• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1319روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 


به علت ترس از ابتلا به چاقی و اضافه وزن، بسیاری از ما در مورد مصرف منابع کربوهیدرات، ناعادلانه تصمیم می گیریم. با این حال، حقیقت این است که همه کربوهیدرات ها اثر یکسان بر بدن ما ندارند.

کربوهیدرات هایی که چاق کننده نیستند!
از مصرف غذاهای پردازش شده با قند بالا و دانه های تصفیه شده پرهیز کنید و بدانید که آنها هیچ گونه ارتباطی با منابع غنی از کربوهیدرات های پیچیده و سرشار از فیبر ندارند.شما می توانید ۱۲ منبع غنی از کربوهیدرات را بدون نگرانی از اضافه وزن روزانه مصرف کنید:

کوینولا: کوینولا سالم ترین جایگزین برای برنج و ترکیبات دارای گلوتن است. محتوای غنی اسید آمینه سبب می شود تا غذایی عالی برای عضله سازی شود. همچنین سالم ترین گزینه برای آن هایی است که در صدد اجتناب از غذاهای پر نشاسته هستند.

کوینولا مملو از فیبر و پروتیین بوده که باعث ایجاد احساس سیری در فرد می ‌شود. برخلاف سایر غلات، کوینولا موجب پایین آوردن قند خون می ‌شود و در عوض ولع انسان را برای مصرف قند و کربوهیدارت های ساده کم می کند.

جو: یکی از سالم ترین مواد غذایی روی این سیاره بوده و سرشار از ویتامین ها، املاح معدنی و آنتی اکسیدان است. جوی خام ۶۶ درصد کربوهیدرات و ۱۱ درصد فیبر دارد. جو همچنین منبع غنی از پروتئین است و میزان پروتئین آن از سایر غلات بیشتر است.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف جو خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و منجر به کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول ال دی ال نیز می شود. مصرف جو به بیماران دیابتی و کسانی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه می شود.

گندم سیاه: به هیچ وجه حاوی گلوتن نیست. گندم سیاه خام ۷۱,۵ درصد کربوهیدرات دارد و نوع پخته شده آن حاوی ۲۰ درصد کربوهیدرات است.

گندم سیاه بسیار مغذی است و منبع غنی از پروتئین و فیبر محسوب یم شود. همچنین دارای مقادیر زیادی از املاح معدنی و آنتی اکسیدان ها نسبت به سایر دانه ها است. خوردن گندم سیاه به ویژه برای سلامت قلب و کنترل قند خون در افراد دیابتی توصیه می شود.

موز: یکی از محبوب ترین میوه های جهان است و نوع سبز آن نشاسته و کربوهیدرات بیشتری نسبت به نوع موز زرد دارد. موز حاوی پتاسیم، ویتامین ب ۶ و ویتامین ث بوده و ترکیبات مفید گیاهی دیگری را در خود جای داده است. با توجه به محتوای پتاسیم، موز گزینه خوبی برای کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب است.

سیب زمینی شیرین: نوع پخته آن ۱۸ تا ۲۱ درصد کربوهیدرات دارد. سیب زمینی شیرین منبع غنی از ویتامین آ، ویتامین ث و پتاسیم است. آنتی اکسیدان های موجود در این سیب زمینی منجر به کاهش آسیب اکسیداتیو می شود.

چغندر قند: نوع خام و پخته شده آن حاوی ۸ تا ۱۰ درصد کربوهیدات است. چغندر با ویتامین ها، املاح معدنی و آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی بارگذاری شده است و نیترات های معدنی آن در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود.

اکسید نیتریک به کاهش فشار خون کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش دهد. آب چغندر نیز گزینه مناسبی برای افزایش عملکرد فیزیکی در طول تمرینات استقامتی است.

پرتقال: حاوی ۱۱,۸ درصد کربوهیدارت است و منبع خوبی از فیبر نیز محسوب می شود. پرتقال سرشار از ویتامین ث، پتاسیم و برخی ویتامین های ب است. مصرف پرتقال به بهبود سلامت قلب کمک می کند و پیشگیری کننده از سنگ کلیه است. مصرف پرتقال جذب آهن را در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن بالا می برد.

زغال اخته: سرشار از ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان ها است. ۱۴,۵ درصد زغال اخته را کربوهیدرات تشکیل داده است و همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و املاح معدنی مانند ویتامین ث، ویتامین کا و منگنز است. مطالعات نشان داده مصرف زغال اخته منجر به محافظت از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو می شود و با بهبود سطح حافظه در افراد مسن در ارتباط است.

گریپ فروت: حاوی ۹ درصد کربوهیدرات است و مقادیر زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی را در خود دارد. مصرف گریپ فروت منجر به کاهش وزن و کاهش مقاومت به انسولین می شود. علاوه بر این، مصرف این میوه منجر به جلوگیری از سنگ کلیه، کاهش کلسترول و محافظت در برابر سرطان روده بزرگ می شود.

سیب: یک عدد سیب حاوی ۱۳ تا ۱۵ درصد کربوهیدرات است و منبع غنی از ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی شیمیایی محسوب می شود. مصرف سیب باعث بهبود سطح قند خون، کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها می شود.

لوبیا: ۲۲ درصد کربوهیدرات بعلاوه نشاسته و فیبر دارد و منبع غنی از پروتئین محسوب می شود. لوبیا آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین ها ایزوفلاون ها را دارد و مصرف آن منجر به بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود.

نخود: ۲۷ درصد کربوهیدرات و ۸ درصد فیبر دارد و منبع خوبی از پروتئین های گیاهی است. نخود بسیاری از ویتامین ها و املاح معدنی از جمله آهن، فسفر و ویتامین ب را در خود جای داده است و مصرف آن با بهبود سلامت قلب و گوارش ارتباط دارد. مصرف نخود به جلوگیری از ابتلا به برخی سرطان ها کمک می کند.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:24
سلامت و بهداشت جامعه

 



قبلاً تصور بر این بود که کربوھیدرات در بدن به چربی تبدیل شده و متابولیسم رو کند می‌کند.

کربوهیدرات‌هایی که شما را لاغر می‌کنند
 به نقل از ehealthiq خوشبختانه، ھمه کربوھیدرات ھا مثل ھم نیستند و بعضی از آنها به کاھش وزن کمک می‌کنند.
پاپ کورن: اگر پاپ کورن را به صورت ھواپز تھیه کنیم، به یک میان وعده بسیار مناسب و سالم تبدیل می‌شود که ما را برای مدت طولانی سیر نگه می‌دارد.
جو: این ماده غذایی کربوھیدراتی، باکتری ھای روده را تغییر داده و متابولیسم را افزایش می دھد. ھمچنین، باعث کاھش گرسنگی شده و به ما کمک می‌کند تا در کل روز، غذای کمتری بخوریم.
سیب زمینی شیرین: سیب زمینی شیرین، نارنجی رنگ است و یک ماده غذایی فوق العاده مفید برای دورچین بشقاب غذا محسوب می‌شود. این نوع سیب زمینی، قند خون را تنظیم کرده و متابولیسم را افزایش می دھد.
نخود سبز: این ماده غذایی ترشح ھورمون سیری (لپتین) را افزایش داده و گرسنگی را کاھش می دھد. ھمچنین، پیام سیری را به محض اینکه غذای کافی مصرف کنید، به مغز می‌فرستد تا به موقع دست از غذا بکشید.
کینوآ: کینوآ یک جانشین مناسب برای برنج است و حاوی مقادیر زیادی پروتئین بوده که ھم به عضله سازی کمک می‌کند و ھم احساس گرسنگی را کاھش می دھد.
ماست یونانی ساده: ماست یونانی به دلیل محتوای زیاد پروتئینی که دارد، شاخص توده بدن و درصد چربی بدن ررا کاهش می دھد. بھتر است که به جای استفاده از ماست پرچرب از ماست یونانی ساده استفاده کنید.
پاستای تھیه شده از گندم کامل: افرادی که رژیم کاھش وزن می‌گیرند معمولاً از پاستا فرار می‌کنند اما اگر برای تھیه پاستا از پاستای گندمکامل استفاده شود، در واقع به کاھش وزن اونھا کمک می‌شود زیرا پاستای گندم کامل حاوی فیبر است.
لوبیا: لوبیا علاوه بر کربوھیدرات حاوی آھن، پروتئین و فیبر نیز ھست. در نتیجه، باعث سیری و بھبود ھضم غذا می‌شود.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:23
سلامت و بهداشت جامعه

نشاسته مقاوم به هضم چیست؟

 

 



برای آن دسته از افرادی که به رژیم غذایی خود اهمیت می‌دهند داشتن اطلاعات در مورد مواد غذایی اصلی ضروری است؛ در این مقاله شما با نشاسته مقاوم به هضم آشنا خواهید شد:

نشاسته مقاوم به هضم چیست؟
بیشتر کربوهیدرات‌های موجود در تغذیه، نشاسته هستند. نشاسته‌ها زنجیره‌های بلندی از گلوکز هستند که در غلات، سیب‌زمینی و خوراکی‌های گوناگون موجودند. اما همه‌ی نشاسته‌ای که می‌خوریم جذب نمی‌شود. گاهی بخش کوچکی از آن بدون تغییر و تحولی از سیستم گوارش رد می‌شود؛

به‌عبارتی دیگر نسبت به گوارش مقاوم است. با ما همراه شوید تا اطلاعات کاملی در خصوص نشاسته مقاوم به هضم بدانید.

این نوع نشاسته، نشاسته مقاوم به هضم نامیده می‌شود که شبیه فیبر محلول عمل می‌کند. مطالعات زیادی روی انسان‌ها نشان داده که نشاسته مقاوم به هضم می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد که شامل بهبود حساسیت انسولینی، کاهش میزان قندخون، کاهش اشتها و فواید گوناگون برای گوارش می‌شود.

نشاسته مقاوم به هضم موضوعی هست که این روزها بحث‌های زیادی درموردش صورت می‌گیرد. در چند ماه گذشته، صدها نفر تحت آزمایش قرار گرفتند و با افزودن این نوع نشاسته به رژیم غذایی‌ آنها، بهبودهای چشمگیری مشاهده گردید.

۴ نوع نشاسته مقاوم به هضم وجود دارد
۱. نوع یک که در غلات، دانه‌ها و بنشن یافت شده و در برابر گوارش مقاوم است زیرا با دیواره‌های فیبردار سلول ترکیب می‌شود.

۲. نوع دوم که در برخی غذاهای نشاسته‌ای یافت می‌شود مانند سیب‌زمینی خام و موزهای سبز و نارس.

۳. نوع سوم وقتی تشکیل می‌شود که غذاهای نشاسته‌داری چون سیب‌زمینی و برنج، پخته شده و سپس سرد می‌شوند. فرایند سرد شدن، برخی از نشاسته‌های قابل هضم را طی فرایندی به‌نام retrogradation به نشاسته‌های مقاوم به هضم تبدیل می‌نماید.

۴. نوع چهارم که ساخته‌ی دست بشر است و طی یک فرایند شیمیایی تولید می‌شود.

طبقه‌بندی این نوع نشاسته‌ها کار ساده‌ای نیست، چون انواع متفاوت و گوناگونی از آن‌ها می‌تواند در یک نوع غذا موجود باشد. بسته به چگونگی تهیه و آماده‌سازی غذا، مقدار نشاسته‌های مقاوم به هضم آن تغییر می‌کند. مثلاً اگر اجازه دهیم یک موز رسیده شود (زرد شود) از میزان نشاسته مقاوم به هضم آن کاسته شده و به نشاسته‌های معمولی تبدیل می‌گردد.

نشاسته مقاوم به هضم چطور عمل می‌کند و مکانیسمش چیست؟
دلیل اصلی مفید بودن این نوع نشاسته این است که مانند فیبر محلول و قابل تخمیر عمل می‌نماید. نشاسته مقاوم به هضم بدون این‌که گوارش شود از معده و روده عبور می‌کند و در نهایت به روده بزرگ می‌رسد، جایی که باکتری‌های مفید آن را تغذیه می‌نماید. بیشتر غذاهایی که می‌خوریم تنها ۱۰ درصد از سلول‌های‌مان را تغذیه می‌کند،

در حالی‌که فیبرهای قابل تخمیر و نشاسته‌های مقاوم به هضم، ۹۰ درصد باقیمانده را تغذیه می‌کنند.در روده‌های ما صدها نوع باکتری مفید وجود دارد و در دهه‌های گذشته، دانشمندان تعداد و نوع باکتری‌هایی که می‌توانند تأثیری بنیادی بر سلامت ما بگذارند را کشف کرده بودند.

نشاسته مقاوم به هضم با تغذیه باکتری‌های مفید روده تأثیر مثبت روی کیفیت و همچنین تعداد آن‌ها می‌گذارد. وقتی باکتری‌ها نشاسته‌های مقاوم به هضم را گوارش می‌کنند، ترکیبات متنوعی شکل می‌دهند مانند گازها و اسیدهای چرب کوتاه زنجیره و قابل توجه‌تر و مهم‌تر از همه، نوعی اسیدچرب به‌نام بوتیرات. بوتیرات در واقع بهترین سوخت برای سلول‌های مخاط روده است.

بنابراین نشاسته مقاوم به هضم، هم باکتری‌های مفید را تغذیه می‌کند و هم غیرمستقیم با افزایش مقدار بوتیرات، سلول‌های کولون را تغذیه می‌نماید. نشاسته مقاوم به هضم تأثیرات مفید گوناگونی بر روده بزرگ دارد؛ میزان pH را کم می‌کند، از التهاب می‌کاهد و منجر به تغییرات مفید زیادی می‌گردد که ریسک سرطان کولون را هم پایین می آورد،

سرطان کولون چهارمین دلیل مرگ‌های سرطانی در تمام دنیاست. اسیدهای چرب زنجیره کوتاهی که توسط سلول‌های کولون به‌کار برده نمی‌شوند، وارد جریان خون، کبد و باقی قسمت‌های بدن می‌گردند در نتیجه فواید گوناگون زیادی از خود به‌جا می‌گذارند.

نشاسته مقاوم به هضم، به‌دلیل اثرات درمانی‌اش بر روده بزرگ، می‌تواند برای ناهنجاری‌های مختلف گوارشی مفید باشد، که شامل سندرم روده تحریک‌پذیر مانند کولیت روده و بیماری کرون، یبوست، دیورتیکولیت (دیورتیکول یک کیسه حباب مانند است.

که در اثر افزایش فشار داخل رودهٔ بزرگ و وارد شدن آن به جدار روده و ایجاد بیرون‌زدگی‌های بادکنک شکل نازک از میان بخش‌های ضعیف شدهٔ جدار روده بزرگ، پدید می‌آید) و اسهال. با این‌ وجود پیش از هر توصیه‌ای باید مطالعات گسترده‌ تری روی انسان انجام شود. در آزمایشاتی که روی حیوان‌ها صورت گرفت، نشاسته مقاوم به هضم باعث افزایش جذب مواد معدنی نیز شده بود.

نشاسته مقاوم به هضم موجب افزایش حساسیت انسولینی، کاهش میزان قندخون و تقویت سلامت متابولیسم می‌گردد
نشاسته مقاوم به هضم فواید متعددی برای سلامت سوخت وساز بدن ما دارد. مطالعات گوناگون نشان داده که این نوع نشاسته می‌تواند واکنش بدن نسبت به انسولین را بهتر کند و همچنین برای کاهش قند خون بعد از خوردن غذا، بسیار مفید است. نشاسته مقاوم به هضم تأثیر جانبی دیگری هم بعد از میل غذا دارد، یعنی اگر شما آن را همراه صبحانه بخورید، مانع افزایش قندخون‌تان بعد از خوردن نهار می‌شود.

تأثیر این نشاسته بر متابولیسم گلوکز و انسولین بسیار قابل توجه است. برخی مطالعات نشان داده‌اند بعد از چهار هفته مصرف روزانه ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته مقاوم به هضم، حسایت انسولینی به میزان ۵۰ درصد افزایش یافته‌است. اهمیت حسایت انسولینی را نمی‌توان نادیده گرفت.

داشتن حساسیت انسولینی پایین (مقاومت انسولینی)، دلیل اصلی بیشتر بیماری‌های جدی دنیاست، مانند سندرم متابولیک، دیابت نوع دوم، چاقی، بیماری‌های قلبی و عروقی و آلزایمر.

نشاسته مقاوم به هضم، با افزایش حساسیت انسولینی و کاهش قندخون، می‌تواند به شما کمک کند از بیماری‌های مزمن پیشگیری کرده و طول عمر بیشتر و زندگی با کیفیت‌تری داشته باشید. با این ‌وجود، تمام مطالعات توافق نظر ندارند که نشاسته مقاوم به هضم این اثرات مثبت را داشته باشد، ممکن است بسته به خودِ فرد، دوز مصرفی و شیوه به‌کاربردن این نشاسته، تأثیرات نیز متفاوت باشد.

نشاسته مقاوم به هضم می‌تواند با کمک به احساس سیری، باعث کاهش وزن شود
نشاسته مقاوم به هضم، نسبت به نشاسته‌های معمولی، کالری کمتری دارد. بنابراین هر چه میزان نشاسته مقاوم به هضم موجود در غذا بیشتر باشد، آن غذا دارای کالری کمتری است. آزمایشات نشان داده مکمل‌های فیبر محلول می‌توانند منجر به کاهش وزن شوند، به این دلیل که احساس سیری را بیشتر کرده و اشتها را کم می‌کنند، ظاهراً نشاسته مقاوم به هضم نیز همین اثرات را داشته باشد.

تحقیق‌هایی که روی حیوانات صورت گرفت نشان داد، نشاسته مقاوم به هضم می‌تواند منجر به کاهش وزن شود اما روی انسان هنوز مطالعه دقیق و کاملی انجام نشده ‌است.

نشاسته مقاوم به هضم را چطور به تغذیه‌مان اضافه کنیم؟
۲ راه برای این‌کار وجود دارد؛ می‌توانید آن‌ها را از غذاها دریافت کنید و یا سراغ مکمل‌های آن بروید. غذاهای زیادی هستند که استفاده از آن‌ها متداول بوده و نشاسته مقاوم به هضم بالایی دارند؛ مانند سیب‌زمینی خام، سیب‌زمینی پخته‌شده و سپس سرد شده، موز سبز، انواع بنشن و حبوبات، بادام هندی و جودوسر خام.

یک نکته مهم این‌که اگر تحت رژیم بسیار کم کربوهیدرات هستید، نمی‌توانید از این خوراکی‌ها استفاده کنید چون همگی جزو پُر کربوهیدرات‌ها هستند.

یعنی می‌توانید نشاسته مقاوم به هضم را به رژیم غذایی‌تان بیافزایید بدون این‌که هیچ‌گونه کربوهیدرات قابل هضم بخورید. برای همین خیلی از کارشناسان توصیه می‌کنند، سیب‌زمینی خام مصرف کنید. نشاسته سیب‌زمینی خام حاوی تقریباً ۸ گرم نشاسته مقاوم به هضم در هر قاشق غذاخوری بوده و تقریباً هیچ کربوهیدارت قابل هضمی ندارد.

خیلی هم ارزان است! مزه خاصی هم ندارد و می‌توانید به شیوه‌های مختلفی آن را با غذاهای‌تان همراه کنید؛ با ترکیب آن با غذای‌تان، ترکیب آن با آب و یا با استفاده آن در اسموتی‌ها و …

۴ قاشق غذاخوری نشاسته سیب‌زمینی خام، ۳۲ گرم نشاسته مقاوم به هضم دارد. بسیار خوب است که با مقادیر کمتر شروع کنید،

چون زیاد آن می‌تواند باعث نفخ و احساس ناراحتی شود. بیشتر خوردن آن ایرادی ندارد زیرا وقتی به میزان ۵۰ تا ۶۰ گرم در روز برسید، زیادی آن دفع می‌شود. تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیره شاید ۲ تا ۴ هفته طول بکشد تا شما شاهد تمام فواید آن باشید، پس صبور باشید.

خواص اعجاب انگیز نشاسته!!
تحقیقات نشان داد که مصرف نشاسته ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. محققان استرالیایی دریافتند که رژیم غذایی محتوی نشاسته ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ که با گوشت قرمز مرتبط است را کاهش دهد.تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از وقوع بسیاری از بیماری‌های مزمن و به ویژه […]

تحقیقات نشان داد که مصرف نشاسته ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

محققان استرالیایی دریافتند که رژیم غذایی محتوی نشاسته ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ که با گوشت قرمزمرتبط است را کاهش دهد.

تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از وقوع بسیاری از بیماری‌های مزمن و به ویژه بیماری‌های قلبی-عروقی دارد لذا مصرف‌کنندگان به استفاده از غذاهایی سالم و مغذی با منشأ طبیعی که بتوانند علاوه بر تأمین کالریمورد نیاز بدن، اثرات مفیدی در سلامتی داشته باشند، روی آورده‌اند.

نشاسته مهمترین منبع کربوهیدرات در رژیم غذایی محسوب می‌شود؛ بخشی از نشاسته توسط آنزیم‌های موجود در دستگاه گوارش هضم نمی‌شودکه به این بخش، نشاسته مقاوم (Resistant Starch) گفته می‌شود.

تأثیرات این نشاسته بر سلامت روده (PH، ضخامت اپیتلیال و آپوپتوز سلول‌های سرطانی روده)، کاهش قند خون بعد از صرفغذا، افزایش حساسیت به انسولین و اثرات آن بر میکروبیوم، چربی خون و وزن بدن مورد توجه بوده است.

میکروبیوم (Microbiome) به معنای کل زیست بوم میکروبی، تمامی ژن‌ها و توده سلولی میکروب‌ها با در نظر نگرفتن جنس ونوع آنها، مستقر در یک بخش مشخص را گویند.

مثلاً به تمامی باکتری‌ها، قارچ‌ها و دیگر انواع میکروب‌هایی که به طور بومی در پوست انسان زندگی می‌کنند، میکروبیوم پوستمی‌گویند.

بزرگترین میکروبیوم بدن انسان، میکروبیوم دستگاه گوارش تحتانی و به طور خاص روده بزرگ است.

محققان استرالیایی با انجام این تحقیقات اظهار دارند که نشاسته مقاوم از هضم در معده و روده کوچک و عبوربه روده بزرگ فرار می‌کند که آن دارای خواص مشابه با فیبر است.

در مرحله بعدی میکروب روده تخمیر شده نشاسته مولکول‌های مفیدی به نام اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه، مانند بوتیرات تولیدمی‌کند.

در تحقیقات اخیر، ۲۳ داوطلب سالم، ۱۷ مرد و ۶ زن در سنین ۵۰ تا ۷۵ شرکت کرده‌اند.

شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند گروهی با رژیم غذایی گوشت قرمز و گروه دیگر با رژیم غذایی گوشتقرمز به همراه بوتیرات نشاسته مقاوم که به مدت چهار هفته مصرف داشتند.

پس از مصرف ۳۰۰ گرم گوشت قرمز در روز به مدت چهار هفته، شرکت‌کنندگان در سطح مولکول‌های ژنتیکی خاصی بهنام گروه miR-17-92 در بافت رکتال خود ۳۰ درصد افزایش داشتند که با افزایش تکثیر سلولی همراه بود.

این تحقیقات همچنین نشان داد که مصرف روزانه ۴۰ گرم نشاسته مقاوم بوتیرات همراه با گوشت قرمز به مدت چهارهفته، سطوح گروه miR-17-92 را پایین می‌آورد.

موز‌هایی که اندکی سبز هستند، سیب زمینی پخته شده و خنک مانند سیب‌زمینی داخل سالاد، تمامی غلات‌ها، لوبیا، نخود وعدس سرشار منابع طبیعی نشاسته مقاوم هستند.

لازم به یادآوری است،‌ در گذشته نیز پژوهشگران دانشگاه کلرادو دریافته بودند که مصرف نشاسته مقاوم به درمان سرطان کولورکتال(روده بزرگ و مقعد) و دیابت کمک می‌کند.

وقتی شما از گیاهان نشاسـته‌ای مانند سیب‌زمینی، گندم یا ذرت تغذیه می‌کنید، نشاسته‌ای که در این گیاهان وجود دارد در بدن شما به قند تبدیل می‌شود و به این ترتیب شما می‌توانید از انرژی آن استفاده کنید.

درست از همان لحظه‌ای که شما یک ماده غذایی سرشار از مواد نشاسته‌ای را داخل دهانتان قرار می‌دهید، با ترشح بزاق فرآیند تبدیل ماده نشاسـته‌ای به ماده قندی آغاز می‌شود و با تجزیه نشاسته و تبدیل آن به قند، بدن می‌تواند از انرژی آزاد شده در نتیجه این فرآیند، انرژی مورد نیازش را تأمین کند.

به همین سبب است که مواد گیاهی می‌تواند منبعی برای تأمین انرژی انسان‌ها و بسیاری از موجودات گیاه‌خوار باشد.

خواص نشاسته گندم
به نشاسـته کشک گندم نیز می‌گویند.
مغذی و کمی قابض است.
سرمه‌ی آن با شیر زنان و یا سفیده‌ی تخم‌مرغ مسکن حرارت چشم و آبریزش آن است.
نرم‌کننده‌ی سینه و ضد خفقان می‌باشد.
نشاسـته گلو را نرم می‌کند، سرفه و درد سینه را تسکین می‌دهد
خوردن پخته‌ی آن با نبات و روغن بادام نیم گرم مانع خونریزی سینه است.
نشاسته گلو را نرم می‌کند، سرفه و درد سینه را تسکین می‌دهد.
تنقیه‌ی آن جهت زخم معده و ضماد آن با سرکه جهت رفع خناق و ورم‌های گرم مخصوصا ورم‌های لثه مفید است.
مالیدن آن با زعفران روی محل نیش حشرات سمی نافع است.
مواد مغذی آن کم بوده، خوردن آن شهوت را کم می‌کند و دیرهضم می‌باشد.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:22
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

پتاسیم در پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی نقش مهمی ایفا می کند

 

موز میوه ای سرشار از پتاسیم است، که این ماده معدنی نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد. کمبود پتاسیم موجب می شود شریان ها عملکردی مطابق با آن چه انتظار می رود، نداشته باشند. اما آیا مصرف یک موز در روز می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند؟

 

قلب یک عضله است و پتاسیم به تحریک این عضله برای انقباض و پمپاژ خون به سراسر بدن کمک می کند. پتاسیم به حفظ ریتم قلب و فشار خون دیاستولیک (فشاری که قلب برای پمپاژ خون از طریق شریان ها ایجاد می کند) سالم کمک می کند.

 

همچنین، پتاسیم به عنوان یک رگ گشا عمل می کند، و با ایجاد آرامش در رگ های خونی در سراسر بدن، به جریان آزادانه خون، با کاهش احتمال شکل گیری لخته های خون و انسدادهایی که به سکته مغزی منجر می شوند، کمک می کند.

به تازگی نیز نتایج برخی پژوهش ها نشان داده اند که بدون پتاسیم کافی، شریان های شما ممکن است تبدیل به استخوان شوند.

 

برای شریان های سالم موز مصرف کنید

شواهد نشان می دهند که پتاسیم در پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی نقش مهمی ایفا می کند. مطالعه ای که در سال 2017 در دانشگاه آلاباما روی موش ها انجام شد، نشان داد، آنهایی که با یک رژیم غذایی کم پتاسیم تغذیه شده بودند، سختی و سفتی بیشتری در شریان ها را تجربه کرده اند، در شرایطی که موش های تغذیه شده با یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم کاهش در این شرایط را نشان دادند.

 

 

قلب یک عضله است و پتاسیم به تحریک این عضله برای پمپاژ خون کمک می کند

 

زنان توجه داشته باشند: کاهش خطر سکته مغزی و فشار خون بالا

مطالعات مختلفی در زمینه اهمیت پتاسیم برای سلامت قلب و شریان ها صورت گرفته است. به طور خاص، نتایج یک مطالعه فواید مهم این ماده معدنی برای زنان را نشان داده است.

طی این پژوهش پژوهشگران به مدت 11 سال 90 هزار زن در بازه سنی 50 تا 70 سال را مورد مطالعه قرار دادند. آنها میزان پتاسیم مصرفی در رژیم غذایی هر نفر و این که آیا طی دوره زمانی مطالعه سکته مغزی داشته اند یا خیر را مورد بررسی قرار دادند.

 

زنانی که بیشترین میزان پتاسیم را مصرف کرده بودند، 12 درصد احتمال کمتری داشت تا دچار سکته مغزی شوند و همچنین 16 درصد احتمال کمتری داشت که سکته مغزی ایسکمیک، شایع‌ترین نوع سکته مغزی، را تجربه کنند. سکته مغزی ایسکمیک زمانی رخ می دهد که یک شریان منتهی به مغز مسدود می شود.

 

پیوند بین یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم و کاهش خطر سکته مغزی در میان زنانی که فشار خون بالا نداشتند، قوی‌تر بود. این نشان می دهد که پتاسیم ممکن است در پیشگیری از فشار خون بالا و سکته مغزی پیش از بروز آنها، موثرتر باشد.

 

فواید دیگر پتاسیم

جدا از اثرات مثبت روی سلامت قلب، پتاسیم فواید بسیار دیگری در زمینه حفظ و ارتقا سلامت و عملکرد بدن دارد، که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تثبیت قند خون. سطوح کافی پتاسیم از افت قند خون که موجب سردرد، لرز، و برای افراد مبتلا به دیابت افزایش و کاهش ناگهانی و ناسالم سطوح انسولین می شود، پیشگیری می کند.

 

پیشگیری از گرفتگی عضله. بیشتر گرفتگی های عضلانی در نتیجه سطوح پایین پتاسیم شکل می گیرند، که این شرایط به نام هیپوکالمی شناخته می شود. مصرف یک عدد موز در روز می تواند به پیشگیری از این گرفتگی های عضلانی دردناک کمک کند.

 

کاهش اضطراب و استرس. پتاسیم یک تنظیم کننده هورمون است، از این رو در تنظیم استرس و اضطراب و آثار آنها بر بدن نقش دارد.

 

 

موز میوه ای سرشار از پتاسیم است، که نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد

 

چگونه پتاسیم بیشتری از رژیم غذایی خود دریافت کنیم؟

آیا به مصرف موز به عنوان منبعی برای دریافت پتاسیم علاقمند نیستید؟ خوشبختانه، دریافت پتاسیم به میزان کافی از رژیم غذایی کار چندان دشواری نیست. بسیاری از میوه ها، سبزیجات، و دیگر مواد غذایی منابع خوبی برای این ماده معدنی هستند، که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آووکادو

- سیب زمینی شیرین

- هندوانه

- اسفناج

- لوبیا سیاه

- ماهی سالمون

- ادامامه

- سس گوجه فرنگی

- ماست

- کدو گردویی

 

توجه:

با توجه به تنوع منابع غذایی حاوی پتاسیم، بهترین گزینه دریافت این ماده معدنی از طریق رژیم غذایی است. اما برخی داروها، به ویژه داروهای قلب، می توانند سطوح پتاسیم بدن را به طور قابل توجهی کاهش دهند. از این رو، اگر فکر می کنید ممکن است به مصرف مکمل نیاز داشته باشید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

 

بیماری های مختلف، از جمله بیماری کلیه، می توانند موجب افزایش بیش از اندازه سطوح پتاسیم در بدن شوند که این شرایط به نام هایپرکالمی شناخته می شود، که می تواند دشواری در تنفس و بی حسی را موجب شده و حتی به حمله قلبی منجر شود.

 

با گنجاندن میوه ها، سبزیجات و پروتئین های مختلف در رژیم غذایی خود می توانید به میزان کافی پتاسیم دریافت کنید و قلب شما نیز سپاسگزار این شرایط خواهد بود.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:20
سلامت و بهداشت جامعه

سمنو داروی طول عمر و آرامش اعصاب 

 

 

سمنو، داراى ویتامینهاى K-E-A و گروه ویتامینهاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است

سه شنبه 21/9/1396 - 11:19
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

پر کاری تیروئید، تاثیری دیوانه کننده روی احساسات می گذارد

 

غده تیروئید شاید کوچک باشد اما این قسمت پروانه ای شکل که در پایه گردن قرار دارد، لیستی از وظایف بسیار مهم از جمله تنظیم اشتها، تنظیم سطح انرژی و حتی دمای بدن دارد.وقتی این غده درست کار می کند، حتی متوجهش نمی شوید اما همین که دچار اختلال می شود علائم مختلفی خود را نشان می دهند که نادیده گرفتنشان دشوار است.

 

اما قبل از اینکه مستقیم به سراغ چیزهای مختلفی که تیروئید می تواند روی آن ها تاثیر بگذارد برویم، یک بازبینی انجام دهیم: تیروئید بزرگ ترین غده درون ریز بدن است و دو نوع هورمون – T3 و T4 – تولید می کند که میزان سوزاندن انرژی و نحوه واکنش بدن به هورمون های استرس را کنترل می کنند. راه هایی وجود دارد که می توانند باعث اختلال در این غده شوند. دو نوع آنها کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید است.

 

در ادامه شما را با مواردی آشنا می کنیم که تیروئید می تواند روی آن ها تاثیر بگذارد:

 

پوستتان نازک یا سخت می شود!

تیروئید مقدار پوست انداختن بدنتان را کنترل می کند. در افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند، پوست اندازی کمی سریع تر اتفاق می افتد و معمولا باعث نازکی و حساس شدن پوست می شود. اما اگر فرد دچار کم کاری تیروئید باشد، روند پوست اندازی کند خواهد شد و پوست حالتی سخت به خود می گیرد. دیگر مشکلات پوستی که ممکن است با پرکاری تیروئید، خود را نشان دهند عبارتند از افزایش قرمزی صورت و دست ها و پوستی که احساس رطوبت و گرما دارد، در حالی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است پوستشان سرد و رنگ پریده شود. ترمیم زخم هایشان به طول بینجامد و یا به دلیل کاروتنمی، پوستشان رنگی نارنجی و زرد می گیرد ( در این حالت تیروئید نمی تواند کاروتن را به ویتامین A تبدیل کند ).

 

ممکن است باعث شود وزن زیادی از دست دهید و یا مقداری اضافه کنید

کم کاری تیروئید باعث کاهش وزن شدید نمی شود. اگر وزنتان خیلی بالا رفته، دلیلش نمی تواند کم کاری تیروئید باشد چون در چنین حالتی تنها حدود دو و نیم کیلو اضافه خواهید کرد. از سوی دیگر، پر کاری تیروئید می تواند موجب کاهش وزن قابل توجهی شود. اما کاهش یا افزایش وزن، ضرورتا مربوط به کم کاری یا پر کاری تیروئید نیست چون تیروئید اشتها را تنظیم می کند.

 

با اینکه پر کاری تیروئید می تواند باعث کاهش وزن شود، از سوی دیگر اشتها را نیز افزایش می دهد. بنابراین جدا از افزایش سوخت و ساز بدن ممکن است به خاطر زیاد خوردن، وزنتان افزایش هم پیدا کند. همین موضوع درباره کم کاری تیروئید نیز صادق است و در آنجا با اینکه سوخت و ساز کند می شود، اشتها نیز از بین می رود. بنابراین فرد ممکن است با غذا نخوردن موجب کاهش وزن خود نیز شود.

 

ممکن است مجبورتان کند همیشه لباس گرم بپوشید

پر کاری تیروئید می تواند به فرآیند طبیعی بدن سرعت ببخشد و سوخت و سازتان را افزایش دهد و از آنجا که سریع تر انرژی می سوزانید احساس گرما می کنید. افرادی که دچار پر کاری تیروئید هستند، ممکن است شب ها به خاطر عرق کردن بیدار شوند چون سوخت و ساز و ضربان قلبشان افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر کم کاری تیروئید ممکن است مجبورتان کند لباس اضافی بپوشید، چون سوخت و سازتان کند شده و احساس سرما می کنید.

 

 

اگر فرد دچار کم کاری تیروئید باشد پوست حالتی سخت به خود می گیرد

 

می تواند به صورت جدی خلق و خویتان را خراب کند

پر کاری تیروئید، تاثیری دیوانه کننده روی احساسات می گذارد. پر کاری تیروئید با مشکلاتی مانند اضطراب، فوق العاده احساساتی شدن و حتی روانپریشی در ارتباط است. کم کاری تیروئید نیز با افسردگی و دوری جستن از موقعیت های اجتماعی در ارتباط است. کم کاری تیروئید همچنین می تواند موجب مشکلات شناختی مانند فراموشی و یا کندی در یادگیری شود.

 

می تواند کاملا انرژی تان را بگیرد

کم کاری و پر کاری تیروئید هر دو در نحوه استفاده بدن از انرژی، تاثیری متفاوت دارند اما هر دو می توانند بدن انسان را خالی از انرژی کنند. در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید، هیچ انرژی ای برای انجام کارها ندارید. پر کاری تیروئید نیز سرعت سوخت و ساز بدنتان را در تمام روز به شدت بالا می برد، در نتیجه انرژی تان به صورت جدی افت می کند. پر کاری تیروئید به شدت ضربان قلب را افزایش می دهد، بنابراین فرد ممکن است از چنین حالتی کلافه شود. این مصرف انرژی بالا می تواند مشکلاتی را برای خواب و همچنین میل جنسی فرد به وجود بیاورد.

 

سرعت کار کردن شکمتان افزایش می یابد

این را می دانید که پر کاری تیروئید به همه چیز سرعت می بخشد و حرکت روده ها نیز یکی از این موارد است. بسیاری از افراد مبتلا به پر کاری تیروئید متوجه شده اند که در طول روز، شکمشان بیش از یک بار کار می کند و مجبور به استفاده از دستشویی هستند. اما کم کاری تیروئید چطور؟ بله درست حدس زدید، یبوست. با کند شدن فرآیندهای بدن، سرعت حرکت روده ها نیز کند می شود و فرد یبوست را تجربه می کند.

 

می تواند به صورت قابل توجهی چرخه قاعدگی تان را تغییر دهد

 چرخه قاعدگی خانم ها بسیار به شاخص های هورمونی حساس است: یک تغییر کوچک می تواند نظم همه چیز را بهم بزند. در صورت ابتلا به کم کاری یا پر کاری تیروئید، چرخه قاعدگی می تواند بیشتر یا کمتر اتفاق بیفتد و همچنین خیلی سنگین یا خیلی سبک باشد. وقتی مشکل تیروئید باشد، اساسا اولین سوالی که پزشک می تواند از بیمار بپرسد، این است که چرخه قاعدگی اش چه تغییری کرده است. اگر چرخه قاعدگی فرد طبیعی باشد و شدت آن نیز تغییری نکرده باشد پس می توان گفت مشکلی وجود ندارد. اما اگر چرخه قاعدگی تان ناگهان به شدت دچار تغییر شده است، بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا از نظر هورمونی مورد بررسی قرار بگیرید.

 

ممکن است دچار ریزش مو شوید

ریزش مو می تواند هم در کم کاری تیروئید اتفاق بیفتد هم در پرکاری، فقط مسیر این اتفاق ها با یکدیگر فرق دارد. در حالی که پر کاری تیروئید موجب نازک شدن موها در کف سر و بدن می شود، کم کاری تیروئید می تواند موجب از دست دادن لبه های بیرونی ابروها شود.

 

ممکن است موجب بروز اتفاقاتی عجیب برای چشمانتان شود

آیا تا به حالت در اینترنت عکس افرادی را دیده اید که چشمانشان به شدت بیرون زده باشد؟ ممکن است آنها از بیماری گریوس رنج ببرند که یک نوع پر کاری تیروئید است و باعث می شود چشمان فرد چنین حالتی به خود بگیرد. تجمع بافت اضافی پشت چشم، عامل چنین حالتی است.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:17
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


متخصص و جراح اعصاب گفت: در بدن ما ساعتی مشخص برای استراحت وجود دارد و هنگامی که فردی بی‌‌خواب می‌شود، این ساعت به هم ریخته و به تبع آن زمان خواب و بیداری دچار مشکل می‌شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، مسعود شیروانی متخصص و جراح اعصاب گفت: در بدن ما ساعتی مشخص برای استراحت وجود دارد و هنگامی که فردی بی‌‌خواب می‌شود این ساعت بر هم ریخته و به تبع آن زمان خواب و بیداری دچار مشکل می‌شود.


شیروانی تصریح کرد: هورمون‌هایی در بدن ما وجود دارد که در ارتباط با فعالیت و خواب ترشح می‌شوند و تنظیم آنها با ساعت بیولوژی بدن است.وی در ادامه گفت: هنگامی که ساعت خواب بر هم بریزد وضعیت هورمونی بدن نیز دچار اختلال خواهد شد.

شیروانی در ادامه افزود: با این اختلال کارایی فرد کم می شود و در فرد از نظر روحی و انجام فعالیت‌هایش اثر سوء دارد.بی‌خوابی به دلیل خستگی عوارض متعدد هورمونی، رفتاری و حافظه‌ای را در پی خواهد داشت.

وی گفت:‌ در شب و به هنگام خواب هورمونی به نام ملاتونین تشکیل می‌شود که به بهتر خوابیدن کمک می‌کند و اگر ساعت خواب بدن و خصوصاً خواب شب به هم بخورد، هورمون تشکیل شده سبب ایجاد مشکلاتی در خواب و فعالیت‌های روزانه در فرد خواهد شد.

شیروانی در پایان افزود:‌ کسالت در فرد، نداشتن شادابی و کاهش کارآیی از عمده‌ترین مضرات بی‌خوابی است.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


چربی‌های شکم معمولا آخرین قسمتی از بدن هستند که لاغر می‌شوند و از بین می‌روند.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از خبرآنلاین، البته کم پیش می‌آید که این چربی‌ها کاملا از بین بروند و برای این مسئله دلایلی وجود دارد.


دلایل زیادی وجود دارد که چربی‌های شکم آب نشوند؛ دلایلی مثل موارد زیر:

1 . سن شما در حال بالا رفتن است! همانطور که سن بالا می‌برد چگونگی اضافه وزن هم تغییر می‌کند. با بالا رفتن سن چه در خانم‌ها و چه آقایان سوخت و ساز بدن کاهش می‌یابد. بخصوص برای خانم‌ها همزمان با دوران یائسگی اضافه وزن معمولا در ناحیه شکم اتفاق می‌افتد.

2 . شما ورزش اشتباهی انجام می‌دهید. دویدن روزانه و برخی ورزش‌های اینچنینی قطعا برای سلامت قلب شما مفید هستند اما این بدان معنا نیست که برای اندازه دور کمر شما هم مفید واقع شوند. حین ورزش باید ورزش‌های سلامت قلب و عروق و کاهش وزن را با هم ترکیب کنید. برای کاهش وزن باید هفته‌ای 250 دقیقه ورزش متوسط یا 125 دقیقه ورزش شدید انجام بدهید.

3 . شما غذاهای فراوری شده بیش از حد زیاد می‌خورید. مواد غذایی تصفیه شده مانند نان سفید، چیپس، شکر و نوشیدنی‌های شیرین سبب بروز التهاب در بدن می‌شوند. یادتان باشد که شکم برآمده با التهابات داخل بدن ارتباط دارد.

4 . شما چربی‌های اشتباهی می‌خورید. بدن در برابر همه انواع چربی‌ها واکنش یکسانی نشان نمی‌دهد. به این ترتیب وقتی چربی اشباع و چربی غیر اشباع می‌خورید واکنش‌های بدن متفاوت است. چربی‌های غیر اشباع مانند امگا3 که در گردو و ماهی پیدا می‌شود حاصیت ضدالتهابی دارند و تاثیرات مثبتی بر بدن می‌گذارند. فراموش نکنید التهابات داخل بدن یکی از دلایل شکم‌های برآمده است.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:14
سلامت و بهداشت جامعه

سرماخوردگی یک بیماری شایع و ساده دستگاه تنفس فوقانی است که عمدتاً بینی، قسمت بالایی حلق و ته گلو و گاهی اوقات لوزه‌ها را فرا می‌گیرد و علایم شایع آن شامل سرفه، عطسه، گلودرد (معمولاً در مراحل ابتدایی غیر چرکی)، آبریزش بینی و تب خفیف است.

 

 

علایم بیماری معمولاً طی یک هفته تا ده روز رفع می‌گردد. گروه رینو ویروس‌ها شایع‌ترین انواع مسبب بیماری سرماخوردگی هستند ولی حدود دویست نوع ویروس می‌توانند موجب سرماخوردگی شوند. اگر سرماخوردگی منجر به بروز عوارض ثانویه نشود، معمولاً خود به خود خوب می‌شود ولی در صورت ایجاد عوارض ثانویه مانند سینوزیت و اوتیت (عفونت گوش) بیماری نیاز به مداوای آنتی بیوتیکی خواهد داشت. خود بیماری سرماخوردگی درمان ندارد ولی معمولاً علایم آن را درمان می‌کنند. سرماخوردگی با احساس خستگی و ضعف و احساس سردی بدن، عطسه و گاهی سردرد شروع می‌شود و به دنبال آنها پس از حدود بیست و چهار تا چهل و هشت ساعت آبریزش بینی و سرفه پدیدار می‌گردد. ویروس سرماخوردگی یک نوع ویروس RNA دار است که از خانواده پیکورنا ویروس‌ها می‌باشد و از طریق تنفس ذرات ریز معلق در هوا و یا تماس مستقیم با مخاط و ترشحات بینی منتقل می‌گردد.

در بروز سرماخوردگی قدرت سیستم ایمنی حرف اول را می زند یعنی اگر فردی دارای سیستم ایمنی قوی باشد با اینکه ویروس‌ها به بدن فرد منتقل می‌شود ولی بیماری ایجاد نمی‌شود چرا که سیستم ایمنی از طریق تولید آنتی بادی‌های اختصاصی و چسبیدن این پادتن‌ها به ویروس‌ها، آن‌ها را خنثی می‌سازند.

سرما خوردگی در حد طبیعی آن نه تنها بد نیست بلکه با تحریک سیستم ایمنی بدن موجب تقویت این سامانه مهم بدن شده و باعث پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای خود ایمنی و سرطان می‌شود اما آنچه آزار دهنده است ابتلاء مکرر به سرما خوردگی است که بعضاً موجب عوارض بعدی آن شامل عفونت گوش و سینوزیت می‌گردد و می‌تواند هفته‌ها یا ماهها بیمار را درگیر نماید.

علت این سرماخوردگی‌های مکرر چیست و برای پیشگیری از آن چه باید کرد؟

باید بدانیم که سیستم ایمنی بدن، یکی از پر مصرف‌ترین سامانه‌های بدن است که هم برای بقاء و عملکرد و هم برای تولید، نیاز شدید به انرژی دارد برخی از سلولهای ایمنی با تمام پیچیدگی خارق العاده فقط چند ساعت عمر می‌کنند و باید خیلی زود توسط نسل جدید جایگزین شوند حال تصور نمائید فردی با عدم رعایت مثلث سلامت (برای دریافت مثلث سلامت می‌توانید به وب سایت مراجعه نمایید) سلول‌های بسیار مهم سیستم ایمنی خود را در معرض کمبود انرژی قرار دهد، در نتیجه این سلولها برای ادامۀ بقاء، عملکرد فعلی و تولید نسل جدید و همچنین تمایز نهایی برای حفاظت از بدن ما دچار مشکل می‌شوند و بدن ما در مقابل کوچکترین تغییرات نامساعد محیطی که در حالت طبیعی و عادی مشکل بوجود نمی‌آورد، باعث تضعیف سیستم ایمنی شده و موجب رشد و تکثیر ویروس سرماخوردگی و ابتلا به علائم آن می‌گردد. 

ما می‌توانیم با تغییر روال غلط تغذیه صنعتی و غربی از لحاظ روغن‌ها، کربوهیدرات‌ها و مواد پروتئینی و مخصوصاً نوع گوشت، سیستم ایمنی را آن چنان تقویت نمائیم که حالا حالاها سرما نخوریم.

روغنی که این خاصیت را دارد مسلماً انواع روغن نباتی نیست (که شامل انواع روغن‌های جامد و مایع و سرخ کردنی می‌باشد). روغن مطلوب و مورد نیاز سلول‌های بدن همان روغن‌های طبیعی هستند که به حول و قوه الهی انرژی لازم برای سلولهای ایمنی را فراهم می‌آورد انواع روغن‌های مفید برای بدن ما شامل روغن زرد کرمانشاهی، روغن کنجد، روغن کوهان شتر و روغن دنبه گوسفند می‌باشد.

کربوهیدرات‌های مفید تأثیر گذار بر سیستم ایمنی بدن شامل: خرما، عسل، انجیر، توت خشک و سایر شیرینی‌های طبیعی است و شیرینی هائی که مورد تأئید نیستند مانند: شکر و قند صنعتی است که خود موجب اختلال عملکرد سلولی می‌گردند.

در مورد گوشت‌ها هم بهترین گوشت‌ها شامل: گوشت شتر، گوسفند و همه پرندگان بجز مرغ است.

با رعایت کامل مثلث سلامت سیستم ایمنی چنان تقویت می‌گردد که ویروس‌ها یا نمی‌توانند فرد را مبتلا کنند و یا اینکه اگر فرد مبتلا شود به فرم بسیار خفیف سرماخوردگی مبتلا می‌گردد که دیگر از کار و زندگی نمی‌افتد و می‌تواند تمامی کارهای روزمرۀ خود را انجام دهد.

درصورت ابتلا به سرما خوردگی اقدامات زیر می‌تواند در بهبودی زودرس مفید واقع شود:

1- از خوردن آب سرد، آب شیر، آب معدنی و آب یخ و آب یخچال و آبسردکن خودداری نمائید.

2- بجای آب سرد از آب جوش و خرما استفاده نمایید.

3- از دمجوش های چرا زیاد سرما می‌خوریم؟

با طبع گرم مثل: گل گاوزبان، زعفران، پونه، نعناع، بیدمشک، آویشن و بهار نارنج روزی1 تا 2 لیوان استفاده شود.

4- از قرار گرفتن در معرض کوران خود داری نمائید.

5- در سرما خوردگی از ورزش و فعالیت بدنی سنگین پرهیز شود.

6- از پیاز پخته و شلغم زیاد استفاده نمائید.

7- از آش ساده و انواع سوپ با جعفری زیاد با گوشت گوسفند استفاده نمائید. 

سه شنبه 21/9/1396 - 11:12
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


کارشناس مسئول شبکه بهداشت-درمان شهرستان البرز گفت: انرژی موجود در نان جو، تفاوت چشمگیری با نان گندم ندارد، موصوف کردن نان جو به عنوان«رژیمی» و بدتر از آن«دیابتی»، بی‌معنی است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، «مونا تاچه بندها»، کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت – درمان شهرستان البرز اظهار کرد: نان جو حجیم نمی‌شود و طعم آن به تلخی می‌زند، در غیر این صورت، اگر نان جو خریداری‌شده، حجیم و خوش‌طعم بود، از آرد جو تهیه نشده یا در بهترین حالت از 10 درصد آرد جو و مابقی از آرد گندم، تهیه و رنگ آن به مدد شربت مالت (قند جو) تیره شده است، مصرف چنین نانی برای افرادی که مشکل وزن یا قند خون دارند، چندان سودی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: نان جو واقعی، بی‌شباهت به تکه چوب نیست، ضمن این‌که انرژی موجود در نان جو، تفاوت چشمگیری با نان گندم ندارد و موصوف کردن نان جو به‌عنوان «رژیمی» و بدتر از آن «دیابتی»، بی‌معنی است.

سه شنبه 21/9/1396 - 11:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته