• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2622
تعداد نظرات : 577
زمان آخرین مطلب : 5444روز قبل
دانستنی های علمی
سكه عبارت از یك تكه فلز است كه وزن و عیار مخصوص دارد، با علامت مخصوص یا مهر كسانی كه آن را ضرب می كنند.

اولین سكه هائی كه در دنیا ساخته شد هفت قرن قبل از میلاد مسیح بود كه توسط لیدی ها ساخته شد، آنها قوم ثروتمند و با قدرتی بودند كه در آسیای صغیر می زیستند. این سكه های اولیه از جنس مخصوصی كه الكتروم نام داشت ساخته می شدند. الكتروم یك تركیب طبیعی است كه 75 درصد طلا و 25 درصد نقره دارد. این سكه ها به شكل و اندازه یك لوبیا بوده اند و تقریباً یك پول رسمی محسوب می شدند. سپس یونانی ها هم به تقلید آنها از این فكر كه یك پول رسمی فلزی رسمی داشته باشند استقبال و بنابراین شروع به ساختن پول سكه ای كردند.

بدین ترتیب، حدود صد سال بعد، بسیاری از شهرهای سرزمین بزرگ یونان و آسیای صغیر، در جزایر دریای اژه و سیسیل و جنوب ایتالیا برای خود ضرابخانه داشتند. سكه های طلا با ارزش ترین سكه ها به حساب می آمده اند. بعد هم سكه های نقره ای و بالاخره سكه ها مسی.

ضرب سكه توسط یونانی ها حدود 500 سال دوام داشت. رومی ها هم این عقیده را پذیرفته و حدود 500 سال ضرب سكه را اجرا كردند. بعد كم كم هنر ضرب سكه آن حدت و شدت خود را از دست داده و از سال 500 تا حدود 1400، سكه های متعلق به این دوره خیلی نازك بوده و قابل توجه نبودند. اما در قرن پانزدهم، هنر ضرب سكه دوباره احیا و فلز، فراوان تر شد و استاد كاران این حرفه برای قلم زدن روی سكه ها به كار گمارده شدند. اولین سكه های انگلیسی قبل از رسیدن رومی ها ضرب شده بودند و در زمان غلبه «نورمنها» قریب هفتاد ضرابخانه دایر، در این كشور وجود داشت. اما در سال 1850 ضرابخانه سلطنتی، تنها ضرابخانه انحصاری و تأسیس شده از طرف دولت بود.
يکشنبه 28/11/1386 - 22:36
دانستنی های علمی

اولین چیزی كه بشر برای نوشتن درست كرد پاپیروس بود كه از گیاهی به همین نام ساخته شد. این گیاه در 2000 سال قبل از مسیح به وسیله مصری ها كشف شد و برای مدتی حدود 2500 سال بعنوان تنها وسیله نگاشتن توسط بشر استفاده می شد.

پاپیروس گیاهی نی مانند است كه بین سه تا ده فوت رشد می كند. ساقه های این گیاه، بسیار نرم بوده و بعضی اوقات به ضخامت مچ دست انسان است. در بالای این ساقه ها، شاخه های نرم و نازكی آویزان می باشند كه بیشتر شبیه یك دسته موی پشمالو هستند. برگهای این گیاه خیلی كوچك و ریشه آن خیلی محكم است.

مورخ مشهور رومی، «پلینی» در یادداشتی شرح داده است كه پاپیروس قدیم چطور ساخته شده است. ساقه های گیاه پاپیروس را ابتدا پوست كَنده، بعد پهن و مسطح می كرده اند.
ساقه وسطی پهن تر و با ارزش تر بوده. بعد این باریكه ها را پهلو به پهلو قرار داده و روی آنها هم از زاویه دیگر یك رشته دیگر از این باریكه ها قرار می دادند و با آب گل آلود رود نیل یا چسب مخصوصی كه آرد گندم درست می كردند، آنها را به هم می چسباندند. بعد این ورقه ها را با چكش كاملاً مسطح می كردند، بعد می گذاشتند تا در آفتاب خوب خشك شود. زمانی كه كاغذ پاپیروس یكی از كالاهای تجارتی مهم مصری ها به شمار می رفت. حتی تمام گزارش های سیاسی، مدت چندین قرن، در روی این كاغذ های پاپیروس نوشته می شده است تا این كه پوست نوشتنی جایگزین كاغذ پاپیروس شد.
پاپیروس گیاه مفیدی بود كه علاوه بر استفاده ای كه شرح آن رفت، استفاده های دیگری نیز از آن می شده است. مثلاً از بافتن ساقه های نازك آن سبد و یا از ساقه های كلفت تر، حصیر و بادبان درست می كردند و حتی از جوشاندن مغز این گیاه نیز برای درست كردن نوعی غذای فقیرانه استفاده می شد. بنابراین می بینید كه این گیاه چقدر در زمان قدیم مفید و با ارزش بوده است.
 

يکشنبه 28/11/1386 - 22:35
دانستنی های علمی

بسیاری از نقاشان امروزی در نقاشی هایشان كوششی برای نیشان دادن دنیای اطرافشان به كار نمی برند. اما از زمانی كه بشر شروع به نقاشی تصاویر كرد این درست همان كاری بود كه می خواست انجام دهد. همان چیزی را كه چشم می دید، نقاشی می كرد.
بنابراین در غارها، جائی كه بشر اولیه، در هزاران سال پیش می زیست، نقاشی هائی پیدا شده است كه تصاویری را از حیوانات به طور خیلی زنده نمایش می دهد.

این نقاشی ها به وسیله بشر عهد حجر قدیم قاره اروپا انجام شده است. هزاران سال بعد، نقاشی هنوز هم نمایش دهنده زندگی بود. مصری ها عقیده داشتند كه بعد از مرگ، زندگی دیگری نیز وجود دارد. بنابراین روی دیواره های قبورشان، تصاویری از هر چیزی كه در زندگی روزمره شان می گذشت می كشیدند:
اشكال زنان، مردان، كودكان و حیوانات و یا قایق ها و از این قبیل چیزها.

بیشتر هنرمندان، در هر عصری، احتمالاً به غیر از چینی ها، یونانی ها بوده اند كه در حدود 500 سال پیش از میلاد در اوج افتخار بودند. هدف آنها در مجسمه سازی نوعی تقلید از زندگی بوده است. البته در شكل كامل یا مطلوب آن. ظهور مسیحیت، كه از خاور نزدیك سرچشمه گرفته، تغییر و تحولی شگرف در هنر نقاشی پدید آورد و طبیعت گرائی هنر قدیم، جای خود را به شیوه های شرقی داد، با طرح هائی یكنواخت و «سمبولیزم».

در قرون وسطی، كه بین سال های 500 تا 1500 به طول انجامید، هنر نقاشی آبرنگ روی گچ كه «فرسكو» نامیده می شد و كتاب های خطی با آرایش و تزئین، تكامل بیشتری یافت. «فرسكو» عبارتست از نقاشی با قلم مو روی گچ تازه و مرطوب، به طوری كه وقتی گچ خشك شد، این نقاشی دائمی جزئی از دیوار محسوب می شود. در این دوره تصویر كشی كتاب های خطی، یا كتاب های دیگر، به وسیله راهبان انجام می گرفت. این هنرمندان، استادانه ادبیات یا نقاشی هائی می آفریدند كه حاوی تصاویر تمام صفحه ای بود.

يکشنبه 28/11/1386 - 22:34
دانستنی های علمی

اولین بار عمل چاپ در كشور چین و یا ژاپن در قرن پانزدهم انجام گرفت. در آن زمان ها و حتی صدها سال بعد از آن، كتاب آنقدر كمیاب و درست كردن آن به قدری سخت و مشكل بود كه كمتر كسی برای خواندن و یاد گرفتن به كتاب دسترسی داشت.

چاپچی های اولیه كلیه نوشته ها و تصاویر را روی قالب های چوبی حك كرده و آنها را توی مركب زده و بعد روی منگنه ها می گذاشتند. بعداً كلمات به تصاویر اضافه می شدند.

شیوه تازه ای لازم بود تا كار كندن روی چوب را، كه با دست انجام می گرفت و بسیار هم طولانی بود، كوتاهتر و آسانتر كند. ولی قریب به هزار سال گذشت تا واقعاً یك تغییر و تحول اساسی در روش نوشتن كلمات ایجاد شد. خیلی ها در این راه كوشیدند ولی بالاخره مردی بنام گوتنبرگ كه یك آلمانی الاصل بود و در مینز می زیست، یكی از كسانی بود كه در این باره موفق شده و این مشكل را حل كرد. گوتنبرگ دانست كه باید از حروف چاپی فلزی منقول استفاده كرد و با این روش بود كه اولین كتاب خود را به نام «انجیل گوتنبرگ» بین سال های 1453 و 1456 چاپ كرد.

ماشین گوتنبرگ، از حروف جداگانه ای تشكیل شده بود، و جابجا كردن و چیدن آنها بسیار آسان بود. یعنی می توانستند آنها را به صورت كلمه، سطر یا صفحه بچینند و هر موقع كه صفحه تمام می شد، می توانستند آن حروف را مجدداً برای چیدن صفحه دیگر به كار برند.

البته امروزه هم به این روش عمل می شود، و با وجود این، خیلی از مخترعین بعدی، توانسته اند تغییرات زیادی در این روش بدهند كه نیتجه كار آنها باعث سرعت زیاد در فن چاپ گردیده است.
 

يکشنبه 28/11/1386 - 22:33
دانستنی های علمی
هزاران هزار سال طول كشید تا بشر به مرحله ای رسید كه توانست آن چیزی را بسازد كه شباهت جزئی به چیزی كه امروزه به اسم كتاب می شناسیم، داشته باشد.

بنابراین وقتی می خواهیم تاریخچه اولین كتاب را در دنیا بررسی كنیم. باید متوجه باشیم كه احتمالاً این كتاب نباید شباهتی به آن چیزی كه امروزه كتاب نامیده می شود، داشته باشد و خیلی با آن فرق داشته است. در حقیقت كتابهای اولیه دنیا تا آنجائی كه ما می دانیم واقعاً كتاب هائی به مفهوم جدید این كلمه نبوده اند. چند هزار سال پیش بابلی ها و آشوری ها لوحه های گچی درست می كردند كه بر روی آنها هر موضوع یا واقعه ای را كه میل داشتند نوشه و ثبت و نگاهداری می كردند.

آنها با كمك نوعی ابزار نوك تیز، نوشته هایشان را كه به خط میخی بوده، روی این لوحه های گچی، وقتی كه هنوز مرطوب بود رسم می كردند. سپس برای این كه این یادداشت ها یعنی لوحه های گچی دوام و عمر بیشتری داشته و دائمی تر باشند آنها را در كوره گذاشته و می پختند. بعضی اوقات این موضوع یا واقعه ای كه می خواستند یادداشت كنند خیلی طولانی بوده و بنابراین لوحه های گچی بیشتری می برد. بدین ترتیب درست مثل یك كتاب دارای صفحات زیادی بود. در این صورت شاید می شد مثلاً واژه «كتاب» را به آنها اطلاق كرد!

مردم مصر باستان در این مورد، یك قدم فراتر گذاشته و كاغذ خام و خشن ساختند كه از جنس یك نوع نی به نام «پاپیروس» بود. این صفحات مسطح كه با دست ساخته می شدند رنگ زرد پریده ای داشتند و به وسیله باریكه های درازی به یك دیگر وصل بودند كه به دور یك استوانه چوبی یا استخوانی پیچ می خوردند.

مصری ها با استفاده از آب آغشته به دوده كه مثلاً در حكم مركب بود، شعر و داستان و یا وقایعی را با انواع خطوط تصویری روی این صفحات پاپیروس می نوشتند و یا می كشیدند. از آنجائی كه جا به جا كردن این استوانه ها كار راحتی نبود، بنابراین عمل نوشتن، بعضی اوقات روی صفحات جدا از هم انجام می گرفت.

بعضی دیگر از مردم قدیم مثل یونانی ها و رومی ها، كتابهائی می ساختند كه به دور استوانه می پیچیدند.
يکشنبه 28/11/1386 - 22:33
دانستنی های علمی
تمایل بشر برای گرفتن عكس به صدها سال پیش برمی گردد. از قرن یازدهم تا شانزدهم اسبابی وجود داشت كه «كامرا آبسكیورا» نام داشت و پیشرو اختراع دوربین عكاسی بود. این دستگاه یك تصویر تخیلی و مبهم بر روی كاغذ می گذاشت كه می بایستی با دست پر رنگ شود تا به صورت یك تصویر صحیح از مناظر طبیعی در آید.

در سال 1802، دو مرد با اسامی « وجگوود» و «همفری» قدمی مهم در این زمینه به جلو برداشتند. آنها برای چاپ از كاغذهای آغشته به نیترات نقره یا كلورید نقره استفاده می كردند و تصویر و نقاشی را روی شیشه چاپ می كردند. ولی اِشكال كار در این بود كه نمی شد كه با این طریق، تصاویر پایدار تهیه كرد.

در سال 1816 «جوزف نیپس» یك دوربین عكاسی ساخت كه با آن می توانست تصویر نگانتیو یا منفی بگیرد. در سال 1835 هم «ویلیام تالبوت» تصاویر پوزتیو یا مثبت از تصاویر نگاتیو گرفت و اولین كسی بود كه توانست با استفاده از هنر عكاسی، تصاویر بزرگتر خلق كند و بالاخره اولین كسی بود كه توانست یك كتاب از عكس های عكاسی منتشر كند. ( در سال 1844)

بعد از آن، هنر عكاسی و ماشین عكاسی پی در پی تكامل و پیشرفت حاصل كرده و دوربین عكاسی معروف «كداك» در سال 1888 به بازار عرضه شد.

بیشتر مراحل فنی عكاسی با این كیفیت كه نیترات نقره در مقابل نور واكنش نشان می دهد بستگی دارد، و این همان چیزی بود كه در قرن هفدهم به وسیله كیمیا گرانی كه در پی ایجاد طلا از فلزات معمولی بودند كشف شد.
يکشنبه 28/11/1386 - 22:32
دعا و زیارت

پیامبر اعظم (ص) :

 اگر بدانید چه چیزها برای شما ذخیره شده ، ‌بر آنچه ندارید غم نخواهید خورد .

يکشنبه 28/11/1386 - 22:20
انتقادات و پيشنهادات

پس چرا برای حج قرعه کشی نمی کنین ؟؟؟

خون به جگر شدم این قدر صبر کردم

لطفا هر چه زودتر برنده رو اعلام و تکلیف ما رو مشخص کنین !!!!

چهارشنبه 24/11/1386 - 20:4
دعا و زیارت

پیامبراکرم(ص):

هر که به یک آیه از کتاب خدا گوش دهد،ثوابی دو چندان برایش نوشته شود و هرکه یک آیه ازکتاب خدا تلاوت کند،روز قیامت آن آیه نوری برای او باشد. امام صادق(ع) : هرگاه قرآن در حضور تو خوانده شد،  واجب است که گوش کنی وخاموش مانی.

سه شنبه 23/11/1386 - 14:39
دعا و زیارت

پیامبراکرم(ص) :

 خداوند جلَّ جلاله فرمود: به من ایمان نیاورده است،کسی که سخن مرا براساس رأی خودش تفسیر  کند. پیامبراکرم(ص): بیشترین چیزی که بعداز خود برای اُمتم  ازآن می ترسم،مردی است که قرآن را تأویل نابجا کند.

سه شنبه 23/11/1386 - 14:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته