• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4307روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
لابراتوار فرمی در حال ساخت یکی از بزرگترین دوربینهای دیجیتال جهان است تا دانشمندان بتوانند با کمک آن به اثبات وجود انرژی تاریک بپردازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شما در حال مشاهده یکی از بزرگترین دوربینهای دیجیتالی هستید که تا کنون تصور آن را کرده اید. دوربینی که 74 حسگر CCD آن را می توان درون جعبه ای به اندازه یک خودروی مینی کوپر گنجاند.

این دوربین 570 مگاپیکسلی در لابراتوار فرمی و توسط تیمی از فیزیکدانان ذره ای و اخترشناسان با هدف حل کردن یکی از مهمترین رازهای جهان هستی یعنی انرژی تاریک در حال ساخته شدن است.

 

قرار است این دوربین عظیم تصاویری با جزئیات بسیار بالا از کائنات به ثبت برساند تا اخترشناسان بتوانند شواهد بیشتری را از حضور انرژی تاریک در جهان به دست آورند. پس از تکمیل شدن، این دوربین به تلسکوپی در شیلی انتقال یافته و طی فرایندی پنج ساله به نقشه برداری از 300 میلیون کهکشان خواهد پرداخت.

چهارشنبه 30/10/1388 - 7:47
هوا و فضا
کاوشکر Mars Orbiter از منطقه ای بر روی سیاره سرخ تصاویری تهیه کرده است که به نظر می رسد شبیه به جنگی پر از درختان مریخی باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پس از کشف زن سبز رنگ مریخی، چهره انسان، اثر انگشت انسان و صورتک خندان بر روی سیاره سرخ، اکنون نوبت به درختهای مریخی است که تصاویر آنها به زمین برسد.

این تصاویر دیدنی را کاوشگر Mars Orbiter با دستگاه HiRISE تهیه کرده است. HiRISE قویترین حسگر نوری است که تاکنون به فضا فرستاده شده است.

این تصاویر نشان می دهد که بین ریگزارهای مریخ، خطوط عمودی تیره ای دیده می شوند که به نظر می رسند شاخه های درختان واقعی باشند.

اما این جنگل فرازمینی در واقع یک خطای دید بیشتر نیست به طوری که این تصاویر تنها یک منطقه ریگزار در انتهای شمال مریخ را که تنها 400 کیلومتر از قطب فاصله دارد نشان می دهند.

 

 

در روی این ریگزار یک لایه دی اکسید کربن یخی وجود دارد که با فرا رسیدن فصل بهار در سیاره سرخ بخار می شود و حرکت این بخارات از دور این تصور را ایجاد می کند که درختانی دیده می شوند.

براساس گزارش تلگراف، در این خصوص یک محقق ناسا توضیح داد: "این چیزی که می بینیم در واقع ریگ روان در یک لایه یخ است که بالای ریگزار حرکت می کند و شبیه به درخت به نظر می رسد."

چهارشنبه 30/10/1388 - 7:45
دنیای گیاهان و حیوانات
زیست شناسان برای اولین بار در جهان موجودی عجیب را شناسایی کرده اند که نیمی گیاه و نیمی حیوان بوده و توانایی تولید کلروفیل را دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این حلزون دریایی ژنهایی که توانایی تولید کلروفیل را در وی به وجود آورده است را از خزه هایی که به عنوان غذا مصرف می کند، دزدیده و با کمک این اموال دزدی می تواند فرایند فتوسنتز را انجام دهد، فرایندی که گیاهان از آن برای تبدیل نور به انرژی استفاده می کنند.

این جاندار به این شکل از مولکولهای حاوی انرژی برخوردار است که برای تامین انرژی آنها نیازی به خوردن مواد غذایی ندارد. به گفته دانشمندان در دانشگاه فلوریدای جنوبی این اولین باری است که حیوانی با توانایی تولید کلروفیل در جهان کشف شده است.

 

 

فرزندان این حلزونهای سارق نیز توانایی تولید کلروفیل را به ارث می برند با این حال تا زمانی که خزه کافی برای ربودن ژنهای تولید کلروفیل مورد نیاز را نخورند، فرایند فتوسنتز را آغاز نخواهند کرد.

چهارشنبه 30/10/1388 - 7:43
هوا و فضا
وجود حیات در سیاره سرخ موضوع جدیدی نیست و هرچند تاکنون هیچ شاهدی دال بر وجود موجودات مریخی پیدا نشده است اما به نظر می رسد که ناسا و سایر سیاره شناسان دنیا همچنان در تلاش برای یافتن نشانه هایی حتی اولیه از حیات در مریخ است.

به گزارش خبرگزاری مهر، امید به کشف علائمی از اشکال اولیه حیات، گروهی از سیاره شناسان کالج امپریال لندن را بر آن داشت تا با بررسی تازه ترین تصاویری که مدارگرد Mars Reconnaissance ناسا از مریخ تهیه کرده است پیشنهاد کنند که در حدود سه میلیون سال قبل در روی سطح این سیاره دریاچه هایی وجود داشته است. این دانشمندان معتقدند که این دریاچه ها به دست آب مایع و نه به وسیله یخ ایجاد شده اند.

در این تصاویر که از منطقه Ares Vallis گرفته شده است، مسیر حرکت مایع به طول حدود دو هزار کیلومتر در استوای مریخ دیده می شود. قطر دریاچه های به جای مانده از مسیر آب مایع نیز در حدود 20 کیلومتر است.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "این دریاچه ها می توانند به عنوان محل جدیدی برای بررسی وجود یک حیات میکروبی در نظر گرفته شوند. آثار این دریاچه ها می تواند فسیل نوعی حیات باشد."

از سویی دیگر، گروهی از محققان ناسا تائید کردند که بر روی شهاب سنگی که حدود 13 هزار سال قبل از مریخ در قطب جنوب زمین سقوط کرده است اشکالی از حیات وجود دارد.

به گفته این سیاره شناسان، در این شهاب سنگ تاریخی از زندگی گذشته مریخ نوشته شده است. این محققان قصد دارند ظرف هفته های آینده در نشریات علمی معتبر دنیا به طور قطعی نشان دهند که سیاره سرخ در گذشته میزبان ارگانیسمهای زنده بوده است.

دیوید اس. مک کی مسئول اداره بیولوژی نجوم ناسا در این باره گفت: "واقعا اطلاعات کمی درباره اینکه به طور قطعی نشان دهیم که روی مریخ زندگی وجود داشته است و یا شاید هنوز وجود دارد."

تا به امروز، تحقیقات درباره زندگی گذشته مریخ بر روی شهاب سنگی متمرکز شده بود که در حدود 13 هزار سال قبل در قطب جنوب سقوط کرده بود و در سال 1992 توسط یک محقق زن ناسا کشف شد.

به گفته این محققان، در تحقیقات گذشته برخی عناصر کشف شده در داخل این شهاب سنگ برای بررسی زندگی گذشته مریخ مورد آزمایش قرار گرفتند درحالی که نتیجه بررسی سایر عناصر درباره پدیده های غیر آلی توضیح می دادند.

 

 

دریاچه تازه کشف شده در مریخ

این درحالی است که در ماه نوامبر گذشته به خاطر تازه ترین تجزیه هایی که با دستگاههایی که بسیار پیشرفته تر از دستگاههای دهه 90 قرن گذشته هستند و برپایه تکنیکی با عنوان "نوار یونی کانونی شده" استوار شده اند، تیم مک کی توانست آزمایشات جدیدی را انجام دهد که نتایج آنها نشان می دهد در داخل این شهاب سنگ موادی وجود دارند که تنها می توانند از طریق یک منشای بیولوژیکی برای حضور آنها توضیحی پیدا کرد.

در هفته های اخیر، این گروه از محققان در حال تجزیه سایر شهاب سنگهای مریخی که به روی زمین سقوط کرده اند هستند و تاکنون در دو نمونه از این اجرام آسمانی همان عناصر با منشای بیولوژیکی را کشف کرده اند.

یکی از این شهاب سنگها که با عنوان "شهاب سنگ نخله" شناخته می شود، در سال 1911 در نزدیکی شهر نخله در مصر به زمین سقوط کرد. این شهاب سنگ به 40 تکه تقسیم شده است و بزرگترین تکه آن که در موزه تاریخ طبیعی لندن نگهداری می شود موضوع تحقیقات این دانشمندان ناسا قرار گرفته است. شهاب سنگ سوم که "یاماتو 593" نام دارد نیز در قطب جنوب پیدا شد.

به اعتقاد این دانشمندان، بین 6/3 تا 4/1 میلیارد سال قبل، سیاره سرخ باید پذیرای تعداد زیادی از میکرو ارگانیسمها بوده باشد. در این دوره زمانی، اتمسفر مریخ مرطوب تر و گرمتر بوده است. در آن دوره همزمان در روی زمین نیز حیات توسعه خود را آغاز می کرد.

این دانشمندان اظهار داشته اند که در این شهاب سنگها نشانه هایی از حیات مریخی وجود دارند که خود را به صورت مواد شیمیایی پیچیده ای نشان می دهند که این مواد می توانند تنها توسط ارگانیسمهای زنده تولید شده باشند.

علاوه بر این در این اجرام آسمانی ساختارهایی کشف شده اند که شباهتهای بسیاری به میکرو باکتریهایی به بزرگی بین 20 تا 100 نانومتر  دارند.

همچنین اطلاعاتی که کاوشگرهای دوقلوی "روح" و "فرصت" که از سال 2004 تاکنون در روی مریخ هستند به دست آورده اند نشان می دهند که در سطح این سیاره ساختارهایی وجود دارند که مشابه آنها در روی زمین نیز هست و بنابراین می توانند حیات میکروارگانیسمها را در داخل خود شکل دهند.

به گزارش مهر، با وجود تمام این بررسیها هنوز نه موجودات سبز مریخی و نه حیات نخستین میکروارگانیسمها در مریخ کشف نشده اند و بنابراین بشر باید در انتظار ماموریتهای آینده فضایی سفر به مریخ بماند تا بتواند تحقیقات بنیادینی را از خاک این سیاره انجام دهد. شاید به این وسیله بتواند نشانه هایی از اشکال حیات گذشته یا حال سیاره سرخ را بیابد و به یکی از رویاهای بزرگ خود یعنی یافتن موجودات فرازمینی تحقق بخشد.

چهارشنبه 30/10/1388 - 7:41
دنیای گیاهان و حیوانات
دانشمندان اعلام کردند نوعی مرغ دریایی به نام پرستوی قطبی طولانی مدت ترین مهاجرت در جهان را نسبت به هر جاندار دیگری انجام داده و سالانه دو برابر فاصله ای که در گذشته تصور می رفت پرواز می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فرستنده های جدید مینیاتوری به تازگی فاش کرده اند این پرنده 113 گرمی سالانه مسیری زیگزاگ را در میان گرینلند و قطب پرواز می کند و طی این مهاجرت طولانی پرستوی قطبی در حدود 71 هزار کیلومتر پرواز می کند، مسافتی که نسبت به رقیب این پرنده که سالانه 6 هزار و 440 کیلومتر پرواز می کند بسیار بیشتر است.

از آنجایی که طول عمر این پرنده زیبا و کوچک در حدود 30 سال است، محققان تخمین زده اند پرستوهای قطبی در طول زندگی خود در حدود 2.4 میلیون کیلومتر را به منظور مهاجرت پرواز می کند، مسافتی که با مسافت سه بار سفر رفت و برگشت به کره ماه برابری می کند.

 

 

تا کنون تنها امکان ردیابی و تعقیب پرنده های بزرگتر برای محققان امکان پذیر بود زیرا ابزارهای ردیابی بسیار بزرگ و سنگین بوده و پرنده های کوچک قدرت حمل آنها را نداشتند. اما محققان موسسه منابع طبیعی گرینلند از فرستنده های رادیویی کوچکی استفاده کردند که توسط مرکز تحقیقات قطبی انگلستان ابداع شده و وزن آن در حدود 1.4 گرم است یعنی به اندازه ای سبک که پرستوی قطبی می تواند بدون بروز مشکلی آن را حمل کند.

نتایج ردیابی با کمک این فرستنده ها نشان داد پرستوهای دریایی معمولا به عنوان استراحت و یا تامین مواد غذایی به مدت یک ماه در اقیانوس آزاد شمالی توقف می کنند. این پرنده ها همچنین طی سفر بازگشت بهاره خود مسیری زیگزاگ را به سوی گرینلند در پیش می گیرند و به جای پرواز مسیری مستقیم به سوی زادگاهشان از قطب جنوب به آفریقا، آمریکای جنوبی و در نهایت به قطب شمال می رود.

بر اساس گزارش تلگراف، با این همه پرستوهای قطبی برای این سفر دیوانه وار خود شیوه ای عاقلانه دارند، آنها مسیری مارپیچی از جریان هوا را در اتمسفر دنبال می کنند و به این شکل از پرواز کردن در مسیر باد جلوگیری می کنند. تنها دلیلی که تا به حال برای توجیه طولانی ترین مهاجرت در جهان عنوان شده است وجود منابع غذایی بیشتر در مناطقی است که این پرستوهای زیبا به آنجا مهاجرت می کنند.

چهارشنبه 30/10/1388 - 7:39
ورزش و تحرک

فدراسیون بین المللی فوتبال در آخرین شماره از نشریه فیفا، برنامه‌ی كامل رقابت‌های جام جهانی را اعلام کرد.

این رقابتها از روز ۲۱ خرداد با دیدار تیم های ملی آفریقای جنوبی و مکزیک آغاز خواهد شد و یکشنبه شب ۲۰ تیر با انجام دیدار فینال به پایان می رسد.

 

▪ گروه A. آفریقای جنوبی. مکزیک. اروگوئه. فرانسه

 

آفریقای جنوبی - مکزیک ؛ ژوهانسبورگ، جمعه ۲۱ خرداد ۸۹ ،ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران (بازی افتتاحیه)

 

اروگوئه - فرانسه ؛ کیپ تاون، جمعه ۲۱خرداد ۸۹ ،ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

آفریقای جنوبی - اروگوئه ؛ پرتوریا، چهارشنبه ۲۶ خرداد ۸۹ ، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

فرانسه - مکزیک ؛ پولوکوانه ، پنج‌شنبه ۲۷ خرداد ۸۹ ، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

مکزیک - اروگوئه ؛ روشتنبرگ، سه‌شنبه ۱ تیر ۸۹ ، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

فرانسه - آفریقای جنوبی ؛ مانگوئانگ، سه‌شنبه ۱ تیر ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

▪ گروه B. آرژانتین. نیجریه. کره جنوبی. یونان

 

آرژانتین - نیجریه ؛ ژوهانسبورگ، شنبه ۲۲ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

کره جنوبی - یونان ؛ بندر الیزابت، شنبه ۲۲ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

یونان - نیجریه ؛ مانگوئانگ، پنج‌شنبه ۲۷ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

آرژانتین - کره جنوبی ؛ ژوهانسبورگ، پنج‌شنبه ۲۷ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

نیجریه - کره جنوبی ؛ دوربان، سه‌شنبه ۱ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

یونان - آرژانتین ؛ پولوکوانه، سه‌شنبه ۱ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

▪ گروه C. انگلیس. آمریکا. الجزایر. اسلونی

 

انگلیس - آمریکا ؛ روشتنبورگ، شنبه ۲۲ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

الجزایر - اسلونی ؛ پولوکوانه، یک‌شنبه ۲۳ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

اسلونی - آمریکا ؛ ژوهانسبورگ، جمعه ۲۸ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

انگلستان - الجزایر ؛ کیپ‌تاون، جمعه ۲۸ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

اسلونی - انگلستان ؛ بندر الیزابت، چهارشنبه ۲ تیر ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

آمریکا - الجزایر ؛ پرتوریا، چهارشنبه ۲ تیر ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

▪ گروه D. آلمان. استرالیا. صربستان. غنا

 

آلمان - استرالیا ؛ دوربان، یک‌شنبه ۲۳ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

صربستان - غنا ؛ پرتوریا، یک‌شنبه ۲۳ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

آلمان - صربستان ؛ بندر الیزابت، جمعه ۲۸ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

غنا - استرالیا ؛ روشتنبورگ، شنبه ۲۹ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

غنا - آلمان ؛ ژوهانسبورگ، چهارشنبه ۲ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

استرالیا - صربستان ؛ نلسپروئیت، چهارشنبه ۲ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

▪ گروه E. هلند. دانمارک. ژاپن. کامرون

 

هلند - دانمارک ؛ ژوهانسبورگ، دو‌شنبه ۲۴ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

ژاپن - کامرون ؛ مانگوئانگ ، دوشنبه ۲۴ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

هلند - ژاپن ؛ دوربان، شنبه ۲۹ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

کامرون - دانمارک ؛ پرتوریا، شنبه ۲۹خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

دانمارک - ژاپن ؛ روشتنبرگ، پنج‌شنبه ۳ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

کامرون - هلند ؛ کیپ تاون، پنج‌شنبه ۳ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

▪ گروه F. ایتالیا. پاراگوئه. نیوزیلند. اسلواکی

 

ایتالیا - پاراگوئه ؛ کیپ تاون، دوشنبه ۲۴ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

نیوزیلند - اسلواکی ؛ روشتنبرگ، سه‌شنبه ۲۵ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

اسلواکی - پاراگوئه ؛ مانگوائنگ، یک‌شنبه ۳۰ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

ایتالیا - نیوزیلند ؛ نلسپروئیت، یک‌شنبه ۳۰ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

اسلواکی - ایتالیا ؛ ژوهانسبورگ، پنج‌شنبه ۳ تیر ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

پاراگوئه - نیوزیلند ؛ پولوکوانه، پنج‌شنبه ۳ تیر ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

▪ گروه G. برزیل. کره شمالی. ساحل عاج. پرتغال

 

ساحل عاج - پرتغال ؛ بندر الیزابت، سه‌شنبه ۲۵ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

برزیل - کره شمالی ؛ ژوهانسبورگ، سه‌شنبه ۲۵ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

برزیل - ساحل عاج؛ ژوهانسبورگ، یک‌شنبه ۳۰ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

پرتغال - کره شمالی ؛ کیپ تاون، دوشنبه ۳۱ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

پرتغال - برزیل ؛ دوربان، جمعه ۴ تیر ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

کره شمالی - ساحل عاج ؛ نلسپروئیت، جمعه ۴ تیر ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

▪ گروه H. اسپانیا. سوئیس. هندوراس. شیلی

 

هندوراس - شیلی ؛ نلسپروئیت، چهارشنبه ۲۶ خرداد ۸۹، ساعت ۱۵ به وقت ایران

 

اسپانیا - سوئیس ؛ دوربان، چهارشنبه ۲۶ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

شیلی - سوئیس؛ بندر الیزابت، دوشنبه ۳۱ خرداد ۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

اسپانیا - هندوراس ؛ ژوهانسبورگ، دوشنبه ۳۱ خرداد ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

شیلی - اسپانیا ؛ پرتوریا، جمعه ۴ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

سوئیس - هندوراس؛ مانگوئانگ، جمعه ۴ تیر ۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

▪ دور یک هشتم نهایی

 

۱-تیم اول گروه A-تیم دوم گروه B، بندر الیزابت، شنبه ۵ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

۲-تیم اول گروه C –تیم دوم گروه D، روشتنبورگ ،شنبه ۵ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

۳-تیم اول گروه D-تیم دوم گروه C، مانگوئانگ، یکشنبه ۶ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

۴-تیم اول گروه B-تیم دوم گروه A، ژوهانسبورگ ، یکشنبه ۶ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

۵-تیم اول گروه E-تیم دوم گروه F، دوربان ،دوشنبه ۷ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

۶-تیم اول گروه G-تیم دوم گروه H، ژوهانسبورگ ،دوشنبه ۷ تیر ۱۳۸۹ ، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

۷-تیم اول گروه F-تیم دوم گروه E،پرتوریا ،سه شنبه ۸ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

۸-تیم اول گروه H-تیم دوم گروه G،کیپ تاون ،سه شنبه ۸ تیر ۱۳۸۹ ، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

▪ دور یک چهارم نهایی

 

A-برنده بازی ۵ –برنده بازی ۶ ،بندر الیزابت-جمعه ۱۱ تیر ۱۳۸۹ ، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

B-برنده بازی ۱ –برنده بازی ۲ ،ژوهانسبورگ ،جمعه ۱۱ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

C-برنده بازی ۳-برنده بازی ۴ ،کیپ تاون،شنبه ۱۲ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

 

D-برنده بازی ۷-برنده بازی ۸ ، ژوهانسبورگ،شنبه ۱۲ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

▪ دور نیمه نهایی

 

برنده بازی A و B،کیپ تاون ،سه شنبه ۱۵ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

برنده بازی C و D،دوربان ،چهار شنبه ۱۶ تیر ۱۳۸۹، ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

دیدار رده بندی ،بندر الیزابت،شنبه ۱۹ تیر ۱۳۸۹ ،،ساعت ۲۲ به وقت ایران

 

دیدار نهایی،ژوهانسبورگ ،یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۸۹ ، ساعت ۲۲ به وقت ایران

سه شنبه 29/10/1388 - 11:6
موبایل
در حالی که کشورهای دنیا آمارهای دسترسی به اینترنت را با واحدهای مگابیت و بزرگتر از آن ارائه و هر روز بر تحولات خود در این زمینه تاکید می کنند در ایران آمارهای سرعت اینترنت همچنان با واحد کیلوبیت ارائه و اعلام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اینترنت سامانه ارتباطی است که به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شده است. این شبکه عظیم جهانی در اواخر سال 1960 با انگیزه همکاری، دسترسی چند سویه به منابع و مهارتهای محاسباتی و امکان پذیر شدن کار در زمینه های بین رشته ای علوم و مهندسی کاربردی شد.

این سامانه ارتباطی از اوایل دهه 1990 به صورت یک شبکه همگانی و جهان شمول درآمد. وابسته شدن تمامی فعالیت های بشر به اینترنت در مقیاسی جهانی و در حداقل زمان ممکن، حکایت از آغاز یک دوران تاریخیِ نوین در عرصه های مختلف می کرد.

با گسترش کاربرد اینترنت در سراسر جهان، امکانات و فناوریهای استفاده از اینترنت و ابزارهای آن نیز به شکل چشمگیری تغییر و تحول پیدا کرد به طوری که امرزه شاهدیم روزانه فناوریهای جدیدی برای استفاده کارآمدتر و سریعتر از اینترنت عرضه می شود. این قابلیت باعث شده است تا میزان استفاده از اینترنت توسط افراد یک جامعه به عنوان شاخصی برای میزان رشد و پیشرفت کشورها در نظر گرفته ‌شود. از این رو دسترسی سریع به اطلاعات یکی از کلیدی ترین عوامل در دهکده جهانی به شمار می رود.

این امر سبب شد تا در رتبه بندی کشورها بررسی وضعیت پهنای باند و سرعت اینترنت یکی از اجزای جدایی ناپذیر آمارها درآید. دراین آمارها ایران علی رغم پذیرش مناسب فناوریهای نوین مخابراتی دارای وضعیت سئوال برانگیزی است. این گزارش قصد دارد تا وضعیت ایران را در میان آمارها بررسی کند.

جایگاه اینترنت ایران در میان اعداد و ارقام جهانی  

طبق آمارهای منتشر شده سرعت اینترنت در کشور برای کاربران شرکتها 512 کیلوبیت در ثانیه و برای کاربران خانگی 128 کیلوبیت در ثانیه است.

از سوی دیگر طبق برنامه چهارم توسعه تا پایان سال ٨٨ (پایان این برنامه) تعداد پورت های پر سرعت فعال (ADSL) باید به 5/1 میلیون پورت برسد در حالی که هم اکنون کمتر از ١٠٠هزار پورت فعال ADSL وجود دارد. به عبارت دیگر نفوذ ADSL در ایران یک نهم میزان پیش بینی شده در برنامه چهارم توسعه است.

بر اساس آخرین گزارشهای رسمی ITU ایران با ضریب نفوذ اینترنت 34 درصد بعد از فلسطین اشغالی، امارات، قطر، لبنان و ترکیه در مقام ششم منطقه قرار دارد و براساس شاخص اینترنت پرسرعت، جایگاه 15 را در منطقه به خود اختصاص داده است. طبق معیار سنجش ITU در این رتبه بندی، اینترنت پرسرعت به پهنای باند بالای 512 کیلوبایت بر ثانیه اطلاق می شود این درحالی است کاربران خانگی در ایران با محدودیت 128 کیلوبایت بر ثانیه مواجه هستند. آنچه در این رتبه بندی منظور شده پورت های مورد استفاده سازمانها و شرکتهای بزرگ است.

مقایسه پهنای باند اینترنت ایران با سایر کشورها

پهنای باند عبارت است از مقدار اطلاعات عبور داده شده از کانال ارتباطی در واحد زمان که با واحدهای کیلوبایت، مگابایت، ترابایت و غیره اندازه گیری می شود.

حداقل سرعت استاندارد برای اتصال به اینترنت از طریق Dail up حدود 56 کیلوبایت در ثانیه در نظر گرفته شده است ولی در حال حاضر کاربران ایرانی با سرعتهای کمتر این میزان در محدوده 30 تا 46 کیلوبایت بر ثانیه به شبکه متصل می شوند.

بر اساس گزارش جدیدی که موسسه Akamai از بررسی یک چهارم پایانی سال 2009 در زمینه سرعت و پهنای باند کشورهای دنیا ارائه کرده است، در زمینه سرعت اینترنت تنها کشورهایی که با واحد "کیلوبیت" درج شده است کشورهای ونزوئلا، مصر، چین، هند، سودان، سوریه و پرو است. 

این در حالی است که شرکت مخابرات ایران دغدغه‌ اصلی خود را واگذاری اینترنت پرسرعت، واگذاری دیتا و سرویسهای جدید می داند و در این راستا اقداماتی را در جهت واگذاری اینترنت پرسرعت در برخی مناطق مخابراتی مانند 2، 4، 6 و 8 آغاز کرده است که تا پایان ماه جاری محقق می شود.

-----------------------
  گزارش: مریم رضایی

سه شنبه 29/10/1388 - 9:18
کامپیوتر و اینترنت
این سیستم عامل در تاریخ اول آوریل سال 2008 عرضه شد. این نسخه در واقع یك به روز رسانی جزئی از پلاتفورم ویندوز موبایل 6 محسوب می شد و در مجموع برای ارتقای عملكرد ویندوز موبایل 6 و رفع برخی ضعف ها و اشكالات جزیی طراحی شده بود.
طراحی صفحه خانگی این سیستم عامل تغییر كرده و عناوین به صورت افقی و نه عمودی در دسترس قرار گرفته بودند. این در حالی بود كه در نسخه های قبلی عناوین معمولا به صورت عمودی ارائه می شدند. این عناوین افقی با كلیك كردن گسترش یافته و گزینه های بیشتری در دسترس كاربر قرار می گرفتند. البته این صفحه خانگی جدید تنها برای نسخه استاندارد ویندوز موبایل در نظر گرفته شده بود.
افزودن امكانات جدید به سرویس پیامك و قابلیت زوم كردن كامل بر روی صفحات وب و تسهیل مشاهده Internet Explorer از جمله دیگر امكانات این مرورگر بود. علاوه بر این نسخه موبایل برنامه OneNote هم طراحی شده و به این سیستم عامل اضافه شده بود.
درنسخه استاندارد این سیستم عامل لینك های خودكار برای افزودن وظایف و قرارهای ملاقات در ارتباط با هر شماره تلفن در نظر گرفته می شد. همچنین میزان سازگاری این سرویس با نرم افزار اوت لوك بیشتر شده بود.
از سوی دیگر تغییراتی در شیوه طراحی نرم افزاری این سیستم عامل به وجود آمده بود تا میزان كمتری باتری مصرف شده و مدت زمان استفاده از گوشی افزایش یابد.
بعد از این نسخه ویندوز موبایل 6.5 روانه بازار شد. طراحی و عرضه این نسخه از قبل در برنامه های مایكروسافت پیش بینی نشده بود و به گفته استیو بالمر رییس مایكروسافت، این شركت مجبور به عرضه این نسخه شد تا فاصله زمانی طولانی بین عرضه ویندوز 6.5 و ویندوز 7 به وجود نیاید. همانطور كه اشاره شد مایكروسافت قصد دارد ویندوز 7 را با امكانات متنوع لمسی در سال 2010 عرضه نماید.
به همین علت ویندوز 6.5 را می توان یك به روزرسانی جزیی برای ویندوز موبایل 6.1 در نظر گرفت . این نسخه در 11 می 2009 در دسترس كاربران علاقه‌مند قرار گرفت.
اگر چه این نسخه یك به روزرسانی جزئی محسوب می شد اما امكانات متنوعی برای آن در نظر گرفته شده بود و از جمله رابط كاربری گرافیكی این نسخه از ویندوز موبایل به طور كلی به روز شده بود. همچنین نسخه ای كاملا متفاوت از مرورگر IE موسوم به 6 On 6 برای این سیستم عامل در نظر گرفته شده بود.
مایكروسافت برای اولین بار این نسخه را در كنگره جهانی تلفن همراه در فوریه سال 2009 عرضه كرد و شركت موتورولا هم اولین شركتی بود كه یك گوشی مجهز به این سیستم عامل را در نیمه دوم سال 2009 عرضه نمود. سونی اریكسون هم گوشی به نام Xperia X2 را با همین سیستم عامل عرضه نمود.
گوشی هایی كه از این نسخه از ویندوز موبایل استفاده می كردند به گوشی های ویندوز مشهور شدند. مایكروسافت در كنار عرضه ویندوز 6.5 سرویس های كلود كامپیوتینگ موسوم به SkyBox، SkyLine، SkyMarket هم راه اندازی نمود. این سرویس ها برای دسترسی شبكه ای به اطلاعات گوشی هر كاربر و همین طور دسترسی به بازارهای آنلاین و خدمات تجارت الكترونیك طراحی شده اند.
برخی تغییرات در رابط گرافیكی ویندوز 6.5 باعث شده كه این سیستم عامل شباهت هایی به رابط كاربری نرم افزار Zune پیدا كند. برخی منابع خبری معتقدند كه مایكروسافت قصد دارد برخی نرم افزارها و امكانات Zune را در ویندوز موبایل 6.5 بگنجاند و به نوعی این دو محصول را با یكدیگر همگام كند، هر چند هنوز در این زمینه عملا اقدامی صورت نگرفته است.
مایكروسافت برای افزایش تعداد كاربران ویندوز موبایل شرایطی را تدارك دید تا مهاجرت از ویندوز موبایل نسخه 6.1 به 6.5 به سادگی امكان پذیر شود. Frimware ویندوز موبایل 6.5 را می توان به كمك فن آوری جدید FOTA یاFirmware Over The Air از طریق یك شبكه بی سیم بروز رسانی كرد، بدون اینكه دانش یا تنظیم خاصی از طرف كاربر مورد نیاز باشد .بنابرین حتی به رایانه ها هم برای به روز رسانی نیازی نخواهد بود.
یكی از مزایای این نسخه از ویندوز موبایل صفحه انتظار جدید آن است.وقتی كه صفحه گوشی را روشن می كنید صفحه نمایش قفل می‌شود ولی اطلاعات كاملی از آخرین پیام ها یا ایمیل های رسیده و قرارهای ملاقات قریب الوقوع در این صفحه نشان داده شده و تنها با یك Slide یا كشیدن انگشت بر روی نمایشگر قفل گوشی باز شده و مستقیما وارد برنامه مورد نظر می شوید.
نكته مهم دیگر این است كه در ویندوز موبایل به راحتی می توان صفحه شروع را با ده ها پلاگین مختلف مثل TouchFlo 3D شركت HTC بطور كامل تغییر داد و تجربه ای جدید در استفاده از گوشی به دست آورد. به هر حال تغییر آسان ظاهر گوشی هم مزیتی است كه برای بسیاری از كاربران اهمیت زیادی دارد.
در ویندوز موبایل 6.5 در هنگام ارسال پیام با تایپ اولین حرف نام گیرنده، اسامی تمام كسانی كه در دفترچه تلفن اسمشان با آن حرف آغاز می شود نشان داده شده و با تایپ حروف بعدی این لیست محدود تر می شود. همچنین با برنامه Search این سیستم عامل می توان به جستجوی فایل ها پرداخت.
ابزارك ها برای اولین بار در در ویندوز موبایل 6.5 مورد استفاده قرار گرفته اند.این ابزارهای كوچك در ویندوز موبایل برنامه هایی مستقل نیستند بلكه در واقع برنامه های تحت وبی هستند كه برای اجرا نیاز به Internet Explorer داشته و این نرم افزار در پس زمینه اجرا شده و ابزار مذكور تحت آن نمایش داده می شوند. بنابرین در ساخت آنها می توان از همه تكنیك های وب مثل HTML ، CSS ،JAVASCRIPT و Ajax استفاده كرد.
از دیگر مزایای این سیستم عامل وجود ده ها نوع كیبورد مختلف است كه تایپ را با انگشت ، قلم و حتی تشخیص دست خط ممكن می كنند.
در ویندوز موبایل شما می توانید چند برنامه را بطور همزمان اجرا كنید.با توجه به مقدار بالای RAM پاكت پی سی های جدید تقریبا محدودیتی در تعداد این برنامه ها وجود ندارد.
بطور مثال با یك گوشی ویندوز موبایل می توانید در حالی كه به موسیقی گوش می دهید با یكی از دوستانتان چت كنید ، همزمان به وبگردی مشغول باشید ، یك فایل 50 مگابایتی را دانلود كنید ، برنامه Excel را هم باز كرده و نیم نگاهی به پروژه دانشگاهیتان بیاندازید و در حالی كه همه این برنامه ها باز است به تماس های تلفنی جواب دهید.

سه شنبه 29/10/1388 - 8:3
کامپیوتر و اینترنت
 این سیستم عامل در واقع دومین ویرایش ویندوز موبایل 2003 بود كه در 24 مارس سال 2004 عرضه شد و ابتدا بر روی دستگاه آكسیم شركت دل عرضه گردید.
این آخرین نسخه از ویندوز موبایل بود كه كاربران با استفاده از آن می توانستند از كل اطلاعات دستگاه با استفاده از ActiveSync نسخه پشتیبان تهیه كنند.
امكانات و برنامه های كاربردی گنجانده شده در این برنامه كاربردی شامل قابلیت تغییر صفحه نمایش به وضعیت افقی یا عمودی برای پاكت پی سی ها، طراحی ستونی اطلاعات برای مرورگر IE كه موجب می شد مشاهده اطلاعات بر روی نمایشگر كوچك گوشی آسان تر شود، در نظر گرفتن رزولوشن های مختلف نمایش شامل 176х220،240x240، 80x480 و پشتیبانی از فناوری وپ با استفاده از وای فای بود.
ویندوز 5 نسخه بعدی سیستم عامل ویندوز موبایل بود كه در دسترس قرار گرفت. این نسخه با اسم كد ماگنتو در می سال 2005 در دسترس قرار گرفت. پشتیبانی عمومی و گسترده از این ویندوز در 12اكتبر سال 2010 آغاز شد و قرار است تا 13 اكتبر سال 2015 ادامه یابد. در این سیستم عامل از چارچوب طراحی .NET Compact Framework 1.0 SP3 استفاده شده است.
در ویندوز موبایل 5 برای اولین بار نسخه ای از Exchange Server شركت مایكروسافت هم گنجانده شده بود كه باعث شد عده زیادی به استفاده از این سیستم عامل علاقه‌مند شوند. از سوی دیگر به علت تغییراتی كه در طراحی این سیستم عامل به وجود آمده بود عمر باتری گوشی ها و پاكت پی سی های مجهز به آن تا 50 درصد افزایش یافته بود و به حداكثر 72 ساعت رسیده بود.
این تحول نیز تاثیر مثبت و قابل توجهی بر افزایش فروش این سیستم عامل گذاشت. از این نسخه به جای استفاده از RAM به عنوان حافظه اصلی از تركیبی از RAM و حافظه های فلاش به عنوان حافظه اصلی استفاده می شد كه البته نتیجه آن افزایش سرعت گوشی بود. این سیستم عامل اطلاعات را در صورت نیاز و بر حسب ضرورت بین RAM و حافظه های فلاش جابجا می كند و همه اطلاعات در حافظه های فلاش ذخیره شده و بر روی آنها نسخه پشتیبان قرار می گیرد. در نتیجه احتمال از دست رفتن اطلاعات به حداقل می رسد.
از دیگر امكانات و قابلیت های افزوده شده به این سیستم عامل می‌توان به افزوده شدن امكانات جدید به نرم افزار آفیس شامل PowerPoint Mobile، قابلیت های تازه گرافیكی در نرم افزار اكسل، امكان طراحی جدول و گرافیك در نرم افزار ورد، نسخه 10 نرم افزار چندرسانه ای ویندوز مدیا پلیر، كالر آی دی همراه با عكس، پشتیبانی از قابلیت DirectShow، بسته ای حاوی انواع عكس و ویدیو همراه با امكانات متنوع برای مدیریت امكانات، پشتیبانی ارتقا یافته از بلوتوث، افزوده شدن رابط كاربری GPS، پشتیبانی از صفحه كلید كامل و نرم افزار ActiveSync 4.2 با افزایش 15 درصدی سرعت همگام سازی اطلاعات اشاره كرد.
ویندوز موبایل 6 با اسم "كد كراس بو " نسخه بعدی این سیستم عامل بود كه در 12 ژانویه سال 2007 عرضه شد. این نسخه در سه مدل متفاوت عرضه شد. نسخه استاندارد برای گوشی های هوشمند و فاقد پشتیبانی از نمایشگر لمسی، نسخه حرفه ای برای پاكت پی سی های دارای قابلیت تلفن همراه و در نهایت نسخه كلاسیك برای پاكت پی سی های فاقد سازگاری با شبكه های سلولی.
ویندوز موبایل 6 مبتنی بر ویندوز سی ای 5 (نسخه 5) بوده است و با ویندوز لایو و نرم افزار Exchange 2007 سازگاری قابل قبولی دارد. نسخه استاندارد ویندوز موبایل 6 اولین بار بر روی گوشی SPV E650 اپراتور اورنج عرضه شد. نسخه حرفه ای این سیستم عامل هم بر روی Xda Terra برای اولین بار عرضه شد.
این سیستم عامل نیز دارای امكانات متنوعی بود كه برخی از آنها شامل رزولوشن های متنوع WVGA شامل 320x320 و 800x480 ، پشتیبانی از آفیس موبایل، به روز رسانی سریع سیستم عامل، دسترسی از راه دور به رایانه شخصی از طریق گوشی (برای برخی مدل های خاص)، پشتیبانی از فناوری VoIP ، افزودن كدك های صوتی جدید، پشتیبانی از ویندوز لایو و قابلیت دریافت بازخوردهای كاربران از طریق گوشی می‌باشد.
از دیگر قابلیت‌های این سیستم عامل امكان رمزگذاری اطلاعات كارت حافظه ، جستجوی هوشمند اطلاعات در داخل برنامه ها، تسهیل به اشتراك گذاری اطلاعات از طریق اینترنت، پشتیبانی از HTML در نرم افزار اوت لوك، قابلیت جستجو در فهرست تماس ها و پشتیبانی از جاوا اسكریپت، آژاكس، XMLDOM در مرورگر IE محسوب می‌شود.
سه شنبه 29/10/1388 - 8:2
دنیای گیاهان و حیوانات
تحقیقات جدید نشان می دهد حافظه ماهی ها برای ماهها می تواند پدیده های مختلف را به یاد آورد و از تجربیات تلخ پرهیز کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان استرالیایی اعلام کردند ماهی ها که در نظر عمومی موجوداتی کم هوش به نظر می آیند، می توانند حوادث و رفتارهای مختلف را برای یک ماه به یاد داشته باشند. کشفی که وجود حافظه سه ثانیه ای را در این موجودات آبزی رد خواهد کرد.

بر اساس مطالعات دانشگاه چارلز استورت دیدگاه قدیمی مبنی بر قدرت ذهنی پایین ماهی ها برای به یاد سپردن پدیده ها کاملا اشتباه است زیرا ماهی ها می توانند نوع و گونه شکارچی ها را برای چندین ماه به یاد آورند، می توانند پس از یک بار رهایی از دام یک شکارچی از مقابله مجدد با آن خودداری کنند و برای یک سال از به دام ماهیگیران افتادن پرهیز کنند.

مطالعات محققان نشان می دهد ماهی ها در عین حال می توانند بیاموزند چگونه در رفتارهای مرتبط با جمع آوری غذای خود بهبود ایجاد کنند. برای مثال ماهی های رفتگر که آفتهای ماهی های مشتری منبع غذایی شان به شمار می روند زمانی که ماهی ثروتمندی را ردیابی کند رفتار بسیار دوستانه ای از خود نشان خواهند داد.

بر اساس گزارش زی نیوز، در واقع رفتار این ماهی ها زمانی که مشتریان خود را در کنار ماهی دیگری که می تواند به جمع مشتریان افزوده شود ببینند با ماهی مشتری دوستانه تر شده و بیشترین همکاری را برای جلب ماهی جدید با مشتری خود انجام خواهد داد.

سه شنبه 29/10/1388 - 8:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته