• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4145روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
ادیتورهای به کار رفته در برنامه های مدیریت محتوا را معمولا با نام WYSIWYG می شناسند. این عبارت مخفف جمله What You See Is What You Get است. یعنی اینکه هر آنچه را که شما روی صفحه مانیتور و درون ادیتور می بینید، همان چیزی است که در انتها درون سایت منتشر خواهد شد و کاربران آن را خواهند دید. در این درس به بررسی قسمت های مختلف این گروه از ادیتورها و نحوه استفاده از آنها می پردازیم.
در واقع این ادیتورهای متن طراحی شده اند تا کار شما را راحت کنند و نیازی به نوشتن تگ های اچ تی ام ال نداشته باشید. اما اگر می خواهید کنترل کامل صفحه را در دست داشته باشید نیاز است که هم کار با این ادیتورها را یاد بگیرید و هم کمی تگ های اچ تی ام ال را بلد باشید.

نمای ظاهری ادیتور
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

همه این ادیتورها تا حد زیادی شبیه یکدیگر و تا حد زیادی مانند محیط برنامه مایکروسافت ورد هستند. با این تفاوت که در هر یک تعداد آیتم ها و آیکون ها بسته به نیاز کاربر متفاوت است. شما همانند برنامه ورد می توانید پاراگراف ها را مرتب کنید، اندازه و نوع فونت نوشته را انتخاب کنید. عکس ها را درون متن جای دهید، یا حتی به راحتی بخش هایی از متن را به آدرس یا عکسی لینک کنید. مهمترین مزیت این ادیتورها، عدم نیاز جدی به استفاده از کدهای اچ تی ام ال است و تقریبا شما همه چیز را در همان محیط ادیتور در اختیار دارید.
یکی از مشهورترین ادیتورهای رایگان و باز متن این گروه، CKeditor است که در ادامه به بررسی بخش های مختلف آن می پردازیم.

آیکون های CKeditor و کاربرد آنها
 

آیکون های موجود در سی کا ادیتور بسیار متنوع و تا حد زیادی شبیه برنامه های ویرایش متن روی کامپیوتر هستند. حتی بسیاری از آنها به صورت معمول هنگام درج مطلب در وب، کاربردی ندارند و شما می توانید از مدیر سایت درخواست حذف یا اضافه کردن برخی از آنها را بنمایید.

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

یک ادیتور کامل شامل تمامی آیکون هایی است که در عکس بالا مشاهده می کنید. در اینجا به توضیح کاربرد برخی از آیتم های ضروری یک ادیتور برای درج مطلب در اغلب سایت ها و وبلاگ ها می پردازیم:

۱- انتخاب شکل ظاهری فونت از قبیل بولد، ایتالیک، زیر خط و...
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

در این بخش شما ابتدا عبارت را انتخاب (های لایت) می کنید و سپس دکمه مورد نظر را می زنید. امکانات کامل این بخش، شامل بولد، ایتالیک، زیرخط، خط زدن، بالانویس یا پایین نویس کلمه و همچنین حذف تمامی این انتخاب ها است. از این میان چیزی که بیش از همه به آن نیاز دارید، تنها آیتم های بولد و ایتالیک کردن نوشته هستند.

۲- انتخاب شیوه پاراگراف بندی، بولت ها و شماره ها
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

ممکن است بخواهید که لیستی از گزینه ها ایجاد کنید که شماره گذاری شده باشند. یا اینکه لیست شما تنها با بولت، یا دایره کنار هر کدام، از هم جدا شوند. علاوه بر این راست به چپ بودن (برای زبان فارسی) یا چپ به راست بودن (برای زبان انگلیسی)‌ متن و همچنین انتخاب راست چین، چپ چین و وسط چین کردن متن هم از دیگر امکانات این بخش هستند.

۳- لینک کردن بخش خاصی از متن به آدرس وب
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

بخشی از متن تان اشاره به یک تحقیق خاص، مطلبی در وبلاگ دیگر، معرفی یک فرد و یا حتی معرفی یک سایت دارد. بهتر نیست که آن بخش را به منبعی که از آن استفاده کرده ایم و یا آدرس آن سایت لینک کنیم؟ با این کار به خواننده در فهم بهتر مطلب هم کمک فراوانی می کنیم.
حتی در صورت لزوم با انتخاب عکس درون متن و استفاده از این دکمه، می توانید عکس های تان را هم به اندازه بزرگتر و با کیفیت تر همان عکس یا به هر آدرس دلخواهی لینک کنید.

۴- درج عکس درون متن
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

گاهی برای خبررسانی بهتر، افزایش فهم مطلب و یا نیاز مبحث آموزشی که در حال نوشتن آن هستیم، لازم است عکس یا عکس هایی درون متن قرار دهیم. با استفاده از بخش آپلود عکس ادیتور می توانید عکس را از روی کامپیوترتان به سرور سایت منتقل کرده و آن را درون متن قرار دهید.
نکته: همیشه حواس تان به حجم و ابعاد عکس های آپلود شده باشد. عکس های با حجم بالا سایت شما را کند می کنند و عکس های با طول و مخصوصا عرض نامناسب قیافه ظاهری سایت را به هم می ریزند. بهتر است قبل از آپلود تصاویر، سایز و حجم آنها را در یک نرم افزار ویرایشگر عکس اصلاح کنید و روی این کار وسواس زیادی به خرج دهید.

۵- ورود محتوا از برنامه های ادیتور متن مانند Microsoft Word
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

معمولا می توانید به راحتی کپی و پیست کردن، محتوا را از هر جایی (ایمیل، سایت یا برنامه ادیتور متن) به محیط ادیتور سایت تان وارد کرده و آن را منتشر کنید. اما گاهی اوقات برخی از این منابع، تگ ها و کدهای ناخواسته ای را هم وارد ادیتورتان می کنند که مشکل ساز می شوند. بهتر است برای ورود محتوا از دیگر منابع از این دکمه های ادیتور استفاده کنید تا کدهای اضافی به صورت خودکار فیلتر شوند.

۶- تغییرات اندازه، نوع و رنگ فونت
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

بسیار پیش می آید که بخواهید بخشی از نوشته هایتان درشت تر یا ریزتر دیده شود یا اینکه می خواهید کل متن تان با فونتی کاملا متفاوت با فونت پیش فرض سایت نمایش داده شود. شاید هم به ندرت پیش بیاید که تغییر رنگ نوشته یا پس زمینه آن ضرورت پیدا کند. البته اکیدا پیشنهاد می کنیم که هیچ گاه از تغییر رنگ فونت یا زمینه استفاده نکنید. زیرا هم خوانایی متن را کم خواهد کرد و هم باعث آزار چشم بیننده و نازیبا شدن ظاهر سایت خواهد شد.

۷- تغییر یا درج کدهای اچ تی ام ال
 

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG

شما به صورت مستقیم درون ادیتور، می توانید از حالت کدنویسی آن استفاده کنید و در صورت لزوم برخی تگ ها و کدهای اضافی را به صورت دستی حذف کرده و یا کد خاصی را درون متن تان اضافه کنید. برای این کار تنها کافی است بر روی دکمه Source کلیک کنید تا محیط بدون ادیتور و تنها شامل محتوای وارد شده و کدهای مربوط به آن به نمایش درآیند.
این یکی از دکمه های مهم ادیتورها به حساب می آید. در صورتی که مبانی HTML را بلد باشید می توانید بسیاری از مشکلات را در این حالت ببینید و آنها را رفع کنید. در موارد زیادی اگر متنی را از جای دیگری کپی/پیست کرده باشید احتمالا یک سری کد اضافه در صفحه شما وارد شده که می تواند سبب به هم ریخته شدن چیدمان متن بشود. در این وضعیت از این قسمت به راحتی می توانید کدهای اضافی و مزاحم را کشف کرده و اصلاح کنید.
در موارد زیادی هم شما به یک تگ نیاز دارید که در ادیتور شما وجود ندارد. با سوئیچ کردن به حالت کدنویسی می توانید خودتان به صورت دستی این تگ را وارد کنید و نتیجه مطلوب تان را به دست بیاورید.

نکات ضروری در آماده سازی مطلب برای سایت
 

هنگامی که قرار است شما مطلبی را درون سایت خودتان یا گروه دیگری که مقاله را برایشان آماده کرده اید، منتشر کنید، دست تان در استفاده از انواع فونت، رنگ متن و اندازه های مختلف عکس تقریبا باز است. اما ما تا چه حد اجازه داریم که از این اختیارمان استفاده کنیم؟
به عنوان یک اصل کلی، برای ارائه یک کار زیبا و استاندارد، ما باید از روال ثابت تعیین شده توسط طراح و صاحب سایت پیروی کنیم. زیرا آنها پس از آزمون های فراوان برای استفاده از نوع و اندازه فونت خاصی و یا شیوه چینش عکس درون محتوا، به نتیجه رسیده اند.
لذا همیشه توصیه می شود که به جای عملکرد سلیقه ای و براساس حس زیبایی شناسی شخصی، به شیوه کاری معمول سایت پایبند بوده و قبل از شروع کار آنها را فرا بگیرید. حال مطلبی زیباتر و جذاب تر و کاربر پسندتر است که خلاقیت ما را در چهارچوب مشخص شده سایت به همراه داشته باشد.
در اینجا به چند مورد ضروری در درج مطالب درون سایت اشاره می کنیم:
۱- هیچ گاه از رنگ فونت و یا پس زمینه برای نوشته هایتان استفاده نکنید. زیرا به جای جلب توجه، علاوه بر اینکه ظاهر معمول سایت را به هم می ریزند، برای بسیاری از خوانندگان با شرایط ویژه هم مشکل ساز می شوند. مثلا خواننده ای که کور رنگی دارد ممکن است متن را نتواند بخواند. فارغ از اینکه گاهی اوقات چنین تغییرات شدیدی برای هر کاربری ناخوشایند بوده و باعث ترک سایت شما خواهد شد.
۲- همیشه از اندازه و نوع فونت استاندارد سایت استفاده کنید. وجود چندین نوع مختلف فونت با اندازه های متفاوت می تواند باعث به هم ریختگی و شلختگی ظاهر سایت شود. علاوه بر این استفاده از فونت های خاصی که روی کامپیوترتان دارید باعث دردسرهای بسیار بزرگتری هم می گردد. توجه کرده اید که اگر بیننده در شهر یا کشور دیگر، فونت مورد استفاده شما را نداشته باشد، متن را چگونه می بیند؟ و برای نصب فونت مورد استفاده و دیدن صحیح متن چه اندازه دچار مشکل خواهد شد.
همچنین استفاده از فونت ریز باعث دشواری در خواندن آن می گردد و درشتی بیش از حد هم چشم آزار است و خواننده را فراری می دهد.
۳- در استفاده از عکس کاملا محتاط باشید. اولین نکته اینکه استفاده بدون ضرورت از تعداد زیاد عکس برای زیبایی صفحه، باعث بالا رفتن حجم آن و ایجاد مشکل در باز شدن صفحه می گردد. همیشه بهتر است که با فتوشاپ و برنامه های مشابه، حجم عکس ها را تا حد ممکن پایین بیاورید. این کار باعث باز شدن سریعتر صفحه و کاهش مصرف پهنای باند شما و کاربرتان می شود. البته باید به یک نقطه اعتدال میان کیفیت و حجم برسید و هیچ گاه یکی را قربانی دیگری نکنید.
نکته مهم دیگر درباره عکس ها، طول و عرض آنهاست. قبل از استفاده از عکس ها، ابتدا از حداقل و حداکثر طول و عرض مجاز عکس در سایت مورد نظر مطلع شوید. استفاده از عکس های عریض تر از صفحه سایت، باعث به هم ریختگی سایت می شود. استفاده از عکس های با طول زیاد هم در برخی سایت ها باعث بیرون زدن متن از کادر شده و در برخی باعث کش آمدن صفحه و ایجاد نمای ناخوشایند می شود.
منبع:برترینها
سه شنبه 6/10/1390 - 15:48
کامپیوتر و اینترنت
سعی میکنم هر چند وقت یک بار دستور های مهم Run رو براتون بزارم که آشنایی نسبی نسبت به این دستوران به دست آورید:
برای اجرا دستورات باید از Start > Run رو انتخاب کنید و یا کلید ویندوز + R رو بزنید تا پنجره Run باز شود:

برنامه اجرایی

دستور برنامه در Run

Accessibility Controls

access.cpl

Accessibility Wizard

accwiz

Add Hardware Wizard

hdwwiz.cpl

Add/Remove Programs

appwiz.cpl

Administrative Tools

control admintools

Adobe Acrobat*

acrobat

Adobe Designer *

formdesigner

Adobe Distiller *

acrodist

Adobe ImageReady *

imageready

Adobe Photoshop*

photoshop

Automatic Updates

wuaucpl.cpl

Bluetooth Transfer Wizard

fsquirt

Calculator

calc

Certificate Manager

certmgr.msc

Character Map

charmap

Check Disk Utility

chkdsk

Clipboard Viewer

clipbrd

Command Prompt

cmd

Component Services

dcomcnfg

Computer Management

compmgmt.msc

Control Panel

control

Date and Time Properties

timedate.cpl

DDE Shares

ddeshare

Device Manager

devmgmt.msc

Direct X Control Panel*

directx.cpl

Direct X Troubleshooter

dxdiag

Disk Cleanup Utility

cleanmgr

Disk Defragment

dfrg.msc

Disk Management

diskmgmt.msc

Disk Partition Manager

diskpart


نکته: برنامه هایی که با * معیین شده اند باید روی سیستم نصب شده باشند.
سه شنبه 6/10/1390 - 15:47
کامپیوتر و اینترنت
مارک اندرسن از جمله افرادی است که نقش بسیار مهمی در توسعه و گسترش فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی داشته است. او با خلق نسل اول مرورگرها که موزاییک نام داشت زمینه مناسبی را برای مرورگرهای امروزی به وجود آورد و به این ترتیب توانست دنیای وب را متحول سازد. اندرسن سال ۱۹۷۱/۱۳۵۰ متولد شد و در ۲۱ سالگی برای کار روی طرح تحقیقاتی دانشگاه ایلینویز استخدام شد. آن سال ها گشت و گذار در اینترنت بدون در اختیار داشتن یک مرورگر ارزانقیمت که کاربرد آسانی داشته باشد به آسانی امکان پذیر نبود و از این رو استفاده از اینترنت تنها در انحصار دانشگاهیان بود. تحقیقات او و همکارانش در زمینه استفاده از کامپیوتر و اینترنت موجب شد برای نخستین بار ایده ایجاد مرورگرهای ارزان و همگانی در ذهن آنها شکل گیرد. در آن زمان مرورگرها، امکان نمایش همزمان متن و تصویر را نداشتند. اندرسن مرورگری را با این قابلیت طراحی و آن را موزاییک نامگذاری کرد. این مرورگر ابتدا تنها روی یک سرور اختصاصی قرار داشت. مرورگر موزاییک برنامه کامپیوتری جدیدی بود که به نظر می رسید می تواند سرآغاز ایجاد تغییراتی در حوزه وبگردی باشد.

نت اسکیپ: از آغاز تا فروش سهام11421

اندرسن سال ۱۹۹۳/۱۳۷۱ عازم دره سیلیکون شده و در یک مرکز تحقیقاتی مشغول کار شد. پس از آن تصمیم گرفت با همکاری گروهی از همکاران سابق، شرکتی را راه اندازی کنند. این گروه پس از تلاش های بی وقفه موفق شدند نسخه جدیدی از موزاییک را به نام نت اسکیپ طراحی کنند. قیمت این مرورگر ابتدا بسیار بالا بود. کاربران باید برای استفاده از این مرورگر ۲۹۹ دلار پرداخت می کردند، اما خوشبختانه پس از مدتی قیمت نسخه جدید مرورگر به ۳۹ دلار کاهش یافت. سال ۱۹۹۶/۱۳۷۵ بیش از ۷۵ درصد کاربران از این مرورگر استفاده می کردند، اما با روی کار آمدن مایکروسافت و معرفی اینترنت اکسپلورر، نت اسکیپ کم کم به دست فراموشی سپرده شد. تا این که سال ۱۹۹۹/۱۳۷۸ سهام نت اسکیپ فروخته شد و برای همیشه به تاریخ پیوست. اگرچه نت اسکیپ پس از قطع خدمات پشتیبانی برای همیشه به تاریخ پیوست، اما نباید فراموش کرد که نت اسکیپ مرورگری بود که بسیاری از کاربران برای نخستین بار وب را با آن تجربه کردند
منبع:روزنامه جام جم
سه شنبه 6/10/1390 - 15:46
کامپیوتر و اینترنت
نرو را میتوان سلطان بی چون و چرای نرم افزارهای رایت بر روی CD و DVD دانست. به خصوص در نسخه های جدید تر Nero که قابلیت های متعدد دیگری نیز به این بسته نرم افزاری افزوده شده است. یکی از برنامه های کاربردی Nero جهت رایت اطلاعات و گرفتن Image، برنامه Nero Burning Rom است که در کلیه نسخه های قدیمی و جدید Nero وجود دارد. هم اکنون به معرفی ترفندی مخفی در Nero Burning Rom میپردازیم که به وسیله آن میتوانید نام سازندگان برنامه را همراه با افکت های تصویری زیبا و متعدد مشاهده کنید.
برای این کار:
از منوی Start به All Programs > Nero X Premium > data رفته و Nero Burning Rom را انتخاب کنید (منظور از X نسخه برنامه شماست).
پس از اجرای برنامه از منوی Help بر روی About Nero Burning Rom کلیک کنید.
خواهید دید که پنجره کوچکتری باز شده و اطلاعات مربوط به برنامه در آن درج شده است.
حالا در هر جایی از صفحه About کافی است دوبار کلیک کنید. خواهید دید که در پایین پنجره نام سازندگان برنامه با افکتی از راست به چپ شروع به حرکت میکنید.
اکنون اگر باز هم دوبار کلیک کنید و این عمل را چندین بار تکرار نمایید خواهید دید هر بار افکت های مختلفی بر روی متن در حال حرکت اجرا میشود.
منبع:فان پاتوق
سه شنبه 6/10/1390 - 15:46
کامپیوتر و اینترنت
۳۰ سال گذشته در چنین روزهایی IBM کامپیوتر ۵۱۵۰ خود را منتشر کرد که به عنوان اولین کامپیوتر شخصی که امروزه می شناسیم شناخته می شود. رایانش مدرن به یکباره توسعه یافت و همه منتظر بودند تا بدانند چه کسی می تواند ایده ی "کامپیوتر شخصی” را بهبود ببخشد. در این پست به معرفی ۱۰ کامپیوتر برجسته و مهم در سی سال گذشته و بعد از تولید IBM PC خواهیم پرداخت.

● ۱۹۸۱: IBM PC
 

این کامپیوتر تمام تصورات ذهنی پیرامون کامپیوترها را در هم شکست. کوچک و مقرون به صرفه بود و باعث جا افتادن نام "PC” یا همان کامپیوتر شخصی شد.

● ۱۹۸۲: Franklin Ace ۱۰۰
 

این ماشین باعث اولین دعوا بر سر کپی رایت نرم افزار شد! Frankline Ace ۱۰۰ کم و بیش از سخت افزار و سیستم عامل Apple II تقلید کرده بود. بعد از طرح دعوی در دادگاه، رای به نفع اپل صادر شد که این رای پایه گذار قانون کپی رایت نرم افزار بود.

● ۱۹۸۲: Commodore ۶۴
 

Commodore را می توان مشهورترین کامپیوتر خانگی دانست. بین سال های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۳ نزدیک به ۳۰ میلیون از آن در سراسر جهان به فروش رسید.

● ۱۹۸۲: ZX Spectrum
 

Spectrum در انگلیس همان کاری را کرد که Commodore ۶۴ در امریکا کرد، باعث هیجان مردم در استفاده از کامپیوترها شد و از کمپانی های مختلف برای توسعه نرم افزار بهره گرفت. این کامپیوتر توسط Clive Sinclair تولید شد که به خاطر خدماتش به صنعت بریتانیا به مقام شوالیه گری دست یافت. Spectrum تقریباً به فروش ۵ میلیونی دست یافت.

● ۱۹۸۳: IBM PC XT
 

این کامپیوتر آپدیت شده ی IBM PC و دارای یک هارد ۱۰ مگابایتی بود؛ چیزی که تا آن زمان وقوع نیافته بود. XT به سرعت به یک کامپیوتر استاندارد تبدیل شد.

● ۱۹۸۳: Apple Lisa
 

Lisa اولین کامپیوتر دارای اینترفیس گرافیکی بود اما قیمت ۱۰ هزار دلاری آن برای مصرف کنندگان بسیار بالا بود.

● ۱۹۸۴: Macintosh
 

مکینتاش آغاز راه اپل برای تولید کامپیوترهایی که امروز شاهد آن ها هستیم بود. این کامپیوتر نیز مانند Lisa دارای رابط کاربری گرافیکی بود اما این بار با قیمتی بسیار ارزان تر.

● ۱۹۹۰: NeXT Turbo Dimension Cube
 

NeXT همان شرکتی است که استیو جابز بعد از اخراج از اپل در آن جا شروع به کار کرد. اما دلیل اهمیت این کامپیوتر خاص چیز دیگری است. این مدل کامپیوتر توسط Tim Barners Lee برای میزبانی وب جهان گستر (WWW) استفاده شد.

● ۱۹۹۶: Deep Blue
 

بعد از شکست Deep Blue در بازی شطرنج مقابل گری کاسپاروف، مهندسان IBM مشغول بهبود و تقویت این کامپیوتر شدند و آن را به Deeper Blue تغییر نام دادند. در سال ۱۹۹۷ این کامپیوتر با قدرت پردازش باورنکردنی برای شکست کاسپاروف بازگشت!

● ۱۹۹۸: iMac
 

تا قبل از تولید iMac کامپیوترها همگی دارای رنگ های بژ و خسته کننده بودند. تولید iMac از سوی اپل انقلابی در طراحی و رنگ بندی کامپیوترها ایجاد کرد. استفاده از رنگ های متنوع و انحنای خاص در طراحی، iMac را از کامپیوترهای دیگر متمایز کرد.

● iPad
 

یک ایده ی جنجالی از اپل! همه می دانیم که آی پد بیشتر شبیه به یک دستگاه موبایل است اما: آیا در ۵ سال آینده کامپیوتر ها شبیه و نزدیک به آی پد خواهند شد؟ نظر شما چیست؟
منبع:صدای ایران
سه شنبه 6/10/1390 - 15:45
کامپیوتر و اینترنت
با نفوذ اینترنت در زندگی جوامع امروزی تجارت و داد و ستد هم دستخوش تغییر شده است.راه‌اندازی فروشگاه‌های آنلاین نمود این قضیه است به طوری كه سایت‌هایی مانند آمازون و ای‌بی (eBay) اكنون یكی از مهم‌ترین فروشگاه‌های آنلاین در سطح جهان هستند. در ایران هم روز به روز بركاربران اینترنتی افزوده می‌شود.
هم‌اكنون سایت‌های فروشگاهی زیادی به ارائه كالا و خدمات به كاربران ایرانی خود اقدام می‌كنند، اما از تابستان امسال در وب سایت‌های فروشگاهی ایرانی به یكباره شاهد نگاه جدیدی به فرآیند تجارت الكترونیك بودیم كه خرید و فروش را در كنار لغت جذاب تخفیف قرار می‌دهند. این سایت كه تحت عنوان سایت‌های تخفیف گروهی در ایران فعالیت می‌كنند را نباید با فروشگاه‌های اینترنتی اشتباه گرفت زیرا مدل تجاری و كاری آنها با فروشگاه‌های آنلاین بسیار متفاوتند.
هیچ خریداری را نمی‌توانید در كل سیاره زمین پیدا كنید كه از تخفیف بدش بیاید. پرداخت هزینه كمتر یعنی صرفه‌جویی در پول و این به مفهوم امكان خرید بیشتر است. تخفیف عملی است كه فرآیند فروش كالا را تسریع می‌كند و نتیجه این است كه هم فروشنده و هم خریدار نفع می‌برند. در فرآیند تخفیف معمولا فروشنده میزان مشخصی از قیمت كالاهای خود را برای مدت زمان نسبتا كوتاهی كاهش می‌دهد و تلاش می‌كند با استفاده از تبلیغات محیطی، آن را به اطلاع خریداران برساند. ارائه تخفیف معمولا به مناسبت‌های مختلف و ویژه‌ای صورت می‌گیرد، مانند خرید شب عید یا بازگشایی مدارس كه بسیاری از خریداران در این مناسبت‌ها در جستجوی كالای خاصی هستند و درواقع یك مشتری بالقوه محسوب می‌شوند. فروشنده در فرآیند تخفیف، در مدتی كوتاه تعداد بیشتری كالا می‌فروشد و به این ترتیب مبلغ سود او افزایش می‌یابد. خریدار هم برای كالای مورد نیازش پول كمتری می‌پردازد و به این ترتیب او هم سود خواهد برد.

مدل تجاری خرید گروهی و ایده اولیه
 

خرید گروهی، كالاها و خدمات مختلف را با قیمتی كاهش یافته پیشنهاد می‌دهد به شرط این‌كه حداقل تعداد خاصی از خریداران آن كالا یا جنس پیشنهاد شده را بخرند. این ایده نمونه بزرگ‌تری از روش فروش چندتایی است كه حتما تا به حال تجربه كرده‌اید. برای مثال هنگامی كه قصد خرید یك واحد كالای خاصی را دارید به شما پیشنهاد می‌شود در صورت خرید 2 عدد یا بیشتر، قیمت كمتری پرداخت خواهید كرد. سایت‌هایی كه در این زمینه فعالیت می‌كنند معمولاً روزانه یك كالا یا خدمت خاصی را پیشنهاد می‌دهند و وقتی تعداد خاصی از خریداران برای خرید آن ابراز تمایل كردند، آن پیشنهاد قطعی می‌شود و آن جنس یا كالا به فروش می‌رسد. بازاریابان این مدل سایت‌ها معمولا صاحبان كالا و خدمات محلی را كه از كیفیت و محبوبیت نسبی برخوردارند شناسایی كرده، مدل تجاری خود را برای آنها تشریح و پس از حصول توافق و بستن قرارداد محصول یا خدمات مورد نظر را به عنوان پیشنهاد روز به مشتریان و افرادی كه به سایت سر می‌زنند یا در خبرنامه آن عضو هستند، ارسال می‌نمایند و با توجه به تخفیف قابل توجهی كه از صاحب كالا یا خدمات گرفته‌اند تضمین می‌كنند در مدت زمان محدود و معلومی تعداد معینی كوپن تخفیف بفروشند تا تخفیف برای سایرین فعال شود.
رشد شبكه‌های اجتماعی و سرویس‌های میكروبلاگینگ تاثیر بسزایی در رشد این قبیل سایت‌ها داشته است. اصولا عملكرد سایت‌های تخفیف گروهی نوعی روان‌شناسی اجتماعی است. برای مثال خریداری را مجسم كنید كه فرصت خرید یا تخفیف خیلی عالی به دست آورده ولی این فرصت استثنایی باید منوط به استفاده حدودا 1000 نفر برای خرید این كالا یا خدمت باشد. لذا در این مدل كاری معمولا كاربران برای این‌كه بتوانند از پیشنهاد تخفیف روزانه بهره‌مند شوند سعی می‌كنند دوستان و آشنایان خود را با آن محصول یا خدمت ارائه شده آشنا كنند یا از طریق همان شبكه‌های اجتماعی در تبلیغ و اشاعه آن اقدام نمایند. این سوال مطرح می‌شود كه هیچ توجیهی برای سود صاحب كالا یا خدمات با تخفیفی بین 40 تا 90 درصدی نمی‌تواند وجود داشته باشد اما باید به این نكته هم توجه داشت كه صاحب كالا یا محصول مورد نظر با تخفیفی كه ارائه می‌دهد اولاً در زمان كوتاهی تعداد زیادی كالا خواهد فروخت و با دریافت سود اندك از هر كدام، در كل سود مناسبی نصیبش خواهد شد. همچنین برخی فروشندگان غیرمعروف با این ترفند اقدام به تبلیغ نام تجاری خود می‌كنند یا برخی چشم به لیست داده‌های خریدارانی دارند به این امید كه در آینده باز هم از آنها خرید كنند. موضوع دیگر حذف هزینه تبلیغات محیطی صاحب كالا یا خدمات برای اطلاع‌رسانی و جذب مشتری است چرا كه این تبلیغات را سایت خرید گروهی بر عهده دارد. حتی اگر كسی از كوپن تخفیف ارائه شده استفاده نكند با این شركت یا رستوران یا واحد خدماتی آشنا خواهد شد كه در نهایت باعث افزایش تعداد مشتریان آن واحد تجاری خواهد شد.
مشتری یا خریدار كوپن تخفیف، كه بهای اندكی را برای استفاده از یك كالا یا خدمات پرداخت كرده، سود مناسبی خواهد برد و از سویی دیگر سایت ارائه‌دهنده كوپن‌های خرید گروهی، پورسانت خود را از بابت تبلیغات روی محصول و گردآوری مشتریان از صاحب كسب و كار دریافت خواهد كرد و بدین ترتیب یك معامله برد برد برد انجام می‌پذیرد.
اگر بخواهیم سرمنشأ رشد سایت‌های خرید گروهی را پیدا كنیم باید سری به كتاب خاطرات سایت گروپان (Gropon)‌ بزنیم. این سایت آبان 1387 توسط اندرو میسون در شیكاگو پایه‌گذاری شد. گروپان عنوان خود را از تركیب دو كلمه «گروپ» و «كوپن» وام گرفته است. گروپان اولین سایت تخفیف گروهی نبود اما می‌توان آن را موفق‌ترین سایت تخفیف گروهی نامید.این سایت با كمك گرفتن از شبكه اجتماعی فیس‌بوك توانست به سرعت رشد نماید و بازار كاری آن از شهر شیكاگو به سایر شهرهای آمریكا مانند بوستون و نیویورك برسد. بنابر گزارش مجله فوربز، گروپان سریع‌ترین رشد سایت‌های اینترنتی را داشته و از این بابت از فیس‌بوك هم پیشی گرفته است.
میسون، رمز موفقیت این سرویس را در ارتباط با تجارت‌های محلی و بسیار كوچكی یافت كه كمتر برای مردم شناخته شده بودند. با موفقیت روزافزون گروپان تجارت‌های محلی تمایل بیشتری برای همكاری با آن نشان دادند و درخواست‌های زیادی برای آنها ارسال ‌شد. سال 1388 گروپان تنها 120 كارمند داشت و روزانه سی پیشنهاد را به سی شهر ارائه می‌كرد، اما رفته‌رفته تعداد كاربران و بازارهایی كه خواستار همكاری با گروپان بودند بیشتر شد و اكنون با داشتن بیش از 10 هزار كارمند، بازار وسیعی در جهان دارد ولی همچنان درصدد ورود به بازارهای جدید است.
سال 1389 كمتر روزی بود كه خبری از گروپان در اینترنت منتشر نشود و همین خبرهای روزانه سرانجام گوگل را كه از هر آب گل‌‌آلودی ماهی می‌گیرد واداشت تا با یك پیشنهاد اغواكننده 6 میلیارد دلاری به سراغ خرید گروپان برود، اما میسون و هیات مدیره با رد كردن این پیشنهاد بسیار عالی ترجیح دادند همچنان روی پای خود بایستند و این مدل تجاری به حدی ساده و در عین حال درآمدزا بود كه سایت‌های تخفیف گروهی در سراسر جهان مثل قارچ از زمین سر درآورده و شروع به رشد كردند. در كشورهایی همچون چین و روسیه، رقیبانی به وجود آمدند تا نفوذ گروپان به بازار این كشورهای بزرگ را تقریباً غیرممكن كنند. درآمدزایی این مدل تجاری آنقدر فریبنده بود كه گوگل پس از رد پیشنهاد گروپان، خود اقدام به راه‌اندازی سرویس گوگل آفر (Google Offer) كرد و فیس‌بوك هم به بررسی مدلی مشابه برای تجارت‌های محلی روی شبكه خود پرداخت.

تخفیف گروهی در ایران
 

در سال‌های قبل و در مقطعی كوتاه سایت تخفیف گروهی گروپ شاپ در ایران راه‌اندازی شد تا بازار ایران هم مانند سایر كشورها این مدل تجاری را تجربه كند، اما پس از مدت كوتاهی به كار خود پایان داد، اما در تابستان سال 90 و به یكباره چند سایت تخفیف گروهی با فاصله‌ای اندك در ایران شروع به كار كردند و هر كدام از این سایت‌ها تلاش كردند تا با ارائه خدماتی بهتر و ظاهری دوستانه‌تر، طیف بخصوصی از خریداران عاشق تخفیف را به خود جلب كنند.
1 ـ تخفیفان (takhfifan.com) اولین سایت تخفیف گروهی بود كه به طور جدی كار خود را در ایران آغاز كرد.
تخفیفان تاكنون بیش از 100 پیشنهاد خرید گروهی با 40 الی 80 درصد تخفیف ارائه كرده است كه اكثر آنها شامل خدماتی مثل بلیت كنسرت، استفاده از منوی رستوران‌ها و كافی‌شاپ‌های معتبر، تفریح و سرگرمی بوده و 10 درصد سایر پیشنهادها شامل محصول است. بیشترین كوپن فروخته شده مربوط به استفاده از ماشین‌های صحرایی بوده كه تعداد 901 كوپن فروخته شده است. تخفیفان به قدرت شبكه‌های اجتماعی واقف بوده و از این طریق آخرین اخبار و اطلاعات خود را به اطلاع كاربرانش می‌رساند. برای اطلاع از پیشنهادهای روزانه تخفیفان می‌توان در خبرنامه آن به رایگان عضو شد تا پیشنهادهای تخفیفان به صورت روزانه برایتان ایمیل شود. در حال حاضر محدوده فعالیت تخفیفان فقط در برخی از مناطق شهر تهران دایر شده، ولی تنها سایت تخفیف گروهی در ایران است كه موفق به كسب نماد اعتماد الكترونیكی شده است.
2‌ـ نت برگ (Netbarg.Com) با یك فاصله بیست روزه بعد از تخفیفان شروع به كار كرده است. مراحل اولیه كار و آماده‌سازی سیستم‌ها و زیرساخت‌ها در این وب‌سایت با وسواس خاصی انجام پذیرفته به نحوی كه گویا انتخاب اسم نت برگ بعد از 4 ماه كار و از بین حدود 100 اسم پیشنهادی انتخاب شده است.
نت برگ با تبلیغاتی مناسب و هوشمندانه ورود خود به بازار كسب و كار اینترنتی ایران را اعلام كرد و قبل از راه‌اندازی رسمی سایت از طریق وبلاگ خود آخرین اطلاعات و مراحل كار را به اطلاع مردم می‌رساند. نت برگ تاكنون بیش از 30 پیشنهاد تخفیف گروهی ارائه كرده كه فروش 702 عدد كوپن استفاده از پیست كارتینگ مجموعه آزادی تهران بیشترین فروش این وب سایت بوده است.
نت برگ هم مانند تخفیفان از جادوی شبكه‌های اجتماعی سود می‌برد و متمركز بر بازار تهران و بویژه بخش بالانشین آن است. نت برگ در این مدت كوتاه توانسته جای پای خود را در بازار دیجیتالی ایران مستحكم كند. امكان جالبی كه نت برگ در اختیار كاربران خود گذاشته استفاده از سامانه پیام كوتاه، جهت اطلاع رسانی به سایر دوستان است كه در نوع خود بسیار كاربردی است.
3 ـ همخرید (Hamkharid.com) پس از تخفیفان و نت برگ سومین سایت تخفیف گروهی است. وجه تمایز همخرید با نت برگ و تخفیفان ورود این سایت در ابتدای امر به عرضه كالا با تخفیف مناسب بود، كاری كه در مورد نت‌برگ و تخفیفان عمدتا روی خدمات و اغلب رستوران‌ها متمركز شده بود.
همخرید تاكنون 14 پیشنهاد برای فروش ارائه داده كه نسبت به دو رقیب خود كم‌كارتر محسوب می‌شود، اما همخرید ویژگی‌های خاصی دارد كه در نت برگ و تخفیفان كمتر دیده شده است. طراحی همخرید جذاب‌تر و كمی كودكانه به نظر می‌رسد كه با یك نماد بانمك، تداعی‌كننده محیطی دوستانه و فانتزی است. نوع نگارش توضیحات هر پیشنهاد ارائه شده در همخرید، خودمانی‌تر و عامیانه است كه به راحتی با خواننده آن ارتباط برقرار خواهد كرد. فراموش نكنیم اندرو میسون برای شركت خود 70 نویسنده طنزپرداز را استخدام كرده كه توسط آرون‌ویث، دوست قدیمی‌اش رهبری می‌شوند. به این ترتیب، با هر ایمیلی كه یك معامله را به مشتریان پیشنهاد می‌كنند از جملات طنزگونه و بعضاً عامیانه نیز استفاده می‌شود. همخرید هم از شبكه‌های اجتماعی و زبان نوشتاری عامیانه خود به عنوان ابزاری برای ارائه پیشنهادهای تخفیف خود به خوبی استفاده می‌كند.

آینده تخفیف گروهی چه خواهد شد؟
 

ایران با جمعیت 70 میلیونی و تعداد روبه افزایش كاربران اینترنتی می‌تواند بازار خوبی برای این مدل تجاری باشد، اما نگرانی‌های زیادی از رشد قارچ‌گونه سایت‌های تخفیف گروهی وجود دارد كه امكان دارد به این تجارت لطمه وارد كند. اگر كمی به عقب برگردیم به خاطر خواهیم آورد كه در یك برهه زمانی در وب ایران و به یكباره شاهد ایجاد موجی از سایت‌های وبلاگ دهی و نیز شبكه‌های اجتماعی به گونه‌ای بودیم كه هر روز می‌شد خبر تولد یك سایت اجتماعی با نام و نشان جدید را شنید، اما پس از گذشت مدت زمانی ریزش این سایت‌ها آغاز شد و این موضوع بزرگ‌ترین ضربه را به كاربرانی زد كه به خدمات آنها اعتماد كرده بودند. راه‌اندازی چند سایت تخفیف گروهی به یكباره این ذهنیت را به وجود می‌آورد تا شاید تاریخ دوباره در حال تكرار شدن است و آن سرنوشت شوم در انتظار سایت‌های تخفیف گروهی خواهد بود.
ورود افراد غیرمتخصص و ایجاد سایت‌های حباب‌گونه تخفیف گروهی می‌تواند ضربه مهلكی به تجارت سایر شركت‌ها كه در این زمینه فعالیت می‌كنند بزند، زیرا از سویی باعث بدبینی و عدم اعتماد خریداران و صاحبان مشاغل و خدمات به این مدل تجارت خواهد شد، اما راهكارهایی هم هست كه سایت‌های تخفیف گروهی با رعایت آنها می‌توانند آینده خوبی را برای تجارت خود رقم بزنند و از سویی رسالت خود را در فرهنگ‌سازی خرید از سایت‌های خرید گروهی انجام دهند. اول با وجود این‌كه مدل تجاری آنها اغلب اقتباسی از سایت گروپان است، اما هیچ گاه خود را با آن مقایسه نكنند و به یاد داشته باشند كه تا رسیدن به آن جایگاه آن هم در ایران راهی پرفراز و نشیب در پیش است لذا با ایجاد تیمی قوی از مدیران و بازاریابان خبره و توجه به خواست كاربران و ارائه كالاهای باكیفیت كه باعث رضایت خاطر استفاده‌كنندگان می‌شود، آنها را به یك خریدار همیشگی تبدیل ‌كنند. دوم این كه مشاهده می‌شود سایت‌های تخفیف گروهی در حال حاضر خود را روی تهران متمركز كرده‌اند. شاید بهتر باشد كه با توجه به بازارهای محلی دیگر و شهرهای بزرگی مانند مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و... بازار خود را توسعه داده و به این ترتیب آینده روشن‌تری را برای كسب و كار خود ترسیم كنند.
منبع:جام جم
سه شنبه 6/10/1390 - 15:45
کامپیوتر و اینترنت
نرم افزار - نرم‌افزار «ویراستیار» افزونه‌ای برای Microsoft Word است که قابلیت‌های متعددی را برای کاربران فارسی زبان فراهم می‌کند.
این نرم افزار چندی پیش با پشتیبانی دبیرخانه شورایعالی اطلاع‌رسانی به منظور توسعه‌ خط‌ و زبان فارسی در فضای دیجیتال عرضه شد.
سایت ویراستیار قابلیت‌های این نرم افزار را این طور معرفی می كند:
غلطیاب املایی
اصلاح نویسه‌های متن
اصلاح نشانه‌گذاری
تبدیل تقویم و تاریخ
تبدیل پینگلیش
پیش پردازش املایی متن
تبدیل اعداد
غلط‌یاب املایی ویراستیار از کارایی بالا و سرعت مناسبی برخوردار است. از موارد کارکرد غلطیاب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
اصلاح املای واژه‌ها
ارائه‌ی لیستی از واژه‌های صحیح پیشنهادی
اصلاح انواع غلط‌های فاصله‌گذاری
چسبیدن واژه‌های متوالی به هم
درج فاصله‌ی اشتباه میان کلمه
اصلاح کاربرد نابجای فاصله به جای شبه‌فاصله
تلفیق درج اشتباه فاصله و چسبیدن واژه‌های متوالی
تشخیص و اصلاح واژه‌های با پسوند
تشخیص و اصلاح تکرار متوالی کلمه
اصلاح غلط‌های ناشی از هم‌آوایی
امکان افزودن واژه‌های جدید به واژه‌نامه
امکان اصلاح یک مورد غلط به طور یکباره در کل متن
امکان نادیده گرفتن یک مورد غلط و عدم اصلاح آن
امکان نادیده گرفتن یک مورد غلط و عدم اصلاح آن در کل متن
اصلاح نویسه‌های متن
بااستفاده از این ویژگی نرم‌افزار می‌توانید همۀ نویسه‌های (کاراکترهای) متن را استاندارد کنید. اگر نویسه‌ی غیر استانداردی یافت شد، با معادل استاندارد آن جایگزین می‌شود.
اصلاح انواع حرف «ک
اصلاح انواع حرف «ی»
تبدیل ارقام عربی به معادل فارسی.
اصلاح نویسه‌ی نیم‌فاصله
اصلاح اعراب
حذف نیم‌فاصله‌های تکراری
تبدیل تقویم و تاریخ
این بخش از نرم‌افزار قابلیت تشخیص و تبدیل عبارت‌های تاریخ را فراهم می‌کند.عبارت‌ها‌ی تاریخ در هریک از دسته‌بندی‌های زیر قابل تشخیص و تبدیل به یکدیگر هستند.
گونه‌های مختلف نوشتار تاریخ به صورت عددی و نوشتاری با ارقام انگلیسی و فارسی.
گونه‌های مختلف نوشتار تاریخ به زبان انگلیسی
قابلیت تصحیح برخی اشتباهات در درج تاریخ
تبدیل پینگلیش
بااین بخش می‌توان واژه‌های پینگلیش (واژه‌های فارسی که با حروف انگلیسی نوشته شده‌اند - فینگلیش) را به معادل (یا معادل‌های) فارسی آنها تبدیل کرد. پینگلیش‌نویسی در حوزه‌ اینترنت بسیار پرکاربرد بوده و اگرچه وروداستانداردهایی مانند یونیکد، و همچنین تلاش جامعه فارسی‌زبانِ اینترنت در اشاعه زبان فارسی، از تمایل کاربران در پینگلیش‌نویسی کاسته است، اما هنوز متون فارسی بسیاری را می‌توان یافت که با نویسه‌های انگلیسی نوشته شده‌اند. با استفاده از این قابلیت، کاربر می‌تواند این‌گونه متن‌هارا به فارسی روان تبدیل کند.
تکرار حروف در واژه‌ها پینگلیش
استفاده از حروف بزرگ (در ابتدا و انتهای واژه‌ها)، اعداد و نویسه‌های ویژه در واژه‌ها
استفاده از واژه‌های انگلیسی
استفاده از نویسه‌ی x برای تایپ حرف «خ»
پیش پردازش املایی متن
در پیش پردازش املایی موارد زیر می‌توانند تصحیح شوند:
ها: اصلاح فاصله‌گذاری «ها» در انتهای واژه‌ها
می: اصلاح فاصله‌گذاری «می» در ابتدای واژه‌ها
‍ـۀ: تبدیل «‍‍ۀ» به «‍ه‌ی»
ب: تبدیل «ب» متصل به ابتدای واژه‌ها به «به»
اصلاح فاصله‌گذاری پسوندها
اما اگر اساسا از سیستم عامل ویندوز استفاده نمی‌كنید و یا به برنامه Microsoft Word دسترسی ندارید می‌توانید از نسخه تحت وب این نرم افزار با عنوان ویراست لایو استفاده كنید.
رویکرد مهم در مراحل توسعه نسخه آنلاین ویراستیار، امکان ارائه قابلیت‌های ویراستیار به صورت سرویس‌های وبی برای دیگر سایت‌ها است که با توجه به این رویکرد،‌ نسخه برخط ویراستیار با استفاده از کتابخانه‌های استاندارد JSON, jQuery و به صورت تمام AJAX طراحی شد و در حال حاضر امکان ارائه این سرویس‌ها برای دیگر سایت‌ها وجود دارد.
با استفاده از این سرویس‌ها که تحت پروتکل و استاندارد مشخص طراحی شده‌اند، هر وب سایت و یا ویرایشگر متن برخط می‌تواند از قابلیت‌های ویراستیار برای اصلاح نگارش متون فارسی استفاده کند. برای دانلود این نرم افزار، میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
http://www.virastyar.ir/
منبع:http://www.khabaronline.ir
سه شنبه 6/10/1390 - 15:44
موبایل
در این مقاله برآن شده ایم تا درباره تاریخچه سیمبین و همچنین آینده ای كه میتوان برایش متصور شد صحبت كنیم:
شاید به نوعی با شنیدن نام سیمبین بلادرنگ به یاد شركت نوكیا می افتیم اما دلیل این امر چیست ؟
این موضوع دو دلیل دارد: اول اینكه بیشترین تعداد گوشی های همراه با این سیستم عامل ازآن نوكیاست و دلیل دیگر هم اینكه شركت نوكیا چند سال پیش رسما تمام سهام سیمبین را خریداری نمود و مالك سیمبین شد .
پیدایش Symbian:
شرکت نرم افزاری Symbian برای اولین بار در ماه ژوئن سال 1998 تاسیس شد . مقر اصلی این شرکت در انگلیس بود و تا اواخر سال 2003 هیجده موبایل از پنج شرکت معروف سونی ، نوکیا ، فوجیتسو ، موتورولا و زیمنس با این سیستم عامل عرضه شد. حدود 14 شرکت اصلی و چند شرکت فرعی از به وجود آوردندگان این سیستم عامل بودند ، بعضی از این شرکتها در زمینه نرم افزار و بعضی از آنها در زمینه سخت افزار به رشد این سیستم عامل كمك کرده اند . از اصلی ترین شرکتها می توان به Nokia ، Sony-Erricson ، LG ، Samsung ، Motorola ، Arima ، BenQ ، Fujitsu ، Lenovo ، Sanyo ، Sendo ، Mitsubishi Electronics و Siemense اشاره کرد.
اولین گوشی كه با این سیستم عامل عرضه شد در سال 2000 توسط نوكیا تولید شد و در سالهای پس از آن كه این شركت فروش خوبی از گوشیهایی با این سیستم عامل بدست آورده بود تمام تمركز خود بر روی این سیستم عامل نهاد و مصرانه بر تولید گوشی هایش با این سیستم پا میفشرد و چونان كبكی كه سر خود را زیر برف كرده باشد از تحولات و پیشرفت های شركت های دیگر كه چندین سیستم عامل دیگر را تجربه كرده بودند و به موفقیت رسیده بودند عقب ماند و حال آنكه اكثر شركت های بزرگ دیگر، تمركز خود را بر روی سیستم عامل های پیشرفته تر چون آندرویید و وین فون 7 نهاده بودند و نبض بازار را در دست گرفته بودند شركت نوكیا عاجزانه نسخه ای متعدد و مشابهی از این سیستم عامل منتشر میكرد و در آخرین تلاش هم نسخه جدیدی از سیمبین به نام سیمبین 3 منتشر كرد كه همان سیمبین ویرایش پنجم بود با اندكی بزك و این بار هم شكستی دیگر.
نوکیا با آپدیت های با نام anna و bele سعی در افزایش فروش خود کرد که باز هم شکست خورد.
بیداری نوكیا و خداحافظی با سیمبین:
و بالاخره نوكیا در سال 2011 از خواب زمستانی خود بیدار شد و دریافت كه وقت خداحافظی با سیمبین فرا رسیده است. نوكیا اعلام كرده است كه تا پایان امسال شركت سیمبین را به موسسه ای به نام Accenture واگذار خواهد كرد و از این پس این شركت وظیفه توسعه این سیستم عامل را بر عهده خواهد داشت و شاید تا یكی دو سال دیگر وقت خداحافظی با گوشیهای دارای سیستم عامل سیمبین فرا برسد و به گفته خود نوكیا این شركت دیگر به این سیستم عامل باز نخواهد گشت و شاید با كنار گذاشته شدن سیمبین توسط غولی به نام نوكیا این سیستم عامل دوران افول خود را شروع نماید و براستی بتوان بر مزار سیمبین به مرثیه سرایی نشست
در همین حال نوكیا حركت استراتژیك دیگری نیز كرد و آن عقد قرارداد با شركت مایكروسافت بود تا از این پس شركت نوكیا به عنوان شركت اصلی برای استفاده و توسعه سیستم عامل ویندوز فون مایكرو سافت باشد
شاید هنوز استفاده نكردن نوكیا از سیستم عامل جهانی آندرویید سوالی باشد كه در ذهن خوانندگان این مقاله نقش بسته است ولی خود شركت نوكیا پیشرفت نوكیا را در استفاده از ویندوز فون میبیند و حال باید منتظر ماند
آیا نوکیا میتواند با سیستم عامل آندرویید مقابله کند و از آن استفاده نکند، یا مجبور می شود گوشی های خود را با سیستم عامل آندرویید بزند؟
منبع:سایت mobilestan
سه شنبه 6/10/1390 - 15:44
کامپیوتر و اینترنت
برای ورود به كاربر مدیر سیستم شما باید در صفحه Login ویندوز دوبار كلیدهای تركیبی Ctrl+Alt+Delete را بفشارید تا صفحه كلاسیك ورود به ویندوز ظاهر گردد. سپس میتوانید با وارد نمودن نام administrator در قسمت User Name و اگر در هنگام نصب رمز عبوری برای آن تعیین نموده اید ، با وارد كردن رمز عبور در قسمت Password و با فشردن Enter وارد كاربر مدیر سیستم شوید.
این نكته بسیار مهم است ، حتما بار ها و بارها شنیده اید كه در هنگام فراموش كردن رمز عبور و ... میتوانید با همین روش به سادگی آن را بازیابی نمایید. این كار اگر چه در یك سیستم عادی و شخصی بسیار مفید میباشد و مشكلی ایجاد نمیكند ، اما در یك سیستم مهم اداری و ... ممكن است خطرات بسیار جدی را از لحاظ نفوذهای غیر مجاز ایجاد نماید. بنابراین توصیه اكید میكنم كه در هنگام نصب ویندوز اگر سیستم شما حاوی اطلاعات مهمی میباشد ، حتما برای كاربر Admin رمز عبور تعیین نمایید و آن را بدون رمز عبور رها نكنید ، به این ترتیب كار را برای نفوذگران احتمالی بسیار مشكل تر خواهید نمود.
اما هدف من در این مقاله اصلا صحبت در مورد روشهای ورود به ویندوز و مدیر اصلی سیستم و ... در هنگام فراموش نمودن رمز عبور و ... نیست ، بلكه ایجاد یك كاربر مخفی به این شكل است كه در صفحه Login دیده نشود و تنها شما بدانید و بتوانید از آن استفاده نمایید. كاربران مخفی زیادی در ویندوز وجود دارند ( به صورت پیش فرض ) كه از چشمان شما و سایر كاربران پنهان هستند و كارایی خاصی در ویندوز به عهده دارند كه در این مقاله به صورت خلاصه با آنها آشنا خواهید شد. وجود چنین كاربر یا كاربرانی در مواقع بسیاری میتواند بسیار مفید واقع گردد.
پس با ادامه مقاله همراه باشید.
برای ساخت یك كاربر مخفی در ویندوز XP میتوانید مراحل زیر را انجام دهید :
ابتدا از طریق منوی Start و ابزار Run وارد ابزار Regedit شوید.
سپس مسیر زیر را بیابید :
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCu rrentVersionWinlogonSpecialAccountsUserList
در صفحه سمت راست این مسیر ، شما تعدادی كلید مشاهده خواهید كرد. اگر دقت نمایید خواهید دید كه نام این كلیدها در واقع كاربران مخفی سیستم شما میباشند. شما در این مسیر یك كلید جدید از نوع DWORD ایجاد نمایید و نام آن را نامی دلخواه برای كاربر خود بگذارید ( در واقع همان User Name كاربر جدید كه مایل هستید آن را ایجاد نمایید ).
سپس روی آن دوبار كلیك كرده و آن را به ترتیب زیر مقدار دهی نمایید :
مقدار 0 به این معنا است كه كاربر شما مخفی میباشد و در صفحه Welcome Screen دیده نخواهد شد و مقدار 1 آن را از حالت مخفی در خواهد آورد :
پس از اتمام عملیات از رجیستری خارج شده و سیستم خود را از نو راه اندازی نمایید.
همان طور كه ذكر كردم اگر كاربری را مخفی نمایید در هنگام نمایش كاربران در Welcome Screen باید حتما به حالت قدیمی ورود به ویندوز برگردید ( یعنی حالت Login در ویندوز 2000 ) ، كه این كار را میتوانید با دوبار فشردن دكمه های Ctrl+Alt+Del انجام دهید.
شما برای مدیریت این كاربر باید حتما ابتدا با كاربر مدیر سیستم وارد شوید ، بنابراین پس از اینكه سیستم شما راه اندازی مجدد شد با كاربر مدیر سیستم وارد ویندوز شوید.
سپس برای مدیریت كاربری كه ایجاد نمودید مراحل زیر را دنبال نمایید :
برای تعیین رمز عبور و همچنین مدیریت سایر تنظیمات برای چنین كاربری و مدیریت كلی این قبیل كاربران شما باید از ابزار Computer Management استفاده نمایید. برای دسترس به آن روی My Computer راست كلیك نمایید و از لیست گزینه Manage را انتخاب نمایید.
سپس در لیست سمت چپ ابزار گزینه Local Users And Groups را انتخاب نمایید.
در زیر مجموعه آن شما دو گزینه Users و Groups را مشاهده خواهید نمود كه اگر روی گزینه Users كلیك نمایید ، تمامی كاربران اعم از مخفی و غیر مخفی را مشاهده خواهید كرد :
با دوبار كلیك و نیز راست كلیك روی هر یك از این كاربران میتوانید تنظیمات دلخواه را بر روی آنها اعمال نمایید.
برای تعیین رمز عبور كافی است روی كاربر مورد نظر راست كلیك نموده و گزینه Set Password را انتخاب نمایید و سپس از در صفحه ای كه ظاهر میشود دكمه Proceed را بفشارید و رمز عبور مورد نظر را دوبار در قسمت مربوطه وارد نموده و بر روی OK كلیك نمایید :
به این ترتیب كاربر شما با رمز عبور محافظت خواهد شد.
با دوبار كلیك روی نام هر كاربر نیز میتوانید سایر تنظیمات كلی را در مورد آن اعمال نمایید :
اگر كمی دقت نمایید در این لیست كاربران مخفی متعددی از قبیل HelpAssistant و یا SUPPORT_XXXXXX و یا IWAM_XXX و یا IUSR_XXX و ... را مشاهده خواهید نمود. توضیحات كاری كه به عهده هر یك از این كاربران است در قسمتDescription آن داده شده است.
با كمی تحقیق و كنجكاوی درباره این كاربران اطلاعات بسیار جالبی از آنها بدست خواهید آورد و كارهای جالبی را با هر یك از آنها میتوانید انجام دهید.
از این پس میتوانید در صفحه ورود به ویندوز دوبار دكمه های تركیبی Ctrl+Alt+Delete را فشرده و با وارد كردن نام و رمز عبور كاربر مخفی خود وارد آن شوید
منبع:http://rayantarfand.mihanblog.com/
سه شنبه 6/10/1390 - 15:43
کامپیوتر و اینترنت
شیوه های مختلف برقراری تماس، ویژگی ها و شرایط استفاده متفاوت و ویژه ای دارند. کاربردهای مختلف و توانایی های گوناگونی در هر کدام گنجانده شده است. اما اینکه FTP و SSH دقیقا چه تفاوت ها و کارکردهایی دارند، برای بسیاری هنوز مبهم و گنگ است. در این مقاله قصد داریم به شرح و توضیح تکنولوژی های به کار رفته در این دو پروتکل و تفاوت های میان آنها بپردازیم.

برنامه واسط (Shell) و اکانت های برنامه واسط
 

بگذارید ابتدا به اصطلاحات فنی پایه و زیرساخت ها بپردازیم. برای فهمیدن هدف SSH، نیاز دارید با برخی عناصر اصولی و زیرساخت آن آشنا شوید.
Shell کامپیوتر، یک قطعه نرم افزاری است که به کاربر اجازه می دهد مستقیما با کرنل یا هسته اصلی سیستم عامل ارتباط برقرار کند. Shell می تواند دارای رابط گرافیکی یا محیط خط فرمان باشد و یا اینکه هر دو را با هم داشته باشد.

تفاوت اس اس اچ با اف تی پی

اکانت Shell یک اکانت شخصی است که به کاربر اجازه دسترسی به Shell را از طریق کامپیوترهای مختلف و راه دور می دهد. از این اکانت ها معمولا می توان برای کار با فایل های ذخیره شده، اکانت های ایمیل، گروه های خبری و مانند آن استفاده کرد. نقطه مشترک همه کاربردهای Shell هم در این است که معمولا برای استفاده از اکانت Shell دستورات را از راه دور و توسط خط فرمان ارسال می کنیم.

پروتکل برنامه واسط امن (Secure Shell Protocol - SSH)
 

همانطور که مرورگرهای وب از پروتکل HTTP برای صحبت و ارتباط با سایت ها استفاده می کنند، اکانت شل هم نیاز دارد تا از یک پروتکل مشخص برای ممکن ساختن انتقال اطلاعات (یا همان ارتباطات) میان دو ابزار درون شبکه استفاده کند. افتخار دارم SSH یا پروتکل برنامه واسط امن (Secure Shell Protocol) را خدمت تان معرفی کنم.
SSH از یک کلید رمزنگاری عمومی استفاده می کند و هدف اولیه توسعه آن، خلق جایگزینی به جای ارتباطات ناامن و حفاظت نشده ای همچون Telnet بود. این پروتکل دارای دو نسخه اصلی SSH-1 و SSH-2 است که هم اکنون پروتکل های عمده و حاکم بر دنیای دسترسی اکانت های شل هستند.

تفاوت اس اس اچ با اف تی پی

امروزه از SSH برای لاگین و اجرای کدها از طریق کامپیوترهای راه دور، جستجوی وب با استفاده از کلاینت های پروکسی رمزنگاری شده و انتقال فایل استفاده می شود. همچنین برای تنظیم و آماده سازی شبکه خصوصی مجازی یا همان VPN هم می توان از SSH بهره برد.
کلاینت های SSH یا برنامه های دسکتاپ اس اس اچ برای همه سیستم عامل های اصلی در دسترس هستند. سیستم های بر پایه یونیکس، مانند لینوکس و مک او اس ایکس، می توانند از OpenSSH استفاده کنند. همچنین در سایت OpenSSH می توانید برنامه های SSH مناسبی برای مک و ویندوز پیدا کنید. PuTTY هم یکی از برجسته ترین کلاینت های ویژه تحت ویندوز است.

پروتکل انتقال فایل امن یا STTP در برابر FTP
 

انتقال فایل واجرای VPN به صورت پیش فرض بر روی SSH فعال نیستند. به یاد داشته باشید که SFTP پروتکل اف تی پی قابل اجرا بر روی SSH نیست. بلکه یک پروتکل متفاوت انتقال فایل (file transfer protocol) است که به عنوان یک اکستنشن یا افزونه برای SSH-2 توسعه یافته است. SFTP همیشه برای انتقال فایل روی اس اس اچ استفاده می شود، اما در حقیقت به گونه ای طراحی شده که می تواند توسط دیگر پروتکل ها هم مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت اس اس اچ با اف تی پی

البته جدای از صحبت های فنی، SFTP برای کاربر نهایی می تواند یک جایگزین امن و مطمئن برای FTP باشد. اف تی پی تمامی اطلاعات را به صورت متن ساده و بدون رمزنگاری انتقال می دهد. بنابرین سرقت بسته های اطلاعاتی می تواند باعث بروز مشکلات وخیمی برای اطلاعات شخصی شما از قبیل نام کاربری و رمزهای عبورتان گردد. SFTP که تبدیل به یک افزونه برای SSH-2 شده، از شیوه امنیتی کلید رمز عمومی برای انتقال اطلاعات استفاده می کند. این بدان معنی است که اطلاعات به صورت رمزنگاری شده ارسال می گردند و خطر بالقوه نفوذ بین مسیر به اطلاعات تقریبا منتفی می گردد.
SFTP معمولا در بسیاری از برنامه های مشهور FTP قابل استفاده است. البته در این حالت، دیگر قابلیت های SSH در این حالت غیر فعال خواهند بود.
منبع:نگهبان
سه شنبه 6/10/1390 - 15:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته