• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4226روز قبل
رمضان
مرحوم آیت الله میرزا جواد ملكی تبریزی می نویسد: از امور مهم در ماه رمضان شب قدر است؛ شبی كه از هزار ماه بهتر و بر اساس روایات از هزار ماه جهاد بهتر، و از سلطنت هزار ماه بهتر، و عبادت آن بهتر از عبادت هزار ماه است.
 
1391/05/17 - 13:52
شب قدر، شب شریفی است كه روزی بندگان، اجل های آنان و سایر امور مردم از خوب و بد در آن مقدر می گردد و شبی است كه قرآن در آن نازل شد. این شب به نص قرآن مبارك است و در روایات اهل بیت (ع) آمده است كه فرشتگان در شب قدر فرود آمده و در زمین پخش می شوند؛ بر مجالس مومنین عبور كرده و بر آنان سلام می كنند و برای دعاهای آنها آمین می گویند تا آنگاه كه سپیده دم طلوع كند.
در روایتی دیگر آمده است كه در این شب دعای كسی رد نمی شود مگر دعای عاق والدین، قطع كننده رحم نزدیك، كسی كه شراب بنوشد و كسی كه دشمنی مومنی در دلش باشد.
در كتاب اقبال از پیامبر اسلام (ص ) روایت شده است كه فرمودند: موسی عرض كرد كه ای خدای من، نزدیك شدن به تو را خواهانم؛ فرمود نزدیكی من از آن كسی است كه شب قدر بیدار شود.
موسی گفت ای خدای من، رحمت تو را می خواهم؛ ندا آمد كه رحمت من از آن كسی است كه در شب قدر به فقیرها رحم كند.
موسی عرض كرد كه خدایا، من خواهان جواز عبور از صراط هستیم و خطاب رسید آن برای كسی است كه در شب قدر صدقه ای بدهد.
موسی عرض كرد خدای من، از درختان بهشتی می خواهم و خداوند فرمود این مال كسی است كه در شب قدر سبحان الله بگوید.
موسی دوباره گفت كه خدای من، رضایت تو را می خواهم، فرمود رضایت من از آن كسی است كه دو ركعت نماز در شب قدر بخواند.
** مراتب شب قدر
بعضی از روایات دلالت بر این دارد كه شب قدر مراتبی دارد و شب قدری كه در قرآن آمده، آن شب قدری است كه آخرین مراحل مشیت الهی در آن صورت گرفته و پس از آن تغییر و تبدیلی انجام نمی شود.
از بعضی روایات نیز برمی آید كه شب نیمه شعبان، نوزدهم، بیست ویكم و بیست وسوم ماه رمضان از شب های قدر بوده و شب آخر، برترین آنهاست و درهمین شب است كه مقدرات در آن، تغییر نمی كند و به احتمال قوی شب بیست وهفتم ماه رمضان نیز از شب های قدر است و كسی كه می خواهد احتیاط كند؛ باید در تمام این پنج شب اعمال شب قدر را انجام دهد.
** كسب آمادگی برای این شب
سزاوار است كسی كه دین و نص روشن قرآن و روایات پیامبر(ص) و آل معصوم او را قبول دارد، تمام سعی خود را جهت آمادگی برای اعمال این شب بكار گیرد.
یكی از كارهایی كه در طول سال می تواند انجام دهد، دعا جهت توفیق در این شب است و این كه بتواند در این شب، محبوب ترین و پسندیده ترین كارها نزد خدا را انجام داده و خداوند این شب را برای او بهتر از هزار ماه قرار داده، و اعمال این شب را به این شكل از او قبول نموده و آن را با بالاترین درجات برای او ثبت، و تا روز دیدار او آن را بپروراند.
سالك باید از خدا بخواهد تا در این شب، نام او را در گروه مقربین نوشته و شناخت، محبت، نزدیكی، پناه، رضایت و خیر خود همراه با عافیتش را نصیب او گردانیده، و به گونه ای از او راضی شود كه خشمی بعد از آن نبوده، و پیامبر و امام، بخصوص امام زمانش (ع) از او راضی شده و او را با آنان در مجلس صدق، نزد سلطان مقتدر جای داده و در بذل تمام توانایی برای فرمانبرداری و به دست آوردن رضایتش، او را موفق و عاقبت او را نزدیكی و رضایتش قرار دهد.
از كارهایی كه مومن می تواند به وسیله آن تمام سعی خود را در این شب بكار گیرد، آن است كه در طول سال برای این شب آماده شده و مقدمات عبادت را فراهم كند. مثلا مكان و لباس مناسب و عطر و صدقه ای را تهیه و مضامین لطیفی را برای مناجات با پروردگار و كلمات برانگیزنده ای را در خطاب آقایان و نگهبانان وحامیانش انتخاب كند و میهمانان مخصوصی را كه مناسب با این شب هستند و چند فقیر را برای صدقه دادن در نظر بگیرد.
برگرفته از: كتاب المراقبات نوشته مرحوم آیت الله میرزا جوادآقا ملكی تبریزی
منبع : ایرنا
سه شنبه 17/5/1391 - 16:41
رمضان
در دعای روز هجدهم ماه رمضان می‌گوییم: "اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَكاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِكُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ بِنورِكَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین."
 
1391/05/17 - 13:52
"خدایا آگاهم نما در آن برای بركات سحرهایش و روشن كن در آن دلم را به پرتو انوارش و بكار به همه اعضایم به پیروی آثارش به نور خودت ای روشنی بخش دل های حق شناسان."
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فرازهای دعای روز هجدهم ماه مبارك رمضان می‌گوید: در دعا هر دو دستتان را بلند كنید و هرچه می توانید دستان خود را بلند كنید. در این حالت خدا زودتر حاجت می‌دهد.
* شرح فرازهای دعا
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز "اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَكاتِ أسْحارِهِ" می‌گوید: خدایا متوجه كن من را تا از بركات سحر ماه رمضان استفاده كنم. مردم از بركات سحر غالبا استفاده نمی‌كنند. در طول سال از سحر باید استفاده كرد به خصوص در ایام ماه رمضان. حافظ می‌گوید "‌آن گنج خداداد كه خدا داد به حافظ / از ورد شب و روز و دعای سحری بود."
وی با بیان اینكه من مرید حافظ نیستم و برخی این شاعر را رد می‌كنند و برخی دیگر او را تایید، اظهار می‌كند: در موارد مشكوك نظریه ندهید. من طرفدار و مرید حافظ نیستم؛ ولی اشعار او را می‌خوانم و گاهی تفال هم می‌زنم. اگر هم حافظ، رد شود به این معنی نیست كه كتاب او را نخوانیم.
این استاد اخلاق ادامه می‌دهد: در شب اول قبر ملائكه نمی‌پرسند "من حافظ؟" اگر هم پرسیدند؛ می‌گویم نمی‌دانم. ولی ملائكه می‌پرسند كه "من ربّك"، رب تو كیست؟ كه در پاسخ باید گفت: "الله جل جلاله ربّی" اگر پرسیدند "من نبیّك" می‌گویم: "محمدٌ نبیی."
نكیر و منكر این سوال‌ها را می‌پرسند. سوال دیگر "من امامك" است كه در پاسخ باید گفت: "علیٌ امامی."
وی ادامه داد: وقتی كه امیرالمومنین حضرت زهرا (س) را دفن كرد، بالای قبر ایستاده بود. نكیر و منكر این سوالات را از حضرت زهرا (س) سوال كردند و حضرت زهرا (س) خدا و پیامبر (ص) را معرفی كرد. گفتند؛ "من امامك" كه در جواب گفت: "هذا فتی، هذا امامی" این جوانی كه بالای سر من ایستاده امام من است.
وی تاكید كرد: خدا كند كه خوب بتوانیم جواب بدهیم و اگر موفق نشویم به خوبی جواب دهیم چه كار باید كرد؟ یكی از دعاهایمان این باشد كه خدایا هنگام مردن لال نمیریم، شهادتین را به زبان بیاوریم و دعای عدیله بخوانیم.
آیت‌الله مجتهد تهرانی ادامه می‌دهد: از بركات سحر استفاده كنید و حتی آنها كه به دلایل شرعی روزه نمی‌گیرند نیز هنگام سحر بیدار شوند و دعا كنند و از بركات سحر بهره ببرند.
این استاد بزرگ اخلاق در ادامه سخنان خود فراز "ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ" را می‌خواند و می گوید: خدایا قلبم را به ضیاء سحر نورانی كن. سحر یك نور و روشنایی دارد و خدایا به آن روشنایی سحر قلبم را روشن كن. قلب‌های ما زنگ زده و چشم و گوش ما آلوده شده است؛ دیگر مانند گذشته با شور عبادت نمی‌كنیم. در ماه رمضان از خدا بخواهیم تا قلبمان را نورانی كند.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در توضیح "وخُذْ بِكُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ" می‌گوید: خدایا كاری كن تا تمام اعضای من از آثار تو پیروی كند. در دعا هر دو دستتان را بلند كنید و هرچه می توانید دستان خود را بلند كنید. در این حالت خدا زودتر حاجت می‌دهد.
وی در پایان سخنان خود می‌گوید: در آخر دعا می‌خوانیم "بِنورِكَ" یعنی به نور خودت این دعای من را مستجاب كن. حال مگر خدا نور دارد؟ بله "الله نور سماوات والارض." در آخر هم می‌گوییم؛ "یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین" ای خدایی كه قلب عارفین را نورانی كردی. اینها كه عارف حقیقی هستند نه عارف زبانی. برخی ریش خود را می‌تراشند و سبیل می‌‌گذرانند و می‌گویند كه من عارف هستم. از دل و عرفان و عشق دم می‌زنند. اینها بچه‌بازی است. عرفانی كه توسط شخص تاریك چهره بیان می‌شود، چه عرفانی است؟ یك وقت امام (ره) از عرفان صحبت می‌كند و یك وقت آدمی كه محاسن ندارد از عرفان صحبت می‌كند. اینها با هم متفاوت است. به هر حال، ای خدایی كه قلب عارفین را نورانی كردی، این دعاها را درباره من مستجاب كن.
منبع : ایرنا
سه شنبه 17/5/1391 - 16:36
آموزش و تحقيقات
دانشمندان استرالیایی با كشف یك پروتئین به پیشرفت مهمی در ساخت واكسن مالاریا دست یافته اند.
 
1391/05/17 - 12:32
به گزارش دیلی میل، این یافته ها نشان می دهد كه افرادی كه نسبت به مالاریا ایمنی می یابند آنتی بادی را می سازند كه در وهله نخست پروتئینی موسوم به PfEMP1 را هدف قرار می دهد. این پروتئین توسط پلاسمودیوم فالسیپاروم تولید می شود و عامل اغلب موارد مالاریاست.
"جیمز بیسون " استاد موسسه برنت و مجری این تحقیقات این یافته ها را در ساخت واكسن موثر علیه مالاریا بسیار مهم دانست .
نتایج این تحقیقات در نشریه Clinical Investigation منتشر شده است.
وی افزود: این یافته ها حاكی از آن است كه كدام پروتئین های مالاریا موسوم به "واریان آنتی ژن های سطحی" را می توان با واكسن موثری هدف قرار داد تا در برابر مالاریا ایمنی ایجاد شود .
بیسون با اشاره به لزوم ساخت واكسنی برای مالاریا افزود: در حال حاضر هیچ واكسن تایید شده برای این بیماری ساخته نشده است .
بر اساس این یافته ها، می توان واكسنی ساخت كه سیستم ایمنی را آن گونه تحریك كند كه واكنش قوی ( یا حمله ای) را علیه پروتئین PfEMP1 مالاریا ایجاد كند.
دكتر "جو- آن چان " یكی از محققان این پژوهش می گوید این یافته ها نشان می دهد زمانی كه سیستم ایمنی به دیگر پروتئین های تولید شده مالاریا هجوم می برد، محافظت خاصی ایجاد نمی كند.
این امر تاكید دارد كه سیستم ایمنی باید به منظور مبارزه موثر با عفونت مالاریا دقیقا هدف خاصی را در نظر داشته باشد.
مالاریا توسط انگلی ایجاد می شود كه گلبول های قرمز خون را عفونی می كند و در آن تكثیر می شوند. انگل مالاریا درون این سلول ها پروتئین های خاصی را تولید می كند كه موجب شود گلبول های قرمز عفونی شوند ، به یكدیگر بچسبند و لخته خونی در عروق بدن ایجاد شوند.
این لخته ها می تواند در عضوهایی مانند مغز ، ریه ها و جفت در زنان باردار صورت بگیرد و بیماری های شدید و مرگ را در پی داشته باشد.
منبع : ایرنا
سه شنبه 17/5/1391 - 16:32
آموزش و تحقيقات
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: مصرف نوشابه های انرژی زا موجب بروز انواع اختلالات گوارشی و افزایش ضربان قلب می شود .
 
1391/05/17 - 12:32
به گزارش دانشگاه علوم پزشكی مشهد ، دكتر "زهرا اباصلتی " یادآور شد كه نوشیدنی های انرژی زا حاوی كافئین،تائورین،گلوكورونولاكتون،اینوزیتول،مالتودكسترین،ویتامین ها و عصاره های گیاهی مانند جین سینگ و شیزاندرا است كه تاثیرات منفی بر سلامتی انسان می گذارد و اختلالات گوارشی یا عوارض قلبی را موجب می شوند.
وی افزایش وزن و چاقی، اسهال ، تهوع ، دل درد ، بی خوابی ، اعتیاد ، اختلال در الكتولیت های بدن و افزایش فشار خون را از دیگر عوارض مصرف نوشابه های انرژی زا دانست و گفت این عوارض زمانی بیشتر می شوند كه این نوشیدنی ها در حجم زیاد مصرف شوند.
اباصلتی خاطر نشان كرد :‌ نوشابه های انرژی زا همچنین باعث از دست رفتن آب بدن درصورت مصرف در حجم بالا می شوند. این موضوع برای ورزشكارانی كه فعالیت بدنی بسیار سنگین دارند ،خطرناك است.
منبع : ایرنا
سه شنبه 17/5/1391 - 16:26
رمضان
در دعای روز هفدهم ماه مبارك رمضان می‌خوانیم: "اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال و اقض لی فیه الحوائج و الامال یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال یا عالماً بما فی صدور العالمین صلّ علی محمدٍ و آل الطّاهرین."
 
1391/05/16 - 08:43
"ای خدا! مرا در این روز به اعمال صالحه راهنمایی كن و حاجت‌ها و آرزوهایم را برآورده ساز. ای كسی كه نیازمند شرح و سوال بندگان نیستی، ای خدایی كه ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی بر محمد و آل اطهار او درود فرست."
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز هفدهم ماه مبارك رمضان با تاكید بر خواندن دعاهای "افتتاح" و "ابوحمزه ثمالی" می‌گوید: خودتان دعا را بخوانید نه اینكه از رادیو گوش بدهید. دعا بخوانید و از خدا بخواهید كه شما را به بلاهایی مانند سیل و زلزله عذاب ندهد.
* شرح فرازهای دعا
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز "اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال" می‌گوید:‌ خدایا من را راهنمایی كن تا اعمال صالح انجام دهم. برخی در این ماه وقت سحر بلند نمی‌شوند و نماز صبح خود را اول وقت نمی‌خوانند. باید سحر بلند شوید و دعا بخوانید.
خودتان دعا را بخوانید نه اینكه از رادیو گوش بدهید. دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی را بخوانید و از خدا بخواهید كه شما را با بلاهایی مانند سیل و زلزله عذاب ندهد.
وی در ادامه می‌گوید: عالمانی كه به روی منبر برای مردم صحبت می‌كنند، باید قال‌الباقر و قال‌الصادق بگوید و كاری به اخبار رادیو و تلویزیون و اتفاقاتی كه در كوچه و خیابان می‌افتد نداشته باشند.
این استاد اخلاق همچنین در شرح "واقض لی فیه الحوائج و الامال" می‌گوید: خدایا احتیاجات و آرزوهای من را برآورده كن. هرچه احتیاجات و آرزوهای شرعی دارم را برآورده كن. مانند اینكه آرزو می‌كنم عروس یا داماد خوب پیدا كنم. خانه‌ام كنار مسجد باشد و رفیق و هم مباحثه خوبی داشته باشم. اینها آرزوهای شرعی است.
وی ادامه می‌دهد: اگر امید داری كه كسی دیگری دعایت را استجابت می‌كند، دعایت مستجاب نمی‌شود. اگر می‌خواهی كه دعایت مستجاب شود؛ ببین در دلت اگر به هیچ كس امید نداری، خدا را صدا بزنی، خدا حاجتت را می‌دهد. توسل هم پیدا كنید مخصوصا به "نرجس خاتون" كه مادر ولی وقت (عج) است. وقتی به پسرش بگوید كه كسی به من متوسل شده، پسر مجبور است به حرف مادرش گوش دهد. البته توسل به همه خوب است اما آنها مقداری طول می‌كشد.
آیت‌‌الله مجتهدی تهرانی در ادامه در شرح "یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال" اظهار می دارد: ای خدایی كه احتیاج نداری من شرح بدهم. خدا خودش همه چیز را می‌داند و احتیاجی ندارد كه ما تفسیر كنیم. نه تنها خدا به تفسیر و سوال احتیاج ندارد، بلكه ائمه ما هم به آن احتیاج ندارند و از احوال ما باخبرند.
وی ادامه می‌دهد: در بخش بعدی دعا می‌خوانیم: "یا عالماً بما فی صدور العالمین" یعنی "ای خدایی كه ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی" حالا چرا خدا احتیاج ندارد به سوال و تفسیر؟ برای اینكه عالم است و به هر چیزی كه در دل مردم عالم است، خدا آگاه است؛ اما باید با خدا باشیم تا كار ما را درست كند.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در توضیح عبارت پایانی دعا می‌گوید: خدایا بر محمد و آل اطهار (ع) درود بفرست.
منبع : ایرنا
دوشنبه 16/5/1391 - 16:16
آموزش و تحقيقات
روغن اومگا -3 می تواند میزان پروتئین هایی عامل بروز التهاب را كاهش دهد. این التهاب ها موجب بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 می شوند.
 
1391/05/16 - 09:30
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، محققان موسسه پزشكی رفتاری دانشگاه اوهایو در یك بررسی به افراد چاق و دچار اضافه وزن در دوزهای مختلف مكمل های غذایی اومگا-3 و دارو نما دادند.
این مطالعه نشان داد چه دوز بالا و چه دوزهای پایین اومگا -3 به كاهش التهاب كمك می كنند.
این پژوهشگران می گویند اگر فردی نمی تواند به طور مداوم ماهی مصرف كند و یا به آن علاقه ندارد، این مكمل ها می تواند بسیار برای واكنش ایمنی افراد مفید واقع شود.
همه التهاب را در بدن خود تجربه می كنند اما محققان موسسات ملی سلامت آمریكا نشان دادند این التهابات در صورت وجود چربی زیادی در بدن مشكل زا شود.
نتایج این تحقیقات در نشریه مغز، رفتار و ایمنی منتشر شده است.
منبع : ایرنا
دوشنبه 16/5/1391 - 16:11
رمضان
ماه مبارك رمضان و گرفتن روزه در نزد اقشار مختلف جامعه الجزایر از تقدس ویژه ای برخوردار است به گونه ای كه در این كشور هیچ مورد تظاهر به روزه خواری حتی از سوی نوجوانان، مسافران و غیر مسلمانان دیده نمی شود.
 
1391/05/15 - 12:58
مسلمانان این كشور كه با غبارروبی و فرش كردن تمامی بخش های مساجد و تزیین آنها با چراغ های رنگی و آماده كردن غذایی چون "شوربا"و شیرینی های ویژه ماه رمضان از ماه خدا استقبال كردند این روزها به رغم گرمای شدید تابستان نیمه ماه رمضان را سپری می كنند.
مردم مسلمان الجزایر در این ماه در دیدار و احوال پرسی های خود با گفتن " رمضان مبارك" و "رمضان الكریم" و "صح الفطركم" ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات از خداوند متعال سلامتی یكدیگر را برای گرفتن روزه مسالت می نمایند.
كشور الجزایر سرزمین وسیعی است با مساجد زیبا و فراوان، مساجدی با یك مناره، دو، سه و تعدادی نیز با چهار مناره كه موذنان برای اعلام زمان غروب آفتاب بر بلندای آنها بر رسالت پیامبر خاتم گواهی می دهند و روزه داران را از وقت افطار آگاه می سازند.
در این كشور در هفت نوبت، برای اقامه نماز شب، امساك و نمازهای پنجگانه از مناره های مساجد اذان در سطح شهر طنین انداز است.
روزه داران در روستاهای دور افتاده نیز با تعقیب خورشید، زمان غروب آفتاب را تعیین می كنند و یا برخی افراد با استفاده از وسیله ای موسوم به "لاسیران" كه صدایی شبیه نفیر دارد، سایرین را مطلع می كنند.
گویی در ماه رمضان، روز و شب در این كشور جای خود را به یكدیگر داده اند و مردم الجزایر بسیاری از ساعات روز را به استراحت در منزل می پردازند و شب ها پس ازافطار تا نزدیك سحر بیدار و در حال گشت و گذار در خیابان ها و میادین شهر هستند.
خیابان ها و معابر پایتخت الجزایر در روزهای ماه مبارك رمضان بسیار روان و در شب ها متراكم از خودرو و در برخی خیابان های مركزی نیز ترافیك سنگینی جاری است.
شرجی بودن هوا همراه با تعطیلات تابستانی مدارس و دانشگاهها هم شاید از دیگر عوامل نبود جنب و جوش در روزهای رمضان است .
ادارات دولتی و نهادهای حكومتی در این ماه فعالیت ویژه و خاصی ندارند و از دیدارهای رسمی، كنفرانس ها و اجلاس های بین المللی و یا حتی كنفرانس های مطبوعاتی مهم خبری نیست.
شب نشینی و بیدار ماندن تا سحر یك سنت دیرینه در میان مردم الجزایر ‎است كه بدلیل بحران امنیتی دهه سالهای 90 و وجود نگرانی‌های امنیتی فوق العاده‌ و حملات تروریستی ، عملا این سنت بطور كامل متوقف شد اما با این حال چند سالی است كه به مدد بهبود وضعیت امنیتی باردیگر مردم به آن روی آورده اند.
از زمان ریاست جمهوری "عبدالعزیز بوتفلیقه" در سال 1999 میلادی شرایط امنتیی ، اقتصادی و اجتماعی الجزایر بشكل تدریجی اما محسوس بهبود یافته است و فعالیت و نشاط طبیعی دوباره به بسیاری از عرصه‌های زندگی از جمله شب نشینی‌های ماه رمضان باز گشته است و هر سال بر رونق آن افزوده می شود.
پس از افطار دسته‌های مختلف زن و مرد بویژه جوانان برای شركت در آیین های ماه رمضان بویژه نماز تروایح به مساجد می‌روند، گروههایی از مردان و جوانان نیز به قهوه خانه‌های سنتی و برخی خانواده‌ها نیز به كنسرت‌های موسیقی آیینی ویژه رمضان كه در نقاط مختلف شهر برپا می شود می‌روند و لحظات شادی را در كنار سایر اعضای خانواده می‌گذارنند.
قهوه خانه‌های سنتی الجزایر دقایقی پس از آغاز وقت افطار ، درها را به روی مشتریان باز می‌كنند و آنها تا نزدیك سحر به گفت و گو درباره موضوعات مختلف از جمله چگونگی سر كردن با گرسنگی و تشنگی بویژه در روزهای گرم ، مسایل سیاسی و اجتماعی و نحوه گذران زندگی می‌پردازند.
بازی‌هایی مثل كارت و دومینو نیز از سرگرمی‌های رایج میان جوانان در قهوه خانه ها، كنار میادین و نقاط مختلف پیاده روها است .
این بازی‌ها جنبه قمار ندارد اما بر اساس یك رسم ، بازنده هزینه قهوه و آب میوه جمع را حساب می‌كند.
درهمین حال حضور گسترده جوانان در صف‌های نماز جماعت بویژه در ماه رمضان طی سالهای اخیر روندی رو به افزایش داشته است
زنان مسلمان الجزایری نیز در این ماه به پخت غذاهایی چون "شوربا با ماكارونی"، " الحریره"، "البربوشه"، الشخشوخه"(نوعی ترید) و" الطاجین" و شیرینی های"قلب اللوز"، "المقروط" و "الزلابیه" می پردازند.
قبل از فرا رسیدن ماه مبارك رمضان مردم مسلمان این كشور اقدام به پاكسازی منازل خود و خانه تكانی به بهترین صورت می كنند.
اهتمام به خواندن قرآن وانجام مراسم دینی متناسب با ماه رمضان بصورت یك رقابت میان خانواده ها انجام می پذیرد كه هرخانواده براساس اداب ورسوم خود این فریضه دینی را پی می گیرد .
بسیاری از خانواده هایی كه فرزندان خردسال آنها برای اولین بار روزه می گیرند، انان را با مراسم خاصی مورد تكریم قرار می دهند و عنایت خاصی به آنها می كنند.
برخی خانواده ها كه كودكان خردسال دارند برای اینكه انان را برای روزه داری در سال های بعد اماده كنند در چند روزی كه با شبهای قدر مطابقت می كنند آنان را به روزه داری تشویق می كنند.
به این كودكان شربتهای حاوی آب ، شكر و لیمو در یك لیوان كه در ان یك انگشتر از طلا قرار دارد تقدیم میكنند این مراسم باید در حضور پدر ، مادر مادربزرگ و پدر بزرگ در كنار سایر افراد خانواده صورت گیرد.
پیشتر نیز مراسمی برای فرزندان ذكور بعنوان مراسم ختنه در مساجد مهم این كشور در ماه رمضان برگزار می شد كه مردم از آن استقبال خاصی می كردند وبا جشن و پایكوبی وخواندن ایاتی از قران كریم وخواندن دعا این مراسم را گرامی می داشتند .
البته لباس های مخصوص هم برای این مراسم از بازارهای مختلف تهیه و به آنها اهدا می شد.
در این مراسم كه به مثابه یك عروسی با شكوه و تشریفات زیاد برگزار می شود زنان ومردان بهترین لباسهای خود را می پوشند و پذیرایی نیز به طور كامل به عمل می آید.
به رغم توجه و اهتمام گسترده مردم به این آیین ، وزارت اوقاف و امور دینی الجزایر در سال های گذشته دستور توقف این مراسم را صادر كرد.
برخی مردم به این اقدام وزارت اوقاف واكنش نشان دادند و خواستار صدور مجوز برگزاری مجدد این مراسم در ماه مبارك رمضان شدند .
وزارت اوقاف وامور دینی الجزایر در چند سال اخیر با برنامه های متنوع مذهبی در مساجد مهم زمینه حضور بیشتر مردم در این اماكن مذهبی را فراهم كرده است.
برگزاری مسابقات محلی و بین المللی تلاوت وحفظ قرآن كریم و دعوت از قاریان برجسته كشورهای اسلامی و همچنین مسابقات قرآن كریم ویژه نوجوان از دیگر برنامه های پر طرفدار در ماه مبارك رمضان در الجزایر است.
منبع : ایرنا
يکشنبه 15/5/1391 - 15:26
رمضان
 
زرق و برق سفره‌های افطار با کیسه بیت‌المال

خبرگزاری فارس: متأسفانه امروز در جامعه ما به وفور مشاهده می‌شود که نیازمندان واقعی با خرما و کمتر از خرما روزه را آغاز می‌کنند و به پایان می‌رسانند در حالی که در گوشه‌ دیگری از همین شهر، زباله‌دان‌های هتل‌ها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها مملو از غذاهایی است که از بیت‌المال هزینه شدند اما به دهان صاحبان بیت‌المال نرسیدند.

خبرگزاری فارس: زرق و برق سفره‌های افطار با کیسه بیت‌المال

افطاری دادن و اطعام نیازمندان یکی از رسوم و سنت‌های ایرانیان بود که این روزها با توجه به چشم‌وهم‌چشمی‌هایی که از گستره خانواده‌ها فراتر رفته و عرصه فعالیت مسئولان را هم گرفته، رنگ و بویی از اطعام مستمندان و مساکین که توصیه معصومین علیهم‌السلام بود، برای آن باقی نمانده است.

در تاریخ دینی ما توصیه‌های شفاهی و رفتارهای عملی متعددی وجود دارد که به ما می‌فهماند هدف اصلی از افطاری دادن و اطعام، چیست و این افطاری باید به چه کسانی تعلق بگیرد.

از توصیه مؤکد پیامبر عظیم‌الشأن اسلام به مؤمنان مبنی بر اینکه روزه‌داران را برای افطار میهمان کنید حتی به اندازه نیمی از خرما تا رفتار امیرالمؤمنین علی علیه‌الاسلام که سه روز پیاپی در هنگام افطار، غذای خود را به مستمندان داد، همگی از اهمیت و جایگاه افطاری دادن در بین معصومین حکایت دارد.

رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم می‌فرماید: «ای مردم! هر کس از شما مومن روزه‌داری را در این ماه افطاری دهد، برای او است در مقابل این عمل، ثواب آزاد کردن بنده و آمرزش گناهان گذشته‌اش».

پیامبر در پاسخ به شخصی که عرض کرد یا رسول‌الله برای همه ما مقدور نیست به روزه‌دار افطاری بدهیم، فرمودند: بترسید از آتش جهنم(بهانه‌جویی نکنید) و اگر چه به یک نصفه خرمایی و یا یک جرعه آب به روزه‌داری بدهید و روزه او را باز کنید به این ثواب بزرگ نائل می‌آیید.

اما با وجود اینکه پیامبر کار ما را برای افطاری دادن آسان کرده و میزان افطاری دادن را تا اندازه یک نصفه خرما و یک جرعه آب تقلیل داده و برای آن هم ثوابی بزرگ بشارت داده‌اند، وصف این روزهای ما و افطاری دادن‌هایمان با سفره‌های رنگین چیز به قصه پر غصه‌ای می‌ماند و بس.

همزمان با آغاز ماه پر برکت رمضا‌ن هر شب شاهد پهن شدن سفره‌های افطاری هستیم اما آیا این افطاری‌ها به دست نیازمندان و مستمندان واقعی می‌رسد یا اینکه تنها بهانه‌ای است برای رسیدن به خواسته‌های نفسانی.

از ریخت‌وپاش‌ها و اسراف‌هایی که در این سفره‌ها و به نام اطعام می‌شود اگر بگذریم، نمی‌توان به راحتی از این گذشت که چرا جای نیازمندان در این سفره‌ها خالی است و ثمری از این غذاهای رنگین به آنها نمی‌رسد.

یکی دیگر از توصیه‌ها درباره افطار و افطاری دادن ساده برگزار کردن آن است اما این روزها افطاری‌ها در بهترین هتل‌های پایتخت داده می‌شود و مسئولان در خرج کردن از بیت‌المال و خودنمایی سعی می‌کنند گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.

این یک واقعیتی است که تقریبا در همه این ارگان‌ها ریخت‌وپاش جزئی لاینفک از افطاری‌ها شده است اما چیزی که نمی‌توان از کنار آن گذشت این است که آیا نمی‌شد به جای اینکه مسئولان در این افطاری‌های رنگارنگ همدیگر را دعوت کنند، به میان مستمندان می‌رفتند ( که این کار هم برای اقدامات تبلیغاتی مؤثرتر از افطاری دادن به مسئولان است) و کسانی که واقعا نیازمند این سفره‌ها هستند را میهمان خود می‌کردند.

این روزها سفره‌های افطاری پای خود میهمانانی را می‌بینند که به جای یاد خدا و حل کردن مشکلات بندگان خدا، صرفا برای استحکام مدیریت خویش تقلا می‌کنند.

بسیاری از مسئولان هم علیرغم اینکه در افطاری دادن نیت خیری دارند اما متوجه نیستند که با ریخت‌وپاشی که در مراسم آنها می‌شود به چه تعداد نیازمند می‌توان کمک کرد؛ مثلا برای آزادی زندانیان میهمانی و افطاری می‌دهند اما فکر این را نمی‌کنند که با پولی که بابت هزینه هتل و تالار و غذاهای رنگارنگ پرداخت می‌شود، می‌توان تعداد بیشتری از زندانیان را آزاد کرد.

به هر حال این روزها و شب‌ها حکایت از تناقض و نفاق در رفتار ما دارد که هنگام سخن گفتن از حمایت از نیازمندان و دستگیری از افتادگان یک‌جور عمل می‌کنیم و هنگام نشستن پای سفره افطار جور دیگر.

این اتفاق، متأسفانه امروز در جامعه ما به وفور مشاهده می‌شود که نیازمندان واقعی با خرما و کمتر از خرما روزه را آغاز می‌کنند و به پایان می‌رسانند در حالی که در گوشه‌ دیگری از همین شهر، زباله‌دان‌های هتل‌ها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها مملو از غذاهایی است که از بیت‌المال هزینه شدند اما به دهان صاحبان بیت‌المال نرسیدند.

نامه امیرالمومنین به "عثمان بن حنیف" به خاطر نشستن بر سفره سرمایه‌داران

از نامه‏هاى امام علی علیه‌السلام به‏ «عثمان بن حنیف انصارى‏» فرماندار بصره، پس از آن که به حضرت گزارش داده شد، که یکى از ثروتمندان بصره، ‏وى را به میهمانى دعوت کرده و او پذیرفته است.

اما بعد! اى پسر حنیف! به من گزارش داده شده که مردى که از متمکنان ‏اهل‏ «بصره‏» است، تو را به خوان میهمانیش دعوت کرده، و تو به سرعت ‏به سوى ‏آن شتافته‏اى، در حالی‌که طعام‌هاى رنگارنگ و ظرف‌هاى بزرگ غذا یکى ‏بعد از دیگرى پیش تو قرار داده مى‏شد.

من گمان نمى‏کردم تو دعوت جمعیتى ‏را قبول کنى که نیازمندانشان ممنوع و ثروتمندانشان دعوت شوند. به آنچه‏ میخورى بنگر (آیا حلال است ‏یا حرام؟). آنگاه آنچه حلال بودنش براى تو مشتبه بود از دهان بینداز و آنچه را یقین‏ به پاکیزگى و حلیتش دارى تناول کن!

آگاه باش! هر مامومى امام و پیشوائى دارد که باید به او اقتدا کند و از نور دانشش بهره گیرد؛ بدان امام شما از دنیایش به همین دو جامه کهنه ‏و از غذاها بدو قرص نان اکتفا کرده است،

آگاه باش! شما توانائى آنرا ندارید که چنین باشید؛ اما مرا با ورع، تلاش عفت، پاکى و پیمودن راه صحیح ‏یارى دهید، به خدا سوگند من از دنیاى شما طلا و نقره‏اى نیندوخته‏ام و از غنائم ‏و ثروت‌هاى آن مالى ذخیره نکرده‏ام و براى این لباس کهنه‏ام بدلى مهیا نساخته‏ام‏ و از زمین آن حتى یک وجب در اختیار نگرفته‏ام.

و از این دنیا بیش از خوراک مختصر و ناچیزى بر نگرفته‏ام. این دنیا در چشم من بى‌ارزش‌تر و خوارتر از دانه تلخى است که ‏بر شاخه درخت‏ بلوطى بروید.

آرى از میان آنچه آسمان بر آن سایه افکنده تنها فدک در اختیار ما بود که آن هم گروهى بر آن بخل و حسادت ورزیدند و گروه دیگرى آن ‏را سخاوتمندانه رها کردند (و از دست ما خارج گردید) و بهترین حاکم‏خدا است.

مرا با«فدک‏»و غیر فدک چکار؟ در حالی‌که جایگاه فرداى هر کس قبر او است که در تاریکى آن آثارش محو و اخبارش ناپدید مى‏شود. قبر حفره‏اى ‏است که هرچه بر وسعت آن افزوده شود و دست‏حفر کننده بازتر باشد، سرانجام‏ سنگ و کلوخ آنرا پر مى‏کند و جاهاى خالى آن را خاک‌هاى انباشته مسدود می‌نماید.

من نفس سرکش را با تقوا تمرین می‌دهم و رام مى‏سازم تا در آن روز بزرگ و خوفناک با ایمنى وارد صحنه قیامت‏شود، در آنجا که همه مى‏لغزند او ثابت و بى‌تزلزل بماند. (فکر نکن من قادر به تحصیل لذت‌هاى دنیا نیستم).

به خدا سوگند اگر مى‏خواستم مى‏توانستم از عسل مصفا و مغز این گندم و بافته‏هاى این ابریشم براى خود خوراک و لباس تهیه کنم. اما هیهات که هوا و هوس بر من غلبه کند و حرص و طمع مرا وادار کند تا طعام‌هاى لذیذ را برگزینم در حالیکه ممکن است در سرزمین‏«حجاز» یا «یمامه‏» کسى باشد که حتى امید بدست آوردن یک قرص نان نداشته باشد و نه هرگز شکمى سیرخورده باشد، آیا من با شکمى سیر بخوابم در حالیکه در اطرافم‏ شکم‌هاى گرسنه و کبدهاى سوزانى باشند؟ و آیا آنچنان باشم که آن شاعر گفته است‏ «این درد تو را بس که شب با شکم سیر بخوابى، در حالیکه در اطراف تو شکم‌هائى گرسنه و به پشت چسبیده باشند»!

آیا به همین قناعت کنم که گفته شود: من امیر مؤمنانم؟ اما با آنان ‏در سختی‌هاى روزگار شرکت نکنم؟!و پیشوا و مقتدایشان در تلخی‌هاى زندگى‏نباشم؟ من آفریده نشدم که خوردن خوراکی‌هاى پاکیزه مرا بخود مشغول‏دارد، همچون حیوان پروارى که تمام همش، علف است و یا همچون حیوان رها شده‏اى که شغلش چریدن و خوردن و پرکردن شکم میباشد و از سرنوشتى‏ که در انتظار او است‏بى خبر است آیا بیهوده یا مهمل و عبث آفریده شده‏ام؟

آیا باید سررشته‏دار ریسمان گمراهى باشم؟ یا در طریق سرگردانى ‏قدم گذارم؟ گویا مى‏بینم گوینده‏اى از شما مى‏گوید: «هر گاه این (دو قرص‏نان) قوت و خوراک فرزند ابوطالب است ‏باید هم اکنون نیرویش به سستى گرائیده ‏باشد و از مبارزات با همتایان و نبرد با شجاعان بازماند».

آگاه باشید! درختان بیابانى چوبشان محکم‏تر است اما درختان سرسبز که همواره در کنار آب قرار دارند پوستشان نازکتر(و کم دوام‌ترند)، درختانى که در بیابان روئیده و جز با آب باران سیراب نمى‏گردند، آتششان‏ شعله‌ورتر و پردوام‌تر است و من نسبت ‏به پیامبر صلى‌الله علیه و آله و سلم همچون روشنى که از روشنائى دیگر گرفته شده باشد و همچون ذراع نسبت‏ به بازو هستم(بنابر این‏روش او را از دست نمی‌دهم).

به‌خدا سوگند اگر عرب براى نبرد با من پشت‏به‏پشت‏ یکدیگر بدهند من به این نبرد پشت نمى‏کنم و اگر فرصت دست دهد که ‏بتوانم آنرا مهار کنم به سرعت‏ به سوى آنان خواهم شتافت و بزودى تلاش‏خواهم کرد که زمین را از این شخص وارونه! و این جسم کج‌اندیش(معاویه) پاک‏سازم، تا سنگ و شن از میان دانه‏ها خارج شود!

اى دنیا! از من دور شو! افسارت را بر گردنت انداختم، تو را رها کردم ‏من از چنگال تو رهائى یافته و از دام‌هاى تو رسته‏ام و از لغزشگاه‌هایت دورى‏گزیده‏ام.

کجایند پیشینیانى که با شوخی‌هایت آنها را مغرور ساختى؟ کجا هستند ملت‌هائى که با زینت‌ها و زخارف خود آنها را فریفتى؟ هان! آنها گروگان گورستان‌هاو درون لحدها شده‏اند(اى دنیا!) سوگند به‌خدا اگر تو شخصى دیدنى و قالبى حسى بودى،حدود خداوند را در مورد بندگانى که آنها را با آرزوها فریب داده‏اى بر تو جارى مى‏ساختم و کیفر پروردگار را در مورد ملتهائى که آنها را به هلاکت افکندى و قدرتمندانى که آنها را تسلیم مرگ ‏و نابودى نمودى و هدف انواع بلاها قرار دادى در آنجا که نه راه پس داشته و نه راه‏پیش،درباره‏ات به مرحله اجرا مى‏گذاردم.

هیهات! کسی که در لغزشگاه‌هاى تو قدم گذارد، سقوط می‌کند. کسى‏ که بر امواج بلاهاى تو سوار گردد غرق مى‏شود. (اما) کسى که از دام‌هاى تو خود را بر کنار دارد پیروز می‌گردد. آنکه از دست تو سالم رسته از این هیچ ناراحت ‏نیست که معیشت او به تنگى گرائیده، چرا که دنیا در نظر او همچون روزى ‏است که زمان زوال و پایان گرفتنش فرا رسیده.

از من دور شو! سوگند بخدا! من رام تو نخواهم شد تا مرا خوارسازى و زمام اختیارم را بدست تو نخواهم سپرد که به هر کجا خواهى ببرى! به‌خدا سوگند،-سوگندى که تنها مشیت‏خداوند را از آن استثناء مى‏کنم- آنچنان نفس‏خویش را به ریاضت وادارم که به یک قرص نان- هر گاه به آن دست‏یابم- کاملا متمایل شود و به نمک، به جاى خورش قناعت نماید و آنقدر از چشم‌هایم اشک ‏بریزم که همچون چشمه‏اى خشکیده، دیگر اشکم جارى نگردد.

آیا همانگونه که گوسفندان در بیابان شکم را پر مى‏کنند و مى‏خوابند یا دسته دیگرى از آنها در آغل‌ها از علف سیر می‌شوند و استراحت مى‏کنند، على‌علیه السلام هم باید از این زاد و توشه بخورد و به استراحت‏ پردازد؟!در این صورت چشمش روشن باد! که پس از سال‌ها عمر به چهارپایان ‏رها شده و گوسفندانى که در بیابان می‌چرند اقتدا کرده است!!

خوشا به حال آن کس که وظیفه واجبش را نسبت ‏به پروردگارش ادا کرده‏، سختى و مشکلات را تحمل نموده، خواب را در شب کنار گذارده تا آنگاه که بر او غلبه کند روى زمین دراز بکشد و دست زیر سر بگذارد و استراحت کند در میان‏گروهى باشد که از خوف معاد، چشم‏هایشان خواب ندارد، پهلوهایشان براى‏ استراحت در خوابگاه‌شان قرار نگرفته، همواره لب‌هایشان به ذکر پروردگار در حرکت است، گناهانشان بر اثر استغفار از بین رفته ‏«آنها حزب الله‏اند،آگاه باشید که حزب الله رستگارانند»! (سوره‏مجادله،آیه‏22)

بنابر این اى پسر«حنیف‏»از خدا بترس! و به همان ‏قرص‏هاى نان اکتفا کن تا خلاصى تو از آتش جهنم امکان‌پذیر گردد.

منبع : خبرگزاری فارس
يکشنبه 15/5/1391 - 15:23
رمضان
کشیش کلیسای «میتودیا» در شهر دالاس آمریکا در همسایگی «شیخ یاسین» امام جمعیت اسلامی اسلامی کالین قرار دارد و این روزها همراه با مسلمانان روزه می‌گیرد و بر سفره آنها حاضر می‌شود.
خبرگزاری فارس: کشیش آمریکایی که همراه با مسلمانان روزه می‌گیرد+عکس
 
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری نورت، کشیش ماگرودر، کشیش کلیسای «میتودیا» در شهر دالاس آمریکاست که در همسایگی «شیخ یاسین» امام جمعیت اسلامی اسلامی کالین قرار دارد.
این کشیش مسیحی این روزها در حال روزه گرفتن همراه با «شیخ یاسین» است و اصرار دارد که 30 روز ماه رمضان را روزه بگیرد.
وی که تجربه روزه گرفتن در کنار مسلمانان و به شیوه مسلمانان را تجربه‌ای خاص می‌داند، روایتی از این تجربه بر روی اینترنت قرار داده که مورد توجه قرار گرفته است.
کشیش ماگرودر نوشته است: اصرارم برای روزه گرفتن برای همراهی با جامعه مسلمانان است و اصرارم وقتی بیشتر شد که دیدم روزه از لحاظ روحانی چه تاثیر عمیقی بر روی شخصیت انسان مسلمان می‌گذارد.
وی آنچنان با مسلمانانی که در همسایگی کلیسای او حضور دارند همراه شده که در نماز آنها حاضر می‌شود و حتی با آنها قرآن می‌خواند و بر سر سفره‌های افطارشان حاضر می‌شود.
این کشیش آمریکایی در اینباره می‌نویسد: هنگامی که وارد جمع آنها(مسلمانان) می‌شوم همه با من به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند گویا فردی مسلمان هستم و من را برای صرف افطار به جمع‌های مختلف مسلمانان دعوت کرده‌اند.
بنابر این گزارش، این داستان بر روی اینترنت حتی موجب توجه گسترده رسانه‌های آمریکایی به این امر شده است و «شیخ یاسین» در یکی از این گزارش‌ها که توسط رسانه‌های آمریکایی منتشر شده گفته است: مردم آمریکا به دنبال حقیقت هستند لذا ما باید تصاویری که موجب تفرقه بین مسلمان و مسیحی می‌شود را از بین ببریم.
منبع : خبرگزاری فارس
يکشنبه 15/5/1391 - 15:20
رمضان
در دعای روز شانزدهم ماه مبارك رمضان می‌خوانیم: "اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِكَ."
 
1391/05/15 - 12:58
"خدایا موفقم دار در این ماه به همراهی كردن با نیكان و دورم دار در آن از رفاقت با اشرار و جایم ده در آن به وسیله رحمت خود به خانه قرار و آرامش به معبودیت خود ای معبود جهانیان."
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در بخشی از شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارك رمضان می‌گوید: حضرت مسیح می‌گوید با سه گروه رفاقت كنید كه یكی از آن‌ها كسانی‌ هستند كه با دیدنشان به یاد خدا می‌افتیم.
* شرح فرازهای دعا
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح "اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ" می‌گوید: خدایا كاری كن كه من با افراد خوب موافقت كنم. مثلا اگر در جایی رای‌گیری است. اگر شخصی خوب است با او موافقت كنم و اگر بد است، به او رای ندهم و در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس به افراد خوب رای بدهم. در رأی‌گیری نگاه كنیم ببینیم چه كسی آدم خوبی است و خدمت خدا می‌كند به او رای دهم، نه به آنهایی كه به ما قول پست و مقام داده‌اند.
وی در ادامه به فراز بعدی دعا اشاره می‌كند و می‌گوید: "وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ" خدایا كاری كن من با بدها رفیق نشوم. جوان‌ با الوات ـ حتی اگر پسر عمویش باشد ـ رفاقت نكند. حال چون "رحم" ‌است، سلام و احوالپرسی كند؛ اما رفاقت نكند. نمی‌شود قطع "رحم" كرد اما از متدینین رفیق انتخاب كنید.
این عالم ربانی در ادامه با اشاره به یك حدیث اظهار می‌كند: حواریون به حضرت مسیح گفتند كه ما به چه كسانی رفاقت كنیم و حضرت مسیح فرمود: با سه نفر. اول كسی كه نگاه به او تو را به یاد خدا بیندازد. دوم كسی كه حرف می‌زند علم شما را زیاد می‌كند. سوم كسی كه با عملش رغبت شما به آخرت را زیاد كنید.
وی ادامه داد: هر كسی انسان را یاد خدا نمی‌اندازد و حتی هر عالمی هم یاد خدا را زنده نمی‌كند. از امام صادق (ع) سوال كردند كه آیا اینكه نگاه كردن به عالم عبادت است، صحت دارد؟ و امام در پاسخ فرمودند كه كلیت ندارد. نگاه كردن به صورت عالمی عبادت است كه تو را به یاد خدا بیندازد.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی تصریح می‌كند: حدیث داریم كه پیش هر عالمی ننشینید مگر اینكه شما را از چند چیز به چند چیز دعوت كند؛ از شك به یقین، از ریاكاری به اخلاص، از رغبت به دنیا به زهد در دنیا.
وی تاكید می‌كند: با كسی نشست و برخاست كنید كه دارای علم باشد و در مباحثه‌ها چیزی به شما بیاموزد و با كسی مجالست و مباحثت كنید كه دارای علم باشد و در مباحثه‌ها چیزی به شما بیاموزد و مجالست و مباحثت با كسی كه سواد ندارد بی‌فایده است. با كسی كه علم می‌داند ولو اگر عمامه ندارد گفت‌وگو و رفاقت كنید.
این استاد بزرگ اخلاق ادامه می‌دهد: رفاقت با كسی كه اهل عبادت و مستجاب است را سفارش می‌كنم. كسی كه اهل نماز شب، زیارت، دعا و انجام مستحبات است.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در ادامه در شرح "وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِكَ" بیان می‌كند: خدایا به رحمت خودت من را در بهشت جای بده. به خدایی خودت. از خدا می‌خواهیم كه به حق خدایی خودش، ما را در بهشت جای بده.
منبع : ایرنا
يکشنبه 15/5/1391 - 15:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته