• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1311روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


 

محققان دریافته اند دیابت نوع۲ با استفاده از عینک آفتابی که نور روشن را به چشم ها منتقل می کند، قابل پیشگیری است.
به گزارش مهر، طبق گزارش جدید محققان عینک های آفتابی موسوم به Re-Timer دارای چهار چراغ کوچک در فریم خود هستند که به منظور کمک به تنظیم ساعت بدن طراحی می شوند.

 

این عینک ویژه در ابتدا توسط دانشگاه فلیندرز استرالیا برای کمک به درمان مشکلات خواب طراحی شده بود.

 

نور به تنظیم ساعت بدن که به تنظیم آزادشدن برخی هورمون ها منجر می شود، کمک می کند.

 

طبق گزارش، آزادشدن این هورمون ها که بر میزان قند خون کنترل دارند در افراد مبتلا به علائم پیش دیابت غیرعادی است.

 

دکتر پل جنکینز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «قرار گرفتن در معرض نور می تواند اثرات عمیقی بر برخی از هورمون های بدن داشته باشد. تعیین تاثیر این نوردرمانی بر حساسیت به انسولین جالب است- اگرچه خارج شدن و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب نیز به همین اندازه سودمند است.»

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

محققان دریافتند مصرف بالای گوشت قرمز و مرغ با افزایش قابل توجه خطر ابتلا به دیابت همراه است، که تا حدودی به دلیل وجود میزان بالای آهن «هِم» در این گوشت ها است.
به گزارش مهر، محققان سنگاپوری بین سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ وضعیت ۶۳,۲۵۷ فرد بزرگسال ۴۵ تا ۷۴ ساله را بررسی کردند و آنها را به طورمیانگین حدود ۱۱ سال تحت نظر داشتند.

 

آنها دریافتند بین مصرف گوشت قرمز و مرغ و ریسک ابتلا به دیابت رابطه مستقیم وجود دارد.

 

آنها دریافتند افراد دارای بالاترین میزان مصرف گوشت قرمز و مرغ در مقایسه با گروه کمترین میزان مصرف این مواد خوراکی، به ترتیب ۲۳ درصد و ۱۵ درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به دیابت بودند. محققان در مورد ارتباط مصرف ماهی یا صدف با ابتلا به دیابت به نتیجه ای دست نیافتند.

 

محققان توصیه می کنند با جایگزین کردن ماهی و صدف به جای گوشت قرمز و مرغ می توان این ریسک را کاهش داد.

 

محققان علت وجود این ارتبط را ناشی از وجود آهن «هِم» در گوشت قرمز و ماهی می دانند. از اینرو به گفته محققان قسمت های از مرغ که دارای آهن هِم کمتری هستند، نظیر سینه مرغ، می توانند سالم تر باشند.

 

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:57
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

طبق یافته های جدید، هر چقدر فردی بلند قامت تر باشد احتمالا بیشتر در معرض ابتلا به لختگی خون قرار دارد.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه لاند سوئد با بررسی بیش از دو میلیون خواهر و برادر دریافتند «ترومبوآمبولی وریدی» (نوعی لخته شدن خون در عروق) با قد مرتبط است و این ریسک در افراد کوتاه قامت تر کمتر است.

 

آنها دریافتند در مردان کوتاه تر از ۱۶۰ سانتی متر در مقایسه با مردان بلندتر از ۱۸۷ سانتی متر، ریسک ترومبوآمبولی وریدی تا ۶۵ درصد کاهش می یابد.

 

در مورد زنان، آنهایی که کوتاه تر از ۱۵۵ سانتی متر بوده و یکبار هم باردار شده بودند در مقایسه با زنان بلندتر از ۱۸۲ سانتیمتر، ۶۹ درصد کمتر در معرض خطر ترومبوآمبولی وریدی بودند.

 

بنگ زولر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «از آنجائیکه قد جمعیت جهان افزایش یافته و همچنان هم در حال افزایش است، می تواند در افزایش وقوع ترومبوز وریدی (لختگی خون) نقش داشته باشد.»

 

شایع ترین عوامل افزایش دهنده ریسک ترومبوز عبارتند از جراحی، سرطان، عدم تحرک و بستری شدن در بیمارستان. در زنان، بارداری و استفاده از هورمون های نظیر قرص های ضدبارداری یا استروژن برای کاهش علائم یائسگی هم از عوامل محرک شایع هستند.

 

به گفته زولر، نیروی جاذبه ممکن است بر ارتباط بین قد و خطر ترومبوآمبولی وریدی نقش داشته باشد. «همچنین از آنجائیکه افراد بلند قامت، رگ های طویل تری هم دارند از اینرو بروز این مشکل در آنها بیشتر است.»

 

وی در ادامه می افزاید: «همچنین فشارهای گرانشی در رگ های پای افراد بلند قدتر می تواند خطر کاهش جریان خون یا توقف موقت آن را افزایش دهد.»

 

علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان داده اند که قد بلند با سرطان، مشکلات قلبی، دیابت حاملگی و حتی طول عمر نیز مرتبط است.

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:56
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان دانشگاه تگزاس (UT) یک دستگاه قلم‌مانند را توسعه دادند که بافت سرطانی را در طول عمل جراحی شناسایی می‌کند و شانس درمان موفق را افزایش می‌دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، جداسازی بافت سرطانی از بافت سالم نگرانی اصلی پزشکان در حین عمل جراحی است، به همین دلیل است که دانشمندان علوم پزشکی به طور مداوم در جستجوی فناوری‌های جدید هستند تا به جراحان کمک کنند.

 

در طی سال‌های اخیر شاهد پیشرفت‌های تحقیقاتی در قالب ترکیبات درخشان بوده‌ایم که باعث روشن و درخشان شدن سلول‌های سرطانی شدند و یا تیغ‌های جراحی یا اسکالپل‌های هوشمند (smart scalpels) که به صورت بصری و صوتی راهنمایی‌هایی را به جراحان ارائه می‌دهند.

 

اسکالپل (Scalpel)، نوعی تیغ یا چاقو است که بسیار برنده بوده و برای جراحی بدن، کالبدشکافی و بعضی مواقع در صنایع دستی کاربرد دارد.

 

جداسازی بافت سرطانی از بافت سالم در حین عمل جراحی بسیار مهم است و همچنین برداشتن میزان زیادی از بافت سالم نیز می‌تواند خطرناک باشد و باعث افزایش آسیب به عملکرد عضلانی و عصبی همراه با سایر عوارض جانبی دردناک شود.

 

در حال حاضر، جراحان متخصص از روش برش انجمادی (فروزن سکشن) Frozen Section  استفاده می‌کنند. ناکامی این رویکرد این است که نیاز به یک نمونه برای آماده‌سازی و ارزیابی توسط پاتولوژیست دارد که می‌تواند بیش از 30 دقیقه طول بکشد و بیمار را در معرض خطر افزایش عفونت قرار دهد.

 

علاوه بر این، می‌تواند بین 10 تا 20 درصد موارد غیر قابل اعتماد باشد.

 

این ابزار جدید که MasSpec Pen نام داشته و در دانشگاه تگزاس ساخته شده، بسیار سریع‌تر و دقیق‌تر از روش‌های فعلی است.

 

MasSpec Pen با شناسایی بیومارکرهای انواع خاصی از سرطان، از یک نرم‌افزار برای بررسی آن‌ها در برابر یک کاتالوگ از 253 نمونه که شامل هر دو بافت سالم و سرطانی پستان، ریه، تیروئید و تخمدان است، استفاده می‌کند.

 

برای استفاده از این قلم باید به سادگی آن را در برابر بافت نگه داشت و از یک پدال برای شروع این روند استفاده کرد.

 

این دستگاه با چکاندن یک قطره آب بر روی بافت، به مولکول‌های کوچک اجازه می‌دهد تا به مایع جذب شوند. این آب پس از آن به یک طیف‌سنج جرمی که یک ابزار با توانایی تشخیص هزاران مولکول و تفسیر اثر انگشت مولکولی سرطان‌های مختلف است، وارد می‌شود.

 

هنگامی که پروسه تجزیه و تحلیل به اتمام برسد، صفحه نمایش متصل به کامپیوتر به طور خودکار در حدود 10 ثانیه بعد کلمه "Normal" یا "Cancer" را نشان می‌دهد و برای برخی از سرطان‌ها حتی نوع آن که به عنوان مثال "سرطان ریه" بوده را نام خواهد برد.

 

هنگامی‌که محققان MasSpec Pen را بر روی 253 نمونه بافتی بیماران سرطانی امتحان کردند، توانست با موفقیت بیش از 96 درصدی نتیجه را اعلام کند.

 

همچنین این فناوری قادر به کشف سرطان در نواحی حاشیه بین بافت‌های طبیعی و سرطانی بود.

 

این تیم دارای اختراع ثبت‌شده برای این فناوری بوده و قصد دارد تا فناوری خود را در سال 2018 و در حین جراحی‌های انکولوژیک آزمایش کند.

 

این پژوهش در Science Translational Medicine منتشر شده است.

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:55
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کاهش توانایی برای بوییدن صابون، دارچین یا بنزین می‌تواند یک شاخص اولیه برای شروع بیماری پارکینسون باشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک مطالعه طولانی مدت جدید توسط محققان دانشگاه ایالتی میشیگان شواهدی ارائه داده است که یک آزمایش می‌تواند پزشکان را به سمت افرادی که خطر ابتلا به بیماری پارکینسون در آنها وجود داشته، قبل از اینکه علائم قابل توجهی داشته باشند، هدایت کند.

 

تحقیقات قبلی نشان داده است که کاهش احساس بویایی در فرد می‌تواند با مراحل اولیه بیماری آلزایمر مرتبط باشد. این مطالعه جدید که در طول بیش از 10 سال انجام شده، بر توسعه بیماری پارکینسون در یک گروه چند نژادی متمرکز شده است.

 

این مطالعه بر روی2,462  نفر (1,510 سفید و 952 سیاه) که بر اساس زمینه‌های نژادی به دو گروه تقسیم می‌شدند، انجام شده است.

 

هرکدام از این موارد با بوییدن 12 رایحه معمول از دارچین و لیمو گرفته تا بنزین و صابون، مورد آزمایش قرار گرفتند.

 

 پس از برچسب زدن هر شرکت‌کننده با حس بویایی ضعیف، متوسط ​​یا خوب بود، سلامت آنها به مدت یک دهه تحت نظارت قرار گرفت.

 

چهل و دو نفر در این مطالعه به بیماری پارکینسون مبتلا شدند و کسانی که در ابتدای مطالعه احساس بویایی بدی داشتند، احتمال ابتلا به این بیماری در آنها پنج برابر بیشتر بود.

 

این مطالعه همچنین نشان داد که این روند در ابتدا تنها در شرکت‌کنندگان سفیدپوست مشهود بود.

 

یکی از محققان این پژوهش اظهار کرد: ما هیچ ارتباط آماری معنی‌داری بین بوی بد و بیماری پارکینسون در سیاه‌پوستان مشاهده نکردیم، اما این امر ممکن است به دلیل اندازه کم نمونه سیاه‌پوستان باشد و برای اثبات قطعی آن نیازمند انجام تحقیقات بیشتری هستیم.

 

این مطالعه یک شاهد دیگر برای اثبات این نظریه است که بین ابتدای شروع بیماری‌هایی مانند پارکینسون و آلزایمر با کاهش حس بویایی فرد ارتباط قوی وجود دارد.

 

با این حال، نتایج این مطالعه می‌تواند نشان دهد که این همبستگی ممکن است پیچیده‌تر از آنچه که قبلا در نظر گرفته شده است، باشد.

 

با این حال تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چگونه برخی از ویژگی‌های دیگر، مانند نژاد می‌تواند بر این نتایج تاثیر بگذارد، مورد نیاز است.

 

محققان همچنین اظهار کردند قبل از این‌که از این روش برای غربالگری پارکینسون استفاده شود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. اما هدف ما در حال حاضر تعیین جمعیت‌هایی است که در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری‌هایی مانند پارکینسون و آلزایمر هستند. ضمن اینکه گام بعدی ما شناسایی عوامل دیگری است که در ابتلای فرد به این بیماری‌ها دخیل هستند.

 

این پژوهش در مجله Neurology منتشر شده است.

 

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:55
سلامت و بهداشت جامعه




آخرین آزمایش ها و مطالعات انجام شده از آب آشامیدنی نشان داده که ذرات پلاستیکی مضر آب شرب مردم را فرا گرفته است.
 به گزارش ایران به نقل از روزنامه  گاردین اعلام کرد: بنا بر نمونه اب های جمع آوری شده 83 درصد از آب شرب و شیرین دنیا به ذرات پلاستیکی آلوده شده است.

 

دانشمندان بریتانیایی با تعامل بامحققان 12 کشور دنیا تما منمونه آب ها را مورد آزمایش قرار داده اند. در نتایج بدست آمده کشورهایی چون آلمان، بریتانیا، فرانسه به نسبت دیگر کشورها کمترین میزان آلودگی را داراست.

 

دکتر «شری ماسون» متخصص میکروپلاستی دانشگاه نیویورک در این باره گفت:« ما اطلاعات کافی در مورد میزان آلودگی آب و تاثیر این روند را بر محیط زیست داریم. همانطور که این آلودگی روی حیوانات تاثیر می گذارد روی انسان نیز تاثیر گذار است. ذرات پلاستیکی بسیار کوچک قادرند تا مواد شیمیایی و میکروپلاستیک ها را به خود جذب کنند.این ذرات می توانند با عث مسمومیت انسان و بروز بیماری های متفاوت در انسان شوند ادامه این روند برای بشر بسیار نگران کننده است.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:54
سلامت و بهداشت جامعه





 

محققان مناطق ژنی مرتبط با زایمان زودرس را مشخص کرده اند؛ این ژن ها می توانند شیوه های جدیدی برای جلوگیری از علت اصلی مرگ در میان کودکان زیر ۵ سال در سراسر جهان را فراهم نمایند.
به گزارش مهر، تیم تحقیق DNA و سایر داده های بدست آمده از بیش از ۵۰ هزار زن را در ایالات متحده و کشورهای شمال اروپا بررسی کردند. محققان شش منطقه ژنی تاثیرگذار بر طول مدت بارداری و زمان زایمان را شناسایی کردند.

 

تروور ماندل، رئیس بنیاد گیتس آمریکا، در این باره می گوید: «اینها یافته های هیجان انگیزی هستند که می توانند نقش مهمی در کاهش مرگ نوزادان داشته و به هر کودک شانس رشد و بزرگ شدن داده شود.»

 

نوزادان زودرس که قبل از هفته ۳۷ بارداری متولد می شوند، در معرض بالای خطر مرگ قرار دارند. آن دسته از نوزادانی هم که زنده می مانند دارای مشکلات جدی سلامت در طول زندگی هستند.

 

مطالعه جدید نشان داد که یکی از مناطق ژنی شناسایی شده شامل سلولهای پوشش درونی رحم است که ممکن است در طول مدت حاملگی نقش داشته باشد. به گفته محققان این مسئله می تواند برای داروهای پیشگیری از زایمان زودرس مدنظر قرار گیرد.

 

یکی دیگر از یافته های این تحقیق مربوط به سلنیوم مواد معدنی در رژیم غذایی است و اینکه چگونه کمبود آن ممکن است بر ریسک زایمان زودرس تاثیر گذارد. سلنیوم در مغزیجات آجیلی برزیل، ماهی تن، جگر گوساله، ساردین و برخی انواع گوشت ها یافت می شود.

 

ماندل در ادامه می افزاید: «نه تنها در این مطالعه مشخص شد که برخی ژن ها با زایمان زودهنگام مرتبط هستند، بلکه یک راه حل ساده و ارزان هم مشخص شد؛ مکمل های سلنیوم می توانند در صورت تایید، جان هزاران کودک را نجات دهند.»

 

مطالعات قبلی هم نشان داده اند که ۳۰ تا ۴۰ درصد ریسک زایمان زودهنگام با فاکتورهای ژنتیکی مرتبط است.

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:53
سلامت و بهداشت جامعه



 

مطالعات جدید که در مجله فیزیولوژی کاربردی منتشر شده است، نشان داده که ورزش‌های استقامتی برای مردان سخت‌تر از زنان است و مردان ورزش‌های استقامتی را چالش بر انگیزتر می دانند.
به‌ گزارش ‌ایسنا ‌و ‌به نقل از EXPress، بررسی‌های جدید نشان داده است که زنان در انجام ورزش‌های استقامتی کمتر خسته می‌شوند.

 

این ورزش‌ها شامل دویدن، شنا و پیاده روی سریع و طولانی مدت می‌شود. مردان ورزش‌های استقامتی را سریع‌تر و با قدرت بیشتری انجام می‌دهند و با این حال خستگی و سختی زیادی را در هنگام انجام این ورزش‌ها تحمل می‌کنند.

 

مدیر این تحقیقات می‌گوید: ما دریافتیم که زنان کمتر از مردان به هنگام انجام ورزش‌های استقامتی خسته می‌شوند. این در ورزش‌هایی که مفاصل کمتر حرکت می‌کنند و بیشتر ماهیچه‌ها وزن تحمل می‌کنند صدق می‌کند. مردان و زنان هر دو توانایی‌های بدنی بالایی دارند.

 

بررسی ها نشان داد که در استفاده از عضلات زنان 15 درصد کمتر از مردان خسته می‌شوند.

 

بررسی ها همچنان نشان داد مردان و زنان هر کدام نیاز به تغذیه متفاوت برای تامین انرژی عضلات خود دارد.

 

مطالعات در سال 2016 نشان داده است که مردان با غذا خوردن بعد از ورزش هشت درصد بیشتر از زنان چربی می سوزانند. این‌ در حالی است که که زنان با غذا خوردن قبل از ورزش 22 درصد چربی می‌سوزانند.

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:52
سلامت و بهداشت جامعه

 

نتایج حاصل از یک پژوهش که توسط گروه پژوهشی پیشگیری از سرطان پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی انجام گرفت، نشان می دهد؛ تغذیه و اصلاح رژیم غذایی و همچنین کنترل وزن به عنوان یک متغیر محیطی قابل تغییر و تاثیرگذار در پیشگیری از سرطان پستان است که می‌تواند میزان ابتلا به سرطان پستان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، مریم کوشا کارشناس گروه پیشگیری از سرطان در خصوص مطالعه انجام شده گفت: رژیم غذایی و کنترل وزن به عنوان یکی از عوامل مهم سبک زندگی در بروز سرطان پستان است که می‌توان با متعادل ساختن رژیم غذایی(مصرف چندین بار روزانه غلات و نان سبوس دار، میوه جات و سبزیجات و فرآورده های لبنی) و مطلوب نگه داشتن وزن از ابتلا به سرطان پستان تا حد زیادی پیشگیری کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده معتمد-مرکز تحقیقات سرطان پستان- جهاددانشگاهی، وی افزود: در این مطالعه که بر روی 273 فرد مبتلا به سرطان پستان و 273 فرد بدون سابقه ابتلا به سرطان پستان در این پژوهشکده انجام گرفت، به مقایسه وضعیت تغدیه و رژیم غذایی و کنترل وزن در دو گروه زنان مبتلا به سرطان پستان و زنان فاقد آن پرداخته شد که اختلاف معناداری بین دو گروه نشان داد. بدیهی است با توجه به شیوع بالای این سرطان در میان زنان، می‌توان با اصلاح رژیم غذایی و متعادل نگه داشتن وزن، نقش موثری در پیشگیری از سرطان پستان داشت.

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:51
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

یکی از جنبه‌های مبهم بیماری آلزایمر، عدم توانایی ما در تشخیص این بیماری با اطمینان کامل و به موقع است. در حال حاضر محققان دانشگاه "لنکستر" انگلیس(Lancaster)، مدعی شدند که در شناسایی این بیماری به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان دانشگاه "لنکستر" انگلیس با استفاده از یک سنسور که روی آن الماس تعبیه شده است، توانستند بیماری آلزایمر را تشخیص دهند.

 

امید است که استفاده از این دستگاه برای تشخیص زودهنگام آلزایمر، کیفیت زندگی و طول عمر بیماران مبتلا به این بیماری را بهبود بخشد.

 

محققان این دانشگاه در پژوهشی که آن را بزرگترین پژوهش در نوع خود می‌خوانند، حسگری به اندازه تقریبی 0.6 متر مربع با تعبیه یک الماس در هسته آن ساختند که به رایانه متصل است.

 

سپس آنها حدود 550 نمونه پلاسمای خون را از افراد سالم و همچنین افرادی که مبتلا به بیماری آلزایمر و سایر بیماری‌های "نورودنژنراتیو" (Neurodegenerative) بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

 

"نورودژنراتیو" اختلال و از دست دادن تدریجی ساختار و عملکرد نورون‌ها از جمله مرگ نورون‌ها است. بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون جزو بیماری "نورودژنراتیو" محسوب می‌شوند.

 

نور مادون قرمز اول از میان الماس و سپس از میان نمونه گذشت، در حالی که محققان از اثرات تولید شده یادداشت برداری می‌کردند.

 

در این مطالعه، محققان نه تنها قادر به شناسایی بیماری آلزایمر در نمونه‌های خون شدند، بلکه توانستند داده‌ها را به خوبی تجزیه و غربال کنند تا بین بیماری و سایر اختلالات شناختی وجه تمایز پیدا کنند.

 

پروفسور "دیوید مان" استاد دانشگاه منچستر می‌گوید: یکی از جنبه‌های بسیار هیجان انگیز مطالعه این بود که توانایی تشخیص دقیق بین بیماری آلزایمر و بیماری "لوی" (Lewy) محقق شد. در شرایطی که هر دوی آنها منجر به زوال عقل می‌شود و تشخیص و تمایز آنها از هم می‌تواند براساس اطلاعات بالینی و علائم بالقوه دشوار باشد. با کاهش موارد تشخیص غلط و درمان مناسب، بسیاری از افراد می‌توانند از این نوع آزمایش خون در آینده بهره مند شوند.

 

در حال حاضر تشخیص بیماری آلزایمر به مجموعه‌ای طولانی از مصاحبه، مشاهدات، اسکن‌های مختلف، آزمایش خون و  آزمایش ادرار متکی است و این موضوع باعث می‌شود تا درمان‌ به طور کامل موثر باشد.

 

این دستگاه آزمایش خون جدید قادر خواهد بود بیماری را حتی در مراحل اولیه تشخیص دهد و به مردم کمک کند تا علائم مریضی را بهتر مدیریت کنند.

 

"فرانسیس مارتین" محقق اصلی این پژوهش می‌گوید: ما یک جمعیت رو به پیری داریم، به این معنی که شیوع آلزایمر افزایش می‌یابد. به همین دلیل نیاز به تشخیص دقیق و به موقع است. توانایی شناسایی بیماری‌های "نورودژنراتیو" مختلف از طریق آنالیز خون، یک راه سریع و دقیق برای ایجاد برنامه موثر درمان و همچنین نظارت بر بیماری فراهم می‌کند.

 

وی افزود که او و تیمش هنوز تصمیم به تجاری سازی این دستگاه ندارند، چرا که می‌خواهند آن را به اندازه دستی، کوچک کنند.

 

جزییات این پژوهش در نشریه آکادمی ملی علوم آمریکا موسوم به "Proceedings of thr National Academy of Sciences USA" منتشر شده است.

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته