• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 994
تعداد نظرات : 248
زمان آخرین مطلب : 5086روز قبل
طنز و سرگرمی

● قبل از ازدواج
خوابیدن تا لنگ ظهر
بی‌اجازه به سفر رفتن
خوردن بهترین غذاها بی‌منت
استراحت مطلق بی‌جر و بحث
دید و بازدید از مکان‌های تفریحی
آموزش گیتار، سنتور، و …
گرفتن پول توجیبی از بابا
● بعد از ازدواج
بیدار شدن زدوتر از خورشید
رفتن به حیاط با اجازه
خوردن غذاهای سوخته با منت
کارکردن در شرایط سخت
سرزدن به فامیل همسر
آموزش بچه‌داری و شستن ظروف
دادن کل حقوق به همسر
● نتیجه‌گیری اخلاقی
سحرخیز شدن
معتبر شدن
تقویت معده
ورزیده شدن
صله رحم
همدردی با مردها
مستقل شدن

شنبه 29/3/1389 - 17:47
ازدواج و همسرداری

دیگر وقت آن رسیده که آخرین روزهای دوستی را سپری کنید و به زندگی واقعی قدم بگذارید. به راهنمایی نیاز دارید؟
راهنمایی دادماد!
برای اینکه بقیه عمر خود را با همسر دلخواهتان همراه شوید باید برنامه ریزی کنید و این کار را باید خودتان انجام دهید نه اینکه در انتظار دیگران بنشینید و با لبخند زدن موافقت خود را اعلام کنید. فکر کنید که چه کارهایی رابایدانجام دهید.
۱ – حلقه:
سعی کنید حداقل در این یک مورد رضایت همسرتان را جلب کنید: شاید لازم باشد حقوق چند ماه کار خود را به خرید حلقه مورد علاقه او صرف کنید. تنها کاری که باید در روز عروسی انجام دهید این است که دست چپ و راست خود را از هم تشخیص دهید! برای خرید حلقه کافیست با چهار اصطلاح آشنا باشید: قیراط (که واحد وزن است)،عیار (که میزان خلوص طلاست)، رنگ (که بهتر است زرد مایل به سفید باشد تا زرد مایل به قرمز) و برای سنگهای قیمتی ”تراش“.
۲ – لباس:
فرقی نمی کند که کت ۶ دکمه بپوشید یا کت ۴ دکمه ،کروات قرمز بزنید یا سیاه، جلیقه بپوشید یا نه، هر طور که لباس می پوشید باید یک مرد آراسته و برازنده باشید. سعی کنید لباس عاریه ای نپوشید. بهتر نیست که در شب عروسی لباس نو بپوشید؟
۳ – بله گفتن:
شما موظف هستید بعد از ”بله“ عروس وقتی عاقد متنی می خواند بله بگویید. و اما در مورد اقلیت های دینی، مسیحیان موظفند بعد از مراسم، سخنرانی کوتاهی ایراد کند که نشانده پایداری آن ها به پیمان عروسی خواهد بود. متن باستانی این سخنرانی چنین بوده است:
من (اسم داماد)، (اسم عروس) را به عنوان همسر قانونی خود از امروز به بعد برگزیده ام تا در روزهای خوش و بد در هنگام ثروتمندی و فقر، بیماری و سلامتی و عشق و دوستی تا روزی که زنده ایم با هم باشیم.
۴ – ماه عسل:
آن چیزی که همه دختران و پسران جوان در انتظار آن هستند بهترین روزهای زندگی، شام خوردن روی میزی که دو شمع روی آن روشن است، گل های معطر، موسیقی رومانتیک و یک اتاق آرام خاطراتی که هر دوی شما تا آخر عمر به یاد خواهید داشت.
●قبل از روز جشن:
همه تدارکات را برای ماه عسل فراهم کنید.
حلقه ها را آماده کنید.
سر وقت به دنبال عروس بروید.
تصمیم بگیرید که چه کسانی شاهدان عقدتان هستند.

شنبه 29/3/1389 - 17:46
ازدواج و همسرداری

از مهمترین موضوعات تعیین کننده مراحل زندگی مشترک ، حالات روحی ، عاطفی و شیوه های تعاملی افراد است .
برای مثال در نخستین مرحله طرفین یکدیگر را کامل و شبیه خود می بینند . این موضوع برای ایجاد تعهد و اطمینان در رابطه لازم است اما زمانی که پای کار و شغل و علایق شخصی به میان می آید . با این که طبیعی است برخی آن را به حساب کاهش علاقه طرف مقابل به خود می گذارند . کاری که در این قسمت باید انجام شود کار پر زحمت پذیرش تفاوتها برای تقویت رابطه است .
در مرحله دوم زوجین تغییرات شخصی مانند ناامیدی ، نگرانی و تردید را تجربه می کنند . در این قسمت کاری که باید انجام شود تفاوت قائل شدن میان خود به عنوان واحدی از جهان با بقیه جهان است . باید بدانید که زندگی شما خاص خودتان است پس خود را برای رویارویی با آینده قوی بسازید .
در ۳ مرحله بعد علایق زوجین به طور جداگانه و مستقل رشد می کند و تلاشهای گذشته برای با هم بودن بیشتر کمرنگ می شود . عموما هر یک از طرفین مایل به کنترل دیگری است و بحث نیز در می گیرد . نکته اینجاست که نه تنها طرفین حرف دیگری را قبول نمی کنند بلکه احساس می کنند زبان مشترک را نیز از دست داده اند . این موضوع می تواند آنها را نگران کند ، اما بیشتر از این می ترسند که قدرت دفاعی خود را از دست داده و تحت کنترل دیگری در آیند .
آنچه نیاز است فقط توانایی شناخت تفاوتها نیست بلکه یافتن راههای جدید برای مذاکره و گفتگوست .
در مرحله چهارم ، یکی یا هر دو طرف می خواهند که از رابطه خارج شوند . در شرایطی که کمی فاصله بین زوجین که باعث شود بدانند «چه می خواهند و که هستند» نه تنها مانعی ندارد بلکه خوب است . ممکن است در این مرحله با خود بگویند من می خواهم زمانی با خودم تنها باشم . چنانچه طرفین برای تامین نیازها ، قدرت و خود شان بتوانند با یکدیگر کنار بیایند زمانی است که وارد مرحله پنجم می شوند و کم کم صمیمیت افزایش می یابد . در این مرحله زوجین با یکدیگر حرفی برای گفتن دارند و شناختشان بیشتر می شود . در مرحله ششم در می یابند که می توانند با یکدیگر باشند بدون این که کنار یا روبه روی یکدیگر قرار گیرند .


شنبه 29/3/1389 - 17:45
ازدواج و همسرداری

جفری اچ لارسن (Jeffry H Larson) کارشناس مسایل خانواده می نویسد: طی پنج سال گذشته به بررسی و مرور نتایج ۶۰ سال تحقیق درباره عواملی پرداخته ام که به تشکیل یک زندگی مشترک رضایت بخش و استوار می انجامد. این بازخوانی نشان می دهد که ویژگی های شخصیتی خاصی وجود دارند که می توان آن ها را قبل از ازدواج شناسایی کرد و از طریق آن ناموفق بودن یک ازدواج را پیش بینی نمود.
حالا باید ببینیم این خصوصیات چه هستند و چه افرادی در فهرست «کسانی که نباید با آن ها ازدواج کرد» قرار می گیرند.
تحقیقات نشان داده است که اگر شخصی بیش از حد افسرده، کمرو، مضطرب، متخاصم، تکانشی (کسی که بدون فکر کردن عمل می کند) و یا در برابر فشارهای روحی آسیب پذیر باشد، برای ازدواج شخص مناسبی به نظر نمی رسد، ضمن این که در چنین مواردی این فرد باید روان درمانی شود.
در فهرست زیر به چند موقعیت و چند نوع از افرادی که دارای ویژگی های نه چندان مثبت هستند، اشاره شده است و البته بهترین توصیه در چنین شرایطی، ازدواج نکردن است!
▪ اگر یکی از شما به طور خستگی ناپذیری چنین سوالاتی را مطرح می کند: «مطمئنی که دوستم داری؟» یا «واقعاً برایت اهمیت دارم؟» (تیپ تأیید خواه).
▪ اگر زمانی که با هم هستید بیشتر وقت شما به جر و بحث و مخالفت می گذرد. (رابطه عشق-تنفر)
▪ اگر با وجود این که زمان بسیاری را با هم می گذرانید، واقعاً یکدیگر را به عنوان یک فرد نمی شناسید یا با افکار یکدیگر ارتباط برقرار نمی کنید.
▪ اگر با پدر و مادر خود رابطه خوبی ندارید و همسر آینده شما «درست شبیه» این والد نامطلوب شما است.
▪ اگر دلیل ازدواج شما، یافتن کسی است که برایتان «مادری» یا «پدری» کند.
▪ اگر احساس می کنید که تصمیم به ازدواج از طرف پدر یا مادر همسر آینده تان به شما تحمیل شده است.
▪ اگر مدام جملاتی مانند این در سرتان می چرخد: «شاید همه چیز بعد از ازدواج درست شود.»
▪ اگر فرد مورد نظرتان می خواهد که همه دوستان قدیمی خود را ترک کنید و یک زندگی اجتماعی تازه برپا کنید. (تیپ مالکیت طلب).
▪ اگر او همه تصمیم های مهم در رابطه با شما را به تنهایی اتخاذ می کند و شما از این کار او بسیار ناخشنودید. (تیپ فرمانده)
▪ اگر او بارها «از کوره در می رود» و در کنترل خلق و خوی خود ناموفق است.
▪ اگر احساس می کنید برای ازدواج، توسط فرد مورد نظرتان تحت فشار قرار گرفته اید.
▪ اگر این فرد شما را از نظر روحی و عاطفی آزار می دهد.
▪ در نهایت سه توصیه برای شما دارم که می توانند در جلوگیری از ازدواج با چنین ویژگی هایی مفید باشند:
۱) بیاموزید که این ویژگی ها را در خود و دیگران تشخیص دهید و تا حد امکان قبل از ازدواج، درپی درمان آن باشید. به خاطر داشته باشید که ازدواج مشکلات شخصیتی را حل نمی کند که هیچ، در بسیاری از موارد آن ها را شدیدتر هم می کند.
۲) در سن پایین ازدواج نکنید.
۳) قبل از ازدواج به خوبی با شخص مورد نظر خود آشنا شوید.

شنبه 29/3/1389 - 17:44
ازدواج و همسرداری

قبل از ازدواج،گل فروشی مکانی آشناست و زیاد بهش سر می زنیم؛بعد از ازدواج،برای عروسی دیگران و عیادت بیمار، به اجباریه سری به گل فروشی می زنیم.
قبل از ازدواج،نگاهها خیلی پرمعنا و زیباست؛بعد از ازدواج،حتی حوصله نگاه کردن نداریم.
قبل از ازدواج،از کشف بیشتر طرف مقابل،عقاید و افکارش لذت می بریم؛بعد از ازدواج،با شنیدن و دیدن این ناشناخته ها وحشت می کنیم.
قبل از ازدواج،به طرزی ماهرانه،مودب و مهربون و ایده آل هستیم؛بعد از ازدواج،توقع داریم اگر ما هر طوری که هستیم،طرف مقابلمون مودب و مهربون باشه.
قبل از ازدواج،خانواده همسر رو دوست داریم و احترام می گذاریم؛بعد از ازدواج،تبدیل می شن به مادرزن و مادرشوهر.
قبل از ازدواج،شبها با یاد محبوب می خوابیم و اینکه فردا چه کار کنیم که خوشحالش کنیم؛بعد از ازدواج،قبل از اینکه فکری کنیم خوابمون می بره.
قبل از ازدواج،به حافظ و کتابهای شعر خیلی سر می زنیم که حداقل چند بیتی از اونها رو با عشق نثار معشوق مون بکنیم؛بعد از ازدواج،مونس مون می شه،روزنامه،تلویزیون،برگه های قسط وامها و …
قبل از ازدواج،از دست محبوب،نون خشک خوردن لذتی وافر داره؛بعد از ازدواج،وقتی سر سفره می شینیم،اول یه ایراد می گیریم(حتی کوچولو)بعد شروع به خوردن می کنیم.
قبل از ازدواج،هر جایی که باشیم و اسم محبوبمون رو بشنویم،با تمام وجود ،گوش می شیم؛بعد از ازدواج،این جور موقع ها سعی می کنیم،حواسمون رو با یه چیزی پرت کنیم.
قبل از ازدواج،سعی می کنیم برای تبریک مناسبتها نفر اول بشیم؛بعد از ازدواج،می گیم:همین که کار می کنم و … یعنی اینکه…
قبل از ازدواج،برای هم میوه پوست می گیریم،با هم غذا می خوریم حتی توی یه بشقاب؛بعد از ازدواج،یکی مون ساعت ۰۰/۸ و اون یکی ساعت ۰۰/۱۲شام می خوره،می گیم :اگر میوه می خوای توی یخچاله…
قبل از ازدواج،به همدیگه می گیم:تا تو رو دارم،هیچ مشکلی برام بزرگ نیست و همه چی رو با هم حل می کنیم؛بعد از ازدواج،وقتی از مشکلات خسته می شیم، می گیم:اگر می دونستم زندگی مشترک یعنی این، اصلا هیچ وقت…
قبل از ازدواج،توی جمع های دوستانه و مهمونی ها از متاهل ها می شنویم:ازدواج نکنی ها،ببین الان چقدر راحتی ؛بعد از ازدواج،توی جمع های دوستانه و مهمونی ها،خودمون این حرفها رو به مجرد ها می گیم.
قبل از ازدواج،تمام فیلمهای جدید سینماها رو می بینم و رستورانهای مختلف رو امتحان می کنیم و یکی شون رو پاتوق مون می کنیم؛بعد از ازدواج،خسته ایم ،وقت نداریم،باید پولمون رو پس انداز کنیم و می گیم:حالا بعدا…
قبل از ازدواج،فدای بشقابی می شیم که محبوب مون توش غذا خورده،فدای پله های مترو می شیم که محبوبمون روش پا گذاشته…؛بعد از ازدواج،دیگه حتی یادمون می ره فدای مهربونیهاش بشیم.
قبل از ازدواج،دلاویزترین شعر جهان\\”دوستت دارم\\”رو بارها می گیم و می شنویم؛بعد از ازدواج،اگر خلافش بوجود اومده باشه،نمی تونیم به زبون بیاریم و دوست نداریم،خلافش رو بشنویم.
ازدواج روشی است،برای عشق ورزیدن،گرامی داشتن،تجلیل و ستایش هر روزه از همسرتان و همچنین صورتی از ابراز تعهدتان در قبال یکدیگر….
ازدواج بارانی پاک که از آسمان نیالوده می بارد تا طبیعت خداوندی را بارور و متبرک سازد.

شنبه 29/3/1389 - 17:43
ازدواج و همسرداری

۱ ) اگر در خانواده پدری و زندگی مجردی خود ، مسئولیت کاری را به عهده نمی گیرید یا در مسئولیت محوله تعلل می ورزید. ( تنبلی و بی مسئولیتی)
۲) اگر با پدر، مادر، برادر و خواهر خود (‌که به نظر شما غیر منطقی بوده یا اخلاق دلخواه شما را ندارند) ارتباط سازنده و راضی کننده ندارید و نتوانسته اید تعامل قابل قبولی ایجاد نمائید. (عدم تعامل و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران)
۳) اگر در زندگی ، مرتب شغل خود را عوض کرده اید، با دوستان زیادی به خاطر مشکلاتی قطع رابطه نموده اید، رشته تحصیلی خود را تغییر داده یا ترک تحصیل کرده اید، علائق خود را نیمه کاره رها کرده اید و ثبات فکری ، احساسی و رفتاری ندارید.( عدم ثبات فکری، احساسی و رفتاری)
۴) اگر تصور می کنید ؛ افکار ، احساس و رفتار همسرتان را در آینده به دلخواه خود تغییر می دهید. (خطای شناختی)
۵) اگر به دنبال همسر مناسبی هستید به نحوی که در زندگی مشترکتان در آینده با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوید. (خطای شناختی)
۶) اگر در پی کسب لذت و علائق خود ، کارها و مسئولیت هایتان بر دوش دیگران قرار می گیرد. (اصالت لذت، و عدم مسئولیت پذیری)
۷) اگر فقط منطق و طرز نگرش خویش را قبول دارید و در برابر دیگران حالت دفاعی یا حالت تهاجمی می گیرید و قادر به درک افکار ، احساس و رفتار دیگران نیستید. (واکنش دفاعی و خود میان بینی)
۸) اگر نقاط ضعف و نقاط قوت خود را به صورت شفاف نمی بینید. (عدم خودآگاهی)
۹) اگر تا کنون با نظرات، انتقادات و پیشنهادات دیگران، تغییری در رفتار های شما ایجاد نشده است. (عدم مدیریت خود یا خود مدیریتی)
۱۰) اگر مسائل کاری شما مانع ارتباط دوستانه ، و ارتباط دوستان شما مانع ارتباط صمیمی در خانواده ( خانواده پدری) می شود یا مسائل و مشکلات شخصی شما در تمام حوزه های زندگیتان تاثیر می گذارد و در هم تنیده می گردد. (مشکل در تقسیم وظایف و تعارض نقش ها)
۱۱) اگر به هیچ وجه قادر به تغییر برنامه های از قبل طراحی شده خود نیستید( حتی اگر شرایط تغییر کند) و بسیار متعصب ، خشک و غیر قابل انعطاف هستید. (‌عدم انعطاف پذیری لازم)
۱۲) اگر قادر به درک احساسات ، رفتار و افکار خانواده ، دوستان و همکارانتان(که متفاوت از شما عمل می کنند)، نمی باشید. (عدم اگاهی اجتماعی)
۱۳) اگر بیشتر به جای گوش کردن ، صحبت می کنید و بیشتر از آنکه سعی کنید دیگران را بفهمید ، سعی دارید که دیگران شما را درک کنند. (عدم مدیریت رابطه)
۱۴) اگر بسیار هیجان طلب هستید و صرفاً ، هیجانات شما را به سویی می کشاند و قادر به تعویق انداختن خواسته هایتان نیستید. (خود یا اگو ضعیف ، هوش هیجانی پائین)
۱۵) اگر برای رفتار ، احساس و گفتار خود روش و برنامه ای ندارید و منفعلانه و واکنشی نسبت به دیگران عکس العمل نشان می دهید.( رفتار بی تعقل یا انعکاسی، مشکل در شیوه حل مسئله)
۱۶) اگر عادت دارید به جای حل مشکلات از آنها فرار کنید یا اجتناب بورزید یا واکنش شما به مسائل بی تفاوتی هست. (پاسخ اجتنابی به رویدادها)
۱۷) اگر در آینه نگاه دیگران، شما فردی غرغرو ، سرزنش گر، وابسته، احساساتی، بدبین، گوشه گیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، خودخواه، گوشت تلخ، غمگین یا تکانشی ( کسی که یکباره بدون مقدمه و از روی احساس دست به عملی می زند و پیامدهای آن را نمی سنجد) به نظر می آئید. (اختلال شخصیت)
۱۸) اگر فکر می کنید، از میان چند میلیارد ساکنین کره زمین ، فقط و فقط یک شخص مناسب شماست و ارزش ازدواج دارد و در غیر این صورت زندگی شما بی معنا شده و باید بمیرید یا تا آخر عمر مجرد بمانید.( خطای شناختی ، عدم کنترل احساس ، هوش هیجانی ضعیف)
۱۹) اگر بدون اینکه خود را دقیقاً‌ ارزیابی کنید و بشناسید ،‌دنبال همسر مناسب می گردید. (‌عدم شناخت خود)
۲۰) اگر وضعیت فعلی اتان راضی کننده نیست و برای رهایی و فرار از موقعیت ، اقدام به ازدواج می کنید. (مشکل در شیوه حل مسئله)


شنبه 29/3/1389 - 17:42
ازدواج و همسرداری

عروس خانم‌ها‌ی جوان و تازه دامادها‌ی عزیر باید پس از ازدواج، شرایط روحی والدین را درک کنند زیرا پدر و مادر به علت محبتی که به فرزند خویش دارند، در ماه‌های اولیه (پس از ازدواج) از این که فرزندشان را فردی مستقل و غیر نیازمند به‌خود می‌بینند، ناخودآگاه آزرده خاطر می‌شوند و ممکن است واکنش‌های غیر معقولی از خود نشان دهند. زوج‌های جوان بهتر است با ملاطفت و احترام بیش‌ از پیش، به آنها محبت و توجه کنند تا والدین به‌تدریج به شرایط جدید عادت کنند و چنان در پر کردن خلاء عاطفی آنها موفق باشند که به‌جای جدا شدن فرزندشان، فرزند دیگری نیز یافته‌اند. یکی از گله‌های رایج بیشتر عروس خانم‌ها‌ی جوان این است که شوهرشان در حضور پدر و مادر و حتی خواهرانش به او بی اعتنائی کرده و مثل غریبه‌ها با وی رفتار می‌کند در حالی که در خانه مرد بسیار خونگرم و با محبتی است. اگر خانم‌ها به جای احساسی برخورد کردن، کمی منطقی باشند و این مسئله را ریشه‌یابی کنند به راحتی در می‌یابند که این رفتار شوهر می تواند چند علت داشته باشد. دلیل اولیه و اصلی که شاید اصلاً به‌چشم بسیاری از خانم‌ها نیاید، همانا حیای مردان است. گرچه ممکن است مردان در مهمانی‌های دوستانه خیلی صمیمی، راحت و حتی گاه پررو به‌نظر بیایند اما در حضور والدین دچار حجب و حیای خاصی می‌شوند زیرا نمی‌خواهند در حضور پدر و مادر (با توجه کردن به همسرشان) نشان دهند که عشق جدیدی پیدا کرده‌اند و دیگر به والدین توجه و محبت سابق را ندارند. اگر عروس خانم‌ها کمی دندان روی جگر بگذارند و تحمل کنند به مرور زمان این مشکل شوهر نیز حل خواهد شد. البته خانوادهٔ شوهر هر چه سنتی‌تر باشد این حلقه‌های وابستگی محکم‌تر است و برای گذر از این مرحله زمان طولانی‌تری لازم است به‌خصوص اگر مادر شوهر بیوه باشد و وابستگی شدیدی به پسر خویش داشته باشد. متأسفانه بسیاری از ما، به‌رغم ادعاها و معقول بودن در امور شغلی و کارها، در امور زناشوئی به یک کودک لج‌باز تبدیل می‌شویم که گوئی هیچ بوئی از عقل و منطق نبرده‌ایم. در حالی که لازمه زندگی مشترک موفق، درک شرایط یکدیگر و تلاش برای ایجاد تفاهم است. نباید هر مشکل کوچکی را به معضل تبدیل کنیم و از آن گرهی ناگشودنی پدید آوریم. البته آقایان نیز باید نقش مهمی را در این ماجرا ایفاء کنند و جهت گذر از این مرحلهٔ وابستگی، موظف هستند در مقابل صبوری و تحمل خانم‌ها که از بزرگواری آنهاست، هرچه سریعتر بر احساس خجلت و شرمشان فائق آیند و در حضور والدین، رفتار شایسته‌ای با همسر خویش داشته باشند. آنها هر قدر هم که خود را مدیون زحمات پدر و مادر بدانند، نباید به همسرشان بی‌احترامی کنند یا او را در جمع خانوادگی خود، نادیده‌ بگیرند. برعکس باید بکوشند به همسر خود احترام بگذارند و در جمع خانوادگی با صمیمیت و به گرمی، همسرشان را مخاطب قرار دهند تا حس اعتماد و امنیت او را تقویت کنند. آقا داماد عزیز، عروس خانمی که به تازگی در جمع شما وارد شده، کمی احساس ناامنی می‌کند پس با شرکت دادن هرچه بیشتر او در مکالمه‌ها و فعالیت‌ها‌ی جمعی، کمک کنید تا جایش را در خانواده‌تان باز کند. با این رفتار خردمندانه نه والدین خود را می‌رنجانید نه همسرتان را که قرار است از این به بعد، یک عمر شریک زندگی شما باشد. آقای تازه داماد عزیز، به رفتار همسر جوان‌تان در جمع خانوادهٔ خودش به دقت نگاه کنید و ببینید او چه راحت و صمیمانه با شما حرف می‌زند و چگونه با احترام و محبت از شما نام می‌برد. ببینید چه شیرین زبانی می‌کند تا آرام آرام شما را با والدین، خواهر و برادرش صمیمی کند. از این رفتار او درس بگیرید و خودتان نیز مقابله به مثل کنید. مطمئن باشید که زندگی شیرینی انتظارتان را می‌کشد. زن و مردی که روحیه یکدیگر را به‌خوبی بشناسند و بدانند که در موقعیت‌ها و وضعیت‌ها‌ی مختلف روحی، چگونه باید با هم رفتار کنند، زندگی زناشوئی موفقی خواهند داشت.

شنبه 29/3/1389 - 17:41
ازدواج و همسرداری

پیشنهاد ازدواج دادن بی شک یکی از مهمترین و بزرگترین گامهایی میباشد که تا به حال برداشته اید. شما خواهان آن هـستـید که در آن لحظه همه چیز عالی و بـه بـهتـریـن نحو پیش رود و از آن مهمتر که میخواهید پاسخ وی مثبت بـاشـد! ایـن نکـات را هــنگام دادن پیشنهاد ازدواج مد نظر قرار دهید تا شانس موفقیت شما افزایش یابد:
۱) مطمئن گردید که فرد مناسبی را برگزیده اید: واضح است نه! امــا حـقـیقت امر آن است که ازدواج چیزی نیست که بخواهید بـخاطـر انــگیــزه هــای آنــی وارد آن گردید. ممکن است شما دیوانه وار همدیگر را دوست داشته باشید اما اگر هــمسرتان خواهان فرزند باشد اما شما نه، ازدواج شما قطعا زیاد دوام نخواهد آورد و یا آنکه ارزشهای شما با ارزشهای همسرتان متفاوت باشد. اگر در مورد فردی که میخواهید با وی ازدواج کنید تردید دارید، بهتر است بیشتر درباره آن بیاندیشید.
۲) مطمئن شوید هر دوی شما آمادگی دارید: پیـش از آنـکه پیـشنهاد ازدواج دهید درباره آن که در زندگی بدنبال چه اهدافی میباشید، حتــی اهداف ۵۰ سال آینده خود با یکدیگر صحبت کنید. هر چه بیشتر بــا یـکدیگر در مــورد آن چـه بــرای شـما حائز اهمیت میباشد گفتگو کنید بیشتر متوجه آن میگردید که آیا با یکدیگر تفاهم و سازگــاری داریـد یــا خیر. همچنین باید از لحاظ مالی آمادگی داشته باشید. اگر شما قادر نیستــیـد کــه مخارج خود را تامین کنید، بهتر است نامزدی خود را به تعویق بیاندازید.
۳) از پدر و مادر وی اجازه بگیریـد: شـما ابـتـدا باید بدانید که آیا اگر پـیش از ازدواج با پدر و مادر وی مشورت کرده و اجازه بخواهید، آنها را خوشنود میسازد یا خیر. ایـن نـکته شـایـد عـجیـب بـــنظر آید اما شما که نمی خـواهید پـدر زن و مادر همسر آیـنـده خود را برنجانید؟ این عمل برای آنکه دلشان را بدست بیاورید بسیار موثر خواهد بود.
۴) بطریقی پیشنهاد بدهید که خوشایند وی باشد: به پیـشنهاد ازدواج هـمچون یک هدیه به بانوی زندگی خود بنگرید. آن را بـطریقـی طـرح ریزی کنید که باب میل و سلیقه وی بوده و مطابق با شخصیتش باشد. آیا وی رومـانتـیـک اسـت و یـا اهـل تـفریح و شوخ طبعی؟ آیا میل دارد بطور محرمانه از وی خواستـگـاری کنـیـد و یا روی دیــوار درخـواست خود را بنوسید؟
۵) در باره هدیه دادن به وی تصمیم بگیرید: بـرای دختـرهـا و زنـان هیچ چیز مبهوت کننده تر از یک هدیه غیر منتظره و غافلگیر کننده حلقه برلیان نمی بـاشد. امـا اگـر تـوان مالی شما اجازه این کار را به شما نمیدهد، برای یک حلقه مناسب بودجه شما کفایت میکند. اما حتما پیش از آنکه حلقه را خریداری کنید از نوع سلیـقه وی اطلاع یابـید. ایـن کار را میتوانید با سوال کردن از دوستان و یا خانواده وی و یـا مشـاهـده نوع جواهرآلاتی که وی استفاده می کند انجام دهید. اما بسیاری از دختران تـمایـل دارند هنگام انتخاب حلقه خودشان حضور داشته باشند. بهرحال باید به خواسته های وی احترام بگذارید.
۶) مطمئن گردید پاسخ وی مثبت میباشد: هنگامیکه پیشنهاد ازدواج میدهید، بـاید مطمئن باشید که پاسخ وی &#۰۳۹;&#۰۳۹;بله&#۰۳۹;&#۰۳۹; خواهد بود. شما میباست از قبـل در مــورد ازدواج بـه انــدازه کافی صحبت کرده و کــامـــلا از آن چه طرف مقابل از یک شریک زندگی بلند مدت انتظار دارد، آگاهی یافته باشید. درست است که میخواهید پیشنهاد ازدواج شــما برای او سورپریز باشد اما نباید بی مقدمه دست به این کار بزنید.
۷) افراد زیادی را از قصد و تصمیم خود آگاه نسازید: شـما مـمکن اسـت وسوسه شوید که قصد خود را با دوستان و خانواده خود در میان بگذارید. امـا عـاقلانه تر آن است که این خبر را تنها با یکی دو تا ازدوستان و یا نزدیکان صمیـمــی خود در میان گذاشته و به آنها اطمینان داشته باشید که رازدار و محرم اسرار شما میباشند.
۸) پیشنهاد خود را از حفظ نکنید: صرفنـظر از آنـکه کـجـا و چــگـونــه پــیشنهاد ازدواج می دهــید، باید آن با نهایت صداقت و ابراز عشق حقیقی شما نسبـت بـه وی هـمــراه باشد. از قبل در مورد حرفهایی که میخواهید به او بـزنــید یادداشت بردارید اما دقیقا آنها را از بر نکنید. در آن لحظه به وی بگویید که چرا وی یـک فرد استـثـنایی بـوده و چـرا شما خواهان آن میباشید که باقی عمر خود را با وی سپری کنید. بـایـد جملات شما از دلتان برآید او میخواهد با یک مرد ازدواج کند و نه یک ربات!
۹) مکان و زمان مناسب را بیابید: مکانی کـه پیـشـنهاد ازدواج مـی دهـید می تواند: رسـتوران، پارک، سینما و یا لب دریا باشد.اما بهتر است مکانی انتخاب گردد کــه بــرای هر دوی شما خاطره انگیز بوده و شما را به یاد خاطرات گذشته بیندازد. فـاکتور زمان نیز بسیار مهم می بـاشــد اگر وی شرایط سختی را سپری می کند، اگر خسته و یا گرفتار دغدغه های شخصی و شغلی خود میباشد و یا آنکه از دست کسی عصبـانـی اسـت، زمان مناسبی برای این کار نمیباشد.
۱۰) او را دستپاچه نکنید: شما ممکن است بخواهیـد پیـشنـهاد خود را برای جهانیان فریاد بزنید و یا حداقل برای همسایگان مجاور خود! امـا مـراقب باشیـد اشـتـیاق بـی حد شما کار دستتان ندهد. اگر وی شخص درونگرا بوده و از آن که مـرکز تـوجـه دیـگـران واقع گردید بیزار میباشد، بهتر است این کار را بطور خصوصی با وی در میان بگذارید.
۱۱) انتظار همه نوع پیشامدی را داشته باشید: صـرفنـظر از هـمـه نقشه ها و طرح ریزی ها، امکان دارد امور دقیقا آن طوری که شما و یا وی تصور میکردید پیـش نرود. خود را برای واکنشهای احتمالی آماده کنید.او مـمکن است دستپـاچـه شـده و یا هیجان زده گـردد و یـا آن که کاملا آرام و بی تفاوت باقی بماند. وی ممکن است بگوید: &#۰۳۹;&#۰۳۹;بله-خیـر&#۰۳۹;&#۰۳۹; و یــا &#۰۳۹;&#۰۳۹;شاید&#۰۳۹;&#۰۳۹;. شمـا مـمکن است تصور کنید وی را کاملا می شناسید امـا از پـیـش داوری و آنکه پاسخ وی چگونه خواهد بود پرهیز کنید چون ممکن است مایوس گردید.
۱۲) اگر پاسخ وی منفی بود مایوس نشوید: هـمـواره احـتـمال آن کـه وی &#۰۳۹;&#۰۳۹;نه&#۰۳۹;&#۰۳۹;بگوید وجود دارد. اما دلسرد نشوید با او صحبت کنید و علت عــدم آمـادگـی وی را جـویا گردید. وی ممکن است تـنـها بـه زمـان بـیشتـری نـیـاز داشتـه بـاشـد و یا آن کـه اصلا وی دختر مناسبی برای شما نباشد. اگر این طور باشد بهتر است همین حالا پی بـه آن بـبـرید تا آنکه پس از ازدواج.
۱۳) خیلی زود و یا خیلی دیر پیشنهاد ندهید: زمـان معـیـنـی برای پیشنـهاد ازدواج وجود ندارد اما بهتر است پس از تنها گذشت ۲ هفته از آشنایی خـود بـا وی پـیشـنــهاد ازدواج ندهید! زمان پیشنـهاد ازدواج هنـگامی اسـت کـه شـمـا بـــرای مــدتــی کافی به یکدیگر متعهد شده باشید. همچنین زیاد وقت را تلف نکنید شجاع باشید و حـرف دلتان را بزنید. اگر هم خیلی هم کمرو می باشید، می تـوانـید پیــشنهاد خود را در قالب نامه برای دختر مورد علاقه خود ارسال کنید.

شنبه 29/3/1389 - 17:41
ازدواج و همسرداری

آیـا تصمیم به ازدواج دارید؟ و یا آنکه در حـال حـاضـر متاهل مـی باشـیـد؟ شـمـا قادر به بـنیان نـهادن یک ازدواج موفق و پایدار خواهید بود. من بر اساس تجربیات پیشـیـن خـود می دانـم کـه پـایدار نگاه داشتن یک ازدواج موفق مستلزم تـلاش و کـوشـش مسـتمـر است. باید متوجه باشـیـد کـه مفهوم ازدواج چیزی فراتـر از یـک پـیـمان قـانـونی و مشروع میباشد که به واسطه آن به زن و مرد اجازه میدهد بعنوان زن وشوهر در کنار یکدیگر زندگی کنند.
● اهمیت مشاوره پیش از ازدواج
مـشاوره پیش از ازدواج را شدیدا به شما توصیه میکـنـم. شــانس ایجاد یک ازدواج موفق هنگامی که زن وشوهر قادر باشند با یکدیگر در رابطه با مـسائـل ذیـل گـفـتـگو کـرده و بـه یـک تـفـاهـم رضایت بخش و دو سویه در عرصه زندگی مشترک دست یابند، افزایش می یابد:
۱) عقاید و رسوم مذهبی و معنوی.
۲)روابط جنسی ( نگرشها و علایق جنسی )
۳) مادیات ( اهمیت آن، نحوه خرید و تدابیر سرمایه گزاری)
۴) بهداشت فردی و انتظارات و نگرشها نسبت به تناسب اندام.
۵) مدیریت خانواده ( وظایف ومسئولیت ها )
۶) پرورش و تربیت فرزندان و تعداد آنها.
۷) ورزش ها، سرگرمی ها، فعالیت های تفریحی و نحوه گذراندن تعطیلات.
۸) دید و بازدید از خوشاوندان خود و همسرتان.
۹) تعهدات اجتماعی.
۱۰) اهداف و آرزوهای فردی.
اینکه از پیشینه خانواده هـمسـرتـان آگـاهـی یـابـیـد بـسیـار ضـروری مـی بـاشـد. چـون شـخـصـیـت کنونی شما تا حد زیادی برگرفته شده و حاصل همان تجاربی است کـه در شرایط و محیط یک خانواده خاص کسب کرده اید. خـانـواده پـیـونـد دهنده فرد بـا گـذشته مـی باشد. مـا شـدیـدا مـتـاثر نگرشها، رفتار و کنشهای خانواده ای هسـتـیـم کـه در آن پرورش یافته ایم. بله درست است شما تنها با یک فرد نیست که وصلت میـکنید بلکه با طرز تربیت خانوادگی وی نیز تا آخر عمرتان سر و کار خواهید داشت.
● مفهوم تعهد در ازدواج
ازدواج خوب و مـوفـقـیـت آمـیـز وجـود دارد امـا ازدواج بـی عیب و نقص و تمام عیار میسر نمیباشد. هر ازدواج موفق و پایدار شامل متعهد گشتن بی قید و شـرط نـسـبـت بـه یک فرد نا کامل است. این انتظار که همسرتان کامـل و فـاقـد هـر گـونه عیبی باشد واهی و نا معقولانه می باشد. امروزه که جدایی ها و طلاق های شـتابـزده در کوچکترین نشانه اختلاف و مشکلات زندگی اتفاق می افتند مهم است که از خودتان سوال کنید که تعهد شما نسبت به ازدواج چیست؟ تـعـهد بـه ازدواج بـه مـفهـوم آن اسـت که زن و شوهر به یکدیگر چنین گفته باشند: ” مـا نسبت به زنـدگی مـشـتـرکـمان بـی اعتنا و بی اهمیت نیستیم. ما ازدواجمان را بر پایه عشق، احترام، شرافت و عـلاقـه دو سـویه و خالصانه با یکدیگر آغاز کرده ایم. ما اعتقاد داشتیم و داریم که به یکدیگر وفادار بمانیم، صـادق بـوده و دروغ نـگویـیـم و بـه یکدیگر اعتماد داشته باشیم. چـه در حـضـور یـکدیـگر چـه در غیاب یکدیگر “. رعایت نکات زیر سبب تحکیم تعهد به زندگی مشترک میگردد:
▪ سازگاری معنوی
▪ سازگاری شخصیتی
▪ خود شناسی آگاهانه
توانایی در ارتباط برقرار کردن با یکدیگر (بیاموزیم که چگونه بحـرفهای همسرمان گوش دهیم و پرسشهای وی را واضح، مشخص، بـدون پـیش داوری و بدون کینه ورزی و انتقام جویی پاسخ گوییم.)
▪ علاقه دو سویه بیکدیگر
▪ خصایص اثر بخش
۱) افرادی که در ازدواجشـان یـک نـظام ارزشـی مـقـتـدر را بکار می بندند، بسیار زیاد در مـحقق گشتن یک ازدواج و ارتباط موفق و صحیح به آنها کمک خواهد کرد. نـظـام ارزشی که دربـرگیـرنـده صـفـات و خـصـوصـیات: صـداقت، راستی، همـبستگی، اعتماد، احترام، عشق، گذشت، تفاهم و وفاداری به یکدیگر مـی باشد. ازدواجی که در آن زن و شـوهـر دارای انـتـظارات متـضاد و خـواسـته هـای غیر قابل انعطاف می باشند، شـانـسـی برای موفقیت وجود نخواهد داشت.
۲) مشـاجـرات و اخـتـلافـات را بـه شیوه سازنده و ثمر بخش حل و فصل کنید. که شامل تمرکز بـر دغدغه های هر دو فرد و یافتن گزینه ها و راههایی می باشـد کـه هـر دو طـرف منتفع گشته و به خواسته هایش دست یابد. تـقـریـبـا در هـر اخـتـلاف یـک نفر احساس می کند که مورد بی مهری، بی احترامی و بی توجهی قرار گرفته است. در ازدواج نباید ایـن چـنـین باشد که همواره یک فرد برنده و فرد دیگر بازنده گردد. چـون آن دیـگر مـذاکـره نبوده بلکه تحکم و سلطه گری می باشد.
۳) دوام ارتـباط زناشویی هنگامی که زن و شـوهر زمـان و مـیـدان بـیـشتـری در اخـتـیـار یکدیگر قرار میدهند تا اندکی آزاد باشند، افزایش می یابد.
۴) فراتر از هر چیز آنکه ایمان داشته باشید. ازدواج میتواند تجربه ای سودمند برای شما باشد. با کمی همت و تلاش ازدواج شما موفقیت آمیز خواهد بود.

شنبه 29/3/1389 - 17:40
ازدواج و همسرداری

● مزایای ازدواج برای کودکان و نوجوانان
تحقیقات نشان می دهد که کودکانی که در آغوش گرم خانواده بزرگ می شوند برتری های بیشتری نسبت به سایرین دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
▪ احتمال ورود آنها به دانشگاه بالاتر است .
▪ از نظر آکادمیک بچه های موفق تری هستند .
▪ از نظر جسمی سالم تر هستند .
▪ از نظر عاطفی سالم تر هستند.
▪ احتمال خودکشی در آنها کمتر است .
▪ نا آرامیها و نا هنجاری های کمتری را در مدرسه از خود نشان می دهند .
▪ احتمال کمتری وجود دارد که قربانی سوء استفاده ها شوند .
▪ کمتر از الکل و مواد مخدر استفاده می کنند .
▪ کمتر مرتکب جنایت می شوند .
▪ ارتباط بهتری با پدر و مادر خود دارند .
▪ وقتی ازدواج کردند احتمال طلاق کمتر است .
▪ کمتر مبتلا به بیماری های جنسی می شوند .
▪ در زمان نوجوانی از نظر غریزی فعال نمی باشند .
▪ در فقر بزرگ نمی شوند .
● مزایای ازدواج سالم برای خانم ها
تحقیقات نشان می دهد که خانم هایی که در یک ازدواج سالم هستند نسبت به خانم هایی که در ازدواج های نا موفق هستند، مزایای بیشتری دارند؛ از جمله:
▪ از ارتباط خود راضی تر هستند .
▪ از نظر احساسی سالم تر هستند .
▪ از نظر مالی غنی تر هستند .
▪ کمتر قربانی خشونت، سوء استفاده و یا سایر جرم ها میشوند .
▪ تلاش کمتری برای خودکشی انجام می دهند .
▪ از الکل و مواد مخدر استفاده نمی کنند .
▪ کمتر دچار بیمارهای آمیزشی می شوند .
▪ زیر خط فقر به سر نمی برند .
▪ با فرزندان خود ارتباط بهتری برقرار می کنند .
▪ از نظر جسمانی سالم تر هستند .
● مزایای ازدواج سالم برای مردها
تحقیقیات مزایای بسیار زیادی را در مورد مردانی که در یک ازدواج سالم هستند نسبت به سایر آقایون پیدا کرده است. به نمونه های زیر توجه کنید:
▪ عمر طولانی تر .
▪ سلامت جسمانی .
▪ تامین مالی .
▪ اشتغال بلند مدت .
▪ دستمزد بالاتر .
▪ ریسک کمتر در روی آوردن به مواد مخدر و مشروبات الکلی .
▪ داشتن ارتباط بهتر با فرزندان .
▪ داشتن ارتباط جنسی رضایت بخش تر .
▪ احتمال کمتر در ارتکاب به جرم و جنایت .
▪ احتمال کمتر در ابتلا به بیماری های آمیزشی .
▪ احتمال کمتر در خودکشی .
● مزایای ازدواج سالم برای اجتماع
زمانی که در جامعه درصد افرادی که در یک ازدواج سالم هستند بیشتر شود مزایای بی شماری نیز به همراه آن به اجتماع وارد می شود. موارد زیر از نمونه های آن می باشد:
▪ داشتن شهروندان سالم از نظر فیزیکی .
▪ دارا بودن شهروندان سالم از نظر احساسی .
▪ بالا رفتن درصد افراد تحصیلکرده .
▪ کاهش خشونت های خانوادگی .
▪ کاهش آمار جرم و جنایت .
▪ کاهش حاملگی در نوجوانان .
▪ کاهش میزان ارتکاب به جرم در جوانان و نوجوانان .
▪ بالا رفتن میزان مالکیت ملکی .
▪ کاهش میزان مهاجرت .
▪ افزایش ارزش دارایی های افراد .
▪ کاهش نیاز به خدمات مشاوره خانوادگی

شنبه 29/3/1389 - 17:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته