• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1302روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


 تقویم تاریخ
 


52پیش ازمیلاد:یك قسمت از مذاكرات جلسه سوم مارس سال 52 پیش از میلاد سنای روم حاوی اظهارات چند افسر رومی در باره شكست نظامی از ایران در جنگ كارهه (حرّان) بود كه در بهار سال 53 پیش از میلاد (حدود 9 ماه قبل از آن) صورت گرفته بود و ضمن آن كراسوس كنسول روم كشته شده بود. اظهارات افسران شکست خورده رومی در سنای این امپراتوری به این شرح در تاریخ روم آمده است:
"سپهبد سورنا فرمانده ارتش ایران در این جنگ از تاكتیك و سلاحهای تازه استفاده كرد. هر سرباز سوار ایرانی با خود مشك كوچكی پر از آب حمل می كرد و مانند ما دچار تشنگی نمی شد. به پیادگان با مشكهایی كه بر شتر ها بار بود آب و مهمات می رساندند. سربازان ایرانی به نوبت و با تاكتیك خاصی كه برای ما تازگی داشت از میدان [نبرد] خارج می شدند و به استراحت می پرداختند. سواران ایران قادر به تیراندازی از پشت سر هستند كه ما تجربه آن را نداریم. ایرانیان كمانهای تازه اختراع كرده اند كه با آنها توانستند پای پیادگان مارا كه باسپرهای بزرگ در برابر آنان و برای محافظت از سوارانمان قلعه درست كرده بودیم به زمین بدوزند. ایرانیان دارای زوبین های دوكی شكل بودند كه با دستگاه كاملا تازه ای تا فاصله دور پرتاب می شد. شمشیرهای آنان شكننده نبود. هر واحد تنها از یك نوع سلاح استفاده می كرد و مانند ما خودرا سنگین نمی كرد. سربازان ایرانی حق عقب نشینی و تسلیم شدن ندارند و تا آخرین نفس باید بجنگند. این بود كه ما شكست خوردیم و هفت لژیون را به طور كامل از دست دادیم و به چهار لژیون دیگر تلفات سنگین وارد آمد.

 

 


 
178پیش ازمیلاد:فرهاد یکم شاه ایران از دودمان اشكانی درمارس سال 178 پیش از میلاد دستور ساختن «ری» نوین را در غرب شهر ری (منطقه ورامین ـ جنوب شرقی تهران امروز) صادركرد كه بعدا «ایوان كی» خوانده شده است. مورخین یونانی شهر تازه ـ ایوان کی ـ را «گاراكس یا خاراكس Xarhages» نوشته اند. یونانیان «ری» را هم «راگسRhages» می نوشتند.

 

 
1940م:دولت انگلستان سوم مارس 1940 (12 اسفند 1318) درخواست دولت وقت ایران را برای فروش هواپیمای نطامی رد كرد. نیروی هوایی ایران سالها پیش از آن با خرید هواپیما از آلمان و روسیه شوروی تاسیس شده بود. دلخوری انگلیسی ها بیشتر از این بابت بود كه ایران با كمك ایتالیای موسولینی برای خود یك نیروی دریایی كارآمد به وجود آورده بود و در خلیج فارس موی دماغ انگلستان شده بود. به علاوه، تمایل به آلمان در بسیاری ازمقامات وقت ایران دیده می شد.

 
 
 
 

 
1324ش:دكتر مصدق نماینده تهران در مجلس شورای ملی در جلسه 12 اسفند سال 1324 به شوروی كه حاضر به خارج ساختن نیروهایش از ایران نمی شد اعتراض كرد و سران مسكو را افرادی خواند كه به تعهد خود و میثاقهای جهانی و موازین بین المللی كه ضامن رعایت حقوق ملتهاست بی اعتنا هستند و بااین كار خود، حاكمیت ملتها و صلح جهانی را به مخاطره می افكنند و كره زمین را به صورت جنگلی كه قوی ضعیف را پاره می كند در می آورند و از این راه، تمدن بشر راتضعیف و خارج از اخلاقیات می سازند. وی گفت كه مماشات با رهبران مسكو بر میزان توقعات آنان می افزاید؛ جهان حساب و كتاب دارد باید با سماجت قضیه را دنبال كرد.

 
دكترمصدق گفته بود كه رهبران مسكو باید بدانند كه ایران با تاریخ درخشان و مردم وطندوست خود اروپای شرقی نیست و با تجربه از 140 سال گذشته نمی خواهد که دست نشانده شود.

 
با انعكاس این مطالب در رسانه های جهان، كمتر از سه هفته بعد ترومن رئیس جمهوری آمریكا به شوروی اخطاركرد كه اگر نیروهایش را از ایران خارج نسازد آمریكا هم نیرو به ایران خواهد فرستاد.

 

 
1329ش:اجتماعات تهران با هدف درخواست لغو قرارداد نفت با انگلستان و ملی كردن صنعت نفت در 12 اسفند 1329 (سوم مارس 1951) بیش از روزهای دیگر بود و چهار روز بعد رزم آرا نخست وزیر كه مخالف ملی شدن نفت بود جان خود را بر سر این مخالفت گذارد. در این اجتماعات از هرگروهی ــ ملی گرا، مذهبیون و كمونیست ــ دیده می شد.

 
 

 
1943م:ادوارد ساونكو (لیمونوف) شاعر و نویسنده روس و صاحب یك فرضیه «ناسیونال سوسیالیسم» تازه، موسس حزب «ناسیونالیست بلشویكز = ناسیونال بلشویسم» و منادی انقلابی از نوع جدید كه از آغاز فعالیت های انتخاباتی روسیه شهرت بیشتری یافته 22 فوریه 1943 (درست 65 سال پیش) به دنیا آمده است. لیمونوف نام مستعار و قلمی اوست، زیرا كه پوستش كمرنگ و اصطلاحا لیمویی است و دوستانش از نوجوانی اورا با این نام خطاب می كردهند. وی كه هشت سال (از 1974 تا 1982) در آمریكا اقامت اجباری داشت و یكی از كتابهایش را كه «این من هستم؛ ادی!» عنوان دارد در آنجا منتشر ساخت كه بعدا به روسی، آلمانی، و ... هم ترجمه شد و بیش از یك میلیون نسخه فروش داشت می گوید كه «آمریكائیسم» از «كاپیتالیسم» جداست، هردو به حال جهان زیان آورند و بر مردم آمریكاست كه دولتشان را مجبور به ترك و یا تعدیل این دو روش كنند كه توجه جوانان آمریكایی به تعیین نامزدها در مسابقه های انتخاباتی جاری نشان داد كه درصدد آن تغییر برآمده اند.

 
وقتی كه از لیمونوف سئوال می شود؛ او كه هشت سال از كمكهای رفاهی (ولفر) آمریكا استفاده كرده بود چرا با سیاستهای آن كشور تا این حد مخالف است؛ می گوید كه آمریكا دنیا را می چاپد، و این پول از خود آن نیست و به علاوه، كمك معیشتی به پناهندگان سیاسی را به خاطر تبلیغ سیاسی علیه دولتهای بخصوصی می دهد. اگر دولت آمریكا وارد جنگ سرد با شوروی نشده بود، دولت مسكو آن همه مامور اطلاعاتی نداشت كه به من (در آن زمان یك جوان) اشاره كنند: از عقیده ات (سوسیالیسم ملی) دست بردار و یا از كشور (وطن خود) برو، و گرنه جای تو سیبری خواهد بود كه من مجبور شدم به آمریكا بروم و چون بیكار بودم نان آنان را بخورم. لیمونوف كه به روسی، انگلیسی و فرانسه تكلم می كند گفته است كه 44 كتاب نوشته از جمله 15 داستان و به نوشتن كتاب و مقاله ادامه می دهد.

 
لیمونوف كه پس از خروج اجباری در سال 1974 از وطن به ترتیب در اتریش، ایتالیا، آمریكا و فرانسه زندگی می كرد در سال 1991 به وطن بازگشت و به انتشار نشریه «لیمونكا» دست زد كه هنوز چاپ می شود. مقامات روسیه فدراتیو بعدا او را به دادگاه بردند كه «لیمونكا» در اذهان یك مفهوم دیگر هم دارد و آن «نارنجك دستی كوچك، شبیه لیمو» است و این نام درحقیقت تهدیدكردن دولت است كه دادگاه این اتهام را نپذیرفت.

 
فرضیه های لیمونوف كه هركدام در یك كتاب قرارداده شده اند متعددند. فرضیه های شماره یك او عبارت است از:

 
تمدن نوین. وی معتقد است كه كار بشر با این تمدن به جایی نمی رسد و این «بن بست» در طول تاریخ بارها و به دفعات به اثبات رسیده است. ، این تمدن فسادآفرین شده و مقام انسانی را تنزل داده و به انحطاط می كشاند. در این تمدن، مردم آنچه را كه می گویند عمل نمی كنند و یا عكس آن را انجام می دهند، آزمند، بیرحم و خودخواه شده اند و به خاطر پول یكدیگر را پاره می كنند. این تمدن را نمی توان اصلاح كرد، جز با انقلاب ـ انقلابی از نوع فرهنگی، و تا چنین انقلابی روی ندهد؛ بشر آرامش و سعادتی را كه در جستجویش است به دست نخواهد آورد.

 

 

 

 
 
 
1875م:برای نخستین بار در تاریخ ورزش، سوم مارس 1875 و در مونترآل کانادا هاکی روی یخ Ice Hockey (نوعی بازی چوگان روی یخ) سازمان داده شد. سرگرمی انفرادی سریدن و لیزخوردن روی یخ سابقه هزاران ساله دارد ولی از این تاریخ دارای سازمان، تیم، قواعد و اصول شده است. قواعد این بازی ازجمله شمار بازیکنان هرتیم که شش نفر باید باشند، دیسک بازی و گلر (گلی) و نوع کفش (اسکیت) در نشریه مونترآل گازت انتشار یافت. به علت طبیعت یخ، این بازی باید در سالن سرپوشیده انجام شود. هاکی روی یخ از سال 1920 بر بازیهای المپیک (زمستانی) اضافه شده است. هم اکنون 69 کشور دارای تیم های هاکی روی یخ هستند.

 
تاریخ ورزش از آرتور هاکیArthur Hockey ـ اشراف زاده انگلیسی به عنوان تنظیم کننده و مدرنیزه کننده بازی هاکی یاد کرده است که عنوان این بازی از نام او گرفته شده است. وی در قرن هفدهم می زیست و ظاهرا در سال 1614 اصلاحات خودرا درباره بازی قدیمی هاکی (چوگان) منتشر کرد و تعمیم داد.

 

 


 
1857م:سوم مارس 1857 انگلستان و فرانسه به چین اعلان جنگ دادند و جنگ دوم تریاک آغاز شد که تا سال 1860 ادامه یافت و به شکست نظامی چین انجامید. در جریان این جنگ، قدرت های جهانی دیگر به انگلستان و فرانسه پیوسته بودند. طبق قراردادهای پایانی این جنگ، دولت وقت چین که از توان نظامی کافی برخوردار نبود قبول کرد که تجارت تریاک انگلستان با چین قانونی شود که نتیجه اش اعتیاد چینی ها بود. طبق این قراردادها، دولت چین موافقت کرد که بنادر خودرا به روی قدرت های وقت بازبگذارد، از واردات این کشورها عوارض گمرکی نگیرد، مانع مهاجرت کارگران «پرکار و ارزان مزد» چینی به آمریکای شمالی (کانادا و ایالات متحده) و مستعمرات قدرتها نشود، کشتی های نظامی آنان بتوانند وارد بنادر چین شوند، مانع فعالیت مروجّین مسیحیت نشود و هرگونه قرارداد به زبان انگلیسی نوشته شود. مورخین معاصر نوشته اند که تسلیم چین به این شرایط باعث رشد امپریالیسم شد، به همانگونه که پس از فروپاشی شوروی نیز فعالیت های امپریالیستی شدت گرفت. نخستین جنگ تریاک، تنها میان چین و انگلستان روی داده بود زیرا که چینی ها تریاک ها انگلیسی ها را که از هند به چین صادر می شد به دریا ریخته بودند. در این جنگ «هنگ کنگ» چین به تصرف انگلستان درآمده بود.

 
 

 
1878م:سوم مارس 1878 برغم مخالفت انگلستان، قرارداد پایان جنگ روسیه و عثمانی معروف به پیمان «سن استفانو» میان دو دولت امضاء شد. روسیه از این جنگ كه تا دروازه های استانبول گسترش یافته بود، دو هدف داشت؛ یكی اجباركردن عثمانی به تایید استقلال صربستان، مونته نگرو، مقدونیه و بلغارستان بود كه اكثریت جمعیت این منطقه اسلاو و همنژاد روسها هستند و دیگری بسط نفوذ خود از طریق این اسلاوها (اسلاوهای جنوبی) تا مدیترانه. انگلستان رقیب قدیمی استعماری روسیه مایل به این کار نبود، مخصوصا نمی خواست كه بلغارستان به دریای سیاه و دریای اژه راه یابد.

 
با این كه انگلستان برای ادامه جنگ با روسیه به كمك عثمانی كشتی جنگی فرستاده بود و این كشتی ها به تنگه «بسفور» (منطقه استانبول) رسیده بودند، سران عثمانی ترجیح دادند كه با روسیه سازش كنند، زیرا می دانستند كه انگلستان تنها به منافع خودش می اندیشد. عثمانی با امضای پیمان «سن استفانو» درعین حال روسیه و انگلستان را در برابر یكدیگر قرارداد.

 
در واکنش به این پیمان، انگلستان به تحریک صربستان و بلغارستان برضد یکدیگر پرداخت و ایندو را به جان هم انداخت و هنگامی كه روسیه برای پایان دادن به جنگ این دو كشور همسایه به میاجیگری پرداخت انگلستان نیز وارد مذاكرات شد كه از سوم مارس 1886 در بوخارست آغاز گردیده بود. مذاكرات بوخارست موفق به برقرارای صلح میان صربها و بلغارها شد ولی، دیگر انگلستان از منطقه بالكان خارج نشد و اثر انگشتش همه جا در رویدادهای بعدی بالكان مشاهده می شد.

 
 
 

 
1878م:دولت آلمان به صدر اعظمی بیسمارک هفت سال پس ازاینکه موفق شد آلمانی هارا به زیر یک پرچم بیاورد و امپراتوری اعلام کند از مارس 1878 سیاست خارجی تازه ای در پیش گرفت و این سیاست پایه استعماری و سهم خواهی داشت ولی بدون درگیری بارقیبان. اجرای این سیاست نیاز به این داشت که میان قدرتهای اروپایی به جای معارضه سازش بر قرار باشد. با همین هدف، دولت آلمان کنگره برلن را در 13 ژوئیه 1878 برای حل اختلاف مستعمراتی اروپائیان و تصاحب مسالمت آمیز سایر سرزمین ها، ایجاد تفاهم میان قدرتهای اروپایی و در همین راستا رفع بحران تازه روابط انگلستان و روسیه و تشكیل داد. دراین كنگره بود كه تمامی قفقاز به روسیه، بوسنی ــ هرزگوین به اتریش، قبرس به انگلستان و کنگو به بلژزیک داده شد و میان اروپاییان برسر تقسیم آفریقا توافق بعمل آمد و .... همچنین قرارشد كه بلغارستان، مقدونیه و آلبانی با حفظ استقلال خود؛ اسما ( و تشریفاتی) جزیی از امپراتوری عثمانی به شمار آیند.

 
در كنگره برلن دیسراییلی نخست وزیر یهودی انگلستان از فرصت استفاده كرد و اندیشه روسیه از ایجاد یك اتحادیه سراسری «پان اسلاو» از خاوردور تا دریای آدریاتیك را افشاء كرد. اما، این افشا گری با مداخله بیسمارك به حمایت از روسیه به جایی نرسید.

 
انگلستان به تحریكات خود در خارج از جلسات كنگره ادامه داد و صربستان و بلغارستان را به جان هم انداخت و هنگامی كه روسیه برای پایان دادن به جنگ این دو كشور همسایه به میاجیگری پرداخت انگلستان نیز وارد مذاكرات شد كه از سوم مارس 1886 در بوخارست آغاز گردیده بود.

 
 
 
 

 

 

 
1917م:نیروهای انگلیسی كه با هدف بیرون آوردن بین النهرین از دست عثمانی وارد این سرزمین شده بودند از سوم مارس 1917 حمله به شهر بغداد را آغاز كردند و این شهر هشت روز بعد (11 مارس) به تصرف آنان درآمد. از نظر انگلیسی ها بغداد كلید تصاحب نفت عراق و سلطه بر سرزمین های عربی و کلید آسیای غربی بشمار می رود. منطقه بغداد از زمان تاسیس تیسفون و استقرار پایتخت ایران در آنجا در سال 135 پیش از میلاد مركز قدرت در شرق بوده است. پس از اشكانیان و ساسانیان، عباسیان آنجا را پایتخت خود قرار دادند و دولت عثمانی با دادن امتیازات فراوان به ایران، بغدادرا از آن خود کرده بود و سلطان عثمانی پس از استقرار در بغداد بود که خودرا خلیفه مسلمین سنّی اعلام کرد. عثمانی عملا از بغداد بود که بر مناطق عربی شرق مصر حكومت می كرد. در جریان جنگ انگلستان با عثمانی برسر عراق، نیروهای عثمانی شدیدا مقاومت کردند و در چند نبرد ازجمله زد و خورد مدائن (نه چندان دور از طاق کسری) واحدهای انگلیسی را به عقب رانده بودند. حكومت انگلیسی ها بر بغداد آسان نبود و دائما گرفتار بپاخیزی، شورش و زد و خورد بودند. انگلیسی ها بودند که عراق را از سه ایالت مختلف المذهب و نژاد بوجود آوردند، مرزهایش را طبق سیاست خود ترسیم و نام قدیمی ایرانی آن (اراک = ایراک) را برآن نهادند. در دوران ساسانیان، ایالتی که تیسفون (پایتخت) در آن واقع شده بود و تا کویت امروز امتدادداشت «اراک، به کسر الف» خوانده می شد.

 

 


 
1938م:سوم مارس 1938 کمپانی آمریکایی «استاندارد اویل کالیفرنیا» و شریک آن کمپانی «تکزاس اویل» در منطقه دمام واقع در جنوب شرقی کشور سعودی (نه چندان دور از شهر ظهران و خلیج فارس) نفت کشف کردند. شهر الدمام Ad Dammam حاکم نشین ایالت جنوب شرقی کشور سعودی اینک سومین شهر این کشور پس از جده و ریاض است.

 
کمپانی استاندارد اویل 29 ماه مه 1933 از پادشاه وقت کشور سعودی امتیاز اکتشاف نفت گرفته بود که نزدیک به پنج سال بعد موفق به کشف آن شد. یک سال پس از کشف نفت در بحرین بود که این کمپانی تلاش کرد تا از پادشاه سعودی امتیاز اکتشاف و استخراج نفت بگیرد زیرا که متوجه شده بود که سراسر منطقه دارای ذخایر نفت خام است. این ماده چند دهه قبل از آن در ایران و بعدا در عراق کشف و استخراج آن آغاز شده بود. کمپانی استاندارد اویل در سال 1944 بر شعبه خود در کشور سعودی نام آرامکو = Arabian American oil Company گذارد. در سال 1950 و در جریان مبارزات ملت ایران به ملی کردن نفت خود، عبدالعزیز ابن سعود پادشاه وقت کشور سعودی نیز با تهدید به ملی کردن، از کمپانی آمریکایی خواست که قسمتی از سهام آرامکو و سهم بیشتری از درآمد نفت را به آن دولت بدهد. پس از یک رشته تحولات دیگر، آرامکو از 1988 به «سعودی آرامکو» تغییر نام داده است. کشور سعودی اینک بزرگترین صادرکننده نفت درجهان است و ذخایر نفتی آن نیز بیش از سایر کشورهاست و هرسال حدود 3 میلیارد بشکه نفت استخراج می کند.

 
 

 
2003م:چند تلاش در جهان با هدف جلوگیری از تعرض نظامی آمریکا به عراق در یکم و دوم مارس 2003 بعمل آمده بود که تفسیرنگاران آن را بیداری وجدان جهانیان خوانده و ابراز خوش بینی کرده بودند!. این تلاش های بی ثمر، ظاهری از این قرارداشت:

 
ــ اعلامیه نشست سران عرب در شرم الشیخ مصر. این نشست با رد كامل استدلال آمریکا و تاکید این دولت بر لزوم تعرض نظامی به عراق و تهدید آن یا هركشور عربی دیگر خواسته بود که مسئله عراق از راههای مسالمت آمیز و درچارچوب سازمانها و قوانین بین المللی حل شود. این نشست كشور های عربی را از شركت در مساعی جنگی علیه عراق و یا هر كشور عربی را منع و تلاش آمریكا به تغییر رهبری عراق را محكوم و تاكید كرده بود كه هرگونه تغییرات داخلی باید به اراده مردم عراق صورت گیرد نه از خارج تحمیل شود كه مغایر حقوق مردم است و اعلام داشته بود كه اگر قرارست منطقه از وجود سلاحهای كشتار جمعی پاك شود اسراییل هم باید عاری از این نوع سلاحها گردد. (دیدیم که هیچیک از موارد این اعلامیه رعایت نشد و به صورت سطوری بر کاغذ باقی ماند).

 
ــ دولت روسیه ملاحظات را كنار گذارد و رسما گفت كه آماده است به خاطر حفظ ثبات جهان، در شورای امنیت از «وتو» استفاده كند و مانع جنگ آمریکا با عراق شود. كمونیستهای روسیه در روز «مدافعان وطن» از پونین خواسته بودند كه با ایستادگی در برابر عزم آمریكا به جنگ، اراده و شخصیت خود را نشان دهد. (دیدیم که آمریکا شورای امنیت را دور زد و بدون مجوز آن، عراق را اشغال نظامی کرد).

 
ــ دستگاههای سنجش افكار گزارش كرده بودند كه شیراك رئیس جمهوری [وقت] فرانسه با ادامه مخالفت با حمله نظامی به عراق برای خود و فرانسه در سطح جهان پرستیژ ویژه كسب كرده است. (دیدیم که این مخالفت از وضعیت "حرف" تجاوز نکرد).

 
ــ پارلمان تركیه با استقرار نیروهای زمینی آمریكا در آن كشور و حمله از خاك تركیه به عراق موافقت نكرد.

 
ــ مخالفان تونی بلر نخست وزیر [وقت]انگلستان روش او در قبال عراق را مشابه سیاست و ژست های هیتلر در اواخر دهه 1930اعلام كردند. (که این هم فقط حرف بود، گو اینکه این انتقاد از بلر همچنان ادامه دارد).

 
ـــ تظاهرات ضد جنگ در سراسر جهان ادامه داشت و در كشور شیلی برای جلب توجه افكار عمومی، صدها تن از تظاهر كنندگان به حالت برهنه در خیابان راهپیمایی كردند.

 

 
1974م:سوم مارس 1974 یک هواپیمای مسافربر شرکت هواپیمایی ترکیه از نوع «دی سی ـ 10» در سر راه خود از پاریس به لندن در خاک فرانسه سرنگون شد که 346 تن کشته شدند. این مرگبارترین سانحه هوایی تا آن زمان بود. هواپیماهای سه موتوره «دی سی ـ 10» در پی چند حادثه پرتلفات از بیشتر خطوط مسافری حذف و به قسمت باربری منتقل شده اند، ولی نه در خط هوایی آمستردام ـ تهران!.

 
 
 
 

 
2008م:سوم مارس 2008 نتیجه انتخابات ریاست جمهوری روسیه فدراتیو که روز پیش از آن انجام شده بود به این شرح اعلام شد:

 
ــ دمیتری مدودیف (سنتریست و نامزد حزب روسیه متحد به رهبری پوتین): 2/70 درصد آراء

 
ــ زیوگانوف (كمونیست): 17/8 درصد آراء

 
ــ ژیرینوفسكی (ناسیونالیست): 4/9 درصد آراء

 
ــ بوگادوف (لیبرال دمكرات): 3/1 درصد آراء

 
این «درصدها» در عین حال تغییرات ایدئولوژیک (تفکر سیاسی) روسها را در دهه یکم قرن 21 نشان می دهد. مدودیف برغم قولی که در مسابقه های انتخاباتی داده و گفته بود که با مصرف الکل که عامل «بی خیال شدن» روسهاست مبارزه خواهد کرد برنده شد. گفته شده است که در انتخابات مارس 2012 ولادیمیر پوتین (فعلا نخست وزیر، ولی قدرت اصلی پشت پرده) که از 2000 تا 2008 رئیس جمهور روسیه بود باردیگر نامزد این مقام خواهد شد. مدودیف قبلا رئیس دفتر پوتین بود.

 
مدودیف رئیس جمهور منتخب از هفتم ماه ماه 2008 كار خود را به عنوان سومین رئیس جمهوری روسیه پس از فروپاشی شوروی آغاز كرد. وی كه هنگام آغاز بکار در سمت رئیس جمهور 42 ساله بود، جوانترین رئیس جمهوری روسیه در طول تاریخ جمهوریت این کشور بشمار می رود. وی كه هنگام فروپاشی شوروی 25 ساله بود از نسل پس از این رویداد (معمّاگونه) بشمار آورده شده است.

 
 
 
 
دمیتری مدودیف در جریان فعالیتهای انتخاباتی، ضمن ارائه برنامه هایش گفته بود كه تلاش خواهد كرد مصرف الكل را در روسیه كاهش دهد. به باور وی، بسیاری از مشكلات اجتماعی ـ اقتصادی روسیه، افراط روس ها درمصرف الكل بوده که این كار عادت آنان شده است.

 
با اینکه ولادیمیر پوتین همچنان به صورت مرد نیرومند روسیه باقی مانده است، در جریان انتخابات مدودیف (متولد 14 سپتامبر 1965) قول داده بود كه بیش از پیش ثبات را در روسیه برقرار كند و برنامه هایی را که از آغاز قرن 21 به اجرای درآمده است ادامه دهد، مبارزه با فساد را تا پاك كردن سازمانها و افراد دنبال كند، به سازمانهای تولیدی استقلال عمل بیشتری دهد و به اصحاب دانش و ابتكار كمك كند تا وابستگی اقتصاد روسیه به درآمدهای ناشی از صادرات نفت و گاز كاهش یابد.

 
 
مدودیف تحصیلات خود در رشته حقوق را در سال 1990 (سال پیش از فروپاشی شوروی) به پایان برده، والدینش مدرّس دانشگاه بودند و لذا با سختی های زندگی آشنا نبوده و در طول حكومت سوسیالیستی شوروی سمتی نداشته تا دراین زمینه تجربه و حتی علائق داشته باشد. نیمی از عمر كاری او در تدریس و نیم دیگر به صورت همكاری با شهردار زادگاه خود، سن پترزبورگ، معاونت دفتر كاخ كرملین، ریاست دفتر ولادیمیر پوتین و معاونت نخست وزیری طی شده بود. وی مدتی هم وكیل قضایی در امور شركتها بود. مدودف همزمان با معاونت نخست وزیری روسیه، ریاست هیات مدیره كمپانی دولتی نفت روسیه (گازپروم) برعهده داشت. مدودف همچنین از طرّاحان و مجریان بهبود امور مسكن و درمان روسیه بشمار می رود. از گذشته او چنین استنباط می شود كه علاقه مند به نوعی اقتصاد آزاد، رفاه ملت و اقتدار جهانی هرچه بیشتر روسیه است.

 
 

 

 

 
 
 
2008م:پس از اعلام نتایج انتخابات، مدودیف بامداد سوم مارس 2008 در نطقی گفته بود: ما تصمیم گرفته ایم که باهم (با پوتین) به راهی كه روسیه از آغاز قرن 21 گام در آن نهاده است ادامه دهیم. ما باهم پیش خواهیم رفت، پیشروی بیشتری خواهیم داشت و پیروز خواهیم بود.

 
تفسیرنگاران غرب كه معمولا در قبال امور روسیه نظر دولتهایشان را بازتاب می دهند همچنانکه انتظار می رفت دمكراسی روسیه را با این جا به جایی افراد زیر سئوال برده بودند، حال آنكه دمكراسی خودشان هم تعریفی ندارد و ....

 
سناتور وقت هیلری كلینتون و متقاضی وقت نامزدی حزب دمكرات در انتخابات نوامبر 2008 ریاست جمهوری آمریكا (که بعدا به وزیر امور خارجه شدن قانع شد!) پس از اطلاع از پیروزی مدودیف در واكنش خود، به روش انتخاباتی روسیه ایراد گرفت. وی قبلا هم گفته بود كه مدودیف دست پرورده پوتین بوده و عامل اجرای برنامه ها و سیاست های او خواهد بود و به این ترتیب تغییری در روسیه حاصل نخواهد شد. این ایراد در حالی وارد آمده بود که به گزارش نیویورك تایمز، بانو كلینتوت و باراك اوباما كه در آن زمان باهم برای كسب نامزدی حزب دمكرات آمریكا در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر 2008 این كشور رقابت می کردند در یك مناظره تلویزیونی كه در آخرین هفته ماه فوریه 2008 انجام شده بود نتوانسته بودند حتی نام مدودیف را تلفظ كنند و بگویند كه سابقه و اندیشه هایش چیست، مخصوصا كه بانو كلینتون پس از چند بار تلفظ اشتباه، سرانجام گفته بود «مدودوا» كه مونث «مدودیف» است.

 

 
2008م:انفجارهای انتحاری كه از عراق آغاز شده بود، بعدا به افغانستان و سپس پاكستان گسترش یافته است. این روش مبارزه که در این گوشه از جهان به صورت امری روزمره درآمده و به همین سبب پیشگیری از آن هم بسیار دشوار شده است می رود که جهانی شود. دوم مارس 2008 پاكستان شاهد یكی از این انفجارها بود، و پرتلفات تر از همه. در این روز یك نفر كه مواد منفجره بربدنش بسته بود در اجتماعی از ریش سفیدان منطقه «درّه آدم خیل» در شمال غربی پاكستان كه طبق معمول در یك زمین باز برپا شده بود خودرا منفجر كرد و باعث مرگ 80 نفر و جرح بیش از یكصد تن دیگر شد. عكس های زیر یك مجروح این رویداد مرگبار، قسمتی از بقایای اجساد سوخته، و زمین خون آلود را پس از جمع آوری اجساد نشان می دهد.

 
 

 

 

 
 
 
 
2008م:محمود احمدی نژاد در دور اول ریاست جمهوری اش دوم مارس 2008 برای یك دیدار دو روزه از عراق وارد بغداد شده بود. سابقه خصومت دولت عراق در دوران حكومت حزب بعث با ایران، ادامه درگیری های شیعیان و سنّیان عراقی و نیز ادامه استقرار نظامی آمریكا در عراق ـ مخالف شماره یك جهانی جمهوری اسلامی ایران، سبب شده بود كه رسانه ها در گوشه و کنار جهان به این دیدار توجه بیشتری کنند. در مذاكرات طرفین، سرمایه گذاری سنگین ایرانیان در عراق و نیز راههای كمك ایران به ثبات و امنیت آن كشور بررسی شد. در گزارش رسانه های آمریكا درباره این سفر، این جملات عموما به چشم می خورد: "درجایی كه جورج دبلیو بوش كه بیش از 140 هزار نظامی در عراق دارد به صورت محرمانه و آن هم برای هشت ساعت به عراق می رود، احمدی نژاد این چنین با تشریفات و علنی به آنجا سفر می كند و از فرودگاه با اتومبیل به شهر بغداد وارد می شود. جریان دیدار جورج بوش تا خروج وی از عراق منتشر نمی شود ولی برنامه سفر احمدی نژاد هفته ها پیش از انجام آن اعلام می شود.".

 
چند روز پس از انجام این دیدار گفته شده بود که برای ربودن احمدی نژاد در طول سفر در عراق توطئه طرح شده بود که شکست خورد. در مارس 2009 (یک سال بعد) نیز هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس تشخیص مصلحت نظام برای دیداری از عراق وارد بغداد شده بود. وی پس از دیدار طالبانی رئیس جمهور عراق از ایران به بغداد رفته بود.

 
عكس های زیر، از دیدار احمدی نژاد و وزیر امور خارجه کابینه اش از عراق در مارس 2008 و ملاقات با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور برداشته شده و در رسانه ها انتشار یافته بود:

 
 
 

 
1193: صلاح الدین ایوبی حاكم كرد مصر و سوریه و مدافع جهان اسلام در برابر هجوم صلیبیون اروپایی در گذشت.

 
1259: هلاكوخان ایلخان مغول ایران دمشق را تصرف كرد. وی 10 فوریه 1258 بغداد را متصرف شده بود و آخرین خلیفه عباسی را كشته بود.

 
1837: دولت واشنگتن استقلال جمهوری تكزاس را برسمیت شناخت.

 
1847: الكساندر گراهام بل اسكاتلندی مخترع تلفن به دنیا آمد.

 
1861: الکساندر دوم تزار روسیه در سالروز سلطنت خود با صدور اعلامیه ای به سرفدم در روسیه پایان داد (Serfdom خرید اراضی زراعی با کشاورزان ـ کشاورزان وابسته به زمین زراعی که هشتاد درصد نفوس آن زمان روسیه را تشکیل می دادند). الکساندر دوم سوم مارس 1855 تزار روسیه شده بود. وی در سال 1881 ترور شد.

 
1871: كنگره آمریكا با وضع یك قانون به استقلال سرخپوستان ( بومیان ) این كشور در اراضی محصور خود پایان داد.

 
1815: دولت آمریكا به الجزایر كه كشتی ها و اتباع این كشور را بازداشت كرده بود اعلان جنگ داد.

 
1904: ویلهلم دوم امپراتور (قیصر) آلمان نخستین رهبر یک کشور بود که پیام رسمی خودرا در صفحه گرامافون (طریقه ادیسون) ضبط کرد. دهها سال طول کشید تا نوار ضبط صوت ساخته شود.

 
1905: نیکلای دوم تزار روسیه که با تظاهرات و ناآرامی رو به رو شده بود با ایجاد مجلسی مرکب از نمایندگان منتخب به نام «دوما» موافقت کرد. این اقدام تزار دمکراسی طلبان روس را راضی نکرد و ناآرامی ها ادامه یافت و تزار دوم مارس 1917 اجبارا تفویض اختیارات کرد که بازهم بی نتیجه بود و در اکتبر این سال (طبق تقویم قدیم ـ ژولیان؛ نوامبر) انقلاب بلشویکی همه چیز را در آن امپراتوری زیر و رو کرد.

 
1917: نیكلای اول تزار روسیه تفویض اختیار كرد و دولت موقت قدرت را به دست گرفت كه هشت ماه بعد انقلاب بلشویكی این دولت موقت را بركنار ساخت.

 
# 1923: مجله هفتگی خبری تایم با ماهیت محافظه کارانه (راستگرایی و ضد کمونیسم) انتشار خودرا آغاز کرد. این مجله توسط دو روزنامه نگار؛ Henry Luce و Briton Hadden انتشار یافت که Hadden شش سال بعد درگذشت. Henry Luce یک آمریکایی متولد چین بود. والدین او در چین مروّج یک فرقه مسیحیت بودند که وی به دنیا آمد. مجله تایم همزمان با آمریکا در لندن، هنگ کنگ و سیدنی نیز طبع و منتشر می شود، البته با مطالب کمی متفاوت. تیراژ این مجله در فوریه 2010 جمعا سه میلیون و چهارصد هزار بود.

 
1928: نیروی هوایی انگلستا ن وهابیون مسلح را كه از كشور سعودی به مرزهای عراق و كویت رخنه كرده بودند بمباران كرد . در آن زمان عراق و كویت تحت الحمایه انگلستان بودند.

 
1942: یک اسکادران بمب افکن ژاپنی به شهر بروم Broome استرالیا حمله برد و در این بمباران بیش از یکصد استرالیایی کشته شدند. "بروم" که شهری ساحلی در منطقه کیمبرلی است در غرب استرالیا واقع شده است و قبل از مهاجرت انگلیسی ها، مسکن قبیله یاوورو Yawuru بود. مهاجران انگلیسی بسیار از بومیان استرالیا ازجمله یاووروها را نابودکردند و برجایشان نشستند. امپراتوری ژاپن می گفت که آسیا مال آسیایی هاست و مهاجران اروپایی که به حالت تعرض وارد استرالیا و ... شده اند باید حکومت را به بومیان بسپارند. جغرافیون آسیایی از دیرزمان، خواندن استرالیا به عنوان اقیانوسیه (اشاره به قاره ای جدا از آسیا)را بخشی از توطئه استعمارگران اروپایی بیان کرده اند که به این ترتیب خواسته اند برای آن سرزمین ماهیّت جداگانه بتراشند تا اعتراض آسیاییان به مهاجرنشین انگلیسی ساختن آن را عملا ردّ کرده باشند.

شنبه 12/12/1396 - 9:40
تاریخ

امروز 9 اسفند برابر با 28 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است.

 


1357 ش - صدور حكم امام خمینی (ره) مبنی بر تشكیل بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، یك مجموعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است كه در نهم اسفند 1357ش با دستور حضرت امام خمینی(ره) خطاب به شورای انقلاب، تاسیس شد. امام خمینی(ره) در قسمتی از فرمان خویش فرمود: "شورای انقلاب اسلامی به موجب این مكتوب مأموریت دارد كه تمام اموال منقول و غیرمنقول سلسله پهلوی و شاخه‏ها و عُمّال و مربوطین به این سلسله را كه در طول مدت سلسله غیرقانونی از بیت‏المال مسلمین اختلاس نموده‏اند به نفع مستضعفان و كارگران و كارمندانِ ضعیف، مصادره و منقولات آن در بانك‏ها در شماره‏ای به اسم انقلاب به اینجانب سپرده شود و غیرمنقول از قبیل مستغلات و اراضی، ثبت و ضبط شود تا به نفع مستمندان صرف گردد." به دنبال صدور این فرمان از سوی امام خمینی(ره) تشكیلاتی به نام بنیاد مستضعفان جهت حفظ و حراست از اموال عمومی مصادره شده، توسط شورای انقلاب تشكیل گردید و اولین اساسنامه بنیاد، مشتمل بر 25 ماده در هفتم تیر 1358، تصویب و به تایید شورای انقلاب رسید. حساسیت و ضرورت نظارت دقیق‏تر بر این مجموعه عظیم و هماهنگی بیشتر با برنامه‏های دولت، موجب شد كه حضرت امام در 26 شهریور 1359ش، شهید محمدعلی رجایی، نخست وزیر وقت را برای اداره بنیاد منصوب نمایند.

 

 

چهارشنبه 9/12/1396 - 10:36
تاریخ

امروز 9 اسفند برابر با 28 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است.

 

1930 - سالمرگ احمدشاه قاجار؛ تنها شاه میهندوست دودمان قجر

سلطان احمد شاه قاجار نهم اسفند 1308 (28 فوریه 1930) درست 4 سال و 4 ماه پس از خلع قاجاریه از سلطنت ایران در 32 سالگی در پاریس و در تبعید درگذشت. وی دچار اضافه وزن و بیماری كلیوی بود. احمدشاه را در تیرماه 1288 در 12 سالگی برجای پدرش نشانده بودند كه سه سال و چند ماه پس از كودتای ژنرال رضاخان، از سلطنت خلع شده بود. احمد شاه به اراده خود به اروپا رفته بود كه دیگر به او اجازه بازگشت داده نشده بود.


احمدشاه قاجار



از بررسی خاطرات رجال آن زمان و رفتار احمدشاه چنین بر می آید كه نمی توان نسبت به وطندوستی او تردید كرد. وی بر خلاف دیگر سلاطین قاجاریه، فردی اهل مطالعه، دارای تفکر سیاسی و از وضعیت جهان نسبتا آگاه بود و سیاستها را می شناخت و راه گریز از آنها می دانست ولی وسیله و امكانات او محدود بود؛ نه ارتشی قابل ملاحظه داشت و نه بودجه كافی. بی خیالی رجال، اوضاع زمان و مداخله بیگانه هم مانع از آن بود كه بتواند اقدامی كند. او در23 سالگی با مهارت تمام كودتای ژنرال رضاخان ــ سید ضیاء را از سر گذرانیده بود. پس از آنکه احمدشاه در مهمانی پادشاه انگلستان در لندن حاضر نشد کلمه ای در تایید قرارداد آن دولت با وثوق الدوله بگوید که ایران را عملا تبدیل به یک سرزمین تحت الحمایه انگلستان می کرد، مورخان متفق القول وی را مردی میهندوست و ذاتا نیرومند توصیف کرده اند. شاید همین ایستادگی احمدشاه، به طرح نقشه کودتا و مآلا به حذف وی انجامید.

چهارشنبه 9/12/1396 - 10:32
تاریخ

امروز 9 اسفند برابر با 28 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است.

 

1881 - روزی که شهر «مرو» هم از دست رفت

28 فوریه 1881 نیروهای روسیه شهر تاریخی مرو را تصرف و ضمیمه قلمرو آن كشور كردند. «مرو» بارها حاكم نشین خراسان بزرگ، از شهرهای باستانی ایران و مهد فرهنگ ایرانی و احیاء زبان و ادبیات فارسی بود و سامانیان بزرگترین كتابخانه عمومی را كه الگوی كتابخانه های امروز جهان شده است در آنجا تاسیس كرده بودند. كتابخانه مرو در عین حال بزرگترین كانون پژوهشی قرون وسطا و نیز مركز تالیف و ترجمه و تكثیر كتاب به زبان فارسی بود. روسها قبلا بخارا و خیوه را تصرف كرده بودند. دولت وقت تهران دو واحد نظامی برای دفاع از مرو به فرماندهی دو شاهزاده قاجار روانه ساخته بود كه بین راه در حوالی قوچان، میان این دو شاهزاده اختلاف شخصی بروز كرد و به علت رنجش یكی از آنان از دیگری و بازگشت، ماموریت به اجرا در نیامد!

 


استالین هنگام مرز بندی مجدد و ایجاد جمهوری در منطقه فرارود برحسب ملیّت و زبان محلی، مرو و بخارا را به تاجیكستان پارسی زبان نداد كه مبادا روزگاری با ایران و افغانستان، باردیگر امپراتوری ایران را تشكیل دهند.

تهران نه تنها اعتراضی به این تقسیم بندی استالین نکرد بلکه در صدد برنیامده است تا تلفظ عامیانه «عشق آباد» را اصلاح كند و دست كم از روزنامه ها بخواهد تا آن را با رسم الخط درست «اشك آباد» بنویسند كه بنای آن مربوط به دوران اشكانیان و زمان پادشاهی اشک یکم است.

چهارشنبه 9/12/1396 - 10:30
تاریخ

امروز 9 اسفند برابر با 28 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است.

1522 - آغاز قیام مردم سوئد علیه استعمار دانمارك

در 28 فوریه 1552م قیام مردم سوئد علیه سلطه و نفوذ پادشاه دانمارك كه سوئد و نروژ را تحت سلطه خویش قرار داده بود، به وقوع پیوست. رهبری این قیام را یكی از شاهزادگان سوئد به نام گوستاو وازا به عهده داشت. او به كمك دهقانان و مردم پروتستانْ مذهب سوئد برای استقلال این كشور به پا خاست. در نتیجه این قیام مردمی، پادشاه دانمارك خلع شد و گوستاو وازا به سلطنت رسید و سلسله وازا را در سوئد پایه‏گذاری كرد. این سلسله پس از نزدیك به سه قرن حاكمیت بر سوئد در سال 1818م توسط مارشال برنادوت یكی از فرماندهان ارتش فرانسه كه عملاً از 6 سال قبل از آن، قدرت را در دست داشت، منقرض شد.

چهارشنبه 9/12/1396 - 10:28
تاریخ

امروز 9 اسفند برابر با 28 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:

202 پیش از میلاد - حکومت هان بر چین با تاجگذاری گائوزو آغاز شد و چهار سده تداوم یافت.

 

امپراطور گائوزو

چهارشنبه 9/12/1396 - 10:27
تاریخ


تقویم تاریخ - 9 اسفند

 



1881م:28 فوریه 1881 نیروهای روسیه شهر تاریخی مرو را تصرف و ضمیمه قلمرو آن كشور كردند. «مرو» بارها حاكم نشین خراسان بزرگ، از شهرهای باستانی ایران و مهد فرهنگ ایرانی و احیاء زبان و ادبیات فارسی بود و سامانیان بزرگترین كتابخانه عمومی را كه الگوی كتابخانه های امروز جهان شده است در آنجا تاسیس كرده بودند. كتابخانه مرو در عین حال بزرگترین كانون پژوهشی قرون وسطا و نیز مركز تالیف و ترجمه و تكثیر كتاب به زبان فارسی بود. روسها قبلا بخارا و خیوه را تصرف كرده بودند. دولت وقت تهران دو واحد نظامی برای دفاع از مرو به فرماندهی دو شاهزاده قاجار روانه ساخته بود كه بین راه در حوالی قوچان، میان این دو شاهزاده اختلاف شخصی بروز كرد و به علت رنجش یكی از آنان از دیگری و بازگشت، ماموریت به اجرا در نیامد!.

استالین هنگام مرز بندی مجدد و ایجاد جمهوری در منطقه فرارود برحسب ملیّت و زبان محلی، مرو و بخارا را به تاجیكستان پارسی زبان نداد كه مبادا روزگاری با ایران و افغانستان، باردیگر امپراتوری ایران را تشكیل دهند.

 
تهران نه تنها اعتراضی به این تقسیم بندی استالین نکرد بلکه در صدد برنیامده است تا تلفظ عامیانه «عشق آباد» را اصلاح كند و دست كم از روزنامه ها بخواهد تا آن را با رسم الخط درست «اشك آباد» بنویسند كه بنای آن مربوط به دوران اشكانیان و زمان پادشاهی اشک یکم است.

 
 

 
1878ش:چاپ نخستین دفتر اطلاعات تلفن شهری مركب از اسامی و نشانی و شماره های تلفن مشتركین بر حسب حرف اول نام آنان كه یك نوع كتاب رفرنس (منبع) بشمار می رود 26 فوریه 1878 در شهر «نیو هیون» آمریكا به پایان رسید و توزیع آن آغاز شد و اینك تقریبا همه شهرهای جهان دارای چنین دفترچه هایی هستند، جز تهران چندین میلیونی، و كتابخانه های عمومی نسخه هایی از این دفتر ها را در قسمت كتب راهنمای دپارتمان رفرنس خود نگهداری می كنند تا مورد استفاده مراجعین قرار گیرد. باید دانست كه شهر 10 ــ 12 میلیون نفری تهران از آغاز دهه 1960 (4 دهه پیش) فاقد دفترچه اطلاعات (راهنما) تلفن است. قبلا تهران دارای چنین دفتری بود كه وسیعا مورد استفاده خبرنگاران قرار می گرفت. كاركنان مراكز 118 نمی توانند جانشین دفاتر چاپی اطلاعات تلفن شوند زیرا كه تنها یك پاسخ سریع می دهند، ولی برای جست و جوگر، مقایسه شماره ها، آدرسها و اسامی مشابه و ... مورد نظر است. در شهر بزرگی چون تهران، دفاتر راهنمای تلفن می تواند منطقه ای باشد و جست و جوگر همه را در اختیار داشته باشد. تغییر پی در پی شماره تلفن ها كه در همه جا مرسوم است نمی تواند یك عذر موجه باشد و به همچنین هزینه چاپ؛ زیرا در كشورهای دیگر، تغییرات پیش شماره هر ماه به پیوست قبوض اشتراك ارسال می شود كه می توان آنها را به دفترچه الصاق كرد و درآمد دفترچه ها از آگهی ها (یلو پیج) به مراتب بیش از هزینه چاپ و توزیع آنهاست.

 
 

 
1308ش:سلطان احمد شاه قاجار نهم اسفند 1308 (28 فوریه 1930) درست 4 سال و 4 ماه پس از خلع قاجاریه از سلطنت ایران در 32 سالگی در پاریس و در تبعید درگذشت. وی دچار اضافه وزن و بیماری كلیوی بود. احمدشاه را در تیرماه 1288 در 12 سالگی برجای پدرش نشانده بودند كه سه سال و چند ماه پس از كودتای ژنرال رضاخان، از سلطنت خلع شده بود. احمد شاه به اراده خود به اروپا رفته بود كه دیگر به او اجازه بازگشت داده نشده بود.

 از بررسی خاطرات رجال آن زمان و رفتار احمدشاه چنین بر می آید كه نمی توان نسبت به وطندوستی او تردید كرد. وی بر خلاف دیگر سلاطین قاجاریه، فردی اهل مطالعه، دارای تفکر سیاسی و از وضعیت جهان نسبتا آگاه بود و سیاستها را می شناخت و راه گریز از آنها می دانست ولی وسیله و امكانات او محدود بود؛ نه ارتشی قابل ملاحظه داشت و نه بودجه كافی. بی خیالی رجال، اوضاع زمان و مداخله بیگانه هم مانع از آن بود كه بتواند اقدامی كند. او در 23 سالگی با مهارت تمام كودتای ژنرال رضاخان ــ سید ضیاء را از سر گذرانیده بود.

 
 

 

 

 1921م: 28فوریه 1921 دولت لنین به منظور خنثی كردن توطئه های انگلستان، با افغانستان یك پیمان دوستی دائمی، كمك متقابل و عدم مداخله در امور یكدیگر را امضاء كرد و تا دهها سال، سیاست بی طرفی و عدم تعهد افغانستان به دلیل همین پیمان بود. دولت لنین چنین پیمانی را هم با ایران امضاء كرد و ایران در برابر الغاء همه دعاوی و امتیازات و مطالبات روسیه تزاری، متعهد شده بود كه با دولتهای مخالف و معارض روسیه شوروی «هم ـ پیمان» نظامی نشود (عهدنامه 1921)، ولی شاه سابق با وارد ساختن ایران به پیمان بغداد (سنتو) و دادن اجازه به آمریكا كه در چند نقطه در ایران بر ضد روسیه دستگاه استراق سمع مستقر سازد عملا مفاد آن قرارداد را نقض كرده بود. پس از انقلاب، دولت موقت به نخست وزیری مهدی بازرگان عهدنامه 1921 را یكجانبه لغو كرد كه این اقدام با شتاب زیادی که در انجام بکاررفت در برابر علامت سئوال است.

 
 

 
1979م:تئودور شولتسTheodoe W. Schultz اقتصاددان آمریکایی و برنده جایزه نوبل سال 1979 که توجه ویژه به سرمایه انسانی (Human Capital) یک ملت کرده است 26 فوریه 1998 در 96 سالگی درگذشت. این استاد اقتصاد براین باور بود که ارزش واقعی اقتصادیات یک کشور نسبت مستقیم با استعداد اتباع آن کشور دارد و استعدادرا می توان بوجودآورد و تقویت کرد. پروفسور شولتس در تالیفات خود به ملل جهان اندرزداده است که هرچه بیشتر در زمینه پرورش استعداد سرمایه گذاری کنند Investment in Human Capital و اتباع آگاه، توانا و دارای شخصیت بسازند. وی در رساله خود «Human Capital Theory» نوشته است که تجدید حیات (ریکاوری) اقتصادیات آلمان و ژاپن در مدتی کوتاه پس از انهدام در جنگ نتیجه آموزش و پرورش خوب و سالم این دو ملت بود که انسانهای میهندوست، دارای توان کامل تفکر و محاسبه ساخته بودند. آموزش و پرورش خوب و متناسب آدمهای مولّد بار می آورد ـ آدمهایی که تفکر عمومی و برنامه دارند و کار جمعی (تیم ورک) می کنند و نفع جامعه را بر سود خود مقدم می دارند، و عقب ماندگی مردم خاورمیانه (طبق بررسی دکتر شولتس) این است که کار تیمی و تنظیم برنامه و اجرای دقیق آن را یاد نگرفته اند و نفع خودرا مقدم می دارند (خودخواه هستند). دکتر شولتس در کتاب سرمایه آموزش و پرورش Educational Capital از این سیاست آلمانی ها تمجید کرده است که نوجوانانی را که در مدارس میانی (معادل راهنمایی تحصیلی) پیشرفت نشان نمی دهند به دوره های «تکنیکال اجوکیشن» می فرستند تا برای کارخانه ها، تکنیسین و کارگر ماهر شوند. شولتس در تالیف دیگر خود «برنامه ریزی اقتصادی» توصیه کرده است که دولتها اقتصاد کشاورزی خودرا قربانی صنعتی کردن و اقتصاد پیشرفته نکنند که هرسه بموازات هم لازمند. وی برنامه ریزی اقتصادی را یک هنر هردولت دانسته است. در این کتاب، وی اصول چهارگانه آدام اسمیت به نام «سرمایه دائمی» را از دیدگاه تازه ای تفسیر کرده است که آن اصول عبارتند از: بارورکردن زمین، داشتن ماشین (ابزار کار و تولید) خوب، سرمایه انسانی و مهارت درتجارت کالا (صادرکردن محصولات اضافی و واردکردن کالای مورد نیاز واقعی از نوع مرغوب و با بهای مناسب).

 

 


 
2009م:کمپانی رسانه ای «سکریپس Scripps» مالک ده کانال تلویزیونی، 15 روزنامه، یک خبرگزاری و دهها فرستنده رادیویی و مجله از 27 فوریه 2009 انتشار یکی از روزنامه هایش ـ راکی ماونتین نیوز Rocky Mountain Newsـ را متوقف ساخت و اعلام کرد که زیاندهی رسانه های چاپی و صوت و تصویری ادامه دارد که به لحاظ اقتصادی تحمل پذیر نیست. «راکی ماونتین نیوز» که در دنور Denver انتشار می یافت و 96 نویسنده و خبرنگار در آن مشغول بکار بودند دو ماه دیگر 150 ساله می شد. این روزنامه در سال 2008 شانزده میلیون دلار زیان روی دست کمپانی ناشر آن گذارده بود و در طول 14 ماه گذشته هر ماه بطور متوسط 14 هزار مخاطب از دست داده بود. آخرین شماره این روزنامه که مربوط به 26 فوریه است در 52 صفحه و با تیتر "خداحافظ" انتشار یافته بود. جان تمپل John Temple سردبیر اجرایی «راکی ماونتین نیوز» در اجتماع روزنامه نگاران که در «دنور» برپا شده بود گفت که تلاش کمپانی برای یافتن یک طالب خرید برای روزنامه حتی به بهای نازل (زیر قیمت ازریابی شده) به جایی نرسید و مجبور به بستن آن شد. وی چنین افزود: گسترش آنلاین ها و نیز کمبود روزنامه نگارانی که بتوانند خودرا با شرایط قرن 21 تطبیق دهند و در چنین بازار و شرایطی کار کنند؛ رسانه های چاپی ـ جز مجله ها ـ کانال های تلویزیونی، ولی نه رادیوها را دیر و یا زود به سرنوشت ما دچار خواهند کرد. زیرا که مخاطبان همان مطالبی را که ما در اختیارشان می گذاریم ساعت ها زودتر، آسانتر، کلاسه شده، از چندین منبع و به رایگان در اینترنت مطالعه می کنند و دیگر، نیازی به خرید و خواندن روزنامه و دیدن تلویزیون ندارند؛ مگر اینکه تحول ایجاد کنیم. ما تلاش کردیم تا مطالب دیگری به آنان بدهیم که موفق نشدیم به حد کافی روزنامه نگار که بتوانند این نوع مطالب را تهیه کنند و مطابق حوصله مخاطب قرن 21 که مجهز به سواد کامپیوتر است بیابیم؛ حتی با دستمزد ماهانه 20 هزار دلار. روزنامه نگاران نسل نو بمانند سایر مردم می خواهند از زندگی لذت ببرند، نمی خواهند بمانند نسل پیش از خود زندگی کنند که روزنامه نگار باشند و لذا از خواب و آسایش خود نمی زنند و فداکاری حرفه ای هم که لازمه روزنامه نگار بودن است نمی کنند زیرا که عاشق نیستند ـ عاشق ژورنالیسم. تمپل گفت که توقف انتشار چاپی یک روزنامه دلیل مرگ آن نیست و ادیشن آنلاین ادامه یافت که هزینه اش پنجاه برابر کمتر است، اعلان چندانی هم از دست نمی رود به این شرط که مطالب عمدتا محلی و اختصاصی باشد.

 مسئله تنها مربوط به «راکی ماونتین نیوز» نبوده است؛ از پانزدهم دسامبر 2008 تا 27 فوریه 2009 (ظرف 74 روز) 33 روزنامه آمریکایی اعلام ورشکستگی کردند و خودرا در پناه قاضیان دادگاههای مربوط قراردادند تا بتوانند بکار ادامه دهند. کمپانی رسانه ای معروف «هرست Hearst Corp» اعلام کرده است که اگر مشتری برای خرید [موسسه] روزنامه سانفرانسیسکو کرونیکل ـ روزنامه دوازدهم آمریکا ـ پیدا نشود آن را تعطیل خواهد کرد!. تیراژ سانفرانسیسکو کرونیکل که در سال 1865 (144 سال پیش) و پس از افتادن کالیفرنیا به دست دولت واشنگتن (شکست مکزیک در جنگ) و درجریان گلد راش (هجوم از شرق آمریکا به غرب برای استخراج طلا) تاسیس شده است در 14 ماه گذشته از یک میلیون نسخه به 345 هزار کاهش یافته و این کاهش با وجود داشتن یک تحریریه 275 نفری ادامه دارد و دلیل عمده آن، کهنه بودن مطالب و قرارداشتن آنها از قبل در اینترنت و به رایگان در دسترس مخاطبان بودن است. این روزنامه که زمانی «مارک تواین» در آن دارای ستون اختصاصی بود در سال 2008 پنجاه میلیون دلار زیان داده بود. کمبود نویسنده مناسب هم (نویسنده ای که خواست مخاطب قرن 21 را درک کند و توان برآوردن این خواست را داشته باشد) یکی دیگر از مشکلات این روزنامه است که بدون یافتن چنین نویسندگانی نخواهد توانست شکل و فرمت آن را تغییر دهد تا مطالبش با اینترنت فرق داشته باشد. به علاوه، اعلان های کلاسه شده (اصطلاحا نیازمندی ها) که «مخاطب نگهدار» بشمار آمده اند رو به کاهش گذارده اند زیرا که دهندگان این آگهی ها هم متوجه اینترنت و ماشین هایی نظیر «ای ـ بی» شده اند و یا اینکه آنها را به «شاپر» ها می دهند تا جداگانه چاپ کنند و به ضمیمه روزنامه ها توزیع و یا در فروشگاهها بگذارند.

 
نیویورک تایمز که برای نخستین بار به زیاندهی افتاده است ماه گذشته مجبور شد از «Carlos Slim Helu کارلوس سلیم حلو» میلیاردر لبنانی تبار مکزیک 250 میلیون دلار وام بگیرد (که طبق یک شایعه، از مالکان این روزنامه شده است که از قرن نوزدهم متعلق به یک خانواده از یهودیان آمریکایی بوده است). این کارلوس سلیم ثروت خودرا از راه خرید یک کمپانی سلفون (موبایل) دولتی در آمریکای لاتین که خصوصی سازی شده بود به دست آورده است.

 

 


 
4پیش ازمیلاد:سنای روم 28 فوریه سال 4 پیش از میلاد مسیح به منظور جلوگیری از مهاجرت روستانشینان به شهر رم و سایر شهرهای بزرگ كه بر مسائل شهری و مشكلات ناشی از تفاوت فرهنگ شهرنشینی و فرهنگ روستانشینی می افزود و سبب كاهش تولیدات كشاورزی می شد، برشهر نشینی مالیات تعیین كرد و برای حومه خارج از دروازه های شهر «رم» نیز محدوده معین ساخت. 1973 سال بعد شهر تهران هم دارای محدوده شد که بیش از ده سال دوام نیافت. تصمیم سنای روم که 330 سال رعایت می شد کمک بزرگی به آبادی روستاهای قلمرو این امپراتوری بود. دولت برزیل چون نتوانست مانع مهاجرت به شهر «ریو دو ژانیرو» شود در سال 1960 شهر تازه ای ساخت و پایتخت را به آنجا منتقل کرد. شهر واشنگتن پایتخت ایالات متحده 307 میلیونی کمی بیش از هفتصد هزار جمعیت دارد.

 
 

 
1502م:یکم مارس زادروز شهر شش میلیونی «ریو دو ژانیرو» برزیل است که سومین شهر بزرگ آمریکای لاتین بشمار می آید. پرتغالی ها در جریان دریاپیمایی در آمریکای جنوبی، یکم ژانویه 1502 به محلی که شهر ریو بعدا در آنجا ساخته شد رسیدند. فرانسویانی که تجارت چوب سرخ می کردند در این محل مستقرشدند. پرتغالی ها که خودرا مالک برزیل می دانستند پس از اطلاع از استقرار فرانسویان در آن محل به آنجا رفتند و ضمن یک زد و خورد خونین آنان را بیرون راندند و در یکم مارس 1565 بنای شهر ریو را گذاردند و مرکز حکومت خود بر برزیل قرار دادند. پادشاه پرتغال که توسط ناپلئون از کشور خود رانده شده بود از سال 1808 تا 1821 در ریو اقامت کرد و به این ترتیب شهر ریو دو ژانیرو در این فاصله عملا پایتخت پرتغال و مستعمرات آن شده بود. «ریو» تا سال 1960 پایتخت برزیل بود و چون دولت برزیل نتوانست مانع مهاجرت به این شهر و بزرگ شدن آن شود شهر برزیلیا را در مرکز کشور ساخت و به آنجا نقل مکان کرد. این اقدام دولت برزیل دارد یک مدل در جهان می شود و بسیاری از دولتها درصدد برآمده اند تا پایتخت را از شهرهای رو به افزایش جمعیت به شهرهای کوچک منتقل و مانع مهاجرت شوند. تمرکز جمعیت در یک شهر مسائل اقتصادی ـ اجتماعی متعدد بوجود می آورد و فسادخیز است. بسیاری از انقلابات از چنین شهرهایی و از نارضایی های ناشی از فساد و کمبودها آغاز شده است.

 

 
1854م:28 فوریه سال 1854 پنجاه سیاستمدار آمریكایی كه نظرات مشابهی داشتند در تالار عمومی دبیرستان «ریپان Ripon» ایالت ویسكانسین جمع شدند و حزب جمهوریخواه آمریكا را تاسیس كردند .

 
این حزب از ششم ژوئیه همین سال فعالیت خود را آغاز كرد. سران ایالات متحده از 1860 تا 1932 از این حزب بودند كه از آن پس به مدت 20 سال زمام این كشور به دست حزب دمكرات افتاد و از سال 1953 به بعد متناوبا یكی از دو حزب زمام امور را در دست داشته است.

 
دو حزب عمده آمریكا ایدئولوژی خاص ندارند و به صورت احزاب سایر كشورها عضو گیری نمی كنند و بیشتر اعضای دو حزب «هوادار» محسوب می شوند كه سریعا هم تغییر موضع می دهند. حزب جمهوری خواه به سیاست خارجی توجه بیشتری دارد و حزب دمكرات به اوضاع داخلی. در آمریكا تاسیس حزب محدودیت ندارد و تشریفات دست و پاگیر در كار نیست.

 
 
 
 

 
1967م: 28فوریه سفر یك هفته ای ریچارد نیكسون به جمهوری خلق چین پایان یافت كه به نوشته خود او مهمترین اقدام وی در طول زندگی سیاسی اش بود. در این دیدار، نیكسون موفق شد كه با مائو بنیاد گذار چین نوین ملاقات كند. مذاكرات سیاسی نیکسون عمدتا با چوئن لای نخست وزیر وقت چین و دستیار مائو صورت گرفت و این گفتگوها گاهی تا هشت ساعت به درازا می کشید.

 
سفر نیكسون به چین نخستین دیدار یك رئیس جمهوری آمریكا از پرجمعیت ترین كشور جهان بود. نیکسون کفته بود در سال 1967 كه مقام عمومی نداشت با خود گفته بود که اگر به ریاست جمهوری انتخاب شود از چین دیدن خواهد کرد زیرا که نمی شود نزدیک به یک چهارم نفوس کره زمین را نادیده گرفت که منطقی نیست. نیكسون در سال 1967 در مقاله ای در نشریه « فارین افرز » نوشته بود كه چین را نمی شود بیش از این در انزوا باقی گذاشت. وی اضافه كرده بود كه تاریخ نشان داده است كه هر فرد و یا هر كشوری كه انزوا بر او تحمیل شده به صورت خطر بزرگتری در آمده است. چین نزدیک به یك چهارم جهان است و به همین نسبت انزوایش خطربیشتری دارد . وی در همین مقاله نوشته بود كه به سود آمریكاست كه به نوعی مثلث چین، شوروی و آمریكا را به وجود آورد تا این همه رقابت و درگیری نباشد.

 
نیكسون پس از رسیدن به قدرت، در مصاحبه ای كه در اكتبر 1970 در مجله تایم انتشار یافت گفته بود كه یك كار مهم در پیش است كه باید انجام دهد و آن رفتن به چین و حل مسائل فی مابین است.

 
نیكسون در ژوئیه 1972 با رهبران شوروی نیز با هدف تشنج زدایی مذاكره كرد ولی پیش از چیدن میوه های این سیاست دچار مسئله واتر گیت شد و ....

 
 
 
 

 

 

 
2005م:«پتر بنن سونPeter Benenson» موسس جمعیت عفو بین المللAmnesty International بیست و پنجم فوریه 2005 در 84 سالگی در آكسفورد انگلستان درگذشت. وی 31 ژوئیه 1921 در انگلستان در خانواده ای از یهودیان مهاجر روسیه كه به بانكداری اشتغال داشتند به دنیا آمده بود و در سال 1961 به منظور دفاع از دو دانشجوی پرتغالی كه بدون ارتکاب جرم و تنها به خاطر گفتن زنده باد آزادی بازداشت شده بودند جمعیت عفو بین الملل را كه در سراسر جهان نزدیك به دو میلیون عضو دارد تشكیل داده بود. درآغاز قرار بود كه این جمعیت یك سال فعالیت داشته باشد كه ماندگار شده است. نوشته اند که بنن سون تغییر دین داده و کاتولیک شده بود.

 
بنن سون از نوجوانی روحیه ای معترض داشت و این روحیه را در طول تحصیل در آكسفورد در رشته تاریخ و سپس حقوق حفظ كرده بود. برضد اقدامات هیتلر نسبت به یهودیان و جنگ بی رحمانه داخلی اسپانیا بود. وی می گفت كه در برابر ظلم دولتها، باید یك صدای مخالف و معترض وجود داشته باشد تا كارهای خلاف حق و قانون دولتها را به میان مردم ببرد، افشاء و منعكس سازد تا تكرار نشوند. برای این كار مردم معمولی باید بسیج شوند و تشكیل جمعیت های دائمی بدهند. جنبش اتباع ساده (عوام الناس) بهترین راه مبارزه با ستم و حق كشی است. با تاسیس عفو بین الملل پایه ای گذارده شد كه جمعیت های مشابه متعدد و مدافع حقوق بشر، دفاع از حقوق اساسی، آزادی های مدنی و حمایت از روزنامه نگار به وجود آیند كه برخی عام و بعضی تخصصی هستند.

 
در دهه 1960 كه جمعیت عفو بین الملل به وجود آمد این شایعه رواج یافت كه عوامل اینتلیجنس انگلستان در آن نفوذ و رخنه كرده اند. بنن سون درخواست رسیدگی كرد ولی مدركی به دست نیامد. بعدا چنین اتهامات به جمعیت های مشابه وارد آمده است.

 
دبیر كلی عفو بین الملل را در 28 فوریه 2005 «ایرن كهانIrene Khan» برعهده داشت .

 

 
2005م:دكتر حمید فرشچی از پژوهشگران پزشكی و تغذیه در دانشگاه ناتینگهام انگلستان 27 فوریه 2005 اعلام داشت كه مصرف ناشتایی كامل به ویژه نان تهیه شده از آرد خالص و سیریالCereals سطح كلسترول خون را در طول روز پایین نگهمیدارد و بر تاثیر انسولین كه با حضور آن، سلولهای بدن قند را از جریان خون گرفته و به صورت انرژی ذخیره می كنند می افزاید.

 
دكتر فرشچی در مصاحبه خود همچنین گفته بود كه خوردن ناشتایی كامل در دراز مدت منافع بی شمار دارد و توصیه كرده بود كه افراد بدون خوردن ناشتایی خانه را ترك نكنند. ناشتایی باید هر روز در ساعت معین و در بامداد مصرف شود و نان خالص قسمتی از آن باشد.

 
وی و گروه همكارانش كه پس از تجربه روی شماری از افراد، این نتایج را به دست آورده اند همچنین گفته است كه خوردن ناشتایی از پرخوری در سایر ساعات روز و در نتیجه اضافه وزن پیدا كردن جلوگیری می كند.

 
دكتر فرشچی در پایان مصاحبه طولانی خود باردیگر تاكید كرده بود كه خوردن ناشتایی منافع متابولیك فراوان دارد و كسانی كه از این وعده غذایی گریز نكنند روان و جسمی بهتر خواهند داشت و كمتر رنجور خواهند بود و بیمار خواهند شد.

 
باید دانست افغانها و مردم نواحی شرقی ایران كه نان گندم خالص غذای اصلی آنها را تشكیل می دهد، كمتر از دیگران دچار بیماری های قلب و عروق و مشكلات متابولیك و روانی می شوند و در طول روز بهتر كار می كنند. در این مناطق اهمیت نان به حدی است كه غذا خوردن را هم «نان خوردن» می گویند.

 
 

 
2005م:مصوبه جهانی منع تدریجی دود كردن سیگار از 27 فوریه 2005 به اجرا گذارده شده است. این ضابطه در ماه مه 2003 كه دود سیگار قاتل شماره یك انسانها اعلام شد در نشست نمایندگان 182 ملت به صورت یک میثاق جهانی به تصویب رسید. از این شمار، 167 نماینده به آن رای مثبت داده بودند. پارلمانهای 57 کشور تا 27 فوریه 2005 این میثاق را به تصویب رسانده بودند. در مصوبه ماه مه 2003 تصریح شده بود كه میثاق جهانی منع دودکردن سیگار 90 روز پس از تصویب پارلمانهای دست كم 40 كشور به اجرا درآید كه از 27 فوریه 2005 اجرای آن باید عملی می شد. اجرای این میثاق (که تدریجی و مرحله به مرحله خواهد بود) تقریبا در همه کشورها از منع دودکردن سیگار در ادارات و اماکن عمومی آغاز شده، تبلیغ برای آن در رسانه ها، بیلبوردها و نصب تابلو در فروشگاهها غیرقانونی شده و در چندین کشور نصاب سنی برای خرید سیگار تعیین شده [منع فروش به زیر 21 ساله ها] و دولتها رسانه هارا تشویق به نوشتن مطالب ضد دود می کنند. چند کشور نیز به تولیدکنندگان فیلمهای سینمایی هشدار داده اند که بازیگران نباید در صحنه های فیلم سیگار دودکنند که مشوق اعتیاد به سیگاراست. همین هشدار به شبکه های تلویزیونی هم داده شده است. سیگار عامل بیشتر بیماری های خطرناك از جمله بیماری های قلب و عروق و ریه، سرطان و به ویژه سرطان لوزالمعده است.

 

 
2005م:سازمان ملل كه در سالهای اخیر اعتبار آن به عنوان عامل حفظ صلح، ضامن حاكمیت و استقلال كشورها و مدافع حقوق بشر كاهش یافته است 26 فوریه 2005 در یك گزارش 52 صفحه ای كه خلاصه آن در رسانه ها انتشار یافته بود خبر از وجود 11 میلیون انسان داده بود كه روی كره زمین فاقد وطن هستند و هویت رسمی ندارند و در نتیجه مورد سوء استفاده قرار می گیرند و برخی از آنان به صورت برده (از نوع جدید) در آمده اند و از تبعیض و استثمار رنج می برند.

 
در تفسیر این گزارش در رسانه ها آمده بود که بسیاری ازاین 11 میلیون انسان فاقد وطن! در كشورهای ثروتمند و كم جمعیت از جمله امارات عربی متحده بسر می برند و از آنان بهره كشی می شود. در گزارش روشن نشده بود که چرا محل تولد این 11 میلیون که قطعا باید معلوم باشد وطن آنان بشمار نمی آید!. اروپاییان مهاجر به قاره آمریکا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند و ... صرفا به دلیل تولد در این سرزمین های در اصل متعلق به دیگران تبعه بشمار می آیند و ....

 
 

 
2008م:ارزش برابری «یورو» پول واحد 16 كشور اروپایی [از 27 کشور] برای نخستین بار در عمر كوتاه خود، در 28 فوریه سال 2008 برابر با 51/1 دلار آمریكا شد. ارزش یورو سه سال پیش از آن، كمتر از دلار آمریكا بود و در فوریه 2010 به دلیل بحران بودجه در یونان (از اعضای گروه یورو) به 36/1 دلار تنزل کرده است.

 
كارشناسان امور مالی، بدهی سنگین آمریكا (12 تریلیون و 442 میلیارد و 885 میلیون دلار در 28 فوریه 2010 و به عبارت دیگر سهم هریک از 307 میلیون و 900 هزار آمریکایی از این بدهی می شود 40 هزار و 410 دلار) و تداوم كسر بودجه این دولت در سالهای اخیر را از عوامل كاهش بی سابقه ارزش دلار می دانند. بدهی آمریکا در آخرین روز فوریه 2010 به چین 929 میلیارد با بهره سالانه 40 میلیارد دلار و به ژاپن 766 میلیارد دلار بود. بدهی آمریکاییان به صادركنندگان كردیت كارت ها جمعا به دو تریلیون دلار نزدیک شده است (خرید با كارت اعتباری) و این، دلیل كاهش درآمد و افزایش بیكاری و نیز گسترش فرهنگ استفاده از کردیت کارت است که در مورد پاره ای که بی احتیاطی کنند؛ اعلام ورشکستگی و افلاس به دادگاه. معاملات مستغلات در آمریكا راكد شده و بهای آنها همچنان رو به كاهش است و این تنزل بها، درآمد دولت از «كپیتال گین» را هم كاهش داده و به علاوه، بانكها و موسسات مالی را با مشكل دریافت اقساط بدهی های رهنی رو به رو ساخته است.

 
 

 
2009م:«مسئله ایران و آمریکا» یکی از چند موضوع مورد بحث در میزگردهای تلویزیونی آمریکا در هفته منتهی به 28 فوریه 2009 بود که در آنها رویدادها و مسائل روز بررسی می شوند. شرکت کنندگان در این میزها عموما گفتند که تعیین «دنیس راس» 61 ساله به عنوان نماینده دیپلماتیک ویژه دولت "اوباما" در منطقه (خاور میانه)، مقامات تهران را که منتظر وقوع «تغییر» در سیاست آمریکا بودند نسبت به واشنگتن دلزده تر، محتاط، گوش بزنگ و آماده واکنش ساخته است. در این میزگردها گفته شد تردید نیست که مقامات تهران بیش از دیگران از سوابق دیپلماتیک و تجربه، احساس و تمایل، تحصیلات و دین (یهودی بودن) و زندگینامه دنیس راس (که به صورت مشاور و اندرزدهنده بانو هیلری کلینتون عمل خواهد کرد) آگاهند و حمایت های بی دریغ وی را در طول زمان از منافع اسرائیل می دانند و اینکه تلاش های او بود که میان اسرائیل و اردن آشتی و با یاسر عرفات سازش برقرار شد و سوریه در یک زمان، سیاست ملایمی در پیش گرفته بود. همچنین می دانند که وی از سه دهه پیش در شکل دادن به سیاست کلی دولت واشنگتن در قبال آسیای غربی سهیم بوده و او بود که ائتلاف نظامی سال 1990 را برای اخراج عراق از کویت ترتیب داده بود و در نیمه دوم دهه 1980 به فروپاشی بلوک شرق و شوروی کمک کرده و با یک رشته بازی ماهرانه مانع از انحلال «ناتو» شده بود. راس که شناخت وسیع از روسیه و روس ها دارد از آغاز دهه 1980 تاکنون از مشاوران امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا بوده و از کارشناسان و اعضای انستیتوهای مطالعاتی واشنگتن (تینک تانک ها) و مشاور کنونی انستیتوی واشنگتن برای مطالعات خاور میانه (متمایل به اسرائیل) است. به باور شرکت کنندگان در این گفت و شنیدها، راس (همفکر وولفوویتس) خواهد کوشید که تهران و مسکو بیش از حد به یکدیگر نزدیک نشوند.

 
 
 
 
بحث دیگر این میزها، پاسخ تند رئیس هیات نمایندگی ایران در مقرّ سازمان ملل به اظهارات «سوزان رایس» نماینده دولت «اوباما» در آن سازمان بود که گفته بود دولت «اوباما» تلاش خواهد کرد که به جاه طلبی اتمی ایران و حمایت این کشور از تروریسم پایان دهد. رئیس هیات نمایندگی ایران در واکنش کتبی خود تصریح کرده بود که از شنیدن این اتهامات نادرست، غیر مسئولانه و غیر مستند آمریکا خسته شده است که ادامه همان دروغها و رفتار ناعادلانه دولت قبلی واشنگتن است. سوزان رایس از دوستان و همکاران قدیمی «اوباما» است که در جلسات کابینه او هم شرکت می کند. شرکت کنندگان در میزگردهای تلویزیونی عموما استاد دانشگاه، کارشناسان مربوط و تفسیرنگاران رسانه ها هستند. در میز گردهای تلویزیونی هفته ای که به آن اشاره شد همچنین گفته شده بود که دولت واشنگتن با نگرانی خاص هر حرکت دولت تهران در آمریکای لاتین، آسیای میانه و آفریقا را زیر نظر دارد و آن را وسواسانه دنبال می کند زیرا که ایران در آمریکای لاتین پای خودرا جای پای آمریکا گذارده و دارد سرمایه گذاری می کند و کارشناس عمران، صنعت و معدن مستقر می سازد.

 در این میزگردها اشاره شده بود: آمریکا چند دهه کوشید که کوبا و ایران را در جهان ایزوله کند ولی اینک هفته و ماهی نیست که رئیس یک کشور به تهران و هاوانا نرود و با سران این دو دولت عکس نگیرد که یک ضد تبلیغ پرمعنا برای دولت واشنگتن است.

  
1859: مجلس ایالتی آركانزا قانونی تصویب كرد كه به موجب آن سیاهپوستان این ایالت آمریكا میان تبعید به آفریقا و بردگی در آن ایالت یكی را باید انتخاب می كردند.

 1922: دولت انگلستان به مصر استقلال داد، ولی تصمیم گرفت كه نظامیانش را از مصر خارج نكند.

 1940: جمعیت ایالات متحده آمریکا به 131 میلیون رسید. طبق یک برآورد، این جمعیت در 28 فوریه 2010 بالغ بر 307 میلیون و 900 هزار تن شد.

 1974: مصر پس از هفت سال، مناسبات سیاسی خود را با آمریكا تجدید كرد. این مناسبات از زمان جنگ عربان با اسرائیل قطع شده بود.

چهارشنبه 9/12/1396 - 10:22
تاریخ

 


شهید کمال ذاکری، دهم شهریورماه ۱۳۴۳ش در روستای مشاء دماوند از توابع استان تهران چشم به جهان هستی گشود. اعتقادات مذهبی در خانواده شهید ذاکری، نقش اساسی داشت؛ به‌طوری‌که پدر بزرگوار شهید، از فعالان مسجد محل بود، از ابتدای ساخت مسجد مورد اشاره به‌طور مرتب در مسجد حضور داشت و در مناسبت‌های مذهبی و مراسم عزاداری به ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام می‌پرداخت. به‌همین دلیل، کمال از بدو تولد و زمان طفولیت در چنین برنامه‌های مذهبی حضور پیدا می‌کرد. به‌دنبال اوج‌گیری حضور مردم در جریان به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی نیز شهید ذاکری به‌همراه پدرش در تمامی راهپیمایی‌های مردمی علیه رژیم منحوس شاهنشاهی حضور پیدا می‌کرد. پس از پیروزی شکوهمند انقلاب و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، کمال به عضویت در بسیج مسجد آل‌محمد (ص) درآمد و در کمیته‌ سلمان و هم‌چنین، مسجدالنبی (ص) و پایگاه یکم تهرانپارس در راستای اهداف بلند انقلاب اسلامی، به خدمت مشغول شد. با تجاوز رژیم بعثی عراق به مرزهای نظام اسلامی، عازم جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شد تا این‌که طی عملیات غرورآفرین فتح‌المبین در منطقه‌ عملیاتی شوش بر اثر حمله‌ هوایی دشمن به‌شدت مجروح گردید و به بیمارستان اهواز منتقل شد و در تاریخ هشتم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در سن نوزده سالگی به درجه‌ رفیع شهادت نائل آمد. پیکر مطهر این شهید بزرگوار، دوازدهم فروردین‌ماه در تهران تشییع شد. شهید کمال ذاکری در گلزار شهدای روستای زادگاهش، مشاء دماوند به خاک سپرده شده است.

سه شنبه 8/12/1396 - 12:28
تاریخ

 

شهید بهزاد امامی، هجدهم خردادماه ۱۳۴۴ش در تهران و در یک خانواده مذهبی چشم به جهان هستی گشود. بهزاد پس از گذراندن مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه در کنکور سراسری شرکت کرد و پس از قبولی وارد دانشگاه شد و در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصیل گردید. شهید بزرگوار در سال پایانی تحصیل در دانشگاه، برای نخستین‌بار از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی راهی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل گردید و به پیکار متجاوزان بعثی رفت تا این‌که سرانجام در تاریخ هشتم اسفندماه سال ۱۳۶۶ هجری شمسی در منطقه روانسر، پادگان شهید همت بر اثر انفجار مین در سن بیست و دو سالگی به شهادت رسید و عاشورائی گشت

سه شنبه 8/12/1396 - 12:12
تاریخ

 


شهید جواد ارفاق در سال ۱۳۴۰ش در شهرستان آبادان چشم به جهان هستی گشود. جواد، دوران کودکی خود را در شهرستان زادگاهش گذرانید و به‌دنبال شروع تجاوز ناجوانمردانه دشمن بعثی به مرزهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به‌همراه خانواده به شهرستان بهبهان مهاجرت کرد. شهید بزرگوار تا قبل از عزیمت به میادین پیکار حق علیه باطل در بهبهان مشغول به تحصیل بود. جواد پس از اعزام به جبهه‌های نور، در تاریخ هشتم اسفندماه سال ۱۳۶۱ هجری شمسی در سن بیست و یک سالگی طی عملیات غرورآفرین خیبر در جزایر مجنون به فیض عظمای شهادت نائل گردید. شهید جواد ارفاق پس از عروج ملکوتی‌اش به مدت ده سال مفقودالاثر بود تا این‌که در سال ۱۳۷۱ش پیکر مطهرش همراه تعدادی دیگر از شهدای والامقام به آغوش میهن اسلامی بازگشت.

سه شنبه 8/12/1396 - 12:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته