• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1028
تعداد نظرات : 105
زمان آخرین مطلب : 3466روز قبل
تغذیه و تناسب اندام
 چگونه میتوان جلوی بازگشت وزن کم شده را گرفت ؟  

هدف ما این است که وزن به دست آمده را ثابت نگه داریم. این کار کمی مشکل و زمان بر است ، کم کردن وزن کار سختی است اما ثابت نگه داشتن وزنی که بعد از یک رژیم سخت به دست آمده به مراتب دشوارتر میباشد.

به افرادی که اضافه وزن دارند یا بیش از حد چاق هستند توصیه میشود که حداقل 10% از وزن شان را برای به دست آوردن سلامتی کم کنند ، البته این افراد حتماً باید دقت داشته باشند که وزن کم شده سریع برنگردد ، در ادامه چند توصیه مهم و کاربردی برای کمک به ثابت ماندن وزن ارائه میشود.


» فعالیت جسمی برای حفظ تناسب اندام شما ضروری است ؛ باید میان مصرف انرژی ( فعالیت جسمی ) و انرژی وارد شده به بدن ( تغذیه ) تعادل ایجاد کنید ، بیشتر اوقات فعالیت جسمی کافی نیست و مقدار مواد غذایی وارد شده به بدن نیز بیش از مقدار نیاز است.
بدون انجام فعالیت های جسمی و سوزاندن انرژی مشکل است که بتوان وزن را ثابت نگه داشت ، همچنین تنها با یک برنامه ورزشی هم کافی نیست، مهم است که این فعالیت به طور منظم انجام شود ، مانند نیم ساعت پیاده روی ، ژیمناستیک یا دوچرخه سواری با سرعت متعادل و …

باید بدانید که هرچه بیشتر تحرک داشته باشید در ثابت نگه داشتن وزن موفق تر خواهید بود ، ورزش کمک میکند تا تعادل انرژی در بدن برقرار شود ، فعالیت های قلبی و ریوی بهبود یابد و احتمال ابتلا به افسردگی ، دلسردی ، فرسودگی و … که یکی از دلایل پرخوری عصبی میباشد کاهش یابد.
» مقدار وعده های غذایی تان را کم کنید ، بهتر است از بشقاب های کوچک استفاده کنید ، این بشقاب ها باعث میشوند که احساس کنید غذای بیشتری خورده اید.

» هر روز 5 واحد میوه و سبزی بخورید.

» حتماً هر روز 3 وعده غذا بخورید ، البته شام باید سبک باشد.

» میزان کالری دریافتی را با حذف حداکثری چربی ها و الکل کم کنید ، چربی و الکل نه تنها کالری بسیار بالایی دارند بلکه باعث افزایش اشتها میشوند.

» کربوهیدرات های کامل را که در فیبرها و نان های سبوس دار به مقدار زیادی وجود دارند جزو الویت ها قرار دهید.

» در جشن ها نباید از غذا خوردن صرف نظر کنید اما باید با دقت در انتخاب غذا و کاهش مقدار آن ، میزان کالری دریافتی را مدیریت کنید ( به این منظور برای پیش غذا مواد خام و برای دسر میوه بخورید و از مواد غذایی دیگر به مقدار بسیار کمی استفاده کنید ) هرگونه زیاده روی باعث افزایش وزن در طول هفته خواهد شد.

» علت های ریزه خواری تان را پیدا کنید و از بین ببرید.

ثابت نگه داشتن وزن مختص به چند روز و چند هفته نیست بلکه تمام طول یک زندگی سالم را در بر میگیرد و به همین علت است که باید سبک زندگی تان را به آهستگی با ویژگی های طبیعی بدن مطابقت دهید.

منبع:irancook.ir
شنبه 18/3/1392 - 9:14
خواص خوراکی ها
 چرا خداوند در قرآن کریم از زیتون به عنوان میوه بهشتی یاد کرد  

توجه دین اسلام به سلامتی بدن مانند توجه به سلامتی روح و روان است. از جمله میوه هایی که در قرآن کریم به آنها توجه شده زیتون است. در سوره التین، از زیتون به عنوان میوه بهشتی نام برده شده و به آن قسم یاد شده. همچنین در قرآن کریم شش بار به این میوه قسم یاد شده که این موضوع نشانگر خواص ارزشمند زیتون است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شفقنا ؛ کتایون باقری کارشناس تغذیه و رژیم در مانی در این مورد به شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) می گوید: زیتون از جمله مواد غذایی مفید با قدمت 8000 ساله است که بیشتر در نواحی مدیترانه ای مورد استفاده زیاد قرار می گیرد.

زیتون با دارا بودن بیش از 80 ماده مغذی و مفید برای بدن مانند فیبر، اسید های چرب غیر اشباع، ویتامین E، سلنیم و روی، خواص بسیار مفیدی برای بدن دارد. از جمله خواص دیگر زیتون می توان به خاصیت ضد التهابی و نقش موثر آن درپیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، کاهش کلسترول بد خون، کاهش فشار خون و سرطان دستگاه گوارش اشاره کرد.

خاصیت دیگر زیتون نقش پیشگیری کننده آن از ابتلا به بیماری آسم و آلرژی و همچنین بر طرف کنندگی گرگرفتگی خانم ها در دوران یائسگی است. به علاوه این که مصرف زیتون سبب افزایش جذب کلسیم و در نتیجه افزایش بافت استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.

بر این اساس متخصصان تغذیه مصرف روزانه زیتون را به منظور ارتقای سطح سلامت سیستم قلب و عروق و به عنوان عامل پیشگیری کننده از گرفتگی عروق توصیه می کنند. از خواص مفید دیگر زیتون نقش سلامت بخش آن در دستگاه گوارش می باشد و استفاده از آن به منطور پیشگیری از یبوست توصیه می شود.

با توجه به خواص ذکر شده می توان گفت مصرف زیتون در بیماران قلبی و عروقی، بیماران مبتلا به انواع رماتیسم، بیماران مبتلا به آسم و آلرژی و افراد دارای سابقه فشار خون بالا بسیار مفید خواهد بود.

سلامت نیوز

شنبه 18/3/1392 - 9:13
خواص خوراکی ها
 هویج به درمان زخم معده کمک می‌کند  

محققان می‌گویند که هویج در کنار بالا بودن ارزش غذایی خود در مقایسه با سایر سبزیها؛ حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی است.
در کنار فواید و تاثیر آن برای محافظت از بینایی، جدیدترین تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که آب هویج بهترین آبمیوه برای تقویت سلامت انسان است و برای معده و دستگاه گوارش مفید است زیرا از آن در برابر بسیاری از مشکلات احتمالی محافظت می‌کند.

هویج در درمان موارد مختلف نظیر ناراحتی معده، زخم معده، عفونت معده، اسهال و سوء هاضمه کودکان و بیماری کرون که یک التهاب مزمن است و بر کانال گوارشی تاثیر منفی می‌گذارد، مفید است.
محققان سنگاپوری نیز بر اساس نتایج تحقیقات علمی جدید خود دریافته‌اند که مصرف هویج می‌تواند از شکستگی استخوان در مردان پیشگیری کند.
این تحقیقات نشان داد: مصرف میوه و سبزیهای حاوی بتاکاروتن نظیر هویج که در مرحله بعدی تبدیل به ویتامین A در بدن می شود، تاثیر زیادی در کاستن از احتمال دچار شدن مردان لاغر به شکستگی استخوانهای ران دارد و این در حالی است که رابطه‌ای بین مصرف این سبزیها و ایجاد همین تاثیرات در زنان وجود ندارد.
هویچ دارای عناصری مانند آهن، فسفر، منیزیم و ویتامینهای D، C، B و پیش ساز ویتامین A، پکتین‌ها، بتاکاروتن، نمک پتاسیم، مواد ازته، گلوسیدها، فسفاتیدها (لیستین)، استرول، دیاستازهای مختلف، پینن، لیمونن، اسانس‌های دوکول، کاروتول و نیز نوعی انسولین گیاهی و پاره‌ای از استروژنهاست.
هویج به دلیل وجود بتا کاروتن که پیش ساز ویتامین A است، در درمان ناراحتی‌های قلبی بسیار مفید است. نوعی انسولین گیاهی شناخته شده در هویج اثر کم کنندگی مقدار قند خون را دارد. آب هویج با دارا بودن عناصری مانند آهن، فسفر و منیزیم که در ساخته شدن خون و بافتها ضرورت دارند.

هویج در رفع ناراحتی‌های جلدی موثر واقع می‌شود. پیش ساز ویتامین A در برطرف نمودن دانه‌ها، کورکها و جوشهای پوستی و زرد زخم است و در رفع بیماری های سینه، آسم و گرفتگی صدا مفید است.

سلامت نیوز

شنبه 18/3/1392 - 9:12
خواص خوراکی ها
اگر در پایان روز احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنید و نیاز به کسب انرژی مجدد دارید این مطلب را بخوانید. با توجه به اینکه اغلب ما در طول روز این وضعیت را تجربه می‌کنیم معمولا به فکر چاره‌ای برای رفع خستگی خود می‌افتیم و به دنبال راه‌حلی برای کسب مجدد انرژی هستیم.

موز:

تمام مربیان ورزشی توصیه می‌کنند که پیش از شروع تمرینات، یک عدد موز بخورید. موز منبع غنی از کربوهیدرات‌ها است و در راس فهرست میوه‌های انرژی‌زا قرار دارد.

هندوانه:

خوردن این میوه، طراوت و شادابی ایجاد می‌کند و منبع غنی از ویتامین C است. همچنین هندوانه ذخیره آب فوق‌العاده‌ای است که مانند یک آبادی در وسط بیابان، امیدوارکننده است.

سیب:

این میوه از منابع غذایی بسیار مهمی است که می‌تواند به آرامی انرژی در بدن آزاد کند و همچنین سرشار از ویتامین C، B و پتاسیم که انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

پرتقال:

این میوه نیز «نیروگاه» انرژی و ویتامین C است. به علاوه پرتقال حاوی مقادیر قابل توجهی فسفر، مواد معدنی و فیبر خوراکی است که به بهبود فعالیت‌های سالم بدن کمک می‌کند.

انبه:

این میوه اصطلاحا شاه‌ میوه‌ها نامیده شده است. انبه سرشار از ویتامین‌های B و C، کلسیم، پتاسیم، روی، فولیت و پروتئین است.

آووکادو:

این میوه نیز هر چند حاوی ذخایر قابل توجه چربی است اما چربی آن از نوع خوب است. آووکادو از جمله میوه‌هایی است که به عنوان یک تقویت‌کننده انرژی، می‌توان روی آن حساب کرد
شنبه 18/3/1392 - 9:11
كودك
والدینی که کودکان را وادار می‌کنند غذای داخل بشقاب خود را کامل بخورند نه تنها به فرزندان خود لطف نمی‌کنند بلکه این کار خطر چاقی در کودکان را افزایش می‌دهد.
به گزارش جهان، متخصصان تغذیه اطفال می‌گویند: مجبور کردن کودکان به خالی کردن بشقاب غذا و نیز حذف‌ کردن برخی از مواد خوراکی به طور کامل از عوامل مضری هستند که با ارسال پیام‌های نادرست به مغز کودک، خطر چاق شدن او را افزایش می‌دهند.
 
متخصصان آمریکایی بر این عقیده‌اند که کودکان وقتی سیر می‌شوند باید اجازه داشته باشند که غذای خود را نیم‌خورده رها کنند. اجبار به ادامه‌ خوردن علاوه بر انباشته کردن کالری غیرضروری در بدن، تاثیر روانی و ذهنی نامطلوبی بر کودک دارد و در نهایت خطر چاقی را افزایش می‌دهد.
 
بررسی‌ها نشان داده است که بیشترین سخت‌گیری برای خالی‌کردن بشقاب غذا را پدرها نسبت به پسرانشان دارند.
 
به گفته یکی از اعضای انجمن پزشکان کودک در آلمان، این رفتار سبب می‌شود که کودکان حساسیت لازم به حس گرسنگی یا سیری خود را از دست بدهند و به‌ جای گوش کردن به پیام‌های جسمانی خود، بیشتر تحت تاثیر عوامل خارجی مانند مشاهده غذای فراوان بر سر میز و داخل بشقاب غذا قرار گیرند به طوری که حتی پس از سیر شدن به صرف اینکه هنوز غذا روی میز است به خوردن ادامه می‌دهند و این عادت را تا بزرگسالی حفظ می‌کنند.
 
کارشناسان تاکید دارند که کودکان باید به روش‌های تغذیه صحیح عادت پیدا کنند. میوه و سبزیجات فراوان به رژیم‌غذایی‌شان افزوده و امکان دسترسی‌شان به تنقلات با رعایت اعتدال فراهم شود.
 
به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، متخصصان علوم تغذیه‌ای دانشگاه «مینسوتا» در آمریکا همچنین می‌گویند: کودکانی که از دسترسی به خوردنی‌های مشخص به طور کامل منع می‌شوند از سنین آغازین زندگی به سمت چاقی می‌روند. به گمان متخصصان، چندین برابر شدن ولع کودک به خوراکی‌هایی که همواره از آن‌ها منع شده‌اند، نقش مهمی در تشدید چاقی دارد.
شنبه 18/3/1392 - 9:10
خواص خوراکی ها
Teilen

امام صادق(ع): پنیر و گردو و اگر با هم مصرف شوند در هر کدام از آن دو شفا است و اگر به تنهایی خورده شوند در هر یک درد است.

امام رضا (ع): مرض و بیماری برای مومن رحمت و وسیله پاک شدن اوست و برای کافر عذاب و نقمت است.

پیامبر اکرم (ع) : سیر بخورید که شفای هفتاد بیماری است.

امام صادق(ع): در مسواک یازده خصلت از سنت است.

۱ـ پاکیزه کننده دهان است

۶ـ لثه را محکم می کند

۲ـ جلا دهنده چشم می باشد

۷ـ اشتها را زیاد می‌کند

۳ـ خدا را خشنود می‌کند

۸ـ بلغم را برطرف می‌نماید

۴ـ دندانها را سفید می گرداند

۹ـ حافظه را زیاد می‌کند

۵ـ بوی بد دهان را از بین می‌برد

۱۰ـ حسنان را دو چندان می‌کند

 

۱۱ـ فرشتگان را مسرور می‌سازد

امام صادق (ع) : برنج داروی خوبی است ، طبیعت آن خنک است و هر بییماری عاری می‌باشد.

حضرت علی (ع) : هر کس گرسنه است غذا بخورد و خوب غذا را بجود و هنوز اشتها دارد از طعام دست بکشد و مدفوع را نگه ندارد، به هیچ بیماری گرفتار نمی‌شود مگر این که مرگ او فرا برسد .

حضرت علی (ع) : آب باران بیاشامید که بدن را پاک و بیماریها را از بین می برد.

امام صادق (ع): ایستاده آب آشامیدن در روز غذا را عضم و گوارا می‌کند و در شب ایستاده آب آشامیدن زردآب می‌آورد.

حضرت علی (ع): سه چیز حافظه را زیاد می‌کند و بلغم را از بین می‌برد : قرائت قرآن، خوردن عسل، جویدن کندر.

امام موسی کاظم (ع): ما اهل بیت خود را معالجه نمی‌کنیم مگر با ریختن آب سرد بربدن تب‌دار و خوردن سیب.

پیامبر اکرم (ص): دارو از وسایل تقدیر است، به فرمان خدا فایده می‌دهد.

امام صادق (ع): تا هنگامی که بدنت تحمل درد را دارد از استعمال دارو پرهیز کن.

امام موسی بن جعفر (ع): برسر سفره ریحان طلبیدند و فرمودند : من دوست دارم که غذا را به آن شروع کنم زیرا ریحان عروق را می گشاید و اشتها را زیاد می‌کند و سل را معالجه می کند.

امام صادق (ع): از زیاد آب آشامیدن بپرهیز که ریشه همه بیماریها است.

امام صادق (ع): گلابی بخورید که قلب را جلا می‌دهد و دردهای باطن را به اذن خداوند آرامش می بخشد.

امام موسی بن جعفر (ع): هر کس تخم مرغ و پیاز و زیتون بخورد نیروی آمیزش او زیاد گردد.

امام صادق (ع) : گندم پوست گرفته گوشت را می رویاند و استخوان را محکم می‌کند.

پیامبر اکرم (ص): بر شما باد به کشمش که سودا را برطرف می کند و بلغم را می خورد و تن را سالم و اخلاق را نیکو می‌مند و اعصاب را قوی کرده وضعف و بیماری را از بین می‌برد.

امام رضا (ع): به مریضهای خود چغندر بخورانید زیرا در آن شفا است و هیچ دردی با آن نیست.

امام صادق (ع): مردی در خدمت امام عرض کرد: دخترم آب بدنش کم شده و مبتلا به اسهال است. حضرت فرمود: چرا برنج با پیه به او نمی‌خورانی .

امام صادق (ع): چهار چیز دو است : حجامت، انفیه، اماله، استفراغ،

پیامبر اکرم(ص): خرما را ناشتا بخورید که کرمهای شکم را می کشد .

امام صادق(ع): نیشکر گرفتگی بینی و عروق را برطرف می‌کند و رنج و ضرری هم ندارد.

پیامبر اکرم(ص): کاهو بخورید که غذا را هضم می کند و خواب آور است.

پیامبر اکرم(ص): انجیر تازه و خشک را بخورید، زیرا نیروی جماع را زیاد می‌کند و بواسیر را برطرف می نماید.

امام صادق(ع): بر شما باد به خوردن بورانی بادمجان که دارو است و موجب ایمنی را برص است و همچنین سرخ شده آن در روغن زیتون .

امام صادق (ع): مردم چون مکیدن و خوردن عسل دارویی نخواهد یافت.

امام صادق(ع): هر کس دچار ضعف قلب و بدن است باید گوشت بره یا شیر بخورد.

امام صادق (ع): پیاز دهان را خوشبو می کند و کمر را محکم می گرداند و پوست را نرم می‌سازد.

پیامبر اکرم(ص): بر شما باد به نمک که شفای هفتاد درد است که جذام و برص و جنون از آنها است.

پیامبر اکرم (ص): حنا ببندید که چشم را روشنی می‌بخشد و موی را می رویایند.

امام محمد باقر(ص): کنیزی از او گرفتاری خونریزی شدید حیض شد، چنان که مشرف به موت گشت. حضرت باقر (ع) دستور داد که به او سویق عدس بخورانند، خورد و خوب شد.

امام صادق(ع): آب و نوشیدنی را با سه نفس بنوشید بهتر است تا این که به یک نفس آشامیده شود.

امام محمد باقر (ع): در تره چهار خاصیت است. باد را برطرف می‌کند و دهان را خوشبو می‌سازد، بواسیر را قطع می کند و همیشه خوردن آن موجب ایمنی از جذام است.

حضرت علی (ع): جویدن کندر دندانها را محکم می‌کند و بلغم را برطرف می نماید و بوی دهان را می برد.

امام کاظم (ع): به کسی که از رطوبت ناراحت بود فرمود: پونه را بکوبند و قدری ناشتا بخورد.

امام صادق (ع): پیامبر (ص) زکام را درمان نمی کردند و می فرمودند : کسی نیست که عرق جذام نداشته باشد، وقتی انسان زکام بگیرد عرق جذام را ریشه کن می‌کند.

امام صادق (ع): هر کس به بخورد تا چهل روز حکمت بر زبانش جاری شود.

امام صادق(ع): پس از خروج از حمام پاها را با آب سرد بشویید که درد سر را برطرف می‌کند.

امام صادق(ع): هر کس هنگام خواب انار بخورد تا صبح درامان است.

امام رضا (ع): چیزی سودمند‌تر از نان برنج برای مسئول نیست.

پیامبر اکرم (ص) : به بخورید که حافظه را زیاد می‌کند و خلط سینه را از بین می برد و فرزند را زیبا می‌گرداند.

امام صادق (ع) : اگر مردم خاصیت سیب را می دانستند فقط با سیب به درمام مریض می پرداختند.

امام صادق(ع): هر کس غذا را با نمک شروع کند هفتاد درد آنچه او نمی داند وخدا می داند از او دفع می‌گردد.

امام صادق (ع): باقلا ساقهای پا را خالص و محکم می گرداند.

پیامبر اکرم (ص): هر کس سداب بخورد و پس از آن بخوابد از طاعون و دمل وسینه پهلو در امان خواهد بود.

امام موسی کاظم (ع): جوانی از امام هفتم (ع) بیمار شد. امام سراغش را گرفتند. عرض کردند به طحال گرفتار شده، حضرت فرمودند: تا سه روز به او تره بخورانید، خوراندیدم شفا یافت.

امام صادق (ع): زنانتان را در حاملگی خرما بدهید تا فرزندانتان ریبا شوند.

امام صادق(ع): سویق عدس عطش را از بین می برد و معده را قوی می‌سازد.

امام صادق (ع): ناشتا خربزه خوردن موجب فلج می‌شود.

امام صادق(ع): بر شما باد به کاهو خوردن که خون را تصفیه می کند.

حضرت علی (ع): گلابی قلب را جلا می دهد و دردهای درون را به اذن حق شفا می بخشد.

پیامبر اکرم (ص): خوردن انجیر باعث می‌شود از قولنج درامان باشید.

امام صادق (ع): درباره سنجد فرمود: گوشت آن گوشت ، پوستش پوست و هسته اش استخوان را می رویاند، با این حال کلیه‌ها را گرم و معده را شستشو و پاکیزه می گرداند و نگهدار انسان از بواسیر و قطره قطره آمدن بول است. ساقها را نیرومند تو عرق جذام را ریشه کن می نماید.

پیامبر اکرم (ص): آب را آهسته و جرعه جرعه بنوشید و یک مرتبه بدون نفس ننوشید زیرا مبتلا به درد کبد می شوید.

امام صادق (ع): برای درد کمر عدس نافع است.

امام صادق(ع): انجیر بوی دهان را از بین می‌برد و استخوان را محکم می کند و مو را می‌رویاند وبیماری را برطرف می کند و با بودن انجیر نیازی به داروی دیگر نمی‌باشد.

امام صادق (ع): سودمند‌تر از کوبیده و نرم شده سیب دارویی برای مسموم نمی شناسم .

امام صادق (ع): مردی تعرض کرد شکمم درد و صدا می کند. امام فرمودند:چرا سیاهدانه‌ نمی خوری که در آن شفای همه دردها است.

امام صادق (ع): در سیاهدانه شفای هر بیماری است. ما از آن برای تب، سردرد، ورم چشم، درد معده و هر دردی استفاده می کنیم و به وسیله آن از خدا شفا می گیریم.

پیامبر اکرم (ص): به هر شهری که وارد شدید از پیاز آن بخورید که وبا و بیماری آن شهر را از بین می‌برد.

پیامبر اکرم (ص): بر شما باد به زیتون که سوداء را خوب کند و بلغم را برطرف نماید و اعصاب را محکم و قوی گرداند و ضعف وثقل را از معده ببرد.

امام محمد باقر (ع): گوشت کبوتر، گوشت با برکتی است آن را به آدم مبتلا به یرقان بخورانید و بریان کنید.

امام صادق (ع): سرکه دل را نورانی می‌کند.

پیامبر اکرم (ص): هر کس یک عدد انار بخورد دل او را نورانی کند و برطرف کند از او وسوسه شیطان را تا چهل روز.

حضرت علی (ع): خوردن بیست و یک عدد مویز سرخ در وقت صبح ناشتا جمیع مرض‌ها را دفع می کند مگر مرگ را.

حضرت علی (ع): خوردن به، قوت مرد را زیاد و ضعف او را برطرف می کند.

پیامبر اکرم (ع): انجیرهای میوه ای هست از بهشت، بخورید که بواسیر را قطع و نقرس را نفع می بخشد.

امام صادق (ع): بر شما باد به خوردن بادمجان در حالی که بورانی کرده باشید زیرا که شفا و امان است از برص.

امام صادق (ع): ترک نکنید شام خوردن را اگر چه سه لقمه با نمک باشد. هر کس یک شب شام نخورد رگی از رگهای جسدش می میرد ابداً زنده نگردد.

امام رضا (ع): مسواک نمودن چشم را جلا می دهد و موی را می رویاند و آب ریختن چشم را برطرف می کند.

پیامبر اکرم(ص): شکم خانه هر بیماری و پرهیز سر هر درمانست.

پیامبر اکرم (ص): بیماران خود را بر خلاف میلشان به خوردن غذا وادار نکنید زیرا خداوند آنها را می خوراند و می‌نوشاند.

حضرت علی (ع): دلهای خود را بز یا دروی در خوردن آشامیدن نمیرانید. دلها مانند زمین مزروعی است که چون زیاده از حد لزوم آبش بدهند می میرند و استعداد خود را برای کشت و ذرع از دست می دهد.

حضرت صادق(ع): کسی که می‌خواهد همیشه زنده بماند یعنی اگر بخواهید عمرش طولانی باشد. غذای صبح را زودتر و شام را دیر میل کند با زنان کمتر همبستر شود قرض خود را سبک کند.

حضرت صادق (ع): کسی با مبتلای به جذام تکلم نکند مگر این که به مقدار یک مترونیم با او فاصله داشته باشد.

حضرت صادق (ع): شیر بدن را فربه، خون را زیاد، قلب و دماغ و نخاع وباه را تقویت می‌کند و برای سینه و سرفه بسیار ناقعست.

حضرت صادق (ع): شیر گوسفند یک نوع ضدعفونی و دفع سم است، چنانچه با روغن بادام و سمغ بصری خورده شود سرفه را برطرف می کند.

پیامبر اکرم (ص): در هفته اول عروسی، عروس را از خوردن شیر، سرکه، خربزه و سیب ترش جلوگیری کن، چون در هفته اول عروسی، رحم زن سرد است و اگر این غذاها را بخورد ، موجب نازایی و عقیم شدن او می گردد.

پیامبر اکرم (ص): به زن باردار، در آن ماهی که باید بزاید خرما بدهید زیرا فرزند او بردبار و پرهیزکار خواهد شد.

پیامبر اکرم (ص): به را به زنان باردار خود بخورانید زیرا که اطفال شما را زیبا می‌کند.

امام رضا (ع): هر گاه چیزی خوردی بر پشت بخواب و پای راست را بر روی پای چپ گذار .

امام رضا (ع): فضیلت نان جو برنان گندم مانند فضیلت ما اهل بیت است بر سایر مردم و نان و طعام جو قوت پیغمبر است.

امام جعفر صادق(ع): برای صاحب اسهال برنج نیکوست و برای صاحب سل که دردها را از بدن می کشد.

امام موسی کاظم (ع): گوشت کبک ساق پا را قوی می گرداند و تب را بر طرف می کند.

حضرت علی (ع): اگر مغز گردو و پنیررا با هم بخوری دواست و هر یم را تنها بخوری درد است.

حضرت صادق (ع): انگور سیاه بخورید تا غمت زایل شود.

حضرت امام صادق(ع): هر مومنی که یک انار را تمام بخورد خدا شیطان را از روشنی دل او چهل روز دور گرداند.

امام رضا (ع): انجیز گند دهان را زایل می کند، استخوان را سخت و مو را می رویاند.

حضرت صادق (ع): حق تعالی آدم را از خاک آفرید پس خوردن خاک را بر فرزندان او حرام گردانید.

حضرت امام محمد باقر (ع): بزرگترین دامهای شیطان خوردن خاک وگل است و دردها در بدن حادث می کند و خارش بدن و بواسیر از آن به هم می ‌رسد و دردهای سودا از آن متولد می‌شود و تقوت را از ساق و قدم می برد.

امام رضا (ع) : زیاد تخم مرغ خوردن موجب بزرگی سپرز و باد سر معده می‌شود.

امام رضا (ع): خوردن آب سرد بعد از اطمام گرم دندان را فاسد و خراب می کند.

امام رضا (ع): زیاد خوردن گوشت گاو موجب کندی ذهن و تحیر فهم و کثرت فراموشی می شود

امام رضا (ع): هر کس می‌خواهد به گوش درد مبتلا نباشد هنگام خوابیدن مقداری پنبه در سوراخ گوش خود بگذارد.

امام رضا (ع): هر کس بخواهد در دوره زمستان زکام را از خود دور ببیند هر روز سه قاشق از غذای عسل بخورد.

امام رضا (ع): هر کس ار زکام در ایام تابستان ناراحت است هر روزه یک خیار بخورد و از نشستن در آفتاب پرهیز کند.

امام رضا (ع): در فصل بهار باید از خوردن پیاز و سیر و ترشی پرهیز کرد

چهارشنبه 8/3/1392 - 10:59
قرآن
سراء و معراج ) دو شى ء جداگانه هستند و نباید آن دو را یکى شمرد. (اسراء) آن است که خداوند متعال حضرت رسول - صلى الله علیه و آله - را در یک شب ، از مسجد الحرام (مکه ) به مسجد اقصى (در بیت المقدس ) برد که فاصله آن حدود ۱۲۰۰ کیلومتر است . و به قول زمخشرى در کشاف ، مسافت چهل شبانه روز راه است ولى معراج رفتن آن حضرت به آسمانهاست .
قرآن مجید درباره اسراء، صریح و نص است . اما درباره معراج ، اشاراتى دارد. دلیل معراج ، روایات متواتر از طریق شیعه و اهل سنت است .
توضیح اینکه : خداوند درباره اسراء و سیر شبانه آن حضرت مى فرماید: (( سبحان الذى اسرى بعبده لیلا من المسجد الحرام الى المسجد الاقصى الذى بارکنا حوله لنریه من آیاتنا انه هو السمیع البصیر )) . (۱۰۱)
یعنى : (پاک و منزه است خدایى که بنده اش (محمد صلى الله علیه و آله ) را در یک شب ، از مسجد الحرام به مسجد اقصى که در اطراف آن ، برکت به وجود آورده ایم تا بعض از آیات خود را به او نشان دهیم ، خداوند شنوا و داناست ).
این آیه شریفه نص و صریح است در رابطه با سیر شبانه آن حضرت که به طور اعجاز بوده است . منظور از آن ، نشان دادن آیات بود. این آیات ، شاید خود اسراء و آثار انبیاى بنى اسرائیل در بیت المقدس و یا آیات معراج باشد که مى فرماید: (( لقد راى من آیات ربه الکبرى )) (۱۰۲) چون بنابر روایات ، (معراج ) بعد از (اسراء) بوده است .
اما درباره معراج ، لازم است آیات سوره نجم را در نظر بگیریم که مى فرماید: (( و النجم اذا هوى . ما ضل صاحبکم و ما غوى . و ما ینطق عن الهوى الا وحى یوحى علمه شدید القوى ذو مره فاستوى و هو بالافق لاعلى ثم دنا فتدلى فکان قاب قوسین اوادنى فاوحى الى عبده ما اوحى ما کذب الفؤ اد ما ارى افتما رونه على ما یرى )) (۱۰۳)
این آیات شریفه ، نشان دهنده آن است که جبرئیل از بالا و از آسمان به زمین فرود آمد و در قیافه انسانى ، ممثل شد. و بقدرى به حضرت نزدیک گردید که فاصله اش با وى حدود دو متر بلکه کمتر شد. و آنگاه آنچه خداوند فرموده بود، براى حضرت ، بیان کرد. اگر فاصله دو سر قوس (کمان ) یک متر باشد. جبرئیل بقدر دو متر یا کمتر از دو متر، با حضرت فاصله داشته است .
جبرئیل در ناحیه بالا بود که در آنجا ممثل به صورت آدم گردید. و آن وقت به حضرت نزدیک و نزدیکتر شد: (دنا فتدلى ) (ما کذب الفؤ اد ما اءرى ) یعنى : قلب حضرت ، آنچه را که چشمش دیده بود، انکار نکرد بلکه قلبش نیز یقین کرد که او جبرئیل و فرشته وحى است . شما با آن حضرت در این کار مراء و مجادله نکنید. اما آیات بعدى ، ظهورشان در معراج است که مى فرماید:
(( و لقد راه نزله اخرى عند سدره المنتهى عهدها جنه الماءوى . اذ یغشى السدره ما یغشى ما زاغ البصر و ما طغى لقد راى من آیات ربه الکبرى )) .(۱۰۴)
یعنى : (رسول خدا -صلى الله علیه و آله - در نزول دیگر، جبرئیل را دید. و آن دیدن در نزد (سدره المنتهى ) بود که بهشت ، جایگاه نیکوکاران نیز آنجاست . هنگامى او را دید که (سدره المنتهى ) را مى پوشانید. آنچه مى پوشانید، چشم حضرت منحرف نشد و از حد دیدن خارج نگردید، بلکه جبرئیل را دید و آن یک (دیدن ) حقیقى بود. مقدارى از آیات بزرگ را نیز در آنجا دید).
برخى احتمال داده اند که خداوند چشم آن حضرت را قوى گردانید و از زمین جبرئیل را در نزد سدره المنتهى مشاهده کرد. ولى این خلافت ظاهر است . بویژه با در نظر گرفتن روایاتى که در ذیل این آیات ، وارد شده است . در تفسیر احسن الحدیث (۱۰۵)، آیات فوق را تفسیر کرده و روایات آن را نقل نموده ام براى تشکیل مطلب ، به آنجا رجوع شود.
مرحوم مجلسى در بحار الانوار (۱۰۶)، مى فرماید: (( اعلم ان عروجه صلى الله علیه و آله الى بیت المقدس ثم الى السماء فى لیله واحده بجسده الشریف مما دلت علیه الایات و الاخبار المتواتره من طرق الخاصه و العامه ... و الاخبار الوارده فى هذا المطلب لا اظن مثلها ورد فى شى ء من اصول المذهب )) .
ناگفته نماند که : منظور ما از نقل این مطلب فقط بیان فرق بین اسراء و معراج بود والا مطالب مفصل است .
چهارشنبه 8/3/1392 - 10:56
قرآن
آیه ۱۲۴ از سوره مبارکه بقره ، آیه اى بحث انگیز و قابل دقت مى باشد. ابتدا آیه شریفه را نقل و ترجمه مى نماییم و سپس نکاتى را که از آن فهمیده مى شود، مورد بررسى قرار مى دهیم :
(( واذ ابتلى ابراهیم ربه بکلمات فاتمهن قال انى جاعلک للناس ‍ اماما قال و من ذریتى قال لاینال عهدى الظالمین )) (۱۳۹).
یعنى : (چون ابراهیم را خدایش با دستورهایى امتحان کرد، و ابراهیم آنها را به اتمام رسانید، خداوند فرمود: من تو را براى مردم ، امام و پیشوا قرار دادم . ابراهیم گفت : از ذریه من نیز؟ خداوند فرمود: عهد من به ظالمان نمى رسد).
این آیه شریفه از چند جهت قابل بررسى است :
۱- منظور از (کلمات ) و دستوراتى که خداوند متعال ، حضرت ابراهیم را با آنها امتحان کرد چیست ؟ در مجمع البیان از امام صادق - علیه السلام - روایت شده که منظور از (کلمات )، دستور ذبح نمودن حضرت اسماعیل در خواب است . ظاهرا اسکان ذریه اش در سرزمین مکه نیز از آن باشد.
۲- (امامت ) جعل خدایى و در اختیار و تحت قدرت اوست . به عبارت دیگر: همانطور که نبوت ، منصب خدایى است و باید به دست او منصوب شود، امام نیز باید به فرمان خداوند منصوب شود. چرا که هیچکدام اینها در دست مردم نیست .
۳- امامت حضرت ابراهیم - علیه السلام - بعد از نبوت او بوده است بنابراین ، (امامت ) مقام دیگرى است که به وى عطا شده بود. آن حضرت ، مدتها پیش از آنکه ماءمور به ذبح حضرت اسماعیل باشد، به نبوت رسیده بود. لذا در کافى از حضرت باقر - علیه السلام - نقل شده است که : خداوند متعال ، حضرت ابراهیم را (عبد) اتخاذ کرد، پیش از آنکه مبعوث گرداند. و او را (نبى ) گردانید، پیش از آنکه (رسول ) گرداند. و (رسول ) گردانید پیش از آنکه (خلیل ) گرداند. و (خلیل ) گردانید، پیش از آنکه (امام ) گرداند.
هنگامى که همه اینها براى او جمع گردید - حضرت در اینجا مشت خود را جمع کرد - خداوند به او فرمود: (( انى جاعلک للناس ‍ اماما)) و چون حضرت ابراهیم - علیه السلام - متوجه بزرگى مقام امامت بود، گفت : (و من ذریتى قال لاینال عهدى الظالمین ).
۴- امامت عهد خدایى است . و این ، بیان دیگرى در تاءیید (( انى جاعلک ...)) مى باشد.
۵- امامت به ظالمان نمى رسد: (( لاینال عهدى الظالمین )) . اطلاق آیه شریفه این است که مقام ولایت عهدى ، به هیچ ظالمى نمى رسد، خواه فعلا ظالم باشد و یا در گذشته ظالم بوده و اکنون توبه کرده است ؛ زیرا اطلاق لفظ (ظالم ) بر کسى که قبلا نیز ظالم بود، صحیح است . لذا از آیه شریفه استفاده مى شود که امام حتما باید (معصوم ) باشد.
علامه طباطبائى در المیزان مى فرماید: با این بیان ظاهر شد که مراد از (ظالمین ) مطلق (من صدر عنه ظلم ما) است ؛ از شرک یا معصیت . هر چند که این ظلم ، فقط در وقتى از عمرش بوده و سپس ‍ توبه کرده باشد.
از برخى از اساتید ما (ره ) از دلالت آیه بر عصمت امام - علیه السلام سؤ ال شد؟ فرمود: مردم به حسب قسمت عقلیه چهار قسم اند؟
۱- آنکه در همه عمر ظالم بوده است .
۲- آنکه در هیچ وقت ظالم نبوده است .
۳- آنکه در اول عمر ظالم بوده اما بعدا توبه کرده است .
۴- آنکه اول عمر ظالم نبوده اما بعدا ظالم شده است .
شاءن حضرت ابراهیم - علیه السلام - اجل است از اینکه (امامت ) را براى افراد قسم اول یا قسم چهارم بخواهد. پس فقط قسم دوم و سوم ، باقى مى ماند. و در این صورت ، مراد از ظالمى که عهد خدا به او نمى رسد، فقط قسم سوم مى باشد. بنابراین ، مصداق آیه شریفه ، افراد قسم دوم مى باشد که اصلا ظالم نبوده اند؛ یعنى معصوم هستند
چهارشنبه 8/3/1392 - 10:52
قرآن


۱ - (( انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا )) . (۶۷)
یعنى : (اراده خداوند به طور مدام آن است که پلیدى ، شرک و کفر و غیره را از شما اهل بیت ببرد. و شما را به طور کامل ، پاک و مطهر گرداند).
واژه (یرید) فعلیت و استمرار اراده را مى فهماند؛ یعنى : این اراده ، فعلیت یافته و واقع شده و ادامه دارد.
روزى رسول خدا - صلى الله علیه و آله - در منزل همسرش ام سلمه بود. فاطمه زهرا - علیهاالسلام - طعامى براى آن حضرت آورد. حضرت فرمود فاطمه جان ! برو و شوهرت على و فرزندانت حسن و حسین را نیز نزد من بیاور. حضرت فاطمه رفت و بعد از ساعتى هر چهار نفر به محضر آن حضرت آمدند و از آن طعام میل فرمودند.
ام سلمه مى گوید: من در گوشه اطاق ، مشغول نماز بودم . رسول خدا بر روى رختخواب نشست و زیرش عبایى بافت خیبر قرار داشت . در آن هنگام آیه تطهیر نازل گردید: (انما یرید الله ...) حضرت فورا عبا را بر سر خود و آن چهار نفر کشید و دست خویش را از زیر عبا بالا کرد و گفت : (( اللهم هؤ لاء اهل بیتى و خاصتى فاذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا )) .
رسول خدا (ص ) با این فعل خود اظهار کرد که آیه ، فقط شامل آن پنج نفر است . ام سلمه مى گوید: من نیز سرم را داخل عبا کرده و گفتم : یا رسول الله ! من هم با شما هستم ؟ حضرت فرمود: (( انک على خیر، انک على خیر )) ؛ یعنى : تو بر خیر هستى ، تو بر خیر هستى (یعنى از اینها نیستى ).
و در نقل دیگرى ، حضرت عبا را از دست او کشید و فرمود: (تو بر خیر هستى ، (و از اینها نیستى )).
سیوطى در الدر المنثور، ذیل همین آیه شریفه ، از ابن عباس نقل کرده است که مى گوید: نه ماه بود که مى دیدم رسول خدا - صلى الله علیه و آله -هر روز، هنگام هر نماز به در خانه على بن بیطالب مى آمد و مى فرمود: (( السلام علیکم و رحمه الله و برکاته اهل البیت . (( انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا )) .
پس بدین ترتیب ، آن حضرت ، این آیه شریفه را حدود ۱۳۵۰ مرتبه در کنار درب خانه على ، فاطمه و حسنین - علیهم السلام - خوانده است : ۱۳۵۰ : ۹ ۱۵۰* : ۵ * ۳۰ (یعنى این آیه شریفه ، فقط درباره اهل بیت مى باشد).
در نزول این آیه شریفه درباره پنج تن - علیهم السلام - شکى نیست . براى نمونه رجوع شود به مسند احمد، جلد ۶، صفحه ۲۹۳ و ۳۲۳. و اسباب النزول ، تاءلیف واحدى ، ذیل همین آیه شریفه صوعق ، تاءلیف ابن حجر، ذیل آیات نازله در شاءن اهل بیت . و تفسیر الدر المنثور و تفسیر ابن کثیر، ذیل آیه شریفه ، و دیگر کتابهاى اهل سنت .
مرحوم شرف الدین در (الکلمه الغراء فى تفصیل الزهراء) بعد از نقل آیه شریفه ، فرموده است : شکى نیست که مراد از اهل بیت در این آیه (پنج تن آل عباست ...) جلال الدین سیوطى در تفسیر الدر المنثور، بیست روایت از طرق مختلف در این باره نقل کرده .
ابن جریر طبرى در تفسیر خود، پانزده روایت با سندهاى مختلف نقل کرده ... همه اهل قبله از اهل مذاهب ، اتفاق دارند که چون وحى (تطهیر) بر آن ، حضرت نازل گردید، حسنین و پدر و مادر آنها خودش را زیر عبا نمود، تا از دیگران جدا شوند. و دیگران در آن طمع نکنند. و آنگاه آیه تطهیر را خواند و به آن هم اکتفا نکرد، بلکه دستش را از زیر عبا خارج نمود و به آسمان بالا برد و گفت : (( اللهم هؤ لاء اهل بیتى ، فاذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا )) . در حالى که ام سلمه مى شنید، گفت : یا رسول الله ! من نیز با شما هستم و عبا را بالا برد تا در زیر آن بنشیند.حضرت عبا را از دست او کشید و فرمود: (انک على خیر) درباره همه اینها، روایات صحیح و متواتر از طریق اهل بیت - علیهم السلام - نیز وارد است .
در تفسیر المیزان ،بعد از اشاره به روایات اهل سنت ، فرموده است : شیعه آن را از على بن ابیطالب ، امام سجاد، امام باقر، امام صادق - علیهم السلام - و از ام سلمه ، ابوذر، ابى لیلى ، ابوالاسود، عمروبن میمون و سعد بن ابى وقاص ، نقل کرده است .
ناگفته نماند که : (آیه تطهیر) در ذیل آیه ۳۳ از سوره احزاب واقع شده است که آیات ماقبل و مابعد آن ، درباره زنان حضرت رسول - صلى الله علیه و آله - مى باشد.از این روى ، بعضى از دشمنان اهل بیت ، مانند (عکرمه ) در بازار مدینه فریاد مى کشید که : هر کس ‍ بخواهد با او مباهله مى کنم ، که (آیه تطهیر) درباره زنان آن حضرت است .
ولى قطع نظر از روایات متواتر، خود (آیه تطهیر) مى گوید که درباره زنان آن حضرت نیست ؛ زیرا خطاباتى که در آیات قبل و بعد آن آمده همه آنها با جمع مؤ نث آمده است ؛ مثلا در آیات قبل مى خوانیم : (کنتن )، (تعالین )، (امتعکن )، (اسرحکن ) ، (منکن )، (اتقیتن ).
و در آیات بعد آمده است : (واذکرن )، (فى بیوتکن )، آن وقت در وسط اینها، خطاب ، مبدل به جمع مذکر شده و فرموده است : (لیذهب عنکم ... یطهرکم ) این کاملا مى رساند که منظور از خطاب : (عنکم ... یطهرکم ) جمعى است که در میان آنها اصلا زن وجود ندارد و یا در اقلیت است .
وانگهى ، همه مفسران و محدثان آیه تطهیر را مستقل مطرح کرده و مربوط به ماقبل و مابعد، ندانسته اند. رسول خدا - صلى الله علیه و آله - نیز مستقل خوانده است .

چهارشنبه 8/3/1392 - 10:49
دعا و زیارت
گویند هر که در سجده بیست‌ویک مرتبه (یا ذَالْجلالِ وَ الاْکرامِ) بگوید و حاجت بخواهد، روا می‌شود. ان‌شاءاللّه
چهارشنبه 8/3/1392 - 10:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته