• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1315روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


با این خوراکی‌ها کلاژن بسازید!
بدن انسان به طور طبیعی کلاژن تولید می کند، اما با افزایش سن از میزان تولید این ماده کاسته می شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، کلاژن یکی از مکمل های پر طرفدار در جهان محسوب می شود. این پروتئین ساختاری فراوان‌ترین پروتئین در بدن انسان است، که در پوست و دیگر بافت های همبند یافت می شود. کلاژن در حال حاضر یکی از موضوعات داغ در دنیای مکمل ها است و شرکت های مختلف محصولات خود را برای جوانسازی پوست، بهره‌مندی از استخوان ها و غضروف هایی سالم و مو و ناخن هایی قوی روانه بازار می کنند.

بدن انسان به طور طبیعی کلاژن تولید می کند، اما با افزایش سن از میزان تولید این ماده کاسته می شود. کاهش در میزان تولید کلاژن موجب از دست رفتن انعطاف پذیری و ساختار بدن می شود و شکل گیری نشانه هایی مانند چین و چروک و افتادگی پوست را در پی دارد. فرض بر این است که با مصرف کلاژن شما می توانید از پیری پوست یا فرسودگی غضروف ها پیشگیری کنید. با این وجود، برخی کارشناسان تردید دارند که مصرف مکمل ها بهترین روش برای حفظ کلاژن باشد.

به گفته اشلی برینت، متخصص تغذیه در بیمارستان مموریال نورث وسترن، خرید مکمل های کلاژن صرف هزینه ای بیهوده است، زیرا بدن کلاژن اضافی را مورد استفاده قرار نمی دهد. در مقابل، یک رژیم غذایی متعادل سرشار از پروتئین بدون چربی، چربی های دوستدار قلب، میوه ها و سبزیجات تمام مواد مغذی مورد نیاز برای تولید کلاژن را در اختیار بدن قرار می دهد.

فلفل دلمه ای قرمز

ویتامین C برای تامین کلاژن ضروری است و فلفل دلمه ای قرمز سرشار از این ماده مغذی است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که تولید کلاژن را بهبود می بخشد. در غیاب ویتامین C، بدن نمی تواند به طور موثر کلاژن تولید کند. تنها نصف فنجان فلفل دلمه ای قرمز خام 158 درصد از دوز روزانه ویتامین C را تامین می کند. از دیگر منابع خوب برای ویتامین C می توان به گریپ فروت، کیوی، فلفل های سبز، بروکلی، توت فرنگی، و پرتقال اشاره کرد.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن است و می تواند به محافظت از چرخه تامین کلاژن در برابر آسیب زیست محیطی کمک کند. جدا از کاهش تولید، یکی از دلایلی که با افزایش سن کلاژن از دست می دهید، آسیب ناشی از آلاینده ها و پرتو فرابنفش است. این آسیب تجزیه کلاژن را تسریع می کند. لیکوپن می تواند به محافظت از پوست کمک کند و سطوح مناسب کلاژن را حفظ کند. از دیگر منابع خوب برای لیکوپن می توان به سبزیجات قرمز و نارنجی، مانند هندوانه و گریپ فروت صورتی اشاره کرد.

ماهی سالمون

برای بهره‌مندی از چربی های دوستدار قلب یکی از بهترین گزینه ها مصرف ماهی های چرب است، اما آیا می دانستید آنها می توانند از پوست شما در برابر شکل گیری چین و چروک و خطوط نیز محافظت کنند؟ به طور خاص، ماهی سالمون، یک منبع عالی برای اسیدهای چرب امگا-3 است، که التهاب را کاهش می دهند و از تجزیه کلاژن به واسطه آسیب زیست محیطی پیشگیری می کنند. قرار گرفتن بیش از اندازه در برابر نور خورشید می تواند به سنتز کلاژن آسیب وارد کند و التهاب در پوست را افزایش دهد. مصرف اسیدهای چرب امگا-3 که در غذاهای دریایی به وفور یافت می شوند، به واقع در مقابله با التهاب و محافظت از کلاژن موفق عمل می کند. از دیگر منابع خوب برای چربی های سالم می توان به آووکادو، گردو، و دانه های چیا اشاره کرد.

سیب زمینی شیرین

با خوردن تنها یک عدد سیب زمینی شیرین پخته می توانید تا شش برابر ارزش مصرف روزانه ویتامین A را دریافت کنید و سلامت پوست و مفاصل خود را حفظ کنید. ویتامین A بدن را برای تولید کلاژن بیشتر تشویق می کند. همچنین، این ویتامین از رشد سلولی پشتیبانی می کند و نقش مهمی در شکل گیری طبیعی و حفظ اندام های بدن که بزرگترین آنها پوست است، ایفا می کند. از دیگر منابع خوب برای ویتامین A می توان به هویج، طالبی، انبه، و زردآلو اشاره کرد.

گوشت بوقلمون

اسید آمینه های بسیاری در تولید کلاژن نقش دارند. به همین دلیل، مصرف پروتئین به میزان کافی که از اسید آمینه شکل گرفته است، اهمیت دارد. گوشت بوقلمون منبع خوبی برای پروتئین بدون چربی و همچنین لیزین، یکی از اسید آمینه های اصلی که تولید کلاژن را تسهیل می کند، است. سه اسید امینه اصلی که در سنتز کلاژن نقش دارند شامل پرولین، گلیسین، و لیزین می شوند. لیزین یک اسید آمینه اساسی است، به این معنی که بدن ما به طور طبیعی آن را تولید نمی کند و از این رو برای تامین آن به مواد غذایی مصرفی متکی است. همچنین، گوشت بوقلمون سرشار از کولین است، که برای تولید کلاژن به گلیسین تبدیل می شود. اگر گیاهخوار هستید می توانید لیزین را از منابع گیاهی مانند سویا و بادام هندی تامین کنید.

تخم مرغ

تخم مرغ را کامل مصرف کنید. زرده تخم مرغ سرشار از کولین، یک ویتامین B، است که به گلیسین، اسید آمینه ای که در تولید کلاژن نقش دارد، تبدیل می شود. بر همین اساس، مصرف مواد غذایی سرشار از کولین می تواند به تولید کلاژن کمک کند. آیا نگران کلسترول هستید؟ افراد سالم می توانند روزانه 300 میلی گرم کلسترول مصرف کنند و افراد مبتلا به دیابت، کلسترول بالا، یا بیماری قلبی می توانند تا 200 میلی گرم مصرف کنند. یک تخم مرغ بزرگ دارای 187 میلی گرم کلسترول است. از دیگر منابع خوب برای کولین می توان به لوبیا سفید، گوشت بوقلمون، ماهی سالمون، و گل کلم اشاره کرد.

دانه های آفتابگردان

تنها یک اونس (28 گرم) دانه آفتابگردان بو داده می تواند 37 درصد از نیاز روزانه ویتامین E شما را تامین کند. همانند آنتی اکسیدان های دیگر، ویتامین E به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و از آسیب ناشی از آنها پیشگیری می کند. این آسیب می تواند موجب شکل گیری چین و چروک روی پوست شود. از دیگر منابع خوب برای ویتامین E می توان به روغن جوانه گندم، بادام، فندق، و کره بادام زمینی اشاره کرد.

شنبه 1/7/1396 - 13:17
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دبیر انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی ایران به جزئیات مفهوم رنگ‌های پایین تیوب خمیر دندانها پرداخت.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، کیوان ساعتی درباره رنگ‌های پایین خمیر دندانها اظهار داشت: مانند بسیاری از شاخص‌ها این رنگ‌ها آن‌طور که برداشت می‌شود صحیح نیستند.

شایعات می‌گویند که مفهوم رنگ‌های روی تیوب خمیردندان بدین صورت است:

قرمز: طبیعی + محتویات شیمیایی

سیاه: کاملاً شیمیایی

سبز: طبیعی

آبی: طبیعی + دارویی.

دبیر انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی ایران ادامه داد: در صورتی که در حقیقت، مربع‌های رنگی پایین تیوب خمیردندان هیچ ارتباطی به مواد محتوای آن ندارد، به این مربع‌های رنگی color Marks یا Marks Eye می‌گویند که علائمی در مورد پروسه تولید هستند و نشان‌دهنده این مطلب هستند که در روند تولید واحدهای مشترک درون دستگاه‌ها با سرعت بالا یک بسته از کجا تا کجا بریده می‌شود و این ساختارها با سانسورهای نوری قابل مشاهده هستند.

ساعتی تصریح کرد: همچنین مطلب مهم برای پی بردن به محتوای شیمیایی خمیردندان، خواندن اطلاعات نوشته‌شده در مورد عناصر موجود در خمیر دندان به‌روی بسته است که اطلاعات کافی در اختیار شما قرار می‌دهد.

شنبه 1/7/1396 - 13:15
سلامت و بهداشت جامعه


دانشمندان بتازگی دریافته‌اند که جغدها حتی در سنین پیری هم قدرت شنوایی بالایی دارند. آنها می‌خواهنند از این طریق به حفظ شنوایی در انسان‌ها طی دوران کهولت نیز کمک کنند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین، محققان آلمانی در مطالعات خود دریافتند جغدها در سنین پیری هم شنوایی قوی و مناسبی دارند که از این توان برای شکار استفاده می‌کنند. آنها پیشتر دریافته بودند سارها نیز جزء پرندگانی هستند که در برابر کاهش شنوایی طی سنین بالا مقاومند و سارهای پیر هم از شنوایی خوبی برخوردارند.

به گزارش سلامت آنلاین به نقل از bbc، محققان دانشگاه «اولدنبورگ» آلمان معتقدند درک بهتر قدرت شنوایی در جغدها می‌تواند به ابداع درمان‌های جدید برای مشکلات شنوایی در انسان‌ها کمک کند.

پرندگان به طور طبیعی قادرند آسیب وارده به گوش داخلی را ترمیم کنند. ترمیم آسیب‌های شنیداری در پرندگان مانند ترمیم جراحت در انسان است. انسان‌ها قادر به بازسازی سلول‌های شنوایی گوش نیستند. به نظر می‌رسد که انسان‌ها این توانایی بازسازی سلول‌ها را در نقطه‌ای از تکامل از دست داده‌اند.

انسان مانند تمام پستانداران در سنین سالمندی از کاهش شنوایی رنج می‌برد. این ناتوانی به گونه‌ای پیش می‌رود که تا سن ۶۵ سالگی بیش از ۳۰ دسی‌بل از شنوایی انسان در حساسیت به فرکانس‌های بالا از دست می‌رود.

محققان اکنون مشغول مطالعه درباره تفاوت ین پرندگان و پستاندارانند تا بتوانند از این راه قابلیت ترمیم سلول‌های شنوایی را در پستانداران نیز ایجاد کنند.

حتی پیرترین جغدها با رسیدن به ۲۳ سالگی که دوران کهولت آنها محسوب می‌شود، علامتی از کاهش شنوایی مرتبط با بالا رفتن سن از خود نشان نمی‌دهند. به طور کلی، پرندگان شب‌ها با تکیه بر شنوایی خود شکار می‌کنند.

شنبه 1/7/1396 - 13:13
سلامت و بهداشت جامعه

 


محققان واکسنی ابداع کرده‌اند که نقش مهمی در سلامت و زیبایی دهان دارد و مهم‌تر این‌که با تزریق آن می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد. .
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین،ویزیت منظم دندان‌ها توسط دندان‌پزشک باعث افزایش سلامت دندان‌ها می‌شود، اما پیدا کردن راهی برای جلوگیری از پوسیده شدن دندان‌ها نیز می‌تواند در حفظ این سلامت اهمیت داشته باشد.

به گزارش سلامت آنلاین به نقل از sciencealert، محققان مؤسسه ویروس‌شناسی Wuhan از آکادمی علوم چین در حا ساخت واکسنی هستند که معتقدند می‌تواند مانع از پوسیدگی دندان‌ها شود. این دانشمندان ترکیبی از پروتئین‌ها را مورد آزمایش قرار داده‌اند که جلوی رشد پوسیدگی دندان‌ها را می‌گیرد. پوسیدگی دندان معمولا بر اثر فعالیت باکتری موسوم به «استرپتوکوک موتانس» ایجاد می‌شود.

محققان چینی در مطالعات قبلی تلاش کرده بودند از طریق ترکیب پروتئین‌های نوترکیب «استرپتوکوک موتانس» به همراه پایانه C باکتری «ای‌کولای» برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها استفاده کنند. با وجود آن‌که این ترکیب پروتئینی در جلوگیری از پوسیدگی دندان مؤثر بود، اما آنها دریافتند چنین ترکیبی عوارض جانبی ناخواسته‌ای چون جراحات التهابی احتمالی را به دنبال دارد.

دانشمندان برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی، نسل دوم ترکیب پروتئینی KFD2-rPAc را تولید کردند. آنها نمونه‌ای از واکسن تولید شده از این ترکیب پروتئینی را از طریق سوراخ‌های بینی به موش‌ها تزریق کردند. زمانی که این واکسن به موش‌های فاقد پوسیدگی دندان تزریق شد، تا ۶۴/۲ درصد در پیشگیری از پوسیدگی مؤثر واقع شد و در موش‌هایی که دارای پوسیدگی دندان بودند، این واکسن توانست تا ۵۳/۹ درصد اثر درمانی و پیشگیرانه داشته باشد.

به طور کلی شواهد نشان می‌دهد که این پروتئین برای حفظ دندان‌ها از پوسیدگی نقش مؤثری ایفا می‌کند در حالی که عوارض جانبی بسیار کم‌تری دارد.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، به رغم پیشرفت‌هایی که در سلامت دهان و دندان ایجاد شده است، پوسیدگی‌های دندانی همچنان بزرگ‌ترین معضل سلامت در کشورهای صنعتی به شمار می‌رود. حدود ۶۰ تا ۹۰ درصد کودکان در سنین مدرسه و نیز بالغان از پوسیدگی‌های دندانی رنج می‌برند؛ بنابراین استفاده از این واکسن می‌تواند تا حد زیادی از بروز پوسیدگی‌های دندانی جلوگیری کند.

با این که واکسن تازه، در شرایط آزمایشگاهی مورد تأیید قرار گرفته است، همچنان هم نسخه‌ای از این واکسن آماده تست‌های بالینی می‌شود و در صورت تأیید نهایی، میلیون‌ها نفر در دنیا تا حد زیادی از شر پوسیدگی دندانی خلاص خواهند شد.

افزون بر این، بیمارانی که در مناطق دورافتاده زندگی می‌کنند و به تجهیزات پزشکی و دندانپزشک دسترسی ندارند، می‌توانند با استفاده از این واکسن سلامت دندان‌های خود را حفظ کنند. البته محققان بر این باورند که حتی با وجود مزایای پیشگیرانه چنین واکسنی در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها، افراد نباید در رعایت بهداشت دندان‌ها و مسواک زدن سستی کنند

شنبه 1/7/1396 - 13:10
سلامت و بهداشت جامعه

 


محققان واکسنی ابداع کرده‌اند که نقش مهمی در سلامت و زیبایی دهان دارد و مهم‌تر این‌که با تزریق آن می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد. .
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین،ویزیت منظم دندان‌ها توسط دندان‌پزشک باعث افزایش سلامت دندان‌ها می‌شود، اما پیدا کردن راهی برای جلوگیری از پوسیده شدن دندان‌ها نیز می‌تواند در حفظ این سلامت اهمیت داشته باشد.

به گزارش سلامت آنلاین به نقل از sciencealert، محققان مؤسسه ویروس‌شناسی Wuhan از آکادمی علوم چین در حا ساخت واکسنی هستند که معتقدند می‌تواند مانع از پوسیدگی دندان‌ها شود. این دانشمندان ترکیبی از پروتئین‌ها را مورد آزمایش قرار داده‌اند که جلوی رشد پوسیدگی دندان‌ها را می‌گیرد. پوسیدگی دندان معمولا بر اثر فعالیت باکتری موسوم به «استرپتوکوک موتانس» ایجاد می‌شود.

محققان چینی در مطالعات قبلی تلاش کرده بودند از طریق ترکیب پروتئین‌های نوترکیب «استرپتوکوک موتانس» به همراه پایانه C باکتری «ای‌کولای» برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها استفاده کنند. با وجود آن‌که این ترکیب پروتئینی در جلوگیری از پوسیدگی دندان مؤثر بود، اما آنها دریافتند چنین ترکیبی عوارض جانبی ناخواسته‌ای چون جراحات التهابی احتمالی را به دنبال دارد.

دانشمندان برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی، نسل دوم ترکیب پروتئینی KFD2-rPAc را تولید کردند. آنها نمونه‌ای از واکسن تولید شده از این ترکیب پروتئینی را از طریق سوراخ‌های بینی به موش‌ها تزریق کردند. زمانی که این واکسن به موش‌های فاقد پوسیدگی دندان تزریق شد، تا ۶۴/۲ درصد در پیشگیری از پوسیدگی مؤثر واقع شد و در موش‌هایی که دارای پوسیدگی دندان بودند، این واکسن توانست تا ۵۳/۹ درصد اثر درمانی و پیشگیرانه داشته باشد.

به طور کلی شواهد نشان می‌دهد که این پروتئین برای حفظ دندان‌ها از پوسیدگی نقش مؤثری ایفا می‌کند در حالی که عوارض جانبی بسیار کم‌تری دارد.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، به رغم پیشرفت‌هایی که در سلامت دهان و دندان ایجاد شده است، پوسیدگی‌های دندانی همچنان بزرگ‌ترین معضل سلامت در کشورهای صنعتی به شمار می‌رود. حدود ۶۰ تا ۹۰ درصد کودکان در سنین مدرسه و نیز بالغان از پوسیدگی‌های دندانی رنج می‌برند؛ بنابراین استفاده از این واکسن می‌تواند تا حد زیادی از بروز پوسیدگی‌های دندانی جلوگیری کند.

با این که واکسن تازه، در شرایط آزمایشگاهی مورد تأیید قرار گرفته است، همچنان هم نسخه‌ای از این واکسن آماده تست‌های بالینی می‌شود و در صورت تأیید نهایی، میلیون‌ها نفر در دنیا تا حد زیادی از شر پوسیدگی دندانی خلاص خواهند شد.

افزون بر این، بیمارانی که در مناطق دورافتاده زندگی می‌کنند و به تجهیزات پزشکی و دندانپزشک دسترسی ندارند، می‌توانند با استفاده از این واکسن سلامت دندان‌های خود را حفظ کنند. البته محققان بر این باورند که حتی با وجود مزایای پیشگیرانه چنین واکسنی در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها، افراد نباید در رعایت بهداشت دندان‌ها و مسواک زدن سستی کنند

شنبه 1/7/1396 - 13:10
سلامت و بهداشت جامعه

 


محققان واکسنی ابداع کرده‌اند که نقش مهمی در سلامت و زیبایی دهان دارد و مهم‌تر این‌که با تزریق آن می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد. .
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین،ویزیت منظم دندان‌ها توسط دندان‌پزشک باعث افزایش سلامت دندان‌ها می‌شود، اما پیدا کردن راهی برای جلوگیری از پوسیده شدن دندان‌ها نیز می‌تواند در حفظ این سلامت اهمیت داشته باشد.

به گزارش سلامت آنلاین به نقل از sciencealert، محققان مؤسسه ویروس‌شناسی Wuhan از آکادمی علوم چین در حا ساخت واکسنی هستند که معتقدند می‌تواند مانع از پوسیدگی دندان‌ها شود. این دانشمندان ترکیبی از پروتئین‌ها را مورد آزمایش قرار داده‌اند که جلوی رشد پوسیدگی دندان‌ها را می‌گیرد. پوسیدگی دندان معمولا بر اثر فعالیت باکتری موسوم به «استرپتوکوک موتانس» ایجاد می‌شود.

محققان چینی در مطالعات قبلی تلاش کرده بودند از طریق ترکیب پروتئین‌های نوترکیب «استرپتوکوک موتانس» به همراه پایانه C باکتری «ای‌کولای» برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها استفاده کنند. با وجود آن‌که این ترکیب پروتئینی در جلوگیری از پوسیدگی دندان مؤثر بود، اما آنها دریافتند چنین ترکیبی عوارض جانبی ناخواسته‌ای چون جراحات التهابی احتمالی را به دنبال دارد.

دانشمندان برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی، نسل دوم ترکیب پروتئینی KFD2-rPAc را تولید کردند. آنها نمونه‌ای از واکسن تولید شده از این ترکیب پروتئینی را از طریق سوراخ‌های بینی به موش‌ها تزریق کردند. زمانی که این واکسن به موش‌های فاقد پوسیدگی دندان تزریق شد، تا ۶۴/۲ درصد در پیشگیری از پوسیدگی مؤثر واقع شد و در موش‌هایی که دارای پوسیدگی دندان بودند، این واکسن توانست تا ۵۳/۹ درصد اثر درمانی و پیشگیرانه داشته باشد.

به طور کلی شواهد نشان می‌دهد که این پروتئین برای حفظ دندان‌ها از پوسیدگی نقش مؤثری ایفا می‌کند در حالی که عوارض جانبی بسیار کم‌تری دارد.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، به رغم پیشرفت‌هایی که در سلامت دهان و دندان ایجاد شده است، پوسیدگی‌های دندانی همچنان بزرگ‌ترین معضل سلامت در کشورهای صنعتی به شمار می‌رود. حدود ۶۰ تا ۹۰ درصد کودکان در سنین مدرسه و نیز بالغان از پوسیدگی‌های دندانی رنج می‌برند؛ بنابراین استفاده از این واکسن می‌تواند تا حد زیادی از بروز پوسیدگی‌های دندانی جلوگیری کند.

با این که واکسن تازه، در شرایط آزمایشگاهی مورد تأیید قرار گرفته است، همچنان هم نسخه‌ای از این واکسن آماده تست‌های بالینی می‌شود و در صورت تأیید نهایی، میلیون‌ها نفر در دنیا تا حد زیادی از شر پوسیدگی دندانی خلاص خواهند شد.

افزون بر این، بیمارانی که در مناطق دورافتاده زندگی می‌کنند و به تجهیزات پزشکی و دندانپزشک دسترسی ندارند، می‌توانند با استفاده از این واکسن سلامت دندان‌های خود را حفظ کنند. البته محققان بر این باورند که حتی با وجود مزایای پیشگیرانه چنین واکسنی در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها، افراد نباید در رعایت بهداشت دندان‌ها و مسواک زدن سستی کنند

شنبه 1/7/1396 - 13:9
سلامت و بهداشت جامعه

 


اگر می‌خواهید دچار فشارخون، آسیب مفاصل، چرب شدن کبد، افزایش قند خون و چربی خون نشوید و از فشارهای قلب و ریه نیز در امان باشید و در نهایت از دیابت نیز دوری کنید و حتی فرزندتان نیز دچار تسریع در بلوغ نشود، حتماً مادر بیماری‌ها را بشناسید.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، علی ربانی در آستانه برگزاری همایش بیماری‌های کودکان، اظهار داشت: یکی از معضلاتی که در طب کودکان و افراد زیر بلوغ با آن روبه‌رو هستیم افزایش وزن کودکان است که باعث آسیب سلامت آنها می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: متأسفانه فرهنگ آپارتمان‌نشینی، فرهنگ بدغذایی و استفاده بیش از حد از فست‌فودها و غذاهای پرکالری، باعث افزایش بافت چربی در بدن می‌شود که منجر به چاقی می‌شود.

وی ادامه داد: چاقی در یک طیف متفاوتی به ارگان‌های بدن آسیب می‌زند و این یک هشدار جدی است که سلامت جامعه را تهدید می‌کند.

ربانی اظهار داشت: به‌طور متوسط در دوران کودکی بعد از دوسالگی، هر سال حدود دو کیلوگرم باید وزن اضافه شود و هرچه بیشتر از این باشد یعنی به‌سمت چاقی سوق پیدا می‌کنیم و در دوران بلوغ این افزایش وزن بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: از آنجا که چاقی مادر بیماری‌ها است، باعث فشارخون، آسیب مفاصل، چرب شدن کبد، محدود کردن فعالیت روزمره و موجب تسریع در بلوغ می‌شود، قند خون و چربی خون را بالا می‌برد و به قلب و ریه فشار می‌آورد و ممکن است مقدمات ورود به دیابت و اختلالات متابولیک را در این افراد ایجاد کند.

رئیس بیست و هفتمین همایش بیماری‌های کودکان ایران، گفت: یکی از محورهای مهم همایش پیشِ‌رو، چاقی است که قرار است با حضور اساتید و اندیشمندان این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی به خانواده‌ها هشدار داد تا از اصرار در خوراندن غذای مازاد به بچه‌ها خودداری کنند و از بابت پرخوری بچه‌ها لذت نبرند و بدانند بچه‌ها در حد نیاز فیزیولوژی بدنشان غذا خواهند خورد و ما باید غذاهای مناسب و بهداشتی تأمین کنیم نه اینکه اصرار کنیم غذای بیشتر بخورند.

ربانی در پایان با اشاره به برگزاری جشن پنجاهمین سال افتتاح مرکز طبی کودکان در نخستین شب همایش بیماری‌های کودکان، از همه فارغ التحصیلان دعوت کرد در این جشن حضور پیدا کنند

شنبه 1/7/1396 - 13:5
سلامت و بهداشت جامعه


شما می توانید بسیاری از اثرات یک رژیم غذایی ضعیف را با افزودن غذاهای سالم و ضد بیماری معکوس کنید. همواره به خاطر داشته باشید زمانی که موضوع مراقبت از سلامت مطرح است، پیشگیری عامل کلیدی محسوب می شود و هیچگاه برای آغاز حرکت در مسیر کسب سلامت بهتر دیر نیست.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، رژیم غذایی شما بازتاب دهنده سلامت شما است. هرچه رژیم غذایی شما سالم‌تر باشد، احتمال ابتلا به بیماری نیز کاهش می یابد و بالعکس. انتخاب غذاهای خوب و سالم ترکیبی متعادل از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر ترکیبات مفید که به حفظ سلامت کمک می کنند را ارائه می کند.

اما در دنیای سریع و پر مشغله امروز، افراد بسیاری به مصرف غذاهای فرآوری شده و التهاب آفرین روی آورده اند. این شرایط در نهایت به سلامت شکننده و ضعیف منجر می شود.

با این وجود، شما می توانید بسیاری از اثرات یک رژیم غذایی ضعیف را با افزودن غذاهای سالم و ضد بیماری معکوس کنید. همواره به خاطر داشته باشید زمانی که موضوع مراقبت از سلامت مطرح است، پیشگیری عامل کلیدی محسوب می شود و هیچگاه برای آغاز حرکت در مسیر کسب سلامت بهتر دیر نیست.

در ادامه با برخی از بهترین مواد غذایی که در پیشگیری و مبارزه با بیماری ها به شما کمک می کنند، بیشتر آشنا می شویم.

لیمو برای چاقی

چاقی به عنوان تجمع غیر طبیعی یا بیش از حد چربی تعریف می شود، که ممکن است به سلامت آسیب وارد کند. چاقی با بیماری قلبی عروقی، دیابت، اختلالات عضلانی‌اسکلتی و حتی برخی سرطان ها (از جمله اندومتر، پستان، تخمدان، پروستات، کبد، کیسه صفرا، کلیه ها و روده بزرگ) پیوند خورده است.

برای کمک به کاهش وزن و محافظت از خود در برابر چاقی می توانید روز خود را با نوشیدن آب لیمو آغاز کنید. لیمو به بهبود گوارش و سمزدایی کمک می کند، و بر همین اساس سمومی که موجب کند شدن سوخت و ساز می شوند را از بدن دفع می کند.

مطالعات نشان داده اند که پلی فنول های موجود در لیمو می توانند افزایش وزن و تجمع چربی را سرکوب کنند. همچنین، میوه های خانواده مرکبات حاوی مقدار فراوان از ویتامین ها و مواد مغذی دیگر مانند آنتی اکسیدان ها هستند که به پیشگیری از اثرات مخرب چاقی کمک می کنند.

زردچوبه برای آرتریت

آرتریت یک اختلال مفصلی است که موجب ملتهب شدن یک یا تعداد بیشتری از مفاصل می شود. بیش از 100 نوع مختلف از آرتریت وجود دارند و این شرایط می تواند موجب شکل گیری درد شدید در مفاصل تحت تاثیر قرار گرفته شود.

زندگی با آرتریت فوق العاده دردناک است. اما شما می توانید آرتریت و دیگر مشکلات مربوط به درد را با زردچوبه مدیریت کنید.

متخصصان گیاهان دارویی دیر زمانی است که از زردچوبه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری های مختلف استفاده می کنند. زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که از ویژگی های ضد التهابی سود می برد. افزون بر این، ویژگی آنتی اکسیدانی زردچوبه موجب نابودی رادیکال های آزاد در بدن می شود که به سلول ها آسیب وارد می کنند.

برای بهره‌مندی از فواید زردچوبه می توانید آن را به طور منظم به اسموتی یا آبمیوه های مصرفی خود اضافه کنید. گزینه دیگر ترکیب یک قاشق چایخوری از پودر زردچوبه در یک لیوان شیر گرم و نوشیدن روزانه آن پیش از به خواب رفتن است.

چغندر برای کم خونی

ابتلا به کم خونی یا آنمی روندی افزایشی را در جهان دنبال می کند. کم خونی زمانی رخ می دهد که تعداد گلبول های قرمز خون کمتر از حد عادی باشد. بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی، کم خونی 1.62 میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار می دهد که حدود 24.8 درصد از جمعیت جهان را شامل می شود.

هنگامی که به کم خونی مبتلا هستید، خون نمی تواند اکسیژن کافی برای عملکرد بهینه اندام ها و بافت ها را تامین کند.

چغندر یکی از بهترین مواد غذایی برای مقابله با کم خونی است. چغندر حاوی مقادیر فراوان از آهن است که به بازتولید گلبول های قرمز خون کمک می کند. همچنین، چغندر طعمی شیرین دارد و سرشار از فیبر و ویتامین C است، از این رو گزینه ای خوشمزه و مغذی برای افزودن به هر وعده غذایی محسوب می شود.

شما می توانید یک چغندر اندازه متوسط را به همراه هویج و اسفناج آب گرفته و این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید. همچنین می توانید چغندر را به عنوان یک سبزی پخته مصرف کرده یا از آن در سالاد استفاده کنید.

ماست برای فشار خون بالا

فشار خون بالا یک قاتل خاموش است، زیرا می تواند به رگ های خونی آسیب وارد کند، که به شکل گیری بیماری قلبی، بیماری کلیوی، سکته مغزی و مشکلات سلامت دیگر منجر می شود.

برای زیر کنترل داشتن فشار خون خود می توانید مصرف ماست کم چرب را مد نظر قرار دهید. ماست منبعی عالی برای کلسیم، پتاسیم، منیزیم، و دیگر مواد مغذی دوستدار قلب است، که می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. افزون بر این، ماست حاوی ترکیباتی است که به مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)، بسیار شبیه به داروهای مهارکننده ACE، کمک می کنند.

برای کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا مصرف روزانه حداقل نصف یا یک فنجان ماست را مد نظر قرار دهید. با افزودن بادام، گردو و میوه ها به ماست می توانید از فواید اضافی دوستدار قلب بهره‌مند شوید.

بلوبری و شاه توت برای دیابت

دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری ها در جهان است. عدم مدیریت این بیماری می تواند مشکل آفرین باشد، چراکه قند خون بالا می تواند اندام های مختلف بدن انسان، از چشم ها تا کلیه ها، را تحت تاثیر قرار دهد. برای زیر کنترل داشتن سطح قند خون می توانید مصرف بلوبری و شاه توت را مد نظر قرار دهید.

اثر ضد دیابت این توت ها به نظر می رسد از سطح بالای مواد شیمیایی گیاهی - آنتی اکسیدان های طبیعی - ناشی می شود. همچنین، این توت ها سرشار از ویتامین ها و فیبر هستند، که می توانند به کنترل سطوح قند خون و دیگر عوارض ناشی از دیابت کمک کنند.

از مصرف یک فنجان بلوبری در روز لذت ببرید. شما می توانید آنها را به عنوان یک میان وعده مصرف کرده یا به غلات صبحانه، ماست یا اسموتی اضافه کنید.

چای سبز برای کلسترول بالا

بدن به مقداری کلسترول نیاز دارد، اما هنگامی که غذاهایی با محتوای بالای کلسترول مصرف می کنید، ماده ای موم مانند می تواند روی دیواره شریان ها تجمع کند و به بیماری قلبی منجر شود، که یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان است.

اتخاذ اقدام هایی در راستای کاهش کلسترول می تواند خطر حمله قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهد. یک اقدام ساده برای مبارزه با کلسترول بد نوشیدن منظم چای سبز به جای قهوه است.

چندین ترکیب در چای سبز وجود دارند که به پیشگیری از جذب کلسترول در دستگاه گوارش کمک کرده و به دفع آن کمک می کنند. همچنین، چای سبز نسبت کلسترول خوب به کلسترول بد را افزایش می دهد.

افزون بر این، چای سبز با پیشگیری از اکسیداسیون کلسترول بد، که موجب ایجاد پلاک می شود، به پاک نگه داشتن شریان ها کمک می کند. این شرایط به نوبه خود خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می دهد.

نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سبز در روز را هدف گذاری کنید.

سیر برای سیستم ایمنی ضعیف

سیستم ایمنی ضعیف می تواند شما را مستعد ابتلا به بیماری و دیگر مشکلات سلامت سازد، زیرا سیستم ایمنی توانایی مبارزه با میکروب ها و مهاجمان دیگر را ندارد.

سیر می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. سیر حاوی ترکیبی به نام آلین است. هنگامی که سیر را خرد کرده یا می جوید، این ترکیب به آلیسین تبدیل می شود. آلیسین حاوی گوگرد است، که خواص دارویی و تقویت کنندگی سیستم ایمنی را به سیر می بخشد.

افزون بر این، سیر حاوی ویتامین های C و B6 به همراه مواد معدنی سلنیوم و منگنز است، که سیستم ایمنی را تقویت می کنند.

شما می توانید روزانه دو تا سه جبه سیر را با معده خالی مصرف کنید. همچنین، می توانید سیر خرد شده را به دستورالعمل های غذایی خود اضافه کنید.

موز برای اسهال

موز می تواند در بهبودی مشکلاتی مانند ناراحتی معده، معده درد و اسهال بسیار موثر باشد. این میوه حاوی پکتین، یک فیبر محلول، است که با مایعات در روده پیوند تشکیل می دهد. از این رو، موز به تنظیم اجابت مزاج کمک می کند و مدفوع را سفت می کند.

همچنین، موز حاوی مواد معدنی است که به عنوان الکترولیت عمل می کنند، از این رو به بازیابی تعادل الکترولیت در بدن هنگامی که با از دست دادن مایعات در نتیجه ابتلا به اسهال و استفراغ مواجه هستید، کمک کند. افزون بر این، موز یک ماده غذایی خوب برای تامین فوری انرژی است.

در زمان ابتلا به اسهال می توانید یک موز سبز، نارس را برای کمک به تسکین معده مصرف کنید. اگر قصد دارید به کودک خود موز بدهید می توانید آن را به مدت 10 دقیقه در آب بجوشانید، سپس به شکل پوره درآورده و آن را به کودک خود بدهید.

بروکلی برای سرطان

سرطان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، که این آمار و ارقام روندی صعودی را نیز طی می کند.

رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان ایفا می کند. هنگامی که موضوع رژیم غذایی مطرح می شود، باید سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. گلوکوزینولات های موجود در سبزیجات چلیپایی تجزیه شده و ترکیبات فعالی مانند ایندول ها، نیتریل ها، تیوسیانات ها و ایزوتیوسیانات ها را شکل می دهند.

این ترکیبات ابتلا به سرطان را در اندام های مختلف، مانند مثانه، پستان، روده بزرگ، کبد، ریه و معده مهار می کنند.

همچنین، بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که به پاکسازی رادیکال های آزاد، سموم و دیگر عوامل سرطان‌زا کمک می کنند.

برای محافظت از خود در برابر سرطان، دو یا سه بار در هفته مصرف حدود دو فنجان بروکلی آب‌پز یا بخارپز را فراموش نکنید.

گردو برای سلامت مغز

قدرت خوب مغز اهمیت دارد، زیرا این اندام به طور مداوم در حال کار است و بدون استراحت عملکردهای اندام های دیگر را تنظیم می کند.

این مغز است که تفکرات، حرکات و احساسات شما را کنترل می کند تا عملکردی درست داشته باشید. برای حفظ سلامت مغز مصرف مقداری گردو در روز را فراموش نکنید.

گردو از محتوای بالای DHA، یک نوع اسید چرب امگا-3 بهره می برد، که به ارتقا سلامت مغز، بهبود عملکرد شناختی و پیشگیری از زوال شناختی مرتبط با سن کمک می کند.

همچنین، گردو جریان اکسیژن و مواد مغذی از طریق رگ های خونی در مغز و مبارزه با التهاب را بهبود می بخشد، که به عملکرد بهینه مغز کمک می کند. افزون بر این، گردو حاوی ویتامین B6 و منیزیم است که این مواد مغذی محافظانی برای حافظه هستند.

شنبه 1/7/1396 - 13:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

غذاهایی که نباید در این ظروف نگهداری شوند؟
یک متخصص تغذیه گفت: نگهداری و پخت گوشت، گوجه‌فرنگی، آلو، چغندر و جوشانیدن سرکه، آبغوره و آب نارنج در ظروف مسی آسیب دیده توصیه نمی‌شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، سید ضیاالدین مظهری متخصص تغذیه، در خصوص ظروف مناسب برای طبخ غذا گفت: مس یکی از فلزات بسیار مهم و موردنیاز بدن است و در سیستم زیستی و فعل و انفعالات حیات‌‌بخش درونی، وظایف بسیار مهمی را برعهده دارد.

وی گفت: مس باعث کمک به خونسازی و سلامتی رگ‌های خونی و قلب خواهد شد و باید روزانه به مقدار 5/1 میلی‌گرم در روز از طریق غذا دریافت استفاده شود.

مظهری تصریح کرد: اگر مس دریافتی، بالاتر از مقادیر توصیه شده باشد و یا ترکیبات ثانویه‌ای تحت تاثیر حرارت در محیط‌های اسیدی و بازی در واکنش با مس به وجود آمده باشد، ممکن است باعث ایجاد مسمومیت حاد یا مزمن شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: از این رو، در گذشته که از ظروف مسی در سطح وسیع‌تری به صورت دیگ، قابلمه و قاشق، چنگال و بشقاب‌های مسی جهت سرو غذا استفاده می‌شد، برای جلوگیری از تماس مستقیم غذاهای اسیدی و بازی با آن و ایجاد مسمومیت و بروز بیماری‌های ناشی از ورود یون‌های مس و ترکیبات دیگر به محیط غذای در دست تهیه، ظروف مسی را با قلع و نیکل اندود می‌شد و اگر لایه محافظ اندوده ظروف مسی خراش برمی‌داشت و فلز مس مستقیما تحت تاثیر خاصیت اسیدی و یا بازی مواد غذایی در حال پخت یا سرو کردن قرار می‌گرفت، مس یا ترکیبات ثانویه آن به مقدار قابل توجهی وارد مواد غذایی شده و منجر به مسمومیت مصرف‌کنندگان می‌شد.

وی گفت: البته ظروف مسی اگر کاملا با لایه محافظی پوشانده شده باشند و هیچ‌گونه خراشیدگی و ساییدگی در این لایه ایجاد نشده باشد، به علت قابلیت هدایت و سهولت انتقال کامل حرارت و امکان کنترل میزان دما، کاربرد دارند، ولی با وجود همه محاسن، توصیه و تاکید می‌شود از نگهداری بعضی از مواد غذایی که خاصیت اسیدی یا بازی دارند در ظروف مسی خودداری گردد؛ مثلا نگهداری و پخت گوشت، گوجه‌فرنگی، آلو، چغندر و جوشانیدن سرکه، آبغوره و آب نارنج در ظروف مسی آسیب دیده توصیه نمی‌شود.

مظهری با بیان اینکه با وجود ورود ترکیبات جدید در صنایع تولید ظروف غذا و وسایل پخت و پز تنوع و تحول چشمگیری در وسایل مورد استفاده مشاهده می‌شود گفت: هنوز در موارد خاص برای پخت و پز و سرو غذا از دیگ‌های بزرگ یا سینی‌های مسی در اعیاد و مراسم مختلف استفاده می‌گردد و بر مبنای احتیاط، همه ساله نسبت به تجدید و بازسازی لایه محافظ از طریق اندود کردن آنها با قلع و نیکل اقدام می‌شود.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: از آنجایی که فلزات مورد اشاره گران‌تر هستند و زمان کار بیشتری می‌طلبند، گاهی بعضی از سفیدگران به دلیل صرفه‌جویی و یا سرعت بخشیدن به پروسه سفیدگری، با مخلوط نمودن سرب با فلزات مورد اشاره، خطرات جدید و جدی‌تری را برای افراد فراهم می‌کنند.

عملکرد سرب در سیستم مغز و اعصاب

این متخصص تغذیه افزود: حتی مقدار جزئی از سرب، موجبات اختلال در یادگیری را فراهم می‌کند و عامل بیش‌فعالی و کاهش بهره هوشی می‌گردد، به خصوص در کودکان و نوجوانان، افزایش سرب یا سایر فلزات سنگین (مثل جیوه، آرسنیک و کادمیوم) در بدن، علاوه بر ایجاد عوارضی از قبیل افسردگی،‌ خستگی، سردرد، فراموشی و اختلال در تمرکز، در فعالیت املاح بسیار ارزشمند و مورد نیاز حتمی بدن (مثل آهن، روی و مس) نیز اختلال ایجاد می‌نماید.

نحوه تشخیص سریع کاربرد سرب در مراحل سفیدگری ظروف مسی

وی در پایان گفت: اگر دو قطره جوهر سرکه (اسید استیک) روی ظرف مسی سفید شده تمیز و بدون آلودگی به چربی دوده بچکانید و صبر کنید خشک شود، بعد از خشک شدن چند قطره پتاسیم یدید روی آن اضافه نمایید، در صورتی که سریعا رنگ زرد ایجاد شود، دلیل قاطعی بر به کارگیری سرب در قلع اندود نمودن این ظرف تلقی می‌شود.

شنبه 1/7/1396 - 13:1
سلامت و بهداشت جامعه


مسکن و آنتی‌بیوتیک بالاترین سرانه مصرف دارو را میان ایرانی‌ها دارند. افراد متعددی هستند که به محض بروز کوچک‌ترین درد در هر بخشی از بدن، بلافاصله مسکن مصرف می‌کنند که البته نوع مسکن مصرفی با شرایط فیزیکی هر فرد متفاوت است.
 
به گزارش جام جم، متخصصان بکرات نسبت به زنگ خطر مصرف زیاد و طولانی‌مدت مسکن‌ها هشدار داده‌اند، اما هنوز افراد متعددی هستند که بدون توجه به دلایل این تأکیدات، اصرار بر مصرف مسکن دارند. اگر بدانید مصرف زیاد مسکن، کلیه‌ها را مستعد ابتلا به نوعی سرطان می‌کند، آیا همچنان باز هم تمایل به مصرف مداوم این دارو دارید؟

دکتر آریا جنابی، نفرولوژیست و متخصص بخش دیالیز بیمارستان رسول اکرم(ص) درباره ضرورت توجه به این هشدارها نکاتی را برای خوانندگان جام‌جم مطرح می‌کند.

محدود شدن خون‌رسانی به کلیه

در کلیه‌های لوبیایی شکل ما، لوله‌های ادراری به نام نفرون (Nephron) وجود دارد که تعداد آنها در هر کلیه تقریبا بیش از یک میلیون لوله است. نفرون‌ها بسیار ظریف هستند و نقش خون‌رسانی به شبکه مویرگی به نام گلومرول را دارند که باعث تصفیه خون و دفع ادرار از بدن می‌شود. وقتی فرد بر اثر عوامل مختلفی همچون بیماری‌های عفونی مجبور به مصرف آنتی بیوتیک می‌شود، کلیه‌ها نقش دفاعی خود را برای دفع سموم ناشی از بیماری عفونی تشدید می‌کنند و مانع می‌شوند آسیب جدی به ارگان‌های بدن وارد شود. اما وقتی آنتی‌بیوتیک‌ها همراه با مسکن مصرف شوند، کار کلیه‌ها سنگین تر و بیشتر می‌شود.کلیه‌ها علاوه بر دفع سموم، باید با توجه به التهاب موجود در بدن، وظیفه خون‌رسانی خود را نیز بخوبی انجام دهند. با توجه به این که مسکن‌ها عملکرد تعدادی از هورمون‌ها از جمله هورمون‌های مرتبط با کلیه را تحت تاثیر قرار می‌دهند، همین باعث می‌شود مکانیسم دفاعی کلیه‌ها تضعیف و در نتیجه خون‌رسانی به نفرون‌ها به کندی و با تاخیر انجام شود.

مرگ نفرون‌ها بر اثر مسکن

در صورتی که مصرف مسکن بیش از حد مجاز و طولانی‌مدت باشد، آنچنان که فرد در مدت زمان چهار پنج سال بیش از دو کیلو مسکن مصرف کرده باشد، تقریبا با اطمینان می‌توان گفت بخشی از نفرون‌های کلیه از بین رفته‌اند، بدون آن که فرد متوجه فقدان و کاهش نفرون‌های خود شود.

در این مدت ممکن است بیماری فرد کاهش یا حتی بهبود یافته باشد، اما این بهبود به قیمت مرگ نفرون‌هایی است که متاسفانه حیات آنها قابل بازگشت و ترمیم نیست.

شاید بگویید از بین رفتن تعدادی نفرون آن هم با توجه به تعداد زیاد آنها در هر کلیه اشکالی نداشته باشد. اما اگر هر یک میلیون نفرون را برابر با یک میلیون تومان پس انداز در حساب بانکی خود بدانید، به هر میزان که از این مبلغ برداشت کنید، دارایی شما کاهش می‌یابد و اگر زمانی با مشکل بزرگ و بحرانی مواجه شوید، ممکن است پس‌انداز شما پاسخگوی آن بحران نباشد. پس این تصور اشتباه در مراقبت از نفرون‌ها بسیار می‌تواند آسیب‌رسان و اتفاقا خطرناک باشد.به همین دلیل توصیه می‌شود از مصرف ژلوفن، بروفن، استامینوفن کدئین و کلا مسکن‌هایی با ترکیبات سلکوکسیب بدون تجویز و نظر پزشک خودداری شود.

آرام کردن درد بدون مسکن

اگر به بیماری‌هایی مانند پرفشاری خون، دیابت، میگرن، مشکلات عضلانی و استخوانی مواجه هستید و به واسطه نوع بیماری گمان می‌کنید حتما باید مسکن مصرف کنید، توصیه می‌کنیم این نگرش خود را اصلاح کنید.

به جای مصرف مسکن برای تسکین بیماری‌های زمینه‌ای حتما به پزشک متخصص مراجعه و خود آن بیماری را درمان کنید و اگر دچار بیماری‌های استخوانی ـ عضلانی مثل آرتروز و ... هستید، بهتر است بدانید در حال حاضر داروهای ضد‌التهابی و سایر روش‌های درمانی بسیار موثری وجود دارند که مصرف آنها باعث می‌شود دیگر نیازی به استفاده از مسکن‌ها پیدا نکنید یا برای رفع دردهای میگرنی، استفاده از میگراستاپ کمترین عارضه را برای کلیه‌ها دارد. با استفاده از این روش‌ها می‌توانید از مرگ نفرون‌های کلیه خود پیشگیری کنید و مراقب سلامت آنها باشید.

آسیب کلیه‌ها با تداخلات دارویی

حتما تاکنون توجه کرده‌اید در بروشور مربوط به داروها، نکاتی درباره تداخلات داروی مصرفی با سایر داروها نوشته شده است. این موضوع درباره مسکن‌ها بسیار پررنگ تر می‌شود. بخصوص اگر داروها با آب کافی مصرف نشوند یا فرد با خونریزی و کم‌آبی جدی مواجه باشد، مصرف مسکن مشکلات کلیه را تشدید می‌کند.

مصرف همزمان چند دارو در مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و در عین حال مصرف خودسرانه مسکن‌ها و حتی آنتی‌بیوتیک‌ها، آسیب‌های کلیه را تشدید می‌کند. گاهی داروهایی که باعث تنگی عروق می‌شوند یا داروهای فشار خون که باعث کاهش خون رسانی به بافت کلیه می‌شوند، عوارض مسکن را زیاد می‌کنند. بنابراین تداخلات دارویی فوق‌العاده مهم است و عوارض ناشی از آن حتما باید جدی گرفته شود.

نقش سن در میزان تاثیرگذاری مسکن


یکی از فاکتورهایی که در میزان آسیب‌پذیری کلیه‌ها در برابر مصرف مسکن‌ها نقش مهمی دارد، سن فرد است. اگر بیمار جوان باشد و بیماری زمینه‌ای خاصی نداشته باشد، مکانیسم دفاعی کلیه‌ها معمولا قوی است و کلیه‌ها تحمل بیشتری در برابر عوارض مسکن دارند. اما اگر بیمار یک فرد میانسال یا سالمند باشد و اتفاقا به دلیل ابتلا به بیماری‌های مختلف، داروهای متنوعی هم مصرف کند، مکانیسم دفاعی کلیه پایین‌تر و درنتیجه آسیب‌پذیری نیز بالاتر می‌رود.

سرطان با منشأ مسکن

اگر کلیه سنگ ساز باشد، مراقبت‌ها و حساسیت باید خیلی شدیدتر باشد.آنچنان که فرد حتی مصرف یک مسکن را بی اهمیت تلقی نکند. چون افرادی که زمینه سنگ کلیه دارند، مصرف مسکن می‌تواند احتمال آسیب به بافت کلیه را تشدید کند و باعث تشکیل هسته مرکزی تولید سنگ کلیه شود. افرادی که کلیه پلی کیستیک یا نارسا دارند، مسکن‌ها را باید بسیار با احتیاط مصرف کنند و تا حدامکان از مصرف اجتناب کنند؛ چون مصرف طولانی‌مدت مسکن مخصوصا استامینوفن کدئین می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به نوعی سرطان کلیه کند.هر چند این نوع سرطان شایع نیست، اما در هر صورت عارضه‌ای است که مصرف زیاد مسکن می‌تواند باعث بروز آن شود.

هشدار به داوطلبان لاغری

اگر به دنبال کاهش وزن هستید، حتما مراقبت از کلیه هایتان را جدی تر بگیرید. ملین‌ها از جمله داروهایی هستند که برای متقاضیان لاغری تجویز می‌شود. مصرف این داروها باعث کاهش آب بدن و افت فشار خون فرد می‌شود. در صورتی که فرد به هر دلیلی نیاز به مصرف مسکن پیدا کند، مصرف مکرر آن می‌تواند به کلیه آسیب بزند. استفاده از داروهای ملین و مدر به معنای بد بودن آنها نیست بلکه مصرف کنندگان حتما باید توجه داشته باشند آنها را تحت نظر پزشک مصرف کنند و مسکن را نیز در صورت لزوم با آب زیاد بخورند.

شنبه 1/7/1396 - 13:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته