• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5301روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
صنعت تلفن همراه جهان، پانزدهمين سالگرد تولد پيام كوتاه را جشن مي‌گيرد.
براي نخستين بار در سال 1992 مركز سامانه پيام كوتاه (SMSC) وارد صنعت رو به رشد موبايل شد و به دنبال آن امكان استفاده انبوه از پيام كوتاه به تدريج فراهم گشت؛ سپس اپراتورها توانستند به كمك اين مراكز، ضمن كاهش هزينه‌ها، خدمات پيشرفته بيشتري مبتني بر پيام كوتاه عرضه كنند.
در زمان شروع، اولين مركز سامانه پيام كوتاه تنها ظرفيت 10 پيام كوتاه در ثانيه را داشت، اما به سرعت بر ظرفيت اين مراكز افزوده شد.
با گذشت سال‌ها و عليرغم رشد خارق‌العاده بازار موبايل، SMS(پيام كوتاه) همچنان مهم‌ترين سرويس ارزش افزوده اپراتورها به شمار مي‌رود، چنانچه از ديد اين اپراتورها، پيام كوتاه مي‌تواند به بهترين نحو نيازهاي مشتركان و كاربران شبكه تلفن همراه را برآورده سازد. حتي در بازارهاي پيشرفته مانند اروپاي غربي - كه رشد انواع سرويس‌هاي پيام كوتاه در آن به حدود 90درصد رسيده است- مركز خدمات پيام كوتاه (SMSC) براي اپراتورهايي كه در صدد ارائه خدمات متنوع و باكيفيت هستند، حياتي‌ترين عامل به شمار مي‌رود.
به گفته كارشناسان، پيام رساني از طريق موبايل، امروزه بيشترين سهم مالي را نسبت به ديگر بخش‌هاي دست‌اندركار در شبكه تلفن همراه داراست، از همين رو، تحول چشمگير مراكز پيام كوتاه(SMSC) در طول پانزده سال گذشته، نقش اصلي در موفقيت پيام كوتاه را به عهده داشته است.
گزارش واحد تحقيق و توسعه آتيه داده پرداز (ADP) مي افزايد: در ايران نيز با فاصله‌اي نه چندان زياد از شكل‌گيري صنعت و بازار تلفن همراه، پيام كوتاه توانست به خوبي جاي خود را باز كرده و در مقياسي وسيع از سوي كاربران مورد استفاده قرار گيرد. كارشناسان پيش‌بيني مي‌كنند كه با توجه به قابليت‌هاي متنوع سرويس‌هاي گوناگون ،اين صنعت در آينده نزديك از پيشرفت و كاربرد فراواني در اين كشور برخوردار خواهد بود.
اين گزارش حاكي از آن است كه : با توجه به نياز ضروري بسترسازي و برنامه‌ريزي رشد اين صنعت در كشورمان، از سوي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات سه اپراتور در عرصه خدمات‌دهي در زمينه پيام كوتاه معرفي و مشغول فعاليت شده‌اند.
«آتيه داده‌پرداز»، «رهياب» و «مگفا» سه اپراتور پيام كوتاه كشورمان به شمار مي‌روند كه هم اكنون به طراحي و ارائه سرويس‌هاي گوناگون مبتني بر شبكه تلفن همراه مشغولند.
يکشنبه 7/5/1386 - 8:23
بیماری ها
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران تولید داروی اسورال را نخستین داروی ژنریک شده ایرانی دانست که تمامی مراحل سنتز دارو تا تولید صنعتی آن در ایران انجام گرفته است و در واقع از مولکول اولیه آن تا تبدیل به قرص در کشور و با فناوری داخلی صورت پذیرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباس کبریایی زاده در مراسم رونمایی داروی اسورال (داروی خوراکی بیماران تالاسمی) در بیمارستان میلاد تهران، گفت: ایده اولیه تولید این دارو در سال 82 و پس از اطلاع یافتن از تولید داروی اصلی به نام Exjade که نوع خوراکی دفراسیروکس است، در دانشگاه علوم پزشکی تهران شکل گرفت.
وی اضافه کرد: سنتز اولیه این دارو در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد و پس از برای بدست آوردن ماده اولیه و همچنین بخش پایلوت نیمه صنعتی آن، فرآیند تولید دارو توسط یکی از شرکت های مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت.
کبریایی زاده یادآور شد: فرمولاسیون دارو از ابتدای سال 84 آغاز شد و تولید مواد اولیه نیز در یک سایت صنعتی در شهر سمنان انجام گرفت.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مراحل انحلال و بازشدن قرص در بدن دقیقاً مشابه نوع خارجی آن است و از نظر فرمول انحلال تفاوتی میان این دو وجود ندارد.
يکشنبه 7/5/1386 - 8:19
کامپیوتر و اینترنت
سرویس اخبار خارجی ایتنا - این سیستم که در راستای توسعه خدمات پزشکی از راه دور و مراقبت‌های بهداشت الکترونیکی توسعه یافته است، می‌تواند امید بازگشت بیماران قلبی به فعالیت‌های اجتماعی را افزایش دهد.










دانشمندان هندی موفق شدند با استفاده پیام‌های کوتاه تلفنی(SMS) به کمک بیماران قلبی بشتابند.

این دانشمندان ابزار کوچک قابل حملی را ساخته‌اند که امواج الکتروکاردیوگرام بیماران قلبی را به‌طور مرتب ثبت می‌کند و درصورت دریافت علایم خطرناک در مورد بروز سکته قلبی، به کمک بلوتوث به تلفن‌همراه بیمار SMS ارسال می‌کند.

این SMSها که محتوی آخرین اطلاعات ثبت‌شده در مورد الکتروکاردیوگرام بیمار است،‌ به بیمارستان مورد نظر ارسال می‌شود.

این سیستم که در راستای توسعه خدمات پزشکی از راه دور و مراقبت‌های بهداشت الکترونیکی توسعه یافته است، می‌تواند امید بازگشت بیماران قلبی به فعالیت‌های اجتماعی را افزایش دهد.

این محققان اکنون درحال ساخت ابزار قابل‌حمل دیگری هستند که به کمک سیستم GPS مکانی که بیمار در آن دچار حمله قبلی شده است را ردیابی کرده است، با استفاده از آن نوار قلبی بیمار را با وضوح بیشتر از راه MMS ارسال شود.

يکشنبه 7/5/1386 - 8:17
بیماری ها

پزشك عمومي در سلامت، اقتصاد و تربيت نيروي كار در جامعه نقش موثر و مهمي دارد.
دكتر اشرافي، معاون پارلماني و امور حقوقي سازمان نظام پزشكي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: با توجه به آمار بالاي پزشكان عمومي كه 75 درصد جامعه پزشكي را تشكيل مي دهند مي توان گفت يكي از ستون هاي اصلي نظام سلامت اين گروه از پزشكان هستند كه از دورترين نقاط كشور مشغول خدمت رساني و ارائه خدمات بهداشتي به بيماران هستند.
وي گفت: اولين برخورد و مراجعه بيمار در كشور با پزشك عمومي است و پس از تشخيص و درمان بيماري اگر نياز به بررسي و اقدامات تخصصي باشد بيمار را به سطح دومي از ارائه خدمات درماني ارجاع مي دهد.
اشرافي ادامه داد: پزشك عمومي در درجه اول به بهداشت، سپس درمان و در نهايت به كاهش هزينه هاي درماني، دارويي و رفت و آمدهاي اضافي بيمار به مناطق دوردست كمك مي كند.
وي يادآور شد، وظيفه سيستم  و نظام سلامت است كه با حل مشكلات و مسائل اين قشر ارزش و جايگاه والاي پزشك عمومي را حفظ كند.

يکشنبه 7/5/1386 - 8:13
آموزش و تحقيقات

images/20070728/Red-Blue.jpg

در روانشناسی پدیده ای به نام سینستزیا (synesthesia)، یا حس تجانس وجود دارد که در آن سیستم های حسی افراد بیش از حد معمول در هم ادغام می شود.
برای مثال برخی افراد می گویند هنگام شنیدن نت های موسیقی برخی از رنگ ها را مشاهده می کنند.
یکی از شایع ترین اشکال این پدیده نوع حرفی - رنگی (grapheme – color) است که در آن حروف یا ارقام (که مجموعا حرف در نظر گرفته می شوند) با رنگ های خاص مشخص می شوند. گرچه حس متقارن بخوبی شناخته شده اما هنوز مشخص نیست آیا این تجارب گزارش شده ، از ادراکات واقعی هستند یا آنکه محصول جانبی مکانیسم های دیگر روانشناختی مانند حافظه اند. مطالعه اخیر به بررسی صحت برخی از این ادراکات پرداخته است.
به گزارش ساینس دیلی محققان انستیتوی ماکس پلانک در فرانکفورت با استفاده از یکی از روشهای روانشناسی به نام روش stroop از تعدادی از افراد خواستند نام یک رنگ را که به صورت یک کلمه با رنگی مغایر با نام رنگ بر روی کاغذ چاپ شده بود را بیان کنند. مثلا اگر کلمه "آبی" با جوهر قرمز چاپ شده بود افراد شرکت کننده باید کلمه "قرمز" یعنی رنگ جوهر کلمه چاپ شده را ادا می کردند.
بطور کلی با دیدن یک رنگ خاص ، نورون های ویژه ای در بخش کورتکس بینایی مغز فعال می شوند. اما اگر یک رنگ از انتهای مقابل یک طیف ظاهر شود ، این نورون ها غیر فعال می شوند. بنابراین ، هر نورونی که با ظاهر شدن رنگ آبی فعال شود ، با تظاهر رنگ زرد که درست نقطه مقابل آن در طیف است در حوزه دید ، غیر فعال می گردد.
روش stroop نیز بر همین اساس است بطوریکه رنگ حرف یا عدد نوشته شده یا مطابق با خود حرف است (متجانس) ، متفاوت اما نه کاملا متضاد آن است (نامتجانس مستقل) و یا کاملا مغایر با آن و در واقع در نقطه متضاد آن در طیف رنگی قرار دارد. سپس محققان مدت زمانی را که طول می کشد تا افراد نام رنگ حرف یا رقم نوشته شده را بیان کنند ، می سنجند.
طبق انتظار رنگ های کاملا نامتجانس باعث می شوند سرعت پاسخگویی افراد مبتلا به سینستزیای رنگی – حرفی کند تر شود بطوریکه گفتن رنگ های کاملا نامتجانس بیش از رنگ های نامتجانس مستقل طول می کشد و رنگ های متجانس روند پاسخگویی را تسریع می کنند.
در آزمایشی دیگر محققان دریافتند این سیستم تعارض رنگی در مورد حافظه صدق نمی کند. بنابراین یافته های فوق نشان میدهند حس درک رنگ های متجانس واقعی است و برخی افراد واقعا سینستزیا را تجربه می کنند.
يکشنبه 7/5/1386 - 8:10
آموزش و تحقيقات
دانشمندان بریتانیایی می گویند یک انگشت شصت پای مصنوعی که در یک مومیایی مصری کشف شده، ممکن است اولین نمونه استفاده انسان ازیک عضو مصنوعی باشد.

به گزارش شبكه BBC ، يك هيات از دانشگاه منچستر که در مورد اين انگشت شصت پای مصنوعی تحقیق می کند امیدوار است بتواند ثابت کند این شصت پای مصنوعی که از چوب و چرم ساخته شده به راه رفتن شخص معلول کمک می کرده است.
این دانشمندان در حال آزمایش مشابه این شصت پای مصنوعی، بر روی داوطلبانی هستند که انگشت شصت پای خود را از دست داده اند.
اگر این آزمایشات نتیجه بخش باشد در آن صورت می توان گفت تاریخ اولین مورد استفاده بشر از یک عضو مصنوعی از 300 سال قبل از میلاد، که در پی کشف یک پای مصنوعی متعلق به آن تاریخ بود، قدیمی تر است.
این پای مصنوعی که از برنز ساخته شده و مربوط به دوره رم قدیم بود، در دانشگاه جراحان در لندن نگاهداری می شد ولی در اثر بمباران های لندن در جریان جنگ جهانی دوم از بین رفت.
جکی فینچ، پژوهشگر در دانشگاه لیدز می گوید تاریخ شصت پای مصنوعی مصری به 1069 تا 664 سال قبل از میلاد، باز می گردد و اگر بتوانیم ثابت کنیم که این عضو مصنوعی، به راه رفتن شخص کمک می کرده در آن صورت تاریخ استفاده بشر از یک عضو مصنوعی در پزشکی نزدیک به 700 سال بیشتر به عقب برمی گردد.

در همین حال پژوهشگران در دانشگاه سالفورد، سرگرم مطالعه یک شصت پای مصنوعی دیگری هستند که در حال حاضر در موزه بریتانیا به نمایش گذارده شده و تاریخ آن به سال های 1295 تا 664 قبل از میلاد باز می گردد.
از شکل ظاهری این شصت پای مصنوعی چنین برمی آید که صاحب آن در زمان حیات از آن استفاده می کرده و این طور نبوده که آن را پس از مرگ شخص، در جریان مومیایی کردن جسد، به دلایل مذهبی یا آیین مصری یا آیین های دوره فراعنه مصر، به پای جسد وصل کرده باشند.
يکشنبه 7/5/1386 - 8:7
آموزش و تحقيقات
شايد به نظر شما انتخاب کفش نيازي به دقت چنداني ندارد؛ ولي بهتر است مراقب پاهاي خود، اين عضو فراموش شده بدن باشيد.
شايد شما هم هيچ گاه به اين مساله توجه نکرده باشيد که کفش شما مي تواند عامل آلرژي زا يا سرطان باشد اما در بررسي هاي جديد عامل ايجاد کننده سرطان در کفش بچه ها مشخص شده است.
نتيجه تحقيقات نشان مي دهد که نوعي ماده شيميايي به علت سهل انگاري در هنگام دباغي و مراحل توليد، وارد مواد تشکيل دهنده کفش مي شود و در واقع از عوامل ايجاد سرطان و آلرژي ها محسوب مي شود. اين نوع ماده شيميايي با نام کرم VI به عنوان عامل سرطان شناخته شده است و مي تواند آلرژي زا هم باشد؛ گرچه تجار اروپايي ادعاهايي مبني بر وجود نداشتن اين ماده شيميايي در کفشهاي توليد شده خود داشتند اما در تحقيقات مشخص شد که در برخي از کفشها مقدار زيادي از اين ماده شيميايي يافت مي شود.
متاسفانه اين ماده شيميايي در ناحيه اي از کفش وجود داشت که در ارتباط مستقيم با پا بود و در بسياري از موارد پاي بچه ها را فشار مي داد. البته از آنجايي که اين موضوع براي مصرف کنندگان کفش غيرقابل قبول و تحمل است پس از پايان تحقيقات ، روي توليدات شرکتهاي مختلف کفشهاي توليد شده مورد آزمايش قرار گرفتند و در نهايت بدون آن که نام شرکتهاي توليدکننده مطرح شود، کفشهاي آلوده به کرم VI جمع آوري شدند
يکشنبه 7/5/1386 - 8:6
آموزش و تحقيقات

دانشمندان نشان دادند که زمين قسمتهايي از پوسته خودش را بازيافت کرده است. ابتدا آن را به اعماق پايين سياره رانده و پس از ميليون ها سال بعد آن را به سطح زمين بازگردانده است.
آنها مي گويند: ما به طور کلي مي دانيم لايه هاي اقيانوسي در مناطقي مثل آند در زير قاره ها ناپديد شدند و پوششهاي مختلفي نشت کردند. همچنين مي دانيم که انتقال گرما در بعضي نواحي مواد را مجبور به بالا آمدن کرد که اين مواد آتشفشان ها و سنگهاي بازالت اقيانوس را بر مناطقي مثل هاوايي به وجود آورد. با استفاده از يک سري تکنيک ها محققان مواد بالا آمده از بعضي نواحي همچون مجمع الجزاير آزورس در اقيانوس آتلانتيک را تجزيه و تحليل کردند.
آنها توانستند ثابت کنند که نه فقط اين مواد 2.5 ميليارد سال عمر دارند (مربوط به دوره پرکامبريم: اولين مرحله از مراحل زمين شناسي) بلکه بخشي از پوسته زمين بوده اند که در نتيجه حضور مقدار زيادي ايزوتوپ هاي پايدار نياز به بخشهايي با دماي پايين داشتند و اين اتفاق در نزديکي سطح سياره مي افتد.
چنانچه شما مدارک مجزاي به دست آمده از مطالعات را کنار هم بگذاريد، دليلي داريد که مي گويد لايه هاي اقيانوسي در اوايل تاريخ زمين شکل گرفته و عقب رانده شده اند.
آنها تحت تغيير دماي پايين در سطح زمين قرار گرفته و به سمت پايين حرکت کرده اند و امروزه اگر نمونه هايي از سنگهاي بازالت از آتشفشان هاي آزورس بيرون آمده اند، در حقيقت همان مواد هستند.
برآورد مي شود که استفاده از تکنيک هاي جديد عامل چشم انداز جالب توجهي از تاريخ سياره زمين به ما ارائه کند.


مترجم: آتنا حسن آبادي
منبع: Physorg

يکشنبه 7/5/1386 - 8:3
اخبار
بيمارستان 76 تختخوابي «ولايت» شهرستان گرمي با حضور حجت الاسلام و المسلمين محلاتي نماينده مقام معظم رهبري و باقري لنكراني وزير بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي به بهره برداري رسيد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، اين بيمارستان در 7 هزار و 200 متر مربع زيربنا شامل بخش‌هاي جراحي عمومي، داخلي، اطفال، زنان و زايمان، نوزادان، دياليز، CCU و ICU، اورژانس، راديولوژي و آزمايشگاه ساخته شده است و براي ساخت آن كه از سال 79 شروع شده بود، 50 ميليارد ريال و براي تجهيز آن نيز 30 ميليارد ريال هزينه شده است كه 15 ميليارد آن از محل اعتبارات مقام معظم رهبري در سال 79 به استان مي‌باشد.
دكتر باقري لنكراني وزير بهداشت و درمان نيز در اين مراسم با اشاره به تلاش مدبرانه دولت نهم براي پي‌گيري طرح‌هاي اجرايي، از تلاش مسئولان استان اردبيل در اجراي طرح‌هاي مصوب قدرداني كرد و با اشاره به افتتاح بيمارستان گرمي، اظهار اميدواري كرد: با بهره برداري از اين بيمارستان و همچنين ساخت منازل مسكوني، پزشكان متخصص مورد نياز منطقه در گرمي مستقر شوند.
استاندار اردبيل هم در اين مراسم گفت: 40 درصد ساخت و تجهيز بيمارستان گرمي در 18 ماه گذشته انجام گرفته است.
علي نيك‌زاد، تكميل و تجهيز بيمارستان 96 تخت خوابي خلخال را مهمترين خواسته بهداشتي مردم استان برشمرد و گازرساني به بخش موران،‌ واحدهاي مسكوني استيجاري، 2 سالن ورزشي، بازارچه مرزي آزادلو و تكميل و تعريض راه اردبيل تا اميركندي را از مهمترين طرح‌هاي در حال اجراي شهرستان گرمي اعلام كرد.
برزگر معاون وزير مسكن و شهرسازي هم در مراسم افتتاح بيمارستان ولايت گرمي گفت: ساخت اين بيمارستان در مدت 7 سال، از جمله بيمارستان‌هايي است كه در كمترين مدت ساخته شده است.
وي افزود: در نظر داريم مدت زمان ساخت بيمارستان در كشور را به 5/2 سال برسانيم و براي اين منظور بيمارستان‌هايي در قزوين، بوشهر، سمنان، دامغان و آمل به عنوان نمونه براي اين كار در نظر گرفته شده‌اند.
نصيري نماينده مردم گرمي در مجلس شوراي اسلامي هم به محروميت و كم برخوردار بودن اين شهرستان اشاره و بيمارستان و آب شرب منطقه را نياز اساسي اين منطقه دانست كه در سفر مقام معظم رهبري مصوب شده بود و هم‌اكنون اهالي شهرستان گرمي از آنها بهره مند شده‌اند.
در اين مراسم دكتر محمديان رييس دانشگاه علوم پزشكي اردبيل، تامين نيروي انساني متخصص و مجوز استخدام نيروهاي پيراپزشكي براي بيمارستان تازه تاسيس گرمي را خواستار شد.
در پايان اين مراسم، به تعدادي از مسئولان دست اندركار اين بيمارستان لوح تقدير اعطا شد.
گفتني است، پيش از اين شهرستان يك صد هزار نفري گرمي تنها يك بيمارستان كوچك غيراستاندارد و قديمي داشت كه بهره برداري از اين بيمارستان موجب خوشحالي مردم شد.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:57
بیماری ها

images/20070728/DNA.jpg

نتایج یک مطالعه جدید در دانشگاه کالیفرنیا دود دیزل با آترواسکلروز یس یا انسداد عروق که در افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی تاثیر زیادی دارد ، مرتبط است.
یافته های فوق برای اولین بار نشان می دهد چگونه ذرات ریز معلق در هوای آلوده با همراهی چربی های مسدود کننده عروق ژن های موثر در التهاب عروق خونی را فعال کرده منجربه بیماری قلبی عروقی می شوند.
به گزارش ساینس دیلی محققان دریافته اند افزودن ذرات دیزلی به چربی های کلسترول همراهی خطرناکی است که اثر مخرب آن خیلی بیشتر از تاثیر این ذرات یا کلسترول به تنهایی است.
بر اساس این تحقیق ذرات دیزل پوششی از مواد شیمیایی حاوی رادیکال های آزاد دارند. از طرفی کلسترول LDL که چربی بد خون است طی متابولیسم در سلول ها رادیکال های آزاد رها می کند. دانشمندان با ترکیب کردن این آلوده کننده ها و چربی های اکسید شده و کشت همزمان آنها با سلولهای لایه داخلی دیواره عروق انسان و سپس استخراج DNA از این سلولها مشاهده کردند ذرات دیزل و چربی های اکسیده با همراهی هم موجب فعال شدن ژنهایی شدند که موجب التهاب سلولی می شوند. و التهاب سلولی یک ریسک فاکتور مهم در ایجاد آترواسکلروز یا گرفتگی عروق است.
براین اساس تداخل این دو عامل اثر ژنتیکی را برجای می گذارد که نشاندهنده علت تاثیر مشترک ذرات آلوده کننده و کلسترول بد در افزایش تنگی عروق است که می تواند منجر به بالا رفتن احتمال لخته شدن خون و حمله قلبی و سکته مغزی شود.
این تحقیق دلیل دیگری بر اهمیت کنترل کیفیت هوا و کاهش آلاینده های مود در آن و همچنین اهمیت بهره مندی از رژیم غذایی سالم به منظور جلوگیری از افزایش کلسترول بد خون است.
يکشنبه 7/5/1386 - 7:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته