• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1308روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

مصرف خاکشیر می‌تواند درمانی برای سوء مزاج سرد باشد

 

یکی از مشکلات زندگی شهرنشینی و به طبع آن کم‌تحرکی، «یبوست» است که بخش زیادی از مردم با آن دست به‌گریبان هستند؛ در این مطلب با خواص شگفت‌انگیز «دانه‌های ریزی» آشنا می‌شوید که تنها یکی از خواص آن، درمان انواع یبوست است.

همه ما با دانه‌های ریز و قهوه‌ای رنگ «خاکشیر» که بیشتر در قالب شربت خاکشیر از آن استفاده می‌کنیم، آشنا هستیم اما خاکشیر دارای خواص و کاربردهای متعددی در درمان بسیاری از امراض و بیماری‌ها نیز هست که در ادامه به مواردی از این خواص و کاربردها اشاره شده است:


درمان ضعف معده ناشی از سوء مزاج سرد با غلبه سودا
مصرف خاکشیر می‌تواند درمانی برای سوء مزاج سرد باشد که نشانه این سوءمزاج، خشکی دهان، کم میلی به آب، بدگواری طعام، بی‌میلی به خوراک، نفخ شکم، بروز برخی دردها در معده، ضعف و لاغری که روز به روز بیشتر می‌شود.


درمان یبوست سوداوی یا عصبی روده
نشانه آن کشیدگی شکم و انقباض روده است؛ به هنگام تخلیه، بخشی از روده حلقه‌وار جمع شده، مدفوع دو تکه شده و راه روده چند دقیقه بسته می‌شود؛ در این حال تکه‌ای از مدفوع خارج شده و تکه دیگر در جای خود باقی می‌ماند حتی با فشار نیز روده کاملاً باز و تخلیه نمی‌شود؛ مقداری از مدفوع در روده بجای مانده و در نتیجه سموم و عوارض مختلفی را موجب می‌شود که اغلب مردم به این ناراحتی دچار هستند.


درمان یبوست دوران پیری
سالخوردگان بدنشان کم آب و خشک شده و به همین نسبت روده‌هایشان نیز خشک و کم‌آب می‌شود؛ بهترین داروی طبیعی برای این افراد خاکشیر است که باید آن را کوبیده داخل استکان آب داغ ریخته و با عسل بنوشند؛ استفاده از حب‌های ملین و مسهل‌ها برای این افراد زیان‌آور است زیرا مانده رطوبت بدن آن‌ها را کشیده و می‌تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد.


درمان یبوست در کودکان
در کودکانی که مبتلا به یبوست و دل‌درد شده و جوش‌هایی در بدنشان پیدا می‌شود، روزی یک قاشق چای‌خوری خاکشیر را بکوبند و در قندداغ ریخته و به آنان بنوشانند.


درمان تورم لوزه‌ها
استفاده از خاکشیر غالباً از بروز تورم در لوزه‌ها جلوگیری می‌کند.

 

استفاده از خاکشیر غالباً از بروز تورم در لوزه‌ها جلوگیری می‌کند.


درمان ضعف قوه باء
مصرف خاکشیر ترشحات رحمی ناشی از سودا را به تدریج کم و برطرف می‌کند؛ خاکشیر پرده‌ای از چربی در سطح بدن ایجاد کرده و موجب نرمی و لطافت پوست بدن می‌شود.


درمان خونریزی بواسیری
ازجمله عوارض سوداوی، ضعف کبد و بروز بواسیر است که گاه با خونریزی‌های پی‌درپی عارض می‌شود؛ بهترین دارو برای این مشکل، خاکشیر است که بدن را اصلاح و مانع خونریزی خواهد شد همچنین خاکشیر می‌تواند برخی از اقسام اسهال را نیز درمان کند.

سه شنبه 21/6/1396 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

 

 افزایش فعالیت بدنی و ورزش در رفع مشکل یبوست بسیار کمک‌کننده است

 

یبوست از شکایات شایع میان مردم است و 25 درصد افراد به صورت خفیف یا شدید آن را تجربه می‌کنند. به دفع اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته یبوست گفته می‌شود و بروز این عارضه در زنان شایع‌تر است. یکسری عوامل و ریسک‌فاکتورها در بروز آن موثر هستند.

 

معمولا کسانی که فعالیت کمی دارند و تحرک بدنی در آنها کم است، بیشتر گرفتار این مشکل می‌شوند. البته شیوع یبوست در افرادی که جزو قشر ضعیف جامعه هستند (از نظر اقتصادی و اجتماعی) و سطح آگاهی‌شان از سلامت پایین است، بالاست چراکه آنها معمولا به خاطر شرایط اقتصادی رژیم غذایی کم فیبری دارند و فرصت هم برای فعالیت ورزشی ندارند. 

 

بالا رفتن سن یکی از علل ییوست است 

بالارفتن سن یکی از علل ییوست است و از دیگر علل موثر در بروز آن می‌توان به عواملی که باعث انسداد در مسیر خروج مدفوع می‌شوند؛ وجود تومور در روده باریک، وجود زخم یا بیماری‌های التهابی روده، سرطان روده بزرگ و تنگ شدن روده و... اشاره کرد. البته مصرف برخی داروها از جمله مکمل آهن، داروهای مدر، ضدفشارخون، ضدپارکینسون و همچنین داروهای ضدتشنج و حتی بروفن که جزء داروهای ضدالتهابی است در ایجاد آن نقش دارند. 

 

ابتلا به برخی بیمار‌ی‌ها هم می‌تواند با یبوست همراه باشد به عنوان مثال افراد مبتلا به دیابت، کم‌کاری تیرویید و کسانی که سطح کلسیم یا پتاسیم خونشان پایین است، از یبوست رنج می‌برند. در دوران بارداری نیز به دلیل تغییرات هورمونی و همچنین کم شدن فعالیت بدنی، زنان دچار یبوست می‌شوند. 

 

علاوه بر اینها، در صورت بروز اختلال در سیستم عصبی روده و انتقال پیام‌ها به مغز یبوست اتفاق می‌افتد. بیماران مبتلا به پارکینسون، انواع سکته‌های مغزی یا ضایعات داخل کانال نخاعی بر اثر تصادف و.... در پی بروز این اختلال گرفتار این مشکل هستند.

 

 

 به دفع اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته یبوست گفته می‌شود

 

کم‌تحرکی یبوست می‌آورد

با وجود تمامی این مسائل، با توجه به اینکه ساده‌ترین علت در بروز یبوست، کم‌تحرکی است، افزایش فعالیت بدنی و ورزش به‌خصوص پیاده‌روی در رفع این مشکل بسیار کمک‌کننده است. مصرف غذاهای حاوی فیبر، میوه و سبزیجات (سیب پوست گرفته و موز)، ‌نان‌های سبوس‌دار، نوشیدن مایعات کافی و اجابت مزاج در زمان مشخص می‌تواند به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند.

 

از این رو، رژیم غذایی باید به‌گونه‌ای باشد که روزانه هر فرد حداقل 20 گرم فیبر دریافت کند. کاهو از منابع خوب فیبر به شمار می‌رود. از انجا که نوشیدن کم مایعات می‌تواند منجر به یبوست شود، روزانه باید 10 لیوان آب نوشید. استفاده از برخی ترکیبات مثل روغن زیتون، خاکشیر و تخم شربتی نیز در رفع آن موثر هستند. علاوه بر این درصورت اضافه وزن، باید هر چه سریع‌تر با ورزش اصولی به فکر کاهش وزن بود چون چاقی یبوست را تشدید می‌کند. 

 

البته استفاده از یکسری از داروهای ملین مثل سنا و شربت لاکتولوز هم می‌تواند به رفع یبوست کمک کند اما با این حال بهتر است با تغذیه اصولی و افزایش تحرک بدنی و ورزش و مصرف مایعات و میوه و سبزیجات به مقدار کافی این مشکل را حل کرد. 

 

اگر فردی با رعایت تمام نکات تغذیه‌ای مشکلش حل نشد، حتما نیاز به مراجعه به متخصص و بررسی بیشتر با کولونوسکوپی، مانومتری ناحیه انتهاب مقعد (مانومتری رکتوم) و همچنین برآورد زمان ترانزیت کولون نیاز است تا علت یبوست تشخیص و براساس آن درمان مناسب صورت بگیرد.

 

سه شنبه 21/6/1396 - 16:5
سلامت و بهداشت جامعه




 

 

موز حاوی فولات یا ویتامین B9 است، که از ویژگی های ضد افسردگی سود می برد

 

موزها یکی از محبوب‌ترین میوه ها در جهان محسوب می شوند. مصرف آنها آسان است و به عنوان یک میان وعده مقوی و سالم قابل استفاده هستند.

موز از محتوای بالای پتاسیم، فیبر، و آنتی اکسیدان ها سود می برد، از این رو یک ماده غذایی مغذی است.

 

با این وجود، موز از محتوای بالای کربوهیدارت ها و قند نیز برخوردار است که این پرسش را برای افراد بسیاری ایجاد می کند که آیا مصرف موز برای من بد است؟

پاسخ منفی است، زیرا موز یک ماده غذایی سالم محسوب می شود. موز سرشار از پتاسیم و یک نوع فیبر به نام پکتین است. این میوه همچنین حاوی ویتامین C، منیزیم، و ویتامین B6 است. آنتی اکسیدان های موجود در موز نیز آن را به گزینه ای سالم‌تر تبدیل می کنند، زیرا این آنتی اکسیدان ها محافظت در برابر رادیکال های آزاد را ارائه می کنند. همچنین، موز به کاهش تورم کمک می کند، از کاهش وزن پشتیبانی می کند، از شما در برابر ابتلا به دیابت محافظت می کند، و سیستم عصبی بدن انسان را تقویت می کند. این میوه برای سیستم ایمنی بدن انسان نیز خوب است، زیرا به تولید گلبول های سفید کمک می کنند.

 

این نکته که موز از محتوای بالای قند و کربوهیدارت ها برخوردار است، درست است، اما حتی در این شرایط نیز برخی کارشناسان معتقدند که این میوه برای بیماران مبتلا به دیابت بد نیست، زیرا از شاخص گلیسمی بسیار بالا برخوردار نیست. با توجه به میزان رسیدگی، موز به طور معمول دارای ارزش شاخص گلیسمی بین 42 و 62 است، از این رو مصرف متعادل آن به افزایش سریع قند خون منجر نمی شود. شما باید از مصرف بیش از اندازه و موزهای بسیار رسیده پرهیز کنید.

 

فواید مصرف موز

موز نه تنها بد نیست، بلکه می تواند فواید سلامت مختلفی را ارائه کند که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.

موز از فیبر فراوان برخوردار است

موزها میزان قابل توجهی فیبر در اختیار شما قرار می دهند. آنها منبعی غنی برای فیبر محلول و نامحلول هستند. فیبر محلول حس سیری را بهبود می بخشد. این شرایط از پرخوری جلوگیری کرده و به کنترل وزن کمک می کند. همچنین، این ویژگی گوارش را بهبود می بخشد، که به نوبه خود بهبود سلامت کلی انسان را در پی دارد.

 

 

موزها به عنوان یک میان وعده مقوی و سالم قابل استفاده هستند

 

موز از سلامت قلبی عروقی پشتیبانی می کند

هر وعده موز دوز خوبی از پتاسیم را در اختیار بدن انسان قرار می دهد. این الکترولیت معدنی به سرعت وارد جریان خون می شود و در کمترین زمان ممکن به سلول ها می رسد. با حرکت در امتداد غشاهای سلولی، پتاسیم به حفظ تعادل مایع کمک می کند، که به نوبه خود در تنظیم ضربان قلب نقش دارد. در صورتی که با کمبود پتاسیم مواجه باشید، امکان ابتلا به مشکلات ریتمی قلب وجود دارد. مصرف 4,700 میلی گرم پتاسیم در روز اهمیت دارد و یک موز می تواند تا 360 میلی گرم از این ماده معدنی را تامین کند.

 

موز به بهبود شرایط خواب کمک می کند

مصرف منظم موز به تجربه خواب بهتر کمک می کند. این میوه حاوی تریپتوفان است که ترشح ملاتونین را تحریک می کند. بدن انسان از ملاتونین به یک عنوان یک سیگنال برای آرامش و به خواب رفتن استفاده می کند. سطوح عادی ملاتونین در بدن انسان کسب آرامش و تنظیم خواب را بهبود می بخشد.

 

موز به کاهش کلسترول بد کمک می کند

اگر رژیم غذایی شما سرشار از چربی های ترانس باشد، در نهایت ممکن است با افزایش سطوح کلسترول بد (LDL) مواجه شوید. این شرایط می تواند به شکل گیری بیماری قلبی و مشکلات سلامت دیگر منجر شود. مصرف موز کمک حال شما برای مقابله با این شرایط خواهد بود، زیرا این میوه حاوی ترکیباتی به نام فیتواسترول ها است که می توانند به کاهش کلسترول بد کمک کنند. افزون بر این، موز حاوی ویتامین B6 است، که عنصری ضروری برای سیستم ایمنی بدن انسان، سلامت قلب، عملکرد سیستم عصبی و سلامت گوارش محسوب می شود.

 

 

هر وعده موز دوز خوبی از پتاسیم را در اختیار بدن انسان قرار می دهد

 

موز با کم خونی مبارزه می کند

اگر به کم خونی یا آنمی مبتلا هستید، که به واسطه کمبود آهن شکل گرفته است، افزودن موز به رژیم غذایی می تواند اقدامی در جهت درست باشد. انسان هنگامی به کم خونی مبتلا می شود که بدن به میزان کافی گلبول قرمز در اختیار ندارد. این شرایط می تواند موجب شکل گیری مشکلاتی مانند تنگی نفس، خستگی، و رنگ پریدگی پوست شود.

 

موز خلق و خو را بهبود می بخشد

موز حاوی فولات یا ویتامین B9 است، که از ویژگی های ضد افسردگی سود می برد. این به معنای آن است که افزایش مصرف فولات ممکن است به مبارزه با افسردگی و بهبود خلق و خو به طور همزمان کمک کند. مصرف موز موجب می شود تا ورود مواد شیمیایی مسئول احساس خوب به مغز تسریع شود. همچنین، برای مقابله با استرس و اضطراب نیز می توانید مصرف موز را مد نظر قرار دهید.

 

در کنار فولات، موز حاوی تریپتوفان است که ترشح سروتونین را تحریک می کند و این شرایط به نوبه خود خلق و خو را بهبود بخشیده و استرس و اضطراب را کاهش می دهد. این ماده به درمان بی خوابی نیز کمک می کند. هنگامی که خواب خوب شبانه را تجربه کنید، احساس بهتری خواهید داشت و موز به واقع می تواند در این زمینه کمک حال شما باشد.

 

موز استخوان را تقویت می کند

موز از کلسیم بالایی برخوردار نیست، اما همچنان می تواند به تقویت استخوان ها کمک کند. موز حاوی فروکتولیگوساکاریدهای پری‌بیوتیک است که در دستگاه گوارش تخمیر می شوند و جذب کلسیم از مواد غذایی دیگر را برای بدن تسهیل می کنند. این شرایط به نوبه خود در کمک به تقویت استخوان ها نقش خواهد داشت و فواید سلامت دیگری را نیز ارائه می کند.

 

موز به کاهش وزن کمک می کند

اگرچه موز حاوی قند و کربوهیدارت ها است، اما همچنان می تواند در کاهش وزن کمک حال شما باشد. آنها از شیرینی طبیعی سود می برند، از این رو دیگر تمایلی به مصرف مواد دیگر برای فرو نشاندن میل خود به شیرینی نخواهید داشت. یک موز بزرگ تنها 90 کالری دارد، که بسیار کمتر از یک قالب شکلات یا خوراکی های شیرین دیگر محسوب می شود. افزون بر این، موز محتوای فیبر بالایی دارد. فیبر احساس پری را در شما ایجاد می کند و از درد گرسنگی پیشگیری می کند. همچنین، این شرایط از پرخوری جلوگیری کرده و بر همین اساس به کاهش وزن کمک می کند.

سه شنبه 21/6/1396 - 16:4
سلامت و بهداشت جامعه

احساس داغی دردناک و یا احساس آتش گرفتن کف پا، خصوصا در سنین میانسالی و سالمندی می تواند ناشی از نوروپاتی اعصاب باشد.
 


 

بیماری دیابت، شایع ترین علت بروز این مشکل است که معمولا علائم آن با احساس داغ شدن و سوختن کف پا و بی حسی انگشتان پا شروع می شود.


نوروپاتی محیطی و بیماری عروق محیطی که در اثر دیابت به وجود می آیند، متهمان اصلی داغ شدن و سوزش کف پا هستند و بیمار مبتلا به این مشکل، بایستی به پزشک متخصص ارتوپد یا متخصص غدد مراجعه کند تا پاهای او را بررسی کند.


اگرچه این مشکل در بیماران دیابتی شایع است، ولی می تواند علل دیگری نیز داشته باشد.
شغل فرد و نوع کفش او نیز می تواند باعث داغ شدن کف پا شود.


پلیس ها و کارگران ساختمانی به دلیل آنکه مدت طولانی می ایستند و کف پای آنها با گرمای زمین در تماس است، می توانند دچار داغی کف پا شوند.


انجام ورزش گلف یا تنیس در یک روز گرم نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود.


کفش ها، به خصوص آنهایی که پوشیده و بسته هستند یا از مواد مصنوعی ساخته شده اند نیز باعث عرق کردن و داغ شدن و احساس سوختن کف پا می شوند.


جوراب نیز می تواند باعث احساس آتش گرفتن کف پا شود، خصوصا جوراب هایی که از جنس الیاف پلاستیکی (نایلونی) هستند.


یکی دیگر از علل شایع داغ شدن کف پا، بیماری پای ورزشکار (قارچ بین انگشتان پا) است.

مهم ترین راه درمان احساس سوختن کف پا در اثر نوروپاتی، متوقف کردن آسیب اعصاب است
برخی از علل این مشکل که کمتر شایع هستند، عبارتند از:
- نوشیدن الکل
- نارسایی مزمن کلیه
- بیماری عروق محیطی
- سندرم تونل مچ پا
- ورم عصب مورتون
- کمبود ویتامین
- بیماری ایدز
- سندرم درد ناحیه ای پیچیده
- عمل جراحی بای پس معده

 

درمان های پزشکی
برای درمان احساس سوختن و داغ شدن کف پاها بایستی درد و احساس غیرعادی ایجادشده توسط نوروپاتی را برطرف کرد.


مهم ترین راه درمان احساس سوختن کف پا در اثر نوروپاتی، متوقف کردن آسیب اعصاب است.


در برخی موارد، درمان بیماری زمینه ای مانند دیابت، باعث بهبودی نوروپاتی و علائم آن می شود. در سایر شرایط، مانند نوروپاتی رشته های عصبی کوچک، وقتی علت معلوم نمی شود، پزشک روی درمان علائم کار می کند.


در بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی، درمان به معنای حفظ قند خون در حد طبیعی است که این کار معمولا به رژیم غذایی خاص، داروهای خوراکی و تزریق انسولین نیاز دارد.


در افراد مبتلا به سایر انواع نوروپاتی که باعث احساس آتش گرفتن کف پا می شوند، جلوگیری از آسیب بیشتر اعصاب اهمیت دارد.


راه درمان برخی از مشکلاتی که باعث داغ شدن و سوزش کف پا می شوند، در متن زیر آورده شده است:


 

- کمبود ویتامین : مصرف مکمل ویتامین ب12 یا تزریق آمپول آن می تواند کمبود این ماده مغذی را در بدن جبران کند.


- مصرف الکل: خودداری از نوشیدن الکل از اسیب بیشتر اعصاب جلوگری می کند و باعث بهبودی و ترمیم اعصاب می شود.


- نارسایی مزمن کلیه: شاید بیمار مبتلا به نارسایی کلیه، نیاز به دیالیز داشته باشد تا سموم از بدنش دفع شوند. این سموم باعث نوروپاتی و داغ شدن و سوزش پاها می شوند.


- کم کاری غده تیروئید: مصرف قرص های حاوی هورمون تیروئید مانند قرص لووتیروکسین (تحت نظر پزشک متخصص غدد)، کمبود این هورمون را بدن جبران کرده و اغلب باعث برطرف شدن نوروپاتی و سوزش کف پاها می شود.


پزشک برای درمان احساس آتش گرفتن کف پا، داروهایی را برای بیماری تجویز می کند که برخی از آنها عبارتند از: گاباپنتین، آمی تریپتیلین و دسی پرامین.


برای کاهش درد و ناراحتی شدید ناشی از سوزش پاها، گاهی اوقات پزشک داروهای مسکن را برای بیمار تجویز می کند.


 

اگر داغ شدن و احساس آتش گرفتن کف پا در اثر قارچ انگشتان پا باشد، مصرف داروهای ضدقارچ باعث درمان عفونت قارچی پا و تسکین احساس سوختن کف پا می شود.

 

درمان های خانگی
شاید با عوض کردن نوع کفش و یا درمان قارچ انگشتان پا، مشکل شما برطرف شود و نیاز به درمان دیگری نباشد.


توصیه های زیر برای کاهش این مشکل مفید هستند:


- اگر هر روز از منزل بیرون می روید، مثلا سر کار یا مدرسه، پشت سر هم یک کفش را نپوشید. بلکه یک روز در میان، کفش خود را عوض کنید تا داخل آن کاملا هوا بخورد.


- اگر هوا خوب است، صندل بپوشید تا پاهایتان هوا بخورد.


- مرتبا جوراب خود را عوض کنید و بشویید، خصوصا بعد از ورزش. جوراب نخی بپوشید تا عرق پا را بگیرد و پا خنک شود.


- در حمام یا استخر عمومی، حتما دمپایی پلاستیکی مخصوص خودتان را بپوشید.


- از پودرهای دارویی مخصوص کف پا استفاده کنید تا رطوبت اضافی پا را بگیرد و قارچ انگشتان پا بهبود بیابد. 

سه شنبه 21/6/1396 - 16:0
سلامت و بهداشت جامعه

داغ شدن پاها می تواند در اثر آسیب اعصاب پا باشد. برخی مواقع، پاهای داغ ممکن است درد هم داشته باشد و نگذارد خوب استراحت کنید.

 

 

 

علل داغی پا

پای داغ می تواند در اثر آسیب عصب ناشی از بیماری دیابت، قرار گرفتن در معرض مواد سمی خاص، مصرف الکل، کمبود یکی از ویتامین های گروه B و ایدز ایجاد شود.

• خستگی پاها
• پای ورزشکار : نوعی عفونت قارچی در پوست پا است.
• بیماری شارکو ماری توث : اختلال ارثی که بر اعصاب دست ها و پاها تاثیر دارد.
• ایدز و ویروس HIV
• کم کاری تیروئید
• سندرم درد منطقه ای مرکب (Complex regional pain syndrome) : درد مزمن ناشی از عمکرد بد سیستم عصبی
• نوروپاتی دیابت : آسیب اعصاب در اثر بیماری دیابت
• کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 و B6
• نارسایی مزمن کلیه (اورمی)
• سندرم تونل قوزک پا (Tarsal tunnel syndrome) : فشار غیرطبیعی بر اعصاب پا
• بیماری لایم ( Lyme disease) : عفونت باکتریایی که توسط نیش یک انگل در بدن پخش می شود.
• نوروپاتی آمیلوئید
• مصرف الکل

“برخی افراد هفته ها و یا ماه ها بعد از عمل جراحی بای پس معده، احساس داغ شدن پا را دارند”

آیا باید به پزشک مراجعه کرد؟

• اگر ناگهان پاهایتان داغ شد، مخصوصا اگر در معرض سم خاصی قرار گرفته اید.
• زخم پا، عفونت کرده باشد، مخصوصا اگر دیابت داشته باشید.
• اگر طی چند هفته مراقبت خانگی از پای داغ ، هنوز مشکل ادامه دارد.
• علائم پای داغ بدتر و دردناک تر شود.
• داغ شدن پا در تمام پا احساس می گردد.
• از دست دادن احساس در انگشتان و خود پا
مراقبت خانگی برای کف پای داغ

• استراحت کنید و پاهای خود را در سطحی بالاتر قرار دهید.
• کفش های مناسب و راحت بپوشید. کف کفش دارای کفی نرم باشد.
• پاهای خود را با آب سرد بشویید.
• متعادل کردن میزان قند خون
• مصرف مکمل ویتامین B12
• مصرف داروهای ضد درد و مسکن
• عدم نوشیدن الکل
• ترک سیگار
• خشک کردن پاها بعد از شستن آنها
• ماساژ پاها با پمادهایی که گردش خون را بهبود می دهند.
• مرتب ورزش کنید تا خون را بهتر به گردش درآورید.
• کفش های چرمی و جوراب های نخی و یا پشمی مناسب تر می باشند.
• استفاده از کرم خنک کننده پا
• ویتامین B3 مصرف کنید، زیرا درمان کننده داغی پاها می باشد. نخود، لوبیا، شیر، ماست و زرده تخم مرغ دارای این ویتامین هستند.
• آویشن درمان کننده مشکلات گردش خون است. هر روز به مدت ۲۰ دقیقه، پای داغ خود را در آویشن مخلوط با آب قرار دهید تا به گردش خون بهتر کمک کند و سوزش و درد را تسکین دهد.
• پابرهنه را رفتن باعث می شود هوا در پای شما به گردش درآید و پا را خشک کند. برای درمان پای داغ، چند دقیقه پابرهنه و بدون جوراب روی علف، سنگ و ماسه و غیره راه بروید.
• ماساژ زنجبیل برای تسکین پادرد مفید است.
• زنجبیل را با روغن نارگیل، روغن زیتون و یا دیگر روغن های گیاهی مخلوط کنید و هر روز به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، پاهای خود را با این مخلوط ماساژ دهید.

 

 

سه شنبه 21/6/1396 - 15:55
سلامت و بهداشت جامعه

 

حقایق شگفت انگیزی در مورد مصرف بعضی داروها وجود دارد که نه تنها می تواند اثر آن ها را کمتر کند بلکه توجه نکردن به این نکات ممکن است عواقب بسیار بدی به همراه داشته باشد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آوای سلامت ،در اینجا ۶ نوع دارو که اکثر افراد معمولا در مصرف آنها دچار اشتباه می شوند، معرفی شده‌اند:


داروهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا: برخی از دسته های دارویی بدون نسخه برای درمان عطسه، گلودرد، سردرد، تب، آبریزش بینی و ... می تواند با عوارض جانبی مانند افزایش فشار خون، تشدید علائم آسم، و یا احتباس ادراری شود. این مهم است که دوز مناسب این داروها را طبق برچسب روی آنها مصرف کنید و یا با پزشک تان در مورد دوز مناسب دریافتی مشورت نمایید.

داروهای ضد التهابی: ضد التهاب های غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و ... اگرچه در درمان دردهایی مانند سردرد یا درد عضلانی می تواند معجزه کند اما به این معنا نیست که هنگام ابتلا به این دردها به طور مداوم دست به سوی داروهای ضد التهابی ببرید. این دسته داروها می توانند خطر ابتلا به مشکلاتی از قبیل خونریزی دستگاه گوارش و نارسایی کلیه را افزایش دهند. قبل از مصرف این داروها بخصوص اگر مبتلا به نارسایی عملکرد کلیه یا مشکل زخم معده هستید، صحبت کنید و یا این که آنها را حتما با وعده های غذایی مصرف کنید. همچنین باید بدانید که نوع کارکرد این دسته داروها مشابه هم بوده و استفاده از بیش از یکی از آنها می ‌تواند باعث افزایش بروز عوارض جانبی‌ شود. سعی کنید هر دارو را در دوره خاص خود استفاده کنید تا ببینید برای هر کدام از مشکلاتتان، کدام بهتر جواب می‌ دهد. برای مثال ممکن است به مرور متوجه شوید که سردردتان با ایبوپروفن زودتر بهبود می یابد، در حالی‌که ناپروکسن باعث تسکین درد عضلانی می‌ شود. اما اگر بعد از استفاده از این داروها هنوز دچار مشکل بودید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

استامینوفن: استامینوفن را می‌توان در قالب مسکن در یک دسته و در قالب کاهنده تب در دسته دیگر طبقه‌ بندی کرد. در حالی که این دارو فورا می تواند به پایین آوردن تب و درد کمک کند، مصرف بیش از حد آن می تواند بخصوص برای کبد و کلیه سمی باشد.

آنتی اسیدها: مصرف این داروها که اغلب برای سوزش سر دل و ناراحتی های گوارشی هنگام خوردن مواد غذایی یا نوشیدنی های خاص استفاده می شود، نباید به طور روزانه باشد. استفاده از آنتی اسیدهای جویدنی به طور گاه به گاه خوب است اما استفاده مدام از آنها نیاز به تجویز پزشک دارد. چون نیاز به استفاده روزانه از این داروها می تواند بیانگر ابتلا به مشکلات گوارشی شدید باشد.

اسپری های بینی: در حالی که به نظر می رسد این اسپری ها بی ضرر و فوق العاده مفید باشند، استفاده مدام از آنها می تواند با گلوکوم یا آب مروارید، خونریزی بینی یا زخم همراه باشد.

دیورتیک ها: مصرف زیاد این داروهای ادرار آور، با مشکلات جدی سلامت از قبیل نارسایی کلیه، اختلالات الکترولیتی مانند کاهش سطح پتاسیم و آریتمی قلبی همراه باشد. (افرادی که از داروهای مدر استفاده می کنند اگر از دیورتیک هایی استفاده کنند که پتاسیم را دفع نمی کند ممکن است دچار افزایش بسیار زیاد پتاسیم خون شوند و در صورتی که از تیازیدها استفاده نمایند دچار کاهش پتاسیم خون می شوند.)

سه شنبه 21/6/1396 - 15:53
سلامت و بهداشت جامعه

 


شروع فصل پاییز با افت محسوس دما و خشکی هوا همراه است که این امر، افراد مختلف را مستعد سرماخوردگی می‌کند؛ در این مطلب چند توصیه برای جلوگیری از سرماخوردگی در این فصل ارائه شده است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، شروع فصل پاییز با افت محسوس دما و خشکی هوا همراه است که این امر، افراد مختلف را مستعد سرماخوردگی و ابتلا به برخی از بیماریها می‌کند لذا در فصل پاییز تدابیر خاصی برای حفظ سلامتی در طب سنتی ذکر شده که در ادامه برخی از توصیه‌های ویژه پاییز توسط دکتر مهدی فهیمی، متخصص طب سنتی آمده است.

با شروع فصل پاییز توصیه می‌شود شبها از باز گذاشتن پنجره‌ها و روشن بودن کولر جداً پرهیز شود‌؛ افت دما در نیمه شب زیاد خواهد بود و شانس شروع سرماخوردگی بسیار افزایش می‌یابد.

فصل پاییز با افت و خیز دما طی روز و شب و احتمال خشک شدن مخاط و تجمع اخلاط مزاحم در مسیر ریه و سینوس‌ها همراه است.

بهترین حالت این است که شبها قبل از خواب حداقل دو لیوان آب جوش استفاده شودتا ترشحات ریوی و سینوسها در شرایط خوبی باشد و بدن بتواند پاکسازی انجام دهد؛ این کار مانع از گلودرد و سرماخوردگی خواهد شد.

استفاده مطلوب از میوه گلابی و دمنوش برگ گلابی در این فصل توصیه می‌شود؛ در این فصل استفاده از میوه گلابی باعث پاکسازی دستگاه گوارش از جرمهای غلیظ می‌شود‌.

توصیه می‌شود روزانه به‌خصوص در میانه روز حداقل یک تا دو گلابی استفاده شود‌؛ استفاده از این میوه جرمهای غلیظ را دفع می‌کند و مانع از تجمع بخارات گرم در کبد می‌شود‌ پس بنابراین می‌تواند از بروز سرماخوردگی همچنین احتقان صفراوی جلوگیری کند.

شروع علائم خشکی در پائیز می‌تواند افت و خیز رطوبت و حرارت را ایجاد کند و این باعث اختلال خواب در بعضی از افراد خواهد شد‌.

برگ میوه گلابی در حال حاضر به‌وفور وجود دارد‌؛ می‌توانید برگ این میوه را گرفته و خشک کرده و شبها به‌عنوان دمنوش استفاده کنید تا باعث آرامش شما شده و از اضطراب و دلشوره‌هایی که مختص فصل پائیز و یا شروع غلبه سودا است‌، جلوگیری شود.

در فصل پاییز استفاده از یخ و نوشیدنیهای خنک ممنوع است

با توجه به اینکه افت و خیز حرارتی از نیمه شهریور به‌طور جدی اتفاق می‌افتد، استفاده از یخ در نوشیدنیها یا مصرف نوشیدنیهایی که خیلی سرد هستند باید به حداقل برسد.

مراقب باشید بعد از استفاده از این نوشیدنیها، احتمال بروز گلودرد یا علائم سرماخورگی بسیار زیاد می‌شود‌ چراکه با استفاده از یخ یا نوشیدنیهای خیلی سرد‌، تجمع اخلاط غلیظ در دستگاه گوارش اتفاق می‌افتد و پس‌زدن بخارات به قسمتهای بالایی ریه و سینوسها می‌تواند شرایط را برای بروز علائم سرماخوردگی و درگیریهای چندروزه یا هفتگی فراهم کند‌.

مصرف عسل به‌خصوص عسلهایی که حالت ضدعفونی‌کننده مخاط را دارند باید در پاییز شروع شود؛ استفاده از عسل و آب و لیموترش به‌خصوص اگر عسل آویشن در اختیارتان باشد، می‌تواند به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی به شما کمک کند تا دچار ابتلا به علائم سرماخوردگی نشوید و اگر دچار علائم سرماخوردگی شدید وضعیت‌تان زود به حالت عادی برگردد.

باید یادآوری کنیم ترکیب کردن عسل با آبی که حرارتش کمتر از 40 درجه باشد معمولاً کیفیت عسل را حفظ می‌کند؛ اگر عسل با آبی که حرارت‌ آن از 40 درجه بیشتر است ترکیب شود می‌تواند باعث آسیب به آنزیمها و مواد داخل عسل شود.

در کسانی که دچار علائم حساسیتی از جمله سوزش، خارش حلق، آبریزش بینی، خارشهای پوستی هستند‌، بهتر است از نیمه شهریور که علائم خشکی در خلقت و بدن شروع می‌شود از مصرف خربزه جداً خودداری کنند‌.

این میوه می‌تواند در این فصل باعث بروز جابه‌جایی در سیستم صفراوی شود و علائم سرماخوردگی را تشدید یا اینکه باعث شروع علائم سرماخوردگی شود.

بزرگسالانی که احتمال علائم آلرژیک را داشته یا دارند از مصرف خربزه جداً خودداری کنند‌.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:52
سلامت و بهداشت جامعه


باتلاق چربی در بدن
نشستن زیاد، نداشتن تحرک، خوردن غذاهای چرب و حاضری و بسیاری از عادت‌های دیگر، حسابی کار دست آدم می‌دهد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از چاردیواری، زمانی که سبک زندگی‌مان درست نیست و به آن ادامه می‌دهیم تا جایی که سلامتی‌مان را تهدید کند، در چنین شرایطی حاضریم هر کاری انجام بدهیم تا دوباره سلامتی خود را به‌دست آوریم. یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند ارتباط مستقیمی با سبک زندگی داشته باشد، کبد چرب است و افراد زیادی به این بیماری مبتلا هستند. دکتر محمدجعفر فره‌وش، متخصص داخلی، فوق‌تخصص گوارش و آندوسکوپی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، نکته‌های مهمی را که باید درباره این بیماری بدانید، به شما می‌گوید.

چربی به توان چربی

شایع‌ترین بیماری کبدی مزمن، در بسیاری از کشورها، کبد چرب غیرالکلی (ابتلا به آن، با مصرف الکل مرتبط نیست) محسوب می‌شود. عوامل زیادی می‌توانند در ابتلا به کبد چرب نقش داشته باشند که یکی از این عوامل، چاقی است. البته به این معنا نیست که احتمال ابتلا به کبد چرب در افراد لاغر وجود ندارد و امکان ابتلا به این بیماری حتی در افراد لاغر نیز وجود دارد.

چقدر مستعد هستید؟

دلیل ابتلا به کبد چرب، تنها به چاقی محدود نمی‌شود و عوامل دیگری نیز می‌توانند باعث ابتلا به کبد چرب شوند. برای مثال، آن دسته از افرادی که به چربی خون بالا مبتلا هستند، بیش از سایر افراد می‌توانند مستعد ابتلا به کبد چرب باشند. مقاومت به انسولین، یکی دیگر از عواملی است که در ابتلا به کبد چرب نقش دارد. عوامل دیگری چون دیابت و کم‌کاری تیروئید را نباید نادیده گرفت چون این بیماری‌ها نیز می‌توانند زمینه را برای ابتلا به کبد چرب، مساعد کنند.

من کبد چرب دارم؟

برای تشخیص کبد چرب غیرالکلی باید آزمایش و سونوگرافی انجام داد و پزشک متخصص گوارش، یکی از این دو روش تشخیصی یا هر دو را در صورت نیاز، برای بیمار در نظر می‌گیرد. انجام این بررسی‌ها به صورت مداوم، در همه افراد ضروری نیست، ولی آن دسته از افرادی که خود یا اعضای خانواده درجه یک آنها به چربی خون بالا، دیابت، اسیداوریک بالا، نقرس و بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا هستند، باید حتما از وضعیت کبد خود آگاهی داشته باشند و برای بررسی به متخصص گوارش مراجعه کنند.

چربی دلم را می‌زند!

برخی از افراد با خوردن غذاهای چرب، احساس سنگینی می‌کنند و بسیاری از این افراد، بر این باورند که به کبد چرب مبتلا هستند در حالی‌که این باور نادرست است و چنین حالتی معمولا در افراد مبتلا به سوء‌هاضمه به وجود می‌آید.

زنگ خطر را بشناسید

ابتلا به کبد چرب، به طور کلی از دوران میانسالی و حدود 30 تا 40 سالگی اتفاق می‌افتد. ولی متاسفانه به دلیل سبک زندگی نادرست، بسیاری از کودکان و نوجوانان چاق هستند که این مساله می‌تواند آنها را مستعد ابتلا به کبد چرب، در سنین پایین‌تر کند. زمانی که فرد در سن پایین‌تر به کبد چرب مبتلا می‌شود، طول مدت بیماری زیادتر شده و در کنار این مساله، عوارض ناشی از ابتلا به کبد چرب نیز بیشتر خواهد شد. مساله چاقی در کودکان و نوجوانان، یک زنگ خطر به حساب می‌آید. در نظر گرفتن تغذیه سالم، پیاده‌روی و تحرک زیاد برای کودکان و نوجوانان، یک مساله ضروری است که خانواده‌ها باید به این موضوع توجه کافی داشته باشند.

درمان بدون دردسر

افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند، باید در وهله نخست، از نظر بیماری‌های دیگر بررسی شوند و در صورت ابتلا به بیماری‌های دیگر، باید ابتدا درمان مناسب برایشان صورت بگیرد و تا زمانی که آن بیماری‌ها درمان یا کنترل نشوند، فرد مستعد ابتلا به کبد چرب است.

علاوه بر این، اصلاح سبک زندگی و تغذیه (دریافت کالری کمتر) برای افراد مبتلا به کبد چرب، مساله‌ای ضروری محسوب می‌شود. این دسته از افراد، باید ورزش و پیاده‌روی را در برنامه زندگی خود به صورت مداوم انجام بدهند. برای این‌که نتیجه آزمایش مبتلایان به کبد چرب طبیعی شود، باید 3 تا 5 درصد وزن بدن خود را کم کنند ولی برای این‌که احتمال بروز عوارض ناشی از کبد چرب به حداقل ممکن برسد، باید حتما 10 درصد وزن بدنشان را کاهش بدهند. درمان دارویی برای این بیماری وجود ندارد و تنها راه درمانی، موارد یادشده بویژه کاهش وزن است.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:50
سلامت و بهداشت جامعه

 


وقتی صحبت از داشتن رژیم غذایی سالم است بسیاری از افراد صرف‌نظر از این که چه غذاهای سالمی مصرف می‌کنند یا چقدر به ورزش می‌پردازند.
 
به گزارش جام جم، اشتباهاتی را در رژیم غذایی‌شان مرتکب می‌شوند. با برخی از این اشتباهات آشنا می‌شویم.

نان سبوس‌دار را گزینه بهتری می‌دانید

ما معمولا نان سبوس‌دار را بر نان سفید ترجیح می‌دهیم، اما توجه نداریم نان سفید و نان سبوس‌دار هر دو به یک میزان کالری دارند. گزینه‌های سالم‌تر، اغلب کالری برابر یا بیشتری نسبت به گزینه‌های ناسالم دارند. از سوی دیگر انتخاب موارد سالم باعث می‌شود با خیال راحت‌تری به مصرف سایر مواد غذایی روی بیاوریم و کنترل کمتری بر دریافتی کالری از آنها داشته باشیم.

تصور می‌کنید ورزش، کالری‌های اضافی را می‌سوزاند

شمارش کالری‌های مصرفی و سپس ورزش کردن برای سوزاندن آنها معمولا موثر واقع نمی‌شود. برای کاهش وزن، رژیم غذایی مهم‌تر از ورزش است، اما این به معنای صرف‌نظر کردن از ورزش نیست بلکه به این معناست که نباید ورزش را راهی بدانید که به شما اجازه می‌دهد بدون نگرانی چیزهایی را که می‌خواهید، بخورید.

مصرف کربوهیدرات‌ها را قطع می‌کنید و به پروتئین‌ها و سبزیجات روی می‌آورید

کربوهیدرات‌ها، قندها، نشاسته‌ها و فیبرهایی هستند که در میوه‌ها، حبوبات، سبزیجات و محصولات لبنی نیز یافت می‌شوند؛ بنابراین، نان و پاستا تنها کربوهیدرات‌های موجود نیستند. مواد غذایی فراوان دیگری وجود دارند که حاوی کربوهیدرات‌های فراوانی هستند. کارشناسان می‌گویند قطع مصرف کربوهیدرات‌ها و جایگزین کردن آنها با پروتئین‌ها و سبزیجات، رویکردی است که بسیاری از افراد به آن روی می‌آورند؛ اما این کار اغلب، عاقبت ناخوشایندی به دنبال دارد. قطع مصرف کربوهیدرات‌ها معمولا چند روز ادامه پیدا می‌کند و قند خون کاهش می‌یابد. این حالت در نهایت زیاده‌روی در مصرف کربوهیدرات‌ها را درپی خواهد داشت.

کالری‌ها را محاسبه نمی‌کنید

وقتی صحبت از تغذیه سالم است اشتباهی که بیشتر افراد مرتکب می‌شوند این است که نمی‌دانند روزانه به چه میزان کالری نیاز دارند و از غذاهای مصرفی چقدر کالری دریافت می‌کنند. با استفاده از اپلیکیشن‌هایی که کالری‌های مصرفی را محاسبه می‌کنند می‌توانید درک بهتری از مصرف صد کالری برنج یا پاستا داشته باشید. با تمرکز بیشتر روی میزان کالری غذاها می‌توانید تغذیه سالم را به یک عادت تبدیل کنید.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:48
سلامت و بهداشت جامعه

لاغری به قیمت ضعف عضلات بدن

 


عضو ایرانی آکادمی متخصصین تغذیه و رژیم درمانی آمریکا با انتقاد از خود درمانی ها برای لاغری سریع، از بازار داغ سودجویی‌های این موضوع خبر داد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و عضو آکادمی متخصصین تغذیه و رژیم درمانی آمریکا با تاکید بر اینکه کاهش وزن هشت تا 12 هفته ای فقط برای فریب اذهان عمومی است، بیان کرد: در واقع از نظر متخصصان تغذیه هیچ راه سریعی برای لاغری وجود ندارد، طبق استاندارد های بین المللی کاهش ماهیانه سه الی چهار کیلویی وزن با رعایت رژیم مناسب، بهترین و سالم ترین روش لاغری است.

وی در خصوص بازار داغ سودجویی و تبلیغات دروغین شبکه های اجتماعی و ماهواره ای برای سود آوری قابل توجه مافیای فروش داروها، مکمل های لاغری و چربی سوزی سریع، گفت: در بیشتر موارد افراد برای دست یابی به لاغری سریع با خریداری محصولاتی همچون قرص، دمنوش ها، کرم ها و ژل های موضعی، فریب چنین تبلیغاتی را می‌خوردند، پس از یک دوره کاهش وزن ، با قطع مصرف محصول فورا دوباره چاق می شوند و حتی وزنشان نسبت به قبل از دوره مصرف دارو ی مورد نظر، بیشتر می شود ، موضوعی که به قیمت جان قربانیان و به نرخ سود روز شمار سوداگران این بازار تمام می شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان هشدار جدی نسبت به تاثیرات مخرب و حتی برگشت ناپذیر انواع داروها، کرم ها و حتی دمنوش های کاهش وزن، ادامه داد: چنین محصولاتی که بی حساب و کتاب و عموما در شبکه های اجتماعی نامعتبر تبلیغ شده و به فروش می رسند دقیقا همانند بوم رنگی است که پس از یک دوره کاهش وزن ظاهری دوباره تا چندین برابر قبل چاقی را به فرد بر می گرداند و علت این موضوع نیز چیزی جز تحلیل عضلات و کاهش شدید آب بدن نیست.

وی تاکید کرد: مکمل ها، دارو های لاغری و انواع محصولات که برای کاهش وزن در شبکه های مجازی تبلیغ می‌شوند، نه تنها هیچ مبنای علمی معتبری ندارند بلکه در واقع عملکرد این محصولات به گونه ای است که در طول دوران مصرف، میزان آب بدن به شدت کاهش می یابد و حجم عضلات تحلیل می رود و به همین علت ظرف چند هفته فرد 8 یا 12 کیلو لاغرتر می شود زیرا عملا با کاهش آب و ضعف عضلانی بدن سوخت و ساز کاهش پیدا می‌کند و تمام مواد غذایی در بافتهای مختلف انباشته شده و با قطع مصرف محصول لاغری و بازگشت دوباره آب از دست رفته بدن ، به یکباره فرد چاق تر از قبل خواهند شد .

این عضو آکادمی متخصصین تغذیه و رژیم درمانی آمریکا، با تاکید بر اینکه از نظر علم تغذیه نسخه واحدی برای لاغری یکسان همه افراد وجود ندارد، یاد آور شد: قبل از اقدام به رژیم های لاغری خودسرانه باید هر فردی از نظر وضعیت جسمی تحت معاینات بالینی قرار بگیرد زیرا در برخی موارد با همین معاینات و آزمایشات ساده ریشه اصلی چاقی و اضافه وزن پیدامی شود که اصلا ارتباط چندانی به تغذیه فرد ندارد، در اغلب موارد مشکلات تیروئیدی یا حتی برخی تداخلات دارویی عامل مهم چاقی و اضافه وزن در افراد است که باید فورا درمان شوند بنابر این اعتماد به تبلیغات شبکه های مجازی و حتی توصیه های افراد نامعتبر برای لاغری فوری و درمان چاقی بزرگترین اشتباه است.

سه شنبه 21/6/1396 - 15:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته