• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2831
تعداد نظرات : 1060
زمان آخرین مطلب : 4397روز قبل
آموزش و تحقيقات

نارنگی میوه ضد چاقی



محققان دانشگاه اونتاریو ماده‌ای در نارنگی کشف کرده‌اند که مانع بروز چاقی در افراد می‌شود.

به گزارش برنا، همانطور که مصرف یک سیب در روز بیماری را از شما دور می‌کند مصرف یک نارنگی در روز هم منافع زیادی برای سلامتی انسان به همراه دارد.

محققان دانشگاه اونتاریو در لندن ماده‌ای در میوه نارنگی به نام nobiletin ( نوبیلتین) کشف کرده که در آزمایش بر روی موش‌ها دریافتند از چاقی پیشگیری و سبب حفاظت بدن در مقابل دیابت نوع دوم می‌شود. هم چنین انها دریافتند این میوه سبب مقاوم‌سازی سیستم بدن در مقابل حملات قلبی می‌شود.

به گفته محققان این ماده مانع تشکیل چربی در کبد می‌شود، دو سال گذشته نیز محققان موفق به کشف ماده‌ای به نام naringenin در گریپ‌فروت شدند با اثر مشابه نوبیلتین در نارنگی شدند.

اما آنچه که اهمیت دارد آن است که ماده nobiletin در نارنگی ده برابر naringenin در گریپ فروت در پیشگیری از چاقی کمک می‌کند. محققان امیدوارند نتایج آزمایشات انجام شده بر موش‌ها در مورد انسانها نیز صدق کند.

 

سه شنبه 8/9/1390 - 14:50
سخنان ماندگار
امام صادق (سلام الله علیه) : •

مَن أرادَ اللَّهُ بِهِ الخَیرَ قَذَفَ فی قَلبِهِ حُبَّ الحُسَینِ(ع) و حُبَّ زیارَتِهِ.
كسى كه خدا خیرخواه او باشد، محبّت حسین و شوق زیارتش را در دل او مى‏اندازد.

خیر و برکت در قرآن و حدیث : ص208 - ح 388
سه شنبه 8/9/1390 - 14:47
اخبار
آیت الله محی الدین حائری شیرازی

آیت‌الله حائری شیرازی:
اطاعت از رهبر معظم انقلاب وثیقه ملت ایران برای ظهور امام زمان است

خبرگزاری رسا ـ نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که برای ظهور امام زمان‌‌(عج) باید به خداوند متعال وثیقه داد و شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی این وثیقه را پرداخت کرده‌اند، گفت: اطاعت از ولی فقیه و رهبر معظم انقلاب وثیقه ملت ایران برای ظهور امام زمان‌‌(عج) است.

 


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی، شامگاه جمعه (4 آذرماه) در مراسم اختتامیه سی و چهارمین دوره مسابقات قرآن کریم استان قم که در سالن همایش‌های مرکز فقهی ائمه اطهار‌‌(ع) برگزار شد با اشاره به سوره یوسف‌‌(ع)، گفت: حضرت یعقوب‌‌(ع) برای سپردن حضرت یوسف‌‌(ع) به دست فرزندان از آنان وثیقه خواست، اما قول آنان را که گفتند جان یوسف را مانند جان خود حفظ می‌کنند، کافی ندانست.

وی با بیان این‌که خداوند متعال یازده امام معصوم‌‌(ع) را برای نجات امت اسلام فرستاد، اما قدر آنان را ندانستند و همه را مسموم کرده یا به شهادت رساندند، افزود: اگر می‌خواهیم و دعا می‌کنیم که امام زمان‌‌(عج) هرچه سریع‌تر ظهور کند باید وثیقه او را هم به خدا پرداخت کنیم که امروز اطاعت از ولی فقیه و رهبر معظم انقلاب وثیقه ملت مؤمن ایران برای ظهور امام زمان‌‌(عج) است.

این نماینده مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: البته کسانی که برای پیروزی انقلاب اسلامی و نیز در جنگ تحمیلی برای نجات میهن اسلامی ایران به شهادت رسیدند یا جانباز شدند این وثیقه را پرداخت کرده‌اند اما امام زمان‌‌(عج) از چنان عزت و محبوبیتی نزد خداوند متعال برخوردار است که اگر صدها هزار شهید هم نثار شود، باز این وثیقه برای ایشان کافی نیست.

وی با بیان این‌که امام زمان‌‌(عج) باید در برابر عالم به صراحت صحبت کنند و این امر وثیقه سنگینی می‌خواهد، گفت: کشورهای اسلامی با قیام‌هایشان در حال وثیقه گذاشتن هستند و تازه‌ مسلمان‌هایی هم که دارند با خدا آشتی می‌کنند، خود وثیقه‌ هستند که البته مربیانی باید برای آموزش احکام و مبانی اسلام ناب به آنان اقدام کنند.

آیت‌الله حائری شیرازی در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به روایتی از امام علی‌‌(ع) بر عبرت گرفتن از تاریخ، رصد وضعیت گذشتگان و انتخاب آینده مناسب تأکید کرد و مطالعه گذشته امت‌هایی که به سبب اعمال زشتشان به کیفر سختی از سوی خداوند متعال دچار شده‌اند را ضروری دانست.

وی با بیان این‌که همواره ملت‌های به عزت رسیده را انتخاب کنیم و از ملت‌های ذلیل شده برحذر باشیم، افزود: فرزندان بنی‌اسرائیل از ذلیل‌ترین امت‌ها بودند که بین کسری و قیصر دست به دست می‌شدند تا این‌که یک منادی در بین آنها ظهور کرد و با آوردن قرآن که نجات‌بخش انسان‌ها بود در بین این جماعت محکوم و زیردست، به آنان عزت بخشید.

این استاد خارج فقه حوزه علمیه قم تمام کلمات قرآن را سراسر حکمت معرفی کرد و با اشاره به ضرورت روخوانی صحیح قرآن کریم و حفظ آیات گوهربار آن، اظهار داشت: هر آیه قرآن کریم که از سوی فرزندان میهن حفظ می‌شود، سلاحی است که علیه دشمنان نظام اسلامی ایران به کار می‌برند.

وی خواستار حفظ آیات قرآن و به کارگیری به جای آن از سوی مؤمنان شد و با بیان این‌که آیات قرآن سلاحی در دست مؤمنان است، هشدار داد: مراقب باشید که دشمن می‌خواهد این سلاح را از دست مؤمنان بگیرد؛ هر ملتی که قرآن را از حفظ نداند و مفاهیم آن را به درستی نشناسد، خلع سلاح شده است.

آیت‌الله حائری شیرازی با اشاره به سخنرانی بنی‌صدر در شاهچراغ شیراز که آیه‌ای را از قرآن کریم خوانده و گفته بود براساس این آیه خدا فرموده وقتی چیزی نمی‌دانی نایست و برو، ابراز داشت: این امر نشان می‌دهد که چه اندازه یک فرد ممکن است نسبت به آیات قرآن بی‌اطلاع باشد چراکه خدا نفرموده اگر چیزی نمی‌دانی نایست و برو بلکه فرموده است وقتی چیزی نمی‌دانی صبر کن.

وی همه آیات قرآن کریم را نجات‌بخش توصیف کرد و با اشاره به سال 1345 که تنها 30 سال سن داشته و در زندان‌های طاغوت بازداشت بوده است، گفت: در آن دوران بسیار مضطرب بودم و تمام تلاش و فعالیتم برای رهایی از زندان بود، اما یک آیه قرآن کریم سرنوشتم را در زندان تغییر داد و اضطراب را در دلم از بین برد.

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم ادامه داد: نذرها کردم تا آزاد شوم، اما به این نتیجه رسیدم تا زمانی که صلاح خداوند نباشد نباید آزاد شوم؛ بنابراین آیه‌ای از قرآن کریم این اعتماد را به من بخشید و تمام سختی‌های زندان و جهنمی که ساواک درست کرده بود، برایم تبدیل به بهشت شد و دانستم که فساد از جایی آغاز می‌شود که انسان بخواهد خدایی کند.

شنبه 5/9/1390 - 9:6
عقاید و احکام

پیامبر اکرم (ص) می فرماید:

تذهب الارضون کلها یوم القیامه الا المساجد، فانها تنضم بعضها الی بعضی

در روز قیامت همه زمینها از بین می روند مگر مساجد که پیوند به هم باقی می مانند

از این فرموده پیامبر اکرم (ص) پیداست که مسجد در نزد خداوند تبارک و تعالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آنچه را که خداوند چنین اهمیت ویژه ای به آن داده است پر واضح است که نزد مسلمانان نیز از جایگاه ویژه و والایی برخوردار خواهد بود. به طور قطع می توان اذعان کرد بعد از کعبه که خانه خدا و قبله آمال و آرزوهای مسلمانان است مسجد از نظر مکانی مقدس ترین مکان می باشد و این اهمیت از همان ابتدا به وسیله پیامبر بزرگوار و فخر کائنات به تمامی مسلمانان آموخته شده است.

بی تردید مسجد نقش بسیار حساس در تحکیم اساس و بنیان جامعه دینی داشته و دارد، مکانی که با حضور در آن می توان به قدرت مطلقه خداوند اتکا کرد و با امید و توکل به او پله های رشد و کمال را طی نمود.

جایگاه و منزلت مساجد را می توان از انواع کارکردهای آن در تمامی زمینه های عبادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، اقتصادی و نظامی در طول تاریخ شناخت به طوری که در صدر اسلام مهمترین جایگاه را در جامعه اسلامی داشت و جهت هر گونه فعالیتی از مسجد به عنوان مهمترین پایگاه برای مسلمانان استفاده می شد.. و این درس مهمی برای مسلمانان است که از رفتار و گفتار نبی مکرم و مسلمانان صدر اسلام دریافت نمایند و همچنان به آن عمل کنند که متاسفانه بنا به دلایلی که چندان واضح نیست این جایگاه و اهمیت مسجد درجوامع اسلامی کمرنگ شده است. اگر در این رفتار و اعمال مسلمانان صدر اسلام تفکر و تعمق شود به آثار و برکاتی دست پیدا می کنیم که دانستن آنها باعث می شود مساجد ما مملو از جوانان و نوجوانان و اهالی حق و عدالت شود که ما به برخی از این آثار و برکات اشاره می کنیم:

1-    مرکز وحدت مسلمین: حضور در مسجد و اقامه نماز یا استماع سخنان علماء دینی در این مرکز باعث ایجاد روحیه وحدت و یکپارچگی در مسلمانان جامعه اسلامی می شود و زیاد رفتن به مسجد مستحب شمرده شده است.

2-   دست یافتن به قرب الهی: رفت و آمد به مسجد باعث می شود در فردای قیامت در جوار عرش الهی سکونت داشت وگناهان مورد مغفرت خداوند قرار گیرند. در حدیثی از امام علی (ع) آمده است که مساجد محل نشستن پیامبران است و انسان را از شیطان در امان نگه می دارد از این فرموده حضرت استنباط می شود که همنشینی با اولیاء خدا و دوری از دشمنان و شیاطین نیز نصیب انسان می گردد. همچنین پیامبر اکرم فرمودند: نشستن در مسجد برای من بهتر از نشستن در بهشت است زیرا در بهشت خود را خشنود می سازم و در مسجد پروردگارم را.

3-   برکات علمی- اجتماعی و اخلاقی مسجد: انسان مومن از رفت و آمد به مسجد فقط فواید معنوی نمی برد و فقط قرب الهی و همنشینی با اولیاء خداوند نیست که بدست می آورد بلکه فواید مادی و دنیوی نیز شامل حال او می شود که باعث پیشرفت زندگی دنیوی او می شود که برخی از این برکات و فواید در ادامه نیز آورده می شود.

4-   یافتن دوست الهی: انسان در طول زندگی خود همیشه به دوستانی نیاز دارد که در مشکلات و سختیها به آنها تکیه کرده و اعتماد نماید و با پشتوانه آنها بتواند راه کمال و ترقی را طی کند و به درجات والا برسد، از این نظر دوست یابی برای انسان از اهمیت زیادی برخوردار است و یکی از مراکزی که انسان می تواند دوستان قابل اعتمادی برای خود برگزیند مسجد است. در حدیثی از امام علی (ع) از مسجد به عنوان مرکز یافتن برادرانی که انسان را در مسیر الهی یاری می دهند یاد نموده است..

5-   انسانهای مسجدی الگوهای جامعه: امام حسین (ع) فرموده اند: اهل مسجد زائران خدا هستند و بر صاحب خانه است که به زائرش هدیه دهد. امام صادق (ع) نیز انسانهای مسجدی را از برترین و برگزیدگان جامعه معرفی نموده است انسان مسجدی اهل بهشت است.. پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرمایند: آنان که به ندای مومنین پاسخ می گویند و به سوی مسجد می شتابند از اهل بهشت معرفی شده اند

شنبه 5/9/1390 - 9:0
قرآن

  شگفتی جامعه جهانی از33 نظریه پزشکی در قرآن  


  کارشناسان و نخبگان عرصه علوم پزشکی و معارف اسلامی از دل قرآن کریم، 33 نظریه قوی پزشکی استخراج کردند که جامعه علمی و پزشکی جهان را به شگفتی واداشته است. 

به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر غلامرضا نور محمدی، از اساتید دانشگاه تهران، صبح امروز در نشست علمی «نظریه پردازی پزشکی براساس مفاهیم قرآنی» که در سالن شهید صدر، مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به جایگاه طب در میان فقها اظهارداشت: کتاب طب در میان کتاب های فقهی علمای گذشته بسیار مورد اهمیت بوده و  در بخش های مختلفی از کتاب های فقهی علمای سلف مسائل پزشکی و طب مورد بحث و بررسی دقیق علمی با نگاه فقهی قرار گرفته است.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات طب اسلامی امام صادق(ع) افزود: از زمان مرحوم صدوق، پدر بزرگوارشان و دیگر بزرگان و فقیهان آن عصر، مسئله طب در اسلام و نگاه فقهی به طب بسیار مورد اهمیت بوده و از مسائل مورد اهتمام علما بوده که متاسفانه به تدریج به فراموشی سپرده شده است.

استاد دانشگاه تهران بیان داشت: پزشکی که امروز در گوشه و کنار جهان مطرح می باشد، قطعاً با طبابتی که در معارف اسلامی مرسوم است و از صفات الهی برشمرده شده، کاملا متفاوت است و در این زمینه محققان می بایست به بحث های واژه شناسی مراجعه کنند.

* تمایز پزشک و طبیب

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تبیین معنای واژه کلمه« طب» گفت: « طا» در طب به معنای طهارت و« با» به معنای باطن است، بنابراین تا زمانی کسی طهارت باطنی نداشته باشد، نمی تواند طبیب خوبی باشد البته، باید توجه داشت طبیب با پزشک متفاوت است و ممکن است پزشکی هرگز دارای چنین خصوصیاتی نباشد ولی در کار خود مهارت های لازم را داشته باشد، چنین کسی پزشک است و طبیب نیست.

دکتر نور محمدی، با اشاره به مکتب طب اسلامی ادامه داد: در مکتب طب اسلامی آنچه از اهمیت فراوانی برخوردار است، شناخت مبانی انسان شناختی طب و توجه به نیروها و علوم پزشکی و آسیب ها و نحوه درمان و شناخت بیماری است، در این زمینه ضرورت نظریه پردازی به خوبی احساس می شود و طلاب و حوزویان می بایست در این عرصه وارد شوند.

* انقلابی در جامعه پزشکی جهان

وی با اشاره به فعالیت های مرکز تحقیقات طب اسلامی امام صادق(ع) وابسته به دفتر آیت الله العظمی سیستانی اظهارداشت: کارشناسان و نخبگان علوم پزشکی و معارف اسلامی که در این مرکز به تحقیق و پژوهش می پردازند تاکنون 33 نظریه پزشکی را از دل قرآن کریم استخراج کرده‌اند که با ارائه این نظریه ها به جامعه پزشکی جهان، انقلابی در جامعه علمی جهان رخ می دهد.

معاون پژوهشی این مرکز ادامه داد: اطلاع و آگاهی اساتید و متخصصان پزشکی در گوشه و کنار جهان از چنین موضوعی همه را به شگفتی واداشته است و به زودی همه این نظریه ها به جامعه علمی و پزشکی جهان ارائه می گردد.

وی به یکی از نظریات پزشکی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: مسئله حیات، یکی از مهمترین نظریات قرآن کریم است، در قرآن نقطه آغاز تا پایان حیات مورد بحث و بررسی قرار گرفته که می تواند بسیاری از قوانین پزشکی را بر این اساس سامان داد.

استاد دانشگاه تهران بیان داشت: نظریات پیدایش، آفرینش و جنین از دیگر نظریاتی است که می توان از قرآن کریم برداشت نمود، قرآن کریم درباره نظریه جنین می گوید: جنین آغاز پیدایش یک انسان است و انسان محسوب می شود ولی غرب جنین را یک توده سلولی می داند که در حال تکامل و تمایز است، بنابراین میان مبانی قرآنی و مبانی غربی درباره جنین اختلافات عمده ای وجود دارد و این تفاوت ها، تمایز دیدگاه طبیب و پزشک را به وجود می آورد.

وی با اشاره به مبانی انسان شناختی مکتب طب اسلامی اظهارداشت: در مبانی انسان شناختی، ابتدا زندگی انسان بحث می شود که به پیدایش، رشد و زندگی انسان می پردازد و در بخش دیگر مسئله اهمیت جان انسان را مورد بررسی قرار می دهد و ارزش زندگانی انسان را بحث می کند. 

دکتر نور محمدی گفت: از دیگر مباحث انسان شناختی بحث ویژگی های انسانی است که به بخش های مختلفی همچون برخورداری از فطرت، برخورداری از ویژگی گزینش گری، برخورداری از ویژگی های به ظاهر متضاد و برخورداری از ارتباط با موجودات خاص تقسیم می شود.

* مسئله طب اسلامی در حوزه فراموش شده است

وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئله پزشکی و مسائل پیرامون آن متاسفانه امروز مورد توجه عمیق غربی ها قرار گرفته و در حوزه و مجامع علمی و اسلامی فراموش شده است، بنابراین طلاب و فضلای حوزه باید با بهره مندی از سیره علمای سلف دوباره به طب توجه لازم را داشته باشند و حتی در زمینه فلسفه طب و پزشکی دوباره نظریات مورد نیاز جهان را ارائه دهند.

 

شنبه 5/9/1390 - 8:58
شعر و قطعات ادبی

آن باده ای خوش است که نذر سبو شود
آن غصه ای خوش است که آه گلو شود
اصلا به یک دو قطره نباید بسنده کرد
آن چشمه چشمه است که یک روز "جو" شود
وقتی دلم شکست ، گرو میگذارمش
خوب است آبروی جگر "آب رو" شود
عشاق راه دربدر ناله ی هم اند
مستانه ناله کن که دلی زیر و رو شود
ما در حسینیه به خداوند می رسیم
ذکر "حسین" جلوه کند ذکر "هو" شود
روزی  اگر بناست که قربانی ام کنند
این کار بهتر است به ابروی او شود
باید که سجده کرد خدا یا حسین را ؟
فردا که با خدای خودش روبررو شود
آقایی کریم اجازه نمی دهد
تا اینکه دست ما به صف حشر رو شود
***
این گریه ی برای تو عین طهارت است
عابد چرا معطّل آب وضو شود
هرکس که سر به زیر تو شد سر بلند شد
بی آبرو کنار تو با آبرو شود


علی اکبر لطیفیان

شنبه 5/9/1390 - 8:36
شعر و قطعات ادبی

صدای دسته ی زنجیرزن،غمی در من
و شعله می کشداکنون جهنمی در من
شب است و از همه سو خیمه می زند اندوه
که تا بنا شود از نو محرّمی در من
شبیه تکیه دلم بی قرار می لرزد
و شعله می کشد آواز مبهمی در من
صدای شعله ورِ یک سوار می پیچد
و سایه روشنِ تبدارِ آدمی در من
شب است و از در و دیوار تکیه می بارد
سکوت ممتدِ اندوهِ مبهمی در من


شاعر: مریم سقلاطونی

 
شنبه 5/9/1390 - 8:36
شعر و قطعات ادبی

زندگی چیز دیگری شده است، تا به نامت رسیده‌ایم حسین!
عشق سوغاتِ کربلاست اگر مزه‌اش را چشیده‌ایم حسین!
هر دلی را به دلبری دادند، هر سری را به سَروَری دادند
ما که هر وقت گفته‌ایم خدا، از خدایت شنیده‌ایم: حسین
از خدایت شنیده‌ایم که ‌گفت: نقش‌ها ما کشیده‌ایم اما
«اَحسنُ الخالِقین» از آنروزیم که تو را آفریده‌ایم حسین!
زینت شانه‌های پیغمبر! تا شنیدیم ساعت آخر:
دل چگونه بریدی از اکبر، دل از عالم بریده‌ایم حسین!
این عَلَم‌ها و این علامت‌ها اینچنین بی دلیل خم نشدند
همه‌ی ما شریک غم‌های خواهری قد خمیده‌ایم حسین!
تن بی دست مانده‌ی سقا دیده‌ای، وای از دلت آقا !
در عوض ما کنار هر آبی عکس دستی کشیده‌ایم حسین!
بین شرم نگاه عباس و آن دل نازک شما چه گذشت؟
از حرم تا حرم نفهمیدیم ما که هر چه دویده‌ایم حسین!
روضه‌های مدینه می‌خوانیم اول کربلا و می‌دانیم
از دعاهای مادرت بوده که به اینجا رسیده‌ایم حسین!
شاعری با نگاه پاییزی به دو چشم بهاری‌اَم خندید
چه بگویم که اشک ما از چیست؟ چه بگویم چه دیده‌ایم حسین!


شاعر: قاسم صرافان

شنبه 5/9/1390 - 8:35
دانستنی های علمی

حضور بانوان در جریان عاشورا

کاروان کربلا، زندگی انسان بود. در تاریخ‌، آنانی که قدر خود را می‌دانستند، همراه کاروان شدند و از سرچشمه هستی‌، سیراب گردیدند و به قله شادمانی و پرواز روح رسیدند.

افراد این کاروان‌، به گواهی همه‌، صدیق‌ترین و پاک‌بازترین مسلمانان بودند. این‌کاروان‌، منزل به منزل راه می‌پیمود تا در مصاف حق و باطل‌، افق حق را نمایان کند.

حضور زنان و کودکان‌، جمع یاران امام حسین (ع) را در این کاروان‌، سرشار از عاطفه و مهر و دوستی نموده بود. زنان در ماجرای عاشورا، گویی قلب هستی و کانون دین و محبت بودند.

اما در روز عاشورا، مصیبت و مسئولیت زنان‌، بیشتر از مردان بود. آنان نیز از عطش رنج می‌بردند. اما از مصائبی که هر لحظه بر آنان وارد می‌گشت‌، آن چنان آشفته حال و پریشان خاطر بودند که متوجه عطش خویش و سوز گداز آن نبودند.

از کسانشان بعضی کشته شده بودند و نعششان در خیمه مخصوص شهدا بود و بعضی دیگر در انتظار رسیدن نوبت بودند و قطعی بود که لحظه دیگر آنان نیز کشته خواهند شد.

وحشت از اسارت و تصور ایام غم‌انگیزی که پیش‌بینی می‌کردند، آنان را سخت مضطرب و اندیش‌ناک کرده بود و نیز رجّاله‌های کوفه که همراه قشون عمر بن سعد آمده بودند هر چندی یک‌بار با حمله‌های تهدیدی و ایذایی‌، وحشت آنان را دو چندان می‌کردند.

مصیبت دیگر آنان‌، مراقبت از بچه‌ها و نگاه داری آنان بود، مخصوصاً بچه هایی که هنوز به سنّی نرسیده بودند و از هول عطش بی‌تابی بیشتری نشان می‌دادند و به صدای بلند گریه می‌کردند.

امیدواریم با معرفی تعدادی از این بانوان عالی مقام را که مورخان توانسته‌اند اسامی و برخی حالاتشان را درج نمایند، در جریان حماسه عاشورا؛  زنان و دختران جامعه ما در تأسی به این بزرگان‌، زندگی سعادت‌مندی را برای خود و خانواده‌هایشان فراهم اورند و از نور هدایت این بزرگان بهره گیرند و ازحیات سراسر برکت آنان تأثیر پذیرند.

خانم فاطمه

همسر گرامی حضرت سجاد (ع) و دختر امام حسن مجتبی (ع) و از بانوان با عظمت شیعه است‌.

وی به همراه شوهرش امام زین العابدین (ع) و فرزند ارجمندش امام محمد باقر (ع) در کربلا حضور داشت و سپس در سلک اسیران به شام رفت و در همه مصیبت‌ها با دیگر اهل بیت شریک بود.

چه گذشت براین بانوی گرامی‌، وقتی که شوهر بیمار خود را در زیر غل و زنجیر بالای شتر نگریست‌، و طفل چهار ساله خود را گرسنه و تشنه یافت و خودش را محتاج پارچه‌ای دید که خود را از دید نامحرمان بپوشاند، و از طرفی دیگر، سرهای خویشاوندان خود را بر نیزه‌دید.

 

 
شنبه 5/9/1390 - 8:34
دانستنی های علمی

مسلم بن عقیل‌، دختر کوچکی داشت که به همراه خانواده‌اش رهسپار کربلاشد.

وقتی در مسیر مکه به کوفه در منزل زباله خبر شهادت مسلم را به امام حسین (ع) رساندند، امام بعد از اعلام خبر به یارانش‌، دختر مسلم را صدا کرد.

 او را روی زانوی خویش نشاند و نوازش کرد. دخترک زیرک و باهوش بود، از حالت امام و گونه نوازش‌، فهمید و گفت‌: «یابن رسول الله، مثل این که خبر مرگ پدرم را می‌دهی‌؟» اباعبدالله (ع) متأثر شد و فرمود: «دخترکم‌، من به جای پدرت هستم‌.» صدای گریه بلند شد.

امام حسین (ع) رو به فرزندان عقیل کرد و فرمود: «فرزندان عقیل‌! شما یک شهید دادید، بس است‌،می‌توانید بر گردید.» عرض کردند: «یابن رسول الله! ما تا پایان کار در خدمت شماخواهیم بود و از هیچ چیز نمی‌ترسیم»‌  

مؤلف عمدة الطالب نام دختر مسلم بن عقیل را «حمیده‌« می‌نویسد. 

مرتضی مدرسی چهاردهی‌، در کتاب مسلم بن عقیل به روایت از اعثم کوفی می‌نویسد، دو تن از پسران مسلم به نام عبدالله و محمد در کربلا حضور داشتند که به شهادت رسیدند و دخترکی سیزده ساله که با دختران حسین بن علی (ع) در سفر کربلا بود.

 
شنبه 5/9/1390 - 8:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته