• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1004
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4304روز قبل
رمضان
در دعای روز بیست‌وششم ماه مبارك رمضان می‌خوانیم: "اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْكوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین."
 
خدایا گناه مرا در این ماه آمرزیده و كردارم را مورد قبول قرار بده
"خدایا قرار بده كوشش مرا در این ماه قدردانی شده و گناه مرا در این ماه آمرزیده و كردارم را در آن مورد قبول و عیب مرا در آن پوشیده‌ ای شنواترین شنوایان."
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فرازهای دعای روز بیست‌وششم ماه مبارك رمضان می‌گوید: ماه رمضان، فصل درآمد معنوی و كسب ثواب است، حتی خوابیدن و نفس كشیدن در این ماه عبادت محسوب می‌شود.
* شرح فرازهای دعا
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز "اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْكوراً" می‌گوید: در این بخش از دعا می‌خوانیم، خدایا سعی و تلاش ما در ماه رمضان را بپذیر! واژه "مشكوراً" به معنای "تشكرن كن" است و مقصود آن در این دعا "بپذیر" و "قبول كن" است.
وی می‌افزاید: آدم زحمت می‌كشد و روزه می‌گیرد، گرسنه و تشنه می‌شود؛ اما غذا و آب نمی‌خورد و كم‌خوابی ماه رمضان را تحمل می‌كند و اگر خدا تلاش‌های ما را قبول نكند، كاری از ما ساخته نیست. اگر زحمتی و رنجی كشیده شود و حاصلی در پی نداشته باشد، اتفاق ناگواری افتاده است.
این استاد اخلاق می‌گوید: ما باید غصه بخوریم كه نكند اعمال ما را آفت بزند. مثلا یك غیبت می‌تواند تمام زحمات ما را هدر دهد. اگر غیبت كنید 40 روز اعمال خوب شما در نامه اعمال شخص غیبت شونده نوشته می‌شود و اگر عمل خوبی نداشته باشید، گناهان آن شخص در نامه اعمال شما نوشته می‌شود. این روایت از معصوم (ع) است.
وی ادامه داد: باید به خودمان بپردازیم و ببینیم كه خودمان چه كار كرده‌ایم؛ آیا هیچ عیبی نداریم؟ گل بی‌عیب خداست و ممكن نیست كه ما عیب نداشته باشیم. در روایت آمده كه "چه می‌شود انسان را، یك خار كوچك را در چشم رفیقش می‌بیند؛ اما شاخه‌ای كه در چشم خودش رفته را نمی‌بیند."
آیت‌الله مجتهدی تهرانی تصریح می‌كند: این روایت كنایه از این است كه انسان عیب‌های بزرگ خود را نمی‌بیند؛ اما عیب كوچك مردم را می‌بیند.
این عالم ربانی در ادامه اظهار می‌كند: این حدیث از معصوم (ع) است كه خوش به حال كسی كه عیب خودش را می‌بیند و به عیب كس دیگری كاری ندارد.
وی در ادامه در شرح "وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً" می‌گوید: در این فراز از دعای روز بیست‌وششم ماه رمضان خدا می‌خواهیم تا گناهان ما را بیامرزد و اعمالمان را قبول كند! از خدا می‌خواهیم تا گناهانی كه پیش از ماه رمضان انجام داده‌ایم را ببخشد؛ چون ماه رمضان، فصل درآمد معنوی و كسب ثواب است، حتی خوابیدن و نفس كشیدن در این ماه عبادت محسوب می‌شود.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی تاكید می‌كند: در ماه رمضان این همه درآمد وجود دارد و آیا امكان ندارد با این همه درآمد كسب شده، انسان جان خودش را از گرو دربیاورد؟ پیامبر اسلام در خطبه شعبانیه می‌فرماید: "پشتتان از گناه سنگین شده و به گرو رفته است و در ماه رمضان بدنتان را از گرو در بیاورید."
وی ادامه می‌دهد: برخی هنگام نماز صبح نمی‌توانند به خاطر سنگینی بلند شوند كه از آثار گناه است. شخصی به امام حسن عسگری (ع) گفت كه هرشب قصد می‌كنم تا نماز شب بخوانم؛ اما نمی‌شود. امام فرمود: "گناه تو را زنجیر كرده است." دلیل اینكه كسی دلش می‌خواهد نماز شب بخواند اما نمی‌تواند، انجام گناه است و با استغفار می‌تواند آن را رفع كند.
این استاد بزرگ اخلاق و حوزه در ادامه سخنان خود درباره بیدار شدن در هنگام سحر و استفاده كردن از بركات آن تاكید و بیان كرد: شعری هست كه می‌گوید "هر كه سحر ندارد از خود خبر ندارد" هر كسی كه هنگام سحر خواب است، نمی‌داند كه كیست و باید خود را پیدا كند. حدیث از معصوم (ص) است كه می‌فرماید، عجب است كه مردم به دنبال گمشده خود هستند اما به دنبال خود نمی‌گردند.
وی می گوید: وضو بگیرید و شب در تاریكی صد بار از خودتان بپرسید كه من كه هستم؟ شاید خودتان را پیدا كنید. اگر خودت را پیدا كردی هوس نماز شب پیدا می‌كنی.
وی در ادامه در شرح "وعَیبی فیهِ مَسْتوراً" می‌گوید: خدایا كاری كن تا عیب من مستور باشد و كسی از عیبم مطلع نباشد! خدا "ستارالعیوب" است و نگذاشته تا كسی از گناهان ما اطلاع پیدا كند. حدیث است اگر گناه بو داشت دو نفر كنار هم نمی نشستند. اگر عیب آدم عیان می‌شد كسی جنازه كسی را دفن نمی‌كرد.
آیت‌الله مجتهدی در شرح فراز پایانی دعا می‌گوید: در پایان دعا می‌گویم ای خدایی كه از همه شنونده‌ها تو شنواتری! خدا همه چیز را می شنود. اگر یواش هم حرف بزنیم خدا باز هم می‌شنود. حضرت موسی (ع) به خدا گفت كه خدایا، اگر نزدیكی من یواش صحبت كنم و اگر دوری بلند صحبت كنم؛ خدا فرمود: "من همنشین كسی هستم كه یاد من باشد." خدا شنواترین است؛ پس می‌گوییم، ای خدایی كه از همه شنوایان شنواتری، این دعاها را درباره ما مستجاب كن!
منبع : ایرنا
چهارشنبه 25/5/1391 - 15:52
رمضان
عید سعید فطر یكی از اعیاد مهم در تركیه است كه به سبب حلاوت و شیرینی آن به " شكر بایرامی " (عید شكر ) معروف است.
 
آداب و سنن عید فطر در تركیه
در روزهای پایانی ماه مبارك رمضان جامعه تركیه خود را برای استقبال ازعید فطر آماده می كند.
در تركیه به عید فطر " عید شكر" می‌گویند و به دلیل مصرف زیاد شیرینی و آب ‌نبات در این روز به خصوص برای هدیه دادن به كودكان این عید بزرگ در این كشور به شكر بایرامی (عید شكر) معروف است.
در عید فطر زیارت اهل قبور، پوشیدن لباس‌های نو، دید و بازدید خویشان و دوستان و آشنایان مرسوم می‌باشد.
نماز عید فطر نیز با شكوه تمام و با حضور برخی سران سیاسی و دولتی تركیه در مساجد محل در سراسر كشور برگزار می‌شود.
آخر ماه مبارك رمضان و نخستین روز ماه شوال كه در واقع عید سعید فطر می باشد در تركیه بسیار مورد توجه است به طوری كه پس از عید قربان دومین عید رسمی تركیه به شمار می رود و به مدت سه روز تعطیل رسمی است.
چند روز مانده به عید فطر خانه تكانیها و پخت و پز شیرینی های مخصوص عید در منازل شروع می شود و خریدهای عید به ویژه تهیه لباسهای نو برای كودكان كه از ویژگیهای اعیاد بزرگ است ، شور و شعف وصف ناپذیری را در مردم تركیه ایجاد می كند .
برخی از سنن عید فطر در تركیه شباهت زیادی به آئینهای عید نوروز در ایران دارد.
یك گزارشگر شبكه تلویزیون دولتی تركیه در مورد حال و هوای كودكان تركیه در عید فطر آن را تداعی كننده هیجان كودكان ایرانی در عید نوروز توصیف كرده است كه كودكان از مدتها قبل با بی صبری در انتظار این عید به سر می برند.
در تركیه یك شور كودكانه به رسمی دیرینه بدل شده است به گونه ای كه در شب عید بیشتر كودكان كفش و لباسهای نو خود را بر سر بالین گذاشته و با هیجان فرا رسدن روز عید به خواب می روند.
آنان روز بعد، صبح زود از خواب بیدار می شوند و لباسهای نو را بر تن می كنند و از پدرانشان به هنگام بازگشت از نماز عید فطر استقبال می كنند .
قریب به اتفاق مردان و فرزندان پسر در نمازهای عید فطر و قربان كه در همه مساجد محل در سراسر كشور برگزار می شود شركت می كنند.
وقتی پدران از نماز برمی گردند كلیه اعضای خانواده از بزرگ تا كوچك با یكدیگر روبوسی می كنند، كام خود را شیرین می كنند و همگی باهم بر سر سفره عید می نشینند.
در سفره عید انواع شكلات و شیرینی به همراه میوه و برخی اقلام دیگر چیده می شود.
كودكان دست بزرگان را می بوسند و عیدی می گیرند و سپس به سوی خانه همسایه ها می روند و پس از عید دیدنی به سراغ جمع كردن شكلات و شیرینی می روند.
سپس بحث بر سر این كه چه كسی بیشتر از همه شیرینی جمع كرده شروع می شود ، شیرینی و شكلاتها یك به یك شمرده می شوند. از این رو گفته می شود " عید فطر در تركیه در عین حال عید كودكان نیز هست."
كسانی كه به دید و بازدید عید می روند شیرینی، شكلات و راحت الحلقوم كه تركها آن را با گونه هایی بسیار متنوع تهیه می كنند هدیه می برند، این راحت الحلقوم ها یكی از اقلام صادراتی این كشور نیز محسوب می شود.
در تركیه بسیاری از انواع شیرینی در خانه پخته می شود و با شیرینی خانگی از میهمانان پذیرایی می گردد.
در عید فطر همچنین رسم است كسانی كه با هم كدورتی دارند و یا با هم قهر هستند ، به یمن این روز بزرگ به سراغ هم می روند و آشتی می كنند.
تركها در این روز اول از همه به دست بوسی سالخوردگان و عیادت بیماران می روند و از آنها دلجویی و برای سلامتیشان دعا می كنند .
برای كودكان یتیم لباسهای نو تهیه می كنند و به آنها هدیه می دهند، چرا كه مانند تمامی مسلمانان معتقدند شاد كردن دل كودكان اجر زیادی نزد خداوند دارد .
مردم تركیه روز یكشنبه آینده و در عید سعید فطر یك باردیگر این رسم و آئین زیبا را به جای خواهند آورد و جامعه تركیه از هم اكنون تكاپوی زیادی را برای گذراندن سه روز تعطیل رسمی عید فطر ، برنامه های مسافرتی ، خرید و خانه تكانی آغاز كرده است.
اگر مسافری در این ایام كه روزهای آخر ماه مبارك رمضان است وارد تركیه شود به خوبی شور و اشتیاق مردم این كشور را كه در تكاپوی تدارك روز عید فطر هستند ، مشاهده خواهد كرد.
منبع : ایرنا
سه شنبه 24/5/1391 - 15:28
رمضان
در دعای روز بیست و پنجم ماه مبارك رمضان می خوانیم: "اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِكَ ومُعادیاً لأعْدائِكَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِكَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن."
 
خدایا قرار بده در این روز پیروی از راه و روش خاتم پیمغمبرانت
"خدایا قرار بده در این روز دوست دوستانت و دشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت ای نگهدار دل های پیامبران."
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فرازهای روز بیست‌وپنجم ماه مبارك رمضان می‌گوید: امام باقر (ع) فرموده‌اند: اگر دیدی اهل طاعت را دوست داری، اهل بهشت و اگر اهل گناه را دوست داری، اهل جهنم هستی.
* شرح فرازهای دعا
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز "اللّهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِكَ ومُعادیاً لأعْدائِكَ" می‌گوید: خدایا كاری كن تا در ماه رمضان، خوبان را دوست بدارم و دشمن دشمنانت باشم! در مورد خودم، عملی كه به من امید می‌دهد تا در قیامت جزو نجات‌یافتگان باشم، این است كه خوبان و اشخاص با تقوا را دوست دارم و از بی‌تقوایان بیزاری می‌جویم.
وی تاكید می‌كند: اگر پسرتان بی‌تقواست و نماز نمی‌خواند، نباید او را دوست داشته باشید.
این استاد اخلاق در ادامه با بیان حدیثی اشاره كرده و اظهار می دارد: امام باقر (ع) به شخصی فرمودند: "اگر اراده كردی كه بفهمی بهشتی و یا جهنمی هستی، به قلبت مراجعه كن، اگر دیدی اهل طاعت را دوست داری، اهل بهشت و اگر اهل گناه را دوست داری، اهل جهنم هستی و انسان در قیامت با كسی كه او را دوست دارد، محشور می‌شود."
وی همچنین به حدیث دیگری از معصوم (ع) اشاره می‌كند و می‌گوید: در دوره آخرالزمان قلب مومن آب می‌شود؛ زیرا گناه را می‌بیند و استطاعات تغییر وضع ندارد.
وی با انتقاد از وضع موجود جامعه می‌گوید: الآن روزگاری شده است كه ما نمی‌توانیم امر به معروف و نهی از منكر كنیم.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی می‌گوید: هر كس كه مومنی را دوست دارد، حتی اگر منحرف باشد پس از مدتی رستگار خواهد شد.
وی در شرح فراز "مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِكَ" اظهار می‌كند: در این بخش از خدا می‌خواهیم تا ما را یاری رساند برای اینكه به طریقه پیغمبر در مستحبات، دعاها و دستورات اسلام عمل كنیم.
از خدا می‌خواهیم تا هر چه پیامبر (ص) به ما فرموده است، درباره مستحب و واجب عمل كنم و مكروهات را از خود دور و حرام را ترك كنیم.
این استاد بزرگ اخلاق در شرح "یا عاصِمَ قُلوبِ النّبیین" می‌گوید: پیغمبران معصوم هستند؛ زیرا خدا قلب آنها را حفظ كرده است.
منبع : ایرنا
سه شنبه 24/5/1391 - 15:18
آموزش و تحقيقات
پزشكان بیمارستانی در "بوستون" در پیوندی بی‌سابقه مشاهده كردند كه ویروس ایدز در بیماری كه قبل از پیوند مغز استخوان مبتلا به این بیماری بوده است دیگر دیده نمی‌شود.
 
بیمار مبتلا به ایدز پس از پیوند مغز استخوان به طور كامل درمان شد
به گزارش رویترز، این یافته بسیار مهم است چراكه پزشكان حدس می‌زنند شاید پیوند این بیمار حین درمان ضدویروسی منجر به درمان ویروس مسبب ایدز شده باشد.
پزشكان معالج این بیمار می گویند : ما انتظار داشتیم كه اچ آی وی از پلاسمای بیمار ناپدید شود ولی هنگامی‌كه مشاهده كردیم دیگر هیچ اثری از اچ آی وی در سلول‌های بیمار دیده نمی‌شود كاملاً متعجب شدیم.
پزشكان می‌گویند كه احتمال می‌رود زمانی كه بیمار تحت درمان ضدویروسی قرار داشته است، سلول‌هایی كه سیستم دفاعی بدن بیمار را افزایش می‌دهند ظاهر شده‌اند و از عفونت توسط اچ آی وی جلوگیری كرده اند.
پزشكان برای اطمینان از این فرآیند یك بیمار سرطانی دیگر را كه مبتلا به ایدز بود و در نوبت پیوند مغز استخوان قرار داشت مورد پیوند قرار دادند و پس از انجام آزمایش مشاهده كردند كه در سلول‌های او نیز دیگر هیچ اثری از اچ آی وی مشاهده نمی‌شود.
این یافته به‌قدری پزشكان را متعجب كرده است كه تیم‌های پزشكی گسترده‌ای تحقیقات تازه را در این زمینه آغاز كرده‌اند.
منبع : ایرنا
سه شنبه 24/5/1391 - 15:11
رمضان
معاون مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات گفت: برخی افراد سیگاری که روزه می‌گیرند پس از افطار تا سحر سیگار می‌کشند که مصرف زیاد سیگار در عرض چند ساعت ضرر بیشتری برای بدن دارد و سبب سردرد و سرگیجه می‌شود.
خبرگزاری فارس: مصرف سیگار بین افطار تا سحر موجب سرگیجه و سردرد می‌شود
 
هومن شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: وقتی یک فرد در حالت عادی طی 12 تا 16 ساعت روز 20 نخ سیگار می‌کشد حدود 100 میلی‌گرم نیکوتین و به همین میزان 4هزار ماده سمی و 83 ماده سرطان‌زا را وارد بدن خود می‌کند.
وی اضافه کرد: البته این مسئله تابع یک الگوی خاص است که مواد در عرض 12 تا 16 ساعت وارد بدن می‌شود و باز طی ساعاتی فرد به بدنش اجازه جبران می‌دهد تا میزان مونواکسید کربن در بدن کاهش یابد.
به گفته این متخصص اعتیاد‌شناسی وقتی فرد روزه‌دار از افطار تا فاصله سحر در عرض 3 تا 4 ساعت تمام بار مواد زائد را در مدتی کوتاه‌تر به بدن تحمیل می‌کند فرصتی برای کم شدن میزان مونواکسید کربن در بدن وجود ندارد.
وی تأکید کرد: گاهی اوقات می‌بینیم که افراد سیگاری از روزه‌داری راضی هستند ولی از سردرد و سرگیجه شکایت دارند. چون به صورت زنجیر‌وار(chain smoking ) پس از افطار سیگار می‌کشند و انباشت مواد سرطان‌زا بسیار افزایش می‌یابد.
شریفی تصریح کرد: سیگار کشیدن زیاد در عرض 3 تا 4 ساعت به جای 12 تا 16 ساعت ضرر بیشتری دارد و ماه رمضان فرصت خوبی برای ترک سیگار است چون فرد در طی مدت روزه‌داری به رفتار جستجوگرانه خود برای سیگار‌کشیدن تسلط پیدا می‌کند و هر گاه که دلش می‌خواهد سیگار نمی‌کشد.
معاون مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با اشاره به اینکه می‌توان این رفتار را پس از ماه رمضان نیز برای ترک سیگار ادامه داد افزود: افراد سیگاری به دلیل روزه‌داری راحت‌تر می‌توانند پس از ماه رمضان و با کمک پزشک میزان مصرف سیگار خود را به 4 تا 5 نخ در روز کاهش دهند و در مراحل بعدی به ترک کامل اقدام کنند.
منبع : خبرگزاری فارس
سه شنبه 24/5/1391 - 15:0
رمضان
در دعای روز بیست و چهارم ماه مبارك رمضان می‌خوانیم : "اللهم انی اسئلك فیه ما یرضیك و اعوذ بك مما یوذیك واسئلك التوفیق فیه لان اطیعك و لااعصیك یا جواد السائلین."
 
خدایا در این روز به تو پناه می برم از آنچه تو را ناپسند است
"خدایا در این روز از تو درخواست می‌كنم آنچه را رضای تو در اوست، و به تو پناه می‌برم از آنچه تو را ناپسند است، و از تو توفیق می‌خواهم كه دراین روز به فرمان تو باشم و هیچ نافرمانی نكنم، ای عطا بخش درخواست‌كنندگان."
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فرازهای روز بیست و چهارم ماه مبارك رمضان می‌گوید: امام نهم (ع) فرمود: ‌مومن باید سه خصلت داشته باشد. اول توفیق داشته باشد، دوم خودش را موعظه كند و سوم اینكه نصیحت دیگران را قبول كند.
* شرح فرازهای دعا
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در ترجمه این دعا می‌گوید: در این دعا رو به پروردگار می‌گوییم: "‌ای خدا، من از تو چند چیز را در ماه رمضان سوال می‌كنم، اول اینكه تو از من راضی شوی و زندگی من طوری باشد كه از من رضایت داشته باشی. این توفیق است كه آدم كارهای خود را به گونه‌ای انجام دهد كه خدا از او راضی باشد و پناه می‌برم به تو از چیزهایی كه تو را اذیت می‌كند، یعنی از گناه و اطاعت از شیطان و اطاعت از نفس."
وی می‌گوید: اگر می‌خواهید بدانید كه خدا از شما راضی هست یا نه، ببینید خودتان در ته دل از خدا راضی هستید؟ اگر راضی باشید، خدا هم از شما راضی است.
این عالم ربانی می‌افزاید: حدیث داریم كه شما مانند بیمار هستید و خدا مانند دكتر و طبیب. همان‎طور كه دكتر هر چه بگوید، بیمار می‌پذیرد، خدا هر چه به ما داد، ما هم باید رضایت داشته باشیم.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی ادامه می‌دهد: اگر در مصیبت‌ها و نداری‌ها از خدا گله نكنیم و تسلیم خدا باشیم، یعنی اینكه ما از خدای راضی هستیم و خدا هم از ما رضایت دارد. اما خیلی سخت است كه انسان ذره‌ای گله‌ از خدا نداشته باشد.
وی در شرح فراز "واسئلك التوفیق فیه لان اطیعك" دعای روز بیست و چهارم ماه رمضان می‌گوید: خدایا از تو توفیق می‌خواهم كه در ماه رمضان اطاعت تو را كنم و گناه انجام ندهم! روایت داریم از امام نهم (ع) كه فرمود: ‌مومن باید سه خصلت داشته باشد. اول توفیق داشته باشد، دوم خودش را موعظه كند و سوم اینكه نصیحت دیگران را قبول كند.
وی با اشاره به مال‌‌اندوزی برخی از مردم برای وراث، گفت: وارثان خود را به خدا بسپارید و نه به پول. حدیث داریم كه اگر وارث خوب هستند، خدا خودش نگهبان آنهاست و اگر بد و دشمن خدا هستند؛ چرا برای دشمنان خدا زحمت می‌كشید؟
وی می‌گوید: در پایان دعا برای استجابت دعا می‌گوییم؛ ای خدایی كه به هر كسی كه از تو چیزی سوال می‌كند، تو جود می‌كنی و نسبت به او بخشش داری، دعای ما را استجابت كن! ما گاهی سائلین را رد می‌كنیم؛ اما خدا درخواست همه را می‌دهد و رد نمی‌كند؛ ولی گاهی چیزی را كه صلاح ما نیست از خدا می‌خواهیم و خدا نمی‌دهد؛ البته آن خواسته را هم در قیامت برآورده می‌كند.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در پایان می‌گوید:‌در قیامت بندگان می‌پرسند؛ خدایا اینها كه به ما می‌دهی چیست؟ خطاب می‌آید كه در دنیا خواستی صلاح نبود بدهیم و الآن آن را برآورده می‌كنیم.
منبع : ایرنا
دوشنبه 23/5/1391 - 17:24
آموزش و تحقيقات
محققان لبنانی امروز اعلام كردند این تصور كه روزه منجر به تولد نوزاد نارس می‌شود كاملاً غلط است.
 
روزه به‌هیچ عنوان  به تولد نوزاد نارس یا زایمان زودهنگام منجرنمی‌شود
در این تحقیقات 402 خانم باردار مورد آزمایش قرار گرفتند كه 201 نفر از آن‌ها در حین بارداری یك ماه را كامل روزه‌دار بودند و 201 نفر دیگر به طور عادی در طول روز غذا می خوردند. در نهایت هیچ تفاوتی در زایمان این دو گروه بدون درنظر گرفتن سن بارداری مشاهده نشده است.
تنها تفاوتی كه بین زایمان این دوگروه دیده شده تفاوت جزیی در میانگین وزن نوزادان متولدشده بود ولی هیچ علائمی مبنی بر زایمان زودهنگام یا نوزاد نارس در هیچ گروه دیده نشد.
میانگن وزن نوزادان متولدشده از مادران روزه‌دار 3 كیلوگرم و مادران غیر روزه‌دار 3.2 كیلوگرم گزارش شده است.
با این وجود پزشكان به شدت توصیه می‌كنند كه مادران قبل از اقدام به روزه گرفتن حتما با پزشك معالج خود مشورت كنند.
نتیجه این تحقیقات در مجله بین المللی " BJOG" به چاپ رسیده است.
منبع : ایرنا
دوشنبه 23/5/1391 - 17:20
رمضان
در دعای روز بیست و سوم ماه مبارك رمضان می‌خوانیم: "اللّهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَی القُلوبِ یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین."
 
1391/05/22 - 08:06
"خدایا بشوی مرا در این ماه از گناه و پاكم نما در آن از عیب‌ها و آزمایش كن دلم را در آن به پرهیزكاری دل‌ها ای چشم پوش لغزش‌های گناهكاران."
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی درشرح فرازهای روز بیست و سوم ماه مبارك رمضان می‌گوید: حضور در میهمانی خدا مقدماتی دارد و شست‌وشوی دل از گناه یكی از شروط آن است.
* شرح فرازهای دعا
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز "اللّهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ" می‌گوید: در این دعا ‌از خدا می‌خواهیم تا ما را از گناهان شست و شو دهد. اگر قصد رفتن به میهمانی داشته باشیم خودمان را شست و شو می‌دهیم و تمیز می‌كنیم، حالا ماه رمضان میهمان خدا هستیم آیا خودمان را و دلمان را از گناه تمیز كرده‌ایم؟
وی می‌افزاید: ماه رمضان ماهی است كه شما را دعوت كرده‌اند به میهمانی خدا و رفتن به میهمانی مقدماتی دارد از جمله شست و شو دادن؛ اما در ماه رمضان كسی به فكر این نیست كه خودش را تمیز كند.
این استاد اخلاق ادامه می‌دهد: باید خودمان را شست و شو بدهیم تا لیاقت حضور در مهمانی خدا را داشته باشیم، پس اگر می‌خواهید از روزه ماه رمضان استفاده كنید باید از گناه شست و شو پیدا كنید.
این مجتهد و عالم ربانی در ادامه می‌گوید: برای اینكه از خدا بخواهیم تا ما را پاك كند، باید نیمه شب از خواب برخیزیم و مانند كودكان اشك بریزیم و گریه كنیم و چون خدا مهربان است ما را می‌بخشد.
وی در ادامه در شرح فراز "وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ" اظهار می‌كند: خدایا من را از عیبم پاك كن! عیب‌ها عبارتند از: تهمت، غیبت، دروغ، ریا، تكبر، حسد و ... بدانید كه اگر عیب داشته باشیم، ثواب كامل اعمالمان نوشته نمی‌شود.
استاد بزرگ اخلاق در ادامه شرح دعای روز بیست و سوم در توضیح فراز "وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَی القُلوبِ" می‌گوید: در این بخش از دعای روز بیست و سوم ماه رمضان می‌گوییم؛ خدایا، دلم را آزمایش كن تا با اهل تقوا هماهنگ شوم! آنهایی كه تقوای دل دارند. تقوای دل از تقوای زبان بهتر و ارزشمندتر است. ما گاهی زبانمان ترس خدا را اعتراف می كند اما در دلمان ترس خدا نیست.
وی ادامه داد: در دین، چراغ قرمز به معنای حرام و چراغ سبز به معنای حلال است. حال خدا ترس كسی است كه پشت چراغ قرمز بایستد و هنگامی كه چراغ سبز شد، حركت كند. البته نباید برای ترس از جریمه شدن پشت چراغ قرمز توقف كرد بلكه باید برای احترام به قانون از آن عبور نكرد كه این دو دارای ارزش‌های متفاوت هستند.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح "یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین" می‌گوید: ای خدایی كه همه لغزش‌های گناهكاران را اقاله می‌كند! این دعاها را درباره ما اجابت كن. اقاله یعنی اینكه شما از یك كاسبی جنسی را خریداری كرده‌اید و بعد از مدتی می‌خواهید آن را پس بدهید و مستحب است كه آن كاسب جنس را پس بگیرد. این را اقاله می‌نامند. به خدا هم می‌گوییم خدایا گناهان ما را اقاله كن و ما را بدون هزینه بیامرز.
منبع : ایرنا
يکشنبه 22/5/1391 - 17:4
رمضان
سفره‌های افطار معمولاً قبل از اقامه نماز مغرب در مسجدالحرام، پهن می‌شوند که طول این سفره‌ها گاهی به 12 کیلومتر می‌رسد، افطاری شامل خرما و قهوه است که بیش از نیمی از خرماهای توزیع شده، قبلاً هسته آنها جدا شده است.
خبرگزاری فارس: حال و هوای مسجدالحرام در غروب‌های ماه رمضان
 
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، در ماه رمضان، هر روز هنگام غروب، سفره‌های افطار در میان نمازگزاران در مسجد الحرام در شهر مکه پهن می‌شوند، طول این سفره‌ها به 12 و نیم کیلومتر می‌رسد، همچنین روزانه 9 تن خرما برای افطار نمازگزاران در مسجدالحرام مصرف می‌شود.
سفره‌های افطار معمولاً قبل از اقامه نماز مغرب در مسجد الحرام، پهن می‌شوند. مدیریت مسجد‌الحرام گفته است که سفره‌های ماه افطار مبارک رمضان را در مدت 10 دقیقه و قبل از آغاز نماز مغرب، در این مسجد پهن می‌کنند، سفره افطار در مسجدالحرام شامل خرما و قهوه که توسط 11 مؤسسه خیریه تامین می‌شود، اما برپایی مراسم افطار توسط مدیریت مسجدالحرام اجرا می‌شود.
بیش از نیمی از خرماهای توزیع شده میان نمازگزاران، خرماهایی هستند که قبلاً هسته آنها جدا شده است، برای برپایی سفره‌های افطاری در مسجد الحرام، 283 نفر به طور مستقیم و 200 نفر نیز به عنوان ناظر فعالیت می‌کنند.
مسجد الحرام در دو ماه رمضان و ذی‌الحجه (زمان حج تمتع) شاهد بیشترین شمار نمازگزاران است و به همین دلیل زیرزمین و صحن پشت بام این مسجد نیز در این دو ماه، به روی نمازگزاران بازگشایی می‌شوند.
همچنین بیش از 3500 توالت در محوطه نزدیک مسجد الحرام وجود دارد که همه این توالت‌ها در ماه رمضان به طور مستمر، به حجاج سرویس می‌دهند و در هر روز 45 تن فاضلاب آن تخلیه می‌شود.
«مصلح بن منیر المحمادی» مدیر اداره صحن‌های مسجد الحرام در این باره می‌گوید: مدیریت صحن‌های مسجد قبل از آغاز ماه مبارک رمضان، خود را برای این ماه آماده می‌کنند، ما فعالیت‌های خود را در ماه رمضان گذشته مورد بررسی قرار می‌دهیم تا نقاط منفی را اصلاح و نقاط مثبت را پررنگ‌تر کنیم.
وی می‌افزاید: قبل از آغاز ماه رمضان سعی می‌کنیم، تمامی اقدامات عمرانی در صحن‌ها به پایان برسد. ناظرانی نیز برای منع دستفروشی و اقداماتی که در چهره مسجد تاثیر منفی دارد، مستقر می‌شوند و از استقرار دستفروشان در محوطه‌های مسجدالحرام جلوگیری می‌کنند.
در ماه رمضان کمیته‌های نظارت و سازماندهی عبور و مرور در صحن‌های مسجد الحرام تشکیل می‌شوند، این کمیته‌ها رفت و آمد میان بخش‌های مختلف مسجدالحرام را سازماندهی می‌کنند و از ورود غذاهای گرم و هر کالاهای ممنوع دیگری و اقدامی که مانع از عبور و مرور آسان نمازگزاران باشند جلوگیری می‌کنند.
همچنین تمامی سازمان‌های خیریه می‌بایست مقررات اعلام شده از سوی مدیریت مسجدالحرام را درباره افطاری رعایت کنند و ضمن همکاری با کارکنان مسجدالحرام، به سرعت زمینه را برای برگزاری نماز جماعت فراهم کند و مانع از تاخیر در این روند نشوند.
المحمادی افزود: مدیریت مسجدالحرام تلاش می‌کند، به آگاه سازی نمازگزاران بپردازد و برای این منظور 120 تابلوی ارشاد و آگاه سازی تهیه و در صحن‌های مختلف مسجد الحرام نصب شده‌اند. این تابلوها به زبان‌های انگلیسی، عربی و اردو و شامل عبارت‌هایی درباره حفظ نظافت مسجد و صحن‌های آن و جلوگیری از سر و صدای کودکان و اذیت کردن دیگر نمازگزاران است تا قداست مسجد حفظ شود.
همچنین 17 نقشه رنگی تحت عنوان «شما اینجا هستید» که نشان دهنده مکان نمازگزاران و بخش‌های مختلف مسجد است در صحن‌های مسجد نصب شده‌اند.
وی درباره صندوق‌های امانت مسجد الحرام نیز گفت: این صندوق‌ها الکترونیکی باز و بسته می‌شوند و به صورت کاملاً پیشرفته‌ای در اندازه‌های متفاوتی طراحی و ساخته شده‌اند. تعداد این صندوق‌ها 1356 عدد است که در قالب 7 مجموعه در صحن‌های مسجد الحرام توزیع شده‌اند.
وی گفت: نمازگزاران نباید از آب زمزم موجود در صحن‌های مسجد برای وضو گرفتن استفاده کنند یا اینکه با بطری‌های پلاستیکی به حمل آب زمزم اقدام کنند چرا که ممکن است ریخته شدن مقداری از این آب بر روی زمین باعث سر خوردن نمازگزاران شود. همچنین نمازگزاران برای حفظ نظافت مسجد نباید غذاهای گرم به صحن‌ها بیاورند.
معمولا آب زمزم برای نوشیدن در کلمن‌های مخصوص به همراه لیوان‌های یک بار مصرف، در سراسر مسجد الحرام وجود دارد.
وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرده است که از ابتدای عمره تاکنون 5میلیون ویزا برای ادای مناسک حج عمره صادر شده است.
منبع : خبرگزاری فارس
يکشنبه 22/5/1391 - 16:56
آموزش و تحقيقات
نتایج تحقیقات جدید دانشمندان حاكی از آن است كه مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند به خاطر داشتن مقادیر فراوان آهن خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش دهد.
 
1391/05/22 - 14:11
به گزارش "دیلی میل"، این كشف جدید می تواند راه را برای ارایه درمانهای جدید برای پاكسازی آهن در روده افرادی كه حامل ‍ژن معیوب APC هموار می سازد.
موش های تحت ر‍ژیم غذایی كم آهن حتی با وجود داشتن این ‍ژن معیوب به سرطان روده مبتلا نشدند.
اما در صورتی كه این ژن سالم باشد حتی میزان زیاد آهن نیز موجب ابتلا به سرطان روده نمی شود.
با این حال موش های دارای ژن معیوب كه میزان زیادی آهن مصرف كرده بودند، دو تا سه برابر بیشتر احتمال دارد به سرطان روده مبتلا شوند.
"اوون سانسوم" معاون موسسه تحقیقات سرطان انگلیس در "گلاسكو" و مجری این تحقیقات گفت: گام مهمی را به سوی شناخت چگونگی بروز سرطان روده برداشته ایم.
از 10 مورد سرطان روده هشت مورد دچار نقص در این ژن هستند اما تاكنون نمی دانستیم چه چیزی موجب بروز سرطان روده می شود.
مشخص است كه آهن نقش مهمی را در كنترل رشد سرطان روده در افراد دارای ‍ژن معیوب APC ایفا می كند.
این تحقیقات نشان می دهد حتی میزان بالای آهن در رژیم غذایی به خودی خود موجب سرطان نمی شود بلكه این وجود ژن APC است كه در بروز این سرطان نقش مهم را بازی می كند.
منبع : ایرنا
يکشنبه 22/5/1391 - 16:50
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته