• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 868
تعداد نظرات : 316
زمان آخرین مطلب : 3846روز قبل
كودك

 

 

 

 

در آلودگی هوا مراقب گوش کودکان باشید

 

در مجموع نزدیک به 42 درصد از این کودکان در طول 2 سال اول زندگی خود حداقل یک بار به دلیل دچارشدن به عفونت گوش به پزشک مراجعه کردند.

 

نوزادان و کودکانی که در نواحی آلوده شهر زندگی می‌کنند بیش‌تر از دیگران در خطر ابتلا به عفونت‌های گوش قرار دارند.

 

عفونت گوش میانی در بین کودکان معمول است و خصوصا در میان کودکان زیر 2 سال بیش‌ترین شیوع را دارد. این بیماری معمولا توسط عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی ایجاد می‌شود و به خصوص زمانی که کودک به سرماخوردگی، گلو درد یا بیماری‌های دستگاه تنفسی دچار می‌شود خود را نشان می‌دهد.

 

مطالعات قبلی هم نشان داده بود کیفیت هوا نقش مهمی در میزان ابتلا به عفونت گوش میانی در کودکان کم سن و سال بازی می‌کند. علاوه بر آلودگی هوا قرار گرفتن در معرض دود سیگار والدین هم می‌تواند در این میان تاثیرگذار باشد.

 

در آخرین مطالعات دانشمندان میزان ابتلا به عفونت گوش میانی را در بیش از 45 هزار کودک کانادایی زیر 2 سال بررسی کردند.

 

در مجموع نزدیک به 42 درصد از این کودکان در طول 2 سال اول زندگی خود حداقل یک بار به دلیل دچار شدن به عفونت گوش به پزشک مراجعه کردند.

 

محققان متوجه شدند بین ابتلا به عفونت گوش و آلودگی هوا ارتباط زیادی وجود دارد. برای مثال کودکانی که بیش‌تر در معرض اکسید نیتریک که در اثر آلودگی‌های ترافیکی به وجود می‌آید قرار می‌گیرند نزدیک به 10 درصد بیش از دیگران ممکن است به دلیل عفونت گوش به پزشک مراجعه کنند.

 

دو منبع آلودگی دیگر هم در این میزان تاثیرگذار هستند، ذرات بسیار ریزی که از دود اگزوز خودروها و کارخانه‌ها خارج می‌شوند و دودی که بر اثر سوختن چوب به هوا بلند می‌شود از دیگر عوامل خطرزا در این بین هستند.

 

کودکانی که در معرض بیش‌ترین میزان دود حاصل از سوختن چوب قرار می‌گیرند تا 32 درصد بیش از دیگران ممکن است در اثر ابتلا به عفونت گوش به پزشک مراجعه کنند

چهارشنبه 17/9/1389 - 19:4
شعر و قطعات ادبی
 

ماه و آب

 

 

مشک برداشت که سیراب کند دریا را
رفت تا تشنگی اش آب کند دریا را

آب روشن شد وعکس قمر افتاد درآب
ماه می خواست که مهتاب کند دریا را

تشنه می خواست ببیند لب اورا دریا
پس ننوشید که سیراب کند دریا را

کوفه شد علقمه،شق القمری دیگر دید
ماه افتاد که محراب کند دریا را

تا خجالت بکشد سرخ شود چهره ی آب
زخم می خورد که خوناب کند دریا را

ناگهان موج برآمد که رسید اقیانوس
تا درآغوش خودش خواب کند دریا را

آب مهریه ی گل بود و الا خورشید
در توان داشت که مرداب کند دریا را

کاش روی دل خشکیده ی ما آن ساقی
عکسی از چشم خودش قاب کند دریا را

روی دست تو ندیده ست کسی دریا دل
چون خدا خواست که نایاب کند دریا را


حمیدرضا برقعی

 

چهارشنبه 17/9/1389 - 19:1
موفقیت و مدیریت
همیشه در آغاز مسیر یك ساله تحصیلی این سوال اساسی برای دانش آموزان و والدین آنها مطرح است كه چگونه می توان یك سال تحصیلی را با موفقیت پشت سر گذاشت ؟
در پاسخ به این سوال اگر بنا را بر مهیا بودن شرایط مناسب در خانه و مدرسه بگذاریم اگر خود دانش آموز درست عمل نكند موفقیتی بدست نخواهد آورد اساتید و صاحبنظران ارشد علوم تربیتی و مشاوره جهت موفقیت دانش آموزان بر روی موارد تجربه شده وفاق و اجماع دارند كه به طور مجمل و ساده آورده می شود.
1- خود باوری:                                                                                                          
اگر دانش آموز در بهترین مدرسه ثبت نام كنند و از مناسب ترین شرایط در خانه بهره مند باشند تا زمانی كه به یك خود باوری واقعی نسبت به توانای های خود نرسد كمتر به موفقیت دست خواهد یافت خود باوری اولین رمز موفقیت و گام اصلی رسیدن به یادگیری است افراد خود باور اهداف خود را مشخص می كنند از زمان و مكانی كه در آن قرار دارند خوب استفاده می كنند دارای سعه ی صدر و آرامش هستند،آینده را روشن می بینند و در راه رسیدن به هدف از هیچ تلاشی كوتاهی نمی كنند و در این راه از انگیزه های مثبت و قوی استفاده می كنند.
2- برنامه ریزی:
برای انجام درست هر كاری وجود برنامه ریزی ضروری و لازم است و در امر مهم آموزش و درس خواندن نقش برنامه ریزی بسیار اساسی می باشد دانش آموز موفق كسی است كه از ابتدای سال تحصیلی برنامه ای روشن و كامل برای خود طراحی كند و بر اساس همان برنامه عمل نماید منظور از برنامه ریزی فقط تدوین یك برنامه درسی نیست بلكه باید برای تمامی فعالیت های شبانه روز خود برنامه داشته باشد در این زمینه موارد ذیل مورد تاكید است:
دانش آموز شیوه قطره چكانی یادگیری را رعایت نماید یعنی درس را همچون قطره های آب بیاموزد،باید درس های همان روز را همان روز بخواند به ذهن بسپارد و برای آنكه محفوظاتش به فراموشی سپرده نشود در روز بعد ضمن مطالعه مطالب درسی آن روز مروری كوتاه به درس های گذشته نیز داشته باشد در این روند هنگام فرارسیدن شب امتحان تنها یك مرور كوتاه آمادگی كاملی در دانش آموز ایجاد خواهد كرد علاوه بر وجود برنامه ریزی برنامه ریزی زمانی برای خواب و استراحت،زمان تغذیه و تفریح و زمان رفت و آمد لازم و ضروری است.زود خوابیدن در شب ها باعث سحر خیزی می شود و صبح زود كاملا آماده مرور درس ها می شوید با شادابی و نشاط كامل وارد مدرسه می شوید و آماده حضور فعال در كلاس می شوید طوری برنامه ریزی كنید كه بیشترین یادگیری شما در كلاس درس باشد
3- نظم:
هر نوع آشفتگی در رفتار،عملكرد،سایل و مناسبات باعث به هم ریختگی وجود شما و ایجاد اختلال در امورتان می شود همیشه در كارهای خود نظم داشته و روابط خود با دوستانتان درست تنظیم كنید وجود نظم،ترتیب و تمیزی در دفاتر و كتب درسی،وسایل تحریر،كتابخانه شخصی و لباس های خانه و مدرسه وچیزی كه با آن سرو كاردارید به شما آرامش می دهد و باعث می شود بتوانید با سهولت بیشتر و مشكلات كمتر به امور درسی خود برسید
4- شرایط مدرسه:
شرایط محیط درسی را به نفع خود تغییر دهید اگر جایتان در انتهای كلاس است و به دلیل كوتاه بودن قد،ضعف بینایی و شنوایی،شلوغی و شیطنت دانش آموزان ته كلاس یا هر دلیل در یادگیری مشكل دارید با مشاور یا والدین خود در میان بگذارید تا برای تغییر شرایط شما اقدام كنند با انتخاب دوستان خوب در كلاس یا مدرسه می توانید بهترین شرایط را برای خود در مدرسه و بیرون ازمدرسه فراهم كنید وبرعكس اگر در مقابل دانش آموزان شلوغ و بی نظم خلع سلاح شوید از همان ابتداس سال تحصیلی پایانی توام با شكست برای شما رقم خواهد خورد.وقتی در كنار دوستی درس خوان می نشینید و به درس معلم گوش فرا می دهید،زنگ تفریح را به شادی سپری می كنید ،در نمازخانه مدرسه دست نیایش به سوی خداوند دراز می كنید و در مشكلات به هم كمك می كنید متوجه می شوید كه مدرسه چه محیط لذت بخش و رشد دهنده و همكلاسی خوب چه نعمت بزرگی است
دانش آموز یك عنصر فعال است و می تواند همه امكانات و شرایط محیطی را در مسیر موفقیت تحصیلی خود قرار دهد برنامه ریزی برای درس،یافتن دوستان علمی و درس خوان،امیدوار بودن به توانایی های خود جلوگیری از هدر رفتن وقت و زمان انتخاب یك روش مطالعه مناسب،ارتباط منطقی و دوستانه با معلم كنترل رفتارهای خود در كلاس و محیط مدرسه رعایت قوانین و مقررات مدرسه مطالعه دروس و حاضر شدن به موقع در كلاس ،در س را همان روز یا همان شب مرور كردن،عدم مقایسه خود با دیگران،تصویر مثبت از خود داشتن،داشتن انگیزه ای قوی،احترام به والدین و از همه مهمتر ایمان و اتكا به یاری خداوند از جمله مواردی است كه آثار آن فعال شدن استعداد های درونی وتولد موفقیت های بیرونی دانش آموز خواهد بود.
چهارشنبه 17/9/1389 - 17:27
دنیای گیاهان و حیوانات

 شرایط ایجاد شده در گلخانه بهتــــرین وضعیت را برای استقرار انواع حشرات و كنه های آفت بوجود می آورد . افزایش سریع جمعیت آفات در گلخانه گاهی اوقات آنچنان غاقل گیر كننده است كه تنها یك مدیریت كارآمد می تواند از خسارت آنها به محصول جلوگیری كند . برای كنترل آفات در گلخانه استفاده بی رویه از سموم دفع آفات راه حل مناسبی نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود ...
شرایط ایجاد شده در گلخانه بهتــــرین وضعیت را برای استقرار انواع حشرات و كنه های آفت بوجود می آورد . افزایش سریع جمعیت آفات در گلخانه گاهی اوقات آنچنان غاقل گیر كننده است كه تنها یك مدیریت كارآمد می تواند از خسارت آنها به محصول جلوگیری كند . برای كنترل آفات در گلخانه استفاده بی رویه از سموم دفع آفات راه حل مناسبی نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود . مدیریت صحیح آفات گلخانه بیشتر بر استفاده از روشهای پیشگیری استوار است . زیرا این روشها به مراتب آسانتر و كم هزینه تر از روشهای مبارزه با آفات پس از ظهور آنها در گلخانه است . پیشگیری از وقوع آفات عمدتاً بر رعایت اصول بهداشت زراعی متكی است كه شامل نابودی یا حذف نه تنها مواد آلوده به آفت بلكه كلیه منابع بالقوه آلودگی می باشد . عملیات پاكسازی می بایست هم در داخل گلخانه و هم در اطراف آن انجام گیرد و در هر مرحله از تولید محصول می بایست انجام پذیر باشد. رعایت اصول بهداشتی در گلخانه فرآیندی مداوم و در تمام طول سال است.
حفاظت و پیشگیری از آفات را میتوان در سه مرحله اجرا كرد:الف - مرحله تولید نشاء و كاشت.در این مرحله می توانید از تله های زرد چسبنده به ابعاد 13×8 سانتیمتر ( یك تله برای هر50 تا100 متر مربع) برای ردیابی اولیه مگس های سفید ، تریپس ها و شته ها استفاده كنید این تله ها می بایست درطول راهروهای داخل گلخانه ، نزدیك در و پنجره ها و محلهای ورودی هوا نصب شود و حداقل هفته ای یكبار مورد بازدید قرا گیرد . علاوه بر بازدید تله ها بهتر است بوته های نشاء یا گیاهچه ها را نیز بصورت هفتگی از نظر وجود كنه یا شته بررسی كنید . وجود كنه های تارعنكبوتی را می توانید از طریق مشاهده مستقیم كنه بر روی گیاه یا مشاهده آثار خسارت آن مشخص نمایید. بر اثر تغذیه كنه های دو نقطه ای ( كنه های تار عنكبوتی ) نقاط زرد رنگی در سطح برگ بوجود می آید . از آنجائیكه تله های زرد تنها برای ردیابی حشرات بالدار قابل استفاده است ردیابی آفات بی بالی مانند كنه ها و یا شته های بی بال بصورت مشاهده مستقیم در نشاء ( یا گیاهچه) بسیار مهم است . شته ها بیشتر در زیر برگها یا اطراف جوانه های رویشی و زایشی گیاه مستقر می شوند و از طریق وجود پوسته های سفید رنگ آنها و یا ترشحات چسبنده براق آنها به نام عسلك بر روی اندامهای مختلف گیاه قابل ردیابی هستند. علفــــهای هرز می توانند منبع مهمـــی برای استقرار حشرات و كنه ها در طول سال باشند . بنـــابر این می بایست كلیه علفهای هرز داخل و اطراف گلخانه را نابود كنید . از قرار دادن هر گونه گیاه زینتی در اطراف نشاء ها یا گیاهچه های جوان خودداری كنید زیرا این نوع گیاهان نیز می توانند به صورت منبعی برای استقرار آفات عمل كنند.ب - مرحله تولید محصولدر این مرحله عملیات توصیه شده در طی مرحله قبل می بایست ادامه یابد.
توصیه های بیشتر عبارتند از :1- كلیه بقایای گیاهی را از مسیر راهروها و مسیر آبیاری به سرعت جمع آوری كنید و هیچگونه توده زباله را داخل و یا نزدیك گلخانه به حال خود رها نكنید2- به منظور جلوگیری از گل آلوده شدن و مرطوب شدن سطح خاك كه محل مناسبی برای تكثیر مگس های پوسیده خوار ایجاد می كند . خاك را بخوبی زهكشی كنید.3- هرگز گیاهان متفرقه مانند انواع گیاهان زینتی و درختچه هارا داخل گلخانه قرار ندهید چرا كه اینها بعنوان پناهگاههای جایگزین برای حشرات، كنه ها و سایر آفات عمل می كنند.4- در جاهائیكه امكان پذیر است از توریهای محافط استفاده كنید تا از ورود حشرات جلوگیری شود استفاده از توری یك راه موثر و ساده برای جلوگیری از ورود آفات درشت مانند انواع پروانه های آفت، سوسكها ، زنبورها و سن ها به داخل گلخانه است.5- حداقل یك محوطه به پهنای 10 متر فضای عاری از هر گونه گیاه یا چمن زنی شده در اطراف گلخانه ایجاد كنید ( در صورتیكه از علف كشها برای پاكسازی استفاده میكنید از عدم پاشش آنها در اطراف پنجره ها و هواكشهای گلخانه اطمینان حاصل كنید ). گیاهان زنیتی و سبزیجات خانگی محلهای استقرار خوبی برای حشرات و كنه ها هستند و به همین خاطر در نزدیك گلخانه این گیاهان به عنوان علف هرز در نظر گرفته می شود.
ج) مرحله پایان برداشت محصولدر صورتیكه بوته به حشرات و كنه های آفت آلوده شده با شد بلافاصله پس از آخرین برداشت محصول و قبل از حذف بوته ها اقدام به مبارزه با آفت نمایید تا جمعیت انتقالی آفت از یك دوره كشت به دوره دیگر نابوده شده یا به حداقل برسد. این كار فرصت باقی ماندن و پخش یا پنهان شدن آفت را در درزها و شكاف گلخانه و دیگر جاهای امن آن به حداقل میرساند. روشهای مبارزه با آفات در این مرحله می تواند شیمیایی و یا غیر شیمیایی باشد . استفاده از یك آفت كش مناسب قبل و پس از حذف بوته ها از داخل گلخانه معمولا" منجر به از بین رفتن بخش عظیمی از جمعیت حشرات و كنه ها می شود. از توصیه های كارشناســان در این مورد استفاده كنید . پس از مصرف آفت كشها و قبل از ورود به داخل گلخانه از انجام تهویه مناسب و كافی در داخل گلخانه اطمینان حاصل كنید.درجه حرارتهای بالا بصورت یكنواخت و سراسری حداقل به میزان 40 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی كمتر از 50 درصد به مدت حداقل 3 تا4 روز بطور موثری حشرات و كنه ها را كنترل خواهد كرد . پس از حذف بوته ها این روش می تواند تكرار شود . این روش در ماههای گرم تابستان به آسانی و با هزینه كمتری قابل اجرا است.پس از اجرای روشهای فوق الذكر و حذف بوته ها می بایست با استفاده از تله های زرد چسبنده آفات بالدار احتمالی از قبیل تریپس ها ، مگس های سفید و شته ها ردیابی شوند . بطور منظم این تـله ها را بازدید كنید و اگر آفتی مشاهده كردید با استفاده از یك روش مناسب ضربه دیگری به آن وارد كنید
ضد عفونی بستر كشتضد عفونی بستر كاشت ، ذخیره آفات بویژه كنــه های تار عنكبوتی و تریپسها را كاهش خواهد داد . روشهای مختلف ضد عفونی بستر كشت عبارتند از :الف - ضد عفونی خاك با استفاده از بخاربرای گرفتن نتیجه بهتر از این روش یهتر است خاك تا عمق 15 تا 20 سانتی متر به خوبی زیرورو شده و رطوبت آن در حد مناسبی باشد. از دماسنجهای خاك برای اطمینان از گرم شدن خاك در حدود 80 درجه سانتیگراد و به مدت 30 دقیقه اطمینان حاصل كنید اگر درجه حرارت یا مدت زمان آن افزایش یابد ممكن است مشكلاتی از قبیل افزایش املاح یا از بین رفتن آمونیاك خاك پیش بیاید ب - ضد عفونی خاك با استفاده از گازهای شیمیاییگاز متیل بروماید به عنوان مرسوم ترین مــاده شیمیایی جهت ضد عفونی خاك بكـــار می رود . گاز دهی می بایست در خاكی كه حداقل تا عمق 15 سانتیمتر به خوبی زیرورو شده است و حرارت آن حداقل 15 درجه سانتیگراد بوده و از رطوبت مناسبی برخوردار است انجام شود . پس از گازدهی خاك می بایست به خوبی به مدت 3 تا 7 روز هوادهی شود چرا كه این گاز برای گیاهان و پستانداران بسیار سمی است .متیل بروماید نباید قبل از كشت محصولاتی كه برگهای آن مورد استفاده قرار می گیرد( مانند كلم ) استفاده شود. زیرا بروماید بیشتر در برگها و ساقه های گیاه تجمع پیدا می كند. برای ضد عفونی خاك بخار دادن مزیت بیشتری نسبت به گاز دهی دارد زیرا علاوه بر نابودی اكثر آفــات با این روش هیچ گونه اثر سمی پس از مصرف از خود بجای نمی گذارد . علاوه بر این كشت محصول می تواند بلافاصله پس از سرد شدن خاك و آبیاری انجام شود. ج- ضد عفونی خاك با استفاده از انرژی خورشیدی با استفاده از انرژی خورشیدی بعنوان یك منبع انرژی ارزان میتوان تا حد بسیار زیادی آفات و عوامل بیماریزای خاكزی و همچنین بذر علفهای هرز را نابود كرد.بهترین زمان برای اینكار ماههای گرم تابستان است . مانند دو روش قبل بهتر است زمین قبل از اجرای روش بخوبی زیرورو شده و رطوبت آن در حد مناسبی باشد سپس سطح خاك توسط یك لایه بدون درز و روزنه از جنس پلاستیك شفاف كه از آن نور عبور كند پوشانده میشود. برای بررسی بهتر تغییرات درجه حرارت در عمق های مختلف می توان از دما سنج های خاك استفاده كرد.توصیه می شود قبل از كشیدن پلاستیك روی خاك مقداری كود دامی تازه با خاك مخلوط شود تا اثر آفت كشی این روش افزایش یابد.

چهارشنبه 17/9/1389 - 17:24
دنیای گیاهان و حیوانات

کاشت- داشت و برداشت کلزا

مقدمه:
بیش از نود درصد مصرف داخلی روغن های خوراکی کشور از طریق واردات تاُمین میشود. به این لحاظ لزوم برنامه ریزی بلند مدت و منسجم با هدف نیل به خودکفایی در تولید روغن های خوراکی غیر قابل انکار خواهد بود.چندیست که گیاه کلزا به عنوان یک گیاه مناسب روغنی برای کشت در شرایط آب و هوایی کشور مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به شرایط دما و رطوبت، کاشت پاییزه این گیاه در اغلب نقاط کشور به راحتی امکان پذیر است.کلزا در تناوب با سایر محصولات زراعی به ویژه غلات قرار می گیرد و در کنترل بیماری ها، آفات و علفهای هرز مزارع مؤثر می باشد.روغن دانه ارقام خوراکی کلزا دارای کیفیت بسیار مطلوب است. در نهایت پس از استحصال روغن، کنجاله باقیمانده سرشار از پروتئین بوده و برای استفاده در تغذیه دام مناسب می باشد. در حال حاضر این محصول در بسیاری از کشورهای جهان کشت می شودو از مهمترین تولید کنندگان آن می توان به چین، هندوستان، کانادا، آلمان، فرانسه و انگلستان اشاره کرد.
اهمییت و جایگاه کلزا در ایران
دانه روغنی کلزا از سالهای گذشته وارد کشور شده و تحقیقات متعددی روی آن انجام گرفته است. در سالهای اخیر به دلیل توجه بیشتر به توسعه و ترویج کلزا، سطح زیر کشت آن افزایش قابل ملاحظه ای یافته و در سال زراعی 79-1378 به 19 هزار هکتار رسید. ویژگی های خاص گیاه کلزا و سازگاری آن با شرایط مختلف آب و هوایی اهمییت این محصول را بیشتر نموده و به عنوان نقطه امیدی جهت تاُمین روغن خام مورد نیاز کشور به شمار می آید که در این خصوص می توان به موارد زیر اشاره نمود.-

کلزا می تواند در تناوب با زراعت گندم و جو قرار گرفته و از فشار

بیماری ها، آفات و علفهای هرز بکاهد.
- دارا بودن تیپهای بهاره، زمستانه و حد واسط امکان کشت این گیاه را در شرایط متفاوت اقلیمی فراهم می سازد.
- در کشت پائیزه نیاز به آبیاری کم بوده و امکان استفاده از نزولات آسمانی پائیزه و زمستانه وجود دارد.
- کلزا دارای پتانسیل عملکرد بالا بوده و درصد روغن آن 45-40 % می باشد.
- در اراضی شالیزار بعد از برداشت برنج می توان از ارقام بسیار زودرس کلزا کشت کرد.
- فصل رشد کلزا با سایر دانه های روغنی متفاوت بوده و زمانی که ظرفیت واحد های روغن کشی خالی است این گیاه برداشت می شود.
خصوصیات گیاه کلزا
کلزا گیاهی علفی و با دوره رشد یکساله بوده و ارتفاع بوته آن از 50 تا 170 cm متغیر است، گیاه دارای ساقه راست، منشعب و تقریبا" مدور می باشد. ریشه کلزا عمودی است که در شرایط مناسب تا عمق 80 cm خاک و حتی بیشتر نفوذ می کند. عمق نفوذ و گستردگی ریشه نقش بسزایی در مقاومت گیاه به خشکی دارد. برگهای آن در مرحله اولیه رشد بیضی شکل، دارای دمبرگ بوده امّا در مراحل بعدیف برگها نوک تیز و تا حدودی به ساقه چسبیده اند.گلهای آن زرد رنگ و گل آذین آن خوشه ای می باشد. طول غلاف 10- 5 cm و حاوی 40- 15 عدد دانه کروی شکل می باشد. رنگ دانه زرد، قهوه ای تیره و یا سیاه بوده و وزن هزار دانه آن 5_ 3/5 گرم می باشد.
تناوب زراعی
کلزا در تناوب هر محصولی که اجازه تهیه بستر مناسب بذر، کشت و اجتناب از بیماری های خاکزی را فراهم می سازد، رشد می کند. کلزا در تناوب با سایر محصولات به ویژه غلات قرار می گیرد و در کنترل بیماری ها، آفات و علفهای هرز مزارع مؤثر می باشد. آزمایشهای انجام شده نشان داده است که عملکرد به دست آمده از گندم کشت شده پس از کلزا حدود 10% بیشتر از عملکرد زراعت گندم پس ازآیش است. البته کشت پیاپی کلزا در یک زمین یا کشت آن در تناوب با سایر گیاهان جنس براسیکا باعث تشدید بیماری ها می شود که عامل آن چندین سال در خاک زنده می ماند.
ارقام کلزا
مناطق سرد:fornax, okapi, slmo46
مناطق معتدل سرد: طلائیه ,Colvert, orient
مناطق گرم جنوب و سواحل خزر: sponsor Hyola 308, Hyola 401, PF 7046/91, option 501 (کشت دوم بعدازبرداشت برنج)
نوع خاک
کلزا نسبت به انواع مختلف خاک سازگاری وسیعی نشان می دهد اما مناسبترین اراضی بافت متوسط با زهکشی مناسب و وجود مواد آلی برای رشد آن کافی می باشد.خاکهای شنی اغلب به دلیل عدم نگهداری رطوبت مناسب نمی باشند.همچنین کلزا در خاکهای شور و یا قلیایی به خوبی رشد نمی کند. برای کاشت مطلوب کلزا انتخاب خاک مناسب و همچنین تهیه بستر مناسب بذر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
آماده سازی زمین
تهیه بستر مناسب بذر یکی از شرایط اصلی در موفقیت زراعت کلزا در تمام مناطق می باشد. بذور کوچک کلزا نیاز به بستر کاشت مرطوب با بافت ظریف، منسجم و مناسب داردتا رطوبت کافی برای جوانه زنی و رشد را در اختیار داشته باشد.برای تاُمین شرایط فوق معمولا" عملیات خاک ورزی شامل شخم عمیق دیسک و ماله انجام می شود. بعد از شخم عمیق برای از بین بردن کلوخ های خاک دوباره دیسک عمود بر هم ضروری می باشد. در این مرحله می توان علف کش پیش از کاشت مانند ترفلان را نیز با خاک مخلوط کرد. جهت استفاده از این علف کش تهیه زمین و بستر کاشت باید به نحو مطلوبی انجام پذیرد.زمین هایی که دارای کلوخه هستند(خشکه کاری) علف کش تاُثیر لازم را نخواهد داشت. در زراعت کلزا پس از دیسک از ماله نیز استفاده می شود که به سبز شدن یکنواخت مزرعه کمک خواهد کرد.
تاریخ کاشت
در کشت پائیزه کلزا،تاریخ کشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.در کلزا تاریخ کشت بهینه با وضع جغرافیایی منطقه ارتباط مستقیم دارد. در کلزای پائیزه زمان کاشت باید طوری انتخاب شود که رشد کافی را در پائیز تاُمین کند. تا گیاه با خطر سرما و حمله آفات در زمستان مواجه نشود. و بتواند گل آذین کامل تشکیل دهد. ولی میزان رشد کلزا در پائیز نباید به حدی باشد که نقطه رویش در معرض خطر سرمازدگی قرار گیرد. کلزا در مرحله 8-6 برگی حداکثر متفاوت به سرما را دارد و بدون پوشش برف سرمای ناگهانی 15 درجه سانتی گراد زیر صفر را تحمل می کند. تاریخ های کاشت زیر برای مناطق مختلف توصیه می شود.
_ مناطق سردسیر (آذربایجان) 20-15 شهریور
_ غرب کشور30-15 شهریور
_ مناطق سواحل خزر (گرگان و مازندران) 15 مهر تا 15 آبان
_ مناطق گرمسیر اوایل آبان تا اوایل آذر
کاشت کلزا
کاشت کلزا هم به صورت ردیفی و هم دستپاش صورت می گیرد. میزان بذر مصرفی در روش کاشت ردیفی 8-6 کیلو گرم در هکتار و در روش دستپاش 12-10 کیلو در هکتار می باشد. کاشت به صورت ردیفی با استفاده از ادوات کاشت موجود در منطقه نظیر بذر کارهای پنوماتیک و انواع ردیف کارهای غلات انجام می گیرد که باید در تنظیم آن دقت کافی صورت گیرد.
عمق کاشت معمولا" بین 2-1 سانتی متر می باشد که بسته به نوع رقم، خاک و اقلیم متفاوت است. فواصل خطوط کاشت بین 40-30 سانتی متر و فواصل بوته روی خط 4-3 سانتی متر در نظر گرفته می شود. تراکم مطلوب 80-70 بوته در متر مربع می باشد.
آبیاری
کمبود آب اثرسویی برعملکرد کلزا می گذارد. حساس ترین زمان برای آبیاری مرحله گلدهی و اوایل غلاف بندی می باشدو کمبود آب در این مرحله موجب کاهش فوق العاده تعداد غلاف، دانه بندی، کوچک ماندن دانه ها و کاهش روغن می شود. در بیشتر مناطق 3-2 نوبت آبیاری در پائیز و 3-2 نوبت آبیاری بهاره (مرحله شروع رشددربهار، مرحله گلدهی، مرحله تشکیل غلاف) مورد نیاز است که بستگی به شرایط محیطی، میزان نزولات، حرارت محیط و تبخیر دارد.
نیاز کودی کلزا
مصرف بهینه کودهای شیمیایی علاوه بر افزایش عملکرد محصول، کیفیت مطلوب گیاه را نیز موجب می شود.میزان کود مورد نیاز بهتر است پس از انجام آزمایشهای خاکشناسی زمین مورد نظر توصیه می گردد.
ازت: کلزا نیاز فراوانی به ازت داردو استفاده از کود ازته برای تولید عملکرد بهینه ضروری می باشد. محصول کلزای پائیزه برای تولیدهر تن دانه 70 کیلو گرم ازت جذب می کند.استفاده از یک سوم میزان ازت توصیه شده در هنگام کاشت و بقیه در دو مرحله شروع رشد مجدد پس از پایان سرمای زمستان و قبل از گلدهی بیشترین عملکرد را تولید می کند.اولین علامت کمبود ازت رشد کم و رنگ سبز روشن ساقه و برگهاست.
فسفر: محصول کلزا به ازای هر تن دانه حدود 15-12 کیلو گرم فسفات از خاک برداشت می کند. مقدار پروتئین و روغن کلزا تحت تاُثیر مصرف فسفات قرار دارد. برگها و ساقه گیاهانی که دچار کمبود هستند ابتدا به رنگ سبز متمایل به آبی تیره و بعد ارغوانی رنگ در می آیند. گیاه کوتوله شده و ریشه های آن کوتاه می ماند. فسفات ها به دلیل تحرک کم باید قبل از کاشت به خاک اضافه شود. علاوه بر عناصر فوق کلزا به پتاسیم، گوگرد و همچنین به مقادیر اندکی از بر و روی نیز نیاز دارد.
آفات کلزا
ازمهمترین آفات کلزا در ایران می توان به شته مومی کلم، سوسک پولن خوار و پروانه سفیده کلم اشاره کرد.در مواردی که خسارت شدید باشد باید نسبت به سمپاشی مزرعه علیه این آفات در زمان مناسب اقدام نمود.
بیماری های کلزا
از مهمترین بیماریهای کلزا در ایران می توان به پوسیدگی ساقه، ساق سیاه و آلترناریا اشاره کرد. برای مبارزه باید از ارقام مقاوم و نیز روشهای به زراعی از جمله تاریخ کاشت مناسب، تراکم مناسب، تناوب زراعی و آیش استفاده کرد.
علفهای هرزکلزا
یکی از عوامل مهم محدود کننده کشت کلزا علفهای هرز می باشد.رقابت علفهای هرز بر کمیت و کیفیت محصول کلزا تاُثیر می گذارد. علفهای هرز نه تنها در مصرف آب، نور و مواد غذایی با کلزا رقابت می کنند بلکه اختلاط بذور علفهای هرز هم خانواده کلزا باعث پاین آمدن کیفیت روغن و کنجاله می شود.برای مبارزه با علفهای هرز از روشهای ذیل استفاده می شود.
- روشهای زراعی: آماده سازی زمین در کاهش علفهای هرز بسیار مؤثر بوده و بهتر است قبل از کشت آبیاری نموده و علفهای هرز رشد کرده و دیسک یا در صورت امکان با رانداپ و گرماکسون از بین برد. چون بذر کلزا با بذور علفهای هرز تیره شب بو مثل خردل وحشی و شلمی مخلوط می شود وجدا کردن آنها بسیار مشکل و حتی غیر ممکن است باید از بذور پاک و عاری از علفهای هرز استفاده نمود. رعایت عمق، فاصله و تاریخ مناسب کاشت کشت در حداکثر تراکم توصیه شده باید مد نظر قرار گیرد. در زراعت های ردیفی از ادوات مکانیکی مانند کولیتواتور در کنترل علفهای هرز استفاده می گردد.
- روشهای شیمیایی: در این روش از سموم شیمیایی جهت مبارزه با علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ استفاده می شود.
برداشت کلزا
زمان برداشت مناسب جهت دستیابی به عملکرد بیشتر اهمیت بسیاری دارد. برداشت زود هنگام می تواند کیفیت محصول را نبه علت بذرهای کوچک و نارس و درصصد بالای سبزینه کم کند. در صورتی که برداشت دیر هنگام به علت ریزش غلافهای زودرس باعث نقصان عملکرد می شود. محصول می تواند به صورت دستی، با کف برها و یا برداشت مستقیم دروشود.
مرحله مناسب برداشت دستی یا کف بر کردن با نمونه برداری از قسمت میانی شاخه اصلی و شاخه های اولیه تاُمین می شودو با شمارش بذور سیاه و سبز درصد بذور سیاه محاسبه می شود. وقتی 40 تا 50 % دانه ها به رنگ قهوه ای روشن تا سیاه متمایل می شوند محصول باید برداشت و برای خشک کردن به محل خرمنکوبی برده شود. جهت کاهش ریزش، درو باید اوایل صبح و یا عصر انجام شود. در برداشت مستقیم وجود90-85 % بذور سیاه مشخصه ای کاربردی جهت شناسایی بهترین زمان برداشت می باشد. هیبرید های کلزا به دلیل رسیدگی یکنواخت و زودرس برای برداشت مستقیم مناسب می باشد. در برداشت مستیم کلزا تعیین زمان مناسب و تنظیم دقیق کمباین اثر فوق العاده هی در کاهش ریزش دانه دارد.

چهارشنبه 17/9/1389 - 17:6
کامپیوتر و اینترنت
دیباچه Adobe Photoshop :
بی گمان نرم افزار Adobe Photoshop به عنوان یکی از قدرتمندترین برنامه های طراحی و  ویرایش عکس و خلق عناصر برجسته ی گرافیکی در میان گرافیست ها و طراحان کامپیوتری و به خصوص وبمستر ها شناخته شده است. این قدرت پس از خرید شرکت Macromedia توسط کمپانی Adobe دوچندان شده و بازار گسترده تری تحت پوشش محصولات Adobe - از جمله Photoshop -
قرار گرفته است.
اثرات مستقیم و غیر مستقیم این دگرگونی ها در بازار های ایران  کاملا آشکار است ، این موضوع را از تعداد هنرجویانی که هرروز به جمع کاربران
Photoshop
می پیوندند میتوان مشاهده کرد.
در این قسمت از سایت لرگی سعی کردم تا مطالبی در مورد  فتوشاپ را آموزش بدم. این آموزش ها آنقدر ساده خواهند بود که شما میتوانید به آسانی عناصر گرافیکی زیبایی را خلق کنید فقط کافیست با ما همراه شوید.
آموزش فتوشاپ => www.largy.ir
و اما آموزش
آشنایی با محیط و امکانات برنامه ی Adobe Photoshope (فتوشاپ)
آموزش فتوشاپ => www.largy.ir
همان طوری که در عکس مشاهده میکنید نوار منو های فتوشاپ مشخص شده است. این نوار در بالای برنامه فتوشاپ،سمت چپ قرار دارد و هر کدام از منو ها کار های مخصوص به خود را انجام میدهند .
در این قسمت به بررسی برخی از کاربردهای و توانایی های این منو ها می پردازیم:
File = این قسمت برای تنظیمات فایل ها خواهد بود به طور مثال از این منو میتوانید فایلی را وارد و یا ذخیره و  یا چاپ و... کنید.
Edit =
این قسمت مربوط به ویرایش قسمتی از برنامه ی شماست که به طور مثال میتوانید زاویه ی تصویر خود را تغییر دهید و یا از تصویر و یا لایه ی خود کپی بگیرید و یا آن را پست کنید و اعمال دیگر که در حین آموزش ها با کار آنها آشنا خواهید شد
.
Image =
در این بخش شما قادر خواهید بود خصوصیاتی همچون تغییر رنگ و اندازه ی تصویر را اعمال کنید
.
Layer =
در این قسمت میتوانید بر لایه های موجود در عکس خود نظارت داشته باشید و آنها را کنترل کنید (اضافه کنید ؛ پاک کنید ؛ جابه به جا کنید و
...)
Select =
این قسمت به شما این امکان را میدهد که قسمتی از تصویر را به سادگی انتخاب کنید و یا حالت انتخاب را غیر فعال کنید و یا حالت انتخاب را برعکس کنید
.
Filter =
این قسمت یکی از برجسته ترین قسمت های فتوشاپ است که به نظر من خیلی کارایی بالایی داره و و همچنین خیلی شگفت انگیزه.(البته با گذشت زمان و آشنایی بیشتر با این منو حتما شما هم با بنده هم عقیده خواهید بود
.)
View =
این قسمت نحوه و حالت نمایش تصویر را مشخص میکند مثلا اینکه بر روی تصویر زوم کند. منوی View بر خلاف منوی Filter کارایی خاصی نداره یعنی داره اما میتونیم به جای استفاده از این منو با کلیدهای میانبر کارهای خودمان را انجام دهیم به طور مثال با کلید های ترکیبی Ctrl و + میتوانیم بر روی عکس زوم کنیم
.
Window =
در این قسمت میتونیم انتخاب کنیم که کدام یک از پنجره های موجود در  برنامه فتوشاپ فعال باشه و کدام یکی غیر فعال
.
Help =
به احتمال زیاد اکثر شما با این قسمت آشنایی دارید چود در اغلب برنامه ها وجود دارد ولی اگر کمی بر روی همین قسمت از راهمنایی های فتوشاپ دقت کنید آموزش های جالبی را در اختیار شما میزاره (من که از انگلیسی زیاد سردر نمیارم از آموزش هاش یه چیزهایی یاد گرفتم چه برسه به شما که همتون توی انگلیسی استادید).
آموزش فتوشاپ => www.largy.ir
این پرکاربرد ترین و میتوان گفت اصلی ترین پنجره در برنامه ی Adobe Photoshop است که اغلب عملیات های این برنامه را پوشش میدهد و احتمالا اگر حتی یکبار هم که با فتوشاپ کار کرده باشید حتما با تعدادی از ابزار های آن آشنایی پیدا کردید اما خوب در آموزش های بعدی حتما بهتر با کار این ابزار ها آشنا خواهید شد و اگر الان بخوام براتون توضیح بدم  خیلی زمان میبره.
پنجره ی ابزار ها ی کاربردی را میتوانید از آدرس Window ==> Tools در برنامه ی فقوشاپ فعال کنید. راستی این رو هم بگم که اغلب این پنجره در قسمت سمت چپ برنامه ی فتوشاپ قرار داره ولی میتوانید جای اون رو به دلخواه تغییر بدید.(فعلا تا همین اندازه آشنایی با این پنجره کفایت میکنه)


آموزش فتوشاپ => www.largy.ir
این هم پنجره ایست برای جبران اشتباهات و در اصتلاح عمومی (Undo) و یا میتوان این پنجره را به این صورت معرفی کرد که این پنجره تمامی عملیات هایی که بر روی یک پروژه انجام داده اید را نمایش میدهد و همان(History) برنامه ی شماست. برای فعال کردن این پنجره میتوانید به آدرس Window ==> History در داخل برنامه بروید.


آموزش فتوشاپ => www.largy.ir
این پنجره یکی دیگر از پنجره های مهم در فتوشاپ است که توانایی انتخاب لایه های موجود در یک تصویر را دارید و میتوانید لایه ی مشخصی را که در نظر دارید ویرایش کنید و یا لایه ای بیافزایید یا حذف کنید و یا حتی میتوانید میزان تاری و کدری یک لایه را مشخص کنید.(در آینده با کارهای دیگر این پنجره آشنا خواهید شد)
این پنجره را میتوانید از قسمت Window ==> Layers یا کلید
F7 فعال یا غیر فعال کنید.


آموزش فتوشاپ => www.largy.ir
و آخرین پنجره ی مهم در فتوشاپ: خصوصیات این پنجره را میتوان اینطور بیان کرد که اختیارات و آزادی و میزان میدان دادن هر ابزار را به شما نشان میدهد و شما میتوانید آن میزان را تغییر دهید به عنوان مثال میتوانید در ابزار پاک کن میزان اندازه و قدرت پاک کن را تأیین کنید و یا در هنگام نوشتن متنی میتوانید نوع فونت متن و رنگ و اندازه و موارد مرتبط با آن را تایین کنید.
این پنجره را میتوانید از آدرس Window ==> Option فعال کنید.
چهارشنبه 17/9/1389 - 17:4
اهل بیت

 آنتوان بارا : حسین(ع) گوهر جاودانه ادیان

اشاره

آنتون بارا کیست؟

ویژگیهای کتاب " حسین (ع) در اندیشه مسیحیت"

تعریف و ذهنیت آنتوان بارا از امام حسین (ع)

دلایل آنتوان بارا در خصوص حضرت مسیح«ع» از آمدن حسین«ع» به كربلا

ارزشمند تربن بُعد شخصیت امام حسین(ع) از دیدگاه آنتوان بارا

 

اشاره

رود خونی كه از شهیدان كربلا بر صحرای طف جاری شد، فرات حقیقتی گشت كه جرعه نوشان عزت و آزادگی را ازهر مذهب و مسلك و هر دین و آیین به قدر تشنگی سیراب كرد. در این مسیر از نخستین مسیحی حق جویی كه رویاروی یزید در كاخ سبز بر او شورید تا در عصر ما، كم نیستند مسیحیانی چون «جرجی زیدان»، «جرج جرداق» و دهها مسیحی حق جوی دیگر كه حقیقت ناب همه ادیان راستین را در «اهل بیت پاك پیامبر(ص)»، در «محراب شهادت علی(ع)» و در «صحرای خونین كربلا» یافته اند و در این باره آثاری پدید آورده اند.
«آنتوان بارا»، آن مسیحی عاشقی است كه سال های بسیار از دوران جوانی خود را صرف تحقیق و بررسی پیرامون زندگی و قیام امام حسین(ع) كرده است تا حقایق مربوط به این شخصیت عظیم تاریخ را از زاویه نگاه خود و از زبان انجیل و پیامبر الهی، عیسی(ع) بیان كند. او پس از سالیان بسیار پژوهش و مطالعه در منابع مختلف تاریخ اسلام، دست به نگارش كتابی زده است كه در نوع خود و از زبان یك مسیحی بی نظیر است. وی در این پژوهش تطبیقی- به نام «حسین در اندیشه مسیحیت» - كه رویكردی تحقیقی، ادبی و عاطفی دارد، با استفاده از نظریات اسلام و مسیحیت و بامهارتی ستودنی، زندگی و شهادت حضرت عیسی از دیدگاه مسیحیت و زندگی و شهادت امام حسین(ع) از دیدگاه اسلام را مقایسه كرده است. در این تحلیل ها نكات جالب و بدیعی به چشم می خورد كه برای هر مسلمان منصفی شگفت انگیز و خواندنی است.

آنتون بارا کیست؟

كتاب «حسین در اندیشه مسیحیت» اولین بار در سال 1978 به رشته تحریر درآمد اما نویسنده از آن تاریخ به بعد و در اثر مطالعات بیشتر، اضافات و ملحقات زیادی به آن افزود و چاپ چهارم آن را در ماه های اخیر منتشر كرد، این كتاب تاكنون به 17 زبان ترجمه شده و در 5 دانشگاه نیز برای دوره های تكمیلی كارشناسی ارشد و دكتری مورد تأیید قرار گرفته است و قرار است چاپ چهارم آن بزودی به فارسی ترجمه و منتشر شود.
آنتوان بارا كه سوری الاصل و ساكن كویت است خود نویسنده ای توانا وادیبی باذوق است و علاوه بر كتاب فوق 15جلد كتاب دیگر نیز به رشته تحریر درآورده كه بیشتر آنها در حوزه ادبیات و رمان و داستان می باشد. وی همچنین روزنامه نگاری است حرفه ای كه اخیراً چهل و یكمین سال فعالیت مطبوعاتی اش را آغاز كرده ، او در مجلات و روزنامه های معروف و مختلف فعالیت داشته و در حال حاضر سردبیر هفته نامه شبكه الحوادث كویت است.
«آنتوان بارا» تشیع را بالاترین درجات عشق الهی معرفی می كند و امام حسین(ع) را فقط متعلق به شیعه یا مسلمانان نمی داند بلكه متعلق به همه جهانیان می داند و او را با عبارت «حسین گوهر ادیان» معرفی می كند و در پایان، سخنش را با این عبارت به انتها می رساند كه «حسین علیه السلام در قلب من است».
وی تاكنون 25بار نهج البلاغه را به طور كامل خوانده و هربار نكات جدیدی از آن كشف كرده است و من با خود می اندیشم كه علی(ع) چقدر در میان ما شیعیان مظلوم است كه اكثر ما حتی یك بار هم نهج البلاغه را به طور كامل مرور نكرده ایم!!
آنچه در پی می آید بخشی از گفت وگوی روزنامه کیهان با «آنتوان بارا» است :

 

ویژگیهای کتاب " حسین (ع) در اندیشه مسیحیت" :
ویژگی این كتاب در این خلاصه می شود كه شیوه و طرز نگاه آن متفاوت از آن چیزی است كه تاكنون توسط مسلمانان و مستشرقان نوشته و پرداخته شده است. بسیاری اذعان داشتند كه این كتاب بی طرفانه نوشته شده است.
از ویژگی های مهم كتاب این است كه من در آن به مقایسه شخصیت حسین و عیسی بن مریم علیهماالسلام و نظرات، مواضع، اقدامات، سخنان و كیفیت شهادت آن دو بزرگوار و نحوه استقبال بی محابا از مرگ در راه عقیده پرداخته ام ]بر طبق عقیده مسیحیان، حضرت عیسی مصلوب و شهید شده است كه البته این نظر با دیدگاه قرآنی ما انطباق ندارد[ من شباهت فراوانی میان شخصیت حسین(ع) و شخصیت عیسی به عنوان یك شهید و نه یك پیامبر، یافتم. من در انجیل و كتابهای دیگر مربوط به زندگی و مقتل حسین(ع) تحقیق زیاد كردم و دریافتم تشابه بسیار زیاد و باورنكردنی در رفتارها و اقدامات و سخنان و نحوه ابراز عقیده و كیفیت حفظ عقیده میان عیسی و حسین(ع) وجود دارد كه چیز جدیدی بشمار می رفت من این موضوع را به تفصیل تحلیل كردم كه آن دو عزیز چرا با میل و خواست خود مرگ را پذیرا شدند و بخصوص حسین شهید(ع) در شرایطی كه زمینه رسیدن به مال و منال و پست و مقام دنیوی فراهم بود و او اگر اندكی از خود انعطاف نشان می داد و خواسته معاویه و یزید را اجابت می كرد، می توانست جان خود را از كشته شدن نجات دهد. اما او براساس آیه: «انفروا خفافا و ثقالا وجاهدوا باموالكم و انفسكم فی سبیل الله (همگی به سوی میدان جهاد) حركت كنید، سبكبار باشید یا سنگین بار و با اموال و جانهای خود در راه خدا جهاد كنید» (توبه/41)، به حركت شگفتی دست یازید. او به هیچ یك از امتیازات و تطمیع ها توجه نكرد حال آنكه دنیاپرستی و حب مال و جاه و مقام همه جا بیداد می كرد. او همه اینها را ترك كرد و رو به شهادت گذارد و خاندان و عترت را به سوی شهادت برد در حالی كه می دانست همه اینها در راه عقیده است.

تعریف و ذهنیت آنتوان بارا از امام حسین (ع)
تعریف من از حسین همان عبارات كوتاه و مشخصی است كه درباره حسین«ع» در كتاب آورده ام. من او را به عنوان گوهر جاودانه و همیشگی ادیان توصیف كرده ام. او را به عنوان شهیدی معرفی نموده ام كه دارای جاه و جبروت فرعون و كسری نبود اما متواضع بود و برای حفظ دین و حركت در مسیر جدش حركت خود را آغاز كرد. او ابتدا از گفت وگو با معاویه و یزید شروع كرد اما روش گفت وگو برای هدایت دشمنان مؤثر واقع نشد. او با اینكه می دانست كشته می شود اما خویشتن را در راه عقیده به خطر انداخت و با سپاهی 70 نفری در برابر سپاه 70 هزار نفری عبیدالله- به تصریح منابع تاریخی- به سمت كوفه خارج شد تا حركت و جنبشی در بدنه جامعه ایجاد كند.
حماسه حسین«ع» تنها مختص سنی و شیعه و مسلمان نیست بلكه متعلق به هر مومنی است چنانكه در حدیث آمده «ان لقتل الحسین حراره فی قلوب المومنین لاتبرد ابدا» در این حدیث نگفته فی قلب المسلم. بلكه هر انسان آزاده ای كه به راه و رسم حسین ایمان دارد را شامل می شود و لذا جهانیان و اندیشمندان وقتی از سیره حسین آگاه می شوند شیفته آن می گردند. همانطور كه شیفته راه و مسلك علی ابن ابیطالب«ع» شده اند.

 

دلایل آنتوان بارا در خصوص حضرت مسیح«ع» از آمدن حسین«ع» به كربلا

استنادات و دلایل من همه برگرفته از انجیل است. برطبق آنچه در تاریخ آمده مسیح از كربلا دیدار كرد و به بنی اسرائیل فرمود هركس كه حسین«ع» را دریابد به یاری اش برخیزد عده ای در این روایت تاریخی تشكیك دارند اما ما هیچ شكی در آن نمی بینیم زیرا حضرت عیسی«ع» دارای معجزاتی بود و مرده را زنده می كرد و بیماران صعب العلاج را شفا می داد و لذا آیا برایش دشوار بود كه درباره آینده پیشگوئی كند و بگوید شهید پس از خودش كیست؟

 ارزشمند تربن بُعد شخصیت امام حسین(ع) از دیدگاه آنتوان بارا

من در مورد زندگی و حركت حسین(ع) بیشتر به بعد انقلابی شخصیت ایشان شیفته شده ام. آن حضرت در مرامنامه قیام خود اعلام می كند "انی لم اخرج اشراً ولا بطراً و لامفسداً و لا ظالماً انما خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی" ؛ من از روی هوسرانی و خوشگذرانی و برای افساد و ستمگری قیام نكرده ام بلكه قیام من برای اصلاح در امت جدم و برای امر به معروف و نهی از منكر و حركت براساس سیره جد و پدرم است. این روح انقلابی می تواند كار معجزه آسا بكند اگر هر انسانی در هر زمان و مكان از آن برخوردار باشد و ما در سالهای پیروزی انقلاب و عزت و افتخارات اخیر در ایران شاهد بودیم مردم و رهبران این كشور براساس این فلسفه حركت خود را آغاز و با ظلم و استكبار مخالفت كردند و با تمام قدرت در برابر آن قیام نمودند.
بعد دیگر شخصیت امام حسین«ع» كه مرا شیفته خود كرده، تواضع ایشان در كنار روح انقلابی است این دو خصیصه نمی تواند در یك شخص جمع شود. تواضع از صفات و ویژگی های برگزیدگان خداست او در عین احساس عزت و آزادگی و سرافرازی در برابر دشمنان، تواضع خاص خود را دارد. این بعد عظیمی است كه از ویژگی امام بشمار می رود.

 

برگرفته از روزنامه کیهان ـ 4 بهمن 1385

چهارشنبه 17/9/1389 - 15:55
اخبار
وام مسکن

 

 

دنیای اقتصاد – وام ودیعه مسکن که تصور می‌شد به محض صدور مجوز برای پرداخت آن، انبوه متقاضیان را به بانک‌ها بکشاند، اکنون با گذشت یک ماه و نیم از ارائه، هنوز با استقبال مواجه نشده است. معاون وزیر مسکن در این‌باره می‌گوید: مالکان خانه‌های قدیمی در صورت اطلاع از امکان دریافت وام 10 میلیونی اجاره، بلافاصله مراجعه خواهند کرد، اما انبوه‌سازان شرایط سخت دسترسی به این وام را عامل عدم مراجعه متقاضیان می‌دانند.

مردم اطلاع ندارند یا شرایط دریافت تسهیلات سخت است؟

تسهیلات اجاره مسكن كه از اوایل آبان‌ماه برای پرداخت به آن دسته از مالكان بافت‌های فرسوده‌ای كه قصد نوسازی دارند، آماده پرداخت شد تاكنون به دلیل عدم مراجعه متقاضی به بانك، عملا ارائه نشده است.

وام ودیعه با اعتبار حدود 100 میلیارد تومان به عنوان مكمل وام ساخت كه اعتبار آن 1100 میلیارد تومان است به ساكنان خانه‌های قدیمی پرداخت می‌شود، به‌طوری‌كه 10 میلیون تومان برای رهن موقت و 20 میلیون تومان برای تخریب و نوسازی از این دو محل به مالك تسهیلات داده می‌شود، اما آن‌طور كه یك معاون وزیر مسكن می‌گوید «بی‌اطلاعی» متقاضیان واجد شرایط از این وام باعث «عدم‌مراجعه» برای دریافت تسهیلات شده است.

این در حالی است كه برخی انبوه‌سازان فعال در بافت‌های فرسوده معتقدند شیوه پرداخت وام ودیعه مسكن به قدری سخت و دشوار است كه قابل دریافت نیست. این سازنده‌ها به بحث «تجمیع‌پلاك» اشاره كرده‌اند كه طبق این شرط، بانك به یك ملك فرسوده به تنهایی وام ودیعه پرداخت نمی‌كند، بلكه حداقل باید سه پلاك- شامل سه ملك- به‌صورت جمعی برای دریافت وام به بانك مراجعه كنند.

مسوول طراحی و اجرای طرح «وام‌ودیعه» در وزارت مسكن در پاسخ به «دنیای‌اقتصاد» درباره علت بلااستفاده ماندن این وام بعد از یك‌ماه و نیم، گفت: اینكه مردم در این مدت برای دریافت وام مراجعه نكرده‌اند را نباید ناشی از عدم استقبال آنها دانست، بلكه خیلی از افرادی كه واجد شرایط دریافت وام ودیعه هستند، از این وام اطلاع ندارند. احمد صادقی در عین حال پیش‌بینی كرد: در ماه‌های آتی با تبلیغات زیاد توسط دفاتر نوسازی محلات، استقبال از وام ودیعه به قدری افزایش پیدا می‌كند كه با كمبود اعتبار مواجه خواهیم شد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در محله‌های مختلف حاضر و نظرات مختلف مردم را در خصوص چالش‌های بافت‌های فرسوده جویا شده‌ام، به این نتیجه رسیده‌ام که عدم آگاهی مردم از فرآیند نوسازی باعث شده تا تمایل آنها برای اخذ وام ودیعه کاهش پیدا کند.

صادقی تاکید کرد: در واقع بسیاری از مردم تصور می‌کنند که برای نوسازی بافت‌های فرسوده باید نقدینگی بالایی داشته باشند و به این مساله واقف نیستند که اگر فقط زمین خود را به عنوان آورده ارائه وتسهیلات بانکی برای ساخت دریافت کنند به راحتی می‌توانند ملک خود را نوسازی کنند. به اذعان صادقی، همین ذهنیت باعث شده است که فعلا مردم برای دریافت وام ودیعه مراجعه نکنند. اما در این بین ایرج رهبر، رییس هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان کشور براین باور است که باتوجه به تبلیغات متعددی که از سوی صداوسیما برای نوسازی بافت‌های فرسوده صورت گرفته است از این رو بعید به نظر می‌رسد که عدم رغبت مردم برای دریافت وام ودیعه مشکل اطلاع رسانی باشد.

وی تاکیدکرد: در همین حال با توجه به اینکه در محله‌هایی که بافت فرسوده وجود دارد دفاتر نوسازی دایر است مردم به خوبی در جریان جزئیات روند نوسازی بافت‌های فرسوده هستند.

رهبرخاطرنشان ساخت: هر چند کانون سراسری انبوه‌سازان کشور آمار دقیقی از درخواست‌های مردم برای دریافت وام ودیعه ندارد، اما در هرحال اگر آنطور که مسوولان اذعان دارند از این وام استقبالی نشده است باید مشکل را در جای دیگری جست‌وجو کرد.

محله‌سازی به جای انفرادی‌سازی

به گزارش دنیای اقتصاد، در حالی که استقبال مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده بنا به گفته مسوولان تاکنون کم بوده است، اما وزارت مسکن تصمیم به تغییر در فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده را در دستور کار خود قرار داده و مقرر کرده است که به جای تک سازی ،محوطه سازی را در بافت‌های فرسوده اعمال کند.

انفرادی سازی در بافت‌های فرسوده باعث می‌شود که استفاده بهینه از زمین‌های موجود در این بافت‌ها تا سقف 30 درصد از بین برود. این در شرایطی است که اگر به جای پراکنده‌سازی، بلوک‌سازی انجام شود در این صورت ساخت‌وساز به بهترین شکل ممکن محقق خواهد شد. در این بین گفته می‌شود تصویب تخصیص 50درصد از خط اعتباری مسکن مهر به نوسازی بافت‌های فرسوده در برنامه پنجم باعث شده است تا مسوولان وزارت مسکن در بافت‌های فرسوده این امکان را پیدا کنند تا با اتکا به این اعتبار، محله‌سازی و بلوک‌سازی را در بافت‌های فرسوده در دستور کار خود قرار دهند.

صادقی، معاون وزیر مسکن و رییس شرکت عمران و نوسازی شهری در این‌باره به دنیای اقتصاد گفت: با توجه به تجاربی که وزارت مسکن در این زمینه کسب کرده و با توجه به افزایش سهم اعتبار نوسازی بافت‌های فرسوده، مقررشده است که از سال آینده به جای خردسازی، محله‌سازی و بلوک‌سازی در بافت‌های فرسوده اعمال شود.

معاون وزیر مسکن خاطرنشان ساخت: یک نمونه از محله سازی در تبریز و در محله‌ای به نام محله «گر» را اخیرا آغاز کرده‌ایم که دارای 245 خانوار است که 100 درصد آنها برای مشارکت در نوسازی بافت‌های فرسوده به شیوه بلوک‌سازی اعلام آمادگی کردند که مقرر شده است 600 واحد مسکونی توسط انبوه‌سازان در این محله ساخته شود. وی خاطرنشان ساخت: وزارت مسکن برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده از روش‌های مختلفی استفاده خواهد کرد و اگر تاپیش از این ساخت‌وساز به روش تجمیع پلاک را تبلیغ می‌کرد، اما از این به بعد در این مسیر یک بازنگری صورت خواهد گرفت و به جای تجمیع پلاک، محله‌سازی و بلوک‌سازی تبلیغ خواهد شد.

در همین حال محمد آیینی، کارشناس بافت‌های فرسوده نیز با تایید محله‌سازی به جای انفرادی‌سازی در نوسازی بافت‌های فرسوده تاکید کرد: با توجه به اینکه محله‌سازی با مزایای بی‌شماری همراه است، بنابراین تصمیم گرفته‌ایم که به جای تک‌سازی و پراکنده‌سازی در نوسازی بافت‌های فرسوده، محله‌سازی و بلوک‌سازی در دستور کار قرار گیرد. وی افزود: معمولا 30درصد از سطح مساحت محله‌های بافت‌های فرسوده را محله‌ها و کوچه‌های تو در تو تشکیل می‌دهد که اگر قرار باشد نوسازی به صورت تک‌سازی صورت گیرد این فضاها به عنوان فضاهای پرت محسوب خواهد شد؛ این در شرایطی است که با محله سازی از این فضاها استفاده بهینه خواهد شد. وی افزود: محله‌سازی صرفا به نوسازی خانه‌های قدیمی‌محدود نمی‌شود، بلکه ساخت مراکز تفریحی، رفاهی و آموزشی نیز دنبال می‌شود.




 


 


چهارشنبه 17/9/1389 - 15:53
اخبار
وام مسکن

 

 

دنیای اقتصاد – وام ودیعه مسکن که تصور می‌شد به محض صدور مجوز برای پرداخت آن، انبوه متقاضیان را به بانک‌ها بکشاند، اکنون با گذشت یک ماه و نیم از ارائه، هنوز با استقبال مواجه نشده است. معاون وزیر مسکن در این‌باره می‌گوید: مالکان خانه‌های قدیمی در صورت اطلاع از امکان دریافت وام 10 میلیونی اجاره، بلافاصله مراجعه خواهند کرد، اما انبوه‌سازان شرایط سخت دسترسی به این وام را عامل عدم مراجعه متقاضیان می‌دانند.

مردم اطلاع ندارند یا شرایط دریافت تسهیلات سخت است؟

تسهیلات اجاره مسكن كه از اوایل آبان‌ماه برای پرداخت به آن دسته از مالكان بافت‌های فرسوده‌ای كه قصد نوسازی دارند، آماده پرداخت شد تاكنون به دلیل عدم مراجعه متقاضی به بانك، عملا ارائه نشده است.

وام ودیعه با اعتبار حدود 100 میلیارد تومان به عنوان مكمل وام ساخت كه اعتبار آن 1100 میلیارد تومان است به ساكنان خانه‌های قدیمی پرداخت می‌شود، به‌طوری‌كه 10 میلیون تومان برای رهن موقت و 20 میلیون تومان برای تخریب و نوسازی از این دو محل به مالك تسهیلات داده می‌شود، اما آن‌طور كه یك معاون وزیر مسكن می‌گوید «بی‌اطلاعی» متقاضیان واجد شرایط از این وام باعث «عدم‌مراجعه» برای دریافت تسهیلات شده است.

این در حالی است كه برخی انبوه‌سازان فعال در بافت‌های فرسوده معتقدند شیوه پرداخت وام ودیعه مسكن به قدری سخت و دشوار است كه قابل دریافت نیست. این سازنده‌ها به بحث «تجمیع‌پلاك» اشاره كرده‌اند كه طبق این شرط، بانك به یك ملك فرسوده به تنهایی وام ودیعه پرداخت نمی‌كند، بلكه حداقل باید سه پلاك- شامل سه ملك- به‌صورت جمعی برای دریافت وام به بانك مراجعه كنند.

مسوول طراحی و اجرای طرح «وام‌ودیعه» در وزارت مسكن در پاسخ به «دنیای‌اقتصاد» درباره علت بلااستفاده ماندن این وام بعد از یك‌ماه و نیم، گفت: اینكه مردم در این مدت برای دریافت وام مراجعه نكرده‌اند را نباید ناشی از عدم استقبال آنها دانست، بلكه خیلی از افرادی كه واجد شرایط دریافت وام ودیعه هستند، از این وام اطلاع ندارند. احمد صادقی در عین حال پیش‌بینی كرد: در ماه‌های آتی با تبلیغات زیاد توسط دفاتر نوسازی محلات، استقبال از وام ودیعه به قدری افزایش پیدا می‌كند كه با كمبود اعتبار مواجه خواهیم شد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در محله‌های مختلف حاضر و نظرات مختلف مردم را در خصوص چالش‌های بافت‌های فرسوده جویا شده‌ام، به این نتیجه رسیده‌ام که عدم آگاهی مردم از فرآیند نوسازی باعث شده تا تمایل آنها برای اخذ وام ودیعه کاهش پیدا کند.

صادقی تاکید کرد: در واقع بسیاری از مردم تصور می‌کنند که برای نوسازی بافت‌های فرسوده باید نقدینگی بالایی داشته باشند و به این مساله واقف نیستند که اگر فقط زمین خود را به عنوان آورده ارائه وتسهیلات بانکی برای ساخت دریافت کنند به راحتی می‌توانند ملک خود را نوسازی کنند. به اذعان صادقی، همین ذهنیت باعث شده است که فعلا مردم برای دریافت وام ودیعه مراجعه نکنند. اما در این بین ایرج رهبر، رییس هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان کشور براین باور است که باتوجه به تبلیغات متعددی که از سوی صداوسیما برای نوسازی بافت‌های فرسوده صورت گرفته است از این رو بعید به نظر می‌رسد که عدم رغبت مردم برای دریافت وام ودیعه مشکل اطلاع رسانی باشد.

وی تاکیدکرد: در همین حال با توجه به اینکه در محله‌هایی که بافت فرسوده وجود دارد دفاتر نوسازی دایر است مردم به خوبی در جریان جزئیات روند نوسازی بافت‌های فرسوده هستند.

رهبرخاطرنشان ساخت: هر چند کانون سراسری انبوه‌سازان کشور آمار دقیقی از درخواست‌های مردم برای دریافت وام ودیعه ندارد، اما در هرحال اگر آنطور که مسوولان اذعان دارند از این وام استقبالی نشده است باید مشکل را در جای دیگری جست‌وجو کرد.

محله‌سازی به جای انفرادی‌سازی

به گزارش دنیای اقتصاد، در حالی که استقبال مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده بنا به گفته مسوولان تاکنون کم بوده است، اما وزارت مسکن تصمیم به تغییر در فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده را در دستور کار خود قرار داده و مقرر کرده است که به جای تک سازی ،محوطه سازی را در بافت‌های فرسوده اعمال کند.

انفرادی سازی در بافت‌های فرسوده باعث می‌شود که استفاده بهینه از زمین‌های موجود در این بافت‌ها تا سقف 30 درصد از بین برود. این در شرایطی است که اگر به جای پراکنده‌سازی، بلوک‌سازی انجام شود در این صورت ساخت‌وساز به بهترین شکل ممکن محقق خواهد شد. در این بین گفته می‌شود تصویب تخصیص 50درصد از خط اعتباری مسکن مهر به نوسازی بافت‌های فرسوده در برنامه پنجم باعث شده است تا مسوولان وزارت مسکن در بافت‌های فرسوده این امکان را پیدا کنند تا با اتکا به این اعتبار، محله‌سازی و بلوک‌سازی را در بافت‌های فرسوده در دستور کار خود قرار دهند.

صادقی، معاون وزیر مسکن و رییس شرکت عمران و نوسازی شهری در این‌باره به دنیای اقتصاد گفت: با توجه به تجاربی که وزارت مسکن در این زمینه کسب کرده و با توجه به افزایش سهم اعتبار نوسازی بافت‌های فرسوده، مقررشده است که از سال آینده به جای خردسازی، محله‌سازی و بلوک‌سازی در بافت‌های فرسوده اعمال شود.

معاون وزیر مسکن خاطرنشان ساخت: یک نمونه از محله سازی در تبریز و در محله‌ای به نام محله «گر» را اخیرا آغاز کرده‌ایم که دارای 245 خانوار است که 100 درصد آنها برای مشارکت در نوسازی بافت‌های فرسوده به شیوه بلوک‌سازی اعلام آمادگی کردند که مقرر شده است 600 واحد مسکونی توسط انبوه‌سازان در این محله ساخته شود. وی خاطرنشان ساخت: وزارت مسکن برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده از روش‌های مختلفی استفاده خواهد کرد و اگر تاپیش از این ساخت‌وساز به روش تجمیع پلاک را تبلیغ می‌کرد، اما از این به بعد در این مسیر یک بازنگری صورت خواهد گرفت و به جای تجمیع پلاک، محله‌سازی و بلوک‌سازی تبلیغ خواهد شد.

در همین حال محمد آیینی، کارشناس بافت‌های فرسوده نیز با تایید محله‌سازی به جای انفرادی‌سازی در نوسازی بافت‌های فرسوده تاکید کرد: با توجه به اینکه محله‌سازی با مزایای بی‌شماری همراه است، بنابراین تصمیم گرفته‌ایم که به جای تک‌سازی و پراکنده‌سازی در نوسازی بافت‌های فرسوده، محله‌سازی و بلوک‌سازی در دستور کار قرار گیرد. وی افزود: معمولا 30درصد از سطح مساحت محله‌های بافت‌های فرسوده را محله‌ها و کوچه‌های تو در تو تشکیل می‌دهد که اگر قرار باشد نوسازی به صورت تک‌سازی صورت گیرد این فضاها به عنوان فضاهای پرت محسوب خواهد شد؛ این در شرایطی است که با محله سازی از این فضاها استفاده بهینه خواهد شد. وی افزود: محله‌سازی صرفا به نوسازی خانه‌های قدیمی‌محدود نمی‌شود، بلکه ساخت مراکز تفریحی، رفاهی و آموزشی نیز دنبال می‌شود.




 


 


چهارشنبه 17/9/1389 - 15:53
اهل بیت

عاشورا در نگاه اهل سنّت

 

عاشورا فراتر از یک فرقه

سندیّت حادثه کربلا در کتب اهل سنّت

پیام هایی برای بشریت

دیدگاه اهل سنت به عاشورا از لحاظ تاریخی

دو رویکرد عاطفی و تحلیلی ـ اجتهادی اهل سنّت به عاشورا

مسأله لعن یزید از دیدگاه اهل سنّت

دیدگاه معاصر و عزاداری اهل سنّت

 

معاونت پژوهشی مدرسهء عالی امام خمینی، در تاریخ 15/11/1383 نشست علمی ای با عنوان "عاشورا از نگاه اهل سنت" را با حضور استادان و پژوهشگران برگزار کرد.

عاشورا فراتر از یک فرقه

در این نشست حجت الا‌سلا‌م ناصری داوودی، مدیر گروه تاریخ تشیع پژوهشکده‌ء سیره، سخن گفت و نهضت عاشورا را یکی از ماندگارترین و پُراثرترین نهضت ها و جریان های تاریخی دانست که فراتر از یک فرقه در طول تاریخ اثرگذار بوده است، بلکه مرزهای فرقه ای مذهبی و حتّی دینی و جغرافیایی را در نوردیده و دانشمندان، علما، سیاست‌گذاران و اصلا‌ح گران را در خارج جهان اسلا‌م نیز به خود جذب کرده است، مدیر گروه تاریخ تشیع پژوهشکدهء سیره گفت: " علی‌رغم پندار برخی شیعیان، با نگاهی اجمالی به تاریخ به روشنی دریافت می شود که حادثه عاشورا به هیچ وجه اختصاص به جامعه‌ء شیعه نداشته است. همان‌طوری که فراتر از جامعه اسلا‌می نیز اثرگذار بوده است. باید پذیرفت که عاشورا و پاس داشت شهادت سالا‌ر شهیدان به عنوان یک مبنا و معیار می تواند گفتمان بین المذاهب باشد".

وی یادآور شد: " عاشورا نه تنها اختصاص به جامعه تشیع ندارد، بلکه می تواند به عنوان مبنای گفتمان و سوژه قابل بحث و معیار و محور مشترک و قابل توجه در میان مذاهب مطرح باشد و مبنای گفتمان بین تشیع و تسنن باشد، زیرا در منابع اصلی حدیثی، تاریخی، رجالی و حتی کلا‌می اهل سنت به خصوص صحیح بخاری که در نظر اهل سنت بعد از قرآن (مما لا‌ریب فیه) تلقی می‌شود، احادیث و روایات متعددی نسبت به عظمت و جایگاه امام حسین(ع) از دیدگاه پیامبر اکرم(ص) وجود دارند. در بقیه‌ء کتب صحاح هم احادیثی وجود دارند که می توانند مبنای گفتمان تشیع و تسنن باشند".

سندیّت حادثه کربلا در کتب اهل سنّت

ناصری با استناد به شماری از احادیث صحاح سته گفت: " احادیث حسین منی و انا من حسین از پیامبر اکرم(ص)، "یا الحسن والحسین ریحانتان من هذه الا‌مه" یا حدیث کسا و احادیث متعدد دیگر وجود دارند که شخصیت بی‌مانند امام حسین(ع) را نشان می دهند و از دیدگاه اهل سنت و بنابر مبنای آنها در حدیث، پیروی از حضرت امام حسین(ع)‌ و محبت آن حضرت و یاری رساندن به ایشان به خصوص در حادثه عاشورا به عنوان یک اصل در میان اهل سنت پذیرفته شده است. این احادیث در صحیح مسلم، ‌سنن ابوداوود و سنن ابن ماجه ترمزی با بیان ها و کمیت‌های متفاوت آمده است و در مجموع تردیدی باقی نمی گذارند".

پیام هایی برای بشریت

ایشان، در ادامه، به خطبه‌هایی که دارای پیام هستند اشاره کرد و گفت: "این پیام ها هرگز اختصاص به شیعه ندارند، بلکه شامل بشریت می شوند". وی امر به معروف، نهی از منکر، مبارزه با فساد و تبعیض ، ‌اجرای عدالت و... استفاده از اصول صحیح، پایبندی به اصول و مکتب، استفاده نکردن از وسایل نامشروع مانند ترور برای اهداف مشروع را از جمله مسایلی دانست که شامل جامعه اهل سنت و شیعه می شوند.

حجت الا‌سلا‌م ناصری افزود: "مصلحان و انقلا‌بیون جهان و متفکران غیر مسلمان مانند گاندی و بعضی از شخصیت های دیگر شرق و غرب، شیفته‌ء مکتب حسین(ع) ، شخصیت او و عاشورا شده اند. درست است بعضی از منابع و مقاتل مربوط به اهل سنت، به خطبه‌ها نپرداخته‌اند، ولی بحث علمی و کاملا‌ً مناظره‌ای می‌تواند آنها را ملزم به پذیرش این واقعیت ها نمود".

مدیر گروه تاریخ تشیع پژوهشکده‌ء سیره شخصیت سیدالشهدا (ع) را در منابع اهل سنت یکی دیگر از دستاویزهای گفتمان یاد کرد و گفت: "با قطع نظر از احادیث نبوی(ص)، وقتی شخصیت این بزرگوار را در منابع روایی،‌تاریخی و رجالی اهل سنت مطالعه‌ می‌کنید، می بینید بسیاری از صفات که از نظر ما گاهی ممکن است غلوآمیز باشند در منابع اهل سنت وجود دارند که در منابع شیعه کم‌تر وجود دارند یا از منابع اهل سنت وام گرفته شده اند. خود این امر نیز می تواند منابع گفتمان بین شیعه و اهل سنت باشد".

دیدگاه اهل سنت به عاشورا از لحاظ تاریخی

ناصری داوودی، در ادامه، با اشاره به پیامدها و حوادث خارق العاده همزمان و بعد از عاشورا گفت: " اهل سنت، بیش‌تر، به آثار و پیامدهای خارق‌العاده شهادت امام حسین(ع) و یارانش در منابع تاریخی،‌ روایی، رجالی و مقاتل آنها پرداخته اند، در حالی که شیعیان نپرداخته اند یا به صورت محدود و پراکنده از منابع اهل سنت استفاده کرده اند". وی خاطرنشان کرد: "حوادثی وجود دارند؛ مانند ظاهر شدن حمره آسمانی بعد از شهادت حضرت به مدت ۶ ماه؛ حتی در بعضی بیابان های عراق و شام و بصره خون باریدن از آسمان و پر شدن خیمه ها از خون که شیعیان آنها را مطرح نکرده اند ولی اهل سنت در منابع خود آورده اند یا مسأله قرائت قرآن توسط رأس بریده سیدالشهدا(ع) در کربلا‌ و کوفه و شام، از زیر سنگ‌های بیت المقدس همزمان و بعد از عاشورا خون جوشیدن ، یا ابتلا‌ی تمسخرکنندگان و قاتلا‌ن امام حسین(ع) به عقوبت های دردناک دنیوی، صداها و مرثیه ها و اشعار حتی رثایی شنیدن از جاها و مناطقی که افراد خواننده معلوم نیست و نیز مسلمان شدن تعدادی از مسیحیان با مشاهده‌ء تلا‌وت قرآن توسط سر بریده و خواب های عجیب که از که از اصحاب مورد پذیرش اهل سنت نسبت به عاشورا نقل شده است. نمونه های زیادی از این قبیل وجود دارند که عظمت شخصیت امام حسین(ع) را نشان می دهد و دیدگاه اهل سنت را از لحاظ تاریخی نسبت به عظمت این شخصیت بیان می کند؛ بیش‌تر راویان این گونه حوادث که پیامدهای عاشورا را بیان کرده اند بصری‌یا شامی بوده‌اند.

دو رویکرد عاطفی و تحلیلی ـ اجتهادی اهل سنّت به عاشورا

وی حادثه‌ء عاشورا را از دیدگاه دانشمندان اهل سنت نیز بررسی نمود و اظهار داشت: " اهل سنت با توجه به منابع شان با دو رویکرد عاطفی و تحلیلی، اجتهادی به عاشورا نگریسته‌اند؛ نقطه‌ء عطف رویکرد عاطفی توجه به نفس مظلومیت است. حادثهء عاشورا با توجه به مقام سیدالشهدا(ع) و یارانش و با توجه به این که فرزندان پیامبرند و بعد از نیم قرن چگونه در صحرای کربلا‌ شهید می‌شوند، با چه جرمی کشته می‌شوند؟ پیام آنها چیست؟ بر سر فرزندان و زنان آنها چه می آید؟ بر سر اجسادشان چه می آید؟ اینها بعد رثایی حادثه‌اند که مورد توجه اهل سنت قرار گرفته و به اتفاق عوامل حادثه را محکوم کرده‌اند و نسبت به آن اظهار اندوه نموده‌اند".

وی در تبیین جنبه اجتهادی، تحلیلی گفت: " اکثریت اهل سنت، نسبت به حادثهء عاشورا وقتی با رویکرد تحلیلی و اجتهادی هم برخورد کرده اند، موضع روشنی گرفته اند، به طوری که آن بعد عاطفی را نیز تکمیل کرده اند و جالب است که نقطه‌ء عزیمت و بیت‌العزال این موضع گیری اهل‌سنت مسأله‌ء جواز لعن و عدم جواز لعن یا وجوب لعن یزید و عدم وجوب آن است. دیدگاه بیش‌تر اهل سنت این است که یزید بعد از واقعه عاشورا و ارتکاب این جنایت بی مانند تاریخی، کافر و واجب اللعن شد". ناصری داوودی در دایره‌ء آرای اکثریت کسانی که با لعن یزید موافق‌اند سخن گفت و خاطرنشان کرد: " قبل از این که صاحب نظران اهل سنت وارد معرکه شوند اصلا‌ً لعن بر یزید و محکوم نمودن او و این که به عنوان فرد شماره‌ء یک در جنایت عاشورا متهم شود از داخل خاندان اموی بروز پیدا کرد".

مسأله لعن یزید از دیدگاه اهل سنّت

وی افزود: "بنابر گزارش های اهل سنت، یزید اعتراف می کند که شایستگی حکومت را ندارد و معاویه خلا‌فت را از دست کسی گرفته که نسبت به او شایسته تر بود. پدر وی نیز به ناحق خلا‌فت را غصب کرد و کسی را که نسبت به خلا‌فت شایسته بود به شهادت رساند. در میان امویان نیز عمربن عبدالعزیز، خوش نام ترین خلیفه‌ء اموی در میان اهل سنت است. وقتی در حضورش یکی از افراد اهل سنت یزید را امیرالمؤمنین خطاب می‌کند، ایشان دستور می‌دهد به او ۴۰ تا ۸۰ ضربه شلا‌ق بزنند. در میان خانواده‌ی اموی، ابوالفرج اصفهانی، یزید را لعن می کند. بعد از او جاحز و قبل از جاحز، از حسن بصری این مسأله‌ء لعن آغاز می شود. میان بزرگان اهل سنت کسانی مثل حسن بصری، ابوحنیفه، عبدالحمید جعفر، ابن عجلا‌ن،‌عمربن جاحز، عبدالقاسم سلیمان طبرانی، قاضی ابوالعلا‌ی حنبلی، ابوالقاسم شافعی، محمدبن طلحه دمشقی، عبدالفرج بن جوزی،‌ابومظفر شمس الدین سبط جوزی،‌سعدالدین تفتازانی، شمس الدین ذهبی،‌جلا‌ل الدین محمد مولوی بلخی،‌حمدالله مستوفی، عبدالرحمن بن خلدون،‌علی بن محمد مالکی، ابن صباغ، عبدالرحمن جامی، ‌فضل‌الله روزبهانی، خونجی، شمس الدین،‌ابن حجر و سیوطی از مهم‌ترین شخصیت هایی هستند که لعن یزید را مطرح کرده اند و به صورت علنی یزید را واجب اللعن دانسته اند".

مدیر گروه تاریخ تشیع پژوهشکده‌ء سیره درباره‌ء اقلیت مخالفان با لعن یزید اضافه کرد: "عده ای به طور غیر مستقیم مسأله‌ء لعن یا عدم لعن را در قالب تاریخ نگاری مطرح کرده اند. در تاریخ طبری مسأله‌ء لعن به صورت مبهم مطرح شده است. به این صورت که روایات متعددی آورده است؛ صحیح و ضعیف، راست و بلا‌واسطه یا دروغ و غیر قابل باور. همین طور در طبقات ابن سعد که سردسته‌ء تاریخ نگارانی است که در مورد حادثه‌ء عاشورا دچار انحراف، و تحریف و بدعت هایی شده است. همین ابن سعد مسأله لعن یا عدم لعن یزید را در قالب تاریخ نگاری با بافتن روایات جعلی و متناقض و ارائه این روایات غیر قابل باور مطرح کرده است".

وی ـ در ادامه ـ افزود: " ابن کثیر نیز در البدایه و النهایه در قالب تاریخ نگاری از قرن پنجم و ششم به بعد مشهور است. اولین شخصی که مسأله عدم جواز لعن یزید را مطرح کرده ست،‌ابوحامد غزالی است.

بعد از او ابوبکر بن عربی مالکی در العواصم من القواصم به صورت بسیار جدی عدم جواز لعن یزید را مطرح کرده است.

ابن خلدون نیز با همهء این که امام حسین(ع) را عادل و امام می‌داند در عین حال مسأله‌ء شوکت در خلا‌فت را مطرح و به نحو غیر مستقیم از یزید طرفداری می کند".

دیدگاه معاصر و عزاداری اهل سنّت

ناصری داوودی، در پایان، به طرح نظریات معاصران پرداخت و اظهار داشت: "در دوران معاصر نیز همین اکثریت و اقلیت وجود دارند. در میان اقلیت تعدادی را می‌بینیم که شخصیتی با عنوان استاد دانشگاه کویت کتابی نوشته است به نام برائه یزید بن معاویه من دم الحسین یا کتابی دیگری را یکی از اساتید مصری نوشته است با عنوان: اباطیل یجب ان طمح من التاریخ یا کتابی... مثل تاریخ اسلا‌م دوره‌ء اموی، دوره‌ء عباسی و امم اسلا‌می را نوشته است و طرفداری از یزید را به عنوان تاریخ نگاری یا حتی بحث‌های جامعه شناسی و روان شناسی مطرح کرده است".

وی خاطرنشان ساخت: «ولی در میان معاصران اهل سنت بازهم اکثریت بیش از گذشته طرفدار لعن یزید و طرفدار شهادت امام حسین(ع) و تجلیل از وی می‌باشند. در رأس آنها سید جمال الدین را جزو اهل سنت یا پذیرفته شده از سوی اهل سنت بدانیم در این باره نظراتی بسیار ظریف دارد که اصلا‌ً اسلا‌م را محمدی الحدوث و حسینی البقا می داند. همین طور مرثیه‌ء بسیار زیبای مصلح دیگر اهل سنت، اقبال لا‌هوری را داریم که اصلا‌ً حادثه‌ء عاشورا را به عنوان جریانی می داند که به حق ریشه در دوران آدم داشته و از زمان آدم تا خاتم(ص) ادامه دارد. او حادثهء عاشورا را از جهات گوناگونی قابل الگوگیری و تاخاتم ادامه دار می داند".

مدیر گروه تاریخ تشیع پژوهشکده‌ء سیره ، درباره‌ء برخورد عملی اهل سنت با حادثه عاشورا، گفت: "در گذشته، اهل سنت نسبت به عاشورا با تجلیل و قدردانی برخورد کرده اند و این می‌تواند از عواملی مؤثر برای گفتمان بین المذاهب درباره‌ء عاشورای حسینی باشد. امروزه نیز اهل سنت در جنوب شرقی آسیا، اندونزی،‌مسأله‌ء تابوت کشان را دارند که کاملا‌ً با فرهنگ ملی‌شان آمیخته است و آنها را سوگوار نشان می دهد. همچنین است مسأله‌ء نذر، نیت و روزه داری. همین طور در آسیای میانه عملا‌ً سوگواری در گذشته با عنوان عاشورا و عاشوری در میان آنها با عنوان علم‌هایی مطرح می باشد که نشان می دهد آنها سوگوار هستند". وی افزود: " در قفقاز، شمال آفریقا و در جهان عرب، خاورمیانه و حتی کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان در میان اهل سنت و استان های کاملا‌ً سنی نشین، عزاداری موجود است. حتی در دهه های اخیر دشمنان خارجی و بعضی متحجّران در صدد هستند که با این مسأله مبارزه کنند و عزاداری اهل‌سنت را زیر سؤال ببرند و با آن مبارزه نمایند".

 

منبع : مجله ‏پژوهه (حوزه علمیه)، شماره 10

چهارشنبه 17/9/1389 - 15:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته