• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 605
تعداد نظرات : 586
زمان آخرین مطلب : 5258روز قبل
دانستنی های علمی
 
مراقبت باشید
این روزها مسله امنیت و پخش عکس و فیلم های خصوصی یه مسئله بسیار فراوان شده است پس زمان خوبی است که این موضوع را نیز به خاطر داشته باشید
بله بحث آینه های دو طرفه. افرادی به این روش از شما در هر جاییکه نمی شناسید و جلوی آیینه هستید فیلم یا عکس تهیه کرده و به معرض عموم می گذارند. پس حتما قبل از اینکه از محل های دارای آینه استفاده کنید از یک طرفه بودن آن مطمئن شوید !
اما چطور؟
قبل از هر کاری از تست انگشت استفاده کنید : انگشت خود ا روی آینه قرار داده ، اگر بین انگشت شما و تصویر آن یک فاصله ای باشداین آینه واقعی است اگر انگشت شما به تصویر چسبیده باشد این آینه دو طرفه است و فردی دارد شما را مشاهده می کند.
دلیل :
چون در آینه واقعی لایه جیوه در پشت شیشه است ولی در آینه های دو طرفه لایه جیوه در روی سطح شیشه است.
يکشنبه 3/3/1388 - 6:31
دانستنی های علمی
 به یاد داشته باشید کوتاهترین راه بین یک مسئله و راه حل اون ، فاصله بین زانوهاست تا زمین. پس سجده کن کسی که به خدا توکل کنه توان مقابله با هر مشکلی رو می تونه داشته باشه
يکشنبه 3/3/1388 - 6:30
كودك

یک کودک

کودکی که پیوسته سرزنش شود ، محکوم کردن را می آموزد

کودکی که دشمنی ببیند و کتک بخورد. ستیز می آموزد

کودکی که مسخره شود کمروئی را می آموزد

کودکی که تحقیر شود عذاب وجدان را می آموزد

کودکی که تشویق شود ، اعتماد به نفس می آموزد

کودکی که مدارا ببیند صبر می آموزد

کودکی که ستوده شود احترام می آموزد

کودکی که صداقت را تجربه کند عدالت را می آموزد

کودکی پذیرفته شود و محبت ببیند. عشق را می آموزد.

کودکتان را درست تربیت کنید

يکشنبه 3/3/1388 - 6:28
دانستنی های علمی

در آغاز با نام خدا شروع كند و در آخر حمد خدا را بگوید و اگر با هر لقمه یك «بسم اللّه» بگوید، خوب است، تا میل به غذا او را از یاد خدا باز ندارد

 

در كافى از امام صادق علیه السلام نقل شده است كه میگوید: «رسول خدا صلّى الله علیه وآله وسلّم فرمود: وقتى كه سفره پهن مىشود چهار فرشته آن را احاطه میكنند. همین كه بنده خدا «بسم اللّه» بگوید، فرشتگان به شیطان میگویند: اى فاسق! بیرون شو كه تو را تسلطى بر ایشان نیست. وقتى كه از خوردن غذا فارغ شوند و بگویند: «الحمدللّه»، فرشتگان به شیطان میگویند: اینها مردمانى هستند كه خداوند به ایشان نعمت داده و شكر پروردگارشان را به جا آوردند،

 و هرگاه «بسم اللّه» نگوید، فرشتگان به شیطان میگویند: اى فاسق! نزدیك شو و با ایشان غذا بخور، و چون سفره را جمع كنند و حمد خدا را نگوید، فرشتگان میگویند: اینها گروهى هستند كه خداوند به ایشان نعمت داده ولى از پروردگارشان فراموش كردند.»

 

 

سید محمد عارف

شنبه 2/3/1388 - 7:36
دانستنی های علمی

(آداب نوشیدن آب)

آن است كه ظروف آب را به دست راست بگیرد و بسم اللّه بگوید، و مك بزند نه آن كه آب را به یك نفس بیاشامد.

پیامبر صلّى الله علیه وآله وسلّم فرمود:

«آب را به گونه اى مك بزنید، و مبادا آن را به یك نفس سر بكشید، زیرا درد كبد معلول بى وقفه نوشیدن آب است»؛

 و نباید آب را سر پا و در حالى كه به پهلو خوابیده بنوشد زیرا پیامبر صلّى الله علیه وآله وسلّم از آب خوردن سرپا نهى كرده است.

شنبه 2/3/1388 - 7:33
دانستنی های علمی

«و لله جنود السماوات و الارض و كان الله علیما حكیما». (سپاه آسمانها و زمین از آن خداست و خداوند علیم و حكیم است)

جنود، به گروهى گویند كه با یكدیگر پیوندى خاص دارند و هدف واحدى دارند. برخى گفته‏اند لشكریان آسمانها و زمین مؤید مومن مى‏شوند. این سخن درست است لكن مقصود قرآن بالاتر از این معناست. هر انسانى مجموعه‏اى از عوالم وجود است، از ناسوت تا لاهوت. عوالم ارضى و سماوى یا عوالم سفلى و علوى. مقصود از «و لله جنود السماوات و الارض» ، اشاره به این مطلب است كه «اى انسان تو معجونى از همه عوالم وجود هستى، و براى هر یك از این عوالم با جنود خود در نسبت با ایمان سكینه‏اى است» . عالم عقلى سكینه‏اى متناسب با خود دارد، و عالم روح و قلب و نفس نیز هر یك سكینه متناسب با عالم خویش دارند. مؤمنى كه در مرتبه‏اى عالى از ایمان قرار دارد در طریق اداى تكالیف الهى نه عقلش انحراف پیدا مى‏كند و نه در تشخیص دچار اشتباه مى‏شود و نه قلبش و نه حتى اعصابش دچار كژى و كاستى مى‏گردد. چون در همه مراتب وجود خود سپاهیانى دارد. «جنود السماوات و الارض» الهى به سراسر وجود انسان مؤمن، آرامش و امنیت مى‏بخشد.

 

مؤمن همواره با نظر سوء به نفسش نگاه مى‏كند و نظر حسن به خداى متعال دارد.

 

آثار فردی اجتماعی ایمان/ کتابخانه تبیان

شنبه 2/3/1388 - 7:31
دانستنی های علمی

رسول الله (ص) فرمودند:

من كان اكثر همه میل الشهوات نزع من قلبه حلاوة الایمان

كسى كه بیشترین همتش اطفاى شهوات است، حلاوت ایمان از دلش كنده مى‏شود.

شنبه 2/3/1388 - 7:27
دانستنی های علمی

قال على علیه السلام:

 لا یجد عبد طعم الایمان حتى یترك الكذب، هزله و جده. 

 بنده طعم ایمان را نمى‏چشد مگر آنكه از دروغ، به صورت شوخى و جدیش احتراز كند.

شنبه 2/3/1388 - 7:26
دانستنی های علمی

اگه بعضی از مطالب رو از کتابخانه تییان کپی می کنم واسه خاطر اینه که یه سر بزنین و بدونین چه کتابا و مطالب خوبی داره شاید به دردتون بخوره!!!!

 

 

جمعه 1/3/1388 - 12:40
دانستنی های علمی

ادراک بسیط و ادراک مرکب در نظر ملاصدرا و در فلسفه لایب نیتس 

از میان فلاسفه مشهور دوره جدید تاریخ غربی شاید لایب نیتس تنها فیلسوفی باشد كه بتوان نظیر بعضی آراء او را در آثار فیلسوفان اسلامی یافت. از جمله این آراء قول به ادراك بسیط و ادراك مركب است. در نظر هر دو فیلسوف ادراك بسیط صرف ادراك شی ء است بدون وقوف و تذكّر به آن و ادراك مركب ادراكی است توأم با آگاهی. اصطلاح و مفهوم علم و ادراك بسیط در ادب و فرهنگ قبل از ملاصدرا وجود داشته است اما تا آنجا كه من می دانم ملاصدرا برای اولین بار بر اساس قواعد اصلی فلسفه خود یعنی اصالت وجود و تشكیك وجود، علم را به علم بسیط و علم مركب تقسیم كرده و با این تقسیم بعضی قواعد تازه فلسفی پیشنهاد كرده و مخصوصا وجه عقلی و فلسفی فطری بودن شناخت خداوند را محقق كرده است. ملاصدرا كه با قرآن مجید و روایات مأنوس بود از آنها برای حلّ مسائل فلسفی استمداد می كرد چنانكه از تأمّل در آیه مباركه «اولئك الذین كتب اللّه علی قلوبهم الایمان فایّدهم بروح منه» (سوره مجادله، آیه 22)، به تشخیص و تمییز ادراك مركب و ادراك بسیط رسید و آنرا مبنایی برای اثبات فطری بودن شناخت خداوند قرار داد. در مجلّد اول اسفار در بحث ماهیّت و انیّت واجب تحت عنوان حكمت عرشی می خوانیم كه «...علم نیز مانند جهل به بسیط و مركب تقسیم می شود. علم بسیط علم كسی است كه می داند ولی نمی داند كه می داند امّا علم مركب دو علم است یكی علم به چیزی و دیگر علم به علم...»(ص 116).
معمولاً وقتی لفظ علم را بكار می برند و فی المثل مردم را به عالم و عامی تقسیم می كنند مراد از علم، علم مركب است وگرنه همه مردم از علم بسیط بهره دارند یعنی علم بسیط فطری آدمی است و عجیب اینكه اگر این علم كه به اعتباری علم مبهم و مرتبه نازل علم است نبود هیچ علم دیگری امكان نداشت. بنظر ملاصدرا بدون شناخت واجب، شناخت انیّت و حقیقت هیچ موجودی ممكن نیست و این شرح یا بیان دیگری از كلام مولای متقیان است كه فرمود: ما رأیت شیئا الاّ و رأیت اللّه قبله ( و معه و فیه) یعنی اگر خدابینی و خداجویی نبود درك هیچ چیز و هیچ معنایی امكان و مورد نداشت پس مطابق این قول نه فقط علم مركب بلكه وجود بشر و گذران زندگی او بسته به ادراك و علم بسیط اوست.

جمعه 1/3/1388 - 12:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته