• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6910
تعداد نظرات : 98
زمان آخرین مطلب : 3451روز قبل
کامپیوتر و اینترنت


نسخه ششم پلاک‌های رایانه‌یی یا همان IPv6نسخه‌ای که علاوه بر ارائه‌ی امنیت بالاتر دستگاه‌های بیشتری را به شبکه‌ی جهانی اینترنت متصل می‌سازد، اما وضعیت این ورژن در ایران چگونه است و چقدر تا تجهیز رایانه‌هایمان به این ورژن جدید IP فاصله داریم؟!
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،‌IP مخفف عبارت Internet Protocol است و آدرسی اینترنتی است که مانند پلاک رایانه کاربر عمل می‌کند و توسط آن هویت و مکان یک رایانه در شبکه‌ اینترنت معین می‌شود؛ هنگامی که شخص از رایانه‌ خود برای رفتن به اینترنت استفاده می‌کند، رایانه‌اش از آدرس IP برای اتصال به رایانه و سرورهای‌ دیگر استفاده می‌کند.

پروتکل IPv4 از آدرس‌های 32 بیتی تشکیل شده است بدین معنا که این فضا اجازه آدرس‌دهی به دو به توان 32 دستگاه (حدود 4.3 میلیارد) را می‌دهد در حالی که IPv6 از آدرس وب 128 بیتی استفاده می‌کند که ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد.

با افزایش شمار دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل می‌شوند اعم از موبایل لپ‌تاپ رایانه‌های شخصی و لوازم خانگی، آدرس‌های IPv4 به سرعت رو به پایان هستند و کارشناسان صنعت نسبت به این مساله هشدار می‌دهند

IPv6 علاوه بر ظرفیت بسیار بالاتر، از امنیت بالاتری نسبت به IPv4 برخوردار است و همین امر ضرورت تجهیز کردن دستگاه‌ها و سیستم‌ها به ورژن را دوچندان می‌کند. در بعضی از کشورها این سیستم جدید جایگزین نسخه‌ی قدیمی IP شده است. اما وضعیت IPv6 در ایران چگونه است؟

27 تیرماه سال 1390 رضا تقی‌پور - وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات - در این رابطه گفت: تصور می‌کنم اگر کار با سرعتی که برنامه‌ریزی شده پیش رود؛ ما از همان ابتدا IP نسخه شش را ملاک کار برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات قرار خواهیم داد و اصلا مراجعه‌ای به IP نسخه چهار نخواهیم داشت.

‌وی گفت: نسخه IPV6 از سال 2000 ایجاد شد و طراحی آن نیزاز همان سال صورت گرفته و بسیاری از کشورها نیز مهاجرت را از همان سال آغاز کردند و تقریبا نسخه چهار از آن‌سال رو به پایان بود.

تقی پور با بیان اینکه فضای آدرس‌دهی نسخه 4 پروتکل اینترنت، دیگر پاسخگوی نیازهای جدید نبود و بر همین اساس موضوع گذر از نسخه 4 به نسخه 6 مطرح شد، ابراز کرد: کشور ما این حرکت را قدری با تأخیر آغاز کرده و در گذشته به صورت جامع طرحی برای گذر برای IPV6 وجود نداشت.

به گفته او البته امروز ما آدرس‌های نسخه شش را در کشور به صورت فعال داریم ولی این که به صورت جامع یک طرحی برای گذر کامل IP نسخه شش وجود داشته باشد، نداشتیم.

او ادامه داد: طی سال گذشته همکاران بنده در سازمان IT این کار را با همکاری همه دستگاه‌های ذیربط برنامه‌ریزی و طراحی کردند و امیدواریم حداکثر طی دو تا چهار سال آینده بتوانیم به جایی برسیم که دیگر آدرس‌های عددی ورژن 4 اینترنت (IPv4) در کشور، نیاز به آدرس‌دهی و مراجعه نداشته باشند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد:‌ ارزیابی که همکاران در سطح وزارت داشتند نشان می‌دهد این آمادگی به صورت کامل وجود دارد؛ از آنجا که یک طرف قضیه خود کاربران و صاحبان وب سایت‌ها و دستگاه‌های مختلف هستند، زمانی که گذشته برای این است که آن‌ها بتوانند خودشان را با این تغییر تطبیق دهند

او درباره هزینه‌های این کار هم گفت: بخشی از هزینه‌ها به طراحی مربوط است که طبیعتا در سازمان فن‌آوری اطلاعات انجام می‌شود و سایر هزینه‌ها تقریبا توسط خود کاربران و صاحبان وب سایت‌ها و ارائه‌دهندگان سرویس‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین از آنجا که کار تقریبا یک کار نرم‌افزاری است، هزینه‌بر است ولی بیش‌تر، بحث طراحی، فکر و مدیریت را نیاز دارد که خوشبختانه این اجماع در کشور به وجود آمده است.

یک روز قبل از صحبت‌های وزیر سابق اطلاعات و فناوری ارتباطات، علی حکیم‌جوادی - رییس سازمان فناوری اطلاعات - از تشکیل گروه ضربت برای مهاجرت به پروتکل اینترنتی نسخه‌ 6 خبر داده و گفته بود: این موضوع به قدمت اپراتور بستگی دارد زیرا بسیاری از تجهیزاتی که امروزه در دنیا تولید می‌شوند، هم با IP نسخه چهار و هم با IP نسخه شش کار می‌کنند.

وی همچنین اظهار کرد: تصور نمی‌کنم تولیدکننده‌ای داشته باشیم که با IP ورژن چهار کار کند، بنابراین آن‌هایی که قدیمی هستند، به دنبال تعویض تجهیزات هستند البته نه فقط برای این مهاجرت بلکه به این دلیل که سرویس‌هایی که در آینده قرار است ارائه شود قطعا باید در بستر IPV6 کار کند.

او ادامه داد: شرکت ارتباطات زیرساخت در این راستا بیش‌تر تجهیزاتش را دو منظوره و برای IPV4 و IPV6 آماده کرده است و بعضی اپراتورها نیز اعلام آمادگی کرده‌اند؛ همچنین مخابرات ایران خیلی فعال در جلسات ما شرکت می‌کند و از PAPها و ارائه‌دهندگان سرویس‌ها هم خواهش کردیم که به گروه ضربت ما بپیوندند.

وی ابراز کرد: بحث مهاجرت از پروتکل اینترنتی نسخه 4 به نسخه 6 موضوع تازه‌ای نیست ولی یک الزام و ضرورت است و ما در وزارت ارتباطات به دلیل رسالت و وظیفه‌ای که داریم آن را رصد کرده و سازمان فن‌آوری اطلاعات به عنوان متولی مهاجرت اقدامات لازم را انجام داده و در حال انجام است.

رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران ادامه داد: در این راستا، گروه ضربت تشکیل دادیم و تا به حال 23 جلسه و یک شورای راهبردی در سطح وزارتخانه تشکیل شده و امیدواریم بتوانیم با یک برنامه منسجم بخش عمده‌ی آن را در پایان سال 91 پیاده‌سازی کنیم.

به هرحال با توجه به صحبت‌های مسوولان در رابطه با این موضوع به نظر می‌رسد که باید تا چند سال آینده شاهد سفری از IPv4 به IPv6 باشیم، سفری که شاید بتواند دنیای اینترنت را در ایران دگرگون سازد.
دوشنبه 24/4/1392 - 22:15
آلبوم تصاویر


دوشنبه 24/4/1392 - 22:15
سلامت و بهداشت جامعه


اهدای خون حدوداً فقط یک ساعت از وقت برنامه پرمشغله زندگی شما را می گیرد و درعوض جان یک انسان را نجات می دهد. اهدای خون نه فقط برای کسی که که سلولهای خونی را دریافت می کند، بلکه برای سلامت اهدا کننده نیز فواید بسیار دارد.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،‌اهدای خون حدوداً فقط یک ساعت از وقت برنامه پرمشغله زندگی شما را می گیرد و درعوض جان یک انسان را نجات می دهد. اهدای خون نه فقط برای کسی که که سلولهای خونی را دریافت می کند، بلکه برای سلامت اهدا کننده نیز فواید بسیار دارد.

گرچه آشکارترین فایده اهدای خون، احساس فوق العاده ناشی از بخشیدن چیزی به کسی که به شدت به آن نیاز دارد است اما فواید آن بر سلامتی اهداکننده فراتر از اینهاست.

تحقیقات نشان داده است که، به طور کل، برخی مردم معمولاً بیشتر از میزان مورد نیاز روزانه خود آهن مصرف می کنند. مصرف آهن بیشتر از حد توصیه شده، تولید رادیکال های آزاد در بدن را بیشتر می کند. رادیکال های آزاد موجب ایجاد تغییرات سلولی می شود که عملکرد طبیعی سلولها را مختل کرده و خطر برخی بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی و سرطان را افزایش می دهد. این مشکل در مردها و خانم های یائسه حادتر می باشد چون خانم ها قبل از یائسگی در چرخه های عادت ماهیانه آهن اضافه را دفع می کنند. افرادیکه بیش از حد از گوشت قرمز استفاده می کنند نیز در خطر افزایش میزان آهن در بدن هستند.

اما اهدای خون چطور به افزایش میزان آهن کمک می کند؟ اهدای خون مقداری از این آهن اضافه را که می تواند موجب تولید رادیکال آزاد در بدن شود، بیرون می برد. درواقع، تحقیقات نشان داده است که مردهایی که خون اهدا می کنند معمولاً کمتر در خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند. ازآنجا که بیماری های قلبی متداولترین علت مرگ در مردان است، این می تواند یکی از بهترین فواید اهدای خون بر سلامتی آنها باشد.

از کجا باید فهمید که بیش از اندازه آهن از دست ندهیم؟ قبل از اینکه اجازه اهدای خون به شما داده شود، سطح هموگلوبین شما که میزان آهن در بدنتان را ارزیابی می کند، بررسی می شود. اگر این سطح پایین باشد اجازه اهدای خون در آن روز به شما داده نمی شود. هر زمان که برای اهدای خون پیش قدم شوید، سطح هموگلوبین شما سنجیده می شود و فقط هر هشت هفته یکبار اجازه اهدای خون به هرکس داده می شود تا از خالی شدن بیش از حد آهن از بدنتان جلوگیری شود. این می تواند راه بسیار خوبی برای چک کردن مداوم میزان آهن خون نیز باشد.

با در نظر گرفتن فوایدی که اهدای خون بر سلامتیتان دارد درکنار فواید معنوی آن، مطمئناً اهدای خون داوطلبان بسیار بیشتری پیدا خواهد کرد. فقط کافی است هر دو ماه یکبار یک ساعتی را روی یک صندلی اهدای خون استراحت کنید تا از کلیه فواید جسمی و معنوی آن بهره مند شوید. همیشه یادتان باشد شاید یک نفر نیازمند این بخشش سخاوتمندانه شما باشد.
دوشنبه 24/4/1392 - 22:15
اخبار


این پرنده عمود پرواز در تصویربرداری، کنترل ترافیک، صنایع کشاورزی، سدهای آبی، صنایع پتروشیمی و تونل سازی کاربرد دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، یکی از شرکت های دانش بنیان اصفهان این پرنده را با عنوان مهناد 41 تولید کرده است و پرنده بی سرنشین عمود پرواز با قابلیت کنترل اپراتوری و اتوپایلوت، امسال به بهره برداری صنعتی رسید.

از این پرنده عمود پرواز می توان در موارد بسیاری از جمله تصویربرداری، کنترل ترافیک، بازرسی فنی مناطق و دکل های انتقال، نقشه برداری هوایی، صنایع کشاورزی، سدهای آبی، صنایع پتروشیمی و تونل سازی استفاده کرد.

مهناد41 حدود680 گرم وزن و 56 کیلومتر در ساعت سرعت دارد و این دستگاه که قابلیت برقراری ارتباط از طریق شبکه وای فای را دارد، با مواد فیبروکربن ساخته شده است.

این دستگاه400 متر برد دارد و در صورت استفاده از شبکه تلفن همراه برای کنترل سیستم تا زمانی که باتری آن شارژ داشته باشد، کار می کند.



مهدی نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در آیین رونمایی از مهناد 41 گفت: یکی از امتیازهای این دستگاه، ثبت سفارش برای آن است و بهترین حالت برای محصولات دانش بنیان این است که مشتری برای تولید داشته باشد که مهناد 41 این امتیازات را دارد.
دوشنبه 24/4/1392 - 22:14
رمضان
بر اساس اطلاعات موجود دانش آموزان مسلمان در طول دوره تابستان از شرکت در هر نوع فعالیت دینی منع شده اند، همچنین حق ندارند هیچ نوع برنامه دینی بر روی موبایل و یا لپ تاپ شخصی خود داشته باشند.

کشور چین در طول سال گذشته به شدت با اسلام برخورد کرده و سیاست های تبعیض گرانه و نژادپرستانه سختی را پیش گرفته است.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،‌  دولت چین تجسس های وسیعی علیه مسلمانان ایگور در منطقه شین کیانگ آغاز کرده است. پایگاه اسلام الیوم، اعلام کرد که دولت تدابیر سختی علیه دانش آموزان و دانشجویان در طول روزهای ماه مبارک رمضان به کار گرفته است، و علیه آنان تجسس می کند تا روزه نگیرند. حدود 9 میلیون مسلمان ایگور در منطقه شین کیانگ زندگی می کنند که از نظر دینی و فرهنگی دارای محدودیت های زیادی هستند ، با وجود آن که این منطقه نفت خیز است اما از نظر اقتصادی بسیار عقب مانده است. منطقه شین کیانگ در ماه رمضان شاهد محدودیت های زیادی است، در ماه گذشته حدود 35 مسلمان در درگیری با پلیس جان خود را از دست دادند.

بر اساس اطلاعات موجود دانش آموزان مسلمان در طول دوره تابستان از شرکت در هر نوع فعالیت دینی منع شده اند، همچنین حق ندارند هیچ نوع برنامه دینی بر روی موبایل و یا لپ تاپ شخصی خود داشته باشند. سخنگوی مرکز آموزش یکی از مناطق مسلمان نشین شین کیانگ گفت: دانش آموزان مسلمان موظف هستند در طول ماه رمضان روزهای جمعه نیز در مدرسه حاضر شوند، همچنین تمام مدارس منطقه «تکسی» توافق نامه ای امضا کردند که در اثر آن حق روزه گرفتن از تمام کارمندان آن ها سلب شد.

مسوولین دولتی شین کیانگ به مسوولین فروشگاه ها و کارمندان ادارات دستور دادند که از روزه گرفتن در ماه رمضان خودداری کنند، همچنین هیچ کدام از سازمان های دینی حق ندارند در طول ماه رمضان هر نوع فعالیت آموزشی دینی داشته باشند. علاوه بر تمام این ها نیروهای امنیتی به درب خانه ها می روند و به بهانه حفظ امنیت به درون خانه های مسلمانان وارد می شوند، به آنان میوه و نوشیدنی می دهند و آنان را مجبور می کند که این مواد را در حضور مسوولین مصرف کنند و هر کس از چنین دستوری سرپیچی کند به جرم غیرقانونی روزه گرفتن متهم خواهد شد.

سازمان حقوقی آمریکایی خانه آزادی « فریدوم هاوس» در گزارش های اخیر خود تاکید کرد: در طول سال گذشته مسوولین دولتی به شدت با اسلام برخورد کردند و سیاست های تبعیض گرانه و نژادپرستانه سختی در پیش گرفتند که این مساله باعث تنش های زیادی در چین شده است.

منبع : مشرق
دوشنبه 24/4/1392 - 22:14
سلامت و بهداشت جامعه
اگر حین شنا در مسیر جریان شکفانده قرار گرفتید، نخست آرامش خود را حفظ کنید و موقعیت خود را در دریا بسنجید، سپس تصمیم گیری کنید.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ سواحل دریای خزر با طبیعت زیبای خود، سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر از سراسر ایران هستند. شنا در فصل تابستان در سواحل خزر به ویژه در استان‌های گیلان و مازندران یکی از تفریحات سالم و رایج در این پهنه است. با این حال ناآشنایی با فنون شنا در محیط‌های دریایی خصوصا عدم شناخت سازوکار جریان‌های آبی هر ساله سبب غرق شدن ده‌ها نفر از گردشگران در سواحل خزر می‌شود.

 

به زعم کارشناسان، آمار بالای غرق شدگان دریای خزر صرف نظر از عدم آشنایی با فن شنا ناشی از ناآگاهی شناگران با وضعیت خاص سواحل و رژیم امواج و جریان‌های شکافنده است که شنای مطمئن و ایمن در دریا را با شنا در آب‌های آرام استخرها و رودخانه‌ها و دریاچه‌های پشت سدها کاملا متمایز می‌کند؛ بدین ترتیب مهمترین نکته ای که برای شنا در دریا باید به آن توجه داشت ضرورت دوری جستن از جریان‌های ساحلی است که یکی از دلایل اصلی تلفات انسانی ناشی از شنا در سواحل خزر است.

 

در این گزارش با نگاهی به مخاطرات در کمین شناگران دریای خزر مروری داریم بر توصیه ها و محققان موسسه ملی اقیانوس شناسی که چند سالی است مطالعاتی را برای شناسایی امواج و جریان‌های شکافنده و مناطق پرخطر ساحلی خزر آغاز کرده‌اند.

 

فریب آرامش دریا را نخورید!

 

جریان‌های ساحلی که اغلب به دلیل وجود امواج و شکست آنها ایجاد می‌شوند، آنقدر قوی هستند که حتی ممکن است شناگران ماهر را غرق کنند. امواج معمولا به صورت مورب به ساحل نزدیک می‌شوند. این امواج در عمق معینی ناپایدار شده و می‌شکنند. به دلیل شکست امواج، جریان‌های موازی و عمود بر ساحل می‌گیرند.

 

 

جریان‌های موازی ساحل معمولا در فواصل معینی با یکدیگر برخورد کرده و با سرعت قابل توجهی به سمت دریا برمی‌گردند. در جریان‌های برگشتی که با سازوکارهای دیگری نیز ممکن است ایجاد شوند، ‌جریان‌های شکافنده یا جریان‌های تند برگشتی نامیده می‌شود. این جریان‌ها در محدوده آب‌های کم عمق ساحلی به وجود می‌آیند و هر ساله در آب‌های ساحلی ایران در دریای خزر سبب مرگ صدها تن از شناگران می‌شوند.

 

جریان شکافنده چیست؟

 

امواجی که با چشم در ساحل دیده می شود، ناشی از باد است. بادهای شمال، شمال غربی و شمال شرقی در منطقه جنوبی خزر ایجاد موج می کنند.
 

موج که به ساحل می رسد، بعد از مدتی در فاصله نزدیک به ساحل شکسته می شود و این عمل بر اساس موقعیت و شکل بستر و زاویه برخورد موج برای ورود به ناحیه ساحلی، جریان های موازی ساحل را تشکیل می دهد. اگر موج خیلی نسبت به ساحل مورّب باشد معمولا جریان های طولی ساحلی که موازی ساحل است تشکیل می شود که برای شناگران مخاطره ای ندارد ولی باعث انتقال رسوب، مواد آلاینده و غیره می شود. ولی اگر زاویه ورود موج به ساحل تقریبا عمود به ساحل باشد و جریان های که تشکیل می شود جریان های عمود به ساحل هستند. آب بعد از شکستن موج به ساحل می رسد ولی زمانی که بر می گردد از دو طرف جمع می‌شود و در مسیر خاصی بر می گردد. این مسیر خاص مثل یک دالانی است که آب را می شکافد و به داخل دریا می‌برد. به همین دلیل به «جریان شکافنده» ( Rip Current) موسوم است. البته برخورد دو جریان موازی ساحل و برگشت آن به سوی دریا نیز موجب ایجاد جریان شکافنده می شود. این جریان های شکافنده بسیار خطرناک هستند کسی که در آن قرار می گیرد باید بداند چگونه برخورد کند. شناگر باید سعی کند در داخل این جریان قرار نگیرد و اگر قرار گرفت باید نحوه برخورد را بداند.

چگونه جریان شکافنده را بشناسیم؟

 

بسیاری از سواحل گیلان و مازندران ماسه‌یی است که در این قبیل سواحل علائمی شبیه اشکال هلالی وجود دارد. نوک هلال جایی است که جریان شکافنده تشکیل می شود. از طرف دیگر اگر کسی روی تپه ماسه‌یی، نیمکت های چوبی یا روی سقف خودرو قرار بگیرد و به منطقه ساحلی دقیق شود مسیرها و اشکالی که به باد بزن دستی شبیه است را خواهد دید انگار که دسته باد بزن به طرف ساحل و دهنه بازش به طرف دریا است. رنگ روشن در کف آب هم نشانه وجود جریان شکافنده است. این اشکال ظاهری جریان شکافنده است که مردم می توانند به راحتی تشخیص دهند. شواهد دیگر مستلزم اندازه گیری با دستگاه های دقیق دریایی است.

 

در صورت مواجه شدن با جریان شکافنده چگونه عمل کنیم؟

 

افرادی که وارد دریا می شوند اگر می خواهند وارد آب های عمیق با عمق بیشتر از یک و نیم متر شوند نه فقط باید شنا را به خوبی بدانند بلکه باید به توان فیزیکی خودشان هم ایمان داشته باشند. چون فن شنا یک بحث است و شنا کردن طولانی در دریا بحثی دیگر؛ بنابراین پیشنهاد می شود که در مناطقی که آب عمیق است یا حتی بیشتر از شانه است وارد نشوید. دیگر اینکه در مناطق شناخته نشده شنا نکنید چرا که ممکن است ناگهان زیر پای شما خالی شود و عمق آب افزایش پیدا کند یا مشکلات دیگری را به دنبال داشته باشد.

 

توصیه می شود وقتی که دریا بسیار مواج است برای شنا وارد آب دریا نشوید. اگر کسی در این جریان افتاد باید بداند چگونه عمل کند. اولین چیز، حفظ خونسردی است. اگر شناگر بترسد و احساس کند که جریان او را به داخل دریا می برد و بخواهد دقیقاً در خلاف جهت به طرف ساحل برگردد خطرناک ترین حرکت ممکن را انجام داده است.

 

جریان شکافنده شبیه بادبزن است که دسته باد بزن به سوی ساحل و دهنه آن به طرف دریا است. قسمت دسته باد بزن بیشترین قدرت جریان را دارد. اگر کسی در آن قرار گرفت نباید سعی کند برخلاف جریان به طرف ساحل بیاید. این جریان صرف نظر از اینکه شناگر چقدر توان فیزیکی دارد و چقدر شنا بلد است عملا برگشتن به طرف ساحل را غیر ممکن می‌کند.

 

عمودی برگشتن یا به عبارتی برخلاف جریان برگشتن عملا غیر ممکن است. شناگر باید کاری کند که اگر در جریان قرار گرفت در صورتی که توان بدنی بالایی دارد به شکل مورب برگردد، در غیر این صورت سعی کند خودش را شناور کند و در عمق آب با خونسردی شنا کند. هر چقدر آب عمیق تر باشد، این جریان ضعیف تر است. آنگاه از آب عمیق به آرامی و به صورت مورب برگردد. همچنین شناگر باید در جایی شنا کند که افراد و نجات غریق وجود داشته باشند تا در صورت بروز مشکل امکان کمک کردن وجود داشته باشد.

 

به غیر از جریان‌های شکافنده چه خطراتی در کمین شناگران است؟

 

 

 

ممکن است کسی که شنا را خوب بلد نیست وارد دریا شود و با یک موج معمولی و یا با فاصله گرفتن از خط ساحلی غرق شده باشد و جریان شکافنده در مرگ وی نقشی نداشته باشد. باید بدانیم که شیب بستر در نواحی مختلف در جنوب خزر متفاوت است. شما وقتی که داخل دریا می شوید بعضی جاها به سرعت عمق آب زیاد می شود و ممکن است زیر پای شما سریع خالی شود. کسی که شنا بلد نیست دیگر به راحتی نمی تواند برگردد و همین مساله می‌تواند سبب غرق شدن شود. در بعضی از مناطق ساحلی در زیر آب پشته های ماسه‌یی وجود دارد که شما وقتی که روی آن قرار می گیرید احساس می کنید که چقدر عمق آب کم است ولی بلافاصله یک دفعه عمق آب به طور ناگهانی زیاد می شود. پشته ماسه‌یی ممکن است به راحتی شناگر را گول بزند و باعث شود که شناگر فکر کند در منطقه کم عمقی وجود دارد که ناگهان زیر پای آنها خالی خواهد شد. یکی دیگر از دلایل، افزایش تراز آب در طی سالیان گذشته است. خیلی از ساختمان ها، تأسیسات، چاه های فاضلاب و چاه‌های آب در دریا وجود دارد، بعضی مناطق از این نظر پاکسازی شده نیست و امکان دارد در هنگام شیرجه برای شناگران حادثه های برخورد با اشیا و لوازم فلزی، چوبی و سنگی بوجود آید و شناگر دچار حادثه شود.

 

توصیه‌هایی برای شنای مطمئن در دریای خزر

 

اگر هنوز شنا را کامل فرا نگرفته‌اید در آب عمیق تر از قد خودتان شنا نکنید.

 

در ساحل دریای خزر (به ویژه از آستارا تا نکا) ‌در بستر دریا ممکن است یک یا چند برآمدگی ماسه‌یی وجود داشته باشد.

 

اگر پایتان را روی برآمدگی‌های ماسه‌یی بگذارید تصور می‌کنید که عمق آب کم است ولی با کمی جا به جایی ناگهان عمق آب افزایش می‌یابد؛ بنابراین باید مواظب تغییر ناگهانی عمق آب باشید تا دچار مشکل نشوید.

 

اگر به توان بدنی خود برای شناکردن در حالت دریای امواج و شناور نگه داشتن خود بر روی موج اطمینان ندارید، وارد دریا نشوید و قدرت خود را در آنجا آزمایش نکنید.

 

اگر حین شنا در مسیر جریان شکفانده قرار گرفتید، نخست آرامش خود را حفظ کنید و موقعیت خود را در دریا بسنجید، سپس تصمیم گیری کنید.

 

موقعی که در مسیر جریان شکافنده قرار گرفتید، هیچ گاه با آن مبارزه نکنید و خلاف جهت جریان به سوی ساحل شنا نکنید. آرام باشید و با جریان همراه شوید. چند دقیقه خود را روی آب نگه دارید یا اینکه به موازات ساحل شنا کنید تا از جریان شکافنده خارج شوید. توجه داشته باشید که جریان با حرکت به سوی دریا، در آب دریا مستهلک می‌شود و آن گاه به حالت مورب به طرف ساحل شنا کنید.

 

اگر در حین شنا موج بعدی به سوی شما نزدیک شود تنها چند ثانیه نفس بگیرید و حدود یک متر زیر آب بروید تا از ضربه موج در امان بمانید.

 

ناحیه‌ای که موج در آن شکسته می‌شود برای شنا کردن مناسب نیست و معمولا دریا در خارج ناحیه شکست امواج ( به طرف دریا) آرام تر است؛ بنابراین شناگری که بتواند خود را روی سطح آب نگاه دارد ‌از جریان شکافنده در امان خواهد بود؛ البته به طور کلی فاصله گرفتن زیاد از ساحل برای بیشتر شناگران قابل توصیه نیست.

 

اگر همراه جریان شکافنده خود را به حالت شناور نگاه داشتید و به خارج از محدوده شکست موج در سمت دریا وارد شدید، ابتدا نفس بگیرید و سپس تقاضای کمک کنید، آنگاه موازی با ساحل شنا کنید تا به ناحیه‌ای آرام تر وارد شوید.

 

اگر تشخیص دادید که کمکی به شما نخواهد رسید و باید با توان خود به طرف ساحل برگردید، همراه با موجی که می‌آید خود را به ساحل برسانید. البته هنگامی که امواج بزرگ می‌آیند خود را زیر آب ببرید. توجه داشته باشید که ممکن است دوباره با جریان شکافنده به سوی دریا بروید و با موج بعدی به ساحل برگردید.
 
منبع: ایسنا
دوشنبه 24/4/1392 - 22:14
دانستنی های علمی
پرینتر سه بعدی طبیعی که در ادامه تصاویر آن را مشاهده می کنید با استفاده از 80 هزار زنبور عسل آثار هنری جالب توجه‌ای را خلق می کند.
 

دوشنبه 24/4/1392 - 22:14
تغذیه و تناسب اندام
شاید کمتر کسی باشد که حلوا جزو دسرهای مورد علاقه‌اش به ویژه در ماه مبارک رمضان نباشد غافل از اینکه مصرف زیاد این ماده غذایی می‌تواند به چاقی و چربی خون منجر شود.
به گزارش گروه ویگردی باشگاه خبرنگاران ؛ مینا کاویانی، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: حلوا یک دسر سنتی ایرانی است و از آنجایی که طعم شیرینی دارد بسیاری از مردم آن را بر سر سفره‌های افطاری می‌گذارند. 
 
وی ادامه داد: این غذا علاوه بر آرد حاوی مقدار زیادی روغن و شکر است و ممکن است بسیاری از عوارض آن برای روزه‌داران مشخص نباشد چرا که هر گرم شکری که در حلوا مصرف می‌شود معادل 4 کیلو کالری و هر گرم روغن معادل 9 کیلو کالری است. 
 
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه خوردن زیاد حلوا در وعده افطار نه تنها موجب سنگینی معده و حتی رفلاکس می‌شود بلکه چاقی را هم در پی دارد. 
 
کاویانی به آنهایی که علاقه زیادی به خوردن حلوا دارند توصیه کرد تا ترجیحاً آن را در منزل و با روغن گیاهی تهیه کنند چرا که حلوای آماده که در قنادی‌ها به فروش می‌رسد معمولاً حاوی روغن جامد نباتی است. 
 
وی در مورد مضرات استفاده از روغن نباتی در حلوا گفت: روغن نباتی حاوی اسیدهای چرب اشباع‌شده‌ای است که در دیواره رگ رسوب می‌کند و به مرور سبب ایجاد تصلب شرایین می‌شود. 
 
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت حرارت‌دادن زیاد به روغن‌های گیاهی به ویژه هنگام طبخ حلوا را نامناسب دانست و افزود: روغن‌های مایع نسبت به‌ روغن‌های جامد حساسیت بیشتری به حرارت دارند و بافتشان به سرعت تخریب می‌شود تا حدی که ممکن است به مواد سرطان‌زا و خطرناک تبدیل شوند.

مینا کاویانی، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: حلوا یک دسر سنتی ایرانی است و از آنجایی که طعم شیرینی دارد بسیاری از مردم آن را بر سر سفره‌های افطاری می‌گذارند.

وی ادامه داد: این غذا علاوه بر آرد حاوی مقدار زیادی روغن و شکر است و ممکن است بسیاری از عوارض آن برای روزه‌داران مشخص نباشد چرا که هر گرم شکری که در حلوا مصرف می‌شود معادل 4 کیلو کالری و هر گرم روغن معادل 9 کیلو کالری است.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه خوردن زیاد حلوا در وعده افطار نه تنها موجب سنگینی معده و حتی رفلاکس می‌شود بلکه چاقی را هم در پی دارد.

کاویانی به آنهایی که علاقه زیادی به خوردن حلوا دارند توصیه کرد تا ترجیحاً آن را در منزل و با روغن گیاهی تهیه کنند چرا که حلوای آماده که در قنادی‌ها به فروش می‌رسد معمولاً حاوی روغن جامد نباتی است.

وی در مورد مضرات استفاده از روغن نباتی در حلوا گفت: روغن نباتی حاوی اسیدهای چرب اشباع‌شده‌ای است که در دیواره رگ رسوب می‌کند و به مرور سبب ایجاد تصلب شرایین می‌شود.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت حرارت‌دادن زیاد به روغن‌های گیاهی به ویژه هنگام طبخ حلوا را نامناسب دانست و افزود: روغن‌های مایع نسبت به‌ روغن‌های جامد حساسیت بیشتری به حرارت دارند و بافتشان به سرعت تخریب می‌شود تا حدی که ممکن است به مواد سرطان‌زا و خطرناک تبدیل شوند.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13920424000128#sthash.76QJKbFj.dpuf

مینا کاویانی، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: حلوا یک دسر سنتی ایرانی است و از آنجایی که طعم شیرینی دارد بسیاری از مردم آن را بر سر سفره‌های افطاری می‌گذارند.

وی ادامه داد: این غذا علاوه بر آرد حاوی مقدار زیادی روغن و شکر است و ممکن است بسیاری از عوارض آن برای روزه‌داران مشخص نباشد چرا که هر گرم شکری که در حلوا مصرف می‌شود معادل 4 کیلو کالری و هر گرم روغن معادل 9 کیلو کالری است.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه خوردن زیاد حلوا در وعده افطار نه تنها موجب سنگینی معده و حتی رفلاکس می‌شود بلکه چاقی را هم در پی دارد.

کاویانی به آنهایی که علاقه زیادی به خوردن حلوا دارند توصیه کرد تا ترجیحاً آن را در منزل و با روغن گیاهی تهیه کنند چرا که حلوای آماده که در قنادی‌ها به فروش می‌رسد معمولاً حاوی روغن جامد نباتی است.

وی در مورد مضرات استفاده از روغن نباتی در حلوا گفت: روغن نباتی حاوی اسیدهای چرب اشباع‌شده‌ای است که در دیواره رگ رسوب می‌کند و به مرور سبب ایجاد تصلب شرایین می‌شود.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت حرارت‌دادن زیاد به روغن‌های گیاهی به ویژه هنگام طبخ حلوا را نامناسب دانست و افزود: روغن‌های مایع نسبت به‌ روغن‌های جامد حساسیت بیشتری به حرارت دارند و بافتشان به سرعت تخریب می‌شود تا حدی که ممکن است به مواد سرطان‌زا و خطرناک تبدیل شوند.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13920424000128#sthash.76QJKbFj.dpuf
دوشنبه 24/4/1392 - 22:13
آلبوم تصاویر

دوشنبه 24/4/1392 - 22:13
تغذیه و تناسب اندام
یافته‌های ما به سلامت عمومی کمک می‌کند. فعالیت بدنی راه موثری برای کنترل وزن بدن است. به خصوص و افرادی که ژن چاقی دارند و این نظر مخالف تئوری‌هایی است که می‌گویند تاثیرات ژن‌ها غیر قابل تغییر هستند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ تحقیقات جدید نشان داده‌ که ورزش در کنار تغذیه سالم می‌توانند تا حدود 30 درصد از تاثیر ژن‌های چاقی بکاهد.

پیش از این، این عقیده وجود داشت که افرادی که ژن چاقی مفرط دارند، راهی برای جلوگیری از ابتلا به آن ندارند اما تحقیقات جدیدی که در مجله Plos به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد، کسانی که زندگی فعالی دارند، تاثیر ژن چاقی در آنها به مقدار زیادی کاهش می یابد. این تحقیقات توسط دکتر رون لوس در دانشگاه کمبریج انجام شده است و نشان می‌دهد که تاثیر ژن چاقی در میان افراد فعال تا 30 درصد کمتر خواهد بود.

این یافته‌ها بهانه داشتن ژن‌های چاقی را در افراد غیر فعال و چاق از بین برده است.

محققان از تمامی دانشمدانی که پیش از این در این زمینه تحقیق کرده‌اند دعوت به همکاری کردند. آنها اطلاعات 218 هزار نفر را بررسی کردند و متدهای جدیدی را به کار بردند تا نشان دهند، داشتن ژن چاقی به طور کلی خطر چاقی مفرط را افزایش می‌دهد ، با این وجود، تاثیر این ژن‌ها در افراد فعال حدود 30 درصد کمتر است.

محققان بیان کرده‌اند: یافته‌های ما به سلامت عمومی کمک می‌کند. فعالیت بدنی راه موثری برای کنترل وزن بدن است. به خصوص و افرادی که ژن چاقی دارند و این نظر مخالف تئوری‌هایی است که می‌گویند تاثیرات ژن‌ها غیر قابل تغییر هستند.

محققان معتقدند که این یافته‌ها آنها را یک گام به سلامت عمومی نزدیک‌تر می‌کند و درمان‌های هدفمندتری را برای مردم ایجاد می‌کند. داشتن فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم بر تاثیر ژن‌ها غلبه می‌کند.

منبع: ایسنا
دوشنبه 24/4/1392 - 22:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته