• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4149روز قبل
تغذیه و تناسب اندام

در یك آزمایش جدید معلوم شد پرخوری می‌تواند موجب پیر شدن زودتر مغز شود در حالی كه كم خوردن باعث فعال شدن نوعی مولكول در این عضو حیاتی می‌شود كه حاصل آن جوان ماندن مغز است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا،‌ گروهی از متخصصان دانشگاه «سیكردهارت» در رم، مولكولی را شناسایی كرده‌اند كه CREB1 نامیده می‌شود. این مولكول محدودیت مصرف كالری را در مغز موش‌های آزمایشگاهی مورد هدف قرار می‌دهد.

 

این متخصصان متوجه شدند كه مولكول CREB1 ‌بسیاری از ژن‌هایی را فعال می‌سازد كه به افزایش طول عمر مرتبط هستند و هم چنین عامل موثری در فعالیت مناسب مغز محسوب می‌شوند. بعلاوه آزمایشات تایید كرد احتمال فعال سازی این مولكول زمانی افزایش پیدا می‌كند كه فرد به كم‌خوری عادت داشته باشد در حالی كه پرخوری موجب كاهش فعالیت مولكول مزبور می‌شود.

به گزارش ایندیپندنت، این متخصصان می‌گویند: ما امیدوار هستیم كه بتوانیم در آینده از طریق داروهای جدید، این مولكول را فعال كرده و از این طریق به جوان نگه داشتن مغز و در نتیجه به جلوگیری از آلزایمر و پاركینسون كمك كنیم.

شرح این مطالعه در مجله دستاوردهای آكادمی ملی علوم امریكا ارائه شده است.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:45
بیماری ها

كارشناس سالمندان و میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: پوكی استخوان یا استئوپروز، حالتی است كه در اثر تخریب بافت استخوانی، توده‏ استخوان كاهش یافته و سرانجام به شكستگی استخوان منجر می‏شود.

دكتر محجوبه كی‌خا در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، اظهار داشت: توده‏ استخوانی هر فرد معمولا در 30 تا 35 سالگی به بیشترین حد خود می‏رسد.

وی افزود: پس از این سن، كم شدن توده استخوان به صورت یك روند طبیعی آغاز می‏شود با افزایش سن، مقدار استخوانی كه تخریب می‏شود، بیشتر از مقداری است كه ساخته می‏شود. بدین ترتیب، استخوان‌ها نازك و شكننده می‏شوند به حدی كه به راحتی و حتی به خودی خود و یا با حرکات ساده‌ای مانند سرفه و عطسه می‏شكنند به خصوص در ناحیه سر استخوان ران كه در گودی استخوان لگن جا دارد، ستون مهره‏ها و مچ دست.

دكتر كی‌خا با اشاره به علائم این بیماری ابراز داشت: ممكن است دچار پوكی استخوان باشید، بدون آن كه از بیماری خود اطلاع داشته باشید به همین علت است كه پوكی استخوان "بیماری خاموش" و یا "بیماری بی‏سر و صدا" نامیده می‏شود چرا كه در مراحل اولیه‏ بروز پوكی استخوان، علایم آن به ندرت ظاهر می‏شود كه این ظاهر نشدن علائم، تشخیص بیماری را دشوار می‏كند.

وی بیان كرد: گاهی اوقات درد ناگهانی و شدید در ستون فقرات، خمیدگی ستون فقرات و کاهش قد می‌تواند از علائم شکستگی‌های ستون فقرات به دلیل پوکی استخوان باشد، پس بهتر است کلیه افرادی که در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند برای تشخیص زودرس، قبل از شروع عوارض مورد ارزیابی قرار گیرند و در صورت مبتلا بودن، اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.

كارشناس سالمندان و میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در خصوص عوامل مستعد کننده ابتلای فرد به پوکی استخوان عنوان کرد: یکی از این عوامل جنسیت است چرا که پوکی استخوان در زنان شایع‌تر از مردان است.

وی از سن نیز به عنوان یکی دیگر از این فاکتورها نام برد و گفت: در سن بالاتر از 60 سال، این بیماری بیشتر شایع بوده و با گذشت هر دهه از عمر بعد از 50 سالگی، خطر ابتلا 2 تا 3 برابر افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: یائسگی و کمبود استروژن، یائسگی زودرس(زیر 45 سال)، کمبود دریافت کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی، سابقه پوکی استخوان در افراد درجه یک خانواده و سابقه شکستگی قبلی، استعمال دخانیات و مصرف زیاد کافئین، زندگی کم‌ تحرک، افراد سفید پوست و نژاد آسیایی، مصرف داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها، داروهای ضد انعقاد، ضد صرع و سیکلوسپورین به مدت طولانی، وجود یکسری بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و کم‌ کاری تیروئید و استخوان‌بندی ظریف و کوچک از دیگر عوامل مستعد کننده ابتلای فرد به پوکی استخوان است.

دكتر كی‌خا در خصوص راه‌های پیشگیری از این بیماری عنوان كرد: برای این کار دریافت رژیم غذایی با کلسیم کافی و دریافت کافی ویتامین D مهم تلقی می‌شود.

كارشناس سالمندان و میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد خاطرنشان كرد: همچنین تمرینات ورزشی متحمل وزن به طور منظم، ترک مصرف سیگار و الکل و کافئین و جایگزینی هورمون‌های زنانه در زنان یائسه زیر نظر پزشک می‌تواند مانع پوکی استخوان زودرس شود.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:44
سلامت و بهداشت جامعه

متخصصان مغز و اعصاب در دانشگاه آلبرتای آمریكا در یك مطالعه تازه تاكید كردند كه یك ماده اصلی موجود در زعفران قادر است از سلولهای مغزی در برابر بیماری‌ها و التهاب‌های عصبی محافظت نماید.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دكتر كریس پاور در این دانشگاه كه سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته می‌گوید: ما در آزمایشات خود متوجه وجود تركیبی در این چاشنی خوش عطر و بو شده‌ایم كه كروسین نام دارد. هم چنین با بررسی‌های بیشتری دریافتیم كه این تركیب در محیط‌های كشت سلولهای مغزی یك تاثیر محافظتی مهم روی این سلولها دارد و در واقع می‌تواند از آسیب وارده به سلولهایی كه غلاف میلین را برای نورونها (سلولهای عصبی) می‌سازند، جلوگیری كند.

به گزارش آسوشیتدپرس، این آزمایشات توان بالقوه تركیب كروسین را در پیشگیری و درمان بیماریهای التهابی و مزمن مغزی نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، یكی از مهمترین خواص زعفران درمان افسردگی است. زعفران دارای بویی قوی و طعمی تلخ است. نوشیدن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود، اثر مسكن درد دارد، باعث تحریك اعصاب می‌شود. بعلاوه زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد. مصرف زعفران خونریزی‌های بعد از زایمان را از بین می‌برد، كبد را تصفیه و قوی می‌كند، سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.

شرح آزمایشات فوق در مجله ایمونولوژی ارائه شده است.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:44
سلامت و بهداشت جامعه

متخصصان می‌گویند بهترین وقت برای تزریق واكسن آنفلوآنزا در طول روز برای مردان صبح‌ها و برای زنان بعدازظهرها است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، متخصصان ایمونولوژی در دانشگاه بیرمینگهام معتقد هستند كه اگر ساعت تزریق این واكسن با توجه به جنسیت فرد در طول روز تغییر كند، تاثیر مصون سازی آن به مراتب بیشتر خواهد بود. به گفته آنها همزمانی تزریق واكسن با ریتم چرخه روزانه طبیعی بدن موجب می‌شود كه تاثیر مصونیتی آن برای بدن افزایش پیدا كند.

به گزارش بی بی سی، این متخصصان تاكید دارند كه مردان از نظر واكنش آنتی بادی در هنگام صبح بسیار قویتر هستند در حالی كه برای زنان این واكنش به هنگام بعدازظهر قوی‌تر و مطلوب‌تر است و به همین خاطر هر كدام در زمان مشخص شده می‌توانند از این مصون سازی بیشتر بهره ببرند.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:43
آموزش و تحقيقات

روانشناسان هشدار دادند اگر به نگاه كردن طولانی مدت به صفحه تلفن همراه خود معتاد شده‌اید خوب است بدانید كه این كار می‌تواند عامل مهمی در بروز اضطراب، افسردگی و حتی بی‌خوابی باشد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، كاری كوپر، استاد روانشناسی سازمانی و سلامت در دانشگاه لانكستر در این رابطه هشدار داده است كه كاربران تلفن همراه باید زمانهای استفاده از این وسیله را محدود كنند چون می‌تواند به احساسات آنها آسیب وارد كند.

كوپر معتقد است: خیره شدن به صفحه تلفن همراه به طور دائمی شما را از مردم دور می‌كند و نسبت به اطرافیان خود حالت منفعلی پیدا می‌كنید تا جایی كه تصور می‌كنید نباید با دنیای اطراف خود تعامل كرده و با مشكلات و مسائل مختلف روبرو شوید.

به نوشته روزنامه سان، همچنین نوری كه مانند تلویزیون از صفحه نمایش تلفن به چشم می‌خورد شما را در خودتان فرو می‌برد و احساساتتان را دستخوش تغییر می‌كند.

این متخصص روانشناسی تاكید دارد كه فناوری‌های كامپیوتری می‌توانند اعتیارآور باشند و چون روی فعالیت‌ روانی انسان تاثیرگذار هستند می‌توانند خلق و خوی انسان را تغییر داده و اغلب احساسات لذت بخش را مورد هدف قرار می‌دهند.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:43
پوست و مو

یك فوق تخصص بیماری‌های خونی و سرطان با اشاره به اینكه در سال های اخیر تعداد تشخیص خال های سرطانی افزایش داشته است، گفت: استفاده از سولاریم و حمام آفتاب از عوامل بروز سرطان پوست است.

 

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، اعظم السادات هاشمی ضمن بیان این مطلب، گفت: سرطان پوست شایع‌ترین سرطان در دنیا و ششمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان ها را شامل می شود که از بین انواع مختلف سرطان پوست، ملانوم مربوط به خال های سرطانی می باشد.

 

وی ادامه داد: با وجودی که این سرطان از سایر انواع سرطان پوست شیوع کمتری دارد، ولی از اهمیت زیادی برخوردار است و در صورت گسترش به سایر نواحی بدن می تواند تهدیدکننده حیات باشد.

 

وی با اشاره به اینكه در سال‌های اخیر نیز تعداد تشخیص‌های ملانوم افزایش یافته است، در تعریف ملانوم گفت: ملانوم، سرطان سلول های تولیدکننده رنگدانه پوست است و می تواند به صورت بروز تغییر در یک خال قدیمی یا بعنوان یک خال جدید تظاهر پیدا کند. تشخیص زود هنگام و درمان به موقع آن می تواند به درمان کامل بیماری منجر شود اما انواع پیشرفته آن تقریبا سرانجام خوبی ندارند و می توانند به غدد لنفاوی، ریه، کبد و مغز انتشار یابند.

 

هاشمی در خصوص اینکه چه افرادی در معرض ابتلا به ملانوم هستند، گفت: افرادی که سابقه ابتلا به ملانوم را در اعضای خانواده خود دارند و یا افرادی که خود قبلا مبتلا به ملانوم بوده اند و همچنین افرادی که پوست روشن، چشم های با رنگ روشن و کک و مک دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان خال های پوستی هستند به طوری که خطر ابتلا در سفید پوستان یك به 5 نفر و در میان سیاه پوستان از هر هزار نفر یک نفر است.

 

وی همچنین سابقه تماس مکرر با نور آفتاب به خصوص در دوران کودکی و نوجوانی، سابقه آفتاب سوختگی شدید بویژه اگر منجر به ایجاد تاول شود، ضعف سیستم ایمنی بدن به ویژه در بیماران پیوند اعضاء یا مبتلایان به HIV و ایدز و استفاده از سولاریم و حمام آفتاب به خصوص اگر باعث آفتاب سوختگی شود را از عوامل خطر افزایش ملانوم و سرطان خال های پوستی عنوان کرد.

 

وی در ادامه گفت: ملانوم در هر سنی دیده می شود اما بیشترین سن درگیری، میانسالی است و معمولا این عارضه در نواحی بدن که بیشتر در معرض تماس با نور خورشید است بروز می کند و شیوع آن در میان مردان در نواحی سر، گردن و تنه و در بین زنان بیشتر در نواحی دست و پا است.

 

این فوق تخصص بیماری های خونی و سرطان همچنین در خصوص روش‌های درمانی ملانوم گفت: شایع ترین روش درمانی، برداشتن خال با عمل جراحی است و معمولا در عمل جراحی نواحی سالم اطراف خال نیز تا حدی برداشته می شوند. همچنین اگر اندازه خال بیش از حد بزرگ باشد ممکن است به پیوند پوست نیاز باشد.

 

وی همچنین شیمی درمانی، پرتو درمانی و درمان های ایمنی را از جمله درمان های دیگر ملانوم عنوان كرد.

 

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:42
آموزش و تحقيقات

در یك مطالعه جدید معلوم شد داروهایی كه برای درمان سرطان استفاده می‌شوند درعین حال می‌توانند برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیكی نیز مفید باشند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، گری رایت، رییس انستیتو مطالعات بیماریهای عفونی مایكل جی. دی گروت در دانشگاه مك مستر در این مطالعه آشكار ساخت كه نوعی پروتئین‌های خاص كه موجب مقاومت آنتی بیوتیكی می‌شوند به لحاظ رفتاری با پروتئین‌های حیاتی در سرطان مرتبط هستند. به گفته دكتر رایت این پروتئین‌های خاص كینازها نام دارند.

به نوشته روزنامه بلومبرگ، دكتر رایت معتقد است: بخش تولید دارو تاكنون سرمایه گذاری زیادی در زمینه حمله به پروتئین‌های سرطان زا انجام داده است به طوری كه تركیبات و داروهای زیادی برای این منظور در بازار موجود هستند هرچند این داروها برای مقابله با سرطان‌ها تهیه شده‌اند اما در واقع می‌توان نگاهی تازه به این مقوله داشت و از همین تركیبات برای مقابله با مشكل باكتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیك‌ها بهره جست.

این مطالعه به تفصیل در مجله «شیمی و بیولوژی» منتشر شده است.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:42
آموزش و تحقيقات

پزشكان می‌گویند ویتامین «ای» برای جلوگیری از تحلیل رفتن بافت‌های ماهیچه‌ای و كمك به ترمیم سلولهای این بافت‌ها مفید است.

 

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این پزشكان معتقدند اگر ویتامین «ای» را به طور موضعی روی پوست بمالید، این ویتامین می‌تواند علائم پیری را كاهش دهد و اگر به صورت مكمل خوراكی مصرف شود برای افزایش طاقت عضلانی ورزشكاران و دوندگان مفید است.

متخصصان دانشگاه علوم بهداشتی جورجیا در یك مطالعه جدید نشان دادند فعالیت‌های روزانه مثل خوردن و ورزش كردن می‌تواند غشاء پلاسمایی را در سلولهای عضلانی پاره كنند اما وجود ویتامین «ای» برای ترمیم این غشاء ضروری است.

به گزارش سایت اینترنتی هلت دی نیوز، اگر این سلولهای ماهیچه‌ای ترمیم نشوند عضلات در نهایت تخریب می‌شوند و در پروسه‌ای شبیه به وضعیت دیستروفی عضلانی از بین می‌روند.

ویتامین «ای» در مقابله با بسیاری از بیماریها به بدن كمك می‌كند و سلول‌ها را در برابر انواع مشخصی از آسیب‌های بیولوژیك حفظ كرده و طول عمر آنها را افزایش می دهد. این خاصیت ویتامین «ای» در طول زمان باعث كند شدن آسیب‌های سلولی می‌شود كه به طور طبیعی با افزایش سن اتفاق می‌افتد.

به گزارش ایسنا، ویتامین «ای» در پیشگیری از برخی اختلالات تاثیر دارد و به درمان بعضی دیگر از بیماری‌ها كمك می‌كند. برای مثال ویتامین «ای» نقش مهمی در درمان بسیاری از سرطان‌ها شامل سرطان پوست، دهان و گلو، معده، روده بزرگ، سینه و پروستات ایفا می‌كند. همچنین خطر ابتلا به سرطان‌های ریه، مری و دهانه رحم را كاهش می‌دهد.

مهمترین منابع غذایی حاوی ویتامین ای شامل آجیل‌ها مثل مغز بادام، فندق، و گردو، تخم آفتابگردان، روغن ذرت، مارگارین، روغن سبزیجات فشرده شده خنك،‌ شامل ذرت، گل آفتابگردان، سویا، دانه پنبه، سبوس گندم، اسفناج، كلم پیچ و سیب زمینی هستند. البته علاوه بر موارد غذایی با تشخیص پزشك مكمل‌های این ویتامین نیز در صورت نیاز تجویز می‌شوند.

این مطالعه در مجله تخصصی نیچر به تفصیل شرح داده شده است.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:41
سلامت و بهداشت جامعه

گروهی از پزشكان اسپانیایی در یك آزمایش جدید متوجه شدند مواد و تركیبات موجود در روغن زیتون تازه و ماهی به بهبود علائم پانكراتیت یا التهاب لوزالمعده كمك می‌كند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، پزشكانی دانشگاه گرانادا در این آزمایش دریافتند «اسید اولئیك» و «هیدروكسی تیروزول» بویژه در غلظت‌های بالای روغن زیتون تازه و اسیدهای چرب «ان-3 چند زنجیره‌ای اشباع نشده» كه در ماهی یافت می‌شوند، علائم التهاب لوزالمعده را بهبود می‌بخشند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، این مطالعه كه در مجله دستاوردهای انجمن تغذیه امریكا ارائه شده روی موش‌های آزمایشگاهی انجام گرفته اما از آنجا كه بیولوژی موش‌ها بسیار شبیه به انسان است پزشكان معتقدند كه نتایج آن در مورد انسانها نیز صادق خواهد بود. تركیبات فوق خاصیت آنتی اكسیدانی و ضدالتهابی فوق‌العاده‌ای دارند كه از جمله مزایای آن می‌تواند مقابله با التهابات لوزالمعده‌ای باشد.

به گزارش ایسنا، پانکراتیت‌ یا التهاب‌ لوزالمعده مزمن‌ معمولا در پی‌ حملات‌ مکرر پانکراتیت‌ حاد بروز می‌کند زیرا لوزالمعده‌ در بین‌ حملات‌، کاملا بهبود نمی‌یابد. لوزالمعده‌ در جریان‌ این‌ عارضه‌، به‌ تدریج‌ توانایی‌ خود در تولید آنزیم های‌ هضم‌ کننده‌ و هورمون‌های‌ لازم‌ برای‌ سلامت‌ بدن‌ را از دست‌ می‌دهد.

علایم‌ شایع‌ پانكراتیت حاد شامل درد شکمی‌ شدید، استفراغ‌،‌ تورم‌ و نفخ‌ شکم‌، تب،‌ درد عضلانی‌ و افت‌ فشارخون‌ هستند.

همچنین علائم شایع پانکراتیت‌ مزمن‌ اغلب عبارتند از:

- درد پایدار خفیف‌ تا شدید اغلب‌ پس‌ از غذا و در قسمت‌ فوقانی‌ شکم‌ که‌ گاهی‌ به‌ پشت‌ یا سراسر شکم‌ پخش می‌شود. دوره‌های‌ درد ممکن‌ است‌ روزها یا هفته‌ها به‌ طول‌ بیانجامد ولی‌ به‌ ندرت‌ کمتر از یک‌ روز ادامه‌ دارد.

- گاهی یرقان خفیف یعنی زردی‌ پوست‌ و چشم‌ها

- کاهش‌ وزن‌ سریع‌

بنابراین گزارش، مهمترین علل این بیماری شامل اعتیاد به‌ الکل‌، بیماریهای‌ کیسه‌ صفرا یا مجاری‌ صفراوی،‌ انسداد مجرای‌ لوزالمعده‌ در اثر تشكیل سنگ‌، آسیب‌ شکمی‌، عفونت های ویروسی، بالا بودن‌ چربی‌های‌ خون، تومورها، داروها و‌ ضربه‌ یا جراحی‌ شکم‌ هستند.

انتهای پیام

سه شنبه 6/10/1390 - 20:41
شعر و قطعات ادبی
زچشــم دشمنانت خـواب بـردی

تو گوی سبقت از مهـتاب بـردی

نخوردی آب وحسرت ماند برآب

چه زیبـا آبـــــــروی آب بـردی

شاعرش نمی دانم 

 

سه شنبه 6/10/1390 - 20:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته