• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 977
تعداد نظرات : 51
زمان آخرین مطلب : 3322روز قبل
مصاحبه و گفتگو




اگر در پایان هر ماه دخل و خرجتان با هم جور نیست و قسط ها و هزینه های زیادی دارید که پولی برای پرداخت آنها ندارید، اما در اتاق خواب و هال خانه تان از شدت وفور اشیا و کالاهای متنوع جای سوزن انداختن نیست، احتمالا به بیماری «اعتیاد به خرید» مبتلا هستید. توجه به خرید افراطی از دهه 70 میلادی از نظر روان شناسان و جامعه شناسان بیماری تشخیص داده شد.

در آن زمان عمل روان شناسی دریافت که خرید افراطی ممکناست واکنشی روانی که خلاهای مهمی در زندگی باشد، هرچند جنس این خلاها طوری باشد که در ظاهر به نظر برسد خرید اعتیادگونه در پرکردن آنها تاثیری ندارد. به هرحال، فارغ از جنبه های نشانه شناختی و روانکاوانه، به طور معمول کسانی که اعتیاد به خرید دارند معمولا کمدها و خانه هایشان پر از لباس ها و وسایل غیرضروری است که اکثرا بیش از یک بار استفاده نشده اند. اگرچه خرید در ایام خاص یا برای مهمانی کاملا طبیعی است اما معمولا کسانی که اعتیاد به خرید دارند سراغ خریدن کفش و پوشاک لوکس می روند و وقتی به مهمانی دعوت می شوند باز هم احساس می کنند سر و وضع مناسبی ندارند.

شما به بیماری «اعتیاد به خرید» مبتلا هستید!

در این میزگرد سعی شده نگاهی درمان شناسانه برای این حالت ذهنی تبیین شود و البته «بیماری» نامیدن این رفتارنیز مورد بحث قرار گیرد. دکتر مژگان نیکنام، روان شناس بالینی و خانواده درمانگر، و فهیمه کاشی زاده، مشاور و رفتارشناس، هر دو روی این موضوع به تفصیل کار کرده و مراجعان متعددی را که به این عارضه مبتلا بوده اند ملاقات و درمان کرده اند. خلاصه این میزگرد را می خوانید:

افراط در خرید فرار از مشکلات است یا نوعی مصرف گرایی و تجمل گرایی؟


کاشی زاده: شما دو موضوع را مطرح کردید که نمی توان گفت از هم جدا هستند. بخش اجتماعی آن مصرف گرایی است و بخش فردی آن رفتاری است که یک سیستم دفاعی آن را ایجاد می کند، یعنی فرد به دلیل فشارهای عصبی که به سن هم مربوط نیست نمی تواند ابراز وجود کافی داشته باشد و اعتماد به نفس پیدا نمی کند. او زمانیکه استرس دارد برای ابراز وجود بلافاصله از لحاظ فردی به سیستمی پناه می برد که هم موضوع را برای چند ساعتی فراموش کند و هم درواقع برای خودش جایزه بخرد و خودش را به نوعی نوازش کند.

یعنی کارگرد ناخودآگاه؟

کاشی زاده:
بله. اما پس از مدتی به عادت تبدیل می شود که مخرب است. چون این عملکرد در زمان شروع ریشه عصبی داشته است و فرد تفکر منطقی روی آن ندارد، یعنی به نوعی در زمان عصبیت مانند اسباب بازی به آن پناه می برد. زمانی خرید به اعتیاد وسواسی بدل می شود که تفکر در آن نیست و فرد به خودش حس خوبی ندارد. اما قبل از خرید افراطی فرد حس می کند کار اشتباهی کرده یا اینکه اتفاق بدی افتاده که ممکن است او در آن مقصر باشد. بنابراین به کاری پناه می برد که آن را جبران کند و آن موضوع را فراموش کند.

این جنبه فردی اعتیاد به خرید است. از جنبه اجتماعی، خرید افراطی درواقع به مصرف گرایی تبدیل می شود که البته من نمی خواهم بگویم این حالت فقط در مصرف گرایی ریشه دارد. امروز از طریق اینترنت، رسانه ها و ارتباطات بین المللی با پدیده چندفرهنگی مواجه هستیم. فرد در مواجهه با تبلیغات کالاها جایگاه هویتی جدیدی را متناسب با مصرف آن کالا به خودش می گیرد. جنس این مصرف ممکن است اتومبیل یا خانه باشد.

فرد این کالاها و وسایل را از دور می بیند و تصور می کند اگر آنها را داشته باشد به همان آدم در آن محیط تبدیل می شود. او سعی می کند به صورت مجازی آن شرایط را برای خودش ایجادکند. البته مصرف گرایی در کشوری که تولیدی در آن وجود ندارد بیشتر است. در این حالت همه رسانه ها فرد را به خریدن همه چیز از گوشی موبایل گرفته تا اتومبیل و وسایل خانه ترغیب می کنند.

و البته سطح اقتصادی خانواده در این موضوع نقش دارد. یعنی معمولا این مصرف گرای در میان طبقه اقتصادی خاصی بیشتر رخ می دهد.


کاشی زاده: بله. معمولا می بینید خانواده یا افرادی که قدرت مالی شان کمتر است تشریفات بیشتری دارند. اما کسی که سرمایه دارد برای سرمایه اش برنامه ریزی می کند و سعی می کند ارزش افزوده ایجاد کند.

برای همین افرادی که سرمایه کلانی در اختیار ندارند در زمان حال زندگی می کنند و سریع خرید می کنند؟


کاشی زاده: بله. اعضای این طبقه اقتصادی با سرعت بیشتری دچار مصرف گرایی می شوند. این حالت برای آنها مثل این می ماند که فرد خواب می بیند و همه چیز برایش در حالتی رویایی پیش می رود، چون این موقعیت جدید را نمی شناسد. جنبه دیگر مسئله این است که فرد می بیند جامعه و محیط برایش قُلکی باقی نگذاشته است.

یعنی موقعیتی برای تولید و به جریان انداختن سرمایهای کم وجود ندارد یا موانعی بر سر راه آن وجود دارد و اگر سرمایه بخواهد به تولید بپردزاد عملا هدر می رود چون معلوم نیست این سرمایه را چکار باید کرد. حال آنکه در کشورهای دیگر سرمایه ناخودآگاه جذب تولید می شود تا خرید مصرفی.

شما به بیماری «اعتیاد به خرید» مبتلا هستید!

منظورتان کشورهای اروپایی است؟


کاشی زاده: نه لزوما. همین کشورهای چین و هند را ببینید؛ اینها در زمینه هدایت سرمایه ها خیلی خوب عمل کرده اند. در این کشورها اگر سرمایه ای وجود داشته باشد تولیدی هم وجود دارد که سرمایه را به سمت خود می کشد. صحبت های من از حوزه روان شناسی خارج شده است اما به هر حال توجه داشته باشید که مشکلات فرد ریشه در جامعه دارد و ارتباط تنگاتنگی بین سازوکارهای جامعه و وضعیت روحی فرد وجود دارد. در کشورهایی که نام بردم فرد این طور آموزش می بیند و تربیت می شود که برای سرمایه اش برنامه داشته باشد.

یعنی به نظر شما، به علت نبود زمینه برای تولید، ما ملاک های اولویت بندی در خریدهای خود را از دست داده ایم؟


کاشی زاده:
بله. شما اگر به 50 سال قبل برگردید، می بینید در کشور ما وضع این طور نبود. این همه امکانات خرید و این همه راحتی نبود و باید برای به دست آوردن آنها تلاش می کردید. سرمایه کنترل و مدیریت می شد و افراد هیچ وقت سرمایه های بزرگ را هدر نمی دادند، چون اصطلاحا می گفتند ابتدا خانه و لوازم سنگینت را بخر! اما الان از آخر به جلو می رویم. الان می بینیم فردی مرسدس بنز سوار شده اما مستاجر است و ماشینش را هم قسطی خریده یا گوشی موبایلش را هم قسطی خریده است.

برگردیم به دلایل روانی این سبک زندگی. همه می دانیم این سبک در میان تازه به دوران رسیده ها رواج دارد اما ظاهرا به نظر شما کستردگی این نوع مصرف حوزه وسیع تری را شامل می شود....

کاشی زاده:
بله. ببینید، برخی افراد مصرف و استفاده بهینه نمی کنند بلکه فقط می خرند تا فلان مارک معروف را داشته باشند. این همان فاصله با خود ایده آل یا خود واقعی است. یعنی فرد نقابی می زند برای اینکه دردها و ناتوانی هایش را پشت آن پنهان کند. گاهی همان طور که شما می گویید تازه به دوران رسیده ها هم چنین کارهایی می کنند که بر اثر آن طبقات اجتماعی به هم می ریزد. تفاوت ها زیاد می شود و حال مردم و جوانان بد می شود.

چون وقتی فرد خودش را با هم ردیف هایش مقایسه می کند، می بیند که مثلا پسربچه سوم دبستان لپ تاپ آخرین مدل دارد- در حالی که هنوز مصرف این کالا برای او زود است- ولی او از خرید یک کامپیوتر دست دوم هم ناتوان است. وقتی آن کودک سوم دبستانی الان چنین کالاهایی در اختیار دارد، اگر پزشک و مهندس شود چه چیزی می خواهد داشته باشد؟ اصلا چه چیزی او را قانع می کند؟

خانم دکتر نیکنام، خرید زیاد می تواند به وسواس و بیماری منجر شود؟


دکتر نیکنام:
ببینید، خرید کردن یک بحث عمومی است و بخشی از آن بهنجار است. فرد برای تامین مایحتاج و نیازهای زیستی و طبیعی ای که دارد خرید می کند اما اگر در خرید افراط کند، در حالی که نیازی به آن ندارد یا بیش از حد به دنبال تنوع باشد، اختلال و خرید افراطی پدید می آید که علل مختلفی دارد. اول اینکه ممکن است این رفتار ریشه در الگوهای اجتماعی داشته باشد، یعنی در مُد و مصرف گرایی؛ مدام یک مد جدید می آید و فرد در تجمل می افتد و اسیر آن می شود. چون دوست دارد روز به روز خانه یا خودش را عوض کند تا به هنرپیشه ها و خواننده ها نزدیک شود. ما این الگوهای تربیتی را از مادر، پدر و اطرافیانمان می گیریم.

اما یک سری عوامل دیگر هم وجود دارند که جزء اختلالات هستند و عامل ایجاد اعتیاد و وسواس به خرید می شوند. البته اعتیاد به خرید با وسواس خرید فرقد دارد. اعتیاد به خرید عادت بیش از حد است. مانند هر نوع اعتیاد دیگر. به رغم اینکه می خواهیم آن را ترک کنیم اما باز هم دوست داریم خرید کنیم و به سراغش می رویم و بیش از حد می خریم.

این حالت که چیزهایی را می خریم و بعد از خرید پشیمان می شویم که حالا آنها را چکار کنیم و اگر لباس باشد از خودمان می پرسیم که آن را کجا بپوشیم، اعتیاد است؟

دکتر نیکنام:
این وسواس است. افکار وسواسی یعنی فکر و راجعه شما را درگیر می کند ه دائم بخرید. شما لباسی را در ویترین یک مغازه می یینید و با خودتان کلنجار می روید که آن را بخرید. بعد می خرید و چون گران است پشیمان می شوید. این اختلال، وسواس است که معمولا افکار راجعه دارد. یعنی افکاری که مرتبا تکرار می شود. فرد خودش از این کار ناراحت است اما باز هم آن را انجام می دهد و آن قدر خرید می کند تا به آرامش برسد، بعد دوباره از این کار ناراحت می شود، و دوباره و دوباره این کار را تکرار می کند.

فرد مدام فکر خرید دارد که این هم  به الگوهای کلیشه هایی باز می گردد که از قدیم به ارث رسیده است. زنان در این زمینه بیشتر درگیر هستند، چون به خرید علاقه دارند. البته این مسئله در سبک زیستی ریشه دارد که سالیان سال رواج داشته است و براساس آن مردان به دنبال کار بودند و زنان به دنبال خرید.

یک عامل دیگر برای این خریدهای وسواسی، اضطراب است که وقتی زیاد می شود فرد به خرید پناه می برد تا آن را کاهش دهد. البته برای کم کردن این اضطراب ها ممکن است فرد به دنبال کارهای هیجان انگیز باشد یا مثلا به خوردن پناه ببرد و لزوما به خرید متوسل نشود. در هر حال با این نوع کارها موقتا اضطراب کاهش پیدا می کند و فرد آرام می شود، چون خریدکردن یک چیز نو برای او می آورد و مسئله زیرین ذهنی اش را که باعث اضطراب شده است در لایه های زیرین تری پنهان می کند و بر اثر آن فرد موقتا آرامش می یابد. من مراجعه کننده های زیای داشتم که می گفتند هروقت حالشان بد می شود می دانند که باید یک چیزی بخرند. این چرخه مدام تکرار می شود.

شما به بیماری «اعتیاد به خرید» مبتلا هستید!

اما زیاد خرید کردن هم می تواند اضطراب ایجاد کند، چون هزینه بردار است...


دکتر نیکنام: بله. اختلال خرید گاه حتی آن قدر زیاد می شود که فرد را ورشکسته می کند. دقیقا مانند قمار که مدام با ذهن فرد بازی می کند یک سری انتقال دهنده های زیستی و بیوشیمیایی دارد. فعالیت انتقال دهنده ها در یک نقطه آن قدر زیاد می شود که فرد بی اخیتار به خرید افراطی روی می آورد. درواقع، وسواس است که فرد را مجبور به انجام آن کار می کند. او بعدا پشیمان می شود اما دوباره آن کار را انجام می دهد. البته اینکه فرد عادت به خرید دارد و دوست دارد مصرف گرا و تجملی باشد با اینکه فرد وسواس خرید دارد از هم جدا هستند و تفکیک آنها بسیار پیچیده است.

خانم کاشی زاده، شما موردی داشتید که به دلیل این وسواس مراجعه و حس کرده باشد که به نوعی بیماری مبتلاست؟


کاشی زاده: بسیار زیاد. در میان دخترهایی که از دبیرستان بیرون آمده اند و حالا دانشجو شده اند و در مرحله قبل از ازدواج هستند این حالت زیاد رخ می دهد.

یعنی خودشان می دانند که این بیماری است؟


کاشی زاده:
البته در مورد بیماری دانستن آن مشکل دارند. ببینید، در این افراد کمال طلبی وجود دارد و کمال طلبی هم معمول در افرادی پدید می آید که اعتماد به نفس پایینی دارند. آنها همیشه سعی می کنند کامل باشند و نقصی نداشته بشند. حس ها و صفت های منفی را می پوشانند، چون می خواهند وارد محیط و جامعه شوند و شغلی پیدا کنند یا شریکی برای آینده داشته باشند. من این حالت را بیشتر در میان زن ها دیده ام. برای همین هم به عنوان یک راهکار اقتصادی گفته می شود جایی سرمایه گذاری کنید که زنان مشتری آن باشند، چو زیاد خرید می کنند.

این موضوع تکانشی است؟ یعنی افراد یک دفعه و بدون منطق دنبال این کار می روند؟

کاشی زاده:
این افراد تایید می خواهند. وقتی فرد عضو قشری است که باید بیشتر از بیرون تایید شود و خودش تعیین کننده نیست این کار را انجام می دهد. فرد این نیاز به تایید شدن را از سن پایین دارد اما بعدا نیز این عادت را حفظ می کند.

به نظر شما مرز بین خرید نامعقول و معقول کجاست؟

کاشی زاده: راستش حد ندارد. فرد باید روی خودش کار کند و نقص های فردی را حل کند. یعنی با خودش روراست باشد. توصیه من این است: «بی رحمانه با خودت صادق باش». این را برای خودم هم تکرار می کنم. این یعنی آنجای که حالت بد می شود از خودت فرار نکن.

اگر فرد برای بهتر شدن حالش خرید نکند، پس چکار کند؟

کاشی زاده: باید از خودش بپرسد چرا حالم بد است؟ چرا عادت های بد مخرب دارم؟ نتیجه کار من چیست؟  یک لباس می خرد که حالش خوب شود اما دوباره حالش بد می شود چون فکر می کند این لباس را بی خود خریده و پول هدر داده است. عذاب وجدان هم پیدا می کند. پس قبل از اینکه خرید کند باید فرصتی به خودش بدهد و بی رحمانه با خودش صادق باشد و مشکلش را پیدا کند. باید بداند از چه چیزی فرار می کند و چرا باز حالش بد شده است و چه عادتی را طوطی وار تکرار می کند. باید به درون خود مراجعه کند. برنامه کوتاه مدت برای خود بنویسد و بخشی را که سهم خودش است حل کند.

اما به هر حال خریدکردن ما را شاد می کند...


کاشی زاده: ما نمی گوییم که خرید کردن باید حذف شود، بلکه می گوییم باید بهینه شود و بخشی از نیازمان را جبران کند. اینکه در خرید زیاده روی کنیم تا حالمان خوب شود، درست نیست.

خانم دکتر، به نظر شما مرز خرید مقعقول و نامعقول کجاست؟

دکتر نیکنام: هرکس در سبد اقتصادی خانواده تقسیم بندی ای برای مخارج  زندگی دارد. خرید در حدی که نرمال باشد و نیازها را تامین کند معقول است. به هر حال خرید یک چیز عمومی است و همه انجام می دهند اما اگر فرد بیش از حد خرید کند و مثلا سه بلوز را با هم بخرد نامعقول ست. اگر این خرید کردن ها با شرایط مالی او متناسب نباشد، دچار اختلال می شود. مرز افراطی خرید کردن و بروز اختلال آن جایی است که تمام حواس فرد به این سمت برود که کالایی را حتما بخرد.

یعنی فرد حالت اجبار برای خرید داشته باشد؟

دکتر نیکنام: بله و این خریدها با بودجه و توان مالی او همخوان نباشد. یک دخترخانم در کمدش پنجاه دست لباس دارد، درصورتی که به این همه لباس نیاز نیست. این خرید افراطی است.

کسی که این اختلال را دارد و افراطی خرید می کند چکار باید بکند؟ شما چه پیشنهادی دارید؟

دکتر نیکنام:
تمام اینها ریشه دارد. درواقع، راهکارهای هیجان مدار مثل خرید افراطی برای مقابله با یک منبع آسیب رسان و استرس های درونی است. باید ریشه یابی شود و اگر عوامل اضطرابی باعث این کار م شود باید آن عوامل شناخته شوند. شاید فرد مثلا در زندگی زناشویی مشکل دارد و ناکامی های زناشویی را در خرید ارضا می کند.

شما به بیماری «اعتیاد به خرید» مبتلا هستید!

یعنی چنین فردی باید به مشاور مراجعه کند؟


دکتر نیکنام: بله. این کار باید ریشه یابی شود. می دانید که هرقدر این نوع اختلالات روانی درمان نشده باقی بمانند و اضطراب ناشی از آن بیشتر شود به وسواس تبدیل می شوند. وسواس نظافت به بدن آسیب می رساند اما این نوع وسواس به اقتصاد زندگی فرد و خانواده او آسیب می رساند و اگر اختلال جدی باشد می تواند خانمان سوز شود. مسئله دیگر بُعد هویت و تصویر بدنی فرد از خودش است. معمولا افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند سعی می کنند با زیاد خرید کرن ابراز وجود کنند و هویتشان را نمایان کنند. آنها این کار را با لباس های فاخری که می پوشند انجام می دهند.

خیلی از مشکلات اجتماعی ما در همین تصویر ذهنی افراد از خودشان ریشه دارد. یعنی فرد خود را خیلی ناموزون می بیند و با لباس متفاوت مدام می خواهد ترکیب ظاهری خود را درست کند؛ با اعتماد به نفس و ارزیابی سطح پایین سعی می کند مسائل را حل کند یا کمبودهایی دارد مثلا آرزوی پولدار شدن دارد و آن را با پوشیدن لباس های گران قیمت و متنوع جبران می کند.

حتی به رغم گرانی و تورم؟

دکتر نیکنام:
تورم با قدرت خرید متفاوت است. ممکن است تورم باشد اما باز فرد قدرت خرید داشته باشد. نیاز به خرید هم با خرید افراطی متفاوت است. الان بخشی از پاساژگردی ها به دلیل نیاز منطقی به خرید است.

ممکن است فرد قدرت خرید زیادی نداشته باشد اما باز هم به طور افراطی خرید کند. بنابراین داشتن قدرت خرید و وجود تورم در جامعه ربطی به خرید افراطی ندارد. فردی که مشکل داشته باشد دیگر اصلا به نداشتن و داشتن پول فکر نمی کند و گاهی ممکن است برای خریدن یک لباس طلای خود را بفروشد.

نوع کالایی که این افراد به خرید آن تمایل دارند نیز در تشخیص مشکل روانی آنها موثر است؟ چرا این افراد به کالای خاصی علاقه دارند؟

دکتر نیکنام:
بله، اینها در تشخیص زمینه این کار مهم است چون کمک می کند فرد را بیشتر بشناسیم و الگوی اضطرابی او را بدانیم. یکی ممکن است لباس های زیاد بخرد تا به اعتماد به نفس و تصویر بدنی برسد. دیگری ممکن است زیورآلات تجملاتی بخرد که به الگوها و ریشه کمال گرایی باز می گردد.

خیلی از صفات شخصیتی هم به این کالاها مربوط می شود؛ فرد کمال گرا مدام احساس قدرت و برتری می کند و با اینکه پول چندانی ندارد ممکن است مثلا یک ساعت رولکس بیست میلیون تومانی بخرد. بنابراین باید عوامل را بدانیم تا درمان کنیم. مثلا خانمی که در زندگی زناشویی ناکام است معمولا سعی می کند خودش را بهتر جلوه دهد و به سمت خریدهایی می رود که در نهایت زمینه ای برای ابراز وجود داشته باشد.

به نظر شما، راهکار کلی مقابله با بروز این نوع عوارض روانی در افراد چیست؟

دکتر نیکنام:
متاسفانه کشورهای توسعه یافته هم هنوز برای این مسئله راهکاری ندارند و از آنجا که دنیای تجارت جنبه رقابتی زیادی پیداکرده است، شرکت ها در تبلیغاتشان از این اختلال روانی به عنوان ابزار فروش استفاده می کنند. همین الگوهای تبلیغاتی به کشورهای ما هم که در حال توسعه هستیم منتقل می شود.

به نظر من، راهکار ما می تواند ترویج الگوی سازده زیستن باشد. کسی که نعمت ساده زیستی دارد هیچ وقت به سمت زندگی پردغدغه نمی رود. اما ساده زیستی هنر است و به نیرو و شخصیت قوی و سالم نیاز دارد. در سبک ساده زیستی، فرد به خاطر مردم چیزی را نمی خرد یا برای اینکه کالای لوکسی داشته باشد پول قرض نمی کند یا برای یک مهمانی آن قدر تلاش نمی کند که خودش را عرضه کند. فردی که تجربه ساده زیستن دارد هیچ وقت خودش را اسیر تجمل نمی کند، یعنی در جریان مُد و مصرف قرار نمی گیرد. الگوی ساده زیستی باید از کودکی آموزش داده شود.

وقتی نام ساده زیستی مطرح می شود همه به یاد قناعت و ریاضت می افتند. واقعا مرزهای این مفاهیم کجاست و چطور باید اعتماد به نفس را تقویت کرد؟ آیا راهکار فردی و اجتماعی وجود دارد تا «خود» ما وابسته به دنیای کالاها نباشد؟


دکتر نیکنام:
متاسفانه ما الگوهایی کلیشه ای داریم، مثل اینکه تا درباره ساده زیستی حرف می زنیم همه می گویند حتما باید لباس ساده بپوشیم یا بر تمایلاتمان سرپوش بگذاریم. اما این طور نیست. ساده زیستی یک الگو دارد که باید حتما آموزش داده شود، مانند همه الگوهای زندگی تجملی یا مهارت های زناشویی.

الگو یعنی چیزی که سبک دارد؛ معیارهایی درون خود دارد که محتوای آن را شکل می دهد. اجازه بدهید کمی به عقب برگردیم؛ الگویی که ما تصویه می کنیم باید به طور عمومی فرهنگ سازی شود نه اینکه از یک فرد شروع شود. برای منِ نوعی که 25 سال با یک تربیت خاص بزرگ شده ام و آن را در مهمانی ها دیده ام خیلی سخت است که به ناگاه الگوی ساده زیستی را سرلوحه زندگی ام قراردهم.

خانم کاشی زاده، نظر شما در این مورد چیست؟


کاشی زاده:
هر لغتی یک بار ارزشی دارد. وقتی موضوع ساده زیستی مطرح می شود به نظر من در کنارش موضوع هدفمندی هم مهم است. الان هدفمندی جوانان خیلی مطرح است، چون یک نوع بی معنایی در زندگی آنان شکل گرفته است. در مقطعی از زندگی جوانان موضوع تحصیل مطرح است اما بعد از آن دچار سردرگمی در تعیین خط سیر زندگی هستند. پس هدفمندکردن موضوع مهمی است.

اینجا موضوع باور هم مطرح است؛ تا باور درونی نباشد پذیرش انجام نمی شود. یعنی باید الگوهای ارزشی را طوری جا بیندازند که افراد بدانند فقط خرید مهم نیست و باید از آنچه می خرند استفاده بهینه کنند. در کل باید برنامه سازی شود در تبلیغاتی که صورت می گیرد بحث سن، استفاده و جایگاه استفاده از کالا ارزشی شود. یعنی تبلیغات فقط هیجان خرید را در فرد ایجاد نکند و در کنار آن بارِ ارزشی کالا نیز تبیین شود یعنی اینکه چطور و در چه سن و شرایطی می شود از آن کالا استفاده بهینه کرد.

و نکته آخر؟

دکتر نیکنام:
ببینید، اغلب خریدها خرید اضطرابی نیست بلکه خرید اصولا پدیده زیبا و جالبی است. ما یک فرایند پنجره گردی (shopping window) داریم. یعنی فرد از پاساژگردی و دیدن بوتیک ها لذت می برد و این طبیعی است. او لزوما خرید نمی کند و فقط برای پرکردن وقت و دیدن کالاهای جدید این گشت و گذار را انجام می دهد.

بنابراین پاساژ رفتن حتما اختلال نیست چون گاهی خرید احساس نشاط می دهد و فرد به دنبال چیز جدید می گردد که ممکن است این کالا یا آن لباس باشد. در همه جای دنیا هم معمول است که افرادی بدون قصد خرید فقط پنجره ها و ویترین ها را می بینند و لذت می برند. اما مشکل وقتی بروز پیدا می کند که بنا به عوامل فرهنگی و اجتماعی، که براساس الگوی مصرف گرایی و مُد و اختلالات وسواس خرید است، خریدها افراطی شود که آنجا باید با کمک عوامل اجتماعی مداخله درمانی کرد.

شما به بیماری «اعتیاد به خرید» مبتلا هستید!

جمع بندی شما چیست؟


کاشی زاده:
ببینید، هفت سین برای ما یک سمبل است و همه مان هفت سین می چینیم. اما چند درصد از ما کنار هفت سین و قرآن اهدافمان را نوشتیم و برای این اهداف برنامه ریزی داریم که حداقل به یکی از آنها برسیم؟ توصیه من این است که همه بیاییم این کار را انجام بدهیم. نگاه جنسیتی هم ندارم، چون فکر می کنم گاهی آن قدر ناز زن ها کشیده می شود و به آنها توجه می شود که مردها خشن می شوند. اما فکر می کنم چون زن ها موثرترند باید آنها مخاطب این موضوع باشند.

باید مثلا سه هدف و برنامه برای سال جدید داشته باشیم که همین باعث می شود خیلی کارها را انجام ندهیم و عادات خوب جایگزین عادات غلط زندگی شود. مثلا وقتی قصد خرید خانه داریم، خرج زیادی نمی کنیم یا وقتی خود را ملزم به بازپرداخت بدهی هایمان می کنیم، سعی می کنیم پول دربیاوریم. باید هدف داشته باشیم و این هدف البته فقط پول نیست. باید نقاط ضعف زندگی مان را بشناسیم و حداقل هرسال یکی از آنها را رفع کنیم.
 
مجله زنان امروز
يکشنبه 6/2/1394 - 10:15
کاردستی و خیاطی

سایت بردوک: شما می توانید براحتی و در منزل با خمیر مجسمه سازی، یک جاشمعی زیبا درست کنید. برای تهیه خمیر مجسمه سازی به فروشگاه های شهر کتاب سر بزنید.

درست کردن جاشمعی با خمیر مجسمه سازی

وسایل لازم

    خمیر مجسمه سازی

    قالب گرد شیرینی پزی

    خلال دندان یا سیخ چوبی

    کاتر

    وردنه

    چسب مایع قوی

    فرِ اجاق گاز

    وارمر

مراحل ساخت


1- وسایل لازم را تهیه کنید.

درست کردن جاشمعی با خمیر مجسمه سازی

2- خمیر مجسمه سازی را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. هر کدام از تکه ها را با وردنه ورز دهید تا سطح صافی ایجاد شود، دقت کنید خمیر خیلی نازک نشود. قالب گرد شیرینی پزی را روی خمیرهای مسطح فشار دهید و با کاتر دور تا دور آن را ببرید تا یک خمیر دایره ای داشته باشید.

درست کردن جاشمعی با خمیر مجسمه سازی

3- با خلال دندان/سیخ چوبی داخل خمیر، سورخ هایی به سلیقه خودتان ایجاد کنید. این سورا خ ها برای عبور نور وارمر هستند، دقت کنید نه خیلی کوچک باشند که جلوه نور را به خوبی نشان ندهند و نه خیلی بزرگ.

درست کردن جاشمعی با خمیر مجسمه سازی

4- خمیر دیگری بردارید و با دست آنرا صاف کنید، یک وارمر روی خمیر بگذارید و وارمر را فشار دهید تا خمیر حالت وارمر را به خود بگیرد. لبه های خمیر را با دست حالت بدهید.

درست کردن جاشمعی با خمیر مجسمه سازی

5- بعد از اتمام کار، هر دو خمیر گردی که درست کرده اید را  در فر بگذارید تا با دمای 110 درجه سلسیوس، حرارت ببینند. وقتی آن ها را از فر بیرون بیاورید، خمیر ها مانند مجسمه، سفت و محکم می شوند. با چسب، مطابق عکس، دو خمیر گرد را بهم بچسبانید. 

درست کردن جاشمعی با خمیر مجسمه سازی

6- جاشمعی شما حاضر است، کافیست درون آن یک وارمر بگذارید و روشنش کنید و از دیدن منظره زیبایی که ایجاد شده، لذت ببرید.

درست کردن جاشمعی با خمیر مجسمه سازی
يکشنبه 6/2/1394 - 10:13
سينمای ایران و جهان




سینماهای دنیا تازه در تابستان با فیلم های ابرقهرمانی و بلاک باسترها جان می گیرند. به علاوه اکران انیمیشن های مهم پرفروش هم در تابستان است. پاییز که شروع می شود فیلم های منتقد پسند روی پرده می روند. فیلم های کارگردانان بزرگ یا فیلم های مستقل از استعدادهای تازه.

فیلم هایی که شانس موفقیت در فصل جشنواره ها و پیش انجمن های منتقدان را دارند. یک جورهایی سر بهار بی کلاه می ماند. ماه اول بهار سینماهای دنیا حسابی سوت و کور بودند.

به جز «سیندرلا»ی کنت برانا و «خشمگین 7» که این آخری احتمالا جزو مهمترین اتفاقات گیشه سینماهای امسال باشد، بقیه فیلم ها نه فروش خوبی داشتند و نه عشق سینماها را راضی کردند.

به نظر می رسد ماه بعد وضعیت سینما بهتر باشد. این فهرستی از مهم ترین فیلم هایی است که در عرض یک ماه آینده روی پرده سینما می روند، یا کارگردان و عوامل مهمی دارند یا می شود برایشان فروش خوب پیش بینی کرد:

انتقام جویان: عصر آلترون

بهار امسال چه فیلم هایی ارزش دیدن دارند

کارگردان: جاس ودون

بازیگران: رابرت داونی جونیور، کریس اوانز، مارک روفالو، اسکارلت جوهانسون

قسمت اول «انتقام جویان» سال 2012 توط جاس ودون ساخته شد و فروش فوق العاده ای داشت. قسمت اول تبدیل به سومین فیلم پرفروش تاریخ سینما شد. قسمت جدید، داستان تونی استارک (داونی جونیور) است که می خواهد برنامه متوقف مانده ایجاد صلح را دوباره به کار بیندازد اما همه چیز از مسیر درست خودش منحرف می شود و انتقام جویان به میدان خوانده می شوند تا نقشه های نیروهای شیطانی را متوقف کنند.

قسمت اول در دنیا یک میلیارد و 500 میلیون دلار فروش کرد و حالا همه منتظرند ببینند دنباله آن می تواند رکورد قسمت قبل را بشکند و تبدیل به یکی از پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما شود یا نه. جاس ودون که با سری «انتقام جویان» توانسته در سینما خودش را مطرح کند، پیش از این کارگردان سریال های اکشن تلویزیونی بوده است.


دور از اجتماع خشمگین

بهار امسال چه فیلم هایی ارزش دیدن دارند

کارگردان:
توماس وینتربرگ

بازیگران: کری مولیگان، تام استاریج

وینتربرگ را با فیلم دانمارکی «شکار» به یاد می آوریم؛ فیلمی که هم نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی شد و هم مدز میکلسون را به عنوان یک ستاره و بازیگر توانا به سینما معرفی کرد.
وینتربرگ در فیلم جدیدش سراغ رمان انگلیسی معروف توماس هاردی رفته است. سال 1967 جان شله زینگر اقتباس دیگری از این رمان ساخته بود که در آن جولی کریستی و پیتر فینچ نقش های اصلی را بازی می کردند.

در انگلستان دوران ویکتوریا، بستابه اوردین زن مستقل و کله شقی است که خواستگاران متعددی دارد و باید از میان آنها انتخاب کند. در کارنامه مولیگان می تواند فیلم تاثیرگذاری باشد.


پیرمرد صدساله ای که از پنجره فرار کرد و ناپدید شد

بهار امسال چه فیلم هایی ارزش دیدن دارند

کارگردان: فلیکس هرنگرن

بازیگران: رابرت گوستافسون، ایوار ویکلندر

اقتباسی از کتاب نوشته یوناس یوناسن که با دو ترجمه، شادی حامدی آزاد، انتشارات به نگار و فرزانه طاهری انتشارات نیلوفر، در بهار 93 در ایران منتشر شده است و حالا قرار است فیلمش اوایل اردیبهشت در جهان اکران شود.

این رمان تبدیل به یکی از پرفروش ترین کتاب های سوئد شد. داستان زندگی پیرمردی که قهرمان داستان است و از ورای آن تاریخ قرن بیستم را هم به صورت طنز مرور می کنیم.

در حقیقت نویسنده کتاب هر بار به بهانه ای قهرمان داستان را در یک رشته اتفاقات تصادفی درگیر می کند تا او با تعدادی از مهمترین شخصیت های سیاسی قرن بیستم دمخور شود: استالین، فرانکو، ترومن، چرچیل، مائو، کیم ایل سونگ و ... فیلم محصول سوئد است و عجیب نیست اگر از طرف این کشور برای اسکار سال آینده معرفی شود.


مکس دیوانه: جاده خشم

بهار امسال چه فیلم هایی ارزش دیدن دارند

کارگردان: جورج میلر

بازیگران: تام هاردی، چارلیز ترون

از سری فیلم های «مکس دیوانه» که مل گیبسون اولین بار آخر دهه هفتاد قسمت اول آن را ساخت و در آن بازی کرد. بعد از آن سه قسمت دیگر «مکس دیوانه» ساخته شدند که در دوتای اول خود گیبسون بازی می کرد. تا به حال که همیشه «مکس دیوانه» در گیشه موفق بوده است.


سرزمین فردا

بهار امسال چه فیلم هایی ارزش دیدن دارند

کارگردان: براد برد

بازیگران: جورج کلونی، هیولری

به خاطر اسم عواملش، فیلم کنجکاوی برانگیزی است. برد جزو مغزهای متفکر کمپانی پیکسار است و در تولید انیمیشن های مهمی مثل «بالا» و «راتاتویی» مشارکت داشته است.

«سرزمین فردا» در ژانر علمی - تخیلی ساخته می شود. به جز جورج کلونی، هیولری بازیگر سریال مشهور «هاوس ام دی» هم در آن بازی می کند. داستان دو پسر نوجوان که سرنوشت شان به هم گره خورده و اسراری کشف می کنند که مربوط به خاطره جمعی شان است.


خداحافظ (آلوها)

بهار امسال چه فیلم هایی ارزش دیدن دارند

کارگردان:
کمرون کرو

بازیگران:
بردلی کوپر، اما استون، ریچل مک آدامز

کمرون کرو یکی از بهترین کمدی - رمانتیک سازان معاصر سینماست و برای عشق سینماها کارگردان محبوبی است. فیلم آخرش هم کمدی - رمانتیک است با حضور ستاره های درجه یک. یک پیمانکار ارتش معروف به جایی برمی گردد که بزرگترین پیروزی هایش را در آنجا کسب کرده بود و به عشق دوران قدیمش برمی خورد.
روزنامه هفت صبح
يکشنبه 6/2/1394 - 10:11
سينمای ایران و جهان

 ازسال 1374 گردانندگان "جشنواره ی فجر" قدیمی ترین و مورد توجه ترین جشنواره ی سینمایی کشور، برای ایجاد اعتبارجشنواره ی فیلم فجر تصمیم به الحاق بخش جانبی به نام "بین الملل" کردند ،بخشی که از همان ابتدا نحیف و ناتوان بود و طی مدیریت ها و سلایق گوناگون هربار دچار تغییراتی شد.

در سینمایی که نمیتوان بنا به دلایل گوناگون در مورد خیلی از مسایل کارکرد اضافه کردن بخش بین الملل چیزی شبیه شوخی بوده و هست وقتی که بسیاری از فیلم های روز دنیا را به علت آنکه از خطوط قرمز اخلاقی و عرفی جامعه ی ما تخطی می کنند را نمی توان نمایش داد، وقتی سالن های سینمایی ما هم در کمیت و هم در کیفیت با استانداردهای روز دنیا فاصله ی بسیار دارند، با چه تفکری توقع داریم کارگردانان معتبر و تهیه کنندگان نامی سینمای جهان آثارشان را تحویل جشنواره ی فجر دهند و بعد شاهد مثله شدن آثارشان باشند ،همان کاری که رسانه ی ملی با آثار سینمایی جهان می کنند و بارها مشاهده کرده ایم فیلم هایی را که زیرتیغ سانسور صدا وسیما به کلی تغییر ماهیت داده اند و البته شاید چاره ای هم نبوده است !

جشنواره بین المللی فیلم فجر (5 اردیبهشت -12 اردیبهشت)

حال در جشنواره ای که نه داورانی نامی و درجه یک دارد و نه جایزه ی نقدی چشمگیری، مطمئنا آنچه که از سینمای روز دنیا برایش می ماند اندوخته ی چشمگیری نیست و اگر معدود چهره های سرشناسی هم برای جشنواره می آیند به ضرب و زور یک پروژه ی خاص یا برنامه ای هدفمند است! همه ی اینهایی که گفته شد نه برای ایجاد ناامیدی و یاس است ،بلکه بیشتر برای این است که تکلیف را با خودمان روشن کنیم و اگر نمی توانیم و یا نمیشود که بستر را برای برگزاری جشنواره ای مورد قبول مهیا کنیم، حداقل این سرمایه ای را که برای پذیرایی از مهمانان و برگزاری جشنواره خرج می کنیم، هزینه ی چند سالن سینما کنیم که هم دنیایمان را خوش آید و هم آخرتمان را .

اما امسال بخش بین الملل جشنواره ی فیلم فجر تجربه ی بدیعی را از سر می گذارند ! جداسازی این بخش از بخش ملی به دو دلیل : همزمانی بخش بین الملل با بخش ملی و زیر سایه رفتن این بخش و همزمانی جشنواره ی بین المللی با جشنواره ی برلین ،دلیل اول حاکی از اعتراف برگزارکنندگان نسبت به ناکارآمد بودن بخش بین المللی دارد زیرا این بخش باید خیلی ضعیف باشد که حریف سینمای دوپینگی و کم جان داخلی هم نمی شود، که با برگزاری همزمان زیر سایه می رود  ودلیل دوم بیشتر نشانگراعتماد به نفس کاذب گردانندگان دارد وگرنه که قیاس برلین و فجر حکایت (ماه من وماه گردون) است .القصه اینکه از 5 اردیبهشت تا 12 اردیبهشت  تهران میزبان جشنواره ی بین المللی فجر است در زیر جشنواره ی امسال را زیرو رو کرده ایم ،با مشاهده ی لیست کامل فیلمهای جشنواره می توانید مورد دلخواهتان را پیدا کنید.

جشنواره بین المللی فیلم فجر (5 اردیبهشت -12 اردیبهشت)
قندون جهیزیه

جلوه گاه شرق

  • مادر –باسل الخطیب –سوریه
  • معلم – ناصر سعیداف- تاجیکستان
  • دومرد درشهر – رشید بوچارب – محصول مشترک فرانسه،آمریکا، بلژیک،الجزایر
  • نبات –الچین موسی اوغلو- آذربایجان
  • زیر شن زارهای بابل – محمدالدراجی – انگلستان،امارات،هلند،عراق
  • مردانی که دنیا را نجات می دهند – لیو سنگ تات – مالزی
  • جان سودا – فرامرز وکیلی – تایلند و ایران
  • آرمان شهر – حسن نظر – ایران ،افغانستان،اسکاتلند
  • نورجمعه – بایا نرال – چین
  • ماهی– درویش زعیم – ترکیه
  • راز پنهان – علی غفاری – ایران و لبنان
  • مزار شریف – حسن برزیده – ایران
  • قندون جهیزیه – علی ملاقلی پور – ایران
  • در دنیای تو ساعت چند است؟- صفی یزدانیان – ایران

جشنواره بین المللی فیلم فجر (5 اردیبهشت -12 اردیبهشت)
در دنیای تو ساعت چند است؟

سینمای جهان (سینمای سعادت)


  • سیزارتا – ریچی مهتا –کانادا و هند
  • اشتراک – ماکوتوشینوزاکی – ژاپن
  • قلمرو طلایی – برایان پرکینز – امریکا
  • ناشناس – بیجو کومار – هند
  • به ترتیب عدم حضور – هانس پیتر مولند – نروژ و سوئد
  • ملکه کوهستان –صادق شرنیاز – قرقیزستان
  • جست و جو – مایکل هازاناویچ – فرانسه و گرجستان
  • ماجراجویان برف – فرخ حاجی حافظ اوغلو – ترکیه
  • رئیس کارخانه – ژانگ وی – چین
  • اهل پرواز – پاسکال فران – فرانسه
  • تا ابد – مارگاریتا ماندا – یونان
  • خداحافظی طولانی – فرزاد موتمن – ایران
  • 360درجه – سام قربیان – ایران
  • بدون مرز- امیرحسین عسگری – ایران

جشنواره بین المللی فیلم فجر (5 اردیبهشت -12 اردیبهشت)
خداحافظی طولانی

سینمای هنرو تجربه


  • تالار جیمی به کارگردانی کن لوچ محصول انگلستان، ایرلند، فرانسه
  • رنج دوست داشتن به کارگردانی آدیتیا سنگوپتا محصول هند و انگلستان
  • صدای سکوت به کارگردانی ماکسیمون مونیهان محصول امریکا
  • تا ابد به کارگردانی مارگاریتا ماندا محصول یونان
  • ملاقات با شاعر جوان به کارگردانی رودی باریچلو محصول کانادا
  • اهل پرواز به کارگردانی پاسکال فران محصول فرانسه
  • فراتر از خود به کارگردانی بنجامین هایدنبرگ محصول اتریش، آلمان و سوئیس
  • خاطرات پیرمرد به کارگردانی برنارد اموند محصول کانادا
  • چرا من نمی‌توانم تارکوفسکی باشم؟ به کارگردانی مراد اوزگون‌اوغلو محصول ترکیه
  • زندگی رایلی به کارگردانی اَلن رنه محصول فرانسه
  • سالوو به کارگردانی فابیو آنتونیو پیاتزا محصول فرانسه و ایتالیا
  • خواب زمستانی به کارگردانی نوری بیلگه جیلان محصول ترکیه، فرانسه و آلمان
  • اعترافات ذهن خطرناک من به کارگردانی هومن سیدی محصول ایران
  • من دیه‌گو مارادونا هستم به کارگردانی بهرام توکلی محصول ایران

جشنواره بین المللی فیلم فجر (5 اردیبهشت -12 اردیبهشت)
اعترافات ذهن خطرناک من

سینما سینماست....


این سه بخش رقابتی جشنواره است که فهرست فیلمهایش را در سطور بالا آورده ایم ،البته برخلاف رویه ی جشنواره ها  این فیلمها اولین بار نیست که نمایش داده می شوند ،نمونه ی بارز :خواب زمستانی، که ماه پیش در پردیس کوروش نمایش داده شد ،محل برگزاری جشنواره هم شامل پردیس آزادی ،پردیس ملت ،خانه هنرمندان ، و موزه سینما می باشد البته قرار براین است اگر که استقبال شد، پردیس کوروش هم اضافه شود.

امسال برای اولین بار تمام فیلمها جلسه ی نقد و بررسی دارند همچنین بخش ویژه ای به سینمای کیارستمی اختصاص داده خواهد شد و در پردیس ملت بازاری برای فروش آثار ایرانی تدارک دیده شده است، همچنین فیلم محمد(ص)  ساخته ی مجید مجیدی در یک نوبت و به صورت ویژه برای مهمانان خارجی نمایش داده خواهد شد.در ضمن بلیط فروشی هم از دوم اردیبهشت شروع شده است با تمام کاستی ها با دقت در لیست فیلمها می توانید آثاری پیدا کنید که تماشایی باشند فرصت  مغتنمی است به هر حال (خوشتر زعیش و صحبت و باغ و بهار چیست؟)...
برترینها
يکشنبه 6/2/1394 - 10:9
پوست و مو




رنگ موی گیاهی و خانگی را می توانید به آسانی تهیه کنید؛ اگرچه این رنگ ها  تنوع رنگ موهای شیمیایی را ندارد اما بی ضرر است. رنگ
 موهای گیاهی معمولا پوشش بهتری در موهای سفید ایجاد می کند. عدم استفاده از رنگ های شیمیایی نیز تاثیر بسزایی دارد. در رنگ کردن مو به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از هر نوع رنگ مو حتی گیاهی باعث سفیدی بیشتر موها می شود.

رنگ موی گیاهی بسازید

پس در صورت نیاز سر را رنگ  کنید. در اینجا چند دستور برای رنگ کردن مو برای شما درنظر گرفتیم تا شما را از رنگ های شیمیایی تا حدودی بی نیاز سازیم. رنگ کردن مو با حنا از قدیم در بین ایرانیان مرسوم بوده و اعراب نیز دستور آن را از ایرانیان گرفته بودند. اعراب از حنای ایران و گیاهان دیگر ایرانی استفاده می کردند.

رنگ کردن مو به رنگ قهوه ای

مواد لازم: 2 پیمانه مریم گلی خشک، یک و نیم پیمانه رزماری خشک، یک قاشق سوپ خوری سرکه سیب و به میزان مورد نیاز آب.

رنگ موی گیاهی بسازید

استفاده ماهانه از محلول رزماری و مریم گلی به طور چشمگیری مو را تیره می کند. برای تهیه این محلول، مریم گلی و رزماری را در قابلمه ای بریزید؛ سپس روی آن به میزانی آب بریزید که 2 بند انگشت روی گل ها را بگیرد. ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود 6 ساعت به آرامی بجوشد؛ سپس آن را از صافی رد کنید سرکه سیب را به آن اضافه کنید، پس از شامپو کردن، مو را با این ماده بشویید.

برطرف کردن کدری موهای بور

مواد لازم: یک پیمانه گل خشک بابونه، یک پیمانه گل کالاندولا و 4 پیمانه آب جوش

رنگ موی گیاهی بسازید

استفاده هفتگی از محلول بابونه و کالاندولا (گل همیشه بهار) کدربودن موی بور را برطرف می کند و مانع از ایجاد تیرگی مو بر اثر قرارگرفتن در معرض اشعه ماوراءبنفش خورشید می شود. برای تهیه این محلول، گل بابونه و گل کالاندولا را در یک قابلمه از جنس آلومینیوم بریزید؛ سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا بجوشد.

ظرف را از روی حرارت بردارید، در ظرف را ببندید و 30دقیقه زمان دهید تا دم بکشد. جوشانده را از صافی رد کنید و اجازه دهید تا سرد شود. این محلول یک هفته قابل نگهداری در یخچال است. برای استفاده، موها را بشویید و با حوله خشک کنید. سپس مایه تهیه شده را به موها بپاشید و بگذارید 30 دقیقه بماند.

با رنگ های طبیعی های لایت کنید

مواد لازم: گیاه آقطی و 2 پیمانه آب

رنگ موی گیاهی بسازید

افرادی که چند تار موی سفید دارند و تعداد این تار موها در سر آنها به حدی است که موجب نارضایتی آن ها می شود، می توانند از عصاره گیاه آقطی برای جلوه بیشتر موهای شان استفاده کنند. برای تهیه این محلول، گیاه آقطی و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از 10 دقیقه عصاره ای از این گیاه به دست می آید که ماساژ این عصاره روی سر و موها موجب تیره رنگ شدن موهای سفید می شود. البته باید توجه داشت که گیاه آقطی به دلیل تن آبی که در خود دارد، موجب آبی شدن تارهای سفید شده و جلوه ای خاص به موهای شما می بخشد و از بهترین رنگ موهای طبیعی برای افرادی است که دارای موهای سفید هستند.

روشن سازی مو با اسپرک


مواد لازم: 4 قاشق سوپ خوری اسپرک، 3 پیمانه آب

رنگ موی گیاهی بسازید

اگر در گروه افرادی قرار دارید که از رنگ های روشن لذت می برید و تصمیم دارید موی خود را به رنگ زرد یا بور در آورید بهترین روش استفاده از گیاه اسپرک است. گیاه اسپرک انواع مختلفی دارد که از میان آنها تنها یک نوع برای رنگ آمیزی موی سر مناسب است. بنابراین به هنگام تهیه این گیاه حتما به فروشنده توصیه کنید که اسپرک برای رنگ مو نیاز دارید.

برای تهیه این محلول، اسپرک و آب جوش را در ظرفی بریزید و 20 دقیقه روی حرارت بگذارید تا بجوشد و عصاره آن خارج شود؛ سپس آن را صاف کنید و پس از سردشدن آن را روی موهای خود ماساژ دهید. با ماساژ این عصاره روی موهای تان به مرور موها به رنگ زرد و پس از آن به رنگ بور در می آید.

رنگ موی گیاهی مشکی


مواد لازم:
4 قاشق سوپ خوری حنا، 4 قاشق سوپ  خوری وسمه، یک پیمانه آب جوش

رنگ موی گیاهی بسازید

اگر تمایل به داشتن رنگ مویی مشکی با گیاهان دارویی دارید می توانید از این روش استفاده کنید. ابتدا از تمیز بودن سر اطمینان حاصل کنید؛ سپس حنا و نیمی از آب جوش را در ظرفی با هم مخلوط کنید و 60دقیقه زمان دهید تا استراحت کند. حنا خیس خورده را بر روی تمام سر ماساژ دهید و پس از 2 ساعت آن را با آب ولرم بشویید. هم زمان وسمه و مابقی آب جوش را در ظرفی دیگر با هم مخلوط کنید و پس از اینکه موها را کاملا خشک کردید، وسمه را بر روی تمام سر ماساژ دهید و مانند مرحله اول، دو ساعت بعد از استفاده سر را با آب ولرم شست و شو کنید.
مجله زیبایی سالم
يکشنبه 6/2/1394 - 10:6
ریزه کاری های خانه داری
 
 
 شاید آنقدر که مبلمان، پرده و تابلوهای خانه برایتان مهم است، فرش مهم نباشد اما فراموش نکنید که فرش نقش مهمی را در زیبایی دکوراسیون خانه به عهده دارد. هنگام انتخاب آن، مراقب این اشتباهات رایج باشید.
1.    انتخاب فرش های خیلی کوچک

فرش های خیلی کوچک، خانه را از آنچه هست، کوچک تر نشان می دهند. دانیل اوکی طراح دکوراسیون داخلی می گوید: «شما باید فرشی انتخاب کنید که کف خانه را بپوشاند. فرشی که در اتاق پذیرایی استفاده می کنید، باید آنقدر بزرگ باشد تا حداقل زیر پایه های جلویی مبل ها را بپوشاند.»

در اتاق خواب نیز باید اندازه فرش طوری باشد تا زمانی که از خواب بیدار می شوید و پای خود را روی زمین می گذارید، پایتان روی فرش قرار گیرد.

در انتخاب فرش مراقب این اشتباهات باشید


2.    استفاده از یک لایه فرش

بسیاری از افراد ترجیح می دهند به جای استفاده از فرش های کوچک، از یک فرش بزرگ استفاده کنند. شاید دلیل آن هزینه کمتر باشد اما طراحان دکوراسیون استاد روی هم چیدن فرش ها هستند. بهتر است برای زیبایی خانه خود، یک فرش کنفی بزرگ به رنگ خنثی بخرید و فرش طرح دار را روی آن قرار دهید. این روش نه تنها زیبایی خانه را دو برابر می کند بلکه هنگام کثیفی فرش ها، راحت تر می توانید آنها را جابه جا کنید و بشورید.

در انتخاب فرش مراقب این اشتباهات باشید


3.    خالی نگذاشتن فضای بین فرش ها

از این که فضاهای خالی کف خانه مانند لبه دیوارها را خالی بگذارید، نترسید. وجود فضای خالی، خانه شما را بزرگ تر و زیباتر نشان می دهد.  

در انتخاب فرش مراقب این اشتباهات باشید


4.    خرید فرش در آخرین مرحله

اگر می خواهید تمام لوازم منزل خود را از ابتدا خریداری کنید، اول به سراغ فرش بروید. مطمئنا اگر خرید فرش را به مرحله آخر موکول کنید، انتخاب آن ماهها به طول خواهد انجامید. (در این مواقع بهتر است فرشی با رنگ خنثی بخرید تا آنچه را که در ذهنتان است، به مرور زمان بیابید.)

طراحان دکوراسیون، اولین چیزی که هنگام تزیین خانه تهیه می کنند، فرش است. در این صورت آنها راحت تر می توانند دیگر لوازم خانه مانند پارچه پرده، مبل و بالش های تزیینی را هماهنگ با فرش انتخاب کنند.

در انتخاب فرش مراقب این اشتباهات باشید


5.    پرهیز از فرش های طرح دار 

دانیل اوکی می گوید :گاهی تضاد برای ایجاد فضایی شاد در خانه لازم است. دیوارهای قهوه ای، مبل قهوه ای، فرش قهوه ای و ... فضای خانه را یکدست و بی روح نشان می دهد.

در انتخاب فرش مراقب این اشتباهات باشید


6.    عدم استفاده از زیر فرشی

قرار دادن موکت در زیر فرش ها مانع سر خوردن و حرکت آنها می شود. به علاوه شما هنگام نشستن یا راه رفتن روی آن، به دلیل نرمی بیشتر، احساس راحت تری خواهید کرد. استفاده از چسب فرش بی فایده است و تنها مواد چسبی آن به کف پوش آسیب می رساند.

 
در انتخاب فرش مراقب این اشتباهات باشید
 
برترینها
يکشنبه 6/2/1394 - 10:4
آرایشی و زیبایی

رنگ موی گیاهی و خانگی را می توانید به آسانی تهیه کنید؛ اگرچه این رنگ ها  تنوع رنگ موهای شیمیایی را ندارد اما بی ضرر است. رنگ موهای گیاهی معمولا پوشش بهتری در موهای سفید ایجاد می کند. عدم استفاده از رنگ های شیمیایی نیز تاثیر بسزایی دارد. در رنگ کردن مو به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از هر نوع رنگ مو حتی گیاهی باعث سفیدی بیشتر موها می شود.

رنگ موی گیاهی بسازید

پس در صورت نیاز سر را رنگ  کنید. در اینجا چند دستور برای رنگ کردن مو برای شما درنظر گرفتیم تا شما را از رنگ های شیمیایی تا حدودی بی نیاز سازیم. رنگ کردن مو با حنا از قدیم در بین ایرانیان مرسوم بوده و اعراب نیز دستور آن را از ایرانیان گرفته بودند. اعراب از حنای ایران و گیاهان دیگر ایرانی استفاده می کردند.

رنگ کردن مو به رنگ قهوه ای

مواد لازم: 2 پیمانه مریم گلی خشک، یک و نیم پیمانه رزماری خشک، یک قاشق سوپ خوری سرکه سیب و به میزان مورد نیاز آب.

رنگ موی گیاهی بسازید

استفاده ماهانه از محلول رزماری و مریم گلی به طور چشمگیری مو را تیره می کند. برای تهیه این محلول، مریم گلی و رزماری را در قابلمه ای بریزید؛ سپس روی آن به میزانی آب بریزید که 2 بند انگشت روی گل ها را بگیرد. ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود 6 ساعت به آرامی بجوشد؛ سپس آن را از صافی رد کنید سرکه سیب را به آن اضافه کنید، پس از شامپو کردن، مو را با این ماده بشویید.

برطرف کردن کدری موهای بور

مواد لازم: یک پیمانه گل خشک بابونه، یک پیمانه گل کالاندولا و 4 پیمانه آب جوش

رنگ موی گیاهی بسازید

استفاده هفتگی از محلول بابونه و کالاندولا (گل همیشه بهار) کدربودن موی بور را برطرف می کند و مانع از ایجاد تیرگی مو بر اثر قرارگرفتن در معرض اشعه ماوراءبنفش خورشید می شود. برای تهیه این محلول، گل بابونه و گل کالاندولا را در یک قابلمه از جنس آلومینیوم بریزید؛ سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا بجوشد.

ظرف را از روی حرارت بردارید، در ظرف را ببندید و 30دقیقه زمان دهید تا دم بکشد. جوشانده را از صافی رد کنید و اجازه دهید تا سرد شود. این محلول یک هفته قابل نگهداری در یخچال است. برای استفاده، موها را بشویید و با حوله خشک کنید. سپس مایه تهیه شده را به موها بپاشید و بگذارید 30 دقیقه بماند.

با رنگ های طبیعی های لایت کنید

مواد لازم: گیاه آقطی و 2 پیمانه آب

رنگ موی گیاهی بسازید

افرادی که چند تار موی سفید دارند و تعداد این تار موها در سر آنها به حدی است که موجب نارضایتی آن ها می شود، می توانند از عصاره گیاه آقطی برای جلوه بیشتر موهای شان استفاده کنند. برای تهیه این محلول، گیاه آقطی و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از 10 دقیقه عصاره ای از این گیاه به دست می آید که ماساژ این عصاره روی سر و موها موجب تیره رنگ شدن موهای سفید می شود. البته باید توجه داشت که گیاه آقطی به دلیل تن آبی که در خود دارد، موجب آبی شدن تارهای سفید شده و جلوه ای خاص به موهای شما می بخشد و از بهترین رنگ موهای طبیعی برای افرادی است که دارای موهای سفید هستند.

روشن سازی مو با اسپرک


مواد لازم: 4 قاشق سوپ خوری اسپرک، 3 پیمانه آب

رنگ موی گیاهی بسازید

اگر در گروه افرادی قرار دارید که از رنگ های روشن لذت می برید و تصمیم دارید موی خود را به رنگ زرد یا بور در آورید بهترین روش استفاده از گیاه اسپرک است. گیاه اسپرک انواع مختلفی دارد که از میان آنها تنها یک نوع برای رنگ آمیزی موی سر مناسب است. بنابراین به هنگام تهیه این گیاه حتما به فروشنده توصیه کنید که اسپرک برای رنگ مو نیاز دارید.

برای تهیه این محلول، اسپرک و آب جوش را در ظرفی بریزید و 20 دقیقه روی حرارت بگذارید تا بجوشد و عصاره آن خارج شود؛ سپس آن را صاف کنید و پس از سردشدن آن را روی موهای خود ماساژ دهید. با ماساژ این عصاره روی موهای تان به مرور موها به رنگ زرد و پس از آن به رنگ بور در می آید.

رنگ موی گیاهی مشکی


مواد لازم:
4 قاشق سوپ خوری حنا، 4 قاشق سوپ  خوری وسمه، یک پیمانه آب جوش

رنگ موی گیاهی بسازید

اگر تمایل به داشتن رنگ مویی مشکی با گیاهان دارویی دارید می توانید از این روش استفاده کنید. ابتدا از تمیز بودن سر اطمینان حاصل کنید؛ سپس حنا و نیمی از آب جوش را در ظرفی با هم مخلوط کنید و 60دقیقه زمان دهید تا استراحت کند. حنا خیس خورده را بر روی تمام سر ماساژ دهید و پس از 2 ساعت آن را با آب ولرم بشویید. هم زمان وسمه و مابقی آب جوش را در ظرفی دیگر با هم مخلوط کنید و پس از اینکه موها را کاملا خشک کردید، وسمه را بر روی تمام سر ماساژ دهید و مانند مرحله اول، دو ساعت بعد از استفاده سر را با آب ولرم شست و شو کنید.
 
مجله زیبایی سالم
يکشنبه 6/2/1394 - 10:0
آشپزی و شیرینی پزی
غذا خوردن برای بیشتر مردم دنیا کار لذتبخشی است. اصلا یکی از بزرگترین لذت های زندگی بشر، خوردن است. وقتی دور هم جمع می شویم دوست داریم خوراکی های خوشمزه هم در دورهمی ما حضور داشته باشند.


از لذت عمومی غذا خوردن که بگذریم، کارشناسان تغذیه معتقدند بعضی از غذاها در نشاط و شادابی ما تاثیر دارند. یعنی علاوه بر اینکه فعل خوردن باعث نشاط می شود، بعضی غذاها ذاتا شادی آور هستند. با این غذاها آشنا شوید.

تاس کباب گوشت گوساله با سیب زمینی و سبزیجات


گوشت قرمز کم چربی یک منبع عالی از پروتئین و تریپتوفان است که هر دوی اینها مسئول کنترل خلق و خو هستند. بهتر است قبل از اینکه گوشت را داخل قابلمه بیندازید، تمامی چربی های اضافه را از آن جدا کنید تا به این ترتیب عوامل ناسالم را به حداقل برسانید. همچنین خوب است کمی گوجه فرنگی هم به تاس کباب تان اضافه کنید. سب زمینی هم که جزو جدایی ناپذیر این خوراک خوشمزه است و به دلیل دارا بودن سروتونین، باعث شده این خوراک، در گروه غذاهای شاد و آرامش بخش قرار بگیرد.

غذاهای شادی آور

اگر سعی کنید تاس کباب را با سبزیجات غنی از ویتامین سرو کنید علاوه بر طعم خوب و همه پسندش، از نظر خواص جسمی و روانی هم بی همتا خواهد شد.


سوفله سیب زمینی شیرین

کربوهیدرات های پیچیده (کربوهیدرات ها 2 گروه اند؛ ساده و پیچیده) مثل سیب زمینی، سرشار از انرژی، مواد معدنی و ویتامین هایی هستند که خلق و خو را بهتر می کند.

سیب زمینی شیرین هم مثل انواع دیگر غذاهای شاد (که بر خلق و خو تاثیر مثبت دارند) تولید سروتونین را افزایش می دهد. حتی می توان گفت مانند دارو گونه های مختلف خوراکی هایی که سروتونین تولید می کنند عمل می کند چون سرشار از بتا کاروتن است که مسئولیت ساماندهی انسولین را دارد.

غذاهای شادی آور

ساماندهی و مدیریت درست انسولین به فرد کمک می کند از مصرف بی رویه شکر و مواد قندی که منجر به بروز زودخشمی و پرخاشگری می شود، خودداری کند. این خوراک معجزه گر همچنین دارای پتاسیم است که ثابت شده سطح انرژی را بالا می برد. بی ثباتی در خلق و خو را کاهش می دهد و فشار روانی را کم می کند.

اگرچه بسیاری از رژیم های لاغری کربوهیدرات را در هر فرم و به هر اندازه به کلی نکوهش می کنند و آن را دشمن لاغری می دانند اما ثابت شده رژیم های بدون کربوهیدرات حس و شور و نشاط و انگیزه برای ورزش کردن را در فرد از بین می برند و از طرف دیگر احساس خستگی و بی حالی را افزایش می دهندکه این مسئله، خود در روند کاهش وزن اختلال ایجاد می کند.


خاگینه و جوی دوسر

به دلایل مختلف، صبحانه مهمترین وعده غذایی است. نتایج مطالعات بارها ثابت کرده اند که خوردن یک صبحانه سالم و متعادل منجر به خوش خویی، افزایش انرژی و مهارت های حافظه می شود. تخم مرغ سرشار از مواد مغذی حیاتی است و اگر کنار آن غله کامل و پرخاصیتی مثل جوی دو سر سرو شود می توان گفت یک صبحانه عالی و بی نقص است.

غذاهای شادی آور

فولیک اسید موجود در جوی دوسر بسیار مقوی است چون دوپامین تولید می کند. دوپامین احساس سرخوشی و لذت را افزایش می دهد. نان کامل (سبوس دار) یا پنکیکی که از آرد سبوس دار تهیه شده، میتواند جایگزینی برای جوی دو سر باشد.


اسپاگتی و کوفته قلقلی کم چربی

درباره خواص فوق العاده انواع پاستا (خصوصا نوع سبوس دار آن) شنیده اید؛ اینکه چطور فولیک اسید موجود در آن سطح سروتونین را بالا می برد. حال باید بدانید کوفته قلقلی یا هر نوع سس اسپاگتی که از گوشت گاو کم چربی درست شده باشد منبعی غنی از پروتئین، سلنویم و B6 است. همچنین حاوی ویتامین های مورد نیاز برای آسان کردن روند تولیدس روتونین است.

غذاهای شادی آور

چه بهتر که سعی کنید این غذای ایتالیایی خوشمزه را کنار سالاد یا اسفناج و بروکلی که منبع ویتامین هستند سرو کنید. تمام این مواد خوراکی های مقوی برای بهبود خلق و خو هستند.


بوقلمون و پوره سیب زمینی

این خوراک خوشمزه که پیروان حضرت عیسی مسیح (ع) آن را در روز شکرگزاری سرو می کنند، به دلیل ویتامین ها و مواد معدنی که در خود دارد، یک خوراک بسیار خوشمزه و پرنشاسته است. سیب زمینی سرشار از کربوهیدرات است و به افزایش تولید سروتونین کمک می کند. به همین دلیل است که خوردن خوراکی های حاوی کربوهیدرات به افراد کمک می کند آرامش خود را حفظ کنند حتی در مواقعی که استرس دارند یا احساس خستگی شدید می کنند.

غذاهای شادی آور

بوقلمون یکی از خوراک هایی است که در رأس هرم «خوراک های شاد» قرار می گیرد چون دارای مواد مغذی است که از افسردگی جلوگیری می کند و خلق خوش را حفظ می کند.

بوقلمون می تواند تا حدی خواب آور باشد چون منبع قدرتمندی از تریپتوفان (نوعی اسید آمینه) است. بهتر است کنار این خوراک، سبزی هایی مثل اسفناج که سرشار از آهن است سرو شود تا انرژی لازم را به فرد بدهد.


دسر بستنی و موز قاچ شده (بنانا اسپلیت)

این دسر خوشمزه بسیار مقوی است چون دو سازنده اصلی آن (بستنی و موز) هر دو غنی از ویتامین B هستند که مانعی در برابر افسردگی هستند. موز همچنین مقادیر بالایی تریپتوفان دارد. این اسید آمینه، بدن را در تولید نیاسین یاری می دهد که منجر به تولید سروتونین می شود.

غذاهای شادی آور

درست است که بستنی به دلیل شکر و چربی موجود در آن چاق کننده است ولی می توانید با انتخاب بستنی هایی که از شیر کم چرب و با شکر رژیمی تهیه شده اند، این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنید. در سال های اخیر پیشرفت های چشمگیری در صنعت بستنی سازی مشاهده می شود، به گونه ای که حتی بستنی های کم چرب و با شکر رژیمی هم به خوشمزگی بستنی های معمولی هستند.
 
هفته نامه زندگی مثبت
يکشنبه 6/2/1394 - 9:57
نوشیدنی و دسرها
یک نوشیدنی گرم با طعم جدید، که می‌ توانید گاهی اوقات جایگزین چای کنید و از فواید آن سود ببرید. برای درست کردن این چای فقط به اندازه جوش آمدن آب زمان نیاز دارید. کالری این نوشیدنی برای هر کس تنها 24 کالری و کربوهیدرات آن 6 گرم است.
برای درست کردن این چای فقط به اندازه جوش آمدن آب زمان نیاز دارید. کالری این نوشیدنی برای هر کس تنها 24 کالری و کربوهیدرات آن 6 گرم  است.

مواد لازم:

  • آب جوش: 8 پیمانه
  • میخک: 8 عدد
  • پوست پرتقال: 8 تکه
  • رزماری تازه: 4 شاخه
  • عسل: 4 قاشق سوپ‌خوری

چای رزماری و پرتقال

طرز تهیه:


1. رزماری، پوست پرتقال و میخک را در یک قوری بزرگ یا پارچ نسوز بریزید. روی آنها آب جوش بریزید و برای 5 دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد.

2. عسل را بین فنجان‌ها تقسیم کنید. چای را روی آن بریزید.

3. برای سرو، یک خلال پوست پرتقال و یک شاخه رزماری اضافی به هر فنجان اضافه کنید. 

4. اگر دوست داشتید می‌توانید در هر فنجان یک گل میخک نیز بیندازید.
 
سایت پارسه گرد
يکشنبه 6/2/1394 - 9:56
آشپزی و شیرینی پزی
فرنی دسری اصیل و قدیمی است. یعنی از آن زمان كه دسر خوردن مد نبود و مردم اصلا نمی‌دانستند دسر چی هست در ایران فرنی پخته می‌شد و خیلی هم طرفدار داشت. پخت فرنی هم مثل بیشتر غذاهای ایرانی در هر جای این سرزمین یك روش خاص و متفاوت دارد. اگر تا حالا فرنی سیب و دارچین نخورده‌اید، این مدل جهرمی را امتحان كنید.

غذای جهرمی‌ها؛ فرنی

مواد لازم برای 4 نفر

  • 1 پیمانه شیر  سرد
  • 1 ق س آرد برنج
  • 2 ق س عسل
  • 1 ق چ دارچین
  • 1 عدد سیب
  • 2/1 ق چ وانیل
  • 1 ق س شكر

طرز تهیه:

1.  سیب را رنده كنید و با نصف پیمانه آب و شكر بگذارید روی حرارت كم بپزد.

2. آرد برنج را در شیر سرد حل كنید و روی حرارت بگذارید ومدام هم بزنید تا كمی غلیظ شود.

3. عسل و دارچین را به پوره سیب اضافه كنید و هم بزنید.

4. حالا موادتان را روی آرد برنج كه حالا غلیظ شده بریزید و روی حرارت كم 5 دقیقه هم بزنید.

نکته:

- وقتی سیب و عسل را به آرد و شیر اضافه می‌كنید نباید بگذارید زمان زیادی روی حرارت بماند. حرارت زیاد فرنی را سفت می‌كند.

- برای مقوی‌تر كردن فرنی می‌توانید از مغز بادام و پسته استفاده كنید.
 
مجله آشپزی مثبت
يکشنبه 6/2/1394 - 9:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته