• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4038
تعداد نظرات : 146
زمان آخرین مطلب : 2409روز قبل
خاطرات و روز نوشت

 

{ بیائید تاهمه باهم }.بیائید تاهمه باهم.به تمجید خداباشیم.».بپوئیم راه عیسی را.ازاین دنیاجداباشیم.«…

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:55
خاطرات و روز نوشت

 

خدا همانی است که ما میخواهیم
کاش ما هم همانی بودیم که خدا میخواست

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:55
خاطرات و روز نوشت

 

خدابه سوی تومی آید،اگراورادعوت کنی،وآنوقت به تونشان خواهددادکه همواره درآنجا بوده است.

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:54
خاطرات و روز نوشت

 

خـــدایـــــا . . .
از این به بعد به مخلوقاتت
یک مترجم ضمیمه کن
اینجا هیچ کس
هیـچ کـس را نمـی فهمد . .

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:54
خاطرات و روز نوشت

دعایتان را اجابت کند، آنکه آسمانی را میگریاند تا گلی را بخنداند.

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:54
خاطرات و روز نوشت

 

خداوندا!
تقدیرم را زیبا بنویس.
کمکم کن آنچه را تو زود خواهی من دیر نخواهم...
و آنچه تو دیر می خواهی من زود نخواهم...

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:54
ایرانگردی

رشته کوه‌های البرز در قسمت جنوب و شرق استان گلستان به طور موازی و در جهت شرقی- غربی کشیده شده است و از مرز استان مازندران و گلستان شروع شده و به صورت نواری هلالی امتداد یافته و در شرق و شمال شرقی استان به کوه‌های آلاداغ، بینالود و هزار مسجد در استان خراسان شمالی می‌پیوندند. رشته کوه‌های البرز در سرتاسر جنوب استان، به منزله سدی است که از عبور رطوبت و ابرهای باران‌زا به داخل فلات مرکزی جلوگیری کرده، و سبب بارش‌های بیشتر در این منطقه می‌شود. به همین دلیل سراسر بخش جنوبی استان، به جز برخی از مناطق مرتفع‌تر تا 2400 متر، پوشیده از جنگل‌های انبوه است. ارتفاعات البرز شرقی که جنوب شهرستان کردکوی را فرا گرفته است، دارای قله‌هایی چون درازنو، وزمه کوه، چلستان، جهان‌نما و پلاش است.

بلندترین کوه‌های این ناحیه، شاهوار و شاهکوه نام دارند که ارتفاع آن‌ها به ترتیب 3945 و 3816 متر و اغلب پوشیده از برف با دامنه‌هایی مه‌آلودند. در ارتفاعات شاهکوه یخچال‌های طبیعی وجود دارد. در این بخش، آبشارهای و مناطق حفاظت شده قرار دارند که از میراث‌های طبیعی استان به‌شمار می‌روند.

از دیگر ارتفاعات این استان می‌توان از قلعه ماران (3010 متر)، كوه وج متو و چالو (2758 متر)، قله چالویی (3750 متر)، شمشیربر و قزلق (2850 متر)، قله خوش ییلاق (2802 متر) و كورخود در شرق گنبد كاووس (2819 متر) اشاره نمود. قله کهکشان نیز با ارتفاع 3813 متر، بین استان گلستان و سمنان قرار دارد که از مرتفع‌ترین قله‌های ایران به شمار می‌آید
چهارشنبه 16/12/1391 - 8:18
ایرانگردی

ناهمواری‌های استان گلستان به سه بخش کوهستان، کوهپایه و دشت تقسیم می‌شود. ارتفاع بخش کوهستانی بیشتر از 3900 متر و  ارتفاع دشت‌ها پایین‌تر از دریاهای آزاد است که این امر باعث شده تا از آب و هوایی متغیر و کم‌نظیر برخوردار شود.

1- ناحیه كوهستانی: این ناحیه بخشی از رشته كوه‌های البرز شرقی است كه از غرب به شرق امتداد دارد و به تدریج به سوی شمال شرقی متمایل شده است و از ارتفاع آن كاسته می‌شود. این كوه‌ها از منطقه هزار جریب (در استان مازندران) شروع شده و به صورت نواری هلالی شكل در شرق و شمال شرقی به كوه‌های آلاداغ، بینالود، هزار مسجد می‌پیوندد.

2- ناحیه كوهپایه‌ای: این ناحیه بیشتر در جنوب و شرق استان و در دامنه ارتفاعات قرار دارد. در این ناحیه به دلیل نفوذپذیری زیاد رسوبات، سفره‌های زیرزمینی آب فراوانی وجود دارد كه به صورت چاه و قنات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3- ناحیه جلگه‌ای: همزمان با عقب‌نشینی آب دریای خزر به دلیل تغییر شرایط آب وهوایی، فرسایش شدید آبی و تراكم آبرفت رودها، اراضی جلگه‌ای وسیع و نسبتاً همواری به وجود آورده است. درسرزمین‌های پست و جلگه‌ای استان، رسوبات ضخیم ریزدانه‌ای به نام لُس (loss) كه از نظر كشاورزی و تهیه آجر و سفال اهمیت فراوان اقتصادی دارد، پوشانده است.

در واقع ناهمواری‌های استان گلستان همچون سایر نواحی البرز، در اواخر دوره تِرِشیاری، شكل نهایی خود را یافته است. همچنین می‌توان گفت كه فرسایش نقش اصلی را در تغییر شكل كنونی ناهمواری‌ها داشته است.

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:17
ایرانگردی

استان گلستان تا سال 1316 با عنوان ایالت یا ولایت گرگان (استرآباد) نامیده می‌شد که البته سرزمین پهناورتری را دربر می‌گرفت. از سال 1316 همراه با استان‌های کنونی تهران، مازندران، قم و سمنان بخشی از استان دوم ایران به‌شمار آمد. این استان تا سال 1376 بخشی از استان مازندران بود و در این سال به‌صورت استانی مستقل با نام گلستان که نام جنگل شرقی استان است، در عرصه سیاسی و اداری مطرح شد و شهر گرگان به عنوان مرکز آن برگزیده شد.

در طول تاریخ نام‌های گوناگونی بر این سرزمین نهاده شده است از جمله ورکانه، هیرکانیا، استرآباد و گرگان.

این سرزمین در اوستا به‌صورت «هرکانه»، در کتیبه بیستون «ورکانه» و در کتب پهلوی «وورکان» ضبط شده است. نویسندگان قدیم یونانی، نام آن را «هیرکانیا» نوشته‌اند.

ذبیحی در این خصوص نوشته است:

«در داستان‌های ملی ایران، نام دو گروه آمده است که گرگساران و سگساران باشند، گرگساران را باید، مردم ناحیه کنونی گرگان و سگساران را همان سکه‌ها (مردم سگستان، سگزستان)، سیستان نامید.»

در گویش محلی منطقه، وِرک یا وِرگ به معنای گرگ آمده، به‌نظر می‌رسد تشابه ورگ با ورکانه در درستی این نظر تردیدی باقی نمی‌گذارد.

درباره ساخت شهر گرگان، ابن اسفندیار، آن را ساخته گرگین میلاد می‌داند. اما برخی دیگر، ساخت آن را متعلق به یزید بن مهلّب می‌دانند. سر پرسی سایکس این شهر را ساخته انوشیروان؛ پادشاه ساسانی دانسته است.

با ورود اعراب مسلمان به ایران، گرگان معرّب شد و جرجان نام گرفت و تا عصر مغول این نام دوام یافت و تبرستان (تپورستان) نیز به‌صورت طبرستان نوشته شد. این شهر در حملات مکرر مغولان و جانشینان آن‌ها مانند بسیاری از مناطق دیگر ایران، ویران شد. پس از خاموشی جرجان، استرآباد جایگزین آن شد. استرآباد که دومین شهر ایالت بود، ترقی کرد و نام آن به همه ایالت، تعمیم داده شد. برخی نام استر را برگرفته از اَستر به معنی اسب و برخی دیگر برگرفته از نام اِستر که برادرزاده مردخای یهودی بوده، می‌دانند. گفته می‌شود شهر باستانی استرآباد را خشایارشا به یادبود زن یهودی خود، كه او را اِستر (ستاره) نام نهاده بود، ساخت. داستان اِستر در روایت‌های یهودیان آمده که مقبره‌ای نیز به همین نام در همدان دارد.

استرآباد در سال 1316 خورشیدی، به دنبال تغییر اسامی، تغییر نام داد و به اشتباه، گرگان نام گرفت و گرگان واقعی به سبب وجود گنبد قابوس در آن، به گنبدکاووس مشهور شد.

رابینو می‌نویسد: «شهر گرگان را در زمان صفویه دارالملک می‌گفتند و در دوره قاجار به سبب وجود سادات به دارالمؤمنین مشهور شد.»

 
چهارشنبه 16/12/1391 - 8:17
ایرانگردی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نام استان: گلستان (Golestan)

 

مرکز استان: شهر گرگان

 

موقعیت جغرافیایی استان:

 

عرض جغرافیایی: 36 درجه و 30 دقیقه تا 38 درجه و 8 دقیقه شمالی

 

طول جغرافیایی: 53 درجه و 57 دقیقه تا 56 درجه و 22 دقیقه شرقی

 

موقعیت نسبی استان: واقع در شمال ایران

 

همسایگان استان:

 

شمال و شمال غرب: جمهوری ترکمنستان

 

جنوب و جنوب شرق: استان سمنان

 

جنوب غرب: استان مازندران

 

شرق: استان خراسان شمالی

 

مساحت استان: بیش از 20437/7 كیلومتر مربع

 

تعداد شهرستان‌ها: 11

 

نام شهرستان‌ها: گرگان، گنبدکاووس، ترکمن، علی‌آباد، کردکوی، آق‌قلا، آزادشهر، رامیان، مینودشت، کلاله و بندرگز

 

جمعیت استان: 1777014 نفر

 

فاصله مرکز استان تا تهران: 397 کیلومتر

 

چهارشنبه 16/12/1391 - 8:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته