• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 881
تعداد نظرات : 167
زمان آخرین مطلب : 5044روز قبل
دانستنی های علمی
مجسمه آپولو كه مجسمه رودس نیز نامیده میشود بنا به روایات تاریخی مجسمه بزرگی بوده كه در 280 سال پیش از میلاد مسیح در جزیره رودس در نزدیكی آسیای صغیر برپا شده است .
جنس این مجسمه از این برنز ؛ ارتفاع آن 100 پا یا در حدود 30 مترو هیكل وتركیب آپولو را نشان میداده است ؛ نصب این مجسمه بر روی زمین از شاهكارهای هنری محسوب میشده و مخصوصا حالت ایستادن آپولو در حالی كه پاهای خود را از یكدیگر باز كرده بود بسیا جالب بوده است ؛ این مجسمه در سال 224 پیش از میلاد مسیح بر اثر یك زلزله شدید سرنگون شد و تا سالیان لسا به همان حالت دراز كشیده بر روی زمین باقی ماند ؛پس از مدت مدیدی رفته رفته مردم اطراف برای استفاده از فلز مجسمه ( برنز )
از بدنه و اطراف آن بریدند و آنرا ناقص كردند .جدا كردن قطعات فلزی مجسمه آنقدر ادامه یافت تا چیزی از آن باقی نماند !
بنا به پاره ای روایات دیگر تاریخی هنگامی كه مجسمه آپولو برپای بوده كانال بزرگی از مدیترانه از میان دو پای مجسمه عبور كرده وبه بندر رودس میرسیده است ؛بسیاری نقاشی های افسانه ای نیز این حالت را نشان داده اند ؛ ولی تحقیقات تاریخ نویسان و باستان شناسان نشان میدهد كه این جریان افسانه ای بیش نبوده است .
يکشنبه 31/3/1388 - 1:49
دانستنی های علمی
فار یا چراغ دریائی اسكندریه جالب ترین وشاید سودمندترین عجایب هفتگانه دنیای باستانی فاروس یا فارا سكندریه بوده است .
200 (دویست )سال پیش از میلاد مسیح ؛فرعون معروف مصر ؛بطلمیوس فیلادلفوس در جزیره ای به نام فاروس در نزدیكی بندر اسكندریه برج بزرگی ساخت كه بر فراز آن آتش فراوان شعله ای شب و روز روشن بود ؛ بر بدنه برج با خط برجسته ای جمله زیر را نوشتند :
{هدیه فرعون بطلمیوس به خدایانی كه وظیفه نجات دریانوردان را برعهده دارند.}
بنا به عقیده بسیاری مورخان ؛برج افتخاری این فرعون خیر خواه در حقیقت نخستین چراغ دریائی در تاریخ جهان بوده است . بزبان دیگر مخترع چراغ دریائی كه جان هزاران هزار نفر دریانوردان را داده ومیدهد همان بطلمیوس فرعون بوده است.
بعدها واژه فار یا فاروس كه به معنای چراغ دریائی به كار رفت از نام همان جزیره فاروس اقتباس گردید. برج دریائی اسكندریه تامدت ششصد سال در كمال استحكام برپا بود ودریا نوردان را راهنمائی میكرد ؛در سال 400 بعد از میلاد قسمتی از ان آسیب دید وپس از آن نتوانست مانند سالهای قبل بكار ادامه دهد . سرانجام در سال 375 بعد از میلاد و بر اثر یك زمین لرزه شدید سرنگون و نابود گردید .
يکشنبه 31/3/1388 - 1:48
دانستنی های علمی

طول
۲۵٫٤۰۰ میلیمتر = ۱ اینچ
۰٫۰۷۸۷٤ اینچ = ۱ میلیمتر
۰٫۹۱٤٤ متر = ۱ یارد
۱٫۰۹۳٦ یارد = ۱متر
۱٫٦۰۹۳ کیلومتر = ۱ مایل
۰٫٦۲۱٤ مایل = ۱ کیلومتر
مساحت
۰٫۱۵۵۰۰ اینچ مربع = ۱ سانتی متر مربع
٦.٤۵۲ سانتی متر مربع = ۱ اینچ مربع
۰٫۰۹۲۹۰ متر مربع = ۱ فوت مربع
۱۰٫۷٦٤ فوت مربع = ۱ متر مربع
۰٫۸۳٦۱ متر مربع = ۱ یارد مربع
۱٫۱۹٦۰ یارد مربع = ۱ متر مربع
۰٫٤۰٤۷ هکتار = ۱ اکر
۲٫٤۷۱ اکر = ۱ هکتار
۲٫۵۹۰۰ کیلومتر مربع = ۱ مایل مربع
۰٫۳۸٦۱ مایل مربع = ۱ کیلومتر مربع
حجم
۰٫۰۲۸۳۲ متر مکعب = ۱ فوت مکعب
۳۵٫۳۱۵ فوت مکعب = ۱ متر مکعب
۰٫۷٦٤٦ متر مکعب = ۱ یارد مکعب
۱.۳۰۸۰ یارد مکعب = ۱ متر مکعب
۰٫۵٦۸۲٦ لیتر = ۱ پاینت
۱٫۷۵۹۷٦ پاینت = ۱ لیتر
٤٫۵٤٦۰۹ لیتر = ۱ گالون
۰٫۲۱۹۹۷ گالون = ۱ لیتر
وزن
۲۸٫۳۵۰ گرم = ۱ اونس
۰٫۰۳۵۲۷٤ اونس = ۱ گرم
۰٫٤۵۳۵۹ کیلوگرم = ۱ پوند
۲٫۲۰٤٦ پوند = ۱ کیلوگرم
۱۰۰۰ کیلوگرم = ۱ تن
۰٫۹۸٤۲ تن = ۱ کیلوگرم
يکشنبه 31/3/1388 - 1:47
دانستنی های علمی
موزه سینما
تلفن : 2719001-4
فکس :  
آدرس : تجریش ، باغ فردوس
يکشنبه 31/3/1388 - 1:46
دانستنی های علمی
مشخصات گیاه شناسی :
این گیاه از نظر ظاهری تا حدودی به سیب زمینی شباهت دارد. برگ های آن مرکب بوده. و متشکل از چندین برگچه نامساوی هستند و گل ها زرد رنگ بوده و در نهایت به میوه گوشتی سبز رنگی تبدیل می شوند که بعد از رسیدن کامل قرمز رنگ شده واجد دانه های فراوان می باشد.
انتشار جغرافیایی :
به نظر می رسد منشأ اصلی گیاه گوجه فرنگی کشور پرو در امریکای جنوبی باشد ولی در حال حاضر در ایران و دیگر کشورها به عنوان یک گیاه زراعی به طور گسترده کشت می شود.
ترکیبات شیمیایی :
ساقه، برگ و میوه های و نارس و سبز رنگ گوجه فرنگی حاوی مقادیری آلکالوئید سولانین است و از این رو توصیه می شود از مصرف میوه نارس و سبز گوجه فرنگی جداً خودداری شود. میوه گوجه فرنگی حاوی انواع ویتامین ها از جمله ویتامین C،B1،A وB9 می باشد. رنگ قرمز میوه به دلیل وجود رنگیزه لیکوپن است.
قسمت مورد استفاده :
میوه گوجه فرنگی در مواردی مصرف دارویی دارد.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1.درمان لکه پوستی : آب تازه گوجه فرنگی تا حدودی باعث رفع لکه های قهوه ای پوست که در اثر تابش نور خورشید در پوست صورت و به دنبال کهولت سن در دست ها ظاهر می شوند می گردد. این لکه های قهوه ای رنگ را کک مک می نامند.
2.درمان رماتیسم و نقرس : برخلاف تصور عمومی که گوجه فرنگی دارای مقادیر فراوان اگسالات کلسیم است مقدار این ملح در گوجه فرنگی بسیار کم بوده و از این رو نه تنها در مورد بیماران مبتلا به نقرس و رماتیسم مضر نبوده بلکه باعث بهبودی آنان نیز می گردد.

3.درمان بی اشتهایی : مصرف گوجه فرنگی مخلوط شده با ماست نیم ساعت قبل از غذا اثر قابل توجهی در رفع بی اشتهایی داشته و خاصیت اشتها آور قوی دارد.
4.کاهش جوش غرور جوانی : برای جوانان که مبتلا به عارضه جوش غرور جوانی هستند توصیه می شود حلقه هایی نازک از گوجه فرنگی تازه را به عنوان ماسک استفاده نمایند. این ماسک چربی پوست را کاهش داده و از زیاد شدن جوش ها جلوگیری می نمایند.
يکشنبه 31/3/1388 - 1:44
دانستنی های علمی
مشخصات گیاه شناسی :
گیاهی است با برگ های تحتانی قاشقی شکل و برگ های فوقانی سرنیزه ای،. گل ها همواره زرد تا نارنجی رنگ بوده و میوه های فندقی آن خمیده و قلابی شکل می باشند.
انتشار جغرافیایی :
این گیاه خاستگاه مدیترانه دارد ولی در ایران در نقاط مختلف کشور به عنوان یک گل زینتی کاشته می شود.
ترکیبات شیمیایی :
ترکیب شیمیایی موسوم به کالاندولین ،اسید سالیسیک : صمغ و اسیدهای آلی عمدتاً ترکیبات شیمیایی گل همیشه بهار را تشکیل می دهند.
قسمت مورد استفاده :
گل ها و همچنین سرشاخه گل دار گیاه مصرف دارویی دارد.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1.درمان جوش ها، التهابات و ترک پوست : گل همیشه بهار اثر فوق العاده ای در درمان برخی از ناراحتی های پوستی همچون ترک پوست، جوش ها و انواع التهابات پوستی دارد به طوری که امروزه در داروخانه ها عصاره گیاه مذکور تحت عنوان پماد کالاندولا عرضه می گردد. برای تهیه پماد کالاندولا می توان 4 تا 6 گرم عصاره گل همیشه بهار را در مقداری کره یا چربی مخلوط نموده و به شکل خارجی در وضع استعمال نمود.
2.درمان پنبه، زگیل و میخچه : به این منظور برگ تازه کالاندولا را به شکل ضماد و یا برگ در سرکه خیسانده شده آن را در موضع می دهند.
3.درمان یرقان : 1ـ2 قاشق غذاخوری از گیاه در نیم لیتر آب به شکل خوراکی در درمان یرقان مؤثر است.
4.پائین آورنده کلسترول خون : دم کرده 30 گرم گل همیشه بهار در یک لیتر آب اگر تماماً در یک روز مصرف شود پائین آورنده کلسترول خون است.
يکشنبه 31/3/1388 - 1:44
دانستنی های علمی
مشخصات گیاه شناسی :
گیاه کوچکی است که برگ های فوقانی ساقه آن باریک و بدون دندانه بوده ولی برگ های قاعده ای دارای بریدگی های عمیق بوده گل ها لوله ای شکل و آبی رنگ می باشند و در مجموعه هایی که کاپیتول نامیده می شوند قرار می گیرند. گل آذین را برگ هایی کوچک و همپوشان که در حاشیه مژه دار هستند فرا می گیرند.
انتشار جغرافیایی :
در بسیاری از مناطق کشور از جمله نواحی شمال کشور، تهران، خراسان و بلوچستان و آذربایجان می توان این گیاه را مشاهده کرد. گیاه مذکور در داخل مزارع گندم فراوان می باشد و وجه تسمیه این گیاه نیز همین است.
ترکیبات شیمیایی :
در ترکیب شیمیایی این گیاه عناصر معدنی همچون منگنز، پتاسیم، فسفر و ... دیده می شود. از طرف دیگر ترکیبی موسوم به سنتورین در این گیاه وجود دارد که خاصیت تب بر دارد.
قسمت مورد استفاده :
تمامی قسمت های گیاه از جمله گل ها و میوه اثر دارویی دارند.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1.شستشوی چشم : از دم کرده گل این گیاه به همراه 5 گرم گل اکلیل و 10 گرم برگ بارهنگ که در 25 گرم آب به مدت 15 دقیقه می جوشد محلولی بدست می آید که از آن برای شستشوی چشم استفاده می شود.
2.درمان التهابات پلک ها : دم کرده گل های این گیاه با استعمال خارجی بر روی پلک ها به کار برده شود التهاب آنان را رفع می نماید.
3.درمان یبوست : میوه گل گندم اثر مُسهل داشته و یبوست را رفع می نماید.
يکشنبه 31/3/1388 - 1:43
دانستنی های علمی
مشخصات گیاه شناسی :
گیاهی است با پیازی نسبتاً بزرگ و گوشتی که برگ های باریک و دراز آن که همپوشان نیز هستند مستقیماً از آن خارج می شوند. گل های گلی رنگی گیاه که از وسط برگ ها ظاهر می شوند قبل از فرا رسیدن کامل فصل بهار به عرصه می رسند و وجه تسمیه گیاه نیز به همین است. میوه گیاه کپسولی است شمال سه خانه که واجد دانه های فراوان می باشد.
انتشار جغرافیایی :
این گیاه در ایران رویش ندارد ولی گونه های دیگر آن از جمله C.speciosum و C .Luteum در نواحی شمال ایران می رویند که تا حدودی همان اثرات دارویی را دارند.
ترکیبات شیمیایی :
پیاز این گیاه موسیلاژ نشاسته و ماده سمی موسوم به کولشی سین دارد. این ترکیب فوق العاده سمی بوده و خاصیت سرطان زایی برای آن در نظر گرفته اند. از این حیث در استفاده دارویی از این گیاه باید نهایت دقت و توجه را نمود.
قسمت مورد استفاده :
دانه های گیاه تحت نظر پزشک مصرف دارویی دارند.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1.درمان نقرس : سورنجان یا گل حسرت مهمترین داروی گیاهی برای درمان نقرس می باشد و از این رو آن را داروی اختصاص درمان نقرس می دانند. به این منظور مصرف تنطور دانه های گل حسرت ( دانه له شده در الکل ) تجویز می گردد. مصرف روزانه 30 تا 40 قطره از تنطور در روزهای اولیه که بعداً آن را به میزان 10 تا 15 قطره در روز نیز اضافه نمود در این مورد حداکثر نتیجه را دارد.
يکشنبه 31/3/1388 - 1:42
دانستنی های علمی
مشخصات گیاه شناسی :
گیاهی است با ساقه گوشتی و کلفت قهوه ای رنگ که برگ های کوچک و فلسی زرد رنگ بر روی آن قرار گرفته اند و این ساقه در قاعده به غده متورمی ختم می شود.
فقدان رنگ سبز در این گیاه که به دلیل عدم وجود کلروفیل است مشخصه اصل این گیاه به شمار می آید و به همین علت نیز این گیاه یک گیاه انگلی است زیرا خود قادر به ساخت غذای خویش نبوده و باید از گیاهان دیگر تغذیه نماید. این عمل توسط ریشه ها مکنده گیاه که هاستوریوم نامیده می شوند و از ریشه غده ای گیاه خارج می گردد انجام می گیرد. گل های زرد رنگ گل جالیز شباهت زیادی به گل های گل میمون دارد.
انتشار جغرافیایی :
ترکیبات شیمیایی :
قسمت مورد استفاده :
ریشه غده ای گیاه مورد مصرف طبی دارد.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1.درمان تشنج : جوشانده ریشه غده ای گیاه اثر ضد تشنج دارد. البته امروزه استفاده دارویی از آن منسوج شده است.
2.درمان بیماری های روده ای : از قدیم الایام جوشانده ریشه غده ای این گیاه برای درمان برخی التهابات روده ای به کار می رفته است. البته این استفاده دارویی نیز در حال حاضر منسوخ شده است.
يکشنبه 31/3/1388 - 1:42
دانستنی های علمی
مشخصات گیاه شناسی :
گیاهی است با برگ های واجد بریدگی های رشته ای، گل های زیبای آن قرمز متمایل به نارنجی می باشند که بعد از خشک شدن زرد رنگ می شوند. این گیاه پراکنش وسیعی داشته و می توان ان را در کنار معابر و کنار جاده ها و ... مشاهده نمود.
انتشار جغرافیایی :
گیاه مذکور را می توان در بیشتر قسمت های ایران مشاهده نمود در اطراف تهران و کرج، در شمال کشور در شمال غرب آذربایجان و در جنوب در نواحی بوشهر، اصفهان، شیراز و حتی بلوچستان رویش وسیعی دارد.
ترکیبات شیمیایی :
به نظر می رسد ماده مؤثر موجود در این گیاه دارویی ماده ای مشابه با آدونیدین باشد که در گونه Adonis vernalis یافت می شود البته اثر ماده یافت شده به مراتب کمتر از آدونیدین است. لازم به ذکر است آدونیس بهاره یا Adonis vernalis که گیاه دارویی بسیار عالی است در ایران رویش نداشته و بومی اروپاست.
قسمت مورد استفاده :
تقریباً قسمت های آن مورد استفاده قرار می گیرد خصوصاً سرشاخه های گلدار.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1.درمان بیماری های قلبی : فراورده های آدونیس را می توان برای درمان بسیاری از ناراحتی های قلبی از جمله ورم ماهیچه های قلب ( میو کاردیت )، تپش قلب، نارسائی های دریچه میترال و ... به کار برد، به این منظور می توان از دم کرده 2 تا 4 گرم آن در 200 گرم آب مقطر که در روز چند بار مصرف می شود استفاده نمود. همچنین می توان عصاره تازه گیاه را مستقیماً مصرف نمود ولی با توجه به مزه بسیار تلخ آن بهتر است عصاره مذکور در کمی آب قند حل شده و مصرف شود.
2.درمان سنگ کلیه : با توجه به اینکه آدونیس یک ادار آوری قوی می باشد مصرف دم کرده یا عصاره روان آن می توان سنگ کلیه را درمان نماید.
3.درمان یبوست : آدونیس را به شکل دم کرده یا عصاره روان می توان به عنوان ملین نیز مصرف نمود.
يکشنبه 31/3/1388 - 1:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته