• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4748روز قبل
اخبار

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی روز گذشته بیش از پنج ساعت از نمایشگاه فناوری‌های راهبردی دیدن كردند و با توضیح مسئولان غرفه ها با بخشی از دستاوردهای برجسته علمی و فناوری محققان و دانشمندان كشور بیشتر آشنا شدند.

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آنچه در پی می آید گزارشی است از حاشیه و متن این دیدار:

«از هواپیمای دو نفره و رآكتور جوشش هسته‌ای و ماهواره و دستگاه MRI گرفته تا انواع داروهای گیاهی و نانومواد و حتی چند موش تراریخته را جمع كرده‌اند توی مصلای تهران تا گزارشی باشد از پیشرفت علم و فناوری این سال‌های كشور به محضر رهبر انقلاب. بازدید رهبر هم طبق برنامه، از ساعت ده صبح با قرائت فاتحه‌ای برای شهدای عرصه علم و دانش شروع می‌شود و قرار است تا ظهر ادامه داشته باشد. انرژی‌های نو، هوا فضا، میكروالكترونیك، اطلاعات و ارتباطات، سلول‌های بنیادی، نانوفناوری، زیست‌فناوری، محیط زیست، طب ایرانی، كشاورزی و فناوری‌های میان‌رشته‌ای بخش‌هایی هستند كه منتظر این بازدیدند.

 

اولین غرفه مربوط به دستگاه جوشش هسته‌ای است. با توضیحات مفصل مسئولین غرفه، معلوم می‌شود كه پایان دو ساعته برنامه، فقط یك خیال خام است. سازندگان 150 محصول پیشرفته كشور توی صف ایستاده‌اند كه هركدام با همین تفصیلات از طرحشان صحبت كنند. توضیحاتی كه خیلی‌هایش مربوط به ریزه‌كاری‌های فنی-تخصصی است و قطعاً به درد چنین برنامه‌ای هم نمی‌خورد.

 

از پیشرفت‌های هسته‌ای می‌گوید؛ از تولیدرادیوایزوتوپ‌های دارویی گرفته تا رآكتوری كه قرار بوده به موزه بپیوندد و الآن قرار است از آن بهره‌برداری شود. از این كه قرار است رادیوداروهای منطقه را تأمین كنند و این‌كه در حوزه نرم‌افزاری چه پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. اما در آخر، مهمترین كارشان را این‌طور معرفی می‌كند: «تربیت نیروهای جوان؛ متخصصان آینده‌ساز»

 

دستگاهش را كه معرفی می‌كند، آن را نماد ارتباط خوب صنعت و دانشگاه می‌داند و امیدوار است این ارتباط بهتر و سازمان‌یافته‌تر شود. بعد هم از مزایای دستگاهش می‌گوید: رقابت با نمونه‌های خارجی، صرفه‌جویی ارزی، بی‌نیازی از واردات در شرایط تحریم. رهبر دست می‌گذارد روی همین آخری: «مهمترین نكته، همین بی‌نیازی از خارجی‌هاست.»

 

رادار شناسایی و تعقیب همزمان چند هدف، پرنده بدون سرنشین دو كیلویی، ماهواره آماده پرتاب و... دستاوردهای بخش هوا و فضا است كه رهبر یكی‌یكی آن‌ها را می‌بیند و در جریان طرح قرار می‌گیرد. سردار وحیدی هم می‌رسد تا وزیر دفاع هم در جریان پیشرفت‌هایی كه خیلی‌هایش مربوط به صنایع نظامی است قرار بگیرد. خانم دكتر دستجردی، وزیر بهداشت هم كه از همان اول بوده است. دكتر سلطانخواه هم كه میزبان اصلی برنامه است. جای وزیر علوم حسابی خالی است. هرچند با سؤالاتی كه دولتی‌ها از غرفه‌داران می‌پرسند، معلوم است كه هنوز حلقه اختراع و بهره‌برداری ناقص است. پس با این حساب جای وزرای صنایع، نفت، نیرو و... هم خالی است.

 

از لزوم پرتاب ماهواره به فضا صحبت می‌كند و پیگیری‌هایی كه برای همكاری با كشورهای خارجی انجام دادند و در نهایت می‌گوید: «خوشبختانه كسی به ما جواب مثبت نداد و مجبور شدیم خودمان از صفر تا صد ماهواره را طراحی كنیم و بسازیم.»

 

كار ساخت كپسول تقریبا تمام شده است؛ كپسولی كه قرار است موجود زنده را به فضا ببرد. ماكت موشكی كه انسان را به فضا می‌برد هم گذاشته‌اند. همزمان سایر كارهای تحقیقاتی هم در حال انجام است. از طراحی دستگاه شبیه‌ساز حالت بی‌وزنی، تا طراحی شیوه صعود و فرود موشكی كه پس از برگشت، محتویاتش قابل بازیابی باشد. عكس میمونی را هم توی ماكت كپسول گذاشته‌اند. برای پیدا كردن میمون مناسب این كار، كلی میمون را با كایت پرواز داده‌اند تا بفهمند بدن كدامشان برای این نوع تغییرات آماده است.

 

 

یك هواپیمای بدون سرنشین كنارش گذاشته و می‌گوید كه با حذف بال و تغییرات جزئی، قابل تبدیل به موشك كروز است. طرحش را در جشنواره خوارزمی رد كرده‌اند، چون باورشان نمی‌شده یك جوان 18ساله بتواند هواپیمای بدون سرنشین طراحی كند. چند متر آن‌طرف‌تر هم پدرش كاربردهای هواپیمای دونفره‌ای را كه خودش طراحی كرده برای رهبر توضیح می‌دهد و می‌گوید بازارهای اروپا را نشانه رفته‌اند. از چنین پدری، چنین پسری بعید نیست.

 

شركتشان در ارومیه است و از چند مهندس و دكتر اهل همین شهر تشكیل شده. ICهای دو میلیمتری‌اش را توضیح می‌دهد و می‌گوید برای نخستین‌بار، لیسانس یك محصول را به ژاپنی‌ها فروخته‌ایم. در آخر جمله‌ای می‌گوید كه همه را سر حال می‌آورد: «من به این حرف اعتقاد دارم. به امید خدا و دعای شما و تلاش متخصصا حتماً عملی می‌شه. ایشالا یه روزی می‌یاد كه هر ایرانی تو خونه‌اش دو تا نوكر و كلفت دارد؛ یكی آمریكایی، یكی انگلیسی»

 

ابركامپیوتر را نشان می‌دهد و برای توضیحش می‌گوید: «برای مدل‌سازی عملكرد یك هواپیما، باید بیشتر از صدهزار معادله را همزمان حل كرد. این كار فقط با چنین كامپیوتری شدنی است. چیزی كه فقط ده كشور دیگر دارند.» كاش بقیه هم بلد بودند به همین سادگی و شفافی قابلیت‌های دستگاهشان را توضیح بدهند.

 

در غرفه‌ی دبیرخانه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر شورا نقشه‌ی جامع علمی كشور را كه هفته پیش رونمایی شد، به رهبر نشان می‌دهد و به ایشان توضیح می‌دهد كه «قولی كه خدمتتون داده بودیم الحمدلله عملی شده. در اهداف چشم‌انداز ما جایگاه اول را در علم و فناوری در منطقه داریم. همین الان حدود هفت یا هشت رشته هست كه از منطقه عبور كردیم؛ مثل شیمی، پلیمر و... .

 

و از رهبر پاسخ می‌شنود: «این پیشرو بودن الان، خیلی مناط نیست. چون بالاخره آن‌ها هم كه بیكار نیستند؛ ما هم همین چندساله به حركت درآمدیم. حالا آن‌ها هم به حركت دربیایند. الان تا 1404، چهارده سال فاصله داریم. ما در این چهارده سال باید پیشرو بودن را حفظ كنیم؛ این مهم است! چون آن‌ها هم دارند همینطور حركت كنند دیگر. اینی كه شما هدف‌ها را بالا ببرید خوب است، این ما را خوشحال میكند و ما را نگران نمیكند؛ اما نگرانی از این است كه این بالاتر رفتن هدف‌ها، توجه ما را از این رقابتی كه حتما وجود خواهد داشت، منصرف كند.»

 

دستگاهش را كه توضیح می‌دهد، مثل خیلی‌های دیگر شروع می‌كند به ناله از كمبود بودجه و عدم حمایت كافی در تولید یا خرید محصول. از رهبر می‌خواهد كه دستوری هم برای طرحش بدهند. رهبر هم می‌گوید موضوع را به خانم سلطانخواه انتقال دهند تا ایشان هم گزارش رسمی درباره طرح بدهند؛ «بعد اگر لازم بود، با رئیس‌جمهور صحبت می‌كنم.» خیلی از غرفه‌های دیگر هم به همین امید، نامه‌هایی درباره طرح‌هایشان به رهبر می‌دهند. رهبر هم چندباری به خانم سلطانخواه تذكر می‌دهد: «به این‌ها اعتماد كنید.»

 

از صدای اذان، غرفه‌دار می‌فهمد كه باید حرف‌هایش را زودتر از بقیه‌ی غرفه‌دارهای دیگر تمام كند. هنوز نصف نمایشگاه هم بازدید نشده. قبل از این كه رهبر به محل نمازجماعت برسد، حدود دویست نفر در صف‌ها جاگرفته‌اند. تا نافله رهبر تمام شود، جمعیت از پانصد نفر هم بیشتر می‌شود. نماز جماعت خیلی سریع تمام می‌شود. و حالا نوبت نیمه دوم نمایشگاه است.

 

 

نماز كه تمام می‌شود، رهبر برمی‌گردد به همان غرفه‌ای كه قبل از نماز وقت نشده بود مسئولش حرف بزند. بعد، رهبر را می‌برند برای بازدید از ماهواره سنجش باروری ابرها. دستگاهی كه به خاطر قد و اندازه‌اش، نتوانسته‌اند آن را وارد نمایشگاه كنند. انگار قسمت این دستگاه هواشناسی این بوده كه موقع بازدیدش، برف شدیدی هم بگیرد تا كاربردش بیشتر معلوم شود و سازندگانش را روسفید و البته «موسفید» كند. بازدید كه تمام شد، هوا آفتابی می‌شود.

 

برای تحویل گرفتن این موتور پیشرفته، تحت عنوان توریست با همسرش به خارج كشور رفته بود. اما فروشنده آمریكایی آن اعلام می‌كند كه این دستگاه مشمول قانون تحریم ایران شده؛ چون كاربردهای مشكوك دارد. همان‌جا تصمیم می‌گیرد كه خودش دستگاه را بسازد. و حالا قطعه‌ای را روی میز گذاشته كه از نمونه آمریكایی‌اش هم پیشرفته‌تر است. دیگر آن‌قدر جسارت پیدا كرده كه قراردادش را به شرطی امضا می‌كند كه محصولی بهتر از نمونه‌های آمریكایی تحویل بدهد: «وگرنه كار را رایگان تحویل می‌دهم.» علتش را هم فقط یك چیز می‌داند: «لطف خدا»

 

تخمك را از یك موش می‌گیرند، اسپرم را از یك موش دیگر. این دو را با هم تركیب می‌كنند و نطفه حاصله را منجمد می‌كنند و هزار تا كار دیگر می‌كنند تا این موش فسقلی تولید شود. اگر هم لازم شد، یكی دو تا از ژن‌ها را بالا و پایین می‌كنند كه تغییرات مورد نظرشان در موش جدید ایجاد شود. مثل چندتا موشی كه گذاشته‌اند توی كارتن تا رنگ سبز نوك دمشان در تاریكی دیده شود!

 

آنتن ارسال و دریافت ماهواره‌ای 18گیگاهرتز. مثل خیلی از وسایل دیگر این نمایشگاه، وقتی ساختندش كه آمریكا فروشش به ایران را تحریم كرد. می‌گوید هنوز نتوانسته‌اند ساختش را اعلام كنند. رهبر می‌گوید: «اتفاقاً حتماً بگویید تا هم مردم بفهمند و خوشحال شوند و قدر بدانند و هم طرف مقابل احساس كند كه شما حمله می‌كنید.» طرف كه سرذوق آمده، ادامه می‌دهد: «حتی می‌توانیم آن را زیر قیمت تولیدی آمریكا به جهان عرضه كنیم.» و رهبر با تاكید بیشتری می‌گوید: «همین را هم بگین.»

 

 

با این كه حدود 5 ساعت از شروع برنامه گذشته و همه دارند از حال می‌روند، در بخش گیاهان دارویی و طب سنتی، رهبر تازه سر حال می‌آید و در جواب كسی كه می‌خواهد رهبر دستور دهد از این مجموعه حمایت شود، خیلی محكم جواب می‌دهد: «حتما می‌گم.» بعد هم انواع داروها و سایر محصولات تولیدی از گیاهان دارویی را به دقت مشاهده می‌كنند. خیلی هم خوشحال می‌شود وقتی می‌بیند كتاب «قانون» إبن‌سینا چاپ شده است.

 

مثل ضبط صوت حرف می‌زند و مزایای دستگاهش را می‌گوید. معلوم است تا حالا چندین بار این دستگاه رسوب‌شكنش را معرفی كرده. هجده سالش است و اولین اختراعش مربوط به هشت سالگی‌اش بوده. رهبر كه حالا به غرفه بعدی رفته، برمی‌گردد و می‌پرسد: «حالا با این همه مزایایی كه گفتین، محصولتون تولید انبوه هم میشه.» دختر كه معلوم است انتظار نداشته این‌طور تحویلش بگیرند، نمی‌داند چه جوابی بدهد و همین یعنی جواب سؤال. حالا مسئولان هستند كه باید دست و پایشان را جمع كنند. یكی فوری قضیه را جمع می‌كند: «قول دادن به زودی حمایت كنن»

 

ربات رفع انسداد شبكه فاضلاب را نشان می‌دهد و می‌گوید بارها به ما پیشنهاد بورسیه و یا خرید تكنولوژی شده و ما قبول نكرده‌ایم. رهبر كارشان را تأیید می‌كند: «بله. محصول را بهشان بفروشید، نه تكنولوژی را.»

 

رهبر ساعت را می‌پرسد. از سه هم گذشته. رهبر جلسه ساعت پنج را به مسئولین یادآوری می‌كند. این یعنی كه غرفه‌های بعدی باید سریع‌تر توضیح بدهند. اما انگار مسئول بخش نانوتكنولوژی متوجه قضیه نمی‌شود. شروع می‌كند به صحبت از آمار و ارقام: «42درصد تولیدات علمی كشورهای اسلامی در حوزه نانوتكنولوژی را داریم و سه سال است در بین این كشورها مقام اول را داریم.» رهبر گام‌هایش را سریع‌تر می‌كند. اما انگار طرف هنوز متوجه ماجرا نشده و سر هر محصولی می‌خواهد كلی مقدمه‌چینی كند. همین هم می‌شود كه نمی‌رسد هیچ‌كدام را كامل توضیح دهد و رهبر می‌رسد به بخش بیوتكنولوژی.

 

«آخی! رهبر خسته شده. پنج ساعته سرپاس. سرعت رو برده بالا.» خانم غرفه‌دار فهمیده كه باید سریع توضیح دهد. همین می‌شود كه خیلی سریع محصول بیوتكنولوژیك تولیدی شركتشان را معرفی می‌كند؛ مختصر و مفید، برخلاف عادت خیلی از خانم‌ها. اما انگار آقای مسئول این بخش كاری به این چیزها ندارد: «آقا به بیوتكنولوژی خیلی علاقه دارن. حتماً می‌ایستند.» و این یعنی توضیحات اضافه و بی‌فایده مسئول، و تذكرات مكرر و بی‌نتیجه رهبر: «برسید به نقطه اصلی.»

 

آخرین لحظات بازدید است و رهبر می‌خواهد زودتر برود. اما غرفه‌دار دارد درمورد ویژگی‌های دستگاه MRI صحبت می‌كند. رهبر نسبت این دستگاه با نمونه‌های جهانی را می‌پرسد و جواب می‌شنود «دانش ما از سطح جهانی جلوتره. از امروز اون‌ها مجبورند از تكنولوژی ما تبعیت كنند.» همین یك جمله رهبر را سر ذوق می‌آورد تا چند دقیقه دیگر هم بماند و چند دستگاه دیگر را هم ببیند: از تولید هلیوم مایع با دمای 269درجه زیر صفر گرفته تا ابررساناهایی كه در این دما كار می‌كنند.

 

و بعد از پنج ساعت و نیم، در میان صلوات حاضرین، رهبر از جمع خداحافظی می‌كند.»

چهارشنبه 25/12/1389 - 2:57
اخبار

در فهرست منتشر شده از سوی فورچون نام 350 شركت تحسین شده جهان به چشم می‌خورد. در این گزارش همچنین به برترین شركتها در صنایع مختلف اشاره شده است.

به عنوان مثال در صنعت دخانیات شركت بریتیش آمریكن توباكو، در صنعت نوشیدنی شركت كوكاكولا، در صنعت الكترونیك شركت جنرال‌الكتریك، در صنعت خدمات غذایی شركت مك‌دونالدز، در صنعت قطعات وسایل نقلیه موتوری شركت میشلن، در صنعت محصولات غذایی مصرفی شركت نستله، در صنایع دارویی شركت نوارتیس، در صنعت فلزات شركت پوسكو، در صنعت پالایش نفت شركت استات اویل، در صنعت خودروسازی شركت بی.ام.و و در صنعت شیمایی شركت باسف به عنوان تحسین شده‌ترین شركتهای جهان شناخته شدند.

فهرست منتشر شده از سوی فورچون درباره تحسین‌شده‌ترین شركتهای جهان حاصل بررسی حدود هزار و 400 شركت در سراسر جهان است.

همچنین شركتهایی از 32 كشور جهان در 57 گروه در این بررسی شركت‌ كرده‌اند. این شركتها از نظر ویژگیهای مختلف مانند مسئولیت اجتماعی، ارزش سرمایه‌گذاری، كیفیت كالا و فروش رتبه‌بندی شده‌اند.

 

در زیر نام 10 شركت تحسین‌شده جهان در سال 2011 آمده است:

 

1- اپل

2- گوگل

3- بركشایر هاثاوی

4- سوت وست ایرلاینز

5- پروكتر&گمبل

6- كوكاكولا

7- آمازون.كام

8- FedEx

9- مایكروسافت

10- مكدونالدز

سه شنبه 24/12/1389 - 5:26
اخبار

محمد رویانیان روز دوشنبه در آخرین نشست خبری خود در سال 89 گفت: طرح خصوصی سازی حمل و نقل عمومی توسط ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت تهیه آماده شده تا در سال 90 به دولت تقدیم شود، دولت می‌تواند این طرح را بپذیرد یا نپذیرد.

وی خاطر نشان كرد: این كه دولت می‌خواهد حمل و نقل خصوصی سازی كند اشتباه است و این ستاد حمل و نقل و سوخت كشور است كه طرح خصوصی‌سازی حمل و نقل را در سال 90 تهیه كرده و می خواهد به دولت ارائه كند و بنابراین هنوز دولت هیچ تصمیمی در این رابطه با تغییر نحوه مدیریت حمل و نقل نگرفته است.

وی تصریح كرد: این كه برخی رسانه‌ها و روزنامه‌ها این طرح را طرحی دولتی مطرح كردند، درست نیست و ستاد مدیریت مصرف سوخت این موضوع را در شش ماه گذشته مطالعه كرده است و در سال 90 پس از بررسی نهایی به دولت پیشنهاد می‌شود و دولت می‌تواند آن را بپذیرد یا رد كند.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت كشور تصریح كرد: مصوبه یا تصمیمی در دولت برای خصوصی‌سازی و یا تغییر وضعیت حمل و نقل عمومی به خصوصی گرفته نشده است، اما برنامه‌های در جهت بهبود مدیریت حمل و نقل در دولت پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: در سال آینده به جز اصلاح و بهبود سیستم‌ها هیچ تصمیمی در مورد خصوصی سازی گرفته نشده و حتی كلیات آن نیز مطرح نیست.

رویانیان اضافه كرد: طرح خصوصی‌سازی حمل و نقل كه از سوی ستاد مدیریت مصرف سوخت ارائه شده، با هدف توانمندسازی حمل و نقل و به منظور اقتصادزایی آن طراحی شده و در نهایت به دنبال متناسب كردن عرضه و تقاضا ، جلب مشاركت سرمایه‌های خصوصی و افزایش ظرفیت ناوگان در بخش‌های مختلف خواهد بود.

وی با بیان این كه دولت علیرغم توجه ، تخصیص اعتبارات و اهتمام جدی برای حمل و نقل و با توجه به دو برابر كردن ناوگان اتوبوسرانی و تاكسیرانی و نیز افزایش پنج برابری اعتبارات حمل و نقل ریلی، باز هم در مورد بخش حمل و نقل نیاز به برنامه‌های جدی‌تر و موثرتری دارد و باید روش‌های ابتكاری جدیدی برای جبران عقب ماندگی‌ها داشته باشد.

به گزارش ایسنا، رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت كشور در ادامه با اشاره به اختصاص بنزین 60 لیتری نوروزی، خاطرنشان كرد: این سهمیه از 25 اسفند ماه در كارت‌های سوخت رانندگان شارژ می‌شود تا امكان سفر برای شهروندان وجود داشته باشد.

وی اضافه كرد: همچنین بنزین فروردین ماه نیز در كارت‌ها شارژ خواهد شد و به این ترتیب 120 لیتر در این مدت برای مردم در كارت‌ها واریز خواهد شد.

رویانیان ادامه داد: دولت تنها برای سهمیه نوروزی سال 89 ، 540 میلیون لیتر بنزین اختصاص داده است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد سوخته شدن ذخیره بنزین 100 و 400 تومانی شهروندان توضیح داد: این دو نوع ذخیره بنزین در كارت شهروندان باقی می‌ماند و هیچ كدام از آنها در سال آینده نمی‌سوزد.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت یادآور شد: علیرغم برخی از اخبار در مورد محدودیت استفاده از بنزین در كارت‌ها برای هر شهروند در هر ماه 500 لیتر بنزین 700 تومانی موجود است كه امكان برداشت آن وجود دارد.

به گزارش ایسنا، وی همچنین با اشاره به كسر شدن حدود سه یا چهار لیتر بنزین در هنگام سوختگیری، عنوان كرد: اكثر شهروندان در هنگام سوختگیری به دلیل آشنا نبودن مراحل استفاده از كارت دچار خسارت شده و سه یا چهار لیتر از سهمیه آن‌ها كسر می‌شود و بهتر است در صورت عدم اطلاع از روند كار دستگاه سوختگیری از مسوول جایگاه كمك بگیرند.

رویانیان در ادامه همچنین از ورود 16 واگن و چهار لوكوموتیو جدید برای خط مترو تهران ـ كرج خبر داد و اظهار كرد: این واگن‌ها و لوكوموتیوها آماده تحویل به متروی تهران است و تعدادی واگن و لوكوموتیو دیگر در گمرك آماده ترخیص است.

وی با اشاره به جلسات مشتركی كه با رییس كل گمرك و رییس بانك مركزی در مورد ترخیص این واگن‌ها داشته است، اظهار كرد: گویا مترو تهران 20 تا 30 میلیارد تومان بابت بدهی به بانك «ملت» مقروض است و تا این مبلغ پرداخت نشود، مترو تهران نمی‌تواند این واگن‌ها را تحویل بگیرد.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت كشور با تاكید بر این كه بدهی‌های شهرداری و مترو به بانك‌ها خیلی زیاد است، تصریح كرد: بخشی از این بدهی‌ها از طریق تهاتر و فروش ملك جبران شده است ، اما بخش دیگری از آن‌ها همچنان پرداخت نشده است.

وی تاكید كرد : توقع داشتیم مترو تهران این مبلغ را پرداخت می‌كرد ، اما ظاهرا در حال حاضر این مبلغ را ندارد و ما تلاش می‌كنیم با هماهنگی‌های صورت گرفته این مشكل حل شود.

رویانیان خاطرنشان كرد: به شهرداری‌ها از جمله شهرداری تهران توصیه اكید كرده‌ایم كه پس از دریافت اعتبارات اقدام به خرید تجهیزات و واگن كنند تا زمان آماده شدن خطوط مترو لنگ نمانند.

وی اضافه كرد: طبق قانون دولت تعهد به كمك حداكثر 50 درصد به مترو دارد و برای این كمك نیز اولویت تجهیز ناوگان مطرح بوده ، اما تاكنون شهرداری‌ها این پول را صرف توسعه و تونل‌سازی ‌كرده‌اند.

به گزارش ایسنا، رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت كشور با اعلام این كه دولت در سال آینده پنج هزار میلیارد تومان فاینانس توسعه مترو در كلانشهرها را در نظر دارد ، ادامه داد: این فاینانس در سال آینده عملیاتی می‌شود و كمك بزرگی برای شهرداری‌ها خواهد بود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با تبلیغات برخی شركت‌ها برای تبدیل خودروها به پایه گازسوز، پاسخ داد: از سال 88 تاكنون به خودروسازان ابلاغ كرده ایم كه تولید آن‌ها باید پایه گاز سوز باشد و دیگر تبدیل كارگاهی نخواهیم داشت چه برسد به مراجعه شهروندان در كارگاه‌های غیر استاندارد!

رویانیان با اذعان نسبت به این كه این كارگاه ها در حال حاضر در سطح شهر و در رسانه‌ها فعال و در حال تبلیغات هستند، بیان كرد: از مردم می خواهیم كه به این كارگاه های غیر مجاز مراجعه نكنند و اگر كارگاهی نیز وجود داشته باشد باید مجوز وزارت نفت را اخذ كند.

وی عنوان كرد: پول‌هایی از مردم برای این اقدام اخذ می‌شود و در آینده همانند شركت‌های هرمی گلد كوئیست اخبار این شركت‌ها در رسانه‌ها پخش شده و می گویند ، از مردم پول گرفته و كاری نكرده اند و حتی ممكن است خسارت جانی نیز در بر داشته باشد.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت كشور در پایان خاطر نشان كرد: هیچ پیش‌بینی‌ برای تغییر قیمت بنزین و گازوئیل در سال 90 هنوز صورت نگرفته است.

وی همچنین در گفت‌وگویی با ایسنا در خصوص سهمیه بنزین معلولان گفت: سهمیه بنزین معلولان در اختیار سازمان بهزیستی كشور قرار گرفته است.

رویانیان افزود: سهمیه بنزین ویژه‌ معلولان بیش از دو ماه قبل به سازمان بهزیستی ابلاغ شده است.

وی با تاكید بر این كه بهزیستی باید هر چه سریع‌تر نسبت به توزیع این سهمیه اقدام كند، افزود: این سازمان در حال طراحی نحوه توزیع این سهمیه میان معلولان است.

سه شنبه 24/12/1389 - 5:23
آموزش و تحقيقات

پژوهشگر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی یزد درباره‌ی آداب و رسوم چهارشنبه‌سوری در كشور و استان یزد توضیح داد.

 

صدیقه رمضانخانی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ایران‌شناسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در یزد، اظهار كرد: ایرانیان در گذشته، در مدت یك‌ماه یا یك‌سال جشن‌های متفاوتی ‌داشتند كه مهم‌ترین آن‌ها جشن نوروز بوده است كه 10 روز ‌آخر سال این مراسم برگزار می‌شد. این 10 روز معروف به پنجه‌ی بزرگ و پنجه‌ی كوچك است و در این 10 روز، كارهای ‌مختلفی انجام می‌دادند.

 

او ادامه داد: از آنجا كه زرتشتیان در یزد بسیارند و آیین‌های خاص خود را دارند، یكی از آمادگی‌های نوروز پیشوازی برای چهارشنبه‌سوری است كه در نخستین روز پنجه برگزار می‌شود. هدف از برگزاری چهارشنبه‌سوری این است كه زرتشتیان معتقدند، فروهرها یا ارواح در گذشته در این 10 روز بر زمین می‌آیند و سری به خانواده‌ی خود می‌زنند، برای این‌كه بگویند خانواده‌ی تو كجاست، خانواده‌ها آتش روی پشت بام روشن می‌كردند برای نشان دادن راه خانه و این‌كه ارواح راه خانه‌ی خود را گم نكنند كه در اصطلاح به آن «آتش روی بام كردن» می‌گویند. بعدها این آتش از روی پشت بام‌ها به كوچه‌ها و محل‌ها‌ آمد.

 

رمضانخانی گفت: ‌زرتشتیان در روز آخر سال این كار را اجرا می‌كردند، چراكه ‌به بازگشت ارواح معتقد بودند و برای بدرقه‌ی آن‌ها آتش روشن می‌كردند. این آتش باید با آتش مقدس آتشكده روشن می‌شد.

 

وی بیان كرد: ‌آداب اصلی چهارشنبه‌سوری در سراسر ایران یكسان است و در برخی شهرها آداب كوچكی به آن افزوده‌اند كه از روز قبل مردم هیزم جمع‌آوری می‌كنند و خورشید كه فرود رفت، توده‌های هیزم را به آتش می‌كشند و شعر «زردی من از تو، سرخی تو از من» یا «سرخی تو به روی من، زردی من به جون دشمنانم» را می‌خوانند.

 

او افزود: انجام این كار به معنی دوری از ناخوشی‌ها و استقبال از سلامتی است.

 

این پژوهشگر حوزه‌ی میراث فرهنگی گفت: پس از آتش‌بازی، خاكستر آن را دور می‌ریزند و كسی كه خاكستر را دور می‌ریزد، باید در بزند و اهل خانه می‌گویند، كیست؟ او جواب می‌دهد، منم. می‌پرسند، از كجا آمدی؟ او جواب می‌دهد، از عروسی. می‌پرسند، چه آوردی؟ او می‌گوید، تندرستی.

 

وی اظهار كرد:‌ در بیشتر شهرها روی آتش چهارشنبه‌سوری اسپند می‌ریزند كه از چشم‌زخم یك ساله دور بمانند و عبارت‌هایی را مانند «بتركه چشم حسود» و ندیده منافق چه بیرون و چه داخل»، «شبنه زا، یكشنبه زا، دوشنبه زا و ... جمعه زا»، «چشم زاغ و چشم بد» یا «اسپند دونه دونه، اسپند سی‌وسه دونه» و «بتركه چشم حسود و بیگانه» می‌خوانند. اعتقاد بر این است كه نباید آتش را خاموش كرد، بلكه باید خودش خاموش شود.

 

او بیان كرد‌:‌ از مراسمی كه در چهارشنبه‌سوری برگزار می‌شود، مراسم فرآهم آوردن آجیل مشكل‌گشاست كه هفت نوع مغز گردو، بادام، كشمش، پسته، انجیر، خرما، ‌تكه‌های نبات و نارگیل را شامل می‌شود. كسی كه مشكلی دارد، این مغزها را فراهم و به‌عنوان نذر ‌بین دیگران توزیع می‌كند. زرتشتیان نیز برای ارواح خود این كار را می‌كردند. به این آجیل، «لرك» یا «گهنبار»‌ می‌گویند. ‌این آجیل در میان زرتشتیان تقدس ‌زیادی دارد، كسی كه این آجیل را تمیز می‌كند باید از هر گونه آلودگی پاك باشد و تخمه آن را با آتش چهارشنبه‌سوری آماده می‌كند.

 

این پژوهشگر گفت:‌ از جمله مراسم دیگر می‌توان مراسم شكستن كوزه را نام برد. به این صورت كه كوزه‌های كهنه را از روی پشت بام‌ها بر زمین می‌اندازند و به جای آن، كوزه‌ی نو می‌خرند، چون معتقدند ارواح از آب این كوزه‌ها می‌نوشند. بنابراین كوزه‌ی نو را جایگزین كوزه‌ی كهنه می‌كنند و می‌گویند، نحس برو و برنگرد و تمام نحوست را با خود ببر.

 

وی همچنین با اشاره به مراسم پختن آش رشته در این روز و در بعضی از روستاهای استان یزد، اضافه كرد: بعد از آتش‌بازی، سیب‌زمینی را زیر زغال آتش می‌كنند و بازی «كلوخك» را پیر و جوان اجرا می‌كنند.

سه شنبه 24/12/1389 - 5:17
اخبار

 92.3 درصد از زنان لیتوانی دارای تحصیلات دانشگاهی می باشند،69 درصد از زنان این کشور دارای مدرک کارشناسی ارشد و 58 درصد دارای مدرک دکتری هستند.

رشته‌های علوم پایه، علوم اجتماعی، علوم انسانی و رشته‌های مهندسی و فن آوری بیشترین محبوبیت را دربین زنان لیتوانی دارد.

همچنین بیش از60 درصد دانشجویان لیتوانی را دانشجویان دختر تشکیل می دهند.

لیتوانی از اعضای اتحادیه اروپا است که کمتر از سه میلیون نفر جمعیت دارد.

پس از لیتوانی، بیشترین زنان تحصیل کرده در اتحادیه اروپا را کشورهای لتونی و استونی در حوزه دریای بالتیک به خود اختصاص داده‌اند.

دوشنبه 23/12/1389 - 4:38
اخبار

در این گزارش آمده است: مبلغ پرداختی برای هر بار گاز گرفتن توسط سگ‌های پلیس 49 هزار پوند است، ‌به طوری كه در سه سال گذشته این دپارتمان بیش از 770 هزار پوند به قربانیان پرداخت كرده است.

همچنین با وجود این مساله كه دولت بودجه دپارتمان پلیس را 20 درصد كاهش داده است، اگر با حملات سگ‌های پلیس كه اكثرا بدون دلیل صورت می‌گیرد، مقابله نشود، این دپارتمان دیگر قادر نخواهد بود غرامت‌ قربانیان را بپردازد.

به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش كه در شبكه خبری بی‌بی‌سی هم آمده است، طی سه سال گذشته بیش از 100 سگ آموزش دیده دپارتمان‌های پلیس این كشور اقدام به گاز گرفتن سكنه ‌كرده‌اند، به طوری كه تنها در منطقه «وست میدلند» 644 مورد گاز گرفتگی گزارش شده است. با این حال، پلیس اعلام كرده است كه هرگز این سگ‌های آموزش دیده را از نیروی پلیس خارج نمی‌كند؛ چرا كه برای آموزش این حیوانات مخارج زیادی صرف شده و این سگ‌ها برای ردیابی یا تعقیب مجرمان بسیار مفید هستند.

بر اساس این گزارش، مشخص شده كه 10 منطقه در انگلستان بیش از سایر نواحی این كشور با مشكل گاز گرفتگی سكنه توسط سگ‌های پلیس مواجه هستند كه از این میان می‌توان به شهرهای «هرتفوردشایر»، «نورث آمبریا» و «گریتر منچستر» اشاره كرد.

دوشنبه 23/12/1389 - 4:35
اخبار

در نخستین ماه از سال جاری میلادی تولید طلای آفریقای جنوبی 15.1 درصد افزایش یافت. این میزان افزایش از سال 1981 تاكنون بی‌سابقه بوده است.

بهای طلا در ژانویه 2011 با افزایش 22 درصدی به 1360 دلار به ازای هر اونس رسید.

مجموع تولید معدنی آفریقای جنوبی نیز در ژانویه 2011 حدود 4.3 درصد افزایش یافت.

دوشنبه 23/12/1389 - 4:30
اخبار

بر طبق نتایج یك نظرسنجی جدید كه در یكی از هفته‌نامه‌های فرانسه انتشار پیدا كرده است، از هر 10 فرانسوی هفت تن از آنان از عملكرد رئیس جمهوری فرانسه ناراضی هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هفته نامه ژورنال دو دیمانش در فرانسه، با انتشار نتایج یك نظرسنجی اعلام كرده است كه 71 درصد از فرانسوی‌ها از نیكولا ساركوزی، رئیس جمهوری كشورشان ناراضی هستند.

در ماه فوریه گذشته نتایج یك نظرسنجی دیگر از نارضایتی 69 درصد از مردم فرانسه از نیكولا ساركوزی خبر داده بود.

در مجموع نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد كه تنها 29 درصد مردم فرانسه از عملكرد رئیس جمهوری كشورشان راضی هستند.

هم‌چنین این نظرسنجی از نارضایتی 51 درصد از فرانسوی‌ها از فرانسوا فیون، نخست وزیر كشورشان حكایت دارد، در حالی كه 48 درصد از آنها از عملكرد وی راضی هستند.

دوشنبه 23/12/1389 - 4:27
آموزش و تحقيقات

دكتر میفانوی ایوانز، متخصص پوست شناسی و محقق دانشگاه ملی استرالیا در كانبرا در این آزمایشات، خاطرنشان كرد: وقتی ما به حمام می‌رویم و برای مدتی در آنجا می‌مانیم لایه خارجی پوست بدنمان موسوم به «stratum corneum» منبسط می‌شود.

به گزارش شبكه خبری ای بی سی، این فرایند باعث می‌شود كه پوست چروك بخورد و اثر انگشتمان نیز بزرگتر خواهد شد.

بررسی‌های قبلی نشان داده‌اند كه این لایه خارجی پوست ساختاری دارد كه می‌تواند به هنگام جذب آب، منبسط و باز شود اما این محققان نتوانستند توجیه كنند كه چرا این لایه با وجود منبسط شدن از هم نمی‌پاشد و یا به اصطلاح در زیر آب حل نمی‌شود.

دكتر ایوانز و دستیارانش در مدل‌های رایانه ای موفق شدند ویژگی خاصی در پوست پیدا كنند كه توجیه می‌كند چرا در حمام این اتفاق برای پوست نمی‌افتد.

دكتر ایوانز در این آزمایشات تشریح كرد كه لایه خارجی پوست تشكیل شده از رشته‌های مارپیچی كراتین كه در یك الگوی خاص سه بعدی در هم بافته شده‌اند.

این محققان تاكید كردند كه بافت خاص رشته‌های كراتین آن‌ها را قادر می‌سازد كه مثل اسفنج عمل كنند و در صورت جذب آب از هم جدا نشوند و متصل باقی بمانند.

این یافته جالب در مجله انجمن سلطنتی «اینتر فیس» به چاپ رسیده است.

شنبه 21/12/1389 - 2:50
آموزش و تحقيقات

این پژوهش كه توسط گروه تحقیقاتی رفاه و رفتار حیوانات دانشگاه بریستول انگلیس انجام شده اولین تحقیقی است كه نشان‌دهنده برخورداری پرندگان از یكی از مهمترین صفات به عنوان پایه یكدلی است.

این تحقیق همچنین برای اولین بار از هر دو روش رفتاری و فیزیولوژیكی برای اندازه‌گیری این ویژگی‌ها در پرندگان استفاده كرده است.

محققان با استفاده از یك روند كنترل‌شده آزمایشی و استفاده از پیشرفت‌های فنی در پایش فیزیلوژیكی غیرتهاجمی دریافتند كه مرغهای خانگی نسبت به پریشانی جوجه‌های خود واكنش فیزیلوژیكی و رفتاری واضحی نشان می‌دهند.

در یكی از روش‌های كنترلی هنگامی كه جوجه‌ها در معرض وزش باد قرار گرفتند، ضربان قلب مرغ‌ها افزایش و دمای چشم آنها كاهش یافت. این مرغ‌ها همچنین رفتار خود را تغییر داده و با هوشیاری بالا واكنش نشان داده، كمتر خود را تمیز كردند و تن صدای آنها به سمت جوجه‌هایشان بالاتر رفت.

برخی از این واكنش‌ها پیش از این به عنوان نشانگرهای واكنش عاطفی در حیوانات استفاده می‌شد. در جوجه‌های خانگی، زمان هوشیاری آنها با میزان ترسشان در ارتباط است.این گروه در تحقیقات قبلی خود دریافته بودند كه مرغ‌ها از سایر همنوعان خود با سطح بالای هوشیاری و سطح پایین آراستگی دوری می‌كنند.

محققان از مرغ‌ها برای آزمایش‌های خود استفاده كردند چرا كه در شرایط تجاری جوجه‌ها به طور منظم در برخورد با جوجه‌های دیگر علائم درد یا اضطراب را از خود نشان می‌دهند.

شنبه 21/12/1389 - 2:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته