• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5305روز قبل
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاين: 1827 - فرانسه: اصطبل و کبوترخانه : این تصویر مبهم یکی از نخستین عکس‌های گرفته شده به وسیله آدمی است.
مخترع فرانسوی به نام نيسه‌فور نيپس «Nicéphore Niépce» و برادرش کلود از سال 1793 ، روی روش‌های مختلف عکسبرداری کار می‌کردند.
آنها چون مواد حساس به نور مناسب نداشتند ، مجبور بودند زمان نوردهی را بسیار طولانی کنند.
به عکس‌های اولیه آنها را هلیوگرام می‌گفتند و زمان نوردهی این عکس‌ها ، 8 ساعت بود.
این عکس گرچه نخستین عکس گرفته شده نیست ولی قدیمی‌ترین عکس به جامانده از این مخترع فرانسوی است:

1855 - جنگ کريمه : راجر فنتون Roger Fenton را می‌توان یکی از نخستین عکاسان جنگ دانست. او در سال 1855 با دشواتری فراوان و در حالی که با بیماری وبا مبارزه می‌کرد و درد دنده های شکسته را تحمل می‌کرد ، وسایل عکس‌برداری را بر پشت اسب‌ها به مناطق جنگی کریمه برد و 350 عکس از این جنگ گرفت ولی نه ملکه انگلیس و نه دیگر پشتیبانان مالی وی حاضر نشدند عکس‌های وی را از اجساد و تآثیرات مخرب جنگ را ببینند:

1896 - نخستين عکس اشعه ايکس گرفته شده از انسان: این عکس تصویری است از دست و حلقه ازدواج ويلهلم کنراد رونتگن.
شخصی که نخستین بار متوجه شد با اشعه ایکش ساطع شده از سیانید باریم ، می‌توان داخل بدن را مرئی کرد:

17 دسامبر 1903 : اورویل و ویلبر رایت دو مکانیک دوچرخه ، برای اولین بار در آمريكا پرواز کردند.
گرچه پرواز اول فقط 12 ثانیه طول کشید ولی آغازی شد برای تحولی جدی:

1910 –انگلستان : لوئيس هاينه Lewis Hine با عکس‌هایش همان کاری را انجام داد که چارلز دیکنر با رمان‌هایش.
هاینه با سفر به مناطق مخالف کشور عکس‌هایی از زندگی دشوار کارگران کودک گرفت.
در این عکس گروهی از کارگران کودک دیده می‌شوند که کارشان جدا کردن زغال‌سنگ از خرده سنگ‌ها است:

25 مارس سال 1911 : صاحبان یکی از کمپانی‌های تولید لباس زنانه در نیویورک همیشه درهای واحدهای تولیدی‌اش را قفل می‌کرد تا مطمئن شوند زنان جوان مهاجر محل کار را ترک نمی‌کنند و چیزی نمی‌دزدند.
وقتی در طبقه هشتم این کارخانه آتش‌سوزی به راه افتاد ، در عرض تنها 30 دقیقه ، 146 کارگر مردند.
بسیاری از کارگران خود را از بالا به پایین پرت کردند. این حادثه باعث شد توجه بیشتری به امنیت واحدهای تولیدی شود:

21 ژانويه 1924 : مرگ لنين: رهبر انقلاب بلشويكي روسيه و بنيانگزار حكومت شوراها پس از مرگش موميايي و جسد او به موزه اي در مسكو منتقل شد.

1928 : الکساندر فلمنيگ کاشف پنی‌سيلين (نخستين آنتی‌بيوتيک) در حال كشت دارويي كه انقلابي در پزشكي قرن بيستم ايجاد كرد.

12 مارس 1930 : آغاز راهپیمایی 240 مایلی گاندی برای براندازی استعمارانگلستان.
او در مبارزه با سلطه انگليس بر كشورش روش مبارزه منفي را برگزيد و پيروز شد.

1930 آمريكا واعدام سياهان به وسيله سفيدان : این عکس در سال 1930 گرفته شده است و صحنه اعدام غیرقانونی دو سیاه متهم به جنایت را که اصطلاحا «لينچ» نامیده می‌شد ، نشان می‌دهد.
این دو نفر به وسیله انبوهی از مردم از زندان ایالتی به صورت غیرقانونی و به زور بیرون آورده شدند و بعد از شکنجه به دار آویخته شدند. چهره‌های بی‌تناسب شاد مردم ، منقلب‌کننده است:

29 سپتامبر 1932 ، طبقه 69 آسمانخراش در حال ساخت GE Building در منهتن نيويورک - پس از ركود بيسابقه اوايل دهه 1930 در آمريكا كارگاههاي ساختماني تعطيل و كارگران بيكار شده در حال استراحت و مطالعه اخبار روز مي باشند.

9 آگوست 1936، برلين: جسی اوونز در ورزشگاهی که هیتلر در آن حضور دارد ، برنده دوی 100 متر المپیک می‌شود.
جسي اوونز سياه پوست در آن سال 4 مدال طلاي خود را از چنگ ورزشكاران آلماني كه به اعتقاد هيتلر نژاد برتر بودند در آورد. در آن روز هيتلر از شدت خشم استاديوم را ترك كرد.

3 مارس 1938 : نخستين چاه نفت عربستان سعودی: كشور باديه نشين عربستان كه جزء فقير ترين كشورهاي جهان به حساب مي آمد پس از اكتشاف نفت به ثروت هنگفتي رسيد.

سپتامبر 1939 : رژه سربازان آلمان نازي در حضور پيشوا در لهستان: سربازان آلماني در مدت يك روز لهستان را به اشغال خود در آوردند و آتش جنگ جهاني دوم را شعله ور ساختند.

7 دسامبر 1941 : حمله به پرل هاربر: خلبانان نيروي هوايي امپراتوري ژاپن با حمله اي برق آسا به ناوگان دريايي آمريكا در پرل هابر (اقيانوس آرام) يورش بردند و علناً باعث ورود آمريكا به جنگ جهاني دوم شدند.

1941 - پرتره وينستون چرچيل : این عکس به وسیه یک عکاس کانادایی هنگامی که چرچیل به اتاوا رفته بود ، گرفته شد.
این پرتره یکی از مشهورترین پرتره‌های جهان است و گفته می‌شود پرتیراژترین پرتره دنیاست. علاوه بر این ، از این عکس به عنوان روي جلد مجله تایم هم استفاده شد:

1943 سواحل نرماندي فرانسه : وقتی عکس زیر در یک مجله آمریکایی ، جسد سه سرباز کشته شده را به تصویر کشید این سؤال مطرح شد که این سه سرباز در یک ساحل بیگانه چه می‌کردند و برای چه کشته شدند:

1944 - ساحل اماها ، فرانسه: نيروهاي آمريكايي در حال پياده شدن در ساحل فرانسه تحت اشغال. در اين روز آمريكاييان تلفات سنگيني دادند ولي با پيروزي نهايي روند سقوط آلمان هيتلري و آزادي فرانسه را تسريع بخشيدند.

1945 ژاپن ، برافراشتن پرچم آمريكا در آيوو جيما : این عکس در تاریخ 23 فوریه سال 1945 گرفته شده است. شاید قبل از دوگانه کلينت ايستوود به درستی با این عکس آشنا نبودیم ولی «پرچم پدران ما» و نسخه ژاپنی این فیلم «نامه هايی از آيوو جيما» کاملا ما را با این عکس آشنا کرد:

1945 آلمان- وقتی کمپ Buchenwald به تصرف نیروهای متفقین درآمد ، فرمانده نیروهایی آمریکایی از دیدن جسدهای بی‌شمار این کمپ ، آنچنان منقلب شد که دستور داد شهروندان آلمانی را به این کمپ بیاورند تا به چشم خود ببینند که نیروهای میهنشان چه اعمالی انجام داده‌اند:

1945 – هيروشيما: سه هفته بعد از انفجار بمب اتمی : آمریکایی‌ها و هر کس دیگری در جهان خبر واقعه را شنیدند و فهمیدند که بمبی قوی هیروشیما را نابود کرده است ولی تاوقتی که سه هفته بعد عکس‌های هوایی از شهر ویران‌شده گرفته نشد ، هیچ کس تصور درستی از میزان تخریب نداشت:

1945 - هيروشيما بعد از انفجار بمب اتمی : سرباز ژاپنی در محلی که قبلا سربازخانه در آنجا برپا بوده ، قدم می‌زند:

چهارشنبه 10/5/1386 - 14:22
کامپیوتر و اینترنت

نتایج نظرسنجی یک موسسه تحقیقات آماری نشان می دهد که مرورگر اینترنت اکسپلورر مایکروسافت تاثیرگذارترین محصول تکنولوژیکی دنیا در مدت 25 سال گذشته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در طبقه بندی موسسه CompTIA که با نظرسنجی از 471 کارشناس فناوری اطلاعات بین ماههای می تا ژوئن در خصوص معرفی موثرترین فناوری های دنیا در ربع قرن گذشته انجام شده است، مرورگر اینترنت اکسپلورر رتبه اول را بدست آورد. 66 درصد از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی این مرورگر را انتخاب کردند.

براساس گزارش macitynet، در رتبه های بعدی ، مایکروسافت وورد با کسب 56 درصد از نظرات، ویندوز 95 با دراختیار داشتن50 درصد و "آی پاد" اپل با کسب 49 درصد از آرا به ترتیب در سکوهای دوم تا چهارم ایستادند.

اینترنت اکسپلورر در سال 2003 بیش از 95 درصد از بازار مرورگرها را در اختیار داشت و امروز نیز در حدود 5/66 درصد از این بازار را به خود اختصاص داده است.

در طبقه بندی 10 فناوری موثر دنیا در 25 سال گذشته، بلاک بری با 39 درصد، "آدوب فتوشاپ" با 35 درصد، ویروس اسکن مک آفی با 32 درصد، جستجوگر نت اسکیپ با 31 درصد و نقشه یاب ماهواره ای پالم با 31 درصد در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

در این طبقه بندی "آی پاد" به عنوان جوانترین محصول این طبقه بندی معرفی شد. این پخش کننده چندرسانه ای قابل حمل اپل در سال 2001 وارد بازار شد و تنها در مدت شش سال از تولدش توانست از فناوری های کهنه کاری چون "آدوب فتوشاپ" و "جستجوگر نت اسکیپ" پیش افتد.

اولین نسخه فتوشاپ در سال 1990 و اولین جستجوگر نت اسکیپ در سال 1994 عرضه شد.

همچنین در بین محصولات مایکروسافت نیز، اینترنت اکسپلورر که اولین بار در سال 1995 وارد بازار شد، از دیگر محصولات این شرکت جوانتر است، درحالی که برای مثال برنامه هایی چون "وورد" و اکسل نخستین بار در دهه 80 عرضه شدند.

چهارشنبه 10/5/1386 - 14:18
بیماری ها

افرادي که به طور نسبي از مقادير زيادي پياز در رژيم غذايي روزانه خود استفاده مي کنند کمتر به سرطان کبد و روده مبتلا مي شوند.

دکتر بهرامي متخصص تغذيه در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، واحد علوم پزشكي ايران، گفت: پياز منبع غني نوعي اکسيدان است كه از بروز سرطان در افرادي که بيشتر از پياز استفاده مي کنند، جلوگيري كرده و بدن را در برابر ابتلاي به بيماري‌هاي قلبي مقاوم مي سازد.

وي افزود: اين گياه خوراکي از بيماري آب مرواريد در چشم نيز جلوگيري مي‌کند. بنابراين مصرف آن به افراد مسن توصيه مي‌شود.

چهارشنبه 10/5/1386 - 14:11
ادبی هنری

زندگی بوعلی سینا در رمانی با نام "ای کاش شیخ الرئیس نبودی" نوشته منیژه آرمین از سوی نشر کتاب همشهری وارد بازار کتاب می شود.
منیژه آرمین درباره این کتاب به خبرنگار مهر گفت: بعد از پیشنهاد ناشر برای نوشتن این رمان، سراغ منابعی که اطلاعاتی درباره ابوعلی سینا و زندگی اش داشت رفتم و سعی کردم داستان به شکل مستند ارائه شود. نکته جالب توجه در این منابع وجود زندگی نامه داستانی بوعلی سینا بود که می توان از درون آن چندین رمان برای جوانان تالیف کرد.

جلد دوم مجموعه "شب و قلندر" به قلم آرمین نیز قرار است امسال از سوی نشر سوره مهر منتشر شود. این کتاب دوره های تاریخی قاجار و مشروطیت را در برگرفته است. عنوان احتمالی جلد دوم این مجموعه "کسوف" است.

این نویسنده سال گذشته رمان " ای کاش گل سرخ نبود" را منتشر کرد. این رمان قرار است امسال به سفارش سیما فیلم به فیلم برگردانده شود. آرمین درحال حاضر مشغول تالیف سناریوی آن است.

چهارشنبه 10/5/1386 - 14:5
بیماری ها

مکيدن انگشت، پستانک و سرشيشه به علت اثر گذاشتن روي ساختمان فک و دندان‌ها و جلو آمدن زبان مي تواند باعث اشتباه تلفظ کردن کلمات توسط کودک و حتي در بعضي موارد ايجاد اختلال در بلع شود.

سودابه نوري آسيب شناس گفتار و زبان و عضو مرکز مطالعات رشد و سلامت کودک جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي ايران در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا ) واحد علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب گفت: از ديگر عواملي که مي تواند باعث اشتباه تلفظ کردن کلمات در کودکان شود مشکلات شنوايي است که کودک به علت درست نشنيدن نمي تواند کلمات را درست تلفظ کند.

وي ادامه داد: مشکلات ارگانيک همچون نقص در ساختمان‌هاي دهاني و فک و دندان، شکاف کام کودک که سبب تودماغي صحبت کردن او مي شود، فقدان زبان کوچک يا دوشاخه بودن آن، بزرگي لوزه سوم، بيماري‌هاي ژنتيکي و بيماري‌هاي عقب ماندگي و فلج‌هاي مغزي از ديگر عوامل بروز اشتباه در تلفظ کودکان مي باشد.

نوري در ادامه افزود: بد تلفظ کردن کلمات توسط پدر و مادر کودک نيز مي تواند تا حدي سبب شود کودک ر تلفظ کلمات دچار اشتباه شود اما در اکثر موارد با وجود تلفظ اشتباه پدر و مادر، کودک دچار اين مشکل نخواهد شد.

وي همچنين در رابطه با اشتباه تلفظ کردن واژه‌ها و کلمات توسط برخي مجريان تلويزيوني در برنامه‌هاي کودک گفت: هر چه علاقه کودک به مجري و برنامه بيشتر باشد احتمال تاثير پذيري نيز بيشتر مي شود که اغلب اين روند موقتي خواهد بود.

اين آسيب شناس گفتار و زبان به پدر و مادرهاي جوان توصيه کرد: در صورت صحبت نکردن کودکشان تا دو سالگي يا اشتباه تلفظ کردن بعضي کلمات، حتما آنها را براي معاينه نزد يک آسيب شناس گفتار و زبان ببرند.

نوري در ادامه افزود: به طور طبيعي کودک بايد تا چهار سالگي بتواند تلفظ کلمات را به طور صحيح ادا کند که البته براي تلفظ صحيح حرف « ر » و « ژ » شايد به زمان بيشتري نياز باشد چرا که حرف « ر» آخرين حرفي است که کودک ياد مي گيرد.

اين کارشناس گفتار و زبان همچنين به تمام پدران و مادران توصيه کرد تا فرزندان خود را از ماه‌هاي اول تولد براي معاينات دوره‌اي و گرفتن شناسنامه سلامت به مراکز توانبخشي و درماني ذيربط معرفي کنند.

چهارشنبه 10/5/1386 - 11:44
موبایل

"ترحم اسديان" سرپرست دادسراي ناحيه ‪ ۲۴‬قاچاق كالا و ارز از شيوه جديد كلاهبرداري با استفاده از پست الكترونيكي خبرداد و از شهروندان خواست فريب اين نوع كلاهبرداري را نخورند.

وي گفت: در اين شيوه جديد ، افراد ناشناسي از مبدا خارج از ايران به وسيله پست الكترونيكي براي شهروندان ايراني پيامي با مضمون " در يك قرعه- كشي مبلغ قابل توجهي برنده شده‌ايد"، ارسال مي‌شود.

سرپرست دادسراي ناحيه ‪ ۲۴‬قاچاق كالا و ارز توضيح داد "در اين شيوه، از شهروندان درخواست مي‌شود براي دريافت مبلغ برنده‌شده، مدارك لازم شامل مدارك شناسايي هويت و شماره حساب بانكي به‌نشاني پست الكترونيكي ارسال شده، اعلام شود".

اسديان گفت: در اين شيوه ، پس از چند روز مجدد پست الكترونيكي جديدي براي شهروند ارسال مي‌شود و در آن تقاضاي مبلغي به عنوان هزينه انتقال وجه به حساب شخصي برنده را مي‌كند.

وي افزود: دربرخي موارد شخص به ظاهر خوشبخت ، براي دريافت وجه جايزه، مبلغ‌درخواست شده و وجوه ديگر تحت عنوان بيمه‌ومشاوره را دروجه‌فرد كلاهبردار مي‌پردازد، اما خبري از ارسال جايزه نيست.

سرپرست دادسراي ناحيه ‪ ، ۲۴‬با هشدار به شهروندان گفت: با توجه به اين كه افراد كلاهبردار در خارج از كشور فاقد آدرس و نشاني دقيقي هستند ، لذا امكان وصول وجوه پرداخت شده دشوار است.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار ايرنا به نقل ازروابط عمومي مجتمع قضايي ويژه امور اقتصادي ، "اسديان" گفت: لازم است شهروندان دراين‌گونه موارد دقت كافي داشته و فريب وعده‌هاي بي‌اساس اين شيوه كلاهبرداري را نخورند.

چهارشنبه 10/5/1386 - 11:42
موبایل

برآوردها حاکي است در حال حاضر حدود 90 درصد از کاربران اينترنت در ايران از سيستم معمولي اتصال به اينترنت از طريق خط تلفن يا همان شماره‌گيري (Dial Up) استفاده مي‌کنند که سرعت آن رسماً حدود 50 کيلوبيت در ثانيه است اما به گفته برخي کارشناسان عملاً گاهي به کمتر از 10 کيلوبيت در ثانيه مي‌رسد که با آن حتي نمي‌توان پيام‌برهاي اينترنتي (مسنجر) را هم باز کرد.

شهد شيرين اينترنت پرسرعت
در چند ماه اخير اينترنت پرسرعت يکي از بحث‌هاي داغ در حوزه IT بوده ‌است. منتقدان بسياري در مقابل محدوديت سرعت اينترنت در ايران به صف ايستاده‌اند و با نشان دادن آمارهاي جهاني و نسبت رشد کند پيشرفت تسهيلات اينترنتي در ايران انتقاد مي‌کنند.

در مقابل، عملاً استفاده از اين سرويس اينترنت به‌صورت كاملاً رسمي‌و قانوني، محدود شده است. برآوردها حاکي است در حال حاضر حدود 90 درصد از کاربران اينترنت در ايران از سيستم معمولي اتصال به اينترنت از طريق خط تلفن يا همان شماره‌گيري (Dial Up) استفاده مي‌کنند که سرعت آن رسماً حدود 50 کيلوبيت در ثانيه است اما به گفته برخي کارشناسان عملاً گاهي به کمتر از 10 کيلوبيت در ثانيه مي‌رسد که با آن حتي نمي‌توان پيام‌برهاي اينترنتي (مسنجر) را هم باز کرد.

با اين حساب كه مردم اغلب کشورهاي اروپايي و برخي از کشورهاي آسياي دور و آمريکا از اينترنتي بين 512 کيلوبيت تا يک الي 3 مگابيت در ثانيه استفاده مي‌کنند، سرعت اينترنت در ايران بين 10 تا 60 برابر کمتر از کشورهاي آسياي دور، اروپا و آمريکاست.

اين در حالي است كه به گزارش ايرنا، در خوشبينانه‌ترين حالت فقط 100 هزار کاربر اينترنت پرسرعت(ADSL) در کشور وجود دارد که در مقايسه با تعداد کل کاربران رقم ناچيزي است. در ميان تمامي‌ اين قضايا به تازگي مبحث جديد ديگر نيز با مباحث قبلي آميخته شده که مي‌تواند نقطه عطفي براي بالا بردن سرعت و ضريب نفوذ اينترنت در ايران باشد.

واي‌مکس (Wimax) فناوري خارق‌العاده‌اي است که براي نسل جوان و مشتاقان اينترنت در ايران بسيار جذاب خواهد بود. البته اين تکنولوژي هم مانند فناوري‌هاي جديد ديگر با وجود امکانات خوب، ضررهايي هم براي انسان‌ها دارد.

مضراتي مانند آنتن‌هاي BTS و مشکلات امواج الکترومغناطيسي، در آنتن‌هاي واي‌مکس نيز وجود دارد. البته دامنه و فرکانس عادي اين آنتن‌ها مضر نيست ولي بسياري از شرکت‌ها براي بالا بردن برد، فاصله، سرعت و قدرت آنتن‌هاي واي مکس از دستگاه‌هاي بوستر (کمکي) استفاده مي‌کنند که باعث تشديد فرکانس آنها مي‌شود و چنين فرکانسي تأثيرات جبران ناپذيري بر روي سيستم‌هاي عصبي و بدن انسان مي‌گذارد.

با اين حال از ورود تکنولوژي واي‌مکس بايد خوشحال بود، شايد بتوان براي يک بار هم که شده شهد شيرين اينترنت پرسرعت و بدون قطع شدن را در ايران چشيد.

واي‌مکس چيست؟
Wimax (مخفف Worldwide Interoperability for Microwave Access ) در واقع سيستم ارتباطي و ديجيتالي بي‌سيم است که جايگزيني براي شبکه‌هاي بي‌سيم نواحي شهري در نظر گرفته مي‌شود. WiMAX مي‌تواند دستيابي به بي‌سيم باند پهن را فراهم سازد (BWA) که تا 50 کيلومتر براي ايستگاه‌هاي ثابت و 5 تا 15 کيلومتر براي ايستگاه‌هاي سيار را پوشش مي‌دهد.

در مقايسه، استانداردهاي شبکه‌هاي بي‌سيم محلي براي سيستم Wi-Fi در اکثر حالت‌ها تنها 30 تا 100 متر را پوشش مي‌دهند. با WiMAX، سرعت داده‌ها در شبکه‌هايي مانند Wi-Fi به سادگي پشتيباني مي‌شود، اما موضوع تداخل امواج کاهش مي‌يابد.

WiMAX بر روي هر دو فرکانس‌هاي مجاز و غيرمجاز قابل اجراست که بدين وسيله محيطي تحت کنترل فراهم ساخته و الگوي اقتصادي قابل رشدي را براي امواج قابل حمل بي‌سيم ايجاد مي‌سازد. البته WiMAX مي‌تواند براي شبکه‌هاي بي سيم دقيقاً به طور مشابهي با پروتکل‌هاي رايج Wi-Fi مورد استفاده قرار گيرد.

WiMAX نسل دوم پروتکلي است که استفاده مؤثرتري از پهناي باند و جلوگيري از تداخل امواج را امکان‌پذير ساخته و امکان سرعت‌هاي داده بالاتري بر روي مسافت‌هاي طولاني‌تر ممکن مي‌سازد.با اين اوصاف، به زودي WiMAX اصطلاح شناخته شده‌اي براي توصيف دستيابي اينترنت بي‌سيم در سرتاسر دنيا خواهد شد.

البته در پياده‌سازي WIMAX معمولاً کل يک شهر تحت پوشش سرويس اينترنت آن قرار نمي‌گيرد. چرا که هزينه استفاده از سرويس‌هاي بي‌سيم به نسبت ساير سرويس‌هاي موجود بسيار بالاتر است،‌ اما استفاده يک ايستگاه WIMAX در يک شهر بسيار قابل قبول‌تر از راه‌اندازي ايستگاه‌هاي فراوان Wi-Fi جهت استفاده کاربران سيار است.

به همين دليل،‌ در برخي از شهرها که راه‌اندازي سرويس‌هاي بر روي کابل هزينه‌هاي بالايي را مي‌طلبد، شرکت‌هاي ارائه دهنده به استفاده از اين تکنولوژي روي آورده‌اند. مزيت فوق‌العاده اين سيستم، اين است كه اين امکان را به کاربران مي‌دهد که از اينترنت خود به صورت سيار استفاده کنند.

علاوه بر اين در برنامه‌هاي آينده اين تکنولوژي استفاده از سرويس‌هايي همچون VOIP نيز گنجانده شده است که ممکن است اين تکنولوژي را به يکي از رقباي سيستم موبايل کلاسيک تبديل کند.

شبکه جهاني
هدف نهايي تمامي ‌شبکه‌هاي محلي، ايجاد يک شبکه جهاني است. اين شبکه تقريباً همانند شبکه‌هاي موبايل امروزي فعاليت مي‌کند که در آن کاربران به نقاط مختلف سفر مي‌کنند اما در همه نقاط امکان استفاده از سرويس اينترنت پرسرعت را دارند.

اين شبکه علاوه بر سرعت بالا، اين امکان را به کاربر مي‌دهد که در حال حرکت و در تمامي‌ نقاط به اينترنت متصل باشد. حداکثر تا دوسال آينده تکنولوژي WIMAX در نوت‌بوک‌هاي CEntrino تعبيه خواهد شد و به اين ترتيب از سال 2008 بايد منتظر تغييرات گسترده‌اي در شکل دسترسي به اينترنت خواهيم بود. فناوري جديدي كه البته معلوم نيست ما چقدر در استفاده از آن تعلل كنيم.

همان‌طور كه سيستم ADSL سال‌هاست كه در همه‌ جاي دنيا مورد استفاده است و ما هنوز ترديد داريم كه اصولاً چيز خوبي است يا نه!

عميد نمازي‌خواه

چهارشنبه 10/5/1386 - 11:40
ورزش و تحرک

رئيس فدراسيون بين‌المللي فوتبال گفت كه تيم عراق تركيبي از شيعيان، سني‌ها و كردها و نمادي از وحدت بود.

به گزارش فارس و به نقل از سايت AFC، سپ بلاتر قهرماني عراق در جام ملت هاي آسيا را اتحاد فوتبال ناميد.
وي در اين زمينه تصريح كرد: اين يك استثنا بود. بيشتر بازيكنان تيم عراق، در كشورشان و در شرايط سختي فوتبال بازي مي‌كنند.
بلاتر افزود: آنها حتي براي بازي‌هاي انتخابي مجبور بودند در خارج از خانه ميزبان باشند. كار عراقي‌ها واقعاً مشكل بود.
رئيس فيفا در جلسه برزيلي‌ها براي ميزباني جام جهاني 2014 در زوريخ، گفت: عراقي‌ها شايسته اين قهرماني بودند. پيروزي آنها پيروزي فوتبال و كشورشان بود.
وي افزود: اميدوارم اين قهرماني اثر مثبتي بر ملت عراق داشته باشد. تيم تركيبي از سني، شيعه و كرد بود. حالا بار ديگر ثابت شد كه فوتبال چگونه مي تواند مردم را به هم نزديك كند.
عراق با پيروزي يك بر صفر برابر عربستان، براي اولين بار قهرمان جام ملت هاي آسيا شد.

چهارشنبه 10/5/1386 - 11:30
بیماری ها

آنچه راجع به عوارض تجويز و مصرف غيرمنطقي آنتي‌بيوتيک‌ها بايد بدانيد.

مقاومت نسبت به آنتي‌بيوتيک‌ها فقط در آمريکا، مي‌تواند سالانه تا 30 ميليارد دلار هزينه به نظام سلامت اين كشور وارد ‌كند. اين نتيجه يك مطالعه تازه است كه در آمريكا كلي سر و صدا به پا كرده.

30 ميليارد دلار پول كمي نيست، اما نكته اين است كه اين خسارت هنگفت، يك دليل ساده دارد؛ مصرف بي‌رويه و نادرست آنتي‌بيوتيك‌ها.طبق آمار سازمان جهاني بهداشت، كشور ما به لحاظ مصرف دارو، جزو ۲۰ كشور نخست دنياست و در آسيا بعد از چين مقام دوم را دارد. بعضي‌ها البته معتقدند اين آمار دقيق نيست و ما در اين زمينه هم در دنيا رتبه اول را كسب كرده‌ايم. چنان ‌كه به گفته دكتر منتصري معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، ايران بالاترين رتبه مصرف سرانه دارو در جهان را دارد.

 آمار رسمي وزارت بهداشت مي‌گويد در ۸ سال گذشته، متوسط تعداد داروهاي تجويز شده در هر نسخه، بيش از چهار قلم بوده است كه در حال حاضر متوسط كشوري آن به ۶/۳ قلم رسيده است. اين در حالي است كه ميانگين جهاني در اين زمينه كمتر از دو قلم در هر نسخه است.

 طبق آمار اعلام شده از طرف معاون غذا و داروي وزارت بهداشت، 5 داروي اول پرمصرف كشور آنتي‌بيوتيك است و ايرانيان در سال 85 معادل 150 ميليارد تومان آنتي‌بيوتيك مصرف كرده‌اند که حدود30 ميليارد تومان آن براي مصرف آموكسي‌سيلين هزينه شده است.

خيلي از ما وقتي مريض مي‌شويم، تا صد جور قرص و کپسول نخوريم و چندتا آمپول ويتامين ب، مسکن يا پني‌سيلين نزنيم، انگار حالمان خوب نمي‌شود. اگر هم پزشکمان اصرار کند براي بهبودي نيازي به مصرف اين داروها نيست، با خودمان مي‌گوييم: «اين دکتره هم بي‌سواد است اصلاً نمي‌فهمد من چه وضعي دارم.» بعد هم مي‌رويم سراغ يک پزشک ديگر و آنقدر اين در و آن در مي‌زنيم تا بالاخره يکي حاضر شود دفتر بيمه ما را همانطوري که انتظار داريم سياه کند. در بين داروهاي تجويز شده‌مان حتماً بايد يکي از انواع آنتي‌بيوتيک وجود داشته باشد.

 دبير انجمن داروسازان ايران، سيدجمال سعيد واقفي معتقد است: آنتي‌‏بيوتيك‌‏ها در بين تمام داروها، فروش بيشتري دارند. البته از نظر تيراژ فروش، مسكن‌‏ها در رتبه اول فروش قرار دارند؛ اما از نظر فروش ريالي، آنتي‌‏بيوتيك‌‏ها رتبه اول را كسب كرده‌‏اند. او علت فروش زياد آنتي‌‏بيوتيك‌‏ها را تقاضاي بالاي مردم و پايين بودن قيمت آن مي‌داند.

 معاون غذا و داروي وزارت بهداشت هم معتقد است داروها و بخصوص آنتي‌بيوتيک ها در کشورمان به طرز غير منطقي مصرف مي‌شوند. دکتر ديناروند با اشاره به اينکه در سال گذشته 150 ميليارد تومان هزينه مصرف آنتي‌بيوتيک شده؛ ‌بخشي از غيرمنطقي بودن مصرف دارو در كشور را ناشي از غير منطقي بودن تجويز دارو و بخشي را هم مربوط به نحوه مصرف دارو مي‌داند.

شايد بتوان گفت اگر چه تجويز نابجا و غيرضروري آنتي‌بيوتيک توسط پزشک در اين مسئله بي تاثير نبوده، اما مصرف بي‌رويه و بدون نسخه آنتي‌بيوتيك و همچنين كامل نكردن دوره درمان سبب شده كه اين دارو جزو پرمصرف‌ترين داروها در كشور محسوب شود. به‌طوري که در سال گذشته آنتي‌بيوتيک توسط نزديک به 46 درصد از بيماران مورد مصرف واقع شده.

صرفه‌جويي هميشه اقتصادي نيست!

 لابد مي‌پرسيد مصرف بدون نسخه آنتي‌بيوتيک‌ها چطور ممکن است؟ خيلي ساده. فقط کافي است که ما يک همسايه يا فاميل پزشک داشته باشيم، آن‌وقت است که با کوچکترين سرفه و گلودرد پيش آقا يا خانم دکتر رفته و مصرانه از او خواهش مي‌کنيم برايمان فلان چرک خشک‌کن را بنويسد، يعني همان دارويي که نوبت قبلي ما را درمان کرده بود و اصلاً هم به خرجمان نمي‌‌رود که اين سرماخوردگي فعلي با ذات‌الريه قبلي کلي توفير دارد.

 پزشک بيچاره هم يا با رودربايستي تن به درخواست ما مي‌دهد و يا سفت و سخت جلوي ما مي‌ايستد و با صدجور توضيح مسئله زير بار کار نادرست و درمان غلط نمي‌رود. ما هم با گفتن اين جمله زير لب كه «عجب فاميلي که حاضر نشد همين يک کار کوچک را برايم انجام دهد!» مي‌رويم سراغ يک آشناي ديگر!

 کامل نکردن دوره درمان هم در نهايت مکمل اين واقعه تلخ مي‌شود: وقتي دو سه روز چرک خشک‌کن کذايي را نوش جان کرديم و کمي حالمان بهتر شد، بدون توجه به اينکه دوره درمان هنوز کامل نشده و بايد چند روز ديگر هم به خوردن دارو ادامه دهيم؛ آن‌را در سبد يا کيسه داروهاي اضافي مي‌اندازيم؛ غافل از اينکه کامل نکردن دوره مصرف آنتي‌بيوتيک چه تاثيري روي مقاومت عوامل بيماري‌زا نسبت به دارو مي‌گذارد.

 بعد هم کيسه دارو را در يک جاي به خيال خودمان مناسب نگه مي‌داريم تا دفعه ديگر که احساس درد در گلو کرديم بتوانيم با استفاده از همين آنتي‌بيوتيک‌هاي اضافه، خوددرماني کرده و ديگر پول دوا و دکتر ندهيم.

ممکن است از خودتان بپرسيد: خب، چه اشکالي دارد. صرفه‌جويي در خريد دارو و پرداخت حق ويزيت دکتر که کار بدي نيست. خيلي هم اقتصادي است! بله، در ظاهر چنين به نظر مي‌رسد، اما وقتي با نگاهي موشکافانه‌تر به اين مسئله نگاه کنيم و نيم‌نگاهي هم به عواقب کار و آينده جامعه داشته باشيم، متوجه مي‌شويم که مصرف غير منطقي دارو چه تاثيراتي بر سلامت و اقتصاد کل جامعه مي‌گذارد. ت

حقيقات نشان داده که مقاومت نسبت به آنتي‌بيوتيک‌ها فقط در آمريکا سالانه بين 100ميليون تا 30ميليارد دلار هزينه دارد. مطالعه ديگري حداقل هزينه پولي و زماني براي درمان عفونت‌هاي مقاوم به درمان را دوبرابر عفونت‌هاي حساس به درمان مي‌داند.

 و بترسيم از مقاومت دارويي!

اثر مصرف بي‌رويه آنتي‌بيوتيک نه تنها تک‌تک افراد را متضرر مي‌کند، بلکه براي جامعه نيز زيان‌آور است. وقتي که يک فرد اين داروها را مصرف مي‌کند، نه تنها ارگانيسم عامل بيماري در بدن او مورد هدف قرار مي‌گيرد، بلکه تمام فلور ميکروبي بدن که به طور طبيعي براي بدن لازم است هم از بين مي‌رود. (به عنوان مثال باکتري‌هايي که در ساختن ويتامين‌ها در روده نقش دارند) اينجاست که اگر آنتي‌بيوتيک نابجا مصرف شود، ممکن است التهاب روده (کوليت) و اسهال ايجاد کند.

 بنابراين بجاي اينکه مصرف غيرضروري اين دارو به نفع ما باشد، به ضررمان تمام مي‌شود. تازه اين دارو بالاخره از طريق ادرار و مدفوع از بدن ما خارج شده و وارد طبيعت مي‌شود و با اثر بر محيط‌زيست هم مي‌تواند بر سلامت جامعه‌ تاثير بگذارد.

ژن‌هاي مقاوم به راحتي منتشر مي‌شوند. اطلاعات آزمايشگاه‌هاي مختلف در دهه اخير نشان مي‌دهد افزايش و انتقال ژن‌هاي مقاوم در انتروکوک‌ها و بسياري از انواع باکتري‌هاي گرم مثبت و منفي وجود دارد.

علاوه بر اين مايکو باکتري‌ها هم از انتروکوک‌ها و استافيلوکوک‌ها ژن مقاوم به تتراسيکلين را گرفته‌اند. اين مسئله نشان مي‌دهد که نه تنها باکتري‌ها ژن‌هاي خود را مستقيماً با هم تعويض مي‌کنند، بلکه اين کار را از طريق انسان، حيوانات و گياهان هم مي‌توانند انجام دهند. مشکل مقاومت آنتي‌بيوتيکي وقتي ايجاد مي‌شود که تعداد باکتري‌هاي بيماري‌زاي مقاوم به حد بالايي برسد.

 در اين صورت نمي‌توان جلوي گسترش مقاومت دارويي را گرفت و بيماران دچار عفونت‌هاي مقاوم به درمان مي‌شوند. آمار نشان مي‌دهد امروزه شانس ابتلاي يک کودک به يک عفونت پنوموکوکي مقاوم به چند نوع آنتي‌بيوتيک ميليون‌ها بار بيشتر از 10-15 سال قبل است.

 اگر چه اکتساب ژن مقاومت، اتفاق نادري براي باکتري محسوب مي‌شود (يک در 10ميليون باکتري) اما اگر در يک باکتري رخ دهد، آن باکتري بطور طبيعي انتخاب و تکثير شده و گسترش مي‌يابد. به اين ترتيب تنها راه خلاصي از شر عفونت‌هاي مقاوم به درمان اين است که ميزان مصرف آنتي‌بيوتيک را کم کرده يا ژن‌هاي مقاوم را از بين ببريم.

حتماً شما هم با ما موافقيد که روش دوم به راحتي امکان‌پذير نيست، چون براي اين‌کار نياز به تهيه و ساخت داروهاي جديد و قويتري است که هزينه زيادي را طلب کرده و ممکن است خود مقاومت‌هاي تازه‌اي را بوجود آورد. پس ساده‌ترين راه براي حل اين مشکل، کاهش مصرف آنتي‌بيوتيک و در واقع مصرف به جاي آن است.

 3 توصيه طلايي

1) هيچ‌گاه خودسرانه و بدون تجويز پزشک آنتي‌بيوتيک مصرف نکنيد. ممکن است علائم بيماري‌ها مشابه باشند اما درمان آنها متفاوت است و تشخيص اين امر مسئوليتي بر عهده پزشک است؛ نه شما.

 2) دوره درمان با آنتي‌بيوتيک را کامل کنيد حتي اگر علائم بيماري شما از بين رفته باشد. درمان غيرمسئولانه و خودسرانه مي‌تواند بدون ريشه‌کن کردن عفونت باعث پيدايش عفونتي جدي‌تر و خطرناکتر گردد.

 3) اغلب علائم سرماخوردگي و گلودرد ناشي از عفونت‌هاي ويروسي است که آنتي‌بيوتيک در درمان آن بي‌تاثير است و معمولاً علائم پس از 3تا 5 روز خودبه‌خود بهبود مي‌يابد. بنابراين اگر پزشک تجويز آنتي‌بيوتيک را براي درمان شما لازم ندانست، توصيه او را بپذيريد. اگر علائم شما بعد از يک هفته از بين نرفت، مجددا نزد او رفته و براي حل مشکل با او مشورت کنيد.

 دكتر مهشيد چايچي

چهارشنبه 10/5/1386 - 11:24
کامپیوتر و اینترنت

لئونارد ومولينا بيمار 29 ساله، ، در شرايطى تحت عمل جراحى قرار گرفت، كه بيهوش بر تخت عمل جراحى در بيمارستان اصلى شهر كوچك فيلامرسدس واقع در ايالت سن لوئيس افتاده و جريان برق نيز قطع شده بود.

يك مقام مسئول در اين بيمارستان كه از افشاى نام خود خوددارى كرد، به بخش اخبار شبكه تلويزيونى (تى ان) گفت كه قطع برق به علت كار نكردن دستگاه برق رسانى بوده است.

درپي قطع برق، بيمارستان و اتاق عمل در تاريكى فرو رفت و طبق گفته برادر 39 ساله بيمار، هر لحظه امكان آن مى رفت كه داروى بيهوشى مصرف شده، اثر خود را از دست بدهد.

به گزارش منابع اينترنتي، خوش فكرى يكى از بستگان بيمار، از وقوع اتفاق هولناكى كه ممكن بود جان بيمار را در معرض خطر جدى قرار دهد، جلوگيرى كرد.

وى با جمع آورى تلفن هاى همراه افراد موجود در بيمارستان و تمركز نور ضعيفى كه از صفحه نمايشگر آنها مى تابيد، فرصتى را فراهم آورد كه پزشكان، عمل جراحى خود را به پايان برسانند.

چهارشنبه 10/5/1386 - 11:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته