• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 762
زمان آخرین مطلب : 4084روز قبل
قرآن

خداوندی که انسان را خلق نموده و راه‌های رسیدن به کمال و سعادت دنیا و آخرت را به نشان داده و با بیان چگونگی روابط انسان با هر شخص، جامعه یا موضوعی به گونه‌ای که هم رفع نیازش را نماید و سبب کمالش گردد قوانینی وضع نموده است، نه تنها خود بهتر از هر کس دیگری می‌داند که انسان [اعم از مذکر یا مۆنث] به جنس مخالف نیاز دارد، بلکه می‌فرماید: خودم در قوانین تکوینی خلقتم، و بر اساس علم و حکمتم این غریزه و محبت را به شما داده‌ام. هم چنان که نیاز و محبت چیزهای دیگری را نیز بر شما قرار داده‌ام.

اما اگر انسان برای رفع هر نیازش بدون هیچ قانونی که منتج به فایده‌ی او شود عمل کند، از تعقل و اراده‌ی خود که وجه متمایز او با حیوانات است، هیچ بهره‌ای نمی‌برد و لذا چون حیوانات و بلکه پست‌تر می‌گردد [کالانعام بل هم اضل]. لذا برای هر فعلی قانونی وضع نمود و در این قانون بهترین‌ها را حلال و مضرات را حرام نمود. یا به تعبیری دیگر، اصل‌ها را حلال و بدل‌های تقلبی را حرام نمود.

در آیه‌ی ۵ از سوره‌ی مائده ابتدا می‌فرماید «أُحِلَّ لَکُمُ الطَّیِّبات‏»، یعنی آن چه پاک، طاهر، نیکو و مفید است را بر شما حلال نمودم. سپس به برخی از نیازهای ضروری مانند «خوردن» اشاره نموده و پس از بیان حکم آنها، به نیاز «مرد و زن» به یک‌ دیگر پرداخته است و پس از بیان ضرورت برقراری روابط و انحصار نیکو و حلال بودن آن به شکل ازدواج (نکاح) ‌تأکید می‌فرماید: «غَیْرَ مُسافِحینَ وَ لا مُتَّخِذی أَخْدان‏»، یعنی این رابطه نباید به شکل رفیق‌گیری [همان دوست دختر و پسر] و زناکاری باشد.

البته اگر دقت فرمایید در ادامه نیز می فرماید: هر کس کافر شود، یعنی ایمان و قوانین اسلامی را بپوشاند،‌ یا به تعبیر عمل نکند، «حَبِطَ عَمَلُه‏» – عملش تباه می‌شود. یعنی تلاشش به جایی نمی‌رسد و فایده‌ای نمی‌برد و در نتیجه در آخرت نیز «مِنَ الْخاسِرین‏» – یعنی از زیانکاران خواهد بود. و ما امروز در سرتاسر عالم و در جامعه‌ی خودمان نیز شاهدیم که روابط زن و مرد به شکل دوست، هیچ‌گاه سرانجام نیکویی برای طرفین نداشته است.

چه عواملی منجر به رابطه نادرست در ارتباط دختر و پسر می شود؟
در زمینه چگونگی روابط دختر و پسر از دیدگاه قرآن و روایات این است که در ایجاد و شکل گیری رابطه ای نادرست مجموعه عواملی موثر است که می توان از میان آنها به نگاه نا مناسب و خود آرایی اشاره کرد .

زنان بدکار و ناپاک شایسته مردانی بدین وصفند و مردان زشت کار ناپاک نیز شایسته زنانی بدین وصفند و بالژس زنان پاکیزه لایق مردانی چنین و مردان پاکیزه نیکو لایق زنانی همین گونه اند. پس دمی باید به خودش بنگرد که گذشته و جوانی خود را چگونه سپری کرده؛ یا مصداق پاکان برای پاکان است یا خدای نکرده…

دوست دختر نگیرید
سوره ۵: المائدة – جزء ۶

الْیَوْمَ أُحِلَّ لَکُمُ الطَّیِّبَاتُ وَطَعَامُ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَابَ حِلٌّ لَّکُمْ وَطَعَامُکُمْ حِلُّ لَّهُمْ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الْمُۆْمِنَاتِ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَابَ مِن قَبْلِکُمْ إِذَا آتَیْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ مُحْصِنِینَ غَیْرَ مُسَافِحِینَ وَلاَ مُتَّخِذِی أَخْدَانٍ وَمَن یَکْفُرْ بِالإِیمَانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَهُوَ فِی الآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِینَ .

امروز چیزهاى پاکیزه براى شما حلال شده و طعام کسانى که اهل کتابند براى شما حلال و طعام شما براى آنان حلال است و [بر شما حلال است ازدواج با] زنان پاکدامن از مسلمان و زنان پاکدامن از کسانى که پیش از شما کتاب [آسمانى] به آنان داده شده به شرط آنکه مهرهایشان را به ایشان بدهید در حالى که خود پاکدامن باشید نه زناکار و نه آنکه زنان را در پنهانى دوست ‏خود بگیرید و هر کس در ایمان خود شک کند قطعا عملش تباه شده و در آخرت از زیانکاران است.

دوست پسر نداشته باشید
سوره ۴: النساء – جزء ۵

وَ مَن لَّمْ یَسْتَطِعْ مِنکُمْ طَوْلًا أَن یَنکِحَ الْمُحْصَنَاتِ الْمُۆْمِنَاتِ فَمِن مِّا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُم مِّن فَتَیَاتِکُمُ الْمُۆْمِنَاتِ وَاللّهُ أَعْلَمُ بِإِیمَانِکُمْ بَعْضُکُم مِّن بَعْضٍ فَانکِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَنَاتٍ غَیْرَ مُسَافِحَاتٍ وَلاَ مُتَّخِذَاتِ أَخْدَانٍ فَإِذَا أُحْصِنَّ فَإِنْ أَتَیْنَ بِفَاحِشَةٍ فَعَلَیْهِنَّ نِصْفُ مَا عَلَى الْمُحْصَنَاتِ مِنَ الْعَذَابِ ذَلِکَ لِمَنْ خَشِیَ الْعَنَتَ مِنْکُمْ وَأَن تَصْبِرُواْ خَیْرٌ لَّکُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ.

و هر کس از شما از نظر مالى نمى‏تواند زنان [آزاد] پاکدامن با ایمان را به همسرى [خود] درآورد پس با دختران جوانسال با ایمان شما که مالک آنان هستید [ازدواج کند] و خدا به ایمان شما داناتر است [همه] از یکدیگرید پس آنان را با اجازه خانواده‏شان به همسرى [خود] درآورید و مهرشان را به طور پسندیده به آنان بدهید [به شرط آنکه] پاکدامن باشند نه زناکار و دوست‏گیران پنهانى نباشند پس چون به ازدواج [شما] درآمدند اگر مرتکب فحشا شدند پس بر آنان نیمى از عذاب [=مجازات] زنان آزاد است این [پیشنهاد زناشویى با کنیزان] براى کسى از شماست که از آلایش گناه بیم دارد و صبر کردن براى شما بهتر است و خداوند آمرزنده مهربان است.

جمعه 16/1/1392 - 20:20
ازدواج و همسرداری

images142 اشتغال زنان
و زندگی مشترک

اشتغال زنان دغدغه‌هایی را برای همه جوامع به خصوص در جامعه ما برای مردانی که همسرانشان شاغل می‌باشند به وجود آورده است که کمتر مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته‌اند.

 

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که اشتغال زنان باعث کاهش رضایت زناشویی و افزایش آزردگی خاطر همسرانشان می‌شود. دکتر یوسفعلی عطاری، دکتر غلامرضا خجسته‌مهر و عباس امان‌اللهی فرد مدتی پیش پژوهشی را در دانشگاه اهواز انجام دادند و به مقایسه رضایت زناشویی و روان رنجوری افراد پرداختند. این پژوهش روی ۱۷۴ نفر از کارکنان اداره‌های دولتی شهر اهواز انجام شد و نتایج بررسی نشان می‌داد که بین میزان رضایت زناشویی افراد دارای همسر شاغل و غیرشاغل (خانه‌دار) تفاوت معنی‌داری وجود دارد. افراد دارای همسر غیرشاغل (خانه‌دار) از افراد دارای همسر شاغل رضایت زناشویی بیشتری داشتند.

 در واقع این پژوهش نشان می‌داد اشتغال زنان باعث کاهش رضایت زناشویی و افزایش روان رنجوری همسرانشان می‌شود. اما این در حالی است که بررسی‌ها در باره اشتغال زنان نشان می‌دهد زنانی که با کار بیرون از خانه، دارای درآمد هستند در مقایسه با زنان دیگر، مستقل‌تر هستند و در تصمیم گیری‌ها بهتر عمل می‌کنند. آنها اعتماد به نفس بیشتری دارند و رضایت از خود در آنها بیشتر به چشم می‌خورد. براساس تحقیقات، مادران با فرزند خردسال در خانه در مقایسه با زنان شاغل در معرض خطر بیشتری برای اختلال روانی هستند به خصوص زنان طبقات پایین که شرایط خانه‌شان فشارزاست و حمایت اجتماعی ندارند. علاوه بر این، زنان شاغل از نظر جسمی سالم‌تر از زنان خانه دار هستند و ساعات کمتری را در احساس بیماری به سر می‌برند.

 

جمعه 16/1/1392 - 20:15
آلبوم تصاویر

هر ساله در زمان شکار نهنگ توسط اسکیمو‌های آلاسکا بیش از ۸۰ ‌خرس به دهکده Kaktovik در آلاسکا هجوم می‌آورند. این ‌خرس‌ها قبل از آغاز شکار وال به این ده آمده و خود را با استخوان‌های باقیمانده از شکار سال قبل سر گرم می‌کنن تا شکار جدید توسط بومیان انجام شود. این حضور ‌خرس‌ها در ۵۰ سال گذشته در این منطقه تکرار شده است. بومیان مخصوصا هر سال مقداری گوشت وال را برای ‌خرس‌ها کنار میگذارند.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: right; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }
جمعه 16/1/1392 - 12:53
دانستنی های علمی

gold bars india 300x225 ساخت طلا توسط باطری های ژنتیک مولکولی !

ساینس دیلی – این روزها که قیمت طلا سر به آسمان گذاشته، پژوهشگران دانشگاه میشیگان هم متوجه شده‌اند اگر توانایی منحصربفرد نوعی باکتری در مقابله با مقادیر چشمگیر برخی سموم طبیعی نبود، امکان پیدایش طلای ۲۴ عیار هم فراهم نمی‌شد.

 

کاظم کاشفی، استادیار میکروبیولوژی و ژنتیک مولکولی دانشگاه میشیگان می‌گوید: “آنچه می‌کنیم، نوعی کیمیاگری میکروبی‌ست – یعنی تبدیل یک چیز بی‌ارزش، به فلزی سخت و نفیس و گرانبها: به طلا”. او به اتفاق آدام براون (Adam Brown)، استادیار هنر و ارتباطات الکترونیک بینارسانه‌ای از همین دانشگاه، موفق به کشف گونه‌ای باکتری، تحت عنوان «کوپریوادیوس متالیدوران‌« شده‌اند که می‌تواند در محیط اشباع از کلرید طلا – یا همان طلای مذاب، که یک ترکیب طبیعی، اما سمی‌ست – رشد و نمو داشته باشد.

 

«شاهکار فلزدوستان»، عنوانی‌ بود که این پژوهشگران به آزمایشات هنری خود داده بودند― تلفیقی از بیوتکنولوژی، هنر، و کیمیاگری، با هدف تبدیل طلای مذاب به طلای ۲۴ عیار. آن‌ها متوجه شده‌اند که قدرت این باکتری‌ها، در مقایسه با نمونه‌هایی که قبلاً توسط دانشمندان به‌همین‌منظور معرفی شده بودند، اقلاً بیست و پنج بار بیشتر است. این تحقیقات هنری، مبتنی بر آزمایشگاه سیاری بود که سخت‌افزارهای آن با طلای ۲۴ عیار اندود شده بودند و به اتفاق یک بیورآکتور شیشه‌ای حاوی این باکتری‌ها، عملیات طلاسازی را در حضور بینندگان به نمایش می‌گذاشت.

براون و کاشفی، به تقلید از وقایعی که به‌ اعتقاد خودشان در طبیعت اتفاق می‌افتد، این باکتری‌ها را با مقادیر قابل توجهی کلرید طلا تغذیه کردند. ظرف مدت تنها یک هفته هم این موجودات، سموم پیش رو‌ی‌شان را دگرگون کرده، و تکه طلایی به‌وجود آوردند. به‌گفته براون، آزمایش «شاهکار فلزدوستان»، از یک سامانه زیستی به‌عنوان وسیله‌ای برای کاوش‌های هنری بهره می‌جوید.

 

این کار هنری، شامل مجموعه‌ تصاویری‌ می‌شد که توسط یک میکروسکوپ پویشگر الکترونی تهیه می‌شدند. براون، به کمک شیوه‌های سنتی تذهیب، ورقه‌ای نازک از طلای ۲۴ عیار را به قسمت‌هایی از این تصاویر که شامل نهشته‌های تازه از جنس طلای باکتریایی می‌شدند، می‌چسباند؛ به‌طوریکه سهم هر تصویر، بخشی از همان طلای تولیدی توسط همین بیورآکتور می‌شد. او می‌گوید: “این نوعی کیمیاگری نوین است. تمام قطعات و جزئیات این پروژه، محصول تلفیق میکروبیولوژی مدرن و کیمیاگری‌ست. علم، همیشه درصدد ارائه توضیحی برای جهان پدیدارهاست. من هم به‌عنوان یک هنرمند، درصدد خلق یک پدیدارم. هنر، این قابلیت را دارد که به تحقیقات علمی وسعت ببخشد”.

 

براون اعتقاد دارد که تکرار چنین آزمایشی در مقیاس وسیع، می‌تواند امر به‌صرفه‌ای باشد. اما موفقیت این پژوهشگران در خلق طلا هم موجب طرح سؤالاتی راجع به بازخوردهای اقتصادی، زیست‌محیطی و حتی طمع‌ورزانه‌ای شده که اکثراً بر اخلاقیات مرتبط به علم و مهندسی طبیعت متکی ا‌ست.

 

آزمایش «شاهکار فلزدوستان»، در مسابقه اخیر هنرهای سایبری اتریش، تحت عنوان Prix Ars Electronica نیز، که تا هفتم اکتبر همچنان ادامه دارد، نمایش داده شد و از آن تقدیر به عمل آمد. به‌گفته براون، Prix Ars Electronica، از جمله برجسته‌ترین جوایزی‌ست که به دستاوردهای خلاقانه و پیشگامانه حوزه هنرهای دیجیتال و رسانه‌های پیوستاری تعلق می‌گیرد. او می‌افزاید: “هنر، امکان واکاوی و پرسش از نحوه تأثیر علم بر جهان را دارد و «شاهکار فلزدوستان»، در عین حالی که مستقیماً از گفتمان علمی بهره می‌جوید، در تلاش برای بسط و شکل‌بخشی به علم زیست‌شناسی، در قلمرو عصر پسازیست‌شناختی امروز هم هست”.

جمعه 16/1/1392 - 12:49
آلبوم تصاویر






جمعه 16/1/1392 - 12:46
آلبوم تصاویر








جمعه 16/1/1392 - 12:43
آلبوم تصاویر













جمعه 16/1/1392 - 12:40
آلبوم تصاویر
























جمعه 16/1/1392 - 12:36
آلبوم تصاویر

















جمعه 16/1/1392 - 12:32
آلبوم تصاویر








جمعه 16/1/1392 - 12:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته