• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1308روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح شد؛
 150 ساختمان تخریب شده است
معاون امداد و نجات سازمان هلال احمر گفت: زلزله صبح امروز در آذربایجان شرقی تاکنون 7مجروح داشته و خوشبختانه هیچ فوتی نیز گزارش نشده است.
 
شاهین فتحی، معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: در پی زلزله صبح امروز در آذربایجان شرقی تاکنون 7 مجروح توسط نیروهای هلال احمر شناسایی شده است که 2 نفر از این تعداد به بیمارستان منتقل شده و 5 نفر مابقی به صورت سرپایی نیز در محل درمان شده اند.

وی ادامه داد: روستای «ایوق» در شهرستان سراب با توجه به حضور تیم های ارزیابی هلال احمر و بررسی های انجام شده، 150 ساختمان طی این حادثه دچار تخریب شدند. بررسی برای اسکان اضطراری احتمالی در حال انجام است.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در حال حاضر 9 تیم 5 نفره از نیروهای عملیاتی جمعیت هلال احمر در منطقه حضور دارند و اقدامات امدادی از قبیل چادر و اقلام امدادی به منطقه در حال ارسال است.

دوشنبه 6/6/1396 - 11:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


آیا مصرف آبمیوه مثل آب گریپ فروت همزمان با داروی ضد چربی خون مثل استاتین‌ها تداخل ایجاد می‌کند؟بله. مصرف آب گریپ فروت بعد از استاتین‌ها می‌تواند تداخل ایجاد کند و قادر است تا حد لیز عضلانی پیش برود و درد شدید عضلانی ایجاد کند. پس این دو نباید همزمان میل شوند.
 
به گزارش جام جم، چون آب گریپ فروت هم موجب کاهش چربی خون می‌شود حتی مصرف آبمیوه‌های مخلوط که در آن آب گریپ فروت هست. آبمیوه چه صنعتی باشد چه طبیعی نباید همزمان مصرف شود .

مصرف کدام نوشیدنی‌ها با داروها تداخل دارند؟

داروها را باید همیشه با آب میل کنید. بویژه چای و قهوه با اکثر داروها تداخل ایجاد می‌کنند. تئین و کافئین سطح جذب خیلی از داروها را مختل می‌کند و آن را افزایش می‌دهد یا سطح جذب را بشدت کاهش می‌دهد .

افرادی که به عللی مجبورند چند نوع دارو را مصرف کنند، مثلا سالمندان آیا می‌توانند این داروها را همزمان مصرف کنند؟ یا باید جداگانه مصرف کنند؟

بسته به نوع دارو فرق می‌کند. بعضی از داروها با هم تداخل ندارند و می‌توان آنها را همزمان استفاده کرد، اما برخی داروها با هم تداخل می‌کنند و نباید آنها را با هم استفاده کرد در این حالت فرد باید دارو را به داروخانه ببرد و از مسئول فنی داروخانه در این خصوص سوال کند.

در مورد به هم خوردن ساعت مصرف دارو در افرادی که دارو مصرف می‌کنند چه توضیحی دارید؟

ساعت مصرف برخی داروها را می‌توان تغییر داد و ساعت مصرف برخی از آنها را خیر. اولا که خود سرانه و بدون مشورت پزشک نباید به تغییر ساعت دارو اقدام کرد. البته گاهی می‌توان به جای مصرف قرص، از شیاف یا فرم تزریقی دارو استفاده کرد. در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها و شیاف‌ها، فرمی از دارو را داریم که آهسته روش می‌گویند. دارو طوری فرموله شده که اگر در یک زمان استفاده شود، آرام‌آرام آزاد می‌شود، البته با مشورت پزشک می‌توان برای نوعی از آنتی‌بیوتیک‌ها مصرفش را هر هشت ساعت یا هر 12 یا 24 ساعت انجام داد. حتی گاهی بر حسب ضرورت، می‌توان آنتی‌بیوتیک را عوض کرد و به نوع 24 ساعته تغییر داد.

دوشنبه 6/6/1396 - 11:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


برنج قهوه‌ای ازجمله غلات کامل محسوب می‌شود و در مقایسه با برنج سفید از خواص تغذیه‌ای بسیار فراوان‌تری برخوردار است.
 
به گزارش جام جم، هشت مورد از این خواص عالی عبارتند از:

1 ـ کاهش خطر ابتلا به دیابت

به‌ گزارش پژوهشگران دانشگاه هاروارد، مصرف حداقل دو وعده برنج قهوه‌ای در هفته موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت می‌شود. گفته شده مصرف فقط 50 گرم برنج قهوه‌ای در روز سبب کاهش 16 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می‌شود.

2 ـ سرشار از فیبر

برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است. فیبرها به مواد شیمیایی ایجادکننده سرطان در بدن می‌چسبند و این مواد خطرزا را بویژه از روده‌بزرگ و پستان‌ها دور کرده و مانع بروز سرطان کلون و پستان می‌شوند. فیبرها همچنین در تأمین سلامت قلبی ـ ‌عروقی بسیار مؤثرند.

3 ـ غنی از منگنز و سلنیوم

برنج قهوه‌ای غنی از منگنز و سلنیوم است. منگنز جزئی از ترکیب سوپراکسید دیسموتاز محسوب می‌شود. این ترکیب آنتی‌اکسیدانی، از تشکیل رادیکال‌های آزاد طی فرآیند تولید انرژی جلوگیری می‌کند. سلنیوم نیز در نابودی سلول‌های سرطانی و حتی ترمیم دی ان‌ای مؤثر است. این ماده مغذی همچنین موجب تنظیم هورمون تیروئید و کنترل سوخت‌وساز می‌شود.

4 ـ کاهش کلسترول

مطالعات نشان داده روغن موجود در برنج قهوه‌ای تا 7 درصد موجب کاهش کلسترول مضر خون می‌شود. همچنین مشاهده شده رژیم‌های غذایی حاوی غلات کامل در افزایش سطح کلسترول مفید خون مؤثرند.

5 ـ تقویت سلامت قلبی‌ ـ عروقی

پژوهشگران معتقدند برنج قهوه‌ای موجب حفظ سلامت قلبی ـ ‌عروقی بویژه در زنان یائسه می‌شود و از تصلب شرائین که عبارت است از تجمع پلاک در عروق خونی و تنگ‌شدن عروق جلوگیری می‌کند. برنج قهوه‌ای همچنین حاوی لیگنان‌های گیاهی است که در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها نقش بسزایی ایفا می‌کند.

6 ـ سرشار از مواد مغذی گیاهی

مواد مغذی در گیاهانی که از خواص ضدالتهابی برخوردارند، یافت می‌شود و عملکرد آنتی‌اکسیدانی دارند. برنج قهوه‌ای یک منبع غنی از این ترکیبات گیاهی بویژه فنولیک‌هاست. میزان فنولیک موجود در برنج قهوه‌ای با مقادیر موجود در میوه‌ها و سبزیجات برابری می‌کند.

7 ـ کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک

سندرم متابولیک در پی ترکیبی از عوامل مختلف ایجاد می‌شود که عموما افزاینده خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی و سکته شناخته می‌شوند. ازجمله پیامدهای بارز این وضعیت می‌توان به تجمع چربی در نواحی شکم و مقاومت به انسولین اشاره کرد. این درحالی است که مصرف منظم غلات کامل تا 38 درصد از خطر ابتلا به اضافه‌وزن و مقاومت به انسولین می‌کاهد.

8 ـ کاهش خطر ابتلا به آسم دوران کودکی

مطالعات نشان داده وجود غلات کامل و ماهی‌ها در رژیم‌غذایی کودکان تا 50 درصد از ابتلا به آسم می‌کاهد. حتی گفته شده تأثیر غلات کامل و ماهی‌ها در کاهش خطر ابتلا به آسم از میزان تأثیر میوه‌ها، سبزیجات و لبنیات در این مورد بیشتر است.

دوشنبه 6/6/1396 - 11:26
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد تا به حال باعث داغدار شدن میلیون‌ها خانواده شده است، شناسایی گروه‌های در آستانه خطر این اختلال مرگبار می‌تواند مانع از مرگ هزاران نوزاد شود.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند نوزادان نارس سه برابر بیشتر از سایر نوزادان در معرض خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد قرار دارند.

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد که به اختصار (SIDS) نامیده می‌شود بیشتر در نوزادانی که بین هفته ۲۴ الی ۲۷ بارداری به دنیا آمده اند، وجود دارد.

محققان آمریکایی مسئول این پژوهش اعلام کرده اند خطر سندرم مرگ ناگهانی در نوزادانی که در زمان طبیعی به دنیا آمده اند بسیار کمتر است.

براین اساس کارشناسان به والدین نوزادان نارس توصیه می‌کنند اقدام‌های احتیاطی برای مراقبت از نوزاد پس از مرخص شدن از بیمارستان را انجام دهند همچنین مادر شیرده در رژیم غذایی خود میوه، سبزی، مواد لبنی و پروتئینی کم چرب قراردهد تا سیستم ایمنی نوزاد تقویت شود.

از جمله مهم ترین نکاتی که والدین نوزاد نارس باید رعایت کنند خودداری از استعمال سیگار و مواد دخانی است، زیرا این مواد تا مدت‌ها در بدن مادر و پدر می‌ماند و سبب آسیب به سیستم تنفسی نوزاد و بالا رفتن خطر سندرم مرگ ناگهانی می شود.

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، مرگی بسیار سریع و غیر قابل توضیح است که در نوزادان به ظاهر سالم رخ می‌دهد و براساس آمار‌ها هرسال 2 هزار نوزاد در آمریکا و حدود300 نفر در انگلستان در اثر این سندرم جان خود را از دست می‌دهند.

دوشنبه 6/6/1396 - 11:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

وقتی خون جلوی چشمانمان را می‌گیرد
حتما برایتان پیش آمده که در چشم‌تان گرد و خاک، مژه و... برود، این شرایط به قدری آزاردهنده است که دلتان می‌خواهد هر چه سریع‌تر از شر آن خلاص شوید.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از چاردیواری، حال تصور کنید چشم دچار عفونت شود و علائم ناخوشایند ناشی از آن، تا زمان درمان همراه آدم باقی بماند، واقعا تصورش هم سخت است. عفونت چشم، در بسیاری از موارد می‌تواند قابل پیشگیری باشد. «دکتر محمدرضا فرتوک‌زاده» چشم پزشک، فوق تخصص پیوند قرنیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با ما نکاتی مهم و کاربردی درباره پیشگیری از عفونت چشم را مطرح کرده است.

علائم عفونت

چشم مانند سایر قسمت‌های بدن می‌تواند دچار عفونت شود، ولی به این نوع عفونت، باید بیش از پیش توجه داشت چون می‌تواند مشکلاتی جدی را برای بینایی به وجود بیاورد. قرمزی، ورم و خارش از مهم‌ترین علائم ابتلا به عفونت چشم می‌تواند باشد. علاوه بر این، احتمال خروج ترشحاتی از چشم نیز وجود دارد. به‌طور کلی این ترشحات، هنگام صبح زیاد می‌شود که این مساله می‌تواند باعث چسبیدن پلک‌ها به یکدیگر شود به همین دلیل چشم آن دسته از افرادی که به عارضه عفونت مبتلا هستند، معمولا به سختی باز می‌شود. البته در برخی افراد، مقدار ترشحات به‌قدری کم است که باعث چسبندگی پلک نخواهد شد. ریزش اشک، یکی دیگر از علائم ابتلا به عفونت چشم می‌تواند باشد. همچنین احساس کوبیده شدن و وجود جسم خارجی در چشم نیز در افراد مبتلا به عفونت چشم وجود دارد. آن دسته از افرادی که به نقص ایمنی یا دیابت مبتلا هستند، بیش از سایر افراد می‌توانند دچار عفونت چشم شوند. به‌دلیل احتمال عفونت چشم، این دسته از افراد باید حتما معاینات دوره‌ای چشم را جدی بگیرند و در صورت ابتلا به عفونت، سریعا به چشم‌پزشک مراجعه کنند.

درمان را از یاد نبر

زمانی که چشم دچار مشکل شود، باید بلافاصله به پزشک متخصص چشم مراجعه کرد و اهمیت این مساله در زمان ابتلا به عفونت چشم چند برابر می‌شود. چنانچه در زمان عفونت چشم درمان صورت نگیرد، احتمال نابینایی برای فرد وجود دارد.

به‌طور کلی برای درمان عفونت، قطره آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود و مصرف این قطره باید حتما زیر نظر متخصص چشم باشد و خود درمانی در شرایطی که چشم به عفونت مبتلاست، به هیچ عنوان کار درستی محسوب نمی‌شود.

علاوه بر این، فردی که چشمش مبتلا به عفونت می‌شود باید حتما چشم خود را با شامپوی بچه و آب گرم شست‌وشو بدهد. انجام چنین کاری قبل از ریختن قطره چشم می‌تواند به کاهش ترشحات کمک کند. عفونت‌های ساده چشم، معمولا بین 3 تا 5 روز طول می‌کشد تا درمان شود البته گاهی درمان تا سه هفته نیز به طول می‌انجامد. اما نباید بدون هماهنگی با پزشک درمان را قطع کرد که پیامدهای منفی بیشتری دارد.

خوددرمانی ممنوع

برای درمان عفونت، قطره آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود و مصرف این قطره چشم، باید حتما زیر نظر متخصص چشم باشد و خود درمانی در شرایطی که چشم به عفونت مبتلاست، به هیچ عنوان کار درستی محسوب نمی‌شود.

خطر در کمین دیابتی‌ها

آن دسته از افرادی که به نقص ایمنی یا دیابت مبتلا هستند، بیش از سایر افراد می‌توانند دچار عفونت چشم شوند. به‌دلیل احتمال عفونت چشم، این دسته از افراد باید حتما معاینات دوره‌ای چشم را جدی بگیرند.

جوشکارها بدانند

ابتلا به عفونت چشم تنها به ورود گرد و غبار به چشم خلاصه نمی‌شود و عوامل دیگری نیز می‌تواند در این مساله نقش داشته باشد. برای مثال، کار با دستگاه جوش (جوشکاری) نیز می‌تواند باعث ابتلا به عفونت چشم شود. این دسته از افراد به دلیل نگاه کردن طولانی مدت به نور شدید، دچار خراش در سطح چشم می‌شوند و همین خراش، راه ورود انواع میکروب به چشم را تسهیل می‌کند. این دسته از افراد باید از ابزار محافظتی چشم در حین کار استفاده کنند و در صورت بروز هر گونه علائم عفونت، برای بررسی به چشم پزشک مراجعه کنند.

چشم‌ها و گرد و غبار هوا

هنگامی که گرد و غبار ایجاد می‌شود، باید حتما چشم‌ها را تا جای ممکن بست؛ چون ذرات معلق گرد و خاک موجود در هوا می‌تواند وارد چشم شده و ایجاد عفونت کنند. چنانچه این ذرات معلق وارد چشم شوند، برای کاهش ابتلا به عفونت باید در وهله اول چشم‌ها را با آب گرم و شامپوی بچه، شست. انجام این کار باید به مدت یک دقیقه باشد تا جسم خارجی از چشم بیرون بیاید. اگر بعد از شست و شو، احساس جسم خارجی یا کوبیده شدن در چشم وجود داشته باشد، در چنین شرایطی، معاینه توسط متخصص چشم باید حتما انجام شود.

زیبایی به قیمت بینایی!

امروزه برخی برای زیباتر شدن دست به هر کاری می‌زنند که این مساله در بسیاری از موارد می‌تواند سلامت افراد را تهدید کند. یکی از دلایل ابتلا به عفونت چشم، لنزها محسوب می‌شوند که به طور کلی خانم‌ها بیش از آقایان به استفاده از آن تمایل نشان می‌دهند.

شاید برخی افراد تصور کنند که با رعایت اصول بهداشتی می‌توان مانع از ابتلا به عفونت چشم دراثر استفاده از لنز شد، ولی واقعیت این است که با وجود رعایت بهداشت نیز باز هم احتمال ابتلا به عفونت چشم وجود دارد، چون لنز می‌تواند باعث بروز خراش روی سطح چشم شود. علاوه بر این، لنز به‌دلیل کاهش اکسیژن‌رسانی به چشم می‌تواند عفونت ایجاد کند. گاهی ذرات ریز روی لنز باقی می‌مانند که این ذرات شانس ابتلا به عفونت چشم را افزایش می‌دهند.

زمانی که در چشم حالت قرمزی به وجود می‌آید، شانس ابتلا به عفونت بیشتر و بیشتر خواهد شد. استفاده از لنز توصیه نمی‌شود و در صورت استفاده نباید به مدت طولانی در چشم قرار بگیرد. علاوه بر لنز، لوازم آرایشی نیز می‌توانند در ابتلا به عفونت چشم نقش داشته باشند. اگر تاریخ انقضای لوازم آرایشی مخصوص چشم گذشته باشد و استفاده شود، شانس ابتلا به عفونت بالا خواهد رفت. خانم‌ها باید به این مساله توجه کنند که لوازم و وسایل آرایشی را نباید به‌صورت مشترک استفاده کنند چون در چشم هر فرد میکروب‌های مفید خاصی (فلور طبیعی) وجود دارد که در صورت ورود به چشم فرد دیگر می‌تواند موجب ابتلا به عفونت چشم شود به همین دلیل افراد نباید لوازم شخصی خود بویژه لوازم آرایشی مخصوص چشم را به‌صورت مشترک استفاده کنند.

دوشنبه 6/6/1396 - 11:24
سلامت و بهداشت جامعه

 

 توصیه های اورژانسی به حجاج در ایام تشریق

 

 

 

رئیس عملیات پزشکی حج 96 در گفتگو با جام جم آنلاین؛

رییس اورژانس کشور و رئیس عملیات پزشکی حج 96 گفت: تاکنون حج امسال 8 فوتی به همراه داشته است اما خوشبختانه تعداد فوتی های حج 96 نسبت به سال 94 خیلی کمتر است همچنین خوشبختانه بیماری خاصی حجاج را تهدید نمی کند .
 
دکتر پیرحسین کولیوند در گفت و گو با جام جم آنلاین با اشاره به ایام تشریق بیان کرد: مخاطراتی مانند گرمازدگی، آتش سوزی و تجمعات انبوه و سقوط از ارتفاع و بیماری های واگیر و حوادث ترافیکی برای هر یک از این مخاطرات تمهیدات ویژه ای اندیشیده شده است.

رییس اورژانس کشور عنوان کرد: برای خدمت دهی مناسب تیم های امدادی و عملیاتی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه آموزش های لازم برای مقابله به مخاطرات انجام می شود، گفت: شخص بنده در کلاس ها حضور دارم و آموزش های لازم را به زائران ارائه می دهم. جلسات هم اندیشی و هم افزایی را نیز برگزار می کنیم و پزشکان مجموعه کاملا در جریان هستند و مدیران کاروان و مدیران مجموعه نیز در جریان نقش آفرینشان در ایام تشریق هستند و همراه هر 300 نفر همراه با مدیر کاروان بر روی تابلویی بلند که آرم مرکز پزشکی و هلال احمر ایران بر روی آن نوشته شده است، این کاروان ها را همراهی می کنند و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

کولیوند ادامه داد: توصیه های لازم را برای حجاج انجام داده ایم و توصیه ما این است که زائران مرتب آب بنوشند و همراه خودشان حداقل سه بطری آب داشته باشند. با توجه به گرمای هوا و سطح شیب زمین و انرژی که ممکن است زائران از دست بدهند آموزش های لازم را به زائران ارائه داده ایم و به کاروان ها دستورالعمل های لازم برای جلوگیری از گرمازدگی آموزش داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: تعداد 42 نفر از حجاج در بیمارستان مرکز پزشکی حج هلال احمر ایران و 12 نفر دیگر از نیز در بیمارستان های سعودی بستری هستند.

رئیس عملیات پزشکی حج 96 با اشاره به فوت 8 نفر از حجاج تاکنون عنوان کرد: تعداد بیماران و تعداد فوتی های حج امسال نسبت به سال 94 خیلی کمتر است. خداروشکر بیماری خاصی حجاج را تهدید نمی کند و برنامه های مدونی صورت گرفته است.

دوشنبه 6/6/1396 - 11:22
سلامت و بهداشت جامعه

نخ دندان یادتان نرود

 


عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان، بر ضرورت مسواک زدن قبل از صبحانه تاکید کرد و گفت: استفاده از نخ دندان نیز از خراب شدن دندان ها پیشگیری می کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دکتر مرتضی بنکدارچیان در کنگره دندانپزشکی نقش جهان در ارتباط با موضوع پروتز دندان اظهار داشت: پروتز در واقع عضو مصنوعی بوده و برای افرادی که یک چند دندان یا تمامی دندان های خود را از دست می دهند، می توان استفاده کرد.

وی افزود: از این روش می توان به صورت روش‌های قدیمی یا جدید همچون ایمپلنت دندان های از دست رفته را جایگزین کرد.

عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان عنوان کرد: ماندگاری استفاده از روش‌های ایمپلنت، طولانی مدت و حدود ۲۰ سال بوده و شاید از مجموع هزار بیمار تنها ۵ نفر از آنها دچار مشکل شوند اما در مجموع با این روش فرد زیبایی وعملکرد دندان طبیعی را بدست می آورد و درواقع روش مطمئنی است.

بنکدارچیان در خصوص چالش های که در حیطه دندانپزشکی وجود دارد، گفت: مشکلات مربوط به اساتید، دانشگاها و دولت است و با توجه به اینکه ۵۴ دانشکده دندانپزشکی تأسیس شده اما به اندازه کافی زیرساخت های لازم در این زمینه پیش بین نشده است.

وی اضافه کرد: دانشگاه ها توسط اساتید جوان اداره می شود در صورتی که باید ترکیبی از اساتید جوان و باسابقه باشد تا از تجربه‌های اساتید باسابقه نیز بهره‌ مند شویم.

عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان عنوان کرد: در این زمینه دندانپزشکان مقصر نبوده و ما در دانشکده ها جوانانی را داریم که امکانات و تجربیات کافی را برای اموزش نداشته و برخی از آنها حتی کارهای کلینیکی ساده را نیز نمی توانند، انجام دهند.

وی ادامه داد: برخی از دانشجویان نیز رغبتی به دانشگاه نداشته و تنها تحت فشار خانواده و تبلیغاتی که در جامعه وجود دارد وارد این رشته شده اند و این آینده دندانپزشکی را به مخاطره می اندازد.

بنکدارچیان با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ درصد فارغ التحصیلان دندانپزشکی توانایی ارائه خدمت را ندارند، گفت: پیشنهاد من مبنی بر این بوده که نظام پزشکی حتما قبل از آنکه پروانه مطب را صادر کند برای اجازه کار کلینیکی همانند دیگر کشورهای دنیا دوره‌های تئوری و عملی را سپری کرده و پس از آن افراد بتوانند مطب بزنند.

عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل می توان نظام پزشکی زمانی را که برای بررسی شکایات می گذارد کلاس های آموزشی برای دندانپزشکان بگذارد تا آنها بتوانند ارائه خدمت را با کیفیت کافی داشته باشند.

وی تصریح کرد: دانشگاه ها نیز می توانند بخشی را به نام بازآموزی داشته باشند که دندانپزشکان در آن بتوانند از یک روز تا ۳ سال دوره های تکمیلی را در دپارتمان های آموزشی داشته باشند همچنین دندانپزشکان در این کلاس‌ها می تواند نواقصی را که نتوانسته اند در دوره دکترا خود رفع کنند در این دوره‌ها بدست آورند.

بنکدارچیان در خصوص ضرورت مسواک زدن، گفت: ضرورت دارد قبل از خوردن صبحانه دندان های خود را مسواک بزنیم چرا که این امر سبب می شود میکروب های داخل دهان رفع شده و صبحانه با لذت بیشتری خورده شود همچنین مسواک زدن دندان ها پس از خوردن صبحانه، ناهار و قبل از خواب نیز ضرورت دارد.

عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان عنوان کرد: نخ کشیدن ۱ الی ۲ بار در طول روز نیز از خراب شدن دندان ها پیشگیری می کند همچنین افراد باید توجه داشته باشند که خمیر دندان باید به قدری باشد که دندان های را تمیز کند لذا نیازی نبوده که به تمام طول مسواک خمیردندان زده شود چرا که این مسئله باعث تحریک فرد می شود و جلوی مسواک زدن خوب را می‌گیرد.

يکشنبه 5/6/1396 - 16:49
سلامت و بهداشت جامعه

چاقوی دو لبه آنتی بیوتیک‌ها

 


خیلی از افراد تا یک دندان درد یا گلو درد ساده سراغ‌شان می‌آید، راهی داروخانه می‌شوند و یک کیسه پر از دارو می‌گیرند که در بین این داروها چند ورق آنتی‌بیوتیک هم هست.
 
به گزارش جام حم آنلاین به نقل از چاردیواری، برخی دیگر هم کمی پا را فراتر گذاشته و زمانی که فکر می‌کنند دچار عفونت شده‌اند، خودشآنتب ان دست به کار می‌شوند و آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند. آنتی‌بیوتیک اگرچه داروی خوبی است و برای ما یک داروی حیاتی به حساب می‌آید اما مصرف آن باید با احتیاط باشد. دکتر بهروز مصلحی، پزشک و پژوهشگر نکات مهمی را درباره آنتی‌بیوتیک بیان می‌کند که دانستن آنها خالی از لطف نیست.


عوارض را کم کنید

آنتی‌بیوتیک‌ها در دنیای پیشرفته امروزی، جزو شایع‌ترین داروهایی است که در سراسر دنیا برای بیماران تجویز می‌شود. آنتی‌بیوتیک مانند هر داروی دیگری می‌تواند عوارضی را برای بیمار در پی داشته باشد بویژه در شرایطی که افراد به مصرف خودسرانه آن روی بیاورند. مصرف به جا و بموقع آنتی‌بیوتیک تحت نظر پزشک، عوارض بسیار کمی دارد به همین دلیل از مصرف خودسرانه آن باید پرهیز کرد.

بدن‌تان را مقاوم نکنید

عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک در یک بیمار با بیمار دیگر متفاوت و از یک آلرژی ساده تا یک عارضه کشنده، در افراد مختلف متغیر است. پزشک در شرایطی که احساس کند بدن بیمار با یک نوع آنتی‌بیوتیک ناسازگاری زیادی دارد، دوز یا نوع آنتی‌بیوتیک را تغییر می‌دهد یا در صورت لزوم، توصیه به تغییر در نحوه مصرف می‌کند و تدابیری از این قبیل را برای بیمار می‌اندیشد، اما در مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک، نمی‌توان این موارد را کنترل کرد و بیمار ممکن است به دلیل بروز عوارض، اقدام به قطع مصرف آنتی‌بیوتیک کند و به همین دلیل عفونت سراسر بدن او را فرا بگیرد. مصرف آنتی‌بیوتیک یا قطع مصرف آن به شکل خودسرانه، باعث مقاوم شدن میکروب‌ها به آنتی‌بیوتیک خواهد شد و این داروی ضروری و حیات‌بخش، به یک داروی بلااستفاده تبدیل می‌شود و مشکلات زیادی را برای افراد بوجود می‌آورد.

داروهایتان را فراموش نکنید

استفاده و قطع کردن خودسرانه و ناآگاهانه دارو، مشکلات زیادی را در پی دارد و همان‌طور که درباره آنتی‌بیوتیک گفته شد، می‌تواند به مقاومت میکروب‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک منجر شود. البته مقاومت میکروبی، تنها در اثر استفاده خودسرانه و قطع خودسرانه آنتی‌بیوتیک به وجود نمی‌آید و حتی فراموش کردن یک دوز یا وعده دارویی نیز می‌تواند به مقاومت میکروبی نسبت به این دارو منجر شود و به نوعی تمامی این موارد، به مرور زمان یک فاجعه بزرگ را ایجاد خواهد کرد به همین دلیل در مصرف این دارو یا هر داروی دیگری باید با احتیاط عمل کرد و مصرف هیچ دارویی بدون مشورت با پزشک، منطقی به نظر نمی‌رسد.

چرا اسهال می‌شوید؟

به‌طور کلی آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عوارض زیادی را در پی داشته باشند که این عوارض توسط پزشک کنترل خواهد شد. اسهال یکی از شایع‌ترین عوارضی است که بسیاری از بیماران با مصرف آنتی‌بیوتیک‌های مختلف دچار آن می‌شوند. مکانیزم ایجاد اسهال به وسیله آنتی‌بیوتیک‌ها دقیقا مشخص نیست، ولی به‌طور کلی آنتی‌بیوتیک‌ها فلور طبیعی روده را از بین می‌برند و در غیاب این میکروب‌های مفید، میکروب‌های بیماری‌زا باعث اسهال می‌شوند. چنانچه فردی در صورت مصرف آنتی‌بیوتیک دچار اسهال شدید و خونی، همراه با درد شدید شکم و استفراغ شود، این مساله را باید به پزشک اطلاع بدهد.

يکشنبه 5/6/1396 - 16:48
سلامت و بهداشت جامعه


برخی موادغذایی به دلیل ترکیباتشان مفید و بعضی برای مفاصل بدن مضر هستند که ما به چند مورد آن اشاره می کنیم.
 
به گزارش جام جم آنلاین از میزان، بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد، اما برخی از نشانه‌ها و علائم در همه انواع این بیماری مشترک هستند از جمله علائم مشترک انواع آرتروز می‌توان التهاب، سفتی، خشکی و درد مفاصل را نام برد.

برای کاهش درد و نرم‌شدن مفاصل می توانید از برخی موادغذایی و مکمل‌های خاص استفاده کنید.

زنجبیل در پیشگیری از التهاب رگ‌های خونی و مفاصل موثر است و تنها یک قاشق چایخوری زنجبیل در چای می‌تواند درد مفاصل را کاهش دهد.

زردچوبه خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند با آرتروز مقابله کند.

آووکادو مغذی‌ترین میوه دنیا محسوب می‌شود؛ زیرا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست و با سرطان، بیماری‌های قلبی، آرتروز و حتی آب‌مروارید مبارزه می‌کند.

سالمون بهترین منبع تامین اسید‌های چرب امگا ۳ است و این اسید‌های چرب در آن موجب تعدیل وزن بدن، سلامت قلب و بهبود سلامت مفاصل می شود.

زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه اثرات منفی به‌همراه دارد و یکی از آسیب‌های ناشی از آن درد مفاصل است.

مصرف چربی‌های اشباع‌شده برای کسانی که از درد مفاصل رنج می‌برند، انتخاب نادرستی است. کره، پنیر، گوشت‌های چرب و تمام موادی که حاوی چربی‌های اشباع‌شده فراوان هستند.

روغن‌زیتون بکر خواص آنتی‌اکسیدانی فراوانی دارد و این آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. رادیکال‌های آزاد باعث افزایش التهابات و درد مفاصل می‌شوند.

آناناس حاوی ماده‌ای به‌نام «بروملین» است که خاصیت ضدالتهابی و دارویی دارد؛ دارویی که التهاب مفاصل را کاهش می‌دهد و روند بهبود جراحت‌ها را سرعت می بخشد.

 

يکشنبه 5/6/1396 - 16:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

یک متخصص علوم غذایی درباره این که ماهی های کدام منطقه ایران از سایر مناطق، سالم تر است، توضیحاتی ارائه داد و تاکید کرد: تامین سلامت ماهی در مناطق مختلف کشور به عوامل متعددی ربط دارد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین، محمدحسین عزیزی گفت: سلامت انواع ماهی‌های خوارکی بستگی به این دارد که این ماهی‌ها در آب آلوده به مواد نفتی، یا شیمیایی و آب‌های فاضلابی زندگی نکرده باشند. بنابراین هرچه آبی که قبل از صید در آن زندگی کرده‌اند، تمیزتر باشد، ماهی صید شده از لحاظ کیفیت سالم‌تر خواهد بود، به شرط این‌که شرایط نگهداری بعد از صید نیز مناسب باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین بیشتر از اینکه مهم باشد که ماهی سالم در کدام منطقه کشور پرورش یافته باشد، مهم تر این است که در چه آبی پرورش یافته است.

عزیزی در پاسخ به این پرسش که برخی متعقدند ماهی جنوب از ماهی شمال سالم‌تر است، توضیح داد: در حال حاضر هیچ بررسی و آزمایش علمی در این زمینه صورت نگرفته‌ است که کدام منطقه کشور ماهی‌های سالمتری دارد و یا چه نوع ماهی سالم‌تر است ، بنابراین، این باور دلیل علمی ندارد.

به گفته این متخصص علوم‌غذایی سالم‌تر بودن ماهی‌های جنوب کشور نسبت به شمال آن، به اعتقاد برخی از افراد، شاید از آن جهت باشد که دریای جنوب وسعت بیشتری دارد و آلودگی در آن پخش می‌شود، اما دریا شمال از وسعت کمتری برخوردار است.

عزیزی افزود: علاوه بر آن ممکن است عده‌ای بر این باور باشند، که وجود نفت در دریای جنوب موجب ناسالم بودن ماهی‌های آن باشد، اما هیچ‌یک از این باورها نمی‌تواند بر ناسالم بودن ماهی در آب‌های منطقه‌ای مهر تایید بزند، مگر این‌که دراین زمینه آزمایش‌ها و بررسی‌های دقیقی صورت گرفته باشد.

این متخصص علوم‌غذایی با بیان این‌که در ایران تنها چند نوع ماهی پرورش داده می‌شود، اظهار داشت: سلامت ماهی‌های پرورشی نیز همانند ماهی‌های آزاد به آبی که در آن پرورش می‌یابند و همچنین غذایی که با آن تغذیه می‌شود بستگی دارد، از جمله ماهی های پرورشی رایج، می‎‌توان ماهی کپور و قزل‌آلا را نام برد.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین با بیان این‌که مسئله قابل اهمیتی که می‌تواند ارزش تغذیه‌ای ماهی را بالا ببرد، وجود امگا ۳ بیشتر در آن است، گفت: ماهی‌های آزاد از چربی بیشتری برخوردارند، بنابراین، امگا ۳ آن‌ها نیز بالاتر است، از نمونه‌های این ماهی‌ها می‌توان به قزل‌آلا و سالمونلا اشاره کرد. بنابراین توصیه می‌شود مردم این نوع ماهی‌ها را بیشتر مصرف کنند.

يکشنبه 5/6/1396 - 16:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته