• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 606
تعداد نظرات : 112
زمان آخرین مطلب : 3476روز قبل
اخبار

“این هم بازی جدید است؟” این تک‌گزاره جالب‌توجه محمدرضا شجریان خواننده مشهور ایرانی در واکنش به اعتصاب غذا و تحصن نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس ششم بود.گزاره‌ای که روزنامه شرق در همان روزهای داغ منتشر کرد و البته خیلی زود با خودسانسوری‌های معمول رسانه‌ای آن روزها به فراموشی سپرده شد.چیزی که ظاهرا بخشی از جماعت سیاسیون ایرانی کوچکترین علاقه‌ای به تکرار و یادآوری آن ندارند.

جنجال بر سر ربنای شجریان و بازگشایی خانه سینما، دو اتفاق رسانه‌ای این روزهاست. در هر دو اتفاق هدر رفتن بخش مهمی از انرژی رسانه‌های ایرانی به بحث و گفتگو در مورد مسائل حل نشدنی یا از قبل حل‌شده‌ مشخص و واضح است.

“این هم بازی جدید است؟” این تک‌گزاره جالب‌توجه محمدرضا شجریان خواننده مشهور ایرانی در واکنش به اعتصاب غذا و تحصن نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس ششم بود.گزاره‌ای که روزنامه شرق در همان روزهای داغ منتشر کرد و البته خیلی زود با خودسانسوری‌های معمول رسانه‌ای آن روزها به فراموشی سپرده شد.چیزی که ظاهرا بخشی از جماعت سیاسیون ایرانی کوچکترین علاقه‌ای به تکرار و یادآوری آن ندارند.

به

این فقط یک نشانه برای عدم وابستگی و حتی تمسخر یک جریان فرهنگی و سیاسی خاص از سوی محمدرضا شجریان است. جریانی که ظاهرا به شدت به منتسب کردن شجریان به خودش علاقه‌مند است و  از واکنش‌های عصبی و دفعی او هم سرخورده هم نمی‌شود.

امسال دوباره قبل از شروع ماه رمضان بحث پخش ۵ دقیقه آواز «ربنا»ی محمدرضا شجریان از تلویزیون ایران در هنگام افطار به سطح رسانه‌ها کشانده است.بحث مطول و بیهوده‌ای که  ویژگی‌های رسانه‌ای و هنری شجریان کاملا مشخص می‌:کند که چگونه به سطح اول رسانه‌های عامه‌پسند ایرانی راه پیدا کرده است، اما این که این تلاش عوامانه تکراری چگونه با تلاش بی‌حدوحصر یک خبرگزاری به رئیس سازمان صداوسیما و نمایندگان مجلس کشیده شده است یک نمونه مطالعاتی قابل‌توجه است.

ضرغامی البته با رندی همیشگی‌اش امروز به سوال احتمال پخش ربنای شجریان این‌”گونه پاسخ داد:” این سوال برای ۱۰ سال پیش است”

گفتگو در مورد مساله‌ای که اساسا تصمیم‌گیری در مورد آن کاملا از قبل مشخص شده است با توهم ایجاد فشار رسانه‌ای بر روی سازمان صداوسیما البته نگاه خوش‌بینانه با ماجراست.دست‌وپازدن‌های بیهوده عناصر یک جریان سیاسی برای چسباندن یک چهره عامه‌پسند رسانه‌ای که عدم وابستگی و دشمنی‌اش را با این جریان بارها فریاد زده است، اگر چه در دوره تبلیغات انتخاباتی با پیش‌زمینه تلاش معمول برای رای‌آوری به هر نحو قابل ندیده‌گرفتن بود، اما  امروز در حالی که عملا اثباتی بر سطح دغدغه خاص فرهنگی جریانی است که در همه این سالها طبق یک مد رسانه‌ای، به روشنفکری مشهور شده است، نمایش واضحی هم از به هدر رفتن جریان رسانه‌ای در ایران است.واضح است که با تغییر دولت تغییری در سیاست‌های صداوسیما به وجود نخواهد آمد و واضح است که صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، راضی به پخش صدای شجریانی که واضحا به مهمترین آرمان‌های نظامی که قرار است تریبونش باشد توهین و تعرض می‌کند نخواهد شد.

و این تازه در شرایطی است که تلاش برخی رسانه‌ها در راضی کردن خود شجریان به پخش ربنا را ندیده بگیریم و نخواهیم به تصور کودکانه برخی رسانه‌ها در منتظر بودن ضرغامی برای اجازه شخص شجریان قهقه سر دهیم.

نمونه همین جریان را در ماه‌های اخیر بر سر ماجرای پردامنه‌ای به نام «بازگشایی دوباره خانه سینما» مشاهده می‌کنیم. بحثی که حالا به فاصله یک ماه مانده به تغییر دولت، بیهودگی آن مشخص‌تر شده است.در ماه‌های اخیر بحث در مورد بازگشایی خانه سینما عملا تبدیل به تکرار مکرراتی بیهوده شده است که هر روز تیتر اول روزنامه‌ها و مجلات سینمایی و سرویس‌های فرهنگی خبرگزاری‌ها و سایت‌ها می‌شود، بدون اینکه عملا قدمی در بازگشایی یا تصمیم به تعطیلی ثابت خانه سینما برداریم. از شخص اول اجرایی کشور تا اصلی‌ترین مقام تصمیم‌گیرنده سینما در ایران هر روز به یکدیگر نامه‌نگاری می‌کنند و عده‌ای در تلاش برای بازگشایی  و عده‌ای هم در تلاش برای عدم بازگشایی این نهادسینمایی تلاش خستگی‌ناپذیری در مصاحبه کردن با رسانه‌ها انجام می‌دهند.

دولت تا یک ماه دیگر تغییر خواهد کرد و طبیعتا و بداهتا وزارت ارشاد هم تغییر می‌کند و اگر از گزینه‌های فضایی و تخیلی این روزها مثل علی مطهری چشم‌پوشی شود وزارت ارشاد و معاونت سینمایی و سازمان سینمایی در اختیار جریانی قرار خواهد گرفت که حتی اگر معتقد به بازگشایی دوباره خانه سینما نباشد برای نمایش تفاوت رویکرد فرهنگی با دولت قبل به احتمال بالایی خانه سینما را دوباره خواهد گشود و همه این انرژی‌ها و تلاش‌ها و مصاحبه‌ها و گفتگو‌ها و خبرها در مورد بازگشایی یا بازنگشایی خانه سینما عملا به آرشیو بیهوده‌گری‌های تاریخی منتقل خواهد شد در حالی که تاریخ انقضای همه این بحث‌ها همین الان هم بالای آن خورده است.

این دو نمونه‌های کاملا واضحی از صرف انرژی بیهوده و تلاش بی‌فایده از سوی رسانه‌های ایرانی است.

شجریان ۱۰ سال پیش گفتگوی مفصلتری با بی.بی‌سی فارسی داشت و صراحتا موضعش را درمورد نظام حکومتی و اعتقادی ایران اعلام کرد:” از همان ابتدا مخالف آقای خمینی و انقلابش بودم.” شجریان در طول سی‌سال فعالیت بعد از انقلابش با هیچ ممانعتی برای تولید و پخش آثار موسیقیایی مواجه نشد.

قشری از جماعت فعالی که هر سال در هر کنسرت شجریان شرکت می‌:کنند و در پایان کنسرت طبق یک سنت قابل مطالعه، فریاد «مرغ‌سحر مرغ‌سحر» سر می‌دهند ظاهرا این روزها رسانه‌های ما را جهت می‌دهند.

خانه سینما اگر هم تا قبل از این ماهیتش سیاسی نبود؛ حالا دیگر با ماجراهای این چند ماهه عملا تبدیل به نهادی برای گروکشی و رو‌:کم‌کنی‌های سیاسی شده است.

 (کلمه) 

پنج شنبه 7/6/1392 - 20:13
اخبار
حسین فریدون: سمتی در دولت ندارم

برادر روحانی دقیقا چه کاره است؟!+تصاویر

برادر رییس جمهور توضیح نداد که اگر مسئولیتی در دولت ندارد و قرار هم نیست که سمتی به او واگذار شود با چه عنوانی در اکثر برنامه های رییس جمهور در کنار او حضور دارد.
برادر حسن روحانی انتصاب خود را در هر سمتی در دولت یازدهم تکذیب کرده است.

حسین فریدون در پاسخ به این سئوال که شما با چه سمتی هم اکنون در دولت فعالیت می کنید، گفته است "در دولت مسئولیتی را بر عهده ندارم."

پیش از این عنوان شده بود که روحانی در حکمی برادر خود را به عنوان مسئول بازرسی نهاد ریاست جمهوری منصوب کرده است.

او اما این سمت را نیز تکذیب کرده و در پاسخ به این سئوال که گویا قرار است در سمت دفتر بازرسی ویژه نهاد ریاست جمهوری مشغول به کار شوید، گفته است "چنین حکمی برای ما من صادر نشده است و بحثی هم درباره واگذاری سمت جدید به من وجود ندارد."

برادر رییس جمهور توضیح نداد که اگر مسئولیتی در دولت ندارد و قرار هم نیست که سمتی به او واگذار شود با چه عنوانی در اکثر برنامه های رییس جمهور در کنار او حضور دارد.

فریدون در سال های ابتدایی بعد از انقلاب فرماندار نیشابور و سپس فرماندار کرج بوده است، پس از آن به مدت ۸ سال به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی فعالیت داشت و چند سال هم از سفرای ایران در سازمان ملل متحد بود و سپس مشاور وزیر امور خارجه شد. او در سال های مشاور رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.

گفتنی است برادر رییس جمهور در بیشتر جلسات مهم دولت در آغازین روزهای فعالیت آن از جمله در جلسات رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزرای پیشنهادی رییس جمهور و حتی در اولین جلسه هیات دولت با حضور وزرا و معاونان جدید حضور داشته است. 










 
 
http://www.seratnews.ir/ 
چهارشنبه 6/6/1392 - 12:49
اخبار
وقتی تحقق اعتدال همسنگ با بازگشت فراریان پنداشته می‌شود!

اون فتنه‌گر که پاکه؛ از محاسبه چه باکه؟!

سوال مطرح در این باره اینست که اگر آن عده از متواریان و فراریان پناه برده به خارج از کشور، به حقانیت و بی گناهی خود یقین داشتند؛ پس چرا فرار را بر قرار ارجح دانسته و از حسابرسی شانه خالی نمودند؟!
"گروه سیاسی صراط" - «آنها که آماده بازگشت هستند راهشان را تسهیل کنیم». این سخن حسن روحانی درباره بخشش و گذشت از برخی فراریان خارج از کشور در حالی عنوان می شد که تنها ساعاتی از انتخابش بعنوان هفتمین ریاست جمهوری ایران گذشته بود.

حال با گذشت تقریباً یکماه از آن زمان، سید محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت یازدهم، در اظهاراتی مشابه و در پاسخ به خبرنگاری که موضع وی در قبال بازگشت متواریانی که در جریان فتنه 88 کشور را ترک کرده بودند را جویا شد؛ گفت: «ان‌شاءالله ترس بی‌مورد کلیه کسانی را که خلافی مرتکب نشدند حل می‌کنیم و هر کسی خلافی نداشته باشد تضمین می‌کنیم که مشکلی پیدا نمی‌کند.»



این در حالیست که چندی پیش حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضا در جمع خبرنگاران در واکنش به موضع و رفتار طلبکارانه فتنه‌گران فراری و تلاش آنها برای بازگشت کشور تاکید کرده بود که هر فتنه‌گری که قصد بازگشت به کشور را داشته باشد ابتدا باید در محاکم قضایی محاکمه و به سزای خیانت و جرم خود برسد.

به گزارش گروه سیاسی صراط، اولین شبهه اساسی که با شنیدن اظهارات فوق در ذهن خودنمایی می کند اینست که اگر آن عده از متواریان و فراریان پناه برده به خارج از کشور، به حقانیت و بی گناهی خود یقین داشتند؛ پس چرا فرار را بر قرار ارجح دانسته و از حسابرسی شانه خالی نمودند؟!

همگان واقفند که جمعی از وزراء تأیید یا رد صلاحیت شده از سوی مجلس شورای اسلامی که پیشتر در ستاد دو تن از کاندیداهای شکست خورده و البته معترض به نتایج انتخابات سال 88 فعالیت داشتند، با اعلام برائت از فتنه و اعراض از فتنه گران، نه تنها همچون عده ای معلوم الحال، به سایر کشورها متواری نشدند، بلکه 4 سال بعد توانستند در کمال اطمینان خاطر و بی باکی از مؤاخذه احتمالی، کرسی ریاست بسیاری از وزارتخانه ها را از آن خود کنند.





با این وجود چگونه می توان ترس و تردید از سرزنش و محاکمه احتمالی معدود فراریان - ظاهراً بی‌گناه! - پناهنده به سایر کشورها را به مثابه توجیهی در بازگشت بی قید و شرط این قبیل متواریان عنوان نمود؟! 

در پایان شایان ذکر آنکه، مثلی معروفی‎ست که می گوید: «سر بی گناه تا پای چوبه دار می رود اما بالای دار نمی رود» یا «آنکس که پاک است از محاسبه چه باک است». در چنین شرایطی اگر "چیزکی" در پرونده فراریان و گریختگان متواری از کشور نبود، یقین بدانید که خیلی "چیزها" پشت سرشان گفته نمی شد و فتنه 88 در همان اوان شکل گیری نطفه‌اش، دارفانی را وداع می گفت.
  
در این میان امید است که به اسم اعتدال و میانه روی، از برخورد عادلانه و قاطعانه با ضربه زنندگان به انقلاب و هزینه سازان برای جمهوری اسلامی اغماض نشده و مجدداً سیاست تساهل و تسامح و مماشات بر فضای تصمیم گیری کشور سایه نیافکند.
چهارشنبه 6/6/1392 - 12:42
اخبار
نهاوندیان هم نماینده دولت است هم بخش خصوص

اولین ابوالمشاغل دولت روحانی متولد شد!

نهاوندیان یکی از مهم ترین و موثرترین افراد دولت، همزمان ریاست بزرگترین تشکیلات سیاست‌گذار بخش خصوصی کشور را هم حفظ کرده است.
"گروه سیاسی صراط" - انتصاب محمد نهاوندیان به سمتی که شاید بعد از پیروزی روحانی کمتر کسی پیش بینی آن را می کرد، در ادامه با حاشیه دیگری همراه شد که به نظر می رسد به تولد اولین ابوالمشاغل دولت یازدهم ختم شود.

به گزارش گروه سیاسی صراط، نهاوندیان که پیشتر از او به عنولان یکی از اعضای تیم اقتصادی حسن روحانی یاد می شد، در اولین روز از آغاز دوره ریاست جمهوری یازدهم، همزمان به دو سمت رییس دفتر رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب شد.

دو سمت مذکور را در سال آخر دولت احمدی نژاد به ترتیب سیدحسن موسوی و حمید بقایی بر عهده داشتند که از قضا هر دوی آنها پیش از این سمت ها، رییس سازمان میراث فرهنگی بوده اند. قبل از آنها نیز هر دو سمت بر عهده اسفندیار رحیم مشایی بود.

به این ترتیب نهاوندیان در اولین روز فعالیت دولت جدید جانشین حاشیه سازترین افراد دولت پیشین شد.

البته دو سمت نهاوندیان به اندازه ای با هم در ارتباطند که عده ای معتقدند نباید برای این دو سمت دو فرد مجزا در نظر گرفت. اما انتصاب او از این جهت غیرمنتظره بود که با وجود سابقه اقتصادی اش، برای پستی انتخاب شد که هرگز ارتباطی به تیم اقتصادی رییس جمهور ندارد.

با این وجود از شواهد امر پیداست که او از تیم اقتصادی دولت جدا نشده و قرار است در این حوزه نیز همچنان که پیش بینی می‌شد، فعالیت کند.

رییس دفتر روحانی پیش از ورود به دولت یازدهم از سال 86 رییس اتاق بازگانی ایران بوده است. در جلسه پرحاشیه ای که هفته گذشته برای تصمیم گیری در خصوص ماندن یا نماندن او در سمت او در این اتاق انجام گرفت، ریاست نهاوندیان با اجماعی غیرمرسوم تمدید شد و به این ترتیب یکی از مهم ترین و موثرترین افراد دولت، همزمان ریاست بزرگترین تشکیلات سیاست گذار بخش خصوصی کشور را هم حفظ کرد.

ریاست او بر اتاق بازرگانی ایران همزمانی با سمت های دولتی اش تردیدهای فراوانی را در خصوص پویایی بخش خصوصی به وجود آورده است؛ به ویژه آنکه خود نهاوندیان در همان جلسه ای که ریاستش بر اتاق بازرگانی تمدید شد در اظهاراتی از اعضای هیات خواست تا ضمن هماهنگی با دولت، گلایه های خود را به بیرون منتقل نکنند!

به گفته او، "زمانی اتاق بازرگانی فقط گلایه می‌کرد، اما امروز لازم است با اعضای اتاق برخورد مسئولان داشته باشند و نظم و انسجام جدی درون‌سازمانی داشته باشند، نباید حرف خانواده را در بیرون مطرح کرد، داخل خانواده هر نظری می‌توان داد، اما خروجی سازمان نباید با حرف حاکمیت متناقض باشد."

با این وجود علی درستکار، سخنگوی اتاق بازرگانی ایران منع قانونی این دو انتصاب همزمان را رد کرده و گفته است "شغل دوم مربوط به کسانی می‌شود که شغل اول آنها هم دولتی باشد یعنی به طور همزمان دو شغل دولتی داشته باشند و موضوع دوم این است که از دو جا حقوق بگیرند درحالی که رؤسای اتاق‌های بازرگانی حقوق بگیر نیستند."

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که به فرض پذیرش اینکه حضور نهاوندیان در هر دو سمت خود در بخش خصوصی و دولتی منع قانونی نداشته باشد، چطور می توان یکی از تصمیم سازان اقتصادی دولت را در راس مهم ترین نهاد سیاستگذار بخش خصوصی هم قرار داد؟

به طور مثال اگر نظر و خواسته بخش خصوصی در مورد یک موضوع خاص، با نظر و برنامه دولت یکی نباشد، چه اتفاقی خواهد افتاد. با نگاهی دیگر آیا اساسا امکان اعتراض بخش خصوصی و طرح خواسته های مرسوم این بخش از دولت وجود خواهد داشت؟

گفتنی است نهاوندیان به عنوان رییس اتاق بازرگانی ایران، عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های اصل 44، عضو شورای پول و اعتبار، عضو شورای اقتصاد و عضو هیات امنای حساب ذخیره ارزی نیز به شمار می رود.

در دولت احمدی نژاد تعدد شغل برخی دولتمردان مانند غلامحسین الهام، علی نیکزاد و اسفندیار رحیم مشایی بارها مورد سوال و انتقاد قرار گرفته بود.

محمد نهاوندیان  از سال 80 تا 84 مشاور اقتصادی خاتمی بود و در سال 85 سفر او به آمریکا با حاشیه‌ها و واکنش‌های فراوانی روبه رو شد.
چهارشنبه 6/6/1392 - 12:38
اخبار

ساخت مجسمه هاشمی رفسنجانی!  +عکس

ساخت مجسمه اکبرهاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت به سفارش موزه شهید بهشتی و در ابعاد واقعی چهارم شهریورماه به پایان رسیده و روز ششم شهریور – امروز - این مجسمه در جایگاه خود در موزه شهید بهشتی نصب خواهد شد.


چهارشنبه 6/6/1392 - 12:24
طنز و سرگرمی
چهارشنبه 6/6/1392 - 11:45
سخنان ماندگار

الحَمدُ لِلّهِ أهلِ الحَمدِ وَ أحلاهُ، وَ أسعَدُ الحَمدِ وَ أسراهُ، وَ أکرَمُ الحَمدِ وَ أولاهُ.

الواحدُ الاحدُ الأحَدُ الصَّمَدُ، لا والِدَ لَهُ وَ لا وَلَدَ.

سَلَّطَ المُلوکَ وَ أعداها، وَ أهلَکَ العُداةَ وَ أدحاها، وَ أوصَلَ المَکارِمَ وَ أسراها، وَ سَمَکَ السَّماءَ وَ عَلّاها، وَ سَطَحَ المِهادَ وَ طَحاها، وَ وَطَّدَها وَ دَحاها، وَ مَدَّها وَ سَوّاها، وَ مَهَّدَها وَ وَطّاها، وَ أعطاکُم ماءَها وَ مَرعاها، وَ أحکَمَ عَدَدَ الاُمَمِ وَ أحصاها، وَ عَدَّلَ الأعلامَ وَ أرساها.

الاِلاهُ الأوَّلُ لا مُعادِلَ لَهُ، وَلا رادَّ لِحُکمِهِ، لا إلهَ إلّا هُوَ، المَلِکُ السَّلام، المُصَوِّرُ العَلامُ، الحاکِمُ الوَدودُ، المُطَهِّرُ الطّاهِرُ، المَحمودُ أمرُهُ، المَعمورُ حَرَمُهُ، المَأمولُ کَرَمُهُ.

عَلَّمَکُم کَلامَهُ، وَ أراکُم أعلامَهُ، وَ حَصَّلَ لَکُم أحکامَهُ، وَ حَلَّلَ حَلالَهُ، وَ حَرَّمَ حَرامَهُ.

وَ حَمَّلَ مُحَمَّداً (صَلَّ اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) الرِّسالَةَ، وَ رَسولَهُ المُکَرَّمَ المُسَدَّدَ، ألطُّهرَ المُطَهَّرَ.

أسعَدَ اللهُ الاُمَّةَ لِعُلُوِّ مَحَلِّهِ، وَ سُمُوِّ سُؤدُدِهِ، وَ سَدادِ أمرِهِ، وَ کَمالِ مُرادِهِ. أطهَرُ وُلدِ آدَمَ مَولوداً، وَ أسطَعُهُم سُعوداً، وَ أطوَلُهُم عَموداً، وَ أرواهُم عوداً، وَ أصَحُّهُم عُهوداً، وَ أکرَمُهُم مُرداً وَ کُهولاً.

صَلاةُ اللهِ لَهُ لِآلِهِ الأطهارِ مُسَلَّمَةً مُکَرَّرَةً مَعدودَةً، وَ لِآلِ وُدِّهِمُ الکِرامِ مُحَصَّلَةً مُرَدَّدَةً ما دامَ لِالسَّماءِ أمرٌ مَرسومٌ وَ حَدٌّ مَعلومٌ.

أرسَلَهُ رَحمَةً لَکُم، وَ طَهارَةً لِأعمالِکُم، وَ هُدوءَ دارِکُم وَ دُحورَ، عارِکُم وَ صَلاحَ أحوالِکُم، وَ طاعَةً لِلّهِ وَ رُسُلِهِ، وَ عِصمَةً لَکُم وَ رَحمَةً.

اِسمَعوا لَهُ وَ راعوا أمرَهُ، حَلِّلوا ما حَلَّلَ، وَ حَرِّموا ما حَرَّمَ، وَ اعمِدوا  رَحِمَکُمُ اللهُ  لِدَوامِ العَمَلِ، وَ ادحَروا الحِرصَ، وَ اعدِموا  الکَسَلَ، وَ ادروا السَّلامَةَ وَ حِراسَةَ مُلکِ وَ رَوعَها، وَ هَلَعَ الصُّدورِ وَ حُلولَ کَلِّها وَ هَمِّها.

هَلَکَ وَ اللهِ أهلُ الاِصرارِ، وَ ما وَلَدَ والِدٌ لِلاِسرارِ، کَم مُؤَمِّلٍ أمَّلَ ما أهلَکَهُ، وَ کَم مالٍ وَ سِلاحٍ أعَدَّ صارَ لِلأعداءِ عُدَّةً وَ عُمدَةً.

اَللّهُمَّ لَکَ الحَمدُ وَ دَوامُهُ، وَ المُلکُ وَ کَمالُهُ، لااِلهَ إلّا هُوَ، وَسِعَ کُلَّ حِلمٍ حِلمُهُ، وَ سَدَّدَ کُلُّ حُکمٍ حُکمُهُ، وَ حَدَرَ کُلَّ عِلمٍ عِلمُهُ.

عَصَمَکُمُ وَ لَوّاکُم، وَ دَوامَ السَّلامَةِ أولاکُم، وَ لِلطّاعَةِ سَدَّدَکُم، وَ لِلاِسلامِ هَداکُم، وَ رَحِمَکُم وَ سَمِعَ دُعاءَکُم، وَ طَهَّرَ أعمالَکُم، وَ أصلَحَ أحوالَکُم.

وَ أسألُهُ لَکُم دَوامَ السَّلامَةِ، وَ کَمالَ السَّعادَةِ، وَ الآلاءَ الدّارَةَ، وَ الاَحوالَ السّارَّةَ، وَ الحَمدُ لِلّهِ وَحدَهُ.

ترجمه خطبه

ستایش مخصوص خدایی است که سزاوار ستایش و مآل آن است. از آنِ اوست رساترین ستایش و شیرین ترین آن و سعادت بخش ترین ستایش و سخاوت بار ترین(و شریف ترین) آن و پاک ترین ستایش و بلند ترین آن و ممتاز ترین ستایش و سزاوارترین آن.
یگانه و یکتای بی نیاز(ی که همه نیازمندان و گرفتاران آهنگ او نمایند). نه پدری دارد و نه فرزندی.
شاهان را (به حکمت و آزمون) مسلّط ساخت وبه تاختن واداشت. و ستمکاران (و متجاوزان) را هلاکت نمود و کنارشان افکند. و سجایای بلند را (به خلایق) رسانید و شرافت بخشید. و آسمان را بالا برد و بلند گردانید. بستر زمین را گشود و گسترش داد و محکم نمود و گسترده ساخت. آن را امتداد داد و هموار کرد و (برای زندگی) آماده و مهیّا فرمود. آب و مرتعش را به شما ارزانی داشت. تعداد اقوام را (برای زندگی) آماده و مهیّا فرمود. آب و مرتعش را به شما ارزانی داشت. تعداد اقوام را (برای زندگی در آن) به درستی. (و حکمت) مقرّر فرمود و بر شمار (یکایک) آنان احاطه یافت. و نشانه های بلند (هدایت) مقرّر فرمود و آنها را بر افراشته و استوار ساخت.
معبود نخستین که نه او را هم طرازی است و نه حکمش را مانعی. خدایی نیست جز او، که پادشاه است و (مایۀ) سلامت، صورتگر است و دانا، فرمانروا و مهربان، پاک و بی آلایش. فرمانش ستوده است و حریم کویش آباد (به توجّه پرستندگان و نیازمندان) است و سخایش مورد امید.
کلامش را به شما آموخت و نشانه هایش را به شما نمایاند. و احکامش را برایتان دست یافتنی نمود. آنچه روا بود حلال و آنچه در خور ممنوعیت بود، حرام شمرد.
بار رسالت را بر دوش محمّد(صلّی الله علیه و آله) افکند. (همان) رسول گرامی که بدو سروری و درستی (در گفتار و کردار و رفتار) ارزانی شده، پاک و پیراسته است.
خداوند این امّت را  به خاطر برتریِ مقام و بلندیِ شرف و استواری دین او و کامل بودنِ آرمانش سعادت بخشید. او بی آلایش ترین فردِ از آدمیان در هنگامه ولادت و فروزنده ترین ستاره یمن و سعادت است. او بلند پایه ترین آنان (در نیاکان) است و زیباترین آنها در (نسل و) شاخسار. و درست پیمان ترین و کریم ترین آنان است در نوجوانی و بزرگسالی.
درود خداوند از آن او و خاندان پاکش باد، درودی خالص و پی در پی و مکرّر (برای آنان) و برای دوست داران بزرگوارشان، درودی ماندگار و پیوسته، (برای همیشه:) تا وقتی که برای آسمان حکمی مرقوم است و نقشی مقرّر.
او فرستاد تا تا برایتان رحمتی باشد و مایه پاکیزگی اعمالتان و آرامش سرای (زندگی) شما و بر طرف شدن نقاط ننگ (: و شرم آور کار)تان. و تا مایه صلاح حالتان باشد و اطاعت شما از خدا و رسولانش و موجب حفظ شما و رحمتی (بس بزرگ و فراگیر).
از او فرمان برید و بر دستورش مواظبت ورزید. آنچه را حلال دانست، حلال و هر چه را حرام داشت حرام بشمارید. خدایتان رحمت کند؛ آهنگ کوششی پیوسته نمایید و آزمندی را از خود برانید و تنبلی را وا نهید. رسم سلامت و حفظ حاکمیّت و بالندگی آن را – و آنچه را که موجب دغدغه سینه ها (:و تشویش دلها) و روی کردِ درماندگی و پریشانی به سوی به آنهاست – بشناسید.

منابع:
1- نهج السّعادة، به نقل از کتاب «مجموعة ادبیة» تألیف محی الدّین محمد بن عبد القاهر بن الموصلی الشهروزی

کتاب ناقل بخش آغازین خطبه:
1- مناقب آل ابی طالب (ابن شهر آشوب)
2- الصراط المستقیم
3- نهج الایمان (زین الدّین علی بن یوسف بن جبر)
4- بحار الانوار
5- منهاج البراعة

سه شنبه 5/6/1392 - 18:37
شخصیت ها و بزرگان

 خبرگزاری فارس شعر منتشر نشده‌ای از شهریار درباره رهبر انقلاب به همراه دست خط این شاعر را منتشر کرد. این شعر به همراه متن تقدیمی شهریار به شرح زیر است:

بر آستان والای آیت الله خامنه‌ای ریاست جمهوری اسلامی محبوب و امام جمعه بزرگوار تهران تقدیم و توفیق روزافروز ایشان و امام امت و رزمندگان اسلام را شب و روز به دعا مسئلت می‌نمایم. 

رشگم آید كه تو حیدر بابا 
بوسی آن دست كه خود دست خداست 

راستان دست چپ از وی بوسند 
كه خدا بوسد از او دست براست 

در امامت به نماز جمعه 
صد هزارش بخدا دست دعاست 

من بیان هنرم، یك دل و بس 
او عیان هنر از سر تا پاست 

او شب و روز برای اسلام 
پای پویا و زبان گویاست 

او چه بازوی قوی و محكم 
با امامی كه ره و رهبر ماست 

شهریارا سری افراز به عرش 
كو نگاهیش به (حیدربابا) ست 

تبریز- دوازدهم ذی‌الحجه/ 1407 هجری قمری مطابق هفدهم امرداد /1366 شمسی 
سیدمحمدحسین شهریار (در هشتاد و دو سالگی)

برای مشاهده هر تصویر در ابعاد بزرگتر بر روی آن کلیک نمایید.

 

سه شنبه 5/6/1392 - 18:35
شخصیت ها و بزرگان

روزنامه کیهان وصیتنامه رهبر معظم انقلاب در سال 1342 را به نقل از دفتر نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای منتشر کرده است.ازآنجا که ما در شرایط بحرانی و غیرعادی به سر می بردیم و هر لحظه ممکن بود خطری برای ما پیش بیاید، فردای آن روز نشستم و وصیت نامه خود را نوشتم. تا چند هفته پیش، از این وصیت نامه خبری نداشتم، لیکن آقاسیدجعفر آن را برایم آوردند و گفتند که پسرشان در لابلای کاغذهای قدیمی پیدا کرده است. این اصل وصیت نامه است...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه هنر ناب اسلامی ، متن این وصیت نامه زیبا، صمیمی و خواندنی  به شرح زیر است:

ازآنجا که ما در شرایط بحرانی و غیرعادی به سر می بردیم و هر لحظه ممکن بود خطری برای ما پیش بیاید، فردای آن روز نشستم و وصیت نامه خود را نوشتم. تا چند هفته پیش، از این وصیت نامه خبری نداشتم، لیکن آقاسیدجعفر آن را برایم آوردند و گفتند که پسرشان در لابلای کاغذهای قدیمی پیدا کرده است. این اصل وصیت نامه است که در بالای آن نوشته ام:

«وصیت نامه سیدعلی خامنه ای مرقومه لیله یکشنبه 27شوال 1382» (فروردین 1342 شمسی) یعنی فردا شب حادثه مدرسه فیضیه نوشته ام. متن وصیت نامه این است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«عبدالله علی بن جوادالحسینی الخامنه ای غفرالله لهما یشهد ان لااله الاالله وحده لا شریک له و ان محمداً صلی الله علیه و آله عبده و رسوله و خاتم الانبیاء و ان ابن عمه علی بن ابیطالب علیه السلام وصیه سیدالاوصیاء و ان الاحد عشر من اولاده المعصومین صلوت الله علیهم الحسن و الحسین و علی و محمد و جعفر و موسی و علی و محمدو علی و الحسن و الحجه اوصیائه و خلفائه و امناءالله علی خلقه و ان الموت حق و المعاد حق و الصراط حق و الجنه و النار حق و ان کل ما جاء به النبی صلی الله علیه و آله حق. اللهم هذا ایمانی و هو ودیعتی عندک اسئلک ان تردها الی و تلقیها ایای یوم حاجتی الیها بفضلک و کرمک.

مهم ترین وصیت من آن است که دوستان و عزیزان و سروران من، کسانی که بهترین ساعات زندگی من با آنان و یاد آنان سپری شده است، مرا ببخشند و بحل کنند و این وظیفه را به عهده بگیرند که مرا از زیر بار حقوق الناس رها و آزاد نمایند. ممکن است خود من نتوانم از همه کسانی که ذکر سوءشان بر زبانم رفته و یا بدگوئیشان را از کسی شنیده ام، حلیت بطلبم. این کار مهم و ضروری را باید دوستان و رفقای من برای من انجام دهند.

دارایی مالی من در کم هیچ است، ولی کفاف قرض های مرا می دهد. تفصیل قروض خود را در صفحه جداگانه یادداشت می کنم که از فروش کتب مختصر و ناچیز من ادا شود. هر کسی هم که مدعی طلبی از من شود، هر چند اسمش در آن صفحه نباشد، قبول کنند و ادا نمایند،... پنج شش سال نماز هر چه زودتر ادا و مرا از رنج این دین الهی راحت کنند (البته یقیناً آن قدر مقروض نبودم، ولی احتیاط کردم. (مبلغی به عنوان رد مظالم بابت قروض جزئی از یاد رفته به فقرا بدهند.

از همه اعلام و مراجع و طلاب و دوست و آشناها و اقوام و منسوبین من استحلال شود. (چون آن روزها نق و نوق علیه آقایان در جلسات زیاد بود که چرا فلانی اقدام نکرده، فلانی چرا این حرف را زده و این مطلب را گفته است، لذا خواستم از آقایان اعلام و مراجع حلیت طلب کنند.)

و گمان می کنم بهترین راه این کار آن است که عین وصیت نامه مرا در مجلسی عمومی که آشنایان من باشند، قرائت کنند. پدر و مادرم که در مرگ من از همه بیشتر عزادار هستند، به مفاد حدیث شریف اذا بکیت علی شیء فابک علی الحسین، به یاد مصائب اجدادمان از من فراموش نخواهند کرد ان شاءالله تعالی.

گویا دیگر کاری ندارم. اللهم اجعل الموت اول راحتی و آخر مصیبتی و اغفرلی و ارحمنی بمحمد و آله الاطهار.

العبد علی الحسینی الخامنه ای

(حالا صورت قرض هایم را که در صفحه جداگانه ای نوشته ام برایتان می خوانم):

حدود 100تومان، مقدس زاده بزاز (مشهد)

کمتر از 30تومان، خیاط گنگ (مشهد) 2یا 3تومان، عرب خیاط(قم)

مطابق دفتر دین، آقا شیخ حسن بقال کوچه حجتیه (قم) چون مرتب با او سر و کار داشتیم و نمی دانستیم چقدر به او بدهکاریم (گویا چند تومانی

آقای شیخ حسن صانعی (قم) 32تومان تقریباً

حاج شیخ اکبر هاشمی رفسنجانی (قم) (بیشترین پولی را که من آن زمان مقروض بودم، به آقای هاشمی بود. چون وضعش نسبتاً خوب بود، از او قرض می کردیم.)

مطابق دفتر دین، آقای مروارید کتاب فروش (قم)

مطابق دفتر دین، آقای مصطفوی کتاب فروش (قم)

10 تومان آقای علی حجتی کرمانی

شاید  5 تومان، محمد آقانانوا نزدیک منزل (مشهد)

   (   صراط  )

سه شنبه 5/6/1392 - 18:32
طنز و سرگرمی
آخر این هفته جشن ازدواج ما به پاست
با حضور گرم خود درآن صفا جاری کنید
ازدواج و عقد یک امر مهم و جدی است
لطفا از آوردن اطفال، خودداری کنید!

بر شکم صابون زده، آماده سازیدش قشنگ
معده را از هر غذا و میوه ای عاری کنید
تا مفصل توی آن جشن عزیز و با شکوه
با غذا و میوه آن جشن افطاری کنید
البته خیلی نباید هول و پرخور بود ها!
پیش فامیل مقابل آبروداری کنید!
میوه، شیرینی، شب پاتختی ام هم لازم بُوَد
پس برای صرفه جویی اندکی یاری کنید!
گر کسی با میوه دارد می نماید خودکشی
دل به حال ما و او سوزانده، اخطاری کنید!

موقع کادو خریدن، چرب باشد کادوتان
پس حذر از تابلو و ساعات دیواری کنید!
هرچه باشد نسبت قومی تان نزدیک تر
هدیه را هم چرب تر، از روی ناچاری کنید!
در امور زندگی، دینار اگر باشد حساب
کادو نوعی بخشش است، آن را سه خرواری کنید!

گرم باید کرد مجلس را، ازاین رو گاه گاه
چون بخاری بهر تنظیم دما، کاری کنید
ساکت و صامت نباشید و برای شعرها
کف زنید و از صداتان پرده برداری کنید!
چون که نام حیدر و زهرا و فرزندان شان
بر لب خواننده آمد خوش طرفداری کنید
کی دلش می خواهد آخر در بیاید سی دی اش؟
با موبایل خود مبادا فیلمبرداری کنید!

در نهایت، مجلس ما را مزین با حضور
بی ادا و منت و هرگونه اطواری کنید!
سه شنبه 5/6/1392 - 18:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته