آنها توسط وبسایت هایی که نا آشنا هستند ، جلوگیری کرد . افزونه Not Script به همین منظور طراحی شده است . کافیست این افزونه را دانلود کرده و سپس نصب کنید تا برای همیشه از ترس اسکریپت ها رهایی یابید .
البته شاید وبسایت های معتبری هم مد نظر شما باشند که شما قصد اجرا شدن اسکریپت هایشان را داشته باشید . Not Script فکر اینجا را هم کرده است و به شما اجازه شخصی سازی میدهد .
کافیست ابتدا یک رمز عبور برای این افزونه تعریف کنید تا مراحل کار را بتوانیم ادامه دهیم .
اگر بخواهیم مسیر طولانی دسترسی به فایل ویرایش کلمه عبور را ذکر کنیم ، احتمالا از انجام این کار خودداری میکنید . پس یک راست نام فولدر مورد نظر را به شما میدهیم تا با استفاده از برنامه جستجوی سیستم عاملتان ، فایل مورد نظر را پیدا کرده و ویرایش کنید .
در ویندوزهای XP ، Vista و ۷ ، نام این فولدر را جستجو کنید : odjhifogjcknibkahlpidmdajjpkkcfn
پس از پیدا شدن این فولدر باید وارد آن شده و فایل CHANGE_PASSWORD_HERE.js را با استفاده از برنامه Notepad باز کنید ( روی این فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید ) .
پس از باز شدن فایل مذکور در برنامه Notepad ، اکنون باید به قسمت پایین رفته و عبارت const ENCRYPTION_PASSWORD را بیابید .
در مقابل این عبارت یک علامت مساوی و بعد از آن دو عدد دابل کوتیشن وجود دارد که به صورت پشت سر هم آمده اند . شما باید یک کلمه عبور حداقل ۲۰ کاراکتری را بین این دو دابل کوتیشن قرار دهید و سپس فایل مورد نظر را ذخیره کرده و گوگل کروم را راه اندازی مجدد کنید .
پس از اینکه دوباره گوگل کروم باز شد ، به همان سایت مورد نظر خود بروید . اگر دیدید ظاهر سایت به هم ریخته است ، نگران نباشید .
روی آیکون این افزونه که در آدرس بار موجود است کلیک کنید .

Click here to enlarge

پس از کلیک کردن روی آیکون این افزونه ، یک پنجره جدید باز شده و از شما میپرسد که دوست دارید کدام اسکریپت ها از کار بیافتند ؟
در اینجا باید اسکریپت های مربوط به سایت مورد اطمینان خود را در حالت Allow بگذارید تا در دفعات بعدی این افزونه دیگر مانع از اجرای اسکریپت ها مربوط به این وبسایت نشود .

Click here to enlarge

دانلود افزونه Not Script .

———–

افزونه شماره ۴ : Java script black list

این افزونه لیست سیاهی را برای شما درست میکند تا آدرس سایت های پر خطر را درون این لیست گذاشته و از اجرا شدن اسکریپت توسط آنها جلوگیری کنید . پس از نصب افزونه ، باید از قسمت Extension ها ، به قسمت Options این افزونه رفته و سپس نام سایت های مورد نظر خود را درون این لیست سیاه وارد کنید .

Click here to enlarge
دانلود افزونه Javascript black list .
————–
افزونه شماره ۵ : Facebook Blocker
Facebook Blocker شما را از شر افزونه اجتماعی فیس بوک که در برخی وبسایت ها به کار میرود ، خلاص میکند . افزونه اجتماعی فیس بوک ، در برخی وبسایت ها وجود دارد که این افزونه برای کارهایی از قبیل لایک زدن به کار میرود و البته در کشور ما که بستر مخابراتی مناسبی نیز وجود ندارد ، این افزونه فقط باعث بالا رفتن مدت زمان بارگذاری صفحات مورد نظر میشود . در اینجاست که Facebook Blocker به کمک شما می شتابد .

Click here to enlarge

دانلود افزونه Facebook blocker .

————-

افزونه شماره ۶ : Vanilla
این افزونه به منظور تغییر دادن روند کار با کوکی ها ایجاد شده است . البته خود گوگل کروم به شما امکانات خوبی را به منظور کار کردن با کوکی ها میدهد ، اما این افزونه کار ما را راحت تر از گذشته میکند .
پس از نصب افزونه با آیکون آن در آدرس بار گوگل کروم مواجه خواهید شد .

Click here to enlarge

تصویر بالا در حالتی است وبسایت مورد نظر ، از سوی شما به منظور ایجاد کوکی روی سیستم ، بلاک نشده باشد . اما در حالت پیشفرض این افزونه تمامی وبسایت ها را از نظر ساخت کوکی ، بلاک میکند . وبسایت های بلاک شده با آیکونی مانند تصویر زیر که در آدرس بار نمایان میشود ، نشان داده خواهند شد .

Click here to enlarge

در صورتی که به یک وبسایت اطمینان کافی دارید و نمیخواهید که کوکی ها آن بلاک شوند ، کافیست روی آیکون این افزونه که در تصویر بالا مشخص شده است ، کلیک کرده و گزینه ها زیر را به دلخواه خود انتخاب کنید :

Click here to enlarge

۱- اگر این گزینه را انتخاب کنید ، وبسایت مورد نظر ( www.gooyait.com ) به لیست سفید این افزونه اضافه شده و در دفعات بعدی ، به این وبسایت اجازه ساخت کوکی داده خواهد شد .
۲- اگر این گزینه انتخاب شود ، تمامی ساب دامین های این وبسایت ، به لیست سفید اضافه خواهند شد .
به عنوان مثال سایت Google را در نظر بگیرید که ساب دامین های زیادی دارد . مانند maps.google.com و یا mail.google.com .
3- در صورت انتخاب این گزینه تمامی کوکی های ناخواسته پاکسازی خواهند شد .
۴- این گزینه نیز شما را به قسمت تنظیمات این افزونه خواهد برد .
اما تنظیمات مهم این افزونه را نیز یک بررسی کوتاه خواهیم کرد :
در قسمت اول تنظیمات یک تکست باکس و یک دکمه با نام Add وجود دارد . شما آدرس مورد نظر خود را در این تکست باکس وارد کرده و دکمه Add را بفشارید تا وبسایت مورد نظرتان به لیست سفید این افزونه اضافه شود .

Click here to enlarge



در قسمت Recommended Usage شما میتوانید تنظیمات دیگری را نیز اعمال کنید . این تنظیمات را با استفاده از شماره های موجود در عکس توضیح خواهم داد .





Click here to enlarge

۱- با فعال کردن این گزینه ، کوکی های ناخواسته در شروع راه اندازی گوگل کروم ، پاکسازی خواهند شد .


۲- با فعال کردن این گزینه ، کوکی های ناخواسته پس از ۳۰ دقیقه از ایجاد شدنشان ، به صورت اتوماتیک حذف میشوند .


۳- با فعال کردن این گزینه ، تمامی تغییرات پس از بروز رسانی این افزونه به شما نشان داده خواهد شد .


۴- با فعال کردن این گزینه هم از کوکی ها موجود در لیست سفید ، حفاظت به عمل می آید .
تعدادی گزینه اضافی نیز در تنظیمات این افزونه وجود دارد که به ترتیب به آنها اشاره خواهیم کرد .


Click here to enlarge

۱- با کلیک بروی این قسمت ، گزینه ای با عنوان Enable ظاهر خواهد شد که با فعال سازی آن میتوانید امکان گزارش گیری را به این افزونه بیفزایید .


۲- با کلیک برروی این قسمت ، لیستی از سایت هایی که قصد ایجاد کوکی های ناخواسته را برروی سیستم شما داشته اند ، ظاهر خواهد شد .


۳- با کلیک بروی این قسمت ، لیستی از سایت های موجود در لیست سفید ، نمایش داده خواهد شد .


۴- با کلیک بروی این قسمت ، لیست کوکی های محافظت شده برای شما به نمایش در خواهد آمد .


۵- در این قسمت میتوانید از سایت های موجود در لیست سفید ، خروجی گرفته تا در دفعات بعد از آن استفاده کنید . اگر در دفعات بعد نیز خواستید که سایت هایی که قبلا خروجی گرفته اید را دوباره وارد لیست سفید کنید ، کافیست وارد این قسمت شوید .
دوشنبه 2/8/1390 - 21:20
کامپیوتر و اینترنت
هکرها معمولا از نواقص و عدم رعایت نکات امنیتی توسط طراحان سایتها و برنامه نویسان جهت نفوذ به سایتها استفاده میکنند مواردی که با کمی دقت قابل پیش بینی و رفع هستند. در ادامه به برخی از مهمترین نواقص و موارد رایج در هک سایتها در سالهای اخیر اشاره شده است.

Click here to enlarge



۱٫ Cross site scripting یا XSS

این مشکل زمانی ایجاد می شود که اطلاعات ارسالی بین کاربران و سایت بدون بررسی و اعتبار سنجی لازم توسط نرم افزار سایت صورت گیرد. در این حالت هکرها میتوانند اسکریپتهایی را همراه اطلاعات به نرم افزار سایت تزریق کنند و این اسکریپتها هنگام نمایش اطلاعات در مرورگر دیگر کاربران سایت اجرا شده و مشکلاتی همچون سرقت اطلاعات نشست (Session) و دسترسی به اختیارات و اطلاعات دیگر کاربران و یا تغییر در صفحات سایت را ایجاد کند.

۲٫Injection flaws

در این شیوه هکر به همراه بخشی از اطلاعات یا پارامترهای ارسالی به سایت دستورات غیر مجازی که امکان خواندن،تغییر یا حذف یا درج اطلاعات جدید را فراهم میکند نیز تزریق میکند.یکی از معمول ترین این روشها SQL Injection است که امکان تغییر در اطلاعات و جداول بانک اطلاعاتی یا تغییر در درخواستها از بانک اطلاعات (مانند تعیین اعتبار کاربر و کلمه) را امکان پذیر میکند.

۳٫Malicious file execution

این مسئله به هکر ها اجازه اجرای برنامه یا کدی را میدهد که امکاناتی در تغییرات یا مشاهده اطلاعات یا حتی تحت کنترل گرفتن کل نرم افزار سایت یا سیستم را میدهد. این مشکل در سایتهایی که امکان ارسال فایل را به کاربران بدون بررسی ماهیت اطلاعات را می دهد اتفاق می افتد (مثلا ارسال یک اسکریپ PHP یا ASP به جای فایل تصویری توسط کاربر)

۴٫Insecure direct object reference

این مشکل عموما در دستکاری پارامترهای ارسالی به صفحات یا اطلاعات فرمهایی هست که بصورت مستقیم به فایل، جداول اطلاعاتی،فهرستها یا اطلاعات کلیدی اتفاق می افتد و امکان دسترسی یا تغییر فایلهای اطلاعاتی دیگر کاربران را ایجاد میکند. (مانند ارسال کد کاربر یا نام فایل مخصوص او بصورت پارامتر در آدرس صفحه که با تغییر آن امکان دسترسی یا تغییر در اطلاعات کاربر دیگری وجود خواهد داشت)

۵٫Cross site request forgery

در اینگونه حملات هکر کنترل مرورگر قربانی را یدست آورده و زمانی که وی وارد سایت (login) شده درخواستهای نادرستی را به سایت ارسال می کند. (نمونه آن چندی پیش دز سایت myspace اتفاق افتاده بود و هکری با استفاده از یک کرم اینترنتی پیغامی را در میلیونها صفحه کاربران این سایت نمایش داد)

۶٫Information leakage and improper error handling

همانطور که از نام این مشکل مشخص است زمانی که در خطاهای نرم افزار سایت به شکل مناسبی مدیریت نشوند در صفحات خطا اطلاعات مهمی نمایش داده شود که امکان سوء استفاده از آنها وجود داشته باشد.(نمونه ای از همین مشکل چندی پیش برای یکی از سایتهای فارسی نیز بوجود آمد و اطلاعات کاربری و کلمه عبور اتصال به بانک اطلاعات در زمان خطا نمایش داده می شد و باعث سوء استفاده و تغییر اطلاعات کاربران این سایت شد )

۷٫Broken authentication and session management

این مشکل در زمانی که نشست کاربر (Session) و کوکی اطلاعات مربوط به ورود کاربر به دلایلی به سرقت می رود یا به دلیلی نیمه کاره رها می شود ایجاد می شود. یکی از شیوه های جلوگیری از این مشکل رمز نگاری اطلاعات و استفاده SSL است.

۸٫Insecure cryptographic storage

این مشکل نیز چنانچه از عنوان آن مشخص است بدلیل اشتباه در رمزنگاری اطلاعات مهم (استفاده از کلید رمز ساده یا عدم رمز نگاری اطلاعات کلیدی) است.

۹٫Insecure communications

ارتباط ناامن نیز مانند مشکل قبلی است با این تفاوت که در لایه ارتباطات شبکه است.هکر در شرایطی میتواند اطلاعات در حال انتقال در شبکه را مشاهده کند و از این طریق به اطلاعات مهم نیز دست پیدا کند. همانند مشکل قبلی نیز استفاده از شیوه های رمزنگاری و SSL راه حل این مشکل است.

۱۰٫Failure to restrict URL access

برخی از صفحات سایتها (مانند صفحات بخش مدیریت سایت) می بایست تنها در اختیار کاربرانی با دسترسی خاص باشند.اگر دسترسی به این صفحات و پارارمترهای ارسالی آنها به شکل مناسبی حفاظت نشده باشد ممکن است هکرها آدرس این صفحات را حدس بزنند و به نحوی به آنها دسترسی پیدا کنند.

دوشنبه 2/8/1390 - 21:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته