• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 868
تعداد نظرات : 316
زمان آخرین مطلب : 3867روز قبل
شعر و قطعات ادبی

 




دیده عا لم حسین تک مرد میدان گور میوب

بیر بیله ازاده رهبر چشم دوران گورمیوب

ویردی الله کا ئناته جلوه اون دورت نوریدن

افضل ایتدی اولارین قدرین ملکدن حوریدن

پنج تن بزمی حسین حسنیله دولدی شوریدن

باشدی زهرا اوغلونون کربو بلاسی طوریدن

حیف او طوری حضرت موسی بن عمران گورمیب

__________________________________________________ ____________________


صبا ببر به حضور نگار نامه ی ما

که خود مرور کند انتظارنامه ی ما

زمحتوای نگارش نگار آگاه است

بود اسیر نگاهش نگارنامه ی ما

نشسته ایم به ماتم من و هزاره ی دل

چرا جواب ندارد هزار نامه ی ما

مطالبی که رقم خورده باز می خوانیم

که در زمانه شود انتشار نامه ی ما

بنام خالق مهدی بنام حضرت دوست

که با خبر بود از بی شمار نامه ی ما

در انتظار توایم ای امید منتظران

زالتفات تو داد عیار نامه ی ما

بجز فراق تو مولا به دل ملالی نیست

که این نگاشته در ناگوار نامه ی ما
__________________
من اگر ما نشوم تنهایم . تو اگر ما نشوی خویشتنی. آنكه او می خواهد من و تو ما نشویم . خانه اش ویران باد...
شنبه 20/9/1389 - 18:53
اهل بیت

لایوم كیومك یا اباعبدالله

روزی امام حسین (ع) به خدمت برادر گرامی خود امام حسن ع رسید،چون چشم امام حسن(ع )به برادر خود افتاد گریست !
امام حسین (ع) عرض نمود سبب گریه ی شما چیست ؟
امام حسن (ع) فرمود : گریه میكنم از جهت آنچه بر تو می آید !
سپس فرمود كه : " شهادت من به آن زهری است كه به سوی من می آورند و به پنهانی به من می خورانند و من به آن زهر كشته می شوم ؛
و لكن هیچ روزی به مانند روز تو نخواهد بود(لا یوم كیومك یا ابا عبدالله)ای اباعبدالله ؛
برای آنكه 30هزار كس دور تو را خواهند گرفت كه همه ادعا می كنند از امت جد ما (حضرت محمد ص) هستند و خود را مسلمان و معتقد به اسلام می دانند ، پس اجتماع می كنند بر كشتن و ریختن خون تو و ضایع ساختن حرمت تو واسیر نمودن ذریه و زنان و دختران تو و تاراج كردن بنه بارگاه تو
و چون چنین شود خدای تعالی بر بنی امیه لعنت دائم فروفرستد و آسمان خون با خاكستر خواهد باریدو همه چیز بر مظلومیت تو خواهد گریست حتی حیوانات وحشی صحرا و ماهیان دریا !
__________________
محرم دور خانیم زینب عزاسی /
بیزی سسلور حسینون كربلاسی
شنبه 20/9/1389 - 18:51
تاریخ

ما معمولا قیام امام حسین (ع) را به تاسوعا و عاشورا می شناسیم،اما این قیام تاریخی دقیق


ما معمولا قیام امام حسین (ع) را به تاسوعا و عاشورا می شناسیم،اما این قیام تاریخی دقیقا 162 روز طول کشید.


28 رجب 60 ق
روز 1
خروج شبانه امام و خانواده اش از مدینه برای سر باز زدن از بیعت با یزید


3 شعبان 60 ق.
روز 6
ورود به مکه و سکونت در خانه عباس بن عبدالمطلب


10 رمضان 60 ق
روز 43
رسیدن اولین دعوتنامه های مردم کوفه به امام


15 رمضان 60 ق
روز 48
اما مسلم بن عقیل را برای بررسی اوضاع به کوفه می فرستد


5 شوال 60 ق
روز 68
ورود مسلم به کوفه و بیعت 48 هزار نفر از اهالی کوفه با او



7 ذیحجه 60 ق
روز 130
شکست مسلم در حمله به دارالاماره و کوفه و دستگیری او توسط ابن زیاد


8 ذیحجه 60 ق
روز 131
شهادت مسلم در کوفه / خروج امام از مکه به سمت کوفه


15 ذیحجه 60 ق
روز 138
امام قیس بن مسهر را به کوفه می فرستند و خبر حرکتش را می دهد


22 ذیحجه 60 ق
روز 145
خبر شهادت مسلم به امام و همراهان می رسد. گروه زیادی اما م را ترک می کنند


26 ذیحجه 60 ق
روز 149
سپاه حر به کاروان امام می رسد و کاروان امام را محاصره می کند


2 محرم 61 ق
روز 154
ورود کاروان امام و سپاه حر به کربلا. به دستور ابن زیاد حر امام را همین جا نگه می دارد


4 محرم 61 ق
روز 156
ورود سپاه 12 هزار نفری عمر سعد به کربلا و شروع رایزنی عمر سعد



10محرم 61 ق
روز 162
فرمان ابن زیاد برای جنگ و شهادت امام حسین (ع) و یارانش
شنبه 20/9/1389 - 18:50
تاریخ

گاه شمار 20 آذر ماه


20 آذر 1389 خورشیدی برابر با 5 محرم 1432 هجری و 11 دسامبر 2010 میلادی


• قتل عام افسران رژیم پهلوی در پادگان لویزان (1357 ش)

همزمان با اوج تظاهرات مردمی ضد رژیم و درگیری‏های شدید مردم با مزدوران پهلوی در عاشورای 1357 ش، یك افسر، دو درجه دار و چهار سرباز مسلح، به ناهارخوری افسران ارشد پادگان لویزان در شرق تهران حمله كردند و با رگبار مسلسل، بیش از هفتاد نفر از افسران ارشد و درجه‏داران رژیم را كشتند. حمله كنندگان به جز یك سروان، بقیه كشته شدند. این اقدام متهوّرانه در بین نظامیان اثر زیادی بخشید و همه از جان خود هراسان شدند. دولت نظامی ارتشبد ازهاری پس از وقوع این حادثه كه در كنار گوش خود، در تهران، آن هم در یك محیط نظامی اتفاق افتاده بود، سعی كرد حقیقت این خبر در پادگان‏ها منتشر نشود ولی در همان دقایق اولیه، خبر به اطلاع همه رسید. در این اوضاع، شاه، بیش از هر كسی در وحشت فرو رفت و نسبت به جان خود بیمناك شد. از این زمان بود كه رییس دولت احساس كرد كه به هیچ وجه قادر به مهار كردن تظاهرات نیست و به زودی دولت او سقوط خواهد كرد.

• راهپیمایی میلیونی و باشكوه عاشورای حسینی علیه رژیم محمدرضا شاه پهلوی (1357ش)

تظاهرات میلیونی مردم در تهران و تمام نقاط كشور، همزمان با بزرگداشت شهادت سرور شهیدان، حضرت اباعبداللَّه الحسین(ع) در عاشورای حسینی، بی‏نظیرتر از تاسوعا (دیروز) برپا گردید. این گروه‏های عظیم كه در طول مسیر خود به سر دادن شعارهای سیاسی می‏پرداختند، در میدان آزادی تهران اجتماع كردند. پس از راهپیمایی روز عید فطر و تاسوعا، این تظاهرات، عظیم‏ترین اجتماع ضد دولتی مردم تهران به شمار می‏رفت. در پایان راهپیمایی، قطعنامه‏ای هفده ماده‏ای قرائت شد كه در آن، بر سقوط و برچیده شدن بساط شاه، برقراری حكومت عدل اسلامی، رهبری حضرت امام خمینی(ره)، آزادی واقعی، اجرای عدالت اجتماعی و تامین حقوق مردم و جلوگیری از هرگونه سلطه‏گری تاكیده شده بود كه به تصویب میلیون‏ها نفر از مردم انقلابی رسید. اخبار این راهپیمایی كه در صدر اخبار مهم جهان قرار داشت، جهانیان را متوجه این مطلب كرد كه مردم ایران، رژیم سلطنتی را نمی‏خواهند و خواهان حكومتی اسلامی می‏باشند.

• كشتار مردم نجف آباد توسط ایادی رژیم پهلوی (1357ش)


• شهادت استاد اخلاق آیت‏اللَّه "سید عبدالحسین دستغیب" سومین شهید محراب در شیراز (1360ش)

آیت‏اللَّه سیدعبدالحسین دستغیب در سال 1292 شمسی (عاشورای 1332 ق) در شیراز در خانواده‏ای كه 800 سال سابقه علم و فضیلت دارند متولد گردید. وی پس از سپری كردن مقدمات علوم اسلامی، در 22 سالگی به نجف اشرف مهاجرت نمود و در آنجا از محضر استادانی چون سیدابوالحسن اصفهانی، شیخ محمد كاظم شیرازی و سید میرزا آقا اصطهباناتی استفاده نمود و پس از سالیانی اقامت در نجف، از بزرگان حوزه علمیه آن سامان، اجازه اجتهاد گرفت. در نجف روح جستجوگر آن شهید در پی یافتن صاحبدلی بود كه او را به ودای ایمَن برساند، تا آنكه سرانجام در محضر پرفیضِ استاد اخلاق، میرزا محمد علی قاضی تبریزی، آرامش یافت و از خواص استاد شد. آیت‏اللَّه دستغیب همراه با قیام امام خمینی(ره) در سال 1341، مبارزات خویش را آغاز نمود و در 15 خرداد 1342 بازداشت و به تهران تبعید گردید. از آن پس چندین بار در مدت حكومت طاغوت بازداشت و تبعید شد. در طی این مقطع از مبارزات بود كه ایشان به همراه چهار تن دیگر از علما، اعلامیه‏ای صادر و شاه را از سلطنت خلع نمودند. آیت‏اللَّه دستغیب پس از پیروزی انقلاب اسلامی وظایف ارزشمندی را در نظام جمهوری اسلامی از جمله: نمایندگی مردم شیراز در مجلس خبرگان، امامت جمعه شیراز و نمایندگی امام خمینی(ره) در استان فارس به عهده گرفت. آیت‏اللَّه دستغیب علاوه بر خدمات متعددی كه صرف ساخت، تاسیس و بازسازی بناها و آثار خیریه نمود دارای تالیفات متعددی است كه آدابی از قرآن، معراج، ایمان، گناهان كبیره، قلب سلیم، داستان‏های شگفت و... از آن جمله‏اند. این عالم وارسته و معلم اخلاق سرانجام در بیستم آذر 1360 ش برابر با چهاردهم صفر 1402ق هنگامی كه برای ادای نماز جمعه عازم محل برگزاری آن بود از سوی منافقین ضدانقلاب در 68 سالگی به شهادت رسید.

• آغاز عملیات متوسط مطلع الفجر (1360 ش)


• رحلت عالم بزرگوار آیت‏اللَّه "شیخ عبدالحسین غروی" (1373 ش)

آیت‏اللَّه حاج شیخ عبدالحسین چهرگانی غروی در سال 1289 ش (1328ق) در خاندانی كه سابقه سه قرن روحانیت و مرجعیت در منطقه آذربایجان داشتند در نجف اشرف به دنیا آمد. وی پس از طی دوران ابتدایی به فراگیری علوم حوزوی روی آورد و از استادان نامداری همچون حضرات آیات: حاج میرزا باقر زنجانی، شیخ حسین اهری و شیخ ابوالحسن مشكینی بهره بُرد. آیت‏اللَّه غروی در 22 سالگی راهی آذربایجان شد و به مدت سه سال از درس آیت‏اللَّه انگجی استفاده نمود. از آن پس در درس آیت‏اللَّه شیخ عبدالكریم حائری یزدی و سید محمد حجت كوه كمره‏ای در قم شركت جست و به مدارج والای علمی دست یافت. آیت‏اللَّه غروی پس از آن، در تبریز به تدریس و تعلیم و ارشاد مردم و توجه به مباحث اخلاقی اشتغال پیدا كرد و جوانان را به اسلام اصیل رهنمون می‏ساخت. این عالم مجاهد در زمانی كه اندیشه‏های ضد دینی و الحادی از جانب بی‏دینان در جامعه مطرح شده بود، با دلایل قاطع به دفاع از حریم دین پرداخت كه بعدها با نام اسلام و شیعه به چاپ رسید. ایشان همچنین در مبارزات مردم تبریز به همراه عالمان آن دیار از قبیل حضرات آیات: شهید قاضی طباطبایی، سید محمدعلی انگجی و میرزا عبداللَّه مجتهدی شركت فعال داشت و نام وی، همواره در ذیل اعلامیه‏های عالمان تبریز به چشم می‏خورد. آیت‏اللَّه غروی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از سوی مردم آذربایجان شرقی به عضویت مجلس خبرگان برگزیده شد و تا پایان عمر در این سنگر مشغول خدمت بود. سرانجام آن فقیه وارسته پس از عمری سرشار از خدمات دینی، در بیستم آذر 1373ش در 84 سالگی جان به جان آفرین تسلیم كرد و پس از تشییعی با شكوه در تبریز و قم، در قم به خاك سپرده شد. در روز فوت ایشان، سه روز در آذربایجان شرقی عزای عمومی اعلام گردید و مجالس ختم باشكوهی تشكیل شد.
شنبه 20/9/1389 - 18:49
آموزش و تحقيقات

مهندسی معکوس چیست؟


اگر سابقه صنعت و چگونگی رشد آن در کشورهای جنوب شرقی آسیا را مورد مطالعه قرار دهیم به این مطلب خواهیم رسید که در کمتر مواردی این کشورها دارای ابداعات فن آوری بوده اند و تقریبا در تمامی موارد کشورهای غربی (آمریکا و اروپا) پیشرو بوده اند. پس چه عاملی باعث این رشد شگفت آور و فنی در کشورهای خاور دور گردیده است ؟ در این نوشتار یه یکی از راهکارهای این کشورها در رسیدن به این سطح از دانش فنی می پردازیم . در صورتی که به طور خاص کشور ژاپن را زیر نظر بگیریم، خواهیم دید که تقریبا تمامی مردم دنیا از نظر کیفیت محصولات آنها را تحسین می کنند ، ولی به آنها ایراد می گیرند که با کپی برداری از روی محصولات دیگران به این موفقیت دست یافته اند . این بخش اگر هم که درست باشد و در صورتی که کپی برداری راهی مطمئن برای رسیدن به هدف باشد چه مانعی داردکه این کار انجام شود. این مورد ، به خصوص در باره کشورهای در حال توسعه و یا جهان سوم با توجه به شکاف عمیق فن آوری بین این کشورهای و کشورهای پیشرفته دنیا ، امری حیاتی به شمار می رود و این کشورها باید همان شیوه را پیش بگیرند ( البته در قالب مقتضیات زمان و مکان و سایر محدودیت ها ). به عنوان نمونه ، قسمتی از تاریخچه صنعت خودرو و آغاز تولید آن در ژاپن را مورد بررسی قرار می دهیم : تولید انبوه خودرو در ژاپن قبل از جنگ جهانی دوم و در سال 1920 بوسیله کارخانه های " ایشی کاواجیما " آغاز شد که مدل ژاپنی فورد آمریکایی را کپی کرده و به شکل انبوه به بازار عرضه نمود . همچنین شورلت ژاپنی AE جزو اولین خودروهای کپی شده آمریکایی توسط ژاپنی ها بود که به تعداد زیاد تولید می شد. سچس با تلاش فراوانی که انجام شد ( آنهم در شرایط بحرانی ژاپن در آن دوره ) مهم ترین کارخانه خودروسازی ژاپن یعنی "تویوتا" در سال 1932 فعالیت خود را با ساخت خودرویی با موتور " کرایسلر " آغاز نمودو در سال 1934 نوع دیگری از خودرو را با موتور " شورلت " ساخته و وارد بازار نموده و از سال 1936 ، اولین تلاشها برای ساخت خودرویی تمام ژاپنی آغاز شد.البته تا مدت ها ژاپنی ها مشغول کپی برداری از اتومبیل ها ی آمریکایی و اروپایی بودند. آنها خودروی پاکارد و بیوک آمریکایی و رولزرویس ، مرسدس بنز و فیات اروپایی را نیز تولید کردند که همین تولیدها زمینه ساز گسترش فعالیت خودروسازی ژاپن شد و سرانجام در دهه 1960 پس از سعی و کوشش فراوان اولین اتومبیل تمام ژاپنی که دارای استاندارد جهانی هم بود ساخته و به بازار عرضه شد . در تمامی مطالب فوق رد پای یک شگرد خاص و بسیار مفید به چشم می خورد که " مهندسی معکوس " (Reverse engineering ) نام دارد. مهندسی معکوس روشی آگاهانه برای دستیابی به فن آوری حاضر و محصولات موجود است . در این روش متخصصین رشته ها ی مختلف علوم پایه و کاربردی از قبیل مکانیک ، فیزیک و اپتیک ، مکاترونیک، شیمی پلیمر، متالورژی، الکترونیک و... جهت شناخت کامل نحوه عملکرد یک محصول که الگوی فن آوری مذکور می باشد، گروه های تخصصی را ایجاد می کنند و با تجهیزات پیشرفته و دستگاههای دقیق آزمایشگاهی به همراه سازماندهی مناسب تشکیلات تحقیقاتی و توسعه ( R&D ) سعی در بدست آوردن مدارک و نقشه ها ی طراحی محصول فوق دارند تا پس از مراحل نمونه سازی (Prototyping ) و در صورت لزوم ساخت نیمه صنعتی (Pilot plant ) تولید محصول را طبق استاندارد فنی محصول الگو آغاز کنند. همانگونه که اشاره شد استفاده از روش مهندسی معکوس برای کشورهای در حال توسعه روش بسیار مناسبی جهت دسترسی به فن آوری ، رشد و توسعه آن می باشد. این کشورها که در موارد بسیاری از فن آوری ها در سطح پایینی قرار دارند ، در کنار روشها و سیاست ها ی دریافت دانش فنی، مهندسی معکوس را مناسب ترین روش دسترسی به فن آوری تشخیص داده و سعی می کنند با استفاده از روش مهندسی معکوس ، اطلاعات و دانش فنی محصولات موجود ، مکانیزم عمل کرد و هزاران اطلاعات مهم دیگر را بازیابی کرده و در کنارآن با روشهای مهندسی مستقیم (Forward enineering ) و روشهای ساخت قطعات ،و استفاده از تجهیزات و تسترهای خط مونتاژ و ساخت مانند قالب ها ، گیج و فیکسچرها و دستگاههای کنترل ، نسبت به ایجاد کارخانه ای پیشرفته و مجهز جهت تولید محصولات فوق اقدام نمایند . مهندسی معکوس ممکن است در رفع معایب و افزایش قابلیت های محصولات موجود نیز مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان مثال در آمریکا ، مهندسی معکوس توسط شرکت " جنرال موتور" بر روی محصولات کمپانی "فورد" و نیز بر عکس ، جهت حفظ وضعیت رقابتی و رفع نواقص محصولات به کار برده می شود . بسیاری از مدیران کمپانی های آمریکایی ، هر روز قبل از مراجعه به کارخانه ، بازدیدی از جدیدترین محصولات عرضه شده در فروشگاه ها و نمایشگاه های برگزار شده انجام داده و جدیدترین محصولات عرضه شده مربوط به محصولات کمپانی خود را خریداری نموده و به واحد تحقیق و توسعه تحویل می دهند تا نکات فنی مربوط به طراحی و ساخت محصولات مذکور و آخرین تحقیقات ، هر چه سریعتر در محصولات شرکت خود نیز مورد توجه قرار گیرد . جالب است بدانید که مهندسی معکوس حتی توسط سازندگان اصلی نیز ممکن است به کار گرفته شود، زیرا به دلایل متعدد ، نقشه ها ی مهندسی اولیه با ابعاد واقعی قطعات ( مخصوصا زمانی که قطعات چندین سال پیش طراحی و ساخته و مکرر اصلاح شده است) مطابقت ندارد براین مثال جهت نشان دادن چنین نقشه هایی با ابعاد واقعی قطعات و کشف اصول طراحی و تلرانس گذاری قطعات ، بخش میکرو سویچ شرکت honywell از مهندسی معکوس استفاده نموده و با استفاده از سیستم اندازه گیری CMM ( Coordinate measuring machine ) با دقت و سرعت زیاد ابعاد را تعیین نموده و به نقشه های مهندسی ایجاد شده توسط سیستم CAD منتقل می کنند.متخصصین این شرکت می گویند که روش مهندسی معکوس و استفاده از ابزار مربوطه ، به نحو موثری زمان لازم برای تعمیر و باز سازی ابزار آلات ، قالب ها و فیکسچرها ی فرسوده را کم می کند و لذا اظهار می دارند که : " مهندسی معکوس زمان اصلاح را به نصف کاهش می دهد . " مهندسین معکوس علاوه بر اینکه باید محصول موجود را جهت کشف طراحی مورد بررسی قرار دهند، باید مراحل بعد از خط تولید یعنی انبارداری و حمل و نقل را از کارخانه تا مشتری و نیز قابلیت اعتماد را در مدت استفاده مفید مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. چرا که مثلا فرایند آنیلینگ مورد نیاز قطعه ، ممکن است برای ایجاد مشخصات مورد نظر در هنگام عملکرد واقعی محصول یا در طول مدت انبار داری و حمل و نقل طراحی شده و لزوم وجود آن تنها در هنگام اجرای مراحل مذکور آشکار خواهد شد . چه بسا که بررسی یک پیچ برروی سوراخی بر بدنه محصول ( که به قطعات و اجزای دیگر متصل نشده ) ، متخصصان مهندسی معکوس را ماهها جهت کشف راز عملیاتی آن به خود مشغول کند ، غافل از آنکه محل این پیج ، امکانی جهت تخلیه هوا ، تست آببندی یا امکان دتسرسی به داخل محصول جهت تست نهایی می باشد . از سوی دیگر مهندسین معکوس باید عوامل غیر مستقیمی را که ممکن است در طراحی و تولید محصول مذکور تاثیر بگذارند ، به دقت بررسی نماید.به دلیل اینکه بسیاری از این موارد با توجه به خصوصیات و مقتضیات زمانی و مکانی ساخت محصول مورد نظر ، توسط سازندگان اصلی ، توجیه پذیر است اما ماجرای آن به وسیله مهندسین معکوس فاجعه ساز باشد. مثلا فرایند تولید قطعات تا حدود قابل بستگی به تعداد محصولات مورد نیازو ... د ارد. اگر تعداد محصولات مورد نیاز درکشور ثانویه بسیار کمتر از کشور اصلی ، که در حد جهانی و بین المللی فعالیت می کند ، باشد ؛ پس به عنوان مثال تعیین فرایند یک قطعه با باکالیتی ( نوعی پلیمر) از طریق ساخت قالب های چند حفره ای با مکانیزم عملکرد خود کار با توجه به معضلات پخت قطعه در داخل قالب ، می تواند برای مهندسین معکوس فاجعه ساز شود_ اگر که این مهندسان از فرایندهای ساده تر با توجه به تیراژ تولید محصول و نیز خصوصیات تکنولوژیکی کشور خود استفاده نکنند. بنابراین مرحله بعد از کشف طراحی، تطبیق طراحی انجام شده بر مقتضیات زمانی و مکانی کشور ثانویه می باشد که باید به دقت مورد توجه متخصصین مهندسی معکوس واقع شود . در پایان می توان گفت که : " گرچه ممکن است مهندسی معکوس یک کاربرد غیر معقول و نامناسب از کاربرد هنرو علم مهندسی به نظر برسد اما یک حقیقت از زندگی روزمره ما به شمار می رود .
شنبه 20/9/1389 - 18:47
اهل بیت

راز اشك برای سیدالشهدا (ع)



روز اول محرم، وجود مبارك امام هشتم بسیار غمگین بود. ابن شبیب به خدمت حضرت مشرف شد، دید حضرت بسیار غمگین است. عرض كرد: چرا غمگین هستید؟ فرمود: امروز اول محرم است. تو اگر بخواهی گریه كنی، اگر می خواهی برای چیزی گریه كنی، بر ابی عبدالله گریه كن! برای اینكه او كه رفت، نگذاشتند جامعه ما طعم عدالت را بچشد، طعم عقل را بچشد... سالار شهیدان را مظلومانه شهید كردند..
ایام متعلق به این خاندان و عرض ادب كردن به اینها برای خود ما فضیلت است. چون گریه كردن ما را مسلح می كند. شما در دعای كمیل می خوانید كه گریه سلاح مؤمن است، اسلحه مؤمن است. اگر كسی اهل جهاد بود، خواست مبارزه كند، با دست خالی كه نمی تواند بجنگد. اگر خواست با دشمن بجنگد، سلاح او تفنگ است، گلوله است و... اگر هم خواست با غرور و منیت و خودخواهی و نفس اماره بجنگد، این در دعای كمیل آمده است:و سلاحه البكاء (1).
این گریه خالصانه به درگاه خدای سبحان، آدم را مسلح می كند. یعنی آدم را از غرور، از تعدی، از ظلم و از خودبینی نجات می دهد، از احسن اثاثاً و رءیا (2) نجات می دهد، ازطمع نجات می دهد. حالا گریه خاضعانه در عبادت و غیرعبادت یك اثر دارد، گریه برای سالار شهیدان یك اثر دارد. این گریه ما را به ولایت نزدیك می كند، به امامت نزدیك می كند، به علاقه به آنها نزدیك می كند... انسان اهل گریه، رقیق القلب است؛ قسیّ القلب نیست. این كه گفتند به مجالس حسین بن علی شركت كنید؛ برای اینكه جامعه، بهترین راه زندگی اش همین است. آنهائی كه با این معارف رابطه ای ندارند، بالاخره همیشه در زحمت اند. درباره خود سیدالشهداء، حسین بن علی بن ابیطالب (سلام الله علیه) گفتند: انبیای الهی گریه كردند، وجود مبارك پیغمبر (صلی الله علیه و سلم) گریه كرد. فاطمه زهرا و علی بن ابیطالب (علیهما آلاف التحیّه و الثناء) گریه كردند...
خیمه ها را علم كنید!وجود مبارك ابی عبدالله گفت: اینجا كجاست؟ اسامی این سرزمین را گفتند؛ نینوا و غاضریّه و امثال ذلك را گفتند، بعد گفتند: كربلاست، كه حضرت فرمود: اینجا باید بارانداز كنیم. هاهنا مناخ ركابنا، هاهنا مذبح اطفال نا، هاهنا مقتل رجال نا (3). اینجاست؛ بچه هایمان را ذبح می كنند، مردانمان را می كشند، فرزندان ما را به اسارت می برند، همین جاست. این را وجود مبارك ابی عبدالله از امیرالمؤمنین و از آباء كرامش شنیده بود؛ بیست سال قبل از جریان كربلا، امیرالمؤمنین وقتی از جنگ صفین برمی گشت، به این سرزمین كه رسید از اسب پیاده شد؛ خاك را گرفت، بو كرد، دو ركعت نماز خواند، بعد فرمود: هاهنا،هاهنا. همین جاست، همین جاست... به حضرت عرض كردند: چی اینجاست؟ فرمود: هاهنا مصارع عشاق (4). اینجا عاشقانی می آرمند.
حسین بن علی هم كه دوم محرم وارد شد، فرمود: هاهنا، هاهنا. همین جاست، همین جاست. اینجا شهید می شوند، اینجا ذبح می شوند. اینجا سر می برند، اینجا اسیر می گیرند. اینجاست! فرمود: پیاده شوید! پیاده شدند؛ وقتی خواستند خیمه ها را علم بكنند، حضرت دستور داد خیام زن و بچه در وسط باشد. خیام بنی هاشم كه محرم اند، اطراف خیام زن و بچه باشد؛ خیام اصحاب كه به منزله پاسدار و نگهبانان اینها هستند، اطراف خیام بنی هاشم باشد؛ كه با نامحرم ها هیچ رابطه ای نداشته باشند. این صحنه در روز دوم محرم، اتفاق افتاد.شب عاشورا كه شد، عصر تاسوعا فرمود: همین نقشه و همین سامانه باشد، منتها اینها را جمع تر كنید. این طنابها را به هم محكم گره بزنید؛ خیام بچه ها در وسط، خیام بنی هاشم اطراف، خیام اصحاب اطراف؛ اما فاصله كمتر، این طنابها به هم گره بخورد، كه در این تاخت و تازها این خیمه ها نیافتد. اطراف خیام را گودال بكنید- این چون جائی كه نهر روان دائمی است، اطرافش نی روئیده می شود- فرمود: این نی ها را بیاورید، در این گودالها بریزید، آتش بزنید كه فردا از پشت خیام كسی حمله نكند! این دستور را در شب عاشورا داد. فقط یك طرف جلوی خیام باز بود كه این رزمنده ها به میدان می رفتند، و اجسادشان را هم از همین راه به خیمه دار الحرب می آوردند. بقیه راهها بسته بود؛ یعنی پشت اش گودال آتش بود... همین بود كه وقتی عصر عاشورا به خیام حمله كردند، به زین العابدین (سلام الله علیه) گفتند: اینها دارند می آیند، بچه ها چه كنند؟ فرمود: فرار كنند، كسی در خیمه نباشد؛ عرض كرد: راه نیست!! اینها از چه راه فرار كنند؟! تنها راهی كه این خیام با میدان دارد، همین راه روبروست. اطرافش گودالی بودكه آتش زدند كه مبادا دشمن ها از پشت سر حمله كنند...
حكمت عاطفه نبوی

مكرر نقل كردند كه وجود مبارك رسول الله صلی الله علیه و آله در حالات گوناگون گاهی لبان مطهر ابی عبدالله را می بوسید، گاهی زیر گلوی حضرت را می بوسید. گاهی دكمه های ابی عبدالله را باز می كرد، از زیر گلو تا سینه را مكرر می بوسید. مردم نمی فهمیدند برای چه وجود مبارك پیغمبر این كارها را می كند! و با سایر بچه ها اینطور عطوفانه رفتار نمی كرد...یك وقتی خون چشمان مطهر ابی عبدالله را گرفت و دید سینه مطهرش سنگین شده؛ فرمود: كیستی؟ جای بلندی نشسته ای! این جائی كه تو الان پا گذاشتی، مكرر پیغمبر بوسید... آن روز فهمیدند چرا وجود مبارك پیغمبر اینقدر لبان حسین را می بوسید، گلوی حسین را می بوسید، سینه حسین را می بوسید. آن نقاط یا جای تیر شد یا جای سنگ یا جای نشستن شمر؛ والشّ مر جال س علی صدره (5)...
پی نوشت :

¤ تلفیقی از سخنرانی آیت الله جوادی آملی، حسینیه هدایت آمل 11 بهمن 4831 و سخنرانی در حسینیه ارشاد آمل روزهای اول و دوم بهمن 5831.
(1) مفاتیح الجنان. دعای كمیل
(2) مریم.47
(3) بحارالأنوار.ج44.ص383
(4) بحارالأنوار.ج14.ص 592

(5) بحارالأنوار.ج89.ص 223
شنبه 20/9/1389 - 18:46
اهل بیت

ادامه آشنایی با برخی بایدها و نبایدهای ماه محرم (قسمت دوم)

ب) آسیب شناسی شرائط موجود

بررسی آسیبهای زمان نه کاری است آسان و نه بدون مخالف زیرا آنهایی که همیشه از آب گل آلود زمان ماهی فرصت را صید می کنند، درصدد هستند تا هوای ابری و غبارآلود باشد و دراین ظلمت جهل، از نرده بام مردم بالا رفته و دشنه خود را در پشت سفیران هدایت و نور وارد سازند. آنچه در ذیل می آید گزیده ای است از آسیبها و ضرورتهای امروز که وظیفه پاسبانان حقیقی (حوزه های علمیه) است که از شجره دین با حساسیت و دقت روز افزون مراقبت کنند.

۱) محتوی:

فهم پیامهای عاشورا، اهداف وابعاد گسترده آن و تطبیق آن با شرایط فعلی جهان(داخلی و خارجی) و تدبیر راه کار برای برون رفت از آن از مهمترین وظایف حوزو یان علما و همه فعالان عرصه نهضت حسینی است.

۲) منابر: علما و روحانیون بزرگوار، ضمن مطالعه های دقیق و مجدد درحادثه عاشورا به دو شیوه توامان می توانند عمل کنند.

الف) ذکر و روایت این حادثه از کتب معتبر درحد چند دقیقه درهرمنبر.

ب) تجزیه و تحلیل مبتنی بر استدلال و اجتهاد، بسط و کاربردی کردن مفاهیم و پیام های عاشورا بدون سانسور و بدون غرض های خاص حزبی و جناحی، مردم، تشنه معارف اهل بیت(ع) هستند نه مصرف کردن مبانی دینی و ارزشی برای توجیه کردن بعضی کارهای سیاسی و سیاست بازی . اگر چه سیاست به معنی تدبیر امور و داشتن برنامه برای به هدف رسیدن احکام متعالی اسلام، چیزی نیست که بشود آن را از حوزه دین جدا کرد و این است مفهوم «سیاست ما عین دیانت ماست».

۳) توجه به سنت های صحیح گذشته:

باید توجه داشته باشیم که با همین روش های سنتی بود که ۱۴ قرن، مفاهیم ارزشی دین به مناسبتهای بودن محرم و صفر نسل به نسل به ما رسید. به بهانه تجدد نباید آنرا به فراموشی سپرد. استفاده از همه ابزارهای نوین رسانه ای باید صورت بگیرد اما رسانه های جمعی نباید جایگزین روش سنتی شود.

توجه به برگزاری منابر توسط اعاظم علما در جامعه امروز کاری است ضروری. اگر چه در میان طلبه های جوان کم نیستند آنهایی که اهل تقوی و دانش اند اما اگر رفته رفته منابر اهل البیت به طلبه های تازه کار سپرده شود، شاید در آینده به جایی برسیم که فکر کنیم: به منبر رفتن و سخنرانی کردن برای این جمعیت، در این روستا یا شهر کوچک دور ازشأن!بزرگان حوزه باشد!

از طرفی پختگی و اعتمادی که مردم به بزرگان حوزه علمیه دارند باعث می شود تا پذیرش مفاهیم را آسان تر کند. یکی دیگر از روش های پسندیده گذشته عبارت از روایت نمایشی (تعزیه) این واقعه است. اگر چه نباید به فراموشی سپرده شود اما در عین حال باید از فعالیت نااهلانی که در این ایام با جهل و خرافه، دسته به راه می اندازند و یا تعزیه می گیرند و گاه از اعتماد مردم هم سوءاستفاده می کنند، جلوگیری به عمل آید.

۴) جلوگیری از بدعت ها

اگر چه باید به سنتهای صحیح توجه کرد اما باید جلوی هر بدعتی گرفته شود. در واقع «ادخال مالیس فی الدین فی الدین» صورت نگیرد.

۵) مداحان و مرثیه خوانان:

همه می دانیم که ثواب گریه کردن و گریاندن، بسیار ارزشمند و با عظمت است، اما در برابر کسانی که شغلشان مداحی شده و برای گریاندن به هر اقدام سبکی دست می زنند باید قانونی وضع شود تا از این رویه ضد دینی و دشمن پسند جلوگیری شود. البته گاهی این افراد جهل دارند، یا سواد کافی ندارند اما یک عده ای در صدد هستند به هر قیمتی که شده، مردم را بگریانند و این خطرناک است. مگر نهضت اباعبدالله(ع) فقط گریه است؟ گریه وسیله ای برای فهم مظلومیت و آن نیز وسیله ای برای فهم پیامهای حضرت سیدالشهداء(ع) است والا گریه بدون شناخت حسین بن علی(ع) بی ارزش است.

۶) توجه به مساجد:

مساجد مهمترین کانون ضد ستمگری در طول تاریخ تشیع بوده است و در تاریخ معاصر به عنوان یک رکن، کانون بسیج و آماده سازی مبارزان بشمار می رود. معارف اسلامی از طریق مساجد به مردم القا شد و در پرتو آن جوانان بسیاری تربیت شدند که هنوز بعد از ۰۳سال از انقلاب، همان تربیت شدگان هستند که اهداف انقلاب را دنبال می کنند.

قبل از انقلاب در زمان اختناق و فشاری که رژیم وارد می کرد و با همه محدودیت های آن، دست اندرکاران انقلاب به شکل کاملا هوشمند و مدیریت شده، برنامه ها را دنبال می کردند که به شکل همزمان در سراسر کشور، وعاظ و سخنرانان از شب اول محرم تا دهم چه مطالبی برای مردم بگویند.

مساجد بدون وابستگی به دولت و تنها با عشق و ایمان راسخ مردم و روحانیت پاکباخته و از جان گذشته، کانونی برای درک حقایق و معرفت الهی مردم شده بود. اما اینک با توجه به در اختیار داشتن صدا و سیما، مطبوعات، ادارت و نهادهای متولی؛ اینچنین هماهنگی و یک دستی وجود ندارد.

نظم در اداره مساجد، گزینش طلاب فاضل متقی، پرهیز از جناحگرایی سیاسی، توجه به مسائل مالی و در عین حال عدم وابستگی به امور دولتی از اولویتهای آسیب مساجد امروز ماست که اگر توسط بزرگان حوزه های علمیه بدان توجه لازم مبذول نشود، ممکن است لطمات جدی به نظام و اسلام وارد شود.

۷) تکایا:

در قبل از انقلاب عمده برنامه ها در مساجد شکل می گرفت. اما الان روند رو به تزاید تکایا چه پیامی می تواند داشته باشد؟

آسیب شناسی بحث توسعه تکایا به یک کار پژوهشی نیازمند است تا نقاط ضعف و قوت آن بررسی شود و برای معایب آن چاره اندیشی صورت گیرد.

گاهی عده ای که در طول سال درمسجد دیده نمی شوند، چند متر آن طرف مسجد در ایام محرم تکیه به پا می کنند. (البته این موضوع را با دوستان مختلفی در شهرهای مختلف مطرح کرده ام که با اختلافات جزئی، اصل ماجرا شبیه هم است)

از طرفی هر چه مراسم عزا فراگیر باشد باعث تعظیم شعائر خواهد شد اما باید به مسائلی از قبیل عدم مزاحمت برای مردم، نبستن خیابانها، استفاده از مداحان وزین، برپایی منبر امام حسین(ع) در خلال برنامه ها توجه کرد.

۸) راه افتادن دستجات:

به راه انداختن دستجات و هیئات قطعا تأثیر معنوی بر جامعه خواهد داشت. اما باید مواردی که منافی با فرهنگ حسین(ع) است را از آن حذف کرد. یکی از موارد بسیار ناپسند در به راه افتادن دستجات، اختلاط زن و مرد است که یکی از آسیبهای جدی این قبیل برنامه هاست. همچنین انجام برخی کارهایی که موجب سلب آسایش مردمی می شود از قبیل بلند بودن صدای بلندگو تا پاسی از شب، برپایی هیئت و تکیه در سرراه مردم و بستن برخی کوچه ها به بهانه ایجاد تکیه، عبوردادن دسته ها از برخی خیابانها بگونه ای که موجب راه بندان و ترافیک سنگین در شهرها می شود و... همه اینها جزو آسیب ها و رفتارهای ناپسندی است که متأسفانه در جای جای نقاط کشور شاهد آن هستیم و بیم آن می رود که با این کارها نه تنها جزو عزاداران واقعی اباعبدالله محسوب نشویم بلکه برای خود گناه و وزرووبال نیز فراهم کنیم و خدای ناکرده مصداق این آیه شویم که: قل هل ننبئکم بالاخسرین اعمالا الذین ضل سعیهم فی الحیاه الدنیا و هم یحسبون انهم یحسنون صنعاً (کهف/۴۰۱) و بگو آیا به شما خبر دهیم که زیانکارترین مردم در کارها چه کسانی هستند؟ آنها که تلاشهایشان در زندگی گم و نابود شده، با این حال فکر می کنند کار نیک انجام می دهند.


شنبه 20/9/1389 - 18:45
خانواده

در پی کودکی


وقتی کوچیک بودم ارزو میکردم که زودتر بزرگتر بشم.......
حالا بزرگ شدم و ارزو میکنم که ای کاش میتونستم به دوران کودکی برگردم....
حالا که بزرگ شدم میبینم بزرگ شدن زیاد خوب نیست باید کلی احساس و یه عالمه فکر و خیال
توی یه مغز فسقلی جا کنی به چی میخندی؟؟؟
مثلا یکیش همین خودت.....تو کجای دنیای قشنگ و بی غلوغش من بودی؟ هان؟ اما حالا که بزرگ شدم تو همه ی دنیای بی سر و ته منی!!!!

کودکی رفتی و من جا ماندم....
شنبه 20/9/1389 - 18:42
سخنان ماندگار

مشکلات

انچه به نظر میرسد بزرگترین مشکل زندگی شماست ممکن است تبدیل به بزرگترین موقعیت زندگی شما شود.
همیشه از قبل خود را برای داشتن واکنش مثبت و سازنده نسبت به هر مشکلی اماده کنید.
وقایع تعیین کننده ی احساسات شما نیست بلکه واکنش شما نسبت به وقایع است که احساسات شما را شکل میدهد.

شنبه 20/9/1389 - 18:40
انتقادات و پيشنهادات

سلام بر همه دوستانی که در بخش ثبت مطالب روزانه اعضا فعالیت دارند با سپاس و قدردانی از زحمات شما درخواست می شود مطالب ارسالی سایر دوستان نیز از سوی ما مطالعه شود تا حداقل در فاصله زمانی کوتاهی مطالب مشابه آن هم عینا درج نشود تا مطالب به حال سایر دوستان مثمر ثمر تر باشد و هم از اتلاف وقت خودداری شده و با مطالعه مطالب سایر دوستانی ارجی بر زحمات آنان گذاشته باشیم.

                                               اجرکم عندالله _ اللهم عجل لولیک الفرج

                                     

جمعه 19/9/1389 - 23:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته