• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1039
تعداد نظرات : 38
زمان آخرین مطلب : 4191روز قبل
اخبار

ناگفته‌هایی از هزینه‌های اجلاس غیرمتعهدها

سایت مشرق نوشت: برگزاری شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران را می‌توان بزرگترین فعالیت دیپلماتیك در دولتهای نهم و دهم خواند؛ از این رو و با توجه به این كه اخبار رسمی پیرامون آن به حد كافی انتشار یافته و كمتر به مسائل حاشیه‌ای، یعنی نحوه برگزاری و پذیرایی از شركت‌كنندگان پرداخته شده به سراغ محمدرضا فرقانی سخنگوی اجلاس رفتیم و با وی در این مورد به گفت‌وگو نشستیم.

بخش‌هایی از این گفت‌وگو به این شرح است:



روند دعوت سران كشور های عضو جنبش عدم تعهد برای شركت در اجلاس تهران چگونه بود؟


دعوت از مهمانان برای یك اجلاس بین‌المللی یك روند خاص و مشخص دارد كه معمولا هم در همه سازمانهای بین‌المللی همین روند انجام می‌شود و بر اساس همان روند (ارسال) دعوت‌نامه، صورت می‌گیرد. اولین موضوع برای دعوت بحث میزبان است. برای این اجلاس از سه سال پیش یعنی در اجلاس شرم‌الشیخ میزبانی به عهده ایران گذاشته شده بود. سند اجلاس سران هم باز بر اساس عرفی كه در جنبش عدم تعهد وجود دارد، در اجلاس وزرای خارجه كه چند ماه قبل از برگزاری اجلاس سران برگزار می شود تدوین می‌شود.


سند اجلاس تهران هم اوایل امسال در اجلاس وزرای خارجه كه در شرم‌الشیخ مصر برگزار شده بود تدوین شده بود و یك بار دیگر بر میزبانی ایران مهر تایید گذارده شد. از آن زمان ما كارهای اجرایی برای دعوت از سران كشور های عضو را آغاز كردیم. اما قبل از دعوت، كشور میزبان باید امكانات لازم برای برگزاری اجلاس در سطح سران را فراهم كند كه در ایران هم از سال گذشته با صدور دو حكم از سوی رئیس‌جمهور این كار شروع و دو ستاد تشكیل شد. یكی ستاد اجرایی بود كه آقای دكتر احمدی‌نژاد طی حكمی آقای سعیدلو را به عنوان مسئول آن مشخص كردند و حكم دیگر هم برای آقای دكتر صالحی وزیر امور خارجه به عنوان مسئول ستاد محتوایی اجلاس سران صادر شد. كارهای اجرایی از بعد از تعیین آقای سعیدلو انجام شد و جلسات متعددی برگزار شد تا ستاد شكل بگیرد و معاونت های مختلفی هم برای ستاد تعیین شد.


هم‌چنین گروههای كاری مختلفی برای آن مشخص شد. برای تعیین محل برگزاری اجلاس هم اگرچه از قبل از این، یعنی از سال 89 كارهایی انجام شده بود و ابتدا كیش به عنوان محل برگزاری اجلاس مشخص شد اما به دلایلی میزبانی كیش منتفی شد و بعد از تشكیل ستاد اجرایی به صورت منسجم‌تری موضوع تعیین محل برگزاری تجلاس پی‌گیری شد.


چرا كیش منتفی شد؟


مهم‌ترین دلیلی كه برای منتفی شدن میزبانی كیش مطرح بود مشكل امنیتی بود كه ارگانهای مربوطه برگزاری اجلاس در آن را تایید نكردند؛ بنابراین قرار شد اجلاس (در منطقه‌ای داخلی‌تر در كشور) برگزار شود. بعد از بررسی‌های اولیه اصفهان مطرح شد.

با این حال بزرگ‌ترین مشكل اصفهان این بود كه مكان مناسب برای برگزاری اجلاس در این سطح را نداشت و همچنین محل مناسب برای اقامت سران هم در آن موجود نبود. اول پیشنهاد شد كه محل اجلاس و نیز محل اسكان سران در اصفهان ساخته شود. چندین جلسه با حضور استاندار و معاونین استانداری اصفهان و نیز نهاد ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه برگزار شد. نهایتا با توجه به اینكه مقداری از زمان از دست رفته بود و زمان باقی‌مانده شاید كفایت لازم را برای انجام همه كارها از صفر و ایجاد زیربناهای مورد نیاز وجود نداشت اصفهان هم منتفی شد.


زمانی كه اصفهان منتفی شد چقدر زمان تا برگزاری اجلاس باقی بود؟


حدود یك سال تا یك سال و نیم قبل از اجلاس این بحث مطرح شد. ضمن آنكه علاوه بر زمان اندك، هزینه ساخت محل برگزاری اجلاس و اسكان سران هم بالا بود و نهایتا تصمیم گرفته شد اجلاس در تهران و با امكانات موجود برگزار شود. چون هم در هزینه ها صرفه‌جویی می‌شد و هم مكانهایی برای برگزاری اجلاس وجود داشت و نهایتا حدود یك سال قبل از اجلاس برگزاری آن در تهران به تصویب نهایی رسید و مقرر شد امكانات موجود بازسازی و بهسازی شود. قرار شد اجلاس در همان ساختمان سران كنفرانس اسلامی برگزار شود و یكی دو سالن هم به عنوان پشتیبان و جایگزین در نظر گرفته شد و برای محل اسكان هم از امكاناتی كه در سعدآباد موجود بود. سوئیت‌های مناسبی كه در هتل‌های تهران وجود داشت و نیز مهمان‌سراهای سازمان‌ها و نهادهای دولتی كه از شأنیت خوبی هم برخوردار بودند استفاده شود.


بعد از اینكه مطمئن شدیم می‌توانیم این كار ها را انجام دهیم اول تاریخ برگزاری اجلاس را برای بعد از ماه رمضان مشخص كردیم و این تاریخ به تایید رئیس‌جمهور رسید و به دفتر هماهنگی جنبش در وین و از طریق آن به همه كشورهای عضو هم اعلام شد. بعد از تعیین تاریخ مرحله بعد تنظیم و ارسال دعوتنامه‌ها برای سران كشورهای عضو جنبش بود كه دعوتنامه برای سران 120 كشور عضو اصلی و 17 كشور عضو ناظر تنظیم شد و به امضای رئیس‌جمهور رسید و از كانالهای دیپلماتیك مختلف مانند وزارت امور خارجه، سفرا، معاونین رئیس‌جمهور و فرستادگان ویژه تقدیم سران كشورهای عضو شد. در این مرحله قرار شد علاوه بر كشورهای عضو و ناظر، مهمانانی هم دعوت شوند كه آقایان پوتین از روسیه و عبدالله گل از تركیه به عنوان مهمانان ویژه دعوت شدند.


پس چرا مهمانان ویژه نیامدند؟


آنها مهمان بودند و ما فقط خواستیم احترام بگذاریم. معمولا مهمانان در چنین اجلاسهایی در سطح سران شركت نمی‌كنند. تركیه و روسیه هم حضور پیدا كردند اما نه در سطح سران. بقیه كشور های میهمان در سطوح پایینتر از سران دعوت شدند.


ساختمان اجلاس از كِی به شما تحویل داده شد؟


دقیقا دو هفته قبل از برگزاری اجلاس كارهای عمرانی ساختمان به پایان رسیده بود. چون هم باید یك ساختمان به عنوان ساختمان تشریفات در كنار ساختمان اصلی ساخته و هم خود ساختمان اصلی تعمیر و بهسازی می‌شد و دكوراسیون داخلی آن تغییراتی می‌كرد. فقط كارهای نظافت و تعبیه سیستم‌های صوتی و تصویری و كارهای این چنینی مانده بود كه قبل از اجلاس به اتمام رسید.


اما ما شنیدیم كه ساعت 5 صبح روز آغاز اجلاس سالن تحویل داده شد؟


نه اگر منظورتان تحویل نهایی به این معناست كه همه كار ها انجام شده باشد خب تا یك ساعت قبل از آغاز اجلاس هم در سالن كار انجام می‌شد اما تحویل به این معنا كه كار ساخت و ساز و بهسازی تمام شده باشد دو هفته پیش از اجلاس انجام شده بود.


صحبت‌های زیادی درباره هزینه‌های اجلاس در سطح جامعه وجود دارد. لطفا در این خصوص توضیح بفرمایید.


ببینید! اینكه بخواهیم دقیق بگوییم چقدر هزینه شده است هنوز كامل برآورد نشده تا بتوان رقم دقیقی ذكر كرد. چون كار گستردگی‌های زیادی داشت اما انچه الان می‌توانم بگویم این است كه برگزاری اجلاس سران كشورهای عضو جنبش عدم تعهد علی‌رغم گستردگی زیاد و تعداد مهمانان و كشورهای شركت‌كننده در مقایسه با اجلاس سران كنفرانس اسلامی كه حدود یك سوم این تعداد كشور در آن شركت كرده بودند شاید حدود نصف آن مبلغ هزینه داشت.


مگر در اجلاس كنفرانس اسلامی چه هزینه‌هایی شده بود؟


چون برای آن اجلاس ساختمان كنفرانس ساخته بودند و ساختن آن هزینه‌بر بود. برای اسكان مهمانان هم ساختمان‌هایی در مجموعه‌های حافظیه و سعدآباد ساخته شده بود و ما از همین امكانات استفاده كردیم؛ بنابراین طبیعی است كه هزینه‌های ما كمتر شد. البته شما نرخ تورم را از 16 سال پیش تا كنون در نظر بگیرید. با وجود این هزینه ریالی برگزاری این اجلاس حدود نصف اجلاس پیشین بود.


اتومبیل‌های بنزی هم كه برای اجلاس در نظر گرفته شده بود از دیگر موضوعات مورد بحث بود. آقای سروش‌پور مسئول تشریفات مصاحبه‌ای كرده و گفتند كه این بنزها را از كشور های همسایه اجاره كردیم. اما در یكی از سایتها خبری منتشر شده بود كه نشان می‌داد ظاهرا بنزهای زیادی هم خریداری شده بود. لطفا در این رابطه هم توضیح بدهید.


ما برای برگزاری اجلاس در چند رده به اتومبیل نیاز داشتیم. یك رده اتومبیل‌هایی بوده كه برای جابجایی سران مورد استفاده قرار می‌گیرد و اتومبیلهای زرهی هستند كه باید برای روسای جمهور و نخست‌وزیران شركت‌كننده در اجلاس مورد استفاده قرار می گرفت. ما این اتومبیلها را نداشتیم و باید تهیه می‌كردیم؛ بنابراین یك تعداد از این اتومبیلها را وارد كردیم كه بعدا هم می‌تواند در مورد مهمانان خارجی و سران كشور هایی كه به تهران سفر خواهند كرد مورد استفاده قرار گیرد. مازاد بر آن را به جای اینكه خریداری شود و هزینه هنگفتی صرف خرید ماشینهای لوكس شود كه مورد استفاده‌ای هم غیر از اجلاس ندارند، تصمیم بر این شد كه از كشورهای همسایه كه این امكان را دارند اجاره كنیم.


از كدام كشورها اجاره كردید؟


از یكی از كشورهای همسایه


چند دستگاه بنز اجاره شد؟


برای سران 20 اتومبیل لازم بود كه 10 عدد را خودمان خریداری كردیم و 20 مورد دیگر را اجاره كردیم. چون هزینه نگهداری این اتومبیل‌ها هم زیاد است و استفاده چندانی هم ندارند.


مابقی اتومبیلهای استفاده شده به چه صورت بود؟


اتومبیلهای اجاره‌ای كیفیت خیلی بالایی نداشتند، اما آنهایی كه خریداری كردیم از كیفیت خیلی خوبی برخوردارند. غیر از سران رده‌های دیگری هم هستند كه شامل وزرا و هیات‌های عالی‌رتبه می‌شوند كه باز نیازمند اتومبیل‌های تشریفاتی هستند. این‌ها هم یك مقداری از قبل داشتیم و یك مقداری هم تامین شد. برای اعضای عادی هیاتها هم اتومبیلهایی لازم بود كه باید در اختیار آنها قرار می‌گرفت كه اینها هم تماما از اتومبیلهای تولید داخل مانند ماكسیما و مگان و زانتیا استفاده شد و تعداد خیلی كمی هم هیوندا بود كه این هم باز با شركت قرارداد اجاره بسته و قرار شد بعد از پایان اجلاس در صورتی كه ارگانها نیاز داشته باشند به آنها فروخته شود.


پرجمعیت‌ترین هیات مربوط به كدام كشور بود؟


هیات هندوستان بود.


بالاخره هیات هند 250 نفر بودند یا 150 نفر؟


خود هیات هند حدود 200 نفر بود منتها سفارت هند تمام كارمندهایش بسیج شده بودند برای تنظیم امور این هیات و حتی یك تعدادی از دیپلماتهای هندی هم از كشورهای همسایه آمده بودند برای كمك. در مجموع هیات هندی با كارمندان سفارتخانه‌های كشور های همسایه كه به ایران آمده بودند حدود 250 نفر شدند.


هیات هندی از كجاها بازدید كردند؟


از مكانهای دیدنی تهران بازدید كردند اما از تهران خارج نشدند.


آقای بان‌كی‌مون در كجا اسكان داده شده بود و از چه مكانهایی بازدید داشت؟


بان كی مون در جمع برخی از محققان، تحلیل‌گران، دانشجویان و استادان سیاست خارجه در دانشكده وزارت امور خارجه حاضر شد. به دفتر خودشان یعنی دفتر سازمان ملل در تهران رفتند و طبیعتا جاهای مختلف تهران را هم از نزدیك دیده‌اند اما مكان خاصی كه ایشان تقاضا داشته باشند ببینند وجود نداشت.


كم تعدادترین هیات كدام بود؟


ما هیاتهای یك نفره زیاد داشتیم. مثلا از موریس فقط وزیر امور خارجه به تنهایی شركت كرده بود و از روسیه هم فقط نماینده ویژه آقای پوتین آمده بود. خیلی از كشورهای دیگری هم كه در سطوح پایین‌تری شركت كرده بودند با هیاتهای یك نفره آمده بودند.


در سالهای گذشته دولت نهم و دهم روابط بسیار خوبی با كشور های آمریكای لاتین داشته و حتی آقای سعیدلو شخصا دعوتنامه‌های كشور های آمریكای لاتین را تحویل دادند اما حضور این كشورها در اجلاس تهران خیلی كمرنگ بود. علت چیست؟


كشورهای آمریكای لاتین حضور خوبی در اجلاس تهران داشتند. درست است كه در سطح سران نیامدند اما سطح حضورشان قابل قبول بود. كشورهایی مانند كوبا، ونزوئلا، بولیوی و نیكاراگوئه در سطح معاونین رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه شركت كرده بودند. بقیه كشورهای آمریكای لاتین هم در سطح وزرا شركت كرده بودند.


چرا در سطح سران شركت نكردند؟


آقای چاوز خوب می‌دانید كه به علت بیماری‌ای كه دارد كلا سفر نمی‌رود و همه مسافرت‌هایش را كنسل كرده است. آقای رائول كاسترو رئیس‌جمهور كوبا هم بنا بر دلایلی كه اعلام كردند نتوانست بیاید و معاون خودش را فرستاد. نیكاراگوئه و بولیوی هم اگرچه اعلام كرده بودند كه می‌آیند و همه برنامه‌ها برای آمدنشان فراهم بود اما باز به دلیل كارهایی كه پیش آمده بود و شاید یكی از آنها هم بحثی بود كه كشورهای آمریكای لاتین برای برخورد با دولت انگلیس در قضیه آسانژ باشد. چون اگر خاطرتان باشد در همان مقطع آسانژ به سفارت انگلیس در اكوادور پناهنده شده بود و بحران دیپلماتیك میان اكوادور و انگلیس به وجود آمده بود و همه كشورهای آمریكای لاتین هم از اكوادور حمایت كردند و شاید همین موضوع باعث شده باشد كه برخی كشورهای این منطقه بر خلاف هماهنگ‌ بهای قبلی نتوانند در اجلاس حاضر شوند.


تركیه و آدربایجان چرا در سطح سران نیامدند؟


تركیه كه اصلا عضو جنبش نیست و آذربایجان هم در سطح وزیر امور خارجه شركت كرد، ولی در همان زمان گویا برنامه تداخل كاری پیش آمده بود و علی‌اف سفری به بلاروس داشت و نتوانست در اجلاس تهران حاضر شود.


برخی از نمایندگان تذكر داده بودند چرا از مجلس برای این اجلاس دعوت به عمل نیامده بود و حتی یكی از نمایندگان در تذكری گفته بود دولت باید چند نفر از نمایندگان را به عنوان ناظر دعوت می‌كرد. آیا واقعا از نمایندگان دعوت به عمل نیامده بود؟


اولا برای مراسم افتتاحیه ما از مجلس دعوت كرده بودیم و تعدادی از نمایندگان هم حضور هم پیدا كرده بودند كه حداقل بیش از 15 نماینده را من خودم در مراسم افتتاحیه دیده بودم. در طول برگزاری اجلاس هم باز نمایندگانی از مجلس در اجلاس حضور داشتند؛ یعنی چه در مراسم افتتاحیه و چه در طول مدت برگزاری اجلاس و چه مراسم اختتامیه نمایندگانی از مجلس حضور داشتند.


چه تعداد قراردادهای اقتصادی در حاشیه اجلاس بسته شد؟


ببینید ماهیت اجلاس و فلسفه دعوت از كشورها بین‌المللی بود. یعنی كشورها برای حضور در یك اجلاس بین‌المللی در اجلاس حضور پیدا كرده بودند و اعضای هیاتهای خودشان را متناسب با اجلاس انتخاب كرده بودند. معمولا در این هیاتها بحثهای اقتصادی و قراردادی مطرح نیست. فقط چند كشور كه برای سفرهای دوجانبه به ایران آمده بودند هیاتهایشان متناسب با بحثهای دوجانبه و اقتصادی تنظیم شده بود كه از آن جمله می‌توان به هند، مغولستان و رئیس پریزدیوم ( مجمع ملی) كره شمالی اشاره كرد. خب اینها افرادی برای مذاكرات دوجانبه در هیاتهای خودشان پیش‌بینی كرده بودند و مذاكراتی هم صورت گرفت و بعضا توافقاتی هم انجام شد. مثلا در سفر رئیس‌جمهور مغولستان دو سند میان دو كشور به امضا رسید و نیز در سفر نخست وزیر هند هم مذاكرات اقتصادی میان مسئولان ایران و هند صورت گرفت.


چه هیاتهایی بیشتر از تورهای تهران‌گردی استقبال كردند؟


ما برای اینكه بتوانیم حداكثر استفاده را از حضور كشورها در تهران ببریم و این كشورها با تهران و ایران آشنا شوند، تورهایی را به همین منظور در نظر گرفتیم كه اگر هیاتها بخواهند از اماكن دیدنی تهران مانند پاركها، موزه‌ها، مراكز خرید و ... تهران دیدن كنند تسهیلاتی برای آنان فراهم باشد و اكثر كشورها هم از این امكانات استقبال كردند. البته هیاتهای كشورهای عربی بیشتر علاقه به خرید آجیل و فرش از بازار تهران داشتند. كشور های دیگر هم به تناسب نیاز و علاقه‌شان از این امكانات بهره بردند. اما در میان محصولات داخلی فرش و آجیل و صنایع دستی و نیز لباس با استقبال بسیار زیادی مواجه بود.


بیشتر از كدام شهرها بازدید داشتند؟


از شهر های زیادی بازدید شد. زنجان، شیراز، مشهد و حتی شمال مورد بازدید مهمانان واقع شد اما تعداد بازدیدها از این شهر ها زیاد بالا نبود. چون اغلب سران زود باز می‌گشتند و وزرای خارجه هم چون قبلا باید در اجلاس وزرای خارجه شركت می‌كردند خیلی زمان برای سفر نداشتند.


هزینه این تورها را ریاست‌جمهوری پرداخت كرد یا خود مهمانان؟


تهران‌گردی كه چندان هزینه نداشت و در ایران‌گردی هم در مورد هیاتهایی كه مهمان ما بودند هزینه‌هایشان بر عهده ما بود كه البته فقط یك مورد بود و آن هم هیات مغولستان بود و بقیه هیاتها اگر تمایل به بازدید از شهری داشتند هزینه آن به عهده خودشان بود. خیلی از هیاتها و روسای هیاتهای خارجی كه برای شركت در اجلاس تهران آمده بودند از دیدن آنچه در تهران جریان داشت خیلی شگفت زده شده بودند چون تصویر و ذهنیتی كه برای آنان ساخته شده بود با آنچه می‌دیدند تفاوت بسیار زیادی داشت. اكثرا این ها فكر می‌كردن ایران كشوری است كه چون تحریم است وضعیت اجتماعی نابسامانی دارد و در فقر به سر می‌برد. مخصوصا با تبلیغاتی كه روی قیمت مرغ شده بود این تصور تقویت می‌شد. اما وقتی وارد تهران شدند در همان نگاه اول مشاهده اوضاع ایران آنها را شگفت‌زده كرد و تعدا زیادی از این هیاتها در صحبت‌هایی كه با مقامات ما یا مهمانداران خود داشتند این را مطرح می‌كردند كه برای ما اصلا قابل تصور نبود كه ایران چنین وضعیتی داشته باشد و یك كشور پیشرفته و دارای جمعیت زنده و با نشاط باشد كه اثری از تحریم در آن مشاهده نمی‌شود. همه اذعان داشتند كه ایران واقعا برخلاف تبلیغاتی كه صورت می‌گیرد یك كشور قدرتمند و پیشرفته است كه از فرهنگ بالایی برخوردار است.


جالب‌ترین اظهار نظر در مورد ایران از سوی چه كشوری بود؟


اظهارات زیادی در خصوص ایران و مكانهای دیدنی آن صورت گرفت اما شاید جالب‌ترین آنها اظهارات رئیس‌جمهور مغولستان بود كه در صحبتی كه با خودم داشت می‌گفت از ایران خیلی خوشم آمده. كشور بسیار زیبایی است، كشور بسیار ثروتمند و با تمدن غنی و قدیمی ای است. البته ما می‌دانستیم كه ایران از تمدن كهنی برخوردار است اما فكر نمی‌كردیم به این خوبی تمدن مدرن را با تمدن كهن آمیخته باشد.


چون روز قبل هم از سلطانیه بازدید كرده بود می‌گفت خیلی برایم شگفت‌انگیز بود كه شما هم تمدن قدیم خودتان را به طور كامل حفظ كرده‌اید و هم تمدن مردن را پذیرفته‌اید و آمیختگی بسیار جالبی را ایجاد كرده‌اید و می‌گفت آن قدر من از ایران خوشم آمده كه دیگر برای دور آینده هم كاندیدای ریاست‌جمهوری نمی شوم و تلاش خواهم كرد تور گردشگری برای بازدید مردم كشورم از جاذبه‌های ایران ایجاد كنم.


كشورهای دیگر چطور؟


تقریبا همه كشورهایی كه برای اولین بار به ایران می‌آمدند مجذوب توسعه و جاذبه‌های ایران شده بودند. چون ما با خیلی از كشورهای عضو جنبش ارتباط دیپلماتیك نداریم و آنها هم مراوده زیادی با ما نداشتند. برای اینها تهران و ایران و فرهنگ و نحوه برخورد ایرانیان بسیار جالب و شگفت‌انگیز بود.


واكنش آنان به پوشش زنان و حضور آنان در جامعه چگونه بود؟


قطعا یكی از موارد تبلیغات مسموم استكبار علیه ایران موضوع چگونگی حضور و فعالیت زنان در جامعه است كه تصاویر كاملا غلط و نادرستی را ایجاد می‌كند. آنچه مهمانان در اجلاس دیدند حضور فعال خانمها در عرصه های مختلف اعم از كار های خبری و اطلاع رسانی و یا حضور در برگزاری اجلاس به عنوان مترجم و همراه هیاتها و نیز حضور و فعالیت زنان در جامعه و سطح شهر بود كه برای آنها خیلی شگفت‌انگیز بود. حتی حضور خانم‌ها در مهمانی شام رسمی كه برگزار شد هم برای آنها تعجب برانگیز بود.


ضیافت شام رسمی كجا برگزار شد؟


در یكی از سالنهای نمایشگاه بین‌المللی كه به نحو بسیار زیبایی بازسازی شده بود و همه كشورها در این مهمانی حضور داشتند.


حضور خانم‌ها در این مراسم چگونه بود كه جلب توجه می‌كرد؟


خانمها در گروههای هنری و فرهنگی كه برای این مراسم تدارك دیده شده بود حضور داشتند.


از غذاهای ایرانی هم خوششان آمده بود؟


غذاهای ایرانی در همه جای دنیا به لذیذ بودن معروف هستند و هیاتهای خارجی‌ای هم كه در اجلاس حاضر شده بودند از كیفیت و مزه و نیز طرز پخت غذاهای ایرانی بسیار تعریف می‌كردند. حتی یك هیات گفته بود ما نمی‌دانستیم برنج را این گونه هم می توان پخت.


هیات كدام كشور بود؟


هیات یكی از كشورهای آفریقایی.


آنجا برنج را خام می‌خورند؟


ما سوال نكردیم اما احتمالا یا خام می‌خورند یا به گونه دیگری پخت می‌كنند. مخصوصا از غذای آبگوشت ایرانی هم خیلی خوششان آمده بود و درخواست می‌كردند.


در دیدار آقای احمدی نژاد و مرسی چه گذشت؟


این دیدار در محل اجلاس برگزار شد و دومین ملاقات آقای احمدی‌نژاد با آقای مرسی بود. اولین بار در مكه و در حاشیه اجلاس كنفرانس اسلامی با هم دیدار كرده بودند. ملاقات خوب و بسیار مثبتی بود. اگر چه محور اصلی موضوعات مورد بحث برگزاری اجلاس و مسائل منطقه و جهان اسلام بود و همچنین در خصوص مسائل و موضوعات دوجانبه و برقراری روابط هم صحبت هایی صورت گرفت و قرار شد دو كشور اقداماتی را در این خصوص انجام دهند.


پسر پادشاه عربستان حامل چه پیامی بود؟


ملاقات پسر پادشاه عربستان با رئیس‌جمهور ملاقات خصوصی بود كه در نهایت آقای احمدی‌نژاد اعلام كردند مسائل بسیار خوبی بود و خیلی از مسائل منطقه و موضوع روابط دو كشور هم خیلی صریح و شفاف مورد بحث قرار گرفت و دو طرف مواضع خودشان را به یكدیگر منتقل كردند. شاید به دلیل همین ملاقات بود كه الان شاهد تغییر در مواضع كشور عربستان در قبال ایران هستیم.


چه تغییری ایجاد شده؟


اگر دقت كرده باشید بعد از اجلاس مقامات عربستانی هم موضوع دخالت ایران در بحرین را رد و اعلام كردند كه ایران هیچ دخالتی در بحرین ندارد و حضور نیروهای ایرانی را فریب بحرین برای تغییر در روند اعتراضات مردمی این كشور دانستند و گفتند ما هیچ شواهدی از دخالت ایران در موضوع بحرین مشاهده نكرده‌ایم. وزیر كشور عربستان هم چند روز پیش مجددا هرگونه دخالت ایران را در نا آرامی‌های شرق عربستان رد كرد.


گفته می‌شود شركتی كه غذای اجلاس را تامین می‌كرد به روایتی 8 میلیارد و به روایتی دیگر 40 میلیارد گرفته است. آیا این موضوع صحت دارد؟


40 میلیارد كه قطعا دروغ است. من مبلغ دقیق آن را نمی‌دانم اما مهم این است كه شركت هم غذای اجلاس كارشناسان، هم اجلاس وزاری خارجه و هم اجلاس سران را تامین می‌كرد و هم از زمان یك ماه قبل كه ستادهایی برای برگزاری اجلاس تشكیل شده بود و نیروهای ستادی و امنیتی در این ستاد ها مستقر شده بودند تامین غذای آنها را هم بر عهده داشت. یعنی اینطور نبوده كه فقط برای دو روز این هزینه صرف شده باشد.


چه كسی قرار است مسئول دبیرخانه اجلاس شود؟


دبیرخانه اجلاس به دلیل این كه جمهوری اسلامی ایران رئیس جنبش است باید طبق عرف این جنبش در وزارتخانه‌های كشور های میزبان تشكیل شود و در آنجا به عنوان دبیرخانه موقت متمركز باشد. در ایران هم به احتمال بسیار زیاد این دبیرخانه در وزارت امور خارجه تشكیل خواهد شد. البته نه به عنوان ساختمانی. بیشتر وظایف دبیرخانه كارهای محتوایی است كه باید انجام شود و كارهای محتوایی هم جزو وظایف وزارت امور خارجه است.


گفته می شود كه حدود 1000 نفر قرار است برای دبیرخانه استخدام شوند. این موضوع صحت دارد؟


من فكر می‌كنم این موضوع كه از قول دكتر صالحی؛ وزیر امور خارجه مطرح شد اشتباه منعكس شده است. من نمی‌دانم آقای صالحی این حرف را زده‌اند یا نه. اما آنچه مسلم است این است كه دبیرخانه به 1000 نفر نیرو احتیاج ندارد و با این تعداد نیرو هم تشكیل نمی‌شود. حتی شاید كمتر از 10 درصد این میزان نیرو لازم داشته باشد و قطعا یك دبیرخانه جمع و جوری تشكیل خواهد شد كه كارها را پیگیری خواهد كرد. یحتمالا منظور آقای صالحی این بود كه از آنجایی كه وزارت امور خارجه اخیرا مجوز استخدام 1000 نفر نیرو را گرفته است، احتمالا بخشی از این نیروها در دبیرخانه جنبش به كار گرفته خواهند شد.


با توجه به اینكه از سوی كشورهای غربی انزوای نظام تبلیغ می‌شد برگزاری این اجلاس چه تاثیری بر این تبلیغات داشت؟


بله تبلیغات وسیعی از سوی غرب انجام می‌شد مبنی بر اینكه جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یك كشور منزوی شده و تحریم ها ایران را به انزوا كشانده و سیاست خارجی ایران دارای دیپلماسی فعالی نیست. اما خوشبختانه با برگزاری این اجلاس عملا نشان داده شد كه این تبلیغات صحت ندارند و جمهوری اسلامی ایران نه تنها یك كشور منزوی نیست بلكه یك كشور فعال در عرصه دیپلماسی و سیاست بین‌المللی ویك كشور تاثیرگذار و توانمند است.


سفر آقای احمدی نژاد به نیویورك چه زمانی اتفاق می‌افتد؟


احتمالا هفته اول مهر.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:42
سياست

توقیف شناور متجاوز در آب‌های خلیج همیشه فارس

سرهنگ قلندر لشكری در تشریح جزئیات این خبر گفت: ماموران دریابانی استان بوشهر و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حفظ،حراست و پاسداری از مرزهای آبی كشور در خلیج همیشه فارس طی عملیاتی مشترك دریایی یك فروند موتورلنج یكی از كشورهای همسایه حامل چهار خدمه را شناسایی كردند.
فرمانده دریابانی استان بوشهر از شناسایی و توقیف یك فروند شناور متجاوز حامل چهار تن در آب‌های خلیج‌فارس خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ قلندر لشكری در تشریح جزئیات این خبر گفت: ماموران دریابانی استان بوشهر و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حفظ،حراست و پاسداری از مرزهای آبی كشور در خلیج همیشه فارس طی عملیاتی مشترك دریایی یك فروند موتورلنج یكی از كشورهای همسایه حامل چهار خدمه را شناسایی كردند.

وی افزود: با توقیف و انتقال شناور به اسكله جلالی بوشهر، در بررسی و بازجویی‌های اولیه مشخص شد این شناور به قصد صیادی وارد آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شده بود كه در پی كسب این اطلاعات پرونده‌ای قضایی به جرم تجاوز مرزی و صید غیرمجاز تشكیل و به همراه متهمان تحویل مقامات قضایی شد.

لشكری تصریح كرد: دریابانان این استان در پاسداری و حراست از 707 كیلومتر مرز مشترك آبی خلیج‌فارس، همراه و همگام با دیگر حافظان نظم و امنیت به صورت جد با هرگونه تجاوز و نقض حریم برخورد خواهند كرد.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:40
سياست

حتی حمله نظامی نیز موجب سقوط حكومت ایران نمی‌شود


بولتن نیوز: خبرگزاری آسوشیتدپرس نتایج یک ارزیابی جدید كه توسط برخی از مقامات و سیاسیون آمریكایی درباره هزینه و دستاوردهای حمله نظامی آمریکا به ایران تهیه شده را منتشر كرده است.

به گزارش بولتن، این ارزیابی كه توسط گروهی از مقامات سابق دولت آمریکا، مشاوران و اعضای سابق شورای امنیت ملی و تعدادی افسران ارشد ارتش آمریکا تهیه شده، روز پنجشنبه رسما منتشر شده است. در این گزارش گفته شده که دستیابی به هدفی فراتر از یک توقف یا عقب نشینی موقت در برنامه های هسته ای ایران مستلزم یک عملیات نظامی بسیار گسترده، از جمله تصرف و اشغال خاک ایران خواهد بود و هزینه های چنین عملیاتی بسیار بیشتر از مجموع هزینه های جنگ در عراق و افغانستان خواهد بود.

فرانک کرنی، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و معاون سابق مرکز ملی مبارزه با تروریسم و فرمانده سابق عملیات ویژه نیروهای مسلح آمریکا که از نتایج این ارزیابی جدید حمایت می کند گفت: «نمی توان قدرت اندیشه را نابود کرد.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که این گزارش و ارزیابی جدید در شرایطی منتشر می شود که اختلاف نظر بین آمریکا و اسرائیل بر سر زمان حمله نظامی به ایران تشدید شده است. مقامات اسرائیل نگران هستند که حکومت ایران بسیار سریع تر از آنچه که ارزیابی های امنیتی دولت آمریکا نشان می دهد به سوی تولید بمب هسته ای پیش می رود. ادعایی كه البته بارها از سوی مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران تكذیب شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که یکی از استدلال ها در مخالفت با حمله نظامی به ایران این است که چنین اقدامی وجهه ضد اسلامی آمریکا در نگاه مسلمانان را تشدید خواهد کرد. وجهه ای که طی سال های اخیر با جنگ در افغانستان و اشغال عراق مسئله ساز شده و اخیرا با انتشار یک فیلم ضد اسلامی روی شبکه اینترنت احتمالا زمینه ساز حمله خونین روز سه شنبه به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی و مرگ چند دیپلمات آمریکایی بوده است.

ژنرال بازنشسته «گرگوری نیوبلد»، یکی دیگر از حامیان ارزیابی جدید از پیامدهای حمله نظامی آمریکا به ایران که فرمانده عملیاتی سابق ستاد نیروهای مسلح آمریکا است، می گوید: «طراحان و تصمیم گیران باید توجه داشته باشند که اعتراضات و شورش هایی که پس از انتشار این فیلم مشکوک روی شبکه اینترنت روی داد فقط نمونه کوچکی از حوادثی است که در صورت حمله نظامی اسرائیل و آمریکا به خاک ایران می تواند در کل منطقه روی دهد.»

این ارزیابی جدید توسط بیش از سی نفر از دیپلمات ها، افسران عالیرتبه نیروهای مسلح و مقامات دولتی سابق تهیه و تایید شده است. آنها می گویند که هدف اصلی تهیه این گزارش روشن کردن پیامدها و هزینه های بالقوه حمله نظامی علیه ایران است. آنها در این ارزیابی به یک نتیجه گیری کلی دست نیافته و رهنمودهای خاصی نیز ارائه نداده اند.



توماس پیکرینگ، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد که تا همین چند ماه پیش با مقامات ایرانی تماس های غیررسمی داشته است می گوید: «هدف این گزارش ارائه چیزی است که اصطلاحا تاثیرگذاری اطلاعاتی و آگاهی‌بخشی نامیده می شود. امیدواریم که تحت تاثیر آن تا حدی از تنش و تندروی های موجود کاسته شود. ولی در نهایت خوانندگان این ارزیابی جدید باید خودشان همه چیز را بسنجند.»

تعداد دیگری از حامیان این ارزیابی جدید عبارتند از:  برنت اسکوکرافت از مشاوران امنیت ملی در دوران جورج بوش؛ ریچارد آرمیتاژ از معاونان سابق وزارت امور خارجه؛ سام نان و چاک هگل، دو سناتور سابق و ژنرال آنتونی زینی و ژنرال  ویلیام فالن دو تن از فرماندهان بازنشسته سرفرماندهی نیروهای آمریکا در منطقه خلیج فارس.

خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند این گزارش شامل اظهار نظرهای صریح در مورد یکی از بحث برانگیزترین موضوعات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. رقیب باراک اوباما شکست مذاکرات هسته ای با ایران را دلیل ضعف و اشتباه سیاست آمریکا در قبال ایران و یکی از نقاط ضعف اصلی سیاست خارجی این کشور طی چهار سال گذشته می داند.

در این ارزیابی جدید گفته می شود که سیاست دولت باراک اوباما برای پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای که مورد تایید میت رامنی نامزد حزب جمهوری خواه نیز هست، بعید است با اقدامات نظامی که فقط به ترکیبی از عملیات پنهانی و خرابکارانه، حملات سایبری و حملات هوایی محدود شود به نتیجه برسد.

تنظیم کنندگان این ارزیابی می گویند که حتی یک حمله نظامی گسترده و همه جانبه به ایران فقط می تواند توانایی های این کشور برای دستیابی به سلاح هسته ای را حداکثر تا چهار سال به تاخیر بیاندازد. در عین حال می تواند کنترل حکومت بر کشور را بسیار تضعیف کرده، پشتوانه مالی و دارایی های حکومت را به شدت کاهش داده و تنش و ناآرامی را در داخل ایران برانگیزد.

در بخشی از این ارزیابی گفته می شود: « ما معتقد نیستیم که حمله نظامی گسترده به ایران می تواند موجب تغییر رژیم و یا سقوط حکومت فعلی شود». وقوع چنین حمله ای انگیزه های ایران برای تولید سلاح هسته ای را تقویت خواهد کرد چون در آن حالت رهبران ایران دستیابی به سلاح هسته ای را تضمینی برای جلوگیری از حملات نظامی بعدی و در عین حال وسیله ای برای جبران سرافکندگی و شکست نظامی خود تلقی خواهند کرد.

این گزارش می نویسد: با توجه به مساحت و جمعیت کشور و قدرت ملی گرایی ایرانی ها ارزیابی ما این است که اشغال خاک ایران مستلزم اختصاص نیرو، بودجه و امکانات نظامی بسیار بیشتری از آن حدی است که در تمام ده سال گذشته به جنگ افغانستان و عراق اختصاص یافته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که در اوج جنگ در عراق در فاصله سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور به حدود ۱۷۰ هزار نفر رسیده بود. در چند سال گذشته نیز در مقاطعی نفرات آمریکایی مستقر در خاک افغانستان از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد و اکنون یازده سال پس از شروع این عملیات هنوز هم ۷۴ هزار نفر از نظامیان آمریکا در افغانستان مستقر هستند.

تنظیم متن اولین این گزارش در مراحل مقدماتی توسط یک نهاد غیر حزبی به نام  «پروژه ایران» صورت گرفت که موسسه «برادران راکفلر» هزینه آن را تامین کرده است.

نسخه نهایی این ارزیابی اظهار نظرهای کارشناسی افرادی را نیز شامل می شود که تخصص آنها در زمینه امنیت ملی آمریکا بوده است . متن این گزارش و شواهد مندرج در آن بر اساس منابع علنی و از جمله گزارش های محرمانه ای که بعدا علنی شده اند تهیه شده است.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:38
سياست

استانبول رودست خورد!


دیپلماسی ایرانی نوشت: "بهار عربی" بدون شک به عنوان لحظه ای مهم در آزادی مردم عرب از ظلم و ستم به تاریخ خواهد پیوست. با این وجود این تحولات همچون بزرگ ترین تحولات سیاسی، تا به حال عواقب تاسف بار و عمدتا پیش بینی نشده  ای را به همراه داشته است.

اقتصاد مصر، تونس و یمن دچار آسیب های جدی  شده است؛ جنگ داخلی در سوریه موجب تلفات سنگین و فزاینده غیر نظامی شده است. در ساحل ‍‍[کمربندی ای در شمال افریقا] ، خشونت و هرج و مرج پس از سرنگونی معمر قذافی در لیبی و به ویژه در مالی که در آن شورشیان مورد حمایت گروه های اسلام گرا قسمت بزرگی از کشور را به دست گرفته اند. افزایش تنش های فرقه ای در سراسر منطقه باعث شده است همه اقلیتها احساس امنیت کمتری کنند؛ موضوع فلسطین به حاشیه توجه بین المللی رانده شده است، اسرائیل در حالی که به طور کامل از سوی ایالات متحده پشتیبانی می شود، بدون هیچ مزاحمتی به اشغال اراضی ادامه می دهد.

در عین حال ترکیه دیگر قربانی نتایج پیش بینی نشده بهار عربی است: سیاست بلند پروازانه خاورمیانه این کشور سقوط کرده است. دو سال پیش، ترکیه می توانست ادعا  کند موفق ترین کشور منطقه است. اقتصاد ترکیه پررونق بود. اردوغان، نخست وزیر کاریزماتیکی که از سال 2003 در قدرت است از محبوبیت داخلی و احترام بین المللی برخوردار بود. ترکیب ترکیه از دموکراسی و اسلام به عنوان یک مدل برای منطقه مورد ستایش قرار گرفت. احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه، استاد دانشگاهی که تبدیل به یک سیاستمدار شده بود، با ابداع یک نظم مسالمت آمیز منطقه ای، بر اساس اصل  "مشکل صفر با همسایگان" اعتبار پیدا کرده بود.

محور اصلی نظم جدید منطقه ای داود اوغلو شراکت تجاری و سیاسی ترکیه و سوریه بود، که خیلی زود به یک منطقه آزاد تجاری دربرگیرنده ترکیه، سوریه، لبنان و اردن گسترش یافت. روادید با این کشورهای لغو شد. در همین حال، شرکت های ساختمانی ترکیه در عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس ، و همچنین در لیبی قذافی فعال شدند.( قرارداد با لیبی برای ساخت جاده ها، پل ها، خطوط لوله، بنادر، فرودگاه ها و ... حدود 18میلیارد دلار تخمین زده می شود.)

با قدرت گرفتن از این موفقیت ها، ترکیه به دنبال حل برخی از سرسخت ترین درگیریهای منطقه ای رفت. به سختی تلاش کرد سوریه و رژیم اسرائیل را به پای میز مذاکره بکشاند. به همراه برزیل اقداماتی برای حل برنامه هسته ای ایران انجام داد که به نظر امیدوار کننده بود. در افغانستان نیروهای ترکیه تنها نیروهای خارجی بودند که مورد استقبال قرار می گرفتد؛ که به نظر می رسید نشانه ای برای نقش افرینی آنکارا در مذاکره با طالبان باشد. علاوه بر این، اردوغان نخست وزیر ترکیه امید داشت با یونان، رقیب قدیمی ترکیه به تفاهمی دست یابد. و در نهایت با ارمنستان (کشوری که هنوز هم از رفتار خشن با ارامنه توسط ترکان عثمانی عصبانی است.)

بالاتر از همه، به نظر می رسید نخست وزیر ترکیه آماده بود تا با اعطای امتیازاتی به کردهای شرق آناتولی یک بار و برای همیشه به مناشقات خونین با پ ک ک که جان هزاران نفر را به مخاطره  انداخته است، پایان دهد.

ناگهان همه چیز به هم ریخت!

توافقی که ترکیه و برزیل با ایران بر سر تأسیسات هسته ای آن داشتند توسط واشنگتن رد شد. پیشنهادهای ترکیه به ارمنستان به هیچ جایی نرسید: مرز بسته باقی ماند. ترکیه به شدت با اسرائیل دچار اختلاف شد، زمانی که کماندوهای اسرائیلی با حمله به مرمره، یک کشتی ترکیه در آب های بین المللی نه فعال که بسیاری از آنها ترک بودند و تلاش می کردند محاصره ظالمانه غزه توسط اسرائیل را بشکنند به قتل رساندند. اسرائیل از عذرخواهی به خاطر رفتار وحشیانه  اش خودداری کرد. امید ترکیه به روابط بهتر با یونان پس از فروپاشی اقتصادی یونان نقش بر آب شد. علاوه بر این، اسرائیل با افزایش کشمکش ها با ترکیه، به آغوش یونان و در کنارش قسمت یونانی زبان قبرس پناه برد. همچنین برای بهره برداری از گاز اکتشاف شده در مدیترانه شرقی به این کشور ملحق شد که خشم مردم ترک زبان شمال قبرس و  خود ترکیه را در پی داشت.

در جبهه اقتصادی، سقوط رژیم قذافی پایانی بر چندین قرارداد بزرگ ترک ها با لیبی بود، در عین حال توسعه تجارت ترکیه با عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس پس از هرج و مرج های سوریه که منجر به اختلال در جاده های این کشور شد ضربه سختی خورد. سوریه، موجب اختلاف در روابط دوستانه ایران و ترکیه شد. در عین حال روابط ترکیه با عراق هم به دلیل روابط نزدیک ترکیه با دولت منطقه خودمختار کردستان در شمال عراق به سردی گرائید.

به جای "هیچ مشکلی با همسایگان" ترکیه در حال حاضر با مشکلات وخیمی تقریبا در همه جبهه  ها برخورد کرده است. به ناچار، ستاره احمد داود اوغلو افول کرده است. دیگر استاد استراتژیست به عنوان سیاستمداری که برای زنده ماندن تلاش می کند دیده می شود.

نقطه عطف واقعی تصمیم تند و شدید ترکیه حمایت از شورشیان سوریه علیه رژیم بشار اسد بود. در یک شوک شراکت ترکیه با سوریه فرو ریخت، و تمام سیاست عربی ترکیه تخریب شد. به جای تلاش برای حل و فصل درگیری های سوریه را با میانجیگری –که بهترین گزینه بود- ترکیه جبهه گیری کرد. ترکیه در استانبول برای مخالفین غیرنظامی سوریه خانه تهیه کرد و برای ارتش آزاد سوریه و دیگر گروه های مبارز کمپ ایجاد کرد. تحت حمایت ترکیه، شورشیان سوریه در حال حاضر کنترل حدود 70 کیلومتر نوار باریک در امتداد مرز سوریه و ترکیه را در اختیار دارند.

ترکیه و سوریه عملا در جنگ هستند. در اقدامی تلافی جویانه برای نقش ترکیه در هدایت بودجه و سلاح به شورشیان سوریه به نظر می رسد سوریه با تشویق پ ک ک و نیروهای وابسته خود در ترکیه (PYD) به دنبال آتش افروزی در آنجاست. PYD  پنج شهر بزرگ کردنشین در شمال سوریه که نیروهای دولت سوریه  تعمدا از آن خارج شدند را اشغال کردند. اگر کردهای سوریه چیزی مانند خودمختاری که کردهای عراق در حال حاضر دارند به دست آورند، پس از آن کردهای ترکیه  دولت را برای در خواست های حقوق و آزادی های سیاسی تحت فشار قرار می دهند. در شرق ترکیه، به نظر می رسد شورش 28 ساله پ ک ک با کمپین مرگبار علیه اهداف نظامی مانند حمله روز یکشنبه گذشته که منجر به کشته شدن ده ها سرباز ترکیه شد در حال بازگشت به حیات است. مبارزه برای سرپوش گذاشتن بر ستیزه جویی کرد ها می تواند بار دیگر تبدیل به سخت ترین مشکل داخلی ترکیه شود.

درد سر واقعی برای ترکیه، هجوم گسترده پناهندگان سوریه است. برای جلوگیری از این سیل مهاجرت، ترکیه در حال حاضر مرز خود با سوریه را بسته است. تعداد پناهندگان سوری در ترکیه به بیش از 80 هزار نفر رسیده که در 9 اردوگاه اسکان داده شده اند. پنج اردوگاه دیگر در دست ساخت هستند، که می توانند 30 هزار نفر دیگر از پناهندگان را اسکان دهد. ترکیه می گوید به واقع بدون کمک کشورهای دیگر و سازمان های بین المللی نمی تواند پذیرای بیش از 100 هزار نفر باشد. هزینه میزبانی پناهندگان برای ترکیه در حال حاضر حدود 135 میلیون یورو تخمین زده شده و بدون شک هزینه یک معامله بزرگ است.

آیا ترکیه باید در سیاست های خود در قبال سوریه تجدید نظر کند؟ به جای پیوستن به جنگ واشنگتن (و اسرائیل) علیه تهران و دمشق، ممکن است آنکارا به برگشت گام به گام به موضع خنثی توصیه شده است. اخضر ابراهیمی، فرستاده صلح جدید سازمان ملل متحد ، به کمک ترکیه برای انجام وظیفه دشوار خود به منظور واسطه حل صلح آمیز مناقشه سوریه نیازمند است. این فرصتی برای ترکیه خواهد بود تا سیاست خاورمیانه خود را به شکوه سابق برگرداند. ترکیه به تجدید روابط خود را با همه همسایگانش و در وهله اول سوریه نیاز فوری دارد.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:36
اخبار

واکنش پرویز پرستویی به فیلم موهن

پرویز پرستویی بازیگر سینما و تلویزیون گفت: باید در مقابل افرادی كه به تمام مقدسات جهان اهانت می‌كنند، به مقابله بپردازیم.
به گزارش  عماریون به نقل از مشرق، پرویز پرستویی بازیگر، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص ساخت فیلم موهن به پیامبر گرامی اسلام گفت: اهانت به رسول اكرم (ص) مسئله‌ای است كه شیعه و سنی را اعتراض واداشته است.


وی با ابراز تأسف از اتفاق پیش آمده،‌ اظهار داشت: باید در مقابل افرادی كه به تمام مقدسات جهان اهانت می‌كنند، ساكت نبوده و به مقابله با آنها بپردازیم.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:35
اخبار

تکریم بازنشستگان با راه اندازی باجه ویژه بازنشستگان

بانک صادرات ایران در راستای ارج نهادن به مقام بازنشستگان اولین باجه ویژه پرداخت حقوق آنان را در منطقه غرب تهران اقتتاح نمود .
به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، این بانک به منظور تکریم و ارزش نهادن به مقام  بازنشستگان و مستمری بگیران اولین واحد بانکی ویژه پرداخت حقوق به این قشر  را در منطقه غرب تهران واقع در فلکه دوم صادقیه  راه اندازی نمود .

شایان ذکر است بانک صادرات ایران در راستای انجام تعهدات و مسئولیت های اجتماعی خود  زمینه واریز و پرداخت  حقوق و مزایای حدود 2 میلیون نفر از بازنشستگان ادارات، سازمانها و نهادهای مختلف کشور  را فراهم نموده و همچنین کارکنان 2300 شرکت و سازمان مختلف از طریق شعب این بانک در سراسر کشور حقوق و مزایای خود را دریافت  می نمایند.

گفتنی است این بانک به منظور افزایش سطح دسترسی جامعه به خدمات نوین بانکی و توسعه و ارتقاء این گونه خدمات، خدمتی تحت عنوان «واریز جمعی وجوه»  را راه اندازی نموده است که طی آن مدیران شرکت ها می توانند از طریق بسترهای اینترنتی و بدون مراجعه به شعب اقدام به واریز حقوق، پاداش، سود سهام و … به حساب کارکنان خود نمایند.

گفتنی است بانک صادرات ایران به عنوان بانک برتر در زمینه فن­آوری با در اختیار داشتن حدود 3 هزار واحد بانکی فعال، راه‌اندازی 3 هزار و 816 دستگاه خود پرداز ، نصب حدود 380 هزار دستگاه pos‌ در فروشگاههای سراسر کشور و صدور 29 میلیون کارت الکترونیکی بانکی نقش بسزایی در توسعه بانکداری الکترونیکی در کشور دارد .

يکشنبه 26/6/1391 - 22:32
سياست

کمپین حمایت از قطع نفت بر هتاکین

در پی توهین وقیحانه آمریکا به ساحت مقدس پیامبر (ص)، کمپین «حمایت از قطع نفت بر هتاکین» ایجاد شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، در پی تولید فیلمی توهین آمیز توسط امریکا درباره پیامبر عظیم‌الشأن اسلام، کمپین «حمایت از قطع نفت بر هتاکین» ایجاد شد.


علاقمندان برای پیوستن به این کمپین می توانند به آدرس فیس‌بوک با عنوان «شیرنفت را بر روی توهین کنندگان به پیامبر اعظم (ص) ببندید» و  آدرس وبلاگی با عنوان «حمایت از قطع نفت بر هتاکین» و حرف‌تو‌ مراجعه کنند.

به گزارش فارس، همزمان با سالگرد حادثه یازده سپتامبر فیلمی بسیار موهن به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام (ص)، ساخت یک آمریکایی-اسرائیلی به زبان عربی در روز سه شنبه منتشر شد که همین امر یک بار دیگر آمریکا را به هدف اصلی اعتراضات مردمی جهان اسلام بدل کرد.

يکشنبه 26/6/1391 - 22:31
سياست

فانتوم یک خلبان خائن /عکس

یک فروند شکاری فانتوم ایرانی ( متعلق به پایگاه ششم شکاری بوشهر ) که متاسفانه توسط خلبانی به نام رحمان نقیب در شهریور ۱۳۶۳ به عراق گریخت و همینک در پایگاه تلیل در جنوب غربی عراق در این شرایط بسر می برد.
پارسینه: یک فروند شکاری فانتوم ایرانی ( متعلق به پایگاه ششم شکاری بوشهر ) که متاسفانه توسط خلبانی به نام رحمان نقیب در شهریور ۱۳۶۳ به عراق گریخت و همینک در پایگاه تلیل در جنوب غربی عراق در این شرایط بسر می برد.
 پس از فرار به عراق تیمی از کارشناسان آمریکایی برای بردن ان به عربستان به عراق سفر میکنند ولی خلبانان آمریکایی به خاطر شرایط نا مساعد هواپیما حاضر به پرواز مجدد این هواپیما نمی شوند و پس از باز کردن قطعات حساس آن را به همین حال رها کردند.


يکشنبه 26/6/1391 - 22:30
اقتصاد

مدیرعامل بانک صادرات ایران:اولویت این بانک پرداخت تسهیلات به بخش های تولیدی

بانک صادرات ایران در راستای افزایش سطح تولید و اشتغال، پرداخت تسهیلات به بخش های تولیدی، ارتباط نزدیک با فعالان اقتصادی و تولید کنندگان را در اولویت سیاست­ها قرار داده است.

به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، مهندس پیشرو مدیرعامل این بانک درسخنانی برپرداخت تسهیلات خرد وحمایت از تولیدات داخلی تاکید کرد.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال «تولید ملی وحمایت از کار و سرمایه ایرانی» توسط مقام معظم رهبری تصریح کرد: این بانک به منظور تحقق اهداف ، تخصیص اعتبارات به بخش‌های تولیدی و همچنین تامین سرمایه درگردش واحدهای اقتصادی فعال را جزء رسالت و ماموریت خود تعریف کرده و دراین زمینه علاوه بر تخصیص اعتبارات و حمایت از واحدهای تولیدی داخلی، توجه ویژه‌ای به اشتغالزایی و رفع بیکاری نموده است.

مدیرعامل این بانک برآسان گیری و مساعدت در پرداخت تسهیلات خرد مانند تسهیلات درمان، ازدواج و خرید کالا، تاکید کرد و افزود: به منظور مساعدت وکمک بیشتر به هموطنان پرداخت این گونه تسهیلات در اولویت قرار گرفته و همچنین درصددیم با حمایت از صنایع و تولیدات داخلی که می‌توانند منجر به افزایش اشتغال، درآمد و رفاه اجتماعی شود حمایت از تولیدات داخلی و کار ایرانی را جزء سیاست‌های اصلی بانک تعیین کردیم.

وی دررابطه با پرداخت تسهیلات به اقشار کم درآمد تصریح کرد: این بانک درراستای ایفاء تعهدات ومسئولیت های اجتماعی خود پرداخت تسهیلات به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) ،قرض الحسنه درمان و ازدواج را اولویت برنامه‌های اعتباری قرار داده‌ایم.

مهندس پیشرو در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براصل مشتری مداری اظهار داشت، مشتری مهمترین سرمایه بانک است و موفقیت‌های بانک درگروه رعایت حقوق آنان است.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:29
سياست

جایزه‌ اجرای حکم اعدام سلمان رشدی 500 هزاردلار افزایش یافت

نماینده ولی فقیه و سرپرست بنیاد 15 خرداد با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن دست‌اندرکاران فیلم موهن نسبت به ساحت مقدس پیامبر (ص) جایزه‌ اجرای حکم حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اعدام سلمان رشدی مرتد را مبلغ 500 هزار دلار دیگر افزایش داد و به 3 میلیون و 300 هزار دلار رساند.
 
ساخت فیلم سراسر اهانت نسبت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) هرچند تازه‌ترین اقدام ضد اسلامی دشمنان دین خدا در اهانت به مقدسات اسلامی به ویژه وجود مقدس پیامبر اسلام (ص) است، لکن تا زمانی که حکم تاریخی حضرت امام خمینی رضوان‌الله تعالی علیه مبنی بر اعدام سلمان رشد مرتد نویسنده گستاخ کتاب آیات شیطانی اجرا نشود ،آخرین اقدام اقدام اهانت آمیز نخواهد بود.
 
 
قطعا اگر حکم امام اجرا می‌شد،‌ اهانت‌های بعدی که در قالب کاریکاتور، مقالات و ساختن فیلم ادامه یافته صورت نمی‌گیرد. گستاخی دشمنان کینه‌توز اسلام که زیر پرچم شیطان بزرگ آمریکا و صهونیست‌های نژاد‌پرست صورت می‌گیرد را فقط با اجرای قاطعانه حکم اسلام می‌توان به بن بست کشاند و مانع ادامه آن شد. حکم اعدام سلمان رشدی مرتد با هدف خشکاندن ریشه توطئه‌های ضد اسلامی صادر شده بود و اکنون نیز با اجرای این حکم است که می‌توان این سلسله توطئه‌های کینه‌توزانه را ریشه‌کن ساخت و این روز‌ها مناسب‌ترین زمان برای انجام این کار است.
 
تعیین جایزه برای اجرای حکم اعدام سلمان رشدی که بلافاصله بعد از صدور حکم امام (سلام‌الله علیه) با دستور و تنفیذ معظم له به بنیاد پربرکت 15 خرداد به وسیله اینجانب صورت گرفته، هدف ریشه‌کن کردن توطئه ضد اسلامی را دنبال می‌کرد و اکنون ضرورت این اقدام بیش از هر زمان دیگری روشن شده است. به همین منظور اینجانب مبلغ 500 هزار دلار دیگر به جایزه اعدام سلمان رشدی اضافه می‌نمایم و هر کس این حکم را اجرا کند بلافاصله کل مبلغ به او پرداخت خواهد شد.
 
ضمنا لازم می‌دانیم این نکته را نیز اعلام نمایم که کلیه کسانی که با رعایت سیاست‌های حاکمیت در زمینه مقابله با توطئه‌های ضد اسلامی به ویژه اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) فعالانه عمل کنند از حمایت‌های بنیاد 15 خرداد برخوردارخواهند شد.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته