• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4208روز قبل
آموزش و تحقيقات
زمانی که این خطوط را برای خود می خوانید، صدای آن را در ذهنتان می شنوید، صدایی که دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در تلاشند با به کار گرفتن شیوه ای جدید آنها را بشنوند و با کنترل فعالیتهای درونی مغز، امکان بازسازی سخنانی که با شنیدن اصوات مختلف در ذهن ایجاد می شوند را به وجود آورند.

به گزارش خبرگزاری مهر، از آنجایی که این نوع از فعالیتهای مغزی در زمانی که جمله ای شنیده می شود و یا به جمله ای فکر می شود، یکسان است، ابداع جدید دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا برکلی می تواند قدمی جهشی در راستای شنیدن افکار درونی انسانها بدون اینکه کلمه ای بر زبان جاری شود به شمار رود. کاربردهای چنین ابداعی بیشمار خواهد بود اما از جمله برترین کاربردها ممکن ساختن تکلم برای افراد فلج یا مبتلا به سندرم "قفل شدگی" خواهد بود، همچنین با کمک چنین تکنیکی می توان ذهن انسانها را نیز خواند.

چگونگی تبدیل کلام به اطلاعات با معنی یک معما است. نظریه ابتدایی این است که صدا نورونهای صوتی را فعال کرده و اطلاعات دریافت شده توسط آنها را به نقاط مختلف مغز ارسال کرده و مغز به تدریج زوایای مختلف صدا را استخراج و زبان را درک می کند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا، مریلند، سانفرانسیسکو و جان هاپکینز مطالعه جدید خود را با مشارکت 15 داوطلب مبتلا به صرع یا بیمارانی که تومور مغزی داشته و تحت جراحی قرار گرفتند، آغاز کردند. آنها برای تشخیص منشا تشنج الکترودهایی را مستقیما درون مغز بیمار کاشته و فرصتی نادر را برای مطالعه بر روی سیگنالهای الکتریکی در مناطق مختلف مغز به وجود آوردند.

طی انجام این تحقیقات، پزشکان از بیماران در اتاقهایشان بازدید می کرده و در حالی که فعالیتهای مغزی آنها را در "چین سینوسی تمپورال مغز"، غشای شنوایی، بررسی می کردند، واژه هایی را که از پیش به صورت صوتی ضبط کرده بودند را برای آنها پخش کردند. با بررسی اطلاعات به ثبت رسیده توسط این الکترودها، محققان تلاش کردند میان الگوهای مختلف فعالیتهای مغزی و واژه هایی که بیان شده اند ارتباطی برقرار کنند.

صدا از فرکانسهای مختلفی ساخته شده است که در مغز از یکدیگر جدا شده و در بخشهای مختلف مغزی پردازش می شوند. در واقع هر بخش از نورونها در مغز تنها اصوات محدوده فرکانسی ویژه ای را پردازش می کنند، نقطه ای به پردازش فرکانس هزار هرتز اختصاص دارد و نقطه دیگر به پردازش صدای پنج هزار هرتزی، و پردازش فرکانسهای بیشتر یا کمتر نیز به دیگر نورونها اختصاص دارد. با بررسی فرکانسهایی که نقاط مختلف مغزی مورد پردازش قرار می دهند می توان درک کرد زمانی که نقطه ای از مغز فعال می شود، با پردازش چه فرکانس صوتی فعال شده و سپس با توجه به آن فرکانس حروفی که از فرکانس مشابهی برخوردارند را تشخیص داد.

البته این شیوه تنها برای استخراج فرکانس واژه ها نیست، دیگر جنبه های کلام، از جمله ریتم هجاها و نوسانات فرکانسها نیز در درک زبان از اهمیت ویژه ای برخوردارند. محققان توانستند بسیاری از فعالیتهای مغزی که در این مطالعه به ثبت رسیدند را به بخشهای مختلفی از جملاتی که برای داوطلبان پخش شده بود، ارتباط دهند و با استفاده از این اطلاعات الگوریتمی را ارائه کردند که می تواند فعالیتهای عصبی مغز را ترجمه کرده طیف نگارهایی از آن را طرح کنند.

این طیف نگاره ها نمایش گرافیکی صدا هستند که نشان می دهند چه میزان از چه فرکانسی طی دوره ای خاص از زمان ایجاد شده اند. محققان این الگوریتم را با مقایسه طیف نگاره هایی که تنها بر اساس فعالیتهای نورونی ساخته شده بودند و طیف نگاره هایی که از صدا به وجود آمده بودند، مورد آزمایش قرار دادند.

محققان همچنین از این برنامه برای تبدیل طیف نگاره به دست آمده به جملاتی کلامی استفاده کردند و دریافتند می توان میان جملات ایجاد شده و جملاتی که در اصل بیان شده اند تشابهاتی پیدا کرد. محققان امیدارند با تکمیل شیوه ابداعی خود بتوانند در آینده از افکار انسانها صدا استخراج کنند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، از آنجایی که اطلاعات صوتی در تمامی انسانها به یک شکل استخراج می شود، مدل ارائه شده جدید می تواند بر روی هر فردی اجرایی باشد، با این همه برای اجرای این مدل بر روی هر فرد، باید بر روی مدل بر اساس تفاوتهای آناتومی مغز در افراد مختلف تغییرات جزئی به وجود بیاید.

شنبه 15/11/1390 - 17:49
نجوم
کاوشگر کنجکاوی در مسیر سفرش به سوی مریخ یکی از مهلکترین توفانهای جهان را تجربه کرد و در معرض توفان خورشیدی عظیمی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، اطلاعاتی که توسط ردیابهای این کاوشگر جمع آوری شده اند، می توانند در طراحی فضاپیماهای سرنشین دار آینده به کار گرفته شوند.

هفته گذشته فوران خورشیدی منجر به بمباران اشعه ای شد، بمبارانی که طی هفت سال گذشته بزرگترین به شمار می رود، و در نتیجه این بمباران خطوط هواپیمایی در نیمکره شمالی زمین مختل شدند. در عین حال این توفان بر روی لابراتوار بسیار دور افتاده مریخی که فاصله زیادی از زمین گرفته است نیز تاثیر گذاشته است، کاوشگری که در حال طی کردن مسافت میان زمین و مریخ است.

ردیاب اشعه ای کاوشگر "کنجکاوی" که به صورت مخفف RAD نامیده می شود، تاثیر فورانهای اشعه های خورشیدی را به ثبت رسانده است. این طور به نظر نمی آید که توفان اشعه های خورشیدی به کاوشگر و بخشهای درونی آن آسیبی وارد کرده باشد اما اطلاعات به ثبت رسیده فرصتی ارزشمند را برای دانشمندان فراهم آورده تا بتوانند بر روی تاثیر تشعشعات خورشیدی بر روی ساکنان یک فضاپیما مطالعه کنند.

RAD به این منظور طراحی شده تا بتواند تاثیر تشعشعات را بر روی سطح سیاره مریخ محاسبه کند، با این همه طی سفر طولانی و یک ساله ای که تا رسیدن به مریخ در پیش رو دارد، از این ردیاب هر 24 ساعت یکبار برای جمع آوری دیگر اطلاعات محیطی استفاده می شود.

به گفته تیم هدایت کننده این پروژه اطلاعاتی که طی وقوع این توفان خورشیدی جمع آوری شده است هنوز به طور کامل تجزیه و تحلیل نشده اما وقوع این رویداد و تحت تاثیر قرار گرفتن "کنجکاوی"، از تعداد بالای دفعاتی که این کاوشگر به زمین اطلاعات ارسال کرده، کاملا آشکار است.

این اطلاعات می تواند برای دانشمندان درک درستی از شدت تشعشعات خورشیدی که می تواند افراد یا اجسام درون یک فضاپیما را تحت تاثیر خود قرار دهد، به وجود آورد تا دانشمندان با توجه به این اطلاعات نوع عایق اشعه ای که برای ساخت فضاپیماهای سرنشین دار نیاز خواهند داشت را تعیین کنند.

بر اساس گزارش اسپیس، به این شکل با تکمیل طراحی فضاپیماهایی که برای سفرهای فضایی طولانی مدت ساخته می شوند، مسیر سفرهای انسان به اعماق فضا هموارتر خواهد شد.

شنبه 15/11/1390 - 17:48
کامپیوتر و اینترنت
گزارش جدیدی که درباره امنیت سایبری کشورها منتشر شده نشان می دهد فنلاند و سوئد دارای بالاترین آمادگی سایبری در جهان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این رتبه بندی توسط شرکت مک کافی و بر اساس بررسی و مشاهده متخصصان امنیت سایبری از میزان دفاع سایبری ملتهای مختلف ارائه شده است. در این گزارش پیشنهاد شده برای بالا رفتن امنیت سایبری به مراجع حقوقی قدرت بیشتری داده شود.

بریتانیا در این رتبه بندی از نظر آمادگی دفاع سایبری در کنار کشورهایی مانند آمریکا، اسپانیا، آلمان و فرانسه قرار گرفته است. این رتبه بندی ها بر اساس کیفیت سنجیده شده آمادگی سایبری، توانایی برای مقابله با طیفی از خطرها و حملات سایبری مناطق و کشورهای مختلف انجام گرفته است.

معیارهای سنجش آمادگی سایبری

نمودارهای اینفوگرافی شرکت مک کافی نشان می دهند آمادگی سایبری مناطق و کشورهای مختلف بر اساس معیاری پنج امتیازی سنجیده شده اند که هیچ یک از گزینه های مورد مطالعه امتیاز کامل را به دست نیاورده اند.

بر اساس گزارش مک کافی، بالاترین امتیاز بر اساس وجود اختیارات بنیادینی از قبیل ابزارهای محافظتی مانند دیوارهای آتش یا فایروالهای مناسب ( برنامه هایی برای جلوگیری از دستیابی غیر مجاز به سیستم یک رایانه) و برنامه های ضد ویروس کسب می شوند. همچنین برای اختصاص دادن بالاترین رتبه ها، وجود موارد پیچیده تری از قبیل حکومتهای آگاه به مسائل سایبری و وجود آموزش مناسب در این زمینه نیز در نظر گرفته می شوند.

برترینها و آخرینهای سایبری کدامند

بر این اساس کشورهای فنلاند، سوئد و همچنین رژیم اشغالگر قدس متخصصانی که در حال آماده سازی این گزارش بودند را شگفت زده کردند. این کشورها نسبت به حملات سایبری که دریافت می کردند از مقاومت بالایی برخوردار بودند. این در حالی است که این گزینه ها، به ویژه رژیم اشغالگر قدس در هر دقیقه بیش از هزار حمله سایبری را به ویژه از سوی گروه هکرهای "ناشناس"  دریافت می کنند.

در سوی دیگر این رتبه بندی، کشور مکزیک را به عنوان آخرین کشور قابل رتبه بندی که از آمادگی سایبری برخوردار است، معرفی کرده و دلیل این ضعف مکزیک نیز تمرکز اکثریت مقامات کشور بر روی مشکل بزرگ  باندهای تبهکار و مواد مخدر اعلام شده است.

به این ترتیب فنلاند، رژیم صهیونیستی و سوئد با کسب 4.5 امتیاز به عنوان آماده ترین ها در برابر حملات سایبری معرفی شده اند. در ادامه کشورهای دانمارک، استونی، فرانسه، آلمان، هلند ،اسپانیا، بریتانیا و آمریکا با 4 امتیاز از 5 امتیاز در رتبه دوم قرار گرفته اند.

پس از آن کشورهای استرالیا، اطریش، کانادا و ژاپن با 3.5 امتیاز در رتبه سوم و کشورهای چین، ایتالیا، مجارستان و روسیه با امتیاز 3 در رتبه چهارم قرار گرفته اند. در پایان این رتبه بندی برزیل، هند و رومانی با 2.5 امتیاز قرار گرفته اند و مکزیک نیز در این رتبه با امتیاز 2 در رتبه آخر قرار گرفته است. 

بر اساس گزارش بی بی سی، از دید بسیاری از ناظران غربی، چین یکی از مهاجمان سایبری جهان به شمار می رود. اما از سویی دیگر متخصصان چینی، این کشور را یکی از قربانیان حملات سایبری می دانند.

پنج شنبه 13/11/1390 - 12:24
کامپیوتر و اینترنت
شرکت Cisco به تازگی اعلام کرده است که تا سال 2020، یعنی در حدود هشت سال آینده تعداد ابزارهای متصل به شبکه اینترنت چهار برابر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این شرکت همچنین اعلام کرد تا سال 2015 تعداد ابزارهای الکترونیکی ارتباطاتی قابل حمل به هفت میلیارد خواهد رسید و به این شکل با بالا رفتن میزان استفاده از فایلهای ویدیویی ترافیک بین المللی اینترنت تا سال 2014 چهار برابر خواهد شد.

تخمینها نشان می دهند در حال حاضر به صورت تقریبی در حدود 14 میلیارد ابزار الکترونیکی به اینترنت متصل هستند و با توجه به روند افزایشی انتظار می رود ارتباطات دستگاه به دستگاه نقشی پر رنگ تر به خود بگیرند.

بر اساس گزارش تلگراف، به گفته این شرکت انتظار می رود سرعت اتصالات خانگی اینترنت در دهه آینده 20 برابر شود و تعداد کارمندانی که تجهیزات الکترونیکی خود را به محل کارشان می آورند، افزایش پیدا خواهد کرد و این پدیده منجر به بروز چالشهای امنیتی برای سازمانها و شرکتها خواهد شد

پنج شنبه 13/11/1390 - 12:23
نجوم
ستاره شناسان "ام. آی. تی" با کمک اطلاعات جمع آوری شده توسط رصدخانه فضایی کپلر یک ستاره سنگی مشابه عطارد را کشف کردند که به دلیل فاصله بسیار نزدیکی که به ستاره خود دارد بخار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این سیاره مشابه عطارد که تاکنون نامگذاری نشده است در اطراف ستاره ای به نام KIC 12557548 می چرخد.

ارزیابیهای اولیه نشان می دهد که این سیاره هر 15 ساعت یکبار با شعاع 1 درصد فاصله زمین تا خورشید به دور ستاره خود می چرخد.

دمای سطحی این کره سنگی به 2 هزار درجه کلوین (هزار و 727) می رسد. به دلیل نزدیکی بیش از حد به ستاره KIC 12557548 پوسته این سیاره به طور مرتب تصعید می شود و به همین علت در اطراف این سیاره فرامنظومه خورشیدی یک تاج بزرگ احاطه شده که می تواند یک دنباله واقعی را بسازد.

تلسکوپ فضایی کپلر ناسا با کشف این سیاره می تواند در واقع چشم اندازی گذرا از سرنوشت نزدیکترین سیاره به خورشید را ظرف 5 میلیارد سال آینده ارائه کند.

براساس گزارش نیوساینتیست، درحقیقت در این بازه زمانی، خورشید به یک غول سرخ تبدیل خواهد شد که دمای آن می تواند پوسته عطارد را بخار کند.

پنج شنبه 13/11/1390 - 12:22
آموزش و تحقيقات
محقق ایرانی دانشگاه پوردو برای رفع مشکل تامین انرژی حسگرهای کاشتنی در بدن انسان، نوعی حسگر را ابداع کرده است که می توان انرژی مورد نیاز آن را با گوش دادن به موسیقی تامین کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابزارهای پزشکی که معمولا در درون بدن انسان برای کنترل نشانه های حیاتی و یا انتقال دارو کاشته می شوند، انرژی خود را از باتری ها تامین می کنند و البته عمر باتری ها معمولا محدود است.

اما اکنون به لطف محقق ایرانی دانشگاه پوردو، شیوه انرژی رسانی به این ابزارهای حیاتی متحول شده است، بابک ضیائی  استاد مهندسی الکتریک و مکانیک و مهندس زیست پزشکی دانشگاه پوردو به همراه دو نفر از دانشجویانش موفق به ابداع حسگری شده است که انرژی مورد نیاز خود را از امواج صوتی موسیقی تامین می کند.

قلب این حسگر پایه ای قابل ارتعاش است، موسیقی با محدوده فرکانسی ویژه ای منجر به مرتعش شدن این پایه می شود و به این شکل برق تولید شده و انرژی درون مخزنی کوچک ذخیره می شود. به گفته ضیائی موسیقی تنها در زمانهایی خاص به سطح فرکانس مناسب می رسد، برای مثال زمانی که از بخشهای کوبه ای قدرتمند برخوردار است و یا اصوات بم و قدرتمند پخش می شوند، انرژی صوتی در این مواقع می تواند از میان بافتهای بدن عبور کرده و پایه درون این حسگر را مرتعش سازند.

بر اساس گزارش گیزمگ، ضیائی این حسگر را با چهار نوع مختلف موسیقی، رپ، بلوز، جاز و راک مورد آزمایش قرار داده و دریافت بهترین نوع موسیقی برای انرژی رسانی به این حسگرها موسیقی رپ است زیرا صدای غالب در آن صدای بم و قوی است.

ضیائی در گفتگو با نشریه "ژورنال اند کوریه" اعلام کرد که برای مدتی طولانی یعنی در حدود 20 سال است که در حال مطالعه و ساخت این ابزار است. اما ایده استفاده از موسیقی سال گذشته در ذهن وی به وجود آمده و وی به این فکر کرده که می توان با کمک امواج صوتی با فرکانس کم، نیروی مورد نیاز برای حرکت این حسگرها را فراهم آورد.

به گفته ضیایی از آنجایی که باتری ها عمری محدود داشته و در عین حال ابعاد بزرگی نیز دارند، با استفاده از موسیقی می توان ابعاد این ابزارها را کوچکتر کرد و ساختار آنها را با استفاده از دو قطعه ساده، یک بلند گو و یک گیرنده، به ساده ترین شکل ممکن تغییر داد.

ضیائی ابعاد ابزار جدید را در حدود سه سانتیمتر در یک میلیمتر اعلام کرده و انتظار دارد این ابزار که به دلیل کوچکی زیاد می توان به راحتی آن را بلعید، برای درمان بیماری های ریوی افرادی که دچار فلجی شده اند، و یا برای کنترل نشانه های حیاتی مانند فشار خون یا میزان هاضمه در بدن مورد استفاده قرار گیرد. ضیائی معتقد است افراد می توانند این ابزارهای کوچک را در هنگام گوش دادن به موسیقی شارژ کنند.

پنج شنبه 13/11/1390 - 12:21
کامپیوتر و اینترنت
یک موسسه تحقیقاتی و تحلیل بازار ICT نتایج بررسیهای خود را در سه ماهه چهارم سال 2011 در دو بخش تلفنهای همراه هوشمند و رایانه ها منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه تحلیلی "کانالیز" با انتشار نتایج بررسیهای خود در سه ماهه چهارم سال 2011 در بازار ICT نشان داد که اپل برای اولین بار توانست به فروشی بیش از فروش Hp دست یابد و به شماره 1 بازار جهانی رایانه تبدیل شود. درحقیقت، "کانالیز" معتقد است همانطور که زمانی برای "نت بوکها" (مینی نوک بوک) اتفاق افتاد، تبلتها نیز باید در دنیای رقابت با رایانه های شخصی (رومیزی و قابل حمل) وارد شود.

به همین علت، نه تنها رایانه های شخصی و نت بوکها بلکه تبلتها را هم در طبقه بندی خود بررسی کرده است.

این درحالی است که از نظر موسسه "گارتنر"، تبلتها همچنان در نیمه راه میان تلفنهای همراه هوشمند و رایانه های شخصی قرار دارند.

برپایه این بررسیها، از 120 میلیون رایانه ای که در سه ماه پایانی سال گذشته به فروش رفته اند اپل با فروش 15 میلیون "آی- پد" و 5 میلیون "مک" توانست 17 درصد از این بازار را به خود اختصاص دهد.

این درحالی است که "اچ. پی" که شماره 1 سنتی در تولید و فروش رایانه های شخصی است با فروش 14.7 میلیون رایانه و در اختیار گرفتن 12.7 درصد از بازار به سکوی دوم تنزل کرد.

در ادامه، "لینوو" با 12.9 میلیون، دل با 11.6 میلیون، ایسر با 9.8 میلیون و ایسوس با 6.2 میلیون به ترتیب در سکوهای سوم تا ششم ایستادند.

به نظر می رسد که در حال حاضر موفقیت فروش تبلتها وضعیت سلامت بازار رایانه را نشان می دهد. به طوریکه بخش تبلتها تا پایان سال 2011 یک رشد 16 درصدی را به ثبت رسانده است و "پدها" توانسته اند به خاطر وجود "آی- پد 2" و محصولاتی جدیدی چون "کیندل فایر" و "نوک تبلت" محصول Barnes & Noble در مجموع 22 درصد از فروش سه ماهه چهارم سال گذشته را به خود اختصاص دهند.

از نظر رقبای مستقیم اپل، این شرکت یک تهدید جدی به شمار می رود. درحقیقت شرکتهای ایسر، دل و "اچ. پی" از ماه آگوست گذشته به دلیل رشد اپل، رقم خود را در بازار از دست داده اند.

"کانالیز" همچنین پیش بینی کرده است که با ورود "اولترابوکها" یا "نوت بوکهای فوق باریک" از نیمه دوم سال 2012 به ویژه، به خاطر 2 دلیل اصلی قیمت پایین و خانواده جدید پردازشگرهای اینتل که در این محصولات به کار گرفته خواهند شد بازار رایانه ها با رونق بیشتری مواجه می شود.

جدول فروش بازار رایانه در سه ماهه چهارم سال 2011- بررسی "کانالیز"
تولیدکننده فروش در سه ماهه چهارم 2011
اپل 20 میلیون (15 میلیون آی- پد+ 5 میلیون مک)
hp 14.7
لینوو 12.9
دل 11.6
ایسر 9.8
ایسوس 6.2
موفقیت اپل و سامسونگ در بازار تلفنهای همراه هوشمند
موسسه "کانالیز" در ادامه تحقیقات خود نشان داد موفقیت اپل و سامسونگ در سه ماهه پایانی سال گذشته به روشی منفی در نتایج به دست آمده توسط HTC، LG، Huawei و ZTE تاثیر گذاشته است.
نتایج بررسیهای "کانالیز" خبر از موفقیت بی سابقه "آی- فن4S" می دهد به طوریکه شرکت کوپرتینو تنها در مدت سه ماهه آخر سال 2011 توانست 37 میلیون دستگاه بفروشند.
آخرین رکورد فروش پیش از این، متعلق به نوکیا بود که در سه ماهه چهارم سال 2010 توانست 28.3 میلیون تلفن همراه به فروش برساند.
همچنین رکورد اپل در سه ماهه چهارم سال 2011 از کل تلفنهای همراه هوشمندی (برابر با 35.5 میلیون) که در 4 سال قبل فروخته شده اند بیشتر است.
مقایسه هایی که "کانالیز" انجام داده است چشم انداز جالب توجهی درباره ابعاد رشد ثابت بخش تلفن همراه هوشمند در سطح جهانی ارائه می کنند، اما جالب ترین بخش این گزارش مربوط به نتایجی است که سامسونگ در این بازار به دست آورده است.
اپل و سامسونگ از ماههای قبل برای تبدیل شدن به مهمترین سازنده بخش تلفنهای همراه هوشمند در مقیاس سالانه با یکدیگر رقابت می کنند. به طوریکه در مطالعات گذشته ای که توسط موسسات دیگری چون iSuppli  و Strategy Analytics  انجام شده است مبارزه میان این دو شرکت را در این بازار نشان می دهند.
شرکت کره ای با 30 درصد رشد در بازار تلفنهای همراه هوشمند، افزایش 76 درصدی در سود به دست آمده و کسب درآمدی معادل 42.1 میلیارد دلار سه ماهه چهارم سال قبل را به پایان رساند.
همچنین، کانالیز خاطر نشان کرده است که عرضه تلفنهای همراه هوشمند سری "لومیا" که برپایه سیستم عامل ویندوز فن هستند برای نوکیا یک خیز مهم به شمار می رود اما برای حل بازده منفی این شرکت فنلاندی به محصولات و مدلهای بیشتری نیاز است.
برپایه گزارش این موسسه تحلیلگر، نوکیا 19.6 میلیون تلفن همراه هوشمند فروخته که از تعداد 1 میلیون مربوط به فروش "لومیا" بوده است.
این بدان معنی است که علیرغم افت 21 درصدی نوکیا در سال 2010 (معادل 16.6 میلیارد دلار)، این شرکت در سه ماهه آخر سال 2011 توانست 13.2 میلیارد دلار عایدی داشته باشد.
پنج شنبه 13/11/1390 - 12:21
هوا و فضا
نتایج مطالعه ای جدید نشان می دهند که بیگانگان فضایی، در صورتی که وجود داشته باشند، باید تا کنون انسانها را پیدا می کردند، از این رو به احتمال زیاد بیگانگان به عمد و آگاهانه از برخورد با انسانها اجتناب می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "توماس هیر" ریاضیدان دانشگاه "گلف کاست" فلوریدا می گوید: یا انسان در این جهان تنها است، یا آنها ما را تنها گذاشته اند!"

"هیر" که نتایج مطالعات خود را در انجمن ریاضیات آمریکا در بوستون ارائه کرده است، بر اساس تخمینهایی که وی از مدت زمان مورد نیاز یک جامعه برای جمع آوری منابع و دانسته های تکنولوژیکی برای ترک کردن جهانی که در آن زندگی می کند و سفر به جهانی دیگر به آن نیاز است، به چنین نتیجه ای رسیده است. بر اساس این محاسبات حتی با سرعتی به آرامی یک درصد از سرعت نور، بیگانه ها باید طی 500 سال به نزدیکترین ستاره همسایه خود رسیده باشند.

اگر 500 سال دیگر برای ساخت یک فضاپیما در نظر گرفته شود و سالهای دیگری به انجام دیگر کارهای حاشیه ای، محاسبات نهایی نشان می دهند تمدنهایی که از قدیمی ترین ستاره های کهکشان راه شیری سفر خود را آغاز کرده اند، اکنون باید به زمین رسیده باشند، اما شواهد نشان می دهند که تا کنون هیچ نشانه ای از آنها دیده نشده است. پس بیگانگان فضایی کجا هستند؟

دلایل متعددی می توانند وجود داشته باشند تا عدم تمایل تمدنهای بیگانه به انسانها را توجیه کنند، یکی از مهمترین آنها می تواند این باشد که انسانها چیزی که مورد نیاز بیگانگان باشد را در اختیار ندارند. به گفته هیر هر نوع تمدن باستانی احتمالا بیولوژیکی نیست، از این رو به مکانی مانند زمین نیاز ندارد، آنها نیازی ندارند که به زمین آمده و آب آن را به سرقت ببرند. آنها می توانند چنین نیازهایی را در دیگر نقاط جهان برطرف سازند.

هیر با اشاره به وجود تجهیزات پیشرفته ای مانند کپلر که می تواند سیاره ها را در مدار دیگر ستاره ها رصد کند، معتقد است دیده نشدن انسانها به هر دلیلی که باشد، دلیل بر این نیست که بیگانگان از وجود ما آگاهی نداشته باشند. به گفته وی اگر انسانها بر روی سیاره ای با قدمتی پنج میلیارد ساله به فناوری مانند کپلر دست پیدا کرده اند، تمدنهای بیگانه که 10 میلیون سال قدمت بیشتری دارند به طور قطع پیشرفته تر خواهند بود.

هیر می گوید: من اطمینان دارم آنها توانایی این را دارند تا بفهمند بر روی سیاره ای حیات وجود دارد یا ندارد، تنها کلروفلوروکربن یا CFC موجود در اتمسفر زمین نشانه ای قابل توجه برای کشف این موضوع است.

"وودز هالی" فیزیکدان دانشگاه مینه سوتا که به تازگی کتابی را درباره چشم انداز زندگی فرازمینی منتشر کرده است می گوید ما اطلاعات دقیقی درباره نحوه آغاز حیات بر روی زمین نداریم تا بتوانیم بر اساس آن حیات بیگانه را شناسایی کنیم، حتی اگر این نوع از حیات در برابر چشم ما قرار داشته باشد.

از نظر وودز سه احتمال وجود دارد: حیات پدیده ای نادر است که قابل قبول ترین احتمال به شمار می رود، حیات ناشناخته است زیرا هربار که به آن نگاه می شود، نسبت به بار پیش تفاوت عمده ای داشته است، حیات در جهان فراوان است و تنها مشکلات تکنیکی مانع از رصد آن می شود.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، هالی تمامی این گزینه ها را ممکن می داند، اما به اعتقاد وی برتری با اولین گزینه است، حیات زمین گونه ای نادر از حیات است و ما گونه هایی نادر هستیم.

پنج شنبه 13/11/1390 - 12:19
خواص خوراکی ها
 

معجزة سیب

سیب یک میوه درختی سردسیری از خانواده گلسرخیان است که انواع مختلفی دارد، مانند سیب گلاب، سیب سرخ، سیب سبز و سیب وحشی. این میوه خوش عطر و طعم حاوی مقدار زیادی پتاسیم، سدیم، کلسیم، برم و فسفر و مقادیر زیادی ویتامین A، B وC می‌باشد. همچنین سیب حاوی کوارستین، تانین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد که همه، عامل تندرستی هستند.

ناگفته نماند که ویتامین‌های موجود در سیب بیشتر در پوست سیب و زیر پوست آن قرار دارد؛ بنابراین آن‌هایی که می‌توانند پوست سیب را هضم کنند، بهتر است که آن‌را با پوست میل کنند و اگر نمی‌توانید پوست آن‌را بخورید، بهتر است که پوست آن را خیلی نازک بگیرید.

خواص دارویی

ـ سیب یک میوه قلیایی و تمیز کننده بدن است و به علت درا بودن پکتین زیاد، آب اضافی بدن را خارج می‌سازد.

ـ سیب را می‌توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان به کار برد. به این منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود. سیب را می‌توان پخت؛ برای آن‌هایی که روده‌ای تنبل دارند، روی آتش ملایمی بپزید. البته حتماً از ظرف لعابی یا تفلون استفاده کنید؛ زیرا به این طریق پکتین و ویتامین‌های آن حفظ می‌شود.

ـ آب سیب و شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرماخوردگی، سرفه و گرفتگی صدا می‌باشد. برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید. سپس آن‌را با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید؛ روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.

ـ سیب دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می‌کند تا کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند.

ـ خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است.

ـ دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه می‌باشد.

ـ سیب مقوی کبد و اشتها آور است.

ـ سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است، حتی بوییدن سیب نیز این خاصیت را دارد.

ـ سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن می‌باشد.

ـ سیب حرارت را از بدن خارج می‌سازد.

ـ سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید، درد چشم را برطرف می‌کند.

ـ خوردن سیب حتی برای آن‌هایی که بیماری قند دارند مفید است؛ زیرا قند خون را بالا نمی‌برد.

ـ کسانی‌که می‌خواهند لاغر شوند، حتماً باید سیب را با پوست بخورند.

ـ دم کرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی‌ست.

ـ سیب داروی خوبی برای درمان زخم‌ها می‌باشد.

ـ سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است؛ زیرا دارای مقدار زیادی پکتین می‌باشد.

ـ آب سیب را حتی می‌توان برای تنقیه استفاده کرد. این تنقیه برای بیماری‌های روده بسیار مؤثر است.

ـ پوست سیب را مانند چایی دم کنید و بیاشامید این چایی بهترین دوست کلیه است.

ـ آب سیب را با آبمیوه گیری در منزل تهیه کنید و فورا آن‌را بنوشید؛ زیرا در اثر ماندن آنزیم خود را از دست می‌دهد.

ـ آب سیب برای زیبایی پوست استفاده زیادی دارد، به خصوص برای از بین بردن چین و چروک پوست مؤثر است. به این منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید؛ البته همیشه آب سیب تازه استفاده کنید.

استفاده دیگر از سیب برای لطافت پوست: سیب را بپزید و سپس له کنید و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را به صورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه آن‌را بردارید.

خواص سیب ترش

ـ سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می‌برد.

ـ سیب ترش پخته شده درمان اسهال خونی است.

ـ آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می‌رود.

ـ رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.

ـ مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.

ـ سیب ترش برای آن‌هایی که مزاج گرم دارند بسیار مفید است و بالعکس آن‌هایی که مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند.

سیب در قدیم معالج نقرس و بیماری‌های عصبی بوده است.

نکته

همان‌طور که قبلاً گفته شد، سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید؛ زیرا مقدر زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد. سیب‌هایی که در بازارهای داخل ایران به فروش می‌رسد، یک لایه چربی برای حفاظت آن را می پوشاند؛ بنابراین حتماً سیب‌ها را به دقت بشویید.

سایر خواص سیب

ـ سیب کلسترول را کاهش می‌دهد. محققان دریافته‌اند که اگر روزانه سه عدد سیب به مدت سه ماه بخوریم، می‌توانیم مقدار کلسترول را 20 درجه کاهش دهیم. پکتین سیب (این منبع معجزه آسای فیبر طبیعی) کلسترول بد خون (LDL) را از سیستم بدن خارج می‌کند. نه تنها پکتین؛ بلکه کوارستین آنتی اکسیدانی نیز از انباشتگی کلسترول LDL در جریان خون جلوگیری می‌کند. از آنجا که سیب کلسترول خون را پایین می‌آورد، می‌تواند به عنوان یک پیش غذا استفاده شود.

ـ سیب خطر سرطان را کاهش می‌دهد. سیب منحصر به جلوگیری از سرطان روده نمی‌شود؛ بلکه مقدار فراوان کوارستین، دیگر فلاونوییدهای موجود در این میوه سبب آزاد‌سازی فعالیت آنتی اکسیدانی قوی در افرادی می‌شود که این میوه را می‌خورند و از فعالیت رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. خوردن سیب از سرطان پروستات، کلیه و دیگر اعضای بدن جلوگیری می‌کند.

ـ سیب فرآیند پیری را به تأخیر می‌اندازد؛ همچنین از دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیگر شرایطی که باعث ناتوانی در سنین بالا می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

ـ سیب از ریزش مو جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید موهای بادوام‌تری داشته باشید، سیب میل کنید. سیب در لیست میوه‌جاتی است که کمک می‌کنند تا خون بهتر به پیازچه مو برسد.

خواص دارویی بابونه

1. یکی از مهم‌ترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و این گیاه به آسانی این بیماری را درمان می‌کند و آن‌هایی که سال‌هاست با این بیماری دست به گریبان هستند، می‌توانند سلامتی خود را بازیابند.

برای درمان زخم معده یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید ﴿4 قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آب‌جوش و یا چهار چای کیسه‌ای بابونه در یک قاشق لیوان آب جوش﴾ و صبح ناشتا، این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید؛ البته بعد از یک‌ربع ساعت می‌توانید صبحانه خود را میل کنید. این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده به کلی خوب شود.

2. بابوبه اعصاب را تقویت می‌کند.

3. مقوی مغز است.

4. ادرار آور و قاعده آور است.

5. این گیاه ترشح شیر را در مادران شیر‌ده افزایش می‌دهد.

6 . درمان کننده سردرد و میگرن است.

7. استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع می‌کند.

8. اگر کسی قطره قطره ادرار می‌کند، به او چای بابونه دهید تا درمان شود.

9. درمان کننده کمی ترشحات عادت ماهیانه است.

10. برای درمان چشم درد، بابونه را در سرکه ریخته و بخور دهید.

11. برای تسکین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید.

12. جویدن بابونه برای التیام زخم مفید است.

13. خوردن 5 گرم ریشه بابونه با سرکه رقیق محرک نیروی جنسی است (ریشه بابونه گرم‌تر و خشک‌تر از گل بابونه است).

14. تب‌بر و تسکین دهنده درد است.

15. تقویت کننده معده است.

16. برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه‌ها، به آن‌ها چای بابونه بدهید.

17. برای رفع بی‌خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت، کافی است ده دقیقه قبل از اینکه به رختخواب بروید یک فنجان چای بابونه بنوشید.

18. درمان کننده بی‌اشتهایی است.

19. برای رفع ورم روده مؤثر است.

20. چای بابونه درمان کننده کم خونی است.

21. از بابونه برای رفع کرم معده و روده استفاده کنید.

22. بابونه تسکین دهنده دردهای عادت ماهیانه است.

23. برای رفع زردی مفید است.

24. حمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد. برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته مدت یک‌ربع ساعت در آن دراز بکشید.

25. برای تسکین درد، چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلوط کرده و روی محل‌های دردناک بمالید، درد را کم می‌کند.

26. اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتی‌های پوستی نظیر اگزما، کهیر و خارش مفید است.

27. برای رفع گوش درد و سنگینی گوش، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید. 28. اسانس بابونه چون اثر قی‌آور دارد در مورد مسمومیت‌های غذایی مصرف می‌شود.

29. روغن بابونه را برای از بین بردن کمردرد، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید.

30. آن‌هایی که یائسه شده‌اند، بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند؛ زیرا اختلالات یائسگی را برطرف می‌کند. 31. بابونه ضد آلرژی است.

طرز استفاده

اسانس بابونه‌: حدود 0/8 تا 1 درصد اسانس در این گیاه وجود دارد که به وسیله تقطیر با بخار آب بدست می‌آید. رنگ این اسانس آبی روشن است، اما در اثر کهنه شدن به رنگ زرد مایل به قهوه‌ای در می‌آید. بوی این اسانس بسیار قوی و طعم آن معطر و سوزانده است. اسانس بابونه در عطر سازی و برای معطر کردن غذاها به کار می‌رود.

چای بابونه با دم کرده بابونه: برای درست کردن چای بابونه یک قاشق چایخوری گیاه بابونه خشک را در یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه بگذارید دم بکشد.

روغن بابونه با روغن زیتون: گل خشک بابونه را با برابر وزنش روغن زیتون مخلوط کرده و روی آتش ملایم بگذارید تا دم بکشد ﴿نباید بجوشد﴾ و گاه گاه آن را هم بزنید. سپس آن را از روی آتش بردارید و بگذارید تا مدت 24 ساعت به حال خود بماند. سپس آن را از صافی با فشار خارج کرده و در شیشه‌ای دربست نگهداری کنید ﴿برای نفخ شکم و قولنج آن را روی شکم بمالید﴾.

روغن بابونه: برای تهیه روغن بابونه مقداری از گل خشک بابونه را با چهار برابر وزن آن روغن کنجد مخلوط کرده و سپس به اندازه دو برابر گل بابونه بآن آب اضافه کنید. آنرا روی چراغ گذاشته و بگذارید بجوشد تا اینکه آب آن بکلی تبخیر شود و فقط روغن باقی بماند البته باید دقت کرد که روغن نسوزد.

منبع :ماهنامه نامه جامعه شماره 74

چهارشنبه 12/11/1390 - 15:14
بیماری ها
محققان هندی توانسته اند با استفاده از پیله کرم ابریشم نوعی بافت را ویژه ترمیم زخمهای حاصل از حمله های قلبی ابداع کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود اینکه انسانها معمولا پس از حمله قلبی سلامت خود را به دست می آورند، خود قلب هرگز مثل گذشته سلامت خود را به دست نخواهد آورد. این به آن دلیل است که نسوج ماهیچه های قلبی احیا نمی شوند، هر سلول یا بافتی که در اثر حمله قلبی بمیرد توسط مقداری بافت غیر فعال و خنثی جایگزین می شود و عملکرد قلب در اثر این فرایند تحت تاثیر قرار می گیرد.

از این رو دانشمندان تلاش کرده اند برای بهبود این وضعیت پانسمانهای قلبی تولید کنند که عملکرد آنها مانند چارچوبها یا داربستهایی در ابعاد نانو است تا سلولهای جدید قلبی بتوانند بر روی آنها رشد پیدا کنند. مواد به کار گرفته شده در ساخت این داربستها متشکل از فیبرین، نانوفیبر، نانوکابلهای طلایی و پلیمر است. اکنون مطالعه ای جدید نشان داده است که ابریشم به دست آمده از کرمهای ابریشم می تواند جایگزین بهتری برای تمامی این مواد باشد.

دانشمندان در موسسه ماکس پلانک که در پروژه کشت بافتهای قلبی بر روی چارچوبهای سه بعدی نانویی مشارکت داشته اند، تایید می کنند که استفاده از شیوه قدیمی از محدودیتهایی برخوردار است، از آن جمله می توان به آسیب پذیر بودن مواد به کار گرفته شده اشاره کرد که منجر به حمله سیستم دفاعی بدن بیمار به چارچوبهای مصنوعی می شد، همچنین گاهی اوقات این مواد از چسبیدن درست سلولهای ماهیچه های قلبی به چارچوبهای نانویی و تشکیل بافت کاربردی جلوگیری می کردند.

در مقابل، دانشمندان موسسه تکنولوژی "خاراگپور" در هندوستان روی یک جایگزین کاربردی تر برای این مواد مطالعه کرده و دریافتند قطعه ای به اندازه یک سکه که از پیله نوعی کرم ابریشم به دست آمده می تواند در ترمیم زخمهای قلب تاثیرگذاری بهتری داشته باشد.

این قطعه می تواند جایگزینی مناسب برای نانوچارچوبهای سابق بوده و در عین حال بر روی سطح آن پروتئین هایی وجود دارد که می تواند چسبندگی سلولهای ماهیچه قلب را افزایش داده و تسهیل کند.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، زمانی که این ماده ابریشمی در موسسه ماکس پلانک مورد آزمایش قرار گرفت، سلولهای قلب موش که بر روی این بافت کشت داده شده بودند توانستند ارتباط میان سلولی را برای 20 روز حفظ کرده و با یکدیگر به خوبی هماهنگ باشند. پیش از اینکه قطعات ابریشمی در دوره های بالینی مورد آزمایش قرار گیرند، دانشمندان باید شیوه ای علمی برای تولید میزان مورد نیاز از سلولهای قلب بیمار را بیابند.

چهارشنبه 12/11/1390 - 15:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته