• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1407روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

آب پیاز و مو؛ در ظاهر میان این دو ارتباطی نیست و حتی به نظر می رسد کمتر کسی حاضر باشد آب پیاز بر موهای خود امتحان کند. با این حال تحقیقات پرده از یک راز عجیب بر داشته اند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شفقنا، کاهش رشد موها و کچلی به یکی از پدیده های رایج روزگار ما بدل شده است. اتفاقی که به دلایل مختلفی از جمله استرس و آلودگی های محیطی رخ می دهد. حال به نظر می رسد برای حل این مشکل یک راه حل عجیب پیدا شده است؛ آب پیاز. بله درست است، گیاهی که بسیاری از افراد به دلیل بوی نامطبوع حتی با اکراه به آن دست می زنند و مهم ترین کاربرد آن طعم دهی به غذا است منبعی است شگفت انگیز برای رشد دوباره موها.


برای سنجش نقش پیاز در رشد مو، دانشمندان زندگی گروهی از مردان و زنانی که دچار کچلی بودند مورد مطالعه قرار دادند. شرکت کنندگان در این پژوهش به مدت 6 هفته و هر روز 2 بار ریشه موی خود را با آب پیاز شست و شو می دادند. نتایج به دست آمده شگفت آور بود، تنها پس از 2 هفته نشانه های از رشد مجدد مو مشاهده شد. تقریباً 74 درصد شرکت کنندگان پس از چهار هفته رشد واقعی مو را تجربه کردند؛ عددی که در انتهای 6 هفته به 87 درصد رسید. نکته جالب توجه، تأثیر بیشتر آب پیاز بر رشد موی زنان نسبت به مردان بوده است.

به باور کارشناسان، مواد مغذی موجود در پیاز نه تنها موجب درخشندگی بیشتر موها می شود؛ بلکه حجم، درخشندگی و استحکام موها را نیز افزایش می دهد. وجود ترکیب های گوگردی، ضد میکروب و آنتی اکسیدان چنین قدرتی را به پیاز می دهد. به منظور بهره بردن از این مزیت پیاز کافی است پس از کندن پوست گیاه آن را رنده یا له کنید و سطح سر و ریشه موی خود را آغشته به این مایع جادویی کنید.

سه شنبه 4/7/1396 - 14:53
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

هشدار درباره "آفلاتوکسین" و "جوهر قند" موجود در نان‌ها
اخیرا فیلمی در فضای مجازی مبنی بر "سرطان زایی نان های مانده و خشک" بر سر زبان ها افتاده و یک نگرانی در این خصوص در میان مردم همه گیر شده است و افراد دائما در حال پرس و جو درباره این قضیه هستند.
 
به گزارش جام جم آنلاین، سمیره صباح، معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو در این باره می گوید: «اگر چه سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ در همه مواد غذایی مرطوب رشد می کند و ما بصورت مستمردر مصاحبه های خود بویژه درباره آجیل های مانده این موضوع را متذکر شده ایم، اما دوز این قارچ در نان های خشک آنقدری نیست که بتواند مبتلا کننده انسان به سرطان باشد.»

حال در ادامه نظر یک سرطان شناس را در خصوص «سَم آفلاتوکسین در مواد غذایی بخصوص نان‌ها» می خوانید.


دکتر حسین فودازی متخصص آنکولوژی (سرطان شناسی) در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: اوایل سال 1800 میلادی یکسری از قارچ ها روی کپک های مواد غذایی کشف شدند که این دسته از قارچ ها از خانواده «آسپرژیلوس» بودند که اغلب روی غلات و حبوبات رشد می‌کردند که به آن ها «آفلاتوکسین» می گویند.

وی در ادامه افزود: حدود 200 نوع قارچ از این دسته تشخیص داده شد که باعث ایجاد یکسری سموم در مواد غذایی می‌شد. دهه 60 میلادی که در اثر تغذیه مواد غذایی کپک زده یک اتفاقی هولناک در آمریکا و آفریقای جنوبی رخ داد که شامل مواد غذایی که در آن بادام زمینی آلوده به آفلاتوکسین بود باعث تلف شدن هزاران بوقلمون شد. در آن زمان این موضوع بسیار مورد توجه قرار گرفت و متخصصین پی بردند این سَم می تواند کشنده نیز باشد.

دبیر انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ایران گفت: 200 نوع آفلاتوکسین کشف شده است اما 4 نوع آن (B1,G1,B2,G2) خطرناک و دردسرساز است که می تواند گریبان گیر مردم شود. مهم ترین آفلاتوکسینی B1 تشخیص داده شده که بیشترین قدرت سرطان زایی را داراست و در کپک های مواد غذایی همچون نان و بویژه آجیل بیشتر مشاهده می شود.

به گفته وی ، پسته و بادام زمینی که بیشتر مستعد جذب این قارچ هستند اگر در شرایطی نمناک و مرطوب قرار بگیرند می تواند به راحتی آلوده شود که این قارچ ابتلا به انواع سرطان ها(مری، کبد و معده)، هپاتیت، بیماری های کبدی، تضعیف سیستم ایمنی را افزایش می دهد .

فودازی خاطرنشان کرد: آفلاتوکسین می تواند غلات، شیر، گندوم و ... را آلوده کند و باعث ایجاد بیماری های ذکر شده، شود. البته باید سطح و میزانش از یک شرایط خاصی بالاتر باشد و تشخیص این سطح و میزان بر عهده وزارت بهداشت است که در اثر پایش مواد غذایی به میزان و سطح آن نیز پی می برد.

این سرطان شناس در پاسخ به این سوال که آیا این سَم در نان های خشک و مانده می تواند مشکل ساز باشد یا خیر گفت: بله، اگر نان خشک جمع آوری شده به مدت طولانی در محیط های مرطوب نگهداری شوند به راحتی و سریعا کپک آسپرژیلوس از نوع آفلاتوکسین بر روی آن رشد می کند. البته درست است که این قارچ بیشتر در پسته و بادام زمینی رشد سریعتری دارد اما در نان خشک هم می تواند رشد و تکثیر کند. البته در یک مطالعه و پالایشی که در خصوص مشکلاتی که در آجیل ها دیده شده بود انجام گرفت. سازمان غذا و دارو در آن زمان (در سال 85 تا 87) علاوه بر آجیل ها روی نان ها نیز بررسی هایی را انجام دادند و مشاهده شد میزان سم آفلاتوکسین در نان های خشک وجود دارد کمتر از آن حدی است که باعث بروز سرطان شود. اما مسئله ای که وجود دارد این است که این پایش و نظارت باید دائمی باشد چرا که ممکن است در یک زمانی ما بر اساس نوع نگهداری که از نان های خشک داریم میزان و سطح سم تغییر کند و اگر میزانش از حد مجاز فراتر رفت به هیچ عنوان آن ها را خوراک دام ها نکنیم، زیرا به راحتی به بدن حیوانات منتقل شده و در اثر مصرف شیر و گوشت آنها به بدن خود انسان نیز منتقل می شود.

وی در ادامه افزود: مردم دقت داشته باشند در آجیل و خشکباری که مزه تلخ و سوزاننده دارند، بی شک سم آفلاتوکسین در آن موجود است. لازم به ذکر است گفته شود، نان هایی که به تازگی طبخ می شوند به هیچ عنوان دارای این سَم نیست اما در شرایطی که نان خشک شود و مدت زمان طولانی در محیط مرطوب(برای مثال در پلاستیک) سریعا این قارچ رشد می کند و هر چه مدت زمان بیشتری نان در آن فضا قرار گیرد میزان سموم نیز افزایش پیدا می کند.

فودازی در رابطه با جوهر قند موجود در نان ها نیز اشاره کرد: برخی از نانوایی‌ها از جوهرقند برای ماندگاری طولانی و آماده‌سازی زود هنگام خمیر نان استفاده می‌کنند که در پی مصرف آن افراد را درگیر ابتلا به سرطان، مشکلات و بیماری های جدی گوارشی می کند. به عبارتی دیگر در بعضی از نانوایی‌ها برای آن که نانی سفیدترو نرم‌ترعرضه کنند، از جوهر قند یا بلانکت استفاده می‌کنند. این درحالیست که این ماده بشدت مضر سلامت است، چراکه جوهر قند پس از ورود به بدن می‌تواند موجبات آسیب های شدیدی به دستگاه گوارشی می شود.

سه شنبه 4/7/1396 - 14:52
سلامت و بهداشت جامعه



 توصیه می شود که برای بیمه کردن سلامت خود از سرطان های خطرناک مصرف این روغن هارا در برنامه غذایی خود بگنجانند.


 با مصرف این روغن در برابر سرطان های خطرناک بیمه شوید
امگا۳
سرطان سینه یکی از انواع سرطان هایی است که در میان زنان بسیار شایع است. فاکتورهای بسیاری در بروز و گسترش این بیماری دخیل هستند که رژیم های غذایی یکی از مهمترین این موارد به شمار می رود، بطوریکه تغییر این رژیم ها می تواند بطور چشمگیری در پیشگیری و درمان سرطان سینه موثر باشد.

 

گفتنی است که اسید های چرب امگا۳ که در ماهی ها و محصولات دریایی به وفور یافت می گردد، نقش مهمی را در این امر بازی می کند.

بر اساس مطالعات مصرف مرتب این مواد غذایی (۲بار در هفته) خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۱۴ درصد کاهش می دهد.

گفتنی است که چربی های امگا۳ و امگا۶ از ضروری ترین مواد موردنیاز بدن به شمار می روند که با تولید سلول از مغز و سیستم عصبی حفاظت می کند.

امگا۳ را می توان از گیاهان، ماهی قزل آلای وحشی به دست آورد.

باید گفت که ماهی های چرب حاوی اسید های EPA و DHA هستند که برای بدن بسیار مهم بوده و سلامت افراد را تضمین می کند. بخش زیادی از این اسید ها در روغن دانه کتان، گردو موجود است.

حال مصرف این اسید ها چقدر باید باشد؟
اگر در سلامت کامل به سر می برید توصیه می شود وعده ماهی خود را به ۲ تا ۳ بار در هفته برسانید (۶ اونس معادل ۱۸۰ گرم) همچنین خوردن ماهی به مقدار کافی پروتئین، سلینوم و ویتامین D بدن شما را برآورده می سازد. اما اگر از بیماری های مزمن رنج می برید ممکن است که در کنار مصرف ماهی به برخی مکمل ها نیز احتیاج داشته باشید.

لذا توصیه می شود که روزانه ۱ گرم روغن ماهی با کیفیت بالا را در کنار مصرف ۲ تا ۳ بار ماهی در طول هفته داشته باشید. مصرف این مقدار از مواد غذایی این اطمینان را به شما می دهد که به میزان یک روز درمانی DHA برای شما فراهم گردد.

در آخر باید افزود که اگر تمایل دارید از خطرات ناشی از سرطان ها به خصوص سرطان سینه در امان بمانید لازم است مصرف امگا۶ را به حداقل رسانده و مصرف ماهی های چرب را ۲ تا ۳ بار در وعده های غذایی خود بگنجانید. همچنین از کیفیت مکمل های روغن ماهی مطمئن گردید.

دوشنبه 3/7/1396 - 16:51
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

حبیب ا… کاسه ساز، تهیه کننده فیلم سینمایی «اخراجی ها» صبح چهارشنبه ۲۸ تیرماه پس از ۵ ماه جدال با بیماری سرطان در سن ۵۵ سالگی درگذشت. اسفندماه سال گذشته بود که خبر بستری شدن این کارگردان، بازیگر و تهیه کننده ایرانی در بیمارستان شنیده شد.
 
خبرها حاکی از این بود که کاسه ساز از سرطان معده رنج می برد و باید معده خود را تخلیه و شیمی درمانی را آغاز کند. به این ترتیب مراحل درمانی او یکی پس از دیگری انجام می شد، اما متاسفانه این هنرمند محبوب طی دوره درمان ۲ سکته مغزی و قلبی داشته و دچار سرایت سرطان به نقاط دیگر بدن می شود.
 
درنهایت نیز تاب بیماری را نیاورده و دار فانی را وداع می گوید. کاسه ساز تهیه کنندگی آثاری مانند «اخراجی ها»، «کارناوال مرگ»، «ریسمان باز»، «پروانه ای در مه»، «کنار رودخانه» و «مزرعه پدری» را در کارنامه هنری خود دارد. او همچنین در فیلم های «آخرین مرحله»، «هور در آتش» و «پرواز درنهایت» ایفای نقش کرده است.
 
از جمله سوابق اجرایی کاسه ساز می توان به مدیریت تولید و پشتیبانی امور سینمایی وزارت ارشاد، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، عضویت در هیات مدیره‎ انجمن سینمای جوان ایران و… اشاره کرد.
 
در این مطلب با دکتر سیدمحسن رضوی، فوق تخصص بیماری های خون و سرطان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت وگویی داریم.
 
: لطفا درمورد تاریخچه سرطان معده و شیوع آن در ایران و جهان توضیح دهید.
سرطان معده از شایع ترین سرطان های کشور ایران است. تاریخچه این بیماری به ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بازمی گردد. حتی با مشاهده یادواره های آن زمان می توان فهمید که چقدر بشر نسبت به این سرطان آسیب پذیر بوده است.
 
سرطان معده در مقایسه با سرطان های دیگر تا سال ۱۹۳۰ میلادی بالاترین آمار ابتلا در جهان را به خود اختصاص داده بود، اما از آن سال به دلایل عدیده ای رو به کاهش گذاشت و از سال ۱۹۸۰ میلادی از فهرست شایع ترین سرطان ها در نواحی غربی جهان خارج شد. متاسفانه سرطان معده در نیمکره شرقی جهان، آسیای جنوب شرقی و حتی در کشور ما، به خصوص ناحیه شمال غربی کشور هنوز جزو شایع ترین سرطان هاست. با توجه به آمار موجود، می توان گفت این بیماری شایع ترین و مهلک ترین سرطان در مردان کشور است.
: علت شیوع بالای سرطان معده در ایران چیست؟
در این مورد مطالعات کافی انجام نشده است. آمارها نشان داده اند شیوع این سرطان در منطقه آذربایجان و باریکه ای که از استان گیلان گذر کرده و تا اواسط خطه شمال ادامه پیدا می کند، بیشتر است. تحقیقات انجام شده در حاشیه شمال غربی کشور، به خصوص اردبیل طی ۴ تا ۵ سال اخیر نشان داده اند احتمالا استفاده از سوخت های نابجا برای گرم کردن محل زندگی و مصرف تریاک خوراکی می توانند در شیوع بالای سرطان معده در این نواحی نقش دارا باشند. البته احتمالات دیگر مثل رژیم وعادات غذایی و دلایل ژنتیکی نیز در این زمینه مطرح هستند. با این حال هنوز علت خاص و منحصر به فردی برای شیوع بالای سرطان معده در کشور گزارش نشده است.
: آلودگی میکروبی چه نقشی در بروز این سرطان ایفا می کند؟
مواد خوراکی و عوامل مسموم کننده محیطی که از راه دهان وارد بدن می شوند، در معده جای می گیرند و می توانند آسیب های جبران ناپذیری به مخاط آن وارد کنند. این عوامل با ورود به معده و قرار گرفتن در مجاورت میکروب «هلیکوباکتر پیلوری» می توانند فرد را مستعد ابتلا به سرطان معده کنند، به خصوص اگر زمینه ژنتیکی ابتلا به این سرطان نیز برای فرد مطرح باشد. «هلیکوباکتر پیلوری» میکروبی است که در ۳۰ سال اخیر شناخته شده و تلاش برای حذف آن تا حدود زیادی از آمار ابتلا به سرطان معده در جهان کاسته است.
: علائم بدخیمی معده کدامند؟
شایع ترین علامت سرطان معده، کاهش وزن و درد شکم است. به همین دلیل پزشک باید دردهای شکمی فاقد علت و طول کشنده را پیگیری و بررسی کند. تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و سیری زودرس نیز می توانند از دیگر علائم سرطان معده باشند. این سرطان به ندرت با خونریزی ناگهانی خود را نشان می دهد. متاسفانه بیش از ۸۰ درصد از افراد زمانی متوجه سرطان معده می شوند که بیماری پیشرفته شده، بنابراین هرگز نباید نسبت به بررسی های دوره ای و علائم سرطان معده بی توجهی کرد.
: سرطان معده چگونه تشخیص داده می شود؟
سرطان معده را می توان با اندوسکوپی تشخیص داد. در این روش، لوله ای مجهز به لنزهای قوی وارد معده می شود و تصویر ضایعه سرطانی را به خوبی نشان می دهد. گاهی نیز زخم های خیلی ساده خبر از بروز سرطان می دهند. به همین دلیل باید از حاشیه زخم ها نمونه برداری انجام داد و خطر سرطان را بررسی کرد.
 
بعد از انجام اندوسکوپی، در صورت وجود تومور داخل معده باید از تست های تکمیلی کمک گرفت. با انجام سی تی اسکن در این مرحله می توان دامنه نفوذ ضایعه سرطانی از معده به بافت های بیرون مثل کبد و… را ارزیابی کرد. البته در ۲۵ تا ۳۰ درصد از موارد با وجود اینکه سی تی اسکن تومور را محدود به معده نشان می دهد، پس از باز کردن شکم مشخص می شود که ضایعه ورای معده و تقریبا غیرقابل عمل است.
 
به همین دلیل امروزه برای تشخیص نفوذ ضایعه سرطانی از تکنولوژی نوین اندوسونوگرافی استفاده می شود. در این روش پس از تشخیص سرطان، پروب های سونوگرافی وارد معده می شوند و دامنه نفوذ بافت سرطانی را از دیواره معده به بافت های اطراف ارزیابی می کنند.
: این بیماری در چه مواردی درمان پذیر است؟
خوشبختانه با تحولاتی که اخیرا در زمینه درمان ایجاد شده، بیماران مبتلا به سرطان معده را می توان تا حدود زیادی از مرگ نجات داد. اگر ضایعه قابل جراحی باشد، درمان اصلی سرطان معده جراحی است، اما اگر ضایعه قابل جراحی نباشد و در عین حال محدود به بافت های اطراف معده باشد، با مجموعهشیمی درمانی و رادیوتراپی همزمان یا به تنهایی شاید بتوان ضایعه را محدود و بعد آن را جراحی کرد.بعد از جراحی نیز با توجه به میزان پاسخ به درمان می توان مجدد از درمان های تکمیلی مثل رادیوتراپی و شیمی درمانی بهره گرفت.
: چگونه می توان از ابتلا به سرطان معده پیشگیری کرد؟
افرادی که در خانواده و بستگان درجه ۱ خود سابقه ابتلا به سرطان معده دارند باید نسبت به دیگران توجه بیشتری به علائم و بررسی های دوره ای دارا باشند. استفاده از غذاهای تازه، میوه و سبزی* نیز احتمال ابتلا به این سرطان را کاهش می دهد. کمااینکه محققان معتقدند علت شیوع بالای سرطان معده در گذشته، استفاده از غذاهای کهنه و آلوده به میکروب ها بوده است، اما امروزه به دلیل استفاده از مواد غذایی به روش بهینه و نگهداری آنها در یخچال، آمار ابتلا به این سرطان در جهان کاهش یافته است.
۱٫ حبیب ا… کاسه ساز
کاسه ساز، کارگردان، بازیگر و تهیه کننده ایرانی بود. او در سال ۱۳۴۱ در شهر تهران به دنیا آمد. تحصیلات خود را در رشته سینما ادامه داد و موفق به دریافت مدرک کارشناسی رشته فیلمنامه نویسی از دانشکده سینما و تئاتر از دانشگاه هنر شد و سوابق مسوولیتی متفاوتی را تجربه کرد.
 
کاسه ساز سرانجام روز ۲۸ تیر ۱۳۹۶ پس از ۵ ماه تحمل یک دوره بیماری (سرطان معده) در ۵۵ سالگی درگذشت. پیکر وی روز جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۶ پس از تشییع در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) دفن شد.مطلب پیشنهادی :   روش هایی برای باز شدن عروق
 

به گزارش آکاایران: ۲٫ مرتضی پاشایی
پاشایی خواننده، نوازنده و آهنگساز پاپ ایرانی بود. او در سال ۱۳۸۹ با قرار دادن ترانه هایش در اینترنت به شهرت رسید. پاشایی نخستین آلبوم رسمی خود، «یکی هست» را در سال ۱۳۹۱ منتشر کرد. وی از آذر ۱۳۹۲ به سرطان معده مبتلا شد و در ۲۳ آبان ۱۳۹۳ در ۳۰سالگی درگذشت. پاشایی دانشجوی رشته گرافیک بوده و از کودکی به موسیقی علاقه داشته و موسیقی را از ۱۴ سالگی با نواختن گیتار آغاز کرده بود. در آذر سال ۹۲ پزشکان تشخیص دادند مرتضی پاشایی بیماری سرطان معده دارد.
 

۳٫ جان وین
جان وین، بازیگر وسترن آمریکایی در ایالت یوا به دنیا آمد. وی نمادی از آمریکاست. وین به عنوان سیزدهمین هنرپیشه تمام دوران شناخته شده است و در آخرین هفته های عمرش مدال طلای افتخار کنگره آمریکا را به خاطر عمری فعالیت در راه اعتلای نام آمریکا دریافت کرد. جان وین، ۲ بار با سرطان دست وپنجه نرم کرد.
 
اواسط دهه ۶۰، سرطان ریه در ریه چپ او کشف شد که منجر به جراحی و برداشتن ریه اش شد. اواخر دهه ۷۰، سرطان این بار معده او را هدف قرار داد. جان وین تسلیم آن شد و در جون ۱۹۷۹ میلادی درگذشت.مطلب پیشنهادی :   معرفی میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان
 

۴٫ ناپلئون بناپارت
ناپلئون بناپارت به عنوان نخستین امپراتور فرانسه در فاصله سال های ۱۸۰۴ تا ۱۸۱۵ میلادی بر این کشور حکومت کرد و نقش بسزایی در تاریخ اروپا داشت.
ناپلئون در جزیره کرس متولد شد و به عنوان افسر توپخانه تعلیم دید. در وقایع بعد از انقلاب کبیر فرانسه به تدریج رشد کرد و در جنگ های مختلف فرماندهی نیروهای فرانسوی را برعهده داشت. ناپلئون در سال ۱۷۹۹ میلادی، طی کودتای ۱۸ برومر خود را به عنوان کنسول اول منصوب کرد و عملا قدرتمندترین فرد فرانسه شد، تا اینکه ۵ سال بعد به مقام امپراتوری فرانسه رسید.
 
ناپلئون ۶ سال آخر زندگی خود را تحت نظارت بریتانیا در جزیره سنت هلن سپری کرد. در فوریه ۱۸۲۱ میلادی بناپارت سلامت خود را به سرعت از دست می داد. ناپلئون ۲ روز بعد از اعتراف به گناهانش فوت کرد. او وصیت کرده بود کنار رود سن به خاک سپرده شود اما انگلیسی ها اجازه ندادند. تشریح بدن او نشان داد به دلیل ابتلا به سرطان معده جان سپرده است.

دوشنبه 3/7/1396 - 16:49
سلامت و بهداشت جامعه

سرطان مقعد بیماری نادری می باشد و سالیانه حدود ۹۳۰ نفر در انگلستان به این سرطان مبتلا می شوند. سرطان مقعد در زنان کمی شیوع بیشتری نسبت به مردان دارد

سرطان مقعد و تومور های پیش مقعدی
مقعد عبارت است از منفذ باز عضلانی که در انتهای روده بزرگ قرار دارد. مقعد توسط حلقه ای عضلانی به نام اسفنکتر کنترل می شود که از طریق باز و بسته شدن اجازه کنترل حرکات دستگاه گوارش را فراهم می آورد.

منطقه ای که مقعد را به رکتوم متصل می کند کانال مقعدی نامیده می شود و حدود ۳ تا ۴ سانتی متر طول دارد. ا

سرطان مقعد نادر می باشد. سالیانه حدود ۹۳۰ نفر در انگلستان به این سرطان مبتلا می شوند. شایعترین نوع سرطان مقعد کارسینومای سلول های اسکوموس می باشد. سایر انواع نادر این نوع سرطان شامل کارسینومای سلول های بازال، آدنوکارسینوما و ملانوما می باشد. این اطلاعات درباره کارسینومای سلول های اسکوموس می باشد. ا

سرطان مقعد در زنان کمی شیوع بیشتری نسبت به مردان دارد. عوامل مختلفی موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان مقعد می شود که شامل:ا

ویروس پاپیلومای انسانی (اچ پی وی )ا
احتمال بروز سرطان مقعد در افرادی که مبتلا به نوعی عفونت ویروسی به نام پاپیلومای انسانی می باشند، افزایش می یابد. خطر ابتلا به این ویروس با افزایش تعداد شرکای جنسی فرد افزایش می یابد. ا

فعالیت جنسی
احتمال بروز سرطان مقعد در افرادی که از طریق مقعد مقاربت داشته اند، افزایش می یابد. این امر ممکن است به علت افزایش احتمال ابتلا به ویروس ” ا اچ پی وی ” در ناحیه مقعد باشد . ا

تضعیف سیستم ایمنی
سیستم ایمنی بخشی از دفاع بدن در مقابل عفونت ها و بیماری هایی مانند سرطان می باشد. احتمال بروز سرطان مقعد در افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی می باشند مانند افرادی که به دنبال عمل پیوند عضو داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند و یا درافراد مبتلا به ایدز، بیشتر است. ا

مصرف سیگار
تنباکو موجود در سیگار خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش می دهد. ا
هرچند بسیاری از افراد مبتلا به سرطان مقعد این ریسک فاکتور ها را نداشته اند و علت این بیماری هنوز ناشناخته می باشد. ا 

 

 

 

 

شایعترین علائم سرطان مقعد عبارتست از:ا
خونریزی از مقعد
درد، ناراحتی و خارش اطراف مقعد
برجستگی های کوچک اطراف مقعد که ممکن است با هموروئید (بواسیر) اشتباه شود
بی اختیاری دفع مدفوع
ترشحات ژله ای مانند از مقعد ( مخاط)ا
زخم های اطراف مقعد که ممکن است تا پوست اطراف باسن گسترش یابد. ا

 ( انستیتو ملی سلامت آمریکا) توصیه می کند افراد مبتلا به سرطان مقعد توسط یک گروه پزشکی متخصص تحت درمان قرار بگیرند. این گروه در تمام بیمارستان ها در دسترس نمی باشند، بنابراین ممکن است شما برای مداوا مجبور باشید به بیمارستان دیگری بروید. در اغلب موارد درمان اصلی برای سرطان مقعد استفاده از ترکیب رادیوتراپی ( اشعه درمانی) و شیمی درمانی می باشد. هر دو روش درمانی ممکن است به صورت همزمان یا به دنبال هم استفاده شود. درمان ترکیبی معمولا بسیار موفق می باشد. اگر رادیوتراپی و شیمی درمانی به طور همزمان استفاده شود، عوارض جانبی آن نیز ممکن است با شدت بیشتری بروز کند. برای درمان تومورهای کوچک مقعدی از جراحی و یا در موارد پیشرفته از ترکیب جراحی با شیمی درمانی یا رادیوتراپی استفاده می شود. ا

رضایت بیمار
قبل از شروع هرگونه روند درمانی، پزشک شما اطلاعات کاملی در زمینه عوارض درمان به شما می دهد و هدف از درمان را برای شما شرح می دهد. ا آنها معمولا از شما می خواهند تا فرم رضایت شروع درمان ( رضایتنامه) را امضا کنید. بدون اجازه شما نمی توان ازهیچ درمان پزشکی استفاده کرد. ا

جراحی
در موارد تومورهای کوچک ممکن است از جراحی استفاده شود. در مواردی که درمان های اولیه قادر به ریشه کنی سرطان نباشد یا در صورتی که علائم موجود حاکی از برگشت مجدد سرطان باشد، نیز از جراحی استفاده می شود. دو نوع اصلی جراحی وجود دارد: برداشت موضعی و برداشت شکمی

برداشت موضعی
این روش ممکن است در موارد تومورهای کوچک موجود در قسمت های خارجی مقعد استفاده شود. در این روش تنها بخش هایی از مقعد که دارای سلول های سرطانی هستند برداشته می شود. اسفنکتر مقعد دست نخورده باقی می ماند بنابراین کار دستگاه گوارش در اغلب افراد بدون تغییر باقی می ماند.ا

برداشت شکمی
در این روش مقعد و رکتوم برداشته می شود. در این روش باید بخشی از روده بزرگ (کولون) به صورت دائمی برداشته می شود (کولوستومی). ا بنابراین راه خروجی دستگاه گوارش به سطح شکم منتقل می شود تا بدین ترتیب مدفوع از بدن خارج شده و در کیسه کولوستومی جمع آوری می شود. ا این منفذ باز شکمی استوما نامیده می شود. گرچه کولوستومی در ابتدا امری وحشتناک و ناراحت کننده به نظر می رسد اما بیشتر افراد با گذشت زمان با آن تطبیق حاصل کرده و به زندگی طبیعی خود باز می گردند. ا

استوما عبارت از منفذ بازی، چه به صورت طبیعی چه به واسطه جراحی، می باشد که بخشی از حفره داخلی بدن را به محیط خارج متصل می کند. عمل جراحی که طی آن استوما ایجاد می شود به پسوند استومی ختم و با پیشوندی که معرف اندام یا منطقه مورد جراحی می باشد، آغاز می شود. ا

در آناتومی، استومای طبیعی شامل هرگونه منفذ بازی در بدن، مانند دهان، می شود. در صورت نیاز در هر اندام حفره مانند می توان استومای مصنوعی ایجاد نمود. این اندام ها شامل مری، معده، دوازدهه، ایلئوم (بخشی از روده باریک)، کولون، حفره جنبی، حالب، مثانه و لگنچه کلیه می باشد. ا

یکی از انواع بسیار شناخته شده استومای مصنوعی کولوستومی می باشد که از طریق جراحی در روده بزرگ ایجاد می شود. این روش از طریق بای پس کردن رکتوم به مدفوع اجازه خروج از بدن می دهد تا در کیسه ای جمع آوری شود. ا

دوشنبه 3/7/1396 - 16:44
سلامت و بهداشت جامعه



شلغم اشتها آور و بی نفخ است .

عسل برای کسانی که به نفخ شکم مبتلا هستند توصیه می شود .

ماش بسیار زود هضم و غیر نفاخ است .

هلو با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی کند .

چغندر ، آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود ایجاد نفخ نمی کند .

شوید نفخ شکم را از بین می برد .

  

گشنیز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف می کند .

جعفری نفخ را کاهش می دهد .

عرق نعنای خالص بسیار ضدنفخ است .

مرباى پوست هندوانه مبارز سرسخت نفخ معده است .

از فلفل قرمز به عنوان داروی ضد نفخ استفاده می شود .

زیره سیاه خاصیت ضد نفخ دارد .

چای سبز باعث تقویت معده شده و ضمن دفع سموم بدن ، نفخ معده را نیز برطرف می کند .

آویشن کوهی ناراحتیهای معده را از نظر هضم و نفخ به طور کلی برطرف می کند .

کنگر فرنگی ، گاز و نفخ معده و روده را از بین می برد .

رازیانه خاصیت ضد نفخ دارد .

نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان ، نفخ و گاز معده را از بین می برد .

دوشنبه 3/7/1396 - 16:43
سلامت و بهداشت جامعه

 
گاهی وقتها دردهایی در آخر شب ها به سراغ بچه ها می آید که بیشتر درد استخوانها را شامل می شود اگر کودک بیماری خاصی نداشته باشد این دردها ناشی از تحرکهای زیاد کودک در طول روز است. 

 

 بروز درد، علامت خوبی نیست ولی از این منظر که درد منتقل کننده پیام است، ارزیابی علت درد مهم است و نباید از آن غفلت کرد.

فوق تخصص غدد کودکان گفت: درد در کودکان به واسطه داشتن استخوان‌های ظریف در ناحیه دست و پا به دلیل تحرک بیش از حد، بیشتر از گروه های سنی دیگر بروز پیدا می‌کند که در این رابطه، محل درد و علائم همراه با درد مهم است.

ایشان تصریح کرد: درد می‌تواند به تنهایی بروز پیدا کند، از سوی دیگر اظهار ناراحتی از درد می‌تواند همراه با تورم و قرمزی در قسمت‌های مختلفی از استخوان دست و پا بروز همراه باشد.

فوق تخصص غدد کودکان ادامه داد: اکثر دردهایی که در استخوان کودکان دیده می‌شود، شب هنگام رخ می‌دهد و بدون هیچ علامتی است.

وی افزود: این دسته از دردها، دردهایی هستند که بر اثر تحرک زیاد کودک و سرد و گرم شدن استخوان رخ می‌دهد.

متخصص کودکان ادامه داد: اگر درد ممتد باشد و در بازه‌های زمانی متفاوت بروز پیدا کند نیاز به ارزیابی و دقت بیشتر دارد.

فوق تخصص غدد کودکان در پاسخ به پرسش  مبنی بر اصطلاح “درد رشد” گفت: اصطلاح درد رشد این روزها زیاد دیده می‌شود اما باید عنوان کرد که خود رشد، درد ایجاد نمی‌کند چرا که اگر چنین چیزی صحت داشت در نوزادان زیر 2 سال و در کودکانی که به سن بلوغ می‌رسند و سرعت رشد در آنها زیاد است این درد باید بیش از پیش بروز پیدا می‌کرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: درد می‌تواند علائم یکسری از بیماری‌ها باشد؛ مثلاً بعد از عفونت ویروسی، غلاف مفصل متورم شده و درد یکی دو روزه و لنگیدن را به دنبال داشته باشد که خود به خود نیز خوب می‌شود.

وی افزود: کمبود و ناکافی بودن ویتامین D‌ و به دنبال آن راشیتیسم، از شایع‌ترین علائم درد استخوانی است.

فوق تخصص غدد کودکان گفت: اکثر دردهای کودکان به علت تحرک بیش از حد است که در جای خود بی‌اهمیت است البته درد را باید نسبت به سن کودک سنجید.

ایشان به خانواده ها توصیه کرد: با بروز هرگونه دردی در استخوان کودک برای اطمینان بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

دوشنبه 3/7/1396 - 16:42
سلامت و بهداشت جامعه

 
خواص بادمجان را در طب سنتی می دانید؟

بادمجان از دیدگاه طب سنتی دارای خواص متعددی است که می‌توان به برخی از آن‌ها اشاره کرد.

 

 

بادنجان مقوی معده، بازکننده‌ی انسدادها و گرفتگی‌های مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر بول (ادرار) و با روغن ملین طبع است.

بادنجان مسکن دردهای گرم، خوشبوکننده عرق و برطرف‌کننده بدبویی زیر بغل و کنج ران بوده، پاشیدن دنباله‌های خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است.

شستشوی دست و پا با آب سیاه حاصل از خیساندن بادنجان برای رفع و خشک کردن عرق دست و پا مفید بوده و مصرف خاکستر بادنجان سوخته با سرکه به صورت خمیر، در زدودن زگیل موثر است.

مالیدن تخم ساییده بادنجان رسیده و کاملاً پخته شده، همراه با موم و روغن بر شقاق میان انگشتان پا و پاشنه پا بسیار موثر بوده و برطرف‌کننده فوری این عارضه است.

عوارض مصرف طولانی و بدون مصلح:
* از دیدگاه طب سنتی طبیعت بادنجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبه‌ی خشکی باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود، و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.

* بادنجان کوچک (نارس) باعث ایجاد لکه‌های سیاه صورت، سردرد و جوش‌های دهان می‌شود. وجود آلکالوئید سولانین حتی مقادیر کم آن در معده‌های ضعیف ممکن است اختلالات مسمومیتی ضعیفی ایجاد کند.

* مصرف زیاد و به تنهایی بادنجان امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با گوشت و روغن و گاهی با سرکه یا آب انار ترش و شیرین توصیه شده است.

* مصرف بیش از حد بادنجان رنگ چهره را تیره می‌کند، همچنین تولید سودا در بدن را زیاد کرده و موجب بواسیر می‌شود.

انجمن تحقیقات طب سنتی ایران عنوان می‌کند: برای دفع و یا کاهش عوارض بادنجان طبق گفته حکیمان طب سنتی، بهتر است بادنجان قبل از مصرف برش داده شده و تمام قسمت‌های آن نمک مالیده شود، سپس 2 تا 3 ساعت در آب سرد قرار داده شده تا آب سیاه یا زرد آن خارج شود، و این امر تکرار شود تا دیگر آب سیاهی خارج نشود، سپس بادنجان‌ها را کاملاً شسته و با گوشت بره و بزغاله جوان یا مرغ جوان فربه و روغن گاو تازه طبخ کند، یا در روغن سرخ کرده و بپزند سپس با سرکه یا آب انار یا آب‌غوره که مصلح و دافع سُدّه (گرفتگی) هستند مصرف شود.

به طور کلی
* بادنجان دارای طبیعت گرم و خشک است.

* مصلح آن پختن با روغن و گوشت می‌شود.
* مصرف آن با روغن، نرم‌کننده شکم است.
* تولید سودا در بدن را زیاد می‌کند و موجب بواسیر می‌شود.

* رنگ چهره را خراب می‌کند.

* مصرف آن با سرکه، سبب یبوست می‌شود.

 

دوشنبه 3/7/1396 - 16:40
سلامت و بهداشت جامعه

 
خواص بادمجان را در طب سنتی می دانید؟

بادمجان از دیدگاه طب سنتی دارای خواص متعددی است که می‌توان به برخی از آن‌ها اشاره کرد.

 

 

بادنجان مقوی معده، بازکننده‌ی انسدادها و گرفتگی‌های مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر بول (ادرار) و با روغن ملین طبع است.

بادنجان مسکن دردهای گرم، خوشبوکننده عرق و برطرف‌کننده بدبویی زیر بغل و کنج ران بوده، پاشیدن دنباله‌های خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است.

شستشوی دست و پا با آب سیاه حاصل از خیساندن بادنجان برای رفع و خشک کردن عرق دست و پا مفید بوده و مصرف خاکستر بادنجان سوخته با سرکه به صورت خمیر، در زدودن زگیل موثر است.

مالیدن تخم ساییده بادنجان رسیده و کاملاً پخته شده، همراه با موم و روغن بر شقاق میان انگشتان پا و پاشنه پا بسیار موثر بوده و برطرف‌کننده فوری این عارضه است.

عوارض مصرف طولانی و بدون مصلح:
* از دیدگاه طب سنتی طبیعت بادنجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبه‌ی خشکی باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود، و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.

* بادنجان کوچک (نارس) باعث ایجاد لکه‌های سیاه صورت، سردرد و جوش‌های دهان می‌شود. وجود آلکالوئید سولانین حتی مقادیر کم آن در معده‌های ضعیف ممکن است اختلالات مسمومیتی ضعیفی ایجاد کند.

* مصرف زیاد و به تنهایی بادنجان امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با گوشت و روغن و گاهی با سرکه یا آب انار ترش و شیرین توصیه شده است.

* مصرف بیش از حد بادنجان رنگ چهره را تیره می‌کند، همچنین تولید سودا در بدن را زیاد کرده و موجب بواسیر می‌شود.

انجمن تحقیقات طب سنتی ایران عنوان می‌کند: برای دفع و یا کاهش عوارض بادنجان طبق گفته حکیمان طب سنتی، بهتر است بادنجان قبل از مصرف برش داده شده و تمام قسمت‌های آن نمک مالیده شود، سپس 2 تا 3 ساعت در آب سرد قرار داده شده تا آب سیاه یا زرد آن خارج شود، و این امر تکرار شود تا دیگر آب سیاهی خارج نشود، سپس بادنجان‌ها را کاملاً شسته و با گوشت بره و بزغاله جوان یا مرغ جوان فربه و روغن گاو تازه طبخ کند، یا در روغن سرخ کرده و بپزند سپس با سرکه یا آب انار یا آب‌غوره که مصلح و دافع سُدّه (گرفتگی) هستند مصرف شود.

به طور کلی
* بادنجان دارای طبیعت گرم و خشک است.

* مصلح آن پختن با روغن و گوشت می‌شود.
* مصرف آن با روغن، نرم‌کننده شکم است.
* تولید سودا در بدن را زیاد می‌کند و موجب بواسیر می‌شود.

* رنگ چهره را خراب می‌کند.

* مصرف آن با سرکه، سبب یبوست می‌شود.

 
5 از 5 امتیاز 100% 1رای 
اشتراک

دوشنبه 3/7/1396 - 16:39
سلامت و بهداشت جامعه



 
سرفه بعد از سرماخورگی شایع است و اکثر کودکان حتی تا مدت زیادی بعد از دیگر علائم سرماخوردگی دچار سرفه هستند.

اغلب والدین با دیدن علائم اولیه سرفه در فرزندانشان نگران می‌شوند، اما پزشکان معتقدند سرفه واکنش بدن برای حفظ خود در برابر آسیب‌های مجاری تنفسی است. معمولا به دنبال ابتلا به نوعی عفونت تنفسی مثل سرماخوردگی ممکن است سرفه تا چند روز در کودک ادامه یابد. به هر حال سرفه‌ای که بیش از دو یا سه هفته طول بکشد، حتما باید علت آن بررسی شود.

 

اکثر کودکان به دنبال سرماخوردگی ساده دچار سرفه حاد می‌شوند که این وضعیت ممکن است در طول یک سال چند بار تکرار شود. گاهی کودکانی که قبل از رسیدن به سن مدرسه در مهدکودک‌ها نگهداری می‌شوند در سال تقریبا هشت نوبت دچار عفونت تنفسی ساده می‌شوند و به دنبال آن نیز کمتر از یک هفته سرفه‌شان ادامه می‌یابد.

کارشناسان «آکادمی آلرژی، آسم و ایمنی‌شناسی آمریکا» در مورد سرفه در کودکان نکات مفیدی را به والدین توصیه می‌کنند که به شرح زیر است:

– وقتی تکرار سرفه در طول روز ناشی از عفونت تنفسی ویروسی است، نیاز به درمان ندارد و به خودی خود پس از یک یا دو هفته فروکش می‌کند.

– اگر پس از مدتی سرفه‌های فرزندتان بیش از آنچه تصور می‌کردید ادامه یافت حتما با یک متخصص اطفال مشورت کنید.

– در صورتی که فرزندتان به دلیل سرفه‌های مکرر قادر به انجام فعالیت‌های عادی و روزمره خود نبود و یا پس از سرفه در خلط او خون مشاهده کردید از خوددرمانی بپرهیزید و زودتر کودک را نزد یک متخصص ببرید.

– توجه داشته باشید که بسیاری از داروهای ضدسرفه برای کودکان موثر نیستند.

– اگر حدس می‌زنید که سرفه‌های کودکتان ناشی از آلرژی یا آسم است با یک متخصص ایمنی‌شناسی 

دوشنبه 3/7/1396 - 16:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته