• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 263
تعداد نظرات : 21
زمان آخرین مطلب : 3796روز قبل
بهداشت روانی
برای دانستن این مسئله ابتدا باید از اهمیت خواب آگاه باشید. اغلب ما وقتی كه به زندگی سالم فكر می كنیم، آخرین چیزی كه به ذهن مان خطور می كند داشتن یك خواب راحت و آرام شبانه است. در حالی كه شاید خواب، مهمترین عامل داشتن زندگی سالم و عدم برخورداری از خواب راحت شبانه، باعث بروز انواع مشكلات و بیماری ها می شود. مثل افزایش فشارخون، سكته، دیابت و...

با دانستن اهمیت ویژه خواب شبانه، بهتر است از عواملی كه ما را از آن محروم می سازند، مطلع شویم:

نداشتن ساعت منظم برای خواب


یكی از بهترین روش ها برای برخورداری از خئاب سالم و راحت شبانه این است كه زمان خواب را با ساعت بدن یا همان ریتم چرخه ۲۴ ساعته تنظیم كنید. افرادی كه از این نظم محروم هستند و در ساعات متفاوت به خواب می روند و از خواب بیدار می شوند، مسلماً قبل از خواب دچار مشكلاتی می شوند یا حتی با وجود زمان كافی برای خواب، احساس راحتی نخواهند كرد و خستگی شان رفع نمی شود. اگر تمام طول هفته به موقع به تختخواب بروید ولی آخر هفته ها برنامه هایتان عوض شود، مسلماً نمی توانید انتظار داشته باشید كه ساعت خواب بدن تان تنظیم شده و به شكلی سالم ادامه یابد.

استفاده از قرص های خواب


قرص های خواب آور در واقع روی مشكلات مربوط به خواب شما، نقاب می كشند و آنها را حل نمی كنند حتی مصرف این قرص ها در دراز مدت، عوارض جدی تری به دنبال خواهد داشت و یكی از آنها، اعتیاد به مصرف شان است. در طولانی مدت این قرص ها بدخوابی را تشدید می كنند. در كنار عوامل جسمی و فیزیكی، یكی از عوامل برهم زننده خواب و بدخوابی، استرس است. در واقع استرس، نخستین و مهمترین عامل ایجادكننده اختلال خواب است. استرس های متوالی و مداوم باعث بدخوابی های شدید می شوند. برای حل كردن این مشكل بهتر است به سراغ قرص های خواب آور نروید بلكه با تمرین تنفس و روش های دیگر خود را به آرامش بیشتر برسانید و ترس ها و نگرانی هایتان را كاهش دهید.

چرت زدن های طولانی در طول روز


چرت زدن طولانی مدت در روز، مخصوصاً بعد از ساعت ۴ بعدازظهر و معمولاً رو به روی تلویزیون، باعث برهم خوردن ریتم خواب خوب و سالم می شود و باعث می شود كه شب هنگام، دوباره نتوانید به راحتی بخوابید و از یك خواب كامل لذت ببرید. چرت زدن های روزانه شما نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد و هر روز یك بار بیشتر هم اتفاق نیفتد. به طور كلی چرت های كوتاه آسیبی به برنامه منظم خواب شبانه نمی زند مخصوصاً چرت های ۲۰ دقیقه ای قبل از ساعت ۴ بعدازظهر باعث افزایش بهره وری شما نیز می شوند.

آماده نشدن برای خواب


بدن ما نیاز به زمان كافی دارد تا بتواند به اندازه كافی انتقال دهنده های عصبی خواب را تولید كند و سیگنال هایی را به مركز خواب مغز بفرستد كه نتیجه آن ترشح هورمون های خواب برای به خواب رفتن است. پس نباید انتظار داشته باشید كه هر وقت خواستید، بلافاصله به خواب بروید بلكه ابتدا باید محیط اطراف تان را برای خواب مساعد كنید و به بدن تان نیز فرصت آماده شدن بدهید. مثلاً تلویزیون را خاموش كنید (كلیه وسایل الكترونیكی را خاموش كنید) تا مغزتان تحریك نشود. قبل از خواب، شام مختصری بخورید، دوش آب ولرم بگیرید. به صداهای آرامش بخش گوش كنید و از كلیه چیزهای آزاردهنده دور باشید.

به بدن تان سیگنال های صحیح نمی دهید


بدن ما مطابق با سیگنال ها در می یابد كه چه زمان باید به خواب برود و چه زمان از خواب بیدار شود. دو عامل خیلی مهم در این زمینه، تاریكی و روشنایی است. وقتی كه به خواب می رویم، بدن ما به تاریكی كامل نیاز دارد تا بتواند هورمون خواب (ملاتونین) تولید كند و اگر اتاق خواب ما تاریك نباشد این فرآیند كلیدی دچار اختلال می شود بنابراین باید سعی كنید كلیه وسایل و امكاناتی كه از خود نور تولید می كنند را از اتاق خواب تان دور كنید حتی مقدار اندكی نور می تواند تولید هورمون خواب را دچار اختلال كند و ریتم خواب را برهم بزند.

فكر كردن به چیزهای منفی و بد


برای آنكه شب راحت بخوابید، بهتر است قبل از خواب اصلاً به چیزهای منفی و بد فكر نكنید و برعكس، به چیزهای مثبت و خوب فكر كنید. افكار مثبت باعث می شوند تا راحت تر بخوابید. برای كاهش نگرانی ها و افكار منفی ذهنی تان در طول روز، آنها را بنویسید. این كار را به هیچ وجه شب ها قبل از خواب انجام ندهید. چرا كه قرار است این افكار را از خواب شبانه تان جدا كنید.

آرامش/ شماره ۱۲/ نیمه اول مرداد ماه ۹۲/ مترجم: اعظم اسلامی مجد/ صفحه ۶۰
جمعه 22/9/1392 - 7:47
دعا و زیارت
در منابع روایی تأکید فراوانی بر زیارت امامان معصوم(ع) بویژه زیارت امام حسین(ع) شده و افرادی که بدون عذر به زیارت نروند مورد نکوهش قرار گرفته­اند.
زیارت امام حسین(ع) در تمام ایام سال و هر زمان که انسان توانایی داشته باشد مطلوب است، امام صادق(ع (فرمود: «سزاوار است که شخص توانگر سالی دو مرتبه و انسان تهیدست سالی یک بار به زیارت امام حسین(ع) برود».[1] امام کاظم(ع) فرمود: «در حق امام حسین(ع) جفا نکنید (زیارتش را ترک ننمایید) انسان ثروت‌مند و توانگر هر چهار ماه یک مرتبه به زیارتش برود و انسان تهی‌دست تکلیفی ندارد، مگر به مقدار توانایی او و خداوند آنچه در توان بندگان نیست تکلیف نکرده است«.[2] 
اما به جهت فضیلت برخی از زمان‌ها به زیارت امام حسین(ع) سفارش بیشتری شده است که به ذکر تعدادی از این روایات بسنده می‌شود:
.1
شب جمعه: صفوان جمّال روایت کرده است: وقتى امام صادق(ع) به حیره (منطقه‌ای بود در کوفه (تشریف آوردند به من فرمود: «آیا مایل به زیارت قبر حسین(ع) هستى؟» گفتم: فدایت شوم آیا قبر آن‌حضرت را زیارت می‌کنى؟ آن‌حضرت فرمود: «چگونه آن‌را زیارت نکنم و حال آن‌که خداوند متعال در هر شب جمعه با فرشتگان و پیامبران و اوصیا به زمین هبوط کرده و او را زیارت می‌کنند. البتّه حضرت محمّد(ص) برترین پیامبران و ما برترین اوصیاء هستیم«.[3]
.2
روز عرفه: امام صادق(ع) فرمود: «کسى که در روز عرفه با معرفت و شناخت به حق آن‌حضرت به زیارت قبر مطهّرش برود خداوند منّان ثواب هزار حج و هزار عمره مقبول و هزار بار جنگ نمودن با دشمنان خدا در رکاب نبى مرسل یا امام عادل به او می‌دهد«.[4]
.3
ماه رجب و ماه شعبان: احمد بن محمّد بن ابى نصر بزنطى می‌گوید: از حضرت امام رضا(ع) پرسیدم: در چه ماهى حضرت امام حسین(ع) را زیارت کنیم؟ آن‌حضرت فرمود: «در نیمه ماه رجب و نیمه ماه شعبان«.[5]
.5
روز عاشورا و روز اربعین: جابر جعفی می‌گوید: در روز عاشورا خدمت امام صادق(ع) رسیدم، آن‌حضرت به من فرمود: «این گروه (زائرین ابا عبد اللَّه الحسین) زائران خدا بوده و بر او  واجب‏ است که زائر را اکرام نماید، کسى که نزد قبر مطهر حضرت ابا عبد اللَّه الحسین(ع) در شب عاشورا بیتوته نماید، روز قیامت خدا را ملاقات می‌کند در حالى که به خون خودش آلوده بوده گویا در رکاب حضرت ابا عبد اللَّه(ع) در سرزمین کربلا شهید گشته است. و کسى که قبر امام حسین(ع) را روز عاشورا زیارت کرده و بالاى قبر بیتوته نماید مثل کسى است که در مقابل آن حضرت شهید شده باشد«.[6]
در روایتی امام حسن عسکری(ع) یکی از نشانه‌های مؤمن را، زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین شمرده‌اند.[7]  


پی نوشت ها

[1]. ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، محقق و مصحح: امینی، عبد الحسین، ص 294، دار المرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، 1356ش.
[2]. همان.
[3]. همان، ص 113.
[4]. همان، ص 164.
[5]. همان، ص 182.
[6]. همان، ص 173.
[7]. شیخ مفید، محمّد بن محمد بن نعمان، کتاب المزار، محقق و مصحح: ابطحی،‌ سید محمد باقر، ص 53، کنگره جهانی هزاره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413ق.
منبع:اسلام کوئیست
جمعه 22/9/1392 - 7:45
اهل بیت
همواره آیین ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، ایامی را در سال مشخص کرده و پیروان خویش را ملزم به شرکت در این اجتماعات می کنند. یکی از پیامدهای اینگونه تجمعات، نمود جهانی و به نوعی تبلیغ آن جریان اجتماعی است که معمولا در جامعه جهانی تاثیر گذار است.
عید پاک(1) روز دینی مسیحیان
به عنوان نمونه مسیحیان روز «عید پاک» که سابقه ای دیرینه دارد را همه ساله بعنوان مهمترین روز دینی خود،جشن می گیرند.این روز در تقویم مسیحیان،تعطیل است و پیروان دین مسیح با حضور در کلیساها مراسمات مختلفی را برگزار و به جشن و سرور می پردازند.
کارناوال یهودی ها در«پوریم»(2)
پوریم نام یکی از اعیاد بزرگ مذهبی در دین یهود است. یهودیان روز چهارده وپانزده آدار در تقویم عبری را«پوریم» نامیده وآن را جشن می گیرند.(3) در این مراسمات که در کنیسه ها برگزار می شود،یهودیان همراه با خواندن کتاب استر(4) به جشن می پردازند. بعد از مراسم کودکان ونوجوانان یهودی نقاب و لباس های رنگارنگ می پوشند و در اسرائیل و شهرهای یهودی نشین کارناوال شادی راه می اندازند.این مراسم با استفاده از استبداد رسانه ای یهود بصورت گسترده تبلیغ واطلاع رسانی می شود.
اما مسلمانان...
همه ساله حدود ۵/۵میلیون مسلمان از سراسر دنیا نیز در ایام حج به مکه سفر کرده و مناسک دینی خود را انجام می دهند اما بواسطه محدودیت های اعمالی از سوی حکومت،هیچگاه اسلام ناب محمدی ومعارف علوی نتوانسته در حج آنگونه که بایسته است تبلیغ و تبیین شود.اسلامی که اگر زیبایی های آن به سمع دیگران برسد،به فرموده امام رضا(ع)؛ناگزیر به تبعیت از ما-اهل بیت- روی خواهند آورد.[۵]لذا اجتماع بزرگی که می تواند ظرفیتی جهت همبستگی شیعیان باشد به خط مقدم شبهه افکنی علیه مذهب اثنی عشری تبدیل شده.
«اربعین»،فرصتی طلایی
خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می‌کند. کربلا می تواند«نماد» تبلور وحدت وبیعت با امام باشد که «نمود»ی جهانی خواهد داشت.شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی در دل من و شما هست.(6)
لذا در حج اگر نمی‌توان پیام مقدس شیعه را به نحو احسن منتشر کرد، در کنگره عظیم حسینیان و با حضور پرشکوه شیعیان، می توان آن را جهانی کرد.در واقع حج حسینیان در کربلا و سعی بین صفا ومروه آنها در بین الحرمین و لباس احرام آنها، لباس عزای سیدالشهدا می باشد.
پیاده روی موضوعیت دارد
بنا به فرموده امام عسکری(ع)؛یکی از نشانه های مومن-که در این روایت مقصود شیعه است-ریارت سیدالشهدا در روز اربعین می باشد.(7) زیارتی که با پای پیاده رفتنِ آن هم «موضوعیت» دارد. چرا که امام صادق(ع) به یکی از دوستان خود می‌فرماید: قبر حسین(ع) را زیارت کن و ترک مکن. پرسیدم: ثواب کسى که آن حضرت را زیارت کند چیست؟ حضرت فرمود: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خداوند به هر قدمى که برمى‏دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏فرماید و یک درجه مرتبه‏اش را بالا مى‏برد.(8) ایشان در جای دیگری می فرمایند: کسی که به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش خارج شود اگر پیاده باشد، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله بر می‌دارد، یک حسنه می‌نویسد و یک سیئه از او محو می‌کند. وقتی که به حرم می‌رسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده می‌نویسد. وقتی مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزین می‌نویسد. وقتی می‌خواهد بازگردد یک فرشتۀ الهی در مقابل او قرار می‌گیرد و می‌گوید: رسول خدا(ص) به شما سلام می‌رساند، و پیغام می‌دهد (مژده می‌دهد): عملت را از سر بگیر که تمام گناهان گذشته‌ات بخشیده شده است.(9)
سنت پیاده روی، سابقه ای تاریخی دارد
از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا در روز اربعین سابقه ای تاریخی نیز دارد؛ زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»(10) رسم بوده است،‌ اما در برهه‌ای از زمان به فراموشی سپرده می‌شود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا می‌شود.ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت.
با اینکه زیارت سید‌الشهدا(ع) در اکثر برهه‌های تاریخی به سختی انجام می‌شد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان می‌خریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل می‌شدند.
تمرین سبک زندگی اسلامی
ناگفته نماند در این ایامِ سراسر شور توأم با معرفت و در مسیر«طریق الحسین» که از شهرهای مختلف به کربلا منتهی می شود، شیعیان همدیگر را فقط با این دو عنوان می شناسند،«زائر الحسین» یا «خادم الحسین» که این خود شیوه ومظهری از سبک زندگی اسلامی است.
حالات زیبای زائران در ارتباط معنوی با وجود مقدس سیدالشهدا(ع)، برخورد کریمانه خادمان هیئات-که کاملا مردمی برپا شده اند-،به منظور پذیرایی، ایثار واحترام به همدیگر، رعایت حال بزرگان و پیرغلامان حسینی، تکریم سادات و در نهایت فیض قرائت زیارت اربعین در کنار مضجع نورانی امام حسین(ع) از جمله آثار وبرکاتی است که می توان برای مسافران این سفر نورانی بر شمرد.
نقش وجایگاه زائرین سیدالشهدا(ع)
نفس زیارت سید و سالار شهیدان از مصادیق تعظیم و بزرگداشت شعائر الهی(11) و از جلوه های محبت و دوستی با اهل بیت و از موارد عمل به آیه مودت(12)  است.زائرین سیدالشهدا قبل از همه وارد بهشت می‌شوند(13) و با زیارت سید الشهدا گناهانشان محو وعمرشان طولانی و روزیشان زیاد وغم واندوهشان برطرف می شود.(14) البته این سنت قدیمی که پس از به درک واصل شدن دیکتاتور عراق، چند صباحی است به تکاپو افتاده، اگر آسیب شناسی فرهنگی نشود، قطعا آثار منفی در پی خواهد داشت چرا که هر پدیده ای را آفتی تهدید می‌کند. به نظر می‌رسد که اگر ظرفیت این سنت زیارتی بستری برای انجام کار فرهنگی شود، قطعا اثرات و برکات آن بیش از چیزی خواهد شد، که امروزه دارد.(15)
والسلام علیکم و رحمه الله


پی نوشت ها:
1_( easter)
2_(poorim)
3_(در این مراسمات شیرینی های مخصوصی با دانه های خشخاش توزیع می شود.)
4_( ESTHER)
5_( عن الامامُ الرِّضا علیه السلام : «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا،»[قال الرّاوی:] فَقُلْتُ لَهُ: «فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟» قالَ: «یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا.» میزان الحکمة، ج ۸، ح ۱۳۷۹۷.)
6_( آیت الله سید علی خامنه ای، اول فرودین سال ۱۳۸۵)
7_(بحار الانوار،علامه مجلسی،ج۹۸،ص۳۴۸)
8_( کامل الزیارات،ابن قولویه،ص۱۳۴ (عَنْ عَلِیِّ بْنِ مَیْمُونٍ الصَّائِغِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: یَا عَلِیُّ زُرِ الْحُسَیْنَ وَ لَا تَدَعْهُ. قَالَ قُلْتُ: مَا لِمَنْ أَتَاهُ مِنَ الثَّوَابِ؟ قَالَ مَنْ أَتَاهُ مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَیِّئَةً وَ رَفَعَ لَهُ دَرَجَةً؛)
9_( همان ، ص۱۳۲-«مَنْ‏ خَرَجَ‏ مِنْ‏ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَةَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ ص، إِنْ کَانَ مَاشِیاً، کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَیِّئَةً، حَتَّى إِذَا صَارَ فِی الْحَائِرِ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُصْلِحِینَ الْمُنْتَجَبِینَ، حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِکَهُ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِینَ، حَتَّى إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَکٌ فَقَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص یُقْرِؤُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ لَکَ: اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَکَ مَا مَضَى»)
10_( (متوفی سال ۱۲۸۱ قمری)
11_( قرآن کریم،سوره حج،آیه۳۲«ذَلِکَ وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ»)
12_(همان،سوره شوری،آیه۲۳« ذَلِکَ الَّذِی یُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَى وَمَن یَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِیهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَکُورٌ»)
13_( کامل الزیارات،ابن قولویه،ص۴۴۸)
14_(همان،باب۶۱)
15_( غرر الحکم ، ص۴۳۱ (قال الإمامُ علیٌّ علیه السلام : لکلِّ شی‏ءٍ آفةٌ...)

منبع:تسنیم

جمعه 22/9/1392 - 7:44
شخصیت ها و بزرگان
ملا محمدعلی مجتهد، معروف به مرحوم آیت‌الله احمد مجتهدی تهرانی از علمای بنام تهران بود که سال 86 بدرود حیات گفت، اما سخنرانی‌ها و پندهای عرفانی و اخلاقی وی به یادگار مانده است و می‌توانیم هر چند به صورت مجازی هم که شده پای درس این استاد اخلاق تلمذ کنیم.

آیت‌الله مجتهدی رابطه خوبی با طلاب داشت، طوری که فضای گرم و صمیمی بر حوزه علمیه‌شان حاکم بود. این استاد برجسته اخلاقی، مباحث را چنان رسا ارائه می‌‌داد که بر دل می‌‌نشست؛ به طوری که حتی هم ‌اکنون نیز نشستن پای صحبت و کلاس اخلاق ایشان خالی از لطف نیست.

اهمیت رضایت مادر

پیامبر خدا (ص) به عیادت بیماری آمدند که در حال جان دادن بود. حضرت هر چه کرد شهادتین را به او تلقین کند، آن بیمار نمی‌گفت و زبانش بند آمده بود. پیامبر (ص) تعجب کردند. از اطرافیان پرسیدند: «آیا این شخص مادر دارد؟» گفتند: بله. فرمودند: بگویید بیاید. مادر آمد، پیامبر از او پرسیدند: آیا از فرزندت راضی هستی؟ مادر پاسخ داد: نه من از او راضی نیستم. پیامبر خدا (ص) متوجه شدند علت اینکه این شخص قادر به گفتن شهادتین نیست این است که مادرش ناراضی است. به همین خاطر به مادر فرمودند: به خاطر من از گناه فرزندت بگذر! او جوان بوده، از روی نفهمی خطایی کرده است. مادر گفت: ای پیامبر خدا به خاطر شما او را بخشیدم. پیامبر خدا (ص) باز شهادتین را به او تلقین کردند، زبانش باز شد، شهادتین را گفت و از دنیا رفت.

مادر، مادر، مادر باید راضی باشد. از بچگی به ما می‌گفتند: بهشت زیر پای مادران است. یعنی اگر می‌خواهید بهشتی شوید باید مادرتان از شما راضی باشد.

مادر از پدر مهم‌تر است. زیرا در روایت آمده که: شخصی خدمت پیامبر خدا (ص) رسید و عرض کرد: «من ابر؟»؛ به چه کسی نیکی کنم؟ حضرت فرمودند: «امک»؛‌ به مادرت. آن شخص سه مرتبه این سوال را پرسید، و حضرت در هر سه بار همین پاسخ را دادند. بار دیگر که سوال کرد حضرت فرمودند: «اباک»؛ به پدرت. سه مرتبه مادر یک مرتبه پدر چرا؟ چون مادر رقیق القلب است. اگر یک ذره به حرفش گوش نکنید دلش می‌گیرد. اما پدر این طور نیست.

من هر شب یک سوره قرآن برای پدر و مادرم می‌خوانم. شما هم یاد بگیرید. اگر پدر و مادرتان از دنیا رفته‌اند هر شب برایشان قرآن بخوانید. به یادشان باشید. مقید باشید که هنگام سحرها دعایشان کنید. این کارها خیلی موثر است.

تاثیر رضایت پدر و مادر در پیشرفت تحصیلی

اگر شما طلبه‌ها دوست دارید که در تحصیل علم موفق باشید باید اول پدر و مادرتان را راضی نگهدارید. یکی از رمزهای موفقیت من این بود که پدر و مادرم از دست من راضی بودند و حالا هم راضی هستند.

اگر کسی پنج پسر دارد می‌بایست یکی از آنها را بابت خمس بیاورد و به ما بدهد تا مثل خمس که دستگردان می‌کنند، دستگردانشان کنیم. بله ما طلبه‌ها را هم دستگردان می‌کنیم. «حاج آقا خرازی» چهار پسر داشتند یک پسرش را دستگردان کردیم. بعد خدا یک پسر دیگر به او داد، برایش پیغام فرستادم که: «ما یکی را گرفتیم خدا یکی دیگر به تو داد.» الان هم یکی از پسرهایش آقای کمال خرازی وزیر امور خارجه هستند و پسر دیگرشان آیت الله خرازی می‌باشند که نماز جماعت‌شان در قم (مسجد معصومیه) جای سوزن انداختن ندارد. موسسه راه حق زیر نظر ایشان اداره می‌شود و در آنجا با کمک آقای استادی و دکتر مصباح طلبه‌هایی تربیت می‌کنند که این طلبه ها به ممالک اسلامی اعزام می‌شوند.

حال شما ببینید پدر آیت الله خرازی در آن عالم چه کیفی می‌کنند که پسرشان چنین عالمی شده است. خوش به حال کسانی که یک پسرشان طلبه است. آقا سید حسین علم الهدی خودش کت و شلواری بود، اما سه تا پسر عمامه‌ای و سه تا داماد عمامه‌ای دارد. یکی از برادران ایشان که معمم بود می‌گفت: «این برادر ما از همه ما بهتر است.»

چون کسی که کت و شلواری است، اگر پسرش را طلبه کند صد در صد خالص است، اما کسی که خودش آخوند است پسرش را عمامه‌ای می‌کند به این امید که محراب بعد از من از دست نمی‌رود؛ نوعاً بچه علما به زور طلبه می‌شوند، اما بچه کاسب‌ها با اینکه پدرشان راضی نیست، با عشق و علاقه می‌آیند.

من خودم بچه کاسب هستم. پدرم راضی نبود که من طلبه بشوم و به خاطر اینکه عمامه گذاشته بودم جواب سلامم را هم نمی‌داد. اما بعدها کم کم به من اقتدا کرد و وجوهات هم می‌داد، و اگر می‌گفتند این پدر آقای مجتهدی است افتخار هم می‌کرد.

اگر پدر و مادر یا خویشان شما طلبه‌ها هم امروز ناراحتند، روزی می‌شود که به شما افتخار کنند. الان آقای کمال خرازی وزیر امور خارجه به برادرشان افتخار می‌کنند نه برادرشان به ایشان. شما طلبه‌ها هم باید طوری باشید که اگر زمانی برادرتان رئیس جمهور هم شد، او به شما افتخار بکند و دنبال شما بیاید، نه شما به او. چرا؟ چون مقام و جایگاه علم و تقوا بالاتر و مهمتر از ریاست‌های دنیایی است.

این چه فاتحه‌ای بود که برای من خواندی؟!

دقت کنید که پدر و مادرتان را راضی نگهدارید. اگر از دنیا رفته‌اند، سحرها هنگام نماز شب برایشان دعا کنید. اگر وضع مالی‌تان خوب است برایشان گوسفند بکشید و خیرات بدهید. هر چیزی که پدر و مادرتان در زمان حیات دوست داشتند برایشان خیرات بدهید که به آنها می‌رسد.

فاتحه‌ای که شما برای پدر و مادرتان می‌خوانید و حمد و سوره‌ای که برایشان می خوانید به آنها می‌رسد. یکی از خویشان ما می‌گفت: «من سر قبر پدرم در امامزاده عبدالله در حال خواندن فاتحه بودم که یک عده هندی از مقابلم گذشتند. من حواسم پرت شد و مشغول تماشای آنها شدم و حمد و سوره‌ام را بدون حضور قلب خواندم. همان شب پدرم را در خواب دیدم که به من می‌گفت: «این چه حمد و سوره‌ای بود که برای من خواندی؟!»

 

جمعه 22/9/1392 - 7:44
اهل بیت
سنت پیاده‌روی روز اربعین حسینی بنا به اقوالی در زمان ائمه هدی علی رغم ظلم و جور و خفقان حکام وقت انجام می‌شده است. در سال 61 هجری جابر بن عبدالله انصاری از یاران رسول خدا(ص) و حضرت امیرالمومنین(ع) نخستین کسی بوده است که این کار را انجام داده اما بنیان‌گذار اصلی این حرکت که تاکنون دوام دارد کسی نیست جز شیخ انصاری.

ایشان این حرکت را به عنوان رسم و نمادی برای شیعیان معرفی کرد اما پس از مدتی به فراموشی سپرده شد ولی در نهایت توسط شیخ میرزا حسین نوری مجددا احیا شد و به عنوان رسم و سنتی نیکو در میان شیعیان نشر یافت.

این عالم بزرگوار اولین بار در عید قربان به پیاده‌روی از نجف تا کربلا اقدام کرد که 3 روز در راه بود و قریب به 30 نفر از دوستان و اطرافیانش وی را همراهی می‌کردند، محدث نوری از آن پس تصمیم گرفت، هر سال این کار را تکرار کند، ایشان آخرین بار در سال 1319 هجری با پای پیاده به زیارت حرم حضرت اباعبدالله الحسین(ع) رفت.

این اقدام زمینه ساز پیاده روی بسیاری از عاشقان اهل‌بیت و امام حسین(ع) شد. در راستای انجام این مراسم معنوی و روحانی برخی از علما و حتی مراجع تقلید نیز با پای پیاده به کربلا سفر کردند. از جمله این افراد میرزا جواد آقا ملکی تبریزی یکی از مراجع عالیقدر جهان تشیع است که بارها با پای پیاده از عتبه علویه، رهسپار عتبه حسینی شده است.

ایشان درباره مراقبه و بزرگداشت روز اربعین حسینی(ع) می‌گوید: به هر روی بر مراقبه کننده لازم است که بیستم صفر (اربعین) را برای خود روز حزن و ماتم قرار داده، بکوشد که امام شهید را در مزار حضرتش زیارت کند، هر چند تنها یک بار در تمام عمرش باشد، چنانکه حدیث شریف، علامت‌های مؤمن را پنج امر ذکر کرده است: 51 رکعت نماز در شبانه روز، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانی بر خاک گذاشتن و بلند بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‏ گفتن در نمازها.

امام صادق(ع) نیز درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده می‌فرماید: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمى‏دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏فرماید و یک درجه مرتبه‏اش را بالا مى‏برد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مى‏‌فرماید که آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى بازگشت با او وداع کرده و به وى مى‏‌گویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب نیز درباره اهمیت پاسداشت و بزرگداشت روز اربعین حسینی گفته‌اند: شروع جاذبه مغناطیسی حسینی در روز اربعین است، جابربن عبدالله را از مدینه بلند می‌کند و به کربلا می‌کشاند، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی در دل من و شما هست.

این سنت حسنه توانسته است در طول سالیان گذشته ضمن ایجاد نوعی نشاط و پویایی در فقه و مذهب جعفری و ضمن نشان دادن ارادت به اهل بیت، عامل اتحاد شیعیان جهان باشد و بتواند عاملی ناگسستنی برای پیوند و نزدیکی قلوب شیعیان بوده و تحولاتی را در تاریخ تشیع و کشورهای منطقه و به ویژه عراق ایجاد کند.

 

 منبع:حج

جمعه 22/9/1392 - 7:42
شخصیت ها و بزرگان
استاد اخلاق میرزا اسماعیل دولابی پیش از وفات برای زندگی مومنانه ۱۵ دستورالعمل راذکر می‌کند که به ترتیب درذیل آورده شده است

.1هر وقت در زندگی‌ات گیری پیش آمد و راه بندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته ی یار است.
2.زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و… نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.
3.اگر غلام خانه‌زادی پس از سال ها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصه دار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را اذیت می کند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصه دار و نگران باشیم.
4.گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است. حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصه ای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه.
5.موت را که بپذیری، همه ی غم و غصه ها می رود و بی اثر می شود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصه هایت کم می شود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظر کوچک می کند و آخرت را بزرگ. حضرت امیر علیه السلام فرمود:یک ساعت دنیا را به همه ی آخرت نمی دهم. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن.
6.اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیاقابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار می گذارد.
7.تربت، دفع بلا می‌کند و همه ی تب ها و طوفان ها و زلزله ها با یک سر سوزن از آن آرام می شود. مؤمن سرانجام تربت می‌شود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور می‌کند.
8.هر وقت غصه دار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصه‌دار که می‌شوید، گویا بدنتان چین می‌خورد و استغفار که می‌کنید، این چین ها باز می شود.
9.تا می گویم شما آدم خوبی هستید، شما می گویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همین طور است. تا به خدا می گویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی و…خدا می فرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی و… . کار محبت همین است.
10.با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل می شود. بعد عادت به عبادت منجر می شود. عبادت هم معرفت ایجاد می کند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود می آید و نهایتا به ولایت منجر می شود.
11.خدا عبادت وعده ی بعد را نخواسته است؛ ولی ما روزی سال های بعد را هم می خواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده ی بعد زنده باشیم.
12.لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت می گذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کم کم بر تو معلوم شود که به راست ی خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف می کردی، فی الواقع راست می گفتی و خدا خوب خدایی بود.
13.ازهر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست. اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در می آوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن. بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای دهه‌ی اول ذیحجه می فرماید: به عدد همه چیزهای عالم لا اله الا الله
14.دل های مؤمنین که به هم وصل می‌شود، آب کُر است. وقتی به علــی علیه السّلام متّصل شد، به دریا وصل شده است...شخصِ تنها ، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس می شود ، ولی آب کُر نه تنها نجس نمی شود ، بلکه متنجس را هم پاک می کند."
15.هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در "الا"، تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه "الله"را بگو همه ی دلت را تصرف کند.


منبع:باشگاه خبرنگاران

جمعه 22/9/1392 - 7:41
عقاید و احکام
شبى امیرالمومنین(ع) از مسجد كوفه بیرون آمد و كه به منزل برود. یك چهارم شب سپرى گردیده وكمیل بن زیاد با آن حضرت بود. بین راه از در منزل مردى عبور كردند كه در آن وقت شب با صداى گرم و حزن آور قرآن مى خواند و این آیه شریفه را تلاوت مى نمود:
أمّن هو فانت آناء اللیل ساجدا و قائما یحذر الآخرة و یرجو رحمة ربّه قل هل یستوى الذین یعلمون و الذین لا یعلمون انما یتذكر اولوالالباب .((1
كمیل در باطن ، عمل او را بسیار نیكو تلقى نمود و به شگفت آمد، بدون این كه سخنى بگوید. ناگاه حضرت على(ع) متوجه او شد و فرمود:
آهنگ این مرد تو را به شگفت نیاورد، او جهنمى است و به زودى تو را از وضعش آگاه خواهم ساخت .
كمیل سخت متحیرشد، از این جهت كه اولا اندیشه درونش براى امام(ع) مكشوف و مشهود است وثانیا این كه با قاطعیت مى فرماید این قارى قرآن ، جهنمى است .

طولى نكشید كه جنگ خوارج پیش آمد. عده اى با پیروى از اندیشه باطل خود به دشمن گرایش یافتند ومقابل امام معصوم(ع) قیام نمودند و كشته شدند.
على(ع) بین سرهاى جدا شده آنان عبور مى كرد و شمشیر در دست داشت. كمیل بن زیاد با آن حضرت بود.
فوضع رأس السیف على رأس من تلك الرؤوس و قال یاكمیل أمّن هو قانت آناء اللیل ساجدا و قائما أى هو ذلك الشخص الذى كان یقراء القرآن فى تلك اللیلة فأعجبك حاله.(2)
نوك شمشیر را بر یكى از سرهاى جدا شده گذارد و متوجه كمیل گردید و آیه شریفۀ أمّن هو قانت آناء اللیل را قرائت كرد و فرمود: اى كمیل ! صاحب این سرشخصى است كه در آن شب ، قرآن مى خواند و تو از حسن حالش به شگفت آمده بودى. ((3

پی نوشت ها:

-1سوره مباركه زمر،آیه 9.
2-
بحارالانوار، ج 33، ص 400.
3-
شرح و تفسیر دعاى مكارم الاخلاق ، ج 3، ص 404.

منبع:جام
جمعه 22/9/1392 - 7:41
اهل بیت
از جمله مطالبی که درباره زیارت حضرت سیدالشهداء امام حسین(ع) رسیده مطلبی است که در داستان تشرّف حاج علی بغدادی(ره) به حضور مبارک صاحب الزمان(عج) نقل شده و آن قسمت این است که می گوید به آن حضرت عرض کردم:

»
مولای ما! روضه خوانان حسین(ع) حدیثی را نقل می کنند که مردی در عالم رؤیا هودجی را در میان زمین و آسمان دید و پرسید که چه کسانی در این هودج نشسته اند؟
پاسخ داده شد: حضرت زهرا(س) و خدیجه کبری(س) پرسید: به کجا می روند؟ جواب دادند: امشب شب جمعه است و آنان برای زیارت امام حسین(ع) در شب جمعه، می روند و نیز دید که از هودج، رقعه هایی می ریزد و در آن مکتوب است:
»
برای زیارت کننده حسین(ع) در شب جمعه، امان از آتش دوزخ است.» اکنون آیا این حدیث صحیح است؟» حضرت فرمود: «نَعَم زِیارَه الحُسَین(ع) فِی لَیلَهِ الجُمعَه اَمانُ مِن النّار یومَ القِیامَه؛ یعنی، آری زیارت حسین(ع) در شب جمعه امان از آتش دوزخ در روز قیامت خواهد بود

چنانکه می نگرید حضرت ولی عصر(ع) سخن قاریان تعزیه امام حسین(ع) و حدیثی را که آنان درباره زیارت حضرت سیدالشهدا می خوانده اند، تصدیق و تقریر کرده و خود نیز بطور قطعی تصریح فرموده اند که زیارت امام حسین(ع) در شب جمعه، امان آدمی از آتش قهر الهی در روز قیامت خواهد بود.

راستی چقدر دلنشین است که صاحب الامر و منتقم خون پاک و مقدس حضرت حسین بن علی(ع (بدینگونه از زیارت جدش امام حسین(ع) سخن گفته و چنین نوید روح افزا و نشاط انگیزی را به زائران حسین(ع) می دهد.

:پی نوشت

بحار الانوار ، ج 53 ، ص 315

منبع:باشگاه خبرنگاران

جمعه 22/9/1392 - 7:40
اهل بیت
امام صادق(ع)  فرمودند :جد ما حسین(ع) هنگامى که به گریه کنندگان خود نگاه مى‏ کند
براى آنان استغفار مى‏ کند و از جد و پدر و مادر و برادر خویش مى‏ خواهد که آنها هم براى گریه

کنندگان و اقامه کنندگان عزاى او استغفار کنند .


منبع:بسیج
جمعه 22/9/1392 - 7:39
اهل بیت
ربیع بن عبد الرحمن گفت: به خدا قسم موسى بن جعفر(ع) از كسانى بود كه آثار جلالت و كمال دانش و اطلاع از حقایق عالم در چهره ‏اش دیده مى‏ شد، و می دانست چه كسى ادعاى مقامش را خواهد كرد و منكر امامت و جانشینی اش میگردد ولى این خشم را فرو میخورد و آنچه میدانست اظهار نمی كرد از همین جهت لقب كاظم یافت.

از حضرت رضا(ع) نقل شده كه می فرمود: نقش انگشترى پدرم موسى بن جعفر «حسبى اللَّه» بود. در این موقع امام دست خود را گشود و انگشترى را نشان داد و نقش آن را دیدم.

در ارشاد هم آمده است كنیه موسى بن جعفر(ع)، ابا ابراهیم و ابو الحسن و ابو على بود و مشهور بعبد صالح گردید و لقب كاظم داشت.

پی نوشت:
زندگانى حضرت امام موسى كاظم علیه السلام ( ترجمه جلد ۴۸ بحار الأنوار)، ص10.‏


منبع:افکار نیوز

جمعه 22/9/1392 - 7:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته