• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1357روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

تاکنون مطالب زیادی درباره آلودگی گفته و نوشته شده اما در واقعیت، میزان تولید مواد آلاینده و سمی با سرعتی بی‌سابقه همچنان رو به افزایش است.

 

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، با توجه به وسعت و شدت معضل آلودگی به نظر می‌رسد تمام تلاش‌هایی که تاکنون در راستای مقابله با آن انجام گرفته ناکافی بوده است.

در این مقاله فهرستی از مواد غذایی و ریزمغذی‌ها ارائه شده که بدن ما برای مقابله با آلودگی به آنها نیازمند است.

این مواد و ترکیبات مفید به بدن کمک می‌کنند که با آسیب اکسیدیته ناشی از آلاینده‌ها مقابله کند. برخی از موثرترین این مواد مغذی به شرح زیر است:

- مواد غذایی غنی از ویتامین ث - این ویتامین بهترین آنتی اکسیدان برای مقابله با آسیب ناشی از مولکول‌های رادیکال آزاد در اثر تماس با آلاینده‌های هوا است. برخی از خوردنی‌هایی که منبع مهم این ویتامین هستند شامل مرکبات، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، انواع توت، پاپایا، بروکلی و کیوی می‌شوند.

- اسیدهای چرب امگا ۳ - این اسیدها علاوه بر سایر خواصی که دارند همچنین یک سپر دفاعی عالی در برابر آلاینده‌ها هستند. منابع خوراکی غنی از این اسیدهای مفید شامل مغزهای روغنی مثل گردو، دانه‌ها مثل تخم کتان، ماهی‌های چرب و روغن ماهی هستند.

- منابع خوراکی غنی از منیزیم - این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و همچنین در تسکین مجاری تنفسی نقش مفید دارند. بهترین منابع حاوی منیزیم شامل مغز خشکبار، اسفناج، تخم کدو، ماست و حبوبات هستند.

- زنجبیل - ترکیب فعال موجود در زنجبیل موسوم به "جینگرول" دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است و می‌توان آن را به عنوان چاشنی مفید به انواعی از غذاها و نوشیدنی ها اضافه کرد.

- زردچوبه - این ادویه پرخاصیت به تقویت سیستم دفاعی طبیعی بدن کمک می‌کند. ماده فعال موجود در زردچوبه موسوم به کورکومین بالقوه یک ترکیب ضدالتهاب و آنتی اکسیدان است.

- مصرف مایعات بیشتر - برای این منظور لازم است که به اندازه کافی در طول روز آب بنوشید، میوه‌های آبدار بخورید، چای سبز بنوشید، شربت آبلیمو را فراموش نکنید و سوپ سبزیجات را نیز در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.

- استفاده از مکمل‌های حاوی ریزمغذی‌ها - مکمل‌هایی که مجموعه‌هایی از املاح و ریزمغذی‌ها از جمله ویتامین ث،‌ ویتامین د، ویتامین ای، ویتامین ب ۱۲، بتاکاروتن، اسیدهای چرب امگا ۳ و منیزیم هستند نیز برای این منظور مفیدند چون در شرایطی که بدن با فشار اکسیدیته مواجه می شود نیاز آن به ریزمغذی‌ها افزایش پیدا می‌کند.

توصیه‌های غیرتغذیه‌ای برای مقابله با آلودگی

علاوه بر توصیه‌های تغذیه‌ای بالا همچنین می توان از چند راهکار غیرتغذیه‌ای برای مقابله موثرتر با آلودگی های محیط زیستی به ویژه آلودگی هوا بهره جست.

بر همین اساس کارشناسان سلامت تاکید دارند که به منظور کاهش اثرات سوء مواد آلاینده و سمی بر بدن به ورزش کردن ادامه دهید چون ورزش سیستم ایمنی را تقویت می کند اما در مواقعی که هوا آلوده است در فضاهای سرپوشیده ورزش کنید.

به گزارش ان‌دی‌تی‌وی، همچنین پیشنهاد سودمند دیگر این است که اگر می توانید درخت بکارید. درختان برای افزایش اکسیژن هوا در فضای اطراف محل زندگی شما بسیار مفید و موثر هستند.

و بالاخره اینکه استفاده از ماسک‌های مرغوب و همچنین انتخاب دوچرخه سواری یا پیاده روی به جای وسیله نقلیه برای کاهش مصرف سوخت توصیه می‌شود.
 

 

يکشنبه 26/9/1396 - 11:36
سلامت و بهداشت جامعه

6 ترفند ساده برای این که بیشتر آب بنوشیم
یکی از بزرگترین دلایل مصرف ناکافی از آب این است که به سادگی آن را نادیده گرفته و درباره آب فکر نمی کنید. امروزه، زندگی پر مشغله بیشتر افراد موجب می شود تا بدون این که متوجه شوند، ساعت ها را بدون نوشیدن آب سپری کنند.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، بخش اعظم بدن انسان از آب تشکیل شده است و بر همین اساس بدن انسان برای ارائه عملکرد درست خود به میزان کافی از این مایع نیاز دارد.

احتمال این که روزانه به میزان کافی آب مصرف نکنید، زیاد است و این می تواند پیامدهای جدی برای سلامت شما به همراه داشته باشد. اما با چند ترفند ساده می توانید میزان نوشیدن مایع حیات را افزایش دهید.

یک بطری اب در نزدیکی خود داشته باشید

یکی از بزرگترین دلایل مصرف ناکافی از آب این است که به سادگی آن را نادیده گرفته و درباره آب فکر نمی کنید. امروزه، زندگی پر مشغله بیشتر افراد موجب می شود تا بدون این که متوجه شوند، ساعت ها را بدون نوشیدن آب سپری کنند.

برای ایجاد تغییر در این شرایط تنها کافی است دسترسی خود به آب را تسهیل کنید و به عنوان مثال همواره یک بطری پر از آب روی میز خود داشته باشید، یک بطری پر از آب در یخچال نگهداری کنید تا در هر لحظه بتوانید از آن استفاده کنید، یا یک بطری آب را همواره در کیف خود حمل کنید تا همواره در دسترس شما قرار داشته باشد.

شمارش لیوان های آب مصرفی را داشته باشید

آیا قانون نوشیدن هشت لیوان آب در روز را به یاد دارید؟ متاسفانه، در زمینه نوشیدن آب یک قانون ساده که برای همه قابل اعمال باشد، وجود ندارد، زیرا نیاز بدن انسان به آب با عوامل مختلفی، مانند مکان زندگی، وزن، این که چه کاری انجام می دهید، و یا چه غذایی می خورید، ارتباط دارد. به عنوان مثال، اگر در مکانی گرم زندگی می کنید و فعالیت های ورزشی یا جسمانی زیادی انجام می دهید باید مصرف آب خود را افزایش دهید.

آب نوشیدن را به بخشی از روتین زندگی خود تبدیل کنید

نوشیدن یک لیوان آب هنگام صبح، هر زمان که از پشت میز خود بلند می شوید و به دستشویی می روید، به همراه وعده های غذایی، و یا هر لحظه ای دیگری مانند این در برنامه روزانه خود را به یک عادت تبدیل کنید تا از فواید تامین آب مورد نیاز بدن بهره‌مند شوید.

 

طعم دلخواه خود را به آب اضافه کنید

اگر تمایلی به نوشیدن آب ساده ندارید و این کار انگیزه ای در شما ایجاد نمی کند، می توانید طعم دلخواه خود را از طریق مواد طبیعی به آن اضافه کنید. این می تواند در قالب افزودن آب میوه ها یا سبزیجات یا خود آنها، مانند لیمو، خیار، توت فرنگی، یا نمونه هایی گیاهی مانند نعناع، ریحان یا اسطوخدوس به آب باشد.

از تایمر استفاده کنید

اگر حتی زمانی که لیوان یا بطری آب در نزدیکی شما قرار دارد همچنان در نوشیدن منظم آب با مشکل مواجه هستید می توانید از یک تایمر روی تلفن همراه یا ساعت خود استفاده کنید تا هر یک یا دو ساعت یک بار به شما یادآوری شود باید آب بنوشید. بر همین اساس می توانید از فشار نوشیدن مقدار زیادی آب در یک وعده نیز جلوگیری کرده و همواره آب مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.

مواد غذایی با محتوای آب زیاد مصرف کنید

نوشیدن آب تنها راه برای تامین آب مورد نیاز بدن نیست و از طریق غذاهای مصرفی نیز می توانید بخشی از آن را تامین کنید. بسیاری از میوه ها و سبزیجات سرشار از آب هستند، که از آن جمله می توان به خیار، کرفس، اسفناج، توت فرنگی، پرتقال و ... اشاره کرد. بر همین اساس، گزینه های بسیاری در اختیار شما قرار دارند.

به جای مصرف تنقلات شور می توانید یک ماده غذایی با محتوای آب زیاد را به عنوان میان وعده مصرف کنید، که به تامین آب مورد نیاز بدن و احیای ذخایر آن کمک می کند.
 

 

يکشنبه 26/9/1396 - 11:35
سلامت و بهداشت جامعه

تغییرات صورت با افزایش سن کاملا طبیعی است، اما گاهی این تغییرات نشانه‌ای از یک بیماری جدی است که به پیگیری و مراجعه به پزشک نیاز دارد.



به گزارش جام جم انلاین به نقل از سلامت آنلاین، ابروهای کم پشت، لک های پوستی قرمز روی گونه ها، حلقه های سیاه رنگ دور چشمها، جوشهای صورت و افزایش موهای چانه و صورت می تواند علایمی مهم از ابتلا به نوعی بیماری جدی باشند و باید درپی تشخیص و درمان آن برآمد. چهار نمونه از تغییرات صورت که باید جدی گرفته شوند عبارتند از:

کم پشت شدن ابروها

ابروهای کم پشت می تواند نشاندهنده یک مشکل تیروئیدی باشد. با افزایش سن، موهای شما معمولا خشکتر و کم پشت تر شده و دچار ریزش می شوند. ابروها نیز به دلیل آرایش و برداشتن آنها به مرور کم پشت تر می شوند. اما دلیل دیگر ریزش ابروها می تواند کم کاری تیروئید باشد که در اصطلاح پزشکی هایپوتیروئیدیسم نامیده می شود. البته کم پشت شدن ابروها به تنهایی نشانه کم کاری تیروئید نیست و باید به دنبال نشانه های دیگر آن نیز باشید. از نشانه های دیگر کم کاری تیروئید احساس خستگی و بی حالی، اضافه وزن، یبوست، افسردگی، حساسیت نسبت به سرما، خشکی پوست و مو و دردهای ماهیچه ای هستند. اگر شما نیز تمامی این علایم و یا برخی از آنها را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید و با انجام یک آزمایش خون ساده می توانید به کم کاری تیروئید خود پی ببرید.

افزایش جوش و موهای صورت

ازدیاد جوشها و موهای صورت می تواند نشاندهنده سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد.

داشتن موهای زاید درصورت می تواند دلایل ژنتیکی داشته باشد و جوش صورت نیز می تواند به دلیل استرس ایجاد شود. اما این نشانه ها همچنین می توانند به دلیل عدم تعادل هورمونی در بدن به وجود آیند. سندروم تخمدان پلی کیستیک می تواند با سطح بالای تستوسترون در ارتباط باشد. این بیماری، یک بیماری متداول زنان است که از هر ۵ زن یک نفر درگیر آن است و بر عملکرد صحیح تخمدانهای آنها تاثیر می گذارد. با پیشرفت بیماری و افزایش عملکرد ضعیف تخمدانها، فولیکولهای موجود در تخمدانها که در برگیرنده تخمکها هستند نیز تحت تاثیر قرار گرفته و این امر باعث کاهش قدرت باروری و یا حتی ناباروری خواهد شد. اگر کسی مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد، باید بداند که علایم آن در انتهای دوران نوجوانی و اوایل بیست سالگی آشکار خواهند شد. این علایم عبارتند از:

نداشتن عادت ماهیانه و یا عادت ماهیانه نامنظم، عدم باروری و یا باروری سخت که در نتیجه تخمک کذاری نامنظم و یا عدم تخمک گذاری ایجاد می شود، رشد موهای زائد و پرمویی بدن که معمولا در صورت، قفسه سینه، پشت کمر و در امتداد خط ستون فقرات و یا نشیمنگاه ایجاد می شود، اضافه وزن، کم پشت شدن و ریزش موهای سر، چرب شدن پوست و ایجاد جوشهای پوستی.

در صورت مشاهده این علایم حتما باید به یک متخصص بیماریهای زنان مراجعه کرد. سندروم تخمدان پلی کیستیک می تواند باعث افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو و بالا رفتن سطح کلسترول خون شود.

ایجاد لکهای قرمز پوستی روی گونه ها

وجود این لکه های قرمز رنگ روی گونه ها می تواند نشانه ای از بیماری لوپوس باشد. گونه های برخی افراد به راحتی سرخ شده و گل می اندازد و این می تواند به دلیل احساس خجالت، استرس و یا مصرف غذاهای تند باشد. در زنان مسن تر، سرخی گونه ها می تواند به علت یائسگی( قطع عادت ماهیانه که معمولا بین سنین ۴۵ تا ۵۵ سال رخ می دهد) ایجاد شود. اما به غیر از این دلایل، سرخی گونه ها و در برخی موارد چانه، می تواند دلیل مهمتری داشته باشد که باید به آن توجه کرد.

اگر این لکه ها در طول تابستان تشدید شوند، می تواند دلیلی بر وجود بیماری خودایمن لوپوس باشد. لوپوس نوعی بیماری سخت و بغرنج است که روی بسیاری از بخشهای بدن تاثیر می گذارد و بنا بر شدت بیماری، نشانه های آن خفیف و گاهی بسیار شدید و مرگبار است. سایر نشانه های احتمالی آن عبارتند از: کهیر و بثورات پوستی به ویژه در صورت، دستها و مچ دست، درد و ورم مفاصل(آرتریت)، دردهای ماهیچه ای، خستگی زیاد،افسردگی و بی حالی. تعداد بسیاری از افراد نیز قبل از عود لوپوس علایم کمی از بیماری را دارند و یا اصلا نشانه ای از بیماری در آنها وجود ندارد و فقط عادت ماهیانه های طولانی مدت خواهند داشت و پس از آن به یکباره سایر نشانه های بیماری از جمله تب بالا، تورم غدد لنفاوی( غده های کوچکی که در گردن، زیر بغل و کشاله ران وجود دارند)، زخمهای دهانی تکرار شونده و ریزش مو در آنها عود خواهد کرد.
در صورت مشاهده یک یا چند علایم فوق حتما به پزشک مراجعه کنید.

حلقه های زیر چشم

حلقه های سیاه یا قرمز رنگ زیر چشم نه تنها ممکن است به دلیل فقدان خواب کافی ایجاد شود بلکه در برخی موارد می تواند نشانی از وجود نوعی بیماری خودایمن در بدن باشد. حلقه های دور چشم اگرچه ممکن است ظاهر ناپسندی داشته باشند اما به ندرت از لحاظ پزشکی نگران کننده هستند. حلقه های دور چشم گاهی نشانه وجود نمک زیاد در رژیم غذایی و یا آلرژی های مزمنی است که باعث گشاد شدن رگهای خونی دور چشم و پاره شدن آنها می شود.

اگر علاوه بر حلقه های دور چشم، لکهای تیره و قرمز رنگ نیز در اطراف چشمها ایجاد شود، می تواند نشانه ای از بیماری درماتومیوسیتی باشد که نوعی بیماری خودایمن نادر است و باعث درد و ضعف ماهیچه ای شده و متعاقب آن سبب لغزش پاها یا افتادن به هنگام پیاده روی و یا خستگی مفرط پس از ایستادن و یا راه رفتن می شود. در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه کنید. او با انجام ام.آر.آی، آزمایش خون و نمونه برداری از ماهیچه یا پوست به تشخیص بیماری و درمان آن خواهد پرداخت. معمولا برای درمان، استروئیدها، متداول ترین داروهای تجویزی هستند.
 

 

يکشنبه 26/9/1396 - 11:32
سلامت و بهداشت جامعه

در روزهای آلوده افراد باید هر روز ماسک مناسب را استفاده کنند.


 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میزان، ماسک‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ نخست ماسک‌های ساده هستند که بیشتر در اتاق‌های جراحی یا از پزشکان در مطب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در روزهایی که هوا آلوده است تنها کاری که از پس این ماسک‌ها بر می‌آید جلوگیری از رسوب مواد معلق بزرگ در هواست، اما از ورود ذرات معلق کوچک جلوگیری نمی‌کنند.

این ذرات با ابعاد کوچک به‌راحتی می‌توانند وارد سیستم دستگاه تنفسی افراد شوند و مشکلات متعددی را به‌وجود آورند. اما در این موارد استفاده از ماسک فیلتردار یعنی ماسک ۹۵ N می‌تواند نقش موثری در تضمین سلامت شما داشته باشد.

اما فراموش نکنید که این ماسک‌ها هم نیاز به تعویض دارند.به‌عنوان مثال اگر فردی هستید که روزانه ساعات زیادی را در هوای آزاد سپری می‌کنید، بهتر است ماسک خود را به‌طور روزانه تعویض کنید و از ماسک جدید استفاده کنید، اما اگر خانم خانه‌داری هستید و بیشترین ساعتی که در بیرون از منزل سپری می‌کنید حدود یک ساعت است، می‌توانید هر دو روز یک‌بار ماسک فیلتردار خود را تعویض کنید.

يکشنبه 26/9/1396 - 11:31
سلامت و بهداشت جامعه

 5 ترفند برای کاهش فوق‌العاده اشتها

 

یک متخصص تغذیه گفت: مکمل‌هایی وجود دارد تا به خوبی جلوی اشتها را بگیرد و از اضافه وزن پیشگیری کند؛ این مکمل‌ها ترکیباتی خاص به صورت قرص‌های گیاهی قابل تهیه و مصرف هستند.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، مرتضی صفوی متخصص تغذیه، در خصوص رفع اشتهای کاذب گفت: می‌توانیم از طریق تغذیه با مواد غذایی حجیم مثل سالاد، سبزیجات، سوپ‌های سبزی و در کل مواد غذایی دارای فیبر شامل میوه‌ها و... از اشتهای کاذب جلوگیری کنیم.

وی افزود: از راه‌های دیگر کم شدن اشتها این است که مواد غذایی کم‌کالری پرحجم را قبل از غذا استفاده و همچنین نیم ساعت قبل از خوردن غذا یک تا 2 لیوان آب میل تا حجم معده پر شود در این صورت دیگر تمایلی به خوردن غذا وجود ندارد.

صفوی گفت: مکمل‌هایی وجود دارد تا جلوی اشتها را بگیرد و از اضافه وزن پیشگیری کند. در حال حاضر این مکمل‌ها به صورت ترکیباتی نظیر سرکه سیب، چای سبز،کرفس و شوید وجود در دسترس است که به صورت قرص‌های گیاهی دارای پروانه ساخت، می توانید تحت نظر پزشک مصرف کنید.

وی در ادامه افزود: این قرص‌های گیاهی دارای فیبر مناسب هستند و اگر قبل از غذا میل شود، در معده باز شده و به دلیل حالت حجم‌دهی در بدن مانند سالاد یا سبزی عمل می‌کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان گفت: مکمل‌های ضداشتها بهترین مورد برای کم کردن اشتها و اضافه وزن هستند که البته باید حتما تحت نظر پزشک متخصص مصرف شود.

۵ راه برای جلوگیری از اشتها و گرسنگی کاذب

انرژی‌تان پایین آمده، شکمتان به سر و صدا افتاده است و اخلاقتان هم از یک فرد مهربان و دوست‌داشتنی به فردی عصبی و تندمزاج تبدیل شده‌. گرسنگیتان تبدیل به عصبانیت شده است. این اتفاق برای همه ما افتاده است و می‌دانیم که اصلاً وضعیت خوبی نیست. اما خوشبختانه بخاطر روابط و زندگی اجتماعی‌تان هم که شده، می‌توان از بروز چنین موقعیتی جلوگیری کرد. در زیر به ۵ قانون برای جلوگیری از اشتها و گرسنگی کاذب اشاره می‌کنیم.

تعداد وعده‌های غذایی‌تان را بیشتر کنید


خیلی‌ها آنقدر در طول روز درگیر کار، مسئولیت‌های خانوادگی یا مسائل مختلف می‌شوند که زمان از دستشان رفته و برای غذا خوردن زمان نمی‌گذارند و در آخر می‌بینند که از گرسنگی اعصابشان حسابی بهم ریخته است. وقتی حواستان پرت کارهای دیگر می‌شود، به پیام‌هایی که بدنتان برای گرسنگی می‌فرستد توجه نمی‌کنید و بعد می‌بینید که بیشتر از ۴ تا ۵ ساعت است که هیچ نخورد‌ه‌اید.

یا اگر در ساعات نامنظم غذا بخورید، پیام‌رسان‌های بدنتان از نظم خارج می‌شوند. در هر دو حالت، بدنتان همچنان به یک منبع مداوم سوخت نیاز دارد تا بتواند هم ذهنی و هم جسمی عملکرد خوبی داشته باشد: وقتی قندخونتان خیلی پایین بیاید، عوارض جانبی شامل سردرد، اضطراب و آشفتگی خواهد داشت.

و دیگر اینکه برای ایجاد سوختی که بدنتان نیاز دارد، به سمت اندوخته‌ها می‌رود اما بااینکه خیلی خوب بود اگر برای این منظور چربی‌های بدن را می‌شکست، اما اینطور نیست. کم‌خوری موجب شکسته شدن سلول‌های عضلات بدنتان می‌شود. برای نگه داشتن ذهن و جسمتان در بهترین حالت، ساعت موبایلتان را کوک کنید تا برای غذا خوردن به شما یادآوری کند. اگر برای خوردن یک غذای کامل وقت ندارید، غذایتان را به صورت ساندویچ درست کنید که خوردن آن هم برایتان راحت‌تر باشد. یک مشت خشکبار یا آجیل هم تنقلات بسیار خوبی برای میان‌وعده می‌تواند باشد.

فیبر بخورید


جویدن فیبر زمان بیشتری می‌برد، فضای بیشتری از دستگاه گوارشتان را به خود اختصاص می‌دهد، حسابی سیرتان می‌کند و به تنظیم قندخون و واکنش انسولین کمک می‌کند که همه اینها باعث می‌شود که در مدت زمانی طولانی یک منبع انرژی مداوم داشته باشید. به عبارت دیگر، استفاده از فیبر زیاد در وعده‌های غذایی یک استراتژی ضدگرسنگی عالی به شمار می‌رود. میزان متوسط مصرف روزانه فیبر حداقل ۱۵ گرم در روز است که بهتر است مصرف ۲۵ گرم روزانه را هدف قرار دهید.

برای این منظور باید در روز دو وعده میوه (یکی در صبحانه و یکی در میان‌وعده) بعلاوه مقداری سبزیجات به همراه ناهار و شام مصرف کنید، غلات سفید مثل برنج و نان سفید را با غلات کامل مثل برنج قهوه‌ای یا نان گندم کامل جایگزین کنید، از عدس و حبوبات دیگر بعنوان منبع پروتئینی خود استفاده کنید و در برنامه‌غذایی روزانه‌تان آجیل و دانه‌ها را نیز قرار دهید. بعضی از بهترین منابع فیبر عبارتند از: تمشک (۸ گرم در هر یک لیوان)، گلابی و سیب (حدود ۵ گرم در یک عدد متوسط)، بروکلی (۵ گرم در هر یک لیوان پخته)، عدس و لوبیاها (۸-۷ گرم در هر نصف لیوان) و بادام (۴ گرم در هر ۳۰ گرم).

پروتئین و چربی‌های سالم را هوشمندانه مصرف کنید


هم پروتئین و هم چربی خالی شدن شکم را به تعویق انداخته و احساس سیری را تقویت می‌کنند. این یعنی به شما کمک می‌کنند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و دیرتر به حالت گرسنگی برگردید. از اینرو وارد کردن آنها به برنامه‌غذایی روزانه‌تان راهی هوشمندانه برای جلوگیری از نوسانات قندخون است.

اگر تابحال ماده کم‌فیبر، کم‌پروتئین و چربی خورده باشید (مثل شکلات، نان شیرینی مربایی، یک کاسه پاستا با سس گوجه‌فرنگی)، احتمالاً متوجه شده‌اید که چقدر گرسنگی‌تان سریع برمی‌گردد، حتی اگر مقداری که از آن ماده‌غذایی مصرف کرده باشید زیاد باشد. درواقع، دو غذا با میزان کالری‌های مشابه تاثیرات کاملاً متفاوتی را بر احساس سیری، انرژی بدن، متابولیسم و روحیه و خلق و خو خواهند داشت.

توصیه ما این است که در هر وعده غذایی خود از مقداری پروتئین خالص یا چربی‌های سالم استفاده کنید. گیاهخواران هم می‌توانند از حبوبات و منابع پروتئینی گیاهی استفاده کنند و بعضی از انواع گیاهخواران هم تخم‌مرغ و لبنیات و بعضی دیگر مرغ و ماهی را هم به لیست غذایی‌شان اضافه می‌کنند. چربی‌های سالمی که متخصصین معمولاً پیشنهاد می‌کنند عبارتند از آوکادو، آجیل، دانه‌ها، کره‌ها، روغن زیتون و روغن نارگیل.

غذاهای روحیه‌ساز بخورید


تحقیقات بسیار زیادی تاثیر بسیاری از موادغذایی را بر روحیه و خلق‌وخو نشان می‌دهند. بنابراین اگر می‌خواهید شادتر زندگی کنید و بازده کاری بالاتری داشته باشید، انتخاب‌های غذایی شما اهمیت بسیار زیادی دارند. بعنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که دارچین تمرکز را ارتقا داده، گردو قدرت منطق ذهن را بالا برده و سبزیجات مثبت‌گرایی را تقویت می‌کند.

در یک تحقیق، دانشمنان از حدود ۳۰۰ جوان خواستند که برای ذکر موادغذایی مصرفی روزانه‌شان و احساسی که بعد از آن پیدا می‌کنند، دفتر یادداشت روزانه داشته باشند. محققان دریافتند که مصرف بالاتر میوه‌ها و سبزیجات انرژی، آرامش و حس خوشبختی را در فرد افزایش می‌دهند.

نوشیدنی آرامش‌بخش بنوشید


یکی از بهترین راه‌ها برای تعدیل و تنظیم روحیه و اعصاب خودداری از مصرف نوشیدنی‌های قنددار و شیرین‌کننده‌های مصنوعی است و به جای آنها تا می‌توانید از آب و چای سبز بدون قند استفاده کنید. در یک تحقیق انگلیسی مشخص شد که بیشتر از ۷۰٪ از شرکت‌کننده‌ها گزارش داده‌اند که بالا بردن مصرف آب روزانه‌شان تا حد زیادی روحیه‌شان را تقویت کرده است. و یک تحقیق ژاپنی که روی بیشتر از ۴۰۰۰۰ نفر انجام گرفت، مشخص شد که سطح استرس روانشناختی در آنهایی که در روز حداقل ۵ فنجان چای سبز می‌نوشند، تا ۲۰٪ پایین‌تر بوده است.

يکشنبه 26/9/1396 - 11:30
سلامت و بهداشت جامعه


برخی غذاها قادرند سطح قند خون را ثبات بخشیده یا حتی بهتر از آن، بر ثبات میزان آرامش نیز کمک کند. در این مقاله چند مورد از این نوع غذاها را معرفی می‌کنیم.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان، هنگامی که زمان می‌گذرد و به زمان مقرر پایان پروژه‌های کاریتان می‌رسید، آنچه می‌خواهید، رهایی از این استرس و نگرانی و رسیدن به آرامش تا انتهای کار است. حتماً می‌گویید چه کسی زمان دارد تا رژیم غذایی سالمی را رعایت کند؟ اما هنگامی که سطح استرس افزایش می‌یابد، آنچه می‌خورید ممکن است به رسیدن شما به آرامش کمک کند و از میزان تنش کم کند. همچنین برخی غذاها قادرند سطح قند خون را ثبات بخشیده یا حتی بهتر از آن، بر ثبات میزان آرامش نیز کمک کند. در این مقاله چند مورد از این نوع غذاها را معرفی می‌کنیم.

 

سبزیجات برگ سبز

خوردن یک ساندویچ همبرگر در هنگام استرس و نگرانی، باز هم به نظر خوشمزه و لذت‌بخش می‌آید اما بهتر است آن را با یک بشقاب سبزیجات جایگزین کنیم. سبزیجات دارای برگ‌های سبز مانند اسفناج، حاوی فولات هستند که دوپامین می‌سازد و دوپامین در مغز باعث ایجاد مواد شیمیایی خاص می‌شود که به آرام شدن شما کمک می‌کند.


مطالعه‌ای که در سال 2012 بر روی 2800 فرد میانسال و بزرگسال انجام شد روشن کرد افرادی که فولات بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند نسبت به افرادی که کمتر این ماده غذایی را دریافت می‌کنند. مطالعه دیگری در سال 2013 در دانشگاه اوتاگو مشخص کرد که دانشجویان در روزهایی که میوه و سبزیجات مصرف کرده‌اند، آرام‌تر، شادتر و پرانرژی‌تر هستند. در واقع نتیجه پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تغذیه سالم، رفتار و حالت مثبت‌تری را مخصوصاً در روز بعد تضمین می‌کند.

گوشت سینه بوقلمون

احتمالاً شنیده‌اید که سینه بوقلمون تریپتوفان دارد. آمینواسید موجود در این پروتئین به کاهش سروتونین _ پروتئینی که سطح گرسنگی را و احساس خوشبختی و رضایت را تنظیم می‌کند_ کمک می‌کند. تریپتوفان اثر آرام‌بخشی دارد. پژوهشی انجام شد به این شکل که به زنان و مردان_ که از طریق آزمون‌های روانشناختی، رفتارهای جدال برانگیز داشتند،_ به مدت پانزده روز مکمل تریپتوفان داده شد و گروه دیگری از آن‌ها از قرص نما استفاده کردند. نتایج پژوهش نشان داد که افراد دریافت کننده تریپتوفان، رفتار بهتری نسبت به افراد دریافت کننده قرص نما پیدا کرده بودند. مواد غذایی دیگر که حاوی تریپتوفان هستند شامل، دانه‌ها و آجیل‌ها، ماهی، جو، حبوبات و تخم مرغ

بلغور جو دوسر

اگر شما هم دوستدار هیدروکربن هستید، احتمالاً در زمان استرس و نگرانی، هیچ چیز نمی‌تواند مانع شما برای خوردن دونات باشد. این اشتیاق را انکار نکنید و مانع آن نشوید.


پژوهشی که در دانشگاه ام آی تی انجام شد نشان داد کربوهیدرات می‌تواند به مغز کمک کند که سروتونین بسازد، همان ماده جایگزینی که توسط داروهای ضدافسردگی تنظیم می‌شود. اما به جای اینکه ناگهان میزان قند خونتان را این‌قدر افزایش دهید، به کربوهیدرات‌های پیچیده پناه ببرید. استرس ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد، بنابراین کربوهیدرات‌های پیچیده مانند بلغور جودوسر مانع این افزایش ناگهانی در گلوکز خون می‌شود.

ماست

ممکن است عجیب و غریب به نظر برسد اما باکتری‌های ساکن روده شما ممکن است به استرس کمک کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مغز به روده پیام می‌دهد، به همین دلیل است که استرس می‌تواند گوارش را تحریک کند. همچنین ارتباط معکوس یعنی از روده به مغز نیز جریان می‌یابد.


مطالعه‌ای که بر روی زنان انجام شد نشان داد که مصرف کنندگان پروبیوتیک (در ماست) فعالیت مغزی را در مراکز کنترل کننده احساسات از جمله استرس کم می‌کند نسبت به افرادی که ماست بدون پروبیوتیک مصرف می‌کنند یا اصلاً ماست نمی‌خورند. این مطالعه بر روی تعداد اندکی از افراد انجام شده و نیازمند مطالعات وسیع‌تر است.

سالمون

هنگامی که استرس دارید، این نوع غذا می‌تواند هورمون‌های نگرانی و اضطراب همچون، آدرنالین و کورتیزول را افزایش دهد، اما اسیدهای چرب امگا 3 در سالمون، خاصیت‌ ضدالتهابی دارد و احتمالاً به مقابله با اثرات منفی هورمون استرس کمک کند.

پسته

هنگامی که در دام افکار منفی افتاده‌اید و این افکار، شما و احساسات شما را به بازی گرفته‌اند؛ انجام کارهای تکراری با انگشتان دستتان احتمالاً به ساکت شدن این افکار درونی کمک می‌کند. مثلاً پوست کندن پسته‌ها یا آجیل‌های دیگر.


حرکت‌های ریتمیک و هماهنگ به آرام شدن شما کمک می‌کند. به علاوه اینکه، افزودن یک گام در خوردن یک ماده غذایی مانند مدت زمانی که بین هر بار خوردن پسته، صرف شکستن آن می‌شود، سرعت خوردن را هم کم می‌کند و به همین دلیل است که پسته یکی از میان وعده‌های دوستِ رژیم در نظر گرفته می‌شود. همچنین خوب است بدانید که پسته فواید زیادی برای قلب دارد. متخصصان معتقدند که خوردن پسته احتمالاً استرس حاد را کاهش می‌دهد آن هم با کاهش فشارخون و ضربان قلب. چون آجیل‌ها و دانه‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به سلامت قلب کمک می‌رساند.

شکلات تلخ

نیاز نیست یک تکه بزرگ شکلات بخورید، فقط یک برش کافی است! شکلات تلخ این قدرت را دارد که سطح استرس شما را کاهش دهد. این خوراکی کورتیزول را کاهش می‌دهد. آنتی‌اکسیدان موجود در کاکائو دیوارهای رگ‌ها را هدف قرار می‌دهد و آن‌ها را آرام می‌کند، فشارخون را کاهش می‌دهد و جریان خون را بهبود می‌بخشد. همچنین شکلات تلخ حاوی مواد طبیعی بی‌همتایی است که حس خوشحالی و رضایت تا حس عشق و محبت را می‌سازد. برای مصرف به بسته‌های دارای حداقل هفتاد درصد کاکائو توجه کنید.

شیر

شیر غنی از ویتامین دی است، ماده غذایی که به احساس رضایت کمک می‌کند. در مطالعه‌ای که به مدت پنجاه سال بر روی 5966 زن و مرد انجام شد، رابطه میان سطح کاهش یافته ویتامین دی و افزایش خطر وحشت و افسردگی بررسی شد. افرادی که ویتامین دی کافی مصرف می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به وحشت و افسردگی قرار دارند. سایر مواد غذایی که حاوی ویتامین دی شامل سالمون، زرده تخم مرغ، و غلات غنی شده است.

دانه‌ها

دانه کتان، دانه کدو و آفتابگردان منابع سرشار از منیزیم هستند. منیزیم ماده معدنی است که احساسات را تنظیم می‌کند. نتایج مطالعات روشن کرده است که منیزیم به کاهش افسردگی، خستگی، و تحریک پذیری کمک می‌کند. همچنین این ماده معدنی علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد.


بادام زمینی

مصرف یک اونس بادام زمینی یازده درصد میزان روی مورد نیاز در هر روز بدن را تأمین می‌کند که این ماده معدنی، احتمالاً میزان اضطراب را کاهش می‌دهد.

يکشنبه 26/9/1396 - 11:28
سلامت و بهداشت جامعه

تحقیق جدید نشان می دهد نوشیدن یک فنجان چای داغ در بعدازظهر به تقویت قوه بینایی کمک می کند.

 



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مطالعه محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد افرادی که روزانه چای داغ می نوشند در مقایسه با کسانی که طرفدار نوشیدن چای نیستند، ۷۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به گلوکوم (آب سیاه) قرار دارند.

دکتر آنی کلمن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «هنوز دلیل این رابطه مشخص نیست اما جالب اینجاست که تنها نوشیدن چای کافئین دار با کاهش ریسک گلوکوم مرتبط است.»

وی در ادامه تاکید می کند: «چای بدون کافئین و چای سرد و همچنین مصرف قهوه هیچ ارتباطی با این بیماری نشان ندادند.»

گلوکوم به گروهی از بیماری ها اطلاق می شود که در آن مایعی در چشم تشکیل می شود و با ایجاد فشار به عصب بینایی آسیب می رساند. این بیماری علت اصلی نابینایی در بین افراد مسن است.

به گفته محققان، افراد سیاهپوست، افراد دارای سابقه گلوکوم در خانواده و افراد مبتلا به فشارخون بالا، دیابت یا سایر مشکلات تاثیرگذار بر جریان خون بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

در این مطالعه، از ۱۷۰۰ شرکت کننده نظرسنجی به عمل آمد و ۵ درصدشان مبتلا به گلوکوم شدند.

در مجموع تیم تحقیق دریافت احتمال ابتلا به گلوکوم در بین افرادی که بیش از شش بار در هفته چای داغ می نوشیدند ۷۴ درصد کمتر بود.

يکشنبه 26/9/1396 - 11:23
سلامت و بهداشت جامعه

 

شکر با سلامتی چه می‌کند؟
به طور کلی، بزرگسالان در مقایسه با دیگر گروه‌های سنی تمایل بیشتری نسبت به مصرف شکر نشان می‌دهند، بنابراین کاهش و یا حذف شکر از رژیم غذایی آن‌ها می‌تواند کاری دشوار باشد. برخی افراد با اراده با حذف شکر از رژیم غذایی، گام بزرگی را در حفظ سلامتی خود بر می‌دارند.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، به طور کلی، بزرگسالان تمایل بیشتری نسبت به مصرف شکر نشان می‌دهند در مقایسه با دیگر گروه‌های سنی، بنابراین کاهش و یا حذف شکر از رژیم غذایی آن‌ها می‌تواند کاری دشوار باشد. برخی افراد با اراده با حذف شکر از رژیم غذایی، گام بزرگی را در حفظ سلامتی خود بر می‌دارند.


امروزه، حذف شکر از رژیم غذایی در بین عموم افراد محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده است، زیرا اکثرا همه افراد به دنبال روش‌های موثر برای داشتن زندگی سالم‌تر و حفظ سلامتی هستند.

با این حال ممکن است برخی افراد هنوز در رابطه با کاهش میزان شکر از رژیم غذایی، متقاعد نشده باشند. حال ما در این مقاله به تعداد کمی از مزایای سلامتی رژیم غذایی بدون قند اشاره خواهیم کرد.

چرا باید شکر را از وعده‌های غذایی حذف کنیم؟


اکثر بزرگسالان، بیشتراز میزان توصیه شده شکر مصرف می‌کنند. موسسه ملی سلامتی (NIH) تخمین می‌زند که بزرگسالان آمریکایی تن‌ها ۱۵ درصد از کالری مصرفی را، از طریق شکر اضافه شده در رژیم غذایی خود دریافت می‌کنند؛ و البته مهم است که بدانید، این شکر مصرفی شامل قند‌های طبیعی موجود در محصولاتی مانند میوه و شیر نمی‌باشند.

بین مصرف شکر و سلامتی ارتباط تقریبا نزدیکی وجود دارد، از جمله:


• بیماری‌های قلبی
• دیابت نوع ۲
• فشار خون بالا و کلسترول
• التهابات مزمن
• بیماری‌های کبدی
• پوسیدگی دندان

کاهش مصرف شکر در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش خطرات ابتلا به این بیماری‌ها کمک بسیاری کند. جایگزین کردن غذاهای سالم با غذاهایی که حاوی میزان بالای شکر هستند، می‌تواند برای تمامی افرادی که به ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری نیاز دارند، بسیار مفید باشد. همچنین، این رژیم ممکن است در از دست دادن وزن تاثیر گذار باشد.

هشت توصیه علمی که برای کاهش مصرف شکر وجود دارند عبارتند از:

۱ - کاهش مصرف شکر


یکی از مهمترین مواردی که باید در هنگام تغییر رژیم غذایی مورد توجه قرار بگیرد، تغییر تدریجی است. بدین معنا که یک رژیم غذایی که میزان مصرفی شکر بالایی دارد، باید به صورتی آرام و روندی آهسته مقدار شکر آن کاهش پیدا کند.

این ممکن است همراه با حذف کردن مشخص‌ترین منابع قندی از رژیم غذایی باشد. به طور مثال، در ابتدا می‌توان با اجتناب از خوردن خوراکی هایی مانند کیک، شکلات‌ها، کلوچه و شیرینی شروع کرد.

همچنین افرد می‌توانند میزان قند و خامه‌ای را که به همراه چای و قهوه خود مصرف می‌کنند را نیز کاهش دهند و سپس به تدریج آن‌ها را از وعده‌های غذایی حذف کنند. داشتن یک رژیم غذایی بدون شکر می‌تواند در ذائقه، تاثیری مثبت ایجاد کند، در این صورت ممکن است فرد دیگر تمایلی به خوردن شکر نشان ندهد.

۲ - برچسب محصولات


هنگامی که یک فرد موفق به کنترل و یا حذف مشخص‌ترین منابع قندی از رژیم غذایی خود می‌شود، حال باید توجه اش را به سایر محصولات حاوی قند جلب کند. خواندن برچسب محصولات می‌تواند به شناسایی نوع قند‌ها و در نهایت اجنتاب از خوردن آن‌ها کمک فراوانی کند.

شکر نام‌های فراوان و گوناگونی در بسیاری از شربت‌ها و کنسانتره‌ها دارد. حداقل ۶۱ نام مختلف برای شکر بر روی برچسب ها‌ی غذایی تعریف شده است. رایج‌ترین نام‌ها عبارتند از:


• شکر قهوه‌ای
• شربت ذرت با فروکتوز بالا
• شکر معکوس
• آب نبات
• شکر نارگیل
• شربت افرا
• شربت برنج
• کنسانتره آب سیب یا انگور
• سوکونات
• توربینادو
• مشکوادو

مردم نیز باید آگاه باشند و بدانند هر کلمه‌ای که با پسوند " –ose " پایان می‌یابد، یک نوع شکر است. به طور مثال:


• ساکارز sucrose
• گلوکز glucose
• دکستروز dextrose
• فروکتوز fructose
• لاکتوز lactose

شکر‌ها در بسیاری از محصولات مختلف غذایی سوپر مارکت‌ها یافت می‌شوند، بنابراین، خواندن دقیق برچسب روی محصولات می‌تواند به کسانی که به دنبال رژیم غذایی بدون شکر هستند کمک فراوانی کند.

محصولاتی نظیر سس‌های متنوع سالاد‌ها و پاستا‌ها، غلات صبحانه، شیر و گرانولا‌ها اغلب دارای مواد قندی بالایی هستند.

۳ - اجتناب از مصرف کربوهیدرات‌ها


معمولا در بسیاری از رژیم‌های غذایی مربوط به شکر توصیه می‌شود که افراد از مصرف کربوهیدرات‌های ساده اجتناب کنند. کربوهیدرات‌های ساده شامل آرد سفید، پاستا و برنج سفید می‌شوند.

کربوهیدرات‌های این غذا‌ها می‌توانند به سرعت در بدن شکسته و سپس به شکر تبدیل شوند و در نهایت، سطح قند خون را افزایش دهند.

۴ - اجتناب از مصرف قند‌های مصنوعی


مصرف قند‌های مصنوعی، موضوعی بحث بر انگیز در رژیم‌های غذایی است. این قند‌ها بسیار شیرین‌تر از شکر هستند، اما دارای کالری کم و حتی در مواقعی بدون کالری هستند.

گفتنی است که مصرف قند مصنوعی می‌تواند بدن را فریب دهد، که در حال مصرف قند واقعی است. این مسئله می‌تواند میل به خوردن مواد قندی را افزایش دهد و در نتیجه تحمل رژیم غذایی بدون قند را برای فرد دشوار کند.

افرادی که شکر را از رژیم غذایی خود حذف کرده اند، باید از مصرف قند مصنوعی نیز اجتناب کنند.

۵ - اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های شیرین


ممکن است اجتناب از خوردن غذاهای فرآوری شده، آسان باشد. اما نوشیدنی هایی حاوی قند مانند نوشابه‌ها، چای شیرین و آبمیوه‌ها از مهم‌ترین منابع قندی هستند، که حذف کردن آن‌ها از رژیم غذایی می‌تواند کاری سخت باشد.

جایگزینی این نوشیدنی‌ها با چای‌های گیاهی شیرین نشده، قهوه بدون شکر و یا آبمیوه خالص می‌توانند به فرد کمک کنند تا میزان شکر را در رژیم غذایی خود کاهش دهد و همچنین بدن را هیدراته کند.

۶ - تمرکز بر روی غذا


غذاهای فر آوری شده احتمالا حاوی مواد تشکیل دهنده قندی هستند.

تمرکز رژیم غذایی به خوردن غذاهایی کامل و غنی است، که عبارتند از:


• سبزیجات
• میوه‌ها
• مرغ
• ماهی
• غلات و حبوبات پردازش نشده
• آجیل

برخی افراد ممکن است ترجیح دهند که مقدار کمی از لبنیات را در رژیم غذایی خود حفظ کنند، مانند ماست ساده، پنیر و شیر ساده.

۷ - برنامه ریزی غذایی


اجرا کردن یک رژیم غذایی برای هر فرد، موضوعی کاملا دشوار و چالش بر انگیز است. در زمان گرسنگی، افرد ممکن است برای خوردن غذاهای ناسالم تمایل بیشتری نشان دهند در مقایسه با خوردن غذاهای مغذی و سالم.

معمولا بیشتر افراد، یک روز در هفته را برای خرید مواد غذایی اختصاص می‌دهند. این موضوع سبب می‌شود، تا فرد کمتر به خوردن غذا‌های ناسالم تمایل نشان دهد.

۸ - چاشنی ها


بسیاری از گیاهان و ادویه‌ها و ترشی جات به راحتی می‌توانند جایگزین شکر موجود در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها شوند.

بسیاری از این جایگزین‌ها عبارتند از:، دارچین، جوز هندی، هل و وانیل که به طور مثال می‌توانند جهت تغییر دادن طعم قهوه استفاده شوند.

مزایای سلامتی


حذف کردن شکر از رژیم غذایی و خوردن غذاهای سالم، می‌توانند مزایای سلامتی فراوانی را برای بدن هر فرد ارائه دهند. بسیاری از این مزایا عبارتند از:


• کاهش وزن و جلوگیری از چاقی
• انرژی بیشتر در طول روز
• پوست سالم و درخشان
• کاهش نوسانات خلقی
• کاهش التهابات
• کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی
• کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
خطرات و ملاحظات

قبل از شروع رژیم غذایی، فرد باید در نظر بگیرد که آیا می‌خواهد قند‌های طبیعی نظیر قند موجود در میوه‌ها و محصولات لبنی را نیز از وعده‌های غذایی خود حذف کند.

برخی از رژیم‌های غذایی بیان می‌کنند که حذف کردن میوه‌ها از وعده‌های روزانه، می‌توانند سبب کاهش قند شوند. در صورتی که این رژیم توصیه نمی‌شود، زیرا میوه‌ها حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات سالم هستند که همگی در سلامت بدن دخیل هستند و همچنین از بدن در برابر بیماری‌های مختلف محافظت می‌کنند.

حذف کردن شکر از رژیم غذایی نباید به عنوان یک راه حل برای کاهش وزن در نظر گرفته شود. این تنها بخش کوچکی از تغییر شیوه زندگی است، برای از دست دادن وزن نه تنها باید ورزش کرد بلکه باید یک رژیم غذایی مناسب نیز در نظر داشت.

افرادی که می‌خواهند یک رژیم غذایی بدون قند را شروع کنند، بهتر است با یک پزشک متخصص تغذیه مشورت کنند.

يکشنبه 26/9/1396 - 11:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

همیشه گفته می شود سبزی ها را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسد. شاید درباره بیشتر سبزی ها این موضوع درست باشد اما سبزی هایی هم وجود دارد که پختن آن، باعث افزایش ارزش غذایی آن می شود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آوای سلامت، برای پخت اکثر سبزیجات، توصیه ها بر این است که آنها را بخارپز یا با چربی هایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و ... طبخ کنید. اضافه کردن چربی های سالم به این سبزیجات، جذب ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آنها را در بدن چند برابر می کند:


سیب زمینی: اینطور ثابت شده که مصرف سیب زمینی پخته و یا آب پز شده قند خون را به طور موثری کنترل می کند. در حالی که مصرف سرخ کرده آن کاملا اثر معکوس روی قند خون داشته و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

گوجه فرنگی: اگر می خواهید از خواص لیکوپن موجود در گوجه فرنگی که یک آنتی اکسیدان با خواص ضد التهابی است، بهره ببرید، آن را بپزید. شما در هنگام مصرف گوجه فرنگی به صورت خام فقط ۴ درصد از لیکوپن آن را به بدن می رسانید. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی پخته به راحتی جذب بدن می شود.

هویج: سطوح بتاکاروتن که نوعی آنتی اکسیدان بوده و در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود، در هویج پخته شده چند برابر افزایش می یابد.

اسفناج: حجم اسفناج با پخته شدن کاهش می یابد و شما می توانید مقدار بیشتری از آن را بخورید. اسفناج همچنین دارای اسید فولیک است که به تقویت سیستم عصبی کمک می کند. سطح اسید فولیک اسفناج با پختن این سبزی بیشتر حفظ می شود.

مارچوبه: اگر می خواهید فیبر بیشتری از طریق مصرف این سبزی به بدن برسانید، آن را طبخ کنید. تقریبا مانند گوجه فرنگی، مارچوبه دارای دیواره های ضخیم سلولی است که باید به وسیله گرما تجزیه شود. در این صورت تمام مواد مغذی سالم آن جذب بدن می شوند.

کدو حلوایی: جذب آنتی اکسیدان ها و بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی با پخته شدن آن بیشتر می شود.

بروکلی: بروکلی جزو خانواده‌ کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش می دهد. بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن های آن تقویت می شود.

يکشنبه 26/9/1396 - 11:21
سلامت و بهداشت جامعه

سلامت استخوان‌ها نقش مهمی در سلامت عمومی ما دارد، اما بسیاری از ما با بی‌توجهی به سلامت این بخش مهم بدن، مشکلاتی برای سلامت بویژه در آینده برای خود ایجاد می‌کنیم.

 



به گزارش جام جم، چند مورد، از عوامل آسیب زننده به سلامت استخوان‌ها هستند:

مصرف زیاد نمک: کلسیم، ماده مغذی ضروری برای استخوان است و نمک، دشمن کلسیم محسوب می‌شود؛ به این معنا که هرچقدر نمک بیشتری مصرف کنید، کلسیم بیشتری از دست می‌دهید. بهتر است، روزانه بیشتر از 2300 میلی گرم نمک مصرف نشود.

کاهش زیاد وزن: افراد کم وزن و کسانی که وزن زیادی از دست می‌دهند، بیشتر مستعد ابتلا به از دست دادن توده استخوانی و شکستگی هستند. اگر به طور طبیعی استخوان‌های کوچک و ضعیفی دارید، بهتر است تمرینات ورزشی قدرتی انجام دهید. یک رژیم غذایی مناسب، برای داشتن وزن متوسط ضروری است.

ورزش زیاد: ورزش زیاد یا سندرم بیش تمرینی می‌تواند به کاهش تراکم استخوان و از بین رفتن استخوان‌ها منجر شود.

کاهش استروژن که پس از انجام تمرینات ورزشی زیاد رخ می‌دهد، بیش از آن که باعث استخوان سازی شود، فروپاشی و ضعف استخوان را به دنبال دارد. این شرایط، فرد را بیشتر در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‌دهد.

تماشای زیاد تلویزیون: صرف زمان زیاد مقابل تلویزیون می‌تواند برای سلامت استخوان‌ها مضر باشد. نشستن زیاد و نداشتن فعالیت و تحرک، ضعیف‌شدن استخوان‌ها را به دنبال دارد. فعالیت باعث می‌شود، استخوان‌ها و ماهیچه‌ها مخالف نیروی گرانش زمین عمل کنند و شرایط به افزایش قدرت آنها منجر می‌شود.

مصرف زیاد نوشابه، قهوه و چای: نوشابه‌ها به دلیل داشتن فسفر و کافئین به استخوان‌ها آسیب می‌زنند. مصرف زیاد چای و قهوه در طول روز نیز می‌تواند برای استخوان‌ها مضر باشد، زیرا کافئین موجود در آنها ذخایر کلسیم بدن را تخلیه می‌کند.

مصرف زیاد مواد غذایی اسیدی: یک محیط قلیایی، شرایط ایده‌آل برای تقویت استخوان‌هاست.

پس از مصرف غذاهایی که شرایط اسیدی ایجاد می‌کنند، باید کلسیم بیشتری مصرف شود تا بدن به حالت قلیایی بازگردد. گوشت، لبنیات، سبزیجات سبز تیره، روغن‌های سالم، آجیل و لوبیا، برخی مواد غذایی هستند که محیط قلیایی ایجاد می‌کنند.

استرس: کارشناسان می‌گویند، هورمون کورتیزول یا هورمون استرس می‌تواند باعث تضعیف استخوان‌ها و ایجاد التهاب در بدن شود. وجود کورتیزول بیش از حد در بدن، در طول زمان، کاهش تراکم استخوانی را به دنبال دارد. خواب کافی، تنفس عمیق و مدیتیشن از راه‌های کنترل استرس است.

يکشنبه 26/9/1396 - 11:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته