• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1039
تعداد نظرات : 38
زمان آخرین مطلب : 4191روز قبل
اقتصاد

رشد 36 درصدی تعداد بن کارت­های بانک صادرات ایران

بانک صادرات ایران در راستای افزایش سطح دسترسی هموطنان به خدمات الکترونیکی و کاهش وجوه نقد در جامعه تا پایان خرداد ماه سال جاری 3 میلیون و 552 هزار بن کارت را صادر و دراختیار شركت‌ها، سازمان‌ها و اشخاص قرار داده است.

 

به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، این بانک به منظور پاسخگویی به نیاز شركت‌ها و سازمان‌هایی كه قصد پرداخت مزایای غیرنقدی به كاركنانشان را دارند بن کارت سپهر را  به عنوان ابزاری که جایگزین بن كالا و حواله‌های غیرنقدی است طراحی نموده که تا پایان خرداد ماه سال جاری 3 میلیون و 552 هزار بن کارت صادر و در اختیار متقاضیان قرار داده که این میزان بیانگر رشد 36 درصدی بن کارت‌های صادره نسبت به مقطع زمانی مشابه در سال 90 است. بر این اساس دارندگان بن کارت می‌توانند نسبت به خرید كالا و خدمات مورد نیاز خود از فروشگاه‌های مجهز به پایانه فروش  (POS) این  بانك یا هر یك از بانك‌های عضو شبكه شتاب اقدام نمایند.

گفتنی است بن‌كارت سپهر به درخواست شركت‌ها، سازمان‌ها و اشخاص در مبالغ معین و قابل تعریف و به صورت با نام، صادر شده و حداكثر مبلغ كارت‌ها نامحدود  و به دفعات  قابل شارژ می باشد.

شایان ذکر است این بانک با در اختیار داشتن حدود 3 هزار شعبه در سراسر کشور؛ تا پایان خرداد ماه تعداد28 میلیون و 500 هزار کارت  را برای متقاضیان صادر، 47 میلیون حساب را برای هموطنان افتتاح نموده و نقش بسزایی در تحقق اهداف بانکداری الکترونیک  در کشور ایفا می‌نماید.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:53
اقتصاد

با مشارکت بانک صادرات ایران؛عظیم ترین پروژه تجاری ، فرهنگی و تفریحی شیراز کلید خورد

با مشارکت بانک صادرات ایران پروژه احداث مرکز تجاری، فرهنگی و تفریحی «مشیر» شیراز با حضور عشایری قائم مقام وزیر و مدیرکل مسکن و شهرسازی استان فارس، عرفانی رئیس هیأت مدیره این بانک، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استان کلید خورد.

 به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، رییس هیات مدیره این بانک در مراسم کلنگ­زنی پروژه «مشیر» طی سخنانی با اشاره به شصتمین سالگرد تأسیس بانک گفت: بانک صادرات بانکی بود که با ورود به عرصه بانکی کشور منجر به خدمت رسانی به آحاد مردم گردید و تحولی در بانکداری خصوصی و بانکداری نوین ایجاد نمود این بانک بعد از انقلاب از اوایل دهه 60سرمایه گذاری مستقیم را در دستور کار قرارداد و با شرکت­های گوناگون در عرصه های مختلف صنعت، تولیدی،  کشاورزی و … مشارکت نمود که فعالیت این شرکت­ها منجر به توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان گردید .

وی با اشاره به نقش شرکت­های تابعه بانک تصریح کرد:  در سالی که به فرموده رهبر انقلاب به نام حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی نام گذاری شد، هر پروژه که منجر به ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم شود خاری در چشم دشمنان خواهد بود.

 او افزود: امروز دشمنان انقلاب برای ضربه زدن به ملت و نظام، دست به هر اقدامی می زنند و از آنجا که در تمامی نقشه های گذشته خود ناکام مانده اند این بار با تشدید فشارهای اقتصادی سعی در به زانو درآوردن مردم و کشور دارند.

 عرفانی تأکید کرد : قطعاً چنین ملتی که بیش از 30 سال در مقابل انواع تهدیدات و فشارهای دشمنان ایستادگی کرده با تبعیت از رهبر معظم انقلاب و با اجرای درست و صحیح اقتصاد مقاومتی، نقشه دشمنان را بار دیگر نقش بر آب خواهد کرد .

 وی خاطر نشان ساخت : امروز در استان فارس و شیراز طرح هایی را دنبال می کنیم که منافع عمومی مردم را تأمین کند پیام کلنگ زنی این پروژه این است که اگر ما با هم همکاری کنیم می توانیم پروژه هایی بزرگ تر را هم اجرا نمائیم.

شایان ذکر است  این پروژه  12 هزار متر مربع مساحت و 70 هزار متر مربع  زیر بنا داشته که به منظور احداث این مرکز  مبلغ 1500 میلیارد ریال سرمایه از طریق شرکت سرمایه گذاری توسعه سپهر فارس  که از شرکت های تابعه این بانک می باشد به آن اختصاص داده شده است.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:52
سياست

پنج سناریو برای آینده سوریه


آمریکا و اسرائیل منافع زیادی در سوریه دارند و به همین جهت در تلاشند تمامی سناریوهای محتمل برای آینده سوریه را خوب بررسی کنند تا برای هر کدام راه‌حلی در نظر بگیرند.

به گزارش فارس، در گزارشی از «مرکز امنیت جدید آمریکا» آمده است: پنج سناریوی محتمل می‌توان برای آینده سوریه در نظر گرفت که فهرست جامعی نیست و تمامی احتمالات را لحاظ نمی‌کند، اما مهم‌ترین آنها را گرد هم می‌آورد. یکی از این سناریوها ترور اسد به دست مخالفان است که باعث هرج و مرج بیشتر، از دست رفتن زمان و منابع کافی برای مخالفان و مشکلاتی دیگر برای عناصر باقی‌مانده در رژیم می‌شود و کشورهای همسایه را نیز به واکنش‌هایی وامی‌دارد.

* راهبرد آمریکا در سوریه باید خطراتی را تعدیل کند که منافع این کشور را تهدید می‌کنند

درگیری خشونت‌آمیزی که در حال حاضر در سوریه در جریان است منافع راهبردی مهم آمریکا را به خطر می‌اندازد، اما چند گزینه جذاب برای حفظ این منافع و همچنین اهرم فشاری کوچک برای تأثیرگذاری بر مسیر آینده کشور برای واشنگتن باقی می‌گذارد. آمریکا باید با توجه به این چالش‌ها راهبردی را در پیش گیرد که هم خطرات کوتاه‌مدت برای منافعش را تعدیل می‌کند و هم خطرات بلندمدت را. دیگر سیاست‌های آمریکا، به درستی، بر محکوم کردن خشونت و خصومت رژیم سوریه و همچنین کاستن از درد و رنج مردم سوریه متمرکز است.

* پنج سناریوی متفاوت را می‌توان برای آینده سوریه تصور کرد

این گزارش مختصر در باب سیاست‌های دولت آمریکا بر تهدیدهایی متمرکز است که منافع امنیتی آمریکا را به خطر انداخته و اینکه این تهدیدها چطور تحت پنج سناریوی متفاوت برای آینده سوریه تغییر و تحول می‌یابند:

• بشار اسد پس از دوره‌ای درگیری کشته می‌شود

• دولتی به رهبری مخالفان از طریق انتقال قدرتی مدیریت شده قدرت را در دست می‌گیرد

• مخالفان اسد را با خشونت عزل می‌کنند و کنترل سوریه را در دست می‌گیرند

• اسد پس از یک جنگ داخلی طولانی بر سر کار باقی می‌ماند

• سوریه در راستای دسته‌بندی‌های فرقه‌ای یا مذهبی هجده ماه پیش چندپاره می‌شود، که بهترین نتیجه ممکن برای سوریه است تا اسد را قانع کنند استعفا دهد و در نتیجه انتقال قدرت به شکل صلح‌آمیزی صورت می‌گیرد. هرچند که اکنون دیگر خیلی برای این گزینه دیر شده است.

* عزم اسد برای ماندن راسخ‌تر شده و مخالفان راهی جز مبارزه خشونت‌آمیز نمی‌بینند

علی‌رغم اینکه ماه‌های متوالی تلاش‌هایی دیپلماتیک صورت گرفت، درگیری‌ها اوج بیشتری یافته است که همین مسئله کنترل اسد روی کشور را تضعیف کرده، اما بر عزم او مبنی بر سر قدرت ماندن افزوده است و از سوی دیگر مخالفان و افراطیان الهام گرفته از القاعده را جسورتر ساخته و بر عمق دسته‌بندی‌ها و مناقشات فرقه‌ای افزوده است. اکنون راهی جز مبارزه خشونت‌آمیز با خشونت پیش پای خود نمی‌بینند. دمشق و حلب اشغال شده، آمار مرگ و میر از 20 هزار نفر گذشته و صدها هزار پناهنده نیز به کشورهای همسایه گریخته‌اند.

* درس تلخی که آمریکا از جنگ عراق گرفت این بود که باید همه نتایج ممکن را در نظر گرفت

همچنان که درگیری‌ها شدت بیشتری می‌یابد، مناظرات عمومی در آمریکا بیشتر بر سیاست‌های ویژه برای حل این درگیری، از جمله مسلح ساختن مستقیم شورشیان سوری یا تحمیل «منطقه پرواز ممنوع» برای حمایت از مخالفان، متمرکز می‌شود اما، در این میانه، توجه زیادی به این مسئله نمی‌شود که وقتی درگیری پایان یافت چه خواهد شد. گزارش‌های فعلی حاکی از این است که سیاست‌گذاران آمریکایی بر چشم‌انداز انتقال مدیریت شده قدرت پس از رفتن اسد تمرکز کرده‌اند، اما این تنها یکی از نتایجی است که ممکن است به بار آید. آمریکا درس تلخی از جنگ عراق گرفت و آن این بود که باید به بهترین شکل ممکن خودمان را برای عواقب درگیری آماده کنیم که مستلزم لحاظ کردن نتایج محتمل بسیاری است، نه اینکه تنها روی نتیجه‌ای فکر کنیم که مطلوب آمریکاست.

منافع آمریکا در سوریه

* آمریکا باید برای منافع راهبردی مهمی که در سوریه دارد برنامه‌ریزی کند

از آنجایی که آینده سوریه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، رهبران آمریکا باید برای مجموعه‌ای از سناریوهای ممکن برنامه‌ریزی کنند. این برنامه‌ریزی از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا آمریکا منافع راهبردی مهمی در سوریه دارد که در معرض خطرند:

* منع استفاده و گسترش سلاح‌های شیمیایی سوریه

منع استفاده و گسترش سلاح‌های شیمیایی سوریه. هرچه درگیری‌ها شدت بیشتری یابند، احتمال استفاده رژیم از سلاح‌های شیمیایی –که ظاهراً شامل چندین تن سارین، گاز خردل و عامل اعصاب وی‌ایکس است- علیه مردم سوریه یا امکان اینکه به دست تروریست‌ها بیفتند، بیشتر می‌شود.

* جلوگیری از گسترش درگیری‌ها به کشورهای همسایه

جلوگیری از گسترش درگیری‌ها به کشورهای همسایه. ممکن است که درگیری‌ سوریه منجر به آن شود که تسلیحات، شورشیان، و تنش‌های فرقه‌ای از طریق مرزهای به شدت نفوذپذیر سوریه، راه‌های معمول تجاری، و پیوندهای خانوادگی و قبیله‌ای به کشورهای همسایه‌ای چون لبنان، عراق، اردن، ترکیه کشیده شود.

* محدود کردن اقدامات ایران در دامن زدن به آتش درگیری‌ها در منطقه

محدود کردن اقدامات ایران در دامن زدن به آتش درگیری‌ها در منطقه. اتحاد ایران و سوریه ایران را قادر ساخته که قدرت خود را در سرزمین شام، یا همان کرانه خاوری دریای مدیترانه اعمال کند، از حزب‌الله در لبنان و اندکی کمتر از آن، از گروه‌های شبه‌نظامی فلسطین حمایت کند و به این شکل کشورهای منطقه را بی‌ثبات سازد. احتمال دارد دولت جدیدی که در سوریه سر کار بیاید روابط کمتر دوستانه‌ای با ایران داشته باشد و توانایی ایران برای رساندن تجهیزات به حزب‌الله را محدود سازد. همین مسئله می‌تواند ایران را منزوی‌تر سازد و از سوی دیگر تلاش‌های آمریکا و جامعه بین‌المللی را برای وادار ساختن ایران برای نشستن پای میز مذاکرات هسته‌ای تقویت کند. در این صورت، ایران احساس تهدید بیشتری می‌کند و –در غیاب توانایی‌های راهبردی قهری که حضور متحد سوری برایش فراهم می‌ساخت- انگیزه بیشتری برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای احساس کند.

* منع گروه‌های ملهم از القاعده از عملکرد آزادانه در سوریه

منع گروه‌های ملهم از القاعده از عملکرد آزادانه در سوریه. طبق گزارش‌ها، تعداد گروه‌های ملهم از القاعده هر روز بیشتر می‌شود و هرچه بیشتر در درگیری‌های سوریه شرکت می‌جویند. این گروه‌ها می‌توانند پناهگاه‌های امنی در بخش‌هایی از کشور برای خود درست کنند که نه رژیم بتواند کاملاً کنترل کند و نه مخالفان رژیم.

* تضمین امنیت اسرائیل

تضمین امنیت اسرائیل. شاید رژیم اسلام‌گرای جدیدی که در سوریه بر سر کار بیاید خصومت بیشتری با اسرائیل نشان دهد، اما رژیمی که پیوندهای خود با ایران و حزب‌الله را محدود سازد و به غرب نزدیک‌تر شود در نهایت به صلح با اسرائیل نیز تمایل بیشتری خواهد داشت. رهبران اسرائیل عمیقاً نگران امنیت سلاح‌های شیمیایی با شدت گرفتن درگیری‌ها در سوریه و احتمال انتقال قدرت هستند.

* دولت آمریکا از اینکه نقش آشکاری در درگیری‌های سوریه ایفا کند می‌ترسد

البته این منافع راهبردی مهم تنها برخی از منافع در خطر آمریکا در سوریه‌اند. دولت آمریکا نیز در پپی حمایت از انتقال سیاسی در سوریه و تعدیل درد و رنج مردم است. آمریکا آن عناصری از گروه‌های مخالف را تشویق می‌کند که در پی انتقال قدرتی وحدت‌مدار هستند و وعده داده که 100 میلیون دلار در جهت اقدامات بشردوستانه، هم در سوریه و هم در کشورهای همسایه، هزینه کند. با اینکه آمریکا، طبق گزارش‌ها، کمک‌های غیرمرگباری در اختیار شورشیان گذاشته و اکنون نیز فرایند مسلح ساختن گروه‌های مخالف از طریق عربستان سعودی، ترکیه، و قطر را آغاز کرده، دولت آمریکا همچنان در ایفای نقش مبارزه‌‌ای مستقیمی در سوریه تردید دارد و از خطراتی می‌ترسد که در بحبوحه سال انتخاباتی آمریکا جدی‌تر هم به نظر می‌رسند.

* مداخله نظامی آمریکا در سوریه مشکلات زیادی برایش به بار می‌آورد

این خطرات عبارتند از: آمریکا درگیر یک بن‌بست سیاسی دراز مدت شود، مانعی سر راه برنامه‌های آمریکا در جهت ایجاد یک توازن قدرت مجدد در آسیا در بلندمدت و بدتر کردن شرایط سوریه در عوض بهتر کردن آن درست شود. مداخله نظامی آمریکا درگیری‌ها را شدت می‌بخشد و گروه‌های ملهم از القاعده را جسورتر می‌سازد. مداخله آمریکا می‌تواند به جنگی نیابتی با ایران و روسیه بیانجامد، و اقدامات شورای امنیت سازمان ملل متحد را برای حفظ فشار بین‌المللی روی ایران تضعیف کند. در صورتی که سرمایه‌های نظامی آمریکا به سوریه گسیل شوند، در صورت رویارویی نظامی با ایران، چه در نتیجه حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران و چه هر واقعه دیگر، نیروها و توانایی‌های نظامی کمتری در دسترس ارتش آمریکا خواهد بود.

پنج سناریوی محتمل برای سوریه

* هر سناریو در نتیجه رویدادی محتمل و مجموعه‌ای از واکنش‌ها حاصل می‌شود

هر کدام از سناریوهایی که در زیر به آنها اشاره می‌شود در نتیجه یک رویداد و به دنبال آن مجموعه‌ای واکنش‌های محتمل از جانب بازیگران کلیدی –از جمله عناصر رژیم اسد و ارتش سوریه، مخالفان و قدرت‌های خارجی- حاصل می‌شود. این مجموعه سناریوها برای آینده سوریه تمامی حالات ممکن را در نظر نگرفته، اما محتمل‌ترین مسیرهایی را که ممکن است سوریه طی کند شناسایی کرده است.

سناریوی اول: مرگ ناگهانی اسد

* ترور اسد می‌تواند آشوب و هرج و مرج‌های زیادی به بار آورد

این سناریو به این شکل آغاز می‌شود که مخالفان رژیم سوریه یا شورشیان القاعده اسد را ترور کنند.

رویدادهای کلیدی:

• کسانی که در رژیم باقی مانده‌اند کنترل خود بر اکثر نهادهای دولتی را حفظ می‌کنند، اما عدم قطعیت و آشفتگی‌هایی که در نتیجه مرگ اسد به وجود می‌آید به مخالفان این امکان را می‌بخشد که رژیم را به شدت به چالش بکشند. نهادهای دولتی همچنان دست‌نخورده باقی می‌مانند، اما تأمین امنیت تسلیحات شیمیایی سوریه ضعیف‌تر می‌شود.

• مخالفان سوری پس از مرگ اسد ادعای پیروزی کنند، اما راهبرد مشخصی برای انتقال قدرت پس از مرگ اسد نداشته باشند.

• گروه‌های ملهم از القاعده از دوره بی‌ثباتی در دولت سوریه سوءاستفاده کنند، پایگاه‌های بیشتری در مراکز شهری مهم به دست آورند و حملاتی علیه وفاداران به رژیم صورت دهند.

* با مرگ اسد کنترل رژیم بر تسلیحات شیمیایی کمتر می‌شود

در هرج و مرجی که پس از مرگ اسد به وجود می‌آید، کنترل رژیم روی حفاظت از تسلیحات شیمیایی کمتر می‌شود، زیرا باقی‌مانده اعضای رژیم نیز بیشتر بر تثبیت مجدد قدرتشان و جلوگیری از سقوط رژیم تمرکز می‌کنند. مبارزان بدنیت مخالف رژیم یا شبه‌نظامیانی که اطلاعاتی از داخل حکومت در دست دارند می‌توانند از این ضعف برای کنترل برخی از تسلیحات شیمیایی سود برند.

* جنگ داخلی سوریه می‌تواند تا سال‌ها ادامه یابد

ترور اسد می‌تواند ناقوس مرگ حکومت فعلی باشد و بر قدرت عناصر مخالف رژیم می‌افزاید، اما درگیری‌ها احتمالاً به سرعت پایان نیابند. جنگ داخلی سوریه می‌تواند تا سال‌ها ادامه یابد. احتمال دارد که برخی از اعضای رژیم قدرت را ترک گویند. با اینکه تعداد سنی‌هایی که از رژیم حمایت می‌کنند در حال کاهش است، ممکن است که با توجه به روابط اقتصادی و اجتماعی بین علوی‌ها، اقلیت‌ها و خانواده‌های سنی در مرکز رژیم، دیگر وفاداران رژیم به سادگی قدرت را رها نکنند.

* نیروهای باقی‌مانده در رژیم سوریه نیز مشکل بتوانند پس از مرگ اسد از پس حکومت برآیند

حتی اگر قرار بود نهادهای دولتی کاملاً دست‌نخورده بمانند هم باز عدم اطمینان در مورد اینکه چه کسی در رأس دولت سوریه قرار می‌گیرد، کارآمدی آنها را کاهش می‌دهد. مضاف بر این، نیروهای نظامی و امنیتی سوریه نیز به سختی بتوانند کسب اعتبار کنند و اعتماد مردم را با همین رژیم فعلی کسب کند. خصومت‌های خشونت‌آمیز برخی از اعضای ارتش و نیروهای امنیتی سوریه علیه شورشیان، و تا حدی، علیه مردم سوریه، برخی از سوری‌ها را بر آن داشته که از رژیم انتقام بگیرند. بر همین وجه، حتی اگر وفاداران رژیم به نیروهایشان دستور توقف یا کاهش عملیات علیه شورشیان را دهند، نیروهای نظامی و امنیتی سوریه به دشواری بتوانند پس از یک سال جنگ داخلی شدید، بر ظن خود به شورشیان یا حامیان آنها فائق شوند. حتی اگر رژیم تضعیف شده تصمیم به صلح با شورشیان بگیرد نیز باز ممکن است که تنش‌های فرقه‌ای روبه‌افزایش در میان شورشیان مانع آن شود که بتوانند هیچ‌گونه مفادی برای توافق‌نامه مورد مذاکره در نظر بگیرند.

* مخالفان اسد و جامعه بین‌الملل نیز پس از مرگ اسد با کمبود وقت و منابع مواجهند

عناصر مخالف رژیم سوری و جامعه بین‌الملل احتمالاً فرصت و منابع کافی برای عملی کردن کارآمد راهبردشان را نداشته باشند. این شکاف‌ها می‌تواند فرصتی در اختیار وفاداران رژیم بگذارند تا از شوک مرگ اسد بیرون بیایند و برای مقابله مجدد با شورشیان نیرو بگیرند.

*در مورد واکنش ایران و روسیه هم چند احتمال در دست است

گروه‌های ملهم از القاعده نیز می‌توانند از وضعیت راکد پس از مرگ اسد سوءاستفاده کنند و همچنان‌که قدرتمداران قدیمی و جدید هم در میدان جنگ و هم پای میز مذاکره می‌جنگند، از میان جمعیت سوری نیروهایی به خدمت بگیرند. این گروه‌های شبه‌نظامی می‌توانند با این ادعا که آنها مسئول مرگ اسد هستند نیز حمایت‌هایی جلب کنند. ایران و روسیه همچنان از اقدامات طرفداران رژیم علیه شورش‌ها پشتیبانی می‌کنند، اما این امکان نیز هست که این دو کشور راهبردی حاشیه‌ای در پیش بگیرند و با رهبران سوری نوظهور از میان مخالفان روابطی برقرار سازند. ایران همچنین می‌تواند با صورت دادن حملاتی نیابتی در جای دیگر به اخبار ناگهانی مرگ اسد واکنش نشان دهد تا به این شکل قدرت خود را نیز به نمایش بگذارد.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:51
سياست

چرا اسرائیل بمب‌هسته‌ای ساخت؟

رئیس وقت انرژی اتمی فرانسه اظهار کرد: « زمانی که فرانسه برخلاف خواست آمریکا به اسرائیل کمک می‌کرد تا به سلاح اتمی دست یابد، مقامات فرانسه به ناگاه متوجه شدند که هدف از ساخت این بمب‌ها آمریکا است».

به گزارش فارس، «گلوبال ریسرچ» در مقاله‌ای به قلم «جاناتان کوک» می‌نویسد: اتحاد آمریکا و اسرائیل یکی از بزرگترین معماهای سیاسی آمریکا محسوب شده و در تمامی کمپین‌های تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری این کشور به چشم می‌خورد. تا جایی که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در سخنانی اظهار کرد: « تلاویو از جایگاه ویژه‌ای در نزد آمریکا برخوردار است». وی در ادامه، این روابط را «خلل ناپذیر» ، «استوار» و «منحصر به فرد» دانست و افزود: «روابط اسرائیل و آمریکا بر پایه منافع مشترک و ارزش‌های متقابل شکل گرفته است».

* سخنان رومنی در مورد اتحاد آمریکا و اسرائیل

میت رامنی، نامزد جمهوری خواه و رقیب انتخاباتی اوباما، در توصیف روابط واشنگتن-تلاویو پا را از اوباما نیز، فراتر نهاد و گفت: « میان ما و اسرائیل کوچکترین تفاوتی دیده نمی‌شود». در یکی از تبلیغات انتخاباتی رامنی به سفر وی به اسرائیل اشاره شده و روابط آمریکا و اسرائیل را «عمیق و دلپذیر» نشان می‌دهد.

* دورویی و خیانت در روابط آمریکا و اسرائیل

با اینکه این سخنان در ظاهر اساس دیدگاه اکثر مقامات واشنگتن را نشان می‌دهند، اما در حقیقت، روابط نزدیک و دوستانه آمریکا و اسرائیل افسانه‌ای بیش نیست. به عبارت دیگر، سیاست مداران از این سخنان در راستای فریب افکار عمومی و سرپوش گذاشتن بر دورویی و خیانت موجود (از ابتدای تاسیس اسرائیل تاکنون) در روابط آمریکا و اسرائیل استفاده می‌کنند.

* بی‌اعتماد آمریکا به اسرائیل

با وجود کمک‌های بیلیون دلاری واشنگتن به اسرائیل و اظهار عشق و علاقه سیاست‌مداران این کشور نسبت به اسرائیل، مقامات آمریکا همواره به دیده تردید به تلاویو می‌نگرند و این رژیم را متحدی غیرقابل اعتماد قلمداد می‌کنند. گفتنی است، این بی‌اعتمادی در موضوع ایران خود را بیش از پیش نشان داده است. اسرائیل با اعمال فشار بر آمریکا سعی دارد تا این کشور را متقاعد به حمله نظامی به تهران نماید. برخی مقامات اسرائیل مدعی‌اند که ایران در کنار فعالیت‌های صلح‌آمیز خود، درصدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است.

* اختلاف مقامات آمریکا و اسرائیل

رسانه‌ها بیشتر به پوشش خبری اختلافات میان اوباما و بنیامین نتایاهو، نخست وزیر اسرائیل می‌پردازند و کمتر به اختلافات عمیق مقامات آمریکا با تلاویو اشاره می‌کنند.

* پنتاگون رزمایش مشترک با اسرائیل را به تعویق انداخت

با تصمیم پنتاگون مبنی بر تعویق در رزمایش مشترک میان ارتش آمریکا و اسرائیل که قرار بود در این ماه برگزار شود، این اختلافات بیش از پیش آشکار شده است. شایان ذکر است، این رزمایش بزرگترین مانور مشترک در تاریخ آمریکا و اسرائیل محسوب می‌شود.

* برتری پنتاگون نسبت به اسرائیل

هدف از برگزاری این رزمایش، سنجش توان سیستم دفاع ضد موشکی اسرائیل در مقابله با حملات احتمالی ایران است (این بزرگترین نگرانی اسرائیل محسوب می‌شود). رادار «ایکس باند» دلیل دیگری بر برتری پنتاگون نسبت به اسرائیل است. گفتنی است که این رادار که نسبت به شلیک موشک‌های ایران به سمت اسرائیل هشدار می‌دهد، در اسرائیل مستقر است، اما تنها آمریکایی‌ها قادرند به استفاده از آن هستند.

* اعتراف مقامات سیا

یک مقام ارشد نظامی اسرائیل در مصاحبه با «تایمز» اظهار کرد: «آمریکایی‌ها با تجدید نظر در مورد ایران، این پیام را به اسرائیل مخابره می‌کنند که به آنان اعتماد ندارند». با این حال، اختلاف آمریکا و اسرائیل در موضوع ایران خلاصه نمی‌شود. زیرا این تنفر از دهه‌ها پیش آغاز شده است. در فصل تابستان، مقامات سیا اعتراف کردند که اسرائیل همواره برگ برنده آمریکا در خاورمیانه بوده است.

* جاسوسی اسرائیل در آمریکا

«جاناتان پولارد»، افسر اطلاعاتی نیروی دریایی آمریکا که اسناد محرمانه بسیاری را در اختیار اسرائیل قرار داده است، در بازداشت به سر می‌برد و تلاش تلاویو برای آزادی وی تاکنون به نتیجه نرسیده است. مقامات پنتاگون به شدت از این اقدام اسرائیل آزرده شده‌اند. گفتنی است، در دو سال گذشته دو جاسوس شناسایی شده‌اند. در سال 2008، «بن امی کادیش»، مهندس ارتش آمریکا، اعتراف کرد که در سال 1980 اسناد محرمانه‌ای را در مورد جنگنده‌ها شکاری و سلاح‌های هسته‌ای در اختیار اسرائیل قرار داده تا از آنان عکس‌برداری کنند. در سال 2006 نیز، مقامات آمریکا از بازداشت «لارنس فرانکلین»، از سران وزارت دفاع به اتهام جاسوسی خبر دادند. اتهام وی انتقال اسناد محرمانه در مورد ایران به اسرائیل بود.

* رصد فعالیت‌های اسرائیل

از آغاز پیدایش اسرائیل، آمریکا همواره وقوع این موضوعات را پیش‌بینی کرده است.رصد فعالیت‌های اسرائیل با بهره‌گیری از پایگاهی در قبرس دلیل بر این مدعا است. امروزه نیز، مقامات آمریکا با استخدام زبان‌شناسان عبری در «مریلند»، فعالیت‌های ارتباطی اسرائیل را تحت نظر دارند.

* جاسوسی آمریکا در اسرائیل

بر اساس اسناد طبقه‌بندی شده که به تازگی توسط نیروی هوایی اسرائیل منتشر شده‌اند، در دهه 50 ،هواپیماهای «یو 2» جاسوسی آمریکا بر فراز آسمان اسرائیل دیده شده‌اند.

* گروه «فایو آی»

یکی از دلایلی که واشنگتن را نسبت به اسرائیل محتاط نشان می‌دهد این است که آمریکا هرگز اسرائیل را در زمره کشورهایی که با آنان تبادل اطلاعاتی دارد، قرار نداده است. بر اساس قوانین گروه فایو آی که شامل: «بریتانیا»، «استرالیا»، «نیوزیلند»، «آمریکا» و «کانادا» است، کشورهای عضو متعهد می‌شوند که از یکدیگر جاسوسی نکنند. امری که در صورت عضویت اسرائیل در این گروه قطعا از سوی مقامات این رژیم نادیده گرفته می‌شد. در واقع، اسرائیل با جعل عنوان اتباع کشور‌های عضو گروه فایو آی، از آنان در جهت عملیات‌های موساد استفاده می‌کند. در سال 2010، در یک رسوایی آشکار اسرائیل با جعل پاسپورت، مامورین خود را وارد دبی کرد تا «محمود الحبود» را ترور کنند.

* اسرائیل پایین‌تر از لیبی

اسرائیل با آن اسرائیلی که متحد آمریکا در جنگ با تروریسم بود، فاصله زیادی دارد. در ماه جولای، یکی از مقامات اسبق امنیتی در گفتگو با «آسوشیتد پرس» اظهار کرد: « در لیست کشورهای متحد آمریکا در مبارزه با تروریسم که دولت بوش آن را پس از حادثه یازده سپتامبر تدوین کرد، اسرائیل حتی در جایگاه پایین‌تری نسبت به کشوری چون لیبی قرار دارد».

* نفوذ لابی صهیونیسم در لابی آمریکا

حال سوال مطرح شده این است که چرا با وجود بی‌اعتمادی در روابط اسرائیل و آمریکا، کارشناسان از اتحاد ویژه تلاویو-واشنگتن سخن می‌گویند؟ در پرسش به این سوال می‌توان چنین گفت که این امر از تاثیر و نفوذ لابی صهیونیستی در واشنگتن نشئت می‌گیرد. «توماس فرییدمن»، نویسنده نیویورک تایمز در این خصوص می‌نویسد: «گنگره آمریکا شدیدا تحت نفوذ لابی صهیونیست قرار دارد».

* قدس پایتخت اسرائیل

نفوذ لابی صهیونیسم را می‌توان به خوبی در اقدامات مقامات آمریکا مشاهده کرد. به عنوان مثال، هفته گذشته شورای دموکراتیک ملی در اصلاح قانون، بیت‌المقدس را پایتخت اسرائیل معرفی کرد که این امر برخلاف تمامی قوانین بین‌المللی است.

* آمریکا هدف اسرائیل از ساخت بمب هسته‌ای

دلیل دیگر این موضوع آن است که اسرائیل بمب هسته‌ای در اختیار دارد. در دهه‌های 50 و 60 ، «فرانسیس پرین»، رئیس سازمان انرژی اتمی فرانسه اظهار کرد: « در زمانی که فرانسه برخلاف خواست آمریکا به اسرائیل کمک می‌کرد تا به سلاح اتمی دست یابد، مقامات فرانسه به ناگاه متوجه شدند که هدف از ساخت این بمب‌ها آمریکا است». شایان ذکر است، اسرائیل قصد حمله به آمریکا را ندارد. بلکه مقامات تلاویو متوجه این موضوع شدند که با استفاده از سلاح هسته‌ای می‌توانند آمریکا را وادار به پذیرش خواست خود کنند. به عبارت دیگر، سران این رژیم دریافتند که با تبدیل شدن به قدرت هسته‌ای خاورمیانه می‌توانند معادلات منطقه را به نفع خود تغییر داده و مانع از دخالت آمریکا شوند. از این رو، شاید بتوان تلاش اسرائیل برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را توجیه کرد؛ چراکه دستیابی یکی از کشور‌های خاورمیانه به بمب هسته‌ای معادلات اسرائیل با آمریکا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

يکشنبه 26/6/1391 - 22:50
اخبار

هشدارقالیباف:بحران درناوگان حمل و نقل

تاخیر دوباره در تصویب طرح حمایت از تولیدکنندگان برای استفاده از ابزار تبلیغاتی محیطی شهر تهران،انتقاد شهردار تهران از تاخیر در پرداخت سهم دولت دربخش حمل و نقل عمومی , تشکیل تیم تخصصی برای بررسی لایحه گودبردرای از مهمترین موضوعات مطرح شده در جلسه امروز شورای شهر تهران بود.

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو دانشجو در حاشیه جلسه امروز شورا با اشاره به موضع شورای شهر در پی انتشار فیلم توهین آمیز به ساحت پیامبر اکرم (ص) گفت : مسلمانان جهان و مسلمانان فهیم شهر تهران این موضوع را بی پاسخ نگذاشته و با هوشیاری تمام آن را رصد کرده وحتما با تبعیت از رهبر انقلاب اقدام خواهند کرد.

وی ادامه داد: ما به نقطه ای رسیده ایم که امریکایی ها باید به عظمت تفکر اسلام و کشورهای اسلامی و مسلمانان جهان احترام بگذارد و از این شیطنت ها و اینگونه اقدامات دست بردارد.

سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به حضور شهردار تهران در جلسه امروز شورای شهر به تصویب لایحه همکاری شهرداری تهران در بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود : این موضوع ابتدا به صورت طرح ارائه شد که طی آن به توانمندی های شهرداری اشاره شد که براین اساس می تواند کمک هایی را در حوزه تخصصی درآن نقطه ارائه دهد.

دانشجو افزود : شهردار تهران نیز به تهیه لایحه ای در این مورد پیش ازاین در شهرداری اشاره کرد و با پیگیری های انجام داده در جلسه ، این لایحه ارائه و یک فوریت آن مورد تصویب قرار گرفت.

سخنگوی شورای شهر همچنین به طرح حمایت از تولیدکنندگان برای استفاده از ابزار تبلیغاتی محیطی شهر تهران نیز اشاره کرد و افزود : 15 درصد از فضای تبلیغات محیطی شهر تهران به تبلیغات فرهنگی اختصاص دارد ،دراین طرح پیشنهادشده بخشی از این 15 درصد ، به تبلیغ و فرهنگسازی استفاده از کالا و خدمات داخلی اختصاص یابد.

وی اظهار کرد : کلیات این طرح ، حمایت از کالای داخلی است که با نرخ کمتری تبلیغات انجام دهند ،همچنین تلاش داریم خود را با مصوبات شورای فرهنگ عمومی کشور که مصوبات خوبی دارد همسو کنیم.

دانشجو افزود : این طرح به دلیل کمبود وقت به رای گذاشته نشد و در جلسه سه شنبه شورا پیگیری می شود.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص لایحه گودبرداری که قرار بود یک شهریور ماه نهایی شود گفت: این لایحه چندین جلسه در کمیسیون عمران مورد بررسی قرار گرفت اما به دلیل آن که بافت های متفاوتی در شهر تهران وجود دارد و فعالیت های عمرانی در برخی مناطق خطرناک است و در برخی نقاط نمی توان ضابطه کلی در این زمینه تدوین کرد که به همه بافت ها بخورد و این زمینه کمیته تخصصی تشکیل شده است .

دبیر : پای مواضعم درخصوص سرنوشت ری ایستاده ام


علیرضا دبیر عضو هیات رئیسه شورا  نیزدر چهارصد و نودمین جلسه بااشاره به انتخاب فرماندار ویژه برای شهر ری گفت: طبق اطلاعات رسیده قرار است شهردار نیز برای ری انتخاب شود. وی افزود: در خصوص سرنوشت ری قرار براین بود که در مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری شود که قرار است در هفته جاری جلسه ای در مجلس تشکیل شود.

دبیر درخصوص انتخاب شهردار برای ری گفت: در صورت انتخاب این شهردار در کجا می خواهد مستقر شود، ساختمان فعلی شهرداری در شهر ری متعلق به مردم تهران است و جزو اموال شهرداری تهران محسوب می شود.

وی خاطر نشان کرد: شروع بحث جدایی ری از تهران ، آخر و عاقبت خوشی ندارد ومن به عنوان نماینده مردم ری در شورای شهر تهران تا آخر پای مواضعم درخصوص عدم اجرای چنین تصمیمی ایستاده ام.

عضو هیات رئیسه شورا از سایر اعضا شورا خواست تا در خصوص سرنوشت ری موضع گیری کنند چرا که دیدگاه کارشناسی بر اجرایی نشدن این تصمیم استوار است.

وی افزود: در ابتدای شروع این بحث مقرر شد طی 2 ماه این موضوع کارشناسی شود.

دبیر در ادامه خاطر نشان کرد: دوستان دلیل حمایت من از عدم اجرای این تصمیم را منوط به این می دانند که با رای مردم شهر ری دراین جایگاه قرار گرفته ام در صورتی که چنین نیست من در انتخاب ری نفر پنجم بودم و اگر در دوره بعدی شوراها من رای َآوردم حاضرم رای های مربوط به شهر ری من را باطل کنند. دفاع من از این موضوع فقط کارشناسی است.

دبیر گفت : شاید مسوولان دولت در راس براین جدایی توافق نداشته باشند ولی می دانم که پشت این تصمیم چه موضوعاتی نهفته است.

دبیر گفت: استاندار اعلام کرده است که شهر ری 500 میلیارد تومان درآمد دارد این طور نیست ، شهرری 2 هزار میلیارد تومان درآمد داردولی ناپایدار است تا 5 ، 6 سال آینده این درآمد ها نخواهد بود اگر بحث پلایشگاه را دارید این مروبط به شهر ری نیست ، مربوط به باقر شهر و کهریزک است.

وی تاکید کرد: پیگیری موضوع جدایی ری از تهران ربطی به شهرداری ندارد این موضوعی است که شورای شهر تهران که نمایندگان مردم ری نیز هستند باید آن را پیگیری کنند.

شهردار تهران:تامین هزینه های نگهداری حمل و نقل عمومی با بحران مواجه خواهد شد

محمدباقر قالیباف نیز با حضور در چهارصد و نودمین جلسه شورای شهر بااشاره به شروع سال تحصیلی و افزایش تردد در نیمه دوم سال گفت: شهرداری تهران برای تجهیز ناوگان حمل و نقل ریلی و اتوبوسرانی مجبور شده است صددرصد بودجه نگهداری حمل و نقل را در نیمه اول سال هزینه کند ، این در حالی است که دولت سهم مترو و اتوبوس را از یارانه ها در سال جاری تاکنون یک ریال پرداخت نکرده است.

وی افزود: سال گذشته کمتر از 50 درصد از سهم یارانه ی مترو و اتوبوس پرداخت شد.

شهردار تهران تاکید کرد: درسال جاری برای تامین هزینه نگهداری در حوزه حمل ونقل دچار بحران خواهیم شد.موارد مربوط به حمل و نقل عمومی را طی نامه ای به رییس جمهور یاد آور شده ام.

وی با اشاره به تصویب قانون در مجلس در خصوص اختصاص درآمد حاصل از دریافت جرایم رانندگی و عوارض سوخت گفت: متحیرم با وجودی که از 2 سال از تصویب این قانون می گذرد ولی تاکنون سهم تهران از عوارض سوخت و جریمه ها تاکنون پرداخت نشده است ولی سایر شهرها این درآمدها را دریافت کرده اند.

قالیباف یادآور شد: نمی دانم شهرداری تهران و یا مردم تهران گناهی مرتکب شده اند که جرایمی را که طبق قانون برای شهرشان باید هزینه شود و از جیبشان پرداخت کرده اند را نباید دریافت کنند.

قالیباف خاطر نشان کرد: حدود 620 میلیون یورو هزینه خریدواگن ها شده است که همه آن را شهرداری تهران پرداخت کرده است.

وی با اشاره مجدد به بروز مشکل در بخش نگهداری حمل و نقل عمومی یادآور شد: عمر قطار های مترو به 13 سال رسیده است در حالی که قطارهای مترو طبق استاندارد باید هر 10 سال یکبار نوسازی و بازسازی شوند و تنها در این مدت زمانی است که می تواند از خدمات پس از فروش بهره جست.

وی تاکید کرد: چنانچه یک قطار در خط خراب شود موجب بسته شدن خطوط به مدت بیش از 2 ساعت خواهد بود که این موضوع مسائل اجتماعی ومشکلات امنیتی را ایجاد خواهد کرد.

دکتر شکیب رئیس کمیسیون و توسعه و عمران شورا نیز با اشاره به اظهارات شهردار از رئیس شورا خواست تا شورا نیز طی نامه ای از دولت بخواهد تا به وظایف قانونی خود در زمینه حمل و نقل عمومی عمل بکند.

وی یادآور شد: تعجب می کنم که چرا دولت در این زمینه کوتاهی می کند برای نمونه نپرداختن اعتبار 138 میلیارد تومان سهم دولت به شرکت بهره برداری مترو پولی نیست که از پرداخت آن امتناع می کنند.

شکیب همچنین خواستار ارائه گزارش معاونت حمل و نقل و ترافیک تهران درخصوص فعالیت هایی که برای طرح استقبال از مهر انجام داده اند در صحن علنی شورای شهر شد.

يکشنبه 26/6/1391 - 22:49
اخبار

تقدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خدمات بانک صادرات ایران

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، از خدمات بانک صادرات ایران در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، تقدیر به عمل آورد .

به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، حمید محمدی قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی با اهدای لوح یادبودی از خدمات و حمایت های این بانک در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به سبب نصب و پشتیبانی400 دستگاه کارتخوان ، صدور 5هزار و 600 بن کارت الکترونیکی و ارایه دیگر خدمات مالی در این نمایشگاه تقدیر کرد.

در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، این بانک نسبت به نصب و پشتیبانی دستگاههای  کارتخوان در غرفه های بخش فروش اقدام نموده که تعداد و مبالغ بالای تراکنش های صورت گرفته، نشانگر رضایت غرفه داران و بازدید کنندگان این نمایشگاه از خدمات بانکی ارایه شده است.

براین اساس این بانک در راستای توسعه خدمات نوین بانکی نسبت به راه اندازی غرفه جهت آموزش و ارایه مشاوره در خصوص این نوع خدمات اقدام و همچنین با استقرار 2 دستگاه ATM و اختصاص 10 دستگاه تاکسی ون در راستای تسهیل تردد بازدید کنندگان اقدام نموده بود .

گفتنی است بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حمایت این بانک از تاریخ 25 تیر ماه لغایت 24 مرداد ماه سال­جاری در مصلی بزرگ تهران برپا شده بود.

شایان ذکر است این بانک در راستای انجام تکالیف و رسالت های اجتماعی خود،  در 5 سال  اخیر حامی نمایشگاه  بین المللی کتاب تهران که از آن به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی یاد می شود، بوده که در این زمینه مورد تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت و تندیس ربع قرن جهاد فرهنگی را به پاس خدماتش در نمایشگاه کتاب دریافت نموده است.

يکشنبه 26/6/1391 - 22:47
اقتصاد

توضیحات ارزی وزیر اقتصاد در مجلس

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه نمایندگان از بنده جزئیاتی از تزریق ارز خواسته‌اند، گفت: من به این مسئله ورود نمی‌کنم چرا که در چارچوب مسئولیت قانونی من نیست.

به گزارش خبرگزاری فارس، سیدشمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی که پیش از ظهر امروز یکشنبه برای پاسخگویی به سؤال الیاس نادران عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس حاضر شده بود، اظهار داشت: در جلسه غیر علنی، فضایی فراهم شد تا بحث‌های شفافی درباره امور اقتصادی کشور گفته شود.

حسینی با اشاره به سؤال نادران ادامه داد: همانطور که کتبا نیز به رئیس مجلس نوشتم و در کمیسیون اقتصادی نیز به استحضار نادران و سایر اعضای کمیسیون اقتصادی رساندم بنده و هر وزیر مسئول دیگری در چارچوب مسئولیت قانونی خود فعالیت کرده و پاسخگو هستیم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: بعد از اجرای دو برنامه توسعه، وزیر امور اقتصادی و دارایی مسئولیتش در بانک مرکزی طبعا در حوزه امور پولی، اعتباری و ارزی به عنوان یک عضو مانند سایر اعضا تقلیل پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه قانون پولی و بانکی طبق مواد 10 و 11 صراحت دارد که امور مالی و ارزی کشور در اختیار بانک مرکزی قرار دارد، افزود: بنده این موضوع را به آقای نادران هم گفتم و حتی چند روز پیش تاکید کردم که پاسخگویی من درباره حوزه‌ای که مسئولش نیستم حق دستگاه ذیربط را ضایع می‌کند.

حسینی تاکید کرد: نمایندگان جزئیاتی از تزریق ارز از بنده خواستند که این اطلاعات در اختیار من قرار ندارد؛ حتی در بحث بودجه نیز دست شخص دیگری قرار دارد.

وزیر اقتصاد با طرح این پرسش که آیا بنده به عنوان وزیر اقتصاد باید این مسائل را پاسخ دهم؟ خاطرنشان کرد: طبق قانونی که در همین مجلس به تصویب رسیده دستگاه دیگری مسئول پاسخگویی به این سؤالات است وحتی در برخی موارد که بنده دخالت کردم، صاحب نظران گفتند دخالت شما از بانک مرکزی سلب اختیار می‌کند.

وی بر همین اساس تصریح کرد: من در باب پاسخگویی به عنوان یک مقام مسئول در این حوزه معذور هستم هر چند از بنده به عنوان وزیر اقتصاد توضیح بخواهند، سازوکارش فراهم است.

حسینی در پایان گفت: بنده به استناد قانون پولی وبانکی کشور و بر اساس ماده 193 آئین نامه داخلی احساس می‌کنم نباید به این سؤال پاسخ بدهم.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:46
اخبار

شکایت از طرح جدایی ری از تهران

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شکایت شورای اسلامی شهر تهران به طرح جدایی ری از تهران، گفت: مصوبه جداسازی برای ۲۴ تا ۲۵ سال پیش است.
 
حسن بیادی در گفت‌وگو با فارس به طرح جدایی ری از تهران اشاره کرد و گفت: اعتراض کتبی خود را در خصوص جدایی ری از تهران اعلام کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه به شورای عالی استان‌ها و دیوان عدالت اداری شکایت کرده‌ایم گفت: مخالف جداسازی ری از تهران هستیم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مصوبه دولت در این زمینه گفت: قبلا مصوبه‌ای از سوی دولت در این زمینه بوده که مربوط به  24 تا 25 سال پیش است که هیچ زمان اجرایی نشده است.

بیادی در پاسخ به این پرسش که این طرح قابلیت اجرا دارد، گفت: هر کاری می‌توان انجام داد ولی باید دید چه فایده‌ای دارد.

وی با تأکید بر این موضوع که نمی‌توان حقوق مردم شهر ری را سلب کرد، گفت: باید شورای جداگانه برای این شهر در نظر بگیرند و بعد این کار را انجام دهند.

به گفته بیادی تا پایان سال جاری این طرح قابلیت اجرا ندارد.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:45
سياست

سردار جعفری: ایران حمله پیش‌دستانه نمی‌كند

فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ساخت فیلمی كه اخیرا در اینترنت پخش و در آن به پیامبر اسلام (ص) توهین شده است ابراز تاسف كرد و گفت: این اقدام موهن صهیونیستی ـ آمریكایی در ساخت فیلم ضداسلامی و توهین به پیامبر (ص) مایه تاسف است و آن را محكوم می‌كنیم.

به گزارش ایسنا، سردار محمدعلی جعفری در نشست خبری صبح امروز خود اظهار كرد: ماهیت انقلاب اسلامی طوری است كه نه با جنگ و نه با خشونت و تهدید و توهین به مقدسات دین اسلام و شخصیت‌های برجسته آن متوقف نخواهد شد، بلكه این اقدامات به ضد خود تبدیل می‌شود و انقلاب اسلامی هیچگونه تهدید و توهین و خشونت را برنمی‌تابد، بلكه اینها تبدیل به انرژی برای استمرار و ادامه انقلاب می‌شود و پیشرفت انقلاب نیز به همین‌گونه بوده است.

وی یادآور شد: در دوران دفاع مقدس جهانیان تجربه كردند كه جنگ علیه ایران اسلامی و انقلاب به ضد آن تبدیل می‌شود؛ چنانچه دوران دفاع مقدس بهترین فرصت برای رساندن پیام انقلاب و ارزش‌های آن یعنی ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز، به دنیا رسانده شد و این تهدیدها و خشونت‌ها نیز همان ماهیت را دارد و انقلاب نیز ادامه خواهد داشت.

فرمانده كل سپاه در ادامه، به سالروز 26 شهریور اشاره كرد و گفت: 26 شهریور سالروز صدور فرمان تاریخی امام (ره) مبنی بر تشكیل سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی سپاه علاوه بر نیروهای سه‌گانه ارتش است. این فرمان برای دفاع از جمهوری اسلامی و مقابله با تهدیدهای دشمنان صادر شد.

جعفری با اشاره به اینكه "امروز 27 سال از آن حكم می‌گذرد"، تاكید كرد: امروز سپاه برای ابعاد مختلف دفاع سخت، در اوج قدرت قرار دارد و در طول 27 سال آمادگی‌های بسیار خوبی ایجاد شده است و با مجهزترین و پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و امكانات به انجام وظایف خود می‌پردازد؛ البته با توجه به مباحث نرم‌افزاری كه تجربه كرده‌ایم و همین‌طور از جریانات اطراف منطقه شاهدیم كه امروز سپاه در اوج آمادگی برای مقابله با تهدیدات قرار دارد.

وی اضافه كرد: در دوران پس از جنگ و در دوره رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نیروهای قدس سپاه برای فعالیت‌های برون‌مرزی و بسیج نیز به نیروهای سه‌گانه اضافه شد و از آنجا كه تهدیدها علیه انقلاب اسلامی همواره جدی بوده و هست، سپاه باید آمادگی‌های خود را توسعه می‌داد كه در این سال‌ها بسترهای آن را فراهم كرده است و همچنان بر آمادگی‌های خود می‌افزاید.

فرمانده كل سپاه با اشاره به تغییر ماهیت تهدیدات تصریح كرد: البته ماهیت تهدیدها امروز در ابعاد اطلاعاتی و جنگ‌های نرم و نیمه‌سخت است و ساختار مقابله با این تهدیدها نیز در سپاه فراهم شده و سپاه آمادگی همه‌جانبه برای دفاع از انقلاب اسلامی را دارد و ظرفیت‌های لازم را برای این منظور ایجاد كرده است.

جعفری اضافه كرد: امیدوارم تهدیدها علیه انقلاب اسلامی كه بیشتر جنگ‌های نرم و نیمه‌سخت است و سپاه آمادگی مقابله با آنها را دارد، به وقوع نپیوندد و دشمنان هم از آمادگی سپاه اطلاع دارند و این مهم‌ترین عامل بازدارنده برای آنهاست.

وی در ادامه صحبتهای خود،‌ هفته دفاع مقدس و یاد شهیدان دوران جنگ تحمیلی را گرامی داشت.

اسرائیل به آخر خط رسیده است

به گزارش ایسنا، فرمانده كل سپاه در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره تهدیدات اسرائیل علیه ایران و اختلافات این رژیم با آمریكا در مورد حمله نظامی به كشورمان گفت: رژیم غاصب اسرائیل به آخر خط رسیده است. اقتدار نظام اسلامی و گسترش بیداری اسلامی در جهان و بویژه منطقه، رژیم صهیونیستی را هراسان كرده است و این رژیم هیچ چاره‌ای نمی‌بیند جز اینكه با تهدید و فشار نظامی بخواهد مسیر انقلاب اسلامی را منحرف كند.

اسرائیل نمی‌تواند آمریكا را برای حمله به ایران همراه كند

وی با بیان اینكه "رژیم صهیونیستی به شدت از آینده نگرانی دارد و تلاش می‌كند آمریكا را برای اقدام نظامی علیه ایران همراه كند"، افزود: برآورد ما این است كه در این كار موفق نمی‌شود و عاقبت این امر نیز كاملا مشخص است. آمریكا آسیب‌پذیری بالایی دارد و نیروگاه و پایگاه‌های آن در تیررس توان موشكی سپاه است.

فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد: با توجه به حمایت‌هایی كه مسلمانان جهان از انقلاب اسلامی دارند، این امر موجب بازدارندگی آنهاست و مجوز اقدام نظامی علیه ایران برای آنان صادر نمی‌شود. اقدام نظامی علیه ایران نه تنها بدون نتیجه خواهد بود و حتی خسارت‌ها و پیامدهای نگران‌كننده‌ای برای آنان به دنبال خواهد داشت.

بعید می‌دانم تهدیدات علیه ایران را عملی كنند

وی درباره اختلاف كاخ سفید با رژیم صهیونیستی درباره حمله نظامی به ایران نیز تصریح كرد:‌ در این بین حالت دوگانه‌ای وجود دارد؛ بسیاری از كارشناسان و سران رژیم صهیونیستی با حمله نظامی به ایران مخالفند و بعید می‌دانیم كه دست به این كار بزنند؛ البته بخشی از تهدیدات آنان نیز جنگ روانی است تا بتوانند در كنار تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی به نتیجه برسند و با مشكلات اقتصادی و مشكلاتی كه در عرصه انرژی آمریكا با آن مواجه است بعید می‌دانیم این تهدیدات به وقوع بپیوندد.

خشم مسلمانان از اهانت به پیامبر، مجوزی برای كشتن سفیران كشورها نیست

جعفری در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینكه "آیا خشم مسلمانان نسبت به اهانت به پیامبر اسلام، مجوز كشته شدن سفیران كشورها را صادر می‌كند؟" گفت: قطعا چنین مجوزی صادر نمی‌شود و درست هم نیست اما به هر حال احساسات مسلمانان جریحه‌دار شده است و تنها كاری كه می‌توانستند انجام دهند این بود كه اعتراضات خود را به سفارتخانه‌ها ببرند. در این اعتراض‌ها خشونت‌هایی نیز اتفاق افتاده است اما مساله اینجاست كه در هیچ‌كجا كسی سراغ ندارد كه یك مسلمان به دین مسیح یا حضرت مسیح یا دین یهود توهین كرده باشد. توهین‌هایی را كه علیه مسلمانان انجام می‌شود، به عنوان آزادی بیان قلمداد می‌كنند اما ما مطمئنیم كه این كارها با برنامه‌ریزی‌ قبلی انجام می‌شود اما مطمئن باشند كه نتایج عكس به دنبال خواهد داشت و هرچه بیشتر موجب اثبات حقانیت انقلاب اسلامی خواهد شد.

ایران حمله پیش‌دستانه نمی‌كند

فرمانده كل سپاه در پاسخ به پرسش خبرنگار شبكه المنار درباره اینكه "با توجه به تهدیدات اسرائیل علیه ایران، آیا امكان تهاجم نظامی پیش‌دستانه از سوی ایران وجود دارد یا نه؟" تاكید كرد: پاسخ پرسش شما منفی است.

وی تصریح كرد:‌ ایران با توجه به ظرفیت‌ها و توانایی‌هایی كه نسبت به استمرار هر نوع جنگی دارد و عقبه‌ای كه در جهان و به ویژه از سوی مسلمانان برخوردار است، نیازی به اقدام پیش‌دستانه برای جلوگیری از حمله نظامی ندارد و اصلا آن را مجاز نمی‌دانیم.

جعفری خاطرنشان كرد:‌ توانایی ایران، هم از نظر سرعت و هم شدت عمل و آگاهی دشمنان از این توانمندی، مهم‌ترین عامل بازدارندگی آنان از هرگونه اقدام نظامی علیه ایران است.

تعدادی از نیروهای قدس سپاه در سوریه حضور دارند

وی در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی خود از حضور نیروهای سپاه در سوریه نیز گفت:‌ همه می‌دانند كه سپاه واحدی به نام نهضت‌های اسلامی داشته و دارد كه با هدف كمك به مستضعفین و صدور انقلاب اسلامی تشكیل شده است و در این راستا حركت می‌كند. از زمانی كه نیروی قدس تشكیل شده است، این نیرو با هدف حمایت از ملت‌های مظلوم و بویژه مسلمان بوده است. تعدادی از نیروهای قدس نیز در سوریه حضور دارند اما این به منزله حضور نظامی ما در این كشور نیست.

به سوریه كمك فكری و اقتصادی می‌كنیم، نه كمك نظامی

فرمانده كل سپاه افزود: اگر میان حضور كشورهای عربی و غیرعربی مقایسه كنیم، خواهیم دید كه ایران چنین حضوری در سوریه ندارد. ما كمك‌های فكری و مشاوره‌ای به سوریه به عنوان حلقه مقاومت كه مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره داشتند، داریم و ایران به این مساله و كمك به آن افتخار می‌كند. سپاه هرگونه مساعدت فكری و حتی حمایت اقتصادی انجام می‌دهد اما حضور نظامی ندارد و این در حالی است كه برخی از كشورها از حمایت ترور در این كشور ابایی ندارند. البته ما این مساله را به شدت محكوم می‌كنیم و آن را قبول نداریم.

جعفری در برابر پرسش دیگری درباره اینكه "با توجه به وجود موافقتنامه امنیتی میان ایران و سوریه، آیا در صورت حمله نظامی به سوریه، ایران از این كشور حمایت نظامی خواهد كرد؟" پاسخ داد: این مساله بستگی به شرایط دارد. اینكه الان به طور قطع بگویم كه چنانچه به سوریه حمله نظامی شود ایران نیز حمایت نظامی می‌كند، مشخص نیست و كاملا به شرایط بستگی دارد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره توان دفاعی سپاه و نیروهای مسلح ایران اظهار كرد: توان نظامی كه نیروهای سه گانه سپاه دارند، در كنار نیروهای برداران ارتش توان بسیار بالا و خوبی را فراهم كرده است. توانایی‌های ما در نیروهای سه گانه در ارتش و سپاه مكمل یكدیگر است و برخی از ماموریت‌‌ها نیز در عرصه‌های دریایی و هوایی میان ما نیروهای ارتش تقسیم شده است. البته در نیروی زمینی با توجه به استعدادهایی كه به لحاظ كمی دارایم، نیروی زمینی ارتش و سپاه موازی یكدیگر هستند.

فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد: ما در عرصه‌های موشكی نیز از توانمندی‌های بسیار بالایی برخورداریم و هر نوع توانمندی كه در بحث موشكی مدنظر داشتیم، در برد مجاز یعنی زیر دو هزار كیلومتر دست یافته‌ایم.

وی افزود: در بخش راكت‌ها نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم و دقت آنها كمتر از 50 متر است. در سیستم پدافندی و راداری نیز سازمان تحقیقات و جهاد خودكفایی سپاه پیشرفت‌های خوبی داشته است و اخیرا سامانه پدافندی رعد كه از سامانه‌های مشابه خود بالاتر است، در دستور كار قرار گرفته است.

جعفری در پاسخ به پرسش دیگری درباره هواپیماهای بدون سرنشین اظهار كرد: در زمینه پهپادها نیز پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است. پروژه هواپیمای بدون سرنشین شاهد 122 با قابلیت مداوم‌پروازی 24 ساعته و قابلیت شناسایی و ماموریت رزمی به نتیجه رسیده است و در خط تولید است و همچنین می‌تواند در صورت نیاز، عملیات انجام دهد و موشك‌ خاصی را كه بر روی آن نصب می‌شود شلیك كند.

فرمانده كل سپاه تاكید كرد: تمامی فناوری‌ها و تجهیزات در كنار نیروهای انسانی معتقد و مومن در سپاه با روحیه بسیجی توانمندی منحصر به فردی در سپاه ایجاد كرده است كه امیدواریم این توانمندی‌ها روز به روز بیشتر شود. البته آنچه در كنار توانایی مادی مهم است وجود معنویت و انگیزه است كه در دفاع مقدس اصلی‌ترین عامل موفقیت ما همین ایمان و انگیزه بود.

نیازی نیست برای انتخابات 92 كار امنیتی خاصی انجام دهیم

به گزارش ایسنا، فرمانده كل سپاه در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده تاكید كرد كه سپاه برای این انتخابات تهدیدی احساس نمی‌كند و بر همین اساس نیازی نمی‌بیند كه كار امنیتی خاصی انجام دهد.

جعفری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و اینكه آیا سپاه برنامه‌ای امنیتی برای این انتخابات در نظر گرفته است یا خیر؟ گفت: یكی از اتفاقاتی كه اخیرا افتاد، حادثه بسیار مهم 88 بود كه به نظر من با وجود همه خسارت و سختی‌هایی كه داشت، برای ما یك نعمت بود و تبعات مثبتی داشت كه بزرگ‌ترین اثر آن، پیام 9 دی بود.

وی ادامه داد: جامعه انقلابی ما در 9 دی به جهان اعلام كرد كه پیرو مقام معظم رهبری و قدردان ارز‌ش‌های ولایت فقیه در هدایت ایران اسلامی و كشور است. مردم ما فرمایش حضرت امام(ره) را كه پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به این كشور آسیبی وارد نشود، در فتنه 88 به خوبی لمس كردند و در نهم دی حمایت همه‌جانبه و گسترده‌ای از رهبری انجام دادند.

جعفری با بیان اینكه "امروز پیروی از ولایت فقیه در جامعه به خوبی جا افتاده است"، افزود: این مساله رشد بسیار جهشی و چشمگیری داشته است و دوست و دشمن نیز این مساله را به خوبی فهمیده‌اند و مردم هم بعد از 88 فهمیدند كه چه جریان‌هایی طرفدار واقعی مردم هستند.

فرمانده كل سپاه با بیان اینكه "مردم ما امروز از نظر سیاسی راه خود را یافته‌اند"، تصریح كرد: بعد از حوادث 88 ما دیگر شاهد دوران قبل از این حادثه نخواهیم بود و نخواهیم دید كه جریان‌هایی با شعارهای غیرواقعی روی كار بیایند و مردم بعدا متوجه شوند این شعارها تنها حرف بوده است. گرایش عمومی مردم به اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی است و این گرایش بسیار شدید و گسترده است و ما آن را در انتخابات مجلس كه در سال گذشته برگزار شد نیز دیدیم.

برای انتخابات احساس تهدید در بعد سیاسی و داخلی نداریم

وی تاكید كرد: بر همین اساس، ما احساس تهدید در بعد سیاسی و داخلی نداریم كه بخواهیم برای انتخابات آتی كاری بكنیم. مردم ما كاملا هوشیار هستند و خدمتگزاران واقعی را به خوبی تشخیص می‌دهند. البته ممكن است سپاه روشنگری كند اما به نظر می‌رسد كه با توجه به هوشیاری مردم حتی نیازی به چنین كاری نباشد.

اگر اصلاح‌طلبان تندروی نكنند، در انتخابات حاضر شوند

فرمانده كل سپاه درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات نیز گفت:‌ اصلاح‌طلبان سطوح مختلفی دارند؛ برخی از آنها تندرو هستند كه البته می‌بینیم اصلاح‌طلبان اخیرا نسبت به تندروی‌های این گروه ابراز ناراحتی و پشیمانی كرده‌اند كه اصلاح‌طلبان در این صورت و البته اگر دست از تندروی بكشند، می‌توانند مثل سایرین در انتخابات حاضر شوند.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:43
اقتصاد
دبیر انجمن خودروسازان اعلام كرد:

لزوم افزایش قیمت خودروهای داخلی با توجه به افزایش قیمت ارز

عدم تخصیص ارز مرجع برای شركت های قطعه سازی موجب بروز مشكلات عدیده در حوزه تولید و زنجیره تامین شده و خطوط تولید خودروسازان را به تعطیلی كشانده است.
دبیر انجمن خودروسازان كشور از ضرورت ایجاد راهكار برای تعیین قیمت خودرو توسط خودروسازان با هدف كنترل قیمت ها و جلوگیری از واسطه گری در بازار خبر داد و گفت: با توجه به رشد شدید قیمت خودروهای خارجی، به منظور ایجاد تعادل در بازار، قیمت خودروهای داخلی نیز باید افزایش یابد.

احمد نعمت بخش در گفت و گو با ایلنا با اشاره به عدم تخصیص ارز مرجع به صنعت خودرو برای واردات مواد اولیه اظهار داشت: با توجه به این موضوع، ایجاد سازو كار قانونی برای شناورسازی قیمت خودرو در بازار ضروری است.

وی به مشكلات بوجود آمده برای شركت های قطعه سازی اشاره كرد و گفت: شناور بودن قیمت ارز و روند شدید رو به رشد آن و عدم تخصیص ارز مرجع برای شركت های قطعه سازی موجب بروز مشكلات عدیده در حوزه تولید و زنجیره تامین شده و خطوط تولید خودروسازان را به تعطیلی كشانده است.

دبیر انجمن خودروسازان با اشاره به تفاوت قیمت خودرو در كارخانه و بازار خاطرنشان كرد: این تفاوت قیمت نیز موجب ضرر و زیان هنگفت شركت های خودروسازی و هدایت پول و سرمایه به سمت بازار دلالی شده و زیان های شدیدی را به حوزه تولید وارد كرده است.

نعمت بخش تاكید كرد: انجمن خودروسازان در گذشته با تعیین قیمت خودرو ضمن جلوگیری از بروز دلالی در این بازار موجب هدایت سرمایه به داخل چرخه تولید و مهار قیمت خودرو شده است و امیدواریم مسئولان با توجه به شرایط بحرانی فعلی و اتخاذ تصمیمات اصولی این صنعت را از ورطه فعلی خارج كنند.

دبیر انجمن خودروسازان در خاتمه گفت: امیدواریم با تصویب قوانین و باز گذاشتن دست خودروسازان در تعیین قیمت خودرو ضمن جلوگیری از بروز رانت خواری و دلالی در این حوزه، قیمت ها نیز مهار شده و همه اقشار جامعه بتوانند با قیمت های مناسب صاحب خودرو شوند.
يکشنبه 26/6/1391 - 22:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته