• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 608
تعداد نظرات : 100
زمان آخرین مطلب : 4275روز قبل
اخبار
یک حساب سرانگشتی درآماری که در مورد سریال قهوه تلخ اعلام شده ما را به اعداد جالب توجهی می رساند. که هیچ نمونه دیگری در تاریخ ایران ندارند

کپی رایت یا قانون حمایت از مالکیت های فکری- معنوی درسال های گذشته یکی از مهم ترین دغدغه های تولید کنندگان محصولات فرهنگی بوده است.
عدم پیوستن ایران به کنوانسیون جهانی کپی رایت در سال های اخیر همچنان درگیر تفاسیر مختلف فقهی – حقوقی است.
درطرف دیگر ماجرا، تولید کنندگان محصولات فرهنگی هم در سالهای اخیر تنها می توانستند به یک بند از قانون حمایت ازحقوق مولفان ومصنفان استناد کنند تا کپی غیر قانونی محصولات خود را پیگیری کنند که البته در بسیاری از موارد به نتایج مثبتی نمی رسند.

حالا درسریال قهوه تلخ ، دو شیوه متفاوت برای جلوگیری از کپی غیر قانونی این سریال پیش گرفته شده ، اولی من بمیرم، تو بمیری شخص مهران مدیری است که با تکیه برمحبوبیت خود درمیان مردم قصد دارد ایشان را ازکپی غیر مجاز اثرش برحذر دارد ودومی یک سیستم ثبت محصول اورجینال وقرعه کشی با جوایز وسوسه کننده است .
به نظر می رسد هر دوی این روش ها جذابیت های فراوانی برای مخاطبان سریال خواهند داشت، این روش ها جذابیت های فراوانی برای مخاطبان سریال خواهند داشت، اما با این سیستم می تواند با یک سیستم قاچاق سازمان یافته محصول فرهنگی (همان طور که درمورد نمونه هایی مثل فیلم سنتوری اتفاق افتاد) مقابله کند وآیا مردم حاضر خواهند بود نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان برای دیدن این سریال هزینه کنند یا خیر.
نکته جالب دیگر درمورد موضوع احترام گذاشتن به حقوق هنرمند واجرای معنوی کپی رایت انتقادات گسترده ای است که از مهران مدیری شد که درحالی از مردم می خواهد حقوق هنرمندان را رعایت کند که خود نام علی اکبرخان شیدا شاعر وترانه سرای تصنیفی که با صدای مدیری در تیتراژ پخش می شود را از قلم انداخته است.

نگاهی به درآمدها و هزینه های سریالی که قرار نیست از تلویزیون پخش شود!

کاسبی فناورانه دربازار فرهنگ

یک حساب سرانگشتی درآماری که در مورد سریال قهوه تلخ اعلام شده ما را به اعداد جالب توجهی می رساند. که هیچ نمونه دیگری در تاریخ ایران ندارند. این سریال با یک تیم حدوداً ۳۰۰ نفره ساخته شده وبرای همین یکی از پرخرج ترین سریال های ایران است. اصلاً یکی از دلایلی که جام جمی ها در جلسات مذاکره برای خرید سریال بدقلقی کردند، همین هزینه بالای تولید آن بود.

هزینه تولید : ۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
بعد از اینکه برادران آقا گلیان با تلویزیون به توافق نرسیدند و روش پخش وتوزیع بر روی سی دی را انتخاب کردند. از همان ابتدا می شد پیش بینی کرد که تیراژ آن نسبت به نمونه های متقدم مثل سریان قلب یخی (با تیراژی نزدیک به ۵۰۰ هزار نسخه درهر قسمت) بیشتر است؛ خیلی بیشتر.

تیراژ: نسخه درهفته ۱۵۰۰۰۰۰
تیراژ هر فصل سه قسمتی از این سریال ۹۰ قسمتی یک میلیون و پانصد هزار نسخه برآورد شده ؛ به این ترتیب تهیه کنندگان این سریال هر هفته ۴/۵ میلیون سی دی (بدون احتساب ضایعات زمان کپی و …) خریده اند ودر ۳۰ هفته پخش این سریال ۱۳۵ میلیون سی دی خام خریده اند که اگر برخی از آنها درطول پروسه کپی کردن دچار مشکل شوند، برآورد می شود این رقم به ۱۵۰ میلیون سی دی برسد.

تعداد سی دی: نسخه درهفته ۱۵۰۰۰۰۰۰۰
آن طور که از سی دی های قسمت های نخستین سریال مشخص بود، تهیه کنندگان کار، سی دی های مورد نیاز خود را از شرکت ریزموج سیستم خریده اند که توانایی کپی کردن محتوا را هم در تیراژ بالا دارد. اگر فقط بودجه مربوط به خرید سی دی خام این پروژه را (با احتساب پنج سنت برای هر سی دی) ۷/۵ میلیارد تومان درنظر بگیریم، می شود حدس زد که تکثیر آن دراین تعداد با بودجه کمتر از دو و نیم میلیارد امکان پذیر نیست.

بودجه خرید سی دی خام و تکثیر سریال: ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
خب حالا به آن طرف ماجرا نگاه کنیم؛ اینکه ۱/۵ میلیون نفر هر هفته وبرای ۳۰ نوبت، بروند و۱۵۰۰ تومان به آقای سوپر مارکتی سرکوچه بدهند؛ یعنی سرجمع چقدر پول بابت خرید سریال صرف می شود؟

درآمد ناخالص فروش سریال: ۱۱۲۵۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
اگر نگاهی به سی دی های سریال کرده باشید. حتماً می دانید که قبل از شروع هر قسمت درست مثل تلویزیون چند آگهی هم پخش می شود. نرخ تعرفه این آگهی ها هر چند رقم متغیری است ، بستگی مستقیمی به شکل استقبال از قسمت های هر هفته دارد. غیر از آن امکان فروش آگهی در پیامک پاسخ اس ام اس قرعه کشی وروو پشت پاکت سریال و …هم هست، هر چه هست، از همین الان می شود فهمید که درآمد مربوط به پخش جذب تبلیغ و …..
حداقل درآمد از محل تیزرهای سی دی: ۱۲۵۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
جان من، جان من های مهران مدیری را در ابتدای سریال یادتان می آید؟ کپی نکردن سی دی ها فقط به خاطر مهران نازنین نیست. تهیه کنندگان سریال برای ترغیب مخاطبان به خرید نسخه اوریجینال هدایی نقدی هفتگی درنظر گرفته اند وباز هم برای ترغیب بیشتر پنج خانه دو خوابه و یک ماشین این جایزه ها سرجمع برای گروه تولید پنج میلیارد آب می خورد احتمالاً.

هزینه جوایز قرعه کشی خریداران سریال: ۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
دربورس نگه داشتن یک سریال، آن هم بدون کمک رسانه ای مثل تلویزیون هیچ کار راحتی نیست برای همین تیم تولید قهوه تلخ، یک کمپین تبلیغاتی گسترده از قبل پخش این سریال آغاز کرده اند که شامل آگهی های مطبوعاتی ، بیلبوردهای شهری واستندهای پایانه های فروش (مثل سوپر مارکت ها) و … می شود.
کارشناسان تبلیغات با یک حساب سرانگشتی رقم تبلیغ این سریال را در یک بازه زمانی نه ماهه نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان بر آورد می کنند.

بودجه تبلیغات: ۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
برای فروش هر محصولی از طریق سیستم مویرگی، مثل شبکه سوپر مارکت ها وبقالی های سراسر کشور، باید حتماً هزینه ای را هم به عنوان پورسانت فروش شبکه توزیع در نظر بگیریم که این ارقام هم درمورد محصولات فرهنگی( مثل سی دی فیلم یا موسیقی) حول وحوش رقم ۳۰ درصد قیمت پشت جلد برای مغازه دار و ۱۰درصد هم برای سیستم پشتیبانی توزیع می چرخد.

پورسانت شبکه توزیع: ۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
حالا بهتر می شود فهمید سود ناخالص سرمایه گذاری منحصر به فرد برادران آقا گلیان روی چه ارقامی می چرخد. فقط کافی است اعداد مربوط به درآمد فروش وآگهی لیست بالا را با هم جمع بزنید وبقیه را به عنوان هزینه از آن کم کنید. ما یک بار این کار را برای شما کردیم:

سود ناخالص پروژه قهوه تلخ: ۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان
این سود پنجاه میلیاردی یک جور پاسخ دندان شکن به آنهایی است که فکرمی کنند برای پولدار شدن نمی شود کار فرهنگی کرد! یا شاید یک جور پاسخ به این است که ایجاد فضاهای جدید می تواند به هنرمندان فرصت فعالیت با شیوه های نوتری داد یا شاید هم یک جور زنگ خطر است برای اینکه درمورد رسانه های خصوصی (مثل تلویزیون خصوصی) ، ابزارهای فناورانه موضوعات مهمی مثل کپی رایت باید نو گرایی کنیم.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:34
اخبار
"استیون سینوفسکی"(مدیر مرکز تولید سیستم‌عامل ویندوز در شرکت مایکروسافت اعلام کرد که تاکنون پیشنهادات اندکی در مورد تولید لپ‌تاپ دریافت کرده است.
سینوفسکی مانند بسیاری دیگر از مدیران مایکروسافت با به اتمام رسیدن پروژه ویندوز به تولید لپ‌تاپ فکر می‌کند. او ظرف دو ماه گذشته پیشنهادات بهتری در مورد تولید رایانه همراه دریافت کرده است و گروه کاری وی نیز بر تلاش خود برای تولید لپ‌تاپ مبتنی بر سیستم‌عامل ویندوز 7 با همکاری شرکت تایوانی Acer افزوده‌اند.
مایکروسافت در "کنفرانس توسعه‌دهندگان تخصصی"(PDC) که هفته گذشته برگزار شد، خبر احتمال تولید لپ‌تاپ در این شرکت را منتشر کرد. در این جریان گفته شد که این رایانه همراه احتمالا در اندازه کوچک و با نمایشگر 6/11 ساخته شود و بتواند به عنوان یک رایانه لوحی یا نوت‌بوک معمولی مورد استفاده قرار گیرد.
سینوفسکی در این همایش اظهار داشت که لپ‌تاپ مایکروسافت با نمایشگر لمسی و سیستم بی‌سیم خود به گونه‌ای ساخته خواهد شد که می‌تواند همه امکانات ویندوز 7 را به نمایش بگذارد. به گفته او، این لپ‌تاپ بسیار سبک خواهد بود، نمایشگر باکیفیتی خواهد داشت و قیمت آن نیز ارزان خواهد بود.
سینوفسکی در این خصوص توضیح داد: «این لپ‌تاپ بر اساس سلیقه شما هماهنگ می‌شود. به عنوان مثال، وقتی که داخل آشپزخانه منزل قرار می‌گیرد، با سلیقه خود کابینت‌ها، ظرفشویی و ... را تغییر می‌دهید. این همان سیاستی است که در تولید این رایانه همراه دنبال می‌کنیم».
دوشنبه 3/8/1389 - 22:32
اخبار
ایسنا- غول اینترنتی گوگل اعلام كرد بیش از 244 هزار آلمانی از این شركت درخواست كرده‌اند تصاویر خانه‌هایشان در برنامه نقشه دید خیابانی كه ماه آینده در آلمان راه‌اندازی می‌شود، قرار نگیرد.
بر اساس ارزیابی گوگل در یك بیانیه منتشر شده، این تقاضا بالغ بر حدود سه درصد از كل خانه‌های 20 شهر بزرگ آلمان می‌شود كه قرار است تصاویر آن‌ها در بخشی از توسعه برنامه نقشه گوگل، آنلاین شود.
به گفته مدیر دیده‌بان حفاظت از داده آلمان، شمار بالای اعتراض‌ها به دید خیابانی گوگل نشان می‌دهد كه شهروندان می‌خواهند تصمیم بگیرند چه اطلاعاتی درباره آنان در اینترنت منتشر شود.
مقامات آلمانی با تاكید بر اینكه انتشار تصاویر محل سكونت شخصی در اینترنت، ناقض حریم خصوصی افراد است، از گوگل درخواست كرده‌اند به شهروندان این كشور اجازه دهد برای قرار نگرفتن تصاویر خانه‌شان در دید خیابانی، تقاضا كنند.
دید خیابانی در 23 كشور جهان موجود است و آلمان تنها كشوری است كه در آن شهروندان امكان یافتند پیش از آغاز فعالیت این برنامه، برای حذف تصاویر منزلشان تقاضا كنند.
گوگل همچنین برای تمام كسانی كه متقاضی مبهم شدن تصاویر گرفته شده در دید خیابانی هستند، ابزاری فراهم خواهد كرد. این ابزار پس از آغاز فعالیت این سرویس در آلمان قابل دسترس خواهد بود.
فعالیت دید خیابانی در آلمان، كره جنوبی و مناطق دیگر به‌دنبال هراس از احتمال مشاهده شدن تصاویر افراد در مكان‌هایی كه مایل به دیده شدن در آن نیستند یا در وضعیت نامناسب، متوقف شد.
این شركت آمریكایی مستقر در كالیفرنیا بهار امسال به‌دنبال تایید جمع‌آوری تصادفی اطلاعات كاربران شبكه‌های بی‌سیم شخصی از طریق فن‌آوری مورد استفاده خودروهای ویژه تهیه عكس‌های دید خیابانی، طی چهار سال گذشته، اعتماد بسیاری را در اروپا از دست داد.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:32
اخبار
ایسنا- بر اساس یافته‌های محققان مایكروسافت، حملات علیه جاوا اخیرا در سطح بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و حمله علیه PDF ادوب را تحت‌الشعاع قرار داده است.
مایكروسافت عادت داشته تا همواره هدف اصلی حملات بدافزاری باشد و ادوب نیز مدتی است در مركز این حملات بوده است اما گزارش اخیر وبلاگ مركز حفاظت در برابر بدافزار (MMPC) مایكروسافت نشان می‌دهد كه از آغاز سال جاری، شمار حملات بهره‌برداری‌كننده از جاوا افزایش یافته است.
بر اساس گزارش مایكروسافت، حملات علیه جاوا در عرض چند ماه بیش از 1200 درصد افزایش یافته و شمار این حملات از كمتر از نیم میلیون در سه ماهه دوم امسال، به بیش از شش میلیون در سه ماهه سوم افزایش یافته است.
به گفته محققان مایكروسافت، حملات علیه كد جاوای آسیب‌پذیر از حملاتی كه از حفره‌های امنیتی ادوب بهره‌برداری می‌كنند، فزونی یافته است و عامل افزایش این حملات سه آسیب‌پذیری هستند كه با وجود ترمیم شدن آن‌ها، وصله‌هایشان از سوی بیش‌تر كاربران مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:31
اخبار
موبنا- به گفته کارشناسان و دست اندرکاران بازار تلفن همراه با گذشت 16 سال از ورود تلفن همراه به کشور متاسفانه هیچ گونه نظارتی بر این بازار پرمصرف که در حدود 53 میلیون کاربر فعال دارد صورت نمی گیرد.
"علی نظری " یکی از کارشناسان در گفت و گو با خبرنگار سازمان خبری موبنا اظهار داشت: وضع ضمانت نامه های خرید گوشی تلفن همراه همچنان ناهنجار است و این وضعیت علاوه براین که مصرف کننده را نسبت به این بازار بدبین می کند، به سود قاچاقچیانی است که از این وضعیت بازار نهایت سوءاستفاده را می برند.
وی افزود: از چند سال گذشته که به دلیل تعرفه بالا عنان بازار تلفن همراه کشور در اختیار قاچاقچیان قرار گرفت سودجویان این بازار به چاپ و توزیع گارانتی های متفرقه و این نوع گارانتی ها را با تشابه اسمی گارانتی های اصلی همراه با گوشی های قاچاق در بازار تلفن همراه عرضه کردند.
این کارشناس اظهار داشت: این گونه گارانتی ها هیچ گونه پشتوانه و ضمانت اجرایی را برای مشترکان به همراه ندارند.
در همین حال یکی دیگر از دست اندرکاران بازار تلفن همراه معتقد است که این نوع گارانتی ها که با نام های مشابه گارانتی های اصلی و رسمی در بازار عرضه می شود با قیمت زیر 500 تومان در چاپخانه های تهران به چاپ می رسد و عملا هیچ گونه پشتوانه ای را برای مشترکان به همراه ندارد و این نوع گارانتی های متفرقه که به نام گارانتی متفرقه شناخته می شود تنها به دلیل گمراه کردن مشتریان و سود بیشتر صورت می گیرد.
"محمد رحمان پور" در این باره می گوید: این برگه ها که شامل هیچ گونه خدمات پس از فروشی نمی شوند تنها به عنوان یک برگه که فاقد هر گونه ضمانتی اجرایی است به همراه گوشی ها ی تلفن همراه قاچاق فروخته می شود.
این اظهارات در حالی بیان می شود که در بازار سایر کالاها نهادهای نظارتی ماهانه اسامی گارانتی های قانونی فعال در بازار را برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی اطلاع رسانی می کنند، اما نهادهای قانونی حاضر در بازار تلفن همراه از این کار سرباز زده اند.
به گفته دست اندرکاران و کارشناسان حوزه بازار تلفن همراه، عرضه گسترده گوشی های قاچاق با گارانتی های متفرقه به جایی رسیده است که ۹۰ درصد سهم بازار کشور توسط این نوع گوشی ها تامین می شوند.
از سوی دیگر هجوم گوشی های چینی بی کیفیت و قاچاق که در قبال خرید آنها هیچ گونه خدمات پس از فروشی ارائه نمی شود حکایت از عدم رعایت حقوق مصرف کنندگان تلفن همراه دارد و این در حالی است که سازمان های عریض و طویلی که تحت عنوان حمایت از حقوق مصرف کنندگان ، استاندارد و یا بازرسی و نظارت بر توزیع کالا و خدمات در کشور فعالیت دارند، از این وضعیت خم به ابرو نمی آورند.
به این ترتیب در نهاید به دلیل عدم نظارت همیشگی و برخورد با عرضه کنندگان گوشی های قاچاق با گارانتی های متفرقه وضعیت بازار این گوشی ها همچنان داغ و به نوعی ناهنجار است چرا که استمرار این وضعیت تنها به ضرر مصرف کننده و به سود قاچاقچیان است.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:31
اخبار
ایسنا- بنابر پیش بینی شركت پژوهشی گارتنر هزینه‌های جهانی فناوری اطلاعات در سال 2011 با رشد بیش از سه درصدی بودجه‌ها، به 2.5 تریلیون دلار می‌رسد.
بر اساس گزارش این شركت، هزینه‌های صرف شده برای فناوری اطلاعات در اروپا و آمریكای شمالی هم‌چنان اندك است و در برخی بازارها مانند ساخت و خدمات مالی، به میزان بالای مشاهده شده در سال 2008 نخواهد رسید. در مقابل بازارهای نوظهوری مانند چین و آمریكای جنوبی در هزینه‌های فن‌آوری اطلاعات سازمانی پیشرو خواهند بود، زیرا شركت‌ها در این منطقه برای مشاغل اقتصادی علمی مهیا می‌شوند. طبق پیش‌بینی گارتنر، بودجه‌های جهانی فن‌آوری اطلاعات به دلیل بودجه‌های بی‌زرق و برق، طی چهار سال آینده ثابت خواهند ماند و تا سال 2014 به 2.8 تریلیون دلار می‌رسد. به گفته معاون ارشد و مدیر جهانی پژوهش در گارتنر، اطلاعات، نفت قرن بیست و یكم خواهد بود و منبعی خواهد بود كه اقتصاد را به شیوه‌هایی اداره می‌كند كه در گذشته ممكن نبود.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:30
موبایل
موبنا- هم اکنون کمتر از 15 شرکت واردکننده گوشی تلفن همراه در کشور مشغول به فعالیت قانونی و ارائه خدمات پس از فروش هستند و در همین حال برخی از این شرکت ها نیز در عرضه چند برند به صورت مشترک خدمات خود را ارائه می دهند.
نوکیا با سه نماینده" ارکان ارتباطات"، "کمال الکترونیک" و "ارتباطات وطنی پرشیا" در ایران به فعالیت می پردازد و خریداران نوکیا می توانند این نوع گوشی ها را با گارانتی اصلی نوکیا خریداری کنند.
تمامی گوشی های سونی اریکسون با گارانتی های اصلی "پارس کامتل" ، "پارس نیکاتل"و "سیتادل تلکام" در بازار عرضه می شوند.
گوشی های سامسونگ که ساخت کشور کره هستند نیز با گارانتی شرکت "پارس مایکروتل" در سطح بازار تلفن همراه کشور عرضه می شوند.
گوشی های شرکت اچ تی سی که اصالتا تایوانی هستند در دو کشور تایوان و چین ساخته می شوند و آنها هم با گارانتی های "پارس کامتل" ،"پرشین تلکام"و"یاس جهان" در اختیار مشتریان ایرانی قرار می گیرند. در همین حال گوشی های ال جی نیز تنها با گارانتی شرکت "پارس کامتل" در ایران عرضه می شود.
گوشی های آلکاتل و ایسر نیز با گارانتی شرکت "پارس کامتل" در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
خریداران گوشی های ایرانی هم می توانند گوشی های هیوندایی را با گارانتی "نیمه هادی عماد"و گوشی های جی ال ایکس را با "ارتباط همراه اروند گویا" و گوشی طاها را با گارانتی "ابرا تهران" خریدارای کنند.
گوشی های "ان ام سی " نیز با گارانتی رسمی "نامداران ارتباط همراه" در بازار عرضه می شوند.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:29
اخبار
ایسنا- بر اساس بررسی جدید ABI Research، اشتراك‌های تلفن همراه در سراسر جهان در سه ماهه دوم از مرز پنج میلیارد گذشت.
گذشتن از این آستانه در اوایل سال جاری پیش‌بینی شده بود و اریكسون برآورد كرده بود رقم پنج میلیارد اشتراك در ماه ژوییه حاصل شده است.
بر اساس گزارش این شركت پژوهشی، بیش‌تر این رشد به بازارهای نوظهوری مانند هند، اندونزی و چین مربوط است كه تبلیغات‌كنندگان موبایل آمریكایی در آن‌ها هنوز مبادرت به فعالیت نكرده‌اند.
آفریقا با رشد چهار درصدی بین سه ماهه نخست و سه ماهه دوم، پیشرو بوده است و طبق گزارش ABI، ضریب نفوذ تلفن همراه پایین در این قاره تاكنون، ارایه‌كنندگان خدمات جهانی مانند ودافون و بهاراتی هند را برای ساخت زیرساخت بی‌سیم در آفریقا جلب كرده است.
اما معرفی فن‌آوری داده نسل چهارم پرسرعت مانند وایمكس و LTE قوی ماندن رشد اشتراك در مناطق اشباع شده‌ای مانند آمریكا، اروپا و ژاپن را تضمین می‌كند.
طبق پیش‌بینی ABI، اشتراك‌های تلفن همراه جهان تا سال 2015 به 6.4 میلیارد می‌رسد كه 169 میلیون اشتراك مربوط به فن‌آوری‌های نسل چهارم خواهند بود.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:26
اخبار
بازار دیجیتال - سازمان نظارت بر نام‌ها و ارقام اینترنتی (آیکان) موافقت خود را نسبت به ثبت دامنه ملی «دات ایران» اعلام کرد که بر اساس آن فعالیت دامنه اینترنتی «نقطه – ایران» که تمامی‌ورژن‌ها و سیستم‌های روز دنیا را پشتیبانی می‌کند حداکثر تا 6 ماه آینده آغاز خواهد شد. همزمان با این موضوع مرکز ثبت دامنه‌های اینترنتی ایران اعلام کرد که ثبت دامنه‌های فارسی متوقف شده و در عین حال دامنه‌هایی که تاکنون به فارسی ثبت شده همچنان فعال باقی می‌ماند.

با تصویب پشتیبانی از دامنه‌های فارسی حالا مهم‌ترین سوال این است آیا این دامنه‌ها مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد؟

با توجه به اینکه تقریبا همه سایت‌های اینترنتی به زبان لاتین هستند آیا تغییر زبان و تایپ فارسی حتی برای کاربران ایرانی مشکل ساز نیست؟


دامنه فارسی در انتظار تایید یانا
سرانجام با برگزاری جلسات متعدد سازمان جهانی نظارت بر نام‌ها و ارقام اینترنتی آیکن روز 23 مهرماه درخواست ایران برای ثبت دامنه فارسی «ایران» را پذیرفت تا از این پس آدرس‌های اینترنتی را بتوان با حروف فارسی و از راست به چپ نوشت.

مرکز ثبت دامنه‌های اینترنتی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی اعلام کرد که در 23 مهر ماه سال جاری برابر با 15 اکتبر 2010 موسسه آیکن پذیرش دامنه
دات ایران را به عنوان یک دامنه مرتبه اول اعلام کرد و فعالیت دات ایران به عنوان یک دامنه مرتبه اول حداکثر تا 6 ماه آینده آغاز خواهد شد.

علیرضا صالح، مدیر ثبت دامنه‌های اینترنتی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، در مورد طولانی شدن زمان آغاز به کار دامنه فارسی دات ایران می‌گوید: «در حال حاضر دو نهاد برای تایید نام‌دامنه‌های بین‌المللی فعالیت می‌کنند که یکی از آنها آیکن است و دیگری یانا. در واقع یانا زیر نظر آیکن کار می‌کند و هر تغییر نام دامنه‌ای در فضای اینترنت باید از طریق آینا صورت بگیرد. وقتی دات ایران مورد تایید آیکن قرار گرفت در مرحله بعدی آیکن درخواست قرار گرفتن این نام دامنه را به آینا می‌دهد و علت طولانی شدن این زمان شش ماه به خاطر فرآیند اداری است که باید آینا طی کند.»
صالح به قوانین در نظر گرفته شده برای ثبت نام دامنه فارسی دات ایران اشاره می‌کند و می‌افزاید: «پیش از این مرکز مقرراتی را برای این نام دامنه در نظر گرفته بود که در حال حاضر آن را متوقف کرده است. ما منتظر هستیم تا آینا مراحل بررسی خود را تمام کرده و بعد از تایید نهایی مقررات داخلی آن را نهایی کنیم.» وی تصریح می‌کند که عملیاتی شدن استفاده از این نام دامنه‌ها دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد و نباید زیاد نگران پروسه طولانی آینا بود؛ چرا که پیش از این نیز حدود پنج هزار نام دامنه دات ایران داشتیم که به دلیل بررسی‌های آینا فعالیت‌های آنها را متوقف کرده‌‌ایم تا مقررات دقیق و جامعی را برای آنها در نظر بگیریم.

بنابر اظهارات صالح ،تاریخ ثبت رسمی‌ دامنه‌های دات ایران و سیاست‌های مربوط به آن متعاقبا اعلام خواهد شد. تا آن زمان ثبت دامنه‌های جدید تحت دات ایران به شکل کنونی متوقف می‌شود، اما حقوق کسانی که در حال حاضر دارنده دامنه ثبت شده تحت دات ایران هستند، محفوظ می‌ماند.
استفاده از دامنه فارسی «دات ایران» که به عنوان دامنه‌های بین‌المللی اینترنت در آیکن به ثبت رسیده است، این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند تا دامنه‌های مورد نظر اینترنتی خود را به فارسی به ثبت برسانند.

در این صورت آدرس‌های اینترنتی دات ایران از راست به چپ نوشته می‌شود و از چپ به راست به نمایش در می‌آید. تاکنون این آدرس‌ها به صورت «دات ایران دات IR» نوشته می‌شد که با موافقت آیکان با این دامنه پسوند دات IR حذف شده و دات ایران معادل پسوند لاتین دات IR می‌شود. دامنه بین‌المللی دات ایران تمامی‌ورژن‌ها و سیستم‌های روز دنیا را پشتیبانی می‌کند و متقاضیان برای استفاده از آن با مشکل مواجه نخواهند شد.


تلاش برای بهبود بازار ثبت نام دامنه
سال‌هاست که سیاست‌های آزاد‌سازی دامنه‌های ملی، برای ترغیب کاربران به استفاده از این نوع دامنه‌ها از سوی دولت‌های کشورها و به خصوص کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده است. در ایران نیز این اتفاق توسط مرکز پژوهش‌های بنیادی به عنوان ارائه‌دهنده اینترنت در کشور رخ داد. این مرکز به عنوان تنها ثبت‌کننده رسمی‌ایرانی (Ragistrar) از سوی آیکن شناخته می‌شود که ثبت‌دامنه‌هایی با پسوند دات IR بر عهده این مرکز گذاشته شده است.

پیش از سال 1381 ، ثبت دامنه‌های دات Ir به سختی امكان پذیر بود و برای ثبت چنین دامنه‌هایی نیاز به مدارك رسمی بود و تنها مراکز و سازمان‌های دولتی اجازه ثبت این نوع دامنه‌ها را داشتند. اما در دی ماه سال 81 ثبت دامنه‌های دات Ir از سوی این مركز آزاد شد و شاید بتوان همین حرکت را آغاز مشکلات در این حوزه عنوان کرد.

به عنوان مثال در زمان آزاد سازی ثبت‌نام دامنه‌های دات IR برخی افراد با اطلاع از آزادسازی دامنه‌ها اغلب دامنه‌های مشهور را به نام خود ثبت کردند، که این حرکت باعث شد بسیاری از شرکت‌ها دامنه‌هایشان را در دست افراد واسطه‌گری ببینند که برای واگذاری آن دامنه هزینه کلانی را از درخواست کنندگان آن طلب می‌کنند. این شرایط تا این زمان نیز ادامه دارد و با جست‌وجو در اینترنت می‌توانید سایت‌هایی را پیدا کنید که حجم عظیمی‌از نام‌دامنه‌های ناب را به نام خود ثبت کرده و تنها با دریافت مبالغ هنگفت حاضر به آزاد کردن آن نام‌دامنه خاص هستند. حال این سوال پیش می‌آید که با عملیاتی شدن استفاده از نام دامنه دات ایران مرکز ثبت نام دامنه‌های فارسی چه برنامه‌هایی برای سوءاستفاده افراد سود جو در این بازار دارد.


مدیر ثبت دامنه‌های اینترنتی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در این خصوص می‌گوید:‌ « به هیچ‌وجه این مشکلات در خصوص نام‌دامنه‌ دات ایران به وجود نخواهد آمد. چرا که چند سال پیش که ثبت نام دات IRAN و دات IR را شروع کردیم زمان خاصی را فقط برای شرکت‌ها، سازمان‌ها و کلا نهادهایی که مدرک ثبتی دارند در نظر گرفتیم تا بتوانند نام‌دامنه‌های خود را به ثبت برسانند. در مرحله بعد هم به افراد یا نهادهایی که در دوره آزمایشی شرکت کرده بودند اجازه ثبت نام دامنه را دادیم و در پایان نیز ثبت را برای عموم آزاد کردیم. در خصوص ثبت نام دامنه‌های دات ایران نیز شرایط به همین صورت خواهد بود.» صالح اظهار می‌کند که مرحله اول ثبت دامنه دات ایران همانند دوره‌های گذشته برای نهادهای دارای پروانه ثبت خواهد بود اما مراحل بعدی ثبت آن هنوز مشخص نشده است و تا آزادی ثبت این نام دامنه‌ها برای عموم ‌دو تا سه ماه زمان نیاز دارد و مرکز سعی می‌کند با در نظر گرفتن قوانین و مقررات از ورود افراد سودجو به این بازار جلوگیری کند.


به اعتقاد صالح اگر در آن زمان مرجع حل اختلاف رسمی‌وجود داشت که به شکایت‌های این حوزه رسیدگی می‌کرد هیچ وقت شاهد حضور دلالان در این بازار نمی‌شدیم. اما در مقابل این اظهارات، برخی کارشناسان تنها نبود مرجع حل اختلاف و نبود قوانین جامع و کامل مورد تایید WIPO را دلیل افزایش مشکلات در این حوزه نمی‌دانند و بر این باورند که عملکرد نامناسب مرکز ثبت دامنه‌های دات IR باعث به وجود آمدن پاره‌ای از مشکلات موجود شده است. به باور کارشناسان از اولین روزهای آزاد سازی ثبت دامنه‌های دات IR به علت ضعف اطلاع‌رسانی و نیز شیوه اجرایی، زمینه‌ای فراهم شد تا کسانی که از رانت خبری برخوردار بودند در ساعات اول زودتر از بقیه اقدام به ثبت صدها نام و کلمه کلیدی پر کاربرد و با ارزش کنند و بسیاری از افرادی که علاقه‌مند به راه‌اندازی سایت‌های فعال و جدی بودند از انتخاب نام مناسب دات آی آر ناکام ماندند. به باور این گروه مجموعه ثبت دامنه‌های IR جدا از بحث ثبت دامنه‌های IR می‌توانست به عنوان یک سازمان معتبر بین‌المللی نقش موثرتری در توسعه فضای وب و نفوذ اینترنت در ایران ایفا کند که متاسفانه می‌توان با بررسی شرایط موجود عدم موفقیت این مرکز در این حوزه را مشاهده کرد.


اما صالح این انتقادات را قبول ندارد و می‌گوید: «من نمی‌دانم این افراد بسته به چه مدرکی این ادعا را مطرح می‌کنند و انتقاد به عملکرد مرکز نوعی بهانه‌جویی است. شاید در آن ابتدا و به دلیل ورود تازه اینترنت و نبود کاربران اطلاع رسانی در این حوزه به نحو مطلوبی صورت نمی‌گرفت، اما در حال حاضر ما تمامی‌اخبار و اطلاعات ثبت نام دامنه را روی سایت خود قرار داده‌ایم و سعی می‌کنیم در کمترین زمان اتفاقات این حوزه را به گوش کاربران برسانیم.»


بنابر اظهارات صالح ، مرکز تمام تلاش خود را برای اطلاع رسانی و کاهش مشکلات این حوزه انجام می‌دهد و افرادی هم که منتقد فعالیت مرکز ثبت دامنه‌ها هستند باید بدانند که در هیچ جای دنیا فعالیت‌های کارگروه‌های شخصی و فردی به صورت گسترده اطلاع رسانی نمی‌شود.
دوشنبه 3/8/1389 - 22:26
کامپیوتر و اینترنت
همان‏طور که به فصل زمستان نزدیک می‏شویم، استفاره از وسایل گرمازا همانند بخاری و شوفاژ شروع می شود و بدین ترتیب دمای هوای محیط داخل منزل یا محیط کار نیز افزایش می‏یابد. به تناسب همین تغییرات دمای داخل کیس سیستم نیز افزایش می‏یابد. امروزه بسیاری از کارشناسان IT معتقدند که خنک کردن قطعات کیس به افزایش کارکرد و طولانی شدن عمر قطعات کمک شایانی می‏کند. یکی از وسایل بسیار پرکاربرد در سیستم‏های رایانه‏ای و حتی سرورها فن‏ها می‏باشند که اهمیت زیادی در خنک‏سازی و تهویه سیستم دارند. در این ترفند به معرفی 6 راهکار برای تهویه مطبوع محیط داخل کیس می‏پردازیم.

1- هر هفته درب کیس خود را باز کنید و تمامی فن‏ها، بویژه فن CPU را تمیز و گردگیری کنید.

2- هرگز با جاروبرقی و وسایل مشابه فن‏ها را تمیز نکنید، این کار باعث می شود فن‏ها با سرعت به چرخش درآیند و سبب گرم شدن ناگهانی موتور فن شده و از عمر مفید آن بشدت می‏کاهد و حتی ممکن است فن دیگر کار نکند. شما می‏توانید از دستمال با چند قطره آب برای تمیز کردن استفاده کند.

3- اگر کیس شما دارای جایگاه‏‏های ویژه فن است، فن را به این جایگاه‏ها اضافه کنید. با نگاه کردن به اطراف کیس خواهید دید که جاهای خالی برای نصب فن وجود دارد یا خیر. همچنین جعبه‏های کیس انواع مختلفی دارند که شما می‏توانید برای تهویه بهتر از کیس‏هایی که جایگاه فن بیشتری دارند استفاده کنید.

4- اگر قصد خرید فن برای قطعاتی نظیر CPU ،Power، کارت گرافیک و جعبه کیس را دارید از فروشنده بخواهید یک فن با دور چرخش بالا و پره‏های زیاد به شما بدهد. این فن‏ها به خاطر سرعت و پره‏های بیشتر در افزایش تهویه مطبوع به شما کمک خواهند کرد. همچنین چند سالی است که فن‏های آبی دربازار یافت می‏شود که کمی گران قیمت هستند، اگر از نظر مالی مشکلی ندارید پیشنهاد می‏کنیم از این فن‏ها استفاده کنید تا دما را به حداقل کاهش دهند.

5- با کوچکترین صدای فن‏ها، سریعاً چک کنید چه مشکلی پیش آمده که سبب ایجاد صدا شده است. بیشترین عوامل صدا به دلیل تماس فن‏ها با یک شئ خارجی مثل کابل‏ها، گرد و خاک شدید دور فن و یا نیم‏سوز شدن فن‏ها می‏باشد.

6- فن CPU یکی از مهم‏ترین و حساس‏ترین فن‏های کیس است. سرعت و راندمان دمای CPU و مادربورد سیستم خود را از تنظیمات BIOS سیسم دنبال کنید. همچنین اگر احساس می کنید سیستم بدون دلیل Reset می‏شود و یا پی‏در‏پی هنگ می‏کند و یا کند عمل می کند ابتدا فن CPU را با توجه به توضیحاتی که داده شد چک کنید
دوشنبه 3/8/1389 - 22:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته