• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1301روز قبل
ایرانگردی

 

کارگاه دو روزه آموزش تسهیلگران طرح فاصله گذاری اجتماعی صنوف با هدف کمک به قطع زنجیره انتقال ویروس با کاهش تماس بین افراد در صنف های مختلف از جمله نانوایی ها برگزارخواهد شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی دانشور با اشاره به مصوبات کارگروه «آموزش، فرهنگسازی و مشارکت مردمی» ستاد بحران و مقابله با ویروس کرونای شهر تهران ، افزود: این احساس که «من سالم هستم» یک مساله خطرناک برای دیگر افراد جامعه بوده و حضورشان در اجتماع  میتواند سلامت همشهریان را به خطر بیاندازد زیرا ممکن است فرد آلوده بوده و ویروس را در دوره نهان خود به دیگران منتقل کند لذا یکی از ضروری‌ترین اقدامات کمک به رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی بویژه درمراجعه شهروندان به صنف ها و مراکز مختلف خدمات رسانی و همچنین آموزش موثر و به‌موقع جهت خودمراقبتی است.

وی با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در صنف نانوایی ها به عنوان یکی از مراکز اجتماع شهروندان بویژه روزه داران محترم از سوی اداره کل آموزش­های شهروندی با همکاری اداره کل سلامت و مناطق پایلوت ( 15، 16 ، 17، 18 ، 19 ، 20 ، 21 و 22 ) ، تصریح کرد: به همین منظورجمعی از نیروهای داوطلب مردمی و کارکنان شهرداری تهران در سطح این مناطق ، جهت آموزش نحوه رعایت بهداشت فردی و اصول فاصله گذاری اجتماعی در کارگاه تسهیلگری این طرح شرکت کرده و با مراجعه به یکایک نانوایی های سطح منطقه ، آموزش های لازم را به نانواها و شهروندان حاضر در این مکان ها ارایه می کنند.

مدیرکل آموزش های شهروندی شهرداری تهران در خاتمه اضافه کرد:افراد داوطلب و تسهیلگران با رعایت کلیه موازین بهداشتی از جمله رعایت فاصله و وسایل مراقبتی نظیر ماسک ، دستکش ، ژل ضدعفونی کننده و همچنین محافظ صورت در این دوره آموزشی حضور یافته و یا به نانوایی ها مراجعه خواهند کرد.

دوشنبه 22/2/1399 - 18:20
ایرانگردی

 

شهردار منطقه9 در دهمین ملاقات مردمی که به صورت تلفنی برگزار شد به 9پرونده رسیدگی کرد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه9، ملاقات مردمی دوشنبه این هفته 22اردیبهشت ماه، به علت شیوع ویروس کرونا، این بار نیز به صورت غیر حضوری برگزار شد.
در این راستا و با انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا، در دهمین ملاقات مردمی منطقه9، 9پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت.
در راستای حفظ سلامت شهروندان در مناطق شهری و به تبع آن منطقه9، ملاقات های مردمی به صورت غیرحضوری و تلفنی برگزار می شود که در این راستا سید مصطفی موسوی شهردار منطقه به 9پرونده شهروندان با هدف خدمت رسانی رسیدگی و راهکارهای لازم را در چارچوب ضوابط صادر کرد.

دوشنبه 22/2/1399 - 18:7
ایرانگردی


شهردار منطقه2 از اجرای عملیات بهسازی ومرمت آسفالت شبکه معابر شهری و بزرگراهی با استقرار اکیپ های مکانیزه اسفالت در منطقه خبرداد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 2،رسول کشت پور، شهردار منطقه با اشاره به اینکه 158 کیلومتر از مسیر بزرگراهی و محورهای مواصلاتی پرتردد شهر تهران(رمپ و لوپ ) در منطقه2 واقع شده است، گفت:مدیریت منطقه با درنظر گرفتن ضرورت بهسازی زیرساخت های حمل ونقل درون شهری و بهبود شبکه معابر شهری،عملیات بهسازی و مرمت اسفالت بزرگراه های منطقه را دردستور کار قرار داد.
وی با بیان اینکه  عملیات بهسازی معابر بزرگراهی با استقرار 3 اکیپ مکانیزه انجام می شود افزود: درحال حاضر بیش از 31 هزار متر مربع از محور شمال به جنوب و بالعکس بزرگراه یادگار امام (ره) با توزیع 4هزارتن آسفالت انجام شد.
کشت پور افزود: در تداوم عملیات بهسازی معابر بزرگراهی ،مرمت اسفالت بزرگراه های شهید حکیم ،شیخ فضل اله نوری،آیت اله هاشمی رفسنجانی و همچنین محور غرب به شرق بزرگراه شهید همت  در دستور کار منطقه قرار دارد.
شهردار منطقه 2 درادامه از بهسازی آسفالت مسیر خط تندرو بزرگراه شهید چمران خبرداد و گفت: این اقدام توسط اکیپ های اجرایی سازمان مهندسی و عمران شهر تهران  و با هماهنگی شهرداری منطقه 2 در حال انجام است.
وی افزود: همزمان با عملیات بهسازی معابر بزرگراهی ،عملیات مرمت اسفالت خیابان ستارخان به عنوان یکی از معابر شهری پر تردد منطقه در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر 11 هزار متر مربع مسیر غرب به شرق خیابان شادمان تا میدان توحید انجام شد.
کشت پوربا بیان اینکه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران  متولی آسفالت و مناسب سازی بزرگراه ها  است گفت: با توجه به وسعت  شبکه بزرگراهی  منطقه و همچنین مشکلات  تخریب آسفالت ناشی از بارندگی ها، شهرداری منطقه 2 برای نخستین بار  عملیات اجرایی این طرح عمرانی را در دستور کار قرار داد.
شهردار منطقه 2 در پایان با تشکر  از حمایت معاونت فنی و عمران شهرداری تهران در تامین آسفالت مورد نیاز جهت انجام عملیات بهسازی معابر بزرگراهی گفت: ارتقای ایمنی  ،بهبود کارکرد معابر شهری و تسهیل در تردد شهروندان را از جمله اهداف اجرای این طرح عمرانی است.

دوشنبه 22/2/1399 - 18:4
ایرانگردی


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: ۴۵درصد از بافت فرسوده تهران نوسازی شده است.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری در خصوص آخرین وضعیت نوسازی بافت فرسوده گفت: تا به امروز حدود 45درصد از بافت فرسوده تهران نوسازی شده که عمده آن به دست خود مردم و با تجمیع صورت گرفته است.
وی با اشاره به مشوق‌های شهرداری تهران برای نوسازی بافت فرسوده، اظهار کرد: یکی از مشوق‌ها صدور رایگان مجوز ساخت در این بافت‌ها است که شهرداری هیچ هزینه‌‌ای بابت آن نمی‌گیرد. در عین حال شهروندان می‌توانند یک طبقه اضافه تراکم نیز در این محدوده‌ها بسازند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه از سوی دولت وام‌هایی بین 100 تا 170 میلیون تومان با سود پایین به متقاضیان تخریب و نوسازی تعلق می‌گیرد، اضافه کرد: با توجه به اینکه حاشیه سود در این مناطق بسیار پایین است کمک هزینه‌ای را برای خدمات مهندسی و یا انشعابات می‌دهیم و یا ممکن است بخشی از مبلغ بازپرداخت وام‌ها نیز به وسیله شهرداری پرداخته شود.
حاجی علی‌اکبری با بیان اینکه مناطق 7 تا 20 تهران درگیر بافت فرسوده هستند، گفت: در این بین مناطق 15،14،12،11 و 17 درصد بالاتری از فرسودگی دارند.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر به دلیل بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی و سود حداقلی از ساخت و ساز در بافت فرسوده، نوسازی بافت فرسوده با چالش بزرگی مواجه شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: بنا است با تدوین لایحه مقاوم‌سازی ساختمان‌ها به این سمت برویم که افرادی که شرایط تخریب و نوسازی را ندارند اقدام به مقاوم‌سازی ساختمان‌هایشان کنند و حداقل از این جهت اطمینان خاطری در ما و آن‌ها به وجود بیاید.
حاجی ‌علی اکبری اظهار کرد: تدوین این لایحه در شهرداری تهران در حال انجام است و به زودی برای تصویب به شورای شهر تهران ارسال خواهد شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: بنا بود در بافت‌های فرسوده انشعابات رایگان باشد که هنوز اقدامی برای این موضوع از سوی دولت صورت نگرفته است.
او ادامه داد: همچنین بنا بود دولت بخشی از زمین‌های تحت تملک خود را برای ساخت مسکن معوض اختصاص دهد که این اتفاق هم نیفتاده و تامین خدمات در مناطقی که بافت فرسوده دارند نیز بنا بود در یک مشارکت 30درصدی شهرداری با سهم 70درصدی دولت اتفاق بیفتد که آن هم هنوز به نتیجه نرسیده است.

دوشنبه 22/2/1399 - 18:0
ایرانگردی




با توجه به آثار و عوارض توقف اجرای طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوا در افزایش ترافیك محدوده ى مركزى شهر ، پیشنهاد اجراى طرح ترافیك پس از شب هاى قدر، امروز در شوراى ترافیك تهران بررسى شد.

به گزارش روابط عمومى معاونت حمل و نقل و ترافیك شهردارى تهران؛ سید مناف هاشمى معاون حمل و نقل و ترافیك شهردارى تهران ظهر امروز ( یكشنبه ٢١ اردیبهشت ماه ) در حاشیه شوراى ترافیك تهران از احتمال اجراى طرح ترافیك پس از شب هاى قدر و یا ابتداى خرداد ماه خبر داد و گفت : با توجه به آثار و عوارض توقف اجرای طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوا، بر اجرای مجدد طرح هاى ترافیكى تاکید داریم .

وى با اشاره به اینكه طرح پیشنهادى اجراى طرح ترافیك كه پیش از این در جلسات مختلف بررسى و مطرح شده بود، امروز هم در شوراى ترافیك تهران و با حضور "دكتر زالى" فرمانده ستاد مقابله با كروناى استان تهران ، "دكتر حناچى" شهردار تهران و اعضاى كمیسیون عمران و حمل و نقل شوراى اسلامى شهر تهران نیز بررسى و نقاط ضعف و قوت طرح پیشنهادى بررسى شد. گفت : پیشنهاد شد پس از شب های قدر و یا ابتداى خرداد ماه اجراى آن مدنظر قرار گیرد.


معاون حمل و نقل و ترافیك شهردارى تهران با بیان اینكه لغو طرح ترافیك و طرح محدوده ى كنترل آلودگى هوا، افزایش ترافیک معابر اصلی در محدوده‌های مرکزی شهر، تردد سنگین وسایل نقلیه و افزایش تاخیر در ترددها و بروز ترافیک‌های شدید، اشباع فضای پارک حاشیه‌ای و افزایش پارک دوبله و در نتیجه، کاهش ظرفیت معابر را در پى داشته است اظهار داشت: پیشنهاد شده، در مرحله اول، زمان طرح ترافیک که پیش از این از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح تا ۱۹ بود به ساعت ۸ صبح تا ۱۶ کاهش یابد، در عین حال از ساعت 14 به بعد نیز خروج از محدوده‌های ترافیکی رایگان خواهد بود.
به گفته‌ی وی، با توجه به اینکه اکنون زمان کار ادارات از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ منظور شده است، لذا سفرهای کاری در این طرح ، مشمول محدودیت تردد نخواهند شد ، همچنین برای ساکنین محدوده‌های طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا نیز تخفیف‌هایی بیش از تخفیف‌های معمول در نظر گرفته شده است.

مناف هاشمى ادامه داد:تمهیداتی هم برای تاکسی های تلفنی و اینترنتی در نظر گرفته شده، بطوریكه ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار دستگاه تاكسى اینترنتى و تلفنى مشمول تسهیلات در این طرح خواهند شد .

به گفته ى معاون شهردار تهران ابعاد مثبت و منفى این طرح طی دو هفته پس از اجرا، بررسى و سنجیده خواهد شد و چنانچه نیازمند تغییرى باشد اصلاحات انجام خواهد شد .

وی با تاكید بر اینكه باید فاصله ى اجتماعى و مقررات پروتكل ستاد ملی مقابله با كرونا در حمل و نقل عمومى رعایت شود تصریح كرد: در حال حاضر ۵۰۰ هزار نفر از خطوط اتوبوسرانى و ۶۰۰ هزار نفر از مترو استفاده میكنند ، كه مقرر شد با در نظر گرفتن تمامى پروتكل هاى بهداشتى و تحقق فاصله گذارى اجتماعى این طرح پیشنهادى پس از شب هاى قدر اجرا شود.

دوشنبه 22/2/1399 - 17:55
ایرانگردی

 

 

فرصت آموزش دوره های آموزش ترافیکی در سال 98 برای 60 هزار و 240 نفر ساعت از شهروندان منطقه 15 به همت بوستان ترافیک فراهم شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، مسعود لواف زاده معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه با بیان مطلب فوق افزود: این خدمات طی 11 ماه نخست سال گذشته و پیش از شیوع ویروس کرونا از طریق آموزش چهره به چهره، حضور شهروندان در بوستان ترافیک، اجرای نمایش عروسکی و تئاتر و برپایی غرفه با محورت ترافیک  به منظور ارتقای فرهنگ ترافیکی و نهادینه کردن قوانین صحیح رانندگی انجام شد.

وی با اشاره به اهمیت آموزش و نهادینه کردن رفتارهای ترافیکی از سنین پایین درکاهش تخلفات ترافیکی در بزرگسالی افزود: دانش آموزان و نونهال مهدهای کودک از طریق اجرای نمایش عروسکی، آموزش چهره به چهره و حضور در بوستان با مباحث ترافیکی آشنا شدند. 

لواف زاده اضافه کرد: در این راستا 51 هزار و 805 نفر ساعت آموزش غیرمتمرکز ترافیک در مدارس، سرای محلات و مساجد و نیز 2 هزار و 579 نفر ساعت آموزش متمرکز در بوستان ترافیک به گروه های مختلف شهروندان ارائه شده است.

معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه در پایان با تاکید بر اهمیت موضوع آموزش شهروندان و افزایش ایمنی آنها در هنگام عبور و مرور در معابر ابراز امیدواری كرد که در سال 99 با توجه به برنامه ریزی به عمل آمده اقدامات اجرایی بیشتری با دیدگاه آموزش و افزایش اطلاعات شهروندان منطقه از طریق بوستان ترافیك معاونت حمل و نقل و ترافیك شاهد باشیم.

شایان ذکر است پارک ترافیک منطقه 15 در ناحیه سه به آدرس خیابان شهید ابراهیمی، خیابان شهید اسماعیلی واقع است.

 
 

 

دوشنبه 22/2/1399 - 17:53
موبایل

 

 

در حال حاضر تمام شرکت‌های‌ معتبر حوزه گوشی‌های هوشمند تلاش می‌کنند تا با ایجاد بالاترین استانداردها، از حریم شخصی کاربران خود حفاظت کنند. هوآوی موفق شده برای دستیار صوتی سیلیا و رابط کاربری EMUI گواهی معتبر حفاظت از حریم خصوصی را دریافت کند.

 

8 آوریل سال 2020 میلادی در جریان رویداد آنلاین معرفی سری Huawei P40، ریچارد یو مدیرعامل هوآوی اعلام کرد که رابط کاربری EMUI موفق به دریافت گواهینامه ISO/IEC 27701 برای سیستم مدیریت و حفاظت اطلاعات خود شده است. برای اولین بار یک شرکت سازنده گوشی‌های هوشمند در جهان موفق شده این گواهی استاندارد رده بالا را دریافت کند.

 

ISO/IEC 27701 یک استاندارد حفاظت از حریم خصوصی است که به صورت مشترک توسط موسسه بین‌المللی استانداردسازی (International Organization for Standardization (ISO)) و کمیته بین‌المللی الکتروتکنیک (International Electrotechnical Commission (IEC)) ارائه می‌شود. این استاندارد از قوانین، شیوه‌ها و مفاهیم بسیاری برای حفاظت سایبری و حفاظت از حریم شخصی استفاده می‌کند.

استاندارد ISO/IEC 27701 یکی از بهترین چارچوب‌هایی است که قوانین حفاظت از اطلاعات اتحادیه اروپا (EU"s General Data Protection Regulation (GDPR)) را رعایت می‌کند، این قوانین یکی از سخت‌گیرانه‌ترین قوانین حفاظت اطلاعات دنیا است. برای دریافت این گواهینامه، هر کمپانی باید قابلیت‌های حفاظتی محصولات خود را تقویت کند. در مرحله بعد این شرایط توسط یک موسسه حاذق و طرف سوم بررسی می‌شود. موسسه استاندارد بریتانیا (British Standards Institution) مسئولیت بررسی و تائید استاندارد بالای رابط کاربری EMUI را به عهده دارد.

همچنین به گفته ریچارد یو سیلیا (Celia) دستیار صوتی هوشمند هوآوی نیز در روندی جداگانه موفق به اخذ گواهینامه ePrivacyseal برای حفاظت از حریم خصوصی شده است.

کاربران می‌توانند با گفتن عبارت «هی سیلیا» (Hey Celia)  یا نگه‌داشتن دکمه پاور (Power) شروع به کار با این دستیار صوتی کنند. سیلیا به کاربر امکان استفاده از قابلیت‌های پرکاربرد گوشی مانند تماس‌های تلفنی، پیام متنی، تقویم و ... را می‌دهد.

 

علاوه بر آن می‌توان از این سیستم برای روشن و خاموش‌کردن حالت راحتی چشم، پاسخگویی به تماس‌های از دست رفته، ترجمه چهره به چهره، تشخیص میزان کالری غذا و خرید هوشمند استفاده کرد.

دستیار هوشمتد هوآوی علاوه بر ارائه راهکارهای آسان‌تر و هوشمندانه‌تر برای استفاده از گوشی همراه، توجه ویژه‌ای نیز به حفظ حریم شخصی کاربر دارد.

نمونه صدای ضبط‌شده از کاربر در تمامی مدت، در دستگاه ذخیره می‌شود و تمام اتفاقات از جمله دسته‌بندی، ذخیره سازی، استفاده، ارسال و حتی پاک کردن صدای ضبط‌شده تحت پروتکل امن TEE OS انجام می‌شوند.

صدا توسط هوش مصنوعی سیلیا جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ارائه خدمات بهتر به کاربر ضبط می‌شود، اما برای ایمنی بیشتر بلافاصله بعد از پایان سرویس درخواستی کاربر، پاک خواهد شد. این اطلاعات نه تنها روی فضای ابری هوآوی ذخیره نمی‌شود بلکه به طرف سومی نیز اجازه دسترسی به آن داده نمی‌شود.

در بسیاری از موارد مثل بررسی شرایط آب و هوایی سیلیا نیاز به بررسی موقعیت مکانی کاربر دارد. اما در این شرایط هم سیلیا موقعیت مکانی را حتی با خود گوشی نیز به اشتراک نمی‌گذارد. به این شکل امکان ردیابی کاربر و حتی بررسی رفتارهایش به صفر می‌رسد.

دوشنبه 22/2/1399 - 17:51
ایرانگردی

 

شهردار ناحیه پنج شهرداری منطقه چهار از برخورد جدی با ساخت و سازهای غیر مجاز خبر داد و گفت: صبح امروز ساخت و ساز غیر مجاز در محله تهرانپارس غربی تخریب شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار، "رامین صباغی" با اعلام این خبر و با بیان اینکه شهرداری منطقه چهار هیچگونه اغماضی در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز نخواهد داشت افزود: به منظور ساماندهی و ایمن سازی ساختمان های در حال ساخت و جلوگیری از ایجاد مشکلات برای شهر و شهروندان، با هرگونه ساخت وساز غیر اصولی و فاقد مجوز با جدیت برخورد می شود.

وی با تاکید بر رعایت مباحث ایمنی در ساخت و سازها گفت: عدم توجه متخلفان ساختمانی به مسایل ایمنی و جان و مال مردم در ساخت و سازهای غیر مجاز یکی از موضوعاتی است که مورد توجه مدیریت شهری این منطقه قرار گرفته و با آن ها با قاطعیت برخورد می شود.

 

دوشنبه 22/2/1399 - 17:47
ایرانگردی



شناسایی، ارزیابی و آینده نگری جریان های فرهنگی اجتماعی محلات اهمیت بسزایی دارد كه انجام این مهم در سایه رصد فرهنگی و برنامه ریزی درست برای اجرای آن محقق خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک ،سید عباس سجادی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک در نشستی که با حضور شهردار ناحیه سه ، دبیر شورایاری محله امامزاده قاسم(ع)، مدیرمحله و مدیراجتماعی و فرهنگی آن ناحیه برگزار شد با بیان مطلب فوق اظهار داشت: لازمه انجام هر فعالیت و تصمیم گیری عالمانه، داشتن آمار و اطلاعات صحیح و نیازسنجی دقیق هرمحله آن هم در کوچک ترین پهنا و مقیاس ممکن است.
سجادی گفت: برنامه ریزی و سیاستگذاری محله محور، از شاخص‌های اجتماعی و فرهنگی ایجاب می کند که به طور پیوسته و مداوم رصد محله صورت پذیرفته و هرساله اطلاعات محله به روز رسانی شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک افزود: اقدامات فرهنگی و دسترسی به واقعیات موجود در مناطق و محلات شهر و همچنین مشارکت دادن مردم در شناسایی و حل مسائل و مشکلات فرهنگی اجتماعی محله خود نویدبخش تغییر و تحول در برنامه ریزی و مدیریت فرهنگی و نهادینه سازی کار عالمانه در حوزه فرهنگ، به خصوص در شهرداری خواهد بود.
وی در این جلسه به مشکلات سرای محله ،حسینیه امامزاده قاسم (ع) و احداث درمانگاه به منظور رفاه حال شهروندان و ارائه طرح های فرهنگی مناسب با نیاز محله رسیدگی کرد

دوشنبه 22/2/1399 - 17:46
ایرانگردی

 

 

 

 

یکی از مهم‌ترین معضلات و چالش‌های مدرن و نوآمد که محصول گسترش شهرنشینی است و امروز در بسیاری از کلانشهرها با آن روبه‌رو هستیم، افزایش تولید پسماند و آسیب‌های حاصل از آن مانند زباله گردی و کودکان زباله گرد است. در این مجال به چند مورد از آسیب‌ها و راهکارهای برون رفت از آن به‌ویژه با تأکید بر  سه‌وجهی آموزش شهروندی، بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا مانند سیستم آر‌ وی ‌ام (دستگاه دریافت خودکار پسماند) و ضرورت مشارکت مردمی در کاهش تولید پسماند اشاره می‌شود:

1- زباله‌گردی را می‌توان پدیده اجتماعی نوین دانست که در اثر تولید بیش از حد پسماندهای عمدتا شهری و به‌ویژه پسماند ارزشمند و قابل بازیافت که در مخازن بزرگ شهری رها می‌شود، ایجاد شده است. از سوی دیگر به‌دلیل شرایط اقتصادی امروز و ارزش و اهمیت برخی پسماندها، زباله گردی به‌عنوان یک شغل مورد توجه برخی سودجویان قرار گرفته است. آمارها از تولید بیش از 7هزار تن پسماند در کلانشهر تهران خبر می‌دهند که با بی‌توجهی در تفکیک و رها‌سازی‌ همه پسماندها، تک تک ما به‌صورت غیرمستقیم به افزایش زباله‌گردی و تقویت باندهای سودجو در این زمینه کمک کرده‌ایم.

 

2- جدا از بحث زباله‌گردی، پسماند‌های به‌جامانده از رها‌سازی‌ زباله‌ها در دل طبیعت سبب می‌شود تا زیان‌های بهداشتی و اقتصادی در شهر‌ها و حاشیه آنها به‌وجود بیاید؛ آلودگی خاک و منابع آب، افزایش بار تولیدات تجزیه ناپذیر به زمین، تخریب زیستگاه‌ها و... ازجمله آسیب‌هایی است که پسماندها به محیط‌زیست وارد می‌کند و دامنه این آسیب‌ها به حدی است که از پسماند به‌عنوان قاتل خاموش محیط‌زیست یاد می‌شود. هر میلی لیتر شیرابه 100میلیون باکتری مضر و نهفته دارد و موجب انتقال بیش از 120نوع بیماری حاد می‌شود، شیشه حدود 4هزار سال در طبیعت می‌ماند و... اگر داعیه حفاظت از محیط‌زیست داریم باید به سهم خود در این مسیر گام برداریم. حدود 30تا 40درصد زباله‌های تولیدی در تهران پسماند خشک است که قابلیت بازیافت را دارد و درصورتی که به درستی بازیافت نشود آسیب‌های بسیاری به طبیعت پیرامون ما وارد می‌کند.

3- اگر تفکیک در مبدأ درست انجام شود، بازیافت نیز به‌درستی صورت می‌گیرد. این موضوع می‌تواند بار مالی گزافی را که بر دوش شهرداری‌هاست، کاهش دهد. هم‌اکنون حدود ۸۰۰کامیون مسئولیت جمع‌آوری پسماندهای شهری در تهران را برعهده دارند که هر کدامشان باعث هزینه و آلودگی هوا می‌شوند. حدود ۵۰‌هزار مخزن در سطح شهر هم هر روز باید تخلیه شود. آماری که با تفکیک درست و خرید سبز به یک سوم این عدد کاهش خواهد یافت.

4- با توجه به همه این آسیب‌ها، چالش‌ها و هزینه‌ها، در اینجا ضروری است از مثلث آموزش، تکنولوژی و مشارکت مردمی به بهترین صورت ممکن بهره ببریم و با تقویت و اتصال این خطوط، مسئولیت اجتماعی‌مان را انجام دهیم. جمع‌آوری سنتی مواد زائد شهری از یک طرف پروسه‌ای بسیار پرزحمت و هزینه‌بر برای شهرهاست و از سوی دیگر موجب آلودگی هوا و زشت شدن چهره شهر می‌شود. هر چه به سمت استفاده درست از تکنولوژی در این زمینه حرکت کنیم با کاهش هزینه جمع‌آوری، کاهش وسایل نقلیه ویژه جمع‌آوری، کاهش نیروی انسانی، کاهش آسیب‌هایی مانند زباله‌گردی، افزایش میزان بازیافت و... روبه‌رو خواهیم شد. در بحث استفاده از تکنولوژی روز دنیا، یکی از مهم‌ترین این ابزارها که شهرداری تهران تمرکز ویژه‌ای روی آن دارد، جانمایی دستگاه‌های آر وی‌ام (Reverse Vending Machine) یا دستگاه دریافت خودکار پسماند است. این دستگاه در واقع یک ماشین دوستدار محیط‌زیست است که به‌صورت خودکار مدیریت مواد بازیافتی ارزشمند(قوطی‌های خالی، بطری‌های پت و ظروف پلاستیکی) که شامل فرایندهای فشرده‌سازی‌، جداسازی و بازیابی است به اجرا در می‌آورد.

 

هدف اصلی از بهره‌برداری از این دستگاه، کمک و تسریع در   تفکیک و جداسازی پسماندهای خشک توسط شهروندان در مبدا و در نهایت کاهش هزینه‌ها همراه با بسته‌های تشویقی ویژه شهروندان است. آموزش شهروندان نسبت به آسیب‌های پسماندهای شهری، استفاده از تکنولوژی‌های جدید و همراهی آنها در زمینه کاهش تولید پسماند و بازیافت متناسب، می‌تواند به‌عنوان مهم‌ترین بازوی سازمان مدیریت پسماند یاری‌ رسان مدیریت شهری باشد. 5. سازمان مدیریت پسماند در دوره جدید مدیریت شهری و با توجه به حساسیت‌های ویژه نسبت به حفظ محیط‌زیست، منابع آب، هوا و خاک، با تعریف طرح‌هایی مانند کاپ(کاهش تولید پسماند) و کمپین‌هایی چون شنبه‌های بدون پسماند، همیاران کاپ و... تلاش دارد تا با مشارکت همه شهروندان تهرانی، گامی جدی و مؤثر در زمینه کاهش تولید زباله، کاهش هزینه‌های حمل و دفن آن، کاهش آسیب به محیط‌زیست بردارد و قطعا یکی از دستاوردهای آن جدا از شهری پاک، کمک به اقتصاد خانوار و حذف زباله گردی خواهد بود.

صدرالدین علیپور ‌_ مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران

دوشنبه 22/2/1399 - 17:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته