• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1311روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

ساز و کار کاهش دردهای عضلانی - اسکلتی

 


80 درصد دردهای مزمن ازجمله کمردرد و زانو درد، دردهای عضلانی اسکلتی هستند. در اینجا، آموزش به بیمار در درجه اول اهمیت قرار دارد. فیزیوتراپیست به بیمار کمک می‌کند با تقویت عضلات اطراف مفصل زانو (با ورزش‌های تخصصی) و تقویت عضلات دیگر با ورزش‌های عمومی، درد زانو را مدیریت کند. البته استفاده از زانوبند در مرحله خاصی صورت می‌گیرد یعنی در مرحله‌ای که درد حاد است، استفاده از زانوبند توصیه می‌شود.
 
به گزارش جام جم، هنگامی که درد مزمن می‌شود، زمانی که فرد قرار است از مفصل مبتلا زیاد استفاده کند، استفاده از زانوبند را توصیه می‌کنیم. استفاده از زانوبند هنگام درد مزمن، دائمی نیست و موقت است. زانوبند باید از جای معتبر تهیه شود و مناسب فرد باشد و مدت استفاده از آن نیز مشخص باشد.

آیا لازم است پس از جراحی ناحیه کمر، فرد سه ماه استراحت کند؟

در حال حاضر در هیچ نقطه‌ای از دنیا استراحت طولانی را توصیه نمی‌کنند، چراکه بعد از عمل باید خیلی سریع افراد را سرپا کرد. استراحت طولانی‌مدت، علمی نیست و عوارض ایجاد می‌کند. فرد ممکن است به ضعف عمومی عضلات دچار شود، ظرفیت تنفسی ـ قلبی‌اش تغییر کند و مشکلات دیگری نیز به کمر درد قبلی‌اش اضافه شود. متخصصان ارتوپدی تاکید می‌کنند، برای جراحی دیسک و جراحی تعویض مفصل ران، بیمار باید زودتر حرکت کند .

آیا انجام فیزیوتراپی، موجب تشدید درد پس از عمل جراحی روی کمر می‌شود؟

این طور نیست. علت تشدید درد مساله دیگری است و به فیزیوتراپی ربطی ندارد.

کسی که دردهای مزمن کمری یا غیره دارد، تا چه اندازه برای بهبود خود باید صبر کند؟

این فرد نباید انتظار داشته باشد دردی که مدت‌هاست به علت صدمات اسکلتی عارض شده، در مدت کوتاه مثلا 10 جلسه فیزیوتراپی بهبود یابد، زیرا درد مزمن، تغییراتی در ساختار و عملکرد سیستم عصبی ایجاد می‌کند. در این حالت، مدیریت درد نیاز به زمان دارد.

در پیچ خوردگی مفصلی مچ پا چه اقدامی لازم است؟

تقویت ماهیچه‌های اطراف مچ پا باید انجام شود تا ثبات مفصل بیشتر شود. کنترل درد هم باید انجام شود و به این ترتیب از پیچ خوردگی مکرر پیشگیری می‌شود.

آیا فیزیوتراپی به کاهش درد سالمندان کمک می‌کند؟

بله، منابع علمی نشان می‌دهد فیزیوتراپی می‌تواند در دردهای اسکلتی ـ عضلانی سالمندان موثر باشد. درمورد سالمندان، نگرش درمان چند تخصصی است. فیزیوتراپی، عضوی از تیم تخصصی است که باید به درمان مشکل سالمندان بپردازد. تخصص‌های داخلی، تخصص قلب و عروق و فشار خون هم ممکن است نقش داشته باشند و پزشکان نیز داروهای مورد نیاز را برای سالمندان تجویز می‌کنند. تاثیر داروهای مختلف بر هم، نتیجه درمان دارویی و حتی فیزیوتراپی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. البته بهتر است، سالمندان ابتدا به متخصص طب سالمندی مراجعه کنند و ده روز بعد از دریافت داروهای کنترل درد برای درد زانو (مثل داروهای مسکن و ضدالتهابی) به فیزیوتراپیست مراجعه کنند. سالمندان نباید همزمان با مصرف این داروها فیزیوتراپی هم انجام دهند.

به فردی که با درد مزمن مراجعه می‌کند، چه توصیه‌هایی دارید؟

ما به این بیماران آموزش می‌دهیم یعنی تمرینات اصلاحی را آموزش می‌دهیم. برای اصلاح وضعیت نشستن افراد پشت رایانه، حین رانندگی و حین انجام وظیفه شغلی که منجر به کمر درد شده، آموزش‌هایی داریم. این افراد باید عضلاتشان را در حداکثر آمادگی حفظ کنند تا دوباره دچار مشکل نشوند. تاکید می‌کنم، افرادی که درد دارند، انتظار داشته باشند با درمان دارویی، فورا پاسخ بگیرند. 50 درصد افراد به درمان دارویی جواب نمی‌دهند و ناچارند به فیزیوتراپیست مراجعه کنند. فیزیوتراپیست هم از آموزش مرحله به مرحله و تمرینات مختلف و ابزارها استفاده می‌کند و بتدریج، بیمار کاهش درد را احساس می‌کند.

درباره آسیب مچ پا، وقتی رادیوگرافی ناحیه مشکلی نشان نداده، چه اقدامی را توصیه می‌کنید؟

اگر آسیب شدیدی به اطراف مفصل مچ پا وارد نشود با 48 ساعت استراحت و قرار دادن کیسه یخ در محل و داروهای التهابی برطرف می‌شود، اما زمانی که درد مزمن می‌شود و بیمار سال‌ها با درد دست و پنجه نرم می‌کند، تغییراتی در سیستم عصبی ما حتی به طور موقت ایجاد می‌شود که در اینجا نباید انتظار داشته باشیم، با یک یا دو یا چند جلسه بهبود حاصل شود.

سه شنبه 31/5/1396 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه

 


یکی از مشکلات زندگی شهرنشینی و به طبع آن کم‌تحرکی، «یبوست» است که بخش زیادی از مردم با آن دست به‌گریبان هستند؛ در این مطلب با خواص شگفت‌انگیز «دانه‌‌های ریزی» آشنا می‌شوید که تنها یکی از خواص آن، درمان انواع یبوست است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، همه ما با دانه‌های ریز و قهوه‌ای رنگ «خاکشیر» که بیشتر در قالب شربت خاکشیر از آن استفاده می‌کنیم، آشنا هستیم اما خاکشیر دارای خواص و کاربردهای متعددی در درمان بسیاری از امراض و بیماریها نیز هست که در ادامه به مواردی از این خواص و کاربردها اشاره شده است:

درمان ضعف معده ناشی از سوء مزاج سرد با غلبه سودا

مصرف خاکشیر می‌تواند درمانی برای سوء مزاج سرد باشد که نشانه این سوءمزاج، خشکی دهان‌، کم میلی به آب، بدگواری طعام، بی‌میلی به خوراک، نفخ شکم، بروز برخی دردها در معده، ضعف و لاغری که روز به روز بیشتر می‌شود.

درمان یبوست سوداوی یا عصبی روده

نشانه آن کشیدگی شکم و انقباض روده است؛ به هنگام تخلیه، بخشی از روده حلقه‌وار جمع شده، مدفوع دو تکه شده و راه روده چند دقیقه بسته می‌شود؛ در این حال تکه‌ای از مدفوع خارج شده و تکه دیگر در جای خود باقی می‌ماند حتی با فشار نیز روده کاملا باز و تخلیه نمی‌شود؛ مقداری از مدفوع در روده بجای مانده و در نتیجه سموم و عوارض مختلفی را موجب می‌شود که اغلب مردم به این ناراحتی دچار هستند.

درمان یبوست دوران پیری

سالخوردگان بدنشان کم آب و خشک شده و به همین نسبت روده‌هایشان نیز خشک و کم‌آب می‌شود؛ بهترین داروی طبیعی برای این افراد خاکشیر است که باید آن را کوبیده داخل استکان آب داغ ریخته و با عسل بنوشند؛ استفاده از حبهای ملین و مسهل‌ها برای این افراد زیان‌آور است زیرا مانده رطوبت بدن آنها را کشیده و می‌تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد.

درمان یبوست در کودکان

در کودکانی که مبتلا به یبوست و دل‌درد شده و جوشهایی در بدنشان پیدا می‌شود، روزی یک قاشق چایخوری خاکشیر را بکوبند و در قندداغ ریخته و به آنان بنوشانند.

درمان تورم لوزه‌ها

استفاده از خاکشیر غالبا از بروز تورم در لوزه‌ها جلوگیری می‌کند.

درمان ضعف قوه باء

مصرف خاکشیر ترشحات رحمی ناشی از سودا را به تدریج کم و برطرف می‌کند؛ خاکشیر پرده‌ایی از چربی در سطح بدن ایجاد کرده و موجب نرمی و لطافت پوست بدن می‌شود.

درمان خونریزی بواسیری

ازجمله عوارض سوداوی، ضعف کبد و بروز بواسیر است که گاه با خونریزیهای پی‌در‌پی عارض می‌شود؛ بهترین دارو برای این مشکل، خاکشیر است که بدن را اصلاح و مانع خونریزی خواهد شد همچنین خاکشیر می‌تواند برخی از اقسام اسهال را نیز درمان کند.

سه شنبه 31/5/1396 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه

دکتر رسول دیناروند در آخرین جلسه خود با مدیران سازمان غذا و دارو با بیان این‌که اگر به کارنامه سازمان طی این چهار سال اخیر نگاه کنیم، دستاوردهای خوبی داشتیم، گفت: بگذریم از ادعاهایی که می‌شود؛ زیرا اگر کسی بخواهد با ذهنیت درست ارزیابی کند، به نتیجه‌ای می‌رسد که قضاوت مردم حکم می‌کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو ، رسول دیناروند در آخرین جلسه خود با مدیران سازمان غذا و دارو با بیان این‌که اگر به کارنامه سازمان طی این چهار سال اخیر نگاه کنیم، دستاوردهای خوبی داشتیم، گفت: بگذریم از ادعاهایی که می‌شود؛ زیرا اگر کسی بخواهد با ذهنیت درست ارزیابی کند، به نتیجه‌ای می‌رسد که قضاوت مردم حکم می‌کند. قضاوت مردم طی این چهار سال به حوزه سلامت و غذا و دارو همواره مثبت بوده است و بالاترین رضایت‌مندی را بین همه دستگاه‌های اجرایی کشور دارد.

وی افزود: کارهایی کردیم که برخی از آن‌ها را می‌توان با آمار و ارقام بیان کرد. آمارها طی چهار سال نزدیک به 500 میلیون دلار کاهش واردات نسبت به چهار سال قبلی را نشان می‌دهد. این آمار، آمار گمرکات و ارزی کشور است. به طور میانگین قیمت ارزی داروها را 25 درصد کاهش دادیم. اگر همین حالا به داروخانه بروید، با وجود افزایش 40 درصدی قیمت ارز، قیمت برخی داروها نسبت به چهار سال قبل کمتر است. همچنین کمبودهای دارویی را تا 10 برابر کاهش دادیم. توانستیم در حوزه دارو، حمایت از بیماران و پرداختی از جیب را در حوزه صعب‌العلاج از 45 درصد به 11 درصد برسانیم. ردیف اعتبار یارانه دارو و مابه‌التفاوت نرخ ارز، امسال نسبت به سال آخر دولت آقای احمدی نژاد، 15 درصد کاهش یافت. این در حالی است که بودجه جاری کشور طی این 4 سال اخیر، 3 برابر شده و بودجه سلامت کمی بیشتر از آن افزایش داشته است، اما بودجه دارو 15 درصد کاهش یافت. یعنی حمایت‌هایی که کردیم با بودجه کمتری بود. صرفه‌جویی ریالی و ارزی و کاهش وابستگی به خارج و افزایش حمایت از بیماران نیز انجام شد.

معاون وزیر بهداشت با بیان این‌که در حوزه تجهیزات پزشکی، 35 درصد کاهش قیمت ارزی اتفاق افتاد، بیان کرد: گرچه واردات، تولید و مصرف تجهیزات پزشکی به افزایش دسترسی‌ها به واسطه اجرای طرح تحول سلامت زیاد شده است. با این حال قیمت همه این موارد کاهش داشت. لنزی که 450 هزار تومان در سال 92 خریداری می‌شد، الان 240 هزار تومان است. استنتی که 4 میلیون تومان بود، الان یک میلیون و نیم قیمت دارد.

دیناروند درباره برخی آمارهای ارائه شده از سوی برخی افراد، گفت: عده‌ای آماری می‌گیرند و می‌گویند که فلان دارو از ترکیه گران‌تر است. این افراد یا نا آگاه هستند یا این‌که آگاهی دارند و مغرض هستند. جمعیت ایران و ترکیه حدودا برابر است. بازار دارویی ترکیه 11 میلیارد دلار و بازار دارویی ایران 4.5 میلیارد دلار است. به هر حال ممکن است 4 قلم دارو در ایران از ترکیه گران‌تر باشد، اما 2 هزار قلم دارو در ایران ارزان‌تر از ترکیه است.

وی ادامه داد: هنوز هم با وجود همه مشکلات نقدینگی، در بیمارستان‌ها مردم را برای تهیه دارو تجهیزات عازم خیابان‌ها نمی‌کنند و بیمارستان‌ها حداقل 97 درصد نیازهای بیماران را تامین می‌کنند. در حالی‌که پیش از طرح تحول سلامت حداقل 40 درصد مردم با نسخه به بیرون از بیمارستان می‌رفتند. از همه این‌ها مهم‌تر، ساماندهی تجهیزات پزشکی است. معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار فعال شدند.

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به دستاوردهای این سازمان در حوزه غذا، اظهار کرد: بیش از یک میلیون تُن روغن پالم در این چهار سال کمتر وارد کشور شد. اسید چرب اشباع روغن پالم، دو تا سه برابر روغن‌های دیگر است. 144 هزار تُن اسید چرب ترانس طی این چهار سال کمتر مصرف شده است. یعنی هر کدام از مردم ایران 18 کیلوگرم اسید چرب ترانس کمتر مصرف کردند. کاهش ده درصدی میزان شکر و نمک در فراورده‌های غذایی اجرایی شد. اجرای طرح چراغ راهنمای تغذیه‌ای جزو افتخارات جهانی ما محسوب می‌شود.

دکتردیناروند ادامه داد: کنترل آلاینده‌ها و تقلبات نیز در این چهار سال انجام شد. طی این چهار سال، 4 تا 5 میلیون تُن برنج وارد کشور شد و 20 درصد میزان آلاینده‌های فلزات سنگین در این برنج‌ها کاهش پیدا کرد. یعنی حتی سقف استاندارد را هم پایین‌تر آوردیم.

وی در خصوص واردات شیر خشک بیان کرد: طی این چهار سال حتی یک قوطی شیر خشک وارداتی نداشتیم و همه تولید داخل بود. به جز شیر خشک‌های درمانی، هیچ شیر خشکی وارد نشد. در مورد مکمل سقف واردات تعیین شد و در هیچ سالی واردات مکمل از 150 میلیون دلار عبور نکرد. در دولت قبلی، در برخی از سال‌ها دو سه برابر واردات مکمل وجود داشت. همچنین تعداد داروهای سنتی و گیاهی از دو برابر بیشتر شد.

معاون وزیر بهداشت در خصوص راه اندازی پورتال‌ها در سازمان غذا و دارو طی چهار سال اخیر گفت: در بحث آی تی و سامانه‌هایی که راه اندازی شد نیز برخی از آن‌ها به اتمام رسیده است. در مورد بحث ترخیص، ثبت سفارش و غیره این اتفاق‌ها افتاد. پورتال سازمان غذا و دارو بسیار قدرتمند است و می‌شود با همه جزییات فهمید که چه چیزی را چه کسی وارد کشور کرده است. قبلا سه ماه طول می‌کشید که آمار واردات را بگیریم، اما الان در لحظه می‌توان فهمید. همچنین زیرساختی که در دانشگاه‌ها ایجاد شد، تقریبا تکمیل شده است.

رییس سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: شان سازمان غذا و دارو طی این چهار سال هم نزد مردم و هم نزد مسئولین بسیار افزایش یافته است.

دکتر دیناروند در ادامه صحبت‌های خود در خصوص عدم حضور در سازمان غذا و دارو در چهار سال آتی، بیان کرد: ان‌شاالله برادر عزیزی که این مسئولیت را می‌پذیرد به حمایت دولت و وزارت‌خانه و همه مدیران و کارشناسان سازمان غذا و دارو این بار سنگین را به بهترین وجه به سرمنزل مقصود می‌رساند. همه شرایط برای توفیق ایشان ان‌شاالله فراهم است.

وی ادامه داد: تنها نگرانی ما در حال حاضر چالش نقدینگی در چرخه تامین دارو و تجهیزات پزشکی است. بدهی بیمارستان‌ها کم نیست، اما در بسیاری از بخش‌ها ممکن است خطری ایجاد نکند. آن‌چه برای وزارت بهداشت خطر ایجاد می‌کند، بدهی چند هزار میلیاردی به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی است؛ زیرا باعث ایجاد خلل در کار این شرکت‌ها می‌شود. بسیاری از این شرکت‌ها زیر فشار سنگینی هستند و هزینه مالی زیادی متحمل شده‌اند. ان‌شاالله همان‌طور که مسئولین قول داده‌اند به زودی در این زمینه گشایش حاصل می‌شود.

سه شنبه 31/5/1396 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه


با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طاهره چنگیز، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از وبدا، با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طاهره چنگیز، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد.

دکتر طاهره چنگیز استاد تمام آموزش پزشکی و دکتری تخصصی فارماکولوژی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و در حال حاضر دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت و مشاور مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی این وزارتخانه است. وی در ابتدای دولت یازدهم نیز معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود.

سه شنبه 31/5/1396 - 16:21
سلامت و بهداشت جامعه

یک متخصص طب سنتی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛


«زالو» جانوری است که خیلی از افراد از آن می‌ترسند، اما سالیان زیادیست که بسیاری از پزشکان از مفید بودن و خواص درمانی آن ها صحبت می کنند. زالو درمانی مدت هاست که در ایران رواج پیدا کرده و خیلی از افراد برای درمان بیماری خود به این روش رجوع می کنند. زالو درمانی که در طب سنتی یکی از روش های پر طرفدار محسوب می شود، اگر اصولی استفاده نشود خطرات جبران ناپذیری را در پی دارد. در این رابطه با یک متخصص طب سنتی به گفت و گو نشسته ایم.
 
دکتر علیرضا عباسیان، مدیر تعالی دفتر طب سنتی ایرانی ــ اسلامی وزارت بهداشت در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: زالو اندازی در طب ایرانی سابقه زیادی دارد اما در کشور به صورتی که باید به آن اهمیت داده نشده است، در صورتی که در تمامی دنیا از خواص طبی و درمانی آن به بهترین شکل ممکن استفاده می کنند. به عنوان مثال درمان زانو درد، مهم‌ترین خواصی است که از نظر اسناد علمی از درجه بالایی برخوردار است .

وی در ادامه افزود: امروزه جراحان پلاستیک به وفور در کارهای خود از زالوها کمک می گیرند تا تورم های حاصل از جراحی را کاهش بدهند. بنابراین در دنیا استفاده های درمانی و متنوعی از زالوها می شود اما ناگفته نماند زالو ها علاوه بر خواص درمانی زیادی که دارند در پی آن هم ممکن است فرد را درگیر یکسری عوارض نیز کنند. به عبارتی دیگر می توان گفت زالو ها مانند شمشیر دو لبه هستند و همان طور که مقالات متعددی برای خواص آن مطرح شده است علاوه بر آن نیز در خصوص عوارض آن هم تحقیقات جدی انجام داده اند.

عباسیان متذکر شد: میزان تاثیر گذاری زالو به عوامل خاصی بستگی دارد. شرایط فردی و کسی که توسط آن زالودرمانی صورت می گیرد تعیین کننده میزان تاثیر گذاری زالو بر بدن است. برای مثال اخیرا یک فردی با زخمی بر روی پا که دارای عفونت نیز بود برای کشیدن عفونت از زخم زالو اندازی را انتخاب می کند و با مراجعه به افراد سودجو و غیر حرفه ای اقدام به انجام این کار می کند، حال فرد پس از انجام این کار، عفونت پاهایش شدید تر و در نهایت مجبور به قطع عضو شد. بنابراین می توان گفت زالو یک داروست و باید مانند داروهای دیگر استفاده شود همان طور که می دانیم دارو را نباید خودسرانه مصرف کرد و حتما مشورت پزشک در این خصوص الزامیست، زالو نیز همانند دارو از این قاعده مستثنا نیست.

 

مدیر تعالی دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت در رابطه با خواص درمانی زالو به جام جم آنلاین گفت: به دلیل اثر ضدانعقادی بزاق زالو، پس از عمل جراحی زالو درمانی می‌تواند نقش مفیدی ایفا کند و ریسک جراحی و عوارض جانبی را به حداقل کاهش دهد. به طور کلی یکی از ریشه های اثربخشی زالو در بزاق زالو است.

وی با هشدار درباره زالو درمانی افرادی که سکته مغزی کرده اند گفت : بیماری که سکته مغزی حاد کرده و با اینکه مکانیزم بیماری به علت لخته شدن خون باشد به هیچ وجه گزینه های مناسبی برای انجام این اقدام نیستند. عمده ترین عارضه زالو، درد و خونریزی در محل قرارگیری زالو روی بدن است. زالو اندازی اگر به شیوه صحیح و اصولی آن صورت گیرد عارضه جدی را به دنبال ندارد. حال منظور از شیوه صحیح و اصولی زالو درمانی این است که زالو باید در محیط سالم و در مزارع زالو پرورش یابد، هر زالوی استفاده شده باید سریعا کشته شود و برای بیمار دیگر به هیچ عنوان مصرف نشود و در آخر محل زالو اندازی حتما باید استریل شود.

این متخصص طب سنتی هشدار داد: در این میان بسیاری از افراد سودجو و متخلف از این موضوع سوء استفاده کردند و بدون داشتن تخصص این دسته اقدامات را انجام می دهند و لازم به ذکر است مردم بدانند با مراجعه به مراکز غیر معتبر نیز باید توقع هرگونه اتفاق جبران ناپذیر را داشته باشند. اغلب مراکز دانشگاهی طب سنتی که کار زالو درمانی را انجام می دهند کاملا سالم و کنترل شده هستند و از این جهات خطری جان مردم را تهدید نمی کند.

عباسیان خاطرنشان کرد: تمام دانشگاه های قطب پزشکی کشور کلینیک های طبی سنتی دارند و فهرست این دسته از کلینیک های معتبر در سایت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت وجود دارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که چه افرادی نباید زالو درمانی را انجام دهند گفت: بیماران اورژانسی که زمان برای سلامت آنها رکن اساسی را ایفا می کند گزینه های مناسبی برای انجام این کار نیستند به علاوه آن کودکان و سالمندان، افرادی که درگیر بیماری های اختلالات خونی هستند مانند هموفیلی ها و تالاسمی ها، زنان باردار، بیمارانی که مبتلا به کم خونی هستند و افرادی که بدنشان مستعد عفونت است و داروهای نقص ایمنی مصرف می کنند، نیز منع استفاده دارد.

مدیر تعالی دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: اخیرا اخباری در خصوص تاثیرگذاری زالو اندازی در بیماری های ام اس و آلزایمر منتشر شده است، لازم به ذکر است مردم فریب تبلیغات دروغین در فضای مجازی را نخورند چرا که این موضوع به ثبت علمی نرسیده است و هیچگونه صحتی ندارد.

سه شنبه 31/5/1396 - 16:21
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

افرادی که ورزش می‌کنند غالبا تصور می‌کنند که ورزش کردن اشتهای آنها را افزایش می‌دهد و دو ساعت بعد از ورزش کردن نمی‌توانند اشتهای خود را کنترل کنند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، تمامی ورزش‌ها با افزایش اشتها همراه نیستند. هرمونی در بدن به نام گرلین با میزان اشتها در ارتباط است. مطالعات نشان داده است که هر چقدر ورزش شدیدتر و طولانی‌تر باشد بیشتر میزان گرلین کاهش می یابد.


افرادی که برای 90 دقیقه می‌دوند تا نیم ساعت بعد از ورزش میزان گرلین کمی دارند و تا مدت زیادی احساس گرسنگی نمی‌کنند. در صورتی که ورزش شدید اما کوتاه باشد بیشتر از دویدن آرام اشتها را کم می‌کند اما تاثیر آن کمتر از دویدن طولانی مدت است.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: بررسی این مساله کمی سخت است زیرا نمی‌توان میزان غذا خوردن ورزشکاران را به درستی اندازه‌گیری کرد و باید به گزارش‌های خود آنها استناد کنیم.

محققان معتقدند که شدت ورزش با اشتها بسیار ارتباط دارد. اگر شدت دویدن زیاد باشد حتی اگر 30 ثانیه نیز به طول بینجامد باعث کاهش هرمون گرلین می‌شود. این میزان کاهش اشتها نهایتاً تا دو ساعت تاثیرگذار است. به صورت کلی بررسی‌ها نشان داده است که ورزش باعث گرسنگی بیشتر در وعده غذایی بعدی نمی‌شود اما ورزش نکردن و فعال نبودن باعث اضافه شدن وزن می‌شود بنابراین حتی اگر افراد به دنبال کاهش وزن نباشند نیز بهتر است ورزش کنند.

دوشنبه 30/5/1396 - 14:39
سلامت و بهداشت جامعه

 


پاک کردن پوست با انواع کرم ها و ماسک ها کافی نیست. اگر می خواهید برای طولانی مدت از حفظ سلامت پوست تان مطمئن شوید، نیاز به تغییرات اساسی در رژیم غذایی تان دارید.
 
به گزارش جام جم آنلاین نقل از آوای سلامت ،تقویت و شادابی پوست نیاز به مصرف غذاهای غنی از آب و مواد مغذی دارد. مصرف ۱۰ گزینه غذایی برای حفظ سلامت پوست، بسیار موثرتر از درمان های موضعی است که تا کنون انتخاب می کردید:

آب: سلول ‌های پوستی به میزان زیادی مایعات نیاز دارد تا غشای نرمی داشته و مواد مغذی مورد نیاز خود را جذب کنند. توصیه می ‌کنیم برای داشتن پوستی نرم و مرطوب، ۶ تا ۸ فنجان آب بنوشید. البته توجه داشته باشید زمانی که هوا گرم است، ورزش می ‌کنید یا فعالیت بدنی زیادی دارید باید بیش از این میزان مایعات دریافت کنید. مصرف کافئین و قند را کاهش دهید. کافئین با تحریک هورمون‌ های استرس به ویژه آدرنالین و نورآدرنالین، روند پیدایش چین و چروک را سرعت می‌ دهد.

آووکادو: غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری، فیبر و پروتئین است. ترکیبات موجود در آووکادو باعث حفظ و افزایش رطوبت پوست می شود. ویتامین ث موجود در آووکادو در تولید کلاژن نقش دارد که عامل کلیدی در استحکام پوست محسوب می شود. آووکادو سرشار از ویتامین ای و لوتئین نیز هست که باعث انعطاف پذیری بیشتر پوست خواهد شد.

روغن دانه کتان: دارای مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا ۳ است. دانه های کتان دارای فیتواستروژن هایی هستند که به حفظ تعادل هورمون های زنانه کمک می کنند. این شرایط از ایجاد جوش های ناشی از تغییرات هورمونی پیشگیری می کند.

هندوانه: بیش از ۹۰ درصد محتوای آن، آب است و به همین دلیل میوه ای ایده آل برای هیدراته بودن محسوب می شود. هندوانه سرشار از ویتامین های آ، ب و ث، منگنز و پتاسیم بوده و باعث افزایش سلامت ظاهری پوست می شود.

خیار: این میوه ضد آکنه، ضد التهاب، بهبود دهنده زخم ها و از بین برنده چربی های بیش از حد است. خیار سرشار از سیلیس است که به حفظ سلامت پوست و ناخن کمک می کند. با توجه به محتوای آب بالا، خیار برای آبرسانی به پوست از درون بدن کارایی دارد.

سیب: محتوای اسید مالیک موجود در سیب باعث حذف سلول های مرده پوست می شود. مصرف سیب بخصوص همراه با پوست یک راه عالی برای تقویت آبرسانی به پوست است.

کلم: رنگ بنفش کلم حاکی از وجود آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین است که برای حفظ قابلیت ارتجاعی پوست و معکوس کردن آسیب های ناشی از مصرف یک رزیم غذایی سرشار از قند، پرفایده است.

روغن زیتون: سرشار از ویتامین ای و اسیدهای ضروری برای جلوگیری از پیری پوست، تحریک جریان خون، بازسازی پوست و کاهش التهاب است. روغن زیتون حاوی پلی فنولهای آنتی اکسیدانی است که اثرات مخرب رادیکال های آزاد را کاهش می دهد.

پاپایا: این میوه گرمسیری علاوه بر این که برای بهبود گوارش شما مفید است، سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند بتاکاروتن، ویتامین ث، فلاونوئیدها، ویتامین ب، و مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است. پاپائین موجود در این میوه برای حفظ شادابی پوست و جلوگیری از اثرات مخرب نور خورشید مفید است.

چای سبز: چای سبز حاوی پلی فنول هایی است که به حفظ قابلیت کشسانی پوست و ضد پیری کمک می کنند. همچنین، نوشیدن چای سبز به کاهش آسیب ناشی از نور خورشید نیز کمک می کند.

دوشنبه 30/5/1396 - 14:38
سلامت و بهداشت جامعه

 


متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با اشاره به مشکل خواب رفتن دست گفت: این مشکل به دلیل یک بیماری بروز می کند که باید آن را درمان کرد.
 
به گزارش جام جم آنلاین، حبیب مفخم، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: خواب رفتن انگشتان دست، به ویژه در هنگام استفاده از تلفن یا کارهای دستی یا حالت شدیدتر آن در زمان خواب که منجر به بیدار شدن فرد می شود و با تکان دادن و حرکت هایی در ناحیه مچ دست تسکین پیدا می کند، می تواند نشانه ای از بیماری به نام تونل مچ دستی می اندازد که در اصطلاح به شکل مخفف به آن cts می گویند.

وی در رادیو سلامت ادامه داد: بیماری تونل مچ دستی به علت تحت فشار قرار گرفتن عصبی به اسم عصب مدین، موجب خواب رفتن انگشتان دست به ویژه در زمان خواب می شود.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی عنوان کرد: عصب مدین، عصبی است که انگشت شصت ، انگشت نشانه، انگشت بلند یا وسطی و نیمی از انگشت حلقه را که به سمت انگشت بلند دست است، عصب دهی می کند، فشار روی این عصب در ناحیه مچ باعث خواب رفتن انگشتان دست به ویژه در زمان خواب می شود و تشخیص این مشکل از طریق بررسی نوار عصب و عضله، صورت می گیرد.

وی در خصوص درمان بیماری تونل مچ دستی گفت: درمان های بسیار مناسبی برای این مشکل وجود دارد. استفاده از روش های فیزیوتراپی و یا استفاده از مچ بند در زمان خواب و بیداری و تزریق کورتکلستروئید ها در کنار عصب باعث خواهد شد که التهاب و فشار در ناحیه تونل مچ دستیکاهش پیدا کند و منجر به بهبود علائم شود.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اظهار کرد : اگر مشکل خواب رفتن انگشتان دست با این روش ها رفع نشود بایستی عمل جراحی انجام شود که با ایجاد شکاف مختصر و کوچکی در ناحیه مچ دست، عصب از فشار رها می شود و علائم، بهبود پیدا می‌کنند.

دوشنبه 30/5/1396 - 14:36
سلامت و بهداشت جامعه

 


هرچند مصرف زیاد نمک، یکی از دلایل اصلی بیماری‌هایی مانند پرفشاری خون است، اما نشان داده شده، نمک علاوه بر این مشکل، حالت‌های ناخوشایندی برای فرد ایجاد می‌کند.
 
به گزارش جام جم، با برخی علائم عجیب و کوتاه‌مدت که از زیاد بودن مصرف نمک حکایت دارند، آشنا شوید.

تنگ شدن انگشتر

اگر احساس می‌کنید، انگشترتان ناگهان برایتان تنگ شده، به احتمال زیاد دلیلش احتباس آب است که بر اثر مصرف زیاد نمک ایجاد می‌شود. بدن کارکرد پیچیده‌ای دارد. یکی از این کارکردها، حفظ تعادل مایعات و الکترولیت‌هاست. با افزایش سدیم در بدن، مغز فرمان آزاد شدن هورمون‌هایی را صادرمی کند که به بدن می‌گویند، تا حد ممکن آب ذخیره کند.

خشکی دهان

با مصرف غذاهایی که سدیم بالایی دارند، بدن احساس می‌کند، تعادل میان آب و نمک به هم خورده است. از این رو، علائم تشنگی مانند خشکی دهان را ارسال می‌کند تا با نوشیدن آب، حالت تعادل ایجاد شود.

سردرد

براساس مطالعه‌ای که در British Medical Journey منتشر شد، میان سردرد و فشار خون بالا ارتباط عمیقی وجود دارد. همچنین نشان داده شده، کسانی که مصرف نمک بالایی دارند، حتی اگر فشار خون طبیعی داشته باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که به سردرد مبتلا شوند.

نیاز مکرر به دستشویی رفتن

نوشیدن آب زیاد، یکی از دلایل رفتن مکرر به دستشویی است، اما مصرف نمک هم می‌تواند همین تاثیر را داشته باشد. وقتی نمک زیادی مصرف می‌کنید، کلیه‌ها باید برای دفع نمک اضافی، اضافه کاری کنند و شما بیش از حد معمول نیاز به دستشویی رفتن پیدا می‌کنید.

مه مغزی

مصرف نمک زیاد، کم آب شدن بدن و در نتیجه کاهش توانایی تفکر را به دنبال دارد. در آزمایشی که نتایج آن در Journal of Nutrition منتشر شد، زنانی که دچار کم‌آبی بودند، سطح تمرکز، حافظه، استدلال، زمان واکنش و همچنین روحیه بدتری را نشان دادند.

چه باید کرد؟

صرف‌نظر از نوع علائمی که شاهد آن هستید، بهتر است مصرف غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید و آب بیشتری مصرف کنید. این کار به بدن اجازه می‌دهد، به حالت تعادل برگردد. زمانی که بدن، تعادل خود را به دست آورد، با کنترل مصرف نمک می‌توان از بازگشت علائم جلوگیری کرد. مصرف کمتر از 2300 میلی‌گرم نمک در روز توصیه می‌شود.

دوشنبه 30/5/1396 - 14:35
سلامت و بهداشت جامعه

 


افزایش بی‌رویه سرطان ، موجب نگرانی بسیاری از مردم شده و همه روزه، مراجعان زیادی درصدد یافتن راه‌هایی برای پیشگیری از این بیماری ترسناک هستند.
 
به گزارش جام جم، بدخیمی پستان در میان سایر انواع سرطان بسیار شایع‌تر است و در بسیاری نقاط جهان، اولین عامل بدخیمی در میان زنان است. بعد از این چند جمله نگران‌کننده می‌خواهم به دو موضوع خوشحال‌کننده بپردازم. اول این که درمان بسیار خوب و مؤثری برای این نوع سرطان وجود دارد و بیشتر موارد به خوبی و به طور کامل درمان می‌شوند. دومین موضوع این است که بیشتر توده‌های پستانی خوش‌خیم هستند و برخلاف تصور عامه، خطر چندانی ندارند و نباید از داشتن آنها نگران شد.

اکنون به موارد اصلی توده‌های خوش خیم پستانی می‌پردازم ولی ابتدا باید گوشزد کنم که تشخیص توده‌های خوش خیم از بدخیم برعهده پزشک مجرب در زمینه پستان است.

1 ـ فیبروآدنوما: یکی از بیماری‌های شایع پستان، فیبروآدنوماست که مخصوص سنین پایین‌تر از 15 تا 35 سال است. اغلب به صورت یک توده نرم و متحرک لمس می‌شود، اما می‌تواند متعدد هم باشد که در سنین پایین (25 سالگی) یافت می‌شوند و دردناک نیستند و معمولا از 3 سانتی‌متر بزرگ‌تر نمی‌شوند (انواعی هم وجود دارد که بسیار بزرگ می‌شوند). اینها اغلب خود به خود بهبود می‌یابند و نیاز به درمان ندارند و تنها برای تشخیص سرطان‌های احتمالی پستان (که تنها در چهار درصد موارد چنین است) معاینه و سونوگرافی سالانه برای بررسی تغییرات اندازه توده لازم است. در موارد خاص، نمونه‌برداری از این توده‌ها لازم می‌شود.

2 ـ بیماری فیبروکیستیک پستان: این بیماری که حاصل تغییرات طبیعی پستان‌ها در پاسخ هورمون‌هاست،‌ موجب نگرانی بسیاری از بانوان بخصوص در سنین 35 تا 55 سالگی می‌شود، اما این تغییرات، طبیعی است و بیماری مهمی محسوب نمی‌شود. این مشکل در 10 درصد خانم‌ها دیده می‌شود و می‌تواند سابقه این بیماری در بستگان نزدیک وجود داشته باشد. علائم آن به صورت دردهای دوره‌ای پستان‌ها بخصوص نزدیک به شروع عادت ماهانه همراه با احساس بزرگ شدن پستان‌ها همراه است، می‌تواند بدون درد باشد و تنها در معاینه با احساس توده‌های متعدد پستانی تشخیص داده می‌شود. بیماری در سونوگرافی به صورت کیست‌های متعدد و دو طرفه پستان دیده می‌شود. در برخی بیماران، ترشحات زرد مایل به سبز یا بی‌رنگ از نوک پستان‌ها دیده می‌شود. اندازه این کیست‌ها کمتر از سه سانتی‌متر است و اغلب در اندازه های 2 تا 10 میلی‌متر وجود دارد. این کیست‌ها هر چند وقت از بین می‌رود و کیست‌های جدید تشکیل می‌شود. برخلاف تصور عمومی، این کیست‌ها بندرت منجر به سرطان پستان می‌شوند.

بر این نکته تاکید مجدد می‌کنم که اکثریت قریب به اتفاق توده‌های پستانی خوش خیم و درصد کمی بدخیم هستند ولی فقط با معاینه و بررسی دقیق و علمی می‌توان انواع بدخیم را شناسایی کرد و خانم‌ها با مراجعه سالانه به متخصص می‌توانند از سلامت خود مطمئن شوند.

دوشنبه 30/5/1396 - 14:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته