• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4212روز قبل
موبایل
نتایج تحقیقات یک موسسه تحقیقات بازار انفورماتیک نشان می دهد که رقم بازار ویندوز فن موبایل تا سال 2015 از سیستم عامل iOS اپل بیشتر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ماه سپتامبر 2موسسه IDC و گارتنر در بررسیهای خود نشان دادند که تا سال 2015 سکوی ویندوز مایکروسافت برای موبایل قادر خواهد بود از سیستم عامل iOS پیشی گیرد.

اکنون موسسه تحقیقاتی iSuppli با انجام تحقیقات جدیدی از پیش بینی گارتنر و  IDC حمایت کرد. برپایه این بررسیهای جدید، در سال 2015 رقم بازار ویندوز فن حداکثر به 16.7 درصد خواهد رسید درحالی که iOS از 18 درصد کنونی به 16.6 درصد تنزل خواهد کرد.

ویندوز فن امروز به پروژه ای تبدیل شده است که مایکروسافت با همکاری شرکت فنلاندی نوکیا آن را به پیش می راند.

استقبال از لومیا 800 در بازار جهانی و عرضه مدل جدید لومیا 900 در بازار آمریکا به عنوان دو دستگاهی که برپایه سکوی ویندوز فن قرار دارد می تواند رقم مایکروسافت را در بازار سیستم عاملهای موبایل تا پایان سال 2012 از 1.9 درصد فعلی به رقم 9 درصد برساند.

جدول رده بندی سهم سیست م عاملها در بازار موبایل

طبقه بندی 2015 سیستم عامل 2011 2012 2013 2014 2015
1 آندروئید 47.4 درصد 53.9 درصد 55.9 درصد 57.8 درصد 58.1 درصد
2 ویندوز فن 1.9 درصد 9.0 درصد 15.3 درصد 16.1 درصد 16.7 درصد
3 iOS 18.0 درصد 18.0 درصد 17.3 درصد 16.8 درصد 16.6 درصد
- سایر 32.7 درصد 19.1 درصد 11.5 درصد 9.3 درصد 8.6 درصد

منبع: iSuppli ژانویه 2012

پیش بینی های iSuppli حاکی از آن است که درصد رشد ویندوز فن بین سالهای 2013 تا 2015 با یک افزایش تدریجی و برپایه سطح گستردگی این سیستم عامل موبایل در بازار جهانی مواجه شد اما همچنان قادر نخواهد بود از سیستم عامل "آندروئید" گوگل پیشی گیرد.

درحقیقت، آندروئید امروز 47.4 درصد از این بازار را در اختیار دارد که این رقم تا سال 2015 به 58.1 درصد خواهد رسید.

تحلیلهای iSuppli فاکتورهای مختلفی را مد نظر قرار داده اند که اذعان می کنند هرچند نباید موفقیتهای احتمالی ویندوز فن و استقبال مصرف کنندگان را نادیده گرفت اما شکست دادن آندروئید به دلیل اینکه مورد استفاده طیف وسیعی از تولیدکنندگان بزرگ تلفنهای همراه هوشمند به ویژه سامسونگ، HTC، "ال. جی موبایل" و موتورولا قرار دارد برای مایکروسافت و نوکیا بسیار دشوار است.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:14
هوا و فضا
آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که مایع خنک کننده یکی از دستگاههای تلسکوپ فضایی "پلانک" به اتمام رسید و این ماهواره تقریباً به بازنشستگی خود نزدیک شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهواره پلانک در 14 می 2009 پرتاب شد. این ماهواره برای رصد دورترین و قدیمی ترین پرتوهای موجود در کیهان طراحی شد. این پرتوهای بسیار قدیمی که تشعشات پس زمینه کیهان هستند زمانی منتشر شده اند که جهان تازه 300 هزار سال از زندگی خود را پشت سر گذاشته بود که با توجه به اینکه جهان، امروزه در حدود 14 میلیارد سال دارد می توان به کمک این ابزار، قدیمی ترین تصویر کیهان را مشاهده کرد.

اکنون آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که 14 ژانویه مایع خنک کننده ای که برای عمل کردن یکی از دستگاههای این رصدخانه فضایی لازم است تمام شد.

دو نوع دستگاه در این ماهواره وجود دارند که از فناوریهای بسیار متفاوتی استفاده می کنند. یکی از این دو، دستگاه بسامد کم (LFI) نام دارد که برپایه تقویت کننده (Amplifier) صدای کم قرار دارد و از 74 حسگر و 9 آشکارساز میکروامواج تشکیل شده است.

دستگاه دوم، "دستگاه بسامد بالا" (HFI) نام دارد که کار آن بولومتری (اندازه گیری انرژی ساطع شده از پرتوهای الکترومغناطیس) است.

درحقیقت، مایعی که به اتمام رسیده است برای خنک کردن HFI مورد استفاده قرار می گرفت و بنابراین، این چشم پلانک بسته شده است.

براساس گزارش وایردنیوز، هرچند با خاموش شدن این دستگاه، ماهواره پلانک یک گام به سوی بازنشستگی نزدیک شد باوجود این، دستگاه LFI می تواند در سال 2012 همچنان به کار خود ادامه دهد.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:13
نجوم
اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی کپلر توانستند سیستم خورشیدی بسیار کوچکی را کشف کنند که از یک ستاره کوتوله سرخ و سه سیاره تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "جان جوهانسون" محقق موسسه علوم سیاره های فراخورشیدی ناسا می گوید این کوچکترین سامانه خورشیدی است که تا کنون کشف شده و بیشتر به سیاره مشتری و قمرهایش شباهت دارد تا یک سامانه خورشیدی. این کشف تاییدی دیگر بر تنوع نمونه سامانه های سیاره ای در کهکشان راه شیری است.

این کوتوله سرخ KOL-961 نام دارد و وسعت سه سیاره آن هر یک به ترتیب 0.78، 0.73 و 0.57 برابر شعاع زمین است. برای محاسبه ابعاد این سیاره ها اطلاعاتی درباره ستاره دوقلوی KOL-961 مورد بررسی دقیق قرار گرفت و محققان برای تایید این کشف از مدلسازی های رایانه ای استفاده کردند.

کوچکترین این سیاره ها تقریبا هم اندازه مریخ است که حرارت سطح آن برابر 400 درجه سلسیوس است.  گفته می شود این سیاره ها سنگی هستند اما مدار بسیار نزدیک آنها به ستاره شان امکان وجود آب مایع را به کلی از بین برده است و جایی که آب نباشد، حیات هم نخواهد بود.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، کپلر تلسکوپ و رصدخانه فضایی ناسا است که پایگاه ناسا در ماموریت کپلر به شمار می رود، در این ماموریت هدف اصلی جستجو برای کشف سیاره هایی شبه زمینی از طریق کنترل مداوم موقعیت بیش از 150 هزار ستاره در آسمان است تا در صورت عبور سیاره ای از مقابل آنها، به واسطه مسدود شدن نور ستاره سیاره قابل ردیابی شود.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:12
هوا و فضا
آینه تلسکوپ عظیم ماژلانی یا GMT ابعادی بسیار بزرگ دارد، با این وجود این آینه 8.4 متری که در درون کوره عظیم و سرخ رنگ دانشگاه آریزونا قالب گیری شده است، دومین آینه از هفت آینه ای است که برای این تلسکوپ بزرگ ساخته می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این آینه در هفته گذشته در لابراتوار آینه سازی زیرزمینی که در زیر زمین فوتبال این دانشگاه واقع شده، قالب گیری شد. متخصصان برای شکل دادن به الگوی بدون مرکز این آینه، 21 تن شیشه بوروسیلیکات را تا هزار و 170 درجه سیلسیوس حرارت داده و آن را با تکنیک چرخش کوره ای به شکل لانه زنبوری درآوردند.

 

 

سلولهای شیشه در این الگو توخالی هستند و به این شکل وزنی کمتر داشته و سرد کردن آن ساده تر و میزان اعوجاج حرارتی در آن کاهش پیدا می کند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، تلسکوپ عظیم ماژلانی با داشتن محدوده نوری 24.5 متر می تواند تصاویری 10 برابر دقیقتر از تلسکوپ فضایی هابل به ثبت برسانند. قرار است این تلسکوپ 10 سال دیگر تکمیل شود و صیقل اولین آینه ای که برای آن ساخته شده 7 سال به طول انجامیده است. با این همه سازندگان آینه دوم امیدوارند صیقل آن تنها چند سال زمان نیاز داشته باشد.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:10
دنیای گیاهان و حیوانات
گروهی از دانشمندان فرانسوی در بررسیهای خود دریافتند باوجود اینکه خواب مرحله REM در پستانداران دریایی وجود ندارد اما دلفینها می توانند وقایع خاصی را که در طول روز شنیده اند به یاد آورند و یا آنها را در خواب ببینند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان دانشگاههای رنه 1 و پاریس 13 نتایج یک کشف غیرمنتظره از توانایی دلفینها را در نشریه علمی Frontiers in Psychology منتشر کردند. این کشف غیرمنتظره با مشاهده رفتار 5 دلفین در اسارات ساکن آکواریمی در نانس فرانسه به دست آمد. در این آکواریم، دلفینها هر روز نمایشهای عمومی اجرا می کنند.

در فوریه 2009 پرسنل این سازه نمایشهایی را آغاز کردند که با یک ستون صوتی اجرا می شد که در آن موسیقی، صدای مرغ دریایی، سوت و در موارد آواز نهنگهای کوهان دار پخش می شد.

پس از حدود یکماه، این محققان که درحال ضبط صدای دلفینها از طریق میکروفنهای زیرآبی بودند متوجه شدند که این حیوانات اصواتی را ساطع می کنند که در حقیقت تقلیدی از صدای نهنگها است.

براساس گزارش frontiersin ، اینکه دلفینها نیز همانند بسیاری دیگر از حیوانات توانایی تقلید اصوات محیط را دارند پیش از این کشف شده بود.

اما مورد دلفینهای این آکواریم بسیار ویژه به نظر می رسید. چون تاکنون هرگز در یک نهنگ این نوع آواز که مفهوم خاصی را دنبال می کرد شنیده نشده بود و به خصوص تا پیش از این مورد، هرگز دیده نشده بود که دلفینهای در اسارت صدای سایر حیوانات را تقلید کنند.

اما نکته شگفت انگیز این بود که این دلفینها در خواب صدای نهنگها را تقلید می کردند. این درحالی است که به نظر می رسد که در پستانداران آبزی خواب نوع REM وجود ندارد.

این دانشمندان دریافتند که دلفینها بین نیمه شب تا ساعت 3 صبح و همچنین در طول روز و زمانی که به آهستگی شنا می کنند می خوابند.

این دوره های استراحت با کاهش بسامد تولید سوت دلفینها و اسپاسمهای عضلانی همراه است و این ویژگیها یادآور مرحله خواب REM هستند.

برپایه فرضیه این محققان، دلفینها می توانند بعضی از حوادث خاص را که در طول روز شنیده اند در طول خواب به یاد آورند.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:9
نجوم
گروهی از ستاره شناسان بین المللی در بررسیهای خود نشان دادند که تمام کهکشانها از قوانین گرانش اطاعت نمی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سانتا کروز، دانشگاه زوریخ و موسسه ملی فیزیک نجوم ایتالیا دریافتند در کهکشانهای بیضوی شکل، حرکت ستارگان از قوانینی متفاوت از قوانینی پیروی می کنند که در فرمول جاذبه نیوتن تدوین شده اند.

این تحقیق که در ژورنال فیزیک نجوم (Astrophysical Journal) پذیرفته شده و نسخه آنلاین آن در سایت ArXiv به چاپ رسیده است سه کهکشان را که از قوانین گرانش سرپیچی می کنند مورد بررسی قرار داد و کشف کرد که حرکت متفاوت این ستارگان می تواند بدون متوسل شدن به فرضیه ماده تاریک توضیح داده شود.

به گفته این کیهان شناسان، در کهکشانهای از این نوع، حرکت ستارگان را می توان برپایه نظریه هایی با عنوان (R)f توضیح داد. این نظریه ها بسط نظریه نسبیت عمومی انیشتین را پیش بینی می کنند.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "از دیدگاه مدلهای دینامیک کهکشانها ما توانستیم بررسی کنیم که نظریه های (R)f قادرند با دقت بالایی گستردگی حرکات ستارگان در کهکشانهای بیضوی شکل را بازسازی کنند."

براساس گزارش مدیا ایناف، سه کهکشانی که در این تحقیق رصد شدند در گذشته برپایه قوانین کلاسیک جاذبه نیوتن و فرضیه وجود ماده تاریک توضیح داده شده بودند.

این ستاره شناسان افزودند: "درحالت کنونی هیچ یک از این دو نظریه را مستثنی نمی کنیم، اما این بسیار جالب است که می بینیم می توان برپایه روشی متفاوت از فرضیه ماده تاریک در خصوص شرایط این کهکشانها توضیح داد."

به اعتقاد این دانشمندان، کهکشانهای بیضوی شکل، تنها کهکشانهایی نیستند که از جاذبه کلاسیک اطلاعت نمی کنند بلکه کهکشانهای مارپیچ و توده های کهکشانی نیز می توانند به روشی مشابه رفتار کنند.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:4
نجوم
دانشمندان ناسا اعلام کردند متوسط حرارت جهانی در سال گذشته نشان می دهد سال 2011 نهمین سال گرمی بوده که از سال 1880 تا کنون اطلاعات آن به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مرکز گودارد ناسا اعلام کردند میانگین حرارت جهانی سطحی در سال 2011 برابر 0.92 درجه فارنهایت بوده است، درجه ای که نسبت به حرارت اواسط قرن بیستم بالاتر است. این مرکز ثبت اطلاعات حرارت زمین را از سال 1880 آغاز کرده است.

به گفته این محققان 11 سال اول قرن جدید نسبت به اواخر قرن بیستم از حرارت بالاتری برخوردار بوده و تنها سالی که در قرن بیستم در میان 10 سال گرمتر جهان قرار گرفته سال 1998 است.

این در حالی است که بالا رفتن حرارت جهانی با تاثیرات سرمای ناشی از الگوی حرارتی اقیانوسی لانینا و کاهش فعالیتهای خورشیدی طی سالهای گذشته همراه بوده است. در گزارش ناسا آمده است حرارت بالای کنونی به واسطه تمرکز بالای گازهای گلخانه ای در اتمسفر زمین تثبیت شده است. دی اکسید کربن، اصلی ترین این گازهای گلخانه ای به واسطه فعالیتهای مختلف انسانی تولید می شوند.

بر اساس گزارش رویترز، میزان کنونی دی اکسید کربن در اتمسفر زمین 390 بخش در میلیون است که نسبت به 285 بخش در میلیون سال 1880 و 315 بخش در میلیون سال 1960 حجمی قابل توجه است.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:2
نجوم
همزمان با شلیک شدن شعله های جدید خورشیدی به سوی زمین، ناسا اعلام کرده است که شعله های خورشیدی در کنار خطراتی که برای سیستمهای زمینی دارند، می توانند در حل بحران زباله های فضایی به انسان کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبر تابش شعله های خورشیدی معمولا برای اجرامی که در مدار زمین در حرکتند خبر بسیار بدی است، درست مانند شعله های جدیدی که خورشید به تازگی به سمت زمین روانه کرده و در روزهای آینده منجر به شکل گیری شفقهای درخشانی در آسمان زمین خواهد شد.

 این شعله از شعله های کلاس M 3.2 است، که به همراه جریانی از ذرات باردار با میدان مغناطیسی زمین واکنش داده و شفقها را به وجود خواهند آورد. شعله های سری M می توانند منجر به اختلال در امواج رادیویی در نزدیکی قطبها شوند و توفانهای مغناطیسی کوچکی به وجود آورند، اما به نظر نمی آید بتوانند ارتباطات رادیویی را مختل کرده و یا به شبکه های برق رسانی آسیب وارد کند.

بر اساس گزارش ان بی سی، با این همه اگر این شعله ها در دسته شعله های X قرار داشتند، پیش بینی های ارائه شده کاملا متفاوت بودند. با نزدیک شدن خورشید به اوج دوران فعالیت خود در سال 2013 باید انتظار دیدن شعله های خورشیدی قدرتمند تری را داشت که علاوه بر خطرساز بودن، جنبه ای مثبت نیز می توانند داشته باشند.

خورشید زباله های فضایی را جارو می زوند

شعله های خورشیدی همانطور که گفته شد می توانند در شبکه ارتباطات رادیویی و یا برق اختلالات جدی و فاجعه باری ایجاد کرده و پیچیده ترین و حساس ترین فناوری های فضایی را از کار بیاندازند، همچنین می توانند با گرم و منبسط کردن لایه بالایی اتمسفر زمین میزان کشش بر روی ماهواره های نزدیک به زمین را افزایش داده و به این شکل سرعت آنها را کاهش داده و منجر به سقوط آنها خواهند شد.

چگونه چنین شرایط دشوار و ناخوشایندی می تواند به وضعیتی مثبت تغییر حالت دهد؟ حقیقت اینجا است که آنچه برای سیستمهای ماهواره ای و ارتباطاتی بسیار منفی ناخوشایند است، بر روی بحرانی بزرگ که روز به روز نیز وخیم تر می شود تاثیری مثبت داشته و در رفع آن به انسانها کمک می کند: کابوسی به نام زباله های فضایی.

از زمانی که انسانها اولین راکت خود را به فضا پرتاب کردند زباله هایی را در مدار زمین سرگردان به جا گذاشت و امروز با گذشت 55 سال از تاریخ پرتاب ماهواره Sputnik 1 (اولین ماهواره مصنوعی جهان) زمین در معرض حجم غیر قابل تصوری از زباله ها قرار دارد. تراکم این زباله ها و وضعیت معضل زباله های فضایی به اندازه ای بحرانی و در حال گسترش است که احتمالا به زودی پرتاب فضاپیما یا ماهواره ها بدون آسیب وارد شدن و یا انهدام امکان پذیر نخواهد بود.

با این همه بر اساس گزارش جدیدی که ناسا منتشر کرده، شاید برای کنترل این وضعیت بحرانی راه حلی وجود داشته باشد. در این گزارش آمده است که فعالیتهای خورشیدی می توانند میزان بحران زباله های فضایی را کمرنگ تر سازند. در واقع خورشید در دوران اوج فعالیتهایش به جاروبرقی بزرگی برای زباله های فضایی تبدیل می شود.

با بالا رفتن فعالیتهای مغناطیسی درون خورشید، میزان شعله های خورشیدی با فرکانس بالا و فورانهای کرونالی خورشید افزایش پیدا می کنند. این افزایش انرژی منجر به پرانرژی شدن لایه خارجی اتمسفر زمین شده و بر اساس قوانین پایه ای ترمودینامیک، اتمسفر زمین منبسط می شود. در این وضعیت مقادیری از گازهای اتمسفر به سمت بالا و به ارتفاعات بیشتری رانده شده و باعث کند تر شدن حرکت زباله های فضایی می شوند.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، با کند شدن زباله های فضایی نیروی گرانش زمین آنها را به ارتفاعات پایین تر کشانده و به تدریج با وارد شدن آنها به اتمسفر، زباله ها سوخته و نابود می شوند. از میان سه هزار و 218 زباله شناخته شده فضایی تا کنون تنها 6 درصد از آنها در اتمسفر زمین سوخته و نابود شده اند که البته نیمی از آنها به واسطه فعالیتهای خورشیدی از بین رفته اند.

با این همه این کمک از جانب خورشید برای همیشه ادامه نخواهد داشت و پس از سال 2013 خورشید دوران خواب خود را آغاز خواهد کرد.

پنج شنبه 6/11/1390 - 12:2
نجوم
ستاره شناسان نتایج رصدهای مستقیم خودکشی ستاره دنباله داری که در ماه جولای به سطح خورشید برخورد کرد و متلاشی شد را منتشر کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین بار در ماه جولای گذشته برخورد و فروپاشی یک ستاره دنباله روی سطح خورشید رصد شد. اکنون دانشمندان ناسا پس از چند ماه بررسی درباره خودکشی این دنباله دار و برخورد آن به خورشید، نتایج تحقیقات خود را در مجله علمی "ساینس" منتشر کردند.

به گفته این محققان، وقوع چنین حوادثی می تواند جزئیاتی را درباره ماده ای که این دنباله دارها از آن تشکیل شده اند و خصوصیات پنهان اتمسفر خورشید را آشکار کنند.

در 15 سال اخیر، بیش از هزار و 400 تکه را کشف کرده اند که احتمالاً حاصل فروپاشی ستاره دنباله داری هستند که در حدود 2 هزار و 500 سال قبل به خورشید برخورد کرده است.

این اجرام آسمانی از خانواده دنباله دارهای "کروتز" هستند که به صورت جنون آمیزی در نزدیکی خورشید پرواز می کنند و تاکنون بسیاری از اعضای این خانواده با برخورد به ستاره ما دست به خودکشی زده اند.

باوجود این، تاکنون هیچ تلسکوپی برای اینکه بتواند این رویدادها را دنبال کند به اندازه کافی حساس نبوده است. اکنون دانشمندان با کمک رصدخانه دینامیکهای خورشیدی (SDO)، رصدخانه هلیوسفریک خورشیدی (SOHO) و رصدخانه روابط خورشید- زمین (STEREO) توانستند دنباله دار "کروتز C/2011 N3" را در حرکت دیوانه وار خود به سوی خورشید دنبال کنند.

"کارل اشریور"، ستاره شناس "مرکز فناوری پیشرفته لاکهید مارتین" در کالیفرنیا به مجله "اسپیس" گفت: "تماشای این دنباله دار بسیار شگفت انگیز بود. این دنباله دار، جرمی آسمانی به وزن حدود 60 هزار تن و به قطر 50 متر است. اما در مقایسه با خورشید که یک میلیون برابر زمین است جالب است که این جرم کوچک می تواند به اندازه کافی نورانی دیده شود."

 

 

 

"اشریور"، مولف اول تحقیق درباره فروپاشی "کروتز C/2011 N3" در جزئیات نتایجی که در تازه ترین شماره مجله ساینس منتشر شد، نشان داد که این دنباله دار 4 جولای، دو روز قبل از نابودی شناسایی شد. در ابتدای رصد، طول دنباله این دنباله دار 10 هزار کیلومتر بود و این جرم آسمانی با سرعت 2.1 میلیون کیلومتر بر ساعت مستقیماً به طرف خورشید حرکت می کرد.

6 جولای، دنباله دار "کروتز C/2011 N3" توانست به عمق اتمسفر خورشید در فاصله حدود 100 هزار کیلومتری از سطح ستاره برسد.

درحالی که به خورشید نزدیک می شد تکه های بسیاری از آن در ابعاد بین خرده سنگهای کوچک تا حداکثر حدود 45 متر از آن جدا شدند و سپس دنباله دار کاملاً بخار شد.

از آنجا که قدمت دنباله دارها به زمان تشکیل منظومه خورشیدی باز می گردد جزئیات درباره مرگ آنها می تواند به درک بهتر اینکه سیارات چگونه از گاز و گرد و غبار سیاره ساز اولیه به وجود آمدند کمک کند.

درحقیقت، بررسی رفتار این دنباله دارها درحالی که در همسایگی خورشید در گردشند می تواند اطلاعات با ارزشی را درباره اتمسفر اسرارآمیز خورشید ارائه کند.

دانشمندان در شرایط عادی قادر نیستند این بخش از خورشید را رصد کنند چون نور این منطقه به اندازه ای نیست که توسط تلسکوپها دیده شود.

دوشنبه 3/11/1390 - 15:15
کامپیوتر و اینترنت
وب سایتهای مشهوری مانند گوگل و آمازون در گذشته ای که در جهان فناوری می توان آن را گذشته ای بسیار دور یا ما قبل تاریخ نامید، چهره ای کاملا متفاوت داشته اند که بسیاری حتی آن را به خاطر نمی آورند.

به گزارش خبرگزاری مهر، زمان در جهان فناوری به اندازه ای سریع می گذرد که می توان مقیاسهای زمانی در این جهان را با مقیاسهای زمان کیهانی مقایسه کرد، مثلا 14 سال پیش برای گوگل زمانی ما قبل تاریخ به شمار می رود. شاید برای بسیاری اهمیت نداشته باشد، اما صفحه های اصلی وب سایتهای اینترنتی از قیبل آمازون، گوگل و فیس بوک نسبت به ماقبل تاریخشان تغییرات زیادی کرده است.

 

 

گوگل ما قبل تاریخ

بسیاری از کاربران به یاد نمی آورند که زمانی در وب سایت گوگل علامت تعجبی در برابر نام گوگل قرار داشت و این موتور جستجو تنها می توانست 25 میلیون صفحه را نمایش دهد، در حالی که امروز تعداد این صفحات به 25 میلیارد رسیده است.

 

 

گوگل پس از 14 سال

همچنین وب سایت آمازون زمانی تک رنگ بود و عبارت بزرگترین فروشگاه کتاب بر روی آن نقش بسته شده بود، کلمات نقش بیشتری را در صفحه اصلی این وب سایت نسبت به تصاویر به عهده داشتند. اما اکنون باورش مشکل است که این صفحات اینترنتی ما قبل تاریخ در مدت زمانی کوتاه به صفحاتی پیچیده و سنگین تبدیل شده اند که تنوع مفاهیم آنلاین در آنها نامحدود است.

 

 

چهره وب سایت آمازون در سال 1994

صفحه اصلی وب سایت آمازون در سال 1994 کاملا متفاوت از صفحه امروزی آن بوده است، اما هنوز در آن نشانه های تاریخی از قبیل بخش "پیشنهادات مشتریان" و رنگ آبی لینکهای ارائه شده باقی مانده است. صفحه اصلی آمازون امروز بسیار رنگارنگ تر از گذشته بوده و طیف گسترده ای از اقلام و کالاها را ارائه می کند.

 

 

آمازون در سال 2012

دوشنبه 3/11/1390 - 15:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته