• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1320روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

روغن‌سازی پوست و مو و دیگر شرکا !

 



تا به حال چند بار برای‌تان پیش آمده که به حمام بروید و فردای آن روز دوباره با موهای چرب مواجه شوید؟ خوب است بدانید که افراد زیادی با این مشکل مواجه هستند و این تنها شما نیستید که با چنین مساله‌ای درگیر هستید.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از چاردیواری، تازه برخی افراد، علاوه بر این‌که موهای‌شان دائما چرب می‌شود، پوست‌شان نیز چرب است و دردسرهایشان دو چندان خواهد شد. دکتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نکاتی را درباره پوست و موی چرب به شما می‌گوید.

چربی به توان چربی

پوست به‌طور کلی، به چهار نوع چرب، خشک، معمولی و مختلط دسته‌بندی می‌شود که این نوع تقسیم‌بندی بیشتر برای صورت در نظر گرفته می‌شود و در نواحی دیگر بدن، تقسیم‌بندی تا حدودی گسترده‌تر است. غدد چربی در پوست همه افراد وجود دارد ولی تعداد و فعالیت این غدد در افراد مختلف، تفاوت‌هایی دارد. تعداد غدد چربی در افرادی که دارای پوست چرب هستند، بیشتر است. علاوه براین، غدد در افراد با پوست چرب، فعالیت بیش از اندازه دارند.

آفتاب زده نشوید

افرادی که پوست چرب دارند، ممکن است به‌دلیل چربی پوست خود، از زدن ضدآفتاب اجتناب کنند تا به نوعی مانع از افزایش چربی پوست‌شان شوند که انجام چنین کاری درست نیست و باید حتما از ضدآفتاب استفاده کرد. انتخاب یک کرم ضدآفتاب مخصوص پوست‌های چرب، می‌تواند مانع از افزایش چربی پوست و حتی ایجاد جوش روی پوست شود.

از پزشک کمک بگیر

عوامل زیادی برای تعیین نوع پوست وجود دارد و برای تشخیص نوع پوست، باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کرد. فردی که می‌خواهد برای تشخیص نوع پوست به متخصص مراجعه کند، نباید پوست خود را شسته باشد یا این‌که از یک ماده موضعی (کرم، کرم پودر و...) استفاده کرده باشد.

چنانچه فردی یک روز از ماده موضعی استفاده نکند و بعد از آن حس چربی روی پوست خود داشته باشد، به چنین پوستی می‌توان عنوان چرب را اطلاق کرد، البته چنین ارزیابی‌ای دقیق نیست. برای تشخیص چرب بودن مو نیز از چنین روشی استفاده می‌شود یعنی اگر مو بین 24 تا 48 ساعت بعد از شست و شو حالت چرب پیدا کند، به چنین مویی چرب گفته می‌شود.

درست بشویید

برای شست‌وشوی پوست از هر نوعی که باشد، باید از شوینده مناسب استفاده کرد. افرادی که پوست چرب دارند باید حتما از شوینده‌های مخصوص پوست چرب استفاده کنند این دسته از شوینده‌ها چربی پوست را کمتر می‌کنند و PH اسیدی‌تری دارند.

موهای سرکه‌ای

اغلب خانم‌هایی که موهای آنها چرب است، تصور می‌کنند که با بهره‌گیری از روش‌های خانگی می‌توانند از شر چربی مو راحت شوند، یکی از این کارها استفاده از سرکه است. حتی برخی از افراد تصور می‌کنند که با دکلره کردن مو می‌توانند چربی را از بین ببرند در حالی‌که این روش‌ها در دراز مدت، تاثیر چندانی ندارد چون غدد چربی به همان حالت قبلی باقی خواهد ماند. بهره‌گیری از شیوه‌های اینچنینی در طولانی مدت، به موها آسیب وارد می‌کند.

هر چه چرب‌تر، چین و چروک کمتر

پوست چرب تنها عیب ندارد و مزایایی هم برای آن می‌توان در نظر گرفت. برای‌ مثال، آن دسته از افرادی که پوست چرب دارند با افزایش سن، دچار چین و چروک کمتری روی پوست خواهند شد.

علاوه بر این، خطر ابتلا به سرطان در پوست‌های چرب کمتر است، ضمن این‌که این نوع پوست، بعد از انجام لیزر، زودتر ترمیم خواهد شد و جای زخم نیز به‌طور معمول در چنین پوستی باقی نخواهد ماند.

راهی برای رهایی از چربی

افرادی که پوست چرب دارند، برای کنترل چربی پوست خود می‌توانند از صابون‌های مخصوصی که برای این منظور ساخته شده، استفاده کنند. به‌طور کلی شست‌وشوی پوست‌های چرب، در کاهش چربی می‌تواند موثر باشد. اگر میزان چربی بیش از حد باشد و فرد نتواند آن را تحمل کند، پزشک متخصص پوست و مو برای کنترل چربی داروهایی را تجویز می‌کند. داروهایی برای کاهش چربی موها نیز وجود دارند که در صورت لزوم از سوی پزشک تجویز خواهند شد.

مراقبت لازم نیست

پوست‌های چرب به‌دلیل ماهیت‌شان، به مراقبت چندانی نیاز ندارند. آن دسته از افرادی که پوست چرب دارند، به‌طور معمول به استفاده از کرم مرطوب‌کننده نیازی ندارند، البته این مساله به میزان چربی پوست این دسته از افراد نیز بستگی دارد که تشخیص آن به عهده متخصص پوست و مو است. حتی در شرایطی هم که نیاز به استفاده از مرطوب‌کننده باشد، میزان مصرف برای این دسته از افراد، کمتر است.

لایه‌بردار یادت نره

افراد با هر نوع پوست، می‌توانند از لایه‌بردارها استفاده کنند. لایه‌بردارها بیشتر جنبه درمانی دارند و به طور کلی آسیبی به پوست وارد نمی‌کنند. نحوه استفاده از لایه‌بردار مهم است و این لایه‌بردارها در صورتی می‌توانند مفید باشند که افراد به درستی از آنها استفاده کنند.

چربی‌ها را بشوییم


بسیاری از افراد تصور می‌کنند که لیف زدن به صورت محکم در حمام، می‌تواند چربی پوست را در طولانی مدت کاهش بدهد ولی این باور نادرست است چون انجام چنین کاری تنها در کوتاه‌مدت می‌تواند موثر باشد و در بسیاری از افراد بعد از گذشت حدود 2 ساعت، پوست به حالت قبلی، باز خواهد گشت.

دوشنبه 10/7/1396 - 14:57
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


همگان بر اهمیت ریه‌ها در رساندن اکسیژن به بدن و خارج کردن اکسید دوکربن از آن آگاه هستند. ریه‌ چپ همچنین بالشتکی برای قلب شماست و لخته‌های کوچک خون را فیلتر می‌کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین، با وجود اطلاع از اهمیت کار ریه‌ها، آلودگی فزاینده هوا و شرایط تنفسی نامساعد کار آنها را هرچه بیشتر دشوار می‌‌کند. علاوه براین کشیدن سیگار، کمبود ویتامین A، بعضی از داروهای ضد سرماخوردگی و حتی ناراحتی‌های عاطفی می‌تواند باعث بوجود آمدن بیماریهای ریوی از قبیل آسم، امفسیما، برنشیت، سل، آب آوردن ریه، سینه پهلو و سرطان بشود.

اما گیاهانی هستند که می‌تواند باعث کارکرد بهتر ریه‌ها بشوند. این گیاهان کار خارج کردن اخلاط، تبادل گازها، تحریک بافت ریه‌ها و مرطوب سازی هوا، بهبود عملکرد مغز در کنترل تنفس و افزایش جریان خون در بافت‌های ریه‌ها را آسان می‌کنند.

گل ماهور (Mullein)

هم گل و هم برگ گیاه ماهور برای درمان موفق سرماخوردگی، برنشیت، زکام، امفسیما و لارانژیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه ماده‌ای دارد که اخلاط سینه را نرم می‌کند. این گیاه آرام‌بخش نیز هست و خاصیت ضدالتهابی برای سیستم عصبی دستگاه تنفسی دارد. یک تحقیق انجام شده در سال ۲۰۱۳ همچنین نشان می‌دهد که ماهور خاصیت ضد غده‌ای و نیز ضد چربی خون دارد.

شیرین بیان (Licorice)

این گیاه خلط‌ آور است و مجاری تنفسی را مرطوب کرده و اخلاط سینه را نرم و سرفه را کم می‌کند. یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که ریشه شیرین بیان خاصیت ضد باکتری دارد و فعالیت‌های ضد التهابی را افزایش می‌دهد که مانع انتشار سلول‌های سرطانی شده و جراحت‌های ریوی را التیام می‌دهد. ماده موثره شیرین بیان سلول‌های ملتهب را سرکوب کرده خشکی و دفع پروتئین را کاهش می‌دهد.

کهن‌دار (Gingko Biloba)

تحقیقات زیادی روی خواص دارویی کهن‌دار شده است. این گیاه برای ریه هم مفید است. برای مثال در سال ۲۰۱۲ تحقیقات روی سگ‌ها نشان می‌دهد که عصاره این گیاه باعث تحریک ضد التهابی بافت‌های ریه می‌شود.

مخروطسان (Echinacea)

این گیاه خاصیت ضد میکربی و ضد ویروسی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. مخروطسان تولید سلول‌های سفید خون و حالت تهاجمی آن‌ها را سرعت می‌دهد. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد مخروطسان می‌تواند خاصیت عفونی ویروس‌ها را معکوس کرده و ترشح خلط در انسان‌ها را بهبود بخشد. متخصصان براین باورند که این گیاه در هنگام سرماخوردگی می‌تواند تولید خلط را کاهش دهد.

رومارَن یا اِکلیل کوهی یا رُزماری (Rosemary)

رومارَن یا اِکلیل کوهی هم مانند مخروطسانان خاصیت ضد میکربی دارد و روغن آن یک ماده قوی ضد عفونی‌کننده، ضد باکتری و ضد قارچ است. گیاه‌شناسان مدت‌هاست که از اِکلیل کوهی در درمان سرماخوردگی، گلودرد، زکام، سرفه، برنشیت و عفونت‌های سینه استفاده می‌کنند. کارنوسول یکی از عناصر موجود در این گیاه است که در تحقیقات سال ۲۰۱۱ خاصیت ضد سرطان ریه آن مشخص شده است. پژوهشگران دانشگاه شیکاگو متوجه خاصیت سمی کارنوسول برای سلول‌های سرطانی شده‌اند، در حالیکه سلول‌های عادی را به خطر نمی‌اندازد. حیوانات هم این ماده را بخوبی قبول می‌کنند.

اوکالیپتوس (Eucalyptus)

اوکالیپتوس یکی از پر رشد ترین درختان جهان است که ۷۰۰ نوع و ۳۰۰ گونه دارد. این گیاه خواص درمانی بسیاری دارد و روغن آن در درمان انواع بیماری‌های تنفسی همچون آنفولانزا، مننژیت، سرما‌خوردگی، تب، گلودرد، سینوزیت و برونشیت استفاده می‌شود. این گیاه خاصیت ضدعفونی کننده قوی، ملایم کنندگی، ضد انگلی، تسکین دهنده، ضد گرفتگی، ضد التهابی، ضدویروسی دارد و برای ریه بسیار مفید است.
بخاطر ماده سینه‌اوله موجود در اکالیپتوس برای ریه بسیار مفید است. این ماده سرفه را آرام می‌کند و برای درمان سینوزیت مفید است. اکالیپتوس خاصیت ضد اکسیدانت دارد و سیستم ایمنی بدن را در هنگام بیماری تقویت می‌کند.
یک تحقیق در سال ۲۰۱۲۲ نشان می‌دهد که عصاره اکالیپتوس خاصیت جلوگیری کننده از انتشار سلول‌های سرطانی دارد.

خزه ایرلندی (Irish Moss)

این گیاه جالبی در درمان بسیاری از بیماری‌های تنفسی است. در واقع این گیاه ماده اصل بسیاری از داروهایی است که در درمان برنشیت، سرفه و برای دیگر مشکلات ریه‌ها تجویز می‌شود. از آنجایی که این گیاه حاوی مقدار قابل توجهی منگنز، ید، سدیم و کلیسیم است، خاصیت ضد ویروسی دارد و می‌تواند با ویروس آنفلوآنزای ب مبارزه کند.

خزه ایرلند خاصیت ضد التهابی و آرام‌بخش دارد و در درمان سینه پهلو و سل هم از آن استفاده می‌شود. پزشکان گیاهی چین هزاران سال است که خزه ایرلندی را برای درمان سرماخوردگی، زکام، سینه پهلو، سیاسرفه، گلودرد استفاده می‌کنند.

زوفا (Hyssop)

زوفا عطری مشابه رازیانه دارد و خواص مفیدی برای ریه‌ها دارد. این گیاه حاوی موادی برای شربت سینه است که گرفتگی بینی ناشی از سینوزیت و دیگر بیماری‌های ویروسی را از میان می‌برد. این گیاه خاصیت آنتی‌اکسیدانت، ضد التهاب و روان‌ساز دارد و تب را کاهش می‌دهد.

شربت این گیاه سرفه را آرام می‌کند. در دوران گذشته برای درمان آسم، دل درد و گرفتگی بینی از آن استفاده می‌کردند. امروزه مشخص شده که این گیاه خاصیت ضد ویروس دارد و عروق را آرام می‌کند.

نارون (Slippery Elm)

نارون (در متون طب سنتی دردار) چندین خاصیت درمانی دارد و از جمله برای درمان ناراحتی‌های تنفسی مفید است. خواص این گیاه از جمله ضد التهاب، ضد عفونی، صمغی، ادرارآور، روان کننده مزاج و سینه است. گفته می‌شود که برای درمان برنشیت، خونریزی ریه‌ها و سرفه مفید است و خلط آور می‌باشد.

این گیاه برای آسم مفید است و با نرم کردن مخاط بینی، ناراحتی‌های تنفسی را آرام می‌کند.

پای خر (Coltsfoot)

پای خر (از نام های دیگر آن فرفره، فنجیون، حشیشةالسعال، سعالی، سعله، علف سرفه، منجون، فخریون، فرفر، فنجیوون و توسیلا‍ژ) خاصیت درمانی قوی دارد و در بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی از آن استفاده می‌شود. این گیاه برای سیاه سرفه، سرماخوردگی و دیگر ناراحتی‌های ریوی مفید است. حالت شربت سینه دارد و خلط آور می‌باشد. خاصیت ضدالتهابی آن در درمان ناراحتی‌های ریوی مفید است. چای پای خر برای درمان امفسیما، سرفه و حمله‌های آسمی مفید است.

دوشنبه 10/7/1396 - 14:56
سلامت و بهداشت جامعه


اسماعیلی گفت: سلامت محصولات آرایشی بهداشتی دستفروشان در مترو و خیابان‌های شهر به هیچ وجه مورد تأیید وزارت بهداشت نیست.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میزان، مصطفی اسماعیلی، رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص افزایش استقبال از لوازم آرایشی و بهداشتی در بین زنان گفت: مصرف لوازم آرایشی _ بهداشتی به طور چشمگیری افزایش یافته است و افراد با میانگین سنی پایین را نیز وارد این چرخه تقاضا کرده است. بنابراین افزایش استقبال و مصرف بی رویه این گونه مواد، نیاز به فرهنگ سازی داشته و متولیان فرهنگی نیز باید نسبت به این قضیه پاسخگو باشند.

وی افزود: هیچ تضمینی در سلامت و مرغوبیت لوازم آرایشی _ بهداشتی دستفروشان وجود ندارد و نسبت به این امر بارها از جانب سازمان غذا و دارو هشدار داده شده است با این حال متاسفانه بسیاری از شهروندان در قبال پرداخت مبالغ اندک، اقدام به خرید این محصولات می‌کنند.

رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: کوچکترین ناخالصی در مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی_ بهداشتی می‌تواند آسیب‌های جدی را به فرد وارد کند چرا که بسیاری از مواد مضر از طریق پوست جذب بدن شده و به طور مستقیم بر پوست و سایر اعضای بدن تأثیر می‌گذارد بنابراین هر گونه عوارض جانبی ناشی از مصرف اینگونه محصولات برعهده مصرف کنندگان است.

اسماعیلی عنوان کرد: سرب از جمله ترکیبات شیمیایی موجود در برخی لوازم آرایش بوده که تاثیرات منفی آن به راحتی در مصرف کنندگان قابل مشاهده است. بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف لوازم آرایش سرب دار در زنان باردار به طور مستقیم بر جنین تأثیر گذاشته و در مواقعی هم منجر به مرگ می شود. همچنین یکی از شایع‌ترین و قوی‌ترین مواد سرطان زا در لوازم آرایش آفلاتوکسین نوع B است که مصرف آن صدمات حاد کبدی را به دنبال دارد که معمولا اینگونه مواد سمی در لوازم آرایشی غیر مجاز وجود داشته و به راحتی از طریق پوست جذب بدن می‌شود.

رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اذعان داشت: استفاده ازمواد آرایشی قاچاق و تقلبی منجر به رشد سلول‌های سرطانی در افراد می‌شود و ترکیبات شیمایی استفاده شده در این مواد مانند پارابن‌ها و فتالات‌ها به طور مستقیم عامل ایجاد تومور‌های سرطان زا بالاخص سرطان سینه می‌شوند.

اسماعیلی یادآور شد: مصرف کنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ارزان قیمت که معمولا قاچاق و تقلبی هستند، باید نسبت به خطرات و عوارض مصرف اینگونه محصولات آگاه شوند چرا که ترکیبات شیمیایی این مواد دارای آلودگی‌های بالایی بوده و منجر به بیماری‌هایی چون حساسیت پوستی، کچلی، آکنه شدید و صدمات کبدی جبران ناپذیر در بدن می‌شوند.

وی در خصوص نکات قابل توجه در تهیه محصولات آرایشی_بهداشتی تولید داخلی گفت: در هنگام خرید محصولات آرایشی بهداشتی به خصوص تولیدات داخلی باید به نام محصول، نام تجاری، نام شرکت یا کارخانه تولید کننده یا بسته بندی کننده، وزن یا حجم خالص محصول، شماره پروانه بهداشتی ساخت با لوگوی سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید وانقضای مصرف، مواد تشکیل دهنده محصول، سری ساخت و شرایط لازم برای نگهداری محصول نیز توجه شود و توصیه‌های بهداشتی درج شده بر بسته بندی اینگونه محصولات را قبل از مصرف مورد بررسی قرار دهند. شماره پروانه ساخت از مهمترین ویژگی‌های محصولات داخلی است که توسط آن به راحتی می‌توان اصالت و اعتبار محصول را شناسایی و پیگیری کرد.

رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اذعان داشت: به مصرف کنندگان لوازم آرایشی بهداشتی اکیدا توصیه می‌شود از خرید این محصولات در مترو و از دستفروش‌های کنار خیابان خودداری کنند و درصورت تصمیم به خرید اینگونه محصولات در وهله اول به داروخانه‌ها و سپس به مغازه‌های مورد تأیید صنف مربوطه مراجعه کنند. همچنین با توجه به برچسب اصالت حک شده بر بسته بندی محصولات می‌توان از طریق کد یونیک درج شده در آن از جعلی بودن محصول اطمینان حاصل کرد. بنابراین توصیه می‌شود در هنگام خرید محصولات آرایشی بهداشتی به برچسب زرد رنگ بسته بندی توجه شود.

اسماعیلی در پایان یادآور شد: در حال حاضر محصولات قاچاق و جعلی با بسته بندی و در قالب محصولات اصلی در بسیاری از مغازه‌ها و در بساط دستفروشان به فروش می‌رسد بنابراین نمی‌توان به ظاهر و بسته بندی محصولات قاچاق اطمینان و آن را به عنوان محصولات اصلی معرفی کرد.

دوشنبه 10/7/1396 - 14:55
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان عنوان می کنند مصرف مغزیجاتی نظیر گردو، بادام، فندق و بادام زمینی می توانند در کاهش وزن و همچنین کاهش احتمال چاقی موثر باشند. 
به گزارش  مهر، یافته ها نشان می دهد افرادی که مغزیجات آجیلی می خورند نه تنها اضافه وزن کمتری دارند بلکه از شانس ۵ درصدی کاهش ریسک چاقی و اضافه وزن هم برخوردارند.

 

در گذشته این تصور وجود داشت که مغزیجات آجیلی یک ماده غذایی پرچرب با کالری بالا هستند، و گزینه مناسبی برای افرادی که می خواهند کاهش وزن داشته باشند نیست.

 

اما حال محققان دریافته اند که مغزیجات آجیلی منبع غنی انرژی، چربی های خوب، پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و فیتوشیمیایی ها هستند.

 

مغزیجات آجیلی با انواع فواید سلامت، از جمله پیری سالم و عملکرد حافظه، مخصوصا در افراد مسن، مرتبط است.

چهارشنبه 5/7/1396 - 16:45
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

یک تیم تحقیقاتی در کره جنوبی روش جدیدی را برای بهبود درمان های دارویی سرطان کبد با استفاده از سیستم بیولوژی ارائه کرده است. 
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، سرطان کبد پنجمین سرطان شایع در جهان محسوب می شود که از نظر کشندگی در رتبه دوم قرار دارد. سالانه در کشور کره جنوبی، از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۹ نفر به دلیل سرطان کبد می میرند. این سرطان علاوه بر صعب العلاج بودن هزینه های درمانی زیادی نیز به فرد و جامعه تحمیل می کند.

 

به همین دلیل ایجاد یک درمان جدید که بتواند نرخ بقای بیماران مبتلا به این سرطان را افزایش دهد امری الزامی است.

 

در بین داروهای ضد سرطانی، داروی« Sorafenib » توانسته است نرخ بقای بیماران سرطانی را تا حدی افزایش دهد و در نوع خود داروی منحصربفردی در این زمینه محسوب می شود.

 

با این حال حدود ۲۰ درصد بیماران به این دارو پاسخ می دهند و بقیه رفته رفته به این درمان مقاومت نشان می دهند. علاوه براین، مکانیسم عمل و مکانیسم مقاومت به آن نیز به خوبی شناسایی نشده اند.

 

پروفسور کوآنگ هیوتن در دانشگاه ملی سئول به آنالیز تغییرات بیان ژنی در رده های سلولی در پاسخ به Sorafenib با استفاده از سیستم بیولوژی پرداخت تا مکانیسم اثر و مقاومت این دارو را شناسایی کند.

 

با ترکیب شبیه سازی های کامپیوتری و آزمایش های زیستی، مشخص شد که پروتئین دی سولفید ایزومراز(PDI) نقش مهمی را در مکانیسم مقاومت به Sorafenib بازی می کند و با بلوک کردن این آنزیم کارایی Sorafenib به میزان قابل توجهی بهبود می یابد.

 

استفاده از مدل موشی برای بررسی اثر سینرژیک مهارPDI و Sorafenib روی کارسینومای هپاتوسلولار نیز این یافته ها را تایید کرد.

 

این مطالعه نشان می دهد که ایجاد روش های جدیدی که بتوانند بر مقاومت دارویی سرطانی مقابله کنند با استفاده از ترکیب سیستم بیولوژی و مطالعات آزمایشگاهی مقدور است. 

چهارشنبه 5/7/1396 - 16:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

کارشناسان سلامت معتقدند مصرف زیاد منگنز خوراکی ممکن است موجب عفونت قلبی کشنده شود. 
به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده است در صورتی که در مصرف منگنز خوراکی افراط شود قلب به نوعی باکتری موسوم به "استافیلوکوکوس اورئوس" آلوده می‌شود که برای قلب کشنده است.

 

منگنز ماده معدنی ضروری برای بدن است که اگر به صورت افراطی مصرف شود می‌تواند سمی باشد. این ماده معدنی در سبزیجات برگ‌دار همچون کلم و اسفناج و همچنین در چای، آناناس و خشکبار وجود دارد.

 

متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در این آزمایش به بررسی تاثیر افراط و تفریط در مصرف این ماده بر آلودگی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در موش‌ها پرداختند.

 

در این بررسی گروهی از موش‌ها سه برابر بیش از حد مجاز با ماده معدنی منگنز تغذیه شدند و در گروه دیگر مصرف مقدار طبیعی رعایت شد. این متخصصان دریافتند تنها افزایش مصرف این ماده بر احتمال آلوده شدن به این باکتری تاثیر دارد.

 

به گزارش مدیکال نیوز تودی، همچنین بیشتر موش‌هایی که مصرف مازاد منگنز داشته‌اند در نتیجه ابتلا به این عفونت تلف شده‌اند.

 

 

چهارشنبه 5/7/1396 - 16:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

نتایج یک مطالعه نشان داده است که آب سخت می تواند به مانع پوستی که از ما در مقابل تهدیدات خارجی مانند باکتری ها و آفتاب سوختگی محافظت می کند، آسیب رسانده و منجر به ابتلا به اگزما شود. 
به گزارش مهر، محققان کالج کینگ لندن پی برده اند که قرارگیری پوست در معرض آب سخت باعث آسیب به مانع پوست می شود و حساسیت پوست را به عوامل خطرناکی که در محصولات شوینده روزانه مانند صابون و پودر شستشو وجود دارد افزایش می دهد.

 

به گفته محققان، pH پوست معمولا اسیدی است، اما آب سخت دارای خاصیت قلیایی بالای است که می تواند pH سطح پوست را افزایش دهد.

 

آب سخت حاوی میزان بالای یون های کلسیم و منیزیم است که با سورفاکتانت های مانند سولفات لوریل سدیم (SLS) و سولفات اتر لوریل سدیم (SLES) پیوند خورده و به عنوان مواد شوینده و یا مواد خیس کننده عمل می کنند و باعث می شود آنها غیر قابل حل شوند، بدین ترتیب آنها بر روی پوست رسوب می کنند.

 

تغییر وضعیت به سوی pH قلیایی موجب اختلال در عملکرد طبیعی پوست به عنوان یک مانع فیزیکی می شود و آن را مستعد تجمع باکتری های بیماری زا بالقوه کرده که می تواند منجر به عفونت شود.

 

سایمون دانبی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «بواسطه آسیب به مانع پوستی، شستشو با آب سخت می تواند در بروز اگزما نقش داشته باشد، بیماری پوستی ای که با بثورات قرمز پوستی و خارش شدید همراه است.»

 

به گفته محققان، بیماران مبتلا به اگزما در مقایسه با افراد دارای پوست سالم در برابر تاثیرات آب سخت حساس تر هستند.

 

این افزایش حساسیت با یک بیماری ژنتیکی نقص در مانع پوستی ناشی از جهش در ژن های کدگذاری کننده filaggrin مرتبط است. filaggrin یک پروتئین ساختاری است که برای تشکیل مانع پوست ما در مقابل محیط بیرونی مهم است. بالغ بر نیمی از افراد مبتلا به اگزما حامل ژن filaggrin هستند.

 

مطالعه جدید نشان می دهد مکانیسمی که از طریق آن یون های کلسیم و منیزیم در آب های سخت، سورفکتانت ها و فیلاگرین ارتباط برقرار می کنند و به مانع پوستی آسیب می رسانند، می توانند در ابتلا به اگزما نقش داشته باشند.

 

چهارشنبه 5/7/1396 - 16:43
سلامت و بهداشت جامعه


دکتر جمشید قاجار، استاد جراحی مغز و مدیر مرکز صدمات مغزی دانشکده پزشکی استنفورد با استفاده از فناوری واقعیت مجازی موفق به تشخیص ترومای خفیف مغزی ناشی از ضربه شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، ضربه مغزی یک نمونه از ترومای مغزی است که با برخورد سر به موانع و تکان شدید مغز در جمجمه ایجاد می‌شود.

 

فناوری تشخیص ضربه مغزی به کمک هدست‌ واقعیت مجازی شامل حسگر بسیار دقیق تشخیص حرکات چشم است که با هدف تشخیص دقیق ضربه مغزی در کمترین زمان برای انجام هرچه سریع‌تر اقدامات درمانی ساخته شده است.

 

هدست واقعیت مجازی مورد استفاده در این فناوری مجهز به سیستم هماهنگ‌سازی و تشخیص سریع حرکات چشم در طول یک دقیقه برای تشخیص سریع مشکلات مغزی ناشی از ضربه است.

 

این فناوری سال گذشته مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده قرار گرفته و در حال حاضر تیم تحقیقاتی دکتر قاجار از آن برای تشخیص ترومای مغزی ناشی از ضربه در میان فوتبالیست‌ها و سایر بیماران استفاده می‌کنند.

 

وی معتقد است که با استفاده از فناوری واقعیت مجازی و سهولت استفاده از آن می‌توان عوارض شدید ترومای مغزی در ورزشکاران را با تشخیص به موقع کاهش داد.

 

محققان بر این باورند که با استفاده از این فناوری می‌توان عوارض ثانویه غیرقابل درمان ناشی از تشخیص دیرهنگام ضربه مغزی در بازیکنان فوتبال زیر 12 سال را نیز تشخیص داد.

 

مطالعات دکتر قاجار از سال 2003 آغاز شد و در سال 2009 با ثبت فناوری تشخیص حرکات چشم و با دریافت سرمایه 30 میلیون دلاری از وزارت دفاع ایالات متحده با جدیت دنبال شد.

 

تیم تحقیقاتی دکتر قاجار با ترکیب فناوری رهگیری حرکات چهره در هدست واقعیت مجازی و ثبت حرکات چشم با دنبال کردن نقطه قرمز متحرک در نمایشگر به خوبی قابل تشخیص است.

 

مغز افراد سالم حرکات نقطه قرمز را به خوبی پیش‌بینی می‌کند، اما مغز آسیب‌دیده  نمی‌تواند نقطه قرمز را دنبال کند و همین ضعف به سرعت و در طول 60 ثانیه توسط فناوری واقعیت مجازی مشخص می‌شود.

 

 

چهارشنبه 5/7/1396 - 16:42
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد تنباکوهای معطر مواد صنعتی شامل اسانس‌ها و حلال‌های بسیار خطرناک از جمله بنزن است، گفت: جریمه‌هایی که برای مکان‌های عرضه قلیان صادر می‌شود، قدرت بازدارندگی لازم را ندارد.  
خسرو صادق‌نیت در گفت‌وگو با  ایلنا درباره استفاده از تنباکوهای معطر گفت: در آزمایشاتی که از این نوع تنباکو‌ها صورت گرفته، هر چند که این تنباکوها به اسم میوه‌جات و سبزیجات عرضه می‌شوند، اما متاسفانه هیچ آثاری از میوه‌جات و سبزیجات در آنها وجود ندارد و ۷۰ تا ۸۰ درصد مواد این تنباکوها مواد صنعتی شامل اسانس‌ها و حلال‌های بسیار خطرناک از جمله بنزن بوده‌است.

 

او با اشاره به اینکه بنزن یکی از خطرناک‌ترین مواد سرطان‌زا است، ادامه داد: تنباکوی استفاده شده در این نوع تنباکوها نیز از نوع نامرغوب و درجه سه است و در واقع تنباکوهایی را که قارچ و کپک زده‌اند، برای اینکه دوباره به چرخه مصرف بازگردانند، جمع‌آوری می‌کنند و با اضافه کردن اسانس‌ها و حلال‌ها آن را به صورت تنباکوی معطر وارد بازار می‌کنند.

 

رئیس مرکز سلامت محیط و کار همچنین خاطرنشان کرد: در بازرسی‌هایی که از مراکز عرضه قلیان داشتیم، متوجه شدیم در تنباکوهای آماده شده مواد روان‌گردان نیز استفاده می‌شود و در برخی از این مراکز مواد روان‌گردان نیز پیدا کردیم.

 

صادق‌نیت تاکید کرد: تنباکوهای معطر به مراتب آسیبش از تنباکوهای معمولی بیشتر و خطرناک‌تر است و از آنجا که اغوا کننده است، مردم آن را مفید و بی‌خطر بدانند و بسیار استقبال شود. متاسفانه مصرف قلیان‌های معطر در بین جوانان و نوجوانان بویژه دختران بیشتر شده است.

 

او با بیان اینکه قسمت اعظم این تنباکوها وارداتی و از کشور مصر وارد می‌شود، تصریح کرد: ما در این زمینه سعی کردیم با کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به ممانعت از واردات و همچنین تولید آن کنیم که این ابلاغیه با شکوایه‌ای از سوی تولید‌کنندگان و واردکنندگان مواجه شد و این موضوع در دیوان عدالت اداری مطرح و این ابلاغیه توسط حکم دیوان متوقف شده است و امیدواریم با بررسی‌هایی که در دیوان عدالت اداری انجام می‌شود، بتوانیم با این عامل سرطان‌زا مقابله کنیم.

 

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه از سه سال پیش با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز عرضه قلیان صادر نمی‌شود، گفت: از همه کسانی که می‌خواهند قهوه‌خانه‌ یا سفره‌خانه را‌ه‌اندازی، تعهد گرفته می‌شود که عرضه قلیان در این مکان‌ها صورت نگیرد. همچنین بر طبق قانون عرضه و استعمال مواد دخانی از جمله قلیان در اماکن عمومی ممنوع است بنابراین هر امکنه‌ عمومی اگر عرضه دخانیات در آن صورت بگیرد، خلاف قانون عمل کرده و سیستم قضایی باید با آن برخورد کند.

 

صادق‌نیت به بازرسی‌های وزارت بهداشت از این اماکن اشاره کرد و گفت: بازرسان وزارت بهداشت به صورت برنامه‌ریزی شده با این مراکز مقابله و برخورد می‌کنند و پرونده‌های تخلف آن‌ها را به مراجع قضایی ارجاع می‌دهند، اما متاسفانه میزان جرائمی که برای این مکان‌های متخلف صادر می‌شود، جریمه بازدارنده‌ای نیست و سودی که این افراد از عرضه قلیان می‌برند بیشتر از جریمه‌ای است که پرداخت می‌کنند و باعث می‌شود که بازرسان بیش از چندین بار صنوف متخلف را به مراجع قضایی معرفی می‌کنند اما آنها با پرداخت جریمه دوباره به کار خود ادامه می‌دهند.

 

او با بیان اینکه این تخلفات در شهر تهران بیشتر از شهرستان‌ها است، گفت: گستردگی صنوف و مراجع قضاوت کننده در تهران باعث تشتت آراء شده و سیستم قضایی باید احکام محکم‌تر صادر کند و برخورد قاطع‌تری در این زمینه داشته باشند. امیدوارم با افزایش تعاملات وزارت بهداشت با سیستم قضایی ما در تهران نیز بتوانیم با این معضل جدی سلامت برخورد موثرتری داشته باشیم.

چهارشنبه 5/7/1396 - 16:40
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو ضمن ارائه توضیحاتی درباره تفاوت در برندهای مختلف واکسن آنفلوانزا، گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواسط شهریور و اوایل مهرماه اعلام کرد. 
دکتر علی واشقانی فراهانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان واکسن‌های آنفلوانزا موجود در بازار گفت: خوشبختانه در حال حاضر به اندازه کافی و معادل نیاز سالیانه‌ کشور واکسن آنفلوانزا تامین کرده‌ایم و با منابع جدیدی که ثبت کردیم، بر اساس برآوردهای مصرف سالیانه واکسن به اندازه کافی وارد کشور شده است و اکنون مشکلی از بابت واکسن نداریم.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا برندهای مختلف واکسن که در بازار موجود هستند، از نظر کیفی تفاوتی باهم دارند، گفت: برندهای مختلف واکسن‌ها هیچ تفاوت و مزیتی نسبت به یکدیگر ندارند و ما در بازار ایران انوع مختلف واکسن آنفلوانزا اعم از هلندی، فرانسوی، روسی و... و. را داریم که همه آنها استانداردهای سازمان غذا و داروی ایران را گذرانده‌اند و در آزمایشگاه‌های ما پرونده‌های کیفی‌شان بررسی شده است. بر این اساس اعلام می‌کنیم که برندهای مختلف واکسن آنفلوانزا هیچ مزیت خاصی نسبت به یکدیگر ندارند.

 

واشقانی فراهانی با بیان اینکه ما هموراه وکسن‌ها را از نظر اثربخشی و عوارض جانبی بررسی می‌کنیم، گفت: بر اساس بررسی‌های ما واکسن‌های مختلفی که در بازار کشور وجود دارند نسبت به هم تفاوتی ندارند و همه آنها سطح ایمنی لازم را ایجاد می‌کنند و عوارض‌شان هم شبیه به یکدیگر است و همه آنها عوارض عمومی واکسن آنفلوانزا را دارند. حال در برخی موارد ممکن است افراد یا پزشکان بر اساس نظرات شخصی واکسن نوع خاصی را ترجیح دهند، اما ما به عنوان مرجع رسمی این حوزه که همه نتایج آنها را بررسی می‌کنیم، می‌گوییم که تفاوت معناداری میان اثربخشی و عوارض مختلف واکسن‌های مختلف وجود ندارد و همه آنها ممکن است عوارض عمومی آنفلوانزا را مانند تب خفیف یا آبریزش بینی خفیف از خود نشان دهند.

 

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تاکنون موارد آنفلوآنزای گزارش شده همان آنفلوآنزای فصلی شامل H۱N۱، H۲N۳ و آنفلوآنزای نوع B است که در این میان آنفلوآنزای H۱N۱ از قدرت بیماری‌زایی بیشتری برخوردار است، ادامه داد: ایمن‌سازی واکسن آنفلوانزا صرفا بر علیه این سه نوع از بیماری آنفلوآنزا بوده و هیچ کارایی برعلیه بیماری سرماخوردگی و سایر انواع بیماری آنفلوآنزا ندارد.

 

وی با تاکید بر اینکه واکسن‌های آنفلوآنزای ثبت شده در کشور که از طریق مراجع قانونی توزیع می‌شوند، انواع سه‌گانه ویروس آنفلوآنزای شایع را پوشش می‌دهند و از نظر اثربخشی و ایجاد سطح ایمنی مزیتی نسبتی به یکدیگر ندارند، گفت: باید توجه کرد که در زمینه واکسن آنفلوانزا انجام واکسیناسیون همگانی ضرورتی ندارد و کماکان تزریق این واکسن فقط برای افراد با ریسک بالا شامل بیماران دارای نقص ایمنی یا افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت، آسم و ...با تجویز پزشک توصیه می‌شوند.

 

واشقانی فراهانی با بیان اینکه مصرف این واکسن در زنان باردار صرفا با تجویز و نظارت متخصصان مربوطه مجاز خواهد بود، گفت: افرادی که قبلا با واکسن سال جاری واکسینه شده‌اند نیازی به تکرار و تزریق مجدد واکسن آنفلوانزا ندارند، به جز کودکانی که برای اولین بار تحت واکسیناسیون قرار می‌گیرند.

 

وی با بیان اینکه در بهترین شرایط از زمان تزریق واکسن، ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد تا ایمنی مناسب در فرد ایجاد شود، گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواسط شهریور و اوایل مهرماه است که واکسن بهترین کارایی و زمان ایمن‌زایی را خواهد داشت. بنابراین توصیه می‌شود که این واکسن در این زمان تهیه و در مراکز مجاز تزریق شود. باید توجه کرد که شرایط نگهداری و حمل و نقل این واکسن در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد است. البته نکته بسیار مهم، محفاظت از یخ‌زدگی واکسن است. بنابراین توصیه می‌شود دمای یخچال به نوعی تنظیم شود که از یخ‌زدگی آن جلوگیری کند. حال در صورتی که پس از تهیه واکسن از مرکز توزیع مجاز بلافاصله آن را تزریق کنیم، جای نگرانی وجود ندارد، اما در صورت نیاز به زمان بیشتر جهت نگهداری و یا حمل و نقل آن لازم است واکسن همراه با یخ خشک حمل شده و در اولین زمان ممکن به یخچال منتقل شود.

 

واشقانی فراهانی بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا را در حال حاضر برای عموم جامعه رعایت اصول بهداشتی فردی و پرهیز از تماس با افراد آلوده دانست.

چهارشنبه 5/7/1396 - 16:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته