• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4214روز قبل
خواص خوراکی ها
فصل زمستان باوجود زیباییهای فراوانی که دارد، همراه با آنفلوآنزا و سرماخوردگی است، اما یک رژیم غذایی سالم می تواند بدن را در برابر هجوم ویروسها و باکتریهای این بیماریها ایمن کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، خوراکیهایی وجود دارند که از آنها با عنوان "ابَر خوارکی" یاد می شود. این مواد قادرند پیروزی سیستم ایمنی بدن انسان در مبارزه با ویروس آنفلوآنزای فصلی را تضمین کنند.

مطالعات مختلف نشان می دهند که مصرف مواد غذایی چون روی، سلنیوم و بتا گلوکان ها پیش از آنکه اولین علائم بیماری پدیدار شوند به سیستم دفاعی کمک می کنند که در تمام فصل زمستان از بدن محافظت کنند.

این مواد مغذی در خوراکیهایی که در ادامه معرفی می شوند به میزان فراوانی وجود دارند و بنابراین مصرف این غذاها در این فصل همانند داروهای انرژی زا عمل می کنند.

شهرت سیر در تاریخ مبارزه با عفونتهای ویروسی
سیر در تاریخ مبارزه با عفونتهای ویروسی آنفلوآنزا از شهرت بالایی برخوردار است و همواره توانسته در این جنگ پیروز میدان باشد. برای مثال، به دلیل اینکه سیر محتوی مقادیر بالایی از ترکیبات گوگرد به ویژه "آلیسین" است در طول هر دو جنگ جهانی اول و دوم از این ماده به عنوان آنتی بیوتیک استفاده می شد.
تاثیرات این عوامل آنتی میکروبی ترکیبات گوگرد- دار سیر در مطالعات مختلفی به ویژه در تحقیقی که در ژورنال علوم پزشکی زیستی انگلیس در سال 2004 منتشر شد به اثبات رسیدند.
در این تحقیقات دانشمندان کشف کردند که میزان اثربخشی ترکیبات گوگردی در برابر عفونتهای باکتریایی که نسبت به آنتی بیوتیکها مقاوم شده اند برای مثال باکتری Methicillin-resistant Staphylococcus aureus بسیار بالا است.
امروزه در ادبیات پزشکی تائید شده است که آلیسین همچنین در برابر عفونتهای باکتریایی "ای. کولی" مقاوم نسبت به دارو، عفونتهای قارچی و انگلها به ویژه انگل عامل اسهال های مسافرتی بسیار فعال بوده و از خواص ضد ویروسی نیز برخوردار است.
برپایه بررسیهای بالینی، مصرف مداوم سیر می تواند از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی پیشگیری کند.
سبوس گندم
سبوس گندم یکی از غنی ترین منابع گیاهی روی است. روی یک ماده معدنی بسیار مهم است که تقریباً از هر نظر قادر است سیستم ایمنی بدن را تنظیم کند. روی در توسعه "لنفوسیتهای T"، گروهی از گلبولهای سفید خون که در مبارزه با عفونتها فعال هستند، نقش مهمی ایفا می کند.
همچنین، این ماده معدنی به حفظ بهداشت پوست و غشای مخاطی که هر دو از اولین موانع بر سر راه عفونتها هستند کمک می کند. بررسیها نشان می دهد که در 100 گرم سبوس گندم 17 میلیگرم روی وجود دارد. پزشکان مصرف روزانه 11 میلیگرم روی برای مردان و 8 میلیگرم برای زنان را توصیه می کنند.
هرچند پروتئینهای حیوانی بهترین منبع روی هستند اما این پروتئینها منابع بالای کلسترول و چربیهای اشباع شده نیز هستند و بنابراین مصرف بالای آنها توصیه نمی شود.
بادام زمینی

بادام زمینی غنی ترین منابع "سلنیوم" هستند. این ماده مغذی به ساخت "سلنوپروتیئنها" کمک می کند. "سلنوپروتئین"، یک آنتی اکسیدان قوی است که از خراب شدن سلولهای توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند.
این بدان معنی است که سلنیوم می تواند به پیشگیری از بیماریهای مزمنی چون سرطانها و آسیبهای قلبی عروقی کمک کند.
همچنین، "سلنوپروتئینها" در ساخت سلولهای دفاعی لنفوسیتهای T حضور دارند و بنابراین نقش مهمی در حفاظت از سیستم ایمنی ایفا می کنند.
دانشمندان مصرف روزانه 55 میکروگرم سلنیوم را توصیه می کنند. اما یک دانه بادام زمینی محتوی 95 میکروگرم از این ماده است و 1 اونس آجیل برابر با 544 میکروگرم سلنیوم است.

به گفته محققان، مصرف زیاد سلنیوم می تواند برای سلامت بدن مضر باشد بنابراین بهتر است که آجیلها به صورت دوره ای مصرف شوند.
سوپ جو و قارچ

قارچ و جو دو ماده خوارکی هستند که محتوی مقادیر بالایی از "بتا- گلوکان" هستند. "بتا- گلوکان"، نوعی از کربوهیدراتها هستند که بر روی دیواره های سلولی قارچها، مخمرها، باکتریها، جلبکهای دریایی، گلسنگها و گیاهان پیدا می شوند.
محققان می گویند که "بتا- گلوکان" می تواند عملکرد دو نوع از سلولهای دفاع ایمنی شامل سلولهای قاتل طبیعی و ماکروفاژها را بهبود بخشد و سیستم ایمنی بدن را تحریک کند.
مطالعاتی که در سال 2004 بر روی گروهی از مدلهای حیوانی به ویژه یک بچه خوک 5 روزه که در معرض ویروس آنفلوآنزای خوکی انجام شد نشان داد که یک دوز روزانه 50 میلیگرم بتا- گلوکان توانست این حیوان را نسبت به گروه کنترل از آلوده شدن به این ویروس حفظ کند.
سالاد کلم پیچ
سالاد کلم پیچ یکی از بهترین منابع ویتامین C است. اما از آنجا که ویتامین C نسبت به گرما بسیار حساس است این ماده خوراکی باید به صورت خام مصرف شود.
در هر 100 گرم کلم پیچ در حدود 120 میلیگرم ویتامین C وجود دارد. پزشکان، مصرف روزانه 90 میلیگرم از این ویتامین را برای مردان و 75 میلیگرم را برای زنان توصیه می کنند.
ویتامین C که همچنین با نام اسید آسکوربیت نیز شناخته می شود یک آنتی اکسیدان است که به پیشگیری از تخریب سلولها به سبب رادیکالهای آزاد پیشگیری می کند.
مشاهدات بالینی نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی غنی از این ویتامین دارند به ندرت دچار سرماخوردگی می شوند و در صورت ابتلا به سرماخوردگی، دوره بیماری آنها نسبت به سایر افراد کوتاهتر است.
 

يکشنبه 25/10/1390 - 15:6
نجوم
بزرگترین خوشه کهکشانی که تا کنون در جهان دیده شده است، توده غول پیکری که اخترشناسان آن را "El Gordo" می نامند، روزی می تواند اسرار زیادی را درباره ماده تاریک نامرئی که جهان را از خود پر کرده است آشکار سازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نام این خوشه به زبان اسپانیایی به معنی "خوشه کهکشان چاق" و نام رسمی آن ACT-CL J0102-4915 است که در فاصله هفت میلیارد سال نوری از زمین، در دوره ای که جهان نیمی از سن کنونی خود را داشته قرار گرفته است. جهان اکنون 13.7 میلیارد سال سن دارد.

این کهکشان غول پیکر جرمی دو کوادریلیون (2,000,000,000,000,000) برابر خورشید دارد و از این رو عظیم ترین خوشه ای است که تا کنون در دورافتاده ترین بخش از جهان هستی شناسایی شده است.

یک خوشه کهکشانی غول پیکر

خوشه های کهکشانی در پی ترکیب گروه های کوچکتر کهکشانی شکل می گیرند. این رویدادها به میزان ماده تاریک و انرژی تاریک در جهان بستگی دارند و از این رو این خوشه می تواند اطلاعات زیادی را در رابطه با ماده تاریک در اختیار دانشمندان قرار دهد.

 

 

خوشه کهکشانی چاق توسط رصدخانه فضایی چاندار ناسا و تلسکوپ "آتاکاما" در شیلی کشف شده است. دانشمندان یافته های خود را درباره این خوشه کهکشانی به تازگی و در نشست انجمن نجوم آمریکا ارائه کرده اند.

El-Gordo یک خوشه کهکشانی داغ

بر اساس یافته های چاندرا و تلسکوپ VLT در شیلی گاز در میان این خوشه کهکشانی می تواند به حرارت 200 میلیون درجه سلسیوس برسد. به گفته محققان دانشگاه "روتگرز" این خوشه عظیم ترین و داغ ترین خوشه کهکشانی است که در چنین فاصله ای از جهان هستی دیده شده است.

این حرارت به همراه این حقیقت که کهکشانهای درون این خوشه در دو دسته قابل تشخیص دسته بندی شده اند نشان می دهد این خوشه محل تلاقی پرانرژی دو خوشه کهکشانی دیگر است. به گفته محققان کهکشانها در این خوشه با سرعت سه میلیون مایل در ساعت حرکت می کنند.

با وجود اینکه ابعاد و فاصله این خوشه بسیار کمیاب است، با مدل استاندارد انفجار بزرگ در کیهان شناسی همخوانی دارد و نشان می دهد بیشترین بخش جهان از ماده و انرژی تاریک تشکیل شده و در حدود 13.7 میلیارد سال پیش و پس از انفجار بزرگ به وجود آمده است.

بر اساس گزارش اسپیس، مطالعات بیشتر می تواند مدل چگونگی تفکیک شدگی ماده تاریک را از گازهای این خوشه کهکشانی ارائه کرده و جزئیاتی را درباره طبیعت ماده تاریک آشکار سازد.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:58
آموزش و تحقيقات
محققان دانشگاه کیس وسترن شیوه ای جدید را برای استخراج انرژی شیمیایی بدن حشرات هیبریدی یافته اند، انرژی که برای تامین نیروی مورد نیاز تجهیزات تصویری و حسگرهای الکترونیکی نصب شده روی بدن این حشرات استفاده می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، عده ای این حشرات را حشرات روباتیک می نامند و عده ای آنها را حشرات هیبریدی یا سایبورگ، با این همه دانشمندان تلاش زیادی دارند تا حشرات مجهز به حسگرهای الکترونیکی و تجهیزات صوتی و تصویری را با هر نامی که دارند، برای انجام مطالعات مختلف و استفاده در عملیات امداد و نجات توسعه دهند.

محققان دانشگاه "کیس وسترن" به تازگی راه حلی جدید را برای تامین انرژی حسگرهای الکترونیکی این حشرات یافته اند. باتری های نصب شده بر پشت حشرات نمی توانند انرژی مورد نیاز برای پشتیبانی از ماموریتهای برنامه ریزی شده تجسسی را تامین کنند از این رو محققان به سختی در تلاش بوده اند تا این انرژی را از خود حشرات تامین کنند. در همین راستا محققان دانشگاه میشیگان در حال توسعه تکنیکی برای ذخیره انرژی حاصل از حرکات بدن حشرات هستند، اما محققان کیس وسترن شیوه ای جدید را برای تامین انرژی از ساختار شیمیایی بدن حشرات ارائه کرده اند.

 

 

در این تکنیک تعدادی آنزیم برای تجزیه مولکولهای پیچیده که پس از تغذیه در سوسکها ایجاد می شود، استفاده می شود تا قند ناشی از تغذیه اکسیده شده و الکترون آزاد شود این الکترونها سپس برای تولید انرژی به کار گرفته می شوند. این به آن معنی است که حشره بدون حرکت کردن نیز می تواند انرژی تولید کند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان همچنین در جستجوی راهکاری برای تجهیز حیوانات کنترل از راه دور دیگری نیز هستند، به ویژه کوسه ها اما حشرات همواره به دلیل ابعاد کوچک بدن و بیولوژی ساده ای که دارند از کارایی بیشتری برخوردارند.

توسعه فناوری استفاده از انرژی حرکتی حشرات  در دانشگاه میشیگان

پیش از این نیز پروفسور ایرانی دانشگاه میشیگان به همراه گروهی از محققان این دانشگاه فناوری جدیدی را برای ایجاد امکان استفاده از حشرات در ماموریتهای تجسس، امداد و نجات در زمان وقوع بلایای طبیعی از قبیل زمین لرزه یا سیل ارائه کرده بود.

قرار است در این فناوری دوربینها و میکروفنهایی بسیار کوچک بر پشت سوسکها نصب شوند تا این حشرات بتوانند به نیروهای امداد در یافتن قربانیان بلایای طبیعی که در زیر آوارها به دام افتاده اند کمک کنند. تفاوت این فناوری با فناوری محققان دانشگاه کیس وسترن این است که خلیل نجفی - دانشمند دانشگاه میشیگان در تلاش است انرژی حرکتی خود این حشرات را برای تامین انرژی تجهیزات ارتباطاتی که بر روی بدن آنها نصب شده، استفاده کند. به گفته نجفی با کمک تکنیک جذب انرژی از حرکات بدن حشره می توان انرژی مورد نیاز دوربینها، میکروفنها و دیگر حسگرها و تجهیزات ارتباطاتی که یک حشره می تواند در یک کوله پشتی کوچک به همراه خود حمل کند را تامین کرد.

بر اساس گزارش تلگراف،تیم نجفی تاکنون موفق به ساخت ابزاری شده که می تواند از حرکت بالهای سوسک سبز "ژوئن" در هنگام پرواز انرژی تولید کند. با قرار گرفتن ژنراتورهای مینیاتوری بر روی هر یک از بالهای این سوسک، محققان دارند انرژی کافی برای تامین نیروی دوربین و میکروفن نصب شده بر روی بدن سوسک تامین شود تا حشره بتواند با کمک این تجهیزات در شرایط دشوار و نامساعد اطلاعات محیطی جمع آوری کند.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:57
هوا و فضا
شهرهای لندن و نیویورک دو منطقه ای هستند که در خطر سقوط فضاپیمای روسها قرار دارند اما احتمال قوی تر این است که فوبوس-گرانت، پروژه شکست خورده روسها در دریا سقوط خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان اعلام کردند فضاپیمای از کار افتاده فوبوس-گرانت ساعاتی پس از ظهر روز یکشنبه 14 ژانویه 2012 به زمین سقوط خواهد کرد از این رو پروژه کنترل شدید مدار این فضاپیما آغاز شده است.

این امکان وجود ندارد که محل دقیق برخورد فضاپیما با زمین تعیین شود اما احتمال تکرار سناریوی همیشگی سقوط در درون دریا بسیار قوی است، با این همه شهرهای بزرگ جهان از قبیل لندن و نیویورک نیز در خطر برخورد این فضاپیما قرار دارند.

با این همه به دلیلی اینکه بیشترین بخش زمین را آب فرا گرفته است، دانشمندان اطمینان زیادی دارند که فوبوس گرانت به درون آب اقیانوس سقوط کند. مسیر کنونی حرکت فضاپیما آن را در زاویه 51.4 درجه شمال و جنوب خط استوا قرار داده است. قرار بود فوبوس-گرانت بر روی قمر فوبوس فرود آمده و پس از نمونه برداری از خاک آن به زمین بازگردد، اما نقص فنی ناشناخته ای تمامی نقشه های روسها را بر آب کرد.

دانشمندان برای پیش بینی محل دقیق فرود این فضاپیما، کاری که در مورد سقوط فضاپیمای ناسا و آلمانها نیز موفقیت آمیز نبود، باید مسیر حرکت آن را در مدار زمین ثانیه به ثانیه تا رسیدن به اتمسفر دنبال کنند. احتمال می رود در آخرین لحظات رسیدن به اتمسفر سرعت فوبوس گرانت به هشت کیلومتر بر ثانیه برسد از این رو می تواند در هر نقطه ای در محدده ای چهار هزار و 300 کیلومتری سقوط کند.

متخصصان احتمال می دهند بیش از 30 تکه از این فضاپیما با وزن کلی 200 کیلوگرم به سطح زمین برسند اما خطرناکترین بخش این رویداد سوخت فوبوس گرانت است که امید می رود در اتمسفر زمین سوخته و نابود شود. بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد در صورتی که قطعات به هر بخشی از زمین خسارتی وارد آورد، هزینه این خسارات به عهده دولت روسیه خواهد بود.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، در گذشته هیچ گزارشی مبتنی بر آسیبهای انسانی و خسارتهای مالی در اثر برخورد فضاپیما یا قطعاتی از یک فضاپیما با زمین ارائه نشده است.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:55
آموزش و تحقيقات
محققان به تازگی اعلام کرده اند با توجه به حجم بالای دی اکسید کربن موجود در اتمسفر، احتمال اینکه عصر یخبندان بعدی زمین تا هزار و 500 سال دیگر فرابرسد بسیار کم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تمرکز بالای گازهایی مانند دی اکسید کربن عامل اصلی بالا رفتن میزان گرمای جهانی در سال 2010 به شمار می رود و حتی اگر کل جهان تولید دی اکسید کربن را متوقف کند، این گاز برای چند دهه در اتمسفر باقی خواهد ماند.

عصر یخبندان دورانی است که طی آن کاهش دمای زیادی در اتمسفر زمین به وجود می آید و به این واسطه لایه های بزرگ یخی بر روی زمین شکل می گیرند. تا کنون دست کم پنج عصر یخبندان بر روی زمین شکل گرفته است که طی این دورانها چرخه هایی از یخبندان و ذوب شدگی لایه های یخی وجود داشته اند.

زمین همچنین دورانهای بین دوره ای یخبندان نیز داشته است که بر اساس تخمینها تا پایان دوران بین یخبندان کنونی زمین در صورتی که میزان دی اکسید کربن موجود در اتمسفر از 240 بخش بر میلیون در حجم یا ppmv افزایش پیدا نکند، هزار و 500 سال دیگر باقی مانده است. با این همه در حال حاضر میزان تمرکز دی اکسید کربن موجود در اتمسفر 390 ppmv است و در این سطح از دی اکسید کربن امکان افزایش حجم صفحات یخی وجود نخواهد داشت.

دلیل وقوع عصرهای یخبندان هنوز به صورت کامل شناخته نشده است اما میزان تمرکز متان و دی اکسید کربن در اتمسفر، تغییرات در حرکت مداری زمین به دور خورشید، و حرکات صفحات تکتونیکی در این رویداد نقش دارند. پیش بینی می شود که با افزایش میزان تولید گازهای گلخانه ای جهان به گرم شدن ادامه دهد و خطرات رویدادهای طبیعی به واسطه افزایش سطح آب دریاها نیز افزایش پیدا کند.

بر اساس گزارش رویترز، دانشمندان به جهانیان اخطار داده اند که میزان افزایش گرمای جهانی باید تا دو درجه کاهش پیدا کند تا از آثار مخرب تغییرات جوی جلوگیری شود.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:55
بیماری ها
گروهی از دانشمندان سوئدی نشانگرهایی را یافتند که می توانند بروز بیماری آلزایمر را حداکثر 10 سال زودتر نشان دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه لوند و دانشگاه اسکان در سوئد با پیگری تحقیقی که در گذشته بر روی 137 بیمار با سطح زوال شناختی (MCI) انجام داده بودند به نتایج جدیدی دست یافتند.

در مدت این پیگیری که 9.2 سال به طول انجامید 72 بیمار (53.7 درصد) بیماری آلزایمر را توسعه دادند و 21 بیمار (15.7 درصد) به سمت اشکالی از زوال عقل پیش رفتند.

تحقیقاتی که بر روی این بیماران انجام شد، نشان داد سطوح مایع مغزی- نخاعی Aβ42 در این بیماران کاهش یافت و سطوح سایر نشانگرهای زیستی به ویژه T-tau و P-tau در بیمارانی که در طول پیگیری تحقیقات به آلزایمر مبتلا شدند، بسیار بیشتر از سطح این فاکتورها در بیمارانی شد که آلزایمر را توسعه ندادند.

همچنین نتایج این تحقیق حاکی از آن است که سطوح پایه ای نشانگر زیستی CSF Aβ42 به طور برابر در بیماران مبتلا به MCI که در مدت 5 سال از شروع تحقیق اولیه به آلزایمر مبتلا شدند به طور برابر نسبت به کسانی که بین 5 تا 10 سال از این بیماری متاثر شدند کاهش یافت.

براساس گزارش "یو. اس. ای تودی"، به گفته این محققان، تقریباً 90 درصد از بیماران دارای MCI و نشانگرهای زیستی مایع مغزی- نخاعی (CSF) در مدت 9.2 سال بیماری آلزایمر را توسعه دادند.

در نتیجه این نشانگرها قادرند خطر توسعه این بیماری را حداقل بین 5 تا 10 سال زودتر پیش بینی کنند. به این ترتیب، می توان با کمک درمانهای فعلی گسترش این بیماری را به طور پیش رس تا حد قابل توجهی به تاخیر انداخت.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:54
سينمای ایران و جهان
تام هنکس درحال ساخت یک سریال انیمیشن علمی تخیلی ویژه وب است که بر روی سایت یاهو پخش خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این بازیگر معروف آمریکایی که به خاطر نقشهایی که در فیلمهای فارست گامپ، نجات سرباز رایان و مسیر سبز ایفا کرده شهرت جهانی دارد و تاکنون 2 بار جایزه اسکار را به خانه برده است از بهار امسال سریال اینترنتی خود را ویژه پخش در وب آماده می کند.

این بازیگر، کارگردان و تهیه کننده هالیوودی که از سالها قبل درحال کار بر روی یک فیلم انیمیشن علمی تخیلی با عنوان "شهری الکتریکی" است اکنون قصد دارد به جای یک فیلم 90 دقیقه ای این اثر را به 20 قسمت که زمان هر یک از آنها بین 3 تا 5 دقیقه است، تقسیم کند.

این سریال وب که در نمایشگاه CES 2012 لاس وگاس رونمایی شد، از بهار روی سایت یاهو پخش می شود.

برخلاف "یو تیوب" گوگل که از مدتها قبل سریالهایی را که ویژه وب ساخته می شوند پخش می کند این اقدام برای یاهو تازگی دارد. دومین موتور جستجوی دنیا تجربه پخش سریالهای معروف کانالهای مختلف تلویزیونی را دارد اما تاکنون یک سریال ویژه وب را پخش نکرده است.

سریال علمی تخیلی اینترنتی "شهر الکتریکی" را شرکت فیلمسازی Playtone تام هنکس ساخته است و یاهو در 2 فرمت آنلاین و ویژه تبلتها و به سه زبان انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی پخش می کند.

براساس گزارش آسوشیتدپرس، تام هنکس که پیش از این در انیمیشن های مختلفی به ویژه شخصیت "وودی" در فیلمهای داستان اسباب بازی حرف زده بود در این سریال اینترنتی نیز صدای یکی از شخصیتها را خواهد داشت.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:53
هوا و فضا
مقامات فضایی روسیه به صورت غیر مستقیم دخالتهای غرب، به ویژه آمریکا را عامل اصلی وقوع فاجعه سرگردانی فضاپیمای "فوبوس-گرانت" که قرار بود خود را به قمر فوبوس مریخ برساند، می دانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس آژانس فضایی روسیه، آژانسی که در سال گذشته نتوانست طعم موفقیتهای زیادی را بچشد، دقیقا مطمئن نیست که چرا ماموریت فوبوس- گرانت با شکست مواجه شد اما وی برای این شکست یک نظریه دارد: این خطای غرب بوده است! این مفهومی است که می توان از گفته های "ولادیمیر پوپوفکین" که در روزنامه روسی "ایژستیا" منتشر شده دریافت.

وی در گفتگو با این روزنامه گفته است که نمی خواهد کسی را به خاطر این اتفاق سرزنش کند اما این روزها قدرتهای زیادی وجود دارند تا بر روی فضاپیماها تاثیر بگذارند. وی اولین کسی نیست که معتقد است فوبوس-گرانت تحت تاثیر مداخله دیگران سقوط کرده است.

در ماه نوامبر ژنرال بازنشسته روسی اعلام کرده بود که سایتهای راداری آمریکایی ها در آلاسکا دلیل بروز نقص در فوبوس-گرانت بوده اند. به گفته وی میدانهای قدرتمند الکترومغناطیسی این مناطق بر روی سیستم کنترلی این فضاپیما تاثیر گذاشته اند.

به طور حتم کسی باید مقصر این رویداد باشد و هیچکس نمی خواهد آن یک نفر باشد زیرا "دیمیتری مدودوف" رئیس جمهور روسیه اعلام کرده که باید مسئول بروز نقص در این فضاپیما تنبیه شود. وی در اظهارات خود گفته بود که منظورش از تنبیه تیرباران به سبک استالین نیست، بلکه باید برای این فرد تنبیهی قضایی در نظر گرفته شود. از این رو عجیب نیست که کسی حاضر به گردن گرفتن مسئولیت این رویداد نباشد.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، پوپوفکین در سخنان خود تاکید کرد که ماموریت فوبوس-گرانت عجولانه آغاز شده است، به گفته وی بعضی از قطعات این فضاپیما در حال نزدیک شدن به تاریخ انقضای خود بودند و از این رو فضاپیما به هر حال باید در سال 2011 پرتاب می شد از این رو این ماموریت ریسکهای فنی زیادی داشته است.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:52
آموزش و تحقيقات
محققان انگلیسی در بررسیهای خود نشان دادند که در انتهای کروموزومها راز اینکه چقدر زندگی می کنیم نوشته شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه گلاسگو در این تحقیقات نشان دادند که چگونه می توان با اندازه گیری طول ساختارهای مولکولی که در انتهای کروموزومها قرار گرفته اند می توان طول عمر یک فرد را محاسبه کرد.

این ساختارهای مولکولی کوچک، تلومرها نام دارند. تلومر نوعی کلاهک حفاظتی است که به بسته های اطلاعات ژنتیکی کمک می کند هربار که سلول تقسیم می شود از بین نروند. بنابراین، به خاطر تلومرها هیچ اطلاعات ژنتیکی پاک نمی شود.

ارتباط میان تلومرها و طول عمر از مدتها قبل مورد توجه قرار گرفته بود، اما اکنون این دانشمندان توانستند برای اولین بار طول این مولکولهای پیچیده را در نخستین روزهای زندگی یک فرد اندازه گیری کنند و نشان دادند طول تلومرها در اولین فازهای پس از تولد می تواند طول عمر را پیشگویی کند.

این تحقیق برپایه بررسیهایی که روی سلولهای خون گروهی از سهره های راه راه انجام شد به این نتیجه دست یافت.

بر اساس گزارش "بی. بی. سی"، نتایج این بررسیها حاکی از آن است که افراد جوان این گروه پرندگان که 25 روز پس از تولد تلمرهای بلندتری داشتند طولانی تر عمر می کردند.

يکشنبه 25/10/1390 - 14:51
بهداشت روانی
خوشبختى، نزدیک شماست
اگر واقعاً در جستجوى خوشبختى هستید و حقیقتاً مى‏خواهید خوشبخت شوید، در دوردستْ آن را جستجو نکنید؛ چون خوشبختى، نزدیک شماست و با شما فاصله‏اى ندارد. اصلاً خوشبختى، خارج از شما نیست تا آن را جداى از خود جستجو کنید. بلکه منبع همه خوشبختیها خود شما هستید. اراده مصمّمتان، تفکّر خلّاقتان و اندیشه سازنده‏تان، همان خوشبختى است.
 
مگر غیر از این است که همه سعادتمندان عالم با سعى و اراده آهنین به این گوهر ارزشمند، دست یافته‏اند؟ آیا آنها خوشبختى را از دیگران طلب کرده‏اند؟ یا از ثروت و قدرت، تمنّاى سعادت داشتند؟ نه دیگران و نه ثروت و نه قدرت، براى خوشبختى کافى به نظر نمى‏رسد. آنها خوشبختى را در خود دیدند، یافتند و به دست آوردند. بنابراین، آن کسى که باید سعادت را به ما هدیه کند، کسى جز خود ما نیستیم. باید آستین همّت را بالا بزنیم و با اراده‏اى محکم و تلاشى شکست‏ناپذیر، به دنبال خوشبختى برویم؛ چرا که خوشبختى ما فقط و فقط دست ماست نه هیچ کس دیگر؛ امّا....
 
موانع خوشبختى
... امّا خوشبختى هم مانند خیلى چیزهاى دیگر، مشکلات و موانعى دارد که شناختن آنها مطمئناً در رسیدن به گوهر خوشبختى به ما کمک شایانى خواهد کرد. حتماً مى‏پرسید چه موانعى؟

آیا همین فکر که «رسیدن به خوشبختى، کارى سخت و دشوار است» نمى‏تواند مانع خوشبختى محسوب شود. چون بعضى از مردم به اشتباه، این‏گونه فکر مى‏کنند و یا حتّى از این هم پا را فراتر مى‏گذارند و معتقدند که رسیدن به خوشبختى، غیرممکن است. مثلاً آنتوان چخوفِ ادیب مى‏گوید: «خوشبختى میلى است محقَّق نشدنى» و یا گفته مى‏شود: «سعادت، شَبَح بزرگى است که همه در جستجوى آن هستند، ولى آن را ندیده‏اند» یا: «سه چیز است که مردمْ آن را جستجو مى‏کنند، ولى نمى‏یابند: خوشبختى، سلامتى، و راحتى». 
 
شما چه‏طور؟ آیا شما هم خوشبختى را تا این اندازه دست نیافتنى مى‏دانید؟ به نظر نمى‏رسد این افکار، کمکى به جز دور کردن انسان از تلاش و فعّالیت در جهت رسیدن به خوشبختى داشته باشد، و فقط خلّاقیت در فکر و عمل را از انسان مى‏گیرد. ما با توجّه به منابع دینى‏مان این‏گونه نیستیم؛ چون دائماً به ما توصیه به امید داشتن و امیدوار بودن مى‏شود و همین حالتِ امید است که راه را بر این‏گونه تفکّراتِ غلط مى‏بندد. در فرهنگ فارسى ما نیز «جوینده» را «یابنده» معرفى کرده‏اند.
 
آیا به نظر شما این خود یکى از بزرگ‏ترین موانع خوشبختى به حساب نمى‏آید؟ و آیا همین یک مانع را مى‏توان براى خوشبختى جستجو کرد؟
 
در پاسخ باید گفت: مادرِ همه موانع، همین تفکّر غلط است؛ امّا موانع کوچک و بزرگ دیگرى را نیز مى‏توان برشمرد که تا اندازه‏اى راه را بر طالب سعادت، تنگ مى‏کنند، از قبیل: احساس گناهکارى، حسادت، چشم و همچشمى، ملامت و سرزنش، و....

به عنوان مثال، حسادت را تصوّر کنید. فردى در دوران کودکى، همبازیهایى داشت که بیشترِ آنها از نظر مادّى از او بهتر بوده‏اند و همیشه در مقابل آنها احساس حقارت و کوچکى مى‏کرده و به همین دلیل، حسّ حسادت در وجودش پدیدار گشته و این حس، همچنان تقویت شده و او را مدام در نگرانى و پریشانى نگه داشته است؛ چون نتیجه حسادت، چیزى جز این نیست. همچنان که احادیث ما جایگاه حسود را به خوبى به ما معرفى کرده‏اند. مثلاً از حسود به عنوان کسى که کمترین لذّت را از زندگى مى‏بَرد، یاد شده‏ و گفته شده که حسود، هیچ‏گاه رنگ عزّت و بزرگى را نمى‏بیند. 
 
با کمى دقّت مى‏توان دریافت که دقیقاً به همان اندازه که سعادت و خوشبختىِ ما به دست خودمان است، شقاوت و بدبختى ما نیز به دست خودمان است. نباید عواملى از قبیل: بدشانسى، فقر، عدم شهرت، نداشتن موقعیّت اجتماعى، و... را علّت بدبختى خود بدانیم و در حقیقت، تمام استعدادهاى خود را کنار گذاشته، تسلیم این گونه مسائل شویم.
 
نتیجه اینکه: «خوشبختى چشمه‏اى است که همه، آن را جستجو مى‏کنند امّا راه رسیدن به آن را نمى‏دانند». 
 
پایگاه محکم خوشبختى
مطمئناً هر انسانِ سعادتمندى، خوشبختى خود را بر پایه‏هاى محکمى استوار کرده که در صورت از بین رفتن این ستونهاى محکم، در حقیقت، خوشبختى‏اش از بین مى‏رود.
 
یکى از مهم‏ترین پایه‏هاى سعادت در هر کار، «میل» و «رغبت» شماست؛ یعنى شما تا زمانى که طالب خوشبختى نشده‏اید هیچ کس و هیچ چیز نمى‏تواند در این زمینه به شما کمک کند.
 
شاید از خود بپرسید: مگر کسى هم وجود دارد که رغبتى به خوشبختى نداشته باشد؟ در پاسخ باید گفت: بله. افراد زیادى هستند که به خاطر مشکلات و سختیهایى که در راه رسیدن به خوشبختى وجود دارد، على رغم میل باطنى‏شان، خود را راغب به خوشبختى نشان نمى‏دهند و همان وضعیّت کسل‏کننده موجود را ترجیح مى‏دهند، و شاید براى این کارِ خود، دلیل‏تراشى هم بکنند و همان‏طور که در قسمت موانع گفته شد، رسیدن به خوشبختى را محال بدانند. در هر حال، باید «خواستن»ى در کار باشد تا بتوان گفت «توانستن»ى به دنبال دارد.
 
امّا پایه دوم، این است که براى رسیدن به این آرزو، یا بهتر بگوییم، به این خواسته باید «تلاش» کرد؛ تلاشى بى‏وقفه که شکستهاى پى‏درپى هم نتواند شما را از این تلاش باز دارد. همین‏که مى‏گویند: «من باید این کار را انجام دهم»، نشانه همین تلاش است.
 
شما که انتظار ندارید هماى سعادت، بدون هیچ دردسرى از آسمان بر شانه‏تان بنشیند و ناگهان و بدون هیچ زحمتى شما را خوشبخت کند! پس برخیزید و تلاش را از همین حالا شروع کنید تا نتیجه دلچسب آن را لمس کنید و از خوشبختى‏اى که در انتظارتان نشسته است، لذّت ببرید.
 
و سرانجام، سومین پایه و اساس براى خوشبختى، تلاش همراه با «اندیشه» و «تدبیر» است؛ تلاشى هدفمند، برنامه‏ریزى شده و گام به گام، نه تلاشى از روى احساس که آنى مى‏آید و آنى هم مى‏رود؛ تلاشى که شما را آرام آرام به هدفتان نزدیک کند، تا به این ترتیب، از آن همه کوشش و پویش، خسته نشوید و خود را ملامت نکنید و نگویید: «من مى‏دانستم که نمى‏توانم!»؛ چون ملامت کردنِ خود، یکى از موانع اساسىِ راه پرفراز و نشیب خوشبختى است.
 
شاهراهِ خوشبختى
شاید شما براى رسیدن به خوشبختى، راههاى زیادى را رفته باشید و یا از این راههاى گوناگون، اطلاع پیدا کرده باشید؛ امّا مطمئناً خوشبختى یکى نیست و مسلّماً یک راه هم ندارد. به اقتضاى خوشبختىِ شما، راه مناسب آن نیز وجود دارد.

به نظر مى‏رسد که در بین همه این راهها، یک راه وجود دارد که مى‏توان آن را حقیقتاً «شاهراه خوشبختى» نامید؛ همان راهى که مطمئن‏ترین راه است و منتهى به خوشبختى حقیقى، ابدى، و زوال‏ناپذیر مى‏شود. کدام راه؟ راه «ایمان». ایمان به چه کسى؟ ایمان به خداى یگانه، خداى خوشبختیها، خالق سعادت وسعادتمندان. خدایى که یادِ او آرام‏بخش دلهاست‏ و دورى از او موجب سختى و تنگى زندگى است.
 
خدایى که قادر مطلق است. غنى مطلق است، و ثروت و قدرت واقعى را باید از او طلب کرد. و آن ثروت و قدرتى که سعادت‏بخش است، همین ثروت و قدرت است، نه قدرت دنیایى و ثروتى که زوال‏پذیر است؛ چون زوال‏پذیر، هیچ‏گاه خوشبخت کننده واقعى نیست. اصلاً هر چیزى که رنگ خدایى ندارد، فانى است و فقط خداست که باقى و ماندنى است.

پس نه ثروت، نه قدرت، نه لباس، نه زیبایى، و نه شُهرتِ من، هیچ کدام مرا به سرمنزل آرامش‏بخش خوشبختى نمى‏رساند، مگر اینکه همه اینها را خداوند عطا کند و از او طلب کنیم.
 
حال به روشنى درمى‏یابیم که شاهراه خوشبختى، همان راهى است که ما را به خداوند، نزدیک کند و فطرت ما را بیدار سازد؛ چون در وجود ما چیزى است بزرگ‏تر از همه عوامل مادّى خوشبختى که ما باید در جستجوى آن باشیم و آن، روح خداجو و خدایى ماست؛ روحى که نه پیر مى‏شود و نه پیرى بر او تأثیر مى‏گذارد؛ روحى که اگر در این شاهراه افتاد، هیچ آفتى نمى‏تواند آن را از بین ببرد، و مرگ هم برایش پایان خوشبختیها نیست. چون او سعادت ابدى را یافته است؛ سعادتى که با مردن، تمام نمى‏شود و با بیمارى، از بین نمى‏رود و با فقر، تعارضى ندارد؛ چرا که او «حیات طیّبه (زندگى پاک)» و آرامش و رفاه جاودان را یافته است.
 
نشانه‏هاى خوشبختى
خوشبختى مى‏تواند نشانه‏هاى فراوانى داشته باشد و مطمئناً نمى‏توان همه آنها را نام برد؛ امّا با استفاده از متون دینى‏مان به چند گزینه اشاره مى‏کنیم که آنها را موجب سعادت دانسته‏اند.
 
یکى از این نشانه‏ها «تحرّک داشتن» است و گفته شده که خوشبختى، هیچ‏گاه با سکون و بطالت به‏دست نمى‏آید.

یگر نشانه خوشبختى، «عمل کردن به دانسته‏ها»ست و توصیه مى‏شود که با این‏کار، خوشبخت شوید.همنشینى با دانشمندان و عالمان»، یکى دیگر از نشانه‏هاست. دین مقدّس اسلام، توصیه‏هاى زیادى در این زمینه دارد و ارزش و بهاى فراوانى براى علم و دانش، و علما و اندیشه‏مندان قائل شده است، تا آنجا که خوشبختى را در گرو تعامل با دانشمندان مى‏داند.
ایمان، محاسبه نفس، کوشش در راه اجراى فرمانهاى خداوند و... را نیز مى‏توان از این نشانه‏ها دانست. عجیبْ اینجاست که در میان این نشانه‏ها، «چشیدن سختیها و تلخیها» نیز وجود دارد؛ چرا که تا سختى نباشد، راحتى معنا ندارد و تا بیمارى نباشد، ارزش سلامتى شناخته نمى‏شود.
 
 سید مصطفى باقرى
منبع : دو ماهنامه حدیث زندگی
پنج شنبه 22/10/1390 - 12:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته