• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4262روز قبل
موبایل
شرکت اپل در حال ساخت لپ تاپها و تلفنهای هوشمندی است که انرژی خود را از طریق سلولهای سوختی هیدروژنی تامین کرده و برای هفته ها به شارژ مجدد نیازی نخواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت اپل اعلام کرده این فناوری می تواند نیاز به استفاده از باتری های حجیم و سنگین را از بین ببرد. یک سلول سوخت هیدروژنی هیدروژن و اکسیژن را به آب و انرژی الکتریکی تبدیل می کند.

این تکنولوژی که از گذشته به عنوان منبع بالقوه انرژی برای خودروهای پاک به کار گرفته شده است، جایگزینی مناسب برای باتری هایی که با استفاده از مواد شیمیایی آلوده ساخته می شوند به شمار رفته و می تواند علاوه بر تولید آب به عنوان محصول جانبی، برای مدتی طولانی استفاده شود.

اپل به علاوه اعلام کرده است که باتری های هیدروژنی از ابعادی بسیار کوچکتر از باتری های رایج برخوردارند اما در عین حال شارژ آنها برای مدت طولانی و بدون نیاز به شارژ مجدد باقی خواهد ماند.

بر اساس گزارش تلگراف، فناوری باتری از گذشته به عنوان یکی از تنگناهای اصلی در صنعت تلفنهای هوشمند به شمار رفته و تولید کنندگان در صنعت ریزتراشه ها را بر آن داشته است تا بر روی تولید تراشه هایی با مصرف محدود انرژی متمرکز شوند

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:57
دنیای گیاهان و حیوانات
نتایج تحقیقات روانشناسان نیوزلندی نشان می دهد که کبوترها به خوبی میمونها ریاضی را می شناسند و قادرند اعداد را مرتب کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه "اوتاگو" در نیوزلند نتایج شگفت انگیزی را درباره گروهی از "ریاضیدانان پردار" با عنوان "کبوتر" در مجله علمی ساینس منتشر کردند.

توانایی درک مفاهیم انتزاعی از جمله اعداد تاکنون تنها در عده کمی از حیوانات برای مثال میمونها شناخته شده بود. اکنون به خاطر این تحقیقات، اسناد جدیدی به دست آمده است که بیش از گذشته ریاضیدانان پنهان در دنیای حیوانات را نشان می دهند.

در حدود 15 سال قبل در مجله ساینس تحقیقی منتشر شد که نشان می داد میمونهای ماکاکو قادرند تصاویر را برپایه شماره ای که بر روی هر یک از آنها نوشته شده است مرتب کنند.

 

 

اکنون این محققان نیوزلندی با استفاده از همان روش تحقیقی را انجام دادند و در نهایت شگفتی دریافتند که کبوترها هم از چنین قابلیتی برخوردارند.

این محققان پس از کشف این توانایی دو فرضیه را مطرح کردند. برپایه فرضیه اول، این پرندگان و میمونها تواناییهای عددی را به روشی کاملاً مستقل و در طول مسیر تکامل خود توسعه داده اند.

درحالی که فرضیه دوم پیشنهاد می کند که تواناییهای عددی کبوترها و ماکاکوها از یک جد مشترک بسیار دور به ارث رسیده اند.

در هر دو مورد، این محققان نشان دادند که این پرندگان بسیار باهوشتر از آن چیزی هستند که تاکنون تصور می شد.

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:56
دنیای گیاهان و حیوانات
بال شته های پشت الماسی مملو از قطعات کریستالی جواهر مانند است که در درون حفره هایی در درون پوسته حشره قرار گرفته اند و دانشمندان از یک قرن پیش که این حشره کشف شد، مجذوب این قطعات جواهر مانند شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تجزیه و تحلیلهای جدید بر روی این قطعات کریستالی نشان داده اند این قطعات از ساختار هندسی بسیار دقیقی برخوردار هستند و شباهت زیادی به الماسهای واقعی دارند، با این تفاوت که به جای اتمهای کربنی از ساختاری متشکل از کیتین و هوا ساخته شده اند.

این کریستالها پنج تا ده بار بزرگتر از ابعادی هستند که دانشمندان پیش از این برای آنها متصور شده بودند. به گفته محققان دانشگاه گرونینگن ایجاد چنین ساختارهایی فراتر از توانایی های انسان است. محدودیتهای موجود برای ایجاد چنین ساختارهایی در زمینه فناوری برش لیزری خواهد بود زیرا ظرافت و پیچیدگی این کریستالهای کوچک فراتر از تصور و قدرت انسان است.

بر اساس گزارش میل آنلاین، هنوز مشخص نیست که چرا بدن این حشرات به این شکل تکامل یافته اند از این رو محققان در حال بررسی عملکرد بیولوژیکی این کریستالها هستند. محققان این کریستالها را با استفاده از میکروسکوپهای الکترونی اسکن کرده و تصاویری از آنها به ثبت رسانده اند:

 

 

نقاط رنگی بر پشت این حشره کریستالهایی الماس مانند هستند

 

الماسهای موجود بر روی بالهای این حشره کریستالهایی از جنس کیتین هستند که ساخت آنها در این ابعاد از توانایی انسان خارج است

 

یکی از تک کریستالها در زیر میکروسکوپ الکترونی

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:55
موبایل
شرکت اینتل قصد دارد اولین نمونه های آزمایشی تبلتها و تلفنهای همراه خود را در نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی لاس وگاس 2012 رونمایی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اینتل از نیمه نخست سال 2012 برای اولین بار وارد بازار موبایل می شود. بزرگترین تولیدکننده پردازشگرهای رایانه در دنیا از اولین نمونه های آزمایشی تلبت و تلفن همراه هوشمند خود پرده برداشت.

این دستگاههای موبایل که سری Medfiled  نام دارند مجهز به پردازشگر SoC Medfield x86 و سیستم عامل "آندروئید 4.0" هستند.

تبلت این شرکت به باریکی "آی- پد 2" بوده اما صفحه نمایشگر بزرگتر و تلفن همراه هوشمند آن از نظر ابعاد شبیه به "آی- فن 4" است اما تا حد قابل توجهی نسبت به آن سبکتر است. احتمالاً استفاده از پلاستیک به جای شیشه و فلز علت سبکی این تلفن همراه هوشمند است.

این تبلت اینتل قرار است در نمایشگاه محصولات الکترونیکی لاس وگاس 2012 به معرض دید گذاشته شود و به گفته "استفان اسمیت"، معاون رئیس گروه توسعه ساختارهای اینتل در این خصوص گفت که اولین محصولات برپایه پردازشگرهای Medfield در نیمه نخست سال 2012 عرضه خواهند شد.

به گزارش تکنولوژی ریوو، تلفن همراه اینتل برای استفاده پرقدرت و بسیار خوشایند است و از نظر کیفیت برابر با مدلهای اخیر "آی- فن" و دستگاههای آندروئید است.

 

 

این تلفن همراه به اندازه ای قوی است که می توان از آن برای ضبط ویدیو و پخش آن بر روی تلویزیون با کیفیت Full HD استفاده کرد.

جستجوی بر روی اینترنت نیز از طریق این دستگاه بسیار سریع و روان است. اولین آزمایشاتی که بر روی این تلفن همراه انجام شده است، نشان می دهند که سرعت جستجو، پردازش گرافیکی و قدرت شارژ باتری Medfiled بسیار بالاتر از تلفنهای همراه هوشمند برپایه پردازشگرهای Tegra 2، Snapdragon و Samsung Exynos است.

دوربین این تلفن همراه اینتل 8 مگاپیسکل است که قادر است در هر ثانیه 15 تصویر تهیه کند. اینتل فناوری این دوربین را به واسطه خرید Silicon Hive ، شرکت هلندی پردازش تصاویر در ابتدای سال 2011 به دست آورده است و در حقیقت، ثمره ترکیب مدارات پردازش تصویر با تراشه Medfield است که با یک نرم افزار ویژه هدایت می شوند.

تراشه های Medfield نسبت به محصولات شرکتهای رقیب از فناوری پیشرفته تری استفاده می کنند و برپایه فناوری 32 نانومتری ساخته می شوند.

این درحالی است که هم اکنون پرقدرت ترین تراشه های ARM برپایه فناوریهای 40 یا 45 نانومتری هستند.

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:53
آموزش و تحقيقات
چینی ها قطاری پر سرعت را رونمایی کرده اند که می تواند با سرعت 500 کیلومتر بر ساعت حرکت کند، 161 کیلومتر بر ساعت سریعتر از قطارهای مشهور به "فشنگی" که در اوایل سال جاری رونمایی شده بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، چین قطاری سریع السیر را با توانایی حرکت با سرعت تقریبی 500 کیلومتر بر ساعت تولید کرده است که از سریع السیرترین قطارهای این کشور 161 کیلومتر بر ساعت سریعتر حرکت می کند.

این قطار که از مواد پلاستیکی تقویت شده با فیبرهای کربنی ساخته شده، به شکلی طراحی شده است که یادآور نوعی شمشیر باستانی چینی بوده و می تواند در سیستم راه آهن پرسرعت چینی ها کاربرد فراوانی داشته باشد.

 

 

در اوایل سال جاری چین سریع ترین لوکوموتیو خود را که می توانست فاصله 1326 کیلومتری میان پکن و شانگهای را در کمتر از پنج ساعت طی کند ارائه کرد. با این همه قطار جدید از قدرت کششی 22 هزار و 800 کیلووات برخوردار است که به نسبت قدرت کششی 9 هزار و 600 کیلوواتی قطارهای پیشین افزایش قدرت قابل توجهی به شمار می رود.

بر اساس گزارش میل آنلاین، چین مرکز بزرگترین شبکه قطارهای سریع السیر در جهان است و با داشتن 12 هزار و 874 کیلومتر ریل راه آهن با هزینه ای برابر 66 میلیارد پوند تمامی کشور را به یکدیگر متصل کرده است در حالی که انتظار می رود تا سال 2015 در حدود 12 هزار کیلومتر دیگر به راه آهن این کشور افزوده شود.

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:51
هوا و فضا
شهروندان آلمانی در شب کریسمس نور عجیبی را در آسمان دیدند که به اعتقاد عده ای ستاره دنباله دار پیشگویی تولد مسیح (ع) و از نظر بعضی دیگر یک یوفو بود اما اکنون این معمای اسرارآمیز حل شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دقیقاً در ساعت 17:30روز 24 دسامبر تلفنهای مراکز فوریتهای پلیس در بسیاری از مناطق آلمان به صدا درآمد. به طوریکه در مدت 10 دقیقه در حدود 60 تماس در این مراکز ثبت شد.

افرادی که با پلیس تماس می گرفتند مدعی بودند که نور اسرارآمیزی را در آسمان رویت کرده اند. به اعتقاد عده ای از آنها این نور مربوط به ستاره دنباله داری است که تولد مسیح را پیشگویی کرده و بنابراین در شب کریسمس بار دیگر در آسمان دیده شده است. درحالی که به اعتقاد بعضی دیگر نور متعلق به یک فضاپیمای بیگانه فضایی (یوفو) بوده است. 

یک عکاس آلمانی به نام "جنز بورخرز" نیز موفق شده بود از این نور عکسبرداری کند.

 

 

براساس گزارش جرمنی تودی، اکنون سخنگوی مرکز هوا فضای آلمان با تائید رویت این نور طی اطلاعیه ای این معما را حل کرد.

درحقیقت به نظر می رسد این نور که نه تنها در نواحی مختلف آلمان بلکه در بسیاری دیگر از نقاط اروپا از جمله بلژیک، فرانسه و هلند نیز دیده شده است، حاصل انفجار ناشی از سقوط ماهواره ارتباطی نظامی "مِریدیان" و موشک سایوز 2 بود که در نزدیکی شهر "توبولسک" در سیبری سقوط کرد.

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:50
هوا و فضا
نتایج مطالعه ای جدید نشان می دهد دیگر در هنگام سفر با هواپیماها نیازی به خاموش کردن ابزارهای الکترونیک نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج مطالعه جدید که توسط نشریه یو اس ای تودی انجام گرفته نشان می دهد بسیاری از مسافران هواپیماها در هنگام پرواز از قوانین تبعیت نکرده و ابزارهای الکترونیک خود را خاموش نمی کنند با این همه این ابزارها در پرواز هواپیما اختلالی ایجاد نمی کنند.

"ارنستو مارتینز" هفت سال سابقه خلبانی دارد و معتقد است هیچ ابزاری به اندازه یک آی-پد نمی تواند پرواز را آسانتر سازد. زیرا تمامی اطلاعات از پیش بر روی آی-پد بارگذاری شده اند و برای استفاده از آنها نیازی به اتصال به شبکه تلفن همراه یا وای-فای نیست، این به آن معنی است که هیچ سیگنال تلفن همراهی ارسال نخواهد شد.

وی تنها کسی نیست که در هنگام پرواز از آی-پد استفاده می کند، زیرا تمامی خلبانان خطوط هوایی آمریکا و خطوط هوایی "یونایتد" در کابین خلبانی از آی-پد استفاده می کنند و همین موضوع این سوال را به وجود می آورد که چرا مسافران نباید از ابزارهای الکترونیک خود در هنگام پرواز استفاده کنند؟

بر اساس گزارش فاکس نیوز، با این همه بازبینی صدها سند و مدرک درباره استفاده از ابزارهای الکترونیک در حین پرواز نشان می دهد با وجود امواج الکترومغناطیسی که توسط این ابزارها ایجاد می شوند، این امواج به اندازه ای قدرتمند نیستند که بتوانند در سیستمهای کابین خلبان تاثیر مخرب گذاشته و پرواز را مختل سازند.

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:48
موبایل
نتایج بررسیهای یک موسسه تحقیقاتی حاکی از آن است که بیش از یک چهارم عکسها و فیلمهایی که آمریکاییها می گیرند به وسیله تلفنهای همراه هوشمند است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات NPD Group بر روی 3 هزار و 300 کاربر اینترنت بالای 13 سال نشان می دهد که تهیه عکس و فیلم در آمریکا با استفاده از تلفنهای همراه هوشمند نسبت به سال گذشته 44 درصد رشد داشته است.

به طوریکه امروز 27 درصد از عکسها و فیلمهایی که شهروندان این کشور می گیرند با استفاده از تلفنهای همراه هوشمند تهیه می شوند.

سرویس عکس فلیکر یاهو نیز در این خصوص به ارقام مشابهی رسیده است به طوریکه ترافیک سایت موبایل این سرویس برای ارسال عکس دو برابر شده است.

در راستای این افزایش تمایل، فروش دوربینهای عکاسی 17 درصد و به ویژه فروش دوربینهای جیبی 13 درصد افت داشته اند.

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:47
بیماری ها
دولت آمریکا با ارائه هشدار درخصوص نتایج تحقیقات برروی ایجاد یک سوپر ویروس آنفلوآنزای پرندگان از دو مجله علمی ساینس و نیچر خواست تا بخشهایی از این مقالات را پیش از چاپ حذف کنند که این درخواست واکنشهایی را در جامعه علمی بین المللی برانگیخته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دو تیم علمی به سرپرستی "ران فوشیه" از مرکز پزشکی اراسموس در رتردام هلند و "یوشیهیرو کاوائوکا" از دانشگاه ویسکونسین در مدیسون آمریکا در ماه نوامبر اعلام کردند که موفق شده اند با ایجاد جهشهایی در ویروس H5N1 عامل بیماری آنفلوآنزای پرندگان، نوعی سوپر ویروس را ایجاد کنند که به راحتی می تواند از انسانی به انسان دیگر منتقل شود.

درحال حاضر آنفلوآنزای ویروس H5N1 به راحتی از انسان به انسان منتقل نمی شود و در جریان اپیدمی دهه 90 تنها 570 مورد تائید شده مبتلا به این آنفلوآنزا در 15 کشور ثبت شدند که از این تعداد 335 مورد جان باختند.

درحالی که به گفته این دانشمندان، اگر این 5 جهش ایجاد شود برپایه یک فرضیه بسیار خطرناک، نسخه جدید ویروس آنفلوآنزای پرندگان قادر خواهد بود نیمی از جمعیت جهان را نابود کند.

این محققان با آزمایش نسل دهم نسخه جهش یافته ویروس H5N1 بر روی موش خرماها نشان دادند که 50 درصد از مدلهای آزمایشگاهی که در تماس با این ویروس قرار گرفتند به آن آلوده شدند.

دو مجله علمی "ساینس" و "نیچر" قرار است جزئیات این تحقیقات را منتشر کنند. این درحالی است که در روزهای اخیر انتشار قریب الوقوع جزئیات این تحقیقات مناقشاتی را در جامعه علمی برانگیخته است.

از آنجا که سیستم ایمنی موش خرما به طرز قابل توجهی شبیه به سیستم ایمنی انسان است، بنابراین تاثیری که این نمونه جهش یافته ویروس آنفلوآنزای پرندگان بر روی این مدلهای آزمایشگاهی گذاشته است می تواند جمعیتهای انسانی را هم تهدید کند.
در این راستا، مقامات فدرال آمریکا از این دو مجله معتبر علمی خواستند که جزئیات زیادی درباره این سوپر ویروس آنفوآنزای پرندگان منتشر نکنند.

درحقیقت، واشنگتن از این مسئله واهمه دارد که سودجویان بتوانند از این اطلاعات برای ساخت سلاحهای باکتریولوژیکی استفاده کنند. 

به ویژه مقامات فدرال آمریکا خواهان سانسور بخشهایی شدند که این دو تیم تحقیقاتی در آنها توضیح می دهند چگونه موفق شده اند جهشهایی از ویروس H5N1 را به دست آورند.

واکنش نیچر به سانسور مقاله
این رفتار بی سابقه از سوی مقامات آمریکایی در محافل علمی یک وضعیت دشوار را به وجود آورده است. به گفته "بروس آلبرتس"، مدیر مجله "ساینس، از یک سو برای انتشار این مقالات به امنیت بالایی نیاز است و از سوی دیگر باید سایر دانشمندان را از این کشف آگاه کرد.
مسئولان "نیچر" نیز در موقعیت مشابهی قرار دارند به طوریکه مدیر این مجله معتبر علمی درخواست سانسور اطلاعات را نپذیرفت اما قول داد که راه حل قابل قبولی را برای انتشار این نتایج پیدا کند.

به گفته مقامات نیچر، بخشهای "خطرآفرین" احتمالاً حذف خواهند شد اما در عوض، دولت آمریکا به روشی دقیق و ثبت شده باید تضمین کند که خبرهای مرتبط با این بخشها به دنیای علمی ارائه می شوند و گروهی از کارشناسان بی طرف باید شفافیت این اخبار را تائید کنند.
واکنش مولف تحقیق به درخواست دولت آمریکا
از زمانی که مرکز پزشکی اراسموس رتردام و دانشگاه ویسکونسین خبر تحقیقات خود را اعلام کردند "کمیته مشاور ملی علوم برای امنیت زیستی"، (اداره فدرال فعال در بخش امنیت زیستی در آمریکا) در خصوص انتشار نتایج آن هشدار داد. این دو تیم تحقیقاتی بر روی پروژه های مستقلی درباره آنفلوآنزای پرندگان کار می کنند.

پس از اعلام این هشدارها، "ران فوشیه" مولف تحقیق هلندی گفت: "بازتولید این سوپر ویروس چندان آسان نیست. برای این کار به ساختارهای پیچیده و مفاهیم شناختی بالایی نیاز است."
هرچند به اعتقاد این دانشمند، در ترسها و هشدارهای مربوط به این تحقیقات اغراق شده است، باوجود این مرکز اراسموس اظهار داشت: "خود را با درخواست دولت آمریکا وفق می دهیم."
این حذف به معنی سانسور نیست
آنتونی فائوچی، رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در این خصوص توضیح داد: "این اطلاعات ظاهراً برای بهداشت عمومی سودمند هستند اما از این پتانسیل برخوردارند که گروهی از مردم از آنها برای اهداف شریرانه بهره برداری کنند. نمی توان گفت که درخواست دولت آمریکا نوعی سانسور است چون اگر شما دانشمند باشید و نیاز داشته باشید که درباره این تحقیق بدانید، قطعاً خواهید توانست این اطلاعات را به دست آورید."
واکنش مدیر مجله ساینس

"بروس آلبرتز"، مدیر مجله ساینس در مصاحبه ای که در تازه ترین شماره این مجله معتبر علمی منتشر شده است به درخواست کمیته امنیت زیستی آمریکا پاسخ داد.
وی تائید کرد که در پایان ماه آگوست مقاله ای که در آن "ران فوشیه" از مرکز پزشکی اراسموس هلند درخصوص سوپر ویروس به دست آمده در آزمایشگاه از طریق اصلاح ژنتیکی ویروس آنفلوآنزای پرندگان H5N1 شرح می دهد را دریافت کرده است.

مدیر ساینس توضیح داد: "از آنزمان ما با یک جدیت بالا این مقاله را مورد بررسی قرار دادیم و می خواهیم به روشی بسیار جدی با مقامات دولت فدرال همکاری کنیم."

باوجود این، آلبرتز خاطر نشان کرد که در فراسوی دلایل هراسی که محتوای مقاله مربوط با سوپر ویروس ایجاد می کند آگاهی درباره آن می تواند برای سرعت بخشیدن به توسعه درمانهای جدیدی که بتوانند با این شکل کشنده آنفلوآنزا مبارزه کنند بسیار اساسی باشد.
مدیر ساینس افزود: "تحریریه مجله از جمله شخص من، زمان بسیاری را برای تصمیم گیری برای یافتن بهترین راه اختصاص دادیم. این مسئله غامضی است. چراکه شناخت درباره این مقاله می تواند برای تمام کسانی که در بخش سلامت کار می کند مفید و بسیار مهم باشد."
به گفته آلبرتز، بهترین راه حل همکاری نزدیک میان ساینس و کمیته امنیت زیستی است تا بتوان ارائه یک مکانیزم ارتباطاتی شفاف را تضمین کرد.
چهارشنبه 7/10/1390 - 14:46
آموزش و تحقيقات
نشریه نیوساینتیست در آستانه آغاز سال جدید میلادی ایده های علمی که زمینه آنها در سال 2011 ایجاد شده و در سال 2012 توسعه خواهند یافت و یا به نتیجه خواهند نشست را معرفی کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سال آینده به طور حتم یکی از خبرسازترین رویدادهای علمی نتیجه آزمایش دوباره سرعت ذرات نوترینو خواهد بود که در سال 2011 ادعا شد سرعتی بالاتر از سرعت نور دارند. با این همه موضوعاتی از قبیل شبکه های اجتماعی و درآمدزایی از حریم خصوصی در سال 2012 از جمله رویدادهای مهم علمی خواهند بود که زمینه آن در سال 2011 ایجاد شده است:

درآمد زایی از حریم خصوصی میلیارد دلاری

در صورتی که شایعات درست باشند، حریم خصوصی کاربرها در جهان مجازی 100 میلیارد دلار ارزش دارد، زیرا قرار است ارزش شبکه های اجتماعی در سال 2012 به این قیمت برسد، ارزشی که به واسطه مشارکت کاربران و به اشتراک گذاری حریم خصوصی شان به وجود آمده است. با وجود چنین ارزشی، هر یک از 800 میلیون کاربر فیس بوک 125 دلار ارزش دارند. نکته جالب در این است که این کاربران  خود نمی توانند از اطلاعات شخصی شان برای درآمد زایی استفاده کنند و این اطلاعات تنها زمانی ارزشمند خواهند شد که در قالب گروهی بزرگتر ارائه شوند، برای مثال دانستن اینکه یک کاربر سس قرمز بیشتر دوست دارد یا خردل نمی تواند برای یک شرکت جالب توجه باشد اما زمانی که چنین اطلاعاتی درباره میلیاردها نفر به دست بیاید می تواند برای یک رستوران زنجیره ای مشهور بسیار ارزشمند باشد، ارزشی که در سال 2012 بهره برداری بیشتری از آن خواهد شد.

شبکه هایی که جهان را اداره می کند

در صورتی که گرایش به ارتباطات همینطور ادامه پیدا کند، تعداد کاربران شبکه ای تا سال 2012 به یک میلیارد نفر خواهند رسید. با مطالعه بر روی آنچه انسانها را به یکدیگر ارتباط می دهد، می توان دریافت که چگونه شبکه های اجتماعی در حال تغییر جوامع هستند. این شرایط برای تمامی شبکه های پیچیده یکسان است: از اقتصاد جهانی گرفته تا مغز انسان، درک اتصالات امری کلیدی است.

برای درک جهان باید نظریه شبکه را درک کرد این در حالی است که علم تحلیل شبکه به لطف وجود توده ای از اطلاعات در سیستمهای پیچیده که با قدرت بالای محاسبات رایانشی برای پردازش ترکیب شده اند، در حال رشد است. یکی از ایده های رو به رشد این است که شبکه های بیولوژیکی می توانند تا اندازه ای در برابر آشفتگی مقاومت کنند. مختل شدن این سیستم همه چیز را آشفته خواهد کرد درست مانند زمانی که انسان بیمار می شود.

از آنجایی که شبکه هایی که بر اساس فعالیتهای انسانی خلق شده اند به واسطه انتخاب طبیعی شکل نگرفته اند در صورت مواجه شدن با اختلال فرو خواهند پاشید و این همان دلیلی است که نظریه پردازان شبکه در سال آینده به شدت درگیر مطالعه بر روی ارتباطات میان شرکتهای بزرگ خواهند بود. شبکه های اجتماعی نیز در پی یافتن فرمولهایی خواهند بود که به آنها کمک کند تا قدرتمند ترین ارتباطات را شناسایی کرده و از آن برای شخصی سازی هرچه بهتر وب سایت خود استفاده کنند.

ترسیم نقشه مغز انسان

از قرن نوزدهم انسانها بر این باور بوده اند که عصاره هویت انسانی در اتصالات میان نورونها نهفته است، امروز فناوری مورد نیاز برای اثبات این فرضیه وجود دارد. تا به امروز تمامی دانسته های انسان درباره مغز بر اساس مشاهده نتیجه آسیبهای وارد شده به نقاط مختلف مغز و یا بر اساس تکنیکهای تصویربرداری MRI که تنها فعالیتهای بخشهای مختلف مغز و نه اتصالات میان آنها را نشان می دهند به دست آمده اند. به گفته دانشمندان دانشگاه هاروارد در صورتی که از نحوه اتصال مناطق مختلف به یکدیگر اطلاعی در دست نباشد حجم بزرگی از اطلاعات درباره عملکرد مغز انسان از دست خواهد رفت. از این رو این محققان قصد دارند در پروژه ای به نام HCP نقشه اتصالات بزرگ در هزار و 200 مغز انسان را ترسیم کرده و انتشار اطلاعات آن را از اواخر سال 2012 آغاز خواهند کرد.

با وجود 100 میلیارد نورون که هر یک بیش از 10 هزار اتصال دارند ترسیم نقشه از اتصالات مغز انسان کار ساده ای نخواهد بود و دسته بندی هر یک از اتصالات می تواند چندین دهه به طول بیانجامد. از این رو در این پروژه در ابتدا مسیرهای اصلی اتصال در میان مناطق مختلف در مغزهای مختلف بررسی شده و تفاوتهای فردی میان این مسیرها شناسایی خواهند شد. برای انجام این کار از ابزارهای مختلف از قبیل dMRI استفاده خواهد شد.

چهارشنبه 7/10/1390 - 14:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته