• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1305روز قبل
ایرانگردی

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه چهار تهران از تجهیز سایت های برف روبی به تجهیزات زمستانه خبر داد و گفت: از ابتدای فصل زمستان تا به امروز 10 سایت برف روبی منطقه چهار آماده خدمات رسانی به شهروندان است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار، "حمیدرضا فرخی" با اعلام این خبر افزود: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته درخصوص بارش برف در هفته جاری و جلوگیری از لغزندگی و آبگرفتگی معابر و به منظور خدمت رسانی هرچه بیشتر و بهتر به شهروندان، سایت های برف روبی نواحی 9 گانه تجهیز و در آماده باش کامل قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه ، تردد آسان و بدون خطر، روانسازی ترافیک و جلوگیری از مشکلات همشهریان از اولویت های مدیریت شهری تمامی فصول سال به حساب می آید، گفت: تمامی تمهیدات لازم و کافی در این خصوص اندیشیده  و 10 ایستگاه برف روبی در سطح نواحی نه گانه آماده خدمت رسانی به شهروندان هستند.

فرخی خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از تبدیل برکات آسمانی به  بحران های زمستانی، 21 ماشین آلات تخصصی برف روبی، 320 نیروی انسانی، حدود 700 تن شن و حدود 70 تن نمک کیسه ای برای آزادسازی معابر مورد استفاده قرار گرفته است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه چهار در پایان گفت: بازبینی و سرکشی از معابر قبل، حین و بعد از بارندگی ها به صورت فعال انجام گرفته و تلاش می شود از هرگونه لغزندگی در معابر جلوگیری شود.

شنبه 28/10/1398 - 12:59
ایرانگردی



مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با اشاره به افزایش کیفیت و تنوع محصولاتی که در میادین میوه و تره بار عرضه می‌شوند، گفت: بهبود و ارتقای کیفیت خدماتی که در این مراکز ارائه می‌گردند، باعث استقبال بیش از پیش شهرندان از میادین و بازارهای میوه و تره بار شده‌ است.


به گزارش  روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ سید سعید راد با تاکید بر اختلاف 40 درصدی قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار نسبت به میانگین قیمت سطح شهر، افزود: مشکلات اقتصادی موجود و شرایط معیشتی خانواده‌ها نیز در افزایش روزافزون تعداد مراجعه‌کنندگان به میادین میوه و تره بار بی تاثیر نبوده است.

وی با اشاره به اینکه طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن، بیش از 2 میلیون و 900 هزار خانوار در شهر تهران زندگی می‌کنند، اظهار کرد: با احتساب حدود یک میلیون نوبت خرید روزانه‌ای که در میادین میوه و تره بار ثبت می‌شود، بالغ بر 34 درصد خانواده‌های تهرانی مایحتاج مورد نیاز خود را از این مراکز تهیه می‌کنند.

راد، حفظ مشتری را مهم‌تر از جذب آن دانست و تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد، تبدیل شهروندان مراجعه‌کننده به میادین میوه و تره بار به مشتریان پایدار و وفادار و افزایش مستمر و با ثبات تعداد مراجعه‌کنندگان به این مراکز است که این مهم با توجه بیش از پیش به مطالبات شهروندان و تامین نیازها و نظرات ایشان میسر است.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، خرید از میادین میوه و تره بار را در راستای حمایت از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: شهروندان تهرانی با خرید از این مراکز نه تنها به اقتصاد خانواده خود کمک می‌کنند، بلکه با خرید بی واسطه از تولیدکنندگان اعم از باغداران، کشاورزان و دامداران، از تولید داخل نیز حمایت می‌کنند.

چهارشنبه 25/10/1398 - 16:7
ایرانگردی

 

 

نشست مشترک شهرداری منطقه 13 با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر تهران با محوریت بهره مندی از ظرفیت های قطب گردشگری شرق تهران برگزار شد.


به گزارش  روابط عمومی شهرداری منطقه 13، مرتضی رحمان زاده شهردار منطقه در این نشست با تأکید بر اینکه توسعه گردشگری شرق تهران با ارتباط و تعامل شهرداری و میراث فرهنگی رشد خواهد یافت، تصریح کرد: این دو نهاد با تعامل مثبت می توانند در بخش های مختلف از جمله تسهیل روند سرمایه گذاری، معرفی آثار تاریخی، صنایع دستی و... خدماتی خوبی را به شهروندان ارائه کنند.

وی همچنین ضمن اعلام آمادگی شهرداری منطقه 13 در حوزه های مختلف با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گفت: می توانیم با مدیریت اصولی به ماندگاری و پویایی اقتصاد شهر با بهره گیری از ظرفیت های تاریخی و گردشگری پارک جنگلی سرخه حصار کمک کنیم.

رحمان زاده در عین حال بر همکاری هرچه بیشتر شهرداری منطقه 13 با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری در راستای حفظ اماکن با ارزش تاریخی و گردشگری پارک جنگلی سرخه حصار تأکید کرد و اظهار داشت: 56 پروژه برای جبران کمبود سرانه های فرهنگی و گردشگری شرق تهران در پارک جنگلی سرخه حصار تعریف شده؛ و از آنجا که در دو سال گذشته تمام زیرساخت ها برای حضور سرمایه گذاران توسط شهرداری منطقه فراهم شده است، شایسته است با مساعدت مسئولین زمینه های حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی جهت بهره مندی شهروندان از ظرفیت های تاریخی و گردشگری قطب گردشگری شرق تهران فراهم شود.

همچنین در این مراسم امیر الهی، معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی شهر تهران، در سخنانی ضمن تقدیر از دغدغه مندی شهردار منطقه در تأمین زمینه های شور و نشاط برای شهروندان و توجه به مسائل فرهنگی و گردشگری، گفت: پارک جنگلی سرخه حضار پهنه ای ارزشمند به لحاظ محیط زیست، آثار تاریخی و ظرفیت های گردشگری در کلانشهر تهران است و لازم است با بهره گیری از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی، شهروندان را با این فضاهای ارزشمند و کمیاب آشنا کنیم.

وی در عین حال با اعلام اینکه آماده ارائه تسهیلات با شرایط خوب به سرمایه گذاران هستیم، بر لزوم تعامل و ارتباط مستمر شهرداری منطقه 13 و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری شهر تهران تأکید کرد.

پس از برگزاری نشست ، مدیران اداره کل میراث فرهنگی شهر تهران ، بازدیدی از محدوده بوستان جنگلی سرخه حصار داشته و با ظرفیت های این محدوده آشنا شدند

چهارشنبه 25/10/1398 - 16:4
ایرانگردی




سرپرست ستاد مركزی معاینه فنی خودروهای تهران از مراجعه ١ میلیون و٤٠٠ هزار دستگاه خودرو ، از ابتدای سال تاکنون به مراکز معاینه فنی خبر داد .


به گزارش روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران ؛ "حسین مقدم" با بیان اینكه از ابتدای سال تاكنون بیش از ١ میلیون٤٠٠ هزار خودرو برای انجام معاینه فنی به مراكز مراجعه كردند گفت: از این تعداد ، 992 هزار دستگاه مربوط به مراجعه اول است.
وی با بیان اینكه٣٨ درصد از خودروها در مراجعه اول به علت نقص فنی مردود گردیده اند و پس از رفع ایراد در مراجعات بعدی موفق به اخذ معاینه فنی شده اند تصریح كرد: آمارها نشان می دهد از مراجعه اول 22درصد از خودرو در آزمون آلایندگی،7 درصد در آزمون همراستایی چرخ ها،4 درصد در آزمون کمک فنر،9 درصد در آزمون ترمز،16 درصد از عیوب ظاهری مردود گریده اند.

سرپرست ستاد مركزى معاینه فنى خودروهاى تهران ادامه داد: در حال حاضر شهر تهران از بضاعت 16 مرکز معاینه فنی ثابت دارای 46 خط و 8 واحد سیار تک خطه معاینه فنی مختص خودروهای سبک و همچنین سه مرکز تک خطه معاینه فنی خودروهای سنگین برخوردار است .

به گفته ى مقدم از دوهفته گذشته یکی از واحدهای سیار تک خطه در منطقه 10 مستقر گردیده است.

وى اظهار داشت : واحدهای سیار باهدف کاهش سفر و تسهیل در ارائه خدمات به شهروندان مناطقی که فاقد خدمات معاینه فنی در آن منطقه می باشند ایجاد و راه اندازی گردیده است و جابجایی و استقرار این واحدها بنا بر درخواست مناطق و یا سازمان هایی که تعداد خودروی زیادی دارند برنامه ریزی می گردد.

مقدم خاطر نشان كرد: شهروندان جهت اطلاع از آخرین وضعیت کاری و آدرس مراکز، مدت انتظار و طول صف در مراکز ، استفاده از سامانه نوبت دهی آنلاین جهت مراجعه با تعیین وقت قبلی و آخرین اخبار و اطلاعیه های این مجموعه به سایت رسمی ستاد معاینه فنی خودروهای تهران inspection.tehran.ir مراجعه نمایند.

چهارشنبه 25/10/1398 - 15:57
ایرانگردی



برنامه‌های هفته هوای پاک با شعار هوای پاک، اقدام و عمل به صورت یکپارچه در شهرداری تهران از تاریخ 26دی ماه لغایت 2 بهمن ماه برگزار می شود.

به گزارش ایسنا، شینا انصاری مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به نامگذاری هفته هوای پاک به نام هوای پاک، اقدام و عمل گفت: به منظور اجرای برنامه های منسجم و هماهنگ در شهرداری تهران و مشارکت مطلوب شهروندان، دستورالعمل هفته فوق تدوین و به مناطق و مجموعه های ذیربط جهت اجرا ارسال شده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه امسال هفته هوای پاک از تاریخ 26 دی ماه آغاز و تا  2 بهمن ماه ادامه خواهد داشت، گفت: روز 26 دی ماه  به نام  ورزش و هوای پاک، 27 دی ماه به نام مشارکتهای مردمی و هوای پاک، 28 دی ماه به نام رسانه، آموزش و هوای پاک، 29 دی ماه به نام، مسئولین و هوای پاک، 30 دی ماه به نام منابع آلاینده و هوای پاک، 1 بهمن ماه به نام حمل و نقل پاک و هوای پاک و 2 بهمن ماه به نام قانون و هوای پاک نامگذاری شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست وتوسعه پایدار شهرداری تهران، انصاری در ادامه خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی و آگاهی بخشی موضوعات مرتبط با هوای پاک با استفاده حداکثری از ظرفیت مناطق شهرداری تهران ، استقرار غرفه های آموزشی ویژه شهروندان به منظور استفاده از وسایل نقلیه عمومی با همکاری دبیران کانونهای محیط زیست مناطق در مکان های شاخص در هر منطقه و برگزاری مسابقات مرتبط با موضوع هوای پاک، اجرای برنامه های آموزش شهروندی با استفاده از ظرفیت سرای محلات و همکاری خانه های سلامت،  آغاز فرایند همکاری با شهرداران مدارس از طریق اجرای برنامه های آموزشی با موضوع هوای پاک، تقدیر از پرسنل منطقه که از دوچرخه جهت حضور در محل کار استفاده می کنند از جمله اقداماتی است که در این هفته انجام می شود.

 

چهارشنبه 25/10/1398 - 15:56
ایرانگردی



اولین دوره آشنایی با مبانی کوهپیمایی همگانی (فرا کوه) ویژه مربیان و کارشناسان و شهروندان مناطق ۲۲ گانه به میزبانی منطقه۹ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۹،با همکاری فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی و باشگاه کوهنوردی اوژن، دوره رایگان یک روزه "آموزش همگانی کوهپیمایی" ویژه مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به میزبانی منطقه۹ برگزار شد.
آشنایی با لوازم و تجهیزات کوهپیمایی، اصول گام برداری، تغذیه، معرفی کوه ها و جاذبه های طبیعی استان و ایران، خطرات کوهستان، بهداشت فردی و محیطی، ویژگی های محل استراحت، جهت یابی در روز و شب و هواشناسی، سرفصل دروسی بود که در این کلاس، آموزش داده شد.
شایان ذکر است تدریس این دوره آموزشی بر عهده «ناظمی» و «فاضلی» از مدرسین فدراسیون کوهنوردی بوده است که در پایان مدرک رسمی فدراسیون کوهنوردی به شرکت کنندگان اهدا می شود.

چهارشنبه 25/10/1398 - 15:52
ایرانگردی


به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۴، آیین انعقاد تفاهم‌نامه طرح کاهش پسماند (کاپ) با سازمان ها و نهاد های منطقه ۱۴ با حضور صدرالدین علیپور مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ، مجید نوربخش معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند ،رضاعباسی شهردار، معاونین، مدیران و شهرداران نواحی ششگانه منطقه ۱۴ ، فرمانده قرارگاه پشتیبانی کل سپاه ، فرمانده مرکز آموزشی 01 ارتش جمهوری اسلامی ، معاون اجتماعی یگان ویژه ناجا، رئیس مرکز علمی کاربردی محمدرسول الله، معاون فرهنگی دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد جنوب، نمایندگان بیمارستان بعثت و مردم در سالن کنفرانس حوزه شهردار برگزار شد.
رضا عباسی شهردار منطقه 14 ضمن خوش آمد گویی به مدیران ارشد سازمان مدیریت پسماند ، نمایندگان سازمان ها و ارگان های خارج از شهرداری گفت : زاویه دید ما نسبت به موضوعات زیست محیطی باید در قالب توسعه پایدار باشد و صرفا بحث زباله به تولید و مدیریت پسماند ختم نمیشود بلکه مطالعاتی که بر روی این مواضع انجام میشود ، همزمان با انجام مدیریت پسماند ، یک آزمایش فراگیر برای مدیران شهری است و به نتیجه رسیدن در این مواضع خود به خود به آزمون و خطا می انجامد . در حقیقت فرآیند تولید ، جمع آوری و مدیریت پسماند با وجود تراکم بالای جمعیت شهر تهران و به طبع آن منطقه 14 قابل توقف نیست و در صورت کوتاهی در آن ممکن است عواقب و هزینه های بیشتری را متحمل شویم ، بنابراین طرح کاهش پسماند (کاپ) در پویایی همه جانبه سیستم مدیریت پسماند اثرگزاری قابل توجهی خواهد داشت و دست آورد های بسیار مطلوبی برای محیط زیست و نگهداری صحیح آن برای شهروندان را به دنبال دارد .
کمیت و کیفیت پسماند تولیدی مناطق مختلف ضمن اینکه نشانگر میزان توجه مردم به مفاهیم ارزشی مانند صرفه جویی در مصرف است؛ گویای مشارکت آنها در برنامه های زیست محیطی مانند میزان تعامل در طرح کاهش تولید پسماند( کاپ) و طرح تفکیک و جدا سازی پسماند خشک وتر از یکدیگر و عدم اختلاط پسماندهای عفونی و الکترونیک با سایر زباله ها است .
دکتر علی پور با اشاره به ضرورت کاهش پسماند (کاپ) حتی به میزان اندک به ازای هر نفر گفت: در هرم مدیریت پسماند که سلسله مراتب مدیریت پسماند و تمام فعالیت های مربوط به آن را بر اساس اولویت محیط زیستی نشان می دهد، تاکید هرم بر کاهش پسماند و پس از آن به ترتیب تفکیک در مبدا، بازیافت و تولید کمپوست و پسماند ریجکت برای زباله‌سوزی است.
نا آگاهی ، عدم توجه به دستورات و تعالیم دینی، عدم اطلاع از هزینه های عمومی ناشی از مدیریت پسماند ، فرهنگ فانتزی و خرید کالاهای غیر ضروری از جمله مواردی بود که علی پور به عنوان دلایل افزایش میزان پسماند مردم نام برد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند در ادامه توجه دادن مردم به تعالیم دینی و انگیزه های زیست محیطی ، اخلاق و وجدان شهروندی و قانون مداری را پایه فرهنگ سازی در زمینه کاهش هر چه بیشتر پسماند شهروندان دانست و افزود: با خرید به اندازه نیاز ، پخت و پز به میزان کافی ، پرهیز از دور ریختن غذا و نگهداری صحیح و مناسب آن جهت استفاده در وعده بعدی ، استفاده بعضی از پسماندها جهت غذای حیوانات، ریختن پسماند میوه و سبزی در خاک باغچه و گلدان، استفاده از ساک پارچه ای به جای پلاستیک برای خرید کالا، کاربرد ظروف چند بار مصرف و بادوام و خرید عمده محصولات میتوانیم زمینه کاهش پسماند را ایجاد کنیم.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به قرار گرفتن در ماه های پایانی سال اظهار داشت: "مشارکت اجتماعی شهروندان" عامل اصلی مدیریت پسماند شهر تهران بوده که ثمره این مشارکت در کنار ارتقاء شاخص های زیست محیطی سبب رشد صنعت بازیافت می شود.
در واقع یکی از عوامل بهبود وضعیت زیست محیطی پایتخت، کاهش میزان تولید پسماند و تفکیک پسماند‌های خشک ارزشمند در مبدأ است که این امر به حفظ بیش از پیش محیط زیست و کاهش هزینه‌های مدیریت شهری منجر خواهد شد.
گفتنی است در پایان نشست سند تفاهم نامه طرح کاهش پسماند ( کاپ) با امضاء طرفین منعقد شده و به نمایندگان سازمان ها و نهاد های سطح منطقه 14 تهران ارائه شد.

چهارشنبه 25/10/1398 - 15:51
ایرانگردی


 
 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: از زمان اعلام فراخوان جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی تاکنون بیش از دو هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده است، افرادی که تاکنون موفق به ارسال آثار نشدند نیز تا اول بهمن‌ماه ۹۸ فرصت دارند
 

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: از زمان اعلام فراخوان جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی تاکنون بیش از دو هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده است، افرادی که تاکنون موفق به ارسال آثار نشدند نیز تا اول بهمن‌ماه ۹۸ فرصت دارند.

محمدحسین اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در گفت‌وگو با روابط عمومی مرکزفناوری اطلاعات ورسانه های دیجیتال، تصریح کرد: هفتمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی با تکیه‌بر تولید محتوا در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با محوریت فرهنگ منور رضوی برگزار می‌شود.

وی افزود: از زمان اعلام فراخوان تاکنون بیش از دو هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده است، افرادی که تاکنون موفق به ارسال آثار نشدند نیز تا اول بهمن‌ماه ۹۸ فرصت دارند که اثر خود را ارسال کنند، اختتامیه جشنواره ۲۶ بهمن‌ماه همزمان با ولادت حضرت زهرا (س) در قزوین برگزار و از نفرات برتر تقدیر می‌شود.

اسماعیلی اظهار کرد: شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را با موضوعات اجتماعی، ارزش‌های اخلاقی، حاکمیتی و زیارت امام رضا (ع) در قالب‌های مختلف شامل عکس، عکس نوشته، گرافیک و اینفوگرافی، ویدئو و نماهنگ (کلیپ)، پویانمایی (انیمیشن) و موشن‌گرافیک ارائه دهند.

وی عنوان کرد: همچنین تولیدکنندگان محتوا، آثار خود را دریکی از نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌ها مانند آپارات، روبیکا، چارخونه، پروفایل، خبر فوری، آخرین خبر، تماشا، نماشا، کانال‌ها و صفحات شخصی مرتبط با شرکت‌کننده، با هشتگ #امام_رضا و #امام_رئوف منتشرشده، ارسال کنند.

رئیس هفتمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی یادآور شد: با توجه به فراگیر بودن شبکه اجتماعی اینستاگرام تاکنون بیشترین آثار جشنواره در این شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته‌شده است، بیشترین اثری که به دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده نیز با موضوع زیارت رضوی است که در قالب‌های مختلفی ازجمله گرافیک، موشن گرافیک، ویدیو، عکس، نماهنگ، کلیپ با هشتگ امام رضا و امام رئوف بارگذاری شده است.

وی تأکید کرد: با توجه به این‌که شبکه‌های اجتماعی مختلفی برای بارگذاری آثار معرفی‌شده است آثار در شبکه‌های مختلف بارگذاری شده اما میزان استقبال از اینستاگرام بیشتر بوده است، در پایان مهلت ارسال آثار میزان استقبال از هر شبکه اجتماعی اعلام می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین یادآور شد: با توجه به استقبال بخش‌های مختلف در این دوره از جشنواره تصمیم داریم که برای سال آینده بخش‌های ویژه مانند بخش دانش‌آموزی و دانشجویی جشنواره نیز راه‌اندازی شود که به‌صورت ویژه‌تر به آن‌ها خواهیم پرداخت

چهارشنبه 25/10/1398 - 15:47
ایرانگردی

 

 

 

نخستین رویداد رقابتی تولید انیمیشن با محوریت زندگی و سیره اخلاقی شهید سپهبد قاسم سلیمانی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی شتاب دهنده رضوان، نخستین رویداد رقابتی تولید انیمیشن طی روزهای سه شنبه 15 تا پنجشنبه 17 بهمن ماه سالجاری با محوریت زندگی و سیره اخلاقی شهید سپهبد قاسم سلیمانی در باشگاه کسب و کار دانش بنیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار می گردد.

لازم به ذکر است نخستین رویداد رقابتی تولید انیمیشن به همت شتاب دهنده رضوان و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت فضای مجازی صدا و سیما و شبکه پویا برگزار می شود.

علاقمندان می توانند جهت اطلاع از شرایط ثبت نام و یا کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع رسانی www.animationevent.ir مراجعه نمایند.

 

 

چهارشنبه 25/10/1398 - 15:41
ایرانگردی

 

 

 

شب گذشته نخستین جلسه شورای سیاست گذاری کارگروه «تغییر رفتار شهروندی با تاکید بر حوزه های محیط زیست و همسایگی در شهر تهران» با حضور محمدرضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی دانشور مدیرکل آموزش شهروندی، آرش نصر اصفهانی مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی مصطفی موسوی لاری مدیرکل هماهنگی امور مناطق شهرداری، حسین گنجی معاون تبلیغات مرکز ارتباطات و امور بین الملل، مهدی نادمی مدیرعامل سازمان بازنشستگی، محمد حسن بوچانی مدیر مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر، مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی، خانم نرگس رجایی معاون اجتماعی سازمان پسماند، مسعود عابدی مدیر روابط عمومی سازمان پسماند، عاقل منش دبیر شورای پژوهش سازمان پارك ها، جعفری‌شهرستانی مدیرکل ارزیابی عملکرد و بهبود مدیریت شهرداری تهران جمعی از مدیران شهری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در ابتدای این جلسه جوادی یگانه با تاکید بر اینکه معاونت اجتماعی و در راس آن اداره کل آموزش های شهروندی در نظر دارد با اجرای سلسله برنامه های مدون در فضای آپارتمان های شهر تهران و تغییر در رفتار شهروندی در حوزه های محیط زیست و همسایگی گام های موثری بردارد گفت: وقتی موضوع شهر و شهروندی مطرح می شود، به طور  معمول بین فرد شهرنشین و شهروند سودمند تفاوت های ویژه ای وجود دارد. چنان که شهروند بودن بر خصلت همراهی و مشارکت و همچنین حفظ حریم شخصی تاکید دارد و آپارتمان به عنوان یکی از مهم ترین میدان های خاص در این فضا عموما مورد غفلت در فرآیند سیاست گذاری و عمل قرار گرفته است.

وی در تشریح تفکیک شهروند سودمند و فردی که تنها شهرنشین است، تصریح کرد: شهرنشین کسی است که صرفا سکونت فیزیکی در شهر دارد و از امکانات شهر استفاده می کند اما، در نقطه مقابل شهروند سودمند فردی است که علاوه بر استفاده و برخورداری از امتیازات شهرنشینی، تکالیف خود در قبال شهر را انجام می دهد که انجام این تکالیف را میتوانیم در قالب «رفتار متناسب شهروندی» دسته بندی کنیم.

جوادی یگانه با اشاره به اهداف طرح «تغییر رفتار شهروندی در حوزه های محیط زیست و همسایگی شهر تهران» افزود: برای عملی شدن تغییر رفتار شهروندی می توانیم در زمینه های محیط زیست، همسایگی و حقوق متقابل شهروندی تغییراتی را با روش های آموزشی اعمال کنیم تا شاهد بهبود وضعیت کنونی باشیم.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با بیان اینکه سیاست های تغییر رفتار اجتماعی می بایست با فن متقاعدسازی شهروندان برای تغییر نگرش افراد صورت گیرد، ادامه داد: مهم ترین بحث در متقاعدسازی روش و شیوه های پیام رسانی به مخاطبان، ایجاد بسترهایی برای گفت وگو، فضاسازی برای کنشگری موثر شهروندان است که می تواند منجر به متقاعد شدن افراد برای تغییر رفتار شهروندان در ابعاد مختلف شود.

وی در تشریح ابعاد تغییر رفتار شهروندان در حوزه محیط زیستی گفت: می توانیم برای اجرای این طرح در سطح شهر ابتدا به سراغ مجتمع های مسکونی، آپارتمان ها، کسب و کارهای بزرگ و کوچک، مدارس، دانشگاه ها، خوابگاه ها و با تمرکز خاص بر فروشگاه های زنجیره ای به ویژه شهروند برویم تا با اجرای برنامه های مدون شاهد تحقق کاهش پسماند، حذف شیرابه، اصلاح الگوی مصرف و خرید، تفکیک پسماند و کاهش استفاده از کیسه پلاستیک در این بخش باشیم. چراکه تعیین سیاست بر اساس میدان عمل و ذی نفعان مختلف می تواند تاثیرگذاری پایداری را به دنبال داشته باشد.

جوادی یگانه در تشریح بهبود رفتارهای همسایگی در طرح «تغییر رفتار شهروندی  با تاکید بر حوزه های محیط زیست و همسایگی در شهر تهران» نیز عنوان کرد: می توانیم با طراحی رویدادهای گرامیداشت همسایگی در زمینه اصلاح الگوهای رفتارهای شهروندان در بخش همسایگی نیز شاهد تغییراتی باشیم.

وی بر ضرورت ارتقاء رفتار مرتبط با حقوق متقابل شهروندی در این طرح تاکید و بیان کرد: متاسفانه همواره در مجتمع های مسکونی و آپارتمان ها شاهد بروز اختلافاتی از جنس حقوق شهروندی هستیم. از همین رو در نظر داریم در طرح «تغییر رفتار شهروندی  با تاکید بر حوزه های محیط زیست و همسایگی در شهر تهران» در مسیر اصلاح این رفتارها و بهبود روابط همسایگی نیز گام های اساسی برداریم.

جوادی یگانه ادامه داد: نظر به سابقه تعیین سیاست های اجتماعی در شهر تهران و با توجه به مغفول ماندن آپارتمان به عنوان یکی از مهم ترین میدان های حاضر و فعال در محیط شهری معاونت اجتماعی و فرهنگی در نظر دارد این بار با رویکرد متمرکز و با همکاری نهادها و واحدهای مربوطه در حوزه شهری تغییر رفتار شهروندی و پایدارسازی مجموعه شیوه های زیست ایمن و موثر را به اجرا گذارد.

وی خاطر نشان کرد: از آنجائیکه سابقه آموزش از سوی حوزه های مختلف از جمله پسماند، آتش نشانی و آموزش مهارت های شهروندی و غیره به صورت مستقل انجام شده است، این بار به دنیا آن هستیم تا از طریق ایجاد یک فرآیند متمرکز در کارگروه «ارتقا فرهنگ آپارتمان نشینی» مجموعه آموزش های واحدی را برای گروه های مخاطب مختلف از جمله کودکان، نوجوانان، جوانان و زنان و سالمندان ایجاد کنیم.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اعلام اینکه محدوده انجام طرح «تغییر رفتار شهروندی در حوزه های محیط زیست و همسایگی شهر تهران» در فاز آزمایشی در سال جاری شامل مناطق 3، 5، 12، 16 و 22  می شود و در سال آینده پس از بازبینی مجدد و رفع اشکالات احتمالی در تمامی مناطق 22 گانه به اجرا گذاشته می شود، تصریح کرد: در روند اجرای این طرح ائمه مساجد، تسهیلگران مناطق، مدیران محلات، سمن ها، دانش آموزان، دانشجویان و سالمندان حضور خواهند داشت.

گفتنی است در پایان این جلسه معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران مجتبی دانشور را به عنوان دیبر کارگروه ارتقا فرهنگ آپارتمان نشینی با هدف سیاست گذاری در مسیر «تغییر رفتار شهروندی  با تاکید بر حوزه های محیط زیست و همسایگی در شهر تهران» معرفی کرد.

 

چهارشنبه 25/10/1398 - 15:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته