• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4728
تعداد نظرات : 377
زمان آخرین مطلب : 3572روز قبل
اخبار
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری: روسای جمهور ایران و روسیه به منظور رایزنی‌ در خصوص مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی، ظهر امروز (پنج‌شنبه) تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

در این گفت‌وگوی تلفنی که از سوی رییس‌جمهور روسیه انجام شد، تحولات جاری و حساس منطقه بویژه مسائل مربوط به سوریه، عراق، تروریسم و افراط‌گرایی، مسائل بین‌المللی و همچنین تحولات مربوط به توسعه روابط دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با ابراز خشنودی از تحرک ایجاد شده در روند مناسبات دو کشور پس از دیدار رؤسای جمهور ایران و روسیه در بیشکک و اشاره به رفت و آمدهای مؤثر و قابل توجه مقامات دو کشور در هفته‌های اخیر و قدردانی از تفاهمات حاصل شده برای اجرایی نمودن مذاکرات بیشکک در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، صنعتی و دفاعی اظهار داشت: تلاش برای راهبردی کردن مناسبات ایران و روسیه و برقراری روابطی درازمدت و پایدار و مبتنی بر منافع و همکاری‌های بلند مدت می‌تواند امنیت، ثبات و پایداری را در منطقه به ارمغان آورده و آینده‌ای سرشار از صلح و دوستی را رقم بزند.

رییس‌جمهور با اشاره به مذاکرات موفق به عمل آمده در دیدار روسای کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های دو کشور و نهایی شدن تفاهمات مذکور، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد پروژه‌های زیربنایی در بخش‌های مختلف را در چارچوب تفاهمات کمیسیون مشترک، مطرح و اقدامات لازم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه را به عمل آورد.

دکتر روحانی با اشاره به مذاکرات ایران و ۱+۵ و توافقات ژنو و تأکید بر ضرورت پایبندی کشورها بر این توافقات و نقش مثبت روسیه، ابراز امیدواری کرد: برخی کشورها که به دنبال بهانه‌جویی و ایجاد مشکل در روند مذاکرات هستند، به تعهدات خود احترام گذاشته و از ایجاد برخی تضییقات که به معنای فاصله‌گیری آنها از حسن نیت اولیه‌شان است، خودداری نمایند.

دکتر روحانی افزود: تداوم نقش مثبت روسیه زمینه را برای هر چه سریع‌تر نهایی شدن این توافق فراهم خواهد کرد.

رییس‌جمهور در خصوص سوریه اظهار داشت: به جای نمایش مذاکره در ژنو باید به حل واقعی بحران سوریه پرداخت چرا که هیچ نشست فرا منطقه‌ای که عناصر مؤثر را در بر نداشته باشد، قادر به حل مشکل سوریه نخواهد بود و از این رو ژنو ۲ پیش از تشکیل، شکست خورده خواهد بود.

دکتر روحانی گفت: اگر تروریسم سرکوب نشود و اگر تلاش یکپارچه در راستای «جهانی عاری از خشونت و افراط» شکل نگیرد و اگر کمک‌های نظامی بعضی کشورها به گروه‌های تروریستی ادامه داشته باشد، امنیت منطقه و جهان با خطر مواجه خواهد شد.

رییس‌جمهور افزود: در مقابله با تروریسم باید ریشه‌های فکری و مالی آن را هم خشکاند و ایران آماده همکاری با روسیه در مقابله جدی با تروریسم است.

در این گفت‌وگوی تلفنی رییس‌جمهور روسیه نیز با اشاره به مذاکرات بیشکک و بیان این موضوع که در حال تحقق بخشیدن و نهایی کردن توافقات میان تهران - مسکو هستیم، اظهار داشت: روسای کمیسیون‌های مشترک دو کشور اقدامات خوبی برای رسیدن به اهداف مورد نظر انجام داده و تفاهمات بسیاری نهایی شده‌اند.

پوتین در ادامه گفت: من بر این باور هستم که نقش سازنده رهبری ایران توانست کمک شایانی به دستیابی توافق هسته‌ای نماید و به همین جهت ضرورت دارد، زمینه‌های مثبت و سازنده تفاهمات مد نظر قرار داشته باشد.

رییس‌جمهور روسیه در خصوص اجلاس ژنو ۲ و تحولات مربوط به سوریه اظهار داشت: ایران به عنوان یک بازیگر اصلی باید در اجلاس حضور داشته باشد. ما هر گونه پیش شرط در رابطه با حضور ایران را غیرمفید و غیرسازنده می‌دانیم و امیدواریم شرکای‌مان را در مورد حضور ایران قانع نماییم.
جمعه 20/10/1392 - 1:13
اخبار
خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اقدام وزارت بازرگانی این کشور در اعمال تحریم برای فروش موتور هواپیما به ایران را عامل بر هم خوردن فضای مذاکرات ایران و 1+5 ندانست.

جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری هفتگی خود در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران گفته، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا برای دیدار در ژنو و حضور در نشست سه جانبه با ایران ابراز تمایل کرده، گفت: جزئیاتی در این باره در اختیار ندارم اما اطلاعیه وجود دارد که جزئیات بیشتر در این باره در آن وجود دارد. من منتظر آن هستم.

وی در واکنش به بیانیه وزارت خارجه ایران که تحریم آمریکا علیه فروش موتور هواپیما به ایران را برای فضای مذاکرات غیرسازنده دانسته بود، گفت: این تصمیم وزارت بازرگانی بود بنابراین شما را برای توضیحات بیشتر به آنها ارجاع می‌دهم تا خود آنها دلایل کارشان را بیان کنند. هنوز حوزه هایی وجود دارند که ما سیاست دولت آمریکا را در آنها دنبال می کنیم. تحریم‌هایی هستند که ما به اجرای آنها ادامه می دهیم و  این موضوع تغییر نکرده است.

وی سپس با اشاره به اینکه وزارت خارجه آمریکا نیز با اقدام وزارت بازرگانی مخالفتی نداشته است، گفت: ما معتقد نیستیم که اقدام وزارت بازرگانی آمریکا در اعمال تحریم برای فروش موتور هواپیما به ایران به مذاکرات ژنو آسیب بزند یا مانع آن شود.

جن ساکی درباره مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 نیز گفت: مسائلی باقی مانده که آنها در حال مذاکره بر سر آن هستند. روشن است که ما مایل هستیم به زودی شاهد اجرای توافقنامه ژنو باشیم و آنها نیز برای این منظور با یکدیگر بحث و گفت‌وگو می‌کنند.
جمعه 20/10/1392 - 1:12
اخبار
خبرگزاری مهر: جک استراو رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه با تعدادی از فرزندان شهدا و خانواده قربانیان ترور در ایران، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار هاشمی‌نژاد مسئول موسسه هابیلیان، جمهوری اسلامی ایران را بزرگترین قربانی تروریسم در جهان خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران با 17 هزار شهید که قربانیان ترور و تروریسم هستند بزرگترین قربانی تروریسم است که در اسناد سازمان ملل به شهادت رسیدن 12 هزار نفر از مقامات و مردم عادی ایران توسط گروهک تروریستی منافقین به ثبت رسیده است.

در ادامه این دیدار محمدمهدی شهریاری از فرزندان شهدای هفتم تیر خواستار بازگشت نام گروهک منافقین در لیست گروه‌های تروریستی توسط اتحادیه اروپا شد و افزود: برخی کشورهای اروپایی با اطلاعات غلطی که از مخالفین و معاندین جمهوری اسلامی ایران کسب کرده‌اند سیاست‌های غیرواقع‌بینانه‌ای در مقابل انقلاب اسلامی ایران اتخاذ کرده‌اند که نتیجه آن به زیان خودشان خواهد بود.

همچنین در این دیدار جمعی از خانواده شهدای هسته‌ای با محکوم کردن سیاست‌های دوگانه غرب در قبال پدیده شوم تروریست، تاکید کردند: تروریسم در هر مکان و زمانی خطری برای امنیت و آرامش و پیشرفت تمام ملت‌های جهان می‌باشد و هیچ کشوری از این خطر در امان نیست.

خانواده شهدا و قربانیان ترور در پایان این دیدار خواستار اعمال قوانین محکم‌تری برای محدود کردن تردد اعضای گروهک تروریستی منافقین به کشورهای اروپایی از جمله پارلمان اروپایی شدند.

در ادامه جک استراو رییس هیات پارلمانی انگلیس با بیان اینکه دولت و پارلمان انگلیس تروریسم در تمامی اشکال آن را محکوم می‌کنند، گفت: دولت انگلیس ترور دانشمندان هسته‌ای ایران را محکوم کرده است.

همچنین بن والس عضو هیات پارلمانی انگلیس بازگشت نام سازمان منافقین به لیست گروه‌های تروریستی را محتمل دانست.

در این دیدار لرد لامونت عضو هیات پارلمانی انگلیس تروریسم را یک اقدام پوچ‌گرایانه خواند.

جک استراو در پایان با ابراز امیدواری از بهبود روابط ایران و کشورهای اروپایی تصریح کرد: تحریم‌های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اشتباه بود و باید تلاش کرد که تحریم‌ها برداشته شوند.
جمعه 20/10/1392 - 1:11
اخبار
روزنامه قانون: یک روانپزشک گفت: روزهایی که هوا آلوده می‌شود، میزان تحریک‌پذیری افراد و خشونت بین مردم افزایش می‌یابد.همچنین قدرت یادگیری، تمرکز و حافظه کودکان کاهش می‌‌یابد.

عباس علی ناصحی با اشاره به این که آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی صنعتی و شهرنشینی است، گفته این معضلات اغلب با مشکلات جسمی‌و روانی همراه است. ناصحی تصریح کرده که جسم و روان از هم جدا نیستند و هرچه بر جسم اثر بگذارد بر روان نیز اثر می‌گذارد.

 بنابراین آلودگی هوا با ایجاد مشکلات جسمی‌می‌تواند باعث مشکلات روانی نیز شود. افزایش خودروها و دود ناشی از آنها نیز معضلی است که شلوغی و تراکم جمعیت ناشی از آن موجب آسیب روان و تشدید مشکلاتی نظیر اضطراب و افسردگی می‌شود.

هر چند این مشکل بر همه افراد اثر می‌گذارد اما تأثیر آلودگی هوا بر جسم و روان کودکان و سالمندان بیشتر است. ناصحی اظهار داشت: برای حل این معضل باید راه‌حل‌های کوتاه مدت و بلندمدت برای جلوگیری از آلودگی هوا و شلوغی شهرها اندیشیده شود.
جمعه 20/10/1392 - 1:5
اخبار
عصر ایران: مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: زلزله اتفاق افتاده در جزیره کیش هیچگونه تلافات مادی و انسانی نداشته است و با بازدیدهای انجام شده آرامش در جزیره برقرار است ضمن اینکه بروز سونامی در کیش تنها یک شایعه بی اساس است.
 
پایگاه خبری مناطق آزاد کشور نوشت: علی اصغر مونسان افزود: امروز دو زلزله در کیش که یکی در سال 9 و 43 دقیقه صبح به بزرگی 4.3 ریشتر و دیگری حدود 12:10 به بزرگی 5 ریشتر اتفاق افتاد.
او گفت: کانون اصلی زلزله 25 کیلومتری جزیره کیش در بستر دریا بوده است و منتظر هستیم گزارشات تکمیلی در این خصوص منتشر شود اما مطمئناً کانون اصلی زلزله جزیره کیش نبوده است.

مونسان ادامه داد: گشت ها و  بازدیدهای مفصلی از جزیره اعم از مراکز تجاری و مناطق بومی نشین و روستایی انجام شده و هیچ گونه خسارت جانی و مالی اتفاق نیفتاده و همه دستگاه های مربوطه در کیش در حال آماده باش به سر می برند ضمن اینکه کمپ چادرهای موقت برای استقرار احتمالی ساکنان فراهم شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: تاکنون گزارشی از بروز مشکل برای گردشگران در جزیره منتشر نشده و مشکلی جدی در این خصوص وجود ندارد.

مونسان تاکید کرد: به زیر ساخت های اصلی جزیره کیش مثل آب، برق و گاز آسیبی وارد نشده است و حالت عادی دارند.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش در خصوص بروز شایعات درباره بروز سونامی در این جزیره این موضوع را به خارج از جزیره مربوط دانست و گفت: اصلا این موضوع در جزیره کیش مطرح نیست و این شایعات فقط از بیرون منتشر شده و به هیچ عنوان صحت ندارد.
پنج شنبه 19/10/1392 - 15:43
اقتصاد
خبرگزاری ایسنا: محمدباقر نوبخت در چهلمین سالگرد مهندسین مشاور ایران گفت: امسال با شرایط خاص اقتصادی، رکود تورمی عنوان می‌شود و دولت مصمم است تا بتواند از ظرفیت‌های کشور برای خروج از این وضعیت تلاش کند، تا بتواند در زمان باقی‌مانده تا افق 1404 به جایگاه نخست اقتصادی در منطقه دست یابد.

وی افزود: امیدواریم بتوانیم تا افق 1404 در رقابت‌های منطقه‌ای در جایگاه نخست اقتصادی قرار گیریم و همه ایده‌ها برای خروج از شرایط رکود تورمی در سیاست به خوبی برطرف شود.

به گفته‌ معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی دولت برای خروج از شرایط رکود تورمی دو سیاست را در نظر گرفته است که سیاست انبساطی برای مهار تورم و سیاست انقباضی برای رکود در نظر گرفته شده که این دو نوع سیاست باید برای اقتصاد ایران پیش گرفته شود که این سیاست‌ها نیازمند ظرافت در اقتصاد است.

به گفته وی عمده‌ بخش خروج از رکود با نگاه اقتصادی و توصیه به سرمایه‌گذاری است. هم‌چنین منابعی که برای سال 93 در جهت برخورداری رکود از سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده ابتدا باید در لایحه بودجه سال 93 در خصوص اعتبارات تملک دارایی‌ها و سرمایه‌ای توجه شود.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور تاکید کرد: در حال حاضر بیش از 37 هزار و 800 میلیارد تومان در ردیفی برای اجرای کارهای عمرانی تخفیف یافته است که بدون تردید این رقم از سرمایه‌گذاری‌ها توسط مهندسین قابل اجرا است.

وی با بیان اعلام آمادگی همکاری با مهندسان گفت: 37 هزار و 800 میلیارد تومان عمدتا معطوف ساخت‌وسازهایی است که به مهندسان برای مشارکت در کارهای بزرگ ملی داده می‌شود.

به گفته نوبخت به جز 37 هزار و 800 میلیارد تومان، 85 هزار میلیارد تومان دیگر از طریق شرکت‌های دولتی سرمایه‌گذاری می‌شوند که برای انجام کارهای عمرانی کشور در مطالعات متمرکز شده‌ایم.

وی تاکید کرد: باید از توانایی‌های شرکت‌های خصوصی که بیش از 20 میلیارد دلار ارزی و 10 هزار میلیارد تومان ریالی تامین شده است برای اجرای کارهای عمرانی که متولی آن بخش غیردولتی است از طریق صندوق توسعه ملی استفاده شود.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور تاکید کرد: در سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری برای برنامه‌ی پنج ساله توسعه که تشریح کردند متفاوت از آنچه که در برنامه‌ی سوم یا چهارم عمل شده است، سقفی در بودجه برای استفاده از منابع ارزی ناشی از نفت تعیین شود و مازاد آن به حساب ذخیره ارزی واریز شود.

وی افزود: با تاثی از این برنامه مقرر شد سازوکار این کار تغییر کند و حساب به صندوق توسعه ملی تبدیل شود که اکنون به ازای هر 100 دلار از محل فروش نفت و گاز و میعانات گازی 14.5 درصد در اختیار شرکت نفت باشد و حداقل 20 دلار از 100 دلار وارد صندوق شود که سالانه سه درصد از فروش مازاد به صورت 20 درصد به صندوق ملی سپرده می‌شود.

نوبخت گفت: اقتصادی که متکی به مردم باشد باید منابع لازم نیز در اختیار مردم قرار گیرد و صندوق توسعه ملی متعلق به مردم است، اما متاسفانه در سال‌های گذشته عملکرد صندوق قابل دفاع نیست و میزان منابع هم‌چنان از این صندوق کسر شده اما باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: دولت در 17 شهریورماه سال گذشته 35 مصوبه در ارتباط با تسهیل ساخت‌وساز و بهبود فضای کسب و کار به تصویب رساند که یکی از آنها طرح‌های دارای توجیه اقتصادی هستند که قرار شد کمتر از 90 روز منابع آنها توزیع شود.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور با بیان این‌که در این بخش محدودیت‌هایی داریم گفت: از طرفی تحریم‌ها کشور را محدود کرده و از طرفی دیگر 31 درصدی که باید براساس مصوبه‌ی کمیسیون تلفیق به صندوق واریز شود اما در صندوق بسته شده است و این منابع را محدود کرده است.

وی افزود: معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی مسوولیت صندوق را برعهده دارد که امیدوار است در سال 93 فعالیت‌های آن تسهیل شود و برای واسپاری به بخش خصوصی اقداماتی صورت گیرد.

نوبخت تاکید کرد: بیش از 35 میلیارد دلار منابع موجود فاینانس خارجی است، اما هرچند ریشه در منابع ملی دارد و منابعی است که امکان استفاده در کشور محدود است و اکنون برخی کشور‌ها معادل این تسهیلات ارزی را در اختیار قرار می‌دهند، اما ما مجبور هستیم از برخی از این منابع با درصدی گران‌تر استفاده کنیم.

وی با بیان این‌که هرچند این فاینانس خارجی است، گفت: نمی‌توان بگوییم از طریق شرکت‌های خارجی اجرایی می‌شود، بلکه مهندسان داخلی توانایی اجرای آنها را دارند.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور گفت: اقتصاد کشور رو به بهبود است.

وی تاکید کرد: در سال آینده اقتصاد از حالت رکود به وضعیت بهتری حرکت می‌کند، به گونه‌ای که امیدواریم طی مدت دو سال آینده رشد مثبت سه درصدی در برابر رشد 0.8 درصدی منفی سال جاری و هم‌چنین رشد منفی 5.8 درصدی در سال 91 پشت سر گذاشته شود و سال 93 در شرایط نسبی رونق قرار گیرد که این امر نیازمند همکاری و مشارکت است.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور با اشاره به نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه برای آذرماه نسبت به آبان‌ماه گفت: تورم آذرماه نسبت به ماه قبل خود با یک واحد تقلیل یافته است. هم‌چنین فرآیند تورم رو به کاهش است و امیدواریم در پیش‌بینی سال آینده 35 درصد فعلی به 21 تا 24 درصد تقلیل یابد.
پنج شنبه 19/10/1392 - 15:41
اخبار
عصر ایران: مساله تعداد روزهای تعطیل در سال همواره موضوعی مورد مناقشه در کشورمان بوده است و از نظر برخی ، تعداد روزهای تعطیل در کشورما زیاد است.

اما با نگاهی به تقویم تعطیلات رسمی برخی کشورهای همسایه و مقایسه آن با کشورمان نشان می دهد در این زمینه ، کمی اغراق شده است و کشور ما در مقایسه با این کشورها تعداد روزهای تعطیل کمتری دارد.

برای مثال در جمهوری آذربایجان طبق اعلام رسمی دولت این  کشور در سال جدید میلادی (2014) مجموع روزهای تعطیلات رسمی از 365 روز سال 126 روز می باشد ، در حالی که تعداد روزهای رسمی تعطیل در کشورما در سال جاری (1392) 78 روز بوده که از این تعداد 52 تعطیلی مربوط به جمعه ها و 26 روز باقی مانده هم به مناسبت های مهم اختصاص داشته است که 10 مناسبت ملی و 16 مناسبت مذهبی  است.

دولت جمهوری آذربایجان اما برای سال جاری میلادی 126 روز تعطیل ملی اعلام کرده است که این تعطیلات شامل روزهای آخر هفته و مناسبت های ملی و مذهبی است.

در میان تعطیلات رسمی جمهوری آذربایجان 5 روز به مناسبت نوروز، دو روز به مناسبت عید فطر و دو روز به مناسبت عید قربان است.

همچنین در جمهوری آذربایجان روز 8 مارس به عنوان روز جهانی زن، 9 می به عنوان روز پیروزی در جنگ دوم جهانی، 28 می روز جمهوریت، 15 ژوئن (روز به قدرت رسیدن حیدر علی اف رییس جمهور فقید) به عنوان روز ملی استقلال ، 26 ژوئن به عنوان روز قوای مسلح (روز ارتش)، 9 نوامبر به عنوان روز ملی پرچم و در نهایت 31 دسامبر به عنوان روز همبستگی آذربایجانی های سراسر جهان در تقویم تعطیلات رسمی این کشور ثبت است.

تنها روز ملی  عزا در آذربایجان که در تقویم این کشور تعطیل رسمی روز 20 ژانویه است که در سال 1990 در چنین روزی ارتش سرخ شوروی به بخش های از آذربایجان حمله کرد و تعدادی از شهروندان آذربایجان در این حمله کشته شدند که آذری ها از این واقعه به عنوان قتل عام یاد می کنند.

در مجموع از 126 روز تعطیل رسمی در جمهوری آذربایجان در سال 2014، 104 روز تعطیلات آخر هفته ، 4 روز تعطیلات رسمی مذهبی (2 روز قربان و 2 روز فطر) ، 11 روز تعطیل رسمی ملی و تعطیلات نوروز و 1 روز تعطیل به مناسبت عزای عمومی ( سالگرد 20  ژانویه 1990) اعلام شده است.

با نگاهی به تقویم تعطیلات رسمی در جمهوری آذربایجان شاید بتوان این کشور را رکورد دار تعداد تعطیلات رسمی در جهان دانست چرا که بیش از یک سوم روزهای کاری در سال در این کشور تعطیل است.
پنج شنبه 19/10/1392 - 1:12
اخبار
خبرگزاری مهر: آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با توجه به برخورد اخیر دستگاه قضا با عوامل جریان اقتصادی ناسالم اظهار کرد: دستگاه قضا به پرونده متهمان اقتصادی با دقت و سرعت رسیدگی می‌کند تا چنانچه اموالی از مردم حیف و میل شده باشد به آنان بازگردانده شود.

رئیس دستگاه قضا با طرح این پرسش که چرا باید چنین وضعی پیش آید، تاکید کرد: دستگاه های اجرایی باید دقت بیشتری به خرج دهند تا بستر دست‌درازی به اموال مردم و فساد اقتصادی شکل نگیرد و کار به برخورد قضایی نکشد؛ به عبارت دیگر چاره اساسی، شناسایی و از بین بردن سرچشمه فساد است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه بارها پیش از این نیز اعلام کرده‌ایم، دستگاه قضایی از فعالیت اقتصادی «سالم و قانونمند» حمایت می‌کند، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی سالم آن است که بر مبنای قانون شکل بگیرد نه اینکه با سوء استفاده از حفره‌های امنیتی ـ اقتصادی ناشی از شرایط کشور به سودجویی منجر شود.

رئیس دستگاه قضا باتوجه به ایجاد برخی التهاب‌های اقتصادی به دلیل تحریم‌ها، گفت: دستگاه قضایی به کسی اجازه سوء استفاده در این زمینه را نمی‌دهد و در مورد اخیر نیز، چند ماه متهم زیرنظر بود و مهلت مناسب برای بازگرداندن اموال مردم داده شد اما از آنجا که اقدامی صورت نگرفت منجر به برخورد و رسیدگی قضایی شد.

آیت الله آملی لاریجانی دربخشی دیگر از سخنانش با یادآوری سه مناسبت قیام 19 دی سال 1356 مردم قم، نامه تاریخی حضرت امام خمینی (ره) به گورباچف (رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی) و مراسم اربعین امسال در کربلا، به ارائه تحلیلی در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: این حوادث را می‌توان دانه‌های «یک رشته واحد» دانست و به راز ماندگاری این سه رویداد در بستر تاریخ توجه کرد.

رئیس دستگاه قضا با توجه به برآورد رسانه‌های غربی از حضور 20 تا 30 میلیونی عاشقان اهل بیت(ع) در مراسم اربعین امسال در کربلا تأکید کرد: جای توجه جدی است که چه عنصری پس از 1400 سال اینطور انسان‌ها را به خود جذب می‌کند؟

رئیس قوه قضاییه افزود: اگر واقعه عاشورا را از بعد مادی ارزیابی کنیم، حادثه کوچکی به نظر می‌رسد که چیزی بیش از نبرد 72 تن در یک صحرا نیست، اما همین رویداد به ظاهر کوچک 1400 سال بعد، در یک مناسبت 30 میلیون انسان را به سمت «قبله آمال عقیده‌شان» روانه می‌کند.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه حوادث مادی هرگز این چنین ماندگار نمی‌ماند افزود: آنچه باقی می ماند معنویتی است که با فطرت انسانی پیوند داشته باشد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به نامه تاریخی حضرت امام(ره) به گورباچف گفت: در آن نامه حضرت امام(ره) به سران اتحاد جماهیر شوروی توجه دادند که مشکل نظام کمونیستی فقط اقتصاد نیست و اگر به «در باغ سبز غرب» چشم دوخته‌اند، اشتباه می‌کنند. در چند جای این نامه تعبیر زیبایی با این مضمون که «حقیقت جای دیگری است» به چشم می‌خورد و حضرت امام(ره) صراحتاً آنان را به ایمان به خدا و منشأیی که همه موجودات به آن شوق طبیعی و فطری دارند، فراخواندند.

آیت الله آملی لاریجانی تاکید کرد: در قیام 19 دی ماه هم مردم به دلیل دفاع از اعتقادات دینی به صحنه آمدند، زیرا عدالت‌خواهی در باطن دینشان نهفته بود. رهبری حضرت امام(ره) همانند حکام و سلاطین نبود، بلکه ایشان بر هدایت معنوی مردم تأکید داشتند و به درستی آن را اصل می‌دانستند، چرا که این اصل سبب بقای حکومت‌هایی است که پشتوانه خود را «حقیقت لایزال» قرار داده اند.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه پیام هر سه حادثه تاریخی در « معنویت » خلاصه می‌شود، تصریح کرد: معنویت‌ همان پیام جمهوری اسلامی و منشأ قدرت ماست؛ غربی‌ها نیز متوجه شده‌اند که قدرت جمهوری اسلامی در اسلحه یا بمب هسته‌ای ادعایی آنان نیست و از این واقعیت است که می‌هراسند.

آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر «ترس غرب از اجتماع 30 میلیونی مسلمانان اعم از شیعه و سنی در اربعین حسینی» افزود: آشکار است که اگر این نیروها برای برچیدن حکومت اسرائیل غاصب به راه بیفتند خطر بزرگی جهان استکبار را تهدید خواهد کرد و آنان از این قدرت عظیم هراس دارند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه «شیطنت دینی و مذهبی» ترفند غرب برای مهار قدرت معنوی اسلام است، گفت: اگر سرمنشأ اختلافات فرقه‌ای را در اقصی نقاط دنیا، از هند و پاکستان گرفته تا سوریه و لبنان، دنبال کنیم به ریشه آن در کشورهای استعمارگر می‌رسیم، هرچند این اقوام با وجود تفاوت در ادیان سال‌ها با آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کردند .

آیت الله آملی لاریجانی افزود: غرب از استقرار حکومت های شیعه و حکومت‌های اسلامی پشتیبان ارزش‌های دینی می‌ترسد و به همین دلیل در کشورهای اسلامی تفرقه‌اندازی‌ می‌کند، اما ما باید در برابر شیطنت‌های آنان هوشیار باشیم و اگر بدانیم دشمن دنبال چیست، استراتژی مناسب برای مقابله را نیز پیدا می‌کنیم.
پنج شنبه 19/10/1392 - 1:11
اخبار
خبرگزاری ایسنا: تهیه‌کننده و سردبیر «سینما اکران» که به تازگی پخش آن از شبکه تهران آغاز شده است‌، درخصوص حضور محمدحسین لطیفی برای اجرا در این برنامه، گفت: محمد حسین لطیفی جلوی دوربین «سینما اکران» یک وزنه‌ی معتبر است‌. او حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و به محیط سینما کاملا مشرف است.

فرشید نوابی درباره‌ی علت حضور محمدحسین لطیفی در برنامه‌ی «سینما اکران» توضیح داد: آقای لطیفی جزو خوشنامان ما در عرضه سینما و تلویزیون هستند و از طرفی یک برنامه تخصصی نیاز به کسی داشت که در امور سینما متخصص باشد و اهالی سینما نیز به او اعتقاد داشته باشند.

وی ادامه داد: نمی‌خواستیم مجری کسی باشد که در برنامه‌های دیگر دیده می‌شود. چنین برنامه‌هایی متنوع است اما ما به این جمع‌بندی رسیدیم که لطیفی در سینما حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.



نوابی با بیان اینکه محمدحسین لطیفی در حال حاضر گزینه مناسب برای «سینما اکران» است‌، گفت: به دلیل اینکه آیتم‌های دیگر قرار است به برنامه اضافه شود‌، نمی‌توان دقیق گفت او تا پایان برنامه حضور خواهد داشت.

نوابی همچنین با اشاره به محتوای برنامه، توضیحاتی را درخصوص موضوع این برنامه ارائه داد و گفت: در این برنامه نگاه نقادانه و جانبدارانه‌ای نداریم و فقط فیلم‌های در حال اکران را معرفی می‌کنیم.

او در عین حال از پخش ویژه‌برنامه‌ی جشنواره فجر خبر داد و گفت: قرار است آیتم‌های متنوع دیگری به برنامه اضافه شود که هر هفته بیننده با غافلگیری خاصی روبه‌رو می‌شود.

این تهیه‌کننده تاکید کرد: «سینما اکران» یک برنامه گفت‌وگو محور نیست و حضور میهمانان به معرفی بیشتر فیلم‌ها کمک می‌کند.

فرشید نوابی در نهایت خاطرنشان کرد: «سینما اکران» یک برنامه تازه متولد شده‌ای است که هدفش کمک به اهالی سینما و مردم است و این محقق نمی‌شود جز با حمایت اهالی سینما؛ اگر این نگاه حمایتی باشد قدم مثبتی در باور مردم نسبت به سینما برمی‌داریم. هدف این برنامه معرفی فیلم‌های در حال اکران، اطلاع‌رسانی و کمک به فروش بیشتر فیلم‌ها و معرفی آنهاست و در آن نگاه نقد وجود ندارد.

«سینما اکران» دارای آیتم‌هایی مانند سینما گفتگو (این بخش اختصاص به گفت وگو با عوامل فیلم در حال اکران شده) ، سینما صحنه ( این آیتم در مورد پشت صحنه فیلم)، سینما سکانس (سکانس منتخب فیلم )، سینما مسابقه (مسابقه پیامکی است که در ارتباط با فیلم)، سینما خبری (ویژه اخبار و تولیدات سینما) و سینما سینما (معرفی سینماهای که این فیلم را نمایش می‌دهد) و ... است که آیتم‌های دیگری نیز، به مرور به برنامه اضافه می‌شود.
پنج شنبه 19/10/1392 - 1:11
اخبار
خبرگزاری مهر: یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به تلاش های عربستان در اعزام گروه های تروریستی به سوریه، بخش هایی از اظهارات یک شهروند عربستانی را که در سال گذشته هشت بار برای جنگ علیه بشار اسد به این کشور رفته را منتشر کرده است.

نیویورک تایمز در گزارش خود می نویسد: ابوخطاب تا کنون هشت بار برای جنگ علیه بشار اسد به سوریه رفته اما می گوید یک صحنه خیلی او را آزار داده و آن دیدن جسد دو کودکی بود که در خون غلطیده بودند. به گفته ابوخطاب این دو کودک توسط دوستان وی کشته شده بودند.

ابوخطاب برای دانستن این نکته که این دو کودک چرا کشته شده اند به سراغ فرمانده خود که "ابو ایمان العراقی" نام داشت می رود و او در پاسخ می گوید: کودکان را به خاطر اینکه مسلمان نبودند کشتیم.

این شهروند عربستانی در ادامه با تاکید بر اینکه با حمایت های رسمی اما پنهان دولت عربستان برای جنگ به سوریه رفته است می گوید: بعد از این پاسخ بود که فهمیدم آنگونه که ادعا می شود جهاد در سوریه و جنگیدن با نیروهای بشار اسد بر اساس خواست خدا نیست. ابوخطاب اکنون در ریاض است و در منصرف کردن افرادی که قصد دارند برای کمک به القاعده به سوریه دارند فعالیت و تلاش می کند.

ابوخطاب در ادامه گفتگوی خود با نیویورک تایمز که در حضور دو مامور وزارت کشور عربستان انجام شده، به موردی اشاره می کند که حکایت از انجام تبلیغاتی سنگین در عربستان علیه ایران و شیعیان وجود دارد، وی در این اظهارات خود می گوید: هر چند برای جهاد در سوریه دلایل دینی کمی وجود دارد چون اعضای القاعده تعداد زیادی از مردم سوریه را می کشند و این برخلاف دستورات اسلام است اما اگر نظام بشار اسد در این جنگ پیروز شود این به معنای به قدرت رسیدن شیعیان خواهد بود و این یک تهدید برای کشور من محسوب می شود و من باید با آن مقابله کنم.

ابوخطاب در مورد تجربیات خود می گوید: زمانیکه نوجوان بودم در افغانستان جنگیدم و سپس به بوسنی رفتم اما در جنگ عراق علیه نیروهای آمریکایی مبارزه نکردم چون در این کشور شیعیان زیادی حضور دارند و در صورتی که به جنگ آمریکائیها در عراق می رفتیم در اصل به شیعیان کمک کرده بودیم.

نیویورک تایمز در ادامه می نویسد: هر چند مقامات عربستان از این هراس دارند که اعضای القاعده فعال در سوریه بعد از بازگشت به عربستان مشکلات امنیتی زیادی را همانند دورانی که از افغانستان بازگشته بودند برای ریاض ایجاد کنند اما با این وجود معتقدند که باید به هر نحو ممکن در جنگ نیابتی در سوریه پیروز شوند.

از همین رو موضوع جلوگیری از اعزام تروریست ها به سوریه جدی گرفته نمی شود و همین امر موجب شده که هزاران نفر از مردم عربستان برای کمک به القاعده به سوریه بروند امری که از سوی وزارت کشور عربستان مورد تائید قرار گرفته است.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، در میان افرادی که برای جنگ علیه بشار اسد به سوریه رفته اند اعضای خانواده های سرشناس عربستانی نیز دیده می شوند. وزارت کشور عربستان از رفت و آمد این افراد به سوریه خبر دارد اما به گفته سخنگوی این وزراتخانه، اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نمی شود.

ابوخطاب در مورد نحوه رفتن خود به سوریه می گوید: در سال 2011 میلادی مطالب زیادی در مورد خیزش مردم در کشورهای عربی علیه حکومت ها خوانده بودم اما موضوع سوریه مرا به خود جلب کرد چون برادران سنی ما در حال مبارزه با علویان سوریه بودند. سپس در سال 2012 با پروازی مستقیم از ریاض به شهر انتاکیه در ترکیه که در نزدیکی مرز سوریه قرار دارد رفتم و در آنجا تعداد زیادی از هم میهنان خود را دیدم که برای جنگدین علیه بشار اسد به آنجا آمده بودند.

به گفته ابوخطاب، با اینکه دولت عربستان از این سفرها مطلع بود اما هیچ نظارتی بر رفت و آمد شهروندان خود به انتاکیه و از آنجا به سوریه نداشت. نیویورک تایمز در مورد سفرهای ابوخطاب می نویسد: ابوخطاب در سال 2012 هفت بار به سوریه رفت و در هر با به مدت 10 روز تا دو هفته در سوریه ماند و با نیروهای بشار اسد جنگید اما چیزی که موجب شد تا وی دست از این جنگ بکشد کشته شدن افراد بیگناه در درگیری ها بود.

نیویورک تایمز می نویسد: عربستان سعودی با وجود اطلاع از پیامدهای اعزام نیرو به سوریه همچنان در این امر نقش دارد و این در حالی است که مقامات این کشور اعلام می کنند شهروندان این کشور مجوز سفر به سوریه را ندارند.
پنج شنبه 19/10/1392 - 1:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته