• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1308روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سلامت اجتماعی با رویکرد پیشگیری مهم‌ترین اولویت برنامه ششم توسعه است گفت: در تلاش هستیم تا با برنامه‌ریزی در راستای این مهم گام برداریم.
  ایسنا نوشت: فرید براتی رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در مراسم افتتاحیه همایش علمی و کاربردی معاونین پیشگیری بهزیستی کشور که صبح امروز در سالن باغستان جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: موضوع پیشگیری از اعتیاد از دو دهه‌ قبل تشکیل و وظایفی تاکنون به این مجموعه محول شده است.

 

وی افزود: امسال با توجه به قوانین برنامه ششم، سازمان بهزیستی متولی سلامت و پیشگیری بوده است که در راستای این مسئولیت حساس و مهم باید برنامه‌ریزی مختلفی صورت گیرد.

 

براتی گفت: در قانون ششم وظایفی مبنی بر تدوین آیین‌نامه مربوط به مشاوره ژنتیک وجود دارد و البته مشاوره و مداخلات روان‌شناختی نیز مورد تائید قرارگرفته است.

 

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور ادامه داد: صدور مجوز کلینیک‌ها، ساماندهی معتادان و کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد و بررسی وضعیت طلاق ازجمله وظایفی است که در قانون ششم برعهده بهزیستی گذاشته‌شده است.

 

وی اضافه کرد: در حال حاضر نرخ ابتلای به HIV از طریق روابط نامتعارف جنسی ۴۱ درصد و اعتیاد از طریق تزریق مواد ۳۹ درصد بوده است که این برابری نرخ می‌طلبد تا برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه صورت گیرد.

 

براتی گفت: سلامت اجتماعی را صرفاً نباید کاهش آسیب‌های اجتماعی مطرح کرد بلکه باید توجه شود تا مشارکت در زمینه‌ امید و نشاط اجتماعی را نیز افزایش دهیم.

 

وی کاهش رفتارهای بزهکارانه، افزایش رفتارهای جامعه گرایانه، تعاون، همدلی، تواضع و فروتنی را ازجمله موارد مهم در زمینه‌ سلامت اجتماعی دانست و گفت: با چنین اقداماتی می‌توان در سلامت اجتماعی جامعه گام برداشت.

 

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در پایان گفت: به‌منظور تحقق اهداف شعار سال باید تلاش کرد تا جامعه را به فضای پرصلابت و بافضیلت تبدیل کرد.

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:47
سلامت و بهداشت جامعه

محققان در موسسه سرطان جان هاپکینز موفق به ارائه یک آزمایش خون شدند که توانایی تشخیص دامنه وسیعی از سرطان‌ها را دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آنها در این آزمایش با شناسایی جهش‌های دی‌.ان‌.ای سرطانی خاص با موفقیت توانستند نشانه‌های اولیه از سرطان‌های مختلف را در نمونه‌های خون بیماران شناسایی کنند.

 

تحقیقات قبلی در شناسایی نشانه‌های دی‌.ان‌.ای جهش یافته برای سرطان مبتنی بر بررسی تومورهای بیوپسی شده از بیماران بود. جهش‌های ژنتیکی موجود در نمونه‌های تومور، به پزشکان نشانگرهای جامدی را نشان می‌داد که این نشانگرهای دی‌.ان‌.ای اغلب مختص همان بیمار بود و به طور گسترده‌ای در یک آزمایش خون قابل اجرا نبود.

 

ویکتور ولکولسکو، استاد انکولوژی در موسسه سرطان جان هاپکینز اظهار کرد: چالش بزرگ محققان توسعه آزمایش خونی بود که بتواند احتمال حضورسرطان را بدون دانستن اینکه جهش‌های ژنتیکی در تومور وجود دارند یا خیر، پیش بینی کند.

 

برای توسعه این آزمایش جدید، این تیم تحقیقاتی کار خود را با تمرکز بر 58 ژن که قبلا مشخص شده بود که به طور گسترده‌ای با سرطان‌های خاص مرتبط هستند آغاز کردند.

 

سپس نمونه خون 200 بیمار مبتلا به سرطان پستان، ریه، تخمدان و سرطان کولورکتال(سرطان روده بزرگ) را مورد بررسی قرار دادند.

 

محققان با استفاده از یک نوع توالی ژنتیکی به نام "targeted error correction sequencing"، توانستند جهش‌های دقیق در ژنهای هدف را شناسایی کنند. این روش در تشخیص حضور سرطان در 62 درصد از بیماران با سرطانهای مرحله 1 یا 2 موفق بوده است.

 

آنها با استفاده از این روش با موفقیت توانستند وجود سرطان را در 62 بیماری که حتی مبتلا به سرطان‌های مرحله 1 و 2 بودند را شناسایی کنند.

 

این تکنیک در شناسایی سرطان‌های کولورکتال موفق بود و به درستی وجود سرطان در 35 نفر از 42 بیماری که قبلا مشخص شده بود که به سرطان مبتلا هستند را تشخیص داد.

 

علاوه بر این محققان نمونه‌های خون 44 فرد سالم را نیز مورد بررسی قرار دادند و هیچ جهش ژنتیکی سرطانی را در آنها مشاهده نکردند.

 

این آزمایش در حال حاضر ارزان قیمت نبوده اما پروفسور ولکولسکو نوید آن را داده است که به زودی مقرون به صرفه‌تر خواهد شد.

 

این پژوهش در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است.

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:46
سلامت و بهداشت جامعه

محققان در موسسه تحقیقاتی مرداک استرالیا از سال 2013 یک پژوهش را برای مقابله با آلرژی بادام زمینی آغاز کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آنها این پژوهش را بر روی 60 کودک که از آلرژی بادام زمینی رنج می‌بردند آغاز کردند.

 

واکنش حساسیت به بادام زمینی زمانی رخ می‌­دهد که بدن به اشتباه بادام زمینی را به­ عنوان ماده مضر می­‌شناسد. وقتی­ که فرد بادام زمینی یا مواد غذایی حاوی بادام زمینی را مصرف می‌کند، سیستم ایمنی بدن که سیستم طبیعی دفاعی بدن علیه عفونت‌ها و بیماریها است، واکنش نشان داده و می‌تواند سبب بروز یک پاسخ خطرناک شود.

 

محققان در این پژوهش که 18 ماه به طول انجامید، به کودکانی که به بادام زمینی حساسیت داشتند، ترکیبی از پروبیوتیک یک باکتری به نام Lactobacillus rhamnosus و پروتئین بادام زمینی دادند.

 

بعد از پایان این دوره، 82 درصد از کودکانی که درمان پروبیوتیک دریافت کرده بودند به راحتی و بدون بروز هیچ مشکلی توانستند بادام زمینی بخورند.

 

پروفسور میمی تانگ، پیشگام این روش درمانی چهار سال قبل پس از انجام مطالعه اصلی گفت: "به نظر می رسد که ما توانستیم حساسیت به بادام زمینی را تغییر دهیم به طوری که سیستم ایمنی به جای تولید پاسخ مضر به پروتئین بادام زمینی، پاسخ محافظتی از خود نشان می‌دهد.

 

سوال مطرح شده این بود که آیا این روش درمانی در بلند مدت نیز تاثیر خود را حفظ خواهد کرد یا خیر.

 

در حال حاضر و با گذشت چهار سال هنوز هم دارای نتایج فوق العاده مثبت است. هشتاد درصد از آن دسته از افرادی که در پایان مطالعه اصلی دیگر دارای حساسیت به بادام زمینی نبودند، با گذشت چند سال بعد نیز همچنان به طور مرتب بادام زمینی را بدون هیچ مشکلی مصرف می‌کنند.

 

پروفسور تانگ می گوید: "این کودکان در سال‌های پس از اتمام درمان به طور آزادانه و بدون نیاز به برنامه غذایی خاصی بادام زمینی مصرف کردند."

 

این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که "درمان مبتنی بر تحمل"( tolerance-based treatment) برای این آلرژی غذایی همچنین می‌تواند یک هدف واقع بینانه و موثر برای مقابله با سایر آلرژی‌های غذایی نیز باشد.

 

این پژوهش جدید در مجله The Lancet Child & Adolescent Health منتشر شده است.

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:45
سلامت و بهداشت جامعه

هشدار درباره احتمال ابتلا به سوء تغذیه

 

نتایج یک مطالعه نشان می دهد کودکان با نخوردن صبحانه در معرض خطر ابتلا به سوء تغذیه قرار می گیرند و بیشتر احتمال دارد که به کمبود آهن، کلسیم و ید مبتلا شوند. 
به گزارش ایرنا،مطالعه محققان کالج کینگ لندن روی بیش از یکهزار و 600 کودک نشان داد که 14 درصد از پسرها و 19 درصد دختران شرکت کننده در این تحقیق صبحانه نمی خوردند و حدود 50 درصد از هر دو جنسیت دستکم چند روز یکبار، صرف این وعده غذایی را از قلم می اندازند و در نتیجه بیش از دیگران در معرض ابتلا به کمبود آهن، کلسیم و ید هستند.

 

همچنین براساس نتایج این مطالعه ، یک سوم کودکانی که صبحانه نمی خوردند، حداقل میزان توصیه شده مواد مغذی را نیز دریافت نمی کردند، به طوری که یک پنجم آنها کمبود ید داشتند اما در مقابل در کودکانی که هر روز صبحانه می خوردند، این کمبود تنها در کمتر از پنج درصد آنها مشاهده شد.

 

در این تحقیق از کودکان خواسته شد که ابتدا یک رژیم غذایی را برای مدت چهار روز حفظ کنند و سپس وضعیت مواد مغذی در بدن انها بررسی شد. در این تحقیق وعده صبحانه به عنوان مصرف بیش از 100 کالری بین 6 و 9 صبح در نظر گرفته شد.

 

دکتر "گردا پوت" نویسنده ارشد این مطالعه و مدرس علوم تغذیه ای در کالج کینگ لندن گفت: این مطالعه نشان می دهد که والدین به واسطه وعده صبحانه اطمینان پیدا می کنند که فرزندانشان مواد مغذی مورد نیاز را دریافت می کنند.

 

به گفته محققان، به مطالعات بیشتری نیاز است تا با بررسی غذاهای خاص و کیفیت غذاها مشخص شود که آیا این تفاوت ها به دلیل انواع مختلف صبحانه است که در گروه های سنی متفاوت مصرف می شود و در کل بینش بیشتری در زمینه تاثیر مصرف صبحانه بر کیفیت رژیم غذایی ارائه می دهد.

 

این مطالعه در مجله انگلیسی Nutrition منتشر شده است.

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

پزشکان در بررسی‌های خود مشاهده کردند که اسید چرب موجود در روغن ماهی می‌تواند با افزایش سطح استروژنِ مغز از حملات صرع پیشگیری کند.
به گزارش ایسنا، متخصصان ژاپنی در مطالعه روی موش‌های آزمایشگاهی دریافتند که این اسید چرب موجود در روغن ماهی با صرع مقابله کرده و می‌تواند داروی جدیدی در درمان تشنج باشد.

 

این ترکیب موسوم به دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) که یک اسید چرب امگا ۳ است به افزایش سطح استروژن در مغز موش‌ها منجر می‌شود و در نتیجه DHA و استروژن در کنار یکدیگر با صرع مقابله می‌کنند.

 

صرع اختلال عصب شناختی است که با تشنج‌های خود بخود و مکرر شناخته شده و از افزایش سیگنال‌دهی الکتریکی بین سلول‌های مغز یا نورون‌ها ناشی می‌شود.

 

در حال حاضر برای کمک به کنترل تشنج در بیماران داروهایی تجویز می‌شود و این داروها از بین ۱۰ بیمار در هفت نفر آنان موثر است. به طور کلی این باور وجود دارد که استروژن موجب تشدید تشنج در بیماران مبتلا به صرع می‌شود هر چند نتایج برخی از مطالعات حاکی از آن است که این هورمون نتیجه عکس دارد.

 

همچنین در بررسی‌های پیشین مشخص شده بود حمله‌های صرع با ترکیب DHA موجود در ماهی کاهش پیدا می‌کند و اکنون متخصصان ژاپنی با در نظر گرفتن تاثیر استروژن و DHA در کنترل تشنج، به بررسی ارتباط بین این دو پرداختند.

 

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این متخصصان با بیان اینکه ترکیب DHA در کنترل تشنج در بیماران مبتلا به صرع نقش دارد، اظهار داشتند: این ترکیب بر تولید استروژن در مغز تاثیرگذار است و بر اساس نتایج آزمایش‌ها این اسیدچرب در کنار استروژن می‌تواند به پیشگیری از حملات تشنج در مبتلایان به صرع کمک کند.

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:42
سلامت و بهداشت جامعه


 

بارداری با برخی مشکلات مختص به خودش همراه است که یکی از آنها فشارخون بالاست. 
به گزارش مهر، فشارخون mm Hg ۱۴۰/۹۰ یا بالاتر، فشار غیرعادی است که بیش از اندازه بالا تلقی شده و نیاز به کنترل دقیق دارد.

 

دو نوع فشارخون در طول بارداری وجود دارد: فشارخون دوره بارداری و فشارخون مزمن.

 

زنان مبتلا به فشارخون بارداری بعد از هفته ۲۰ بارداری مبتلا به فشارخون می شوند درحالیکه در حالت فشارخون مزمن، زن باردار از قبل از بارداری یا قبل از هفته ۲۰ بارداری مبتلا به فشارخون بوده است.

 

فشارخون بالا در طول بارداری نگران کننده است چراکه در صورت ادامه می تواند منجر به بیماری پره اکلامپسی یا سایر عوارض شود. پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری یکی از عوارض بارداری است که با فشارخون بالا همراه است.

 

مطالعه جدید نشان می دهد مادرانی که در طول بارداری دچار فشارخون بالا می شوند در سنین بالاتر با ریسک بالای بیماری قلبی روبرو هستند.

 

دکتر سونیا گراندی، عضو تیم تحقیق در دانشگاه مک گیل کانادا، در این باره می گوید: «این مطالعه بر ضرورت پیگیری طولانی مدت زنان مبتلا به سندروم فشارخون در دوران بارداری تاکید می کند تا عوامل پرخطر بیماری های قلبی عروقی در مراحل اولیه مدیریت شود.»

 

در این مطالعه، از میان ۱۴۶ هزار و ۷۴۸ زن با اولین بارداری و پیگیری در حدود چهار و نیم سال، ۹۹۷ نفر مبتلا به بیماری قلبی عروقی و ۶۸۱۲ نفر مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شدند.

 

در مقایسه با زنان بدون فشار خون بالا در دوران بارداری، زنان مبتلا به فشارخون بالای حاملگی، ۲.۲ برابر بیشتر در معرض ریسک ابتلا به بیماری قلبی-عروقی و ۵.۶ برابر بیشتر در معرض ابتلا به فشارخون بالا بعد از حاملگی قرار داشتند.

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:41
سلامت و بهداشت جامعه


 

محققان در دانشگاه دوک به منظور مطالعه بیشتر در مورد چگونگی مبارزه با "پروجریا"، موفق به توسعه رگ‌های خونی کوچکی شدند که عملکردی همانند رگ‌های خونی بیماران مبتلا به پروجریا یا "پیری زودرس" دارند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از linkoph.com، "پیری زودرس یا پروجریا" (Progeria)  که همچنین با عنوان سندرم هاچینسون-گیلفورد پروگریا و سندرم هاچینسون-گیلفورد نیز شناخته می‌شود، یک وضعیت بسیار نادر ژنتیکی است که در آن علائم و نشانه‌های پیری و کهولت در سنین بسیار کم تجلی می‌نماید و به طور چشمگیری سیستم قلبی و عروقی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

میزان بروز این اختلال بسیار کم است و با توجه به اینکه تعداد موارد بروز این اختلال یک مورد در هشت میلیون نفر است، می‌توان آن را جزو اختلالات بسیار نادر ژنتیکی به‌ شمار آورد. افرادی که با سندرم پیری زودرس متولد می‌شوند، معمولاً تنها حدود ۱۳ سال عمر می‌کنند، هرچند بسیاری از موارد این نشانگان نیز شناسایی شده‌اند که عمرشان به اواخر سنین نوجوانی و حتی اوایل بیست سالگی نیز رسیده‌ است و در عین حال افراد نادری از مبتلایان به این سندرم نیز بوده‌اند که حتی تا حدود ۴۰ سالگی نیز زیسته‌اند.

 

این رگ‌های خونی کوچک که تنها از سلول‌های عضلانی صاف تشکیل می‌شوند، به یک دستگاه میکروفلوئیدیک متصل شده که می‌تواند محیطی را که عروق در آن قرار دارد، تغییر داده و برای ارائه داروهای مختلف یا سایر درمان‌ها آماده کند.

 

محققان امیدوارند که به زودی بتوانند از "سلول‌های لایه درون رگی" (endothelial cells) در عروق مهندسی زیستی خود استفاده کرده و به ساخت هرچه طبیعی‌تر آنها کمک کنند.

 

سلول‌های اندوتلیال، لایه داخلی سیستم قلبی و عروقی و ساختار سیستم لنفاوی را تشکیل می‌دهند. این سلول‌ها لایه داخلی رگ‌های خونی، عروق لنفاوی و اندام‌ها از جمله مغز، ریه‌ها، پوست و قلب را شکل می‌دهند. سلول‌های اندوتلیال مسئول ایجاد رگها و یا عروق خونی جدید هستند. آنها همچنین حرکت ماکرومولکول‌ها، گازها و مایعات را بین خون و بافت‌های اطراف تنظیم می‌کنند و به تنظیم فشار خون نیز کمک می‌کنند.

 

محققان امیدوارند که در آینده بتوانند نمونه‌های بافتی را از بیماران فردی گرفته و این رگ‌های خونی را از سلول‌های نمونه بسازند؛ این رگ‌ها می‌توانند برای آزمایش درمان‌های مختلف و یافتن بهترین درمان مثمرثمر واقع شوند.

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:40
سلامت و بهداشت جامعه


 

پزشکان در یک بررسی جدید دریافتند که مصرف داروهای سوزش معده موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نمی‌شود. 
به گزارش ایسنا،‌ در برخی از مطالعات پیشین گزارش شده بود که خطر ابتلا به زوال عقل در میان مصرف کنندگان داروهای سوزش معده بیشتر است.

 

اما در این مطالعه مشخص شد که مصرف این داروها با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر ارتباطی ندارد. این داروها موسوم به "مهارکننده‌های پروتون پمپ" موجب کاهش تولید اسید معده می‌شوند.

 

در این بررسی اطلاعات نزدیک به ۷۱ هزار بیمار مبتلا به آلزایمر در فنلاند و ۲۸۳ هزار نفر دیگر که به این بیماری دچار نبودند مورد مطالعه قرار گرفت.

 

به گزارش هلث‌دی نیوز، نتایج بررسی‌ انجام شده حاکی از آن است که افراد نباید با مصرف مهارکننده‌های پروتون پمپ در مورد خطر ابتلا به آلزایمر نگران باشند. هر چند لازم است استفاده طولانی مدت از این داروها مورد توجه قرار گیرد زیرا بین مصرف این داروها با کاهش جذب کلسیم و ویتامین B۱۲ و بروز عفونت‌های جدی روده‌ای ارتباط وجود دارد.

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:40
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

یافته های مطالعه جدید گروهی از محققان نشان می دهد که کمبود خواب و بیخوابی پیش از جراحی دردهای پس از آن را افزایش می دهد؛ اما نوشیدن قهوه می تواند این پیامد منفی را کم کند. 
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی علمی و خبری انگلیسی مدیکال اکسپرس، جیانکارلو وانینی پزشک و استادیار گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی میشیگان با بیان این که دردهای پس از جراحی آزاردهنده هستند، خاطرنشان کرد: رابطه دوجانبه و درازمدتی بین خواب و درد وجود دارد و می دانیم این دو متقابلا بر هم اثر می گذارند.

 

وی افزود: مطالعات بسیاری انجام شده و نشان می دهد اختلالات خواب پیش و پس از جراحی درد را تشدید می کند و از دردهای مزمن پس از جراحی خبر می دهد. با این حال و گرچه رابطه بین خواب و درد کاملا شناخته شده است، اما ماهیت بنیادی آن را دقیق نمی دانیم.

 

وانینی سرپرست تیم مطالعه جدیدی در این زمینه است آیا کمبود خواب جزئی یا بیخوابی کلی در موش ها پیش از جراحی دردهای پس از عمل و دوره نقاهت را افزایش می دهد یا خیر.

 

وی گفت: بر اساس مطالعات قبلی گروه ما و دیگر گروه ها، می دانیم که اختلال خواب جزئی می تواند دردهای پس از جراحی را افزایش دهد؛ اما می خواستیم بررسی کنیم درمان یا مداخله ای وجود دارد که دایره پیامدهای کمبود خواب را با کاهش دردهای پس از جراحی محدود سازد. بر این اساس، گروه محققان تصمیم گرفتند تاثیر یک محرک آزمایش شده یعنی کافئین را تحلیل کنند.

 

وانینی گفت: کافئین در قهوه و دیگر نوشیدنی ها عملکرد ادنوزین را در مغز متوقف می کند، ادنوزین یکی از محرک های درونی خواب است و به همین دلیل بعد از نوشیدن قهوه احساس هوشیاری بیشتری می کنیم. خواب ناکافی ادراک درد را تقویت می کند، بنابراین استدلال کردیم کافئین می تواند افزایش درد ناشی از کمبود خواب را معکوس کند.

 

گروه تحقیق این فرضیه را روی یک مدل موش آزمایش کرد و درصدد کشف سازوکار بالقوه ای در مغز برآمد که دلیل افزایش دردهای پس از جراحی ناشی از اختلالات خواب بود.

 

به گفته وانینی، تاثیر کمبود خواب بر میزان درد در موش های سالم و جراحی شده عملا با استفاده از متوقف کننده عمل ادنوزین در منطقه مغز محدود شد. این منطقه مغز در هیپوتالاموس قدامی به نام تنظیم کننده خواب مشهور و با مناطق مرتبط با درد نیز وصل است.

 

گروه وانینی بعد از تحلیل اطلاعات دریافت که افزایش ساعات بیداری قبل از جراحی دردهای پس از جراحی را بسیار افزایش داد و زمان نقاهت را طولانی کرد ولی کافئین توانست تاثیر منفی کم خوابی را کمتر کند.

 

وانینی ادامه داد: کافئین افزایش درد جراحی را در بیمارانی که پیش از آن کمبود خواب داشته اند، کاهش داد و عجیب تر این که دلیل آن خصوصیت ضددرد کافئین نبود.

 

وی همچنین گفت: از این گذشته به نظر می رسد کافئین تنها در موش هایی موثر بود که پیش از جراحی کمبود خواب داشتند. کافئین می تواند از افزایش حساسیت به درد با مسدود کردن تغییرات نورو شیمیایی به دلیل کمبود خواب در مناطق مشخصی از مغز جلوگیری کند. 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:39
سلامت و بهداشت جامعه

 

پژوهش جدید دانشمندان دانشگاه استنفورد نشان می‌دهد کهنسالانی که قوه بینایی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، تا پیش از این مطالعه ارتباط مهم بین ضعف قوه بینایی و کاهش توانایی شناختی در افراد مطرح نشده بود.

 

محققان حاضر دو مجموعه از داده‌هایی را تحلیل کردند که ارتباط بینایی ضعیف و خطر ابتلا به زوال عقل را آشکار می‌کند. آن‌ها داده‌های "نظرسنجی بررسی تغذیه و سلامت ملی"(NHANES) متعلق به سالهای بین 1999 و 2002 و همچنین داده‌های "نظرسنجی روندهای پیری و سلامت ملی"(NHATS) متعلق به سال‌های بین 2011 و 2015 را بررسی کردند.

 

هر دوی این دو نظرسنجی‌ها ارتباط نقص بینایی با کارکرد شناختی را در کهنسالان بررسی کرده بودند.

 

نظرسنجی NHANES حاوی پاسخ‌های هزار و 975 شرکت‌کننده بالای 60 سال بود و شرکت‌کنندگان تست عملکرد شناختی را از سر گذرانده بودند. نظرسنجی NHATS نیز پاسخ‌های 30 هزار و 202 شرکت‌کننده 65 سال به بالا را بررسی کرد و ارزیابی درباره زوال عقل ارائه داده بود.

 

پس از بازبینی نتایج هر دو این مطالعات، تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد نخستین مدرک مبنی بر ارتباط بین ضعف بینایی و کارکردهای شناختی بدتر را آشکار کرد. ارتباط بین این دو مولفه حتی با در نظر گرفتن جمعیت شناسی، سلامت و مولفه‌های دیگر به قوه خود باقی ماند.

 

آگاهی از این موضوع که افراد کهنسال ممکن است از نارسایی بینایی رنج ببرند و اینکه فراموشی به این موضوع مرتبط است، می‌تواند منجر به غربال‌گری‌های زودهنگام برای کشف علائم مرتبط با زوال عقل شود.

 

دانشمندان اعلام کرده‌اند مطالعه آنها مشاهداتی بوده و نمی‌تواند دقیق نشان دهد که چرا ضعف بینایی به زوال شناختی ربط دارد.

 

 

چهارشنبه 1/6/1396 - 16:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته