• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5301روز قبل
آموزش و تحقيقات

يکي از اين نوع عقايد يا بيماري‌ها،‌ ترس از وسايل الکتريکي است؛ کساني که به اين بيماري مبتلا هستند،‌ با روشن شدن سشوار و از شنيدن صداي آن حس مي‌کنند حالشان دارد به هم مي‌خورد و دارند خفه مي‌شوند.

اين افراد مشابه همين حساسيت‌ها و علائم را در مورد دکل‌هاي مخابراتي هم دارند و حتي گاهي عبارت «آلرژي نسبت به برق» هم در مورد اين علايم به كار برده مي‌شود.

به گزارش بي‌بي‌سي، يک مطالعه جامع که توسط اداره بهداشت محيط انگلستان انجام شده، نشان مي‌دهد که بيماري‌اي به نام «آلرژي الکتريکي» واقعا وجود ندارد و اين علائم، همگي ناشي از تصور ذهني اين افراد، از «امکان» بيماري‌زا بودن مجاورت با اين دکل‌هاست.

در اين مطالعه، وقتي افراد در نزديکي دکل مخابراتي قرار داده مي‌شدند، بدون اين که بدانند اتصال آن به شبکه برقرار هست يا نه، در اين حالت از هر 6 نفر تنها يک نفر دچار حالت تهوع و احساس خستگي مي‌شد؛ رقمي که چندان قابل توجه نيست.

اما نکته در اين جاست که وقتي همين افراد خبر داشتند که اتصال برقرار است، به طور کاملا مشهودي علائمشان تشديد مي‌شد. از 44 فرد «حساس»، تنها دو نفر، در طي 7 بار تکرار آزمون، توانستند از روي علائم خود، به درستي حدس بزنند که اتصال برقرار هست يا نه.

اين رقم در افراد سالمي که ادعاي حساسيت نداشتند، 5 نفر از بين 114 نفر بود که همين مقايسه به وضوح نشان مي‌دهد که اين حدس، کاملا تصادفي و از روي حدس بوده و نه از روي تشديد واقعي علائم ناشي از يک منبع بيروني.

معاينه دقيق اين افراد نشان داد  که آنها علاوه بر علائمي که خودشان گزارش کرده بودند، فشار خون بالاتري هم داشتند و تعريق شديدي را هم تجربه مي‌کردند؛ نشانه‌هايي که بيشتر دال بر نوعي استرس و تنش رواني است تا يک آلرژي و حساسيت جسمي.

بررسي سابقه روانپزشکي اين افراد هم تاييدکننده اين توجيه بود. بيشتر اين افراد سابقه روحيه پرتنش و واکنش‌هاي اين چنيني رواني را در پرونده‌شان داشتند.

به گفته سرپرست اين مطالعه 3 ساله، پروفسور بهداشت محيط در دانشگاه ميدل اسکس،‌ نيروي ذهن آن قدر قوي است که اگر فرد واقعا اعتقاد داشته باشد که دکل‌هاي مخابراتي يا تلفن همراه زيان‌آور است، حتما اين وسايل، علائم و مشکلاتي براي او به وجود مي‌آورند.

عقايد عجيب و غريب، حتي در دوران مدرن و متمدن امروزي هم کم يافت نمي‌شوند و مي‌توان گفت اين جور عقايد، جزء بيماري‌هاي امروزي هستند.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:53
بیماری ها

به گزارش آسوشيتدپرس، حاصل پژوهش‌هاي متعدد در مورد آثار گوناگون حشيش روي وضعيت رواني افرادي که از آن استفاده مي‌کنند نشان مي‌دهد که حتي مصرف تفريحي و تفنني آن، احتمال بروز اختلالات رواني را در فرد تا 40 درصد بالا مي برد.

البته گزارش اين تحليل‌ها که در نشريه پزشکي معتبر «لانست» چاپ شده، تاکيد مي‌کند که نمي‌توان اين افزايش احتمال را به طور قطع به خود حشيش نسبت داد؛ چرا که سوءمصرف مواد مخدر و از جمله حشيش، يک بيماري منفرد نيست، بلکه مجموعه‌اي از علائم و نشانه‌هاي شخصيتي و رفتاري است که ممکن است دليل واقعي، يکي از اين علائم باشد و نه مستقيما خود حشيش.

با اين حال، اين آمار محققان دانشگاه کارديف انگلستان، هشدار دوباره‌اي است به جواناني که حشيش را بي‌ضرر و بي‌عارضه مي‌پندارند و به آن روي مي‌آورند. به گفته کارشناسان، هم‌اکنون حشيش پرمصرف‌ترين ماده غيرقانوني در سراسر جهان است.

جمع‌بندي مطالعات انجام شده و تحليل آنها نشان مي‌دهد مصرف حشيش و محصولات وابسته به آن مانند ماري‌جوآنا، مي‌تواند احتمال بروز سايکوز يا جنون را بالا ببرد.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:51
بیماری ها

به گزارش رويترز، پزشکان دانشگاه فدرال سانتا کاتاريناي برزيل، با انتخاب تصادفي حدود 200 زن زائو، از آنها خواستند براي ورود به اتاق زايمان، يک همراه براي خود انتخاب کنند و ببرند. 47 درصد، يعني اکثريت آنها، همسرشان را براي اين همراهي انتخاب کردند، 30 درصد مادرشان را و بقيه هم دوست يا خويشاوند مونث ديگري را.

به هر حال، وقتي اين زنان با يک همراه وارد اين مراحل سخت و پرتنش‌ مي‌شدند، 8 برابر بيشتر از ديگر زائوها از مراحل درد کشيدن (ليبر) راضي بودند و 6 برابر بيشتر، از مراحل زايمان.

اينها همه در حالي است که در بيشتر نقاط دنيا، از جمله در کشور خودمان، همسر يا هيچ همراه ديگري نمي‌تواند وارد اتاق ليبر يا زايمان شود.

در اين مطالعه هيچ‌گونه مشکل بهداشتي براي مادر و نوزادي که همراه اضافه داشتند، پيش نيامد. جزئيات اين مطالعه در شماره جولاي نشريه «سلامت باروري» منتشر شده است.

 يک مطالعه جالب توسط محققان برزيلي نشان مي‌دهد زناني که با يک همراه وارد اتاق زايمان مي‌شوند، به طور قابل‌ملاحظه‌اي نسبت به ساير زنان، از وضعيت مراحل پيش و حين زايمانشان راضي‌ترند.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:48
كودك

images/20070728/Baby.jpg

کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری مضطرب یا افسرده اند ممکن است دچار مشکلات خواب شوند.
به گزارش ساینس دیلی محققان می گویند احتمال بدخوابی های شبانه دراین نوزادان و کودکان نوپا 40 درصد افزایش می یابد. این کودکان دیر به خوتب می روند ، زود از خواب می پرند ، و یا در خواب نا آرامند.
این مطالعه نیز نشان می دهد شرایط محیطی دوران بارداری مادران تا چه اندازه برسلامت و کیفیت زندگی فرزندانشان تاثیر می گذارد.
مطالعات مرتبط نیز نشان داده اند استرس که با افزایش هورمون های استرس مانند کورتیزول همراه است می تواند روند تشکیل گروهی از سلولهای مغز که تنظیم کننده ساعت داخلی بدن هستند را مختل کند.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:47
بیماری ها

اگر قصد دارید در این تابستان به جاده بزنید و به مسافرت بروید و باید داروهای‌تان را هم همراه داشته باشید، به این توصیه‌ها عمل کنید:

  • برای موارد اورژانس، فهرست کاملی از داروهایی را که مصرف می‌کنید، به همراه داشته باشید.
  • اگر با هواپیما سفر می‌کنید، داروها را در بسته‌های اصلی‌شان درون یک کیف‌دستی بگذارید و  نه داخل چمدان، تا بتوانید آنها  در طول سفر همراه داشته باشید.
  • داروی بیشتری نسبت به مقدار مصرف خود در طول سفر به همراه ببرید، تا در موارد تغییر برنامه سفر یا بروز مشکل در برگشت به خانه، دارو کم نیاورید.
  • هر دارویی را باید در  شرایط یخچال نگهداری شود، در بسته‌ عایق‌بندی‌ و سرد شده قرار دهید.
  • اگر به کشور دیگری می‌روید، اطمینان حاصل کنید که با قوانین آن کشور در مورد آوردن داروها تعارضی وجود نداشته باشد.

HealthDay news, 27 July, 2007

يکشنبه 7/5/1386 - 7:46
دانستنی های علمی
پنجشنبه بود. در اتاق انتظار يکي از بيمارستان هاي روانپزشکي تهران نشسته بودم براي انجام کاري. اتاق خاصي بود و سکوت گنگي که فقط زوزه باد کولر در آن مي دميد و از پنجره اش به حياط بيمارستان راه پيدا مي کرد.
زني 65ساله -تقريبا- وارد اتاق شد و دنبالش مردي فرتوت و فرسوده که 40سال بيشتر نداشت.
مرد روي اولين صندلي جاگير شد و زن ايستاده به صندلي هاي خالي نگاه مي کرد تا روي کدام بنشيند. ابهام و خستگي نگاهش را سنگين و غم انگيز کرده بود. چادري عربي به سر داشت ؛ اما وقتي اولين کلمات را به زبان آورد، معلوم شد که لر است.
مرد دستهايش را زير چانه اش گذاشته و آرنجش را به اميد زانوهايش رها کرده بود. او به گوشه اي که معلوم نبود کجاست ، خيره بود و زن آنچنان به چهره مرد نگاه مي کرد که گويي خيال دارد در آن چهره فرو رود.
پرسيدم: بيماري شما چيست؟
مرد به طرفم برگشت و با لحني صميمي جواب داد: دلشوره دارم. اضطراب مي گيرم. يکدفعه...يکدفعه......که زن وارد حرف شد و گفت: موجيه. پسرم توي جنگ ، موج انفجار گرفته اش. وقتي اضطراب مي گيردش ، وقتي هم از خودش بي خبر مي شه.
مادر داشت توضيح مي داد و مرد با انگشت شست روي شقيقه هايش مي فشرد که نگهبان با يک کاغذ کوچک وارد شد. بيا مادر اين آدرس رو بگير و ببرش به اين نشاني (کاغذ را داد به زن) نتيجه MRIرا بگير و بيار. خيابون ها رو گم نکني!
بلدي؟ مي توني بري؟زن بي هدف و سرگردان کاغذ را گرفت و با اشاره سر، پسرش را از جا بلند کرد. صداي لخ لخ دمپايي هاي گشاد مرد، توي راهرو پيچيد و کم کم محو شد.
رو به نگهبان گفتم: خيلي سخت است تحمل رنج و غمي که اين مادر مي کشد. به نظرم ، درد اين مادر بيشتر از دردي است که پسرش مي کشد.
نگهبان به چشهايم زل زد و خيلي خشک گفت: نه...بدتر از اون اينه که مردم يادشون رفته. اون مريض موجي که ديدي 48سالش بود. 19ساله بود که موجي شده. تا امروز مي شه چند سال؟
بدون اين که منتظر جواب من شود، دوباره گفت: بله...مردم يادشون رفته.
داشتم فکر مي کردم به آن راننده تاکسي که حالا آن مادر و پسر را سوار کرده بود. او خيال مي کرد مسافرانش چه جور آدمهايي هستند؟


ابراهيم زاهدي مطلق
يکشنبه 7/5/1386 - 7:44
دانستنی های علمی
طرح نظرسنجي تلفني از مردم تهران درباره وسواس ‌به منظور دست يافتن به نظر پاسخگويان نسبت به شناخت مردم از بيماري وسواس به اجرا در آمده است، يافته هاي اين طرح به قرار زير است:

پيشگفتار
بيماري‌ها و اختلالات رواني نيز مانند بيماري ها و اختلالات جسماني گريبانگير بسياري از افراد جامعه مي شوند و سلامتي آنها را به خطر مي اندازند و فكر متخصصان و متفكران جوامع را به خود مشغول مي كنند . بيماري وسواس از جمله اختلالات رواني بسيار پيچيده و جالب است كه از اوايل قرن نوزدهم نظر روانپزشكان غربي را به خود جلب كرده است .
وسواس پيچيده‌ترين بيماري عصبي و رواني است كه شايد براي يك فرد سالم و شخصي كه هيچگاه دچار اختلال وسواسي نشده، درك و شناخت اين بيماري اصلا مقدورنيست.
وسواس يكي از شايع‌ترين و آزاردهنده‌ترين اختلالاتي است كه از دسته اختلالات اضطرابي بوده و مشخصه اصلي آن اضطراب است.

روانشناسان نشانگان بيماري وسواس را آخرين تلاش فرد براي سازمان بخشي به توانايي پيش بيني خود عليه فروپاشي رواني مي دانند به عبارت ديگر وسواس آخرين تلاش فرد براي نظم بخشيدن به دريافت هاي شناختي پيش از سقوط در ورطه روان پريشي است .
وسواس فکری-عملی بیماری است که در آن فرد افکاری ناخواسته داشته و  اعمالی را بارها و بارها تکرار می کند افرادی که مبتلا به این روان رنجوری هستند، عادات رفتاری دارند که سد راه زندگی روزانه شان است.در اختلال وسواس فكري عملي فرد مجبور است در مورد چيزهايي فكر كند كه آرزو مي كند بتواند راجع به آن نينديشد ، مجبور است اعمالي را انجام دهد كه دائما به خود مي گويداي كاش ميتوانستم آن هارا انجام ندهم .

OCD (وسواس) يك بيماري بالقوه ويرانگر است كه مي تواند مشكلات بسيار زيادي را در شغل ، تحصيل، يا روابط شخصي يا اجتماعي افراد ايجاد كرده و بطور كلي ، منجر به ناتواني اقتصادي و اجتماعي براي بيماران مبتلا و اعضاي خانواده آنان شود .

اکثر افراد مبتلا به این روان رنجوری، خود می دانند که افکار و اعمالشان بی معنا و غیر ضروری است، اما قادر به نادیده گرفتن آن یا خودداری از انجام آن نیستند. اختلال وسواس در زير مجموعه اختلالات اضطرابي قرار دارد . افراد مبتلا ، يا داراي افكار وسواسي يا اعمال وسواسي و يا مبتلا به هر دو آن ها هستند . بايد دانست كه افكار و اعمال وسواسي ارتباط مستقيمي با يكديگر دارند . مثلا اعتقاد به آلوده بودن يا گناه آلود بودن دست ها ، منجر به شستن مكرر آن ها مي شود .

از مبتلايان مشهور به وسواس مي توان به نويسنده بزرگ جان بانيان ، اصلاح گر مذهبي مارتين لوتر ، ميليونر بزرگ هوارد هوگس و دانشمند بزرگ چارلز داروين اشاره كرد ، ليدي مكبث شخصيت افسانه اي شكسپير فرياد مي زند "بيرون شو لكه كثيف، او مكررا دست هاي خود را ‌‌‌‌‌‌‌‌مي شويد".

وسواس فکری چیست؟
وسواس فکری شامل ایده ها، نظرات، انگیزه هایی است که مرتباً به ذهن فرد هجوم می آورد. وسواس‌هاي فكري شامل عقايد، تكانه‌ها يا تصاوير ذهني پايداري هستند كه مزاحم و نامناسب بوده و منجر به اضطراب و پريشاني آشكار مي‌شوند.  از وسواس های فکری متداول می توان به ترس از میکرب و کثیفی ، اهمیت دادن زیاد به نظم، دقت و درستی، نگرانی از اینکه کاری به خوبی انجام نشده باشد، حتی وقتی فرد می داند که این مسئله صحت ندارد ،برخي از مهمترين افكار وسواسي عبارتند از :افكار وسواسي مربوط به ميكرب، افكار وسواسي مربوط به كثيفي و آلودگي ، شك ، نظم و ترتيب ذهني ، تقارن ، افكار  جنسي نفرت انگيز ، افكار مذهبي نفرت انگيز ، تصاوير نفرت انگيز ، تصاوير ترسناك ، تصاوير خشونت آميز ، ترس از فراموشي ، ترس از آسيب رساندن به فرد مورد علاقه اش.

وسواس عملی چیست؟  
افکار وسواسی فرد را مضطرب و هراسان می کند. این افراد سعی می کنند با انجام اعمالی بخصوص بنابر قانونی که برای خود می سازند، از شر این افکار خلاص شوند. این رفتارها، وسواس عملی نامیده می شود. وسواس‌هاي عملي شامل رفتارهاي تكراري يا اعمال ذهني مانند دعا كردن هستند كه هدف آنها پيشگيري يا كاهش اضطراب و پريشاني، به دست آوردن لذت و يا رضايت است .از وسواس های عملی متداول مي توان به:شستن و تمیز کردن، مثل شستن دست ها، دوش گرفتن یا مسواک زدن مداوم،چک کردن مداوم قفل در و پنجره برای اطمینان یافتن از اینکه قفل هستند یا نه،تکرار یک عمل، مثل رفتن و آمدن مدام، نشستن و پا شدن، یا دست زدن به یک چیز بخصوص برای دفعات زیاد، منظم و مرتب کردن چیزها به طرق معین اعدادی را مداوم حساب کردن و شمارش ، منظم كردن اشياء بر اساس تناسب و تقارن با يكديگر،  نگاه داشتن روزنامه ها، ایمیل ها یا چیزهایی که دیگر مورد نیاز نیست و مدام به دنبال تصدیق و تایید دیگران بودن ، اشاره كرد.

میزان شیوع بیماری:
 اين اختلال چهارمين اختلال روانپزشكي محسوب مي شود، سالهای متمادی، این روان رنجوری يك بیماری بسیار نادر بود. تعداد دقیق افراد مبتلا به آن پنهان نگاه داشته می شد، چراکه مردم از روی خجالت مشکل خود را با کسی مطرح نمی کردند.كارشناسان مي‌گويند: اگرچه در ابتدا شيوع وسواس ، نادر تصور مي‌شد اما امروزه بر اساس اطلاعات راهنماي تشخيص اختلال‌هاي رواني ميزان شيوع اين اختلال در طول زندگي ‪ ۲/۵‬درصد و در يك سال ‪ ۱/۵‬تا۲/۱‬درصد برآورد شده‌است. این بیماری مردان و زنان را به میزان مساوی مبتلا می کند.نرخ فراواني و تاثيري كه اين اختلال بر عملكرد فرد در خانه ، در محيط كار و يا مدرسه دارد، باعث شده كه شناخت و درمان اين اختلال مهم باشد .

علل بیماری:
کسی تا به حال علت روشن و آشکاری برای ابتلا به وسواس فکری-عملی پیدا نکــرده است. وسواس يكي از شايع‌ترين و آزاردهنده‌ترين اختلالاتي است كه از دسته اختلالات اضطرابي بوده و مشخصه اصلي آن اضطراب است. برخی تحقیقات ثابت کرده است که احتمالاً بعضی مواد شیمیایی موجود در مغز، که سِروتونین خوانــده می شوند از انجام کاری به طور مکرر توسط فرد جلوگیری به عمل می آورد. فرد مبتلا به این روان رونجوری ممکن است میزان کافی سِروتونین در مغز نداشته باشد. بعضی از این بیماران با استفاده از داروهایی که میزان سِروتونین را در مغز افزایش می دهــد، تقریباً بهبود می یابند.

سایر بیماری های مرتبط با وسواس فکری-عملی:
افراد مبتلا به این روان رنجوری معمولاً مبتلا به سایر اضطراب ها مثل فوبیا (ترس بی پایه و اساس مثل ترس از عنکبوت یا ترس از پرواز کردن) و یا حملات وحشتزدگی نیز می باشند. این افراد همچنین ممکن است مبتلا به افسردگی، اختلال تغذیه، یا اختلال در یادگیری مثل خوانش پریشی نیز باشند.

طریقه درمان :
دانشمندان دو شيوه درماني موثر را در درمان اختلال وسواس مطرح كرده اند :
1- درمان دارويي 2- روان درماني شناختي - رفتاري
برای درمان روان رنجوری وسواس فکری-عملی، داروهای زیادی موجود است.اين داروها كه عموما"مهاركننده هاي اختصاصي باز جذب سروتونين هستند ، عبارتند از : فلئوكرتين (prozac) فلوكسامين (luvox)، پاروكسيتين (paxil) ، سرترالين (zooloft) ، سينالوپـرام (celexa) و كلوميپرامين (anafranil) همچنین روش‌هاي رفتار درماني نيز براي معالجه اين بيماران وجود دارد كه خود مشاور، روان شناس و روان پزشك در سيكل درماني از آن استفاده مي‌كند. اصول اين نوع درمان را مي توان به شرح ذيل خلاصه كرد:
1- رويارويي ارادي و عمدي با همه موقعيت هاي اجتنابي قبلي
2- رويارويي مستقيم با محرك هاي ترسناك ( ازجمله افكار)
3- جلوگيري از آيين مندي هاي اجباري و رفتارهاي خنثي ساز و از آن جمله رفتارهاي نا آشكار( يعني جلوگيري از پاسخ )
در رفتار درمانی، افراد مبتلا با موقعیت هایی روبه رو می شوند که اضطراب و وسواس فکری آنها را افزایش می دهد. بعد متخصص آنها را تشویق میکند تا دست به آن اعمال وسواسی نزند و احساسات عصبی خود را کنترل کند. مثلاً کسی که وسواس فکری درمورد میکروب و کثیفی دارد، ترغیب می شود تا از یک دستشویی عمومی استفاده کرده و دست های خود را فقط یک مرتبه بشوید. برای استفاده از این متد، فرد مبتلا باید قادر باشد میزان بالای اضطراب تحمیل شده بر او را تحمل کند. در طول زمان رفتار درمانی باعث از بین رفتن علائم این بیماری خواهد شد.

افراد بزرگسال زماني كه تشخيص دادند كه انجام شغل يا ادامه تحصيل آنها ،  به دليل آنكه وقت بسيار زيادي را صرف افكار و رفتارهاي وسواسي شان مي كنند، دشوار است ، بايد از يك متخصص ياري بخواهند . در مورد كودكان و نو جوانان هم زماني كه والدين آن ها از فرزندشان رفتار غير عادي و تكراري مي بينند ، بايد از يك متخصص سلامت روان طلب ياري كنند .

منابع و مآخذ:
 سايتهاي اينترنتي : گواشير دات كام، تبيان، فردا
 كتاب ها:روانشناسي مرضي كودك (حسين آزاد)   بهداشت رواني(سعيد شاملو)
پايان نامه ها: پايان نامه هاي كارشناسي ارشدسيد فاضل نبوي گيلده و رضوان حسيني  (دانشگاه علامه طباطبايي)

کلیات تحقیق
در این گزارش با به کارگیری نظرسنجي تلفني و بدست آوردن آمارها، پردازش و تحلیل علمی آنها، سعی شده است تا به ميزان اطلاع پاسخگويان نسبت به بيماري وسواس، نوع رفتار آنها با اشخاص وسواسي ونظر آن ها در باره رمان پذيري اين بيماري دست يافت.  این گزارش حاصل جمع آوری پاسخ 1230نفر از مردم تهران به پرسشنامه تهيه شده توسط واحد نظرسنجی تلفني مركز مطالعات و تحقيقات رسانه اي موسسه همشهري است. اين افراد به صورت تصادفي و بر اساس مراجعه به فهرست شماره تلفن ها (از 22000000 الي 88999999) انتخاب شدند. در اين گزارش نظر كساني كه تمايل به پاسخگويي به تمام پرسش هاي تحقيق را داشته اند، منعكس شده است.

اهداف  تحقيق
هدف کلی این تحقیق دستیابی به مجموعه اطلاعات زير است:
شناخت مردم ازبيماري وسواس در جامعه
تعيين فراواني اين بيماري در بين پاسخگويان
ديدگاه پاسخگويان در مورد افراد وسواسي
تعيين نوع رفتارهاي وسواسي در جامعه
تعيين ميزان شيوع بيماري در بين زنان ، مردان

روش نظرسنجي             
در این پژوهش، از نظرات عامه مردم به صورت تلفني (نظرسنجي تلفني) به روش پيمايشي و نمونه گيري تصادفي استفاده شده است. عددهاي داخل جدول گرد شده است.

جامعه نمونه
در اين تحقيق نمونه آماري شامل  1230 نفر از مردم تهران است لازم به ذكر است كه از اين تعداد درصد  36 مرد و 64 درصد زن هستند.

زمان اجرای نظرسنجي
این نظرسنجی از تاريخ  31  تير ماه تا 1 مرداد ماه توسط گروه نظرسنجي مركز مطالعات و تحقیقات رسانه ای روزنامه همشهری انجام شده است.

پرسشنامه نظرسنجي
1.  جنس         
2. سن           
3. تحصيلات
4. بعضي آدما توجامعه به وسواسي بودن معروفند، شما تا به حال با اين افراد روبرو شده ايد؟ يا اصلا چيزي ازشون شنيديد؟
5. شما هیچوقت در زندگی دچار وسواس بوده اید ؟
6. به نظر شما وسواس اصلا چيه ؟
7. به نظر شما وسواسي ها چه كارهايي انجام مي دهند ( چه نشانه هايي دارند)؟ 
8. چه ا فراد ي بيشتر دچار وسواس مي شوند ؟
9. با یک شخص وسواسی بايد چگونه رفتار کرد؟
10. فكر مي كنيد بيشتر مردان  وسواسي مي شوند يا زنان ؟ 
11. دليلش چيه؟
12. فكر مي كنيد ميشه وسواس را در يك شخص وسواسي از بين برد؟
13. وسواسي بودن چه مشكلاتي در زندگي مردم ايجاد مي كند؟

چكيده:
 طرح نظرسنجي حاضر، ‌به منظور دست يافتن به نظر پاسخگويان نسبت به شناخت مردم از بيماري وسواس به اجرا در آمده است، يافته هاي اين طرح به قرار زير است:
64 درصد از پاسخگویان را زنان و36 درصد را مردان تشکیل می دهند.
16 درصد پاسخگويان در گروه سني 30-26 سال قرار دارند .
70 درصد پاسخگويان با افراد وسواسي روبرو بوده اند.
67درصد از پاسخگويان هرگز دچار وسواس نبوده اند.
36 درصد از پاسخگويان وسواس را يك بيماري مي دانند.
45 درصد از پاسخگويان گفته اند كه وسواسي ها در شستشوو نظافت افراط مي كنند .
28درصد از پاسخگويان گفته اند كه افراد حساس بيشتر دچار وسواس مي شوند.
30درصد از پاسخگويان گفته اند كه با اشخاص وسواسي بايد مانند بيمار رفتار كرد.
78درصد از پاسخگويان بيشترين شيوع بيماري را در بين زنان دانسته اند.
69 درصد از پاسخگويان وسواس را قابل درمان مي دانند.


جنس پاسخگويان   
بر اساس جدول شماره 1، از ميان 1230 نفر پاسخگو  64 درصد  زن  و 36  درصد مرد  هستند.

جدول شماره  1- توزيع پاسخگويان بر اساس جنس

جنس

تعداد

درصد

زن

791

64

مرد

439

36

جمع

1230

100

نمودار شماره  1

 

سن پاسخگويان
بر اساس جدول شماره 2، از ميان 1230نفر پاسخگو 16 درصد بين 26 تا 30 سال  و 5 درصد بين  51   تا60 سال سن دارند.

جدول شماره 2- توزيع پاسخگويان بر اساس سن

سن

تعداد

درصد

30-26 سال

190

16

35-31 سال

180

15

21-25 سال

174

14

20-15 سال

173

14

40-36 سال

128

10

45-41 سال

115

9

60 سال به بالا

115

9

50-46 سال

94

8

60-51 سال

61

5

جمع

1230

100

نمودار شماره 2


ميزان تحصيلات
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 3 از میان 1230 نفر  پاسخگو معادل (42 درصد) ديپلم و معادل (4درصد ) بي سواد هستند.

جدول شماره 3- توزيع پاسخگويان بر اساس ميزان تحصيلات

سطح تحصيلات

تعداد

درصد

ديپلم

516

42

ليسانس و بالاتر

219

18

راهنمايي

128

10

ابتدايي

111

9

دانشجو و فوق‌ديپلم

110

9

دبيرستان

97

8

بيسواد

49

4

جمع

1230

100

نمودار شماره3

 آيا پاسخگويان با آدمهاي وسواسي روبرو شده اند؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره4، از ميان 1230 نفر پاسخگو، 856 نفر (معادل 70 درصد) با آدمهاي وسواسي روبرو شده بودند.

جدول شماره 4- توزيع پاسخگويان بر اساس روبرو شدن با آدمهاي وسواسي

آيا پاسخگويان با آدمهاي وسواسي روبرو شده اند

تعداد 

درصد 

بلي

 856 

70

خير

374

30

جمع

1230

100


نمودار شماره 4


آيا پاسخگويان دچار وسواس هستند ؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 5، از ميان 856 نفر پاسخگو يي كه با وسواس آشنايي داشته اند، 67 درصد هرگز وسواسي نبوده اند 17 درصد وسواس داشته و 16درصد خود را تا حدي وسواسي دانسته اند.

جدول شماره 5-  توزيع پاسخگويان بر اساس ابتلا به وسواس

آيا پاسخگويان دچار وسواس هستند تعداد درصد
خير 573 67
بلي 147 17
تا حدي 136 16
جمع 856 100

نمودار شماره 5


آشنايي پاسخگويان با بيماري وسواس
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 6، از ميان 856 نفر پاسخگو يي كه با وسواس آشنايي داشته اند، 36 درصد وسواس را يك بيماري دانسته اند.


جدول شماره 6-  توزيع پاسخگويان بر اساس آشنايي آنها با بيماري وسواس

ميزان آشنايي پاسخگويان با بيماري وسواس تعداد درصد
يك بيماري 306 36
دقت زيادي ( حساسيت) 216 23
تكرار زياد كارها 150 18
شستشوي زيادي 90 10
بيماري عصبي 65 8
عادت 29 3
جمع 856 100


نمودار شماره  6



نشانه هاي وسواس از ديدگاه پاسخگويان
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 7 ، از ميان 856 نفر پاسخگو يي كه با وسواس آشنايي داشته اند، 45 درصد شستشوي زيادي،30 درصد تكرار در كارها و 22 درصدشك و ترديد را از نسشانه هاي وسواس دانسته اند 3 دزصد از پاسخگويان نيز به كنترل قفلها به عنوان نشانه وسواس اشاره كرده اند.


جدول شماره 7-  توزيع پاسخگويان بر اساس ديدگاه آن ها نسبت به نشانه هاي وسواس

نشانه هاي وسواس تعداد درصد
شستشوي زياد (نظافت) 388 45
تكرار در كارها 256 30
شك و ترديد 185 22
كنترل قفلها 27 3
جمع 856 100

نمودار شماره  7

از نظر پاسخگويان چه افرادي بيشتر به وسواس مبتلا مي شوند؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 8 ، از ميان 856 نفر پاسخگو يي كه با وسواس آشنايي داشته اند، 28 درصد احتمال ابتلا به وسواس افراد حساس را بيشتر دانسته اند 2 درصد از پاسخگويان والدين سختگيررا علت ابتلا به وسواس افراد وسواسي دانسته و اعلام افراد عصبي با 13 درصد و افراد با اعتماد بنفس پايين با 10 درصد از سوي پاسخگويان نيز حائز اهميت بوده است .

جدول شماره 8-  توزيع پاسخگويان بر اساس اعتقاد آنها به  اين كه چه افرادي به وسواس مبتلا مي شوند

چه افرادي به وسواس مبتلا مي شوند

تعداد

درصد

افراد حساس

241

28

نميدانم

174

20

افراد عصبي

108

13

عدم اعتماد بنفس

87

10

مضطرب

80

9

خانواده هاي وسواسي

71

8

مشكلات زمان كودكي

49

6

افراد تنها

31

4

داراي والدين سخت گير

15

2

جمع

856

100

نمودار شماره  8

نظر پاسخگويان در مورد  چگونگي رفتار با افراد وسواسي
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 9، از ميان 856 نفر پاسخگو يي كه با وسواس آشنايي داشته اند، 30 درصد ابراز داشته اند كه با يك شخص وسواسي بايستي مانند يك بيمار رفتار شود ،20 درصد بي اهميتي به مسئله را در رفتار با افراد وسواسي موثر دانسته اند، پس از آن رفتار به ميل او با 15 درصد،اطمينان دادن به وي با 14 درصد و برخورد با آنها با 13  درصد در رتبه هاي بعدي قرار دارند همچنين 8 درصد از پاسخگويان پاسخ خاصي به اين پرسش نداده اند . 

 جدول شماره 9-  توزيع پاسخگويان بر اساس چگونگي رفتار با افراد وسواسي

چگونگي رفتار با افراد وسواسي تعداد درصد
مانند يك بيمار 258 30
بي اهميت 168 20
رفتار به ميل او 125 15
اطمينان دادن 120 14
برخورد با آنها 111 13
نمي دانم 74 8
جمع 856 100

نمودار شماره  9

نظر پاسخگويان نسبت به نقش جنسيت در ابتلا به وسواس
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره10، 78 درصد از  پاسخگوياني كه با وسواس آشنا  بوده اند، ميزان شيوع وسواس را در بين زنان بيشتر از مردان دانسته و21 درصد جنسيت را در ابتلا به اين بيماري دخيل نمي دانند.

جدول شماره 10-  توزيع پاسخگويان بر اساس عقيده آنها به نقش جنسيت در ابتلا به وسواس

نقش جنسيت در ابتلا به وسواس تعداد درصد
زنان 666 78
فرقي نميكند 179 21
مردان 11 1
جمع 856 100

نمودار شماره  10


دلايل پاسخگوياني كه جنسيت را در ابتلا به وسواس موثر مي دانند
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 11 ، از بين پاسخگوياني كه جنسيت را در ميزان ابتلا به وسواس در جامعه موثر دانسته اند كه اكثريت قريب به اتفاق آنها شيوع وسواس در بين زنان را بيشتر اعلام كرده اند ،36 درصد اهميت به نظافت، 28 درصد حساس بودن، 13 درصد مشغله كمتر، 5 درصد سرو كار با نظافت و 3 درصد دقت بيشتر در كار ها را علت ابتلا بيشتر زنان به وسواس دانسته اند  .

جدول شماره 11-  توزيع پاسخگويان بر اساس دلايل آنها نسبت به تاثير جنسيت در ابتلا به وسواس

دلايل پاسخگويان نسبت به تاثير جنسيت در ابتلا به وسواس تعداد درصد
اهميت به نظافت 243 36
حساس ترند 187 28
نمي دانم 105 15
مشغله كمتر 87 13
سرو كار با نظافت 32 5
دقت بيشتر 23 3
جمع 677 100

نمودار شماره  11


امكان درمان وسواس از نظر پاسخگويان
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 12 ، از بين پاسخگوياني كه شناختي در باره وسواس داشته اند 69 درصد وسواس را درمان پذير دانسته و 19 درصد درمان وسواس را بي نتيجه اعلام كرده اند.

جدول شماره 12-  توزيع پاسخگويان بر اساس اعتقاد آنها به  ا مكان درمان وسواس

اعتقاد پاسخگويان به امكان درمان وسواس تعداد درصد
بلي 588 69
خير 164 19
تاحدي 56 6
نمي دانم 48 6
جمع 856 100

نمودار شماره  12

نظر پاسخگويان در ارتباط با تاثير وسواس بر زندگي مردم
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 13 ، از بين پاسخگوياني كه شناختي در باره وسواس داشته اند 39 درصد وسواس را در ايجاد بيماري رواني در افراد موثر دانسته اند، 31 درصد عنوان كرده اند كه وسواس زندگي شخص وسواسي را مختل مي كند، 15 درصد اين بيماري را در ناراحتي اطرافيان موثر دانسته و 9 درصد نيز گفته اند كه وسواس روند انجام كارها و فعاليت هاي زندگي را كند مي كند.

جدول شماره 13-  توزيع پاسخگويان بر اساس نظر آنها در ارتباط با نوع تاثير وسواس بر زندگي مردم

نوع تاثير وسواس بر زندگي مردم تعداد درصد
ايجاد بيماري رواني 331 39
مختل كردن زندگي 262 31
ناراحتي اطرافيان 127 15
كندي در انجام كارها 82 9
نمي دانم 54 6
جمع 856 100



نمودارشماره13


مدير طرح: سيامك كفايي

با همكاري: زهرا ادريس آبادي- فريده درفشي- ميترا زاغي- سميه گايگاني و سرورالسادات هاشمي

مرکز تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای روزنامه همشهري

يکشنبه 7/5/1386 - 7:38
دانستنی های علمی
 

images/20070729/history.jpg

93 سال پيش در روز 28 ژوييه سال 1914 ميلادي امپراتوري اتريش - مجارستان به كشور صربستان اعلام جنگ مي داد ، جنگي كه جنگ بزرگ نام گرفت و به نخستين جنگ جهاني تبديل شد.
در فرداي آن روز روسيه به امپراتوري اتريش - مجارستان اعلان جنگ داده و امپراتوري آلمان فورا به روسيه هشداري مي دهد اگر اعلان جنگ را پس نگيرد ، آلمان به نوبه خود وارد جنگ خواهد شد.
روسيه تزاري پيشنهاد آلمان را رد مي كند و آلمان نيز به نوبه خود در روز اول اوت به روسيه اعلان جنگ مي دهد.

آلمان اولتيماتوم بريتانيا را رد كرده و در همان روز بريتانيا به نوبه خود به آلمان اعلان جنگ مي دهد.
سپس فرانسه و بريتانيا به ترتيب در روزهاي 11 و 12 اوت به امپراتوري اتريش - مجارستان اعلان جنگ مي دهند. ظرف 2 هفته آتش جنگ بخش اعظم اروپا را فرا مي گيرد.

جنگ جهاني اول ناشي از رقابت هايي بود كه از 50 سال پيش از آغاز اين جنگ ، قاره اروپا را از هم پاشيده بودند.
رقابت هاي سرزميني و استعماري موجب شدند تا كشورهاي اروپايي در مقابل يكديگر صف آرايي كنند.

قتل آرشيدوك فرديناند وليعهد امپراتوري اتريش - مجارستان و همسرش در شهر سارايوو به دست يك صرب در روز 28 ژوئن سال 1914 ميلادي بهانه آغازين جنگ جهاني اول بود.
امپراتوري هاي اروپاي مركزي ، آلمان ، اتريش - مجارستان و عثماني به همراه بلغارستان در مقابل امپراتوري روسيه ، امپراتوري بريتانيا و جمهوري فرانسه به همراه ايتاليا قرار مي گيرند.

با ورود ژاپن به جنگ و به ويژه ايالات متحده در سال 1917 ميلادي جنگ واقعا ابعاد جهاني مي يابد.
تصور يك جنگ كوتاه مدت از همان پاييز سال 1914 ميلادي با ناكامي تهاجم هاي بزرگ در جبهه هاي غربي و شرقي رنگ مي بازد.
در مجموع 35 كشور جهان درگير اين جنگ خانمانسوز و بي رحمانه مي شوند.

يك جنگ مدرن با استفاده از سلاح هاي جديد مرگبار ، تاكتيك هاي نوين جنگي كه دادن تلفات در آن براي طرفين اهميتي نداشت ، بلكه هدف فقط شكست دشمن بود.
به اين ترتيب ، در روز 28 ژوييه سال 1914 ميلادي با اعلان جنگ امپراتوري اتريش - مجارستان عليه كشور صربستان آتش جنگ بزرگ يا جنگ جهاني اول شعله ور مي شود.

ظرف چند روز كشورهاي اروپايي با تشكيل دادن اتحاديه هايي در مقابل يكديگر صف آرايي مي كنند.
قاره اروپا به آتش و خون كشيده مي شود. دامنه جنگ حتي به مستعمرات به ويژه در آفريقا نيز گسترش مي يابد. با ورود ژاپن و آمريكا به صحنه نبرد ، جنگ ابعادي واقعا جهاني پيدا مي كند.

پس از 4 سال جنگ بي رحمانه سرانجام در روز 11 نوامبر سال 1918 ميلادي با تسليم آلمان جنگ جهاني اول خاتمه مي يابد.
در اين جنگ نزديك به 10 ميليون نفر از جمله غيرنظاميان كشته شده و 20 ميليون نفر مجروح مي شوند كه با توجه به امكانات آن روزگار اغلب آنها معلول شده بودند. در پايان جنگ نقشه اروپا كاملا دگرگون مي شود.
جنگ جهاني اول منجر به نابودي 4 امپراتوري روسيه ، آلمان ، اتريش - مجارستان و عثماني مي گردد و كشورهاي جديدي از بطن امپراتوري هاي منقرض شده، تاسيس شده و يا دوباره احيا مي شوند.


بهرام افتخاري

فرانسه در همان روز اعلام بسيج عمومي مي كند و در روز 3 اوت سال 1914 ميلادي امپراتور آلمان ، گيوم دوم به فرانسه اعلان جنگ داده و نيروهاي ارتش آلمان وارد خاك بلژيك مي شوند.
امپراتوري بريتانيا در روز 4 اوت به آلمان اوليتماتوم مي دهد كه بي طرفي بلژيك را رعايت كند.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:35
ورزش و تحرک
"سپ بلاتر" رييس فدراسيون بين‌المللي فوتبال اظهارداشت:اروپا حق ندارد ميزباني رقابتهاي جام جهاني ‪ ۲۰۱۸‬را براي خود تضمين شده بداند چراكه ساير كنفدراسيون‌ها ثابت كرده‌اند از توانايي برگزاري اين مسابقات برخوردارند.
به‌گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از جاكارتا، بلاتر كه براي شركت در فينال رقابتهاي جام ملتهاي آسيا ميان عراق و عربستان در روز يكشنبه، به جاكارتا پايتخت اندونزي سفر كرده است ، اين مسابقات را كاملا موفقيت آميز توصيف كرد.
وي در پاسخ به اين سووال كه موفقيت رقابتهاي جام ملتهاي آسيا مي‌تواند شانس اين قاره براي ميزباني جام جهاني ‪۲۰۱۸‬را افزايش دهد، اظهار داشت كه او طرفدار سيستم چرخشي ميزباني ميان قاره‌هاي مختلف است.
برگزاري جام جهاني ‪ ۲۰۰۶‬در اروپا و ‪ ۲۰۱۰‬در آفريقا و سپس جام جهاني ‪ ۲۰۱۴‬در آمريكاي جنوبي، به اين معني است كه دوره بعدي بايد به آسيا يا كنفدراسيون فوتبال آمريكاي شمالي، مركزي و حوزه درياي كارائيب (كونكاكاف) بازگردد.
با اين وصف كشورهاي اروپايي بويژه انگليس خواستار برگزاري جام جهاني ‪ ۲۰۱۸‬هستند.
بلاتر گفت: اگر سيستم چرخشي را در نظر بگيريم، مسابقات مذكور بايد در آمريكاي شمالي يا كونكاكاف برگزار شود مگر اينكه همه را با هم درنظر بگيريم. اين موضوع در حال بررسي است و قاره‌اي كه بايد ميزبان باشد در ماه اكتبر معرفي خواهد شد.
وي ادامه داد: اروپايي‌ها فكر مي‌كنند برتر هستند و بايد ميزبان جام جهاني باشند اما در سيستم چرخشي هر سه دوره يك بار هم تضميني وجود ندارد.
هيچ قانون مكتوبي نداريم كه آنها ميزبان شوند.ساير كنفدراسيون‌ها ثابت كرده‌اند كه مي‌توانند ميزبان جام جهاني باشند.
رييس فيفا كشورهاي استراليا، چين و هند را به عنوان سه‌كشور آسيايي نام برد كه مي‌توانند وقتي نوبت به آسيا رسيد، ميزباني را برعهده بگيرند.
وي در مورد تغيير قوانين عليه وقت كشي در مسابقات هم خبرداد. به گفته وي هر بازيكني كه حقيقتا يا ظاهرا مصدوم شود و مسابقه به خاطر او متوقف شود، بايد پنج دقيقه خارج از زمين بماند.
بلاتر گفت:پنج دقيقه خروج از زمين راه حل خوبي مي‌تواند باشد كه البته نيازمند حضور يك متصدي محاسبه وقت است.اين موضوع سال‌آينده در دستور بررسي قرار مي‌گيرد.
به گفته وي، هيات اجرايي فيفا در اواخر فوريه يا ماه مارس تشكيل جلسه خواهند داد و قطعا تصميم‌هايي گرفته مي‌شود.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:33
اخبار
سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي كشور اعلام كرد وسايل نقليه عمومي الزام قانوني براي نصب سيستم GPS ندارند.
ناصر رزاق‌منش مشاور رياست سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اين مطلب را در واكنش به اظهارات سردار رويانيان رئيس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا اعلام كرد كه روز 28 تير ماه در خبري با عنوان 6 هزار ايراني در خطر مرگ قرار دارندگفته بود عامل 40 درصد از مرگ‌وميرهاي جاده‌اي كاميون‌ها هستند.


به همين دليل نيز پليس راهنمايي و رانندگي درپي تجهيز كاميون‌ها و اتوبوس‌هاي بين‌جاده‌اي به سيستم GPS است اما وزارت راه در اين راه كارشكني مي‌كند.
مشاور رياست سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي كشور در همين زمينه مي‌گويد: امتناع وزارت راه‌وترابري درخصوص استفاده از دستگاه GPS جهت كنترل وسايل نقليه عمومي مطابق با مطالعات و بررسي‌ها انجام شده است.
در كشورهاي مختلف، استفاده از سيستم GPS صرفاً به‌عنوان يك ردياب جغرافيايي، براي تعيين موقعيت مكاني يك مقطع و يا رهگيري وسايل نقليه جهت انجام امور مديريت ناوگان بوده و كاربرد آن با رويكرد اعمال قانون و كنترل تخلفات سرعت و ساعات كار رانندگان وسايل حمل‌ونقل عمومي سابقه نداشته و مستنداتي نيز در اين زمينه وجود ندارد.
رزاق‌منش مي‌افزايد: در تمامي كشورهاي پيشرفته در ايمني حمل‌ونقل به‌خصوص كشورهاي عضو اتحاديه اروپا براي كنترل سرعت و ساعت كار رانندگان حمل‌ونقل عمومي از دستگاه تاخوگراف در اين دسته از وسايل نقليه استفاده مي‌شود كه در طول شبانه‌روز و در شرايط مختلف اقليمي قادر به ثبت نمودار سرعت وسايل نقليه بوده و مأموران پليس‌راه در موقعيت‌هاي مكاني و زماني مناسب و ضروري عملكرد رانندگان را از نظر سرعت و مدت كار مورد كنترل قرار مي‌دهند.
بر اين اساس مقررات جاري كشور نيز ناظر به تجهيز و استفاده از تاخوگراف در اين دسته از وسايل نقليه است.
بنا بر اعلام سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي كشور تعيين مشخصات فني وسايل نقليه و تدوين ضوابط ايمني حمل‌ونقل و نظارت بر اجراي آنها از وظايف وزارت راه‌وترابري است و بر اين اساس در آيين‌نامه تأسيس مؤسسات حمل‌ونقل و همچنين آيين‌نامه حمل بار و مسافر و مدت تعطيلي و لغو پروانه فعاليت شركت‌ها و مؤسسات حمل‌ونقل جاده‌اي مصوب 1378 هيأت وزيران رانندگان وسايل نقليه عمومي ملزم به نصب و استفاده از «تاخوگراف» هستند، بنابراين الزام رانندگان وسايل نقليه به نصب تجهيزات ديگر به‌جز مواردي كه در قانون تصريح شده خلاف مقررات جاري كشور است.
چنانچه ماده 724 قانون مجازات اسلامي ناظر به الزام نصب دستگاه تاخوگراف روي وسايل نقليه و استفاده از آن است و باتوجه به عدم وجود محمل قانوني الزام نصب GPS، استناد به خروجي چنين سيستمي در رسيدگي‌هاي مراجع قضائي نيز نمي‌تواند ملاك عمل قرار گيرد.
مشاور رياست سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي كشور در بخشي ديگر از اظهارات خود درمورد سهم كاميون‌ها در تصادفات جاده‌اي كه رئيس پليس راهنمايي و رانندگي كشور آن‌را 40 درصد ذكر كرده مي‌گويد 199 هزار و 586 دستگاه كاميون و تريلي در كشور فعاليت مي‌كنند و برابر گزارش‌هاي پليس‌راه ناجا كه مستندات آنها در اين سازمان موجود است، سهم كاميون‌ها و تريلي‌ها در تصادفات جاده‌اي كشور در سال 1383 برابر 16 درصد بوده كه در سال 1384 به 14 درصد كاهش يافته است.
باتوجه به اين‌كه براساس مصوبات كميسيون ايمني راه‌هاي كشور آمار تلفات تصادفات توسط سازمان پزشكي قانوني و آمار تصادفات توسط راهنمايي و رانندگي جمع‌آوري شود و هيچ‌گونه ارتباط داده‌اي نيز در اين زمينه وجود ندارد، تعيين ميزان مشاركت گروه‌هاي وسايل نقليه در تلفات جاده‌اي در حال حاضر ميسر نيست و در يك مطالعه موردي كه درخصوص آمار متوفيات 6 استان منتخب صورت پذيرفته است، ميزان سهم انواع كاميون و تريلي اعم از مقصر و غيرمقصر (درگير در تصادف) در بروز تلفات جاده‌اي حدود 7/13 درصد برآورد شده است كه براساس آن مي‌توان گفت: تلفات معني‌داري بين تصادفات اين‌گونه از وسايل نقليه و تلفات ناشي از تصادفات آنها وجود ندارد.
بنابراين بيان اين‌كه كاميون‌ها در 40 درصد از تصادفات كه 11 هزار مرگ و مير جاده‌اي را درپي داشته است، از نظر آماري باتوجه به اين‌كه برابر اعلام پزشكي قانوني 17 هزار و 420 نفر در جاده‌هاي كشور جان خود را از دست داده‌اند، صحيح نبوده و چنين برآوردي در حوزه برون‌شهري منطبق بر واقعيت نيست.
سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي كشور همچنين اعلام كرده است: درخصوص تأمين سيستم‌ها و تجهيزات كنترل ترافيك به‌ويژه سرعت، سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در حد اعتبارات تخصيص يافته تجهيزات كنترل سرعت در سال 1385، به تعداد 114 دستگاه كنترل سرعت ثابت در كريدور آزادراهي تهران – قزوين، تهران – قم كاشان – نطنز – اصفهان را نصب كرده و علاوه بر آن 223 دستگاه سرعت‌سنج سيار پيش از خريداري و در اختيار نيروهاي گشتي پليس راه قرار گرفته بود، در آينده نزديك نيز 150 دستگاه جديد جهت كنترل سرعت در راه‌هاي شرياني به پليس راه ناجا واگذار خواهد شد.
با وجود اين برنامه‌هاي نصب تجهيزات كنترلي در سازمان در حال پيگيري است كه برابر اعتبارات تخصيص يافته انجام خواهد شد.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته