• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4214روز قبل
دانستنی های علمی
احتمالا شما نیز روزانه دو الی سه بار دندان هایتان را مسواک می زنید و شاید تصور می کنید در این کار خبره شده اید. اما باید بدانید بدون اینکه متوجه بشوید خطاهایی مرتکب می شوید. در این مطلب با 5 خطایی که اغلب ما حین مسواک زدن مرتکب می شویم آشنا خواهید شد.

1.عجله می کنیدبه عقیده ی کارشناسان یکی از خطاهای شایع مسواک زدن زمانی کوتاهی است که برای این کار اختصاص داده می شود. برای اینکه به خوبی دندان هایتان را مسواک بزنید باید حدود دو دقیقه وقت برای این کار صرف کنید. زمانیکه با عجله مسواک می زنید نمی توانید جرم های دندان را از بین ببرید. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می دهد دو سوم افرادی که از بیماری مربوط به لثه رنج می برند افرادی هستند که با وجود توصیه های دندان پزشک شان باز از اختصاص دادن دو دقیقه به مسواک زدن کوتاهی کرده اند. زمانیکه مسواک را به دست می گیرید به ساعت خود نگاه کنید و دو دقیقه از وقت با ارزش تان را به این کار مهم اختصاص دهید.
 
2. دقت نمی کنیدخطای دیگری که زیاد مرتکب می شوید این است که حین مسواک زدن برخی از مناطق دهان را فراموش می کنید. باید با دقت یکسان جلو، عقب و روی دندان ها و همچنین لثه ها، زبان و کام را تمیز کرد. اغلب بخش هایی از دهان که مسواک به راحتی به آنجا نمی رسد مثل دندان های عقب رها می شوند. باید توجه داشته باشید که با حوصله و دقت مسواک بزنید. برخی افراد در مسواک زدن تمام دندان ها تنبلی به خرج می دهند.
 
3. مسواک را بیش از حد روی دندان ها فشار می دهیدآیا از آن دسته افرادی هستید که تصور می کنند هر چه بیشتر مسواک را فشار دهند دندان ها بهتر تمیز می شوند؟ باید بگوییم متاسفانه اشتباه می کنید. به کار بردن انرژی زیاد در حین مسواک زدن از آن دسته خطاهای رایجی است که تمام مراجعین به دندان پزشکان مرتکب می شوند. فشار دادن مسواک روی دندان ها باعث می شود بافت لثه ها از دندان ها فاصله بگیرد و از بین برود. حتی امکان دارد به حساسیت دندانی یا افتادگی دندان دچار شوید. خلاصه اینکه با دندان هایتان مهربان باشید. دندان پزشکان توصیه می کنند از مسواک های نرم استفاده کنید. زیرا اینگونه مسواک ها به دندان آسیب نمی رسانند و راحت تر روی دندان ها می لغزند.
 
4.حرکاتتان اشتباه استاگر مسواک زدن از رشته های المپیک بود به نظرتان چه امتیازی از هیات داوران دریافت می کردید؟ اگر مسواک را به صورت افقی از عقب به جلو و بر عکس روی دندان هایتان می کشید امتیاز بالایی نسیب تان نمی شد. مسواک را با حرکات دورانی کوتاه و ملایم روی دندان هایتان حرکت دهید. نزدیک لثه ها یک زاویه ی 45 درجه به مسواک بدهید و از بالا به پایین مسواک بزنید.
 
5. در استفاده از خمیر دندان زیاده روی می کنید زیاده روی در خمیر دندان فی نفسه آسیبی به دندان ها نمی زند اما امکان دارد به خاطر اینکه دوست ندارید دهانتان پر از کف باشد زمان مسواک زدن را کوتاه کنید. برای کودکان لایه ی نازکی از خمیر دندان کافیست و برای بزرگسالان اندازه ی یک نخود یا تیله بس است و بهتر است زیاده روی نکنید.

منبع : سلامت ایران
سه شنبه 27/10/1390 - 15:7
موبایل
پیش بینی ها در خصوص ویژگیهای فنی "آی- فن 5" و "آی- پد 3" نشان می دهند که این دو محصول آینده اپل مجهز به فناوری شبکه نسل چهارم موبایل خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه "مورگان استنلی" با تائید شایعات زمان عرضه "آی- فن 5" در اکتبر 2012 پیش بینی های خود را درباره مدل آینده تلفن همراه اپل اعلام کرد و نشان داد که این محصول جدید از یک طراحی بسیار باریک و حمایت شبکه های نسل چهارم  LTE چهار- حالت برخوردار خواهد بود.

"کتی هابرتی" تحلیلگر موسسه مورگان استنلی ضمن اعلام این خبر خاطرنشان کرد که علیرغم بحران اقتصادی، اپل می تواند روند قابل ملاحظه کنونی فروش خود را در سال 2012 نیز ادامه دهد.

شرکت کوپرتینو تائید کرده است که "آی- پد 3" را در چهارماهه اول سال مالی 2012 و "آی- فن 5" را از ابتدای چهارماهه سوم وارد بازار خواهد کرد.

به گفته این تحلیلگر، "آی- فن 5" به دلیل برخورداری از فناوری جدید پانل چند لمسی که فضای لازم برای تجهیزات سخت افزاری را کاهش می دهد طراحی باریکتری خواهد داشت.

همچنین به منظور نزدیکی بیشتر "آی- فن" به خانواده "آی- پد" و "آی- پاد لمسی" مدل آینده این تلفن همراه هوشمند احتمالاً از مواد جدیدی به ویژه آلومینوم ساخته خواهد شد.

 

 

سایت اپل اینسایدر در این خصوص نوشت که با وجود فروش خوب "آی- فن 4S" در اروپا هنوز این مدل رکوردهای مهمی در این منطقه به ثبت نرسانده است بنابراین اپل در تحکیم ارتباط خود با کاربران اروپایی به "آی- فن 5" امید بسته است.

"کتی هابرتی" در این باره توضیح داد: "چیزی که درباره آی- فن 5 واضح است این است که اپل به طور مثبتی از میزان تقاضا برای آی- فن 4S شگفت زده و امیدوار است که در نیمه دوم سال فروش خود را با عرضه آی- فن 5 افزایش دهد."

آمارها یک رشد 50 درصدی "آی- فن 5" را در فاز تولید و افزایش 30 درصدی این مدل را در بازار نشان می دهند.

ویژگیهای فنی "آی- پد 3"
سایت "بلومبرگ" نیز با انتشار تازه ترین شایعات مبنی بر ویژگیهای فنی "آی- پد 3" نوشت که این تبلت آینده اپل نیز از شبکه نسل چهارم موبایل حمایت می کند.
"آی- پد 3" که احتمالاً در ماه مارس عرضه می شود مجهز به یک نمایشگر HD با وضوح تصویر بسیار بالا Retina Display  خواهد بود.
از سویی دیگر گفته می شود که قطر "آی- پد 3" بیشتر از "آی- پد 2" خواهد بود چون پانل Retina برای تامین نور خود به حضور دو رشته LED نیاز دارد.
این درحالی است که یک منبع بی نام نزدیک به اپل تائید کرد که باوجود برخورداری "آی- پد 3" از صفحه نمایشگر Retina، این تبلت به طور قابل توجهی باریکتر از مدل قبلی است.
هرچند، در سطح طراحی به نظر نمی رسد که تغییرات خاصی در تبلت آینده اپل ایجاد شده باشد تا جایی که برخی از تحلیلگران معتقدند که این محصول به جای "آی- پد 3" عناوینی چون "آی- پد 2S" یا "آی- پد 2 HD" را یدک خواهد کشید.
اما به نظر می رسد قلب این دستگاه زندگی جدیدی خواهد یافت. درحقیقت برپایه شایعاتی که بلومبرگ به آنها استناد کرده است "آی- پد 3" مجهز به پردازشگر A6 خواهد بود.
این پردازشگر را شرکت سامسونگ ویژه اپل ساخته است. A6 احتمالاً تراشه ای از خانواده ARM از نوع چهار هسته ای است که نسبت به تراشه دو هسته ای A5 که بر روی مدلهای "آی- پد 2" و "آی- فن 4S" نصب شده دو برابر پرقدرت تر است.
در سطح اتصالات، این محصول از حمایت شبکه های نسل چهارم برخوردار است. نسل LTE تکامل شبکه های نسل سوم است که در تئوری امکان دسترسی به اینترنت با سرعت حداکثر 100 مگابیت بر ثانیه برای اتصالات در حرکت سریع (خودروها و قطارها) و 1 گیگابیت بر ثانیه برای اتصالات در حرکت آهسته (کاربران پایدار) را فراهم می کند.
همچنین شایعاتی که به نقل از منابع آگاه در شبکه منتشر شده اند نشان می دهند که اپل از "آی- پد 3" در روز 24 فوریه به مناسب جشن تولد استیو جابز رونمایی می کند.

سه شنبه 27/10/1390 - 15:3
آموزش و تحقيقات
محققان در دانشگاه مونیخ آلمان موفق به ابداع حساسترین ابزار شنیداری در جهان شده اند، ابزاری با ابعاد 60 نانومتر که می تواند به صدای سلولها و باکتری ها گوش فرا دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، میکروفنها را فراموش کنید زیرا اکنون دوران نانوفنها فرا رسیده است! کره ای طلایی با ابعادی 60 نانومتری که عنوان حساس ترین ابزار شنیداری که تا کنون در جهان ابداع شده را به خود اختصاص داده است، این نانوفن می تواند مسیر ثبت صدای باکتری ها و دیگر ارگانیزمهای تک سلولی را هموار سازد.

محققان دانشگاه مونیخ این ابزار را به واسطه معلق ساختن نانوذرات طلا در یک قطره آب ابداع کرده اند. محققان یکی از نانوذرات را در یک پرتو لیزری به دام انداخته و سپس پالسهای لیزری قوی را از منبعی دیگر و با فاصله چند میکرومتری به آن تاباندند. این پالسها نانوذره را داغ کرده و آب اطراف آن را پراکنده ساخته و در نهایت موفق به ایجاد امواج فشار یا صوت شده است.

سپس این تک نانوذره به دام افتاده درون پرتو لیزری آغاز به نوسان می کند، درست مانند اینکه در حال واکنش نشان دادن به امواج صوتی است. محققان به منظور اطمینان از اینکه ذره تحت تاثیر امواج صوتی نوسان می کند فرکانس امواج ایجاد شده را تغییر داده و مشاهده کردند حرکات ذره متناسب با تغییرات فرکانس و جهت حرکت آن همراستا با جهت امواج صوتی است.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، این ذره کوچک می تواند صداهایی به کوچکی منفی 60 دسیبل را احساس کند، صدایی یک میلیونیوم طیف صدای قابل ردیابی توسط گوش انسان، از این رو این نانوذره طلایی حساسترین ابزاری است که تا کنون برای ردیابی امواج صوتی ابداع شده است. این تکنیک روزی می تواند امکان شنیدن صدای کوچکترین ساختارهای زنده طبیعت از قبیل سلولها و ویروسها را فراهم آورد تا به این شکل اطلاعات بیشتری درباره ویژگی های مکانیکی سلولها و چگونگی تغییر آنها تحت تاثیر بیماری ها به دست آید.

سه شنبه 27/10/1390 - 14:59
هوا و فضا
ناسا تلسکوپ جدیدی با عنوان "ایکس کالیبور" را توسعه داده است که با اندازه گیری قطبی شدگی پرتوهای ایکس می تواند تحولی در نگاه به جهان ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این پروژه عظیم که GEMS نام دارد به خاطر تلسکوپ جدیدی که به پلاریزاسیون (قطبی شدگی) پرتوهای ایکس بسیار حساس است اجرا خواهد شد. این تلسکوپ همراه با یک بالون ایرواستاتیک به ارتفاع 40 کیلومتری حمل می رود. 

"هنریک کراوژینسکی"، دانشمند فیزیک نجوم و استاد فیزیک دانشگاه واشنگتن همراه با محققان ناسا با استفاده از این تلسکوپ سیاه چاله ها را دنبال خواهند کرد.

این تلسکوپ که برگرفته از نام شمشیر افسانه "شاه آرتور و جادوگر مرلین"، "ایکس کالیبور" نام دارد و به پرتوهای ایکس با انرژیهای بین 20 هزار تا 60 هزار الکتروولت حساس است در بهار 2013 یا در پاییز 2014 پرتاب خواهد شد.

به محض اینکه بالون محتوی تلسکوپ در هوا معلق شد این دستگاه دو سیاه چاله کهکشان راه شیری، یک ستاره معروف نوترونی، سحابی خرچنگ و سیاه چاله ای در بیرون از کهکشان ما را هدف تحقیقات خود خواهد کرد.

تاکنون، ستاره شناسان تنها قطبی شدگی پرتوهای ایکس یک منبع نجومی خارج از منظومه شمسی یعنی سحابی خرچنگ را اندازه گیری کرده اند و اکنون منتظرند که تلسکوپ ماموریت GEMS سایر چشمه های قطبی شدگی این پرتوها را هم رصد کند.

براساس گزارش Astronomy Now Online ، "ایکس کالیبور" برپایه محور نوسانگری عمل می کند که پرتوهای ایکس را در حلقه هایی که در اطراف آنها وجود دارد متفرق می کند.

با اندازه گیری جهتی که در آن فوتونها متفرق می شوند محققان می توانند قطبی شدگی پرتوهای ایکس را نتیجه گیری کنند.
این دستگاه همچنین می تواند نظریه نسبیت عمومی را در نزدیکی سیاه چاله ها آزمایش کند.

سه شنبه 27/10/1390 - 14:58
کامپیوتر و اینترنت
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که در حدود نیمی از شهروندان آمریکایی معتقدند که تبلتها جایگزین تمام رایانه های شخصی رومیزی و قابل حمل خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج تحقیقی که موسسه Poll Position با شرکت هزار و 155 آمریکایی بزرگسال بالای 18 سال انجام داد نشان می دهد که 46 درصد از آمریکاییها معتقدند که دیر یا زود تبلتها جایگزین تمام رایانه های شخصی خواهند شد و کاربران رایانه نیاز خواهند داشت که از یک نمایشگر چند لمسی، فروشگاه خرید برنامه های جانبی و یک اتصال وای- فای به اینترنت استفاده کنند. به ویژه اشتیاق استفاده از تبلت در افراد بین 30 تا 64 سال بیش از سایر سنین بود.

درحالی که تنها یک سوم از نسلهای جوان و سالمند (18- 29 و بالای 65 سال) درصد به انقراض رایانه های شخصی اعتقاد دارند.

این نتایج در شرایطی به دست آمد که مایکل دل، مدیر اجرایی شرکت آمریکایی دل بر این باور است که دستگاههای جدید موبایل (تبلتها و تلفنهای همراه هوشمند) تهدیدی برای بازار سنتی رایانه های شخصی به شمار می روند.

در حقیقت، این شرکت تولیدکننده رایانه به جای ورود به بازار تبلتها در تلاش است تا موقعیت خود را در بازار جدید "فوق باریکها" یا "اولترابوکها" مستحکم کند.

براساس گزارش وب نیوز، این مفهوم جدید رایانه ها را شرکت اینتل بنیان نهاد و به زودی با محصول جدید دل که XPS 13 Ultrabook نام دارد غنی خواهد شد.

این رایانه قابل حمل، یک دستگاه فوق باریک با یک نمایشگر 13.3 اینچی مجهز به پردازشگر اینتل هسته i5 2467M یا هسته i7 2637M، حافظه SSD با گنجایش 128 یا 256 گیگابایت، حافظه رم 4 گیگابایت، اتصال "یو. اس. بی 2.0" و "یو. اس. بی 3.0" و باتری است که تقریبا 9 ساعت شارژ می ماند.

سه شنبه 27/10/1390 - 14:57
آموزش و تحقيقات
دومین دوره رقابت بین المللی "نمایشگاه علم گوگل" ویژه دانش آموزان سراسر دنیا از 13 ژانویه آغاز به کار کرده و تا اول آوریل 2012 ادامه خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، گوگل با همکاری سرن (شورای تحقیقات هسته ای اروپا)، شرکت لگو، بنیاد نشنال جغرافی و مجله Scientific American دومین دوره نمایشگاه علم گوگل (Google Science Fair) را برگزار می کند.

این بزرگترین رقابت علمی آنلاین بین المللی است که ویژه دانش آموزان 13 تا 18 برگزار می شود. در اولین دوره "نمایشگاه علم گوگل" که در سال 2011 برگزار شد بیش از 10 هزار دانش آموز از 90 کشور بیش از 7 هزار و 500 پروژه را ارائه کردند.

دانش آموزان می توانند هم به صورت تیمی (حداکثر سه نفر) و هم به صورت فردی شرکت کنند. شرکت کنندگان باید سئوالی را با موضوعات علمی فناوری شناسایی کرده، فرضیه ای را مطرح کنند و برای تست آن آزمایشاتی علمی را انجام دهند.

در دوره سال 2012 رقابتها به 13 زبان عربی، چینی، هلندی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی، کره ای، لهستانی، اسپانیایی و روسی برگزار می شوند.

در این دوره مقوله جدیدی با عنوان "جایزه علمی Scientific American Science in Action" به موضوعات رقابتها افزوده شده است.

علاقه مندان شرکت در این رقابت می توانند با مراجعه به سایت نمایشگاه علم گوگل مدل طرح سئوال خود را پیدا کنند.

آخرین زمان ارائه طرح موضوع به هیات داوران تا ساعت 11:59 به وقت گرینویچ روز یکشنبه اول آوریل 2012 است.

کمیسیونی با حضور بسیاری از برندگان نوبل مسئولیت ارزیابی پروژه ها را بر عهده دارند و در پایان، اسامی برندگان هر مقوله را در گروههای سنتی از 13 تا 14 سال، از 15 تا 16 سال و از 17 تا 18 سال اعلام می کنند.

براساس گزارش Scientific American، گوگل به پروژه های برنده یک بورس تحصیلی 50 هزار دلاری عرضه می کند.

بنیاد نشنال جغرافی هم برندگان را به یک سفر 10 روزه اکتشافی به جزایر گالاپاگوس خواهد برد و برنده Scientific American Science in Action نیز یک جایزه 50 هزار دلاری و حمایت یک مربی به مدت یکسال برای اجرایی کردن پروژه را دریافت خواهد کرد.

در این رقابت 90 فینالیست محلی (30 فینالیست از آمریکا، 30 فینالیت از آسیا- اقیانوسیه و 30 فینالیست از اروپا- خاورمیانه- آفریقا) به عنوان برنده اعلام می شوند.

از میان این افراد، 15 فینالیست برتر به مراسم اعطای جوایز که 23 جولای 2012 در شرکت گوگل در مانتین ویوو برگزار می شود، عوت خواهند شد.

سه شنبه 27/10/1390 - 14:57
آموزش و تحقيقات
ابداع جدید دانشمندان دانشگاه میشیگان نشان می دهد که به زودی روزی فرا خواهد رسید که کاربران تلفنهای همراه می توانند در گوشی هوشمند خود میکروسکوپی با قدرت میکروسکوپهای الکترونی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه میشیگان با استفاده از متامواد در حال ساخت ابرلنزهایی هستند که می تواند با کمک نور مرئی اجسامی به کوچکی 100 نانومتر را نمایش دهد. لنزهای نوری در حال حاضر به واسطه پدیده انکسار نور طبیعی دچار محدودیت هستند و از این رو نمی توانند اجسامی کوچکتر از 200 نانومتر را ببینند.

در حالی که میکروسکوپهای الکترونی می توانند جزئیاتی از اجسام کوچک را به خوبی مشاهده کنند، البته با هزینه ای بالا و در مکانی ثابت و تنها افرادی خاص قادر خواهند بود از این میکروسکوپها استفاده کنند.

در این مطالعه پلاسمونهایی که در نزدیکی سطح رویی لایه ای فلزی و باریک قرار دارند با نانوساختاری ویژه ترکیب می شوند. زمانی که این ترکیب تحت تاثیر میدانی الکترومغناطیسی قرار می گیرد، امواج نوری بازتابیده شده از اجسام را دریافت کرده و آنها را دچار انکسار منفی می کنند.

بر اساس گزارش گیزمگ، به این شکل محققان می توانند بر محدودیت انکساری غلبه کنند. بر اساس این مدل چنین ساختاری امکان نمایش دادن اجسامی کوچکتر از یک هزارم موی انسان را با استفاده از نور طبیعی به وجود خواهد آورد. به گفته محققان ساخت چنین لنزهایی بسیار کم هزینه خواهد بود از این رو انتظار می رود به زودی بتوان آنها را در ساخت الکترونیکهای مصرفی به کار گرفت.

سه شنبه 27/10/1390 - 14:55
هوا و فضا
فضاپیمای بدون سرنشین و 13 تنی فوبوس-گرانت روسها که در 9 نوامبر از پایگاه بیکنور به فضا پرتاب شده بود پس از مدتها سرگردانی در مدار زمین در اتمسفر زمین سوخته و بخشهایی از آن در میان اقیانوس سقوط کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مقامات روسی خبر سقوط این فضاپیما را در روز یکشنبه، 15 ژانویه 2012 و راس ساعت 17:45 به وقت گرینویچ اعلام کردند این فضاپیما طی ورودی خارج از کنترل به اتمسفر زمین در هزار و250 کیلومتری غرب شیلی در درون اقیانوس آرام سقوط کرد.

آژانس فضایی روسیه پیش بینی کرده بود که بر خلاف ابعاد بزرگی که این فضاپیما دارد، تنها تکه هایی کوچک از آن از اتمسفر سالم عبور خواهند کرد و آن تکه های سالم نیز اکنون در اعماق اقیانوس آرام قرار گرفته اند. به این شکل تهدید سوخت مسمومی که همواره مقامات و ساکنان مناطق مختلف را نگران می کرد اکنون و با سقوط در میان اقیانوس برطرف شده است.

فوبوس گرانت در تاریخ 9 نوامبر 2011 کمی بعد از پرتاب به فضا دچار نقص فنی ناشناخته ای شده و در مدار کوتاه زمین به دام افتاد. با وجود تلاشهای پی در پی روسها فضاپیما نتوانست تماس خود را با زمین برقرار سازد و در نهایت به زمین سقوط کرد.

سرنوشت بلند پروازانه ترین ماموریت آژانس فضایی روسیه

این فضاپیما یکی از جاه طلبانه ترین ماموریتهای آژانس فضایی روسیه طی 15 سال گذشته بود. هدف از این ماموریت ورود فضاپیما به قمر فوبوس مریخ و نمونه برداری از خاک و سنگهای آن بود. سپس باید فضاپیمای مریخنورد دوباره به سمت زمین باز می گشت تا 200 گرم نمونه جمع آوری شده آن مورد مطالعه محققان قرار گیرد. این پروژه همچنین شامل آزمایشهای بیولوژیکی در فضای میان سیاره ای بر روی میکروارگانیزمها نیز بود.

بر اساس گزارش پاردین، فوبوس-گرانت 163 میلیون دلاری از زمان پرتاب کاوشگر کاسینی آمریکا در سال 1997 تا کنون بزرگترین کاوشگر اعماق فضا روسها بود تا روسیه را دوباره به دوران طلایی اکتشافات فضایی اش بازگرداند اما در مقابل به جدیدترین شکستی تبدیل شد که روسیه در سال 2011 و 2012 در زمینه اکتشافات فضایی تجربه کرده است.

سه شنبه 27/10/1390 - 14:55
بیماری ها
نتایج یک تحقیق بین المللی نشان می دهد که داشتن خودرو و تلویزیون خطر بروز سکته قلبی را در مالکان این دستگاهها افزایش می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان یک تحقیق بین المللی با عنوان INTERHEART که روی بیش از 29 هزار نفر از 262 شهر در 52 کشور از آسیا، اروپا، خاورمیانه، آفریقا، استرالیا، آمریکای شمالی و جنوبی انجام شد دریافتند که فعالیت فیزیکی در طول کار و زمان آزاد تا حد قابل توجهی خطر بروز حملات قلبی را حتی در کشورهای درحال توسعه کاهش می دهد.

این درحالی است که داشتن یک خودرو و یک تلویزیون با افزایش سکته قلبی به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط ارتباط دارد.

این محققان در این خصوص توضیج دادند: "تاکنون مطالعات کمی درباره نقش جنبه های مختلف فعالیت فیزیکی را چه در حال کار و چه در زمان آزاد در کاهش خطر بروز سکته قلبی انجام شده است. تحقیق ما نشان می دهد که در سطح جهانی، فعالیت فیزیکی می تواند هم در زمان کار و هم در زمانهای آزاد خطر حملات قلبی را مستقل از سایر فاکتورهای خطر در مردان و زنان در تمام سنین و در کشورهای با درآمدهای کم، متوسط و یا بالا به میزان 13 درصد کاهش دهد. این درحالی است که داشتن خودرو و تلویزیون به دلیل اینکه رفتار صندلی نشینی را ترویج می کند با افزایش خطر حملات قلبی ارتباط دارد."

براساس گزارش مدیکال اکسپرس، این محققان به منظور دستیابی به این نتایج، کار و زمان آزاد 10 هزار و 43 نفر را که یک حمله قلبی را پشت سر گذاشته بودند با 14 هزار و 217 فرد سالم (گروه کنترل) مقایسه کردند.

در این تحقیق، شرکت کنندگان برای فعالیت فیزیکی در زمان آزاد می توانستند از بین 4 پاسخ یکی را انتخاب کنند.

این 4 پاسخ عبارت بودند از: در کل نشستن (فعالیت نشسته برای مثال، کتاب خواندن، تماشای تلویزیون)، تمرینات ملائم (فعالیت با نیروی حداقل مثل یوگا، ماهیگیری، پیاده روی)، تمرین فیزیکی متعادل (راه رفتن، دوچرخه سواری، باغبانی حداقل 4 بار در هفته) و یک تمرین فیزیکی سخت (زمانی که قلب سریع تپش می کند مثل فوتبال یا شنا).

همچنین از داوطلبان در خصوص اینکه آیا مالک خودرو، موتور، رادیو/ ضبط استریو، تلویزیون، رایانه، ملک و یا چارپایان هستند یا خیر پرسش شد.

این بررسیها نشان داد در افرادی که دارای خودرو و یا تلویزیون بودند خطر حملات قلبی را نسبت به کسانی که نه تلویزیون و نه خودرو داشتند 27 درصد بیشتر توسعه می دادند.

سه شنبه 27/10/1390 - 14:54
نجوم
نتایج بررسیهای گروهی از ستاره شناسان فرانسوی نشان می دهد که بیش از 160 میلیارد سیاره در کهکشان راه شیری وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موسسه فیزیک نجوم پاریس در بررسیهای خود نشان دادند که هر یک از 100 میلیارد ستاره حاضر در راه شیری به طور متوسط میزبان 1.6 سیاره است و بنابراین 160 میلیارد دنیای احتمالی تنها در کهکشان ما وجود دارد که تعداد بسیاری از این سیارات فرامنظومه خورشیدی، سنگی، کوچک و مشابه زمین هستند.

"آرنوا کاسا" سرپرست این تیم تحقیقاتی در این خصوص گفت: "این مطالعه به ما می گوید که سیارات پیرامون ستارگان بیشتر از آنکه استثنائی باشند معمولی هستند. از این پس ما باید بدانیم که کهکشان ما نه تنها مملو از میلیاردها ستاره درخشان است بلکه میزبان میلیاردها دنیای فرامنظومه خورشیدی پنهان است."

تا به امروز، ستاره شناسان بیش از 700 سیاره فرامنظومه خورشیدی را کشف کرده اند و 2 هزار و 300 سیاره دیگر نیز که توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا شناسایی شده اند در انتظار تائید به سر می برند.

در این تحقیق فرانسوی، محققان اطلاعات جمع آوری شده توسط یک سری از تلسکوپهای زمینی را که بین سالهای 2002 تا 2007 میلیونها ستاره را رصد کردند مورد بررسی قرار دادند و در نهایت 40 رویداد را انتخاب کردند و به این نتیجه رسیدند که از این تعداد، در 3 رویداد حضور یک سیاره نزدیک به یک ستاره را تضمین می کرد.

براساس گزارش مدیا ایناف، ستاره شناسان از تمام این اطلاعات برای ارزیابی تعداد واقعی دنیاهای بیگانه ای که می توانند در راه شیری وجود داشته باشند استفاده کردند.

محاسبات این دانشمندان نشان داد که 17 درصد از ستارگان این کهکشان دارای سیاره ای با جرم مشابه جرم مشتری، 52 درصد دارای سیاره ای مشابه نپتون و 62 درصد دارای "سوپر زمین" با جرم متوسط 5 برابر جرم زمین هستند.

دوشنبه 26/10/1390 - 15:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته