• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1319روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


حذف گوشت از رژیم غذایی اگر به درستی انجام نشود، عواقب جدی سلامت را به همراه دارد و بنابراین توصیه متخصصان تغذیه بر این است که متوقف کردن مصرف گوشت باید هوشمندانه و در قالب یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آوای سلامت ،برخی پیشنهادهای موثر غذایی برای کسانی که مایل به مصرف هیچ نوع محصول حیوانی نیستند، از این قرار است:


تخم مرغ را فراموش نکنید: تخم مرغ یک غذای کامل و سرشار از پروتئین حیوانی است. شما می توانید اگر گوشت قرمز مصرف نمی کنید و در صورتی که دچار کلسترول بالا نیستید، روزانه از مزایای این ماده غذایی سود ببرید. هنگام خرید تخم مرغ، سعی کنید که نوع ارگانیک آن را انتخاب کنید.

لبنیات کم چرب مصرف کنید: بسیاری از افرادی که از مصرف گوشت پرهیز می کنند، علاقه وافری به مصرف محصولات لبنی دارند. با این حال نوع پرچرب این محصولات، مضرتر از آنچه شما تصور می کنید، هستند و باعث اختلالات هضم می شوند. نوع کم چرب و یا بدون چربی محصولات لبنی را انتخاب کنید و یا سراغ شیرهای گیاهی مانند شیرسویا و یا شیر بادام بروید.

زیاد آرد نخورید: اشتباه بزرگ اکثر افرادی که به مصرف گوشت علاقه ای ندارند، مصرف بیش از حد آرد است. مصرف آردهای تصفیه شده ضمن این که شما را دچار اضافه وزن فوری می کند، عاملی برای ابتلا به سوء تغذیه است. به جای مصرف آرد سفید موجود در شیرینی ها، کوکی ها و یا انواع نان ها و ماکارونی، می توانید سبزیجات، سالاد و یا آب سبزیجات را انتخاب کنید تا از این طریق ویتامین ها، مواد معدنی، و فیبر کافی را دریافت نمایید.

ماهی ها را درست انتخاب کنید: اگر به مصرف گوشت قرمز رغبت ندارید، اما ماهی هنوز جزو رژیم غذایی تان است، از انتخاب ماهی های بزرگ چرب مانند ماهی آزاد یا تن اجتناب یا مصرف آنها را محدود کنید زیرا این نوع ماهی ها ممکن است حاوی مقادیر زیادی فلزات سنگین باشند که البته برای کودکان و مادران باردار بسیار خطرناک هستند. می توانید ماهی های چرب مانند ماهی ساردین و ماهی سفید را با خیال راحت مصرف کنید.

از منابع مختلف کلسیم بهره ببرید: شیر تنها منبع کلسیم نیست و شما می توانید از منابع دیگر این ماده معدنی مانند دانه کنجد، کلم بروکلی، بادام و ... بهره ببرید.

مراقب کمبود ویتامین ب ۱۲ باشید: کمبود ویتامین ب ۱۲ در کسانی که از مصرف محصولات حیوانی اجتناب می کنند، رایج است و در موارد شدید احتیاج به مصرف مکمل دارد. این ویتامین در محصولاتی از قبیل غذاهای دریایی، ماهی، تخم مرغ و لبنیات نیز یافت می شود و تنها منبع آن گوشت قرمز نیست.

به اندازه آهن مصرف کنید: مکمل های آهن در کسانی که محصولات حیوانی از جمله گوشت قرمز را مصرف نمی کنند، تحت نظر پزشک ضروری است. با این حال اگر شما دچار کم خونی فقر آهن نیستید، می توانید از محصولاتی مانند اسفناج، آجیل هایی مانند پسته، جعفری، چغندر قند، عدس، جو و کلم بروکلی بهره ببرید.

پروتئین سبزیجات را فراموش نکنید: بسیاری از غذاهای گیاهی منابع غنی از پروتئین هستند و برای کسانی که میلی به مصرف گوشت قرمز ندارند، اضافه کردن آجیل و دانه ها، حبوبات، دانه های کامل مانند گندم و جو، و نخود فرنگی به رژیم غذایی توصیه می شود

سه شنبه 21/9/1396 - 11:8
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

گسترش شهرنشینی و ماشینی شدن زندگی و پیشرفت فناوری برای ما راحتی و آسایش را در بیشتر زمینه‌ها فراهم آورده است، اما ابعاد نوین زندگی‌های امروزی، اثرات تلخ و زیان آوری نیز دارند که در بعد سلامت، شامل گسترش عوامل سرطان‌زا می‌شوند.
 
به گزارش جام جم، شاید به همین دلیل، بسیاری از مردم معتقدند در گذشته بیماری‌هایی مثل سرطان بسیار کمتر شیوع داشت و مردم به اندازه امروز با انواع سرطان دست و پنجه نرم نمی‌کردند. در واقع سرطان جدای از تاثیر پذیری از ژن‌های معیوب، زاییده سبک زندگی‌های امروزی، نوع تغذیه، کم تحرکی و انواع آلودگی‌های محیطی است . اگر بخواهیم وارد این مقوله بشویم درمی یابیم در ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها بویژه سرطان‌های دستگاه گوارش حتی عوامل محیطی و نوع تغذیه بسیار موثر‌تر از ژنتیک است تا جایی که بسیاری از متخصصان و از جمله دکتر اکرم پور‌شمس، متخصص گوارش و کبد معتقدند شیوع سرطان‌های گوارشی در کشورمان بیش از ژنتیک ناشی از عوامل محیطی و نوع تغذیه است. او معتقد است تغذیه در بشقاب غذایی سالم می‌تواند اثرات تخریبی ناشی از تغذیه را در بروز سرطان‌های معده، روده و پانکراس تا حد زیادی کاهش دهد. با این تفاسیر، گفت‌وگوی ما را با وی حتما بخوانید.

زره غذایی ضد سرطان بر تن دستگاه گوارش

بیماری سرطان ناشی از عوامل متعددی است. در فردی که زمینه ژنتیک مستعد دارد مصرف بسیاری از غذاها و نیز عدم‌مصرف برخی غذاها می‌تواند در پیشگیری از ابتلای دستگاه گوارش (مری، معده، روده، پانکراس و کبد ) به سرطان موثر باشد. جدای از تاثیر ژنتیک و هوای آلوده (البته هوای آلوده بیشتر در ابتلا به سرطان ریه موثر است ) 50 تا 70 درصد موارد ابتلا به سرطان‌های گوارشی به رفتار غذایی فرد ارتباط دارد.

به چند نکته در این باره باید توجه داشته باشید:

حتی اگر مقدار زیادی غذای سالم بخورید، اما دمای غذاها بالا و داغ باشد خطر ابتلا به سرطان دهان، مری و معده افزایش می‌یابد.

چاقی با سرطان پانکراس رابطه دارد.

مصرف زیاد نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را زیاد می‌کند. روزانه نباید بیش از یک قاشق چایخوری نمک استفاده شود.

مواد غذایی که افزودنی دارد باید کمتر استفاده شود.

هر چه غذاها بیشتر سرخ شود، ترکیبات سرطانی در آن بیشتر به وجود می‌آید‌. بر این اساس باید کمتر از ته دیگ و غذاهای باربیکیو استفاده شود .

مصرف چای داغ با خطر ابتلا به سرطان مری همراه است .

بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف قهوه بدون شکر، خطرسرطان کبد را کاهش می‌دهد .

داشتن رژیم غذایی سرشار از کلسیم می‌تواند با بالا بردن سیستم ایمنی بدن از بروز تحریکات اولیه در سرطان روده جلوگیری کند.

بروز زخم معده و دوازدهه ارتباطی با رژیم غذایی ندارد و بیشتر میکروبی یا ناشی از مصرف برخی مسکن هاست. پس هیچ رژیمی نه باعث سرطان معده می‌شود و نه می‌تواند آن را از بین ببرد .

یک نسخه ضد سرطان برای همه!

بشقاب غذایی سالم برای حفظ سلامت گوارشی همه افراد مفید است، اما شکی وجود ندارد افراد مختلف بسته به عوارض و بیماری‌هایی که دارند باید از مصرف برخی مواد غذایی در این بشقاب صرف نظر کنند. به بیان دیگر، گرچه بشقاب غذای سالم برای سلامت قلب و فشار خون و دستگاه گوارش مفید است؛ ولی ممکن است یک نفر نفخ داشته باشد، پس پیاز و کلم بروکلی را باید کمتر مصرف کند. همه مطالعات نشان می‌دهد ورزش برای کسی که یبوست دارد بسیار مفید است و سرعت دستگاه گوارش را بالا می‌برد. برای چنین شخصی حتی افزایش فیبر به اندازه ورزش موثر نیست. پس داشتن یک برنامه ورزشی منظم که ضربان قلب را بالا ببرد، حداقل به صورت یک روز در میان به کنترل وزن و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند .

در هر وعده، یک بشقاب غذایی سالم

می‌خواهید از سرطان‌های گوارشی تا حد زیادی در امان بمانید‌؟

در هر وعده غذایی یک بشقاب غذایی سالم که نصفش سبزیجات و میوه‌ها، یک چهارمش ماکارونی یا برنج و یک چهارم دیگر آن نیز گوشتی که در دمای خیلی بالا پخته نشده باشد، میل کنید.

البته فقط سه بار در هفته از گوشت قرمز استفاده کنید و چهار روز باقیمانده را به مصرف گوشت سفید و پروتئین گیاهی اختصاص دهید. هر چه سهم بخش سبزیجات و میوه‌ها در بشقاب غذایی سالم شما بیشتر باشد احتمال پیشگیری از سرطان‌های گوارشی نیز بیشتر می‌شود. البته بهتر است غذاها روزانه تغییر کند .

در وعده صبحانه نیز یک تکه نان سبوس‌دار، یک‌چهارم غلات، یک‌چهارم پروتئین و نصف بشقاب میوه (‌خیار و گوجه فرنگی‌) میل کنید. هیچ میان‌وعده‌ای نیز مفید تر از میوه نیست.

وعده شام نیز باید سبک و بیشتر شامل سالادی همراه با منابع پروتئینی (فیله مرغ، تن ماهی، لوبیا یا عدس پخته) باشد. همچنین غذا را نباید سریع بخوریم .

میکروب‌های روده عامل اصلی سرطان


بررسی و مطالعات نشان داده وجود میکروب‌ها در بدن انسان به همراه استرس، نوع تعذیه و عوامل محیطی نقش بسیار موثری در ابتلا به سرطان دستگاه گوارش دارد.

در حال حاضر ارتباط بین سرطان معده و میکروب‌های دهان نیز مشخص شده است به صورتی که این میکروب، مواد غذایی حاوی نیترات را به مواد سرطان زا تبدیل می‌کند.بررسی‌ها ارتباط بین میکروب‌ها در روده بزرگ و سرطان‌ها را
ثابت کرده‌اند.

دشمنان دستگاه گوارش‌تان را بشناسید

عادات غلطی همچون استعمال دخانیات، مصرف فست‌فودها، چای داغ و پررنگ و استفاده از مواد غذایی دودی زمینه بروز سرطان روده را تشدید می‌کند.

استفاده از مواد غذایی که دارای مواد نگهدارنده هستند از جمله سوسیس و کالباس زمینه بروز سایر ناراحتی‌های گوارشی را دوچندان می‌کند. بیشتر مواد غذایی آماده حاوی مواد نگهدارنده است که سوسیس، کالباس، سالاد الویه و سایر مواد غذایی از جنس مواد گوشتی برای پیشگیری از کپک زدن بیشتر حاوی مواد نگهدارنده مانند نیترات هستند.

مواد شیمیایی که برای شست‌و‌شو استفاده می‌شوند در صورت آبکشی نشدن درست ظرف و باقیماندن مواد شیمیایی روی ظرف زمینه ایجاد سرطان را به وجود می‌آورند .

افرادی که مدام از لوازم آرایشی (که غالبا حاوی سرب هستند) استفاده می‌کنند به مرور زمان بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان گوارش قرار می‌گیرند.

خوردن قسمت‌های سوخته شده کباب، گوشت و گوجه‌فرنگی برای دستگاه گوارش بسیار مضر است.

مصرف بیش از حد نمک و موادی مانند خیارشور یا در سرکه خواباندن مواد غذایی عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده است .
 

 

سه شنبه 21/9/1396 - 11:7
سلامت و بهداشت جامعه

سرفه؛ خوب یا بد؟

 

 


سرفه یک مکانیسم دفاعی و گاهی مفید است و اگر نباشد ممکن است خیلی خطرناک شود. مثلا فردی که سکته مغزی می‌کند چون مکانیسم دفاعی در آنها از بین می‌رود، دچار عفونت ریوی می‌شوند.
 
به گزارش جام جم، گاهی سرفه علامت یک بیماری ساده است و گاهی نشانه سرطان؛ بنابراین طیف وسیعی ازبیماری‌ها موجب سرفه می‌شوند. سرفه حاد به طور ناگهانی شروع می‌شود و کمتر از سه هفته طول می‌کشد. علت این نوع سرفه‌ها عفونت ریه یا عفونت دستگاه تنفس تحتانی یا دستگاه تنفس فوقانی است، اما سرفه مزمن بیش از هشت هفته طول می‌کشد. سرفه‌ای که بین سه تا هشت هفته طول بکشد، سرفه تحت حاد می‌گوییم.

سرفه در کدام حالت اهمیت دارد؟

سرفه همواره اهمیت دارد. اگر طول بکشد یا همراه خلط سبز یا خلط زرد یا خلط خونی باشد، اهمیت دارد. سرفه اگر همراه تب، تنگی نفس، درد سینه و تنفس کوتاه باشد نیز باید بلافاصله بررسی شود.

در چه مواردی علل سرفه مربوط به خارج از دستگاه تنفس است؟

زمانی که ناشی از ریفلاکس معده به مری، سرفه عادتی یا سرفه ناشی از تیک عصبی باشد.

خوددرمانی سرفه چه اندازه درمان را پیچیده می‌کند؟

در کودکان کمتر از چهار سال به هیچ وجه خوددرمانی نکنیم. باید آنها ر ابه پزشک ارجاع دهیم و براساس نظر پزشک، دارو و درمان انجام شود. بیشتر سرفه‌های حاد ویروسی هستند و برای درمانشان نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک وجود ندارد. باید علت سرفه مشخص و درمان آن انجام شود، در غیر این صورت درمان مشکل می‌شود.

چه اقداماتی هنگام سرفه توصیه می‌شود؟

ـ آب و مایعات بیشتر استفاده شود. به‌این ترتیب ریه بیشتر مرطوب و دفع خلط بیشتر می‌شود.

ـ هنگام سرفه، موقع خوابیدن سرمان بالا باشد تا ترشحات راحت‌تر از ریه خارج شود.

ـ آب نمک گرم یا نرمال سالین، قرقره کنیم. یک لیوان آب یعنی 250 سی‌سی همراه یک قاشق مرباخوری نمک کافی است.

ـ اگر با این مراقبت‌ها بهبود حاصل نشد، به پزشک مراجعه کنیم. البته سرفه‌ای که به‌دنبال سرماخوردگی است طی هفت تا ده روز از بین می‌رود. اگر سرفه طول بکشد یا تشدید شود یا همراه علائم هشداردهنده باشد، مثل کاهش وزن، بی‌اشتهایی، تب طول کشنده و تنگی نفس باید به پزشک مراجعه کنیم.

آیا آلرژی می‌تواند باعث سرفه شود؟

بله. اگر فرد بررسی شده ولی باز هم سرفه دارد، احتمالا سرفه‌اش ناشی از آلرژی است. سرفه همراه با ترشح از بینی هم می‌تواند ناشی از رینیت آلرژیک باشد، یعنی حساسیت در بینی. افراد سن بالا با مصرف آنتی‌هیستامین یا نسل سوم ـ کورتیکواستروئید استنشاقی می‌توانند بهبود داشته باشند. بهتر است یک بررسی اولیه رادیوگرافی از قفسه سینه و تست ریه انجام دهند که به تشخیص قطعی برسند.

مصرف سیگار و قلیان تاثیری بر سرفه مزمن دارد؟

اگر در خانه کسی سیگار یا قلیان استفاده می‌کند می‌تواند تاثیر داشته باشد. علت سرفه گاهی شغلی و گاهی ناشی از مصرف برخی داروهاست. معمولا سرفه‌ای که خیلی طول می‌کشد به علت رینیت آلرژیک، آسم یا برگشت اسید معده به مری است. آلرژی دربینی با شست‌وشوی آب نمک قبل از خواب و صبح بعد از بیدار شدن از خواب و استفاده از اسپری بینی کورتیکو استروئید بهبود می‌یابد.

چرا کودک مبتلا به آسم دائم سرفه می‌کند؟

ممکن است پایبندی به درمان نداشته باشد، عامل تحریک‌کننده‌ای در خانه داشته باشد که حذف نشده یا حیوان خانگی داشته باشد. مصرف سیگار یا دخانیات در اطرافیان باید حذف شود. انواع اسپری و پرنده خانگی باید حذف شود. گاهی کودک به سرما حساسیت دارد. در این صورت کودک باید در فصل سرد خوب پوشانده و جلوی بینی و دهان او گرفته شود.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:6
سلامت و بهداشت جامعه

فواید قهوه را نادیده نگیریم!

 

 


قهوه، از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های دنیا و پرمصرف‌ترین نوشیدنی بعد از آب است. روزانه 25/2 میلیارد فنجان قهوه (500 میلیارد فنجان قهوه در سال) مصرف می‌شود.
 
به گزارش جام جم، از دلایل محبوبیت قهوه، طعم آن و تاثیرات خوشایندی است که بر ذهن و جسم ما می‌گذارد، اما پس از نوشیدن یک فنجان قهوه، دقیقا چه اتفاقاتی در بدن می‌افتد و آیا این تاثیرات مفید، مضر یا بی‌اثر هستند؟

زمان نوشیدن، طعم خوبی داشت! اما اتفاقات بعدی...

10 دقیقه بعد

اکنون کافئین وارد جریان خون شما شده است. این شرایط، باعث افزایش ضربان قلب و در نتیجه افزایش فشار خون می‌شود.

20 دقیقه بعد

سطح هوشیاری شما افزایش یافته و مه مغزی از بین رفته است. می‌توانید با وضوح بیشتر فکر کنید و قادر به حل بهتر مسائل هستید. افزون بر این، کافئین از اتصال مولکول آدنوزین به گیرنده‌های آدنوزین مغز جلوگیری می‌کند. آدنوزین مولکولی است که در مغز تولید می‌شود و هنگامی که سطح آن به حد مورد نیاز افزایش یافت، به گیرنده‌های آدنوزین مغز متصل و موجب ایجاد احساس خستگی و خواب آلودگی در فرد می‌شود.

30 دقیقه بعد

بعد از 30 دقیقه، بدن شروع به تولید هورمون آدرنالین بیشتر از سطح طبیعی می‌کند. گشادشدن مردمک تحت تاثیر افزایش این هورمون باعث می‌شود، دید بهتری پیدا کنید.

40 دقیقه بعد

در این مرحله، بر اثر افزایش سروتونین یا هورمون شادی، درجه‌ای از روحیه بهتر را تجربه می‌کنید. افزایش سروتونین با افزایش کارایی نورون‌های حرکتی باعث افزایش قدرت عضلانی می‌شود.

4 ساعت بعد

سلول‌های بدن سریع‌تر از حد معمول انرژی آزاد می‌کنند. این شرایط باعث تحریک اسید معده می‌شود و سرعت هضم افزایش می‌یابد. در این شرایط چه درحال ورزش باشید و چه نباشید، بدن به سوزاندن چربی می‌پردازد.

6 ساعت بعد

خبرهای بد این است که شش ساعت بعد از نوشیدن فنجان قهوه، کافئینی که مصرف کرده‌اید، اثرات ادرارآور خود را آغاز می‌کند و شما باید بیشتر از حد معمول به دستشویی بروید، اما چیزی که از بدن شما دفع می‌شود فقط آب نیست بلکه بدن، ویتامین‌ها و مواد معدنی خود را نیز از دست می‌دهد. در موارد نادر، این شرایط اختلال در متابولیسم کلسیم را درپی دارد.

فواید قهوه را نادیده نگیریم

مصرف قهوه می‌تواند، باعث دفع مواد مغذی ضروری از بدن شود، اما این موضوع زمانی می‌تواند برای سلامت خطرناک باشد که شما هر روز چند بار، عادت به مصرف قهوه، داشته باشید. نوشیدن یک فنجان قهوه در روز نمی‌تواند آسیب زیادی به سلامت شما وارد کند. بعلاوه قهوه فواید زیادی نیز دارد، ازجمله این که بیشتر از میوه و سبزیجات حاوی آنتی‌اکسیدان‌ است و می‌تواند علائم بیماری‌هایی مانند سرطان پوست، سرطان روده بزرگ، بیماری‌های قلبی، فلج چندگانه، پارکینسون و دیابت نوع دو را کاهش دهد و برای سلامت مغز، کاهش استرس و تقویت روحیه مفید واقع شود. بنابراین مصرف یک فنجان قهوه، سه تا چهار بار در هفته
گزینه خوبی است.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

گسترش شهرنشینی و ماشینی شدن زندگی و پیشرفت فناوری برای ما راحتی و آسایش را در بیشتر زمینه‌ها فراهم آورده است، اما ابعاد نوین زندگی‌های امروزی، اثرات تلخ و زیان آوری نیز دارند که در بعد سلامت، شامل گسترش عوامل سرطان‌زا می‌شوند.
 
به گزارش جام جم، شاید به همین دلیل، بسیاری از مردم معتقدند در گذشته بیماری‌هایی مثل سرطان بسیار کمتر شیوع داشت و مردم به اندازه امروز با انواع سرطان دست و پنجه نرم نمی‌کردند. در واقع سرطان جدای از تاثیر پذیری از ژن‌های معیوب، زاییده سبک زندگی‌های امروزی، نوع تغذیه، کم تحرکی و انواع آلودگی‌های محیطی است . اگر بخواهیم وارد این مقوله بشویم درمی یابیم در ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها بویژه سرطان‌های دستگاه گوارش حتی عوامل محیطی و نوع تغذیه بسیار موثر‌تر از ژنتیک است تا جایی که بسیاری از متخصصان و از جمله دکتر اکرم پور‌شمس، متخصص گوارش و کبد معتقدند شیوع سرطان‌های گوارشی در کشورمان بیش از ژنتیک ناشی از عوامل محیطی و نوع تغذیه است. او معتقد است تغذیه در بشقاب غذایی سالم می‌تواند اثرات تخریبی ناشی از تغذیه را در بروز سرطان‌های معده، روده و پانکراس تا حد زیادی کاهش دهد. با این تفاسیر، گفت‌وگوی ما را با وی حتما بخوانید.

زره غذایی ضد سرطان بر تن دستگاه گوارش

بیماری سرطان ناشی از عوامل متعددی است. در فردی که زمینه ژنتیک مستعد دارد مصرف بسیاری از غذاها و نیز عدم‌مصرف برخی غذاها می‌تواند در پیشگیری از ابتلای دستگاه گوارش (مری، معده، روده، پانکراس و کبد ) به سرطان موثر باشد. جدای از تاثیر ژنتیک و هوای آلوده (البته هوای آلوده بیشتر در ابتلا به سرطان ریه موثر است ) 50 تا 70 درصد موارد ابتلا به سرطان‌های گوارشی به رفتار غذایی فرد ارتباط دارد.

به چند نکته در این باره باید توجه داشته باشید:

حتی اگر مقدار زیادی غذای سالم بخورید، اما دمای غذاها بالا و داغ باشد خطر ابتلا به سرطان دهان، مری و معده افزایش می‌یابد.

چاقی با سرطان پانکراس رابطه دارد.

مصرف زیاد نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را زیاد می‌کند. روزانه نباید بیش از یک قاشق چایخوری نمک استفاده شود.

مواد غذایی که افزودنی دارد باید کمتر استفاده شود.

هر چه غذاها بیشتر سرخ شود، ترکیبات سرطانی در آن بیشتر به وجود می‌آید‌. بر این اساس باید کمتر از ته دیگ و غذاهای باربیکیو استفاده شود .

مصرف چای داغ با خطر ابتلا به سرطان مری همراه است .

بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف قهوه بدون شکر، خطرسرطان کبد را کاهش می‌دهد .

داشتن رژیم غذایی سرشار از کلسیم می‌تواند با بالا بردن سیستم ایمنی بدن از بروز تحریکات اولیه در سرطان روده جلوگیری کند.

بروز زخم معده و دوازدهه ارتباطی با رژیم غذایی ندارد و بیشتر میکروبی یا ناشی از مصرف برخی مسکن هاست. پس هیچ رژیمی نه باعث سرطان معده می‌شود و نه می‌تواند آن را از بین ببرد .

یک نسخه ضد سرطان برای همه!

بشقاب غذایی سالم برای حفظ سلامت گوارشی همه افراد مفید است، اما شکی وجود ندارد افراد مختلف بسته به عوارض و بیماری‌هایی که دارند باید از مصرف برخی مواد غذایی در این بشقاب صرف نظر کنند. به بیان دیگر، گرچه بشقاب غذای سالم برای سلامت قلب و فشار خون و دستگاه گوارش مفید است؛ ولی ممکن است یک نفر نفخ داشته باشد، پس پیاز و کلم بروکلی را باید کمتر مصرف کند. همه مطالعات نشان می‌دهد ورزش برای کسی که یبوست دارد بسیار مفید است و سرعت دستگاه گوارش را بالا می‌برد. برای چنین شخصی حتی افزایش فیبر به اندازه ورزش موثر نیست. پس داشتن یک برنامه ورزشی منظم که ضربان قلب را بالا ببرد، حداقل به صورت یک روز در میان به کنترل وزن و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند .

در هر وعده، یک بشقاب غذایی سالم

می‌خواهید از سرطان‌های گوارشی تا حد زیادی در امان بمانید‌؟

در هر وعده غذایی یک بشقاب غذایی سالم که نصفش سبزیجات و میوه‌ها، یک چهارمش ماکارونی یا برنج و یک چهارم دیگر آن نیز گوشتی که در دمای خیلی بالا پخته نشده باشد، میل کنید.

البته فقط سه بار در هفته از گوشت قرمز استفاده کنید و چهار روز باقیمانده را به مصرف گوشت سفید و پروتئین گیاهی اختصاص دهید. هر چه سهم بخش سبزیجات و میوه‌ها در بشقاب غذایی سالم شما بیشتر باشد احتمال پیشگیری از سرطان‌های گوارشی نیز بیشتر می‌شود. البته بهتر است غذاها روزانه تغییر کند .

در وعده صبحانه نیز یک تکه نان سبوس‌دار، یک‌چهارم غلات، یک‌چهارم پروتئین و نصف بشقاب میوه (‌خیار و گوجه فرنگی‌) میل کنید. هیچ میان‌وعده‌ای نیز مفید تر از میوه نیست.

وعده شام نیز باید سبک و بیشتر شامل سالادی همراه با منابع پروتئینی (فیله مرغ، تن ماهی، لوبیا یا عدس پخته) باشد. همچنین غذا را نباید سریع بخوریم .

میکروب‌های روده عامل اصلی سرطان


بررسی و مطالعات نشان داده وجود میکروب‌ها در بدن انسان به همراه استرس، نوع تعذیه و عوامل محیطی نقش بسیار موثری در ابتلا به سرطان دستگاه گوارش دارد.

در حال حاضر ارتباط بین سرطان معده و میکروب‌های دهان نیز مشخص شده است به صورتی که این میکروب، مواد غذایی حاوی نیترات را به مواد سرطان زا تبدیل می‌کند.بررسی‌ها ارتباط بین میکروب‌ها در روده بزرگ و سرطان‌ها را
ثابت کرده‌اند.

دشمنان دستگاه گوارش‌تان را بشناسید

عادات غلطی همچون استعمال دخانیات، مصرف فست‌فودها، چای داغ و پررنگ و استفاده از مواد غذایی دودی زمینه بروز سرطان روده را تشدید می‌کند.

استفاده از مواد غذایی که دارای مواد نگهدارنده هستند از جمله سوسیس و کالباس زمینه بروز سایر ناراحتی‌های گوارشی را دوچندان می‌کند. بیشتر مواد غذایی آماده حاوی مواد نگهدارنده است که سوسیس، کالباس، سالاد الویه و سایر مواد غذایی از جنس مواد گوشتی برای پیشگیری از کپک زدن بیشتر حاوی مواد نگهدارنده مانند نیترات هستند.

مواد شیمیایی که برای شست‌و‌شو استفاده می‌شوند در صورت آبکشی نشدن درست ظرف و باقیماندن مواد شیمیایی روی ظرف زمینه ایجاد سرطان را به وجود می‌آورند .

افرادی که مدام از لوازم آرایشی (که غالبا حاوی سرب هستند) استفاده می‌کنند به مرور زمان بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان گوارش قرار می‌گیرند.

خوردن قسمت‌های سوخته شده کباب، گوشت و گوجه‌فرنگی برای دستگاه گوارش بسیار مضر است.

مصرف بیش از حد نمک و موادی مانند خیارشور یا در سرکه خواباندن مواد غذایی عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده است .

سه شنبه 21/9/1396 - 11:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

پس از حجامت بهتر است چیزی میل کنید که خون شما را تصفیه کند، انار در این مورد یکی از بهترین گزینه هاست.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، حجامت نیز مانند هر عمل مهمی، برای اثربخشی بهتر نیازمند مراقبتهایی است تا عوارضی به سراغمان نیاید و بر اساس توان جسمی و روحی، برخی از این مراقبتها باید در لحظات نخست بعد از حجامت انجام گیرد و برخی تا 12 و 24 ساعت بعد باید رعایت شوند و برخی دیگر تا حدود یک هفته است.

اگر فرد در لحظه حجامت، دچار سردی ناگهانی تن، بی‌حالی و ضعف شد باید به او شربتی از عسل خورانده شود؛ این حالت ضعف و سردی ناگهانی را بارها بعد از حجامت افراد دموی دیده‌ایم؛ خوب است برای اینکه به‌موقع ضعف و بی‌حالی فرد جبران شود، قبل از حجامت این شربت آماده باشد، شربت زعفران و عسل، شربت عرق نعناع و عسل، شربت عرق بهارنارنج با عسل، گلاب با عسل یا آبلیمو با عسل را از پیش آماده کنید.

همچنین می‌توان به فرد، چند عدد خرما یا یکی دو قاشق غذاخوری عسل، خوراند؛ اگر فرد در اثر ضعف ناگهانی، احساس سرگیجه و سردرد دارد دستمالی را به گلاب یا عطر گل محمدی یا عطرهای گرم‌مزاج دیگر (مریم، یاس و...) آغشته کنید و برای استنشاق به بینی او نزدیک کنید، سردرد او به سرعت بهبود می‌یابد.

اگر فرد دچار سرگیجه بعد از حجامت شد باید پس از حجامت، چند ساعتی از رانندگی پرهیز کند.

برای پانسمان محل حجامت، عجله نکنید و حجامت کننده را تحت فشار نگذارید زیرا حجام باید مراقبت کند، تا جایی که خون از بدن فرد سرازیر می‌شود، به خون‌گیری ادامه دهد؛ این حالت با لیوان حجامت معمولی برای افراد پرُخون با سه بار لیوان گذاشتن تمام می‌شود؛ اگر خونگیری به قدر کافی از فرد انجام نشود، جای حجامت تا حجامت بعدی دچار خارش خواهد شد زیرا خون کثیف در آن اجتماع کرده ولی کاملا دفع نشده است.

روی زخم حجامت را با عسلی که آن را به گاز استریل یا پارچه نرم و لطیف آغشته می‌کنید، بپوشانید؛ مطمئن باشید عسل، بهترین پماد برای زخم، جراحت و حتی سوختگی است.

خوردن انار، پس از حجامت هم در روایات توصیه شده است؛ عالم آل محمد (ص) فرمود: «وَ مُصَّ مِنَ الرُّمَّانِ الْإِمْلِیسِیِ‏ فَإِنَّهُ یُقَوِّی النَّفْسَ وَ یُحْیِی الدَّمَ» آب انار ملس را با مکیدن بخور که نفس را تقویت و خون را زنده می‌کند. (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة) - ایران ؛ قم، چاپ: اول، 1402ق. ص 61)

همچنین امام عسکری (ع) می فرماید:«کُلِ الرُّمَّانَ بَعْدَ الْحِجَامَةِ رُمَّاناً حُلْواً فَإِنَّهُ یُسَکِّنُ الدَّمَ وَ یُصَفِّی الدَّمَ فِی الْجَوْفِ» پس از حجامت انار شیرین بخور که خون را فرو می‌نشاند و آن را در درون بدن، تصفیه می‌کند. (مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بحار الأنوار (ط - بیروت) - بیروت، چاپ: دوم، 1403 ق. ج 59، ص123)

بهتر است وعده غذایی بعد از حجامت را پرخوری نکنید اما یک غذای مقوی مانند آبگوشت، فسنجان، حلیم، شوربا و غذاهای زودهضم و ... میل کنید؛ باز هم از ترشیها، لبنیات و غذاها و گوشتهای سرد‌مزاج، پرهیز کنید و به ویژه شام را ماست نخورید؛ عقلیی می‌نویسد: «و بعد الفراغ، چون یک ساعت کامل بگذرد غذا تناول فرمایند.» (عقیلی علوی شیرازی، سید محمد حسین بن محمد هادی، خلاصة الحکمة (عقیلی)، 3جلد، اسماعیلیان - قم، چاپ: اول، 1385 ه.ش.، ج‏2 ؛ ص457)

همچنین از خوردن غذاهای دیرهضم و یبوست‌زا لااقل تا 24 ساعت بپرهیزید و از خوراکیهای بسیار شور و نمک سود، تا چند ساعتی دوری کنید؛ عالم آل محمد (س) فرمود: «وَ لَا تَأْکُلَنَّ طَعَاماً مَالِحاً وَ لَا مِلْحاً بَعْدَهُ بِثُلُثَیْ سَاعَةٍ فَإِنَّهُ یَعْرِضُ مِنْهُ الْجَرَبُ‏»؛ و تا دو سوّم ساعت بعد از حجامت، غذای شور و نمک نخور که تو را در معرض جرب قرار می دهد.» (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة) و نیز فرمود: «وَ أَکْلُ الْمُلُوحَةِ وَ اللُّحْمَانِ الْمَمْلُوحَةِ وَ أَکْلُ السَّمَکِ الْمَمْلُوحِ بَعْدَ الْحِجَامَةِ وَ الْفَصْدِ لِلْعُرُوقِ یُوَلِّدَانِ الْبَهَقَ وَ الْجَرَبَ‏» و خوردن غذاهای شور، گوشتها و ماهی نمک‌سود، بعد از حجامت و فصد موجب بهق و جرب می‌شود.» (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة)

حکما توصیه می‌کنند از خوردن تخم‌مرغ هم تا یک هفته پرهیز شود؛ این دستور به ویژه برای افراد سردمزاج و مخصوصاً درباره تخم مرغ صنعتی با جدیت باید رعایت شود؛ صاحب خزائن‌الملوک می‌نویسد: «و پس از حجامت، تخم‏ مرغ‏ نباید خورد که تخم‏ مرغ محدث لَقوِه شود.» (احمد، شمس‌الدین، خزائن الملوک، 2جلد، دانشگاه علوم پزشکی ایران - تهران، چاپ: اول، 1387 ه.ش.، ج‏1 ؛ ص329)

بعد از حجامت، استراحت کنید اما بهتر است تا چند ساعتی نخوابید به ویژه اگر خون کثیفی داشتید و بار نخستی باشد که حجامت می‌کنید، خوابی سبک و جذاب را تجربه خواهید کرد.

پرهیز از رابطه زناشویی را حداقل تا 12 ساعت ادامه دهید البته افراد ضعیف بنیه باید تا 24 ساعت در آین پرهیز شکیبا باشند.

چنانکه پیشتر هم اشاره شد؛ طبق فتوای مراجع عظام که توسط استاد حسین خیراندیش استفتاء شده و سالها پیش در کتاب خود «حجامت؛ هدیه شب معراج» آورده است، می‌توانید با تطهیر اطراف موضع، بدون نیاز به شستشوی محلّ حجامت، نماز خود را اقامه کنید.

به نوشته سفره سلامت، حدود 12 ساعت پس از حجامت می‌توانید حمام و غسل کنید و حتی روی زخم را با آب ولرم و به آرامی بشوئید؛ برای اینکه احیاناً زخم حجامت سرباز نکند، روی آن را با صابون یا آب داغ و ... نشوئید؛ با این وجود اگر احیاناً روی زخم حجامت باز هم شاهد خونریزی بودید، نگران نشوید؛ پانسمان عسل را تکرار کنید.

تا 24 ساعت پس از حجامت، ورزش و مسابقه ورزشی سنگین مانند شنا و سونا، کوهنوردی، فوتبال جدی، کشتی و... را کنار بگذارید البته اگر توان جسمی کافی دارید می‌توانید ورزش سبک، مانند یک پیاده‌روی یا کوهنوردی ملایم داشته باشید.

در همین مدت سعی کنید از کار سنگین، خشم یا عصبانیت و استرسهای روحی، سیگار، قلیان و موادّ افیونی بپرهیزید؛ عالم آل محمد (ص) فرمود: «وَ إِیَّاکَ وَ کَثْرَةَ الْحَرَکَةِ وَ الْغَضَبِ وَ مُجَامَعَةَ النِّسَاءِ یَوْمَکَ ذَاکَ» در روز حجامت از تحرّک زیاد، غضب و زناشویی بپرهیز.» (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة)

کبودی، تورّم و خارش اندک چند روزه در محلّ حجامت، طبیعی است حتی وجود تعدادی تاول درموضع حجامت، عادّی است و بهبود می‌یابد البته حجام ماهر، می تواند پیش از حجامت با روغن‌مالی کافی و بادکش‌های متعدد و نه بسیار پُرکشش، این حالات را به حداقل ممکن برساند.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

این ماده غذایی یک آنتی‌بیوتیک بسیار قوی است و در از بین بردن میکروب‌های مختلف نقش موثری دارد و برای افراد سرماخورده بسیار مفید است

سه شنبه 21/9/1396 - 11:1
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


نعناع، ریحان، بابونه، رزماری، اسفناج و آویشن از جمله گیاهانی هستند که برای نرم کردن پوست می توان از آن‌ها استفاده کرد.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از تبیان، اعتقاد طب سنتی این است که خشکی پوست در میان افرادی با مزاج‌های «گرم و خشک» و «سرد و خشک» شایع‌تر است. غلبه سردی و خشکی در این افراد باعث خشکی بیشتر پوست و در نتیجه، خارش خواهد شد. ضمن اینکه مصرف خوراکی‌هایی با مزاج‌های گرم و خشک و سرد و خشک هم می‌تواند خشکی و خارش پوست را تشدید کند.

معمولا مرکز تنظیم خشکی‌ها در بدن، کبد است. یعنی خشکی پوست و خارش‌های آن در اغلب موارد با افزایش رطوبت کبد از بین می‌رود یا تا حد زیادی تخفیف پیدا می‌کند.


برای افزایش رطوبت کبد و درمان خارش، دو روش مصرف دارو و اعمال یداوی در طب سنتی وجود دارد. اعمال یداوی شامل ماساژها و حجامت می‌شوند.


عرق کاسنی یا عرق شاه‌تره که خوشبختانه در کشور ما هم به وفور پیدا می‌شوند هم می‌توانند حرارت کبد را پایین بیاورند و تاحد زیادی جلوی خارش‌های پوستی و خشکی آن را بگیرند. مصرف این دو عرق در افرادی با مزاج گرم و خشک، می‌تواند به سرعت رطوبت کبد را افزایش دهد اما افرادی که مزاج سرد و خشک دارند هم می‌توانند از عرق کاسنی و شاه‌تره برای رفع خارش‌های خود استفاده کنند اما در کنار آن‌ها باید خوراکی‌های دیگری مانند روغن زیتون و عسل هم بخورند.


معمولا مرکز تنظیم خشکی‌ها در بدن، کبد است. یعنی خشکی پوست و خارش‌های آن در اغلب موارد با افزایش رطوبت کبد از بین می‌رود یا تا حد زیادی تخفیف پیدا می‌کند.


نکته دیگر درباره اصول پیشگیری یا درمان‌های موضعی برای رفع خشکی و خارش پوست در طب سنتی است. برای این منظور می‌توان نقاطی از بدن را که دچار خارش است یا پوستش خشک می‌شود، با انواع روغن‌های موضعی مانند روغن زیتون، بادام شیرین یا گل بنفشه ماساژ داد. این روغن‌های موضعی باعث افزایش رطوبت در سطح پوست می‌شوند و استفاده از آن‌ها برای همه گروه‌های سنی مناسب است. اگر دقت کرده باشید، در بیشتر مرطوب‌کننده‌های صنعتی هم از روغن بادام شیرین استفاده می‌شود و دلیل آن، همان افزایش رطوبت و کاهش خارش‌ ناشی از خشک شدن پوست بدن است.


درنهایت باید به این نکته هم اشاره کنم که بهترین راه درمان سنتی خشکی و خارش پوست، در مواردی که به این درمان‌ها جواب نمی‌دهد، انجام حجامت است؛ مخصوصا حجامت کبد به‌وسیله پزشکان طب سنتی یا پزشکانی که دوره‌های طب سنتی را گذرانده‌اند.


نعنا


درمان خشکی پوست در پاییز و زمستان


نعناع، ریحان، بابونه، رزماری، اسفناج و آویشن از جمله گیاهانی هستند که برای نرم کردن پوست می توان از آن‌ها استفاده کرد.


در مورد راه‌های درمان خشکی پوست با استفاده از طب سنتی می‌توان به گیاهان و سبزی های زیر اشاره کرد:


* نعناع که به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، خارش و خشکی پوست‌ را برطرف می کند.


* ریحان نیز برای رفع جوش و لک‌های پوستی موثر است و خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد.


* گیاه رزماری با خاصیت تقویت‌کنندگی و ضدعفونی‌کنندگی جریان خون را در مویرگ‌های خون بهبود می‌بخشد که برای تازگی پوست توصیه می شود.


* گیاه آویشن که به یک گیاه ضدباکتری قوی معروف است برای مقابله با آکنه و اگزمای عفونی مفید است و مصرف آن در فصل پاییز و زمستان توصیه می شود.


* مصرف گیاه بابونه با خاصیت ضدقارچی، نرم کنندگی و پاک‌کنندگی یکی از بهترین گیاهان برای مقابله با التهاب و آرام کردن پوست است.


افرادی که مزاج سرد و خشک دارند هم می‌توانند از عرق کاسنی و شاه‌تره برای رفع خارش‌های خود استفاده کنند اما در کنار آن‌ها باید خوراکی‌های دیگری مانند روغن زیتون و عسل هم بخورند


علاوه بر این، استفاده از برخی ماسک‌های طبیعی برای درمان خشکی پوست کاربرد دارند، مانند:


* ماسک عسل و روغن بادام. برای تهیه این ماسک باید 2 تا 3 قاشق غذاخوری عسل طبیعی را با 3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین مخلوط کرد و روی حرارت گذاشت تا کمی گرم شود. سپس مقدار بسیار کمی بابونه به آن افزود. این ماسک باید به مدت 30 دقیقه روی نواحی خشک پوست بماند.


* برای درمان خشکی پوست در پاییز و زمستان باید از میوه های این فصل نیز کمک گرفت مثلا می توان از خرمالوی رسیده برای تهیه ماسک پوست استفاده کرد. در این ماسک یک قاشق روغن زیتون را با خرمالو مخلوط و روی پوست می توان گذاشت.

سه شنبه 21/9/1396 - 10:59
سلامت و بهداشت جامعه

رنگ ادرار خبر می دهد از سِرّ درون/ سوزش ادرار یک نشانه است!

 


یک متخصص انکولوژی زنان گفت: برای درمان سوزش ادرارتان آب بخورید. همچنین برای پیشگیری از بیماری های کلیوی از مصرف مایعات غافل نشوید، 3 الی 8 لیوان مصرف آب در روز برای تمامی افراد بخصوص بانوان توصیه می شود.
 
دکتر سهیلا امینی مقدم، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با جام جم انلاین بیان کرد: سوزش ادرار در زنان یکی از مشکلات ادراری شایع است که این بیماری به تنهایی بیماری خاصی محسوب نمی شود بلکه می تواند نشانه ای از یک بیماری خاص دیگر باشد. اکثر افرادی که درگیر سوزش ادرار می شوند، در مسیر دستگاه ادراری که می تواند کلیه ها، حالب (لوله ای که کلیه را به مثانه متصل می کند) و یا مجاری ادراری باشد التهاب یا عفونتی نیز رخ داده باشد. اما معمولا مجاری ادراری است که درگیر التهاب و عفونت شده و فرد را دچار سوزش ادرار می کند.


وی در ادامه افزود: در زنان به دلیل کوتاه بودن طول مجاری ادراری و آناتومی طبیعی خانم ها عفونت های ادراری در زنان بیشتر مشاهده می شود بخصوص خانم هایی که باردار نیز می شوند به دلیل تغییرات هورمونی بوجود آمده خطر عفونت های ادراری افزایش پیدا می کند. در صورتی که سوزش ادرار همراه با درد زیر شکم و تکرر ادرار همراه بود معمولا نشان دهنده التهاب مثانه است.


این سرطان شناس متذکر شد: عفونت های دستگاه تناسلی، عفونت های واژن و دهانه رحم می تواند با سوزش ادرارهمراه باشد. خانم هایی که درگیر میکروب هایی به نام «کلامیدیا» و یا «تری کومونا» می شوند در ناحیه تناسلی، واژن و رحم دچار یک التهاب شده و رفته رفته در این نواحی عفونت ایجاد می گردد که این موضوع خو،د باعث عفونت مجاری ادراری شده، بنابراین یک بیمار با عفونت دستگاه تناسلی نیز می تواند مبتلا به سوزش ادرار شود. گاها بعضی از خانم ها ماه هاست که از سوزش ادرار رنج می برند، این خانم ها نیازمند بررسی بیشتری دارند، یک از علل سوزش ادرار طولانی مدت وجود بیماری التهاب بافت بینابینی مثانه است.


امینی مقدم هشدار داد: مشاهده خون در ادرار، علامت بسیار جدی است و می تواند یکی از علائم سرطان مثانه باشد. خوشبختانه این نوع سرطان در جوانان شایع نیست. در خصوص دیگر علائم سرطان مثانه می توان به سوزش ادرار نیز اشاره کرد اما شایع ترین نشانه آن تغییر در رنگ ادرار است. البته ناگفته نماند سنگ های ادراری نیز می تواند باعث تغییر رنگ ادرار و همچنین سوزش ادرار شوند. به طور کل، سوزش ادرار می تواند علامتی از بیماری های مختلف دستگاه گوارش و تناسلی نیز باشد.


به گفته وی، اگر عفونت به قسمت بالای دستگاه ادراری برسد، به عبارتی عفونت به کلیه ها سرایت پیدا کند و علائمی چون تب و لرز، بی حالی، درد در پهلوها و سوزش ادرار در بیمار مشاهده شود، فرد فورا باید به متخصص مراجعه کند چرا که فرد مشکوک به عفونت کلیه است .


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص اهمیت رنگ ادرار گفت: ادرار باید رنگی روشن داشته و دفعات دفع ادرار در زنان نباید زیاد باشد. قرمزی در ادرار ناشی از سنگ و سرطان مثانه یا سرطان دستگاه فوقانی ادراری است. چرک داشتن در ادرار و تیره یا زرد بودن بی از اندازه رنگ ادرار ناشی از برخی از عفونت ها مانند سِل و... است.


وی افزود: برخی از دلایل سوزش ادرار حساسیت به مواد شوینده نیز باشد لذا خانم ها دقت داشته باشند در هنگام شست و شوی این ناحیه از موادی استفاده کنند که کمترین حساسیت را برایشان رقم بزند. خانم هایی که به سن یائسگی رسیدند به دلیل کمبود هورمون استروژن یک نازک شدن مخاط دستگاه تناسلی خارجی و واژن ، همچنین نازک شدن مجرای ادراری و مخاط مثانه مشاهده می کنند که در پی هر کدام از این عارضه ها فرد ممکن است دچار سوزش ادرار نیز می شود .


امینی مقدم خاطرنشان کرد: ما توصیه داریم برای پیشگیری از بیماری های کلیوی از مصرف مایعات غافل نشوید. 3 الی 8 لیوان مصرف آب در روز توصیه می شود. خانم ها دقت داشته باشند در هنگام شست و شو این ناحیه از جلو به عقب این کار را انجام دهند چرا که خیلی از عفونت های مجاری ادرار، عفونت هایی هستند که بطور طبیعی نزدیک مجرای خروجی دستگاه گوارش در نزدیک معقد وجود دارد، جالب است بدانید که شایع ترین علت برای عفونت و سوزش ادرار رابطه ی جنسی است بعد از هر نزدیکی ادرار کنید و خود را با آب بشویید. این کار شما را از خطر ابتلا به سوزش ادرار در امان نگه می دارد.


این متخصص در پایان گفت: هنگامی که شما دچار سوزش ادرار می شوید زندگی روزمره شما تحت تاثیر قرار می گیرد، چرا که این عارضه آزار دهنده و رنج آور است اما نگران نباشید این بیماری قابل درمان است و با مراجعه سریع و به موقع به متخصص زنان و زایمان در این شرایط توصیه می شود.

سه شنبه 21/9/1396 - 10:58
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای سلامت پوست، موها و ناخن ها مفید است

 

در سال های اخیر استفاده از روش های طبیعی برای ارتقای سلامتی، طرفداران بیشتری یافته است؛ چون این روش های طبیعی به همان اندازه ی داروهای شیمیایی موثر عمل کرده و در عوض عوارض جانبی آن ها را ندارند. این شیوه های طبیعی سلامت بدن را ارتقا داده و خوشبختانه در دسترس همه قرار دارند.

آبلیمو و روغن زیتون
گرچه بیماری های مزمن و جدی با این روش های طبیعی قابل درمان نیستند اما در هر حال برای مقابله با مشکلات ساده تر می توان به این روش ها تکیه کرد. در بین ترکیبات طبیعی که برای رفع مشکلات سلامتی زیادی قابل استفاده است می توان به روغن زیتون اشاره کرد. علاوه بر آن لیموترش نیز یکی دیگر از درمان های طبیعی محسوب می شود. از ترکیب این یک داروی خانگی حاصل می شود که مواد مغذی زیادی به بدن رسانده و بدون تحمیل عوارض جانبی ناخوشی های زیادی را درمان می کند. در ادامه بیشتر در خصوص خواص این ترکیب فوق العاده صحبت می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.


ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای مقابله با یبوست
روغن زیتون یک چربی سالم با ارزش غذایی بالاست. ترکیب آن با لیموترش که سرشار از ویتامین ها یک ترکیب دارویی خانگی می سازد. مصرف این ترکیب فوق العاده در وعده صبحانه یک داروی فوق العاده محسوب می شود. اگر بتوانید آن را به صورت ناشتا میل کنید یبوست و مشکلات گوارشی تان برطرف می شود. روغن زیتون مانند یک ملین طبیعی عمل می کند و لیموترش التهاب بدن را از بین برده و حرکات روده را راحت تر می سازد. اگر از مشکلاتی مانند گاز، ورم شکم و اسید زیاد معده رنج می برید نیز می توانید به این ترکیب طبیعی و فوق العاده اعتماد کنید.


آب لیموترش و روغن زیتون سم زدا و تصفیه کننده بدن هستند. زمانی که این دو ماده در کنار هم قرار می گیرند باعث دفع سموم بدن شده و عملکرد کبد و کیسه صفرا را فعال می کنند. این ترکیب همچنین سدی در برابر فعالیت رادیکال های آزاد آسیب رسان نیز می سازد. بنابراین از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری می شود.


ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای کنترل کلسترول خون
چربی های سالم موجود در روغن زیتون برای تنظیم چربی خون فوق العاده است و مانع از تشکیل پلاک در رگ ها می شود. اگر به طور مرتب و معقول روغن زیتون مصرف کنید میزان کلسترول بد خونتان کنترل شده و میزان کلسترول خوب خونتان افزایش می یابد. مصرف ترکیب روغن زیتون و لیموترش همچنین به کنترل تری گلیسیرید نیز کمک می کند.


ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای تسکین درد مفاصل
مصرف یک قاشق لیموترش تازه و روغن زیتون به صورت ناشتا باعث کنترل التهاب بدن شده و همین مسئله نیز به تسکین دردهای روماتیسمی و مفصلی کمک زیادی می کند. این ترکیب پرخاصیت به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان مانع از فعالیت رادیکال های آزاد شده و سموم بدن را دفع می کند. بنابراین یک مکمل مناسب برای مقابله با درد مفاصل محسوب می شود.


ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای سلامت پوست، موها و ناخن ها

این ترکیب ساده یک داروی طبیعی برای محافظت هر چه بیشتر از ناخن های ضعیف، خشک و شکننده محسوب می شود. می توانید این ترکیب را به طور مستقیم روی ناخن ها بزنید تا به خوبی مرطوب شده و کوتیکول آن ها تغذیه شود. علاوه بر این، خواص ضدعفونی کنندگی و قابضی این ترکیب برای مقابله با مشکلات پوستی و شوره مناسب است. مصرف این ترکیب نیز به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین E و همچنین ویتامین C باعث شفافیت و تمیزی پوست می شود.

 

ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای مقابله با یبوست مفید است

   
ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای مقابله با چربی های شکمی
چربی های تجمع یافته به دور شکم نه تنها عاملی برای عدم تناسب اندام می شود بلکه برای سلامتی نیز مضر هستند. ترکیب روغن زیتون و لیموترش یک چربی سوز تمام عیار و کامل نیست اما می تواند یک مکمل مناسب برای تسریع روند لاغری در افرادی باشد که چند کیلوگرم اضافه وزن دارند. خواص موجود در این ترکیب باعث بهبود عملکرد کبد و کیسه صفرا می شود. این دو ارگان حیاتی برای هضم چربی ها و فعال کردن متابولیسم بدن لازم و ضروری است. مواد موجود در این ترکیب در طولانی مدت به تجزیه چربی های انباشته شده در شکم کمک کرده و همچنین به پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی کمک می کنند.


ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای بهبود جریان خون
روغن زیتون خواص مفیدی دارد که باعث پیشگیری از لخته شدن خون می شود. در نتیجه جریان خون بهبود یافته و مسدود نمی شوند. مصرف این ترکیب و همچنین مالیدن آن روی پوست باعث افزایش جریان خون شده و از بروز واریس پیشگیری می شود.


ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای کنترل فشار خون
آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی موجود در ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند بسیار مفید است. اگر این ترکیب را به صورت ناشتا میل کنید می توانید کنترل بیشتری روی فشار خونتان داشته و ضربان قلبتان را کنترل کنید.


ترکیب روغن زیتون و لیموترش برای پیشگیری از پیری زودهنگام
مصرف روزانه یک قاشق ترکیب لیموترش و روغن زیتون یک منبع طبیعی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مورد نیاز سلول های بدن محسوب می شود و از پیری زودهنگام پیشگیری می کند. این ترکیب حاوی ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و آرتریت بوده و از بروز چین و چروک پوستی پیشگیری می کند. ترکیب روغن زیتون و لیموترش چربی های غیر اشباع و مواد معدنی مفیدی به بدن می رساند که باعث تحریک عملکرد ارگان های حیاتی مانند کبد، کلیه ها و دستگاه گوارش می شوند.


روش تهیه این داروی ترکیبی خانگی
قبل از هر چیز باید بگوییم که ترکیب روغن زیتون و لیموترش یک مکمل غذایی است و نمی توان رژیم غذایی را بر پایه آن قرار داد. این ترکیب سرشار از ویتامین و مواد مغذی به عنوان یک مکمل مناسب و طبیعی به ارتقای سلامتی کمک می کند. روش تهیه آن نیز بسیار ساده است. توصیه می کنیم روزانه به یک قاشق از آن بسنده کنید چون زیاده روی در مصرف آن مانند هر ماده دیگری به نفع بدن نیست.

مواد لازم
روغن زیتون: نصف قاشق معادل 8 گرم
آب لیموترش تازه: نصف قاشق معادل 5 میلی لیتر

روش تهیه
این دو ترکیب ساده را ترکیب کرده و نیم ساعت قبل از صبحانه مصرف کنید. می توانید هر روز صبح این کار را انجام دهید و یا اینکه هر هفته 3 مرتبه این ترکیب را میل کنید.

دوشنبه 20/9/1396 - 10:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته